Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 98
391  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 22.06.2019 13:02
Bitcoin yli 10k, lipoi jo tuossa 11k rajaa. Melkein 180% profittia puolessa vuodessa ja osa mikä oli x5-10 leveragella, niin niistä vaivaset 520% tällä hetkellä.  8) Toki matkan varren tullut nostettua voittoja ja nyt on aika taas nostaa hiukan pois lomamatkaa varten. 10-30% lasku olisi vain tervettä tässä vaiheessa, mutta enää ei yllätä, vaikka tämän vuoden lopussa nähtäis uusi all time high. Eihän se ole kuin alle tuplat enää.

Nyt alkaa olla aika myös siirtää osa muihin cryptoihin pienissä paloissa. Niin kauan kun BTC nousee, muut laskee. Siinä vaiheessa kun BTC tekee ekan ison notkahdukset ja/tai rauhoittuu hetkeksi, niin on muiden vuoro. Ethereum tulee aina BTC:n jälkeen, sitten isoimmat Altit, kuten Litecoin, jonka jälkeen muut. Ja se on se hetki, kun tehdään ne isot rahat. Ei välttämättä ihan samanlaista järjetöntä hurmosta kuin 2017, mutta eiköhän taas jotain 10-50x nousuja. Ihmiset on nyt viisaampia ja tajuaa ottaa enemmän voittoja itselleen, eikä vaan odotella "jos vielä saisi enemmän", kuten parisen vuotta sitten. 2017 tapahtui kauniita asioita. Esim. 64 dollarin sijoitus Vergeen nousi miljoonaan dollariin vuodessa. Ei järjen hiventäkään. :lol:

Todella hienot nousut olet tehtnyt! Loistavaa ajoitusta!

Johtuuko muuten tuo boldaamani kohta siitä, ettei ekosyysteemiin enää virtaa uutta rahaa? Nyt vain kaikki nopeasta rikastumisesta haaveilevat siirtelevät kryptoista toiseen ja pelaavaat mustaa pekkaa?
Jonkun verran olen nähnyt tämän uuden nousut tarraavan uusia ihmisiäkin mukaan, muutamat pokeriammattilaisetkin ovat iskeneet esimerkiksi ETH:ta träkkääviin ETF -tuotteisiin.

Mitä mieltä ootte tosta Facebookin Libra -coinista, naamakirja loi jo Calibra -lompakon kyseisen rahan siirtoon. Luoko FB uuden koko maailman kattavan keskuspankin? Käyttäjiä voisi teoriassa olla yhdessä päivässä kolme miljardia vai mitä sillä nyt käyttäjiä onkaan.
392  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: Kirjallisuus, food for thought. : 17.06.2019 18:59
Pitää lukee se Petersonin kohuteos ihan vaan, että tietää mistä kohistaan (ja, että oppii petaamaan petinsä).

Vähän samoilla linjoilla. On sen haastatteluja ym. väittelyitä tullut katseltua ja suurimmaksi osaksi ihan järkeviä puhuu. Tuosta kirjasta en vain tiedä, että tarjoaako se mitään niin mullistavaa. Ilmeisesti monille on tarjonnut.
Riippuu täysin mitä odottaa. Kirja ei millään muotoa ole yhtä raflaava ja provosoiva kuin Pettersonin julkisuuskuva ja mielenkiintoiset haastattelut. Päin vastoin, kirjassa käydään hyvin yksityiskohtaisesti ja monesti tylsästi Pettersonin 12 "käskyä" läpi. En jaksanut ite lukea ihan lause lauseelta. Hyvä kirja silti oli ja oppii petaamaan sängyn. :  D
393  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 15.06.2019 19:59
Todistusvalinta aiheutti reputtamisaallon Vaasan kauppakorkea­koulussa, nyt Helsingin yliopisto varautuu samaan

Huutista Suomelle. Mikä järki oli muuttaa kohtalaisesti toimiva pääsykoejärjestelmä täysin sysipaskaan todistuspohjaiseen systeemiin. Nyt on jo nähty, että tällä mallilla opiskelijamateriaali on pihalla kuin lumiukot siitä alasta mitä ovat tulleet lukemaan ja reputtamisprosentit perustason tenteissä jopa 40%, kuten artikkelista käy ilmi. Toki yliopistojakin pitää syyttää, että ne ovat edelleen opettaneet asioita vanhalla mallilla.

Näen vakavimpana ongelmana uudessa todistuspohjaisessa mallissa sen, että ne kympin hikarit kyllä saavat paikat yliopistoista, mutta ne jotka kiinnostuvat opiskelusta vasta kun aletaan opiskella "omaa" alaa jäävät ilman opiskelupaikkaa. Omasta lähipiiristänikin näen, että työelämässä menestyneimmät ovat niitä kutosen keskiarvolla lukion vetäneitä, jotka ovat myöhemmin sitten ryhdistäytyneet yliopistossa kun ovat nimenomaan päässeet opiskelemaan niitä työelämälle relevantteja asioita. Hikarit kyllä pääsivät kouluihin vanhassakin mallissa. Ennustan tulevaisuudessa paljon alan vaihtajia, jotka käyvät todistuksella kokeilemassa mestaa ja sitten vaihtavat kun ei ollutkaan sitä mitä alun perin OPO:n suusta kuuli. Ennustan myös yliopistojen sukupuolijakauman kallistumista entisestään naispuoliseksi, sillä naiset pärjäävät nykykoulumallissa paremmin ja todistusvalinta näin ollen suosii heitä.

Itseäni tämä ei toki kosketa, vankka jalansija työelämässä on jo saavutettu, mutta veronmaksajana ei kyllä naurata tehoton yliopisto.
394  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kirjallisuus, food for thought. : 13.06.2019 23:20
Kumman kirjan tilasit, tuon Gogginsin vai Itzlerin? Molemmat on hyviä, mutta Gogginsin kirja on se jonka jokaisen maanpäällä kävelevän ihmisen tulisi lukea. Itzlerin kirjassa on myös paljon samaa ja enemmän huumoria kuin Gogginsin kirjassa, mutta Gogginsin kirja on se joka tekee syvemmän vaikutuksen.
Gogginsin. Ymmärsin (ilmeisesti ihan oikein) että se on parempi.


No onko luettu? (ei varmana ole, muuten olisit heittänyt viisi volttia ja kirjoittanut klo 04.20 foorumille palopuheen)  ;D

Mites, oma tavoitteeni? Viikko per kirja piti vetää, mutta todellisuudessa se on ollut kirja per kaksi viikkoa.

Yksi mielenkiintoisimmista kirjoista oli Cannonballin ex-johtajan Janne Naccin kirja. Kyllä, ostin tän. Hieman ristiriitaiset fiilikset tukea verojen välttelijää ja kriminaalia ostamalla kirja, mutta uteliaisuus vei voiton. Itse kun on elänyt hyvinkin säntillistä elämää ja suorittanut kaikki velvoitteet yhteiskuntaa kohtaan on mielenkiintoista lukea tarinaa ihmisestä, joka on valinnut joka käänteessä toisin.

Jocko Willink - Extreme Ownership oli sitten täysin toista lajia kuin mopojengiläisten sekoilut. Jocko näyttääkin Rambolta, mutta myös pään sisältä löytyy hyvinkin sivistynyt kaveri. Todella mielenkiintoinen kirja johtajuudesta esitettyinä tosielämän esimerkein Irakin sodasta. Tyypillä on myös hyvä podcast. Suosittelen kuuntelemaan Joe Roganin tekemän haastattelun, hyvää läppää SEAL -meiningeistä ja Irakin sodasta.

Sami Yaffa - Tie taipuu. Huonoin Hanoi -kirja, mutta suurelle fanille kelpaa kaikki. Toivottavasti Hanoi Rocks palaa vielä yhteen tekemään keikan tai jopa levyn. Selvästi ainakin Andy omassa kirjassaan tätä halusi eikä Samillakaan taida sitä vastaan olla mitään. Yhdessähän nuo soittavat Pelle Miljoonassa. Ehkä kaikki on kiinni Michaelin ja Andyn egoista lyödä homma pakettiin vielä kerran. Yksinhän nuo ovat melkoista paskaa. Monroen levyjä ei jaksa kuunnella ollenkaan ja uusin Andy on ylituotettua paskaa, vaikka Valon Villekin kävi jeesailemassa.
395  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Indie-pelit | Intohimo > raha : 02.06.2019 16:06
Ihan puskista! Ihan puskista!

https://198xthegame.com

Mielenkiintoisin yksityiskohta pelin takaa itselleni on, että sen on käsikirjoittanut ja ohjannut Tobias Bjarneby, joka tuli tutuksi suomalaisille legendaarisen Super Power -pelilehden Topina. Miehenä, jota ainakin osittain saan kiittää syvästä rakkaudestani konsolipeleihin.

Tämä voikin olla mitä huikein genreleikittely, ja mannanryyniä 80-luvun puolivälissä tähän hulluun maailmaan kurottaneelle vesselille.

Iski täälläkin todella lujaa! Tuli vähän Ready Player One -vibat tuosta jollain tavalla ja Stranger Things. Kahdeksantoista pitkää päivää ja sitten julkaisupäivä pamahtaa eetteriin. Ostan heti julkaisussa. Mietin vaan ostaisinko PC:lle vai PS4:lle. PC:llä mielumin ehkä pelaa pikseligraafisia pelejä pienellä näytöllä vs pleikkari ja jättitöllö. No varmaa ostaminen kumminkin on, hinnalla ei ole väliä, tällaisia kulttuuritekoja mielellään tukee. Harmi, että preorder packit oli loppuneet, olisi sitä voinut ostaa nimensä creditseihin. :D

Kickstarterin sivuilta:

The first part of 198X will be released on June 20. Day 1 formats will be PC and PS4, followed by Switch and Xbox One later this year.
396  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 31.05.2019 22:42
Valmentaja

Viime aikojen suurin floppi kaupallisesti. Eivät kriitikotkaan tästä kovin ole pitäneet ja siitähän Tuukka ei hirveästi tykännyt. Nyt tuo pyörii ruutu.fi -palvelussa maksutta. Piti siis itsekin katsastaa onko leffa niin paska kuin mitä arvostelut ja teatterimenestys kertovat. Tämähän kertoo siis Jari Sarasvuon ja hänen valmennusyhtiönsä Trainers House Oyj:n tarinan. Soundtrackia olen Spotifystä kuunnellut vajaa vuoden verran ja ainakin se on iskenyt. Väittäisin, että kovin soundtrack mitä suomalaisissa leffoissa olen kuullut - ei ainakaan nopeasti tule mieleen mitään parempaa.

Itse elokuvakin oli katsottava. Ei missään nimessä niin paska, kuin mitä oletin. Välillä toki paistaa läpi kotikutoisuus, varsinkin kun on tottunut katsomaan satojen miljoonien HBO -produktioita. Kyllä tuon silti hyvin jaksoi katsoa ilman haukottelua, muutama todella hienosti kuvattu ja kirjoitettu kohtauskin oli mahtunut mukaan. Vähän tuli mieleen, että tämä olisi köyhän miehen Wolf of Wallstreet ja soundtrack halpisversio Hans Zimmeristä. Ei missään nimessä huono suoritus. Hienosti on kuvattu sitä sekoamista mitä IT -kuplan aikoihin niin suomessa kuin maailmalla elettiin. Soundtrackilta erikoismaininta Janne Huttunen - Sinä olet sankari biisille.
397  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 30.05.2019 15:45
Höpö höpö, se että näkee Hakkaraisen esimerkkinä demokratian huonosta puolesta kertoo enemmän itsestä, kuin Hakkaraisesta.
Se että tuomittu juoppo ja seksuaalirikollinen pääsee europarlamenttiin on demokratian heikkoutta. En siis tarkoittanut sitä että Hakkarainen on eri mieltä kanssani, se ei tietenkään ole demokratian heikkoutta. Heikkous on siinä että päättäjäksi voi päästä kuka vaan, myös rikolliset. En myöskään tarkoita sitä että Hakkarainen olisi ainoaa laatuaan. Ymmärtääkseni sielä on korkeammassakin asemassa juoppoja. Tuomituista seksuaalirikollisista tosin en ole varma. Sekään ei tietenkään tarkoita että siellä ei jopa raiskaajia olisi. Mutta siinä tilanteessa äänestäjiä on huijattu. Nyt kaikki on täysin esillä ja silti... Hakkaraisen valinta on suora esimerkki demokratian heikkouksista.

Tässä ollaan herkästi tilanteessa jossa jaellaan oikeuksia vaikuttaa yhteisiin asioihin vain sellaisille tyypeille joista itse pidetään. Mihin vedämme rajan sitten? Onko niin, että kun saa tuomion jostain rikoksesta, niin tämän jälkeen oikeus vaikuttaa europarlamentissa otettaisiin pois loppuelämäksi vaikka olisikin kärsinyt rangaistuksensa?

Pahempi uhka demokratialle on vallan keskittyminen Brysseliin. Suomella on 13 edustajaa joiden valta on käytännön nolla. EU säätää 90% Suomea koskevista laeista ilman, että meillä on suurtakaan sanaa lain sisältöön.
398  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 30.05.2019 14:36
Hakkaraisen puolustaminen oikeastaan millään tavalla on mielestäni vähän typerää. Kaikella kunnioituksella GBA. Mies on ehkä suorin esimerkki demokratian huonoista puolista. Ja vaikka ei olisikaan, Zoukan mainitsema ironia iskee tajuntaan kuin tyrmäystippa, varsinkin kun alkaa miettimään tajuaako Hakkarainen itse sitä. Mies on kuitenkin käytöksellään antanut kuvan, että "vihaa" juurikin heitä jollainen itse nyt on. Ainoa asia mikä tilannetta voi lieventää on se, että jos mies on oikeasti tekemässä sielä jotain muuta kuin painamassa nappia. Mutta en voi sille mitään että tästä saunanvaltaajasta huokuu fiilis, että on siellä vain ja ainoastaan verovaroilla elävä loinen.

Höpö höpö, se että näkee Hakkaraisen esimerkkinä demokratian huonosta puolesta kertoo enemmän itsestä, kuin Hakkaraisesta. Hakkarainen on hyvä esimerkki siitä, että demokratia toimii. Kaikki saavat äänensä kuulumaan. Mikäli demokratia ei toimisi, kanavoituisi turhautuminen mahdollisesti jollain huomattavasti negatiivisemmalla tavalla kuin äänestämällä Hakkarainen europarlamenttiin.

En itse äänestänyt tai äänestäisi Hakkaraista ja huomattavasti pätevämpiäkin edustajia olisi Suomella lähettää Europarlamenttiin kuin Hakkarainen.
399  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 30.05.2019 13:28
Fissioreaktori blogissa suomalaiset teknologian tutkimuskeskuksen (VTT) tutkijat kommentoivat Chernobyl TV -sarjaa. Huikean mielenkiintoinen blogi ja iso kiitos kirjoittajille. Suosittelen kaikille sarjan faneille, ja niille jotka eivät vielä ole sarjaa katsoneet, niin samantien HBO päälle. Tämän vuoden paras sarja ylivoimaisesti.
400  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 30.05.2019 12:56
Hakkaraisen käytös tietyissä tilanteissa ei tietenkään millään tavalla ole hyväksyttävää. Kielitaidosta irvailu lienee täysin turhaa, eivät ne paremman väen ranskalaiset ja saksalaiset puhu englantia sanaakaan. Sitä varten on tulkit europarlamentissa. Substanssiosaaminenkin lienee huomattavasti korkeammalla kansainvälisen uran ansiosta(myi sahansa Hondurasiin ja toimi konsulttina siellä), kuin jollain poliittisilla broilereilla. Jyrki Kataisen YO-todistuksessa muuten on B ruotsista ja B englannista (A ranskasta), Jutta Urpilaisella samat ja lyhyestä matematiikasta C (huutonaurua). Kovin suuria älynlahjoja ei siis tosiaan tarvita uran luomiseen, vaan kuten Zoukka jo tuossa kertoi niin loputon itsevarmuus riittää. Alexander Stubb kirjoitti A:n pitkästä matematiikasta, silti on pankinjohtaja. Esimerkkejä riittää loputtomiin.

Muuten EU -vaaleissa ei yllätyksiä nähty. Uudet poliittiset voimat keräsivät lisää kannatusta ja vanhan eliitin valta laimeni hieman. Suurempia muutoksia EU:n politiikkaan on turha odottaa. Sanoisin, että talouselämän reaaliteetit ovat se suurin voima joka lopulta hajottaa nykymuotoisen EU:n tai ainakin muuttaa sen muotoa hyvin paljon. Yhdysvalloissa liittovaltio toimii, koska talous vetää vuodesta toiseen ja vapaamatkustajan paikalla olevat osavaltiot eivät ole (niin suuri) ongelma. Myöskin sosiaalietuudet toimivat hyvin eri tavalla kannustaen työntekoon, joten vastaavanlaista vapaamatkustajien luokkaa ei synny. EU:ssa yhä harvemman valtion talous on siinä kunnossa, se kestää nykymuotoisen kokomaailman sosiaalitoimiston roolin.

Uskon, että EU:n mureneminen tulee lähtemään Italiasta. Italialla on tällä hetkellä yli 130% velkaa suhteessa BKT:hen. Se maksaa korkoa siitä vajaa 3% ja ei kykene lyhentämään kertyneillä veroilla edes korkoja, vaan rahoittaa korkojenkin maksun lisävelalla. Italian BKT kasvoi viimeisen 3kk aikana 0,2%, eli kasvu-uralle on päästy ja jopa voittaen markkinoiden odotukset, mutta jokainen ymmärtää ettei 0,2% Q1 kasvu tarkoita sitä, että kriisistä oltaisiin selvitty. Italian kohtalo riippuu kahdesta asiasta, lähteekö talous oikeasti nousuun ja kuinka kauan sijoittajien hermot kestävät ja lisärahoitusta annetaan. Todellisuudessa jokerikortti EU pelastaa lopulta ja suomalaiset veronmaksajat maksavat Italiankin pelastuspaketin. Mihin tämä johtaa? Kun vaakakupissa alkaa olla liian monta nettosaajaa nettomaksajat lähtevät. Tyytymättömyyteen nykyistä politiikkaa kohtaan ja lopulta liittovaltio EU:n purkamiseen. Tilalle tulee todennäköisesti se EU, jota ääriliikkeet kannattavat eli puhdas vapaakaupan alue ilman Brysselin ylivaltaa kansalliseen lainsäädäntöön.



401  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sähköautot - Maailman pelastus vai Vihreiden salajuoni? : 20.05.2019 21:38
Laitetaas tää tänne sähköautoihin, vaikka osakekeskusteluakin tää on.

Elon Musk: Teslan rahat loppuvat tätä menoa 10 kuukaudessa

Teslan tilanne on tällä hetkellä melko huolestuttava. Osake on sukeltanut vuoden alusta 302 dollarista 203 dollariin, tosin osakkeen arvo nyt on se ja sama, se ei välttämättä heijasta yrityksen todellista arvoa. Nyt tosin alkaa massit olla loppumaisillaan, vaikka 2,2 miljardia toiselta kuulostaakin. Mitä veikkaatte käyvät? Ostaako lopulta joku isompi Teslan vai kääntyykö tulos lopulta voitolliseksi? Tällä hetkellä analyytikoiden konsensus on "pidä", mutta kyllä siellä on muutama "osta" -suosituskin.

Volvo julkaisi myös oman "Teslan tappajan" Polestarin. Kuvissa ainakin ihan näyttävä peli. Saksassa tollasen Polestar 2:n karvalakkimallin saisi noin 40 000 eurolla, mikä alkaa olla jo ihan kohtuu hinta uudesta autosta. Toki Suomessa aivan eri, mutta kyllä nuo sähköautojen hinnat tulee mukavasti alaspäin.

402  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 19.05.2019 12:43
Chernobyl on kyllä aika hyvä.

Kannattaa muuten olla tarkkaan ton HBO:n kanssa. Ihmettelin kun aloin katsomaan kakkosjaksoa, että onpa tuttu jakso ja miten tässä voi olla näin pitkään takaumia edellisestä jaksosta. Tajusin jossain 10min kohdalla, että olin katsonut tokan jakson ensin ja nyt pitää aloittaa ekasta jaksosta uudelleen, koska HBO:n PS4:n softa ainakin aloitti suoraan kakkosjaksosta kun aloin katsomaan sarjaa. Tain näin ainakin asian itselleni selitän, koska en muuta selitystä keksi miten helvetissä olen aloittanut kakkosjaksosta  :lol:

403  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 18.05.2019 17:25
Hyvin vahvasti samat fiilikset mitä yllä olevat ovat kirjoittaneet. Kauheaa katseltavaa kun heitetään rotkoon useamman kauden hahmojenkehitys todella hätäisillä kuolemilla. Noh uusia sarjoja kohti. GoT:n viimeinen kausi on jo menetetty. Viimeisen jakson katson silti, onhan sarja ollut itselle se tärkein ja suurin koko olemassaolonsa ajan. Pitää muistella vain niitä hyviä hetkiä ja kausia.

HBO:n juuri alkanutta Chernobyl-sarjaa ylistetään kaikkialla. HS kirjoitti ihan kelpo jutun uudesta Chernobyl sarjasta. Tätä on kehuneet aivan kaikki. Monet Temptation Island -tason scheissea katsovatkin ovat laittaneet viestiä "hei kato tää". Hype on todella kova. Mielenkiintoinen sarja ja tapahtuma siinäkin mielessä, että nää tapahtumat on varmasti vaikuttaneet melkein kaikkien meidän elämään ihan solutasolla. Suurin osa lautalaisista taitaa olla syntynyt joskus 80-90 luvulla ja laskeumat lensivät myös suomeen asti. Näitä tsernobyl -mustikoita ja sieniä on koko lapsuus ja elämä syöty. ;D

Traileri

Rotten Tomatoes tällä hetkellä 95% ja audience score 98%, ihan semi ok luvut.  (GoT:n luvut S08:lla 71% ja 40%)
404  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 18.05.2019 15:32
Noh, Eurovaaleissa voidaan vielä korjata eduskuntavaaleissa tehtyjä virheitä. Gallupeissa PS on jo noussut Suomen suurimmaksi.

Dystopia

Helkkari. Onhan nää PS:n vaalimainokset parempia toimintaelokuvia kuin 95% siitä diibadaabasta mitä Hollywoodista tulee.  ;D
405  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 14.05.2019 22:21
Atarihan on jo jonkin aikaa ollut kiertopalkintobrändi, jonka nimellä julkaistaan juuri ne klassikot joltain 70-luvun lopulta jonkin kokoelman muodossa ja sitten myydään eteenpäin. En usko, että brändillä on enää tässä vaiheessa mitään merkittävää arvoa. Nykyinen Atarihan taitaa olla jo kertaalleen konkassa käyneen Infogramesin jäännösosasto.

Oma säästäminen on pari vuotta mennyt "turvallisiin" rahastoihin ja tilillä makuuttamiseen (suhteessa 70:30). Ei ole vielä ihan osakekauppoihin uskaltanut lähteä, kryptojakin on kourallinen (muutaman satkun edestä, tosin aloitussumma oli 100e joten siihen nähden hyvä tulos). Vielä ei ole uskaltanut täysiä lähteä osake/kryptoseikkailuihin, mutta kirjallisuutta on aiheesta kyllä lukemattakin. Seurattu on sivusta kyllä jo hetki.

Rahaa tulee silti hassattua kaikenlaiseen turhaan vaikka säästöön sitä meneekin about neljännes tuloista — ainakin semmonen fiilis on.

Joo luin itsekin tuota historiaa hieman ja ei kyllä vakuuttanut.

Suoriin osakkeisiin ei missään nimessä ole pakko lähteä, eikä akateeminen tutkimus näe tässä mitään merkittävää etua rahastosijoittamiseen. Päinvastoin, tutkimus tukee näkemystä että osakepoiminnalla on aika helkkarin vaikea saavuttaa ylituottoa. Pankeilla ja suursijoittajilla on toki paremmat välineet ja kontaktit suoraan firmoihin mikä auttaa tässä. Piensijoittajista (jollainen minäkin olen) valtaosa tekee järkyttäviä virheitä, joilla tuhotaan vuosien tai vuosikymmenten tuotot. Suurimpina virheinä; malttamattomuus, ymmärtämättömyys kulusuhteesta, kaikki munat yhteen koriin.

Se mistä sä voit mahdollisesti saada ylituottoa suhteessa markkinaan on pelialan tuntemus(tai ylipäätään ala jonka tuntee). Mikäli tunnistat ennen sijoittajia, että tässä on seuraava GTA V ja WoW voit hyvinkin saada sen salkun graalin maljan kiinni. Harmi vaan, että niin harva pelifirma on listattu ettei niihin sijoittaminen ole kovin helppoa.

Muutamalle kaverille osteltiin Roviota salkkuun tuossa joku aika sitten, itselle en ostanut. Vuoden alusta 86% nousua.  :rollaus:

406  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 12.05.2019 15:10
Behavioural finance on varmaan finanssialan mielenkiintoisimpia tutkimuskohteita. Miten ihmisen mieli vaikuttaa hinnanmuodostumiseen. Varsinkin Bitcoinissa, kun se hinta muodostuu melko puhtaasti (ainakin vielä) tästä pelon ja ahneuden taistelusta. Kun riittävän moni alkaa uskomaan tuohon tekniseen analyysiin, niin siitä tulee itseään toteuttava ennuste. Toki jossain vaiheessa kun karhumarkkina alkaa ja aina ostaa "pohjilta" vain todetaakseen että uudet stop loss markkerit paukkuivat, niin se ei olekkaan enää niin hauska väline tuoton tekemiseen. Loppupeleissä tekninen analyysi osoittaa vain miten kurssit ovat historiassa seilanneet ja tämä ei ole tae tulevasta, kuten tavataan sanoa. Olisi se tosin kyllä saatanan hienoa jos Bitcoin nousisi sinne 200 000 euron tavoitehintaan. :)

Seeking Alpha kirjoitti erinomainen artikkelin Beyond Meat firmasta joka listautui juuri pörssiin ja valmistaa lihatonta lihaa. Mm. Bill Gates ja Leonardo DiCaprio ovat olleet tässä mukana. Aloitti 25$:sta ja nyt hinta on jo 66$. Kovin nousu kahteen vuosikymmeneen jos katsotaan listautumisia. Itse tuote on käytännössä ravintoköyhää paskaa (huono prode/rasva ratio vs aito liha/kana), mutta maailman pelastus on nyt kovin megatrendi ja hype sen mukaista. En usko, että nousu pysähtyy edes tuohon, firmalla on hyvä tarina, uskottavat maskotit ja tuote joka uppoaa siihen asiakaskuntaan joille poseeraus on substanssia tärkeämpää (huomattavasti parempiakin vegejuttuja on tarjolla). Harmittaa helkkaristi, kun näin eurooppalaisena tähän listautumiseen osallistuminen oli hankalaa. Nyt on vaikeaa painaa ostonappulaa näin suuren nousun jälkeen, mutta kuten Bitcoinissakin, niin en usko tämän yhtiön arvonkehityksen muodostuvat pitkään aikaan mihinkään järjelliseen, vaan puhtaasti hypellä ja momentumilla mennään vielä jonkun aikaa ylös. Olisiko spekulantille tässä paikka 6kk holdille? Toki vaikea se on siellä huipuissa irrottaa ennen muita.

Toinen mielenkiintoinen maailman pelastamiseen tähtäävä yhtiö on ruotsalainen Triboron, joka listautui tänä vuonna. Keuli nopeasti melkein tupliin avaushinnasta, mutta nyt on taas tipahtanut takaisin listautumishintoihin. Valmistaa siis litkua joka lupaa säästää bensankulutusta 3-5%(kaksitahtimoottoreissa jopa 10%) ja vähentää mekaanista kulumista. Tässä on oikeasti ihan mielenkiintoinen ja käsittääkseni ihan toimiva tuote. Tätä voisi käyttää niin bensalenkkarit (jotta moottori ei kulu), sekä parempi väki (jotta ei maapallo poksahda).

Muuten nyt suuntaisin katseen velattomiin ja vähävelkaisiin teollisuusfirmoihin -> Brexit ja Trumpetin tullit ovat pudottaneet monen firman hinnan ennätysalas. Kuka uskoo, että tämä on status quo koko loppuelämän? Sanon että tullit lentää hiuksista vittuun vielä 1v sisään ja Brexitistä huolimatta taloussuhteet normalisoidaan, koska kaikki ihmiset uskovat erimielisyyksistään huolimatta samaan uskontoon ja se on RAHA.

Pelimiehille ruotsin pörssistä löytyy muuten nykyään Atarin osake. ISIN koodi = SE0012481232. Tää firma taitaa elää puhtaasti retrobuumilla, vai nostaako Atarin uusi Atari VCS -konsoli firman suosta ylös? Ehkä hetkellisesti, mutta sen jälkeen pitäisi keksiä muutakin kuin retrolla ratsastaminen.





407  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 09.05.2019 17:11
Täyttä paskaahan

Spoileri (osoita katsoaksesi)

oli, mutta ihmisillä on nyt vähän hämmennystä muuten maantieteellisesti ja strategisesti.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Jo viime kaudellahan kaikki realismi etäisyyksistä heitettiin pois, kaikki kohtaamiset voi olla heti seuraavana päivänä missä tahansa päin maata.

En siis puolustele kirjoittamista yhtään, parit faktat vaan hakusessa ihmisillä.

Tää oli tosiaan toinen asia mitä ihmettelin, siis miksi

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Mut joo, kaikki mitä sarjassa on tapahtunut nyt kahdeksannella kaudella olisi voinu tehdä vaan niin paljon uskottavammin. Harmittaa helkkaristi itseä nämä epäloogisuudet ja teleporttailut. Olisin niin paljon mieluummin katsonut hidasta matkaamista jaksotolkulla, olisivat vaikka tehneet useamman kauden lisää.  :)
408  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 09.05.2019 01:24
Veneillä seilaus ja neuvottelu kohtaukset tosiaan laski jakson tasoa, vaikka muuten pidin kyllä. Mutta sanoin tämän jo edellisestä jaksosta:
"Se johtui lopulta typerästä ämmästä. Ne perkeleet ujutti sellaisen sarjaan kuitenkin."

Ja nyt niitä on jo kaksi.

Tarkoitat niillä ämmillä varmaan näitä käsikirjoittajia.  :)

Dany forgot about the Iron Fleet
409  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 08.05.2019 23:51
Todennäköisin hallitus tässä vaiheessa SDP + Keskusta + Vasemmisto + Vihreät + RKP. Kommunis...kansanrintama siis. Noh ei tuomita, ennen kuin nähdään minkälaista reaalipolitiikkaa tekevät. Puheet ovat puheita, mutta seuraavat 4 vuotta näyttää mitä oikeasti aikovat.

Oma ennustus mikäli hallitus tällaisena toteutuu:

  • verotus kiristyy huomattavasti kaikilla tämän hallituksen jälkeen johtuen velkapotin kasvatuksesta
  • köyhien ostovoima laskee erillaisten haittaverojen muodossa (mm. lihavero ja muut ilmastoverot) - Rinne jatkaa hyvätuloisena lihan syöntiä
  • Suomen talous kääntyy kohti taantumaa ja velkavuori alkaa taas kasvamaan, pääomat ja koulutettu väki pakenee suomesta
  • julkinen sektori jatkaa paisumistaan 100 000 uuden hoitajan muodossa (SDP:n lupaus)
  • eläkeläisten eläkkeitä nostataan Rinteen satasella, himmeli jatkaa kasvuaan kunnes tajutaan ettei nykyiseenkään ollut varaa -> eläkejärjestelmän nopeampi romahdus
  • tulonsiirtojen varassa elävien ostovoima paranee seuraavaksi neljäksi vuodeksi, lisäksi tulonsiirtojen varassa elävien määrä kasvaa eksponentaalisesti kunhan uutiset saavuttavat kulttuurimaat
  • yritysvihamielinen hallitus tappaa orastavan talouskasvun ja yrittäjäksi lähtemisen kynnys nousee
  • parempi väki saa tutkimusapurahaa nykyistä enemmän ja heimopäälikkö uuden audin kehitysyhteistyöapurahojen tuplaantumisen muodossa

Riippuen tulevasta talouskasvusta selviämme joko säikähdyksellä, mutta mikäli lama ja sitä vauhdittavat hallituksen toimet toteutuvat niin neljän vuoden päästä PS ja Kokoomus saavat yli 50% yhteiskannatuksen ja joutuvat korjaamaan edellytykset talouskasvulle ja hyvinvoinnin jakamiselle.

Hieman pelottaa mitä hallitus keksii, mutta kuten sanoin jo aiemmin ei tuomita ennen kuin nähdään mitä sieltä tulee.




410  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 08.05.2019 23:15
Neljäs jakso:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Ei tätä paskaa voi edes paatunein fani enää puolustaa.

Pakko olla zoukkan kanssa samaa mieltä ekaa kertaa sataan vuoteen.

Lisäksi:
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Noh, odotellaan 20-30v ja tästä tehdään onnistunut remake?
411  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 06.05.2019 16:34


Uskon kanssa, että tämä on se suurin ongelma. Varmasti päin honkia kalibroidut telkut ja vanhoilta tableteilta katselut ovat haitanneet porukkaa kanssa, mutta kauneusvirheitä oli kyllä myös kunnossa olevalla kalustolla. Onko kyse sitten edelleen siitä, että HBO:n sovellustarjonta on vaan jumissa luokituksessa shit tier - mihin on jo vuosien varrella totuttu - vai onko kyse enemmän siitä, että kovan kysynnän vuoksi matskua on varsinkin ekoina päivinä pakko ampua eetteriin vaatimattomampana ettei pipeline kiehu yli? En osaa sanoa.

Viimeisen päälle fyysiseltä medialta ja kunnon TV:llä katsottuna tämä voi hyvin olla yksi upeimpia TV-sarjajaksoja koskaan, teknisesti/valaistuksellisesti. Tällainen tinkimättömyys ei vaan ikävä kyllä oikein istu massakulutukseen nykytekniikalla.

Netflixillä tämä ongelma on vissiin korjattu niin, että mediaa voi ladata offline tilaan katseltavaksi ja kuvanlaatu pysyy täten parempana? HBO:lla ei taida vastaavaa olla. Sinänsä kyllä läppä, kun kyseessä on maailman kallein ja hienoin tv-sarja ja sitten katsellaan kahden markan striimejä kusisilta näytöiltä.

Kakkosjaksolle kanssa peukku. Pidän itse eniten dialogipohjaisista elokuvista ja tv-sarjoista. Päätön toiminta kiinnosti viimeksi lapsena, jos silloinkaan. Nyt nelosjakson kimppuun   :)
412  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 05.05.2019 16:33
GoT:n kolmas jakso. Olipahan paska ja toisaalta ihan ok yhtäaikaa. Kaikki on tän varmaan jo nähneet, mutta laitetaan spoiler -tagien alle silti.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

413  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 04.05.2019 16:50
Sijoitusalkkuun defensiivisiä osakkeita

Taloustaito kirjoitti artikkelin sijoittajien varautumisesta laskukauteen, joka näkyy defensiivisten osakkeiden suosiona salkussa. Defensiiviset alat ovat tyypillisesti sellaisia, jotka pärjäävät myös laskusuhdanteessa. Eli sähköyhtiöt, teleoperaattorit, kiinteistöala ja kulutushyödykkeet. Näitä ihmiset käyttää, vaikka ei olisi enää muuhun varaa. Toisaalta näiden kulutus ei lisäänny samalla tapaa jos talous lähtee laukalle ja sama näkyy osakkeen hinnassa.

Oma salkku koostuu tällä hetkellä 60% kasvuyhtiöistä, start-upeista ja suhdanneherkistä firmoita. Loput 40% on hajautettu hyvin indeksiin ja blue chip firmoihin (suuria vakavaraisia arvostettuja yrityksiä). Indeksi ja arvosijoitukset ovat voittaneet kevyesti tänä vuonna muut osakepoiminnat, mutta sillä nyt ei ole omassa sijoitusfilosofiassa paskaakaan väliä. Se missä osakkeet nyt ovat tai missä ne ovat vuoden päästä on minulle hyvin vähän väliä, horisontti on jossain kymmenen vuoden ja sen jälkeisessä ajassa. Silloin jos vielä on poiminnat montussa, niin ei naurata enää.  ;D

Hypettämisen guru Elon Musk muuten heitti läppää Ethereumista Twitterissä. Nähdäänkö tänä vuonna Etherin keuliminen?Jotain yhteistyötä saattanee olla luvassa?

Osakepoimintoja:

Netent

Osake on historiallisesti halpa. Firma täysin velaton. Oman pääoman tuotto (ROE) vuodesta toiseen 50-65%. Valmistaa slotteja nettikasinoille ja livekasinoille. Ruotsissa tuli regulaatiota tänä vuonna ja 19% pahevero, mikä on painanut kasinofirmoja alaspäin, mutta Netentin etu on siinä ettei se ole sidottu mihinkään maahan (vaikka ruotsalainen onkin ja sieltä suurin osa liikevaihdosta on tullut), vaan pelejä voi pelata missä vain ja siksi markkinat ovat koko maailma. Nyt saivat luvat jenkkeihin kahteen eri osavaltioon ja julkaisevat myös uuden Narcos pelin. Lisenssit monen eri suuren nimen kanssa kuten Guns n Roses, Vikings, Planet Of Apes, Jimi Henrix, Mötley Crue ja Dracula. Suurimmat riskit on regulaatio, mutta jo suhteellisen isona firmana se myös suojelee Netenttiä uusilta kilpailjoilta. Pahimpana riskinä on tietty sama mikä kaikilla peli- ja softafirmoilla -> parhaat tekijät vaihtaa helposti kilpailijalle isomman liksan perässä.

Hinta nyt 30,57 SEK (tämä muistiin ylös)
414  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 25.04.2019 17:43
Mennääs takasin asiaan.

Tulosjulkistuksia pukkaa. En yleensä reagoi tässä tilanteessa ennusteisiin mitenkään, koska kokemukseni mukaan monet muut reagoivat joten laskut ja nousut ovat jo ennen julkistusta hinnassa. Mutta tein nyt poikkeuksen. Myin Metsä Boardia kun kovasti sanoivat että Stora Enso julkistaa huonon tuloksen ja ala on selkeässä laskussa. Nokian jätin, kun pettymykset ovat hyvin tiedossa ja tämän pitäisi kuitenkin olla Nokian aika pikku hiljaa. Kuinka kävi? Nokia on nyt yli 9% laskussa ja Metsä Board vajaan prosentin nousussa kun Stora Enson tulos oli parempi kuin analyytikoiden ennustukset  :lol:

On tää hauska laji joo... Jokunen aika sitten yritin F-Securella ja Etteplanilla samaa ja tulos oli ihan samanlainen. En tiedä onko osake poiminta vaikeaa vai ei, tai kuinka hyvin sillä ammattilaiset tienaa, mutta meikä vetää ainakin riman alta niin että rytisee.


Saa nähdä kuinka Nokian bisnes ja kurssi menee tänä vuonna. Kovasti sanovat nyt että jo solmituista sopimuksista tulee syksylle nostetta, joten... varma veto? En tiedä. Ajattelin kyllä ottaa Nokiaa nyt lisää kun on tuollainen lasku ja kassassa on Metsä Boardin rahat. Ole ahne kun muut ei ole jne...

Buy the Rumour, Sell the News. Eli siinä vaiheessa kun asiat on jo uutisissa on myöhäistä. Silti tavallisena pulliaisena (kuten minäkin) on ihan lottoa treidailla tulosjulkistuksia. Näissä rahaa tekee vain hyvin pieni ammattilaisten porukka, joilla on Bloombergin terminaalit käytössä (hinta 24 000$ vuosi). Näitä vastaan on aika turhaa alkaa taistella, kun tekevät työkseen sitä ja oikeasti käyttävät uutisiin ja huhujen perehtymiseen koko aikansa. Toki ovat ne ammattilaisetkin kokoajan väärässä. Riittää kun on useammin oikeassa kuin väärässä.

Lisäksi olette varmaan ihmetelleet miksi tulosjulkistuksen aikoihin pörssi aukeaa samantien -10%? Se johtuu siitä, että ammattilaiset treidaa ihan eri aikaan kuin tavan kahisevat tuulipuvut. Ammatikseen pelaavat ostavat ja myyvät ennen pörssin aukeamista ja sen jälkeen eli ns. Pre Market ja After Hours.

Zoukka kysyi voiko näillä tehdä pikavoittoja. Kyllä voi, liikkeet ovat usein isoja, kuten Nokia tänään -10%. Jos vielä käytät jotain viputuotetta voit saada vaikka 100% päivätuoton (tai tappion). Se pystyykö tavan pulliainen pitkässä juokussa tekemään rahaa näillä arvauksilla on eri asia. Jotkut varmasti pystyvät, suurin osa ei. Monella voi olla treidaajaa parempi sisäpiiritieto tai jonkun niche alan tuntemus ja täten parempi tatsi siihen miten firmalla menee ja minkälainen tulos sieltä voisi tulla.

Analyytikot usein asettavat tavoitehinnat vuodeksi eteenpäin. Se osuuko osake tavoitehintaan on kiinni monestakin tekijästä ja niiden toteumasta. Paljon on asioita jotka voi mennä pieleen ja tällöin yleensä tuloksena on osakkeen arvonlasku. Nokiakin antoi ymmärtää, että ihan hyvin menee ja tähän lankaan menivät myös analyytikot(tai suurinosa niistä). Goldmanin liimatukat antoi Nokialle tavoitehinnan 4,70e ja myyntisuosituksen. On sitä Nokian paskaa omassakin salkussa, samassa veneessä ollaan.

Tavan sijoittajalle paras strategia onkin buy & hold & buy more.
415  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 25.04.2019 00:36
JayeizH, ymmärrän kyllä suuttumuksesi. Kaksi sinun näkökulmastasi jonnea antaa rahan käyttöön (tai mihin vaan) neuvoja perheelliselle (senior ;D) lautalaiselle. Meillä ei varmastikkaan ole täyttä tilannekuvaa kuinka paljon arki ruuhkavuosien täyttämässä perheessä maksaa. Toki työni puolesta joskus suunnittelen tällaisten perheiden taloutta, mutta jokainen perhe on aina uniikki tapaus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen jne. Ei ole yhtä mallia joka sopii kaikille. Kuten on käynyt ilmi, niin JayeizHin kohdalla tällä hetkellä selvästi säästösuhteen nostaminen johtaisi turhan tiukkaan elämään. Turha tästä on kipuilla sen enempää.  :)

Annan vähän lisää siihen miksi olen itse niin voimakkaasti sen näkemyksen kannalla, että suurinosa keskituloisista pystyy kyllä harjoittamaan sijoittamista ja se pohjautuu omaan elämään. Tuskin valehtelen jos sanon eläneeni puolet lapsuudestani, koko teini-iän ja varhaisaikuisuuden euroopan unionin köyhyysrajan tai suhteellisen köyhyysrajan alapuolella. Silti koen eläneeni hyvinkin onnellisen lapsuuden enkä koe minulta puuttuneen mitään, vaikken kyllä mitään maksullisia harrastuksia harrastanut. Ekasta oikeasta duunista jäikin sitten 10 000 euroa käteen vuoden aikana, kun olin tottunut elämään niin kurinalaisesti. Opintolainan käytin 100%:sti osakkeisiin ja matkusteluun ja ihmettelin miksi ihmiset käyvät päivätöissä opiskeluiden ohessa ja silti heillä ei riitä rahat elämiseen.

Sitten kun pääsin parempiin hommiin kompensoin toki "köyhän" lapsuuteni ja söin joka ikinen päivä ulkona ensimmäisen vuoden. Lähti se kyllä muutenkin ihan vitun lapasesta ja ihan tietoisesti koska "ansaitsin kaiken" :lol:

Zoukka tuossa kirjoitti erinomaisen postauksen mielenlaadusta ja suunnittelemisen tärkeydestä. Tätä ei vaan voi kyllin korostaa. Ihminen (kuten minä) sortuu polulta aina mikäli asia ei ole paperilla ja mielen syvissä soluissa kristallin kirkkaana selvä. As you think, so shall you become. Mikäli sijoittamiselle ja säästämiselle ei ole syytä miksi näin tekee, näin ei myöskään tee. Itselleni se on taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen pitkässä juoksussa, mutta se mikä minut pitää päivittäin osakkeiden kimpussa on se peli josta pidän. Nautin pelistä nimeltä markkinoiden voittaminen, vaikeusastetta on aika pirusti kun Goldman Sach on vastapuolella. Ei tarvitse itsekään ulista liian helposta putkijuoksusta ja kenttäsuunnittelusta. Vaikka voittaisin 100 miljoonaa eurojackpotista en lopettaisi treidaamista, vaan päin vastoin tekisin sitä mitä teen tänäänkin, mutta vain hieman isommalla pinkalla.

Tuossa puhuttiin myös kapitalismista, joka tarvitsee massoja, mutta onko se kumminkin niin että konsumerismi on tullut ratkaisuksi ihmisten ongelmiin, eikä päin vastoin. Ihmiset ovat itse valinneet helpon keinon lievittää kipua ja ahdistusta. Muna vai kana? Tätä vastaan kun asettuu, niin eihän se ilman kipuilua tapahdu. David Goggins (musta jumalani) on sanonut On The Other Side Of Suffering Is Greatness. Siksi näen nykyään kaikki haasteet vain positiivisena asiana. Kun joku sanoo "ei ole mahdollista" syttyy liekki Gba:n silmissä. Siksi haastan ja kannustan myös teitä, kun sanotte että ei onnistu ja pyrin tuomaan esille esimerkkejä joilla onnistuminen voisi olla mahdollista. Loppupeleissä ainoa asia johon voi vaikuttaa on oma tekeminen, olosuhteille ei voi mitään.




416  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 24.04.2019 19:12
Noh, lasketaanpa. Tilastokeskuksen mukaan suomalaisten yleisin bruttopalkka on 2600 euroa kuukaudessa. Nettona se tekee about 2100e.

Perheessä on kaksi keskiverto aikuista tienaamassa ja kaksi räkänokkaa imemässä rahaa.

Tulot 2100e x 12,5 (lomarahat laskettuna mukaan) x 2 = nettona 52 500e

Jos tällaisella keskivertoperheellä ei ole varaa säästää, niin se tarkoittaa kaikkien köyhempien elävän jatkuvasti velaksi ja vielä köyhempien näkevän nälkää? Todellisuudessa monet kaupan kassatkin saavat raavittua autorahat, omistusasunnon ja thaimaan matkat kasaan. Kyse on ennen kaikkea valinnoista.

Sanotaan, että perhe saisi säästettyä 20% nettotuloistaan. Se tekisi 10 500e säästöön ja elämiseen jäisi vaivaiset 42 000e vuodeksi. Nälkäkuolema? 42 000 euroakin on 3500 euroa per kuukausi käytettävää massia. Eikö tällä elä jo ihan hyvin? Keskimäärin suomalaiset sijoittaa noin 5% kuukausiansioistaan, ilman että edes huomaavat sitä. Sekin on ihan hyvä taso.

Vaurauden haaliminen on pitkä tie. Jos se olisi helppoa, niin jokainen meistä olisi jo miljonääri. Ei pidä tavoitella pikavoittoja. Tuolla mediaanituloisen 20% säästölläkin perheelle kertyisi 20 vuoden aikana noin 446000 euron varallisuus 7% nettotuotto-olettamalla. Tähän päälle vielä omistusasunto, koska samaan aikaan tulisi maksettua kämppä pois.

Suomalaiset kuuluu maailman rikkaimpaan 1% väestöstä ja sanovat ettei ole varaa sijoittaa. Kyllä on - ainakin siitä määrästä päätellen tavaraa mitä jokainen omistaa, mutta alku on hidas ja kivinen aina. Se pitää vain hyväksyä. Parempi saada se 100e/kk syrjään, kuin ei mitään. Sehän on selvää ettei koko palkkaa voi sijoittaa, eikä tietenkään pidä elää niin ettei mitään voi elämässä tehdä. Silti haluan rohkaista jokaista tutkimaan omaa tiliotettaan ja tekemään budjetin koko vuodelle. Saattaa olla, että turhia rahareikiä löytyy tai sitten ei. :)





417  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 23.04.2019 22:47
Yks päivä tuli netissä vastaan kuva kultaharkoista jossain pankin holvissa. Kasa keltaisia palikoita makaa lattialla, joiden arvo muka miljoonia tai miljardeja. Siinä just heräsi ajatus, miten järjetöntä kaikki raha oikeastaan on.  Omistatko tuhansia hehtaareja metsää, peltoja, taloja, järven ja ties mitä asioita, jotka voivat elättää ja ruokkia sinut, perheesi ja kokonaisia kyliä vuosisatoja, vai onko sinulla kasa keltaisia palikoita kellarissa, joiden arvo on teoriassa sama, koska niin on päätetty. Voit vaikka nuolla niitä.  Mitäs jos ihmiset vaan lakkaisivat ajattelemasta, että niillä on mitään arvoa. :lol:

Näinhän se on. Hetero muuttuu hetkessä homoksi, kun keltaisten palikoiden omistaja sanoo "otatko munan suuhun jos saat 200 x 1kg palikkaa mukaasi". Tämäkin vain siksi, kun itse uskoo tuon palikan mahtiin saada muut tekemään lähes mitä tahansa.

Silti vitsit sikseen ja filosofinen pohdinta siitä mikä on riittävästi rahaa. Lopulta raha on vain väline saavuttaa asioita ja varastoida työtä. Kaikki raha on loppupeleissä työtä, siksi esimerkiksi hamppupää zeitgeist tyyppien itku siitä miten maailmassa on enemmän velkaa kuin rahaa ei ole mikään ongelma, koska velka voidaan aina maksaa pois tekemällä lisää työtä. Raha on ihmiskunnan hienoin uskonto, siihen uskoo aivan kaikki kuuluivatpa he rauhanuskontoon, kristittyihin tai ateisteihin ja sen ansiosta minun ei tarvitse vaihtaa pleikkariani pizzakuskin lauantaina krapula-aamuna tuomaan Mexicana pizzaan. Se onko vaihdannan väline dollareita vai MasterTK-coineja on periaatteessa ihan yhdentekevää. Pääasia että kaikki uskovat siihen.

Toinen ongelma rahassa oli tuo inflaatio jota tuossa aiemmin jo sivuuttiin. Tämä voidaan ratkaista negatiivisilla koroilla, jolloin rahan säilyttäminen ja hamstraaminen ei olisikaan niin mielekästä. Rahan määrä siis vähenisi. Tämä onkin jo käytössä esim. suuryrityksillä ja instituutioilla joilta pankki perii negatiivista korkoa rahojen säilyttämisestä. Miten Bitcoinissa muuten ratkaistaan tämä rahan-arvon vaihtelu siinä vaiheessa kun uusia coineja ei enää louhita? Olen käsittänyt että näitä on rajallinen määrä? Silloin kärsittäisiin ikuisesta rahan arvon noususta, mikä olisi myös hyvin haitallinen ilmiö. Mitä sitten kun 1000 vuoden päästä MasterTK vol 666 omistaakin kaikki coinit? Mitä sen jälkeen käytetään vaihdannan välineenä kun haluan tilata pizzan? Myönnän etten ole tutustunut riittävästi bitcoiniin, mutta se vaikuttaa valuuttana olevan hyvin alkeellinen ja periaatteeltaan varhaisten kiinteiden valuuttojen kaltainen. Tämä on luultavasti myös se syy miksi Omahan Oraakkelikaan ei tähän valuuttana usko, mutta teknologiana kylläkin.
418  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 23.04.2019 21:29
Se on varmasti totta, ettei Buffet ole kryptojen syvin osaaja(ja minä en todellakaan itse ole), mutta Gatesin kohdalla olettaisin herran tietävän mikä internet on. Eihän Buffetkaan kiistä lohkoteknologian potentiaalia, vaan nimenomaan kritisoi kryptoa valuuttana. Sekin on totta, että nykyiset valuutat ovat pelkkiä ihmisten välisiä luottosopimuksia, kuten melkein kaikki mikä tässä maailmassa muutenkin on. Jos kaikki yhtäkkiä lopettaisivat uskomisen dollariin, sen arvo romahtaisi samantien nollaan. Tämä ei toki pelastaisi kryptovaluuttoja, sillä ne noteerataan dollareissa. Osakkeisiin sijoittavan omaisuus säilyisi tässä tilanteessa. Edelleen jos omistaisin 50% BMW:n osakkeista saisin omistajana kärjistäen 50% tehtaan tuotannosta, joka voitaisiin dollareiden poissa ollessa vaihtaa vaikka kananmuniin ja täten saisin 500 000 kananmunaa per myyty auto. Vaihtaisiko farmari munansa 500 bitcoiniin? Ehkä mikäli kaikki maapallon ihmiset sopisivat sen olevan jatkossa vaihdannan väline.


Investointipankeista ja suurista korporaatioista, tuskin niitä pelottaa mikään. Ne hallitsevat jo maailmaa ja voivat listiä tai ostaa kenet vain. Alla 2011 throwback kun traderi lipsauttaa haastattelussa.  8)

Goldman Sachs Rules the World



419  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 23.04.2019 18:20
Haluun toimia hieman jarruna näissä kolikkokeskusteluissa, ettei tule liian ruusuista kuvaa helposta rahasta. Näiden arvo perustuu puhtaaseen spekulaatioon siitä, että joku toinen suostuu ostamaan kolikon huomenna kalliimmalla kuin sinä tänään. Itse Buffet ei paljoa coineista perusta. Siksi näihin jos lähtee mukaan, niin pitää oikeasti tietää mitä tekee. Sama toki pätee muuhunkin sijoittamiseen, mutta tavallisten yritysten kuten Applen ansaintalogiikka on helpommin ymmärrettävissä ja arvo perusteltavissa. Osa spekulanteista toki jää voitolle, mutta siellä on aina se toinenkin puoli joka ottaa turpaan. Tavallisessa osakesijoittamisessa jokaisella on mahdollisuus voittaa, koska kyseessä ei ole nollasummapeli.

Warren Buffet says bitcoin is a delusion.

"In the interview Monday, he did point to potential in bitcoin’s “important” underlying technology blockchain but said its success does not depend on cryptocurrency.

Buffett is not alone in his skepticism. Business leaders including Bill Gates, economists Nouriel Roubini and Robert Shiller, and fund managers Ray Dalio and Howard Marks are among those who have questioned bitcoin’s legitimacy"

Ei sillä, nopeita voittoja on tarjolla, mutta pitäkää huoli ettei jää musta pekka käteen. Pidän kyllä itsekin vedonlyönnistä ja en ole poissulkenut omaakin betsiä näihin, mutta vielä en ole sellaista hevosta löytänyt jonka uskoisin saavuttavan sellaisen hypen, että omat rahat laittaisin hetkeksi kiinni  :)
420  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 22.04.2019 20:24
Sinkkujuppien hommaa tämä tosissaan sijoittaminen. Lapsia tekevien on hyvä ymmärtää, että heidän tärkein sijoituksensa juoksentelee jaloissa.

Paskapuhetta. Olen nähnyt tämän omin silmin tuhansia kertoja. Suurinosa asiakkaista omaa myös lapsen tai useamman. Tämä porukka nimenomaan tajuaa yleensä sen säästämisen tärkeyden, koska lapset ovat laittaneet arvomaailman uudelleen järjestykseen ja enää ei voi elää kuin viimeistä päivää.
Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 98
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines