Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 98
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 15.04.2024 22:35
Cyberpunk oli mun vuoden peli silloin pari vuotta sitten enkä malttanut odottaa, että pääsisin jatkamaan mahdollisen dlc:n merkeissä.
No nyt meillä on ilmeisesti varsin kattava dlc ja paljon uusia päivityksiä, mutta juuri niiden päivitysten takia mulla ei ole mitään isompaa mielenkiintoa palata pelin pariin.
Mun hahmo tappoi talossa ja puutarhassa vaikkei edes astunut taloon sisälle. Cyberdeck oli parasta mitä tuollaiselle hackeri hahmolle sai, vaatteet oli hienot ja niissä oli hyvät statsit.
2.0 päivityksen jälkeen kaikki ilmeisesti meni romukoppaan sillä parhaat hackit nerfattiin täysin, vaatteiden statsit vedettiin uusiksi, cyberdeckit vedettiin uusiksi.
Oikeastaan kaikki vedettiin uusiksi joten mun hahmo ei olisi lähellekään sitä mitä alunperin.

Tossa tietenkin olisi myös mahdollisuus täysin uuteen lähestymistapaan mikäli aloitat pelin alusta ja luot täysin toisenlaisen hahmon. Lisänä sitten lisärin ja patchien tuomat lisäsisällöt.

PC:llä jos pelaat niin tietty modaus kasvattaa sisältöä suuresti.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Real life modi näyttää jo melkein liian hyvältä. Tuohon ei kyllä oma kone kykene, mutta joku realismimode täytynee asennella näiden meijeri-modien lisäksi.2  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 14.04.2024 15:16
Cyberpunk 2077

Ostin aikoinaan pandemian alussa tuliterän master race koneen vain ja ainoastaan tätä peliä varten. Alkuinnostus lässähti hyvin nopeasti, lopulta teknisiä ongelmia, liian hypen aiheuttamaa pettymystä ja muuta elämää vei mielenkiinnon muualle ja jätin pelin Steamin kirjastoon hautumaan. Heti perään neljä vuotta myöhemmin ostin peliin julkaistun lisärin Phantom Libertyn ja päätin antaa uuden mahdollisuuden, tätä vartenhan mylly oli hankittu.

Nyt Cyberpunk pyöri täydellisesti koko pelisession ajan täysillä asetuksilla, vaihdoin myös ohjaimen hiireen ja hetken pelailun jälkeen tuntui hyvinkin luonnolliselta.
Onhan tuo todella tunnelmallinen peli. Ensi kertaa pitkään aikaan hahmot tuntuvat kiinnostavilta ja dialogia ei jatkuvasti skippaile, kuten useimmissa peleissä. Ehkä tämä on tehty aikuisempaan makuun. Pari kertaa olen revennyt nauramaan peliä pelatessa, hemmetin harvinaista. Pelimekaniikka toimii erittäin hyvin.  NPC:t on edelleen statisteja, mutta jos sen hyväksyy, eikä pyri keskusteluihin muiden kuin päähahmojen kanssa pysyy illuusio toimivasta maailmasta ihan hyvin kasasssa.

Pienenä yksityiskohtana täytyy nostaa myös pelin soittolista. Radiot soittavat hyvin laajalla skaalalla laadukasta muusiikia ja varsinkin Phantom Libertyn mukanansa tuoma Growl FM on hyvä lisä peliin. Radioemäntänä toimii muuten kirjailijana ja filosofina tunnetuksi tullut aina viehättävä Sasha Grey. Suurin yllätys oli kumminkin suomalaisen St. Auroran biisin päätyminen soittolistalle. Olen seurannut bändiä alusta asti ja myös Spotifyssa. Hyvin pientä on suksee ollut, mutta Cyberpunkiin päätynyt biisi Going to Heaven on striimannut jo yli 500k. En edes tajunnut, että bändi on tehnyt biisin peliin ja vasta googlessa kun artikkeli tuli vastaan niin tajusin mistä on kyse. Hyvinpä toimii Spotifyn paska algoritmit, kun menee ohi myös seuratut bändit.

Itselle musiikki on tärkein viihteen muoto. Kuuntelen yli 120 000 minuuttia pelkästään Spotifyta vuodessa, siihen päälle Youtube Music, radiot jne. Siksi onkin hemmetin siistiä nähdä miten paljon musiikkiin on panostettu pelissä. Yksi tunnelmallisimpia kohtauksia itselleni pelissä oli ihan vain päämäärätön kruisailu Night Cityn sateisessa yössä samalla kun Body Heat kanavalta lähti soimaan I Really Want to Stay at Your House.
Kaikki pelin kappaleet löytyy muuten Spotifysta.

Itse pelin juonen rakenne taas on rakennettu väärin. Ainakin jos ei ole lukenut arvosteluita pelistä, niin helposti pelaa pääjuonta päätyyn asti huomaten ettei tullut tehtyä juuri mitään muuta ja peli on ohi hyvin nopeasti.
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Hyvä analogia kyllä oikeaan elämään, ne sivutehtävät on elämänkin suola, eikä työelämässä grindaus, joka vie suurimman osan ajasta.

Tämän virheen jälkeen aloitin uudelleen aiemman tallennuksen ja tarkoitus on pelata Phantom Liberty ja sivutehtävät läpi ja vasta sen jälkeen pelata joku vaihtoehtoinen loppu peliin.

Pitkästä aikaa tarinavetoinen peli, jota on ollut pakko pelata. Tämä on hyvän pelin merkki.


3  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 29.02.2024 17:57
Voihan sitä pelata, ei siinä mitään, mutta sitten lopputuloksessa on suuresti varianssia ja varsinkin kun tekee tulosorientoituneesti niitä treidejä, eikä välttämättä 1000h fundamenttianalyysin perusteella.

Sanotaan, että ottaisit laajasti hajautettua maailman osakerahastoa ja laittaisit sinne 10 000 euroa pohjalle. Sitten joka palkasta 400 euroa lisää. Realistisella 6% tuotto-odotuksella saisit eläkkeelle siirtyessäsi noin 450 000 euron potin, josta tuoton osuus olisi noin 300 000 euroa. Todennäköisesti olet edelleen elossa 30 vuoden päästä ja kolkuttelet eläkettä. On oma valinta haluaako, että silloin on puolen millin potti odottamassa ja helpottamassa elämää, vai hakeeko sitä miljoonien osumaa suorilla osakkeilla (kuten myös itse teen), mutta on mielestäni vähän väärin sanoa etteikö rahastosijoittamisella saisi isoja rahoja kerättyä pienistä puroista. Kuoleman sattuessa tuossa välillä jää potti sitten lapsillesi, jotka voivat sen vetää sen nokkaan Ibizan clubeilla.

Moni sanoo myös ettei kannata enää opiskella, koska on liian vanha. Samaa kuulee sijoittamisesta, mutta itse pohdin sitä juuri siitä kulmasta että joudut kumminkin elämään vielä 30-40 vuotta, joten miksi et opiskelisi tai sijoittaisi. Olet kumminkin elossa 5 vuoden päästä, joten oletko silloin tohtori, maisteri ja säästänyt samalla mukavan potin vai jätätkö mahdollisuudet käyttämättä. Omia valintojahan nämä on.  :)

Kukaan ei ole ikinä katunut pitkäjänteistä (+15v) säästämistä osakerahastoihin, mutta 100% on katunut ettei aloittanut jo 10 vuotta sitten.

Tee siihen pelisalkun rinnalle joku maailmaa seuraava rahasto ja yritä voittaa sen tuotto. Nöyräksi vetää.4  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 27.02.2024 00:26
Niin, osakepoiminnan vaikeutta kuvastaa hyvin se, miten kukaan meistä ei ole selkeästi vielä set for life masseja tienannut, vaikka jokaiselle kyllä olisi pitänyt olla erittäin selvää niin Nvidian, Applen kuin muidenkin meidän elämää hyvin läheisesti kostettavien teknologiaosakkeiden nousu. Silti vaan kaikki käydään palkkatöissä tai omassa firmassa ollen todellisuudessa wagie eli wage cuck, palkkaorja.

Kannattaa Jayeizhinkin rakentaa ehkä kaksi salkkua, toinen passiivisempi osta ja unohda laajasti hajautettu ammattilaisten hoitama ja sitten oma harrastepositio jossa treidaa. Näin pysyy mahdollisuus hakea jännitystä ja samalla ei jää paitsi maailmman markkinoiden keskituotosta.

“The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient.”
5  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 24.02.2024 20:28
Olen varovaisesti alkanut panostamaan tuonne jenkkimarkkinoiden puolelle, niin kiinnostaisi seuraako GBA (tai joku muu) ulkomaisten firmojen analyyseja jostain? Kyllähän noita googlella löytää useammankin, mutta onkohan mitään hyväksi havaittua saittia? Vai seuraako porukka vain WSJ:n ja Morningstarin uutisia?

Yahoo Finance
Seeking Alpha
Motley Fool
Financial Times
Stock Analysis

Itsellä on myös käytössä työn puolesta maksulliset tietokannat, mutta tavan sijoittajalla tuskin on tarvetta lukea niitä sivutolkulla kirjoitettuja kassavirtalaskelmia.

En ole ikinä tainnut Morningstarsia avata, muuten kuin jos myyn asiakkaille jotain firmamme rahastoa ja sillä on 5/5 tähtiluokitus. Samapa se mistä niitä uutisia / analyyseja lukee, kunhan lukee useammasta eri lähteestä ja unohtaa tavoitehinnat ja suositukset ja pyrkii muodostamaan itse mielipiteen mitä analyysin osaa painottaa omassa osakepoimminnassa. Helpoiten USA:n markkinaan pääsee käsiksi rahaston kautta, yksittäiset poiminnat vaatii taas sitä jatkuvaa omaa aktivisuutta osakkeen suhteen. Muuten sanoisin, että on hulluutta olla USA:n markkinalta poissa. Omassa salkussa USA on noin 30% painolla, vaikka voisi hyvin olla 60-70%.

6  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 21.02.2024 21:44
Mikäli et JayeizH jo muuten talvisin D-vitamiinia syö, niin murtumien hoidossa D-vitamiini + kalsium pitäisi nopeuttaa paranemista. Ite vedän joka päivä 50ug D-vitamiinia purkista muun ruuan lisäksi. Nolla murtumaa koko elämän aikana. Kesällä noita ei ehkä tarvitse, jos terassilla vetää kaljaa ilman lippistä, mutta talvella hyvä.

Nuo kitkakengät voisi itekin hommata kauppareissuille / työmatkoille. Rautapiikit on niin epämukavat ja epäkäytännölliset muuten, kuin täysin ulkona käppäillessä, että omaan tarpeeseen liian överit. Hitto sitä kyllä boomeroituu vauhdilla.

Paljasjalkakengillä työkaveri juoksee töihin ja takaisin joka päivä, sanoi että polttaa mukavasti jalkapohjissa. Loogistahan tuo on, ettei ihminen mitään tukea tarvitse nilkalle tai muutenkaan askeltamiseen.

Juoksijoiden keskuudessa Deckersin omistama HOKA merkki on nyt kuulemma uusi meme. Osake on kymmenkertaistunut kuudessa vuodessa ja jatkanut tämänkin vuoden pystysuoraan ylös.

7  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 17.02.2024 19:21


Niin se vaan JayeizH nappasi salkkuunsa multibaggerin. Arm Holdingsin osake (melkein) all time high nyt.
8  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 17.02.2024 19:11
Hiukan tekohengitystä palstalle.

Löysin uuden tavan pelata. Sängyssä :lol: NS syliin ja ilta menee aika rattosasti. On päässyt jopa ihmisten aikaa nukkumaan, kun on hoitanut itsensä valmiiksi ennen kun siirtyy pelaamaan. Siinä saa suht hyvä asennon ja kun konsolille ja käsille saa tyynystä tai peitosta rakennettua jonkinlaisen telineen, niskatkaan ei tule kipeäksi. Links Awekening meni jo tuolla tyylillä läpi. Täytyy valkkailla vähän minkä aloittaisi seuraavaksi.

Ja kun sänkyyn tulee ajoissa, olen jopa uhrannut lukemiselle hetken, niin nukahtaa paremmin. Tuli luettua uteliaisuudesta Arskan "Ajat­te­le isos­ti". En lähtenyt mitään elämän ohjetta hakemaan tai ryhdistäytymistä tms. mutta oli miehen näyttelijän taidoista tai mistä vaan mitä mieltä vaan, niin onhan se polku aika mieletön minkä mies on käynyt läpi. Joten jos miehellä on jotain sanottavaa kuuntelen (tai luen) ihan mielenkiinnosta.
Olihan se vähän omien onnistumisten listausta esimerkkien varjolla. Sinänsä nekin ihan mielenkiintoisia, mutta "7 oppia menestykseen" katetaan aika pienellä tekstillä. Kirjana Arskasta siis ihan mukavaa luettavaa, mutta aika paljon diipa daapaa niille jotka hakee elämänohjeita. Vaikka myönnän, että olihan niissäkin pointtinsa. Siitä väitän kyllä vastaan, että onnistuminen ei kyllä ole 100% varmaa vaikka tekisi työtä niin paljon kun kroppa myöten.

Todellinen syy tälläiseen elämän muutokseen (illat sängyssä) tuli siitä että elämäni ensimmäistä kertaa mursin käteni. Vasen käsi. Kauan sitä sai odottaa. Tämäkin oli aika pieni murtuma, värttinä luu kyynärpään puolella. Lääkäri halusi jopa magneettikuvaukset kun oli vähän siinä ja siinä mitä röntrenissä näky. Mutta murtumahan se oli. Eniten tärähdys otti kyllä kyynärpäästä ranteeseen. Ja se olikin pirun kipeä ja on vähän edelleen kun on rannetta pitänyt enimmäkseen paikallaan. Tämänkin tekstin jälkeen nyt alkaa vähän tuntumaan. 6vko huomenna takana ja kivut alkaa olemaan aika häilyviä, mutta edelleen huomaa että kunnossa ei ole. Tosin tähän asti on pitänyt vältellä nostamista jne. niin senkin vuoksi puolitehoinen. Mutta huomisen jälkeen pitäisi alkaa kuntouttamaan vähän enemmän.
Ja siis tämän vuoksi ei pystynyt kunnolla pelaamaan padilla. Naksutteluja PC:llä, mutta sitten testasin NS:ää koska sivupalikat saa irti ja ranteen saa siihen asentoon mihin haluaa. Ja jotenkin palikat kiinni se tuntui paremmalta kuin peruspad. Ranne ei vääntynyt niin paljoa. Ja kun konsolin tukee se ei rasita muuten kättä tai rannetta. Toimi aika loistavasti ja jäin vähän sille tielle, enkä jatkanutkaan sitä mikä (Control) jäi kesken PC:llä.

Ja totta kai kaatuminen on hienoin juttu. Ei, se ei ollut jäällä, ei edes ulkona tai liukkaalla lattialla. Se oli keskellä kauppaa kuivalla maalla. Kaarsin hyllyvälikön takaa pois ja nainen sattui tulemaan vastaan sisäkaarteessa kärryjen kanssa. Tämä meni vielä ok, mutta kun oli tullut ohi päästikin äkillisesti kärryistä irti ja kääntyi ympäri mun eteen. Yritän väistää, sotkeudun jalkoihini ja kaadun kuin joulukuusi kylki ja käsi edellä betonilattiaan. Selkä tärähti niin pirusti että en edes huomannu kättä ensin. Hengittelin jonkun minuutin ja kun lähdin korin kanssa menemään huomasin että vasemmalla kädellä ei muuten voi pitää koria. Ja loppu oli perus vitutusta.

Olen myös pitkään harkinnut Switchin tai tabletin ostamista sänkysessioihin. Luonne on mallia laiskaan taipuva hedonisti, niin kyllä tuo passaisi.

Arnoldin uuden kirjan luin myös. Ei ollut ihmeellinen. Niin mitäänsanomaton kirja, etten juuri muista siitä mitään. Annoin Bookbeatissa näemmä kumminkin 3/5. Kevyttä viihdettä. Netflixin dokumentit Arnoldista ja Syltystä sen sijaan katsoin nauttien. Veikkaan, että Arskan haamukirjoittaja kirjoitti kirjan, jotta Arska vie tämänkin erän Sylttyä vastaan mallilla dokkari + kirja vs Syltyn vain dokkari. Arnoldilta on tullut myös erinomainen Total Recall elämänkerta, jossa käydään laajemmin pettämiset sun muut läpi. Muista dokumenteista suosittelen ehdottomasti Beckhamin ja Robbie Williamsin dokumentteja.

Luin tän sun viestin torstaina ja mietin, että miten muka voi kaatua ja teloa itsensä noin pahasti, nuori mies. Eilen sitten itse vedin kolme kertaa samalla matkalla sellaiset lipat jäisellä tiellä, että vain tuurilla jäi se käsi murtumatta. Nyt on musta vasen käsi ja vasen kylki, niin kipeä ettei voi kyljellä nukkua. Suomessa katujen ylläpito on niin heikkoa ja kelit vaihtuu tunneissa, niin pitäisi varmaan oikeasti ostaa piikkikengät.
9  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 07.01.2024 07:06
Koko vuosi on oltu itsekin joulukuun alussa alkaneessa flunssassa, varmaan 6 viikkoa jatkunut yskä. Ei kumminkaan kuumetta tai mitään heikkoa oloa, ei vaan lähde kuiva yskä irti. Sama tauti melkein kaikilla kenet tunnen. Varmaan joku uusi meme -variantti lepakkotaudista. Vittumainen tauti siinä mielessä, että saikulla et voi olla, koska et ole oikeasti kipeä, etänä et voi olla koska suuri korporaatio vaatii konttorityötä ja jos taas konttorilla olet niin jengi katsoo kieroon kun yskit. Damned if you do and damned if you don't.

Muuten viime vuosi oli ihan ok. Pelattua tuli about 800h, mikä on omalla mittarilla ihan vitusti. Musiikkia kuuntelin noin 80 000 minuuttia (2921 eri artistia Spotifyn mukaan). Kirjoja luin vaivaiset 10 kpl (varmaan all time low, tähän saa antaa suosituksia). Matkusteltua tuli NHL -matkalla Ruotsissa, Espanjassa vähän viiniä, vuoriajelua Andorrassa ja Ranskassa etanat aamupalaksi. Suosittelen road trippiä autolla Espanja - Andorra - Ranska, näkee paljon hyvin edullisesti. Festareilla tuli vietettyä 10 päivää kesästä, mikä taitaa olla ATH lukema. Jotenkin ykänä on alkanut nuo maistua, junnuna en käynyt ikinä.  Ville Valon keikka Tuskassa nousee ehkä ylitse muiden, eka kerta itselle ja kaiken sen "HIM on paska livenä" -lässytyksen jälkeen oli positiivinen ylläri. Salkku nousi pohjamudista miltei tuplat, mutta kaukana ollaan vielä ATH lukemista. En ole jaksanut tuottolukemia ihan liikaa tuiotella, tärkeämpää on hioa prosessia, lopputulos on kyllä hyvä kunhan tekee oikeita asioita joka päivä. Vedonlyönti jatkoi sukellusta ja sillä summalla olisi voinut jonkun pikkuauton ostaa. Paskoja betsejä ja liikaa riskiä.

Vuosi 2024 on alkanut ihan hyvin. Vedot osuu, maa ei järise, Foodora Prolla saa -50% Hesburgerin menusta, joten ruokaa ei tarvitse tehdä. Edullisen määräaikaisen sähkösopimuksen myötä voi lämmittää kämppää vaikka sähköuunilla ja -18c pakkanen pitää kadut ja kaupungin puhtaana.

 10  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 08.12.2023 19:25
Jaahas Kojiman uusi peli vissiin tulossa vain Xboxille/PClle.
Ja GTA VI vain konsoleilla, ainakin aluksi.

Mitäs piditte trailerista? Julkaisupäivä aiheutti ehkä alahuulen väpättämistä, mutta graafisesti huikeita yksityiskohtia ja silmäniskuja historiaan. Nykyaika ja sen korkeakulttuurin ilmentymätkin oli huomioitu asian vaatimalla representaatiolla.

Meikäläinen ainakin diggasi. Osakemarkkina ei. Joku osakeanaali arveli jo, että TakeTwo ei pysy edes tuossa julkaisuaikataulussa.
11  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Vuoden parhaat pelit 2023 : 05.11.2023 22:58
COD:MW2 ja Warzone 2.0

Pelikello: +700h

Vaikea nimetä muita pelejä paremmaksi, jos 95% peliajasta menee yhden pelin parissa. Pelissä on paljon vikoja ja on monella tapaa paskempi kuin MW1 ja alkuperäinen Warzone. Puutteistaan huolimatta aina sitä palaan tämän ääreen.

Rocket League

Pelikello: +35h

Taidot pysyy aina yhtä huonoina, mutta moninpelinä tämä on ehdoton. Warzonessa tiimin jäsenten on oltava suurin piirtein yhtä tasokkaita, mutta tässä ei haittaa jos yksi tai kaksi on vähän huonompia. Ainakaan tällä tasolla millä itse pelaan.

Hogwarts Legacy

Pelikello: +80h

Potterit on tullut luettua +50 kertaa. Kirjasarjana menee helposti maailman nro1:ksi kaikilla mittareilla mitattuna. Elokuvat olivat kehnohko yritys siirtää kirjojen taika kankaalle, mutta eivät nekään sysipaskoja ole. Tehtävä on mahdoton, joten pakko antaa anteeksi. Onneksi elokuvat tehtiin ennen pahinta wokea, joten niihin ei Hogwarts Legacyn lapsuksia tullut. Itse Rowlingkin on myöhemmin paljastunut erittäin peisetiksi naiseksi. Odotukset peliä kohtaan olivat taivaissa ja ei niitä mitenkään pystytty täyttämään. Silti kyllä tämä kirjasarjan fanille oli sitä fanipalvelusta, pääsi itse nykyajan tekniikan kautta tutkimaan kirjan maailmaa. Aiemmin lähelle Potterin tunnelmaa on päässyt itseasiassa aliarvostettu Advancelle julkaistu Harry Potter and the Philosopher's Stone. Hogwarts Legacyn ongelma on sama kuin muidenkin avoimen maailman pelien, eli maailman ja NPC- hahmojen onttous. Tarvitaan vielä 10x enemmän tehoa, 100x budjettia ja joku muu jolla on aivot käsikirjoittamaan koko paska. Ehkä vuosikymmenen päästä saamme täydellisen koko kirjasarjan kattavan roolipelin. Siihen asti täytyy tyytyä tähän.
12  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 28.10.2023 16:45
GamePass PC:n uusin lisäys Cities: Skylines II

Jos joku peligenre on lähellä lähellä sydäntä, niin kaupunginrakennuspelit. Taisi Atari Jaguarilla 1994 julkaistu Theme Park olla se joka sytytti sisäisen kaupungin(huvipuiston)rakennusautistin. Sitten ihan oikea kaupunginrakennus SimCity 2000, joka oli toki julkaistu jo aiemmin, mutta mikäli viinalla mädätetyt aivoni muistavat oikein pelasin tätä vasta Jaguarin hommaamisen jälkeen. Niin tai näin, Cities: Skylines II iskee meikäläiseen kovaa. Ykköstä tuli pelattua paljon ja uskon saman jatkuvan kakkosen kohdalla. Tässä on paljon samaa kuin Stardew Valleyssa, mitään uutta ei ole keksitty, vaan on kopioitu vanha hyvä idea ja tehty siitä parempi.

Peli myös pyörii hyvin, vaikka jotain ulinaa on ollut teknisistä vaatimuksista. Ilmeisesti ruudunpäivitys on käpättu 30 fps, mutta tämän tyylisessä pelissä sillä ei mielestäni ole juuri merkitystä. Voin toki olla väärässä, sen näkee sitten kun tunteja alkaa kertyä enemmän. Kone huutaa kyllä kuin venäläinen huora, mutta eipähän tarvise pitää kaukolämmitystä päällä. Kuulokkeet päässä ei haittaa. Odotellaan päivitystä joka optimoi tehon käytön.

13  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 17.10.2023 18:55
Kiitos kun kerroit! Kaikilla on tietenkin omat haasteensa elämässään. Lapsen haasteet koskettaa toki enemmän, kuin aikamiehien. Nyt saatiin selitys myös tv:n vaihtorumbaan ;D

Onneksi olet peli-pc:n hommannut. Kyllä sitä massia pitää itseenkin laittaa. Töiden osalta samaistun työhistorian kautta hyvin. Itse tosin pari vuotta sitten vedin käsijarrun päälle, kun huomasin ettei bonukset ja korotukset enää vastanneet työpanosta. Nyt tehdään vain minimi ja kaikkiin lisävastuisiin laitetaan kyselyä palkankorotuksesta. Loppui aika nopeasti se työroolin laventaminen ilman ylennystä. Toki omalla osaamisella ja organisoinnilla kykenee nykyään hoitamaan päivän työt muutamassa tunnissa. Tämä ei tietty kaikilla aloilla onnistu, varsinkin jos työtä ei mitata euroissa.

Unen osalta pakkohan tuo olisi siihen 8h saada pitkällä aikavälillä tai muuten pää sanoo poks. Ei tässä nyt muita voi alkaa neuvomaan miten, mutta mielenterveyden kannalta ihan ehdoton juttu kunnon palautuminen joka päivä.

Unen merkitys. Linkissä hyvin tiivistettynä Mathew Walkerin haastattelu Joe Roganin Podcastissa. Itse kirja on myös laadukas, mutta tuossa on hyvin pääpointit jos ei jaksa kirjaa lukea. Jokainen meistä luonnostaan tajuaa unen tärkeyden, mutta helposti laiminlyö sen omassa elämässään. Kyllä itsekin pelaan usein sinne kello 2-3 asti yöllä, mutta vastapainoksi nukun 3h päiväunet jos unet jää 4h-5h. Turha tästä nyt on rautalangasta asiaa vääntää, mutta unenpuute on vaan niin kriittinen asia ihmisen hyvinvoinnin kannalta. /saarna ohi.
14  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 15.10.2023 22:44
Kiitos vielä Kabanossille joka aikoinaan tästä vinkkasi!

Onkohan VPN:stä kiinni, että toimiiko. Josko google olisi tukkinut suosituimmat?

No problemo! Toimii muuten myös (ainakin) Netflixiin. Maksan Ultimatesta n. 4€/kk Turkin kautta.

VPN:stä sen verran, että käytin  jotain niitä yleisimmin mainostettuja, tyyliin NordVPN. Saattoi vaatia jotain välimuistin tyhjennystä tai vastaavaa, että tunnisti maan oikein. Argentiinan kautta tosiaan oma YouTube tällä hetkellä.

Perhana on kyllä jutkuilu tehty vaikeaksi. Kokeilin VPN:llä matkata Turkkiin, mutta Netflix pyysi vahvistamaan tilin Turkin numeroon. Tyssäsi siihen.

Kokeilin seuraavaksi broidin tilillä omalla kortilla, ei suostunut maksutavaksi ottamaan toisen korttia.

Nyt pitäisi ensin luoda oma tili ilmeisesti suomalaiseen Netflixiin ja maksaa kuukauden verran törkyhintaa ja sitten vaihtaa VPN:n kautta 199 liiran (6,8e/kk) Ultraan.
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 15.10.2023 21:38
Sen oli tarkoitus olla vain retorinen kysymys, mutta hyvin lähti keskustelua silti. Oma viimeisin ostos taitaa olla COD, joka tosiaan toimii vain käynnistyslevykkeenä tuleville päivityksille ja asennushelvetille, kuten MasterTK totesikin fyysisten pelien nykyään olevan. Itse levyllä tuskin tekee mitään x-vuoden päästä, kun päivitystukea tai moninpeliä ei enää tarjota.

Latasin GamePassin kautta Forza 8:n ja latauksessa kestikin pe-la. Yli 108 gigan tiedosto ja 200mb nettiliittymä yhdistettynä GamePassin tukossa oleviin servereihin oli sellainen kombo ettei peliä ihan ensihuumaan päässy testaamaan. Ei mikään menetys, sillä nyt kun peliä testasin niin piti oikein pohtia valehtevatko silmäni. Peli näyttää rumemmalta PC:llä kuin Forza Horizon 5 ja 4. Välivideot pyörivät tökkien, mutta itse peli pyörii sujuvasti 55-75 fps nykyisellä kokoonpanolla. Sitten luin ja kuuntelin ammattilaisten mielipiteet ja totta se on, peli näyttää kusiselta PC:llä. Odotellaan siis 3kk kunnes ajurit ja päivitykset saavat raudasta kaiken irti.

Aiemmin toivon strukturoituja kisoja ja en pitänyt hiekkalaatikko tyylisestä Horizonista, mutta nyt sitä jotenkin kaipasi. Tiedän silti, että pidän pidemmän päälle enemmän tiivistä paketista, kuin ADHD tyylisestä Horizon tykityksestä, josta on vaikea saada kiinni mitä seuraavaksi lähtisi suorittamaan. Valinnanvapaus ahdistaa.

Itse pelattavuus oli realistisempaa verrattuna Horizoneihin ja siten tylsempää. Pitää olla itselle rehellinen ja tykkään todellakin enemmän arcademaisesta Horizonista jossa voi paukuttaa mutkiin isosti ja auto oikeasti kääntyy kun käännät rattia. Nyt pitää Hamiltonina hieroa sekunnin kymmenyksiä jarrutuslinjoja hakien. Ehdin jo poistaa Horizonien asennukset, kun kovolta loppui tila tätä asentaessa, mutta saattaa olla että itselle Horizon on se autopelisarja josta lopulta eniten nautin.

Nippelitietona vielä TK:n pohdintaan mistä Walmartin liikevaihto tulee:

-Vain 58% ruuasta, jos sitä paskaa nyt ruuaksi voi sanoa mitä USA:ssa ihmiset suuhunsa pistävät. Loput sitten rynnäkkökivääreistä Nintendon konsoleihin.
edit: vastataan vielä Lantun räppeihin. Tärkein huomio mielestäni on tuossa sisällön laadussa, korona meemin aikaan Netflix paskoi kuvanlaadun ja myöhemmin nosti vielä hintoja, sekä blokkasi lopulta tilien jaon. Lopetin kalleimman tilauksen suoraan. Ikävää, mutta piratisoituna saat parempaa laatua kuin maksamalla kalliista striimistä. Kapitalisimin etuna on luova tuho, paskat tuotteet kuolee lopulta. Ei Microsoftikaan voi liikaa nostaa hintoja, tai kuluttaja lopettaa palvelun käytön. Disney sekoitti soppaan omia arvojaan ja alkoi opettamaan kuinka elää ja kas kummaa kuluttajat äänestivät lompakolla. Sama uhka koskee kaikkia palveluita, kilpailu on kovaa ja lopulta pitää kilpailla sillä lisäarvolla, jota palvelu kuluttajalle tuo. Lopulta kuluttaja voittaa, vaikka hetkittäin se ei siltä näytä.
16  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 15.10.2023 14:23
Joo, testailin useita maita ja kaikissa tuli "Couldn't verify your country". Parilla eri VPN:llä ja muutamalla eri Google-tilillä. Noh NewPipe toimii mutta vaatii omat playlistit ja enemmän säätöä.
Itse laitoin aikoinaan operan ilmaisella vpn:llä aasiaan lokaation ja sieltä tuli malesia maaksi randomilla ja nyt makselen 3$/kk. Saisi tuon varmasti vieläkin halvemmalla jos ostaisi maksullisen VPN:n ja laittaisi jonkun somalian sinne. Osoitteita ei tarvinnut vaihtaa tai mitään. Toimii tämän jälkeen ilman VPN.

Kiitos vielä Kabanossille joka aikoinaan tästä vinkkasi!

Onkohan VPN:stä kiinni, että toimiiko. Josko google olisi tukkinut suosituimmat?
17  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 14.10.2023 17:16
Yhdysvaltain kauppa­komissio haluaa estää Microsoftin Activision Blizzard -oston

"YHDYSVALTAIN kauppakomissio FTC pyrkii estämään ohjelmistojätti Microsoftin yrityskaupan peliyhtiö Activision Blizzardin ostamiseksi.

Komissio katsoo tiedotteessaan, että yrityskauppa vähentäisi kilpailua Xbox-konsolipelien ja pelien tilauspalveluiden markkinoilla.

FTC päätti asiasta äänin 3–1. Virasto valvoo kilpailua Yhdysvaltain markkinoilla."

Kapuloita rattaisiin taas. Activisionin osake on tällä hetkellä 74,76$ ja tarjous 95$. Saas nähdä meneekö läpi, vai käydäänkö oikeutta vuosia. Myös Buffet oli keventänyt Activisionin painoa salkussa. Selkeästi riskit diilin kariutumiseen ovat nousseet. Niin tai näin, salkussa on ja pysyy. Ostan myös lisää tuolla hinnalla.

Viimeisin lisäys: Smith & Wesson

P/E 3,80.
P/B 1,19.

Velkaa hyvin vähän ja oman pääoman tuotto yli 22%.


 

Tarkastellaanpa vanhoja ennustuksia ja ostoja.

Activisionista tuli hyvät voitot kun diili toteutui. Myin osakkeet pari dollaria ennen diilin lukkoon lyömistä ja ostin Take Two tilalle

Smith & Wesson on noussut YTD yli 58%. Omat ostot plussalla, mutta toki olisi pitänyt rouhia laskevaan kurssiin vuodenvaihteessa, mutta silloin ei ollut likvidiä tarpeeksi. Nousevaan kurssiin olen lisäillyt, vaikka tunnusluvut eivät ole aivan niin hyvät kuin aiemmin. Tulos on laskenut, velkaantuminen kasvanut. Odotan tuloskäännettä presidentinvaalien aikoihin, kun aseita aletaan taas hamstrata kiristyvien lakien pelossa.Siruvalmistaja ARM Holdings saa hintaan 50,78 USD / osake. Laitetaan muistiin hinta ja katsotaan miten käy 12kk. PE 130 ja tulosta tekee 0,39 dollaria per osake. Jos uskoo tuloksen kääntyvän kai tuota voisi salkussa olla. Omasta ei löydy eikä ole suunnitelmissa ostaa. Törkeän kallis.
18  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 14.10.2023 17:05
Eipä ole tullut paljon Pelaajaa seurattua tai luettua varmaan kymmeneen vuoteen. Kyllähän painettu media on ollut kuolemassa pois jo iät ajat ja ylipäätään "ammattiarvostelujen" kiinnostavuus ja vaikutus jonkun pelin ostamiseen on käytännössä nolla. Aina selailen kommentit ja arvioinnit paljon mieluummin suoraan pelaajilta netin syövereistä. Suomalainen media on muutenkin sen verran hidasta jopa digitaalisessa muodossa, että yleensä kaikki on jo tullut luettua muualta useaan otteeseen. Ihmeen kauan Pelaaja on kyllä sinnitellyt.

Reddit, Telegram, Discord yms. käyttäjälähtöiset kanavat ovat muutenkin käytännössä itselleni koko internet. En ikinä enää edes juuri googlaile mitään lisäämättä perään "reddit" tms., koska haluan suoraan skipata kaikki kaupalliset sivut joita google tuputtaa ensimmäisenä naamaan. Oikeastaan nettisivutkin jotain verkkokauppoja lukuunottamatta ovat itselleni käytännössä jo kuolleet. Suurin osa on lähinnä epätoivoista klikkihuorausta ja mainoksilla kyllästettyä roskaa, joista ei ikinä meinaa löytää sitä informaatiota mitä haluaa. Ei - Minä en ota adblockia pois päältä sinun paskamainostesi takia. Kiitos ja näkemiin.

Mutta hyvin ehtii ainakin nykyään pelailla enemmän kuin ikinä, koska ei tarvitse keskittyä oikomaan netissä niin paljon muiden vääriä mielipiteitä.  :lol:

Boldattu on itselle täysin sama. Kuten myös Vin yllä totesi oma internet-kupla on hyvin kuratoitunut pienehköksi. Huvittavaa miten joku Ylilautakin on ohittanut nopeudessa ja LAADUSSA valtamediat. Hakusana + Reddit / Ylis ja löydät mitä oikeasti on tapahtunut viikkoa ennen kuin NPC -toimittelija kirjoittaa virheitä vilisevän jutun lampaiden luettavaksi. Mitä enemmän talousjuttujakin lukee, ymmärtää kuinka kaupallisten medioiden jutut on ostettuja tai sitten viestintäpomo käy heittämässä kahden markan propagandat väistellen kohuja.

Pelaajan osalta teksti on ihan laadukasta. Mutta! Mitä olen aiemminkin toitottanut, niin tarvittaisiin lisää omaa mielipidettä ja karismaa. Puha oli tästä hyvä esimerkki ja epäreilu vertailukohta, mutta aiemmin aktiivilukijana avasi lehden ja kävi lukemassa Puhan jutut vain sen takia, koska kirjoittaja oli kuka kirjoittaja oli. Rohkeutta toimittajille oman äänen kanssa. Turpaan tulee, mutta se kuuluu työhön. Kaikkia mielistelemällä johtaa vain oman äänen kadottamiseen ja lopulta viimeinen sammuttaa valot.

Yhdyn myös siihen, että pelaamista tulee harrasteltua enemmän kuin koskaan ja enemmän kuin koskaan myös niiden kanssa joilla on pieniä lapsia. Lapset ovat opettaneet näille henkilöille tehokasta ajankäyttöä, eli kun toukka nukahtaa voidaan koneet avata ja aloittaa pelit. Aiemmin kuuli "ei jaksa, ei pysty" -ulinaa enemmän. JayeizHikin varmaan tekee ihan normaalia 8h työpäivää ja siitä oikeasti töitä 2-3h/ päivä, niin miten ne työt potkii päälle? Kakarat on käsittääkseni jo hieman isompia ja osaa leikkiä itsekseen, niin miten siinä 24h päivässä ei itselle riitä aikaa kun kaksi vanhempaa hoitaa taloutta? Tämä ei ole mitään vittuilua, vaan aito kysymys. Omasta hyvinvoinnista pitää myös pitää huolta ja järjestää aikaa omille harrastuksille, muuten sitä käy kuten Pelaajalle, että oma ääni saattaa unohtua.

19  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 14.10.2023 16:43
Activision-diili toteutui. Toivottavasti saadaan nopeasti jotain pelejä GamePassiin.

Aktivoin GamePassin uudelleen Forza Motorsportin (onko tämä nyt Forza 8? ) takia ja nyt tämän Activision diilin toteutumisen myötä oletettavasti isoja pelejä alkaa napsua lisää. Uutta COD:ia ei ainakaan tule, näin Microsoft on luvannut, mutta eipä itseä haittaa. Pelaan vain pleikkarilla FPS:t, koska ei ykänä reaktiot riitä junnuja vastaan hiiri vs hiiri hipassa.

Mielenkiintoista nouseeko hinta. Nyt saa todella uusia tekeleitä edulliseen 9,99$ /kk hintaan. Samaan aikaan Sony on nostanut PS+:n hintaa ja kaikki pelit joita lisätään on yleensä silkkaa paskaa. En ole vuosiin ladannut ainuttakaan PS+ peliä. Alkaa olla kirjastossa kolminumeroinen kokeilemattomien pelien kirjasto. Silti PS+ on aina ollut itsellä päällä sen halpuuden takia ja tarvitseehan sitä välillä nettipelaamista varten.

Wallmart lopettaa fyysisten Xbox pelien myymisen.

Tämä nyt ainakin oli välitön GamePassin laajentumisen efekti. Surullista sen kannalta miten pelaaminen näkyy katukuvassa, mutta rehellisyyden nimissä milloin viimeksi olet ostanut fyysisen pelin? (Tai käynyt supermarketissa ostamassa pelejä, ellet ole laudan virallinen boomer JayeizH).

edit:

Lantun pyhä viha kapitalismia kohtaan on osittain perusteltua, mutta näkisin itse että pelaajat hyötyvät kun yhdellä omistajalla on monta IP:tä ja näin pystyvät tarjoamaan edullisella tilausmaksulla koko kirjaston pelaajalle. Kilpailua tarvitaan, mutta myös koolla on väliä. Vertailua voi tehdä erilaisten striimipalveluiden kautta, niin musiikissa kuin elokuvamaailman puolella kuluttja on hyötynyt valtavasti kun massiiviset talot Netflixistä Disneyhyn tarjoavat isoja kirjastoja tavaraa lähinnä tuopin hinnalla. Tietenkin huonoja esimerkkejäkin on, kuten Viaplayn 44,90e/kk.
20  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 04.10.2023 18:08
Juuri kävin pari päivää sitten boardeilla, kun pohdin laittaisinko lehdenkin tilaukseen ihan vain kannatusmielessä. Ei taida lehdelläkään ihan kaksisesti mennä. Ilmeisesti Panukaan ei ole enää vakituisena, vaan puhtaasti freelancer jos olen oikein ymmärtänyt. Enpä ollut ainakaan kymmeneen vuoteen käynyt foorumilla. Hiljaista oli ja ei ihme, että sulkivat. Saa tuotteen näyttämään epähoukuttelevalta. Lauta sen sijaan porskuttaa hitaasti, mutta varmasti. Discordissa olen useammassakin ryhmässä, mutta eipä tule keskustelua ikinä mitään siellä. Ei tunnu omalta alustalta. Foorumit kyllä toimii kun on tarkoitus keskustella syvällisemmin asioista. Edelleen mm. futisforum, Homma, TechBBS jne pyörii isolla volyymilla.

Ja missä se Epi on? Onko lähtenyt erakkovaihe vai kyssit?

21  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 15.09.2023 10:15
Kohtahan tulee Cyberpunkiin Phantom Liberty lisäri joka tuo paljon korjauksia ja uudistuksia peliin, niin hyvä hetki pelailla taas. Itsekin ajattelin toistamiseen läpi pelailla.

Tästä pelin muistinkin ja voisi lisärin poistaa samalla kun alkaa alkuperäistä mättämään. Ehkä pelit on muutenkin parhaillaan siinä vuoden julkaisusta kun kaikki on korjattu. Codikin oli pelikelvoton alkuun, mutta sitten rivakkaa päivittivät toimivaksi.
22  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 14.09.2023 20:30
No niimpä tietysti. Ei ole maailma valmis vieläkään näköjään.

Sitä hypeä olisin lähtenyt metsästämään juuri :) Listingissä salkkuun ja lopulta Nvidian siivellä noustaan tuottoon :)
Case Nvidia on kyllä sellainen myös että melkein nolottaa kuinka sitä ei ostanu aikanaan. Kuitenkin seurannut huvin vuoksi yritystä vuosia pelkästään rautainnostuksen kautta ja oli niin monet nobrainer merkit ilmassa että vaikka AI hype nousi ennustamattoman nopeasti, Nvidia olisi silti ollut vähintäänkin pitkällä ajalla aika selkeä sijoitus. Nyt hype on ampassu jo vähän yli, niin ei enää kiinnosta.

Nyt täytyisi vaan iskeä siihen johonkin uuteen tulokkaaseen joka nousee tekoälyn tuotolla FAANG rinnalle ollen yksi niistä "miljardi yrityksistä joita ei ollut 10 vuotta sitten".Ostitko kun pörssi aukesi? Nyt sitä saa. HALVALLA.

23  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 14.09.2023 20:23
Kukaan pelaillut Starfieldiä? Itsellä nyt joku 25h takana ja ihan jees peli toistaiseksi. Varmaan vielä toiset 25h tulee pelattua ja sitten alkaa huomaamaan kuinka paska se oikeasti on. Sama juttu kuin Oblivionin ja Skyrimin kanssa. Yleisesti ottaen kuitnekin yllättänyt positiivisesti. Tosin veikkaan, että No Man's Sky on parempi avaruusseikkailu kuin tämä.

Tämähän löytyy myös Gamepassista, niin pääsee edullisesti kokeilemaan. Piti perua tuo passi, mutta en muistanut salasanaa, niin jäi perumatta ja voimaan. Pitänee testailla, vaikka avaruusteema on aina kiinnostanut kuin kilo paskaa. Ehkä tässä on paikka mennä epämukavuusalueelle.

COD:n peluu ei näytä laantumisen merkkejä. Season 5 menossa ja tunteja noin 600h. Warzone voittoja kasassa 104 kpl :D. Kaikki muut pelit on oikeastaan täysin paitsiossa. Iso kynnys aloittaa mitään uuden opettelua.

Konetta virittelin tuplaamalla RAM:n 16 -> 32GB, kun halvalla sai. Ei tuosta nyt haittaa varmaan ole, vaikka edelleen tuntuu ihan jees pyörivän. Ehkä voisi viimein sen Cyberpunkin (joka takia ostin koko koneen) aloittaa uudelleen alusta ja hakkailla läpi, jäi aikanaan kesken.
24  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Laudan kadonneet : 12.09.2023 18:31
Onhan lauta muutenkin hiljentynyt kesän aikana huomattavasti, eli voi olla luonnollista taukoakin. Tosin Epi ollut online viimeksi 1.6 klo 7.20, onko poistunut lopullisesti? :???:
25  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 24.08.2023 17:48
Nyt kun on tulossa astetta isompi listautuminen, kun Arm Holdings astuu (taas) pörssiin, niin täytyy tehdä (GBAlle) kysymys: Voiko Suomessa sijoittaa kuinka vaivattomasti Jenkkien listautumisiin? Yritin etsiä tietoa, mutta en löytänyt oikeastaan mitään, niin oletan että tässä ei ole mitään ihmeellistä?

Ei onnistu. Pitäs olla jenkkipankissa tili ja sitä kautta osallistua.

Jos katsoo useimpia listautumisia, niin halvemmalla on saanut kun on odottanut hypen yli. Saattaa olla, että varsinkin tässä markkinassa taas ammutaan nopeasti ylös ja vuoden sisään ollaan alle antihinnassa.

Omat Activisionit painoin laitaan jokunen aika sitten jollain vajaa 93$ hintaan ja ostin tilalle TakeTwo:tä. Eiköhän GTA 6:n tuo sen verran pätäkkää pöytään ettei nyt koko sijoitusta häviä.
26  Yleinen / Vapaa sana / Vs: No risk no fun - Lets gamble! : 14.08.2023 17:29Coolbetilla pystyy jo iskemään betsejä seuraavasta presidentistä. Haavisto on suursuosikki ekalla kierroksella, mutta tokalla kierroksella uskon "oikeiston" liittoutuvan Haavistoa vastaan ja käy kuten Niinistön kanssa. Siksi 2,50 kertoimella en löisi Haavistoa.

Mika Aaltolan 5.0 tuntuu myös todella matalalta. Ehkä vedonlyöntitoimistot ovat menneet Twitterkuplan harhaan miehen suosiosta, sama oli Liberaalipuolueen somekohkauksessa ennen vaaleja. Isolle yleisölle Aaltola on lähinnä mielipideautomaatti, joka tyrkyttää itseään esille joka tuutista. Lisäksi fanaattinen sisko on todellinen riippakivi kunhan vaalit todella käynnistyvät. Näkisin suomalaisten äänestävän ensisijaisesti ekalla kierroksella oman puolueen ehdokasta. Haavistokin on todellisuudessa Vihreiden ja Rehn Keskustan ehdokas.

Stubb 4.00 voi olla hyvä peli. Haavistoa vastaan kakkoskierroksella pitäisi olla ihan hyvät mahdollisuudet.

Rehn ja Keskustan alho ei mitenkään perustele 5.0 kerrointa. Pitäisi olla 10x. Media tästä miehestä yritti tehdä presidenttiä jo vuosia sitten, mutta taisi kiri lähteä liian aikaisin.

Jussin 5.0 on varmaan oikein laskettu. Tokalla kierroksella tekee tiukkaa, riittääkö vihreyden viha voittamaan median ja vasemmistopuolueiden kollektiivisen PS vihan. Tässä pelattaisiin puhtaasti kumpaa vihataan enemmän peliä.

Marinia pitäisi varmaan varmuudeksi pelata, sillä mikäli päättäisi lähteä kisaan 30x kertoimella niin olisihan tuo järkyttävä ylikerroin.

27  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 13.08.2023 23:12
Oppenheimer

Itiksen IMAX:ssa kävin katsomassa ensi-illassa. Odotukset oli todella kovat. Liian kovat. Annan elokuvalle 7/10 ja uskon sen silti voittavan Oscarin, koska rigged raati.

Ekat 2h menettelee, audiovisuaalisuus ja Nolanin tapa rakentaa jännitystä toimii. Viimeinen tunti taas vetää maton alta ja lähinnä puuduttaa. Leffa jakaa mielipiteet tasan kahteen leiriin. Osa pitää täydellisenä teoksena ja toinen puoli taas kritisoi tylsää dialogia ja liiallista pituutta. Normaalisti olen pitänyt dialogivetoisista elokuvista, mutta tämä ei vaan uponnut, ei vaikka kaikki ympärillä hehkuttavat. No kyllä ne kärpäsetkin tykkää paskasta.

Pari erinomaista elokuvaa olen myös nähnyt:

Green Book

Jazzpianisti Don Shirleyn tositarinasta inspiraation saanut elokuva. Ei oikein mitään huonoa sanottavaa. Heikkouksia ei löydy. Hyvin kuvattu 1960 luvun Yhdysvaltojen tunnelmaa eri osavaltioissa niin valkoisten, mustien ja muiden etnisten ryhmien kautta. Rasismia voi käsitellä myös ilman rautalankaa ja äärivasemmistolaista kirkumista. Rasismi on silti vain yksi elokuvan monista teemoista, eikä millään tavalla pääteema, vaan taustalla lymyävä miljöö. Löytyy mm. viaplaylta, tässä vielä koodi Viaplay Totaliin 1kk ilmaiseksi DFNCGWSB. Toimi ainakin minulla, muista perua ennen seuraavaa veloitusta (44,90e/kk).

CODA

Child of Deaf Adults = CODA. Green Bookin varmaan useammat ovat nähneetkin, mutta CODA ei välttämättä ole kaikkien tutkaan osunut. Tarina kuuron perheen ainosta kuulevasta tyttärestä, joka toimii muun perheen tulkkina. Teemana vaikutti yhtä mielenkiintoiselta, kuin pakkoruotsin tentti, mutta onneksi luotin Rotten Tomatoesin 91% audience scoreen. Toimittelijatkin antoivat 94%, mutta siihen on harvoin luottamista. Troy Kotsur, voitti ensimmäisenä kuurona Oscarin tästä elokuvasta. Tästä on myös alkuperäinen ranskalainen versio La Famille Bélier. Samoin kuin Green Bookissa pidin erityisesti siitä, ettei kuuroja tai Green Bookin mustia esitetty vain uhrin tai toteemipaalun asemassa, kuten vasemmistolaisessa maailmankäsityksessä nämä ryhmät aina ovat. Hienovaraisesti annettiin vihje katsojalle: jokainen on oman onnensa seppä. Kymmenen miljoonan budjetilla pesi niin Oppenheimerin ja pääsi Green Bookin kanssa samalle viivalle. Ei yhtä ehyt kokonaisuus kuin Green Book, mutta elokuvana jopa himpun verran parempi. Löytyy myös Viaplaylta.
28  Yleinen / Vapaa sana / Vs: No risk no fun - Lets gamble! : 13.08.2023 22:38
Olen alkanut tänä vuonna tekemään vähän erilaista vedon lyöntiä. Olen käyttänyt hyväkseni suomalaisten erikoisen horjumatonta uskoa suomalaisten menestykseen. Eilen illalla ollut Helenius vs. Joshua toimi aika hyvin tällä strategialla. Ulkomaillahan Joshua taisi saada onnettomia kertoimia, mutta Veikkauksella oli jokaisella erävoitolla vähintään lähemmäs 10 kerroin. Pistinkin 100€ kiinni useammalle erälle 20-40€:n panoksilla ja 7. erä osui. pari sataa plussaa tilille.

Toinen mitä on tullut veikattua on formulassa Bottaksen sijoitukset. Todella usein yllättävän hyviä kertoimia, koska suomalaiset veikkaa Bottasta aina vähän edemmäs mihin se oikeasti pääsee. Sieltäkin on tullut napattua muutama satanen plussaa tilille.

Ei sillä että siitä lopulta pääsisi mielettömiä summia plussalle, kun ei se aina silti osu ;D Mutta ei prosentit tämän vuoden osakeveikkauksille häviä :lol: Vaikka sieläkin ollaan plussan puolella tältä vuodelta.

Eilinen ottelu oli kyllä ihan mukava katsoa. Ei Helenius ihan jalkoihin jäänyt. Suurimman summan heitin sille että olisi tippunut 4. erässä. Mutta pitkään se jakso, vaikka hidastusta olikin 4:ssä jo havaittavissa.

Tuo suomalaisia vastaan pelaaminen toimii niin kauan kunnes yksi ammattipeluri pelaa kertoimet "oikeaksi" iskemällä isomman vedon vastapalloon. Tämä siis muuttuvakertoimisissa peleissä. Oletan että pelasit voittajavetoa. Silti on tuolla taktiikalla välillä valueta saatavissa, varsinkin lisärahoja sisältävissä kohteissa ja pitkävedossa, jossa kerroin lukitaan vetoa tehdessä.

Nyt naisten jalkapallon MM-kisat on tuoneet ihan ok osumia lisäkertoimien ja lisärahojen muodossa. Naiset pelaavat niin harvoin isolle yleisölle, että suuretkaan ennakkosuosikit eivät ole tottuneet sellaisiin paineisiin ja suuria yllätyksiä on jatkuvasti tullut ja näitä ennakoimalla on voinut saada hyviä kertoimia lapulle. Varsinkin USA:n woke Rapinoen kusema pilkku lämmitti sydäntä. Itsellä on Englanti mestariksi ennen kisoja tehdyllä vedolla. Näissä tulevissa otteluissa tulen todennäköisesti pelaamaan paljon under tuloksia, u2,5 maalia jne. Livestä sitten korjausvedot mikäli punalaput napsuu.

Joshua - Helenius matsin katsoin, mutta en pelannut. Hyvä niin, olisin pelannut varmaan ensimmäisen erän tyrmäystä. Ei ollut luottoa Heleniuksen kuntoon, joka petti erien edetessä. Hyvin mies silti otteli ja mikäli kunto olisi kestänyt otella 12 erää, niin tasainen matsi tosta olisi saatu. Tietenkin Joshua on nopeampi, mutta ihan realistiset mahikset Heleniuksella oli. Kertoimet oli ihan oikeassa siitä noin 10% mahdollisuudesta.

Muuten on betsit kyllä menneet tältä vuodelta vihkoon. Noin -10 000 euroa alas.
29  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 07.07.2023 21:47
Jos jotain positiivista koronasta etsii, niin se että nykyään ei vierasteta etätöitä niin paljon, on ainakin yksi. Toki osa firmoista tuntuu taantuvan johonkin "hybridi" malliin, mutta osaajista on sen verran pulaa, että työntekijät todennäköisesti määrittävät lopulta ehdot. Ja tämä mahdollistaa juurikin tuollaiset siirrot, että voi tehdä ihan käytännössä töitä missä vaan ympäri palloa.

Mutta onnea Rockylle uuteen kotiin :) Maisemat on ainakin hienot :)

Tuo hybridimalliin palaaminen on kyllä typerin juttu ikinä. Kyseessä on niin yleinen typeryys, että taustalla on varmaan joku isompi agenda pitää liikenne/lounas/ruoka -palvelut leivässä ja tietenkin pikkupomoille mikropeniksen jatkeeksi alaisia joita voi valvoa. Sitä perustellaan jollain yhteishengellä, mutta suurinosa töistä on kumminkin yksilöhommia konttorillakin ja toimistokulttuuri on kusinen kahvikone ja loisteputkenvalossa hohtava "taukohuone", joka täyttää kaikki ihmisoikeusrikkomukset kolkkoudellaan. Kommunikointi konttorillakin hoidetaan Teamsin ja sähköpostin välityksellä eri osastojen välillä, jotta sitä voidaan mitata - vaikka juhlapuheissa puhutaan verkostoitumisesta ja yhteisistä lounaista.

Kuten sanoitkin niin osaajapula pitää onneksi vallan työntekijällä ja lopulta etätyö tulee voittamaan. Itse muuttaisin myös aasiaan mikäli olisi nykyisessä hommassa mahdollista, mutta sen verran konservatiivinen talo ettei ulkomailta saa töitä tehdä. Ehkä tulevaisuudessa.
30  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Mitä tapahtui tänään? : 06.07.2023 18:51
Pysyvästi muutettiin tai ainakin niin kauan kuin viihtyy. Pitäisi vielä joku työpaikka hommata :D

Hieno päätös, varmasti hieno paikka asua. Ei paljoa värinää ole, muuten kuin mitä maa itse värisee.

Etähommia tuolta voisi tehdä isoille konsulttitaloille (EY, KPGM jne), ellet paikallisesti hommia löydä. Toki jos puoliso painaa isoa likua, niin voihan sitä vetää lonkkaa.  :)
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 98
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines