Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 94
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 18.01.2022 21:58
Saa nähdä meneekö kilpailuviranomaisilta läpi. Nää kaupat alkaa olla sen kokoisia, että tossa kärsii jo kilpailukyky kaikilla muilla.

Tätä pohdin itsekin, mutta ei ole analyytikoilta tullut hirveästi kommenttia ettei menisi. Diilin odotetaan menevän läpi kesäkuun aikana. Isohan tuo kauppa on, mutta silti Microsoft jää pelipuolen liikevaihdossa Sonylle ja Tencentille, eli isoimmat kilpailijat pysyvät edelleen isompina.

Nappasin FT:stä vertailun isoimmista kaupoista pelialalla. Huolimatta siitä, et kauppa on isoin ikinä ja isolla marginaalla, niin mun mielestä Microsoft saa Activisionin halvalla.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

edit: tulipas isona luurilla postatessa, niin laitetaan spoilereihin
2  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 18.01.2022 17:00
Tällä hetkellä pörssissä Activisionin osakkeen hinta on 85$ ja Microsoftin ostotarjous vissiin 95$.  ;)

Huom! Ei ole mikään suositus tehdä yhtään mitään. Itse ostin lisää. Voihan ostotarjous peruuntua tai muuttua jne. Riskitöntä tuottoa ei ole.
3  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 18.01.2022 16:27
Tunnistaa kyllä nää "rahamiehet": $68.7 billion all-cash deal  :lol:

Järjetön summa, mutta varmasti maksoi hymyillen. I feel great disturbance in CoD minds :lol: Eikä enää Crash Bandicootia PS koneille :lol: Vuosisadan trolli MS:ltä Sonylle ;D

Oli kyl alfa liike Microsoftilta, juuri tänään aamulla pohdin lisääväni Activisionin positiota ajatuksella, että seuraavat +15v loistava palikka eläkesalkkuun. Noh onneksi oli edes jotain omistuksia, vaikka siinä 100$ hinnassa keventelinkin osan kun tarvitsin rahaa muihin ostoihin.

CoD jonneilla tietty meni varmaan Monsterit väärään kurkkuun.
4  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 18.01.2022 15:43
Microsoft osti Activisionin, osake tätä korjoittaessa +38%

Osta halval, myy kalliilla.

Lähde
5  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 07.01.2022 21:32
En myöskään kokenut Dunea HBO:n kautta mitenkään haastavaksi. Max on täysin eri planeetalta verrattuna Nordicin mosaiikkikuvaan (pitäs tsekkaa se GoT:in viimenen jakso uudelleen Maxilta), mutta kyllähän nämä striimipalvelut ilmeisesti leikkaavat juurikin kirkkaimmasta ja tummimmasta päästä eniten kaistaa säästääkseen. Tai ainakin joskus niin tekivät - en tiiä sitten miten näissä Dolby Vision matskuissa. Eniveis, hyvältä näytti.

Testasin sekä Dunen, että GoT:n Long Night jakson. Dune oli helvetin hyvä, ei mitään laikkuja ja tummista kohtauksista sai selvän hyvin. Katseluetäisyys noin reilu 1m ja 55" B9 laitteena. Elokuvateatteri koti asetuksilla katselin, enkä muuttanut mitään. Pimeä huone tietenkin, kuka helvetti katsoo tällaisia elokuvia kirkkaassa päivän valossa? Testasin tummimmatkin kohtaukset. Aivan timanttista laatua. Dolby Vision pesee GoT:n ripulimustan ihan mennen tullen. GoT tuntui jopa paskemmalta kuin aiemmin, tuntui kuin katselisi normaalista tv:stä jotain kahden euron ryssästriimiä kun musta oli niin harmaan laikukasta, että piti säätää kirkkautta kunnolla alemmas.

Tuo MasterTK:n kikka toiminee vain jos JayeizH katselee HBOn striimiä koneen tai pleikkarin kautta, suoraan tv:n appin kauttahan se on lukittuna autoon?

Loppupeleissä subjektiivisia asioita miten kukin kuvan kokee. Teatterissa tämä oli iMaxissa aivan fantastisen hieno, vaikka itse elokuvana nyt ei mikään päätä räjäyttävä.

ps. helkkari miten hyvältä Days Gone näyttää PS5:lla 4k HDR asetuksilla B9:llä, nyt vasta ekaa kertaa tuntuu että tuosta on jotain hyötyä peleissä. Aiemmin on aina liian tummaksi mennyt kuva ja pyörii vieläpä ihan sujuvasti.
6  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 06.01.2022 05:16
Cobra Kai Season 4

Tuli katseltua tämä läpi putkeen yötä myöten. Taso pitää edelleen, ellei jopa parane. Rotten Tomatoes antaa 100% TOMATOMETERin ja 92% AUDIENCE SCOREn. Aivan Netflixin ehdotonta eliittiä. Nykypäivänä nostalgisoidaan 80- ja 90-lukuja ja se toimii. En tiedä kuinka hyvin Cobra Kai iskee parikymppisiin, joilla ei ole lapsuuden kokemuksia Karate Kidistä, mutta 30-40v tyyppeihin sarja on varmasti iskenyt. Neljäs osa lisää myös uuden 80-luvun Karate Kid tähden sarjaan, loistava lisä, mutta ei spoilata.
7  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 26.12.2021 19:24
Forza 5

Peliä pelatessa on alkanut vituttaa tuhannen auringon voimalla Xboxin ohjaimen jatkuva disconnect (PC). Sama ongelma on kaikissa laitteissa joissa on vanhan mallinen micro usb, joka ei kestä mitään rasitusta. Logitechin kuulokkeet ovat käyttökelvottomat tuon sysipaskan liittimen ansiosta. PS5:n ohjaimissa sentään on jo fiksummin suunniteltu USB-C.

Onneksi tajusin googletella saako PS5:n ohjaimen toimimaan Xboxin Game Passilla (PC) ja kyllähän sen saa. (toimii myös ps4 dualshockilla)

Tämä nyt on varmaan lautalaiselle jo tuttua tietoa, mutta itselle ei ollut, joten varmuuden vuoksi laitetaan tänne myös.

Mene -> https://github.com/Ryochan7/DS4Windows/releases

  • lataa zippi
  • unzippaa
  • asenna
  • paina start
  • nauti ohjaimesta jonka yhteys säilyy PC:hen 24/7

Toimii erinomaisesta kaikissa peleissä ja Forzan kohdalla vielä yksi lisäklikkaus, niin toimii siinäkin eli mene DS4Windows -> settings -> klikkaa "Hide DS4 Controller" ja "OK" ja sen jälkeen pelittää niin kuin pitää.

8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Call of Duty: Warzone : 20.12.2021 13:43
Itse uninstalloin Warzonen tuossa viikko sitten.

*Ei FOVia edes uusilla konsoleilla
*Uusi mappi on paska
*Täynnä bugeja
*Anti-cheat ei vieläkään ole aktivoitu joka alueella
*Xbox Series X:llä ei toiminut enää 120hz mode
*Vanguard-aseiden lvl up kestää helvetin kauon ja Vanguard-aseet ilman parhaita attachmenttejä on perseestä

Nyt voisi jo BR solossa käyttää aikaisempiakin aseita, mutta eivät ole korjanneet 120hz ja FOVia, joten en jaksa. Tuleepahan pelailtua muita pelejä läpi.

Ihan sama vaikka palkkaisi apinoita, meno ei muuttuisi mihinkään. Johtoportaassa ongelmat.

Xboxilla vissiin tuo pakotettu crossplay ja sen myötä huijarit. Pelasin pari kierrosta crossplayn kanssa ja wallhack tuntui olevan joka pelikierroksella käytössä. Voi toki olla huonoa tuuriakin matkassa, mutta todella rasittavaa kumminkin.

Johtoportaan ongelmia loppupeleissä kaikki, johto vastaa kaikesta. Lisäksi 80/20 sääntö pätee melkein asiassa kuin asiassa, paras 20% tekee 80% hommista, siksi ei ole edes kovin suurta merkitystä loppupeleissä jos osa on kiintiöitä täyttäviä woke-vapaamatkustajia.

Pelasin eilen muutaman kierroksen ja yritin antaa pelille vielä yhden mahdollisuuden. Siinä Hunted + Krampus yhdistelmässä kun juoksen kahta tiimiä ja lumipalloja viskelevää sekasikiötä karkuun mietin että mitä vittua, eikö pelien kuuluisi viihdyttää eikä vituttaa. Melkein tosin meni huumorin puolelle jo pelisuunittelun virheet tuossa.
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Call of Duty: Warzone : 19.12.2021 11:01
Onpa vaan kerrassaan paska tämä uusi mappi. Kyrsii muutoinkin koko WWII-kuvio ja sitten pitänyt tunkea vielä joku jouluörkki sekoilemaan peliin. Haiskahtaa uninstalloinnilta vahvasti ellei jotain käännettä tapahdu lähiaikoina.

Samat mietteet. COD tosin meni rikki jo Cold Warin kohdalla, alun into kääntyi nopeasti ja uninstalloin pelin hyvin nopeasti. Ilmeisesti Vanquard on myös hyvin huono peli. On jännä miten täydellisen BF1:n ja Modern Warfaren jälkeen markkinoille on tullut silkkaa paskaa vaikka resurssit ovat edeltäjiäkin suurempia. Nyt jotain vitun joulutonttuja kiven koloissa ja tosiaan se Krampus pilaamassa jo ennestään vaikeat matsit. En tiedä mitä huumeita siellä toimistolla on vedetty, mutta pelien ennakkotestaamisesta on selvästi luovuttu kokonaan. Bugien määrä on myös järkyttävä molempien lafkojen uusissa tuotoksissa.

Activision on vielä viime aikojen kohujen jälkeen luvannut palkata 50% lisää naisia ja non-binäärisiä.  "company is committed to increasing female and non-binary representation by 50%". Aina hyvä idea palkata sukupuolen tai jonkun muun ulkoisen ominaisuuden perusteella ihmisiä töihin, joissa vaaditaan syvää substanssiosaamista. On tullut seurattua samanlaista sekoilua täällä kotosuomessakin hyvin läheltä ja yllättäen reklamaatioiden määrä on räjähtänyt käsiin, kun substanssi on ohitettu ja valittu inkluusiota & diversiteettiä tilalle.

Nykyään parhaat FPS pelit tuleekin pienemmiltä kehittäjiltä. Hell Let Loose hyvänä esimerkkinä.
10  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Musiikki : 18.12.2021 20:56
5833 kuunneltua minuuttia
347 eri artistia
40 eri genreä

Nuo on suurilta osin ihan ”kuunneltuja” minuutteja, käytän spotifya töissä harvoin, autossa en kuuntele tätä nykyä mitään. Kotona kuuntelen eniten esimerkiksi ruokia tehdessä.

Parhaiten on jäänyt mieleen Huberman Labin podcastit, mielenkiintoista kuunneltavaa.

Menee vähän offtopiciksi, mutta onko muita Podeja suositella?

Tulee itse kuunneltua aika paljon

- Wet Show (Siim Liivik), samalta herralta Jargoni myös hyvää kendoyanari podi. Pääsee sisään mm. NHL starojen pään sisään ja kuulee hauskoja juttuja jään ulkopuolelta.
- Otetaan yhdet, Pastorin ja Rennen länkytystä milloin mistäkin. Tästä kahden beta cuck vanhuksen länkytystä kuinka ovat niin alfoja on alkanut jo mennä maku. Aina itketään naisista ja milloin mistäkin.  Aluksi nauratti, mutta aika nopeasti vanheni läpät. Nykyään ei jaksa kokonaista podia kuunnella, mutta silti aina välillä palailee Rennen läppien vuoksi tuon ääreen.
- Rahapodi, hyvää läppää sijoitusmaailman ajankohtaisista aiheista
- InderesPodi, sama setti kuin rahapodi, Suomen johtavan analyytikkotalon ajatuksia sijoitusmaailmasta
- Rosvo & Poliisi, Immu Ilmenin ja Kale Puodin podi riskomaailmasta. True Crimen suurkuluttajalle ehdoton podi.

11  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Musiikki : 18.12.2021 14:14


Spotifyn wrapped tilastot saapui tuossa jokunen viikko sitten. Muutama biisi tuli viime vuonna kuunneltua, artisteja kertyi yli 3000 ja genrejä 130. Tämä siis pelkästään Spotifyn kautta, tietty vielä Youtube Music tähän päälle. Boseista kuoriutui molempien korvien pehmusteet kokonaan. Kunnon kusetus 39e hinta noilla virallisilla varaosilla. Köyhällä ei ole varaa riistohintoja maksella, joten täytynee tukea kiinalaista lapsityövoimaa ja tilata 4e tarvikepehmusteet eBaysta tai Babalta.

Genreissä top vitoseen ylsi "Pixie". Piti ihan googlettaa mistä on kyse ja ilmeisesti "Alternative rock indie rock noise pop punk rock surf rock"

Minkälaista tilastoa laudalle kertyi?

12  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 13.12.2021 08:08
Tuli katsottua Home Alone 1 ja 2 muksujen kanssa tuossa vähän aikaa sitten ja itsellä oli päinvastainen reaktio. Odotin niiden olevan täyttä rapaa, mutta olivat yllättävän viihdyttäviä leffoja. Ykkönen oli täysin kelvollinen ja kakkosen suurin ongelma, että käytännössä sama leffa eri puitteissa. Sama koskee monia muitakin tuon aikakauden leffoja. Kasa ikonisia leffoja, joita osaa nyt arvostaa paremmin kuin aikoinaan.

Tämä niin vahvasti. Varmaan nostalgia myös osittain selittää asiaa, mutta huomaan palaavani jatkuvasti 1980- ja 1990 luvun teoksiin. Tapa ja tyyli jolla elokuvia tehtiin oli "elokuvamaista", vaikea selittää mutta se tyyli millä nykypäivänä tehdään vastaavia perhe-elokuvia on aivan eri mitä aiemmin. Nopeat leikkaukset ja kehitysvammainen poliittisesti korrekti huumori vs 80/90 -luvun kaikille vittuillu. Rockyn mainitsema Bad Santa on nykyajan joululeffoihin hyvä poikkeus, nähty useammankin kerran.

Olen katsonut tänä vuonna kasan vanhoja lapsuuden klassikoita ja kaikki ovat kestäneet kohtuu hyvin aikaa.

- Home Alone 1 & 2
- Karate Kidit 1-4 (myös uusi Youtuben sarja on erinomainen)
- Last Action Hero
- Back to the Future 1-3 (oikeasti 5/5 kamaa edelleen)
- Crumpy Old Men (tää on varmaan vähän tuntemattomampi porukalle, ei niinkään skidien leffa, mutta lapsena(kin) nauratti)
- Richie Rich (Culkinin box office floppi, joka myöhemmin oli vuokraleffojen hitti)

Täytyy mainita myös yksi toinenkin vuoden 1995 klassikko, jonka olen lapsena katsonut sen VHS:ltä 10-15 kertaa ja myöhemminkin useasti. Major Payne. Helkkarin viihdyttävä satiiri sotilaskliseistä. Tai no osa ihmisistä ei pidä leffasta ollenkaan ja osa antaa 10/10 IMDB:ssa. Jakaa todella hyvin ihmiset, osa ymmärtää huumorin ja osalle ei iske ollenkaan.

"Roger Ebert of the Chicago Sun-Times rated it 3/4 stars and called it a smart and funny satire of military films:

The key to this kind of comedy is to go all the way with it, and Wayans creates a comic character out of narrowness, obsession, and blind commitment swings for the fences.." -wiki13  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 12.12.2021 11:56
Perspanojen ja nautinnollisten kidutuspätkien väliin voi hyvin katsoa streamipalvelun joulukomedian.  Muuten kyllä samaa mieltä Hollywood ähkystä ja tuossa tulikin hyvää listaa katsottavaksi.

HBO Max taitaa löytyä kaikkien tarjoushaukkojen valikoimista (jopa Heintzi taisi ostaa tämän). Silmiin osui palveluun ilmestynyt 8 Bit Christmas. Tässä ei persettä penetroida, mutta muuten yllätyin (positiivisesti) väkivallan määrästä perhe-elokuvassa. Tarinaan voi varmasti jokainen samaistua, nassikkana sitä halusi joululahjaksi uuden pelikonsolin ja sitä ei välttämättä 90-luvun laman lapsille aina suotu, joten mielikuvitusta sai käyttää miten konsoli löytyisi lopulta kuusen alta. Ihan puhtaasti teeman ja nimen puolesta piti jo katastaa ja onneksi katsoin. Tuli repeiltyä ääneen parikin kertaa. Leffan heikoin lenkki on Neil Patrick Harris näytellessään itseään, mutta muuten kaarti vetää homman purkkiin.

Kasarin miljöö, kliseet + Nintendo yhdistettynä joulutarinaan.14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 04.12.2021 14:56
Series X:n ohjain driftaa taas. Tämä on toinen Series X:n ohjain nyt vuoden aikana, joka driftaa. Kovassa käytössä näiden kesto on siis muutaman kuukauden. Ei hyvin mene.

Xbox Onen ohjaimista yksikään ei driftaa. Ne ovat olleet vuosia kovassa käytössä. Ehkäpä vaan pelaan pelini One-ohjaimilla tästä lähtien.

PS5:n ohjain driftasi heti paketista vedettyä hieman mikäli herkkyydet oli aivan tapissa Hell Let Loosea pelatessa, mutta pari prosenttia deadzonea peliin ja homma alkoi pelittää. Riippuen toki pelistä, niin tuolla saa korjattua driftaavat ohjaimet hyvinkin pelikelpoisiksi.
15  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 04.12.2021 14:46
Ihmettelin kovasti miten NHL on niin helkkarin laginen PS5:lla, vaikka kaverilla kun pelasin niin pelin nopeus oli aivan eri. Nopeasti kyllä tajusi, että LG:n kuvamodeistahan tässä on kyse. Mitä ihmettä GAME -mode oli kadonnut valikosta kokonaan. Aloin googlettaa kesken matsin mistä kyse ja ilmeni että Bluetooth teknologia on ajalta ennen jeesusta "Bluetooth isn't fast enough to sync up the audio with the low lag game mode, so they rather disable it than give you a bad experience". Eli tosiaan Bluetooth kuulokkeita ei voi käyttää pelaamiseen PS5 + LG B9. Olenkin yleensä käyttänyt joko Sonyn omia Playstation Platinum kuulokkeita (hinnassa ilmaa 70%, älä osta), jotka tulevat Bluetoothilla kiinni suoraan konsoliin tai sitten Logitech G635 (todella heikko micro usb liitäntä, yhteys katoaa jatkuvasti), mutta nyt ajattelin helppouden ja mukavuuden vuoksi testata Boseja. Ei futaa.

Vähän nihkee homma, mutta onneksi selvisi. Vitutteli huolella katsoa sitä 3cm pitkää motion blurria joka lähti jokaisesta pelaajasta.  :)

16  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 21.11.2021 13:40
Battlefield 2042

Traileri sai odotukset korkealle, josko nyt saataisiin legendaarisen BF1:n tai BF4:n kaltainen peli. Pari tuntia verkkopeliä kaverin kanssa alla ja vaikka ihan hauskaa perseilyä ilmatyynyaluksella olikin, niin pelissä on valtava määrä virheitä. Mikään päälle liimattu diversiteetti hölynpöly niiden rinnalla ei tunnu missään. Steamissa on jo yli 25k negatiivista arvostelua.

EA on keskittänyt valtavat resurssinsa isoon pelimaailmaan ja 128 pelaajan moninpelin toimivuuteen unohtaen itse Battlefieldin sielun. Tuntuu, että tarkoitus on ollut myydä mahdollisimman paljon mielikuvilla. Traileri oli kuin Wishin mainoskuvat ja lopputuote se kiinalainen lapsityövoiman lopputulos. Sääilmiöitä lukuunottamatta kaikki pelissä on tehty aiemmin paremmin. Ampuminen ei ole hauskaa, tappaminen ei ole palkitsevaa, äänimaailma on todella geneerinen ja pelimaailma staattinen, vaikka juuri paikkojen tuhoaminen on ollut se mikä BF:n on erottanut markkinoilla. Yksin tätä ei jaksaisi pelata tuntiakaan.

Steamissa oli rankattu most helpfull alla oleva listaus pelin virheistä:

https://www.pelaajalauta.fi/files/68/Screenshot_20211121-132413_Steam.jpg

17  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 13.11.2021 21:52
Tullut pelattua uutta Forza Horizonia itsekin ja onhan se hyvä. Aika mieletöntä mitä vauhtia saavat tehtyä näitä pelejä, kun Polyphonylla kestää vuosikaudet hinkata Gran Turismojaan ja julkaisevat lopulta keskeneräisen pelin. Ainoa marinan aihe on visuaalinen ulkoasu, joka on lievä pettymys. PC:llä pelailen ja jopa extreme-asetuksilla heikohko piirtoetäisyys on liian silmiinpistävä ja muutenkin ympäristöjen tekstuurit kauempana eivät ole ihan sillä tasolla kuin pitäisi. Varsinkin RDR2:n maagisen loputtomalta tuntuvan piirtoetäisyyden jälkeen häiritsee selvästi. Muuten kyllä peli on optimoitu erinomaisesti ja toimii ihan heittämällä kaikki asetukset maksimissa 120fps.

Ajattelin myös muuten tilata ekan kerran elämässä itselle Fanatecilta kunnon ratin ja polkimet, niin saa jatkossa autopelien kiinnostavuuden ihan eri tasolle. En tässä kuitenkaan Epin ralliblogia ajatellut alkaa kirjoittamaan..Hyvä kun totesit tuon 120 fps. Suunnittelin hetken jo iltalehden etusivulle pääsyä, kunnes muistin tuon polun mistä saa aktivoitua pc to oled 120 fps. Konsolimiehelle ei vielä tule ulkomuistista kaikki tämä säätäminen.

Helkkarin nätti peli pc + oled ultra asetuksilla. Valokuvien ottaminen todisteeksi aiheutti hieman päänvaivaa. Kuvakaappaus ylivalotti ja pelin oma valokuvausmode alivalotti kuvat. Joko en osaa (tod. näk.) tai sitten nuo eivät taivu pc + hdr telkku komboon. Otin luurilla muutaman kuvan suoraan TV:n näytöltä ja jumalauta ollaan lähellä jo täydellistä. Luonto toki samaa tasoa Nintendo 64 aikakauden kanssa, mutta auto ja sade-efekti 5/5. Vielä kun fysiikat saadaan 100% reaalimaailman kanssa niin alkaa naurattaa + VR kylkeen.


https://www.pelaajalauta.fi/files/68/20211113_213758.jpg

https://www.pelaajalauta.fi/files/68/20211113_213525.jpg

edit: jotain vitun viivoja alkoi parin h pelaamisen jälkeen näkyä ruudussa, fixi tähän https://www.youtube.com/watch?v=GnCMOTagaq4

Eli lyhyesti Settings -> Graphics -> SSAO Quality -> OFF -> viivat lähtee veks

Pelästyin jo paskoneeni näyttiksen, kun sama ongelma oli PC:n ja TV:n näytöillä.  ;D

18  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 31.10.2021 23:35
Kaikille sarjasta pitäneille suositellaan tietysti seuraavaksi sitä alkuperäistä Squid Gamea, eli Kaiji: Ultimate Survivor.

Ilmeisesti animesta kyse? Tuosta näköjään on useampi elokuvakin Kaiji Ultimate Gambler?. Ei taida olla missään laillisessa streampalvelussa? Täytynee latailla piraattilahdesta.
19  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 28.10.2021 23:04
Squid Game:
Ennalta-arvattava ja tiesi heti alkuun mitkä hahmot selviää ja mitkä ei, mutta sarja oli täynnä visuaalista mielikuvitusta ja hyvää viihdettä alusta loppuun. Tykkäsin paljon. Ja mikä parasta, ei koittanut tuputtaa mitään poliittista paska-agendaa, tai muuta kulttuuririkastusta, mitä survotaan nykyään kaikkeen.

Midnight Mass:
Hyvin Stephen King -tyylistä meininkiä. Hitaasti avautuvaa kauhumeininkiä pienessä kylässä. Välillä studiolavasteen kyllä paistoi pahemman kerran läpi ja saaren ympärillä oleva vesi oli aivan selvästi tietokoneella tehtyä. Tykkäsin kyllä tästäkin paljon, mutta muutamien hahmojen pitkät monologit olivat ihan luokattomia. Käsikirjoittajat varmaan luulivat olevansa fiksuja ja välillä hahmot jauhavat täyttä diipadapaa yksikseen ihan liian kauan.


Itsekin tykkäsin squid gamesta, mutta ne helvetin VIP vieraat kyllä melkein onnistui pilaamaan ne jaksot jossa ne oli mukana.
Mä en ole ainakaan viimeisen 10 vuoden aikana nähnyt / kuullut noin paskaa näyttelyä missään leffassa, sarjassa tai pelissä.
Enkä mä kyllä välittänyt siitä lopetuksestakaan.

Muuten kyllä erittäin hyvä ja piti mielenkiinnon yllä pelien välissäkin.


Tämä. Eivät sopineet ollenkaan koko sarjan tyyliin. Täysin (aasialaisten näkökulmasta?) tehty karikatyyri länsimaisista ökyrikkaista ja vielä niin ylinäytelty kuin olla ja voi. Parasta sarjassa oli oikeastaan ensimmäinen jakso, joka erosikin tyyliltään loppukaudesta, mutta loi myös hyvän kontrastin sitä seuranneille tapahtumille. Raveissa tapahtunut vedonlyöntikohtaus on yksi todenmukaisimmista kohtauksista mitä olen vedonlyönnistä elokuvamaailmassa nähnyt. Aivan loistavaa käsikirjoittamista ja näyttelemistä.

20  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 27.10.2021 22:18
Suomen verotuskin on muuten kryptoja ajatellen naurettavaa paskaa. Joudut maksamaan jopa ostoksista pääomatuloveroa. Eli jos ajatellaan että heität 5t€ kryptoihin ja summan arvo nousee 40t€:n ja ostat sillä auton. Maksat sen jälkeen vielä 35t€:sta 34% veroja. Jos kuitenkin menetät tuon 5t€ kun valuutta menee roskiin, sitä ei voi vähentää verotuksessa. Mielelläni maksan veroja palkasta jne. mutta tälläset tapaukset pistää aina uskon koville.
Niin tai siis käytännössä aina kun vaihdat virtuaalivaluuttaa takaisin euroiksi, niin voitto-osuus on verotettavaa pääomatuloa. Bittirahan ostamisesta ei siis vielä veroteta. Vai meinasitko että tässä skenaariossa ostaisit auton virtuaalivaluutalla suoraan?

Pääomatulon verotushan on vain varmistus ettei tässä maassa vahingossa pääse kukaan rikastumaan.

Piti kommentoida tuota KYC ja AML (anti money laundering) lakeja, mutta MasterTK oli ehtinyt jo väliin. Ihmettelen myös miten foliohattu JayeizH näitä kummastelee, nuo KYC / AML byrokratiat nimenomaan lisäävät luotettavuutta, enempi kuumottelisi lähettää 20k siirto johonkin MasterTK Cayman saarten Coinbase Oy Ab:lle ilman mitään kyselyitä. ;D

Kommentoidaan siis enempi verotusta. Pääomaverotuksesta kuulee hyvin usein miggen kommentin, jolla viitataan ettei pääomatuloista pitäisi veroa pidättää tai vero on liian suuri (silti palvelut pitäisi olla maksuttomia, helppo yhtälö). Jo nyt tilanne on se, etteivät esim. monet lääkärit ja muut verojen välttelijät maksa veroja palkkatyöläisien tapaan, vaan kierrättävät kaikki firman kautta ja nostavat "palkan" pääomatuloina. Siksi rikkaalla ja keskituloisella on sama veroprosentti, vaikka normaalisti palkkatyöläisinä maksaisivat veroja huomattavasti enemmän.

Tämä on tietenkin täysin laillista. Enkä tätä moralisoi, mikäli voisin oman työn kierrättää firman kautta, niin toki näin tekisin. Tämä ei vaan ole kovin toimiva malli, mikäli halutaan kerätä mahdollisimman tehokkaasti verotuloja valtiolle. Mikäli pääomatulojen verotus poistettaisiin eivät lääkärit maksaisi veroja enää ollenkaan pääomatuloista.

Fiksuinta olisi toki säätää verolaki joka käsittelisi kaikkia tulovirtoja tasa-arvoisina, mutta silloin pitäisi valita päättäjiksi muita kuin alepan kassoja. Sellaiset lait ja päättäjät kuin kansakin. Virossa vero on tasan 20% oli tulot pääomista tai palkoista, kaikille sama homma. Kenenkään ei tarvitse kikkailla.

ps. Nyt saa meikäläinenkin sijoittaa rakettikolikoihin, boomer-lakimiehet tekivät lieventävän tulkinnan aiempaan ohjeeseen.


 

21  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 26.10.2021 17:17


Ostin 120hz tv:n ja oli yllättävän vaikeaa saada 120fps päälle PS5:llä. Ensin PS5:llä joutuu useammasta paikasta säätämään, että 120fps-asetus on päällä, ja sitten vielä pelin omasta valikosta laittamaan sen päälle.

Xbox suoriutuu tällaisista asioista todella paljon paremmin.

Tämä niin vitusti. Tässä kiteytyy Sonyn palvemuotoilu tai sen puute. Kaikki toiminnot on valikoiden takana. En yhtään ihmettele, miksi boomerit tippuu kelkasta kun tällaiset keski-ikää lähestyvät diginatiivitkin on kokovartalovitutuksen riivaamia heti ensimmäisen viiden minuutin jälkeen.

Pelasin eilen myös Hell Let Loosea PS+ pelinä ja meni 20min saada äänichat toimimaan. Lopulta ongelma ratkesi, kun kaveri hostasi chatin minun sijaan. Konsolien pitäis olla juuri plug & play tyylisiä, mutta nykypäivänä ollaan enempi ja enempi mallia tee se itse ja kuole vitutukseen matkalla. Tätä voidaan joskus porukalla pelata mikäli kiinnostusta autisti tason sotaan riittää. Esim. Panzerilla kruisailu vaatii 3 hengen miehistön, vaununjohtaja, kuski ja tykkimies. Lopulta 30min ajelu metsässä päättyy panzerfaustin osumaan.

22  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 25.10.2021 21:56
PS5 tuli korkattua ja NHL2022 siinä samalla.

Ehkä huonoin osa jota olen pelannut. Pelaajat ovat edelleen täysiä idiootteja aiempien osien tapaan. Ylivoimalla kukaan ei ymmärrä mennä maalin kulmalle poikittaissyöttöön ja ylivoimahyökkäyksessäkin mennää sinne kulmaan hieromaan tai pahimmillaan leikataan omalle luistelulinjalle. Tekisi mieli lähettää EA:n kehitysvammaisille suunnittelijoille kirje, että voisiko edes jossain NHL:ssä ylivoimakuviot itse manuaalisesti säätää. Toinen asia mikä vitutti ensipeleistä lähtien oli ohjaimesta kuuluva molotus, EA:n neropatit ovat keksineet että pelaajia kiinnostaa kuunnella jotan molotusta 2 euron mikistä kesken oman pelin. Kiinnostaa ihan helvetisti kuunnella jonkun ruotsalaisen diskattikimitystä koko peli.

Toinen asia mikä alkoi vituttamaan sysipaskan NHL2022 lisäksi oli Sonyn suunnittelijan neronleimaus piilottaa sammutusnappi johonkin kalkuttaan. Millä vitulla sammutan koneen etänä piti googlettaa ihan ensitöikseni. Tästä idioottien suunnittelemasta laitteesta on näemmä kirjoitettu lukuisia artikkeleita otsikoilla "Why is it so hard to turn off the PS5? Turning off the PS5 illustrates Sony’s frustrating UI decisions"

TL;dr Ensivaikutelma PS5:sta: täyttä paskaa. Palaan PC Master Racen pariin.
23  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition : 22.10.2021 18:38
Ei ole San Andreaksen voittanutta. Toimii edelleen.

Saa nähdä tuleeko ostettua, SA löytyy hyllystä ja taitaa olla Vice Citykin. Eikä ole oikein tehnyt mieli rahoittaa Rockstaria sen jälkeen kun muuttivat pelisarjan nykyisenkaltaiseksi rahantekokoneeksi.

Tarkoitatko GTA Onlinea? En ole itse tuota Onlinea juuri pelannut, kuten en RDR2 Onlineakaan, se tarvitsisi hyvän porukan. Olen kumminkin Twitchista katsonut tuntitolkulla TurunPugin GTA Online larppausta. Aivan helvetin hauskaa kontenttia, kun ukko larppaa Porin poliisia ja suomeksi jauhavat 10h streamin GTA maailmassa. Ei tuota voi edes selittää. Katsokaa jälkilähetyksenä vaikka Ois voinu sattuu kelle vaa

Tuo GTA Onlinen roolipelaaminenhan on ollut pari vuotta kovinta paskaa pelimaailmassa, mutta itseltä se on jotenkin mennyt ohi ennen kuin vuosi sitten aloin Twitchin suurkuluttajaksi ja nykyään tulee katsottua enemmän Twitchiä kuin mitään muuta stream palvelua. Vanha Kotakun juttu GTA V roolipelaamisesta.

edit: unohtui kommentoida itse aihetta -> Vice City kiinnostaa, mutta auttamatta näyttää kyllä grafiikat vanhentuneilta remasteroitunakin, en tiedä kykenenkö enää nauttimaan pelimaailmasta kun hahmot on tuollaisia laatikkopäitä. Kasarille ajoittuva GTA 6 maistuisi.
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 20.10.2021 21:24
Hommasin myös PS5:n joku kolme viikkoa sitten läpällä kun kaveri noita trokasi, mutten ole vielä jaksanut käydä hakemassa. Onko sille edes mitään pelattavaa? NHL2022 ainakin.
Pirusti PS4 pelejä :lol:

Tuo oli kyllä vain puoliksi vitsi. Pelit toimii paremmin ja hiljaisuus verrattuna PS4:ään on todellinen QOL parannus. Vain asennuksessa asema huutaa kuin hyeena, mutta muuten on todella hiljaista. Tietty jos mukaan lähti digital versio tämä ei päde mitenkään :)

Rachet&Clankia ne kehuu teknisesti, mutta itseltä se on jäänyt testaamatta. Mutta kyllähän pelejä sinänsä on. Jopa ihan PS5 leimoilla. Vaikka multiplat pelejähän ne kaikki sinänsä on, eli eihän ne laitteesta kaikkea irti luonnollisesti ota.

Rachet & Clankit eivät ole oikein ikinä kiinnostaneet. Varmaan oikeasti tuleekin pelattua PS4 pelejä aluksi. Mukaan lähti levyasemallinen versio parilla ohjaimella. Eiköhän tuo NHL2022 koneeksi tule ja PC:llä sitten muut pelit. Uusi Battlefield 2042 kiinnostelee tietty, kun nykyään ei FPS -pelejä enää hiirellä osaa pelata ja kaverit pelaa muutenkin vain konsoleilla, tuo voisi sopia Warzonen korvikkeeksi nyt kun pitkä tauko näistä alla. Oikeasti ainoa peli jota odotan on Hogwarts Legacy, tuossa on niin vitusti potentiaalia hyvään peliin, ettei mitään rajaa ja oikeasti kiinnostava taustatarina pelimaailmaan.
25  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 18.10.2021 20:54
Frostpunk (pc)

Steamissa oli alennuksessa 8,99e ja nappasin. Tämän jälkeen katsastin Xbox Game Pass PC:n valikoiman ja olihan se siellä maksutta. Viimeksi mokasin saman homman Hearts Of Iron IV:n kanssa ja maksoin pelistä täyden hinnan. Hyvät pelit toki on mukava omistaa tai ainakin niiden digitaaliset oikeudet. Molemmat tekeleet on myös sellasia joiden pariin voi palata vuosienkin jälkeen. Frostpunk iski kuin pakkotyö lapseen. Ihan huikea post-apokalyptinen Sim City. PC:llä tätä näiden kovien pelien katalogia riittää. Vaikeusaste on aivan jäätävä ja niin on meininkikin kun lämpö laskee alle 70 asteen. Pelissä kolahtaa ihan kaikki, pelimekaniikka, kaupunginrakentaminen, resurssien kanssa pelaaminen, selviytyminen jäisessä ydintalvessa viimeisinä eloonjääneinä. Toki jo tässä vaiheessa näkee myös pelin ongelmat, kuollessa aloitat tismalleen saman skenaarion pelaamisen ja mitään variaatiota ei tule, eli homma on ns. aikuisten palikkatesti ja ennenpitkää tiedät mikä palikka missäkin vaiheessa pitää valita ja mitä mistäkin tapahtuu. Yllätykset loppuvat.

Hommasin myös PS5:n joku kolme viikkoa sitten läpällä kun kaveri noita trokasi, mutten ole vielä jaksanut käydä hakemassa. Onko sille edes mitään pelattavaa? NHL2022 ainakin.

26  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 05.10.2021 20:53
Tullut viime aikoina katseltua ennätysmäärä kaikenlaista. Pitkästä aikaa jopa katsottavaa tavaraa, sillä erityisesti Netflixin omien elokuvien laatu on ollut ihan rappiolla. Tällaiset lyhyet minisarjat ovat parhautta ja hahmoihin ehtii tuomaan vähän enemmän syvyyttä kuin 1.5h elokuvassa, mutta ei tarvitse kuitenkaan venyttää ja keksiä jatkuvaa filleriä.

Squid Game:
Ennalta-arvattava ja tiesi heti alkuun mitkä hahmot selviää ja mitkä ei, mutta sarja oli täynnä visuaalista mielikuvitusta ja hyvää viihdettä alusta loppuun. Tykkäsin paljon. Ja mikä parasta, ei koittanut tuputtaa mitään poliittista paska-agendaa, tai muuta kulttuuririkastusta, mitä survotaan nykyään kaikkeen.Ihan tismalleen samat ajatukset. Mietin tuossa juuri tuota ennalta-arvattavuutta, mutta itselle se ei elokuvissa tai sarjoissa ole ongelma. Enempi nauttiikin juuri tuosta toteutuksesta. Värimaailma ja visuaalinen ilme kopioitu aika pitkälti La Casa De Papelista, mikä ei ole missään nimessä huono asia. Enemmänkin pitäisi uskaltaa kopioida toimivat jutut. Eurooppa ja aasia ovat pikkuhiljaa alkaneet murtaa jenkkien ylivoimaa tv-viihteessä. Se on hyvä asia, sillä paska-agendan tuputtamiseen ovat varmaan kaikki jo kyllästyneet. Korealaisia ei soijailu niin kiinnosta.

"Reutersin mukaan eteläkorealaisen palveluntarjoaja SK Broadbandin läpi kulkeva liikenne on 24-kertaistunut muutamassa vuodessa, ja suuri syy tästä on Netflixin suosiolla. Tällä hetkellä Broadbandin läpi kulkee 1,2 terabittiä sekunnissa yksistään Netflixiltä.

SK Broadband onkin haastanut Netflixin oikeuteen asiasta, vaatien suoratoistojättiläistä korvaamaan yllättäen kasvaneen kysynnän aiheuttamat kulut.

Netflix on vastannut lupaamalla pohtia asiaa." -Mikrobitti

Vissiin muutkin katsoo.

27  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 04.10.2021 22:38
Squid Game

Olette varmasti tähän nimeen törmänneet mikäli Netflixin omistatte. Ei kannata ohittaa. Ihan syystä raketoi katsojaluvuissa. Katselin eilen klo 02.00 asti. Älä katso mitään ennakkomateriaalia, äläkä traileria. Laita vain sarja pyörimään ja nauti. Pitkästä aikaa nauroin fiktiolle, hyvin hyvin harvinaista. Ikäraja k-16, joten ei tarvitse edes pehmennellä liikoja.
28  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 18.09.2021 21:48
Applen TV+-palvelussa on pääosin pelkkää roskaa, mutta nyt sinne oli ilmestynyt ”9/11: Inside the President’s War Room” -dokkari WTC-iskuista. Haastateltavana Yhdysvaltain silloisen hallinnon porukkaa aina Dick Cheneystä ja Condoleezza Ricesta George W. Bushiin. Sisältää myös paljon ennennäkemätöntä materiaalia iskuista.

Pelkkiä kylmiä väreitä dokkarin alusta loppuun. On edelleen vaikea uskoa, että jotain tuollaista on oikeasti tapahtunut. Never forget.

Kiitos suosituksesta. Tuli katsottua. Hienosti toteutettu, miten pääsi seuraamaan presidentin mukana tuon päivän kulkua.

+1

Tuli katsottua myös. Enpä muista milloin olisi viimeksi dokumentti aiheuttanut kylmiä väreitä, tuskin koskaan. Toisaalta nauroin myös ääneen yliannostus kohtauksessa. Muuten oli pala kurkussa ja viha pinnassa usein. Tuntui kuin olisi itse ollut Bushin paikalla.

29  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 12.09.2021 18:46

Odotettu uutinen. Olenkin ihmetellyt miten H-Town on pystynyt pysymään itsenäisenä ja pinnalla printtimedian yleisestä alamäestä huolimatta. Koko ala on jatkuvasti konsolidoitunut. Digipelaajan tullessa aloin tekemään määräaikaisia tilauksia ihan puhtaasti kannastusmielessä, todella hyvä veto pelaajalta, mutta ei ilmeisesti pelastanut liikevaihdon laskulta tai sitten Pop Media teki niin kovan tarjouksen ja osakkeenomistajat näkivät paikan napata hyvää ylihintaa osakkeista. Niin tai näin, yritysvaltaajalla yleensä on joku selkeä strategia nyhtää ostamastaan firmasta enemmän tuohta pihalle. Lopettaako Pop Media Pelaajan printin ja pusketaanko jatkossa vain matalan kustannusasteen digiä pihalle? Pop Media omistaa myös Tiltin, joten yhdistelläänkö näiden toimintoja, vai mahtuuko saman omistajan alle kaksi pelijulkaisua. Tuleeko paineita tiputella päällekkäisyyksiä veks -> henkilöstöä pihalle? Tosin Pelaajaa taidetaan nyt jo pyörittää todella pienellä pumpulla.

Olisi mielenkiintoista kuulla työntekijöiden kommentteja kaupasta ja sen mahdollisista vaikutuksista tulevaisuuteen, mutta ymmärrän toki mikäli ei haluta kommentoida.
30  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 10.09.2021 18:54
Get it Togetheria on hehkutettu jopa sarjan parhaaksi, mutta tuskin ihan kaikki jakavat tätä mielipidettä. Cube-versiolle löytyy tiettyjen pelitilojen ansiosta aina tilausta, vaikka tästäkin varmasti hyvää mäiskettä löytyy neljälle pelaajalle. Itsekseenkin on kivaa nauraa itsensä tärviölle hullujen minipelien parissa, eikä tällä kertaa mukana edes ole yhtään kikkailua kosketusnäytöllä tai liikkeentunnistuksella.Onko oikeasti? Imo Wario Waret yksinpeleinä ovat olleet kyllä lyhytaikaisinta ja kämäisintä hupia ikinä, itsekseen tärviölle nauramisesta puhumattakaan. Moninpeleinä nuo toimii erinomaisesti yksinkertaisen pelimekaniikan vuoksi.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 94
Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines