Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 95
151  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 09.11.2020 22:22
En harrasta, mutta nyt jos jollain oli Pfizeria salkussa saattoi olla askeleen lähempänä topicin otsikon mukaista tavoitetilaa. :)

Eihän tuo ole kuin vajaa 10% nousussa tällä hetkellä. Tesla-omistajana perus päivänousuja.  8) (Ja laskuja).

Juu ei ihan liikaa noussut, kertoo siitä ettei rokote vielä ole läheskään valmis, mutta myös lääkeyhtiöhin jo entuudestaan ladatuista odotuksista koronaviruksen hoitamiseen. Pössyfirmat sen sijaan ovat keulineet kuin perkeleet.
152  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 08.11.2020 23:04
Sen verran sekasotkuiselta koko HDMI 2.1 vaikuttaa, että voi rauhassa odotella 2-3 vuotta tästä eteenpäin, jos haluaa täydellisen mielenrauhan hankinnalleen. En ihmettelisi, jos uusien konsoleidenkin ensimmäisistä laiteversioista löytyy ongelmia, jotka koskevat tätä tekniikkaa.

Kolmen vuoden odotus, että HDMI 2.1 toimisi telkkarissa täydellisesti vaikuttaa kyllä siltä, että hero on löytänyt viisasten kiven ja olettaa elävänsä ikuisesti. Siinä vaiheessa on jo taas uudet asiat joita odotetaan seuraavat kolme vuotta ja lopulta ollaan vuodessa 2050 kun päästään pelaamaan 2020 pelejä ja näkemään sen vuoden elokuvat ilman pikselien väpätystä. Elämä on hyvin lyhyt ja prime time elämä vielä lyhyempi. Ottakaa riski ja ostakaa se hemmetin telkkari   :lol:
153  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 08.11.2020 22:55
Levyaseman tarpeessa on varmaan enemmän kyse turvallisuuden tunteesta, kuin oikeasta tarpeesta. Itsekin tunnen vahvaa vetoa levyasemallista versiota kohtaan, mutta kun järjellä ajattelee niin oikeaa tarvetta en ole arjessa nähnyt. Ostin 2007 HD DVD asemallisen PC:n josta maksoin itseni kipeäksi, en katsonut koko koneen eliniän aikana muistaakseni ainuttakaan elokuvaa levyltä, vaan kaikki katsottiin jo silloin kovolta waretettuina. Warettaminen loppui streampalveluihin kokonaan.

Nykyäänkin jos jotain elokuvaa ei juuri silloin kk maksullisessa palvelussa ole, niin aina jostain sen saa ostettua parilla euron kolikolla. www.justwatch.com/fi/ sivulta näkee missä palvelussa leffa striimaa ja mistä voi ostaa / vuokrata itselleen.

Tietenkin kun hintaero ei työssäkäyvälle ole mikään este, niin aika evvk ostaako asemallisen vai jutkuversion. Todelliseen tarpeeseen levyasemallinen versio ei ainakaan itsellä tule. Tämä voi toki muuttua mitä enemmän kuva- ja ääniautismi ottaa valtaa mielessä. Vakavia merkkejä tästä on jo muutaman elokuvan kohdalla ollut kun jäivät kesken laadun heikkouteen.
154  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 01.11.2020 19:51
Nordnetillä kulut näyttäisi olevan maksimissaan 0,2%. Eli korjaan:
Jos aloitat 1000€:lla ja teet 30 vuotta joka kuukausi 2,5% tuoton, siitä miinus kulut niin, kasassa on noin 1,8milj.


Oletan tuon 0,2% perusteella, että olet kaupankäynti palkkiotasolla 4. Tällöin maksat 9 euron minimikulua jokaisesta kaupasta. Kuluthan jokaisella välittäjällä menevät prosentuaalisesti ja minimipalkkion mukaan. Eli jos teet noita 200e ostoksia on kulu melkoinen 4,5%. Tutkailin hinnastoa ja mikäli teet kauppoja 1-10 joka kuukausi tippuu minimipalkkio 7 euroon eli tällöinkin kulu 200e treidistä olisi 3,5%. Ammattitreidaajilla kulu on jotain 0,03-0,06% luokkaa. Näissä kannattaa olla tarkkana tai näihin se tuotto hukkuu. :)

Alla hieman puolueetonta vertailua eri välittäjien hintatasosta.  

Välittäjävertailu155  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 31.10.2020 23:39
Sampoa oli ennestään, Tokmannia ostin viime viikolla. Ei siis kovin paljoa huonommin olisi voinut osua.

Jos aloitat 1000€:lla ja teet 30 vuotta joka kuukausi 2,5% tuoton, kasassa on noin 7milj. Toki tämä on pelkistetty laskelma. En siis kuvittele että meikällä olisi 7milj. 30v päästä, vaan pointtina on että pienelläkin voitolla kasvaa iso virta. Summa mistä lähdin liikkeelle oli hiukan isompi.

Just näin ja sama toisin päin, eli jos häviät jokaisessa kaupassa 1% (kulut) lopulta pääoma menee nollaan. Yritän tällä sanoa, että aktiivisella kaupalla noilla kuluilla ei kukaan ammattilainenkaan tee 2.5% tuottoa.
 Lisäksi strategiassa on se heikkous että katkaiset tuotot 2.5% mutta entä tappiot, myytkö myös jos osake on 2.5% tappiolla, vai onko stop loss unlimited? MasterTk taitaa tehdä kauppaansa johdannaisilla joissa kulusuhde on parempi, vipuvaikutus suurempi ja myynti automatisoitu?

Mikäli treidaus muuten kiinnostaa, niin esim. Jukka Lepikkö on kirjoitellut ja tehnyt videoita nettiin ammattitreidaajan näkökulmasta.

edit: ja toki jos pystyy tekee voittoa 2.5% niin laskelma pitää kutinsa, idea oli vaan kyseenalaistaa sen pieni mahdollisuus tolla kulusuhteella :)
156  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 31.10.2020 20:04
Aissaatana kun osasin taas löytää oikean paikan :lol: 2-3kk toteuttanut tässä strategiaa jolla ostan osaketta ja odotan min 2,5% nousun ja myyn pois. Pikku hiluja kyllä, eikä sovellu TK:n kaltaisille nopeasti-oikeaa-voittoa tyypeille, mutta ajattelin olla nöyrä ja tehdä sitkeästi pientä voittoa, josta osakesäästötilillä kasvaa lopulta oikeaa rahaa kun verojakaan ei tarvitse maksaa.

Turvana on ollut pitää kassasta suunnilleen 50% sijoitettuna ja 50% käteisenä. Dippien ja varmuuden vuoksi. Mutta, viime viikolla tartuin yhteen dippiin ja tulos viikkoa ennakoiden mietin että nousua tulee... kursseja seuraavat tietävät kuinka kävi. Alle viikko siitä kun pistin käteisen kiinni sijoituksiin, nyt tuli kova lasku läpi pörssin :lol: Korona pahentunut kokoajan maailmalla niin en uskonut sillä olevan suurta vaikutusta enää, paljon tulosparannuksia näköpiirissä... mutta ei, silti pystyin ajoittamaan ostot juuri hyvin lähelle dipin kärkeä. On se saatana kun jonkun asian osaa, niin siitä ei pääse eroon vaikka yrittäisi :lol:

No, vajaa 3kk menty tällä strategialla ja sen 3kk tilastot on vielä plussa, joten sinänsä vielä ei olla ihan ojassa, vaikka tien reuna lähestyykin. Ja onhan tässä vielä tulos viikkoa jäljellä, joten sinänsä palautuminen ei ole mahdotonta. Mutta tuntuu että siellä on sijoittajilla hermot taas niin kireällä, että hyväkään nousu ei osakkeita nosta. Enitenhän tässä vituttaa että osaketilillä ei taaskaan ole käteistä kun tuli lasku. Verkkiskin yli 4% laskussa tällä hetkellä ja se on aivan varma että Black Fridayn jälkeen tulee hyvää dataa jonka jälkeen kurssi on vähintään ennallaan. Ennusteet kun povaavat jälleen kovinta blackfridayta ikinä. Varsinkin verkkikselle koska harva lähtee kauppaan samoilemaan näillä korteilla.

On tää aikamoista. Edelleen mietin että pitäisi alkaa lukemaan psykologiaa eikä sijoituskirjoja, sijoittamisen tukemiseksi.

Pakko kyllä kysyä miten tuolla treidaamisella noilla summilla pystyy tekemään voittoa? Maksat varmaan palkkiota osakesäästötilillä tehdyistä ostoista ja myynneistä. Mikäli minimipalkkio on 5-8 euron välissä, niin maksat aina vähintään sen 1% palkkiota jokaisesta treidistä minkä teet. Oletan, että sulla summat on jotain 500-1000 euron luokkaa? Osakesäästölillä kyllä voi käydä aktiivisemmin kauppaa, mutta hyvin aktiivinen kaupankäynti pienillä summilla jauhaa kyllä iloisesti pääomaa pankin eduksi. Pakko myös kysyä oliko Nokiaa taas salkussa kun PASKA osui tuulettimeen?  :lol:

Noista tuloksista, kannattaa kiinnittää eniten huomiota tulevaisuuden näkymiin. Ne määrittelee kurssireaktion hyvin pitkälti, varsinkin aloilla joilla neljännesvuosien tulokset voidaan suhteellisen hyvin ennakoida. Nythän kurssireaktioissa näkyy nimenomaan odotus uusista lockdowneista, Sleepy Joen verojen korotuksista ja toisaalta keskuspankkipumpun luoman nousun laantumisesta.

Doinkki, Seppo Saarion miten sijoitan pörssiosakkeisiin sopii hyvin aloituskirjaksi mikäli oikeasti kiinnostaa itse sijoittaa. Tässäkin kannatttaa oikeasti pohtia haluaako käyttää aikaa itse aiheeseen vai käyttääkö ajan johonkin mikä kiinnostaa itseä oikeasti. Kaikkien ei tarvitse olla suoria osakesijoittajia, voit hyvin käydä esimerkiksi oman pankkisi kautta asiantuntijan kanssa keskustelemassa asiasta ja pohtia hänen kanssaan haluatko ostella itse ja seurata markkinaa vai ulkoistatko homman, kuten olet nytkin tehnyt.

Oma suorien osakkeiden salkku on tällä hetkellä 100% IT painotteinen. Hyvillä mielin seilaan toiseen altoon, salkku on koronan suora hyötyjä. Mitään toimivaa rokotetta ei saada laajaan jakeluun vielä pitkään aikaan. USA paino on myös hyvin maltillinen, alle 20%. Mikäli uskomme gallupeja on uusi presidentti Biden ja Sleepy Joe korottaa yritysveroa 21% -> 28% , mikä iskee USA:n pörssiin - isot yhtiöt toki osaavat kiertää nämä verot - joten liikaa ei kannata pelätä, mutta selvää on että USA ei ole enää yhtä houkutteleva sijoituskohde kuin positiivisesti kapitalismiin suhtautunut Trump.
157  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Kahdeksannen sukupolven jälkitarkastelu : 31.10.2020 19:03
Itselle vuosikymmenen alku oli lokaalia moninpeliä, skipattiin tylsät luennot -> lähibaarissa tuoppi päähän -> Alepasta pussioluet ja 2 vs 2 moninpelit päälle PS3:lla. Kun huoleton nuoruus vaihtui vuosikymmenen aikana uraputkeen ja frendit liiteli ympäri suomea ja maailmaa, niin moninpelaaminen siirtyi verkkoon.

Tätä sukupolvea on itsellä leimannut myös yksinpelien vähäisyys. Jos aiemmin meni tuhansia euroja yksinpeleihin, niin nyt menee tuhansia tunteja moninpeleihin. Hyvät tarinat haen mieluimmin kirjoista. Cyruksen mainitsemaa NHL sarjaa on myös hakattu verkon välityksellä tolkuton määrä. Oma ensikosketus oli SEGA:lla NHL94. Peli sinänsä ei ole muuttunut 26 vuodessa mihinkään. Edelleen poikittaissyöttö ja lämäri yläpeltiin toimii parhaiten ja vitutuskäyrä nousee jokaisessa matsissa tappiin ja yli siitä. Varsinkin uusinta versiota vitutti pelata niin paljon, että poistin kyseisen pelin suoraan kovalevyltä. Miten voikaan tekoäly olla niin kehitysvammainen, on tässä ollut aikaa kehittää sitä, mutta EA:n koodarit ovat viimeiset 5 vuotta painaneet ctrl + c ja sen jälkeen ctrl + v koodin kanssa ja vaihtaneet kanteen vuoden. Silti onhan tuo vuodesta vuoteen kovinta paskaa ikinä. Mikään peli ei saa aiheutettua samanlaista tunnemyrskyä pelaajan aivoissa niin hyvässä kuin pahassa. Olen monesti käyttänyt peliä päivän käynnistämiseen, aamulämmöt saa 20 minuutissa kun pelaa yhden matsin ja sen jälkeen onkin aivan tiltissä ja hereillä. Annetaan NHL sarjalle Cyruksen peesissä generaation parhaat maininta.

Toinen EA:n julkaisema peli joka nappasi ylivoimaisesti parhaan FPS pelin pytyn itselleen on Battlefield 1. En olisi ikinä uskonut ensimmäisen maailmansodan olevan näin kiinnostava. Tuli pelattua nettimoninpeliä ystävien kanssa kunnes moninpeli kuoli. Aikakautensa hienoin peli itselle. Satoja hienoja iltoja ja öitä vietetty tämän pelin äärellä. Tietää että peli on aivan vitun kova jos kolmekymppiset äijät sanovat kymmenettä kertaa mikkiin aamuyöllä "otetaan viel yks" - muutamaa tuntia ennen työvuoron alkua. Naapurit ovat aivan varmasti kuulleet kun tätä peliä pelataan. Sukupolven viihdyttävin ja paras peli. 10/10.

Call of Duty: Modern Warfare & Warzone
Battle royale peleihin tutustuin kunnolla vasta Warzonen kohdalla. Pubgit ja Fortnitet eivät ikinä iskeneet, niin että olisi useamman pelin jaksanut pelata. Warzone iski samalla tavalla kuin Battlefield 1, mutta yhden kartan ideana kuoli myös nopeammin. Varsinkin koronakriisin alussa pelikelloon tuli joka päivä se 5-10h. Pidin 5kk tauon pelistä ja nyt olen uudelleen alkanut pelata. Enemmän kylläkin HC modea ja multiplayeria. Yksi luoti ja kuolema tuo dopamiinia aivoihin samantien. Todellinen instant gratification pelimuoto. Eihän näitä yksin pelaisi minuuttiakaan, vaan suola on mikin ääressä viihtyvä kaveriporukka.

Yksinpeleistä Red Dead Redemption 2 on varmasti iskenyt koviten. Varsinkin jälkikäteen olen huomannut kaipaavani takaisin pelin maailmaan. Tätä ei nykypelien kohdalla tapahdu ikinä. Ei edes Last of Us pelien hieno tarina ole saanut minua pelaamaan pelejä toista kertaa läpi tai edes aloitaamaan tarinaa uudelleen. Nyt venailenkin uutta konetta, jotta pääsee 4k ultra asetuksilla istumaan nuotion äärelle. Tämä peli on taidetta, kuten 75 vuotias isoäiti redditistä löytyvässä esseessä kirjoitaa. Unsung heroes: Reconceptualizing a video game as a work of art.

Fallout 4 oli itselle Fallout fanina yksi toiveiden täyttymys. Pelissä on paljon vikoja, mutta tässäkin se on ydintuhon jälkeinen miljöö joka on aina kiehtonut todella paljon ja jota voi tarkastella tuntikausia.

Indiepeleistä: Stardew Valley ja FTL: Faster than light kolahtivat koviten. Stardew todisti kopion olevan parempi kuin alkuperäinen ja FTL että grafiikalla ja tunnelmalla ei ole yhtäkuin merkkiä välissään. FTL kuulokkeet päässä sitä melkein kuvittelee itse olevansa aluksen päälikkö keskellä vihamielistä avaruutta.

158  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 25.10.2020 22:50
sillä 17 vuotta myöhemminkään se ei tunnu tehosteiltaan erityisen vanhentuneelta,

Huom. 27v.

On sitä jo vanha.

Ysärin lapset mietti 1960 lukua samalla tavalla kuin 2020 luvun lapset tulee miettimään ysäriä. Kyllä, aika menee nopeasti.

Jurassic Park on tosiaan hyvin kestänyt aikaa tai sitä pitäisi ehkä kysyä nykyajan pennuilta. Omaan silmään kyllä yksi onnistuneimpia aikansa elokuvia.
159  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 18.10.2020 23:20
Itsekin pudotin 4k-netflixin pois muutama kuukausi sitten. Bitrate oli jo ennestään ala-arvoisella tasolla, ja jos nyt vielä siitä leikkaavat, niin kohta sitä ei tilaa enää kuin pelkästään sellaiset "enemmän pikseleitä = parempi kuvanlaatu" -heput, tai muuten vain sokeat. HDR on myös mielestäni pelkkä gimmick, joka toiminut järkevästi ehkä parissa elokuvassa.

Valikoima on muutenkin Suomessa todella surkealla tasolla. Puskevat vain roskasarjoja jatkuvalla syötöllä ja eivät viitsi lisäillä edes vanhoja leffoja katseltavaksi. HBO on taas lähellä käyttökelvottomuuden rajaa muutenkin. Mitkä vpn:t nykyään edes toimivat, jos haluaa muitakin maita hyödyntää?


Eikös tuo F-Securen Freedome toimi hyvin? Sitä olen aasialaisilla maissa käyttänyt vedonlyöntiin, mikäli maa on blokannut saitit.

Itsellä on useampi suoratoistopalvelu kommunistisella mallilla, eli jaetaan kaveriporukalla / perheen kesken tunnukset jolloin edes 4k Netflix 14e hinnalla ei juuri tunnu missään muualla kuin omassa perseessä paskana kuvanlaatuna.

Ei se ole nurmikko vihreämpää muualla. Yritin äsken katsoa C Moren streamina Järven tarinan. Järkyttävää suttuista ripulia koko kuva ja juuri luontofilmeissä kuvan kuuluisi olla kristallinkirkasta ja tarkkaa. Hyvä full hd riittäisi, mutta laatu vastaa 90 -luvun VHS kasettia jota on vuokrattu R-Kioskilta turhan monta kertaa.

Ruutu+ mulla on Veikkausliigan otteluita varten. Välillä kuva on jopa parempaa kuin Netflixin 4k, vaikka kyse on livestreamista. Tänään taas oli bitratet mallia flix ja ukkojen päistä sai melkein selvän.

Mulla on vielä kaksi rajatonta 150mb yhteyttä talossa, joten yhteyksistäkään se ei ole kiinni. TV on jopa letkulla kiinni.

edit: Heizille, Disney+ löytyy kans ja kyllä animaatiot on hyvällä laadulla pyörineet tuossa LG B9:n omassa softassa. Animaatiot kun pyörii laadukkaasti pienemmälläkin bitratella (näin oon ainakin ymmärtänyt). Myös Mandalorian pyöri riittävän tarkasti, en ole ainakaan kiinnittänyt huomiota suttuun.

En sitten tiedä johtuuko tää oikeasti koronasta ja siitä, että kuvanalaadut on kauttaaltaan paskottu tahallaan.
160  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 18.10.2020 19:33
Netflix cuts 4K bitrate in half, promises same quality 4K video

Kuvanlaatu ei edes aiemmin ollut 5/5 kaikista kalleimmassa tilauksessa ja nyt Netflix aikoo romuttaa laatua entisestään. Luulisi 14e/kk tilauksella saavan sitä mitä tilaa. Täytyykö tässä alkaa warettamaan kontentti, ettei silmät vuoda verta.

161  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Apple : 17.10.2020 12:38
Tuo puhelinkokopolitiikka on kyllä mielenkiintoinen aihe. Näitä kannanottoja näkee tasaiseen tahtiin foorumeilla, ja joskus ihan valtamediassakin, että ahdistaa porskuttaa tyyliin iPhone 4:llä edelleen, kun ei ole pieniä puhelimia enää markkinoilla. Näitä kaipaaville iPhone 12 on varmasti todella kova juttu. Toki Android-maailmassakin on nähty silloin tällöin suht. kompakteja tapauksia, kuten HeinZinkin tarpeisiin joskus harkittu Galaxy S10e, mutta fakta silti on, että aidosti pientä puhelinta ei viime vuosina ole huippuspekseillä oikein saanut.

Mistä päästäänkin siihen, että jokin syyhän tähän täytyy olla. Jos kansan syvät rivit olisi raha kourassa odottamassa, niin kyllähän noita joku tekisi, sillä korporaatiot ei jätä ilmaista rahaa poimimatta periaatteesta. Ei voi oikein päätellä muuta kuin sitä, että jostain syystä miniversiot ei vaan myy tarpeeksi. Eli joko niille ei ole kysyntää ylipäätään, tai sitten niihin ei ainakaan kannata laittaa viimeisimpiä speksejä, koska hinta nousee niche-kohdeyleisölle liian kovaksi, tai jotain. Oma äitinikin, joka on aina rokannut pikkupuhelimia, sanoi vasta, että joo kyllä iso ruutu pitää laittaa, kun ei näe enää pieneltä ruudulta. Eli siinä meni sekin osa myyntipotentiaalista.

Itse olen aika maltillisesti kasvattanut tuota puhelimen kokoa, ja yli kuuden tuuman en tällä hetkellä kauhean mielelläni mene. Siinä tuntuisi olevan sweet spot omaan makuun sille, että mediaa on mukava nauttia, mutta yhden käden käyttö on silti vaivatonta. Ja mullahan on yksikätistä heiluttelua varmaan 90 pinnaa puhelimen käytöstä. Veikkaan, että tässä vaiheessa 5,4-tuumainen tuntuisi jo liian pieneltä, vaikka toki iloa saisi varmasti ketteryydestä.

Ylipäätään tuo puhelimen päivittämisen frekrenssi on noussut. Aikaisemmin mentiin vuosia samalla luurilla ja nyt vaihdetaan käytännössä älypuhelin uuteen samanlaiseen. Juuri kävin tästä kaverin kanssa hyvän keskustelun. Hänellä oli noin reilu vuoden vanha luuri ja aikoi nyt päivittää uusimpiin malleihin. Kysyin syytä ja vastaus oli perinteinen "parempi malli". Kysyin tarvitseeko hän tämän uuden mallin ominaisuuksia yhtään missään asiassa mitä puhelimellaan tekee, hetken väittelyn jälkeen todettiin ettei tarvitse, vaan edelliselläkin mallilla se whatssap viestin kirjoittaminen  ja netin selaaminen sujuu hyvin, sekä kaikki ohjelmat pelaa edelleen. Tässä piilee myös ehkä yksi syy sille miksi niitä kompakteja puhelimia ei myydä valtavia määriä -> ihminen haluaa kumminkin sen suuremman ja "paremman" kun voi tehdä valinnan. Itsekin huomasin kun firman puolesta saisin iPhone 12, että joo voisihan nykyisen androidin vaihtaa siihen läpällä. Hyvin nopeasti olin jo päättänyt ettei 12 riitä, vaan pitää olla 12 Pro ja siitä alle 5 sekuntia ja päätös oli jo 12 Pro Max, koska miksi ei.

Applelle täytyy nostaa hattua miten se luo ihmisille tarpeen vaihtaa luuria, vaikka juuri olisi tonni poltettu edelliseen. Nyt ei saa edes laturia ja kuulokkeita mukaan, koska maailma pelastuu (ja oikea syy on osakkeenomistajan voiton kasvattaminen, kun voi myydä erikseen lisätarvikkeina nämä).

Ei sillä, saattaa hyvinkin olla että itsekin olen statuskilpailun uhri ja nappaan tuon 12 Pro Maxin itselleni. Ihan kokeilun vuoksi voisi vaihtaa Appleen. Piti tämä jo tehdä 11 kohdalla, mutta silloin nykyinen Androidini oli aivan bränikkä. Nykypäivänä firmat onneksi on tajunneet sen, että kannattaa tarjota työsuhde-etuina asioita joita orjat muutenkin ostaisivat, kuten kuntosalijäsenyydet, viihdepalvelut ja puhelimet. Firma saa iskettyä menot vähennyksiin ja orja saa tuotteet -50% edullisemmin suurten volyymien ja yrityksen kautta ostamisen ansiosta.
162  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 04.10.2020 18:11
DOOM Eternal tuli Game Passiin, joten se tuli ladattua. Jaksoin jotain 10 minuuttia pelata. DOOM on juurikin se peli, jossa haluan ammusten olevan koko ajan lopussa. Helvetin hyvin suunniteltu.

Apex Legends on myös ollut viime aikoina yhtä kärsimystä. Serverit ovat olleet jo viikkoja aivan järkyttävässä kunnossa. Tuntuu kuin hahmo liikkuisi veden alla input lagin takia. Äänet ovat myös huonommassa jamassa kuin koskaan aiemmin. Kokonainen tiimi saattaa tulla selustasta kimppuun, etkä kuule pihaustakaan. Season 6:n uusi legenda, Rampart, on täysi turhake, eikä sillä pelaa enää kukaan. Skill Based Matchmakingin algoritmi on huhupuheiden mukaan tehty manipuloimaan pelaajaa siten, että peli mätsää tarkoituksellisesti pelaajat epäreiluihin tiimeihin. Kyseessä on EA:n patentoima EOMM, jolla yritetään uhkapelien tavoin saada pelaaja koukuttumaan voittoihin, kun on ensiksi hävinnyt tarpeeksi monta kertaa. Vittu mitä paskaa.

Tää on kyllä syöpää. Toinen minkä olen huomannut EA:n NHL:ssä jo. Ihan kuin paskemmille pelaajille annettaisiin kuminauhatekoälyn puolelta avustusta. Voi olla itsellä 30 laukausta pelissä ja 4 maalia. Vihulla 6 laukausta ja 5 maalia. Annetaan paskojenkin voittaa ja koukutetaan peliin. Voi toki olla myös mutua, mutta olen pelannut ainakin 5 vuotta putkeen noita ja tuntuu että joku tasoitussysteemi pelin sisällä on.
163  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Podcastit : 03.10.2020 14:33
JARGONI

Ainoa podcasti, josta olen kuunnellut jokaisen jakson. Siim Liivikin ja Ilmari Pitkäsen kendoyanaricasti. Sopivan letkeää meininkiä, vieraille annetaan tilaa ja hostit ei puhu päälle. Harvinainen ominaisuus ihmisillä ja juontajilla.

Mikäli jääkiekkoammattilaisten tarinat pelin ulkopuolelta ja kulisseista kiinnostaa niin suosittelen suuresti. Muutama vieras myös musiikkimaailmasta ja mm. Rajahuhta naiskiekosta jonka casti oli myös erittäin hyvä. Granlundit varmaan nimekkäimpinä tähtinä ja Markuksella hyviä juttuja NHL:stä mm. McDavidista. Myös Karalahden jaksossa oli monta mielenkiintoista tarinaa huolimatta "lievistä" kalluviboista.
164  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 24.09.2020 10:29
Työkaveri ennakkotilasi huhtikuussa PS5:n verkkiksestä ja sai eilen viestin "Julkaisupäivän toimituserä on nyt vahvistettu, eikä sinulle valitettavasti riitä konsolia ensimmäisestä erästä". Eli verkkiksestä ei ainakaan saa kukaan konsolia julkaisussa joka on tehnyt ennakkotilauksen syksyllä. Tiedä sitten onko Gigantilla enemmän jaettavaa.

Ei PC puolellakaan sen paremmin mene. Katselin sieltä täältä RTX 3080 kortteja eikä ole sitäkään enää missään. Gigantti sanoo suoraan toimitusajaksi 2021 tammikuu. Tuskin muuallakaan kovin montaa kappaletta ennen joulua saadaan, jos ollenkaan.

No, ei sillä että ei pelattavaa olisi muutenkin. GTX 1080:nkin toimii vielä, joten sillä pärjää. Muistia voisi kyllä tilailla lisää..

Samaa viestiä sain Jimmsiltä RTX3080 suunnalta, sanoivat että saattaa mennä "kuukausia". Kärsivällisyysharjoitus siis.  :)

Konsoleita tuskin hommailen, nyt kun PC on tilattuna. Käytännössä PS4:llakin on pelattavaa vielä ihan riittämiin omiin tarpeisiin. Ainoa mikä oikeasti täydentäisi pelivalikoimaa tässä vaiheessa olisi Switch, sen 4k version voisi poistella sitten ensivuonna.
165  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 21.09.2020 20:23
Joko siellä on homosteltu?

Minä ja Gba.

Porukka jäi epätietoisuuden valtaan.  :lol:

Kiitos tosiaan kaikille. Jotain kertoo se, että miittejä on järjestetty miltei kaksi vuosikymmentä ja pelatuin pelikin on jo 17(?) vuotta vanha. Porukka on myös pysynyt pääosin samana, eli mitä ilmeisimmin onnistunut ja aikaa kestävä konsepti. Eiköhän se yhden koronankin kestä.
166  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 21.09.2020 20:17

Tää on hyvin kummallinen kommentti, enkä näe kestäviä perusteluita sille miksi pelibisnes kuolisi yritysoston myötä. Viitsitkö avata enemmän miten tämä tapahtuisi?

Mietitään asiaa itse Bethesdan kannalta. Maailman yksi suurimmista ja vakavaraisimmista yrityksistä ostaa sinut. Microsoftilla oli kassassa viimeisimmän raportin mukaan noin 136 miljardia dollaria. Pelien kehittäminen on jatkuvasti kalliimpaa ja vie enemmän aikaa sekä resursseja. Microsoft pystyy takaamaan nämä kaikki. Jos mietitään viime vuosien parhaimpia pelejä, niin ne on kaikki olleet massiivisia projekteja. Itse ainakin näen tämän yrityskaupan hyvin positiivisena asiana ja tämä isona Fallout fanina, ehkä - siis ehkä saamme melkein valmiin pelin tällä kertaa ulos? Lisäksi tämä luo painetta niin Sonylle, kuin Nintendolle. Mitä kovempi kilpailu suurten välillä on, sitä parempi se on myös pelaajalle.

Mikäli pelien laatu jostain syystä nyt romahtaisi, niin markkinatalous kyllä korjaa asian hyvin nopeasti. Pelaajat eivät osta paskaa ja siirtyvät kilpailijan tuotteisiin -> laatu joko nousee tai firma menee konkkaan.
167  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 19.09.2020 12:33
No älkää nyt TK:n juttuja noin tosissaan ottako

Tämä.  :)

Sharkie, perävaunuun vaan. Hyppään kyytiin Huopalahdesta.

edit: Ja meinasi unohtua, migge sieltä Kurpitsamarkkinoilta miittiin HETI!  ;D
168  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 18.09.2020 18:35
Onko kukaan menossa huomenna junalla miittiin? Voisin tähdätä samaan junaan.  :) Esim. U:lla, joka on Masalassa 15.15?

Tähdätään samaan!
169  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.09.2020 20:04
Jos palaa kiinni, niin takuuseen/uusi tv alle. Työkaverilla on B7 PC käytössä ja alla tuhansia tunteja. Ei mitään palamista. Kahdella kaverilla on C8 PC käytössä ja ei mitään palamista. Itsellä ja broidilla on B9 käytössä ja myös Spotify soittimena välillä ja ei mitään palamista. Palamisriskin takia en jättäisi oledia ostamatta. Mikäli ongelma olisi laaja ja yleinen ulina asiasta olisi kovempaa.

Ja eihän JayeizH edes ehdi pelata pelejä, niin miten sitä onnistuisi kuvan polttamaan paneeliin. Ennen kakara iskee Power Rangersin paneelista sisään, kuin JayeizH saa sen palamaan kiinni.  :lol:
170  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 17.09.2020 17:17
Ryzen 7 feat. RTX 3080 + kilkkeet. Kaksi tonninseteliä lähti, mutta ei kaduta - vielä. Riittävä setti itselleni, tuohon kun iskee vielä B9 kiinni, niin konsolit on muisto vain.  ;D

Koska lupas toimittaa RTX 3080:n?

Kuukausi tuossa on mainittu maksimi ajaksi, mutta sittenpähän näkee mikä totuus. En yllättyisi jos menee pidempäänkin, mutta ainakin on vipuvarsi vaatia alennuksia, mikäli sovittu aika pitenee.
171  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 17.09.2020 16:59
Ryzen 7 feat. RTX 3080 + kilkkeet. Kaksi tonninseteliä lähti, mutta ei kaduta - vielä. Riittävä setti itselleni, tuohon kun iskee vielä B9 kiinni, niin konsolit on muisto vain.  ;D
172  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.09.2020 10:18
Meinasin itsekin postata, mutta laudan nopeimmat ehti ensin. B9 on hintalaatusuhteeltaan tällä hetkellä maapallon paras tv. En näe mitään syytä maksaa extraa siihen tonnin päälle, ellei halua lisää tuumia ruutuun.
173  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 15.09.2020 11:09
Harmittavia peruuntumisia, olisin varsinkin arkkivihollisen zoukkan tavannut mieluusti. Despokin maski päälle junassa ja paikalle! Ei se koronatilanne taida suomessa nyt niin järjetön olla? Pyydän, että harkitsette vielä molemmat uudelleen. Ei meistä kukaan kipeänä sinne tule :)

Toki jos tilanne oikeasti on se, että vakavaan riskiryhmään kuuluu / lähipiirissä on, niin ei sille voi mitään.

174  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 11.09.2020 11:53
Kiitos JayeizH kattavista kommenteista. Sehän tässä onkin, että ihmisen mieli muuttaa jatkuvasti suuntaa. Välillä kelpaa se 3080 setti ja sitten miettii jospa tonni lisää ja kavereiden naamat vihreäksi 3090:llä.

Pääasia olisi kumminin pelaaminen ja vielä niin ettei tarvitse säätöjä ainakaan vuoteen laskea, vaan voisi edes kerran elämässä pelata asetukset kaakossa nauttien siitä grafiikasta kuten pelintekijä sen on tarkoittanutkin.

Luultavasti päädyn ostamaan jonkun 3080 custom paketin i7/ryzen7:lla ihan senkin takia, että pääsisi heti pelaamaan. Tässä toki pitää olla realisti ja voi olla ettei 3080 ohjaimia riitä meikälle. Silloin odotellaan kiltisti ja tehdään sitten mahdolliseti kauaskantoisempia ratkaisuita. Kaikista päivitysongelmista kumminkin selviää rahalla loppupeleissä, ja lopulta kumminkin joutuu koko paskan uusimaan, niin ei sitä voi loppuelämää odotella uusia osia.

175  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 10.09.2020 17:49
Uudet Ryzenit julkistetaan 8. lokakuuta. Älä ainakaan prossua osta ennen tota.

https://bbs.io-tech.fi/forums/konepaketit.10/

Ja tuolta kannattaa ottaa vinkkejä osien valintaan.

Tuota sivua onkin tullut selattua ideoiden toivossa, lykkääntyy vaan kokoajan tämä koneen osto kun aina parin kk päässä on joku uusi julkaisu. Alunperin piti odottaa kesään korttien kanssa ja nyt prossut tekee jo tuloaan. Ehkä tässä täytyy sitten rehellisesti laittaa aikaikkuna sinne loka-marraskuulle, josko jouluna pääsisi pelaamaan.     ;D
176  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 10.09.2020 13:06
Nyt kun näyttikset on julkaistu, niin useampi firma on koonnut custom osista valmiita paketteja, kaikissa on tuo pci 3.0 emoissa. Haluaisin kumminkin, että oma kone on future proof ja onhan tuo 4.0 myös nopeampi ja siten hyödyntää kortin tehoja paremmin, ero fps:ssä oli jotai 3% luokkaa testeissä mitä luin. Pitänee ehkä vaivautua sittenkin tutkimaan asiaa enemmän ja kokoamaan kone itse. Myös muistit noissa valmiissa custom koneissa on aika maltilliset 16gb, kun muistien hinnat nyt ei mitään järkyttäviä ole, niin luulisi 32gb olevan fiksumpi.


Minkälaisen koneen JayeizH kokoaisi noin 2000-2500 euron budjetilla?
177  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 03.09.2020 08:15
Onko hinnat lähteneet lapasesta? Varsinkin toi 3080 kortti tuntuu olevan tehon ja hinnan suhteen paras kortti mitä markkinoilla on. Myönnän, et oon vuosikausia ollut aivan ulalla PC maailmasta, mutta itse yllätyin kuinka edullinen tuo kortti on. Olin varautunut johonkin tonninseteliin omassa budjetissani. Eikös aiemmassa sukupolvessa vastaava kortti ollut yli tonnin?

Odotan kyllä innolla uusien korttien julkaisua, täytynee ostaa heti ja rakennella kone tuon 3080 ympärille. Viimeksi ollut master race kone 2007  ;D
178  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 13.08.2020 21:59
Kuten Kabanossi jo tuossa totesikin, niin yhdestä epäonnistumisesta ei voi vetää johtopäätöstä strategian huonoudesta. Useat tutkimukset osoittavat pienyhtiöiden tuovan keskimääräistä korkeamman tuottopotentiaalin. Voit verrata asiaa pokeriin, mikäli sinulla on AA (ässäpari) kädessäsi häviät silti noin 18% jaoista jos menet ennen floppia all in. Voit hävitä useita all inejä putkeen ässillä ja pitkässä juoksussa hävitä joka viidennen pelin, vaikka sinulla on kädessäsi pelin paras aloituskäsi.

Mikäli aloitit sijoittamisen 5 vuotta sitten ja kuten olet kertonut olet sijoittanut suomalaisiin yhtiöihin. OMXH25 indeksiin sijoittamalla tasan 5 vuotta sitten olisit ostanut indeksiä hintaan 3342 ja arvo olisi nyt 4247. Tuottoa olisi tullut noin 27%. Tätä voi pitää benchmarkina mikä tuotto sinun olisi pitänyt vähintään saada omilla osakevalinnoillasi ja mikäli näin ei ole pitää strategiaa pohtia uudelleen. Indeksisijoittaminen ajallisesti hajauttaen voisi olla ainakin se salkun runko, näin saa hyvin hajautettua riskiä ja salkkua automaattisesti, ilman sen kummempaa vastuuta strategiasta.

Pienyhtiöstrategiastasi tulee mieleen heti ainakin yksi asia joka nostaa riskiä suuresti, sijoitukset ovat hyvin keskitettyjä muutamaan pienyhtiöön. Mikäli hajautusta olisi enemmän, olisivat riskit epäonnistua myös maltillisemmat. Lisäksi mikäli osakkeen hinta laskee tulee sitä ostaa lisää ja näin nostaa omaa tuottopotentiaalia, mikälisi siis oma analyysi osakkeesta pysyy edelleen samana. Tähän sellainen huomio, että usein osakkeen kurssilaskulle on joku todellinenkin syy ja moni on mennyt poikki kokonaan näillä average down strategioilla, missä keskihintaa lasketaan ostamalla kokoajan laskeviin kursseihin.

Glastonista pakko mainita, että firma on pärjännyt odotuksia paremmin koronakurimuksesta. Pienyhtiöt tyypillisesti (kärjistetysti) nousevat suhdanteissa suuremmin, kuin suuryhtiöt. Siksi näillä voi pelata hieman suhdannepeliä ja yrittää ajoittaa suhdannetta. Toki siinä vaiheessa on myöhäistä, kun muutkin huomaavat osakkeen potentiaalin. Voisiko siis Glastonin kurssilaskussa olla nimenomaan paikka ottaa se pohja kiinni jossain vaiheessa? Itse firma on wikipedian mukaan 1800-luvulta, joten on nähnyt muutakin kuin koronan. Omassa salkussa tätä ei ole ja hetkeen tuo tuskin raketoi, mutta mikäli erikoislasia tarvitsevat alat rakentamisesta autoteollisuuteen alkavat elpyä ja maailmanloppua ei tulekaan, saattaa Glaston olla sellainen osake jota kiroaa ettei ostanut senttilaarista.

Sitten sellainen huomautus tähän, ettei joku luule että omat sijoitukset olisivat kokoajan vain nousussa. Olet itsekin epäonnistunut useissa osakevalinnoissani ja ostanut jopa konkurssiin menneitä lappuja (joista onnekkaasti pääsin eroon, kun niillä vielä jotain arvoa oli). Se riittää että kokonaiskuva on positiivinen eli kun oma salkku laskee indeksiä vähemmän ja nousee kovempaa. Helpommin sanottu kuin tehty, ja kuten JayeizHkin, niin myös itse opettelen joka päivä tätä peliä. Sellainen hieno homma osakesijoitamisessa on ettei siinä koskaan tule valmiiksi. Nöyrä pitää olla ja töitä tehdä niin maan perkeleesti, mikäli markkinan aikoo voittaa.

edit: vielä sellainen pointti, pelaa niillä osakkeilla jotka ovat tuttuja. Esim. JayeizHillä luulisi oma osaaminen olevan jossain ohjelmistokehityksen ja IT -juttujen puolella. Sieltä vaan valkkaamaan oman osaamisen pohjalta vahvimmat omaan salkkuun. Esimerkiksi Tiedon kilpailijat alla pöllittynä geelitukkien analyysista.

Solteq
Siili Solutions
Nixu
Bouvet
CGI
Digia
Enea
Gofore
HiQ
Know IT
Wipro
Tata Consultancy
Atos SE
Capgemini
IBM
Accenture
Vincit
Innofactor
Bilot

179  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot : 11.08.2020 22:16
Mielenkiintoisia tilastoja tuli vastaan, kun selasin finanssi-twitteriä.

Open world action pelien koko. Raju nousu tuosta 2004 vuodesta eteenpäin. Sattuuko samoille huudeille kun näytönohjaimet alkoivat viemään voiton tärkeimpänä palikkana suorittimelta?

Tiimien koko

Budjetit ovat samalla luonnollisesti kasvaneet myös tiimien ja pelien koon mukaan.
180  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 11.08.2020 20:58
En ole jaksanut/ehtinyt perehtymään jenkki firmoihin. Lisäksi pääomaa on sen verran vähän ja joutuisin jakamaan sen osakesäästötilin ja perustilin välille, niin se ei oikein toimisi sitäkään vähää mitä tämän hetken pääomalla. Ja lisäksi luulin että Suomi-osakkeissa löytyy ihan hyvää tuottoa. Tai kyllähän sitä löytykin, kunhan olisi valinnut oikein.

Osakesäästötili toki sopii aktiiviseen treidaamiseen ja pikavoittojen hakemiseen. Eikä sitä ole pakko mennä merta edemmäs kalaan, suomestakin löytyy kattava listaus pienyhtiöitä, joita suuret analyytikkotalot eivät seuraa ja Helsingin pörssi muutenkin on markkinoiden periferiaa jossa hinnanmuodostus ei ole tehokkainta. Tämä ei tosin valitettavasti tarkoita sitä, että hinta Helsingissä olisi edullinen. Voi hyvin olla päin vastoin, että epälikvidit laput ovatkin ylihinnoilteltuja. Suurissa firmoissa taas analyytikkojen ja suursijoittajien armeija on sinua vastassa, miksi näistä siis yrittäisi edes hakea ylituottoa?  :)

Suurimmat tuotot ovat itsellä tulleet nyt lilliputtilapuista, eli alle 100me firmoista salkussa. Näissä päivävaihto ei ole kovin suurta ja suuret hait eivät ole kiinnostuneita näistä. Meille köyhille nämä ovat silti tarpeeksi suuria salkkuun. Nasdaq Helsingissä on kymmeniä alle 100me firmoja. Näistä voi hakea niitä ns. multibaggereita jotka voivat sen 10% nousun sijaan vetäistä 10x nousun, kun aikaa vain on tarpeeksi. Toki vastapainona pitää kestää, sitten ne akuuttia ripulia aiheuttavat -50% kuukausilaskut ja konkurssit.

Muutenkin noissa päivänousuissa ja laskuissa pitäisi se mindsetti olla, että jos olisi ennen laskua ollut ostamassa, niin miksi laskun jälkeen olisit pettynyt? Silloinhan saat tutkimaasi firmaa vielä edullisemmin ja tuotto-odotuksesi on vieläkin korkeampi. En nyt muista sijoittajaa, mutta twitterissä totesi saaneensa suurimmat tuotot vasta 3-4 vuoden holdaamisen jälkeen kun muu markkina "tajusi" osakkeen potentiaalin. Kärsivällisyyttä siis näiden kanssa, vaikka olisi treidimielessä tekemässä lyhyempään holdiin kauppaa. Toki välillä pitää turska niellä ja jos perusteellisen analyysin jälkeen on mielestään paskaa ostanut salkkuun, niin se pitää myydä välittömästi.Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 95
Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines