Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 92
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 06.05.2021 14:27
Nintendo biittaa ennusteet


"It forecast 500 billion yen in operating profit this year, although Nintendo, like many Japanese companies, often begins the fiscal year with a conservative outlook so it has room to raise the figure later. The company is targeting sales of 25.5 million consoles in the current year ending March 2022. Internally, Nintendo’s management is shooting for production of between 28 and 29 million consoles, according to people familiar with the projections who asked not to be named disclosing company targets."

"The coronavirus outbreak was at first a brake and then an accelerant for Nintendo, choking its supply chain before triggering a demand surge with global lockdowns driving people to seek entertainment and escape. The company’s hardware sales improved by 37% and its software sales also rose 37% to 231 million units over the past fiscal year. It increased its proportion of sales coming from digital downloads to 43% from the previous 34%."

Lasten pelit ja -konsoli myy kuin kokaiini. Nintendo näytti taas epäilijöille.
2  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 05.05.2021 21:02
JayeizH kirjoitti hyvin työttömyysrahoista ja veroilmoituksen täyttämättä jättämisestä. Itse meinasin myös, mutta lopulta tulin tulokseen etteivät he pahuuttaan retostelleet hyväosaisuudellaan. Eivät vaan olleet pohtineet asiaa tarkemmin. Itse kun on köyhistä oloista ja tietää millaista on kun sairastuu vakavasti ja henki lähtee, niin on jo nuoresta pitäen pyrkinyt varmistamaan sen, että on sitten sitä baksia jos osuu huono arpa kohdalle. Rahalla ei tietenkään kaikkea voi pelastaa, mutta todennäköisyydet on varakkaiden puolella. Eikä tarvitse edes mennä näin synkkiin vesiin, kuten JayeizH totesi on se varallisuuus nimenomaan sitä vitutusta lieventävä seikka. On mukava kun ei tarvitse kaupassa katsoa mitä ostaa tai pohtia voiko osallistua reissuihin ja tekemisiin. Varallisuus tuo myös vapautta, voit nostaa pomolle keskisormen pystyyn ja ottaa Saskamaisen 6kk loman. Tein itse saman joskus nuorempana kun ei tippunut kesälomaa tarpeeksi, loman jälkeen soitin pomolle ja kysyin pääsenkö takaisin töihin, pääsin ja sain ylennyksen kaupanpäälle. Nykyisellä tahdilla pääsen 20 vuotta keskiverto suomalaista aikaisemmin eläkkeelle, se on 20 vuotta vapautta enemmän kuin keskiverto ihminen saa elämällään. Ei tietenkään ole pakko lopettaa hommia silloinkaan, mutta ainakin on se mahdollisuus ettei kukaan pakota sua heräämään herätyskellon pirinään. Tietenkin voit kuolla vaikka huomenna, eikä sitä pidä Roope Ankkana vetää 24/7, mutta sopiva balanssi sen yolottelun ja sijoittamisen välillä.

Lapselle säästämisestä lyhyesti, rahastot toimii hyvin. Laittaa sinne sen summan mille on valmis heittämään hyvästit, lapsi kumminkin 18 vuotiaana vetää sen Ibizalla sileäksi. Sitten jättää osan omiin sijoituksiin ja tukee sieltä lasta jos tuen tarvetta ilmenee. Itse en ole ikinä penniäkään saanut mistään ja opintotuetkin maksoin isolta osin takaisin, mutta elämä onkin ollut aika helvetin kovaa 16h työpäivineen parhaimmillaan kahta työtä tehden. Eli mieluimin ostaa omista varoista lapselle huonekaluja, makselee vuokria (nämä on lahjaverovapaita tukia) ja lahjoittaa sen 5000e / 3v sitten tulevaisuudessa, näin voi kontrolloida miten varoja käytetään ja tukea silloin kun tukea tarvitsee. Summa on muuten 5000e/henkilö/3vuotta, eli mikäli molemmat vanhemmat on elossa + isovanhemmat molemmilta, niin summahan on jo 30 000e/3v mitä voi lahjoitella.

laitetaan vielä disclaimer, että ottakaa itse lahjaverorajoista selvää, nehän muuttuu aina sen perusteella kuka milloinkin maata hallitsee  ;D


3  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 04.05.2021 00:18
Huutistelut projisoinneille ja olkiukoille. Väännetään rautalangasta, varallisuuden kasvattamisella säästäen tai sijoittaen juuri tavoitellaan tuota samaa mitä tekin tuossa sanotte, eli pyritään mahdollistamaan elämä ilman ulkoa pakotettuja valintoja.
4  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 03.05.2021 21:16
Hyvä, että lautalaisten varallisuus kasvaa kohisten! Se oli oma missioni kun tämän aiheen joskus perustin, ilahduttavaa nähdä miten moni on siirtynyt omistavaan luokkaan. Hyvä me! Olkoon se sitten tulppaanimanian tai perinteisten pienituottoisten sijoitusinstrumenttien, kuten osakkeiden kautta.  ;D

Yksi muistutus, huomenna taitaa olla viimeinen korjauspäivä monella veroilmoitukseen. Mikäli oot duunannut himasta duunia, kuten 99% tietotyöläisistä, niin voit tehdä työhuonevähennyksen verotuksessa. Summa ei ole suuri, mutta kuka nykyhallituksen hulluudelle haluaisi antaa euroakaan? Huom. ei ole veroneuvo, en anna veroneuvontaa enkä aio vastata yhteenkään verotusta koskevaan kysymykseen, enkä ota vastuuta henkilön verotuksen oikeellisuudesta. Ohje on viestin lopussa.

"Työhuone kokopäiväiseen tulojen hankkimiseen tai yli 50 % työpäivistä etätyötä

Olet käyttänyt asuntoasi jatkuvasti ja kokopäiväisesti tulojen hankkimiseen, tai olet tehnyt etätyötä kokopäiväisesti ja etätyöpäivien määrä on ollut yli 50 % verovuoden työpäivien kokonaismäärästä.

Työhuonevähennyksen määrä
900,00"


Ohje, vero.fi
5  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 03.05.2021 20:54


Kun on henkilökohtainen palvelija, niin se oppii tekemään oikeat murkinat, tietää minne laitetaan mitäkin, voi oma-aloitteisesti järjestellä asioita ja tehdä ruokaa. Tarvittaessa voi jäädä vahtimaan vaikka muksuja. Tuttavilla oli vastaavanlainen henkilö 20 vuotta ja onhan se ihan luksusta. Mikään siivous- tai kodinhoitopalvelutalo ei pysty tarjoamaan samanlaista palveluskaalaa. Ja kaikki palkkakulut voin vähentää oman firman verotuksessa + siinä samalla tekijä maksaa minulle sijoitusasuntoa.

Ja kyllähän sitä on kiva päästä auttamaan vaikeista oloista kotoisin olevaa hyvää tyyppiä.

No tämäpä juuri, jos tuollaiseen on mahdollisuus niin ehdottomasti. Yksi tunnetumpi pokerityyppi taitaa tehdä aivan samaa, hovimestarin suomiliksa on lähtömaahan verrattuna vielä niin hyvä että pystyy jeesaamaan omaa sukua myös. Kaikki voittavat. Lisäksi toi sijoitusasunnon vuokraaminen työntekijälle on todella näppärä setti, näin tekee käytännössä todella moni fiksumpi yrittäjä suomessa. Erinomainen diili tulossa, toivottavasti saat maaliin asti!
6  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 03.05.2021 15:44
En tiedä, mutta hovimestari on ainakin korrekti termi, eikä mene wokeväen tunteisiin. Muutama aasiaan muuttanut kaveri on harrastanut tuota samaa, ja niinhän se on, aika, arvokkain resurssimme. Jää aikaa pelaamiseen, kun voileivät Pepsillä tulee tilauksesta ja ei tarvitse selkä notkolla jynssätä uunia puhtaaksi. Suomessa tuon hyödyntämiseen kannustetaan ihan tavallisia ihmisiä kotitalousvähennyksen muodossa.

Juuri puhuin broidin kanssa asiasta, että ihan hyvin voisi ainakin siivouksen ulkoistaa kokonaan.
7  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 02.05.2021 16:56
Morgan Stanley nostin EVO:n BULL CASE (kaikki menee hyvin) tavoitehinnan 2350 SEK

Kelpaa olla kyydissä, tulosjulkkarissa joitakin päiviä sitten nousi kevyet 15% vaikka on vuoden alusta noussut jo 75%. Kelpaa olla kyydissä. Tankkasin vaan lisää. Kunhan tää lyö lopullisesti läpi Aasiassa ja USAssa, niin voi laittaa leivän päälle muutakin kuin ylähuulen. Nousi muuten jo H&M suuremmaksi firmaksi. Eli taitaa olla nyt ruotsin viideksi suurin pörssifirma. Kuinka paljon voi vielä nousta?
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.05.2021 16:47
Football Manager 2021

Kyllä luit oikein. Hommasin 2000e koneen (jonka hinta muuten korttipulan vuoksi on noussut jo 2700 euroon) ja olen pelannut sillä lähinnä 20 vuotta vanhoja strategiapelejä ja tekstiseikkailuun verrattavaa FM2021. Piti hommata vielä Logitech G502 Lightspeed -langaton pelihiiri, jotta saa ne tekstiseikkailun valinnat naputeltua riittävän nopeasti. Suosittelen, hiiressä on myös FPS pelaajille tärkeä herkkyyden hidastaminen hetkellisesti nappi, jolla voi helposti sniputtaa jonnelta pään irti codissa pitkiltä matkoilta.

Pelihän on SEGAn julkaisema, mikä voi olla yllättävää ellei tunne pelisarjaa. Poikkeaa aika hyvin kaikesta muusta, mitä SEGA tekee. Idea on siis toimia jalkapallomanagerina täysin realistisessa maailmassa oikeilla joukkueilla, oikeilla pelaajilla. Myös suomen sarjat on hyvin edustettuina. Itse aloitin Hongalla -> potkut -> Hakaan -> potkut -> Hifk - potkut ja lopulta ykköseen KTP:hen, jonka nostin liigaan takaisin ja nyt ollaan pari kautta pelattu kärkikahinoissa. Pelissä on valtavasti opeteltavaa, nyt jonkun 100 tunnin jälkeen tuntuu, että hahmottaa perusasiat ja osaa jo hieman hienosäätää taktiikkaa vastapuolen mukaan, niin että tulostakin tulee. Yksittäisten pelaajien treenauttaminen tiettyjen ominaisuuksien parantamiseksi, välien parantaminen valmentajaan, motivoivan palkkamallin luominen jne, pelissä on loputtomasti pieniä yksityiskohtia joita voi viilata tai vastaavasti delegoida vaikka fysioterapeutin vastuulle jos ei itse kiinnosta. Hauskaa miten sitä eläytyy aina pelipäivänä pelin tapahtumiin ja huutelee ruudun tuomareille vittua kun kortti nousee "väärin" puhalletusta.

Sopii hyvin, mikäli jalkapallomaailma ja sen ekosysteemi kiinnostaa, hyvin niche peli siis. Faneille 10/10, muille 1/10. Löytyy gamepassista, joten voi kokeilla "ilmaiseksi".
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Call of Duty: Warzone : 02.05.2021 16:26
Tätä piti testata, mutta Apex on vain liian hyvä ja vetovoimainen, plus sen saa tietenkin sille parhaimmalle alustalle, mikä on iiiiso plussa! Ja kahdelle BR-pelille ei oikein riitä aikaa, kun muutakin haluaisi pelata.
Meneekö se muuten niin, että tällä hetkellä PC- ja konsolipelaajat on Warzonessa lukittu samaan pooliin? Ja siksi konsolipelaajille on annettu paljon tavallista enemmän (jopa Apexiin verrattuna) tähtäysapua ja vähemmän rekyyliä aseisiin kuin PC-pelaajille? Luin tuosta, ja käyhän se järkeen.

Xbox-pelaajat joutuu pelaamaan PC-pelaajien kanssa pakosti. Plegellä voi valita, että pelaako ainoastaan plegen kanssa vai sit kaikkien kanssa. Olisi kyllä kiva, jos tulisi vaihtoehto että voisi pelata ainoastaan konsolipelaajien kesken. PC-pelaajat ei muuten haittaa, mutta xiitterit käy välillä hermoille.

Apexia en ole itse jaksanut edes testata, kun scifishootterit ei kiinnosta. Toisaalta Halon tulevaa BR:ää pitää testata, kun sarjaan on kuitenkin jotain kosketusta aikoinaan ollut. Mutta joo, niin kuin Gba sanoi, nämä syö aikaa ihan helvetisti. Sama juttu oli Street Fighterin kanssa.

TTK on oli nyt muutaman kuukauden todella alhainen kun aseiden balanssi oli perseellään. Kyllähän tässä vieläkin kuolee alle 400ms:n lähitaisteluissa. Pelissä on vielä paljon parannettavaa, mutta epäilen että Activision ei ala korjailemaan kovin isolla kädellä. Ghost perk, Stopping Power ja Dead Silence pitäisi viilata uuteen uskoon, niin se parantaisi peliä heti.

Itse pelailen enimmäkseen BR Soloa, joka on melkoinen campfest. Välillä onnistuu hyvin ja tästäpä löytyy viimeisin voitto:
https://www.youtube.com/watch?v=y5Ue68chP4k

Tuo nopea TKK rassailee lähinnä SOLO -muodossa, jossa voittava pelityyli on monesti tuo camp tai semicamp. Neljä vs neljä peleissä suurinosa voittavista tiimeistä pelaa vyöryttävällä taktiikalla ja aggressio on paras puolustus. Täytyy antaa Activisionille täydet pisteet pelin jatkuvasta kehittämisestä ja tasapainottamisesta, pelin (jo surkuhupaisan isot) päivitykset ovat pitäneet huolen, että viilaus ei jäänyt ekoihin kuukausiin, vaan peliä kehitetään oikeasti kokoajan. Itse tuota SOLOa olen kokeillut ehkä 10 kertaa, joten se ei niin tuttu pelimuoto ole. Yleesäkin näitä verkon välityksellä pelattavia FPS pelejä tulee pelattua vain kaveriporukalla, koska chatjauhaminen tuo siihen viimeisen silauksen. Varsinkin nyt pandemia aikaan se myös toimii tärkeänä virtuaalisena torina jossa tavataan ihmisiä. Sficishoottereille myös itseltä peukku alas, se pelimaailma ei vaan kiinnosta (kuin hyvin harvoin), vaikka peli itsessään olisi hyvä.
10  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 02.05.2021 16:18
Luulis vaan paremmin olevan ihmisillä aikaa tuijotella sontaa tällaisina aikoina. Netflixit ja kumppanitkin kukoistaa tällä hetkellä.

Tämä. Nyt ei osunut Melfice edes maalin suuntaan analyysillaan. Kuulosti melkein Marinin Sannalta.  ;D

Kaikki muu tv-viihde on kasvanut kaksinumeroisin prosentein ja vastaavasti muutkin woketteluihin sortuneet sarjat ovat kärsineet katsojapulasta, kuten NBA. Netflix, Disney+ ja Twitch jne, eivät nämä kärsi katsojapulasta. Syy on selvä, kukaan ei pakota sua katsomaan ideologian värittämiä opetusfilmejä ja ne jotka niistä pitävät, voivat myös nauttia niistä ja olla oman elämänsä bossbabeja sekä yhden henkilön verkostomarkkinointifirmansa CEO:ta.

Tässä esimerkki toisesta genrestä. Coca-Cola aloitti tuossa jokunen aika sitten oman WOKE -kampanjansa, jossa pyydettiin työtekijöitä olemaan "less white". Arvatenkin niin mustat, keltaiset, violetit, sateenkaarenväriset ja koko RGB -väriavaruuden ihmiset miettivät kollektiivisesti aivoissaan "mitä aktuaalista vittua?". Seuraus? Pandemian takia kaksinumeroiset dropit myynnissä. Tiktok oli täynnä videoita missä Pepet oli myyty ja Colat oli hyllyssä. Kaikki facepalmasivat wokecolalle. Samaan aikaan Pepsin raportti kertoi voimakkaista kasvuluvuista.

Nykypäivänä kun vaihtoehtoja on, ihmiset äänestävät lompakollaan ja se on tehokkainta äänestämistä.  :)11  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 29.04.2021 17:57
Oscarit 2021 - Get woke, go broke  :lol:

Ai hitto nautin tästä, woke ihmiset paskoivat koko gaalan idean ja nyt suolan voi melkein maistaa. Jopa Ricky Gervaisin twiitti viime vuoden juhlapuheesta on saanut yli kolme kertaa enemmän katsojia, kuin itse woke-gaala.

OSCARS viewership/year:
2019 - 29.6 million
2020 - 23.6 million
2021 - 9.85 million

EMMYS viewership/year:
2018 - 10.1 million
2019 - 6.9 million
2020 - 6.4 million

Golden Globes viewership/year:
2020 - 18.4 million
2021 - 6.9 million

Hiljaista enemmistöä ei norsunluutornista huutelevien miljonäärien ulina kiinnosta.
12  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 29.04.2021 17:41
Nyt lista on jo inhimillinen, joten jaksaa kuunnella kokonaan.

Snatcher - One Night in Neo Kobe City
Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop

ZeroRanger - Unstopping
One Must Fall 2097 - Main Menu

Street Fighter V - G Theme
Bully - Walking Theme

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Katamari Damacy - Lonely Rolling Star

FAST Racing NEO - Chuoko City
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater

Ultima 6 - Intro
Metroid Prime - Underwater Frigate
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Call of Duty: Warzone : 29.04.2021 17:39
Viime kesän jälkeen vedin johdon seinästä ja lopetin. Tuli pelattua kaikki päivät ja yöt tuota. Viime vuoden paras peli ylivoimaisesti ja addiktiivisin FPS sitten Counter-Striken. Jos pelejä luokiteltaisiin huumausaineiksi, niin kokaiini olisi kahvia tähän verrattuna. Osakkeenomistaja olen edelleen ja maistuu kyllä tuotot ja osingot. Nyt kun on PC kausi meneillään, niin olen kallistunut siihen että nuo FPS -moninpelit on kyllä konsoleilla parhaimmillaan. Ei huijareita ja kokemus parempi, kun se on miltei sama kaikille.
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 24.04.2021 18:23
Toivottavasti nämä korkeammat ruudunpäivitykset saavat kunnolla tuulta alleen konsoleillakin. Kun on parempaan tottunut, niin 30 fps tekee suurimmasta osasta pelejä suorastaan pelikelvottomia.Tämä. Kuten Scarf ja Ephram yllä kertoivat esimerkkejä, niin omalla kohdalla on tapahtunut sama. Ennen en oikein kiinnittänyt tähän riittävästi huomiota, mutta kun on päässyt 120hz makuun, niin downgraden huomaa helpommin. Hommasin myös uuden luurin 120hz näytöllä ja onhan se ero aivan järkyttävä sulavuudessa. Tää on myös huono asia, koska nyt videoautismi nostaa aina päätään liikkuvan kuvan kohdalla ja nykivät reunat pistävät otsasuonen pullistumaan.

15  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 20.04.2021 00:22
Kivijalkapankit tosiaan suhtautuvat todella konservatiivisesti kryptoihin, suurin syy on finanssivalvonta joka korpinlailla valvoo pankkeja. Kryptojen käyttötarkoitus ainakin vielä on suurelta osin myös huumekaupan vaihdannanvälineenä toimiminen, kuten katiska keissistäkin opimme. Tähän väliin mahtuu Kabanossinkin esiin nostamat puhtaat digipankit, näissä on nähty useita multibaggereita koronakuopasta. Samat vaateet toki niitäkin velvoittavat, mutta tulkinnassa saattaa olla eroavaisuuksia.

Pareto muuten nosti EVO:n tavoitehinnan 1648 SEK ja antoi osta suosituksen. Vähän aikaa sitten ilmoitti myös Big Time Gaming ostamisesta. Oma ennusteeni Evon nousemisesta maailman suurimmaksi kasinoksi puksuttaa hyvin kohti tätä tavoitetta.


16  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 14.04.2021 20:48
Kuinka moni huusi YOLO ja osti heti avauksessa Coinbasea? Omaan haaviin tarttui avaushinnalla 380$, katsotaan mihin asti yolotellaan vai mennäänkö jo tänään pulkkamäkeä.

MoffettNathanson analyst Lisa Ellis initiated coverage of Coinbase with a Buy rating and a $600 one-year price target — equating to a market cap of $123 billion. She values the company based on expected revenue, giving it a multiple of 18 times 2023 sales.

17  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 09.04.2021 23:52
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Piti tämä nostaa hyvänä täsmähakuna. Eli tosiaan 2019 Evolution oli noin 150-200 kruunun hinnoissa ja aloitti liveslotteja tekemään -> fast forward 2v ja osake 1350 SEK


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yksi mielenkiintoinen poiminta on tullut tämän vuoden puolella salkkkuun. Nimittäin ruotsin first north listalla majaileva CDON. Varmasti kaikille tuttu nettipulju. Nykyään toimii vähän Amazonin malliin, eli markkinapaikkana muille. Osake on ollut melkoinen raketti vuoden alusta ja varsinkin kun muutamat analyytikot löysivät osakkeen niin vuoristorataa on riittänyt. Tätä kirjoittaessa osake noteerataan 595 SEK hintaan. Vielä kovin moni analyytikko ei tätä seuraa ja tämä voi toimia yhtenä katalyyttina osakkeen arvon kasvulle tulevaisuudessa, kun useampi talo ottaa firman analyysin kohteeksi. Lisäksi koska osake on first north listalla, niin suuret hait eivät vielä noteeraa osaketta. Monet rahastot ostavat osakkeita vain päälistalta ja varsinkin joku pohjolan Tukholman pörssin esilista ei ole ihan kuuminta hottia ulkomaisten sijoittajien keskuudessa. Kun nousu päälistalle aikanaan mahdollisesti tapahtuu, niin eiköhän osakekurssiin voi puhaltaa vauhtia lisää.


Tavoitehinnat:

Redeye 500 SEK (bull case 1000 SEK)
SEB 850 SEK
The Snowball 1253 SEK (tää on joku sijoitusjonnejen 2020 perustama sivusto, mutta analyysi vaikutti laadukkaalta)

Mikä itseä kiehtoo koko casessa on sama mikä kultaryntäyksen aikaan Klondikessa. Ei siellä kullankaivajat rikastuneet, vaan lapiokauppiaat. CDON:n samaan tapaan ei ole riippuvainen omista tuotteista, vaan markkinapaikkana ottaa välistä oman siivun ja tarjoaa torin tuotteille. Suurin riski on toki Amazon, tuleeko iso paha Amazon ja tuhoaa kaikki muut nettikaupat. Varmasti ainakin pelkästään omia tuotteita myyvät, mutta voisiko useampi torimallinen toimija mahtua kentälle ja jopa haastaa Amazonia? CDON:lla on ainakin kotikenttäetu pohjolan markkinoihin. Lisäksi markkina kasvaa jatkuvasti kaupan siirtyessä digiin ja kivijalan kuollessa, eli kakku kasvaa. Oon tässä casessa omaan makuun liian isolla mukana, mutta sellainen pieni ahdistushan on mukava kun aina klo 10.00 avaa salkun ja pihistää onko vihreällä vai punaisella. Lisäksi yksi ajuri minkä näen tässä on ihan puhdas yritysosto, Amazon voisi kaapata markkina-osuuksia ihan ostamalla nämä pienemmät pois kuleksimasta. Nythän Amazon pyrkii kilpailemaan hinnalla.

Ja kuten aina, tämä ei ole mikään suositus, tehkää aina oma tutkimus mikäli päädytty omia rahoja tärväämään markkinoille.  :)
18  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 09.04.2021 23:41
Osakepoimintoja:

Netent

Osake on historiallisesti halpa. Firma täysin velaton. Oman pääoman tuotto (ROE) vuodesta toiseen 50-65%. Valmistaa slotteja nettikasinoille ja livekasinoille. Ruotsissa tuli regulaatiota tänä vuonna ja 19% pahevero, mikä on painanut kasinofirmoja alaspäin, mutta Netentin etu on siinä ettei se ole sidottu mihinkään maahan (vaikka ruotsalainen onkin ja sieltä suurin osa liikevaihdosta on tullut), vaan pelejä voi pelata missä vain ja siksi markkinat ovat koko maailma. Nyt saivat luvat jenkkeihin kahteen eri osavaltioon ja julkaisevat myös uuden Narcos pelin. Lisenssit monen eri suuren nimen kanssa kuten Guns n Roses, Vikings, Planet Of Apes, Jimi Henrix, Mötley Crue ja Dracula. Suurimmat riskit on regulaatio, mutta jo suhteellisen isona firmana se myös suojelee Netenttiä uusilta kilpailjoilta. Pahimpana riskinä on tietty sama mikä kaikilla peli- ja softafirmoilla -> parhaat tekijät vaihtaa helposti kilpailijalle isomman liksan perässä.

Hinta nyt 30,57 SEK (tämä muistiin ylös)

Tämä oli melko onnistunut vinkki. Lähes yhtä hyvä kuin gamble-ketjun varmat(tm).

Hinta nyt 86.50 SEK.

Tässä on tapahtunut Netentin kanssa kaikenlaista, mutta nyt arvo on kohdillaan. Oma sijoitus on tuottanut +524,17%. Harmi vain, että se oli vain parin sadan sijoitus.

Evolution Gaming Group Ab osti tosiaan Netentin 1.8 miljardilla 2020. Itsellä Evo on salkun suurin omistus. Aivan fantastinen firma sekin ja slottifirmojen ylivoimainen kuningas. Oma arvio on, että tulee syömään kaikki kilpailijat alalta pikkuhiljaa, sen verran kovia pelejä tekee vs kilpailijat. Ainoa mikä voisi estää täyden dominoinnin on kilpailulainsäädäntö joka lopulta estäisi täyden monopolin.

Tällä hetkellä osake on 1354 SEK, aloitin seuraamisen noin satasen hinnoissa muutama vuosi sitten, kun Evon ensimmäiset liveslotit tuli markkinoille. Niissä siis voit pelata kuten tavallisia kolikkopelejä, mutta mukana on vielä live-elementti oikean ihmisen muodossa joka arpoo rullalta osumia ja ns. juontaa kierrosta. Goldman Sachs antoi tavoitehinnaksi joku aika sitten 1500 SEK ja Redeye (ruotsin versio inderesistä) antoi bull caselle 1700 SEK tavoitehinnan. Onhan osake noussut parin vuoden aikana sellaiset 1300%, mutta edelleen tuntuu halvalta. Goldmanin analyytikko sanoi jopa under the radar osakkeeksi, mikä on hauskaa miten jenkeille nämä firmat ovat edelleen pikkukioskeja. Tässä yhdistyy monta hyvää asiaa, skaalautuvuus, kepeä omanpääoman tarve ja ylivoimainen tuote. Toki firma alkaa olla jo 28 miljardin kokoluokassa jotain muuta kuin aloitteleva start up, mutta kyllä uhkapelimaailmassa markkina-osuuksia riittää vielä huomattavasti haukattavaksi. Lisäksi markkina kasvaa muutenkin jatkuvasti regulaatiosta huolimatta.
19  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.04.2021 15:52
Descenders

Alamäkipyöräily kuulostaa lajina ja varsinkin pelinä melko tylsältä. Mieluummin sitä ajaisi KTM:llä motocrossia, kuin munamankelilla alamäkeä. Toisin on, peli hyvin addiktoiva ja sopii sellaiseen "pelaan 30min" hetkiin, kun ei jaksa syventyä tarkemmin taas yhteen liian suureen open world -peliin. Pelin myös oppii samantien, eli flow -tiloihin pääseminen ei vaadi mitään 200h harjoittelua, vaan 15min jälkeen pyörä on sormien jatke ruudulla. Toimii ohjaimella täydellisesti. Löytyy mm. Xboxin/PC Game Passilta.

 

Sä saat tuon kuulostamaan suorastaan rentouttavalta peliltä joten mä voin antaa toisen näkökulman.
Peli on teknisesti ottaen roguelike sillä pätkät generoidaan aina uudestaan ja jokainen läpipeluu yritys aloitetaan myös nollista ja pieniä päivityksiä tarjoavat tyypit pitää hommata uudelleen messiin.
Elämiä taisi olla aluksi 3-4 ja yhden menettää aina kun kaatuu ja jos viimeisellä radalla menettää viimeisen elämän vittumaisessa hypyssä (ja niitä on monta) niin koko homma aloitetaan täysin alusta.
Lisäreitä voi toki saada lisää suorittamalla joitakin haasteita, mutta niissä on aina omat riskinsä joten usein on parempi keskittyä vaan pääsemään ehjänä maaliin.

Itse pelasin career ja career+ (tai millä nimellä ne olikaan) moodit läpi joskus varmaan yli vuosi sitten ja sen jälkeen en ole peliin koskenut.
Hyvä peli se on, mutta kannattaa tietää mitä on aloittamassa jos sen haluaa päästä myös läpi.

Tuo rentouttavuus varmaan johtuu just siitä näkökulmasta millä peliä pelaa. Mulle tuo kenttien generoituminen ja roguelike tyyli, että saa aina aloittaa puhtaalta pöydältä ilman edellisen session taakkaa antaa juuri sen vapaudentunteen, että tän voi aloittaa ja lopettaa milloin vain. Tarkoituskaan ei ole läpäistä peliä, vaan nautiskella juuri siitä hetkestä joka vääjäämättä tällä asenteella päätyy niskat nurin bossjumpin jälkimainingeissa. Haastetta pelistä löytyy ja se on hyvä se. Helppo aloittaa ja vaikea masteroida, juuri oikein rakennettu oppimiskäyrä, tästä voisi ottaa monet isommatkin pelit mallia. Jos tähtäin tosiaan on siinä läpäisyssä, niin ohjain varmasti lentää seinään kerran kerrasta.  ;D
20  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.04.2021 11:35
Descenders

Alamäkipyöräily kuulostaa lajina ja varsinkin pelinä melko tylsältä. Mieluummin sitä ajaisi KTM:llä motocrossia, kuin munamankelilla alamäkeä. Toisin on, peli hyvin addiktoiva ja sopii sellaiseen "pelaan 30min" hetkiin, kun ei jaksa syventyä tarkemmin taas yhteen liian suureen open world -peliin. Pelin myös oppii samantien, eli flow -tiloihin pääseminen ei vaadi mitään 200h harjoittelua, vaan 15min jälkeen pyörä on sormien jatke ruudulla. Toimii ohjaimella täydellisesti. Löytyy mm. Xboxin/PC Game Passilta.

 
21  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 30.03.2021 21:05
Itsellä löytyy Valco Sorsa+ ja Korvavalcot. Ensimmäiseen todella tyytyväinen ja vetää vertoja 170€ AKG-luureille. Korvavalcot ajaa asiansa, mutta mun korviin ei oikein kunnolla sovi mitkään napit.

Hearokselta saa korvaan valetut kuulokkeet alkaen 350e. Kaverilla on ollut useamman vuoden tuo lippulaivamalli ja kuulemma 5/5 tuote soundin ja korvassa pysyvyyden kannalta, enkä yhtään ihmettele. Valaminenkin tapahtuu Hitlerin alppimajan kupeessa Berchtesgadenissa, saksalaiset ne osaa.
22  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelien ruutukuvat : 27.03.2021 16:34
Ostin GTA V:n kolmannen kerran elämässäni. Ensin kaksi kertaa PS4:lle, kun ensimmäinen katosi mystisesti ja nyt kolmannen kerran PC:lle, kun steamista sai puoli-ilmaiseksi ja piti päästä testailemaan peliä 4k ultra-asetuksilla.

En ole vielä asentanut mitään grafiikkamodeja peliin, kun näyttää tämä peruspelikin ihan näppärältä kun saa resoluutiota iskettyä lisää ja kaikki asetukset tappiin. Jotenkin ymmärtää helpommin konsoleiden rajoitteitakin, kun 2keur PC pyörittää tätä ikivanhaa peliä maximiasetuksilla 4k resolla 50-60 fps  ja kortilta ilmoitti ahmivan 11 gigaa rammia samalla. Varsinkin sisätiloissa huomaa, kuinka skarppeja kaikki objektit ovat. Tietenkään kuvat ei kaappaa sitä heijastusten tanssia kiiltävillä pinnoilla, mutta hyvältä nuo autotkin näyttää vieläpä ilman mitään modia.23  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 24.03.2021 19:26
Tuskinpa kukaan meidän ikäluokasta enää katsoo perinteistä TV:tä sen lähetysten aikataulujen mukaan. Itse lopetin joskus teininäa kokonaan television katsomisen ja jatkossa on striimipalveluista katsottu kaikki. Heinzin Vain Elämäät on toki katsottu kaikki kaudet, mutta muuten suomalaisen tv:n tuntemus on todella heikkoa. Elisan tuottama Downshiftaajat oli erinomainen ekat kaksi kautta, mutta sitten lässähti. Kimmoa on myös katseltu jonkun verran.

Areenasta noita katsoo, kun katsoo. Nyt sinne on ilmestynyt kohuttu huumedokumentti Lost Boys. Ensimmäinen osa Reindeerspotting oli erinomainen huumevalistus siitä mihin homma voi pahimmillaan johtaa. Jatko-osa on toki vieläkin surullisempi, mutta dokumenttielokuvana heikompi. Kyllä nää on silti kulttuuritekoja ja sitä parasta kontenttia mitä nuorille pitää näyttää, mihin se homma voi pahimmillaan johtaa. Nykypäivänä huumeita vedetään moninkertaisesti verrattuna johonkin 1990 -lukuun. Varsinkin essoja ja amfetamiinia 5-6 kertaa enemmän kuin ysärillä. Toki suurimmalla osalla se pysyy viihdekäytössä, mutta kyllä noita rappionistejä on aivan jäätävä määrä suomessa.Kannabista tai muita aineita joskus elämänsä aikana kokeilleiden tai käyttäneiden osuudet 15–69-vuotiaassa suomalaisessa väestössä vuosina 1992–2018, %. THL

Lähde: https://thl.fi/fi/tilastot-ja-data/tilastot-aiheittain/paihteet-ja-riippuvuudet/huumeet/suomalaisten-huumeiden-kaytto-ja-huumeasenteet
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 24.03.2021 19:04
Hinta pro -mallille on ainakin kova, samalla hinnalla saa PS5:n. Nintendo tosin on usein sanonut sijoittajille, ettei se aio myydä laitteita tappiolla. Vuonna 2017 Nintendo maksoi Switchin valmistamisesta 257 dollaria per kone ja varmaan komponenttien hinnat on osin tulleet alas, mutta käsittääkseni OLED -paneeleista ja varsinkin näytönohjaimista on pulaa markkinoilla mikä on nostanut komponenttien hintaa.

Oma veikkaus: 299€ ja perus Switchin valmistaminen lopetetaan kokonaan. Uusi Switchi on vain facelift, ei uusi konsoli. Tätä tukee myös sijoittajille aiemmin annettu informaatio, jonka bongasin twitteristä:

"In a past investor Q&A, Shigeru Miyamoto stated "Up until now, the hardware lifecycle has trended at around five or six years, but it would be very interesting if we could prolong that life cycle, and I think you should be looking forward to that.""25  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 21.03.2021 12:49
Selviytyjät SuomiRealityohjelmat on käytännössä katsomatta paskaa. Poikkeuksen tekee Selviytyjät. Alkuperäistä sarjaa on tehty jo 40 tuotantokautta vuodesta 2000 alkaen. Suomen castaus on onnistunut suhteellisen hyvin tällä kaudella. Alunperin nimilista vaikutti "meh" -tier sekoitukselta elämänkalluja ja b-listalaisia. Joalin ainoana kansainvälisen tason tähtenä. Silti tästä kaudesta on tullut yksi parhaista, varsinkin suomen mittapuulla. Erityisesti betamies Aki Turbo Mannisen itkupotku-ulinat on olleet erinomaista viihdettä. Yllättävän kovaa menee monelle tv-ammattilaiselle tunteisiin kisat ja juonittelut, viihteen kannalta hyvä juttu. Oli pakko hommata Ruutu+, jotta pääsee katsomaan jaksot etukäteen ja Selviytyjät Extra jälkilätinät. Suplasta on myös kuunneltu 1h mittaiset Selviytyjät -podcastit. Eli koukussa ollaan.

Suosittelen!
26  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad) : 21.03.2021 11:55
Pitkään olen tuota edellistä versiota S6:sta katsellut. Siinä kun on super AMOLED näyttö vs S7:n ripulitason LCD. Tämä järkyttävä heikennys pudotti S7:n samantien listoilta, mutta ilmeisesti Samsung ymmärsi virheensä ja tuossa S7+:ssa on sitten näyttöautisteille sopivaa palikkaa laitettu sisään. Järkiperusteita ei ostolle ole, mutta uudet lelut on aina uusia leluja. Voihan sillä kynällä muokata jotain kuvaa/videota useamman tunnin ja sitten postata sen paskalaatuisena someen.  :)
27  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 20.03.2021 20:49
Apple Pay saapui vihdoin myös Osuuspankin asiakkaille. Yrittivät pitkään rakentaa omaa maksujärjestelmäänsä (Apple ottaa jokaisesta maksusta oman siivunsa), mutta joutuivat lopulta OP:ssakin taipumaan Isolle Pahalle Applelle. Pari, kolme vuotta myöhässä olivat kun vertaa moniin muihin pankkeihin.

Kasvomaskit tuovat toki yhden ylimääräisen vaiheen (salasanan syöttämisen) maksamiseen, mutta onhan se silti kätevää. Käyn yleensä Lidlissä, siellä on helppoa skannata ensin kantis-app ja sen jälkeen maksaa puhelimella. Lompsan kaivaminen jää kokonaan pois ja näin olemme jälleen askeleen lähempänä Wall-E-leffassa nähtyä laiskaläskien maailmaa.  8)

EDIT: Watchilla maksaessa salasanaa ei ilmeisesti edes tarvitse syöttää, sillä se syötetään aina ranteeseen laittaminen jälkeen eikä kello kysy sitä uudestaan ellei sitä ota pois ranteesta. En ole vielä kokeillut maksamista kellolla ollenkaan. Saisipa tuon Lidlin skannattavan etuohjelmankin Watchiin!


Hetkonen, eikö Applen puhelimissa ja Apple Payssa ole sormenjälkitunnistinta? Androidilla tuo menee Google Paylla kyllä maski päässä helposti myös. Google Payhin saa myös kaikki kanta-asiakaskortit, tietenkin myös Lidlin. Jännä miten kivikaudella Apple vielä on, rip Steve Jobsin markkinajohtajuus innovaatioissa.  ;D
28  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 19.03.2021 17:25
Suosittelen ostamaan Venchainia ja odottelemaan parisen vuotta, jos haluaa pitkän tähtäimen sijoitusta.

Ihan hyvin meni tämä vinkki. Hinta noussut kohtuullisesti noista ajoista. Heittämäni kolmen tonnin sijoitus on nyt yli 150 000 euroa. Saa kesäksi karkkirahaa.  :) Bitcoinikin pyörii 60 000 dollarin hujakoilla. Aikoinaan heittämäni 100k ei ole enää enää kaukana. Fast & Easy, kuten ketjun nimessäkin mainitaan.Helvetin hieno haku ja vielä hienompaa siitä tekee sen, että perustelit ja jaoit sen alkuvaiheessa. Itsekin tutkiskelin vinkkiä ja vaikutti ihan fiksulta idealta, mutta lopulta en kryptotiliä perustanut. Nyt uusimpien regulaatioiden jälkeen se meiltä onkin jo kielletty, eli ei paljoa enää kryptoja katsella. Useampi kaveri otti viime vuonna 6-figures noussut kryptoilla, kovaa on ollut vauhti! Se on TK:n kohta neonvihreä Lambo ostettava.

Sharkien tyylinen dipin odottaminen menee monesti niin, että ensin venataan romahdusta ja sen romahduksen jälkeen toistellaan "sijoitan sitten kun alkaa näyttää paremmalta ja nousukausi alkaa". Sekä romahdus, että ostopaikka menee ohi ja sitten odotellaan taas dippiä  :)
29  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 19:00
Varmasti näin, mutta fokus-tilasi johtuu mahdollisesti pystymmästä peliasennosta ja siitä että näyttöala peittää paremmin näkökenttäsi - ei siitä että tuumia on 24.

Mutta mistä muusta se voisi johtua? 65" paneelilla jos olen liian lähellä, kuvasta tulee liian suuri, ja jos vetäydyn kauemmaksi, en erota enää yksityiskohtia (esimerkiksi kaukana olevia pelaajia) niin helposti. En saavuta tätä millään isommalla paneelilla, joten suurin syy on minun ymmärrykseni mukaan kuvakoossa, joka luo suotuisat olosuhteet tämän "zonen" muodostumiselle.

Tämä. Se mikä kenellekin on "sweetspot" pelaamiseen lienee toki yksilöllistä, mutta yleisesti varmaan joku 27" 2560×1440 resolla on varmaan aika lähellä täydellistä. Itsellä on nyt 2 x 23" PC:llä, mutta päivittelen tykimmät tilalle kunhan stimulusshekki saapuu. Omassa työssä olen huomannut tuplanäytöt aivan pakollisiksi, eikä niistä kyllä vuosien jälkeen enää haluaisi luopua, pelatessakin on mukava kun voi toisella lukea Seiskasta mitä Blörffi ja Stefu on tänään sekoilleet ja toisessa tykittää jamiviljameita M16:sta naamaan.

Jos me mietitään asiaa ihan reaalimaailman kannalta. Kilpapelaajat on päätyneet niihin 20" näyttöihin juuri siitä syytä, että ne peittoavat isommat näytöt kun puhutaan suorituskyvystä pelattaessa pelejä. He kumminkin pelaavat rahasta, joten kaikki optimoidaan täysin.

Itellä pienemmältä näytöltä on helpompi pelata tarkkuutta vaativia pelejä, 50" näytöltä jos tihrustaa jotain HOI4 yksityiskohtia niin niistä ei saa mitään selvää, kun taas 23" on aivan passeli tähän peliin. Pakko olla siis myös näytön koosta kiinni tuo asia, sillä samanlaista suorituskykyä ei saavuta tihrustamalla lähempää isoa näyttöä. Teoriassa varmaan migge on oikeassa, mutta käytäntö on osoittanut molemmille näyttökokoluokille omat "parhaat" pelit ja käyttötarkoitukset.
30  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalauta toimii taas : 17.03.2021 00:20
Tämä on tarina pyyteettömästä työstä ja rakkaudesta lajiin...

Lauta oli kuollut. Aluksi se ei vaivannut ketään, "Eiköhän Joel-san käy tarkastamassa esikoisensa kunnon jossain..." - totesi Sharkie mielessään. Päiviä kului ja Lantun mieltä alkoi jo kalvamaan, ei kai se tähän loppunut? Vieroitusoireista kärsinyt Ephram oli tuplannut normaalin 4.7h päiväannoksensa Nintendon lapsille suunnattuja käsienheilutteluita, eikä Laudan puute enää vaivannut. Heinz harhaili bittiavaruudessa vailla suuntaa pohtien ostaisiko 30 euron pelin, vai sijoittaisiko koko rahan pörssiin. Despo päivitteli selainta, totesi pitäkööt tunkkinsa, valkohäntäpeuran penisluun seinälle asettelussa on ihan riittävästi hommaa. Migge avasi hevibändin mainosoluen ja antoi dopamiinin virrata suonissa...

Hetken aikaa heimo selvisi ilman kotikylää, mutta päivien kuluessa alkoi askel painaa. Lopulta Lanttu päätti sytyttää Gondorin merkkitulen. Aluksi pimeydessä ei näkynyt mitään, epäilys valtasi mielen, vetikö lauta joukkosudokun? Eikai TK ja Gba tosissaan olleet sen ilmatorjuntatykin ja joukkoteloitusten kanssa? Lopulta Tampereen suunnasta alkoi häämöttää 11 tuumainen - Freijon soihtu. Lantun kehon valtasi lämmin tunne, lauta oli kuollut, mutta heimo oli elossa!

Long story short, Joel-san vastasi alle 45 sekuntia merkkitulen näkemisestä ja paahtoi pää märkänä Lautaa pystyyn viimeiset viisi päivää ja yötä. Pakko arvostaa miestä, joka jaksaa nähdä vaivaa foorumin eteen ja millä vastausajalla. Pohdittiin jo tuossa jotain mainosbannereita sivuille, niin voidaan klikkailla massinpaskaa miehelle.

Iso kiitos Joel kaikesta ajasta jota olet käyttänyt Laudan eteen.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 92
Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines