Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 95
241  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 17.01.2020 17:57
Sehän meillä on ongelma, kun Rinne voi luvata 100e vanhuksille ja päästä siten pääministeriksi ja välttää kaiken vastuun tuon lupauksen rikkomisesta. Vasta ensi vaaleissa ukko lentää pihalle.

En tiedä onko tämä juuri se paras esimerkki petetystä lupauksesta, kun korotus luvattiin nimenomaan useamman vuoden ohjelman aikana ja pienimmät eläkkeet saivat juuri korotuksen tämän vuoden puolella. Postisotku oli tosin oma juttunsa ja siitä vaihtuikin pääministeri.
Silti onhan Rinne syönyt sanansa, kun alkuperäinen lupaus oli 100e lapaan ja sen jälkeen sitä on lievennetty jatkuvasti. Nyt tosiaan parhaassa tapauksessa tuo 50e napsahtaa. Inflaation ja verotuksen jos ottaa huomioon niin ei sitäkään.

Alkuperäinen lupaushan oli "Rinne lupasi vappuna 2018 korottaa alle 1 400 euron eläkettä saavien eläkkeitä sadalla eurolla."

"Lupaan 100 euroa nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen lisää alle 1400 euron eläkkeisiin"? Musta maininta useamman vuoden ohjelmasta on tärkeä, jos aletaan puhumaan petetyistä lupauksista. Toistaiseksi näin ei ole tapahtunut vaan askelia luvattuun suuntaan on tehty.

Kyllä, tuo lause pelastaa nuo pienemmän eläkkeet, mutta edelleen jäi korottamatta ne alle 1400 euron eläkkeet. Korotukset ylsivät 1300 euroon asti muutamana eurona. Suurimman potin sai nuo 784 euroa saavat, joilla oikeasti tuo korotus oli konkreettinen 50 euroa. Yli 1300 euroa eläkettä saavat eivät käsittääkseni saaneet euroakaan, ellen ole täysin väärin ymmärtänyt tätä kuviota. Toki Antti voi tässä nyt sanoa, että odotellaan koko vaalikausi.

Korotuksien kattamiseksi pitäisi löytyä 900 miljoonaa (joka vuosi tietenkin) - nyt hallitus sai puristettua 184 miljoonaa tähän korotukseen. Siksi lupauksen toteutuminen jatkossakin näyttää melko epätodennäköiseltä.  :)

242  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 16.01.2020 22:35
Sehän meillä on ongelma, kun Rinne voi luvata 100e vanhuksille ja päästä siten pääministeriksi ja välttää kaiken vastuun tuon lupauksen rikkomisesta. Vasta ensi vaaleissa ukko lentää pihalle.

En tiedä onko tämä juuri se paras esimerkki petetystä lupauksesta, kun korotus luvattiin nimenomaan useamman vuoden ohjelman aikana ja pienimmät eläkkeet saivat juuri korotuksen tämän vuoden puolella. Postisotku oli tosin oma juttunsa ja siitä vaihtuikin pääministeri.

Noh, ehkä tästä petoksesta ei valtakunnanoikeuteen tai montun reunalle joutuisi. Silti onhan Rinne syönyt sanansa, kun alkuperäinen lupaus oli 100e lapaan ja sen jälkeen sitä on lievennetty jatkuvasti. Nyt tosiaan parhaassa tapauksessa tuo 50e napsahtaa. Inflaation ja verotuksen jos ottaa huomioon niin ei sitäkään.

Alkuperäinen lupaushan oli "Rinne lupasi vappuna 2018 korottaa alle 1 400 euron eläkettä saavien eläkkeitä sadalla eurolla." Tällä lupauksella SDP voitti vaalit ja pääsi muodostamaan hallituksen. Nyt vaalien jälkeen SDP:n kannatus ei ohittaisi PS:ssää vaikka se nousisi 50 prosenttia, sen verran kansa arvostaa näitä lupauksien lunastamisia.

Suomen kannalta hyvä, että demaritkin jättivät sataset korottamatta. Nykyisten nettomaksajien niskaan on jo nyt ladottu sellainen määrä velkaa, ettei paljoa enää huvittaisi ottaa. Homma menee tästä vielä ihan helkkaristi rumemmaksi tulevaisuudessa, kun elämaksujen rajut korotukset alkavat.
243  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 14.01.2020 23:47
Tajusin kyllä kun olin postannut, että vituiks meni, mutten enää jaksanut korjata. Cybertruck nimenä on kyllä rohkea ja oikea suunta vs sarjanumerot.  :)

Ensimmäinen on susi, niin sieltä tulee CyberTruck 2.0 seuraavana ja vuoden päästä päivitetty, trendikkäästi nimetti CT2.0 :lol:


Persujen ilmastonmuutoskeskustelu on saanut osin outoja piirteitä. Halla-Ahonkin osalta. Lausunto että ilmastonmuutos ei sytyttänyt Australian metsäpaloja on ärsyttävää äänien kalastelua ja raivostuttavaa riidankylvämistä. Perussuomalaiset eivät kuitenkaan kiistä ilmastonmuutosta ja jopa hyväksyvät "vähintäänkin poliittisesti relevanttina tosiasiana, että ihminen vaikuttaa ilmaston lämpenemiseen".

Pitäytyisivät vain siinä kuinka Suomen mittakaavalla ei ole mitään merkitystä ilmastonmuutokselle. Ei sillä, lyhyt katseista välinpitämättömyyttä, mutta ymmärrän pointin.


Suomen poliittinen kenttä on aika erikoinen tällä hetkellä vaikkakin vastakkain asettelu on vähintäänkin mielenkiintoinen. Gallupeja johtaa populistinen konservatiivi puolue jota johtaa 48v mies ja kolhuja saanut pääministeri puolue on juuri saanut johtajakseen vasemmistovihreän 34v naisen joka on kasvanut sateenkaari perheessä. Kontrasti on niin suuri että koko asetelma tuntuu fiktiolta.

Ongelmana on tosin silti se että ei näistäkään ole tuomaan järkeä tai ratkaisuja poliittiseen keskusteluun. On alkanut viime aikoina kyrsimään niin paljon mielipiteiden yksinkertainen nivoutuminen "jompaan kumpaan", että tekisi mieli oksentaa. Maahanmuuttajia tarvitaan lisää talouden ylläpitämiseksi, mutta kun ne on kaikki joko raiskaajia tai haavoittuneita enkeleitä. Kukaan ei tajua sanoa että mitäs jos kohdeltaisiin niitä kuin ulkomaalaisia kunnes ovat suomalaisia. Ilmastonmuutokselle pitäisi tehdä jotain ja toinen puoli haluaa sähköistää liikenteen ja toinen haluaa pysyä nestemäisessä voiman lähteessä. Samaan aikaan markkinoilla on nestemäinen polttoaine joka toimii nykyautojen kanssa, joka vähentää valmistajan mukaan 90% päästöjä. Ja tämä on tällä hetkellä kallein polttoaine autolle. Ei sillä että muualla osattaisi paremmin. Saksa lopettaa kaikki ydinvoimalat kun Japanissa räjähti laitos. Ja käytännössä se energia korvataan kivihiilellä ja Venäjän Tsernobylin kaltaisten voimaloiden energialla. Ja samalla pitäisi sähköistää liikenne.

Vittu kun tekisi mieli lyödä joka kerta jotain kun näitä alkaa oikeasti ajattelemaan. Voisi tietty laittaa pään pensaaseen, alkaa perussuomalaiseksi ja katsoa kuinka maailma palaa ja nauraa punaisen taivaan mahtavuudelle.

Ihan aiheesta Halla-aho kritsoi tuota Australian metsäpalolla ratsastamista. Siellä on tehty lukuisia virheitä ja siksi metsät palavat niin laajasti kuin palavat. Kuuma sää ja ilmastonmuutos eivät ole suoraan yksi yhteen, eivätkä Perussuomalaiset ilmastonmuutosta kiistä vaan ovat eri mieltä siitä kuinka länsimaissa asiaan tulisi reagoida ja varsinkin Suomessa. Ilmasto tulee muuttumaan, mutta itsensä kuristaminen hengiltä johtaa vain itsensä kuristamiseen hengiltä.

Suomalaisista puolueista ainoastaan Vihreät ja Perussuomalaiset ovat osanneet vastata nykyihmisten haasteisiin. Perussuomalaiset palauttamalla realismin (resursseja on rajallisesti, käytetään ne järkevästi) ja reaalipolitiikan kartalle, Vihreät taas ovat panostaneet 100%:sti indentiteettipolitiikkaan.

Vanhat puolueet yrittävät vain pitää vanhoista valta-asemistaan epätoivoisesti kiinni (ministeriralli) ja keksivät mitä hullunkurisimpia selityksiä PS:n nousulle. Poliittisesta keskustelusta on pakko olla samaa mieltä. Vanhat puolueet ovat typistyneet yhden asian puolueiksi ja PS:n vastustaminen ja pelkääminen on heidän ainoa agendansa. Jos Räsäsestä tehtiin meemejä "kielletään kaikki", niin vanhoilla puolueilla voisi meemi olla "kielletään PS". Se näkyy myös gallupeissa.

Sveitsiläinen lähidemokratia ja kansanäänestykset (ainakin neuvoa-antavina) voisivat olla suomalaisessakin politiikassa politiikan pelastus ja myös ratkaisu poliittiseen keskusteluun. Silloin realisoituisi tulosvastuu heti, eikä Sinisten Juudasten kaltaisia farsseja pääsisi tapahtumaan kun kansa vetäisi turpaan heti. Sehän meillä on ongelma, kun Rinne voi luvata 100e vanhuksille ja päästä siten pääministeriksi ja välttää kaiken vastuun tuon lupauksen rikkomisesta. Vasta ensi vaaleissa ukko lentää pihalle.
244  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 14.01.2020 22:54
No niin, joka vuosi täysin väärin menevät Oscarit ovat pian taas täällä! Mitäs ajatuksia ehdokkaista?

Itsellä noin niinkuin päällimmäisenä projektina on katsoa vielä muutama Best Picture -ehdokas. Aiemmin mainitut 1917 ja Parasite ovatkin jo olleet vahvasti listoilla tämän kuun ensi-iltoja odotellessa. Lisäksi Jojo Rabbit on ehdoton tärppi, ja Marriage Storysta kuuluu kanssa hyvää - plus sitä ei tartte edes raahautua teatteriin katsomaan, mikä isämoodissa palkitsee.

Parasta elokuvaa povaisin Tarantinolle ihan vaan siistä syystä, että akatemia tykkää, kun leffat kertoo näyttelijöistä. Näin mutulla sanoisin, että oma toive menee lopulta tuonne 1917-Parasite-akselille, mutta kuten sanottua, katsotaan nyt leffat ensin. :D

Cinematography-kategoriassa Deakins on varmasti vahvoilla, mutta soisin kyllä oikein mielelläni tämän myös The Lighthouselle, jonka sain viimein katseltua viime viikolla. Täysin eri maailmasta kuin Deakinsin työnäytteet, mutta upeaa, kouriintuntuvaa kuvausta siitä huolimatta. Ja kova leffa muutenkin.

Mitäs muuta? Ohjaaja? Voiko Scorsesen statusta voittaa tässä? Jossain teknisissä kategorioissa soisin mielelläni palkinnon Ford v Ferrarille, sillä sen kisasekvenssien kuvaus, leikkaus ja äänimaailma ovat kaikki ensiluokkaisia ja vievät katsojan saumattomasti mukaan autohurmokseen.

Ai niin, ja skabojen ääniharavahan oli Joker yhteensä yhdellätoista (11) ehdokkuudella. Moraalinen voitto Heath Ledgerille, joka aurasi omalla roolisuorituksellaan aika isosti aikanaan tietä sille, että "sarjakuvaleffatkin" mahtuisivat jossain vaiheessa mukaan mittelöihin. Montako pystiä napsuu himaan?


PS. Olen myös ihan messissä Laudan pienessä Oscar-pääkategorialotossa, mikäli foorumin neljää muuta aktiivikäyttäjää kiinnostaa. :b

Hah jep, melkein samat läpät mahtuisi muutaman hengen whatssap ryhmään. Suvantovaihe menossa lauadan elämässä.  :)

Betsit:

Paras elokuva:
The Joker

Todennäköisin voittaja Once Upon A Time in Hollywood

miggeä kompaten, pakko ihmetellä The Irishmanin valintaa ehdokkaaksi. Tässä taas nähdään se tosiasia, että sillä kuka sanoo on suurempi merkityis kuin mitä sanotaan ja elokuvissa kuka näyttelee. Samat muijat ja jätktä kategorioissa vuodesta toiseen. Jokeria en ole nähnyt, kun en halua pilata hyvää elokuvaa elokuvateatterikokemuksella, vaan katson sen sitten kotona täydessä hiljaisuudessa ja pimeydessä kuulokkeet korvilla, kunhan tulee katsottavaksi.

Paras naispääosa:
Margot Robbie

Olisiko METOO:lla vielä vetoa? Laitetaan rahat siihen ja haetaan ylläriä.

Varma voittaja Laura Dern (Marriage Story)

Paras miespääosa:
Joaquin Phoenix (Joker) (kerroin 1,05)

River Phoenixin Stand By Me:n jälkeen olen seurannut pikkuveljenkin edesottamuksia tarkemmin ja tuosta porukasta ehdoton suosikki kankaalle. Jokeri edelleen katsomatta, mutta muiden reaktioista päätellen herätti tunteita.

Ohjaus:
Sam Mendes (1917)

Ei kahta sanaa ja kivitalo tähän.

245  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 13.01.2020 13:20
Veroton Tesla Truck kyllä maistuisi.  ;D

Kun kerta markkinoilla on niinkin älytön tuotenimike kuin Cybertruck, niin käytetään nyt ihmeessä sitä nimeä mahdollisimman paljon. :D

Tajusin kyllä kun olin postannut, että vituiks meni, mutten enää jaksanut korjata. Cybertruck nimenä on kyllä rohkea ja oikea suunta vs sarjanumerot.  :)
246  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 12.01.2020 20:30
Vaalien jälkeen PS on noussut ainoaksi suureksi puolueeksi, kun hallitus on kääntänyt ruoria kohti totaalista konkurssia. Menot ja velka ovat jatkaneet kasvua ja tulot tippuneet.

Sanna Marinin (sd) hallitus on linjannut, että liikenteen hiilidioksidipäästöt tulee puolittaa vuoteen 2030 mennessä ja 2045 liikenteen pitäisi olla kokonaan päästötöntä.

Kovia linjauksia hallitukselta samaan aikaan, kun Suomen kokonaispäästöt maailman päästöistä lasketaan prosentin kymmenyksissä. Tällä kurjistamisen politiikalla Suomi siis ottaa vielä EU:takin tiukemman linjan autojen päästöihin. Sinänsä hyviä tavoitteita, mutta ei millään tapaa realistisia eikä tavallista kansaa tukevia.

"Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen sanoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina, että päästörajoitukset tulevat koskemaan lähinnä henkilöautoilua ja että keinot ovat verotuksellisia."

Eli onkohan Norjan malli ja verottomat Teslat vai vasemmiston perinteinen lääke kaikkiin maailman ongelmiin -> nostetaan veroja. Jännityksellä odotan. Veroton Tesla Truck kyllä maistuisi.  ;D247  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 12.01.2020 19:35
Itse odotan hetken vielä Teslan kanssa ja koitan shorttailla sitä. Ehkä seuraaviin vaaleihin saakka, mutta pitää seurailla. Ollut pelkässä nousussa eikä kertaakaan mitään korjaavaa liikettä alaspäin. Jotkut idiootit alkoivat shorttailemaan jo vajaa vuosi sitten, vaikka aika ei ollut selvästikään kypsä. Odotan että hinta nousee tuohon seuraavan kerran hinnan trendlinen rajaa ja kokeilen sitten. Jos jotain olen oppinut tässä vuosien varrella, niin rahaa voi takoa molempiin suuntiin.

Noo kukaan ei ole niin viisas kuin jälkiviisas.  ;)

Onhan tuossa ollut useita paikkoja hyville shorteille ja ammattilaiset on näistä isoja rahoja napanneet. Vasta loppuvuodesta Tesla alkoi keulimaan isosti ja siinäkin on muutama tipahdus näkynyt, joita uutisia shorttailevat ammattilaiset ovat hyödyntäneet.


Molempiin suuntiin tosiaan massia voi tehdä ja menettää. Shortatessa varsinkin. Osa tosta noususta selittyy juurikin shorteilla, jotka on ostaneet osakkeet kiinni.

248  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 12.01.2020 16:52
Viime aikojen pohdintoja:

Pokemon Go pamautti uudet enkat ja liikevaihtoa kertyi kevyet 900 megaa. Harmi, ettei Nianticin osake ole julkisesti noteerattu. Myös Next Games listalla kuudentena.

Näyttäisi siltä, että vaikka Pokemonin Go:n huuma muka meni ohi, niin Pokemon on onnistunut pitämään oikeat pelaajat mukana. Eli maksavat asiakkaat. Next Gamesilla sen sijaan on nyt viimeiset hetket näyttää onko siitä mihinkään. Stranger Things lisenssi on kuin lottovoitto firmalle ja jos siitä ei onnistu tekemään firman pelastajaa, niin vaikea nähdä mistä se tulee. Nyt firma on ollut käytännössä uuni, joka on polttanut sijoittajien rahat. Vaikea nähdä silti, miten tuossa onnistuvat. Niantic on onnistunut tekemään Harry Potter lisenssilläkin vain pennosia, vaikka se on suurempi juttu maailmassa kuin Pokemon. Itse pelin laadustahan se on lopulta kiinni.

Tesla on noussut kuin raketti melkein 200% vuodessa ja on nyt arvokkaampi kuin Ford ja GM yhteensä. Kabanossilla lienee jo Tesla Truck pihassa. Shorttaajilla on olleet näpit tulessa ja muillakin epäilijöillä hattu täynnä paskaa. 8) Pystyykö Tesla lunastamaan sijoittajien odotukset, vai nähdäänkö massiivinen meltdown? Se jää nähtäväksi. Autoala on tullut isosti ylös pohjista muutenkin ja omat ennustukset vuoden takaa ovat osuneet nappiin. Yli 30% tuotto maistuu isosti. Tässä on vuodelle 2020 myös yksi potentiaalinen profitin kohde. Teslan etumatka sähköautoissa tuskin on ikuinen.

Thyssenkruppin osake on pyörinyt suurin piirtein samassa kokoajan, puljun market cap 7-8 yaardin välissä. Uusin Financial Times ennustaa hissien hinnaksi jo 20 miljardia (dollaria). Saas nähdä meneekö oma veto oikein ja tästä voisi vuodelle 2020 tulla rahastus. Riippuu ja roikkuu monesta kohtaa, voi tulla näpeille myös mikäli kauppaa ei saada maaliin kommunistisen EU:n laittaessa kapuloita rattaisiin.

Kannabisosakkeet tulivat todella rajusti alas 2019 ja täytyy kiittää kristallipalloa, että myin suurimman osan näistä ATH hinnoissa kesällä. Yhdestä tuli yli 30% turskat, mutta kokonaisuutena voitollinen treidi. Nyt onkin uusien ostojen aika. Vaikea sanoa mikä noista kanadan pössyfirmoista jää henkiin, mutta pudotuspelit on nyt menossa ja katsotaan kellä kestää kassa. Ennustan useiden pienten toimijoiden joutuvan yrityskaupan tai konkurssin kohteeksi 2020. Lasku on myös jatkunut alkuvuodesta ja jos koko markkina laskee, niin vaikea sieltä on yhden ponnistaa plussalle. Missä kohtaa on pohjat? Tiedä siitä, mutta 2020 nämä palaavat kyllä salkkuun jossain vaiheessa. Pitkässä juoksussa on kumminkin hyvin selvää, että lääke- ja viihdekäyttö lisääntyy. Lisäksi yksikään firma ei enää ole kuplahinnoissa kuten vuonna 2019.

Osakesäästötilistä tuli lopulta hieman floppi. Pitkäaikaiselle sijoittajalle se ei tarjoa hankintameno-olettaman suomaa hyötyä leikata verotettavia voittoja. Jäänee siis tavallisten pulliaisten treidausleluksi. Tämä on sinänsä huolestuttavaa, että juuri sitä vähiten sijoittamisesta tietävää porukkaa rohkaistaan aktiiviseen kaupankäyntiin. Ennustankin tässä käyvän suuressa kuvassa niin, että nyt markkinan huipulla ostellaan ja kun rytinä alkaa poistuu sijoittaja myös markkinoilta yhtä nopeasti kuin on sinne tullutkin ja historia toistaa itseään. Teknohuuman aikaan 2001 useampi peruna aloitti sijoittamisen ja sitten seuraavat 20 vuotta itki kun "sijoittamisella vain häviää rahaa". Sama tulee toistumaan, sanokaa minun sanoneen. Muuten toki positiivista nähdä "kansankapitalismin" nousua.

Markkinat tekevät jatkuvasti uusia ennätyksiä - vain ja ainoastaan koska keskuspankit pumppaavat rahaa markkinoille. Firmojen tulokset selittävät noususta vain 8%. Esimerkiksi SP500:n viime vuoden noususta 92% tuli FED:n rahaprintteristä Morgan Stanleyn mukaan. Tulevat vaalit tulevat myös määrittelemään varsinkin yhdysvaltain pörssien elämän vuonna 2020. Mikäli Donald J. Trump vie vaalit pörssi jatkaa mahdollisesti nousuaan, mikäli demokraatit voittavat veroleikkaukset perutaan ja pörssi ottaa ehkä isosti damagea. Tämä voisi olla jopa ihan tervettäkin. Zero Hegde on kirjoittanut aiheesta hyvän artikkelin.

Mitä siis tehdään 2020? Samaa kuin 2019, eli ostetaan halvalla ja myydään kalliilla.  :lol:

249  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Omat pelivideot |"Siis, mitä äsken tapahtui?" : 11.01.2020 20:30
Hyvä video ja helkkarin selkeä artikulaatio, sai hyvän kuvan useasta eri pelistä, eikä mitään turhaa lässytystä. Äijässä olis ainesta pelitoimittajaksi ja näköjään on tuolla sun tubekanavallakin jo useampi tilaaja. Keep up the good work!

Pitää ainakin noi autopelit hommailla dissailuista huolimatta. 

Itellä on nuo moveohjaimet ja varsinkin siinä Golfissa se on aivan ehdoton. Naurattaa ajatella että sitä pelaisi istuen padilla, lähtee 99% fiiliksestä veke.  :lol:
250  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestystä jatkettu tammikuulle) : 01.01.2020 21:08
IL-2 Sturmovikia tuli pelattua aikoinaan paljonkin. Oli joystickit ja pedaalit. Varmasti paras WW2 lentosimu edelleen.
251  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestys käynnissä 31.12 asti) : 29.12.2019 18:36
Tuotantoarvot on ketjun aloituksessa niin kovat, että pakko vastata, vaikken ole aivan varma mitä tänä vuonna julkaistuja pelejä olen edes pelannut.

Äänestetään siis Vuoden vanha peli -kategoriassa.

Fallout 2

Vuodesta toiseen, vuosikymmenestä toiseen. Maailman paras peli. Ostin varmaan kolmatta tai neljättä kertaa pelin. Ensimmäisen kerran 199 markalla Stockalta back in the golden days. Nyt Steamista. Hauskaa on, että uusin versio pyörii huonoiten ja kaatuilee enemmän kuin vuoden 1998 versio. Oma Acerin paskaläppäri on välillä aivan nipussa pelin kanssa. En suosittele ostamaan mitään Acerin tuotteita, ihmiskunnan historian paskimmat koneet.

Siltikin tunteja ja taas tunteja on tämän pelin äärellä tänäkin vuonna vierähtänyt. Peli on vittumaisen vaikea ja voit helposti kuolla 20 kertaa yrittäessäsi kaupungista ulos. Jos dialogissa painat väärää vastausta joko kuolet tai et pysty enää suorittamaan tehtävää tässä elämässä. Ärsytä väärää tyyppiä koko kaupunki on bannattu pelistä loppuelämäksi. Saveta väärään kohtaan ja joudut aloittamaan koko paskan alusta.

Jännä miten niin paskasta tehty peli, joka vilisee bugeja ja suunnitteluvirheitä voi olla samalla kuin Pablo Escobarin puhtainta kokaiinia piikittäisi suoraan silmämunaan. Tästä kun saisi 3D-version VR:nä haptisella puvulla, niin mitä väliä oikealla elämällä enää olisi? Ihmiskunta kuolisi sukupuuttoon.

Ei voida puhua videopelistä, vaan taiteesta jonka kuuluisi korvata Mona Lisa Pariisin Louvressa.
252  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 29.12.2019 17:54
Vanguard on tuttu, mutta eikö kyseessä ole jenkkifirma? Mitä kautta pystyy sijoittamaan heidän rahastoihinsa Suomesta käsin?

Sinänsä sillä ei ole väliä onko firma jenkeissä vai, pääasia että tuotteen tiedot löytyy myös suomeksi. Vanguardilla tosiaan ei taida olla kiinnostusta tarjota suomen markkinalle näitä tuotteitaan, mutta maailman suurin varainhoitotalo Blackrock tarjoaa kyllä valikoimansa myös suomeen.

Esim. toi SP500 ja vuosikulu 0,07%

https://www.blackrock.com/fi/yksityinen-sijoittaja?switchLocale=y&siteEntryPassthrough=true
253  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 28.12.2019 13:13
Minkäs firman indeksirahastoihin porukka nykyään sijoittaa? Lähinnä, että kenellä on (tällä hetkellä) halvimmat pl. Nordnetin ilmaiset?

Muistaakseni pienimmät kulut on tällä hetkellä The Vanguard S&P 500 ETF (VOO), jossa on 0.03% juoksevat kulut.

Toisin kuin Melfice_ tuossa väitti ajoittaminen ei ole mahdotonta. Suurimmalle osalle sijoittajista jonkun järkevän indeksin seuraaminen lienee tehokkain vaihtoehto sijoittamiseen, koska osaamista ei löydy, eikä tarvitse käyttää omaa aikaa asiaan. Silti indeksisijoittaminen on aina aktiivista sijoittamista, jossa valitaan aktiivisesti joku tietty osakeryhmä johon sijoitetaan sokkona välittämättä osakkeiden hinnoista. Esim. tuo despon nimeämä Nordnetin superrahasto. Se sijoittaa sokkona niin Nokiaan, kuin muihinkin 25 suurimpaan Helsingin pörssin yhtiöön välittämättä siitä mikä näiden firmojen taloudellinen tilanne on. Eli jos nyt suomalaiset saisivat psykoosin ja ostaisivat jonkun Rovion sinne top 25:n niin rahasto ostaisi sitäkin koska sen sääntöihin näin kuuluu. Kuulostaako strategialta jonka voittaminen on mahdotonta?

Indeksisijoittaminen on nykyään suositumpaa kuin mikään muu sijoittamisen muoto ja se on tehnyt siitä vuosi vuodelta epätehokkaampaa. Mietitäänpä tilannetta jossa 100% sijoittajista sijoittaisi indeksiin? Hinnat eivät enää liikkuisi mihinkään, tehokas hinnanmuodostus loppuisi. Siksi nykyinen ideksisijoitushuuma antaa aktiiviselle sijoittajalle uusia mahdollisuuksia löytää tuottoa. Helppoa tämä ei ole, laji kuin laji, ainoastaan parhaat pärjäävät. Piensijoittajalla tässä pelissä on suuri etu siinä, etteivät suuret hait ole kiinnostuneita pienistä yhtiöistä. Esim. joku lilliputti Honkarakenne, arvoa vaivaiset 25 miljoonaa. Honkarakenteen on huomattavasti helpompi tuplata markkina-arvonsa kuin jonkun Applen, joka on jo mammuttimainen yritys ja jota kaikki suuret pelurit seuraavat. Huom. tämä ei ole mikään suositus ostaa nyt Honkarakennetta.  :)

Indeksisijoittaminen on myös johtanut "kuplaan" suuryritysten hinnoissa, koska indeksit ostavat kuukausittain automaattisesti näitä yrityksiä huolimatta mikä niiden hinta on. Eli rahaa pumpataan sokkona suurimpiin, pienempien yritysten kaupankäynnin ollen passiivisempaa. The Big Short’s Michael Burry Explains Why Index Funds Are Like Subprime CDOs

Silti, mikäli aikaa eikä halua markkinoiden seuraamiseen ole, niin kyllä rahastot ovat yleisesti ottaen paras vaihtoehto suurimmalle osalle tavallisista säästäjistä & sijoittajista.  :)
254  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 25.12.2019 22:28
A Christmas Carol (HBO 2019)

Olipas positiivinen yllätys HBO:lta. Uusintaversio Charles Dickensin klassikosta Saiturin joulu. Ihan alkuun pakko sanoa, että mikäli päädyt katsomaan tämän version, niin unohda ne aiemmat kokonaan äläkä odota mitään vastaavaa tältä. Minisarja (3 jaksoa) on jakanut mielipiteet täysin kahtia, IMBD puolet antaa sarjalle 1/10 ja toinen puoli 10/10. Nyt keskiarvo on 7.0/10. Osalle sarja siis uppoaa täysin ja toinen puoli vihaa.

Itselle tämä upposi. Katsoin aaton aattona putkeen kaikki kolme jaksoa. Itselle tämä on paras versio Saiturin joulusta. Synkkä ja tunteisiin vetoava. Mikään iloinen lasten tarina ei ole kyseessä, siitä muistuttaa k15 merkintä kyljessä. Ebenezer Scroogen elämää taustoitetaan ihan eri tavalla, kuin alkuperäisessä tarinassa ja tämä tekee tarinasta inhimillisemmän. Ainoa mikä häiritsi, niin lievä poliittinen korrektius kun piti kiintiöt täyttää, ei oikein sopinut 1800-luvun englantiin uskottavuudensa puolesta, mutta tämä tosiaan oli aivan minimalistinen miinus.

9/10 oma arvosana - joulutunnelmaa parhaimmillaan.  :)
255  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 21.12.2019 17:39
Itselle on tullut vähän kusetuksen maku koko osakesäästötilistä. Toki se jossain tilanteessa on hyödyllinen. Eli "aktiivinen pitkäjänteinen osinko ja kasvuyhtiö sijoittaja" :lol: No joo, onhan siitä jotain hyötyä jossain tilanteissa ja olin jo sitä hankkimassa, mutta... en tiedä. Voisihan sen hommata osinko sijoituksille. Kuten Sampo. Mutta jos rahaa olisi se tuo pitäisi ottaa 50 000€:n "pelisalkulle" ;D Nopeita ostoja ja myyntejä pikavoittojen hakua jne. ja kaikki voitot uudelleen "peliin".

Koko osakesijoituksen verotus on muutenkin vitsi. Lähinnä siksi kun se on se piensijoittaja joka niitä oikeasti maksaa, ei ne isot. Eikä tämä muuta sitä miksikään. Toki tämä on pieni kädenojennus, mutta enemmän se tuntuu ylimieliseltä hurskaudelta. "Nyt ollaa hyviä kun annetaan piensijoittajille paremmat edut". Samalla kun isot sijoittajat kiertää veroja miljoonien edestä. Kiitti hei tosi paljon.

Kyllä se sopii nimenomaan veivaajille, jollainen sinäkin taidat olla kun otat aktiivisesti näkemystä aina osakkeista. :)

Sinänsä tavallinen sijoittaja saa kyllä parhaan veroedun suoraan kun sijoittaa rahastoihin joissa osingot ovat automaattisesti verottomia ja lähdeverojen takaisin hakeminen tapahtuu automaattisesti.

Muuten olen verotuksesta samaa mieltä. Me keskiluokka maksamme veroja saman verran kuin yläluokka tai jopa enemmän (suhteellisesti), johtuen pääoma ja ansiotuloverotuksen eroista. Paras olis Viron kaltainen tasavero 20% kaikille ja firmoille vetotus vain jos nostaa varoja ulos. Nyt Viro on tämän johdosta kaasuttamassa Suomesta ohi jo joskus 2050 vaikka on maana aivan lilliputti meihin verrattuna. Suosittelen Wahlroosin kirjaa Miten tässä näin kävi, mikäli Suomen tulevaisuus (ja menneisyys) kiinnostaa.256  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Xbox One : 16.12.2019 21:33
Nykyisen ilmastonmuutostaistelun myötä voitaisiinkin kieltää kaikki turhat virtavalot jokaisesta laitteesta, joissa niillä ei ole järkevää funktiota.  ;D

Ikävä kyllä taitaa nämä meidän verkkopelien ja Netflixien serverit paukuttaa sen verran energiaa menemään, että siinä ei yksi konsolin hifivalo paljoa paina. :DHetkonen, täähän kuulostaa ihan Halla-ahon puheilta ettei Suomen teoilla ole (kuten ei olekaan) väliä, kun Kiina puksuttaa taivaalle tunnissa samat setit.  ;)

PS4:sta tosiaan tulee pelattua aina kuulokkeet päässä - sellainen mökäpönttö se on. Vanhassa kerrostalossa nyt ei muutenkaan voi mitään ääntä pitää ja hyvät kuulokkeet vastaa helvetin kalliita hifilaitteita, joten sinänsä pelaisin muutenkin kuulokkeilla.
257  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 15.12.2019 21:22

Exit - Norjalainen tosipohjainen kohudraama


Norjalainen musta komedia liike-elämän porsaista. Ukot vetää koksua, huoria ja viinaa. Elävät ikuista vappua, koska keskinkertainen sosiaalidemokraattinen elämä saa oksennuksen nousemaan kurkkuun, kuten yksi heistä vapaasti mukaillen toteaa. Hauska sarja ja enempi komedia, kuin draama. Sen verran överiksi vedetään, vaikka myyntivalttina on koitettu väittää sarjan kuvaavan todenmukaisesti nousukkaiden elämää Norjassa. Suosittelen. Moni tuttu katsoi suoraan 8 jaksoa päivässä. Itselläkin viimeiset menossa.

Gold Rush Suomi

Katsoin aikoinaan kaikki Gold Rushit, kun jenkkipunaniskat kävivät Klondiken ja Afrikan maat koluamassa kaivinkoneillaan. Sama setti, mutta Suomessa. Eka jakso oli ihan mukavaa erämääelämää ja kullankaivajan arkea Lapissa. Ostin Dplayn tämän sarjan takia, 4,99e/kk. Pakko päästä joskus itsekin kaivamaan kultaa, siinä on sellaista vanhan ajan meininkiä.
258  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox One : 15.12.2019 21:13
On kyllä tyylikäs vehje! Jospa MS olisi taas vedossa tällä kertaa Onen sekoilujen jälkeen muutenkin. Pääasia ettei laitteen tehoissa säästeltäis sen takia, että koitetaan saada hinta osumaan johonkin naurettavaan 300e hintaluokkaan. Olkoot vaikka 1000 euroa, pääasia ettei tarvitse heti julkaisussa tuntua vanhalta laitteelta Ps4:n ja Xbox onen tapaan.

Tämä. Jättäisi myös turhat tehoversioiden jälkikäteen julkaisut pois. Nyt täytyy ostaa aina sama konsoli kahteen kertaan.

Muuten täytyy antaa respectia, kaikkien aikojen tyylikkäin konsoli. Vielä kun saavat laitteesta kaikki virtavalot pois, niin antaisin muotoilun Nobelin suoraan Microsoftille. Nytkin on PS4 TV:n takana piilossa, kun joku vakavaa autismia sairastanut muotoiluinsinööri päätti tehdä koko konsolinmittaisen ledviirun konsolin kylkeen hehkumaan. Sen verran luulisi olevan älyä ihmisillä päässä, että tietää pelikoneen olevan päällä kuvasta joka näkyy tv:ssä. Sama koskee kyllä muitakin laitteita, tv:n virtavalo? Öö mitä varten? Onko joku katsonut elokuvan ja kesken elokuvaa pohtinut, "onkohan se TV oikeasti päällä, tarkastanpa virtavalosta?"

Nykyisen ilmastonmuutostaistelun myötä voitaisiinkin kieltää kaikki turhat virtavalot jokaisesta laitteesta, joissa niillä ei ole järkevää funktiota.  ;D

259  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 15.12.2019 20:21
Mies jäi eläkkeelle 24-vuotiaana – näin hän onnistui: ”Se aiheutti lumipalloefektin”

Huikea tarina. Maailmassa tosiaan on kahdenlaisia ihmisiä, niitä jotka keksii tekosyitä ja niitä jotka keksii ratkaisuita. Todella hienoa lukea tällaisista ihmisistä, joilla suunnitelmat ovat olleet selvät jo teinistä asti ja ennen kaikkea on kyetty myös toimimaan. Suurinosa ihmisistä jää sille suunnitteluasteelle, mutta kun pitäisi astua askel eteen niin jäädytään.


....

Osakkeista? Aiheuttaako uusi osakesäästötili tammikuun rallin? Nyt monet myyvät ja sitten ostelevat suomiosakkeensa osakesäästötilille. Ulkomaisia (osinko) osakkeitahan tuonne ei kannata ostaa. Eli tili toimii vain suomiosakkeille ja silloinkin jos sijoitushorisontti on yli 10 vuotta (laskennallinen break even 5% osinkotuotolla vs nykymallinen arvo-osuustili). Lisäksi tappioita ei pääse hyödyntämään ollenkaan, ellei tiliä lopeta välissä. Tili soveltuu osinko-osake holdaajalle (yli 10v) tai aktiiviselle voitolliselle suomiosake treidaajalle. Kannattaa siis miettiä tarkkaan soveltuuko tili itselle vai ei. Jos sitten päädytte avaamaan tilin, niin älkää vahingossakaan avatko kahteen pankkiin tai rapsahtaa sellaiset sakot että valuu veri suusta ja silmistä yhtäaikaa.
260  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 08.12.2019 23:57
Pystyin sietämään CGI-vahaukkoja 10 minuuttia ja lopetin. Olisi kyllä vituttanut jos olisin maksanut leffaliput tuosta.Only 18% Of "The Irishman" Viewers Made It All The Way To The End


Et oo ainut joka on tota mieltä. Naurattaa myös El Caminon 11%.
261  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 08.12.2019 10:41
The Irishman

Netflixistähän tämä löytyy, mutta kävin teatterissa katsomassa. Onneksi. Muuten olisin jättänyt kesken ja katsonut osissa. Leffa on auttamatta liian pitkä ja huonoin Scorsesen ohjaama elokuva. Megalomaaninen budjetti ei näy oikein missään, muussa kuin nimimiesten digitaalisesti nuorennetuissa naamoissa.

Ei elokuva silti ihan huono ole. Odotuksiinsa nähden floppi kylläkin. Silti, kyllä tämän ilolla ottaa vastaan. Joe Pesci, De Niro ja Al Pacino samalla kankaalla 2019, kyllä kiitos. Varsinkin loppua kohden leffa parani ja ennen kaikkea selkeytyi alun ja keskivaiheen sekavien nimitykityksien jälkeen. Tunti pois leffasta ja käsikirjoitukseen selkeyttä ja tämä olisi voinut olla erinomainen elokuva.

Nyt pakko antaa 3/5 ja en tiedä johtuuko tämäkin siitä, että kriitikot on antaneet kaikki 5/5 arvioita ja itse ei kehtaa antaa 2/5. ;D
262  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 07.12.2019 15:47
Kaupat ovat edelleen pullollaan täysin luokattomia led-telkkareita, mutta joku niitä aina ostaa. Vielä parempaa, kun niihin isketään jotain saippuaoopperoiden tyylisiä smoothing-filttereitä, terävöintiä ja ylikontrasteja, joka saa kaiken näyttämään vieläkin huonommalta, mutta ilmeisesti ne vetävät joitakin niin vahvasti puoleensa. Ihmiset ovat vaan täysin hulluja, enkä halua enää elää. Päästäkään minut pois.

Tämä.

Muistan kun kaverin luona jäin monttu auki tuijottamaan hänen telkkarissaan pyörinyttä leffaa. Oli pakko kysyä mikä tv:ssä on vikana kun näyttää niin oudolta. Järkyttävintä näissä on, että nämä parannuspiireillä varustetut telkkarit maksavat enemmän ja vastineeksi saat huonomman kuvan. Moni joka ei ollenkaan seuraa mistä on kyse ostaa vain sen kalleimman koska onhan sen oltava myös paras.

Telkkarit pitäis säätää oikein. Ongelmana vain on, että kun ylivärikkääseen kuvaan tottuu, oikein säädetty näyttää sen jälkeen "lattealta", vaikka kuinka yrittäisi sanoa, että väritasapaino ja -lämpö on nyt sellainen, kuin pitäisi olla ja että kaikki toistuu niin kuin pelintekijät ja leffaohjaajat ovat halunneet.

No, ei se minulta pois ole.  :) Kotona saa katsella sitä, mitä haluaa. Teen minäkin taatusti monia asioita ihan päin persettä, mutta en välitä, koska en ole juuri sen kyseisen asian himoharrastelija. Epäluonnolliset ja "väärät" värit vielä meneekin, mutta näitä smoothingfilttereitä ja muita kuvaan radikaalisti vaikuttavia asiota ei pysty käsittämään. Sama kun katsoisi jotain jonnen väkertämää ylilautameemiä, sen verran huvittavaksi muuttuu leffan katsominen.
263  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 07.12.2019 14:29
Kaupat ovat edelleen pullollaan täysin luokattomia led-telkkareita, mutta joku niitä aina ostaa. Vielä parempaa, kun niihin isketään jotain saippuaoopperoiden tyylisiä smoothing-filttereitä, terävöintiä ja ylikontrasteja, joka saa kaiken näyttämään vieläkin huonommalta, mutta ilmeisesti ne vetävät joitakin niin vahvasti puoleensa. Ihmiset ovat vaan täysin hulluja, enkä halua enää elää. Päästäkään minut pois.

Tämä.

Muistan kun kaverin luona jäin monttu auki tuijottamaan hänen telkkarissaan pyörinyttä leffaa. Oli pakko kysyä mikä tv:ssä on vikana kun näyttää niin oudolta. Järkyttävintä näissä on, että nämä parannuspiireillä varustetut telkkarit maksavat enemmän ja vastineeksi saat huonomman kuvan. Moni joka ei ollenkaan seuraa mistä on kyse ostaa vain sen kalleimman koska onhan sen oltava myös paras.
264  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 05.12.2019 00:03
Rezzin Area X on edelleen itselle se kovin VR kokemus. Jos uskallat ressaa pelata edes puoliväliin, niin nostan hattua. 10x pahempi kuin silent hillit aikoinaan :o

Ressa ahdistaa jo etukäteen, kaikki sanoneet ettei sitä pysty pelata VR:nä kun paskoo suoraan housuun. Pitää testaa tossa huomenissa kun vapaat alkaa. Ei näin nuori varmaan sydänkohtaukseen kuole  :lol:
265  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 04.12.2019 23:50
VR tuli hommattua pleikalle move ohjaimineen. Onneksi, vaikka tätä on haukuttu.

Astro Bot

Ihan 5/5 settiä. Tunnelmallisia kenttiä ja VR hyödynnetään todella hyvin. Jatkuvasti myös yllättyy tekijöiden oivaltavista ratkaisuista. 3D Mariot on Sunshinen jälkeen jääneet kesken, mutta tämä ei varmasti jää. Varmasti yksi parhaista VR peleistä

Wipeout VR

Tää oli eka VR peli jota testasin. Kyllähän fiilis oli mitä aktuaalista vittua kun iski lutkun tiskiin ja antoi mennä. Hieman oli aivoilla totuttelemista nopeuteen. Nopeasti tosta pääsy jyvälle ja jatkossa pelaan vain VR:nä tätä.

Call Of Duty Jackal Assault VR


Lyhyt demo, mutta jos Wipeout loksautti leuat niin tämä räjäytti aivot. Huh huh. 3D oli leffoissa paskaa ja onneksi nykyään ei enää sitä tehdä, mutta peleissä VR tulee kyllä jyräämään kaiken. Jumalauta tää tulee olemaan siistiä seuraavassa genissä jos nyt jo pystytään tekemään näin vaikuttavia tekeleitä.

Everybodys Golf VR

Tarkkuus, se jäi ekana mieleen. Hitto miten hyvin tehty peli. Varmasti tulee hakattua, vaikka Golf lajina ei kiinnosta. Virtuaalisti toi kyllä nappasi.

Vielä olisi Skyrim ja RE7 testaamatta. Dirt Rally Vr pitää kans hommata. Kaiken kaikkiaan oon todella tyytyväinen pleikkarin VR - laseihin. Onko muita VR suosituksia?
266  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 01.12.2019 14:58
Miksi pitäisi maksaa tuote erissä vaikka olisi varaa maksaa se heti pois?

Hyvä kysymys, tämä on puhdasta matematiikkaa.

Kun lyhennät 6e/kk korotonta lainaa, kuten Pelaajalaudan Seniori Ekonomi Partajeesus viisasti tekee vapautuu sinulla muu pääoma muuhun tuottavampaan käyttöön (esimerkiksi kaljanjuonti).

Mikäli siis on mahdollista saada korotonta lainaa, ei missään nimessä kannata maksaa tuotetta heti, vaan laittaa säästynyt pääoma tuottamaan muuta hyvää, iloa tai korkoa (osakkeet).


Kävin tänään hakemassa VR Mega Packin ja Move -ohjaimet. Gigantissa taas vanha myymälävastaava hieroi silmiään, peliosasto oli kuin mustalaisleiri ja myyjiä sai etsiä kiikareiden kanssa. Ilman hyvää lokaatiota Gigantti olisi jo kauan sitten mennyt konkurssiin. Sen verran leväperäisesti on tuotteiden asettelu, esittely ja myynti hoidettu. Itse myyjät kyllä hoitivat toimituksen rivakasti, kunhan päästiin itse asiaan, mutta tässä piti asiakkaan osata etsiä myyjä ja pyytää hakemaan tuote varastosta. Itse liikkeeseen astunut tuotteesta tietämätön asiakas, ei tiedä vielä tänäkään päivänä, että Gigantti myy Playstationille VR Mega Packia.

CityCenterin GameStopissa palvelu oli jo parempaa ja liike hyvin siisti, kuten kuuluukin. Ainoa silmiin pistävä asia oli lelujen suuri määrä, taitaa olla niin että pelibusiness on kuollut ja rahat tehdään rihkamalla. Plussaa vielä naismyyjälle, ettei lisämyynyt mitään paskaa kylkeen kuten Gigantissa on tapana. Tässä on ero provikkamyyjillä vs kiinteä palkka.

Hesestä sitten vielä ateria mukaan. Jumalauta, parasta palvelua ravintolassa mitä koko suomessa on tarjottu viimeiseen vuoteen. Ensin jonotan toisessa jonossa jossa edessä lapsiperhe pohtii minuuttitolkulla ruokia ja myyjä jolle suomalaisen ravintola-alan hygieniastandardit eivät ole menneet perille pyyhkii nenänsä hihaansa. Noh vieressä noheva myyjä hoitaa ainakin kolme-neljä tilausta ennen kuin äkkää, ettei viereinen jono liiku mihinkään. Huikkaa omalle jonolleen, että ottaa minut tästä välistä ja pahoittelee palvelun hitautta. Tuli itselle helvetin hyvä fiilis samantien ja pieni ärtymys odottelusta haihtuu samantien. Laitoin suoraan Hesen pääkonttorille palautetta loistavasta pelisilmästä ja hienosta palveluasenteesta. Nää ihmiset on sellaisia joista firmojen pitäisi pitää kiinni, mutta arvatenkin yleissitova TES johtaa siihen, että kaikille maksetaan sitä samaa paskaa liksaa oli tehokas huippymyyjä tai nenää kaivava kokki. Tää johtaa siihen, että nämä huippytyypit kyllä jatkaa matkaa sellaisiin firmoihin joissa heidän tekemistään arvostetaan (liksa). Tää on se syy miksi suomessa palveluammateissa palvelu on monesti ihan luokatonta. Käykää Saksassa ravintolassa niin tiedätte mistä puhun.

267  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 30.11.2019 21:42
^ Gigantissa se viisi peliä sisältävä psvr paketti 249e.
Mukana tulee kypärä, kamera, skyrim vr, resident evil 7, astro bot, everybodys golf vr ja vr worlds.
Itse laitoin tuon eilen telialta tilaukseen 36kk korottomalla osamaksulla eli 6.6e/kk. Ei paljoa vituta jos tuota ei sitten pystykään käyttämään tai jää heti pölyttymään.
Tämä paketti piti juuri Gigantista hakea tänään, mutta sen verran kova krapula oli että meni sohvalla makaamiseksi koko päivä. Verkkiksestä saisi 229e, mutta en jaksa sinne asti raahautua vaikka stadissa asunkin.

Noi operaattoreiden korottomat luotot on muuten asiakkaan kannalta todella edullisia tapoja ostaa tuotteita. Käytännössä aina kannattaisi ottaa koroton osamaksu vs maksaa heti tuote. Toki moni rakentaa itselleen näistä huomaamattaan sellaisen maksuhimmelin, että liksat painuu aina suoraan eri osamaksuihin ja ollaan kokoajan katki.
268  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 30.11.2019 20:53
Aihe Kysy/vastaa raudasta, mutta menköön kun aihe on nyt Black Friday.

No eipä tullut tästäkää Black Fridaysta mitään ostettua. Tarjoukset olivat mielestäni huonompia kuin aikaisempina vuosina. Ainakaan mitään tajunnanräjäyttävää konetarjousta ei eteen osunut. Ostin sitten lisää osakkeita.  :)

VR kun on pyörinyt mielessä, niin ehkä ensikosketus voisi sittenkin olla tuo Pleikkarin VR huolimatta sen teknisistä rajoitteista. Idean tähän sain elämäni ensimmäisestä Pelaajacastista jonka katsoin tänään. Täytyy sanoa että helkkarin hyvä setti oli jätkillä ja naurahdin äänen pari kertaa. Erityisesti Eemeli voisi hyvin tehdä freelancerina Pelaajalle juttuja tai en tiedä tekeekökin, kun en lehteä ole aktiivisesti lukenut enkä sivuilla juuri pyöri. Tuolainen videoformaatti sopii herralle todella hyvin.
269  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 27.11.2019 22:58
Sonyn WH-1000XM3 on btw paremmat Boset.

Noh millä tavalla paremmat? Boset on ainakin mukavammat päässä, tyylikkäämmät ja tietenkin tärkein - ne on Boset  8)

Mitä noita arvosteluja lukenut, niin aika marginaalisesti on Sony vienyt ne. En siis tiedä erottaisiko tavan pulliainen eroa ja mihin suuntaan.

Tällaisenkin kommentin luin:

"The Sony WH-1000X M3 is much better at canceling noise above 100Hz than the Bose is. However, because the Bose QC35 II can block out more sub-100Hz noise, it does a better job at killing unwanted car engines and low rumbles"

Mut joo, varmaan aivan sama kummat ostaa niin on tyytyväinen.  :)

Itsellä Black Fridayna kiikarit kohdistuu hyvään pelimyllyyn, kiinnostelisi ostaa vihdoin ja viimein kunnon PC. Nykyisellä on tullut pelailtua vanhoja strategioita, mutta laadukas VR on alkanut himottamaan ihan pirusti.
270  Yleinen / Vapaa sana / Vs: No risk no fun - Lets gamble! : 03.11.2019 10:35
Rahapeliautomaatit poistettava kaupoista, kioskeilta, ravintoloista ja huoltoasemilta

Boom! Se on siinä, eiköhän pistetä Veikkauksen hyvävelijärjestelmä nippuun ja vähennetä peliongelmia samalla isolla kädellä. Suurimmalla osalla peliongelmaisista peliongelma on alkanut juuri noista mummorullista, joita on sijoiteltu vähemmän koulutetun väestön alueille ihan tietoisesti. Veikkauksen kaksinaamainen tekopyhä strategia on ollut mainostaa hävittyjen rahojen menevän hyväntekeväisyyteen, mutta todellisuudessa iso osa rahasta on valunut myös poliittisille järjestöille ja suoraan myös poliitikoille, jotka ovat istuneet Veikkauksen hallituksessa imemässä kymmenientuhansien eurojen palkkioita. Lisäksi miten eettisesti kestävää se on, että sossutuilla elävä peliongelmainen rahoittaa sairaudellaan jonkun porvarien Kansallisoopperan toiminnan?

Tässä yksi puhuva pää, joka toimii Veikkauksen edunsaajana ja jonka palkka maksetaan peliongelmaisten selkänahasta: https://twitter.com/rosamerilainen/status/1065215901534953472?lang=fi

Onneksi tästä on noussut nyt tänä vuonna todella iso haloo ja mediassa käydään asiasta vilkasta keskustelua. Paine Veikkausta kohtaan on valtava. Kiira Korvesta Eero Markkaseen ovat urheilijat käyneet allekirjoittamassa aloitteen ja mainostaneet Twitterissä. Nämä ovat siis ihmisiä, jotka ovat itsekin urallaan varmasti saaneet epäsuorasti Veikkausmafian rahaa.

Omistan itsekin peliyhtiöiden osakkeita, eli en ole pelaamista vastaan sinänsä. Homma pitää vaan järjestää, niin että se kestää päivänvaloa. Suomessa se ei todellakaan kestä. Käykää siis allekirjoitamassa, sehän voi olla teidänkin lapsi joka noiden kautta tuhoaa elämänsä ja ajautuu johonkin pikavippikierteeseen.

Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 95
Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines