Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 93
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 18.10.2021 20:54
Frostpunk (pc)

Steamissa oli alennuksessa 8,99e ja nappasin. Tämän jälkeen katsastin Xbox Game Pass PC:n valikoiman ja olihan se siellä maksutta. Viimeksi mokasin saman homman Hearts Of Iron IV:n kanssa ja maksoin pelistä täyden hinnan. Hyvät pelit toki on mukava omistaa tai ainakin niiden digitaaliset oikeudet. Molemmat tekeleet on myös sellasia joiden pariin voi palata vuosienkin jälkeen. Frostpunk iski kuin pakkotyö lapseen. Ihan huikea post-apokalyptinen Sim City. PC:llä tätä näiden kovien pelien katalogia riittää. Vaikeusaste on aivan jäätävä ja niin on meininkikin kun lämpö laskee alle 70 asteen. Pelissä kolahtaa ihan kaikki, pelimekaniikka, kaupunginrakentaminen, resurssien kanssa pelaaminen, selviytyminen jäisessä ydintalvessa viimeisinä eloonjääneinä. Toki jo tässä vaiheessa näkee myös pelin ongelmat, kuollessa aloitat tismalleen saman skenaarion pelaamisen ja mitään variaatiota ei tule, eli homma on ns. aikuisten palikkatesti ja ennenpitkää tiedät mikä palikka missäkin vaiheessa pitää valita ja mitä mistäkin tapahtuu. Yllätykset loppuvat.

Hommasin myös PS5:n joku kolme viikkoa sitten läpällä kun kaveri noita trokasi, mutten ole vielä jaksanut käydä hakemassa. Onko sille edes mitään pelattavaa? NHL2022 ainakin.

2  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 05.10.2021 20:53
Tullut viime aikoina katseltua ennätysmäärä kaikenlaista. Pitkästä aikaa jopa katsottavaa tavaraa, sillä erityisesti Netflixin omien elokuvien laatu on ollut ihan rappiolla. Tällaiset lyhyet minisarjat ovat parhautta ja hahmoihin ehtii tuomaan vähän enemmän syvyyttä kuin 1.5h elokuvassa, mutta ei tarvitse kuitenkaan venyttää ja keksiä jatkuvaa filleriä.

Squid Game:
Ennalta-arvattava ja tiesi heti alkuun mitkä hahmot selviää ja mitkä ei, mutta sarja oli täynnä visuaalista mielikuvitusta ja hyvää viihdettä alusta loppuun. Tykkäsin paljon. Ja mikä parasta, ei koittanut tuputtaa mitään poliittista paska-agendaa, tai muuta kulttuuririkastusta, mitä survotaan nykyään kaikkeen.Ihan tismalleen samat ajatukset. Mietin tuossa juuri tuota ennalta-arvattavuutta, mutta itselle se ei elokuvissa tai sarjoissa ole ongelma. Enempi nauttiikin juuri tuosta toteutuksesta. Värimaailma ja visuaalinen ilme kopioitu aika pitkälti La Casa De Papelista, mikä ei ole missään nimessä huono asia. Enemmänkin pitäisi uskaltaa kopioida toimivat jutut. Eurooppa ja aasia ovat pikkuhiljaa alkaneet murtaa jenkkien ylivoimaa tv-viihteessä. Se on hyvä asia, sillä paska-agendan tuputtamiseen ovat varmaan kaikki jo kyllästyneet. Korealaisia ei soijailu niin kiinnosta.

"Reutersin mukaan eteläkorealaisen palveluntarjoaja SK Broadbandin läpi kulkeva liikenne on 24-kertaistunut muutamassa vuodessa, ja suuri syy tästä on Netflixin suosiolla. Tällä hetkellä Broadbandin läpi kulkee 1,2 terabittiä sekunnissa yksistään Netflixiltä.

SK Broadband onkin haastanut Netflixin oikeuteen asiasta, vaatien suoratoistojättiläistä korvaamaan yllättäen kasvaneen kysynnän aiheuttamat kulut.

Netflix on vastannut lupaamalla pohtia asiaa." -Mikrobitti

Vissiin muutkin katsoo.

3  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 04.10.2021 22:38
Squid Game

Olette varmasti tähän nimeen törmänneet mikäli Netflixin omistatte. Ei kannata ohittaa. Ihan syystä raketoi katsojaluvuissa. Katselin eilen klo 02.00 asti. Älä katso mitään ennakkomateriaalia, äläkä traileria. Laita vain sarja pyörimään ja nauti. Pitkästä aikaa nauroin fiktiolle, hyvin hyvin harvinaista. Ikäraja k-16, joten ei tarvitse edes pehmennellä liikoja.
4  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 18.09.2021 21:48
Applen TV+-palvelussa on pääosin pelkkää roskaa, mutta nyt sinne oli ilmestynyt ”9/11: Inside the President’s War Room” -dokkari WTC-iskuista. Haastateltavana Yhdysvaltain silloisen hallinnon porukkaa aina Dick Cheneystä ja Condoleezza Ricesta George W. Bushiin. Sisältää myös paljon ennennäkemätöntä materiaalia iskuista.

Pelkkiä kylmiä väreitä dokkarin alusta loppuun. On edelleen vaikea uskoa, että jotain tuollaista on oikeasti tapahtunut. Never forget.

Kiitos suosituksesta. Tuli katsottua. Hienosti toteutettu, miten pääsi seuraamaan presidentin mukana tuon päivän kulkua.

+1

Tuli katsottua myös. Enpä muista milloin olisi viimeksi dokumentti aiheuttanut kylmiä väreitä, tuskin koskaan. Toisaalta nauroin myös ääneen yliannostus kohtauksessa. Muuten oli pala kurkussa ja viha pinnassa usein. Tuntui kuin olisi itse ollut Bushin paikalla.

5  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 12.09.2021 18:46

Odotettu uutinen. Olenkin ihmetellyt miten H-Town on pystynyt pysymään itsenäisenä ja pinnalla printtimedian yleisestä alamäestä huolimatta. Koko ala on jatkuvasti konsolidoitunut. Digipelaajan tullessa aloin tekemään määräaikaisia tilauksia ihan puhtaasti kannastusmielessä, todella hyvä veto pelaajalta, mutta ei ilmeisesti pelastanut liikevaihdon laskulta tai sitten Pop Media teki niin kovan tarjouksen ja osakkeenomistajat näkivät paikan napata hyvää ylihintaa osakkeista. Niin tai näin, yritysvaltaajalla yleensä on joku selkeä strategia nyhtää ostamastaan firmasta enemmän tuohta pihalle. Lopettaako Pop Media Pelaajan printin ja pusketaanko jatkossa vain matalan kustannusasteen digiä pihalle? Pop Media omistaa myös Tiltin, joten yhdistelläänkö näiden toimintoja, vai mahtuuko saman omistajan alle kaksi pelijulkaisua. Tuleeko paineita tiputella päällekkäisyyksiä veks -> henkilöstöä pihalle? Tosin Pelaajaa taidetaan nyt jo pyörittää todella pienellä pumpulla.

Olisi mielenkiintoista kuulla työntekijöiden kommentteja kaupasta ja sen mahdollisista vaikutuksista tulevaisuuteen, mutta ymmärrän toki mikäli ei haluta kommentoida.
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 10.09.2021 18:54
Get it Togetheria on hehkutettu jopa sarjan parhaaksi, mutta tuskin ihan kaikki jakavat tätä mielipidettä. Cube-versiolle löytyy tiettyjen pelitilojen ansiosta aina tilausta, vaikka tästäkin varmasti hyvää mäiskettä löytyy neljälle pelaajalle. Itsekseenkin on kivaa nauraa itsensä tärviölle hullujen minipelien parissa, eikä tällä kertaa mukana edes ole yhtään kikkailua kosketusnäytöllä tai liikkeentunnistuksella.Onko oikeasti? Imo Wario Waret yksinpeleinä ovat olleet kyllä lyhytaikaisinta ja kämäisintä hupia ikinä, itsekseen tärviölle nauramisesta puhumattakaan. Moninpeleinä nuo toimii erinomaisesti yksinkertaisen pelimekaniikan vuoksi.
7  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 04.09.2021 11:58
Tropico 5 (PS4) tuli hakattua läpi. Kirjaimellisesti hakattua. Peliä pelataan japsiropemaisesti X-nappia hakaten. Peli nimittäin kertoo jatkuvalla syötöllä mitä pitää rakentaa, jotta pääsee seuraavaan tavoitteeseen. Ainoa strateginen elementti tulee siitä, ettei noudata aivan kaikkia pelin antamia päämääriä ja osaa asetella sotilaalliset rakennukset rantaan vastaanottamaan jatkuvalla syötöllä hyökkäävät vihut. Ei sillä etteikö peli olisi ollut ihan viihdyttävä. Kevyttä hupia, kun pelasi tehtävän silloin tällöin, mutta mikä siinä on että nykypeleissä pitää kädestä pitäen kertoa kaikki mitä tehdä?

Tropico 6 (PC, Xbox Game Pass)

Onneksi kehittäjät lukee aktiivisesti lautaa. Kutonen on nimittäin kuin peilikuva vitosen vaikeusasteesta. Haastetta riittää ja monia tehtäviä on tullut yritettyä 10-20 kertaa ennen kuin läpimeno on onnistunut. Palkitsevaa ja addiktoivaa kun ei heti onnistu. Tarinaan taas ei ole panostettu niin paljon, mikä on harmi, sillä Tropicojen suola on ollut myös diktaattoreiden ja alamaisten läpänheitto. Paradoxin hyvin raskaiden strategioiden jälkeen Tropico tuntuu 6 raikkaalta, ei tarvitse mikromanageerata yhtä paljon ja voi keskittyä vain suuriin linjoihin, mutta samaan tapaan yksi pullonkaula saaren kehityksessä tappaa koko oman strategian. Kassavirran, infran ja tuotantoketjujen viilaajille Tropico on hyvin viihdyttävä peli.

Game Pass Ultimaten kokeiluhinta 1$, joten jutkut ja muut penninvenyttäjät kannattaa ensin ottaa Game Pass ja sitten Game Pass Ultimate, kuukausiksi edullista hupia muutamalla dollarilla.
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Call of Duty: Warzone : 21.08.2021 09:56
Crossplayn kanssa koodareita tuntuu joo riittävän. Trioissa tai squadeissa tuo ei lopulta niin kovin paljoa haittaa, kun hyvää räkätystähän tämä Warzone on meni kuinka persiilleen hyvänsä. Toki kun iskee crossplayn veke, niin näistäkin ongelmista pääsee, mutta omissa peliporukoissa on lähes aina sekaisin PS/Xbox/PC -pelureita joten tuo on vähän pakollinen paha.

Soloissa crossplay on aina pois päältä, jos sitä tulee tahkottua. Aika harvoin tosin tulee, koska varma vitutus on liki taattu tässä campfest -pelimuodossa.

Joo Plegellä on hyvä, että tuon saa pois päältä. Boxilla on pakko olla päällä Warzonessa. Itse pelailen suurimmaksi osaksi soloa, kun kaverit ei ole aivan älyttömän innostuneita pelistä.

Ilmeisesti PC:llä tosiaan täysin pilalla huijareiden ansiosta.

Odottelen kyllä uusinta COD:ia ja Battlefield 2042:sta. Niissä voisi jonkun lautaporukankin kasailla ja hakata vaikka crossplaylla, mikäli samaa hardwarea ei kaikilta löydy. Varmaan ainakin alussa ihan puhdasta peliä ilman kusettajia.
9  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 07.08.2021 17:04
Pakko nostaa hattua, että jotkut jaksaa jauhaa aiheesta sivutolkulla. Olen tähän saakka skipannut ja ollut välittämästä tästä maailman menosta, mutta koska ihmisillä alkaa olla sen verran kovat psykoosit tulilla, niin rupesin tuossa vähän aikaa sitten miettimään, että pakkohan tällä hommalla on jotenkin pystyttävä tienaamaan.

Teetätin tuossa läpällä pienen erän erilaisia aiheeseen liittyvää materiaalia, kuten "olen rokotettu - olethan sinäkin" -tarroja ja paitoja joissa lukee "yhdessä tästä selvitään" tai "en hyväksy rokotetta", yms. muuta paskaa ja on ihan uskomatonta miten ihmisiin uppoaa.  :lol: Muutaman sadan kappaleen erä meni silmänräpäyksessä Facessa. Pakko varmaan pykäistä joku pieni verkkokauppa pystyyn ja alkaa markkinoimaan enemmänkin. Lisäksi pari muutakin ideaa mielessä, joita pitää kyllä testata. Kannattaa takoa kun rauta on kuumaa, tosin harmittaa hitosti kun en ostanutkaan rokotevalmistajan osakkeita vuosi sitten. Noussut ihan sairaasti.

Juuri näin! Ei pidä itkeä olosuhteista, vaan pohtia kuinka tästä tilanteesta saa parhaan irti. Pandempian alussa pohdin myös maskien tilausta ja jälleenmyyntiä, mutta niin taisi tehdä puoli Suomea liikemies Sarmaksesta lähtien. Tuo paitaidea on hyvä, hyödyntää hyvin tätä vastakkainasettelua rokotekeskustelussa. Muutama "sirutettu" ja "nyt toimii 5G" tms elämänkallu läppä sinne, niin varmasti menee kaupaksi. Miten muuten hoidat postituksen? Kaveri tekee tuota paitabusinesta Amazonin kautta, niin että Amazon hoitaa postituksen ja varastoinnin. Ottaa toki siivun välistä, mutta tällä välttää hyvin itse paskaduunin. Onko postilla mitään vastaavaa palvelua?

Rokote-osakkeista, näissä pitää välttää result oriented ajattelua. Kun rokotetta ei vielä ollut kehitetty, oli sopivia osakkeita kymmeniä, joista sitten muutama kehitti toimivan tuotteen. Toki lääkeyhtiöt voi muutenkin olla hyviä pitkänajan sijoituksia, maailmassa riittää sairauksia kyllä parannettavaksi.

Cyrukselle ja JayeizHille kippis, kunnon wall of text kirjoittelua.
10  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 03.08.2021 18:14
Tencent Weighs Kids Games Ban After ‘Spiritual Opium’ Rebuke

Tästä ei vielä pelimedioissa ole laajemmin uutisoitu, mutta Kiinan diktatuuri on suunnannut katseensa videopeleihin. Tencentin osake kävi vapaapudotuksessa pudoten -11% kun Kiinan valtionmedia kirjoitti peleistä ooppiumina. "The Economic Information Daily cited a student as saying some schoolmates played Tencent’s Honor of Kings -- one of its most popular titles -- eight hours a day and called for stricter controls over time spent. Tencent sen jälkeen lupasi rajoittaa pilttien pelit tuntiin arkena ja kahteen tuntiin loma-aikoina. Tää liippaa aika hyvin tuota ruutu-aika keskustelua Apple aiheessa. Kohtuus kaikessa, Kiina on mielestäni tässä tietyllä tapaa ihan oikealla tiellä, vaikka muuten banneja ja rajoituksia vastustankin. Tietenkin päävastuu tulee olla aikuisilla, mutta varsinkin alhaisemmissa tuloluokissa on vain helpompi ostaa lapselle pelikonsoli kaitsemaan sitä pentua se 8h/päivä.

11  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 29.07.2021 22:31
Tässä porukka onkin jo avaututunut omasta luurin käytöstä muutaman viestin verran, niin jatketaan tähän samaan aiheeseen kun en parempaakaan osoitetta keksinyt. Tän ja mahdollisen jatkokeskustelun voi sitten siirtää parempaan aiheeseen, mikäli keskustelua syntyy.

Itse olen noin vuoden verran seurannut ruutuaikaa, eli puhelimella viettämääni aikaa. Pahimmillaan luvut huiteli jossain 9h / päivä luvuissa. Luulin olevani poikkeus, mutta suurimmalla osalla kaveripiiristä - olivat ne sitten perheellisiä, naisia tai miehiä luvut olivat jossain 5-11h välissä / päivä. Aika älytöntä jos miettii, mikä aika siinä puhelimen edessä vietetään. Tietenkin nykypäivänä luuri on korvannut melkein kaiken, niin tietokoneen, tv:n kuin kirjankin. Sosiaalisenmedian muodostamat torit ovat korvanneet antiikin fyysiset kohtaamispaikat. Aivot saavat jatkuvaa dopamiiniryöppyä muutamien minuuttien välein. Katsoin ruutuajan mittarista, että pelkästään whatssap ja messenger viesteistä koostuu sellainen 200-300 ilmoituksen dopamiinipurske joka ikinen päivä. Ei mikään ihme, että nykyajan ihmisillä yleistyy kaiken maailman ADHD:t ja ADD:t. Tähän lisää vielä tietotyöläisen työnkuvaan kuuluvan jatkuvan keskeytyksen kulttuurin, niin aivot alkaa olla aika muussia.Päätin tehdä asialle jotain parisen kuukautta sitten. Ensin deaktivoin Facebookin tilin, lähinnä siksi että sitäkin tuli avattua rutiininomaisesti luurilla, vaikkei siellä postaile enää yksikään alle 50 -vuotias. Seuraavaksi poistin kokonaan Twitteritilin. Tämä kyllä kirpaisi. Sillä politiikkaa (vasen, oikea, keskusta, seurasin kaikkia) on helkkarin addiktiivista seurata. Seurasin myös monia hyödyllisiä ja työtä tukevia tilejä, mutta pesuveden mukana meni kaikki. Mahdollisesti aktivoin jossain vaiheessa tilin uudelleen, mutta ilman politiikkakuonaa ja sosiaalipornoa. Twitter on hyvä renki, mutta huono isäntä. Ruutuajasta tipahti 25% heti pois. Sitten lopetin ainakin 30 ihmisen seuraamisen Instagramissa. Yksi soitti melkein heti, mikä on jännä kun ei tyypistä ole kuulunut vuosiin. Tämäkin some on täysi aikasyöppö, ilman että se antaa juuri mitään. Siellä on se 5-10 ihmistä joiden elämä kiinnostaa oikeasti ja muut ovat vain statisteja. Olen vahvasti harkinnut tilin poistamista, mutta vielä ei poistunut. Kaikkia huumeita ei niin vain lopeteta.

Tiktokia jos ette ole asentaneet, niin älkää asentako. Sama kuin piikittäisi Mendellinin hienointa kokaiinia suoraan aivoihin.

THE SOCIAL DILEMMA dokkari Netflixistä vissiin liippaa tätä aihetta. Tuttu poisti kaikki somet nähtyään tuon. Suositteli myös minulle, vielä en ole katsonut.

Lautakulttuurin hienous on juuri sen hitaudessa. Pohditaan asioita ja kirjoitetaan pidempiä viestejä, ilman että puhelimen merkkivalo välähtää.

Ps. Samsungin S20 FE on kyllä akun puolesta peto, kestää helposti sen 10h/päivä aktiiviivikäytön. Honorista kyrvähti 2 x sisukalut omalla käytöllä 1,5 vuoden sisään.  :lol:

12  Yleinen / Vapaa sana / Vs: No risk no fun - Lets gamble! : 23.07.2021 16:18
Helsinkiläisen jalkapalloseura FC Atlantiksen kolme pelaajaa on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa epäiltynä seksuaalirikoksista.

"Yhtä pelaajaa epäillään törkeästä lapsenraiskauksesta, toista törkeästä raiskauksesta ja kolmatta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä."

Huomenna klo 17.00 Atlantis vs NJS 4.90

Unibet 4.90
Nordicbet 4.55

Nyt on ainakin ihan selkeä ylikerroin kävi matsissa miten kävi.
13  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 07.07.2021 13:07
Olin juuri muuttanut Espooseen 2003 opiskelemaan. N-Gage julkaistiin silloin lokakuussa, ja muistaakseni menin heti julkaisupäivänä hakemaan sen itselleni.

Kyllähän se keräsi etenkin koulun käytävillä katseita, kun ihmeteltiin mikä hemmetti tuo oikein on
. MP3-soittoäänetkin herättivät ihastusta. Hintaluokassaan Kake oli todellakin aivan omaa luokkaansa ja toi "älypuhelimet" niin alhaiseen hintaan, että opiskelijakin saattoi hankkia sellaisen itselleen. Se oli kova juttu, että puhelimeen ylipäätään pystyi asentamaan omaa softaa sillä tavalla.

En tosin pelannut laitteella juuri mitään koskaan. Taisin hankkia sille Sonicin (lähes epäpelattava kuvasuhteesta johtuen) ja RedLynxin kehittämän Pathway to Gloryn, joka oli oikeasti mainio taktiikkapeli/RTS. Se jäi ehkä laitteen parhaimmaksi peliksi?

N-Gageni päätyi lopulta finngamerille vuosia myöhemmin pikkurahalla. Löysi siis oikein hyvän kodin arvostavan keräilijän hyllystä.  :)

Samaistun vahvasti, meillä 400 hengen lukiossa oli vain kahdella tuo luuri ja kyllä porukka nauroi (hyväntahtoisesti) leipään puhumiselle ja katseli että mikäs siellä taskussa pullottaa. Siitä toisesta N-Gage tyypistä tuli heti hyvä kaveri.

Selkeästi luuri oli silti pienen niche porukan maineessa, vaikka pelaaminen oli vahvasti valtavirtaistumassa jo silloin. Mikäli Nokia olisi brändännyt luurin älypuhelimena ja pyrkinyt tekemään tuotteesta kasuaalimman olisi se varmasti myynyt enemmän. Nyt ainoastaan hc-pelaajat ja tekniikkaniilot löysivät laitteen.
14  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 07.07.2021 11:18
Juu ei tuo leipämäinen puhetapa sitä varmaan yksistään tappanut, siihen vain ehkä kulminoitui se floppaus. Myynti ja markkinointi floppasi pahiten, kuten Suomessa yleensä. Toki voidaan pohtia onko muutkaan pelipuhelimiksi brändätyt tuotteet myyneet ihmeellisiä määriä. Mikäli N-Gage oltaisiin myyty Partajeesuksen mukaan älypuhelimena, olisiko tarina toinen?

Muistaakseni aikoinaan kritisoitiin myös softapuolta, eli oliko Nokia jo tuolloin takamatkalla softassa. Omaan makuun S60 oli täydellinen, en keksi mitään valituksen aiheita, sai asentaa ja muokata mielin määrin (sen ajan standardeilla).

Olin toki juuri N-Gagen kohderyhmää, eli varmasti perspektiiviharha vahvistuu, kun miettii miksi muut ei nähneet luuria houkuttelevana.


15  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 06.07.2021 19:32
Tuolta switch ketjusta.

Eikös Tony Haukka ole ollut kannettavana jo vuodesta 2003. Muistan itse pelanneeni tätä sujuvaa ainakin 120 FPS pyörivää mestariteosta N-Gagen Master Race -ristiohjaimella. Kyllä spinnasi lauta ja ukko (ja puhelin). Oli myös myös muistaakseni toimiva online moninpeli tai ainakin lokaali jollain bluetoothilla. Soundtracki raikasi MP3 -tasoisesti. Valitettavasti olimme N-Gagen kanssa edellä aikaa, eikä Nokia enää tästä toipunut. 8)

Tuo oli aikoinaan hemmetin hyvä porttaus kuten myös colin mcrae 2005 joka oikeasti oli porttaus pleikkarin cmr 2:sta: https://www.youtube.com/watch?v=-J7uZdrVGWY
Muutenkin varsinkin n-gage qd oli oikeasti hyvä vaikka sille nykyään nauretaankin.
Ellen väärin muista niin se oli julkaisunsa aikaan halvin symbian s60 luuri ja niin paljon kuin tuollekin nauretaan niin se oli kuitenkin ihan täysiverinen älypuhelin.
Meitsikin on tuon kanssa istunut puistossa selaamassa keskustelufoorumeita ja samalla ollut kaverin kanssa keskustelut agile messengerissa.
Emulaattoreilla tuli pelattua kaks ekaa metroidia läpi ja pari leffaakin katsottua vaikka laadusta tietenkin oli pakko karsia aika paljonkin.

Kaikki tuo kuulostaa nykyään mitättömältä, mutta tuo oli 16 vuotta sitten aika helvetin kova juttu.

Tämä.

N-Gage on aliarvostettu helmi. Nykypäivänä jokainen nuorisolainen puhuu puhelimeen kuten näkkileipään (pitäen puhelinta kuin leipää naaman edessä), mutta 2000 luvun alussa se pilasi puhelimen maineen. Rauta oli hyvää, videot pyörivät ja porttaukset olivat näyttäviä. Tony Haukka, Kilin Kolin, Splinter Cell, Duke Nukem(taisi olla emulaattorilla), Pathway to Glory jne. Leffoja (pornoa) puhelimella 2003, millä muulla yhtä sulavasti? MP3 soittoäänet ja soitin. Hinta/laatu parasta mitä tarjolla oli.

Markkinointi ja myynti kusi. Sitten ei tullut enää pelejäkään.

Tulee tietyllä tapaa mieleen vähän mieleen Nintendon Gamecube ja sen lastenkonsoli maine, vaikka rauta ja pelit olivat todella laadukkaita. Ei tietty samassa mittakaavassa flopannut, mutta potentiaalia oli silläkin paljon parempaan.
16  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 05.07.2021 20:28
Englannissa aiotaan pian purkaa korona­rajoituksia: Sosiaalisia kontakteja ei tarvitse rajoittaa, maskeista luovutaan

Mitäs mieltä tästä? Britit avaa yhteiskunnan.

– Meidän pitää olla rehellisiä itsemme kanssa, että jos emme voi jälleen avata yhteiskuntaamme seuraavien viikkojen aikana, kun kesän saapuminen ja lomien alkaminen auttaa meitä, meidän on kysyttävä itseltämme, milloin voimme palata normaaliin? Johnson sanoi tiedotustilaisuudessa.
17  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 05.07.2021 17:32
Eikös Tony Haukka ole ollut kannettavana jo vuodesta 2003. Muistan itse pelanneeni tätä sujuvaa ainakin 120 FPS pyörivää mestariteosta N-Gagen Master Race -ristiohjaimella. Kyllä spinnasi lauta ja ukko (ja puhelin). Oli myös myös muistaakseni toimiva online moninpeli tai ainakin lokaali jollain bluetoothilla. Soundtracki raikasi MP3 -tasoisesti. Valitettavasti olimme N-Gagen kanssa edellä aikaa, eikä Nokia enää tästä toipunut. 8)
18  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 05.07.2021 17:21Olet varmaan hyvinkin oikeassa tässä(kin) asiassa. En tiedä, mistä kyseinen saasta on lähtenyt alunperin leviämään, mutta kyseiset tyypit saavat 4chanin keskustelulangatkin kuulostamaan tervejärkiseltä.

Joskus tulee ihan läpällä lueskeltua näiden hullujen keskusteluita sieltä täältä ja parasta, että esiintyvät liberaaleina maailmanparantajina, mutta saavat todellisuudensa tuntemaan itsenikin täysjärkiseksi. Nämä tyypit loukkaantuvat ja uhriutuvat lähes kaikesta, sekä vihaavat kaikkea ympärillä olevaansa enemmän kun minä itse ikinä ja minä sentään lähinnä trollailen omaksi ilokseni. Kaikki jotka eivät osu heidän ajattelumaailmaansa ovat saatanasta ja rasisteja, vaikka todellisuudessa itse ovat ahdasmielisempiä kuin natsisaksan sekopäät. En ole aiemmin kiinnittänyt huomiota tällaisiin, mutta nyt kun niitä on alkanut sikiämään sieltä täältä ja valtaavat peleihin liittyviä keskustelufoorumeitakin, niin väistämättä tullut huomanneeksi.

Resetera ja vanha neogaf ovat loistavia esimerkkejä äärivasemmistolaisista sekopäistä, jotka osaavat pahoittaa mielensä lähes kaikesta, mutta sieltäkin tuntuu ne pahimmat vouhottajat lähteneet, koska niitä on alkanut ahdistamaan varmaan liikaa.

Luen itse näitä myös huumorimielessä. Nykyään mikään standup ei vedä vertoja WOKE -ihmisten psykooseille. Kuten aina näissä, niin vallankumous syö omat lapsensa. Nyt käydään taistelua siitä, kuka on eniten woke, kunnes ei ole enää mistä taistella.

Woke ihmisille kansanmurhaan verratava rikos on ollut kulttuurinen omiminen tai kulttuurinen appropriaati (piti kopioida wikipediasta että menee varmasti oikein, eikä tule canceloiduksi). Suomessakin vauhkoontumista on aiheuttanut neljän tuulen hattuun pukeutunut valkoinen hetero, jolla ei ole ollut riittävästi geeniperimässään saamelaisverta. Jos parodiahorisontti ei olisi ylitetty jo vuosia sitten, luulisi moisen väitteen olevan Adolf Hitlerin Mein Kampfista, mutta tämä on täyttä totta 2021 äärivasemmistolaisten uhrikartalla.

Nyt Saamelaisilta käsityöläisiltä on lähtenyt elinkeino, kun tolkun ihmiset sitten tottelivat näitä maalittajia ja lopettivat tuotteiden ostamisen. Get Woke, Go Broke.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Toinen viikon WOKE sekoaminen tapahtui kustantaja Tammen kaksilla rattailla ratsastamisesta. Ensin Tammi canceloi J. K. Rowlingin uuden kirjan julkistuksen, koska se sattui samalle viikolle Pride -karnevaalin kanssa. Pride Gold jäsenyyden Pride karnevaalin anekaupasta ostanut Tammi joutui muutaman ärhäkän someterroristin hyökkäyksen kohteeksi ja päätti kirjoittaa niin sakeata sontaa someensa, ettei samanlaista sekoamista ole vähään aikaan nähty. Kun maksavat asiakkaat tästä sitten älähtivät (ja Rowlingin agentti), Tammi totesi uudessa päivityksessään kustantavansa ylpeänä Rowlingin kirjoja. Miten tämä nyt siis on, eli Pride viikolla ei voi julkaista transvastaista (ei todellisuudessa ole lähelläkään), mutta sen ulkopuolella rahat kelpaavat Tammelle. Get Woke, Go Broke, molemmat leirit suututettu. Sekä tolkun ihmiset, että psykoosiporukka :lol:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Meillä duunissa käytiin tuossa jokunen kuukausi sitten kymmenien ihmisten kesken (palkat 4000-10 000e/kk) keskustelu siitä (keskustelun luki ainakin 2000 ihmistä), minkä värisiä hymiöitä voi valkoiseen rotuun kuuluva käyttää (jännä miten niitä rotuja välillä on ja välillä ei). Keskustelu meni jotenkin niin, että ei saisi käyttää sitä default keltaista väriä, koska se viittaa aasialaisiin ja on kulttuurin omimista. Toisaalta pitäisi käyttää kuulemma enemmän mustia hymiöitä, jotta mustien edustus kasvaisi suuremmaksi, eivätkä valkoiset hymiöt valtaisi tilaa. Toisaalta taas sekin on mustan saappaisiin astumista ja vallan ottamista häneltä. Tästä muuten tietää, että meillä euroopassa menee taloudessa aika hyvin, kun on aikaa pohtia näitä.

19  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 03.07.2021 13:56
Mikä homma tää woke termin laudalla hokeminen yhtäkkiä on?

Kyse on varmaan tavallisten ihmisten heräämisestä tähän äärivasemmistolaiseen hevonpaskaan, joka on puhdasta marxilaista rasistista mädätystä. Mielenterveysongelmaisten uhriutujien tuontikulttuuuri USA:sta.

Macron sanoo asian hienommin:

"Macron sanoi haastattelussa olevansa eri mieltä jokaisen ideologian kanssa, joka arvottaa ihmisiä heidän ihonvärinsä perusteella.

– Intersektionaalisuuden logiikka pirstoo kaiken. Minä kannatan universalismia. En yhdy taisteluun, joka heikentää jokaisen identiteettiä ja yksilöllisyyttä.

Macron uskoo Ranskan taantuvan, koska vasemmistolainen ideologia asettaa tietyt ihmisryhmät ”kotiarestiin”.

– Vapautimme itsemme jo tällaisesta ajattelusta ja nyt olemme jälleen kerran ryhtyneet lokeroimaan ihmisiä heidän rotunsa perusteella ja siten asettamassa heidät kotiarestiin."

Lähde: Presidentti Macron soimaa Ranskan vallannutta woke-kulttuuria – ”Täydellisen uhriutumisen yhteiskunta”


20  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Jalkapallon EM-kisat 2021 : 03.07.2021 13:27
Italia on ollut huikea läpi kisojen, poislukien Itävalta-matsin toinen puoliaika, jolloin luigit alkoivat aika mankelissa jo levitellä käsiään. Belgia petti odotetusti kuin entisaikojen Englanti, saas nähdä menikö mestaruusjuna nyt vai onko tällä sukupolvella vielä saumaa MM-kisoissa ensi vuonna.

Italia - Englanti finaali olisi bueno.

Analyysit matseista ENNEN matsia!  ;D

Italia oli tosiaan vahva ja ennakkosuosikki, kuten kertoimista nähtiin. Silti kyllä Belgialla oli suurempi maaliodottama, sekä yhtä monta laukausta maalia kohti. Ei Belgia huono ollut, mutta ohuiden marginaalien matseissa välillä hävitään ja välillä voitetaan.

Tänään:

Klo 19:00 Tsekki vs Tanska

Tanska on suuri ennakkosuosikki, mutta Tsekillä on Patrik Schick. Sehän riittää kun pitää oman pään nollana ja Schick tyrkkää yhden sisään.

Klo 22:00 Ukraina vs Englanti

Englanti on pitänyt nollan koko kisat. Ukrainalle annetaan 9,40 kerrointa ja sekin on alikerroin. Ammattilaiset suosittelee underia (alle 2,5 maalia / 1,75x ) tähän. Ukraina lyö bussin maalin eteen ja Englanti takoo 90min päätä siihen. Lisäajalla 0-1  tai rankkareilla Englanti lauluun. Tai sitten 0-6 suoraan peliajalla. Hyvin vaikea peli Ukrainalle. Toivotaan, että britit on aivan takki auki ja Ukraina iskee heti yhden jostain erikoistilanteesta.

Tulosvedossa Veikkaukratialla 30 000e lisärahaa ja EM -monarissa tuttuun tapaan 25% kertoimiin lisää.
21  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Jalkapallon EM-kisat 2021 : 02.07.2021 17:32
Hyvä kun ketju on siivottu koronasta, nyt voi twitterin yliopistossa virologiaa opiskelleet ja muut meemiukot postata oikeaan ketjuun. :P


Klo 19.00 Sveitsi - Espanja

Espanjalle suupala tiedossa, ellei käy suuren egon kanssa, kuten Ranskan siirtomaajengille. ComeOnilta saa vielä 1,71x Espanjan suoralle voitolle. Itse pelasin jo etupeltoon viikolla. Espanjalla täysin terve rosteri, ainoastaan Valencian Jose Gaya epävarma, mutta ei suuri menetys mikäli penkillä istuu. Leveyttä löytyy. Sveitsiltä Xhaka keskikentältä poissa ja tästä voi pari pinnaa ottaa veks. Parantaa Espanjan mahiksia.

Klo 22.00 Belgia - Italia

Belgian kertoimet ovat nousseet, kuten ennustin. Nyt saa jo maukkaan 3,50 kertoimen Belgian suoralle voitolle. Mikäli tärisyttää, niin voi aina pelata dnb 2,37 coolbet. Epävarmoja vielä Kevin De Bruyne
 ja Eden Hazard, molemmat massiivisia menetyksiä, mutta eritoten KDB. Pitää odottaa kokoonpanot ennen kuin uskaltaa pelata. Riskillä voi toki betsata nouseviin kertoimiin, mikäli haluaa vastavirtaa mennä. Tulosvedossa 30 000 lisärahaa. Belgian voitolle vielä tarjolla ylikertoimia, mutta nämä muuttuvat aina nopeasti ja veto kannattaa lyödä vasta minuuttia ennen sulkeutumista, jos meinaa pelata.

Lisäksi Veikkauksen mafialla Supermonivedossa 25% kerroinbuusti.

Euro 2020 Voittaja

Englanti
3.00
Espanja
4.00
Italia
5.00
Belgia
8.25
Tanska
11.00
Sveitsi
30.00
Tšekki
30.00
Ukraina
40.00

Jännärivetoja voi pienellä painaa myös mestaruuksiin. Olisihan joku Ukrainan voitto hieno keskisormi Putlerille. Itse Lukakun fanina toivon, että Italia ottaa tänään perseeseen ja isosti. Ja Belgia päätyyn!


edit:

Sveitsi pelasi uskomattoman matsin ja oli koko toisen puoliajan Espanjaa parempi joukkue. Vedot kusi, mutta niinhän ne kusee aina kun laittaa julki. Rankkareille meni ja ne meni aivan vituiksi molemmilta. Litmanen kusi koko uransa aikana yhden pilkun, nämä saivat vähemmän maaleja kuin ohivetoja. Silti huikea trilleri taas kerran. Parhaat EM -kisat miesmuistiin.

Seuraavaksi Belgia ja kokoonpanossa KDB joten uskaltanee Belgiaa pelata.
22  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Jalkapallon EM-kisat 2021 : 30.06.2021 20:35Mikä muuten siinä on että Natsi kortti vedetään niin helvetin helposti nykyään :lol: Tulee tunne että maailmassa on ollu asiat pitkään aika hyvin kun sen tason sorto käy edes mielessä nykyongelmissa.

Pitihän se painaa, kun niin täydellisesti sopi tähän ja vasemmalta se on lentänyt tänne moninkertaisesti.  ;D

Mut joo, eiköhän tää koronaulina nyt lopeteta tähän ja jatketaan pelkästään kisoista, kuten aiheen nimikin on.  :)
23  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 30.06.2021 19:44
Hell Let Loose


Kundit keräsi 220 000$ ja tekivät tämän hetken hienoimman WW2 FPS:n. Tässä kuolee yhdestä, eli välttämättä ei Scarfin mieleen, mutta realismia hakeville erinomainen peli. Peruspeli on tuttua 50 vs 50 mättöä, mutta sillä tvistillä että komentoketju menee kuten oikeassa elämässä eli on yksikönjohtaja ja sen alla useampi joukkueenjohtaja ja omat roolit jokaisella. Mapit on tarkkoja satelliittikopioita oikeista taistelutantereista, eli autismia saa harjoittaa sielun täydeltä. Nopeaa kuolemista tasapainottaa nopeat respawnit, eli pelata kyllä saa kokoajan. Vielä on mennyt alku opetellessa systeemeitä ja pelin ymmärtämisessä. Onneksi on paljon servereitä nuubeille ja porukka ystävällistä, eikä mitään vittuilua tarvitse kuunnella keharisuorituksista, eli suht aloittelijaystävällinen peli.
24  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Jalkapallon EM-kisat 2021 : 30.06.2021 19:26
Maistuu kyllä tuomarilinja. Ja pelit muutenkin eilen olivat huippuluokkaa. Ihan tajutonta taistelua. Eikä millään pahalla ketään kohtaan, mutta kyllä näistä peleistä näkee, ettei Huuhkajat vaan vielä kuulu tälle tasolle. Ihan eri näköistä palloa pelattiin.

Ranskan tippuminen oli aikamoinen shokki. Ja omat vedotkin kusi, kun olin pienesti panostanut Kroatian turnausvoitolle. Tiesin kyllä, ettei mikään ennakkosuosikki ole, mutta harva uskoi MM-hopeaankaan. Ja toki Kroatian kertoimet olivat aika kovat. Mutta nyt kävi näin.

Nyt parhaillaan Englanti - Saksa pyörii. Eiköhän tässä tule Enkulle kotiin lähdön paikka

Suomen majusta tuskin kukaan ajattelee, että oltaisiin huipputasolla. Kannattajat ainakin suhtautuvat niin valmentajiin kuin pelaajiin äärimmäisellä kriittisyydellä. Pikemminkin nykyinen suoritus, jossa saatiin yksi voitto ja Venäjää vastaan taisteltiin täysin tasapäin + Belgiaa vastaan 70min nolla oli täysin taitojen ylärajoilla. Itse ennustin yhtä pistettä meille. Pitää muistaa Suomen 5 miljoonan kansa vs. isommat maat joissa materiaalia on mistä valita. Suomelta puuttuu varsinkin kovia pelinrakentajia ja todelliset tähtihyökkääjät kokonaan, pakitkin ovat kisojen pohjasakkaa. Maalivahtipeli sen sijaan on Suomella huomattavasti kokoaan parempaa. Silti kyllä siinä tippa linssissä oli ja pala kurkussa kun fanit huutaa kurkku suorana ja seisoo oman maansa tukena isoa ja mahtavaa Belgiaa vastaan. Hienoin tunnelma ikinä, voittaa Jayeizhin häät 6-0.  ;D

Ruotsin tippuminen oli lopulta ihan siisti juttu, Ukraina taisteli ja lievänä altavastaajana näytti voimansa. Hienosti on yllätyksiä tullut kisoissa. Toivotaan ettei Englannille tule liian helppo matka mestariksi, vaikka toki sen heille suo. Sen verran huonosti on lajin keksineet siinä pärjänneet. Harry Kane taas kuin varjo menneisyydestä. Belgia on itsellä veikattu mestariksi ja siinä pysyn edelleen. Italia on kovin pala ja sen jälkeen helpottaa.

Perjantaina on taas herkkua (koronaturvallisesti kotisohvalta) kun Belgia ja Italia lyövät päät yhteen. Belgialle saa tätä kirjoittaessa 3,45 kertoimen ja dnb(tasapelistä rahat takas) 2,33. Molemmat on harkinnassa. Italia on toki ennakkosuosikki, mutta ei Belgia noin heikko ole mitä kertoimet sanoo. Omissa papereissa yksi suurimmista mestarisuosikeista. Lukakua parempaa ei Italialta löydy ja Kevin De Bryyyyyne terveenä ollessa saa Lukakusta ja muusta joukkueesta parhaan irti. Mikäli KDB on klesana, niin sitten joutuu 5% heikentämään omaa arviota Belgiasta, mutta oletetaan että mies pelaa. Betsit sisään tietenkin vasta kun kokoonpanot on tiedossa. Kansa onneksi pelaa Italiaa, joten Belgiasta saa varmaan matsipäivänä myös maukasta YLIKERROINTA.

JayeizH, suhteellisuudentajua noihin numeroihin ja kauhukuvien maalailuihin. Pietarin tartunnat ovat yksi kullinluikaus kokonaiskuvassa ja jatkotartuntoja ei ole ilmennyt juurikaan. Se juuri kertoo vastuullisuudesta, että tartuntoja on ilmennyt (tehokas testaus ja testeissä käynti). Kaikki kisaturistit on testattu moneen otteeseen ja ohjeistettu käymään testissä rajan testin lisäksi ja 72h testin jälkeen ja tämän jälkeen vielä uudelleen 2vko sisään. Lisäksi kaikki positiiviselle altistuneet on määrätty viranomaiskaranteeniin 14pv maahantulosta + lähes kaikki jäljitetty jäljittäjien toimesta. Minut on testattu jo 5 kertaa alle kahden viikon aikana (kaikista nega). Ainoastaan Paavo Arhinmäki ja pari muuta perseilijää lähti kekkuloimaan 72h omaehtoisen karanteenin jälkeen, muut ovat toimineet vastuullisesti, vaikkei tartuntaa ole edes ilmennyt.

" Ei mitään uusia rajoituksia ole suunnitteilla, mutta ei myöskään mitään kevennyksiäkään. Tällä paketilla jatketaan, kertoo Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi."

"Vaikka Uudellemaalle tulleita Pietarin EM-kisatartuntoja on nyt jo noin 230, jatkotartuntoja on tällä hetkellä tiedossa vain parikymmentä. Ei mitään suurta määrää, eikä isoja tartuntaketjuja ole paljastunut."

"Venäjältä tulleilla tuskin todetaan enää paljoa koronatartuntoja lähipäivinä

Venäjän-matkailijoiden koronatartuntoja on todettu yhteensä hieman yli 300, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Otto Helve.

Luku ei ole kasvanut merkittävästi maanantaista. Helve arvioi, että Venäjältä tulleiden positiivisia tuloksia ei lähipäivinä tule enää paljoa, sillä suurin osa matkaajista alkaa olla testattu."

Pääkaupunkiseudulle ei suunnitteilla uusia koronarajoituksia – Uudellamaalla ei ole paljastunut isoja tartuntaketjuja Pietarin kisoista

Viikonloppuna oli vielä somessa noitaroviot ja julkinen lynkkays, mutta nyt nämä somepisteitä keräilevät hyvesignaloijat näyttävät lähinnä säälittäviltä ja noloilta.  :)

Äärivasemmistolaisen hallituksen ja median masinoimasta kauhun viljelemisestä tulee mieleen historiasta toinenkin heppu. Tällä tavalla saadaan jatkettua kansan hallitsemista ja rajoituksia. Maalia on siirretty koko koronan ajan. "sitten kun, sitten kun" Saapi nähdä saadaanko rajoitukset purettua kun viimeinkin muumi on rokotettu, vai keksitäänkö taas uusi maali.

25  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Jalkapallon EM-kisat 2021 : 29.06.2021 16:28
Huvittaa kyllä ero suhtautumisessa koronaan maailma vs suomi (median klikkihuorat + muut takapajuiset impivaaralaiset fearmongerit). Muualla maailmassa faneja ja tartuntoja moninkertaisesti ja asiaan suhtaudutaan pragmaattisesti.

Mutta se covidista, nyt takaisin peleihin.

Mitä saimme eilen? Kaksi kisojen kovinta trilleriä, kaksi jatko-aikaa ja kuolemanottelua. Varsinkin Sveitsin jatkopaikka hiveli jalkapalloromantiikon sydäntä. Ylimielinen Ranska ja miljonäärikerho kompastuivat egoon. Koko kisat vihkoon vetänyt Mbappe oli pilkulta kuin peura ajovaloissa ja paineiden alla heikko ratkaisu, Sveitsi jatkoon. Nautings.

Espanja Kroatia tarjosi myös kendomaiset 5-3 maali-iloittelut. Miltei nähtiin Kroatian jättiyllätys, mutta lopulta Morata nousi varjojen rajamailta ja alkoi pelaamaan. Nyt on myös saanut rapata ihan täysiä, eli luulisi maistuvan Snakelle ja TK:lle sallivampi tuomarilinja, maistuu myös itselle.

Betsit noin 3800 euroa plussalla kisoista. Varsinkin Veikkauksen tulosvedoissa on ollut hyvin lisärahaa tarjolla ja monivedoissa pelattavia kertoimia 25% kerroinbuustin myötä.

Tänään Englanti - Saksa (3,15) mielenkiintoisin peli urheilullisesti. Saksan yli kolmeen kipuava kerroinkin kiinnostelee pienellä panoksella. Englannilla toki kotietu ja materiaali priimaa. Saksalla joukkue ja voittamisen kulttuuri arvokisoissa. Supermonivedossa kertoimiin +25%.

26  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Jalkapallon EM-kisat 2021 : 25.06.2021 05:53
Hyvä että teikäläiset hoiti homman mallikkaasti, mutta taitaa olla eri asia muilla: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008081927.html

Kyllä suurinosa faneista on vetänyt täysin kuten on ohjeistettu. On rokotteet ja testit kuten pitääkin. Viranomaisia ohjeistettiin kauan ennen koko tapahtumaa antamalla tarkat matkustajamäärät, tarkat päivämäärät ja tarkat kellonajat, mutta viranomaisia ei kiinnostanut paskaakaan. Ilmeisesti rajalla oli kaksi testaajaa testaamassa 800 turistia + normi rajaliikenne. Voi taas miettiä mitä valkoinen nettoveronmaksaja heteromies saa yhteiskunnalta, muuta kuin maksajan roolin. Tällä en tietenkään halua sanoa etteikö perseilijöitä joukossa olisi, nämä pitäisi uunittaa, luonnollisesti.

Meillä oli oma kuljetus molempiin suuntiin ja sellaisille päiville ettei jouduta väkijoukoissa oleskelemaan. Vältyttiin ruuhkilta ja oltiin melkein ainoat suomalaiset koko rajalla.

Muuten koronasta voisi sanoa, että nyt taas keskitytään vääriin asioihin(mediassa). Tartuntamäärät eivät ole enää ongelma, kun suurinosa on rokotettu (eritoten riskiryhmät) ja sairaalakapasiteetti on erinomainen. Tärkein mittari on enää vakavien covidien määrä. Kuten joku lekuri jossain artikkelissa totesi, nyt pitää oppia elämään viruksen kanssa ja olla valmis hyväksymään tietty määrä riskiä. Virus ei ole poistumassa keskuudestamme. Emme voi lopettaa elämistä. Taloudelliset ja erityisesti henkiset ongelmat alkavat olla huomattavia, moni ei ole käynyt missään tapahtumissa 1,5 vuoteen. Omia reissukavereita näin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Kuten kaveri totesi, "nää reissut on kyl sellainen henkireikä"

Venäjällä oli noin 5000 suomalaista turistia ja näistä ilmeisesti noin 100 on saanut positiivisen tuloksen testistä, eli noin 2%. On sekin toki iso lukema ja eiköhän se tuosta vielä jonkun verran nouse. Suurinosa näistäkin varmasti hoitaa asiallisesti karenteenit ja katkaisee ketjun. SOMEssa moni toki hakee nyt irtopisteistä Suomen fanien sheimaamisella, mitään ei saisi tehdä ja pitäisi lopettaa eläminen kokonaan.

Koronasta on tullut peikko, vaikka kyseessä on täysin mitätön tauti suurimmalle osalle ihmisistä.

27  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Jalkapallon EM-kisat 2021 : 23.06.2021 19:56
Suomi - Belgia tuli nähtyä livenä Pietarissa. Oli itselle hienoin fudismatsi ikinä ja varsinkin VAR:n myötä tapahtunut maalin hylkäys ja Suomen fanien täysi sekoaminen oli mahtavaa kuultavaa ja katseltavaa. Sellaista yhteisöllisyyttä ei voi kokea tv:n välityksellä, vaan se on koettava itse. Fanien välillä homma rokkasi myös, myytiin ruotsalaisille kaikki ylijääneet liput (iso osa ei päässyt rajoitusten takia paikalle) ja tulivat kannustamaan Suomea. Tää oli kolmas kerta Venäjällä ja täytyy antaa taas kiitosta, kaikki toimii ja tavallinen velivenäläinen on hyvä tyyppi.


Koronan suhteen tehtiin viikon sisään neljä testiä per ukko, joten on ainakin sen suhteen tehty kaikki, oli myös rokotukset, maskit ja käsidesit ja isovodka desi myös sisäisesti. Joten ihmiset jotka ovat päättäneet lopettaa elämisen voivat pitää päänsä kiinni viruksen levittämisestä. Media on varsinkin kovasti uutisoinut faneista ja viruksesta, vaikka huomattavasti vastuullisempaa toiminta on ollut kuin keskiverto jantterilla kotitantereella. :)

28  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Jalkapallon EM-kisat 2021 : 12.06.2021 22:43
Uskomatonta, jos Suomi onnistuisi vielä tämän matsin voittamaan. Tanskan pelaajiin tuo tapaus voi toki vaikuttaa enemmän, vaikutti ainakin vähän siltä että maalivahti ei vielä ollut ihan Huuhkajien maalissa sataprosenttisesti pelitapahtumissa mukana, joka on tietysti ymmärrettävää.

EDIT:

Huh huh! Aikamoinen ilta.

Hieno voitto Suomelta. Silti vaikea iloita yhtään tai tuuletella. Belgialle on isosti betsattu 2,3,4 - 0 Venäjää vastaan. Kunhan ei liikaa karkaa tuo matsi, niin voisi useampi kilo napsua.
29  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Jalkapallon EM-kisat 2021 : 12.06.2021 20:04
Jahas, mitä ihmettä tuolla tapahtuu?  :o

Korjataas tää viesti:

Redditissä on kuva Erikssenistä vironneena

https://www.reddit.com/r/soccer/comments/nybh4u/looks_like_eriksen_is_awake_and_conscious_massive/?utm_medium=android_app&utm_source=share

Huh, tuntuupas taas hyvältä. Äsken oli vielä mieli maassa.
30  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Jalkapallon EM-kisat 2021 : 12.06.2021 19:25
Huom! Kisoissa on myös taktinen kuvakulma tarjolla Yle Areenassa. Kovaa suorittamista valtion tuotteelta! Tämä siis 4k striimin lisäksi.

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 93
Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines