Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 98
241  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 05.12.2020 16:35
https://www.reddit.com/r/RetroArch/comments/am6ji8/retroarch_crt_shaders_are_getting_extremely/

Lainaus
Left Tony Hawk 3 on dolphin be paused for 30min with CRT royale shader. Now left with a persistent pattern of stuck pixels, i don't know how this is possible I assume the micro flicker caused by the 480i interlaced video wrecked havok on my screens subpixels or something.

Jos joku on saanut LCD-ruudun tohon kuntoon RetroArchin shadereilla, niin en kyllä lähde kokeilemaan OLED:lla onneani "hällä väliä" -mentaliteetilla.

Normipelien kohdalla en jaksa enää stressata kiinnipalamista, mutta tuon RetroArchin kanssa aion kyllä olla varuillani, eli pitää pelitunnit kurissa.

No okei toi on aika paha  :lol:
242  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 05.12.2020 16:27
Tuo näytönpalaminen kyllä jakaa ihmisiä todella isosti. Siis se kuinka riskiin suhtaudutaan. Itse kun työskentelee joka päivä nimenomaan riskin ja riskinhallinnan parissa, tuntuu tuo 1000e paneelin suojeleminen hullunkuriselta riskiin nähden. Varsinkin jos on ne vakuutukset vielä siihen päällä. Sanotaan et jos näyttö kestäis 3 vuotta ja pamahtais paskaksi, niin siitä ei tule edes euroa per päivä näytölle hintaa, vaikka ei saisi edes takuusta uutta. Mutta jokainen toki vetää omalla riskinottohalukkuudella.  :)

Itsellä 50h tuli täyteen Hearts Of Iron IV:tä. Vaikka oppimiskäyrä tuntui alkuun todella suurelta ja monta kertaa turhautuneena luin pelin wikipediaa läpi miten eri mekaniikat toimii, niin nyt 50h jälkeen peli alkaa olla jo hallussa. Ei oikein ole enää asioita joita ei ymmärtäisi riittävän hyvin, että pystyy tekemään strategisia valintoja niiden pohjalta. Peli vaikuttaa jopa suhteellisen simppeliltä, vaikka tietenkin Red Alertit ja muut ABC -tason strategiat nyt on ihan asia erikseen. Erittäin hienoja pelejä nekin, mutta niissä voi enemmän pohtia vain taktiikkaa vihun suhteen vs HOI, jossa kokoajan saa balansoida mikro- & makromanageeramisen kanssa.

Ainoa mikä huvittaa on atomipommien teho, tiputin Japanin hallitsemaan provinssiin 6 atomipommia. Itsellä 32 divisioonaa hyökkääjänä ja Nipponilla 1 divisioona. Pystyi vielä puolustamaan onnistuneesti. Myös toiselta foorumilta nappaamani kommentti kuvaa hyvin ruotsalaisten mentaliteettia tehdä pelejä "Paradox isn't going to make nukes that cause civilian casualties because they don't want to show that aspect of war."

Youtubesta kun on katsellut strategiavideoita peliin liittyen, niin osa tubettajista ei uskalla sanoa edes fasismi sanaa ääneen, ettei Youtuben algoritmi bannaa heitä palvelusta. Läppää tai ei, niin kuvaa hyvin maailmaa missä eletään. Käyttävät sanaa "brown ideology"  :lol:

243  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.11.2020 01:44
Gears of War 4 tulille PC:llä. On ollu helvetin jännittävät tunnit kun katselen latauspalkkia ja jännitän saanko ohjainta käteen tänään ollenkaan. Saatana ja luulin vielä olevani fiksu ja päätin laittaa ajoissa latautumaan heti kun pääsi tänään ilta puolella kotio. No, koko onkin 133gigaa, joka pitää ladata kokonaan ennen kun pääsee pelaamaan. 100Mbit/s netti löytyy, mutta teoriassakin se imee sitä melkein kolme tuntia. Päälle se että kakarat katsoo ties mitä pätkää tableteillaan, niin odottelen vieläkin 23:00 jälkeen reilua kymmentä gigaa.

Mitä tästä opimme? Ei ole tulossa all-digital konsolia ihan heti tähän talouteen. Myönnän toki senkin että rutisen tästä yhtä usein ja antaumuksella kuin vanhempikin rusina. Mutta ironia on kyllä jos ei koskettavissa niin haistettavissa, kun puhe on kova kuinka latausaikoja saadaan olemattomaksi tässä sukupolvessa. Ongelma kuitenkin se että kun pelin koko on tätä tasoa, 20 vuotta sitten pelikokemus oli siinä vaiheessa jo korkealla kun nykysukupolven kanssa puristetaan ohjainta rystyset valkosena seuraten viimeisiä gigoja.

Mutta toivon kyllä oikeasti että fyysinen media peleissä ei ole katoamassa mihinkään. Muutenkin aika ja tilaisuudet pelaamiseen aika kortilla, niin siinä on kiva katella palkkeja vielä. Tulee PSOnen latausaikoja ikävä.

Tuo on täyttä totta. Vasta kun kaikilla on gigaset liittymät voidaan puhua digin läpimurrosta. Kateellisena katsoin kun frendin giganen imaisi pelin, latausnopeus oli 600mb/s. Suomi on vielä ihan ok tasolla, jos miettii liittymien nopeuksia, muu maailma tulee vielä perässä. Parikymmentä vuotta sitten asensin Duke Nukemin (muistaakseni) 30 disketiltä ja sekin meni nopeammin, kuin useamman pelin lataaminen on mennyt nykypäivänä. Kun warettamalla saa pelin nopeammin kuin virallisesti - on jossain on menty vikaan.

Ps. tänään 11h HoI IV  - huh huh, pakko alottaa joku pakollinen 1h päivittäinen lenkkeily tähän kylkeen. ;D
244  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 29.11.2020 14:14
Hearts of Iron IV

Jumakauta onko tämä digitaalista heroiinia? Aivan tajuttoman koukuttava peli. Kello näyttää noin 25h peliaikaa ja muutaman kerran olen aamuun asti pelannut. Lueskelin naureskellen yhden yli 200h pelanneen kommentteja, ettei vielä ole oppinut kuinka joukkoja siirretään satamasta toiseen. Pelin oppimiskäyrä on älyttömän korkea, joskus jopa liiankin. Mitään ei oikein selitetä kunnolla ja pelin ympärille rakennettu Wikipedia, sekä Youtube videot pelistä ovatkin olleet ahkerassa käytössä. Ymmärrän hyvin miten monella ei maltti pelin opetteluun riitä, mutta itselle homma ei tunnu mitenkään epämieluisalta vaan jatkuvia dopamiinia tuottavia "ahaa" -elämyksiä tulee kun tajuaa miten prosessit toimivat. Olen pelannut lähinnä Suomella ja se on sama kuin alottaisi pelin extra hardilla, mutta tämä tuo peliin samanlaisia viboja kuin lapsena 8-bittistä hakatessa, kokoajan samaa kohtaa uudelleen ja uudelleen. Peli myös noudattaa historiallisia faktoja suht kivasti, joten etua historian tuntemuksesta on jonkin verran. HOI4 julkaistiin 2016, mutta edelleen tulee päivityksiä ja yhteisö on hyvin voimissaan. Huh huh mikä peli. 100/100 mikäli autisti tason strategia kiinnostaa. Steamissa hintaa 9,99e nyt ja jatkuvasti noita tarjouksia pyörii. Itse maksoin 40e kun en jaksanut venata tarjousta, vaikka tiesinkin sen tulevan. Ei kaduta yhtään.
245  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 24.11.2020 14:39
Tuli se Cold War tylsyyksissä hommattua sitten kuitenkin. Meinasin jo heittää pelin levyltä, kun ei alkuun ollut Aiming Response Curvea säädettävänä lainkaan. Onneksi tuli kuitenkin eilisessä päivityksessä niin sai dead zonen ja lineaarisen response curven avulle pelin kelvolliselle tasolle.

Visuaalisesti peli ottaa jopa takapakkia MW:een verrattuna. MW:n realistinen presentaatio on korvattu perinteisemmällä arcade-CoDittelulla. Äänimaailma kuulostaa flipperiltä ylikorostetuilla hitmarkeilla ja ääniefekteillä. Ray tracing + 4K/60 TAI 1080p/120 tekee hommasta kuitenkin visuaalisesti tietyllä tapaa miellyttävää. Ja PC -pelaajille tuttu FoV -säädin on sekin ihan tervetullut lisä.

Itsellä täysin päinvastaiset fiilikset. Hienoin tähän asti tehty COD, äänimaailma huikea ja FoVsäätö täysin turha pelaamisen pilaava lisäke. Testailin säätää pelin siihen 120:n ja vaikka rekyyli tippuu nollaan, niin peli muuten muuttuu aivan pelikelvottomaksi. Tykkään nopeasta toiminnasta ja se oletus FoV on tähän paras. Toki tietenkin hyvä mitä enemmän peliä voi säätää, jokainen voi sitten omaan makuun säätää asetukset.

Makuasioita osakseen nämä. Teknisesti melko tasaviivalla ovat vaikka ilmeisesti Cold Warissa on käytetty pohjana jotain vanhempaa pelimoottoria. Itselle ainakin MW:n jälkeen osuu pahasti silmään tönköt hahmoanimaatiot ja yleinen videopelimäisyys.

Mitä muuten meinaat että rekyyli tippuu ja peli pelikelvottomaksi jos on 120Hz? Ja että laajempi FoV tekee pelistä hitaamman? Juuri sillä kalansilmämoodillahan ne maisemat vilkkuu nopeammin taustalla.

Omaan makuun tuo 120 fov vaikutti nopealla testillä juuri hitaammalta fiiliksen osalta kuin default asetukset. Tuosta rekyylistä, selvitin asiaa vielä lisää ja ads affected + 120 fov saattaisi vaikuttaa vain visuaaliseen rekyyliin, eli näyttäisi ettei aseessa ole rekyyliä niin paljon vs ineffected. Toki helpottaa tähtäämistä. Ja ilmeisesti tuo 120 fov ei edes itsessään vaikuta siihen, eli täysin väärä oletus itsellä siitä mikä siihen vaikutti.


edit: nyt alkoi epäilyttää et pelasinkohan saatana jollain 60hz asetuksilla kun tein ton testin, vaihdoin nimittäin näyttöä kun strategiat tulee pelailtua mieluimin tolla 27" vs Oledi 55" - huh huh mitä autismia taas :lol:
246  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 22.11.2020 15:49
Tuli se Cold War tylsyyksissä hommattua sitten kuitenkin. Meinasin jo heittää pelin levyltä, kun ei alkuun ollut Aiming Response Curvea säädettävänä lainkaan. Onneksi tuli kuitenkin eilisessä päivityksessä niin sai dead zonen ja lineaarisen response curven avulle pelin kelvolliselle tasolle.

Visuaalisesti peli ottaa jopa takapakkia MW:een verrattuna. MW:n realistinen presentaatio on korvattu perinteisemmällä arcade-CoDittelulla. Äänimaailma kuulostaa flipperiltä ylikorostetuilla hitmarkeilla ja ääniefekteillä. Ray tracing + 4K/60 TAI 1080p/120 tekee hommasta kuitenkin visuaalisesti tietyllä tapaa miellyttävää. Ja PC -pelaajille tuttu FoV -säädin on sekin ihan tervetullut lisä.

Itsellä täysin päinvastaiset fiilikset. Hienoin tähän asti tehty COD, äänimaailma huikea ja FoVsäätö täysin turha pelaamisen pilaava lisäke. Testailin säätää pelin siihen 120:n ja vaikka rekyyli tippuu nollaan, niin peli muuten muuttuu aivan pelikelvottomaksi. Tykkään nopeasta toiminnasta ja se oletus FoV on tähän paras. Toki tietenkin hyvä mitä enemmän peliä voi säätää, jokainen voi sitten omaan makuun säätää asetukset.

Vaikka ostinkin PC:n puoliksi jotta pääsen pelaamaan parhailla asetuksilla pelejä, niin enemmän on peliaikaa vienyt vanhemmat strategiat. Pelikellossa on nyt 10h Hearts Of Iron IV:tä ja eiköhän tänään tulee 5h lisää. Samanlainen peli-ilo on palannut, kuin teininä Age Of Empires II:n ja Red Alertin kanssa. Näitä pystyi nakuttamaan ilman ruokaa ja taukoja tuntikausia, ilman että huomasi mitä ympärillä tapahtuu. Seuraavaksi varmaan Civ ja Crusaders Kings. 3.

Tänään tuli muuten tieto Steamin Dual Sensen täydestä tuesta, eli mikäli ohjaimella haluaa pelailla, niin jatkossa onnistuu PC:lläkin PS5 viboilla.  
247  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 22.11.2020 15:09
Yli 1000 eurolla on tuossa pöydällä eri kuulokkeita. Ylivoimaisesti parhaat pelaamiseen tässä 100-300e hintaluokassa ovat Logitechin G633 Artemis Spectrum, näistä on vielä langaton versio Logitech G935 mikäli johdot häiritsee. USB -kaapelilla tuo äänenlaatu on vaan niin saatanasti parempi kuin mitään mitä olen aiemmin kuunnellut.

En ole ikinä testannut mitään vastaavaa. Huomaa FPS peleissä, kuten BF1 ja CoDit miten ylivoimainen äänimaailma näissä on. Askeleet kuulee kristallin kirkkaasti ja 7.1:llä juuri oikeassa kulmassa. Broidi käyttää Bosen 35 QC:tä pelikuulokkeita PS4:lla ja on ollut tyytyväinen, mutta suljetut kuulokkeet pelaamiseen ei itselle oikein nappaa. Löytyy kyllä Sonyn ylihintaiset Platinum kuulokkeet 50mm elementeillä, mutta nämä häviää 5-0 äänenlaadussa Logitechin G633:lle. Nämä ostin kun Logitechit hajosivat hetkellisesti, nyt ovat mystillisesti alkaneet taas toimia. Laatu kaikissa kuulokkeissa on mallia täyttä paskaa, ja uudet saa ostaa joka vuosi - mutta kun hyväksyy sen että nämäkin on kulutustavaraa, niin mielenrauha säilyy.

Nämä siis kun puhutaan pelikuulokkeista, näissähän on vain kaksi vaatimusta -> askeleiden paikannus ennen vastapuolen jamiviljamia ja chat-keskusteluiden selkeys. Sitten jos ei ole pelikavereita, niin menee varmaan muut ominaisuuden edelle.

Veekossa on ainakin kivasti esillä kuulokkeet ja niitä pääsee testaamaan. Heinzikin on tosin niin vanha ukko ettei enää kuule yläpäätä, niin turha se on jotain 500e polttaa kuulokkeisiin.  :lol:
248  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 20.11.2020 14:33
Meinasin kommentoida Rockyn tapaan. Nyt on sisustus kyllä mennyt äänentoiston ehdoilla, kunnon cave!  ;D
249  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: TV hankinta ja tekniikka : 20.11.2020 11:22
Meillä on nyt joku 5v vanha Sonyn 55" telkkari joka tosiaan pitäisi ensi vuoden ekalla puoliskolla vaihtaa uuteen 4K-töllöön. Tavallaan kiinnostaisi 65" mutta en sitten tiedä onko a) liian kallis kun OLED maksaa 2000€ tai b) liian iso. Liian iso lähinnä siinä mielessä, että näyttää oudolta olkkarin nurkassa. Matkaa telkkariin on vaan nykyään sen verran paljon, että 55" tuntuu "pieneltä".

Tääkin on täysin henkilökohtaista. Itse pelaan 55"lla tarkkuutta vaativia pelejä, kuten COD ja NHL noin metrin päästä jolloin silmä/sormi yhteys toimii alle 1ms viiveellä. Leffoja voi katsoa hieman kauempaa.

Kyllä mä ostaisin 65" mikäli tulee olohuoneeseen, yksiöön 55" on sopiva. Kilpapelaamiseen vielä pienempi. Heität sen vanhan Heizin lapsille Power Rangersien maalitauluksi ja ostat Black Fridaysta tai miggeltä asevelihintaan 65".
250  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: The Game Awards : 19.11.2020 13:31
No, toivottavasti veisi tuo Tsushima, mutta epäilen suuresti. Valitettavan usein nämä menee, että tunnetuin peli = paras peli. Aamulehdessä pyydettiin tamperelaisia äänestämään parasta ruokapaikkaa ja top3:ssa oli Koti-Pizza ja mäkkäri. Kyyylllä, kyyyllä.

Tuli tuosta mieleen tämä legendaarinen lehtikuva:
251  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 18.11.2020 00:24
Itselle saapui kans tänään RTX 3080. Ongelma vaan, ettei oikeastaan mitään pelaamisen arvoista ennen Cyberpunkkia, joissa olisi hyötyä palikan tehoista. Nooh, voi ehditoida vaikka 8k reson kotipornoa, jos ei muuta keksi.

Jep, ellen olisi skipannut 10 vuotta PC -pelaamista olisi kyllä sormi suussa mitä pelata. Melkein 8k pornomasiinaksi tuo meinasi joutuakin, kun mukana tullut Cold War latasi blizzun servuilta peliä kaksi päivää 2 mb/s maksiminopeudella. Huutonaurua kyllä Blizzardille, joka miljardeistaan huolimatta pyörittää koko paskaa jollain matopurkeilla. Lopulta kun pelin sain asennettua niin naurattihan se miten smootisti pyörii LG:n Oledilla ja se miltä peli näyttää, kun on pelannut satoja tunteja PS4 Modern Warfarea. Huomasi myös hyvin miksi konsolipelaaminen on nykyään niin suosittua, PC:llä saa säätää vitutukseen asti asioita, jotta hommat skulaa niin kuin pitää.

Toisaalta hiiri + näppis kombo tuntui todella oudolta FPS pelissä. Teininä kun CS:ssää hakkasi, niin ei sitä edes ajatellut ohjainta. Nyt otti turpaan samantien, eikä edes ehtinyt laukaista asetta. Vaatii kyllä totuttelua.

Hearts of Iron IV tuli ostettua. Pääsee viskipäissään luomaan Suur-Suomea. Tässä huomaa myös eron konsolipelien ja PC:n autistitason strategian välillä, pelkän tutoriaalin ja wikipedian beginner guiden kanssa vierähti tunteja.
252  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 16.11.2020 11:05
Pleikalla pystyy, mutta kysyy sitä joka matsin alussa että eikö voitaisi laittaa päälle niin saisit hiiri+näppis kombolta turpaan. Tilttiin menee naama vähemmästäkin.
253  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 16.11.2020 08:56
Olitko siis muut ehtinyt jo ostaa ja saada, mutta näyttistä jouduit tähän asti odottamaan? Tavallaan kehno ajoitus tuon tuoreimman Ryzen-sarjan kanssa, joka toi varsin merkittävän suorituskykybuustin nimenomaan peleihin. Vaan eiköhön tuolla sinun nykyiselläkin setillä ihan "kohtuullisesti" pelaa.

Joo tässä "mokasin" kun en vaihtanut palikoita uudempiin, kun yhtenä pakettina tuli. Sinänsä se ja sama, päivitellään sitten konetta kun alkaa yskimään, pääasia että sai nyt vuosikymmenen tauon jälkeen vihdoin PC:n jolla pyörii edes kohtuullisesti pelit  ;D
254  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 14.11.2020 14:50
Täyttä perseilyä nuo eri versiot ja ennen kaikkea niiden nimeäminen. Huomannut tämän itsekin yritysmaailmassa, kun palkataan joku ulkoinen konsultti tai uusi johtaja jolla ei ole alan kokemusta. Lopputulos aina helvetin sekava, koska ei uskalleta tehdä yksinkertaista ja helppoa, kun pitää perustella se iso palkka ja käytetyt työtunnit jollain vitun isolla himmelillä. Activision mokannut isosti tässä. Ainoa mikä pelastaa, että itse tuote on kunnossa ja asiakkaat jaksavat nähdä vaivan ja selvittää oikean version. Osakkeenomistajana vituttaa tällainen perseily.

Tuo ongelma on kyllä ihan yleinen pelialalla muutenkin, tuntuu monesti olevan vaikeaa saada selkoa nopeasti mitä mikin versio sisältää. Vähemmän on enemmän tässäkin, asiakkaan tulisi yhdellä nopealla silmäyksellä saada selville mitkä ovat olennaisimmat erot.

edit: lisätään postaukseen jotain uutta infoakin. Warzone pyörii boxilla 120fps vs ps5 60 fps
Call of Duty:Warzone now supports 120FPS on Xbox Series X

255  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 11.11.2020 10:46
Tänään tuli Jimmssille varastoon 90 kpl RTX 3080 ja meikämandoliinille yksi niistä. Saas nähdä milloin kusti polkee paketin ovelle. Ei tuossa nyt liian kauan mennyt, varsinkin kun alkoi jo odotella 2021 tammikuuta.

En malta odottaa OLED B9 + RTX 3080 Master Race komboa  ;D

256  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 09.11.2020 22:22
En harrasta, mutta nyt jos jollain oli Pfizeria salkussa saattoi olla askeleen lähempänä topicin otsikon mukaista tavoitetilaa. :)

Eihän tuo ole kuin vajaa 10% nousussa tällä hetkellä. Tesla-omistajana perus päivänousuja.  8) (Ja laskuja).

Juu ei ihan liikaa noussut, kertoo siitä ettei rokote vielä ole läheskään valmis, mutta myös lääkeyhtiöhin jo entuudestaan ladatuista odotuksista koronaviruksen hoitamiseen. Pössyfirmat sen sijaan ovat keulineet kuin perkeleet.
257  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 08.11.2020 23:04
Sen verran sekasotkuiselta koko HDMI 2.1 vaikuttaa, että voi rauhassa odotella 2-3 vuotta tästä eteenpäin, jos haluaa täydellisen mielenrauhan hankinnalleen. En ihmettelisi, jos uusien konsoleidenkin ensimmäisistä laiteversioista löytyy ongelmia, jotka koskevat tätä tekniikkaa.

Kolmen vuoden odotus, että HDMI 2.1 toimisi telkkarissa täydellisesti vaikuttaa kyllä siltä, että hero on löytänyt viisasten kiven ja olettaa elävänsä ikuisesti. Siinä vaiheessa on jo taas uudet asiat joita odotetaan seuraavat kolme vuotta ja lopulta ollaan vuodessa 2050 kun päästään pelaamaan 2020 pelejä ja näkemään sen vuoden elokuvat ilman pikselien väpätystä. Elämä on hyvin lyhyt ja prime time elämä vielä lyhyempi. Ottakaa riski ja ostakaa se hemmetin telkkari   :lol:
258  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 08.11.2020 22:55
Levyaseman tarpeessa on varmaan enemmän kyse turvallisuuden tunteesta, kuin oikeasta tarpeesta. Itsekin tunnen vahvaa vetoa levyasemallista versiota kohtaan, mutta kun järjellä ajattelee niin oikeaa tarvetta en ole arjessa nähnyt. Ostin 2007 HD DVD asemallisen PC:n josta maksoin itseni kipeäksi, en katsonut koko koneen eliniän aikana muistaakseni ainuttakaan elokuvaa levyltä, vaan kaikki katsottiin jo silloin kovolta waretettuina. Warettaminen loppui streampalveluihin kokonaan.

Nykyäänkin jos jotain elokuvaa ei juuri silloin kk maksullisessa palvelussa ole, niin aina jostain sen saa ostettua parilla euron kolikolla. www.justwatch.com/fi/ sivulta näkee missä palvelussa leffa striimaa ja mistä voi ostaa / vuokrata itselleen.

Tietenkin kun hintaero ei työssäkäyvälle ole mikään este, niin aika evvk ostaako asemallisen vai jutkuversion. Todelliseen tarpeeseen levyasemallinen versio ei ainakaan itsellä tule. Tämä voi toki muuttua mitä enemmän kuva- ja ääniautismi ottaa valtaa mielessä. Vakavia merkkejä tästä on jo muutaman elokuvan kohdalla ollut kun jäivät kesken laadun heikkouteen.
259  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 01.11.2020 19:51
Nordnetillä kulut näyttäisi olevan maksimissaan 0,2%. Eli korjaan:
Jos aloitat 1000€:lla ja teet 30 vuotta joka kuukausi 2,5% tuoton, siitä miinus kulut niin, kasassa on noin 1,8milj.


Oletan tuon 0,2% perusteella, että olet kaupankäynti palkkiotasolla 4. Tällöin maksat 9 euron minimikulua jokaisesta kaupasta. Kuluthan jokaisella välittäjällä menevät prosentuaalisesti ja minimipalkkion mukaan. Eli jos teet noita 200e ostoksia on kulu melkoinen 4,5%. Tutkailin hinnastoa ja mikäli teet kauppoja 1-10 joka kuukausi tippuu minimipalkkio 7 euroon eli tällöinkin kulu 200e treidistä olisi 3,5%. Ammattitreidaajilla kulu on jotain 0,03-0,06% luokkaa. Näissä kannattaa olla tarkkana tai näihin se tuotto hukkuu. :)

Alla hieman puolueetonta vertailua eri välittäjien hintatasosta.  

Välittäjävertailu



260  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 31.10.2020 23:39
Sampoa oli ennestään, Tokmannia ostin viime viikolla. Ei siis kovin paljoa huonommin olisi voinut osua.

Jos aloitat 1000€:lla ja teet 30 vuotta joka kuukausi 2,5% tuoton, kasassa on noin 7milj. Toki tämä on pelkistetty laskelma. En siis kuvittele että meikällä olisi 7milj. 30v päästä, vaan pointtina on että pienelläkin voitolla kasvaa iso virta. Summa mistä lähdin liikkeelle oli hiukan isompi.

Just näin ja sama toisin päin, eli jos häviät jokaisessa kaupassa 1% (kulut) lopulta pääoma menee nollaan. Yritän tällä sanoa, että aktiivisella kaupalla noilla kuluilla ei kukaan ammattilainenkaan tee 2.5% tuottoa.
 Lisäksi strategiassa on se heikkous että katkaiset tuotot 2.5% mutta entä tappiot, myytkö myös jos osake on 2.5% tappiolla, vai onko stop loss unlimited? MasterTk taitaa tehdä kauppaansa johdannaisilla joissa kulusuhde on parempi, vipuvaikutus suurempi ja myynti automatisoitu?

Mikäli treidaus muuten kiinnostaa, niin esim. Jukka Lepikkö on kirjoitellut ja tehnyt videoita nettiin ammattitreidaajan näkökulmasta.

edit: ja toki jos pystyy tekee voittoa 2.5% niin laskelma pitää kutinsa, idea oli vaan kyseenalaistaa sen pieni mahdollisuus tolla kulusuhteella :)
261  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 31.10.2020 20:04
Aissaatana kun osasin taas löytää oikean paikan :lol: 2-3kk toteuttanut tässä strategiaa jolla ostan osaketta ja odotan min 2,5% nousun ja myyn pois. Pikku hiluja kyllä, eikä sovellu TK:n kaltaisille nopeasti-oikeaa-voittoa tyypeille, mutta ajattelin olla nöyrä ja tehdä sitkeästi pientä voittoa, josta osakesäästötilillä kasvaa lopulta oikeaa rahaa kun verojakaan ei tarvitse maksaa.

Turvana on ollut pitää kassasta suunnilleen 50% sijoitettuna ja 50% käteisenä. Dippien ja varmuuden vuoksi. Mutta, viime viikolla tartuin yhteen dippiin ja tulos viikkoa ennakoiden mietin että nousua tulee... kursseja seuraavat tietävät kuinka kävi. Alle viikko siitä kun pistin käteisen kiinni sijoituksiin, nyt tuli kova lasku läpi pörssin :lol: Korona pahentunut kokoajan maailmalla niin en uskonut sillä olevan suurta vaikutusta enää, paljon tulosparannuksia näköpiirissä... mutta ei, silti pystyin ajoittamaan ostot juuri hyvin lähelle dipin kärkeä. On se saatana kun jonkun asian osaa, niin siitä ei pääse eroon vaikka yrittäisi :lol:

No, vajaa 3kk menty tällä strategialla ja sen 3kk tilastot on vielä plussa, joten sinänsä vielä ei olla ihan ojassa, vaikka tien reuna lähestyykin. Ja onhan tässä vielä tulos viikkoa jäljellä, joten sinänsä palautuminen ei ole mahdotonta. Mutta tuntuu että siellä on sijoittajilla hermot taas niin kireällä, että hyväkään nousu ei osakkeita nosta. Enitenhän tässä vituttaa että osaketilillä ei taaskaan ole käteistä kun tuli lasku. Verkkiskin yli 4% laskussa tällä hetkellä ja se on aivan varma että Black Fridayn jälkeen tulee hyvää dataa jonka jälkeen kurssi on vähintään ennallaan. Ennusteet kun povaavat jälleen kovinta blackfridayta ikinä. Varsinkin verkkikselle koska harva lähtee kauppaan samoilemaan näillä korteilla.

On tää aikamoista. Edelleen mietin että pitäisi alkaa lukemaan psykologiaa eikä sijoituskirjoja, sijoittamisen tukemiseksi.

Pakko kyllä kysyä miten tuolla treidaamisella noilla summilla pystyy tekemään voittoa? Maksat varmaan palkkiota osakesäästötilillä tehdyistä ostoista ja myynneistä. Mikäli minimipalkkio on 5-8 euron välissä, niin maksat aina vähintään sen 1% palkkiota jokaisesta treidistä minkä teet. Oletan, että sulla summat on jotain 500-1000 euron luokkaa? Osakesäästölillä kyllä voi käydä aktiivisemmin kauppaa, mutta hyvin aktiivinen kaupankäynti pienillä summilla jauhaa kyllä iloisesti pääomaa pankin eduksi. Pakko myös kysyä oliko Nokiaa taas salkussa kun PASKA osui tuulettimeen?  :lol:

Noista tuloksista, kannattaa kiinnittää eniten huomiota tulevaisuuden näkymiin. Ne määrittelee kurssireaktion hyvin pitkälti, varsinkin aloilla joilla neljännesvuosien tulokset voidaan suhteellisen hyvin ennakoida. Nythän kurssireaktioissa näkyy nimenomaan odotus uusista lockdowneista, Sleepy Joen verojen korotuksista ja toisaalta keskuspankkipumpun luoman nousun laantumisesta.

Doinkki, Seppo Saarion miten sijoitan pörssiosakkeisiin sopii hyvin aloituskirjaksi mikäli oikeasti kiinnostaa itse sijoittaa. Tässäkin kannatttaa oikeasti pohtia haluaako käyttää aikaa itse aiheeseen vai käyttääkö ajan johonkin mikä kiinnostaa itseä oikeasti. Kaikkien ei tarvitse olla suoria osakesijoittajia, voit hyvin käydä esimerkiksi oman pankkisi kautta asiantuntijan kanssa keskustelemassa asiasta ja pohtia hänen kanssaan haluatko ostella itse ja seurata markkinaa vai ulkoistatko homman, kuten olet nytkin tehnyt.

Oma suorien osakkeiden salkku on tällä hetkellä 100% IT painotteinen. Hyvillä mielin seilaan toiseen altoon, salkku on koronan suora hyötyjä. Mitään toimivaa rokotetta ei saada laajaan jakeluun vielä pitkään aikaan. USA paino on myös hyvin maltillinen, alle 20%. Mikäli uskomme gallupeja on uusi presidentti Biden ja Sleepy Joe korottaa yritysveroa 21% -> 28% , mikä iskee USA:n pörssiin - isot yhtiöt toki osaavat kiertää nämä verot - joten liikaa ei kannata pelätä, mutta selvää on että USA ei ole enää yhtä houkutteleva sijoituskohde kuin positiivisesti kapitalismiin suhtautunut Trump.
262  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Kahdeksannen sukupolven jälkitarkastelu : 31.10.2020 19:03
Itselle vuosikymmenen alku oli lokaalia moninpeliä, skipattiin tylsät luennot -> lähibaarissa tuoppi päähän -> Alepasta pussioluet ja 2 vs 2 moninpelit päälle PS3:lla. Kun huoleton nuoruus vaihtui vuosikymmenen aikana uraputkeen ja frendit liiteli ympäri suomea ja maailmaa, niin moninpelaaminen siirtyi verkkoon.

Tätä sukupolvea on itsellä leimannut myös yksinpelien vähäisyys. Jos aiemmin meni tuhansia euroja yksinpeleihin, niin nyt menee tuhansia tunteja moninpeleihin. Hyvät tarinat haen mieluimmin kirjoista. Cyruksen mainitsemaa NHL sarjaa on myös hakattu verkon välityksellä tolkuton määrä. Oma ensikosketus oli SEGA:lla NHL94. Peli sinänsä ei ole muuttunut 26 vuodessa mihinkään. Edelleen poikittaissyöttö ja lämäri yläpeltiin toimii parhaiten ja vitutuskäyrä nousee jokaisessa matsissa tappiin ja yli siitä. Varsinkin uusinta versiota vitutti pelata niin paljon, että poistin kyseisen pelin suoraan kovalevyltä. Miten voikaan tekoäly olla niin kehitysvammainen, on tässä ollut aikaa kehittää sitä, mutta EA:n koodarit ovat viimeiset 5 vuotta painaneet ctrl + c ja sen jälkeen ctrl + v koodin kanssa ja vaihtaneet kanteen vuoden. Silti onhan tuo vuodesta vuoteen kovinta paskaa ikinä. Mikään peli ei saa aiheutettua samanlaista tunnemyrskyä pelaajan aivoissa niin hyvässä kuin pahassa. Olen monesti käyttänyt peliä päivän käynnistämiseen, aamulämmöt saa 20 minuutissa kun pelaa yhden matsin ja sen jälkeen onkin aivan tiltissä ja hereillä. Annetaan NHL sarjalle Cyruksen peesissä generaation parhaat maininta.

Toinen EA:n julkaisema peli joka nappasi ylivoimaisesti parhaan FPS pelin pytyn itselleen on Battlefield 1. En olisi ikinä uskonut ensimmäisen maailmansodan olevan näin kiinnostava. Tuli pelattua nettimoninpeliä ystävien kanssa kunnes moninpeli kuoli. Aikakautensa hienoin peli itselle. Satoja hienoja iltoja ja öitä vietetty tämän pelin äärellä. Tietää että peli on aivan vitun kova jos kolmekymppiset äijät sanovat kymmenettä kertaa mikkiin aamuyöllä "otetaan viel yks" - muutamaa tuntia ennen työvuoron alkua. Naapurit ovat aivan varmasti kuulleet kun tätä peliä pelataan. Sukupolven viihdyttävin ja paras peli. 10/10.

Call of Duty: Modern Warfare & Warzone
Battle royale peleihin tutustuin kunnolla vasta Warzonen kohdalla. Pubgit ja Fortnitet eivät ikinä iskeneet, niin että olisi useamman pelin jaksanut pelata. Warzone iski samalla tavalla kuin Battlefield 1, mutta yhden kartan ideana kuoli myös nopeammin. Varsinkin koronakriisin alussa pelikelloon tuli joka päivä se 5-10h. Pidin 5kk tauon pelistä ja nyt olen uudelleen alkanut pelata. Enemmän kylläkin HC modea ja multiplayeria. Yksi luoti ja kuolema tuo dopamiinia aivoihin samantien. Todellinen instant gratification pelimuoto. Eihän näitä yksin pelaisi minuuttiakaan, vaan suola on mikin ääressä viihtyvä kaveriporukka.

Yksinpeleistä Red Dead Redemption 2 on varmasti iskenyt koviten. Varsinkin jälkikäteen olen huomannut kaipaavani takaisin pelin maailmaan. Tätä ei nykypelien kohdalla tapahdu ikinä. Ei edes Last of Us pelien hieno tarina ole saanut minua pelaamaan pelejä toista kertaa läpi tai edes aloitaamaan tarinaa uudelleen. Nyt venailenkin uutta konetta, jotta pääsee 4k ultra asetuksilla istumaan nuotion äärelle. Tämä peli on taidetta, kuten 75 vuotias isoäiti redditistä löytyvässä esseessä kirjoitaa. Unsung heroes: Reconceptualizing a video game as a work of art.

Fallout 4 oli itselle Fallout fanina yksi toiveiden täyttymys. Pelissä on paljon vikoja, mutta tässäkin se on ydintuhon jälkeinen miljöö joka on aina kiehtonut todella paljon ja jota voi tarkastella tuntikausia.

Indiepeleistä: Stardew Valley ja FTL: Faster than light kolahtivat koviten. Stardew todisti kopion olevan parempi kuin alkuperäinen ja FTL että grafiikalla ja tunnelmalla ei ole yhtäkuin merkkiä välissään. FTL kuulokkeet päässä sitä melkein kuvittelee itse olevansa aluksen päälikkö keskellä vihamielistä avaruutta.





263  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 25.10.2020 22:50
sillä 17 vuotta myöhemminkään se ei tunnu tehosteiltaan erityisen vanhentuneelta,

Huom. 27v.

On sitä jo vanha.

Ysärin lapset mietti 1960 lukua samalla tavalla kuin 2020 luvun lapset tulee miettimään ysäriä. Kyllä, aika menee nopeasti.

Jurassic Park on tosiaan hyvin kestänyt aikaa tai sitä pitäisi ehkä kysyä nykyajan pennuilta. Omaan silmään kyllä yksi onnistuneimpia aikansa elokuvia.
264  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 18.10.2020 23:20
Itsekin pudotin 4k-netflixin pois muutama kuukausi sitten. Bitrate oli jo ennestään ala-arvoisella tasolla, ja jos nyt vielä siitä leikkaavat, niin kohta sitä ei tilaa enää kuin pelkästään sellaiset "enemmän pikseleitä = parempi kuvanlaatu" -heput, tai muuten vain sokeat. HDR on myös mielestäni pelkkä gimmick, joka toiminut järkevästi ehkä parissa elokuvassa.

Valikoima on muutenkin Suomessa todella surkealla tasolla. Puskevat vain roskasarjoja jatkuvalla syötöllä ja eivät viitsi lisäillä edes vanhoja leffoja katseltavaksi. HBO on taas lähellä käyttökelvottomuuden rajaa muutenkin. Mitkä vpn:t nykyään edes toimivat, jos haluaa muitakin maita hyödyntää?


Eikös tuo F-Securen Freedome toimi hyvin? Sitä olen aasialaisilla maissa käyttänyt vedonlyöntiin, mikäli maa on blokannut saitit.

Itsellä on useampi suoratoistopalvelu kommunistisella mallilla, eli jaetaan kaveriporukalla / perheen kesken tunnukset jolloin edes 4k Netflix 14e hinnalla ei juuri tunnu missään muualla kuin omassa perseessä paskana kuvanlaatuna.

Ei se ole nurmikko vihreämpää muualla. Yritin äsken katsoa C Moren streamina Järven tarinan. Järkyttävää suttuista ripulia koko kuva ja juuri luontofilmeissä kuvan kuuluisi olla kristallinkirkasta ja tarkkaa. Hyvä full hd riittäisi, mutta laatu vastaa 90 -luvun VHS kasettia jota on vuokrattu R-Kioskilta turhan monta kertaa.

Ruutu+ mulla on Veikkausliigan otteluita varten. Välillä kuva on jopa parempaa kuin Netflixin 4k, vaikka kyse on livestreamista. Tänään taas oli bitratet mallia flix ja ukkojen päistä sai melkein selvän.

Mulla on vielä kaksi rajatonta 150mb yhteyttä talossa, joten yhteyksistäkään se ei ole kiinni. TV on jopa letkulla kiinni.

edit: Heizille, Disney+ löytyy kans ja kyllä animaatiot on hyvällä laadulla pyörineet tuossa LG B9:n omassa softassa. Animaatiot kun pyörii laadukkaasti pienemmälläkin bitratella (näin oon ainakin ymmärtänyt). Myös Mandalorian pyöri riittävän tarkasti, en ole ainakaan kiinnittänyt huomiota suttuun.

En sitten tiedä johtuuko tää oikeasti koronasta ja siitä, että kuvanalaadut on kauttaaltaan paskottu tahallaan.
265  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 18.10.2020 19:33
Netflix cuts 4K bitrate in half, promises same quality 4K video

Kuvanlaatu ei edes aiemmin ollut 5/5 kaikista kalleimmassa tilauksessa ja nyt Netflix aikoo romuttaa laatua entisestään. Luulisi 14e/kk tilauksella saavan sitä mitä tilaa. Täytyykö tässä alkaa warettamaan kontentti, ettei silmät vuoda verta.

266  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Apple : 17.10.2020 12:38
Tuo puhelinkokopolitiikka on kyllä mielenkiintoinen aihe. Näitä kannanottoja näkee tasaiseen tahtiin foorumeilla, ja joskus ihan valtamediassakin, että ahdistaa porskuttaa tyyliin iPhone 4:llä edelleen, kun ei ole pieniä puhelimia enää markkinoilla. Näitä kaipaaville iPhone 12 on varmasti todella kova juttu. Toki Android-maailmassakin on nähty silloin tällöin suht. kompakteja tapauksia, kuten HeinZinkin tarpeisiin joskus harkittu Galaxy S10e, mutta fakta silti on, että aidosti pientä puhelinta ei viime vuosina ole huippuspekseillä oikein saanut.

Mistä päästäänkin siihen, että jokin syyhän tähän täytyy olla. Jos kansan syvät rivit olisi raha kourassa odottamassa, niin kyllähän noita joku tekisi, sillä korporaatiot ei jätä ilmaista rahaa poimimatta periaatteesta. Ei voi oikein päätellä muuta kuin sitä, että jostain syystä miniversiot ei vaan myy tarpeeksi. Eli joko niille ei ole kysyntää ylipäätään, tai sitten niihin ei ainakaan kannata laittaa viimeisimpiä speksejä, koska hinta nousee niche-kohdeyleisölle liian kovaksi, tai jotain. Oma äitinikin, joka on aina rokannut pikkupuhelimia, sanoi vasta, että joo kyllä iso ruutu pitää laittaa, kun ei näe enää pieneltä ruudulta. Eli siinä meni sekin osa myyntipotentiaalista.

Itse olen aika maltillisesti kasvattanut tuota puhelimen kokoa, ja yli kuuden tuuman en tällä hetkellä kauhean mielelläni mene. Siinä tuntuisi olevan sweet spot omaan makuun sille, että mediaa on mukava nauttia, mutta yhden käden käyttö on silti vaivatonta. Ja mullahan on yksikätistä heiluttelua varmaan 90 pinnaa puhelimen käytöstä. Veikkaan, että tässä vaiheessa 5,4-tuumainen tuntuisi jo liian pieneltä, vaikka toki iloa saisi varmasti ketteryydestä.

Ylipäätään tuo puhelimen päivittämisen frekrenssi on noussut. Aikaisemmin mentiin vuosia samalla luurilla ja nyt vaihdetaan käytännössä älypuhelin uuteen samanlaiseen. Juuri kävin tästä kaverin kanssa hyvän keskustelun. Hänellä oli noin reilu vuoden vanha luuri ja aikoi nyt päivittää uusimpiin malleihin. Kysyin syytä ja vastaus oli perinteinen "parempi malli". Kysyin tarvitseeko hän tämän uuden mallin ominaisuuksia yhtään missään asiassa mitä puhelimellaan tekee, hetken väittelyn jälkeen todettiin ettei tarvitse, vaan edelliselläkin mallilla se whatssap viestin kirjoittaminen  ja netin selaaminen sujuu hyvin, sekä kaikki ohjelmat pelaa edelleen. Tässä piilee myös ehkä yksi syy sille miksi niitä kompakteja puhelimia ei myydä valtavia määriä -> ihminen haluaa kumminkin sen suuremman ja "paremman" kun voi tehdä valinnan. Itsekin huomasin kun firman puolesta saisin iPhone 12, että joo voisihan nykyisen androidin vaihtaa siihen läpällä. Hyvin nopeasti olin jo päättänyt ettei 12 riitä, vaan pitää olla 12 Pro ja siitä alle 5 sekuntia ja päätös oli jo 12 Pro Max, koska miksi ei.

Applelle täytyy nostaa hattua miten se luo ihmisille tarpeen vaihtaa luuria, vaikka juuri olisi tonni poltettu edelliseen. Nyt ei saa edes laturia ja kuulokkeita mukaan, koska maailma pelastuu (ja oikea syy on osakkeenomistajan voiton kasvattaminen, kun voi myydä erikseen lisätarvikkeina nämä).

Ei sillä, saattaa hyvinkin olla että itsekin olen statuskilpailun uhri ja nappaan tuon 12 Pro Maxin itselleni. Ihan kokeilun vuoksi voisi vaihtaa Appleen. Piti tämä jo tehdä 11 kohdalla, mutta silloin nykyinen Androidini oli aivan bränikkä. Nykypäivänä firmat onneksi on tajunneet sen, että kannattaa tarjota työsuhde-etuina asioita joita orjat muutenkin ostaisivat, kuten kuntosalijäsenyydet, viihdepalvelut ja puhelimet. Firma saa iskettyä menot vähennyksiin ja orja saa tuotteet -50% edullisemmin suurten volyymien ja yrityksen kautta ostamisen ansiosta.
267  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 04.10.2020 18:11
DOOM Eternal tuli Game Passiin, joten se tuli ladattua. Jaksoin jotain 10 minuuttia pelata. DOOM on juurikin se peli, jossa haluan ammusten olevan koko ajan lopussa. Helvetin hyvin suunniteltu.

Apex Legends on myös ollut viime aikoina yhtä kärsimystä. Serverit ovat olleet jo viikkoja aivan järkyttävässä kunnossa. Tuntuu kuin hahmo liikkuisi veden alla input lagin takia. Äänet ovat myös huonommassa jamassa kuin koskaan aiemmin. Kokonainen tiimi saattaa tulla selustasta kimppuun, etkä kuule pihaustakaan. Season 6:n uusi legenda, Rampart, on täysi turhake, eikä sillä pelaa enää kukaan. Skill Based Matchmakingin algoritmi on huhupuheiden mukaan tehty manipuloimaan pelaajaa siten, että peli mätsää tarkoituksellisesti pelaajat epäreiluihin tiimeihin. Kyseessä on EA:n patentoima EOMM, jolla yritetään uhkapelien tavoin saada pelaaja koukuttumaan voittoihin, kun on ensiksi hävinnyt tarpeeksi monta kertaa. Vittu mitä paskaa.

Tää on kyllä syöpää. Toinen minkä olen huomannut EA:n NHL:ssä jo. Ihan kuin paskemmille pelaajille annettaisiin kuminauhatekoälyn puolelta avustusta. Voi olla itsellä 30 laukausta pelissä ja 4 maalia. Vihulla 6 laukausta ja 5 maalia. Annetaan paskojenkin voittaa ja koukutetaan peliin. Voi toki olla myös mutua, mutta olen pelannut ainakin 5 vuotta putkeen noita ja tuntuu että joku tasoitussysteemi pelin sisällä on.
268  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Podcastit : 03.10.2020 14:33
JARGONI

Ainoa podcasti, josta olen kuunnellut jokaisen jakson. Siim Liivikin ja Ilmari Pitkäsen kendoyanaricasti. Sopivan letkeää meininkiä, vieraille annetaan tilaa ja hostit ei puhu päälle. Harvinainen ominaisuus ihmisillä ja juontajilla.

Mikäli jääkiekkoammattilaisten tarinat pelin ulkopuolelta ja kulisseista kiinnostaa niin suosittelen suuresti. Muutama vieras myös musiikkimaailmasta ja mm. Rajahuhta naiskiekosta jonka casti oli myös erittäin hyvä. Granlundit varmaan nimekkäimpinä tähtinä ja Markuksella hyviä juttuja NHL:stä mm. McDavidista. Myös Karalahden jaksossa oli monta mielenkiintoista tarinaa huolimatta "lievistä" kalluviboista.
269  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 24.09.2020 10:29
Työkaveri ennakkotilasi huhtikuussa PS5:n verkkiksestä ja sai eilen viestin "Julkaisupäivän toimituserä on nyt vahvistettu, eikä sinulle valitettavasti riitä konsolia ensimmäisestä erästä". Eli verkkiksestä ei ainakaan saa kukaan konsolia julkaisussa joka on tehnyt ennakkotilauksen syksyllä. Tiedä sitten onko Gigantilla enemmän jaettavaa.

Ei PC puolellakaan sen paremmin mene. Katselin sieltä täältä RTX 3080 kortteja eikä ole sitäkään enää missään. Gigantti sanoo suoraan toimitusajaksi 2021 tammikuu. Tuskin muuallakaan kovin montaa kappaletta ennen joulua saadaan, jos ollenkaan.

No, ei sillä että ei pelattavaa olisi muutenkin. GTX 1080:nkin toimii vielä, joten sillä pärjää. Muistia voisi kyllä tilailla lisää..

Samaa viestiä sain Jimmsiltä RTX3080 suunnalta, sanoivat että saattaa mennä "kuukausia". Kärsivällisyysharjoitus siis.  :)

Konsoleita tuskin hommailen, nyt kun PC on tilattuna. Käytännössä PS4:llakin on pelattavaa vielä ihan riittämiin omiin tarpeisiin. Ainoa mikä oikeasti täydentäisi pelivalikoimaa tässä vaiheessa olisi Switch, sen 4k version voisi poistella sitten ensivuonna.
270  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 21.09.2020 20:23
Joko siellä on homosteltu?

Minä ja Gba.

Porukka jäi epätietoisuuden valtaan.  :lol:

Kiitos tosiaan kaikille. Jotain kertoo se, että miittejä on järjestetty miltei kaksi vuosikymmentä ja pelatuin pelikin on jo 17(?) vuotta vanha. Porukka on myös pysynyt pääosin samana, eli mitä ilmeisimmin onnistunut ja aikaa kestävä konsepti. Eiköhän se yhden koronankin kestä.
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 98
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines