Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 96
1  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 28.09.2022 20:29
No toikin on ihan totta :lol: Mutta eikös ne tappiot kestäisi "viisi vuotta" tms. Eli ne voisi vähentää tulevista voitoista. Tottahan toki tässä kaikki mennään 300-500% voitoilla 5v päästä, eihän tätä muuten tehtäisi ;D

Mutta joo, voisi alkaa maltillisesti painamaan kaasua kuitenkin. Remedy alkaa olemaan aika matalalla jo, niin voisin kuvitella että kohta tulee pohja. Seuraavien julkaisupäivien tai julkistusten yhteydessä sitten taas nousee :)
Odotan (vai toivon?) kyllä että Remedy löytäisi sopivan tasapainon julkaisujen välille, että koko homma ei olisi ihan niin syklistä kuin nyt. Vaikka Alan Wake remake taisi olla pienoinen pettymys, katsoo sitä miten vaan. Se onkin ehkä suurin kompastumisen mahdollisuus. Jos Alan Wake ei vedä, niin kuinka käy Alan Wake 2:lle? Ja tuotantoarvot on kuitenkin Remedyn tuntien ja trailerinkin perusteella aika kovat, niin voisin kuvitella että myyntien pitäisi ylittää alkuperäisen luvut, että jäisi jotain käteen. No, ensimmäinen Max Payne traileri ja osake ponnahtaa viimeistään :)

Kyllä, mutta ei niitä missään nimessä kannata ennakkoon ottaa happanemaan. Jouluisin käyn oman salkkuni läpi ja realisoin tappioita ja voittoja päikseen mikäli tarvetta on, ns. veromyynnit.

Remedy tuntui kalliilta 12 eurossa ja vielä kalliimmalta 40 eurossa. En itse näe osaketta halpana tuossa 18 euron hinnassakaan. Markkina-arvo tuolla hinnalla on 250 miljoonaa euroa. Remedyn pelit myy sen 1-3 miljoonaa jos hyvin käy.  Jotenkin tässä ei riski ja tuotto mielestäni ole sellainen, että olisi valtavat halut ostaa juuri tätä osaketta, kun markkinoilla on yli 40 000 muutakin mitä ostaa. Voin hyvin olla väärässä ja Remedyn kohdalla tätä toivon. Suomen firmoille toivoo aina menestystä. Inderesin geelimiehet antaa 26 euron tavoitehinnan ja lisää suosituksen.

Jos jotain peliosaketta ostaisin salkkuun, niin Activision Blizzardia. Edelleen ostotarjous on kesken ja ainoa riski on ettei kauppaa sallita tapahtuvan, muussa tapauksessa 75$ dollarin osakkeesta Microsoft maksaa aikanaan 95$. Tuotto +26%. Mikäli kauppa ei toteudu niin osakkeen arvo todennäköisesti tuosta laskee, mutta en siitäkään olisi liian huolissani. Melkein päinvastoin, halusin Blizzardin osakkeen pitkään salkkuun muutenkin. Omistan siis osaketta ja tämä ei ole neuvo ostaa osaketta, joten ulinat voi työntää omaan pyllyyn mikäli häviää markkinoilla rahansa foorumiviestien perusteella.  :)


Edit: lisätään vielä hyvä rahansäästövinkki

-> Bookbeat tilaus kannattaa perua nyt, sillä Bookbeat tekee vastatarjouksen peruutuksen puolessavälissä ja tarjoaa seuraavaa kuukautta 1 euron hintaan.
2  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 26.09.2022 21:36
Amazon maksaa 7€/kk. Ei siihen kenenkään talous kaadu jos ottaa kuukaudeksi kahdeksi.

Ei niin. Mulla vaan on nyt about 100€/kk edestä näitä "ei-tähän-kenenkään-talous-kaadu" -palveluita, kun näitä pidetään lopulta kauemmin kuin pari kuukautta, koska "en ehdi näitä vielä, mutta en sulje kun katson ihan kohta". Ja olet oikeassa, ei niihin talous kaadu. Mutta alkaa tuntemaan (tässä yhteydessäkin) itsensä vähän tyhmäksi.

Näistä kyllä helposti kertyy. Tuossa laskeskelin, että on myös noin 100 eurolla kuukausittaisia musiikki-, peli-, video- ja kirjapalveluita käytössä. Se on kumminkin sen 1200 euroa vuodessa, mutta eipä niitä euroja hautaan saa, joten YOLO. Pitäisi PS+ 12kk uusia taas, mutta yleensä on joulualesta / black fridasta saanut puoleen hintaan niin ehkä kärvistelen sinne asti.

Itse sarjasta. Annoin tälle reilun mahdollisuuden. Katsoin kolme ensimmäistä jaksoa. Ei auta. Toistan itseäni, mutta sarja on yksinkertaisesta tylsää fanien päälle paskomista. Pahinta ei edes ole hiekkapillu Kung Fu - Galadriel ja hänen diversiteetillä kyllästetyt kumppaninsa, vaikka ei se loren päälle paskominen nyt fiilistä varsinaisesti nostata. Rahalla ei laatua saa, ainakaan laadukasta käsikirjoittamista. En ole pitkään aikaan yrittänyt katsoa mitään näin tylsää. Leikkaus aiheuttaa myös jatkuvaa myötistä, verratkaa vaikka alkuperäiseen Lotriin. Taistelukohtauksien leikkaukset ovat kuin Slashin soitto vs. Andy McCoy vedot 40 vuoden hepo narkkaamisen jälkeen, jatkuvasti jäljessä tai edellä. Galadrielin typerät ilmeilyt vielä kruunaavat koko homman.

Eniten olen saanut irti keskustelusta sarjan ympärillä. Youtube ja useat eri foorumit ovat täynnä laadukasta keskustelua aiheesta. Huvittavinta on ollut nähdä miten sekä tekijät, että ns. parempi väki ei kykene myöntämään sarjan huonoutta. Kaikkeen kritiikkiin vastataan  "review bomb" ja "rAzImA". Ikäänkuin kaikki mustien ja naisten tekemä viihde olisi automaattisesti arvostelun yläpuolella ja laadukasta taidetta. Tämän väen logiikka on hyvin kieroutunutta ja täynnä argumentointivirheitä. Myös GoT:ssa on kaikkea sitä mitä  The Rings Of Powerissa, mutta katsojat rakastavat sarjaa ja se on heittämällä mennyt katsojaluvuissa ohi huomattavasti kalliimmasta sisarestaan. Miksi rasisti misogynisti nazi cispaska katsoo uuden GoT:n , eikä näe mustissa tai naisissa mitään vikaa, mutta The Rings of Powerin kohdalla älähtää?

Mikäli The Rings of Power on niin hyvä sarja, kuin mitä wokettajat väittävät luulisi myös "review bombaajien" jäävän vähemmistöön. Nyt myös Rotten Tomatoesin copettajat joutuivat lukitsemaan Audience Score -lukeman 39:n, jotta se ei tipahtaisi alle 10:n. Uskottava puoleeton media. Huutiainen sanoisin.

Saa nähdä mitä Amazonin pamput sanovat jatketaanko sarjaa kuinka kauan. Bezos ei välttämättä niele Muskin vittuiluja ja jatkaa sarjan rahoittamista puhtaasti ideologisista syistä.  Myös too big to fall saattaa pelata osaa tässä keskustelussa, ollaan jo niin syvällä suossa joten on pakko korjata asia kaatamalla lisää fyrkkaa Mordorin nieluun. Tietenkin onhan tätäkin katsottu varsinkin nyt alkuun, mutta mielenkiintoista nähdä miten käy kun sarja etenee mikäli laatu pysyy yhtä alhaisena. Niin tai näin itse lopetan pettyneenä jaksoon kolme. Kertokaa mikäli laatu paranee jatkossa.

3  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 20.09.2022 15:43
Nyt kun tappiota on tullut varmasti monille, onko porukka harkinnut sulkevansa tai jopa sulkenut osakesäästötilejä? Mietin että sehän olisi tähän väliin aika hyvä veto, että myisi kaikki, siirtäisi rahat pois ja sulkisi tilin. Tällöin tappiot menee vähennyksiin. Sitten aukaisisi uuden osakesäästötilin kun vanha on suljettu. Vai olenko nyt ohittanut jonkin yksityiskohdan miksi tämä ei kannattaisi?

No ensin kysyisin onko sulla jotain pääomatuloja joista voit ne tappiot vähentää. Ainakin tämän aiheen perusteella oletan sun olevan rotkossa myös aiemmilta vuosilta, jolloin mitään voitolla myytävää ei ole kertynyt.

Yolottelulla rahat ainakin menettää. Nyt vaan lisää kaasua ja ostoja sisään.  8)
4  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 18.09.2022 17:01
Omaisuuslajien arvot tulee ropisten alas, kryptot, osakkeet ja asunnot halpenee kuin perkele. Korot ja inflaatio laukkaa ylös. Palkat ei nouse.

Vieläkö on osteltu vanhan viisauden mukaan "the time to buy is when there's blood in the streets"?

Toki millä sitä ostaisi, jos kustannukset nousee ja tulot ei. 

Öljy ja aseet tulleet ylös, onneksi anti-ESG sijoittajana näitäkin salkussa on, vaikka kokonaistilanne toki pakkasella isosti tältä vuodelta.

Inflaatio


SP500 osakeindeksi


Bitcoin


Euribor -korot
5  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 18.09.2022 14:50
Kun tarkemmin ajattelee, niin en muista koska olisi kännissä pelannut. Tai se ei ole kuulunut ikinä sen porukan tapoihin joissa on pyörinyt. Omissa polttareissa tuli pelattua NESin SMB:tä kun äijät rakensi juomapelin sen ympärille. Se on petollista, koska salmaripaukun jälkeen ei voinut sanoa että keskittymiskyky tai suoristus yleensä olisi ainakaan parantunut...

No en minäkään sanoisi kännissä pelaavani.
Mullakin on vaan sellaista kivaa tissuttelua jotta on hyvä fiilis eikä jatkuva turpaan ottaminen online peleissä vituta. Ihan sama juonko kiljua tai vaikka vahvaa viiniä niin optimi tahti on sellainen 1dl/tunti.
Mulla kestää yleensä yks 0.5 lonkerokin 40 minuuttia.

Mitään juomapelejä en ole koskaan tajunnut missään muodossa ja jos tarkoitus on saada mahdollisimman äkkiä pää sekaisin niin jotain on vialla.

Tämä. Pelatessa oikea tahti on nimenomaan tissuttelu ja pieni euforia jonka maltillisesta tiputtelusta saa. Samaan tapaan kuin pihvin kanssa lasi viiniä jne. Mitään tiukkoja ei tulisi mieleenkään vedellä, jos tarkoitus on edelleen pelata jotain. Eri asia tietty polttarit jne, joissa tapana on sekoilla. Tosin itse pidän iltaa yleensä epäonnistuneena, jos seuraavana aamuna on armoton kanuuna. Hyvin harvoin on krapulan arvoista ryypiskely.
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 18.09.2022 14:41
[Partajeesus tosin taisi ainakin aikoinaan itse tehdä kiljunsa. Tässäkö on syy siihen miten niin monta peliä menee läpi kuukausittain?  :lol:

Teen edelleen  ;D
Sen voimalla tulee tosin pelattua vaan moninpelejä joskus. Esim jotain splatoon 2:sta en olisi jaksanut tahkota ollenkaan selvinpäin jo pelkästään sen typerän mappi rotaation takia joka pakotti muistaakseni pelaamaan kahta kenttää aina pari tuntia kerrallaan.


Nyt kun mainitsit moninpelit, niin kyllähän tuossa koronakieltojen aikaan, kun baariin ei päässyt, niin tuli usein pelattua kaveriporukalla Warzonea jokaisen juopotellessa samalla. Läppä lensi ja nauru raikasi aamuun asti. Baarien auetessa tuo on vähentynyt, mutta edelleen silloin tällöin kun perjantai-iltana peliporukkaa saa kasaan, niin kyllä siellä tölkkien sihahtelut kuuluu taustalla. Alkoholi buustaa fiiliksiä ja jos on hauskaa on entistä hauskempaa parin juoman jälkeen.
7  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 18.09.2022 12:47
Mulla paloi tuon trilogian kanssa käämit niin pahasti, että vedin alkoholin voimalla kaikki läpi kahdessa päivässä jatkuvasti kiroillen.
Tää oli hyvä :lol: Mulla ei riitä kunto kahden päivän ränniin että pääsen pelit läpi ;D Joten voin hyvällä syyllä ja omatunnolla jättää hyllyyn tunnin testin jälkeen :)

Alkoholi kyllä buustaa peli- tai leffakokemusta välillä huomattavasti. Tulee itsekin joskus pari olutta juotua samalla kun pelaa, tylsät putkijuoksentelut ja dialogit menee kuin siivillä pienessä sievässä. Partajeesus tosin taisi ainakin aikoinaan itse tehdä kiljunsa. Tässäkö on syy siihen miten niin monta peliä menee läpi kuukausittain?  :lol:
8  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 05.09.2022 22:21
Kakkosjakso katsottu. Tutkiskelin ennakkoon jo ketä spedejä nämä on ohjannut / käsikirjoittanut ja tokan jakson kohdalla yllätys oli suuri. Jos ekan jakson kirjoitti nevarit nimeltä Patrick McKay ja John D. Payne, niin tokaan jaksoon  oli saatu ihan eri kaliiberin Gennifer Hutchison, joka on kirjoittanut Better Call Saulia ja Breaking Badia. Kakkosjakso olikin käsikirjoitukseltaan johdonmukaisempi, vaikka dialogi edelleen paikoitellen samaa jäykkää rautalankaa mitä ekassa jaksossa. Tämän jakson perusteella en oikein allekirjoita miggen puheita komeista lavastuksista, varsinkin kääpiöiden kotiluola oli kuin videopelistä ja lavastekohtaukset kuin halvasta teatterista. Ei ainakaan itselle tullut mikään vahva immersio, että nyt ollaan oikeasti siellä. Ehkä jos katsoisi jostain kolmen metrin päästä, niin että hieman samea kuva peittäisi alleen styroksista tehdyt kalliot. Harfootien kohtaukset edelleen sarjan parasta antia.

Mikäli en olisi Tolkienin fani, niin tuskin katsoisin tätä enää jaksoakaan. Nyt on vaan pakko hampaat irvessä yrittää. Vähän sama kuin Hanoi Rocksin jäsenten soololevyt, geneeristä tylsää perusrokkia, mutta välillä laittaa soimaan idealla "josko tästä nyt alkaisi pitämään ja tajuaisi sen mitä tällä on haettu". Siinäkin ilman Hanoi -leimaa ei levy pyörisi edes yhtä kertaa loppuun soittimessa.

Itsellä muuten oli aika paljon ekan jakson kanssa kuvanlaadun kanssa ongelmia striimatessa, mutta tokan kohdalla latasin jakson Primestä ja kuvanlaatu pysyi näin tasaisena. Melkein pakko tehdä näin jatkossa muutenkin, niin ei tipahtele bitratet.
9  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 05.09.2022 12:17

Osaako joku muuten vastata siihen, että kun sarjassa pitää kerran olla tietty kiintiö tummia, niin miksei käytetä niitä jo valmiiksi loreen kuuluvia tummia ”rotuja”, vaan esimerkiksi nyt haltioista on pitänyt tehdä tummaihoisia? Eihän kenelläkään olisi ongelmaa sen kanssa, että sarjassa seikkailisi hyvistenkin puolella  tummia haradrimeja esimerkiksi.


Tässä kiteytyy koko ideologian ydin, pyritään lopputuloksen "tasa-arvoon". Haltijat on aina olleet ns. parempaa väkeä ja hierarkiassa ykkösiä. Mikäli haltijat olisi valkoisia ja rosvot jne. mustia kirjoitettaisiin vauhkoontuneina artikkeleita miksi sankarit on aina valkoisia. Samasta syystä Galadrielistä on tehty superwoman, tämä näkyy ensimmäisen jakson kohtauksessa jossa joukon valkoiset miehet ovat täysin hyödyttömiä ja taistelu hävittäisiin pystyyn ellei Kung Fu Galadriel saapuisi silpomaan vihua no look mooveilla.

Toki "jännä" miksi extroissa tätä diversiteettiä ei nähdä, vaan vaade koskee vain päähenkilöitä. Tämä luo asetelmasta epäuskottavan, maailma ei siis ole kulttuurien sulatusuuni, vaan ainoastaan top2% maailmasta. Samaa näkee tietenkin oikeassa elämässä, sukupuolikiintiöitä vaaditaan vain hyvä palkkaisiin duuneihin.

Edit: ja tuohon vielä miksi studiot tuhoaa vanhat tarinat saamme vastauksen Tolkienilta itseltään, kaukaa viisaasti hän kirjoitti “Evil cannot create anything new, they can only corrupt and ruin good forces have invented or made”
10  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 04.09.2022 19:35
Katsoin ensimmäisen jakson. Oikeastaan heti nousi kysymys kenelle tämä on tehty? Lorea ei kunnioiteta, joten faneille tämä ei ole. Lapsille sarja on liian raaka ja kasuaaleille sanalla sanoen tylsä. Tummia hahmoja enemmän silmiin pisti 2000 luvun parturista hankitut buzzcutit, fadet ja hiustyyli muutenkin. Galadrielin strong independent woman- setit aiheutti paikoitellen myötistä. Selkeästi Jacksonin Lotreista on kopioitu hahmot ja monet kohtaukset, mutta nyt ne tuntuvat vain Jacksonin hahmojen halvoilta kopioilta. Oli oikeasti pakotettava itsensä katsomaan koko jakso. Ongelma ei siis ole visuaalinen tyyli, kiintiöhenkilöt tai edes feminismi, vaan ihan puhtaasti sarjan tylsyys. Ellei tämä tästä huomattavasti parane, niin en usko sarjalle kovin ruusuista tulevaisuutta. Kilpailu on kovaa ja tämä jää auttamatta monen muun sarjan jalkoihin.

Annetaan -2/5 yrityksestä. Maisemakuvaukset oli paikoitellen ihan kaunista katseltavaa ja monikulttuurisen karvajalka populaation meininki tavoitti 5% Konnun tunnelmasta ollen varmaan ekan jakson parhaita hetkiä. Ei uskoisi sitä rahamäärää mikä sarjaan on upotettu ellei paremmin tietäisi.

Fanina harmittaa missattu tilaisuus.
11  Yleinen / Popkeskustelu / The Lord of the Rings: The Rings of Power : 01.09.2022 23:04
Tämä tuleva floppi (?) ansaitsee oman aiheensa. Miljardi dollaria hintaa, saako rahalla laatua? Onko Tolkienin alkuperäisteos perseraiskattu? Pitääkö alkuperäismateriaalia kunnioittaa?

Aloitus 2.9 Amazon Primessä. Ainakin traileri on aiheuttanut aivan valtavan äläkän Tolkien fanien keskuudessa(imo täysin ymmärrettävästi). Ainoat positiiviset kommentit on kirjoitettu maksettujen influencereiden suulla ja näyttelijäkaarti puolustanut sarjan ottamia vapauksia mitä mielenkiintoisimmilla perusteilla. Pakko tämä on tietenkin katsoa, ainakin ensimmäinen jakso ihan huumorimielessä ja tietenkin aina pitää antaa mahdollisuus.

Traileri

Lautalaisten mietteet? Trailerin kommentit kertoo karua kieltä miten fanit kokevat asian. Meme materiaalia tämä ainakin tuottaa.  :rollaus:

Spoileri (osoita katsoaksesi)
12  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 01.09.2022 22:35
Meillä menee sellaiset 250-350 kWh kuukaudessa. Ihan Gba-lukemiin ei pääse, kun ei ole massikeisari (eli pitää olla joskus kotonakin) ja kun lasten kanssa pelkästään pyykkikone pyörii sen 1-2 kertaa päivässä. :D

Hintapolitiikka on syyskuun puoleen väliin saakka vanhaa n. 5 sentin sopparia, ja sitten jatkuu seuraavat pari vuotta n. 13 senttiä / kWh. Varmistin laiskana miehenä vähän riskillä hinnan tuossa kesällä jo, mikä näyttää ainakin toistaiseksi olleen ihan kannattava veto - vaikka toki hinnat voi olla taas vuoden päästä matalalla ja sitten maksellaan ylihintaa tovi. C'est la vie.

Samoissa lukemissa ollut kulutus meilläkin. Ei vaan sopimusjutut ole ihan yhtä hyvissä kantimissa, kun saatiin täysosuma sähkölotossa ja Lumo Energia ilmoitti konkurssista siinä vaiheessa, kun määräaikaisten hinnat olivat jo raketoineet sinne vähintään 30 sentin tietämille. 5 senttiä olisi jatkunut kevääseen, mutta nyt pitikin sitten solmia uusi sopimus syyskuulle. Kvartaalihinnoilla seuraava kuukausi on vielä siedettävä 13 senttiä ja risat, mutta loppuvuosi kärvistelläänkin miltei 50 sentin hinnoilla. Ei tuo onneksi vielä riitä taloutta millään tapaa heilauttamaan. Ei vaan jaksanut uskoa, että olisi ollut järkevä sitoa itseään tällä hetkellä mihinkään määräaikaisiin sopimuksiin, niin maksetaan ainakin hetki vielä enemmän sitten.

Eikös Sharkiella ole 4 henkeä perheessä, eli (250kWh x 12kk) : 4 nuppia = 750 kWh / nuppi, eli sama kulutus kun meikäläisellä. Massikeisareita ei olla itsekään, mutta kai nykypäivänä kaikilla vähänkin isommilla firmoilla on tuo ruokaetu lounarin / oman raflan kautta = eli käy joka päivä lounaalla paikallisissa rafloissa. Toki pennuille pitää varmasti kokkailla, mutta vaikka tekisin itsekin ruuan joka päivä kotona niin ei se nyt radikaalisti energiankulutusta nostaisi tuosta omasta lukemasta, kyllä nytkin tulee se 2-3 päivää viikossa kumminkin laitettua keitot tulille.

Vaihdoin oman sähkösopparin halpispuljulta Helenille, jotta olisi laskulla siirto + sähkö ja muutenkin luotettavampi toimija, kun edellinen taisi olla joku 220 energia tms hustlauspulju, josta alkoi spider sense tinglaamaan.

Zoukka, varmasti hyvin ravintolakohtaista. Firman raflassa on aika hc ekomeno, hävikkiruoka punnitaan grammalleen ja jokainen näkee paljonko heitti veks jos enää kehtaa heittää. Ruokaa valmistetaan vain sen verran kuin syödään ja ylimenevät myydään mukaan. Aika hyvin lähiraflat tässä lähellä ja kaupatkin on resquen piirissä, sieltä voi sitten köyhänä ostella ylijäämää.

13  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 31.08.2022 20:49
Meinaat että energiaa kuluu vähemmän kun syöt joka päivä ravintolassa? Kuulostaa eräältä Grönlantiin matkanneen ceo-porukan logiikalta.  ;)

Jos ajattelet tuota vähän pidemmälle, niin kyllä. Ravintolassa tuotetaan tehokkaammin isommalle joukolle ruokaa vs. jokainen yksilö erikseen omalla uunilla.  ;)
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.08.2022 14:53
Nykyään tarjontaa on niin paljon, että kesken jääneitä on vaikea aloittaa uudelleen. Varsinkin jos pelimekaniikka vaatii paneutumista ja rutiinia. Tästä syystä on tullut läpäistyä hyvin vähän pelejä tänä vuonna, mutta aloitettuja on liuta hyllyssä. Meikälle kelpaisi nuo retrovuosien 4-5h pelit ihan hyvin, tuntuu ahdistavalta aloittaa joku 75h projekti jossa tietää tällä nykytahdilla menevän se 2-3kk ja usein jää vielä kesken kun ei pysty palaamaan parin viikon tauon jälkeen enää samaan fiilikseen. Siksi Warzonet, Rocket Leaguet ja muut vastaavat varmaan iskeekin niin kovaa.
15  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 30.08.2022 14:46
2020 kulutus 660 kWh
2021 kulutus 760 kWh

Tollasella vuosikulutuksella olisi ihan sama vaikka sähkön hinta olisi 1€/kwh :lol:

Tätä huutistelin itsekin tilastoja lukiessa. Kaukolämpö + joka päivä ravintolassa safkat, niin eipä sitä sähköä kulu kuin viihdelaitteisiin. Pesukone pyörähtää kerran viikossa pikapesun. Vkoloppuisin kun firman kortilla ei voi syödä, niin pyöräyttää itse safkat.

Taidan olla ekologisempi, ainakin energiankulutuksen suhteen ja sehän se tärkein on, kuin 100% vihervasemmistosta lihansyönnistä huolimatta.  :o

16  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 29.08.2022 12:18


EDIT: Tosin mun on suht helppo olla rauhallinen, kun max kulutus on tammi- helmikuussakin hyvin alle 800kwh/kk ja kesällä 300-400kwh/kk :)

2020 kulutus 660 kWh
2021 kulutus 760 kWh

Soppari määräaikainen 9,68c/kWh (edit: tämä tuntui riistolta kuukausia sitten kun allekirjoitin "tarjouksen", kaverit silloin naureskeli, eipä nyt naurata kun oma sopimus katkolla)

Näillä vuosikulutuksilla ja hinnoilla pidän lattialämmityksen vitosella edelleen  :lol:
17  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 28.08.2022 22:57
Vuoden se kesti. En tiedä mitä on tapahtunut, mutta aamulla huomasin että volume nappi on kovera. Eli on saanut jonkun iskun aivan keskelle volume nappia ja nyt volumen säätäminen ei käytännössä toimi. Molemmat puolet on siis jatkuvasti pohjassa ja jos painan jompaa kumpaa hetken se jumittuu siihen asentoon. Sain sen onneksi takaisin neutraaliin asentoon, niin nyt ei sentään ole jumissa + tai - asentoon.

Mutta nyt onkin sitten päätös että kysyykö tuon huoltoa vai ostaako uuden. Huoltaminen ei kiinnosta siksi kun puhelimesta joutuisi luopumaan hetkeksi, joka ei ole nykypäivänä hyvä juttu vahvan tunnistuksen jne. takia. Lisäksi puhelin ei vaan ole ollut ihan sitä mitä haluaisi. Sitä on kömpelö käyttää, sormenlukija toimii satunnaisesti, käyttöliittymä on jotenkin sekava ja kamera venyttää hiukan yläreunaa. Ja lisäksi kun ei tiedä kuinka kovan iskun se on saanut (en oikeasti tiedä mitä on tapahtunut, kun se illalla mielestäni toimi ok, mutta aivan selvästi se on iskun saanut), en myöskään tiedä kuinka pahaa vaurion se on lopulta saanut. Maksaako korjaus muutaman kympin vai muutaman satasen? Vai onko se entinen joka tapauksessa.

Uuden ostaminen taas tuntuu turhalta, koska tämän hetken paras puhelin meikäläiselle olisi Asus Zenfone 9. Myönnän kyllä, että mitä arvosteluja katseli, se on parempi (ja pienempi, jei \o/ ), kuin Zenfone 8. Mutta olen lopulta tullut siihen tulokseen että käyttöliittymän paskuus on Android 12 vika, joka ei kannusta myöskään ostamaan uutta samanlaista. Ja lisäksi Asus antaa puhelimelle vain kahden vuoden softa tuen :rollaus: Ihan WTF tason linjaus tuokin. Eihän tämäkään kestänyt kuin vuoden, mutta jos edes tietoturvapäivityksiä ei tule kahden vuoden jälkeen, puhelin on käytännössä lähempänä paperipainoa sen jälkeen, toimi se tai ei.

Ja ei, en hommaa Applea (työpuhelin on 13, se riittää) enkä Samsungia (likalla on A53, kiristää joka kerta kun sitä käyttää...).

Eli,... voi olla huolto edessä kuitenkin.

Itsellä lähti Samsung S20:sta festareiden jälkimainingeissa virtanappi irti. Ilmeisesti ihan tyyppivika, ei siis mitään jurrisekoiluja, huomasi vaan jossain vaiheessa ettei virtanappia enää ole. Järkyttävä suunnittelumoka ja kertoo kaiken insinöörien osaamisesta ja siitä, kuinka vähän tuotteita testataan. Toki voi olla täysin tahallinenkin, jotta saadaan luurit huoltoon ja sitä kautta liikevaihtoa. Onneksi Samppa herää näyttöä näpäyttämällä ja hammastikulla saa sitten käynnistettyä koko paskan mikäli nyt sattuisi kokonaan sammumaan (huutista ajatukselle 600e luurin käynnistämisestä hammastikulla 2022), mutta tuskin koskaan tuota tarvitsee tehdä. Nykyluurit ei kyllä kestä yhtään sellaista 7-15h päivittäistä käyttöä, edellinen Huaweikin leipoi kiinni vuoden käytön jälkeen. Duunista toki saisi Applen, mutta Android uskovaisena en siihen pysty.

18  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 28.08.2022 16:16
Elvis


Olihan tämäkin visuaalisesti ja audiovisuaalisesti näyttävä, kuten Baz Luhrmannin elokuvat tuppaavat olemaan. Mitään syväluotaavaa kertomusta Elviksen elämästä on turha odottaa. Elokuva on kuin sarja musiikkivideoita, jotka on löyhästi ripoteltu Elviksen uran varrelle. Olen aina ollut tunnettuja näyttelijöitä vastaan ja tykännyt enemmän tuntemattomista kasvoista, Elviksessä ongelma on varmaan elokuvahistorian räikein. Tom Hanks ei sovi elokuvan managerin rooliin ollenkaan ja muutenkin koko rooli varastaa huomion Elvikseltä liiaksi. Memphisin mafiaa tai muuta Elviksen elämää musiikin ulkopuolella käsitellään hyvin vähän ja sekin vähä rautalangasta katsojalle syötettynä. Elokuva on myös auttamatta liian pitkä, 2h 39min. Tämä ei olisi ongelma mikäli elokuva olisi helvetin hyvä, mutta nyt perse puutuu pahasti.

On Elvis silti katsomisen arvoinen, pääosa vetää 5/5 suorituksen ja Elviksen musiikin laadusta nyt tuskin tarvitsee vääntää kättä. Annetaan 3½/5, potentiaalia olisi ollut 5/5.

Mikäli Elvis ei maistu ja musikaalit saa oksennuksen nousemaan kurkkuun, niin silloin kannattaa skipata.
19  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Battle Royale -pelien suosio : 20.08.2022 02:39
Mites Warzone 1:n veteraanit, hyppäättekö taisteluihin taas uudestaan marraskuun puolivälissä?

WZ:ää tuli jauhettua n. 800h ennen Vanguard-päivitystä. En tiedä jaksanko alkaa pelaamaan. Vaatisi jonkun kaveriporukan. Solo-peleistä tuli sellaiset täpinät, ettei jaksa enää sitä rumbaa. Harmittaa kyllä, että mun Rambo-skini ei siirry seuraavaan versioon :(

Jos saadaan pleikkarille lautaporukka niin oon messissä. Nyt on pitkä tauko Warzonesta ja voisi maistua taas. Vanguardia testailin pari kertaa, mutta peli oli kustu täysin. Jännä miten kehitysvammainen pitää olla, että osaa kusta lähes täydellisen pelin. Kävin alkup. warzonen aikaan baarissa ja pöydässä casual mimmi kyseli "pelaatko säkin warzonea?". Nykyisen ripuliversionn kohdalla tuskin törmää samaan kysymykseen tämän elämän aikana.


20  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 23.07.2022 19:19
Tulipa hommattua Wreckfest Switchille. Näin tämän pelin vilahtavan juhannuksena eShopia selatessani tulevien pelien listalla ja samalla veljeni kommentoi, että kyseessä on muuten todella hyvä ajopeli. Vähän sen jälkeen DF Nosti NS-käännöksen esiin, ylistäen sitä loistavaksi versioksi pelistä.

Arvatkaa, kuka kiinnostui!

BugBear on legendaarinen kehittäjä ajopelien ystävien keskuudessa: Rally Trophy ja Flatout olivat (ja ovat) loistavia racing-pelejä. Wreckfest on henkistä jatkoa Flatoutille. Sen ajotuntuma on kaikki ajoavut poistettuna hienoa simcadea, joka saa kisaamisen soljumaan mutkasta toiseen tyydyttävästi. ROMU-pelimoottori mallintaa jokaisen hiuksenhienonkin muutoksen autojen jousituksessa suoraan autojen perstuntumaan.

Switch-käännöksissä on opittava tekemään älykkäitä leikkauksia, mutta ne ovat aina erityisen haastavia, kun käännettävä peli pyörii tehokkaammallakin raudalla (PS4, Xbox One) kolmellakymmenellä ruudulla sekunnissa. Ällisyttävästi NS-portti säilyttää pelissä kaiken sen, mikä tekee Wreckfestistä Wreckfestin: vahinkomallinnuksen, ajotuntuman pienintä yksityiskohtaa myöten ja ulkoasun pääpiirteissään.

Peli on letkeä, muuta sanaa en oikein keksi sitä kuvaamaan. Tässä kisataan hyvin suunnitelluilla jokkis-radoilla, joista suuri osa ihan selvästi sijoittuu Suomen kesään. Moottoriöljy haisee ja sikailusta palkitaan, ei rangaista. Uramoodia on hauska pelata, koska vaihtelua kisojen välillä on paljon. Nousu kohti tehokkaampia autoja on GT-mäinen, kun omaa nuhapumppua voi tuunailla nopeammaksi eikä pelkästään visuaalisesti hienommaksi.

Doubledippaan tämän kyllä Boxillekin sopivaan hintaan. Hieno peli!

Itsellä on tuo PC:llä ja PS4:lla, PS5:lle päivittäminen kustantaa 9,99e. Tämä pelihän koki uuden renesanssin Twitchin kautta, kun suomistriimaajat alkoivat järjestää yhteispelejä. Niin Lärvinen kuin PaulinPelivideot sun muut järjestää cuppeja, joihin kaikki saa osallistua, yleensä taidetaan pelata pleikkarilla. Ura-modea en ole tainut ikinä edes kokeilla, mutta moninpeli netissä on ihan hauskaa.

Pauli järjestää myös Pro Pilkki 2:sta 100 pelaajan yhteispelejä, niihin tulee itse osallistuttua myös. Laudan yhteiset pilkit voisi joku päivä pistää tulille  ;D
21  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 14.07.2022 14:41

Kuten muualla kirjoitin, 32"-27" OLED näyttö olisi minulle unelmien täyttymys, ja sellaisia siintää jo horisontissa (2-3 vuoden päässä?): https://www.displayninja.com/best-oled-monitor/#AUO

Lainaus
27″ – 32″ 4K High Refresh Rate OLED Displays

LG mentioned that high refresh rate OLED monitors are on the horizon, but there’s no word on anything specific, including release date or pricing.
A 27″ 1440p 240Hz W-OLED panel with HDR400 True Black certification appeared on some roadmaps, but no other information is available.
Moreover, AU Optronics plans to develop 32″ 4K 144Hz and 32″ 8K 120Hz OLED panels, but again, there’s no other information available than that.


Tuollaisesta olen haaveillut itsekin pitkään. Oikeastaan ainoastaan Hell Let Loosea tulee pelailtua 55" OLED:lla alle metrin päästä, jotta varmasti erottaa pusikosta pilkistävän pään. Muuten pelailut hoituu 27" pelinäytöllä. Paljon nautinnollisempaa, kun toiminta on pakattu kompaktisti. Elokuvissa tämä tosiaan ei ole niin oleellista, kun ei tarvitse itse olla mukana toiminnassa. Silti katsoin juuri lentokoneessa Samsungin OLED luurista täysin tyytyväisenä 4h elokuvia ja sarjoja, ei mitään ongelmaa, eikä millään tavalla vaikuta itsellä kokemukseen negatiivisesti. Varmaan yli 10 vuotta sitten jo kirjoitin viestin miten kuulokkeet + läppäri voittaa minkä tahansa muun kombon elokuvien katsomisessa.

22  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 10.07.2022 22:42
Näin ensimmäistä kertaa PS5:n kaupan hyllyssä. Keravan Citymarketissa oli Horizon ja PS5 bundle 585€ (tjsp) hintaan. Tosin vain yksi. Kai se piiripulakin alkaa oikeasti pikku hiljaa hellittämään. Vai johtuuko vain siitä että kesällä ei ole porukka aivan hereillä, niin osto-oikeuksien arvonnassa jää konsoleita yli.

Oli noita verkkiksessä myös kuormalava täynnä, ei vaan ole mainostettu missään 589.90e + Horizon Forbidden West vielä mukaan. Broidi kävi hakemassa.

Ei varmaan mainosteta kun menee kaupaksi muutenkin heti.
23  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 19.06.2022 16:56
Edelleenkään en pidä edes next geniä koskaan alkaneeksi. Ei olisi menettänyt mitään, vaikka Ps5:sta ja uutta Xboxia ei olisi koskaan julkaistukaan.

Ehtiikö se edes alkaa? Tuntuu, että seuraavat laitteet voitaisiin puskea kohta jo pihalle. Itselle PS5 on kyllä ollut rahanarvoinen ostos, maksaisin pelkästään sen hiljaisuudesta ja lagittomasta käyttöliittymästä täyden hinnan. Muuten onko tullut pelailtua next genin pelejä, niin eipä juuri. Hell Let Loose pääsääntöisesti pyörii koneessa (mut en varsinaisesti pidä sitä Next Genin pelinä) ja kuusi vuotta vanha Battlefield 1 jonka pelaajamäärät ovat edelleen suuremmat kuin uuden woke Bäfän.
24  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 28.05.2022 14:40
Top Gun: Maverick


Iitiksen IMAX:ssa, tietenkin. Jumalauta. Hyvä toimintaelokuva on erittäin vaikea tehdä, 99,99% toimintaelokuvista on silkkaa paskaa ja genrenä vähiten kiinnosta itselle. Ainoastaan komedian tekeminen on vaikeampaa. Top Gun: Maverick on kaikkea mitä hyvä actionleffa on. Toiminta on eeppistä, näyttävää ja tehty oikeasti eikä millään vitun CGI:llä (tottakai tätäkin on, mutta ei liiaksi). Soundtrack soi kuten ykkösosassa, kohtauksista joka toinen iskee silmää historiaan. WOKEa tai muuta hevonpaskaa elokuvassa ei ole juuri tipan tippaa, ei siis mikään ihme miksi teatteri oli täpötäysi. Elokuvalla muka menee huonosti, huonoilla elokuvilla menee huonosti. Top Gun tulee räjäyttämään lippuluukut. Cruise toki kantaa elokuvaa, mutta steroideilla pumpattu Miles Teller todistaa myös olevansa oman ikäluokkansa kovimpia nimiä. Näyttelijäkaartista ei oikein heikkoa lenkkiä löydy. Mikä on tekosyysi ettet ole jo ostanut lippuja?

Allekirjoitan kaiken. Loppu ehkä meni vähän yli, mutta eipä se leffaa pilannut.

Turkuun, tai oikeastaan Raision puolelle oli vieläpä auennut uusi teatteri, jossa oli penkkeinä kunnon löhötuolit. Sai kallistettua lähes vaaka-asentoon ja tilaa oli ympärillä oikein hyvin. Saatanan kallita lippuja tietysti, mutta Smartumin kulttuurisaldolla kylläkin lippuni maksoin.

Tuo loppu tosiaan muutti tyylilajia komedian puolelle ja ei toiminut tai sopinut muuhun leffaan. Ei tämä silti pilannut elokuvaa, kokonaisuus oli niin helkkarin kova.

Turusta juuri suosittelin siellä asuvalle kaverille Isensen teatteria, mutta itsekin nykyään preferoin enemmän tilaa ympärillä ja katseluasentoa. En itsekään omasta lipusta euroakaan maksanut. Mietin tuota hintojen nousua ja osasyynä siihen on varmaan myös kulttuuriedut ja niiden yleisyys, nykyään ei tunnu miltään ostaa 100 euron festarilippuja, kun "firma" maksaa. Sama elokuvissa, aina saa sen "-50%" kulttuurieduilla.Woketuksesta tulikin mieleen. Katsoiko kukaan Ricky Gervaisin uusinta standuppia :DKatsoin ja taattua laatua tuo oli, silti odotukset oli ehkä vieläkin kovemmat. Kuten Gervais sanoo nykyään on radikaalia sanoa ettei naisella ole kullia. Kymmenen vuotta sitten itsestäänselvyyksien laukominen ei ollut standuppia, mutta nyt olet vähemmistössä oleva punkkari jos sanot faktat tiskiin. Ainakin mediassa. Netflixin osake otti -67% turpaan vuoden alusta, kun yleisindeksi ei ole kuin 7% alhaalla. Tämä kertoo tietenkin kilpailun tiukentumisesta ja siitä ettei mielenterveysongelma nimeltä WOKE myy. Netflixikin tämän lopulta tajusi ja palasi puolustamaan sananvapautta. Netflix Tells “Woke” Employees That The Company May Not Be The Place For Them.

Puopolo kirjoittaa Gervaisista hyvin.

Törmäsin myös tubessa Obaman puheenvuoroon. Hyvin tiivistetty koko hölynpölyn ongelmat.
25  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 26.05.2022 18:10
Mikä on tekosyysi ettet ole jo ostanut lippuja?

Katselin, että vähän liian vähän wokea oli trailerissa.

On siinä koko värikirjo näyttelijäkaartissa + rillipää ja nainen Top Gun lentäjinä. Ei teitä ole kokonaan unohdettu! :)
26  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 26.05.2022 17:35
Top Gun: Maverick


Iitiksen IMAX:ssa, tietenkin. Jumalauta. Hyvä toimintaelokuva on erittäin vaikea tehdä, 99,99% toimintaelokuvista on silkkaa paskaa ja genrenä vähiten kiinnosta itselle. Ainoastaan komedian tekeminen on vaikeampaa. Top Gun: Maverick on kaikkea mitä hyvä actionleffa on. Toiminta on eeppistä, näyttävää ja tehty oikeasti eikä millään vitun CGI:llä (tottakai tätäkin on, mutta ei liiaksi). Soundtrack soi kuten ykkösosassa, kohtauksista joka toinen iskee silmää historiaan. WOKEa tai muuta hevonpaskaa elokuvassa ei ole juuri tipan tippaa, ei siis mikään ihme miksi teatteri oli täpötäysi. Elokuvalla muka menee huonosti, huonoilla elokuvilla menee huonosti. Top Gun tulee räjäyttämään lippuluukut. Cruise toki kantaa elokuvaa, mutta steroideilla pumpattu Miles Teller todistaa myös olevansa oman ikäluokkansa kovimpia nimiä. Näyttelijäkaartista ei oikein heikkoa lenkkiä löydy. Mikä on tekosyysi ettet ole jo ostanut lippuja?
27  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 01.05.2022 12:26
Crysikset on mielestäni ihan huippu FPS-pelejä. Tosin kolmonen taisi olla pieni pettymys ykkösen ja kakkosen loistavuuden jälkeen. Ykkösen loppupuoli on aika erikoinen, mutta mielestäni ihan siisti twisti. Kakkosta haukuttiin paljon suoraviivaisuudesta, mutta mielestäni oli aivan huippu peli. Vaikeimmalla vaikeusasteella ehdottomasti pelattava.

Itse tuli pelattua Days Gone tässä intensiivisesti parin viime viikon aikana. Kirjoitin KFINiin pidemmän tekstin ja kopsaan sen tähän sellaisenaan.

Peli ei varsinaisesti hirveästi kiinnostanut koskaan. En lukenut siitä paljoa. Videoita en peleistä nykyisin katso kuin minuutin tai pari, haluan kokea pelit ilman paljoa etukäteistietoa siitä, mitä on tulossa. Peli vaikutti vähäisen lukemani ja näkemäni perusteella melko geneeriseltä avoimen maailman hötöltä, jossa on vielä päälle huonot hahmot ja tarina. Lainasin pelin kuitenkin veljeltä ja pelasin sen läpi. Ja pakko sanoa, että "what in the actual fuck"! Tämähän on, ei enempää eikä vähempää, mestariteos.

Aivan jäätävän upea teos alusta loppuun. Tunnelmallinen matka. Vaikka peli oli kokonaisuutena aivan totaalinen yllätys siinä, kuinka hyvä se onkaan, niin isoin yksittäinen yllätys olivat kyllä hahmot ja tarina. Siis aivan helvetin hyvä ja muistettava matka tässä maailmassa, tällä tarinalla, näillä hahmoilla. En muista pelanneeni pitkään, pitkään aikaan peliä, jossa olisin välittänyt hahmoista yhtä paljon. Tai, että olisin nauttinut yhtä paljon tietyn pahiksen nitistämisestä, siinä oli oikeasti tunnetta mukana, paskiainen
Spoileri (osoita katsoaksesi)
. Jos koskaan olisi halunnut sen viimeisen napin painalluksen tehdä itse "QTE-tyyliin" (kuten MGS3:ssa), eikä cut-scenenä, niin tämän hahmon kohdalla. Ääninäyttelijät tekivät osaltaan aivan mahtavaa työtä ja herättivät hahmot todella henkiin. Paljon myös hyviä sivuhahmoja. Vaikka itselleni tuollainen "infinite brotherhood" Boozerin ja Deaconin välillä on vähän koominen konsepti tietyllä tapaa, niin todella hyvin se oli toteutettu. Noita veljeksiä on maailma täynnä. Eli pidin myös tästä "suhteesta". Myös flashbackit Sarahin suhteen ja muistelut/pohtimiset tämän kohtalosta ja miten tilanne pikku hiljaa etenee, oli todella hyvin toteutettu.

Deacon helposti yksi suosikkihahmoja peleissä koskaan. Pienenä, mutta melko merkittävänä yksityiskohtana Deaconin taisteluiden aikana hokemat piruilut vihulaisillle nostivat adrenaliininsävyistä tunnelmaa entisestään. Nämä "itsekseen puhumiset" ovat nykyisin yleisiä peleissä, aloittikohan Uncharted nämä, mutta yleensä ne ovat sellaista "toisesta korvasta sisään, toisesta ulos" -hommaa. Mutta se, miten Deaconin ääninäyttelijä pursusi vihaa kaikkia rikollisia kohtaan, joita kurmotti, nosti taisteluiden tunnelmaa kaiken muun loistavan (aseiden äänet, latausanimaatiot ja -äänet, musiikit, taistelun yleinen tuntuma) lisäksi vielä entisestään. Deacon on selvä "oikeuden puolustaja" ja siksi nuo "miltä nyt tuntuu saatanan murhaaja, kun joku ampuukin takaisin" heitot olivat täydellisen osuvia taistelun tiimellyksessä, sellaista omaa sisäistä vuoropuhelua, jolla kerää adrenaliinia taistelun tuoksinassa. Luin tämän ketjun pelin läpäisyn jälkeen ja Omier oli kritisoinut tuota, että se olisi jotenkin ristiriidassa hahmon cutscene-roolin kanssa. Oli hauska lukea tuo kanta, kun itse olin fiilistellyt koko pelin ajan Deaconin oikeudentajun mukaista murhaajille kostamista ja sitä, miten hyvin se kuului ääninäyttelijän kautta ja miten se sopii hahmoon mielestäni täydellisesti. :D Samoin muuten esim. se, kun Deacon lähestyi friikkereiden pesää, se hajun kuvottavuus tuli todella hyvin läpi ääninäyttelijän kautta. Ensimmäinen peli, jossa päänsisäinen puhe tuo kokemukseen jotain merkittävää plussaa, mielestäni.

Myös tarina ja esim. erilaiset pienet pohtimiset siitä, millainen asema tuollainen postapokalypsi on, mikä on merkittävää, mitä "vanhassa maailmassa" tapahtui jne. kolahtivat kyllä. Armeijasysteemi oli myös hyvä lisä peliin. Samoin pidin ihan älyttömästi Radio Free Oregonin tuomasta lisämausteesta, aivan loistava keksintö tuoda salaliittohommat mukaan tähän maailmaan ja Copelandin ääninäyttelijä sopi täydellisesti osaan. Koko NERO-hässäkkä ja tutkimukset sekä lopun ylläri jäävät myös takaraivoon. Huikea matka.

Mutta, tarina ja hahmot yksin eivät voi kantaa näin pitkää peliä, vaan itse avoin maailma ja pelin mekaniikat tulee olla hyvin toteutettu, jotta se jaksaa viihdyttää. Ja kyllähän lähes kaikki on pelissä kohdallaan.
Oikeastaan itse pelaamisen puolelle sanoisin ainoana kritiikkinä, että vaikeustaso olisi saanut olla esim. leirejä vallatessa korkeampi. Aloitin Hard 2-tasolla, joka ilmeisesti tuli päivityksenä myöhemmin peliin, mutta silläkään ihmisvihollisten tekoäly ei antanut tarpeeksi vastusta. Tekoäly on liian passiivinen siihen nähden, että pelaajalla on käytössään jopa Focus-tila, jolla hidastaa aikaa. Tekoäly olisi saanut vyöryttää agressiivisemmin päälle.
Lisäksi framerate tippui välillä pahasti avoimessa maailmassa prätkällä mentäessä, jonkinlaiselta maailman striimaukseen liittyvältä ongelmalta vaikutti. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut kokonaisuuteen paljoa, niin harvoin sitä tapahtui, eikä sitä tapahtunut kriittisissä pelaamiseen vaikuttavissa kohdissa koskaan.
Muuta moitittavaa en juuri keksi. Toki jotkut siviilien pelastamiset autosta friikkereiden kynsistä on halvasti ja nopeasti tehtyjä, mutta nämä on niin pieni osa kokonaisuudesta, että ei kyllä kiinnosta pätkääkään. Oikeastaan ne oli aika hauskoja koomisuudessaan. Ei pysty käsittämään, miten nämä voi olla jollekin joku koko pelin pilaava tekijä.

Muuten sitten kaikki toimii. Taistelussa on mahtavaa tunnelmaa, oli kyse sitten hordeista tai pienemmistä taisteluista. Stealthin ja toiminnan suhde on saatu mielestäni kohdilleen. Toki se vihollisten agressiivisempi tekoäly leirejä vallatessa olisi tehnyt taistelusta vielä herkullisempaa. Melee-animaatiot on hyviä ja tuntuma kohdillaan, kun kurkut auki ja muuta vastaavaa kirveellä/lekalla/puukolla. Aseiden äänet, latausäänet ja animaatiot, hahmon liikkuminen, aseiden rekyylit, kaikki tuntuma kohdillaan, todella tyydyttävän tuntuista. Pelin musiikki luo tunnelmaa täydellisesti, oli tilanne mikä hyvänsä, niin musiikki on aina kohdillaan. Avoin maailma ja koko peli on mielettömän upea graafisesti ja tuo säätilojen vaihtelu oli itselleni ainakin todella vaikuttava tekijä. Sekin loi maailmaan tunnelmaa todella paljon, ihan omassa luokassaan koko systeemi. Hordet nyt on varmaankin universaalisti kehuttu ominaisuus pelissä, uskoisin, niistä ei tarvitse sen enempää mainita. Todella mielenkiintoinen konsepti ja teknisesti upea toteutus. Veikkaan, että jatko-osassa nousee vielä tämäkin uudelle tasolle. Ensimmäisellä yrityksellä näin vaikuttava setti.

Lisäksi tuo, miten maailmassa ei ole liikaa tehtävää, vaan sitä avataan sopivasti ja merkityksellisesti, on mielestäni tärkeä yksityiskohta, joka vaikuttaa pelaamisen mielekkyyteen. Myös bensan kanssa tasapainoilu ja muut resurssisysteemit oli mielestäni hyvin tasapainotettu. Fast travel-pisteiden avaaminen samoin, sekä infestationit, jotka häiritsivät fast travelia, sellaisia hyviä pikkuisia juttuja, joita tulee pelaamalla avata.
Survival-vaikeustasohan poistaa fast travelin ja siinä on varmasti aivan oma tunnelmansa, jonka haluaisin kokea, mutta peli on kyllä liian pitkä, että viitsisi uudelleen sen kokonaan pelata.

Tarina piti vetää 100%, oli vaan pakko ahmia kaikki. Tarinan jälkeen pelasin vielä challenge-moodia jonkin verran ja sekin on todella hyvin toteutettu. Haastemoodissa nuo prätkäosuudet saavat erilaisen merkityksen, ovat jopa yllättävän viiihdyttävää settiä. Toivoittavasti myös jatko-osaan tulee challenget. Näiden pariin tulee varmasti vielä palailtua, jos luultavasti hankin joskus todella halvalla digiversion kirjastoon. Suosittelen, jos et ole pelannut näitä, mutta tykkäsit pelin toiminnasta.


Days Gone on mestariteos. Menee suosikkipelieni listalla korkealle. Tämä peli, matka, jää muistiin. Syphon Filter oli aikoinaan älyttömän tunnelmallinen ja jotenkin jännällä tapaa omaperäinen teos ja Days Gone menee aivan samaan kategoriaan.Tää viesti jäi aikoinaan mieleen ja aina välillä kun Days Gone vilahti PS+ Collectionissa, niin mietin lataamista. Lopulta PS5:n kohdalla latasin tuon maksuttoman version ja aloitin pelaamaan. Aluksi tuli vain testattua ja lopulta peli unohtui muiden kiireiden jalkoihin. Nyt olen pelannut tarinaa kunnolla eteenpäin ja täytyy kiittää Cyrusta tästä postauksesta, nimittäin hyvä että pelasin. Itselle kolahtaa hyvin, eikä vähiten prätkäilyn vuoksi. Iso prätkäkuume ollut jo kuukausia ja tuossa pääsee vähän fiilistelemään jo ennakkoon, pitää se kesäksi varmaan joku custom pyörä ostaa. Itse peli antaa kuvan open worldista, mutta todellisuudessa antaa aina tehtävän tehtävän perään ilman, että tarvitsee itse arpoa mihin nyt keskittyisi, sopii hyvin tällaiselle avoimen maailman peleihin kyllästyneelle. Ei tuosta oikein mitään valittettavaa ole, eikä pidemmätkään tauot ole pelatessa haitanneet. Hyvin pääsee uudelleen tarinaan kiinni ja sopii sellaiseen 1h per päivä pelailuun. Vaikeusaste nykypeleille tyypilliseen tapaan suht helppo, mutta en tästä mitään HC-kokemusta ole hakenutkaan. Arvosteluista sai aikoinaan sellaisen kuvan, ettei tätä kannata ostaa, mutta ilmeisesti joko peliä on päivitetty tai sitten arvostelijoilla on ollut liian kiire peliä pelatessa. Ehdottomasti seikkailun ja mielenkiintoisen juonen ystäville peli pelattavaksi.
28  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 01.05.2022 12:06

Mikäli katsoo isoimpia jenkkifirmoja niin ne ovat läpeensä demokraattien hallussa ja tämä näkyy myös niiden sisällössä vääristäen mielipiteiden tasapainoa medianäkyvyydessä.


Tähänhän vois toimia jonkinlaiset kiintiöt, millä varmistettais että hieman heikommat konservatiivihakijat pääsis kans duuniin.

Nythän ne WOKE-väen vaatimat kiintiöt nimenomaan on voimassa, jotta heikompi aines pääsee hommiin. Tämä näkyy vahvana demokraattien kannatuksena näissä WOKE-kiintiötä vaativissa yrityksissä. Aiemmin kiintiöitä ei ollut. ;)

29  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 30.04.2022 12:30
Sananvapauden kannalta ihan positiivinen kauppa. Musk pyysi myös hänen vihaajiaan ja WOKE -väkeä jäämään alustalle, eli nyt olisi mahdollisuus olla oikeasti vapaan sanan media.

Mikäli katsoo isoimpia jenkkifirmoja niin ne ovat läpeensä demokraattien hallussa ja tämä näkyy myös niiden sisällössä vääristäen mielipiteiden tasapainoa medianäkyvyydessä.

Itsehän myin Twitterin osakkeet pois aikaa sitten, koska en halunnut omistaa läpeensä WOKE-väen mediaa(sananvapautta rajoittavaa), poistin myös tilin. Oli siinä muitakin syitä, mutta tuo oli yksi niistä. Voisi sitä ehkä tämän sometauon jälkeen, pikkuhiljaa Twitteriin tehdä uuden tilin. Tuo on oikeastaan ainoa some mitä jollain tavalla jäi kaipaamaan.

Spoileri (osoita katsoaksesi)
30  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 07.04.2022 18:13
Bosen 35 vaihtopehmusteet tuli (linkki aiemmissa viesteissä).

Ihan riittävän hyvä laatu. Hieman kovahkot aluksi, mutta parin päivän testin (8h) perusteella pehmenee kyllä nopeasti ja ei päässä erota oliko alkuperäiset vai varustepehmusteet. Vastamelutoiminto toimii huomattavasti paremmin kuin jo räjähtäneillä alkuperäisillä pehmusteilla. Myös asennus onnistui muutamassa minuutissa. Youtuben kommenteissa osalla oli ongelmia, mutta tämä johtunee enemmän uusavuttomuudesta ja siitä ettei osata soveltaa yhtään mitään missään, huomattu duunissa varsinkin aasialaisissa kulttuureissa. Kaikki tehdään juuri niin kuin ohje sanoa, vaikka järki sanoisi että tee toisin päin.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 96
Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines