Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 98
181  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelien ruutukuvat : 01.06.2021 23:36
On kyllä saatanan hieno ja liikkeessä varmaan vielä hienompi. Olen pitkään katsellut sopivaa hetkeä napata tuo Steamin alesta PC:lle. PS4 version peluusta alkaa olla sen verran aikaa, että voisi ottaa uuden fiilistelykierroksen ja ehkä jopa Onlinea pelata.
182  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 01.06.2021 20:38
Toihan on se PC-pelaamisen suola :lol:

Onhan tuossa aina se oma vitutksensa. Mutta siitä kun pelin saa pyörimään tulee aina pieni onnistumisen fiilis ja peliä on mukava alkaa pelaamaan sen jälkeen. Toki riippuu paljon siitäkin kuinka helposti ongelma ratkeaa. Eniten itseä on aina vituttanut päivitykset. Aika katsottu tarkkaan ja peliaika pienissä ja sitten kun peli pitäisi pistää tulille, pyörittelet peukaloita 15-90min. Se vitutti vielä senkin jälkeen kun sai pelin tulille, jos edesehti enää laittamaan. Tästä syystä maaliskuussa hankittu 1GB nettiyhteys on tuonut yllätävän paljon iloa elämään. Pelien asennuksiakaan ei tarvitse odotella enää tunteja. Riittää että laittaa tulille ennen kun laittaa kakarat maate ja/tai käy itse suihkussa. Lataukset ja asennukset on aika hyvin valmiina sen jälkeen.

Totta, kyllähän se peli maistuu paremmalta kun peli vihdoin lähtee pyörimään. Jotain on näköjään Gogginsin kirjasta jäänyt käteen, kärsimyksen kautta voittoon. Ensimmäisen maailman ongelmia. Oon miettinyt itsekin 1GB nettiä, varsinkin nyt etätöissä kun sen saa vähentää verotuksessa kokonaan.

Windowsin Xbox sovellus on muuten toiminut ihan ok ja pelit on säilyneet siellä. Nopeat nettiyhteydet ja täysi ohjaintuki tulee kyllä tappamaan lopulta perinteiset konsolit. Kunhan vaan PC -pelaamisesta saadaan yhtä stabiilia ja helppoa, kuin konsolipelaamisesta.

Onlive-goes-online-and-it-could-kill-game-console. Tosin on tästä puhuttu jo yli vuosikymmen ja silti konsolit porskuttaa kovempaa kuin koskaan aiemmin.
183  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 29.05.2021 17:17
PC pelaaminen saa vahvimmankin murtumaan. Tällä kertaa meni tunti selvittäessä, miksi vitussa Xbox GamePass PC:lle ei toimi. No syy selvisi, eli koodattu taas päin vittua koko paska ja Microsoft Gaming Services ei suostunut päivittymään.

Microsoftin omat avustajat ja neuvot sivuillansa taattua paskaa, kuten aina.

Onneksi autismi on tietokonemaailmassa yleistä ja joku redditin hikky tämänkin oli selvittänyt meitä tavallisia pulliaisia varten. Laitetaan myös tänne jos ja kun tulee vastaan varmasti muille myös.

A fix to Microsoft Store error code 0x80073D26

Open Registry Editor
Go to HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Services
Remove the GamingServices and GamingServices.Net
Restart Computer
Go to your Windows Store -> 3-dot-menu -> Downloads and Updates -> Check updates
Gaming Services should install now without issue.
Double check by rebooting and going back to Windows Store and trying to Get Updates again - you should be Up to date.
184  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 25.05.2021 21:48
SnowRunner (pc, gamepass)


Ekaa osaa MudRunneria tuli hakattua PS4:lla. Nyt lumisempiin maisemiin siirtynyt jatko-osa SnowRunner on ilmestynyt Xbox Game Pass PC:lle. Peli on varmaan football managerin ohella autistisinta marginaaliosastoa mitä tulee hakattua, mutta iskee kyllä todella kovaa. Jotain hienoa siinä on, kun 4,4 litran V8 maastoautolla taiteilee erämaassa lukot päällä nelivedolla ja vinssillä, lopulta saaden koko paskan katolleen. Peli on parhaimmillaan juuri hitaassa ajossa ja kikkailussa, kun tulee spidermanina vuorelta alas pelkkää vinssiä käyttäen flengaamalla puusta toiseen. Mikäli vauhtia on yhtään enemmän pelin ajomalli ei toimi enää ollenkaan, vauhdin tuntu katoaa ja nopeimmatkaan menopelit eivät kulje juuri 20km/h kovempaa fiiliksen osalta, vaikka mittarissa suurempi lukema olisikin.

Visuaalisesti ei päästä Forzan tasolle, mutta sen korvaa fysiikanmallinnus jota parempaa ei ajopeleissä maaston lumen ja mudan osalta ole nähty. Löytyy myös jopa 4 pelaajan co-op mode.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

185  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 21.05.2021 23:20
Hypeintä vähään aikaan: https://twitter.com/VGC_News/status/1395276715472076803

Lainaus
TimeSplitters developer Free Radical Design has been reformed by its original founders and will work on a new game, publisher Deep Silver has announced.

TimeSplitters 4 on totta!

Toivottavasti tuovat myös kolme ensimmäistä peliä vaikka kokoelmana ja remasteroituna uusille laitteille. Ja kun nelosta tehdään. split screeniä ei sovi unohtaa, vaikka online onkin tänä päivänä se juttu.



Olipas 5/5 uutinen. Rehellisesti en kyllä nykypäivänä varmaan split screeniä edes kaipaisi, vaikka TS2 olikin koko universumin paras split screen peli. Onlinen kautta saa porukan kasaan niin paljon helpommin ja peliseuraa löytää milloin vain. Julkaisupäivää tai edes vuotta ei taidettu vielä ilmoittaa?

Tiimi on vasta nyt pistetty kokoon, eli TimeSplitters 4 lienee vasta konseptivaiheessa. Helposti menee pari vuotta ennen kuin pelistä näkee mitään. Julkaisu vuoden 2023 lopussa tai 2024? Oma arvio.

Online on jees, mutta split screen -pelaamisessa on vaan sitä jotakin, joka minua miellyttää. Sama ero, kun soittaisi hyvälle ystävälle sen sijaan, että menisi käymään ja näkisi kaveria oikeasti. Fiilis on erilainen, vaikka lopputulos olisi samankaltainen. Energia huoneessa on huikea, kun neljä pelaajaa kunnolla mättää samassa tilassa hyvää peliä samalla läppää, solvauksia ja kehujakin jaellen –  videopelaamisen taikaa puhtaimmillaan.  :)

On tietty, samassa huoneessa ja muutama kalja vielä alle, niin fiilis on aivan eri kuin jokainen omissa luolissa. Sen huomasi tuossa frendin kanssa, miten eri fiilis on kun edes näkee toisen, vaikka videon välityksellä. Kaveri jota en ole nähnyt vuoteen soitti facetime puhelun ja molemmat repesi nauramaan samantien ja naurua vain jatkui ja jatkui.

Tuon kakkosen saa näköjään Dolphin emulaattorilla pyörimään suht mallikkaasti PC:lläkin. Voisi verestää hieman muistoja ja katsoa oliko se peli oikeasti niin hyvä, kuin muistelee.
186  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 21.05.2021 20:19
Hypeintä vähään aikaan: https://twitter.com/VGC_News/status/1395276715472076803

Lainaus
TimeSplitters developer Free Radical Design has been reformed by its original founders and will work on a new game, publisher Deep Silver has announced.

TimeSplitters 4 on totta!

Toivottavasti tuovat myös kolme ensimmäistä peliä vaikka kokoelmana ja remasteroituna uusille laitteille. Ja kun nelosta tehdään. split screeniä ei sovi unohtaa, vaikka online onkin tänä päivänä se juttu.



Olipas 5/5 uutinen. Rehellisesti en kyllä nykypäivänä varmaan split screeniä edes kaipaisi, vaikka TS2 olikin koko universumin paras split screen peli. Onlinen kautta saa porukan kasaan niin paljon helpommin ja peliseuraa löytää milloin vain. Julkaisupäivää tai edes vuotta ei taidettu vielä ilmoittaa?
187  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 09.05.2021 17:46
Uskaltaako TK tai joku muu kokenut sanoa paljon tällänen hovimestari maksaa? Siis mitä hovimestarille maksetaan? En nyt itse sellaista suunnittele palkkaavani, mutta lähinnä uteliaisuudesta millä hovimestarin saisi nurkkiin :)

En ole TK, eikä mulla ole butleria tekemässä voileipiä wokecolalla, mutta ajatellaan teoreettisesti mitäs se voisi olla.

Hovimestarin palkka 1200e/kk (tästä butler maksaa vain alimman veroasteen mukaista ansiotuloveroa)
Hovimestarille ostettu vuokra-asunto jonka vuokra laskettu kaavalla johon KELA maksaa maksimit asumistuet (Yleinen asumistuki on 80 % hyväksyttävien asumismenojen ja perusomavastuun erotuksesta)
Loput massit toimeentulotuesta, mikäli loppuu kesken kuukauden.

Mitähän tosta efektiivisesti tulisi kuukausipalkaksi, heitetään lonkalta joku 1600-1700e? Tää on puhdas arvaus, en ole selvittänyt tarkemmin mitä maksaa ja missä roikkuu.

Tähän liittyen varmaan Rocky_Balboa kysyi tuota työlupaa/oleskelulupaa, sillä osa maahanmuuttokritiikistä osuu juuri tähän, että yritykset suomessa toisivat maahan halpatyövoimaa korvaamaan suomalaisen työvoiman ja todellisuudessa veronmaksajat maksaisivat ulkomaisen ja kotimaisen työvoiman palkan erotuksen erilaisina tukina.

188  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 06.05.2021 14:27
Nintendo biittaa ennusteet


"It forecast 500 billion yen in operating profit this year, although Nintendo, like many Japanese companies, often begins the fiscal year with a conservative outlook so it has room to raise the figure later. The company is targeting sales of 25.5 million consoles in the current year ending March 2022. Internally, Nintendo’s management is shooting for production of between 28 and 29 million consoles, according to people familiar with the projections who asked not to be named disclosing company targets."

"The coronavirus outbreak was at first a brake and then an accelerant for Nintendo, choking its supply chain before triggering a demand surge with global lockdowns driving people to seek entertainment and escape. The company’s hardware sales improved by 37% and its software sales also rose 37% to 231 million units over the past fiscal year. It increased its proportion of sales coming from digital downloads to 43% from the previous 34%."

Lasten pelit ja -konsoli myy kuin kokaiini. Nintendo näytti taas epäilijöille.
189  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 05.05.2021 21:02
JayeizH kirjoitti hyvin työttömyysrahoista ja veroilmoituksen täyttämättä jättämisestä. Itse meinasin myös, mutta lopulta tulin tulokseen etteivät he pahuuttaan retostelleet hyväosaisuudellaan. Eivät vaan olleet pohtineet asiaa tarkemmin. Itse kun on köyhistä oloista ja tietää millaista on kun sairastuu vakavasti ja henki lähtee, niin on jo nuoresta pitäen pyrkinyt varmistamaan sen, että on sitten sitä baksia jos osuu huono arpa kohdalle. Rahalla ei tietenkään kaikkea voi pelastaa, mutta todennäköisyydet on varakkaiden puolella. Eikä tarvitse edes mennä näin synkkiin vesiin, kuten JayeizH totesi on se varallisuuus nimenomaan sitä vitutusta lieventävä seikka. On mukava kun ei tarvitse kaupassa katsoa mitä ostaa tai pohtia voiko osallistua reissuihin ja tekemisiin. Varallisuus tuo myös vapautta, voit nostaa pomolle keskisormen pystyyn ja ottaa Saskamaisen 6kk loman. Tein itse saman joskus nuorempana kun ei tippunut kesälomaa tarpeeksi, loman jälkeen soitin pomolle ja kysyin pääsenkö takaisin töihin, pääsin ja sain ylennyksen kaupanpäälle. Nykyisellä tahdilla pääsen 20 vuotta keskiverto suomalaista aikaisemmin eläkkeelle, se on 20 vuotta vapautta enemmän kuin keskiverto ihminen saa elämällään. Ei tietenkään ole pakko lopettaa hommia silloinkaan, mutta ainakin on se mahdollisuus ettei kukaan pakota sua heräämään herätyskellon pirinään. Tietenkin voit kuolla vaikka huomenna, eikä sitä pidä Roope Ankkana vetää 24/7, mutta sopiva balanssi sen yolottelun ja sijoittamisen välillä.

Lapselle säästämisestä lyhyesti, rahastot toimii hyvin. Laittaa sinne sen summan mille on valmis heittämään hyvästit, lapsi kumminkin 18 vuotiaana vetää sen Ibizalla sileäksi. Sitten jättää osan omiin sijoituksiin ja tukee sieltä lasta jos tuen tarvetta ilmenee. Itse en ole ikinä penniäkään saanut mistään ja opintotuetkin maksoin isolta osin takaisin, mutta elämä onkin ollut aika helvetin kovaa 16h työpäivineen parhaimmillaan kahta työtä tehden. Eli mieluimin ostaa omista varoista lapselle huonekaluja, makselee vuokria (nämä on lahjaverovapaita tukia) ja lahjoittaa sen 5000e / 3v sitten tulevaisuudessa, näin voi kontrolloida miten varoja käytetään ja tukea silloin kun tukea tarvitsee. Summa on muuten 5000e/henkilö/3vuotta, eli mikäli molemmat vanhemmat on elossa + isovanhemmat molemmilta, niin summahan on jo 30 000e/3v mitä voi lahjoitella.

laitetaan vielä disclaimer, että ottakaa itse lahjaverorajoista selvää, nehän muuttuu aina sen perusteella kuka milloinkin maata hallitsee  ;D


190  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 04.05.2021 00:18
Huutistelut projisoinneille ja olkiukoille. Väännetään rautalangasta, varallisuuden kasvattamisella säästäen tai sijoittaen juuri tavoitellaan tuota samaa mitä tekin tuossa sanotte, eli pyritään mahdollistamaan elämä ilman ulkoa pakotettuja valintoja.
191  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 03.05.2021 21:16
Hyvä, että lautalaisten varallisuus kasvaa kohisten! Se oli oma missioni kun tämän aiheen joskus perustin, ilahduttavaa nähdä miten moni on siirtynyt omistavaan luokkaan. Hyvä me! Olkoon se sitten tulppaanimanian tai perinteisten pienituottoisten sijoitusinstrumenttien, kuten osakkeiden kautta.  ;D

Yksi muistutus, huomenna taitaa olla viimeinen korjauspäivä monella veroilmoitukseen. Mikäli oot duunannut himasta duunia, kuten 99% tietotyöläisistä, niin voit tehdä työhuonevähennyksen verotuksessa. Summa ei ole suuri, mutta kuka nykyhallituksen hulluudelle haluaisi antaa euroakaan? Huom. ei ole veroneuvo, en anna veroneuvontaa enkä aio vastata yhteenkään verotusta koskevaan kysymykseen, enkä ota vastuuta henkilön verotuksen oikeellisuudesta. Ohje on viestin lopussa.

"Työhuone kokopäiväiseen tulojen hankkimiseen tai yli 50 % työpäivistä etätyötä

Olet käyttänyt asuntoasi jatkuvasti ja kokopäiväisesti tulojen hankkimiseen, tai olet tehnyt etätyötä kokopäiväisesti ja etätyöpäivien määrä on ollut yli 50 % verovuoden työpäivien kokonaismäärästä.

Työhuonevähennyksen määrä
900,00"


Ohje, vero.fi
192  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 03.05.2021 20:54


Kun on henkilökohtainen palvelija, niin se oppii tekemään oikeat murkinat, tietää minne laitetaan mitäkin, voi oma-aloitteisesti järjestellä asioita ja tehdä ruokaa. Tarvittaessa voi jäädä vahtimaan vaikka muksuja. Tuttavilla oli vastaavanlainen henkilö 20 vuotta ja onhan se ihan luksusta. Mikään siivous- tai kodinhoitopalvelutalo ei pysty tarjoamaan samanlaista palveluskaalaa. Ja kaikki palkkakulut voin vähentää oman firman verotuksessa + siinä samalla tekijä maksaa minulle sijoitusasuntoa.

Ja kyllähän sitä on kiva päästä auttamaan vaikeista oloista kotoisin olevaa hyvää tyyppiä.

No tämäpä juuri, jos tuollaiseen on mahdollisuus niin ehdottomasti. Yksi tunnetumpi pokerityyppi taitaa tehdä aivan samaa, hovimestarin suomiliksa on lähtömaahan verrattuna vielä niin hyvä että pystyy jeesaamaan omaa sukua myös. Kaikki voittavat. Lisäksi toi sijoitusasunnon vuokraaminen työntekijälle on todella näppärä setti, näin tekee käytännössä todella moni fiksumpi yrittäjä suomessa. Erinomainen diili tulossa, toivottavasti saat maaliin asti!
193  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 03.05.2021 15:44
En tiedä, mutta hovimestari on ainakin korrekti termi, eikä mene wokeväen tunteisiin. Muutama aasiaan muuttanut kaveri on harrastanut tuota samaa, ja niinhän se on, aika, arvokkain resurssimme. Jää aikaa pelaamiseen, kun voileivät Pepsillä tulee tilauksesta ja ei tarvitse selkä notkolla jynssätä uunia puhtaaksi. Suomessa tuon hyödyntämiseen kannustetaan ihan tavallisia ihmisiä kotitalousvähennyksen muodossa.

Juuri puhuin broidin kanssa asiasta, että ihan hyvin voisi ainakin siivouksen ulkoistaa kokonaan.
194  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 02.05.2021 16:56
Morgan Stanley nostin EVO:n BULL CASE (kaikki menee hyvin) tavoitehinnan 2350 SEK

Kelpaa olla kyydissä, tulosjulkkarissa joitakin päiviä sitten nousi kevyet 15% vaikka on vuoden alusta noussut jo 75%. Kelpaa olla kyydissä. Tankkasin vaan lisää. Kunhan tää lyö lopullisesti läpi Aasiassa ja USAssa, niin voi laittaa leivän päälle muutakin kuin ylähuulen. Nousi muuten jo H&M suuremmaksi firmaksi. Eli taitaa olla nyt ruotsin viideksi suurin pörssifirma. Kuinka paljon voi vielä nousta?
195  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.05.2021 16:47
Football Manager 2021

Kyllä luit oikein. Hommasin 2000e koneen (jonka hinta muuten korttipulan vuoksi on noussut jo 2700 euroon) ja olen pelannut sillä lähinnä 20 vuotta vanhoja strategiapelejä ja tekstiseikkailuun verrattavaa FM2021. Piti hommata vielä Logitech G502 Lightspeed -langaton pelihiiri, jotta saa ne tekstiseikkailun valinnat naputeltua riittävän nopeasti. Suosittelen, hiiressä on myös FPS pelaajille tärkeä herkkyyden hidastaminen hetkellisesti nappi, jolla voi helposti sniputtaa jonnelta pään irti codissa pitkiltä matkoilta.

Pelihän on SEGAn julkaisema, mikä voi olla yllättävää ellei tunne pelisarjaa. Poikkeaa aika hyvin kaikesta muusta, mitä SEGA tekee. Idea on siis toimia jalkapallomanagerina täysin realistisessa maailmassa oikeilla joukkueilla, oikeilla pelaajilla. Myös suomen sarjat on hyvin edustettuina. Itse aloitin Hongalla -> potkut -> Hakaan -> potkut -> Hifk - potkut ja lopulta ykköseen KTP:hen, jonka nostin liigaan takaisin ja nyt ollaan pari kautta pelattu kärkikahinoissa. Pelissä on valtavasti opeteltavaa, nyt jonkun 100 tunnin jälkeen tuntuu, että hahmottaa perusasiat ja osaa jo hieman hienosäätää taktiikkaa vastapuolen mukaan, niin että tulostakin tulee. Yksittäisten pelaajien treenauttaminen tiettyjen ominaisuuksien parantamiseksi, välien parantaminen valmentajaan, motivoivan palkkamallin luominen jne, pelissä on loputtomasti pieniä yksityiskohtia joita voi viilata tai vastaavasti delegoida vaikka fysioterapeutin vastuulle jos ei itse kiinnosta. Hauskaa miten sitä eläytyy aina pelipäivänä pelin tapahtumiin ja huutelee ruudun tuomareille vittua kun kortti nousee "väärin" puhalletusta.

Sopii hyvin, mikäli jalkapallomaailma ja sen ekosysteemi kiinnostaa, hyvin niche peli siis. Faneille 10/10, muille 1/10. Löytyy gamepassista, joten voi kokeilla "ilmaiseksi".
196  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Call of Duty: Warzone : 02.05.2021 16:26
Tätä piti testata, mutta Apex on vain liian hyvä ja vetovoimainen, plus sen saa tietenkin sille parhaimmalle alustalle, mikä on iiiiso plussa! Ja kahdelle BR-pelille ei oikein riitä aikaa, kun muutakin haluaisi pelata.
Meneekö se muuten niin, että tällä hetkellä PC- ja konsolipelaajat on Warzonessa lukittu samaan pooliin? Ja siksi konsolipelaajille on annettu paljon tavallista enemmän (jopa Apexiin verrattuna) tähtäysapua ja vähemmän rekyyliä aseisiin kuin PC-pelaajille? Luin tuosta, ja käyhän se järkeen.

Xbox-pelaajat joutuu pelaamaan PC-pelaajien kanssa pakosti. Plegellä voi valita, että pelaako ainoastaan plegen kanssa vai sit kaikkien kanssa. Olisi kyllä kiva, jos tulisi vaihtoehto että voisi pelata ainoastaan konsolipelaajien kesken. PC-pelaajat ei muuten haittaa, mutta xiitterit käy välillä hermoille.

Apexia en ole itse jaksanut edes testata, kun scifishootterit ei kiinnosta. Toisaalta Halon tulevaa BR:ää pitää testata, kun sarjaan on kuitenkin jotain kosketusta aikoinaan ollut. Mutta joo, niin kuin Gba sanoi, nämä syö aikaa ihan helvetisti. Sama juttu oli Street Fighterin kanssa.

TTK on oli nyt muutaman kuukauden todella alhainen kun aseiden balanssi oli perseellään. Kyllähän tässä vieläkin kuolee alle 400ms:n lähitaisteluissa. Pelissä on vielä paljon parannettavaa, mutta epäilen että Activision ei ala korjailemaan kovin isolla kädellä. Ghost perk, Stopping Power ja Dead Silence pitäisi viilata uuteen uskoon, niin se parantaisi peliä heti.

Itse pelailen enimmäkseen BR Soloa, joka on melkoinen campfest. Välillä onnistuu hyvin ja tästäpä löytyy viimeisin voitto:
https://www.youtube.com/watch?v=y5Ue68chP4k

Tuo nopea TKK rassailee lähinnä SOLO -muodossa, jossa voittava pelityyli on monesti tuo camp tai semicamp. Neljä vs neljä peleissä suurinosa voittavista tiimeistä pelaa vyöryttävällä taktiikalla ja aggressio on paras puolustus. Täytyy antaa Activisionille täydet pisteet pelin jatkuvasta kehittämisestä ja tasapainottamisesta, pelin (jo surkuhupaisan isot) päivitykset ovat pitäneet huolen, että viilaus ei jäänyt ekoihin kuukausiin, vaan peliä kehitetään oikeasti kokoajan. Itse tuota SOLOa olen kokeillut ehkä 10 kertaa, joten se ei niin tuttu pelimuoto ole. Yleesäkin näitä verkon välityksellä pelattavia FPS pelejä tulee pelattua vain kaveriporukalla, koska chatjauhaminen tuo siihen viimeisen silauksen. Varsinkin nyt pandemia aikaan se myös toimii tärkeänä virtuaalisena torina jossa tavataan ihmisiä. Sficishoottereille myös itseltä peukku alas, se pelimaailma ei vaan kiinnosta (kuin hyvin harvoin), vaikka peli itsessään olisi hyvä.
197  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 02.05.2021 16:18
Luulis vaan paremmin olevan ihmisillä aikaa tuijotella sontaa tällaisina aikoina. Netflixit ja kumppanitkin kukoistaa tällä hetkellä.

Tämä. Nyt ei osunut Melfice edes maalin suuntaan analyysillaan. Kuulosti melkein Marinin Sannalta.  ;D

Kaikki muu tv-viihde on kasvanut kaksinumeroisin prosentein ja vastaavasti muutkin woketteluihin sortuneet sarjat ovat kärsineet katsojapulasta, kuten NBA. Netflix, Disney+ ja Twitch jne, eivät nämä kärsi katsojapulasta. Syy on selvä, kukaan ei pakota sua katsomaan ideologian värittämiä opetusfilmejä ja ne jotka niistä pitävät, voivat myös nauttia niistä ja olla oman elämänsä bossbabeja sekä yhden henkilön verkostomarkkinointifirmansa CEO:ta.

Tässä esimerkki toisesta genrestä. Coca-Cola aloitti tuossa jokunen aika sitten oman WOKE -kampanjansa, jossa pyydettiin työtekijöitä olemaan "less white". Arvatenkin niin mustat, keltaiset, violetit, sateenkaarenväriset ja koko RGB -väriavaruuden ihmiset miettivät kollektiivisesti aivoissaan "mitä aktuaalista vittua?". Seuraus? Pandemian takia kaksinumeroiset dropit myynnissä. Tiktok oli täynnä videoita missä Pepet oli myyty ja Colat oli hyllyssä. Kaikki facepalmasivat wokecolalle. Samaan aikaan Pepsin raportti kertoi voimakkaista kasvuluvuista.

Nykypäivänä kun vaihtoehtoja on, ihmiset äänestävät lompakollaan ja se on tehokkainta äänestämistä.  :)



198  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 29.04.2021 17:57
Oscarit 2021 - Get woke, go broke  :lol:

Ai hitto nautin tästä, woke ihmiset paskoivat koko gaalan idean ja nyt suolan voi melkein maistaa. Jopa Ricky Gervaisin twiitti viime vuoden juhlapuheesta on saanut yli kolme kertaa enemmän katsojia, kuin itse woke-gaala.

OSCARS viewership/year:
2019 - 29.6 million
2020 - 23.6 million
2021 - 9.85 million

EMMYS viewership/year:
2018 - 10.1 million
2019 - 6.9 million
2020 - 6.4 million

Golden Globes viewership/year:
2020 - 18.4 million
2021 - 6.9 million

Hiljaista enemmistöä ei norsunluutornista huutelevien miljonäärien ulina kiinnosta.
199  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 29.04.2021 17:41
Nyt lista on jo inhimillinen, joten jaksaa kuunnella kokonaan.

Snatcher - One Night in Neo Kobe City
Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop

ZeroRanger - Unstopping
One Must Fall 2097 - Main Menu

Street Fighter V - G Theme
Bully - Walking Theme

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Katamari Damacy - Lonely Rolling Star

FAST Racing NEO - Chuoko City
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater

Ultima 6 - Intro
Metroid Prime - Underwater Frigate
200  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Call of Duty: Warzone : 29.04.2021 17:39
Viime kesän jälkeen vedin johdon seinästä ja lopetin. Tuli pelattua kaikki päivät ja yöt tuota. Viime vuoden paras peli ylivoimaisesti ja addiktiivisin FPS sitten Counter-Striken. Jos pelejä luokiteltaisiin huumausaineiksi, niin kokaiini olisi kahvia tähän verrattuna. Osakkeenomistaja olen edelleen ja maistuu kyllä tuotot ja osingot. Nyt kun on PC kausi meneillään, niin olen kallistunut siihen että nuo FPS -moninpelit on kyllä konsoleilla parhaimmillaan. Ei huijareita ja kokemus parempi, kun se on miltei sama kaikille.
201  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 24.04.2021 18:23
Toivottavasti nämä korkeammat ruudunpäivitykset saavat kunnolla tuulta alleen konsoleillakin. Kun on parempaan tottunut, niin 30 fps tekee suurimmasta osasta pelejä suorastaan pelikelvottomia.



Tämä. Kuten Scarf ja Ephram yllä kertoivat esimerkkejä, niin omalla kohdalla on tapahtunut sama. Ennen en oikein kiinnittänyt tähän riittävästi huomiota, mutta kun on päässyt 120hz makuun, niin downgraden huomaa helpommin. Hommasin myös uuden luurin 120hz näytöllä ja onhan se ero aivan järkyttävä sulavuudessa. Tää on myös huono asia, koska nyt videoautismi nostaa aina päätään liikkuvan kuvan kohdalla ja nykivät reunat pistävät otsasuonen pullistumaan.

202  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 20.04.2021 00:22
Kivijalkapankit tosiaan suhtautuvat todella konservatiivisesti kryptoihin, suurin syy on finanssivalvonta joka korpinlailla valvoo pankkeja. Kryptojen käyttötarkoitus ainakin vielä on suurelta osin myös huumekaupan vaihdannanvälineenä toimiminen, kuten katiska keissistäkin opimme. Tähän väliin mahtuu Kabanossinkin esiin nostamat puhtaat digipankit, näissä on nähty useita multibaggereita koronakuopasta. Samat vaateet toki niitäkin velvoittavat, mutta tulkinnassa saattaa olla eroavaisuuksia.

Pareto muuten nosti EVO:n tavoitehinnan 1648 SEK ja antoi osta suosituksen. Vähän aikaa sitten ilmoitti myös Big Time Gaming ostamisesta. Oma ennusteeni Evon nousemisesta maailman suurimmaksi kasinoksi puksuttaa hyvin kohti tätä tavoitetta.


203  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 14.04.2021 20:48
Kuinka moni huusi YOLO ja osti heti avauksessa Coinbasea? Omaan haaviin tarttui avaushinnalla 380$, katsotaan mihin asti yolotellaan vai mennäänkö jo tänään pulkkamäkeä.

MoffettNathanson analyst Lisa Ellis initiated coverage of Coinbase with a Buy rating and a $600 one-year price target — equating to a market cap of $123 billion. She values the company based on expected revenue, giving it a multiple of 18 times 2023 sales.

204  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 09.04.2021 23:52
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Piti tämä nostaa hyvänä täsmähakuna. Eli tosiaan 2019 Evolution oli noin 150-200 kruunun hinnoissa ja aloitti liveslotteja tekemään -> fast forward 2v ja osake 1350 SEK


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yksi mielenkiintoinen poiminta on tullut tämän vuoden puolella salkkkuun. Nimittäin ruotsin first north listalla majaileva CDON. Varmasti kaikille tuttu nettipulju. Nykyään toimii vähän Amazonin malliin, eli markkinapaikkana muille. Osake on ollut melkoinen raketti vuoden alusta ja varsinkin kun muutamat analyytikot löysivät osakkeen niin vuoristorataa on riittänyt. Tätä kirjoittaessa osake noteerataan 595 SEK hintaan. Vielä kovin moni analyytikko ei tätä seuraa ja tämä voi toimia yhtenä katalyyttina osakkeen arvon kasvulle tulevaisuudessa, kun useampi talo ottaa firman analyysin kohteeksi. Lisäksi koska osake on first north listalla, niin suuret hait eivät vielä noteeraa osaketta. Monet rahastot ostavat osakkeita vain päälistalta ja varsinkin joku pohjolan Tukholman pörssin esilista ei ole ihan kuuminta hottia ulkomaisten sijoittajien keskuudessa. Kun nousu päälistalle aikanaan mahdollisesti tapahtuu, niin eiköhän osakekurssiin voi puhaltaa vauhtia lisää.


Tavoitehinnat:

Redeye 500 SEK (bull case 1000 SEK)
SEB 850 SEK
The Snowball 1253 SEK (tää on joku sijoitusjonnejen 2020 perustama sivusto, mutta analyysi vaikutti laadukkaalta)

Mikä itseä kiehtoo koko casessa on sama mikä kultaryntäyksen aikaan Klondikessa. Ei siellä kullankaivajat rikastuneet, vaan lapiokauppiaat. CDON:n samaan tapaan ei ole riippuvainen omista tuotteista, vaan markkinapaikkana ottaa välistä oman siivun ja tarjoaa torin tuotteille. Suurin riski on toki Amazon, tuleeko iso paha Amazon ja tuhoaa kaikki muut nettikaupat. Varmasti ainakin pelkästään omia tuotteita myyvät, mutta voisiko useampi torimallinen toimija mahtua kentälle ja jopa haastaa Amazonia? CDON:lla on ainakin kotikenttäetu pohjolan markkinoihin. Lisäksi markkina kasvaa jatkuvasti kaupan siirtyessä digiin ja kivijalan kuollessa, eli kakku kasvaa. Oon tässä casessa omaan makuun liian isolla mukana, mutta sellainen pieni ahdistushan on mukava kun aina klo 10.00 avaa salkun ja pihistää onko vihreällä vai punaisella. Lisäksi yksi ajuri minkä näen tässä on ihan puhdas yritysosto, Amazon voisi kaapata markkina-osuuksia ihan ostamalla nämä pienemmät pois kuleksimasta. Nythän Amazon pyrkii kilpailemaan hinnalla.

Ja kuten aina, tämä ei ole mikään suositus, tehkää aina oma tutkimus mikäli päädytty omia rahoja tärväämään markkinoille.  :)
205  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 09.04.2021 23:41
Osakepoimintoja:

Netent

Osake on historiallisesti halpa. Firma täysin velaton. Oman pääoman tuotto (ROE) vuodesta toiseen 50-65%. Valmistaa slotteja nettikasinoille ja livekasinoille. Ruotsissa tuli regulaatiota tänä vuonna ja 19% pahevero, mikä on painanut kasinofirmoja alaspäin, mutta Netentin etu on siinä ettei se ole sidottu mihinkään maahan (vaikka ruotsalainen onkin ja sieltä suurin osa liikevaihdosta on tullut), vaan pelejä voi pelata missä vain ja siksi markkinat ovat koko maailma. Nyt saivat luvat jenkkeihin kahteen eri osavaltioon ja julkaisevat myös uuden Narcos pelin. Lisenssit monen eri suuren nimen kanssa kuten Guns n Roses, Vikings, Planet Of Apes, Jimi Henrix, Mötley Crue ja Dracula. Suurimmat riskit on regulaatio, mutta jo suhteellisen isona firmana se myös suojelee Netenttiä uusilta kilpailjoilta. Pahimpana riskinä on tietty sama mikä kaikilla peli- ja softafirmoilla -> parhaat tekijät vaihtaa helposti kilpailijalle isomman liksan perässä.

Hinta nyt 30,57 SEK (tämä muistiin ylös)

Tämä oli melko onnistunut vinkki. Lähes yhtä hyvä kuin gamble-ketjun varmat(tm).

Hinta nyt 86.50 SEK.

Tässä on tapahtunut Netentin kanssa kaikenlaista, mutta nyt arvo on kohdillaan. Oma sijoitus on tuottanut +524,17%. Harmi vain, että se oli vain parin sadan sijoitus.

Evolution Gaming Group Ab osti tosiaan Netentin 1.8 miljardilla 2020. Itsellä Evo on salkun suurin omistus. Aivan fantastinen firma sekin ja slottifirmojen ylivoimainen kuningas. Oma arvio on, että tulee syömään kaikki kilpailijat alalta pikkuhiljaa, sen verran kovia pelejä tekee vs kilpailijat. Ainoa mikä voisi estää täyden dominoinnin on kilpailulainsäädäntö joka lopulta estäisi täyden monopolin.

Tällä hetkellä osake on 1354 SEK, aloitin seuraamisen noin satasen hinnoissa muutama vuosi sitten, kun Evon ensimmäiset liveslotit tuli markkinoille. Niissä siis voit pelata kuten tavallisia kolikkopelejä, mutta mukana on vielä live-elementti oikean ihmisen muodossa joka arpoo rullalta osumia ja ns. juontaa kierrosta. Goldman Sachs antoi tavoitehinnaksi joku aika sitten 1500 SEK ja Redeye (ruotsin versio inderesistä) antoi bull caselle 1700 SEK tavoitehinnan. Onhan osake noussut parin vuoden aikana sellaiset 1300%, mutta edelleen tuntuu halvalta. Goldmanin analyytikko sanoi jopa under the radar osakkeeksi, mikä on hauskaa miten jenkeille nämä firmat ovat edelleen pikkukioskeja. Tässä yhdistyy monta hyvää asiaa, skaalautuvuus, kepeä omanpääoman tarve ja ylivoimainen tuote. Toki firma alkaa olla jo 28 miljardin kokoluokassa jotain muuta kuin aloitteleva start up, mutta kyllä uhkapelimaailmassa markkina-osuuksia riittää vielä huomattavasti haukattavaksi. Lisäksi markkina kasvaa muutenkin jatkuvasti regulaatiosta huolimatta.
206  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.04.2021 15:52
Descenders

Alamäkipyöräily kuulostaa lajina ja varsinkin pelinä melko tylsältä. Mieluummin sitä ajaisi KTM:llä motocrossia, kuin munamankelilla alamäkeä. Toisin on, peli hyvin addiktoiva ja sopii sellaiseen "pelaan 30min" hetkiin, kun ei jaksa syventyä tarkemmin taas yhteen liian suureen open world -peliin. Pelin myös oppii samantien, eli flow -tiloihin pääseminen ei vaadi mitään 200h harjoittelua, vaan 15min jälkeen pyörä on sormien jatke ruudulla. Toimii ohjaimella täydellisesti. Löytyy mm. Xboxin/PC Game Passilta.

 

Sä saat tuon kuulostamaan suorastaan rentouttavalta peliltä joten mä voin antaa toisen näkökulman.
Peli on teknisesti ottaen roguelike sillä pätkät generoidaan aina uudestaan ja jokainen läpipeluu yritys aloitetaan myös nollista ja pieniä päivityksiä tarjoavat tyypit pitää hommata uudelleen messiin.
Elämiä taisi olla aluksi 3-4 ja yhden menettää aina kun kaatuu ja jos viimeisellä radalla menettää viimeisen elämän vittumaisessa hypyssä (ja niitä on monta) niin koko homma aloitetaan täysin alusta.
Lisäreitä voi toki saada lisää suorittamalla joitakin haasteita, mutta niissä on aina omat riskinsä joten usein on parempi keskittyä vaan pääsemään ehjänä maaliin.

Itse pelasin career ja career+ (tai millä nimellä ne olikaan) moodit läpi joskus varmaan yli vuosi sitten ja sen jälkeen en ole peliin koskenut.
Hyvä peli se on, mutta kannattaa tietää mitä on aloittamassa jos sen haluaa päästä myös läpi.

Tuo rentouttavuus varmaan johtuu just siitä näkökulmasta millä peliä pelaa. Mulle tuo kenttien generoituminen ja roguelike tyyli, että saa aina aloittaa puhtaalta pöydältä ilman edellisen session taakkaa antaa juuri sen vapaudentunteen, että tän voi aloittaa ja lopettaa milloin vain. Tarkoituskaan ei ole läpäistä peliä, vaan nautiskella juuri siitä hetkestä joka vääjäämättä tällä asenteella päätyy niskat nurin bossjumpin jälkimainingeissa. Haastetta pelistä löytyy ja se on hyvä se. Helppo aloittaa ja vaikea masteroida, juuri oikein rakennettu oppimiskäyrä, tästä voisi ottaa monet isommatkin pelit mallia. Jos tähtäin tosiaan on siinä läpäisyssä, niin ohjain varmasti lentää seinään kerran kerrasta.  ;D
207  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.04.2021 11:35
Descenders

Alamäkipyöräily kuulostaa lajina ja varsinkin pelinä melko tylsältä. Mieluummin sitä ajaisi KTM:llä motocrossia, kuin munamankelilla alamäkeä. Toisin on, peli hyvin addiktoiva ja sopii sellaiseen "pelaan 30min" hetkiin, kun ei jaksa syventyä tarkemmin taas yhteen liian suureen open world -peliin. Pelin myös oppii samantien, eli flow -tiloihin pääseminen ei vaadi mitään 200h harjoittelua, vaan 15min jälkeen pyörä on sormien jatke ruudulla. Toimii ohjaimella täydellisesti. Löytyy mm. Xboxin/PC Game Passilta.

 
208  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 30.03.2021 21:05
Itsellä löytyy Valco Sorsa+ ja Korvavalcot. Ensimmäiseen todella tyytyväinen ja vetää vertoja 170€ AKG-luureille. Korvavalcot ajaa asiansa, mutta mun korviin ei oikein kunnolla sovi mitkään napit.

Hearokselta saa korvaan valetut kuulokkeet alkaen 350e. Kaverilla on ollut useamman vuoden tuo lippulaivamalli ja kuulemma 5/5 tuote soundin ja korvassa pysyvyyden kannalta, enkä yhtään ihmettele. Valaminenkin tapahtuu Hitlerin alppimajan kupeessa Berchtesgadenissa, saksalaiset ne osaa.
209  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelien ruutukuvat : 27.03.2021 16:34
Ostin GTA V:n kolmannen kerran elämässäni. Ensin kaksi kertaa PS4:lle, kun ensimmäinen katosi mystisesti ja nyt kolmannen kerran PC:lle, kun steamista sai puoli-ilmaiseksi ja piti päästä testailemaan peliä 4k ultra-asetuksilla.

En ole vielä asentanut mitään grafiikkamodeja peliin, kun näyttää tämä peruspelikin ihan näppärältä kun saa resoluutiota iskettyä lisää ja kaikki asetukset tappiin. Jotenkin ymmärtää helpommin konsoleiden rajoitteitakin, kun 2keur PC pyörittää tätä ikivanhaa peliä maximiasetuksilla 4k resolla 50-60 fps  ja kortilta ilmoitti ahmivan 11 gigaa rammia samalla. Varsinkin sisätiloissa huomaa, kuinka skarppeja kaikki objektit ovat. Tietenkään kuvat ei kaappaa sitä heijastusten tanssia kiiltävillä pinnoilla, mutta hyvältä nuo autotkin näyttää vieläpä ilman mitään modia.







210  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 24.03.2021 19:26
Tuskinpa kukaan meidän ikäluokasta enää katsoo perinteistä TV:tä sen lähetysten aikataulujen mukaan. Itse lopetin joskus teininäa kokonaan television katsomisen ja jatkossa on striimipalveluista katsottu kaikki. Heinzin Vain Elämäät on toki katsottu kaikki kaudet, mutta muuten suomalaisen tv:n tuntemus on todella heikkoa. Elisan tuottama Downshiftaajat oli erinomainen ekat kaksi kautta, mutta sitten lässähti. Kimmoa on myös katseltu jonkun verran.

Areenasta noita katsoo, kun katsoo. Nyt sinne on ilmestynyt kohuttu huumedokumentti Lost Boys. Ensimmäinen osa Reindeerspotting oli erinomainen huumevalistus siitä mihin homma voi pahimmillaan johtaa. Jatko-osa on toki vieläkin surullisempi, mutta dokumenttielokuvana heikompi. Kyllä nää on silti kulttuuritekoja ja sitä parasta kontenttia mitä nuorille pitää näyttää, mihin se homma voi pahimmillaan johtaa. Nykypäivänä huumeita vedetään moninkertaisesti verrattuna johonkin 1990 -lukuun. Varsinkin essoja ja amfetamiinia 5-6 kertaa enemmän kuin ysärillä. Toki suurimmalla osalla se pysyy viihdekäytössä, mutta kyllä noita rappionistejä on aivan jäätävä määrä suomessa.



Kannabista tai muita aineita joskus elämänsä aikana kokeilleiden tai käyttäneiden osuudet 15–69-vuotiaassa suomalaisessa väestössä vuosina 1992–2018, %. THL

Lähde: https://thl.fi/fi/tilastot-ja-data/tilastot-aiheittain/paihteet-ja-riippuvuudet/huumeet/suomalaisten-huumeiden-kaytto-ja-huumeasenteet
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 98
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines