Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 95
181  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 03.09.2020 08:15
Onko hinnat lähteneet lapasesta? Varsinkin toi 3080 kortti tuntuu olevan tehon ja hinnan suhteen paras kortti mitä markkinoilla on. Myönnän, et oon vuosikausia ollut aivan ulalla PC maailmasta, mutta itse yllätyin kuinka edullinen tuo kortti on. Olin varautunut johonkin tonninseteliin omassa budjetissani. Eikös aiemmassa sukupolvessa vastaava kortti ollut yli tonnin?

Odotan kyllä innolla uusien korttien julkaisua, täytynee ostaa heti ja rakennella kone tuon 3080 ympärille. Viimeksi ollut master race kone 2007  ;D
182  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 13.08.2020 21:59
Kuten Kabanossi jo tuossa totesikin, niin yhdestä epäonnistumisesta ei voi vetää johtopäätöstä strategian huonoudesta. Useat tutkimukset osoittavat pienyhtiöiden tuovan keskimääräistä korkeamman tuottopotentiaalin. Voit verrata asiaa pokeriin, mikäli sinulla on AA (ässäpari) kädessäsi häviät silti noin 18% jaoista jos menet ennen floppia all in. Voit hävitä useita all inejä putkeen ässillä ja pitkässä juoksussa hävitä joka viidennen pelin, vaikka sinulla on kädessäsi pelin paras aloituskäsi.

Mikäli aloitit sijoittamisen 5 vuotta sitten ja kuten olet kertonut olet sijoittanut suomalaisiin yhtiöihin. OMXH25 indeksiin sijoittamalla tasan 5 vuotta sitten olisit ostanut indeksiä hintaan 3342 ja arvo olisi nyt 4247. Tuottoa olisi tullut noin 27%. Tätä voi pitää benchmarkina mikä tuotto sinun olisi pitänyt vähintään saada omilla osakevalinnoillasi ja mikäli näin ei ole pitää strategiaa pohtia uudelleen. Indeksisijoittaminen ajallisesti hajauttaen voisi olla ainakin se salkun runko, näin saa hyvin hajautettua riskiä ja salkkua automaattisesti, ilman sen kummempaa vastuuta strategiasta.

Pienyhtiöstrategiastasi tulee mieleen heti ainakin yksi asia joka nostaa riskiä suuresti, sijoitukset ovat hyvin keskitettyjä muutamaan pienyhtiöön. Mikäli hajautusta olisi enemmän, olisivat riskit epäonnistua myös maltillisemmat. Lisäksi mikäli osakkeen hinta laskee tulee sitä ostaa lisää ja näin nostaa omaa tuottopotentiaalia, mikälisi siis oma analyysi osakkeesta pysyy edelleen samana. Tähän sellainen huomio, että usein osakkeen kurssilaskulle on joku todellinenkin syy ja moni on mennyt poikki kokonaan näillä average down strategioilla, missä keskihintaa lasketaan ostamalla kokoajan laskeviin kursseihin.

Glastonista pakko mainita, että firma on pärjännyt odotuksia paremmin koronakurimuksesta. Pienyhtiöt tyypillisesti (kärjistetysti) nousevat suhdanteissa suuremmin, kuin suuryhtiöt. Siksi näillä voi pelata hieman suhdannepeliä ja yrittää ajoittaa suhdannetta. Toki siinä vaiheessa on myöhäistä, kun muutkin huomaavat osakkeen potentiaalin. Voisiko siis Glastonin kurssilaskussa olla nimenomaan paikka ottaa se pohja kiinni jossain vaiheessa? Itse firma on wikipedian mukaan 1800-luvulta, joten on nähnyt muutakin kuin koronan. Omassa salkussa tätä ei ole ja hetkeen tuo tuskin raketoi, mutta mikäli erikoislasia tarvitsevat alat rakentamisesta autoteollisuuteen alkavat elpyä ja maailmanloppua ei tulekaan, saattaa Glaston olla sellainen osake jota kiroaa ettei ostanut senttilaarista.

Sitten sellainen huomautus tähän, ettei joku luule että omat sijoitukset olisivat kokoajan vain nousussa. Olet itsekin epäonnistunut useissa osakevalinnoissani ja ostanut jopa konkurssiin menneitä lappuja (joista onnekkaasti pääsin eroon, kun niillä vielä jotain arvoa oli). Se riittää että kokonaiskuva on positiivinen eli kun oma salkku laskee indeksiä vähemmän ja nousee kovempaa. Helpommin sanottu kuin tehty, ja kuten JayeizHkin, niin myös itse opettelen joka päivä tätä peliä. Sellainen hieno homma osakesijoitamisessa on ettei siinä koskaan tule valmiiksi. Nöyrä pitää olla ja töitä tehdä niin maan perkeleesti, mikäli markkinan aikoo voittaa.

edit: vielä sellainen pointti, pelaa niillä osakkeilla jotka ovat tuttuja. Esim. JayeizHillä luulisi oma osaaminen olevan jossain ohjelmistokehityksen ja IT -juttujen puolella. Sieltä vaan valkkaamaan oman osaamisen pohjalta vahvimmat omaan salkkuun. Esimerkiksi Tiedon kilpailijat alla pöllittynä geelitukkien analyysista.

Solteq
Siili Solutions
Nixu
Bouvet
CGI
Digia
Enea
Gofore
HiQ
Know IT
Wipro
Tata Consultancy
Atos SE
Capgemini
IBM
Accenture
Vincit
Innofactor
Bilot

183  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot : 11.08.2020 22:16
Mielenkiintoisia tilastoja tuli vastaan, kun selasin finanssi-twitteriä.

Open world action pelien koko. Raju nousu tuosta 2004 vuodesta eteenpäin. Sattuuko samoille huudeille kun näytönohjaimet alkoivat viemään voiton tärkeimpänä palikkana suorittimelta?

Tiimien koko

Budjetit ovat samalla luonnollisesti kasvaneet myös tiimien ja pelien koon mukaan.
184  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 11.08.2020 20:58
En ole jaksanut/ehtinyt perehtymään jenkki firmoihin. Lisäksi pääomaa on sen verran vähän ja joutuisin jakamaan sen osakesäästötilin ja perustilin välille, niin se ei oikein toimisi sitäkään vähää mitä tämän hetken pääomalla. Ja lisäksi luulin että Suomi-osakkeissa löytyy ihan hyvää tuottoa. Tai kyllähän sitä löytykin, kunhan olisi valinnut oikein.

Osakesäästötili toki sopii aktiiviseen treidaamiseen ja pikavoittojen hakemiseen. Eikä sitä ole pakko mennä merta edemmäs kalaan, suomestakin löytyy kattava listaus pienyhtiöitä, joita suuret analyytikkotalot eivät seuraa ja Helsingin pörssi muutenkin on markkinoiden periferiaa jossa hinnanmuodostus ei ole tehokkainta. Tämä ei tosin valitettavasti tarkoita sitä, että hinta Helsingissä olisi edullinen. Voi hyvin olla päin vastoin, että epälikvidit laput ovatkin ylihinnoilteltuja. Suurissa firmoissa taas analyytikkojen ja suursijoittajien armeija on sinua vastassa, miksi näistä siis yrittäisi edes hakea ylituottoa?  :)

Suurimmat tuotot ovat itsellä tulleet nyt lilliputtilapuista, eli alle 100me firmoista salkussa. Näissä päivävaihto ei ole kovin suurta ja suuret hait eivät ole kiinnostuneita näistä. Meille köyhille nämä ovat silti tarpeeksi suuria salkkuun. Nasdaq Helsingissä on kymmeniä alle 100me firmoja. Näistä voi hakea niitä ns. multibaggereita jotka voivat sen 10% nousun sijaan vetäistä 10x nousun, kun aikaa vain on tarpeeksi. Toki vastapainona pitää kestää, sitten ne akuuttia ripulia aiheuttavat -50% kuukausilaskut ja konkurssit.

Muutenkin noissa päivänousuissa ja laskuissa pitäisi se mindsetti olla, että jos olisi ennen laskua ollut ostamassa, niin miksi laskun jälkeen olisit pettynyt? Silloinhan saat tutkimaasi firmaa vielä edullisemmin ja tuotto-odotuksesi on vieläkin korkeampi. En nyt muista sijoittajaa, mutta twitterissä totesi saaneensa suurimmat tuotot vasta 3-4 vuoden holdaamisen jälkeen kun muu markkina "tajusi" osakkeen potentiaalin. Kärsivällisyyttä siis näiden kanssa, vaikka olisi treidimielessä tekemässä lyhyempään holdiin kauppaa. Toki välillä pitää turska niellä ja jos perusteellisen analyysin jälkeen on mielestään paskaa ostanut salkkuun, niin se pitää myydä välittömästi.185  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 11.08.2020 20:15
Vihdoin sivistyksen parissa taas ja nettikin toimii järkevästi, suomessa todella on edelleen paikkoja joissa ei toimi yhdenkään operaattorin verkot.

Mukana tietty, N95 -maskit päällä tai ilman.  :)
186  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 28.07.2020 21:25
Kyllä 60fps ollut autopeleissä jo useamman genin ajan. Nythän autopeleihin tulossa 120fps. Xbox One X pyörittelee useita exclu pelejä 4K/HDR/60fps ongelmitta, joten olisi kyllä iso ihmetys jos vastaava ei olisi normi seuraavassa genissä.

Mistähän oma pinttymä päähän tuosta 30 fps autopeleissä on tullut. Joku autismikohtaus. En konsoleilla käytännössä edes pelaa enää autopelejä, ainoastaan VR versiota Dirt Rallysta kännipelinä, kun on kavereita käymässä. No pääasia tietysti että pyörii 60 fps ja jos tuo on jo nyt default niin selvähän se on, ettei siinä taaksepäin mennä. Autopelit muutenkin näyttävät nyt jo niin pirun hienoilta, että ainoa mihin tehoja voi upottaa on fysiikanmallinnus.
187  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 28.07.2020 20:41


PC:llä voi tosiaan tehdä vaikka mitä, mutta meikän kohdalla se tulisi kyllä puhtaaseen pelikäyttöön. Eikä raha oikeastaan ole se kynnyskysymys. PC:lle pitäisi joku oma nurkka kehitellä jne. Läppärillä menty jo vuosia, niin koneen on voinut istuttaa mihin mieli tekee. Toinen juttu on, minkä verran sitä oikeasti sitten ehtii pelaamaan.

Sama homma, hinta ei ole enää niin relevantti tekijä, vaan haluan suoraan parhaan koneen parhailla sisuskaluilla, tietenkään mitään typerää rahankäyttöä ei kannata, mutta parilla tonnilla saa jo myllyn mikä pyörittelee jo käytännön maximi asetuksilla pelit. Itsellä korona teki sen, että siirryin etätöihin kokonaan ja rakensin himaan täydellisen toimiston, nyt on 160cm leveä pöytä, nahkatuolit ja tuplanäytöt. Ehtiikö pelaamaan? Noh aivan varmasti jos peli on riittävän hyvä, Last of Us 2:n jälkeen en ole pelannut mitään. Tyhjensi pankin täydellisesti.

Mietin myös sitä, että iskisin vaan koneen kiinni suoraan OLED B9, tällöin ei tarvitsisi edes mitään erityistä pelinurkkausta, vaan PC korvaisi konsolin. Ainoastaan RTS pelejä tuolla pelaisin hiiri + näppis kombolla ja silloin kone on kätevä kiikuttaa toimisto setupin luo.
188  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 28.07.2020 18:11
Eikös tuo 60fps ala olemaan jonkinlainen minimi nextissä genissä, niin ei tarvitse ainakaan sen takia mihinkään PC-pelaamiseen sekaantua?

Sellaista on puhuttu ja toivottavasti linja pitää. Eiköhän aika moni kehittäjä mene kuitenkin silmäkarkki ja 30fps edellä. PC:n hankkimista puoltaisi myös RTS-pelit. On toki ihan eri juttu laittaa yhteen laitteeseen pitkälle yli toista tonnia, kun varmaan noin 500€:lla saa ihan hyvän konsolin.

Luulisi ainakin autopeleissä tuon 60 fps olevan standardi, mutta toisin on. Sama latausaikojen kanssa, tehot kasvaa, mutta latausajat ei katoa mihinkään.

PC:n kohdalla en näe isommankaan satsauksen olevan liikaa, kun kyseessä on sitten laite jolla voi editoida kuvat ja videot ja tarvittaessa myös tehdä töitäkin. Itsellä myös puhtaasti suorituskyky on se mitä haluan, konsolilla kumminkin on locked siihen 202x tasoon sitten kun PC:n voi helposti päivittää. Grafiikkahuoraksi tässä on siis muuttunut.
189  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 25.07.2020 04:01
Toivon silti uudessa sukupolvessa yleistyvän gamepass tyyliset kuukausimaksulla toimivat palvelut, jolloin voisi hyvin uusiakin pelejä pelata heti. Uskon, että käytettävä rahamäärä kasvaisi, kuten on käynyt kirjoissakin. Olen käyttänyt yli 500 euroa digitaalisiin kirjapalveluihin ja lukenut kolminumeroisen määrän kirjoja viime vuosina. Tätä ajanjaksoa ennen kirjoihin kuluttamani rahamäärä tuskin oli edes tuota 500 euroa ja luettuja kirjoja maksimissaan puolet tuosta. Sama koskee musiikkia, Spotify Premium on ollut varmasti alusta asti voimassa, onko jo tonni rikki? Olenko 1000 eurolla ostanut musiikkia ennen streampalveluita? Tuskinpa, nimittäin aikaisemmassa elämässä waretin jokaikisen biisin. Mites elokuvat? Omasta taloudesta löytyy HBO, Netflix ja Viaplay, ostinko leffoja edes kymmensosalla siitä mitä näihin menee rahaa vuodessa.

Kuukausimaksujen kanssa on kyllä helppo jäädä vauhtisokeus päälle. Itse kuitenkin olen saanut viime vuosina ihan hyvän balanssin tähän. Vakkareina on pelkästään Spotify, Netflix ja PS+. Ensimmäistä käytän kirjaimellisesti vuoden jokaisena päivänä ja aiemmin CD:itä tuli ostettua varsin aktiivisesti, joten tälle rahalle ei parempaa käyttöä yksinkertaisesti ole. Uudella Duo-tilauksella hinta per naama jää vielä alle seitsemän euron kuussa, mikä hellii isosti. Netflix taas on arkeen edelleen se paras viihdepalvelu, josta löytyy kaikkiin tiloihin jotain, vaikka valikoima onkin paikoin epätasainen. Jos perheessä on vaan yksi videopalvelu, ja onhan se oltava, en oikein näe parempaa tai kustannustehokkaampaa vaihtoehtoa. Niin, ja PS+ ei kans ole montaa euroa kuussa, kun vaan alennuksesta jatkoaikansa ostaa, ja tämän päälle on pitänyt ostaa keskimäärin yksi pleikkaripeli vuodessa lisäksi, jos sitäkään.

Näiden lisäksi teen pelkästään täsmäiskuja. Esim. HBO ja Crunchyroll käynnistyy tarpeen tullen kuukaudeksi tai pariksi, jolloin tykitetään useampi sarja katselulistalta pois, ja sitten hanat taas kiinni. Nykyisessä elämäntilanteessa joku kaiken kattava Game Pass -tyylin tilaus menisi varmasti samaan sarjaan: ei kannata maksaa joka kuukausi, kun ehtii pelaamaan niin vähän, mutta silloin tällöin voisi käynnistää tilauksen ja painaa kovan tapauksen tai pari pois alta sopuhinnalla.

Kuukausimaksuissa avaintekijä on tietenkin jakaminen, sama peleissä. Turha maksella kuukausimaksuja yksin, kun katsoo sarjan sieltä sarjan täältä. Tällöin kustannus kuukausitasolla on hyvinkin maltillinen. Mutta totta tuo, että helposti jää subit päälle. Itsellä esimerkiksi Youtuben subi on suhteellisen kallis suhteessa siihen, että käytän subia vain siihen ettei tarvitse katsoa mainoksia. Toisaalta elämänlaatu on parempaa, kun ei tarvitse odotella sitä 5 sekuntia ennen kuin pääsee katsomaan videon ja tuskin sitä haudassa katuu että maksoi Premiumista 15 euroa tms kuukaudessa. Ja Karate Kidin tubesarja on oikeasti aivan vitun
 timangia. ;D

Partajeesus, olen itsekin tuosta VR:n digiostoksista innostunut. Viimeksi lähti tuo Ski Jumping Pro VR. Tämä puoli Sonylla toimii kyllä loistavasti, ainoa valituksen aihe on ehkä se hintataso suhteessa fyysisiin kopioihin. Tuntuu typerältä maksaa sama hinta tai enemmän digitaalisesta kopiosta vs fyysinen levy, josta saa vielä vähintään 50% takaisin.
190  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 24.07.2020 23:54
Sillä välin sitä nautiskelee nyky-genin kulta-ajasta - peleistä kuten TLoU2 ja Ghost of Tsushima.

Jeah, tämäpä juuri. PS5 lähtee kyllä ostoon jo ihan sillä perusteella, että laitteelle tulee jatkoa Sonyn tutuille sarjoille, mutten silti ole ostamassa ainakaan tuota ensimmäistä mallia. Tällä sukupolvella opin kantapään kautta sen, että kannattaa odottaa ihan suosiolla parempaa mallia. Nyt kun oma vanha PS4 on alkanut näyttämään hajoamisen merkkejä, niin ostoslistalla saattaa olla pian Pro-malli. Ghost of Tsushimaa pelailee sillä varmasti ihan mielellään, puhumattakaan muista PS4-kirjaston helmistä (esim. Spider-Man), jotka odottavat edelleen korkkaamista.

Uusi sukupolvi ei kiinnosta yhtään tällä hetkellä. Nintendokin on ollut lomilla Switchinsä kanssa jo sen verran pitkään, ettei haittaisi, vaikka pidentäisivät sen elinkaarta. Oikeastaan toivon tätä.

Samat mietteet kuin herroilla yllä. En näe etua ostaa ensimäisessä aallossa konsolia, kun pelattavaa riittää yhdeksi elämäksi jo nykyiselläänkin. Itse olen onnistunut myös skippaamaan kaksi vuosikymmentä PC-pelaamista ja jos tässä NVIDIAn uusien ohjainten julkaisun jälkeen ostaa pelikoneen, niin sitä vähemmän alitehoinen uuden sukupolven konsoli kiinnostaa. Pelintekijöiden ja konsolivalmistajien kannalta tilanne on tietenkin huono, mutta itseltä on kokonaan lähtenyt tarve ostaa pelit ja konsolit julkaisussa, vaan voin hyvin ostaa vuoden tai pari muita jäljessä ja pelata omassa tahdissa. Kaukana on ne vuodet, kun piti julkaisupäivänä olla muovikääreistä aukaistava peli myrkkytuoksuineen. Nykyään lähinnä miettii keneltä voisi lainata pelin ja kenelle vipata omat vanhat. Taas kerran, valmistajan kannalta nihkeä juttu, mutta pelaajan kannalta jees.

Toivon silti uudessa sukupolvessa yleistyvän gamepass tyyliset kuukausimaksulla toimivat palvelut, jolloin voisi hyvin uusiakin pelejä pelata heti. Uskon, että käytettävä rahamäärä kasvaisi, kuten on käynyt kirjoissakin. Olen käyttänyt yli 500 euroa digitaalisiin kirjapalveluihin ja lukenut kolminumeroisen määrän kirjoja viime vuosina. Tätä ajanjaksoa ennen kirjoihin kuluttamani rahamäärä tuskin oli edes tuota 500 euroa ja luettuja kirjoja maksimissaan puolet tuosta. Sama koskee musiikkia, Spotify Premium on ollut varmasti alusta asti voimassa, onko jo tonni rikki? Olenko 1000 eurolla ostanut musiikkia ennen streampalveluita? Tuskinpa, nimittäin aikaisemmassa elämässä waretin jokaikisen biisin. Mites elokuvat? Omasta taloudesta löytyy HBO, Netflix ja Viaplay, ostinko leffoja edes kymmensosalla siitä mitä näihin menee rahaa vuodessa.

191  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 23.07.2020 14:50
Eikö tuo ole ollut Suomen osa aina? Rahaa menee sinne lopulta enemmän kuin mitä sieltä tulee?

On. Hyvä kysymys on miksi asia on näin ja miksi tätä ei kyseenalaisteta. Pääministerikin vain totesi EU:ssa olevan nettomaksajia ja saajia ja tämän olevan maailmanjärjestys jota ei voi muuttaa. Eikö kauppaa voi käydä ilman tulonsiirtoja maasta toiseen?

Miksi ei palata despon ehdottamaan Eurooopan Unionin alkuperäiseen ideaan puhtaasta talousliitosta, jossa pääomat ja tavara liikkuvat vapaasti maasta toiseen.

No kyllä me palaammekin, mutta kovan kautta, pakotettuina kun ylitsepääsemättömän velkavuoren alle romahtava EU luhistuu mahdottomuuteensa.192  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 22.07.2020 23:05
Kyse on oikeudenmukaisuudesta. Ei ole Suomen veronmaksajien tehtävä jakaa vastikkeetonta rahaa maalle joka omistaa maailman kolmanneksi suurimmat kultavarannot ja joka voisi hyvin rahoittaa taloutensa vapailla markkinoilla. Lisäksi Italialaisten kotitalouksien nettovarallisuus on yli 100 000e suurempi kuin suomalaisten. Ei tässä koko hommassa ole päätä eikä häntää.

Kyse ei edes ole Italiasta, vaan koko paketista. Suomen ei missään nimessä olisi tullut osallistua siihen.

edit: lisäksi EU toimii nyt jo laittomasti perustaessaan bailout syteemejä jotka on kielletty sen itse säätämässä perustuslaissa
193  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 22.07.2020 19:04
Sanna Marin ja neuvottelutaidottomuuden abc.
Meidän oma Sanna teki taas koko Suomen ylpeäksi neuvottelutaidoillaan. Maksetaan 16 miljardia manolomaille ja saadaan 11 miljardia takaisin. Hyvä tulos Suomen kannalta. Kehui vielä kun sai neuvoteltua yön pikkutunteina 250 miljoonaa lisärahaa Suomelle - siis omia maksettuja rahoja takaisin. Taisi mennä rouva pääministerillä miljoonat ja miljardit sekaisin.

Voidaan kysyä muutamia olennaisia kysymyksiä miksi Suomen pitäisi osallistua ollenkaan koko tulonsiirtorahastoon? Nyt vastiikkeetonta tukea saavat maat alentavat veroprosenttejaan ja jatkavat vuosikymmeniä kestänyttä surkeaa taloudenpitoaan ja Suomi maksaa viulut. Miksi maat eivät itse ota markkinoilta lainaa ja käytä sitä investointeihin? Kuten tiedämme raha ilman takaisinmaksuvelvoitetta johtaa termiin, jota taloustieteessä kutsutaan nimellä moraalikato. Manolot jakavat rahat kavereilleen ja nauravat matkalla pankkiin, jossa on kultaa vaikka muille jakaa. Esimerkiksi Italialla on maailman kolmanneksi suurimmat kultavarannot ja kotitaloudet ovat varakkaampia kuin Suomen vastaavat. Miksi meillä veroja korotetaan ja miksi me köyhempänä maana maksamme näiden elämän? Jotenkin kuvaavaa on, että SDP:n mielestä suomalaisille vanhuksille ei ole varaa maksaa heidän lupaamaansa vappusatasta, mutta 16 miljardia kyllä liikenee EU:n höpöhöpö -rahastoon. On siinä meillä työväenpuolue, Italian työväen. Lapsipääministeri ei suostunut edes median eteen vastaamaan kysymyksiin, kun palasi neuvotteluista, vaan kommentoi Twitterissä asiaa. Tulee mieleen yksi mieslapsi lätäkön toiselta puolelta. Varmaan hävetti itseäkin niin paljon historian paskin sopimus.

Mihin tämä kaikki johtaa? Yhteisvastuulla yritetään sitoa maat federalistiseen liittovaltio kehitykseen, halutaan ettei toista Brexitiä tapahtuisi, vaan kun kaikki ovat korvianmyöten kusessa toistensa veloista, niin on hyvin vaikea enää lähteä omille teille. Kuten tiedämme, niin Britannia katosi molokin kitaan erottuaan ja huhut kertovat heinäsirkkojen vallanneen saaren.
194  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Paras pelimusiikki, part IV : 22.07.2020 18:30
Tää ketjun tulos on kuin USA:n pressanvaalit.

Valinnanvaraa vaikka miten paljon, mutta jotenkin onnistuttiin päätymään tuollaisiin.

Oudon nälvivää heittoa äänestykseen, johon toisin kuin jenkkien vaaleissa, olisi itsekin voinut vaikuttaa biisivalintojen sekä äänestystulosten osalta. Kuten zoukkakin tuolla yllä jo totesi, ei voi valittaa jos ei osallistukaan.

Itse näen äänestyksen lähinnä hauskana sivutoimintana sille, että pääsee juuri kuuntelemaan niitä itselle nevahööd-kipaleita ja lisäämään niitä soittolistoihin. Ei tää niin vakavaa ole.

No tää nyt oli vaan herjaa  ;D

Ei itse jaksanut äänestää, niin ei voi valittaa

Mä tulkitsin tän kans huumorina, enkä minään hampaat irvessä tosissaan esitettynä kritiikkinä.  :)
195  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 17.07.2020 17:55
Mikäli tuota driftausta esiintyy, voit neutralisoida sen deadzonella(i know, right). Mikäli pelissä pystyy tätä säätämään, niin yksi syy deadzonen säädölle on juuri tuo driftin nollaaminen. Tätä esiintyy kaikilla ohjaimilla jossain vaiheessa ja ohjaimen elinkaaren lopussa varsinkin luonnollisista syistä.

Ostin muuten itse myös nuo Ph0 - ristipäät ja torxit. Avasin Honorini ja vaihdoin näytön Youtuben opetusvideon avulla. Säästin 200 euroa ja jälki oli aivan riittävän hyvää omaan makuun. Hieman mokasin alussa kun kärvensin luuria minuutin kuumailmapuhaltimella - video kun näin opasti. Suli kunnolla kulmasta muovia, mutta onneksi tuon sai hiottua niin ettei haitannut vaikka yhdestä kulmasta näyttö ei ole (enää) IP68- luokituksen vesitiivis.
196  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 17.07.2020 17:22
Saskalla on erinomainen pelimaku. Fallout 4 ja Wipeout PS-pelien aatelia.

Fallout pelien ominaisuus on ainainen bugisuus. Vieläkin on taas 40:ttä kertaa Fallout 2 kesken, kun tarinassa on nyt varmasti viisi eri bugia jotka estävät etenemisen ja mitään vanhempaa latausta ei ole josta olisi mielekästä aloittaa uusiksi. Viimeisin tallennus antaa tappaa koko Fallout maailman ilman, että kukaan hyökkää kimppuun. Fallout 4 jatkaa tätä perinnettä. Jos maailmassa on yksi firma, jota ei kiinnosta tehdä asioita kerralla kuntoon, niin se on Bethesda. Mutta siinä onkin osa Fallouttien viehätystä, sama kun vetäisi crack-kokaiinia, tietää että se on jatkettu ruokasoodalla, mutta se on silti vittu koksua. Pelasin pelin itse läpi vasta, kun pahimmat bugit oli jo korjattu ja siltikin tunnisti pelitalon joka on pelin tehnyt - niin hyvässä kuin pahassa. Huikea peli.

Wipeoutia olen pelaillut sen jälkeen kun hankin VR -lasit. Peli on niitä ainoita pelejä joihin jaksaa palata aina silloin tällöin tauon jälkeen ja jatkaa siitä mihin jäi. Muuten jos pidän 1kk tauon pelistä, voit olla varma etten enää ikinä koske peliin. Ainoana poikkeuksena lapsuuden 8bittisen pelit, joita voi pelata aina vuoden välein päivän verran ja fiilistellä aikaa jolloin oikeasti pystyi pelaamaan samaa peliä uudestaan ja uudestaan. Miettikää nykypäivänä, että pelaisi tarinan omaavan pelin edes kaksi kerta läpi? Ei ikimaailmassa. Nuo DLC -osien pelaamisetkin on vähän niin ja näin, tuntuu ainakin itsellä tarinan läpi vedettyäni, ettei samanlaista fiilistä enää ole. Tunneyhteys katoaa samantien ja se nälkä pelata peliä. Se vähän niin kuin oli siinä, en Fallout 4:ssakaan syttynyt noista DLC -paketeista. 'Ehkä tuo Far Harbor pitäisi pelata - tiedän etten koskaan tule pelaamaan sitä, mutta ajatuksena vaikutti hieman kiehtovalta.

197  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Yleinen vitutusketju : 17.07.2020 17:06
30Mbit/s eli teoriassa lataukseen menee reipas vartti. Käytännössä koko paskan läpi menoon, about puoli tuntia. Eli tilanne on pitkälti sama kuin 30GB & 250Mbit/s.

Pleikkari/serverit on sen verran perseestä, että tohon 30 gigaan meni silloin joku 45minsaa. Onneksi sentään asentui suht. nopeesti. Alunperin kun Warzonen imutti (90gigaa), niin plege asenteli peliä melkein tunnin.

Itsekin latasin tuota silloin koko työpäivän, onneksi kaverit varoitteli jo aamusta isosta loadista. Nyt on 200 gigan Warzone paketti PS4:lla. Hyvä taktiikka Activisionilla ajaa kilpailijat pois, kun pleikkarilla ei enää muuta mahdu pelaamaan. Itsellä 150Mbit/s yhteys, mutta kun 100  miljoonaa jonnea lataa samaan aikaan, niin serverit huutaa hoosiannaa viikon ja lautauksessa meni joku 5h.
198  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 17.07.2020 17:00
Osakepoimintoja:

Netent

Osake on historiallisesti halpa. Firma täysin velaton. Oman pääoman tuotto (ROE) vuodesta toiseen 50-65%. Valmistaa slotteja nettikasinoille ja livekasinoille. Ruotsissa tuli regulaatiota tänä vuonna ja 19% pahevero, mikä on painanut kasinofirmoja alaspäin, mutta Netentin etu on siinä ettei se ole sidottu mihinkään maahan (vaikka ruotsalainen onkin ja sieltä suurin osa liikevaihdosta on tullut), vaan pelejä voi pelata missä vain ja siksi markkinat ovat koko maailma. Nyt saivat luvat jenkkeihin kahteen eri osavaltioon ja julkaisevat myös uuden Narcos pelin. Lisenssit monen eri suuren nimen kanssa kuten Guns n Roses, Vikings, Planet Of Apes, Jimi Henrix, Mötley Crue ja Dracula. Suurimmat riskit on regulaatio, mutta jo suhteellisen isona firmana se myös suojelee Netenttiä uusilta kilpailjoilta. Pahimpana riskinä on tietty sama mikä kaikilla peli- ja softafirmoilla -> parhaat tekijät vaihtaa helposti kilpailijalle isomman liksan perässä.

Hinta nyt 30,57 SEK (tämä muistiin ylös)

Tämä oli melko onnistunut vinkki. Lähes yhtä hyvä kuin gamble-ketjun varmat(tm).

Hinta nyt 86.50 SEK.


Netentin miltei 200% nousu tosiaan oli aika maukas, itse jätin yhtiön omistuksen kyllä jo aikaisemmin. Muita isoja 100% nousuja tuli Betssonista ja Kindred Groupista (Unibet). Käytännössä koronaan ottamani sijoituslaina tuli jo kuitatuksi näillä voitoilla. No ei se ole vaikeata keksiä hyviä kohteita, vaikeampaa on sanoa kauanko niissä pitäisi roikkua mukana. Nytkin kaduttaa hieman, että piti jo irrottaa, kun tuntuvat vain jatkavan nousuaan. Se tosin on täysin mahdotonta ostaa ihan pohjalta ja myydä ihan huipulla. Pitää tyytyä johonkin siltä väliltä. Jotenkin sitä jo alkaa toivomaan uutta koronan aaltoa, jotta saisi uuden tilaisuuden tuplata.  ;D
199  Yleinen / Vapaa sana / Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa : 06.07.2020 23:20
Nuo Planeetan ja Boardien vanhat postaukset aiheuttavat kyllä kuumotuksia jos niitä meinaa mennä lukemaan. Muistan kyllä Scarfin planeetasta ja Ikaruga fanituksen. Noista kumminkin näkee oman kasvun ihmisenä. Sitähän oli aivan lapsi näitä kirjoittaessa. Muistan kun faija kommentoi ekan finngamerin miitin jälkeen, että aika vanhoja osa noista tyypeistä. Kelasi varmaan, että mentiin johonkin vanhempien internetkaverien pedarimiittiin.

Sharkie, meinaisin tuon postauksen loppuun vielä trollata kunnolla että kuvittele tähän vielä auringonlasku merenrannan äärellä, samalla soittaen akustinen kappale jäykkää tattia ja dualshockin touchpadia käyttäen. Muuten tuo Nasun läppä on pöllitty Tee itsestäsi mestariajattelija - Lauri Järvilehto. Hyvä kirja ajattelusta, mutta ehkä tästä vois kirjoittaa oman postin kirja topiciin.

JayeizH, mulla oli samat fiilikset tuosta Huttusen lähdöstä. Tietyn aikakauden loppu itsellekin. Uusi sukupolvi on ottanut homman haltuun ja huomaan ettei itse enää samalla tavalla ole kiinnostunut peliteollisuudesta. Puhtaasti supporttina tilasin sen digitilauksenkin ja jossain vaiheessa huomasin, että oli kolme edellistä lehteä lukematta. Laadukasta juttua, kun sai avattua ja luettua, mutta toki omat mielenkiinnonkohteet on nykyään muuttuneet hieman, joten lehdestä ei saa niitä samoja kiksejä kuin back in the days. Ja sama hinku väittelyihin on, siksi politiikka varmaan kiehtookin nykyään niin paljon.
200  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 06.07.2020 18:23
Tilasin adapterin ja pistän tänne fiiliksiä, kunhan pääsen säätämään.

Olen Titan Two -adapterilla nyt pari päivää säätänyt.

Kiitos kokemuksista. Tätähän pitää alkaa harkita, huhhuh.

Liian jäykät tatit tosiaan haittaa tähtäämistä. :D

Last of Us kommentit täällä saa kyllä harkitsemaan, että ehkä se pitää kuitenkin pelata. Olin jo päättänyt, ettei jaksa.


Tuosta ludonarratiivisesta dissonanssista taas olen joissain podcasteissa kuullut päinvastaisia kommentteja. Eli ovat sanoneet, että hahmo todellakin vastaa gameplayssä tehtyjä toimia. Toisin kuin vaikka Unchartedissa, jossa hahmo on muuten kevyt läpänheittäjä ja "hyvis", mutta sitten muuttuu massamurhaajaksi gameplayssä.

Ehdottomasti kannattaa pelata, selkeistä puutteistaan huolimatta hieno kokemus. Se on vaan, että minkälaista painoarvoa kukin antaa eri osa-alueille pelissä. En ole vielä löytänyt oikein yhtään kritiikkiä johon voisin samaistua, ellei Scarfin postausta pelimekaanikoista lasketa sellaiseksi. Siksi on vaarallista mennä täysin kriitikoiden tai muiden kokemusten mukaan ostaako peliä vai ei. Sama myös toiseen suuntaan, mitä enemmän jotain hehkutetaan sitä helpommin siinä alkaa nähdä itse virheitä ja etsiä perusteista sille miksi sitä muka hehkutetaan.

Aloin jo epäillä itsekin tuota ludonarratiivista dissonanssia. Muistikuvat alkaa vääristyä jo, kun pelin läpäisystä on viikko. No pääpointti siinä edelleen itsellä on, että omat kädet olivat liian lukitut ennalta päätettyihin päätöksiin ja ei annettu edes sellaista illuusiota, että pelaajalla olisi jotain valinnanvaraa ja usein pitkinhampain tuli tehtyä päätös, jota ei olisi halunnut tehdä ja koin ettei pelihahmokaan.Lisäksi osa pelihahmon reaktioista ei mielestäni ollut linjassa sen brutaaliuden ja kostonhimon kanssa, mitä muuten edustettiin.

Tarina tosiaan on, kuten zoukka sanoikin - parasta mitä pelimaailmassa on melkein nähty. Ihan naurattaa miten paskoja tarinoita yksinpelit on täynnä, siksi niitä ei oikein jaksa ikinä edes pelata.

Täytyy itse laittaa tuo Titan Two tilaukseen myös. Pääsee korjaaman ohjauksen pelissä kuin pelissä. FPS -peleissä tuo liian jäykkä tatti tosiaan haittaa tähtäystä, Cuben löysä C-tatti on yksi parhaista FPS-pelien tateista. Siihen vielä keskelle palauttava ristitähtäin ja TimeSplitters II, niin voiko enää pelattavuus olla parempi? Ei voi.

201  Yleinen / Vapaa sana / Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa : 06.07.2020 17:57
Pelaajalauta elää itseasiassa uutta renesanssiaan. Tilastojen valossa ollaan kolmeen vuoteen kovimmat lukemat isketty viestejä eetteriin. Viimeksi vuonna 2017 oli samanlaista tulitusta. Nyt on tälle vuodelle jo kaksi yli 200 viestin kuukautta alla.

Pitkään vaellettiin pimeydessä, useita vuosia. Tässä välissä vain sitkeimmät taistelijat Ephram ja Partajeesus kuljettivat soihtua elossa seuraavalle vuosikymmenelle. Usein mietin oliko tämä jo tässä, sammuuko liekki ja murtuu viimeinenkin linnoitus. Ja kun kaikki toivo oli jo menetetty Ephramin postatessa ties kuinka monennetta triplapostausta, saapui Gandalf Helmin syvänteeseen COVID -19 muodossa ja keräsi viimeiset taistelijat yhteen. Aate elää, vastarintaliike on harventunut, mutta elossa.

Ja mitä korvani kuulivatkaan? Pelaajalehden foorumi (Mordor) on kuollut? Eipä olisi aikoinaan arvannut, että ei kaupallinen (riippumaton) aatteen palosta perustettu Pelaajalauta veisi lopulta pidemmän korren.

No vitsit sikseen, olen itsekin tukenut lehteä ostamalla irtonumeroita kaupoista ja viimeksi tilasin tuon 6kk digijakson ihan support mielessä ideana tukea rohkeaa askelta kohti digitalisaatiota. Ja itse lehteä tai sen tekijöitä vastaan ei ole koskaan ollut mitään antipatioita. Puha varsinkin on suomalaisen pelijournalismin Jeesus. Onhan meistäkin moni ollut lehteä tekemässä tai edelleen on.

Silti ajatusleikkinä, mukava miettiä olisiko pelaajalaudan ja lehden yhteiselo lopulta ollut parempi vaihtoehto pidemmällä aikavälillä myös kaupallisesti? En osaa sanoa montako tilaajaa tuli foorumien siirryttyä vain tilaajille, joten varmasti vain itse lehden tekijät tietävät oliko tämä hyvä liike. Lisäksi en tiedä minkälainen foorumin taso on tai oli, en itse ole käynyt lehden foorumeilla vuosikymmeneen. Toisaalta olisiko Pelaajalauta ollut niin helvetin hieno, suomen hienoin pelifoorumi ellei se olisi eronnut aikoinaan lehdestä?

Lautalaisten kesken on pelattu kaikkea mitä voi pelata, gamblattu vaimolta saadut viikkorahat, dokattu kunnes JayeizHilla tulee kotiintuloaika vastaan, treenattu Arnoldin Golden Sixit , "keskusteltu" politiikasta ja heitetty herjaa rankasti yli vuosikymmenen. Siinä välissä keskusteltu joskus myös peleistä. Meistä on tullut siis ystäviä. Siinä on se syy miksi tämä paikka löytyy jokaisen meistä kirjainmerkeistä ja miksi sivu aukeaa aina kerta toisensa jälkeen, jokainen päivä, vaikkei mitään sanottavaa olisikaan.

Nalle Puh kuvaa nykyistä lautakulttuuria hyvin.

Nasu tuli Puhin vierelle.
”Puh?” kuiskasi hän.
”No mitä?”
”Ei mitään”, sanoi Nasu ja
otti Puhin käpälästä kiinni.
”Tarkistin vain, että olet siinä, Ystäväni.”


202  Yleinen / Vapaa sana / Vs: No risk no fun - Lets gamble! : 05.07.2020 14:12
Donald Trumpetti vs Sleepy JoeVedonlyöntimarkkina ennustaa Sleepy Joen voittoa. Oli väärässä viimeksikin. Trumpille sai livevedossa 24h ennen voiton varmistumista yli 10 kerrointa. Gallupit ja media kun rummuttivat Crookedin varmaan voittoa.

Nyt Trumpille saa noin 2,8-3.00 kerrointa ja Sleepy Joe:n voitto maksaisi rahat noin 1,6-1,8 kertoimella takaisin. Kertoimet heiluu todella kovaa, johtuen siitä että tämä vedonlyönti kiinnostaa vahvasti tavallisia pulliaisia jotka heiluttavat markkinaa isosti uutisten mukaan.

Gallupeista jos vetäisimme johtopäätökset, niin Trumpia olisi turha pelata. Historia on tosin osoittanut ettei niihin ole liikaa luottaminen.

Pohditaanpa tilannetta hieman. Joe Bidenillä on etuna muutamia oljenkorsia, oppositioasema josta voi helposti esittää vaihtoehtoista politiikkaa mm. koronan hoitamiseen ja talouspolitiikkaan. Biden ei tosin ole käyttänyt tätä kovinkaan aktiivisesti vielä hyväkseen, vaan demokraattiehdokas on vältellyt suurempia mediatilaisuuksia. Mikäli talous kyykkää rajusti ennen vaaleja, voi Joe hyvin mielin istahtaa White Housen ovaalihuoneen nahkapenkille (tai Bidenin kohdalla varmaan tekonahkapenkille). Koronaluvut ovat myös ampaisseet lujaa ylös ja tämän pitäisi tukea Bidenia. BLM -liike on varmasti vahvistanut tiettyjen ryhmien Biden kannatusta, mutta liike muuten on kaksiteräinen miekka ja läheskään kaikki mustatkaan eivät liikettä kannata. Mellakat ja terrorismi ovat aiheuttaneet varmasti myös voimakkaita vastakkaisia reaktioita, jotka eivät välttämättä näy Trumpin kannatuksen nousuna, mutta voivat viedä myös ääniä Bidenilta. Biden ei myöskään ole aktiivisesti vieraillut osavaltioiden vaalitilaisuuksissa. Clinton teki saman 2016 ja aktivoitui vasta väittelyiden aikaan, Trumpetti sai tästä lyömäaseen kun kävi kiertämässä pirin voimalla (addreral jota Trumpetin huhutaan käyttävän) aktiivisesti kenttää ja kuuntelemassa kansaa. Sama myöhäinen startti voi iskeä Bideninkin kannatukseen.

USA on hyvin jakautunut maa, ei yhtä jakaantunut kuin Suomi, mutta käytännössä demokraatit äänestävät aina demokraatteja ja depublikaanit republikaaneja, väliin jää sitten se liikkuvien joukko joka määrittelee aina kenestä valitaan pressa. Nyt Kanye West on ilmoittautunut kisaan mukaan ja tämä näkyi jo kertoimissakin, eli markkina pitää tätä ihan vakavana ilmoituksena. Mikäli Yeezus imee mustien äänestäjien kannatusta itselleen, voi tällä olla merkittävä vaikutus Bidenin mahdollisuuksiin napata MAGA -hattu Trumpin päästä. Kanyelle saa muuten enää 51 kertoimen presidenttiydestä, eli ihan läppänä ei markkina miestä edes pidä.

Tuota maan jakautumista kannattaa muuten käyttää hyväksi osavaltioiden vedonlyönnissä. Vahvasti reb. tai demok. osavaltioille saa helposti jotain 1,50 kertoimia millä saa helpon 50% varman™ tuoton omalle vedolleen. Mitään isoja rahoja ei näihin saa kiinni, mutta jos vaikka 100e iskee, niin onhan se kumminkin 50e ilmainen peli.

Vaalit käydään vasta marraskuussa eli paljon tässä voi tapahtua. Suurimpina kysymysmerkkeinä pidän vaaliväittelyissä onnistumisia sekä sitä miten talous / korona reboundaa juuri ennen vaaleja. Bidenin kognitiiviset kyvyt ovat hieman kysymysmerkki, FOX & Trumpin mediat ovat kovasti sitä mieltä, että herra kävelee jo varjoisten kujien reunoilla. Vahvistusta näille on tullut lukuisista haastatteluista, joissa ajatus karkaa mieheltä. Trump taas psykoositason jutuistaan huolimatta vaikuttaa skarpilta muuten ja väittelyt joissa ei ole valmista skriptiä telepropterista tulevatkin menemään Trumpille. Koronaluvut & toinen aalto USA:ssa ovat jo hyvin todennäköisiä, enemmän kyse on siitä miten niihin tullaan reagoimaan ja missä määrin korona niittää taloutta alaspäin. Tämä erä menee todennäköisesti Bidenille, ellei Trump -media onnistu kääntämään syytä BLM mellakoihin, kuten se osittain niiden syytä onkin. Suurin kysymys lienee talous, missä makaa marraskuussa? Onko työttömyysluvut koronan myötä räjähtäneet käsiin, vai onko tilanne korjatunut kuten viimeaikaisista tilastoista voi päätellä. Mikäli työttömyys kasvaisi rajusti vielä loppuvuonna, niin se olisi lottovoitto Bidenille. Talous kun sakkaa haluavat ihmiset suurta muutosta ja silloin pitäisi iskeä Bidenille dollarit kiinni.

Oma strategia:

Tarkkaillaan tilannetta. Mikäli Trumpin kerroin nousee lähelle kolmea tai yli olen valmis aloittamaan osto-ohjelman, muuten aion tätä kohdetta seurata tarkasti ja viimeistään livevedossa sitten isketään yöllä kun ääntenlasku alkaa. Silloin nähdään suurimmat liikkeet kertoimissa ja virheet markkinalla.*Varma™ ei tarkoita oikeasti varmaa, mikäli häviät rahasti nauran makeasti

Edit: Tuli mieleen Kim Kardashian maailman mahtavimman valtion First Ladyna. Ilmeeni

203  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 04.07.2020 14:43
Nimeomaan olen joidenkin asiantuntijoiden nähnyt sanovan, että tuo keskuspankkien finanssikriisistä lähtien ottama rooli olisi se markkinoiden vääristäjä.

Tämän väitteen perustana pitäisi ensiksi määritellä millä tavalla markkina on vääristynyt suhteessa alla olevaan reaalimaailmaan, eikä esimerkiksi kysynnän ja tarjonnan luoma kuvastus reaalimaailmasta.  :)

 
204  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 04.07.2020 14:16
https://bbs.io-tech.fi/threads/oled-tv.1254/page-214

io-techistä löytyy varmaan Suomen kovimmat kuva-autistit, joten tuota ketjua kannattaa plärätä läpi niin oppii yhtä jos toista.


Kiitos tästä, on tullut luettua tuota sivua ja aihetta nyt. Aina hienoa nähdä autistitason omistautumista asialle.

Näyttää muuten aivan saatanan hienolta tuo espanjalainen La casa de papel (Rahapaja) Oledilla. Värimaailma on voimakkaan punamusta, niin poppaa värit voimakkaasti esiin. Karkkia silmille! Sarjakin on erinomainen ensimmäiset kaksi kautta, sitten hieman lässähtää. Taitaa olla Netflixin katsotuin sarja tällä hetkellä.
205  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 04.07.2020 13:52
Tuohon väitteeseen, että markkina olisi irronnut reaalimailmasta törmää usein.  Miksi arvopaperi ja media muutenkin aina tätä samaa matraa hokee on selvä - se myy. Mikäli talousmedia kertoisi, että pysy sijoitussuunnitelmassa ja unohda markkinoiden seuraaminen tilaajamäärät romahtaisivat. Median vanha idea on keksiä ongelma ja tarjota siihen ratkaisu, naistenlehdet tekee samaa keksimällä vikoja ihmisestä ja tarjoamalla näihin ratkaisuita. Mikäli arvopaperin toimittajat osaisivat ennustaa markkinaa, heillä olisi ranteessa Rolex, pihassa joku muu auto kuin Toyota ja vaimona joku jota kaverit kadehtii. Ei sitä markkinaa kukaan osaa ennustaa lyhyellä aikavälillä toistuvasti oikein.

Silti jos katsotaan nyt miten osakkeet ovat tuottaneet 1-vuodessa, niin hyvin loogisilta nuo tuotot vaikuttaa. IT, terveydenhuolto ja kuluttajatuotteet plussalla. Miinuksella lentoyhtiöt, raskasteollisuus, energiayhtiöt, kiinteistö & rahoitusmarkkina. (sektorien sisällä voimakasta heiluntaa, esim printtimedia vs sähköinen jne, mutta näissäkin todella loogiset erot). Välillä se toki on vaikeaa löytää peruste sille miksi joku nousee tai ei nouse, mutta perusteetonta nousu ei ikinä ole - ainahan siellä on kysyntä ja tarjonta, pelko ja ahneus taustalla. Noita käppyröitä tulkitaan monesti väärin. Unohdetaan aina taustalla lymyävä korkomarkkina. Emme voi verrata 90-luvun 15% korkomarkkinan ja nykyisen miinuskorkojen maailmaa toisiinsa, tai jos vertaamme meidän tulee ottaa huomioon ero riskittömässä korossa. Suuri velka ei ole ongelma, vaan kyky hoitaa sitä tuottavasti. Miten varat on investoitu. Suomi ei investoi riittävästi mihinkään tuottavaan, joten Suomen kohdalla tilanne tulee olemaan katastrofaalinen. Pörssiyhtiöiden kohdalla taas taustalla ei ole intersektionaalista feminismiä, joten yhtiöt pyrkivät lähtökohtaisesti tekemään tuottavia sijoituspäätöksiä.
On siellä markkinalla myös paskaa tarjolla, ja kaikki eivät voi voittaa. Se on selvä juttu. Silti joidenkin medioiden väitteet siitä, että oltaisiin jossain yleisessä kuplassa vaikuttavat huonosti perustelluilta.

P/B  -luvusta. Se on luku joka johtaa todella nopeasti harhaan, mikäli ei tee syvällistä yhtiöanalyysia siihen kylkeen ja laske mistä se muodostuu ja mistä se voisi muodostua tulevaisuudessa. Kirjanpidolla saa muutettua lukua mieleisekseen. IT -firmalla P/B luku voi olla tähtitieteellinen sillä itse tuote eli koodinpätkä ei näy luvussa ja eikä se 50kg painava koodari, jonka arvo oikeasti on 100 miljardia. Luku sopii kohtalaisesti firmojen vertailuun sektorin sisällä, jolloin saat karkean kuvan siitä onko joku firma missä suhteessa arvostettu kilpailijaansa. Lukuhan ei itsessään kerro muuta kuin osakkeen hinnan suhteessa tasearvoon (mitä kaikkea paskaa firmassa on sisässä ja mikä sen arvo olisi jos sen myisi hiuksista vittuun samantien). Eli mikäli P/B on 1 on firman ja taseen arvo yksi yhteen. Tavallisesti arvosijoittajat ovat etsineet yhtiöitä joissa P/B on alle 1 jolloin leikisti saat ostettua firman varaston edullisemmin kuin mikä sen oikea arvo on. Todellisuudessahan sille on syynsä miksi tasearvo on alle 1.

Esim. Finnairin P/B on alle yksi, mutta haluatko ostaa osaketta jolla saat lentokoneet ja liiketoiminnan X-prosenttia halvemmalla, kuin jos ostaisit ne suoraan lentokonekaupasta ja perustaisit oman lentoyhtiön (ihan vitusti yksinkertaistaen).  Heti nimittäin kun olet ostanut yhtiön osaketta huomaat, että yhtiön kassasta menee kuluihin joka päivä 2 000 000 euroa. Nykyinen 500 miljoonan antiraha riittää siis 250 päiväksi ja sen jälkeen raha on poltettu pelkästään kuluihin. Onko finnair tässä tilanteessa hyvä vai huono sijoitus? Sitä ei pelkästä P/B -luvusta voi päätellä. Tulee katsoa tulevaisuuteen ja keittää pakurikääpäteestä kasa teemössöä ja ennustaa missä maailma makaa 18 kk päästä. Mikäli suomen JayeizHit päättävät 77" TV:n sijaan viedä perheensä kanarialle syömään Americana -pizzaa ja imemään mohitoja all inclusive altaan reunalle, niin osakkeessa voisi olla ostonpaikka. Tässä on myös syy osakkeen nykyhinnalle. Sijoittajat eivät usko tähän skenaarioon.

QT:sta kannattaa lukea Inderesin Mikael Rautasen analyysi. Tyyppi on suomen kovimpia analyytikkoja ja osaa hyvin perustella miksi QT on tällä hetkellä ostopaperi (ei löydy omasta salkusta, tuottopotentiaali liian alhainen omaan makuun).

Mikäli toisaalta uskoo osakkeiden yliarvostukseen suuressa kuvassa, voi siihen varautua ostamalla kultaa. Tämä ei välttämättä muutenkaan ole huono sijoitus, sillä kun rahaa printataan niin kullan suhteellinen arvo nousee suhteessa FIAT -valuuttaan. Siksi omassakin salkussa on kultaharkkoja. Siinä on myös sellainen mukava BALLER -vivahde, kun voi sanoa omistavansa kultaa. :D
206  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 30.06.2020 20:22
Osakemarkkina ennustaa tulevaisuutta. Ei kaikki osakkeet ole nousseet. Jos katsoo SP500, niin ne on FAANG - firmat jotka sitä nostaa ja pitää pystyssä, muut suorittaa heikosti. IT alalla tuote on helppo skaalata ja mikäli tuote on paras olet nopeasti syönyt kaikki pienemmät kalat pois (Google, Facebook, Amazon). Tuotto tähtitieteellinen perinteiseen teollisuuteen verrattuna ja sama näkyy näiden osakkeiden hinnassa. QT sama juttu, lilliputtifirma jolla skaalattava tuote joka on kunnossa, liikevaihto nousee ja firma tekee voittoa. Korona vielä korostaa tätä, eli ripuli firmat menee alaspäin ja QT Alfana sielä koronassakin tekee voittoa, miksi sijoittaja ei siis ostaisi firmaa jolla menee kohtalaisesti vaikeinakin aikoina? Mieti sitten kun kaikilla menee hyvin.

Miksi koronasta noustiin nopeasti? Noh FED:n tase oli 2007 alle tuhat miljardia, nyt mennään yli 6000 miljardissa ja joku ennusti että vuoden lopussa ollaan 9000 miljardissa dollarissa. Time to go brrrrrrrrrrrr! FED:llä on lupa ostaa myös arvopapereita. Mihin luulette että raha menee. EKP paisuttaa tasetta myös yli tuhannella miljardilla. Japanissa keskuspankki on yksi maan suurimmista osakeomistajista. Suomessakin hallitus otti 20 yaardia velkaa tosta noin - > mihin se raha menee?
207  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.06.2020 19:33
COD:ssa tosiaan tiimikaverit on se juttu miksi sitä pelataan. Solona olen pelannut kaksi matsia. Warzonen Battle Royale joka seasonissa vaihtuvine mausteineen on se juttu, blunderisssa jännitystä vie juuri tuo respawn. BR:ssä sydän hakkaa tuhatta ja sataa kun on enää yksi tiimi jäljellä ja kuolleet kaverit huutelee ohjeita korvaan. Tuo on peli joka Mario Kartin tavoin rikkoo kaverisuhteet ja vittuilu on suoraa mikäli suunnitelmasi ei toimi. Silti nyt vajaata 500h jälkeen alkaa jo hieman vaihtelu maistua.

Loistava seurapeli silti, täyden 10 ansaitsee. Ei oikeastaan mitään puutteita ellei Battlefield fanina nyt maailman tuhoutumisen puutetta sellaiseksi laske. Seuraavalta geniltä toivonkin, että pelimaailman fysiikkaan kiinnitetään huomiota. Sama vaivasi Last Of Us 2:stakin. Täysin kuollut ja staattinen maailma(varsinki talojen sisällä kaikki pultattu seinään kiinni) , tästä tuli mieleen kun 20v sitten luin uutisia
Red Faction 1:stä ja kuinka sitä hehkutettiin pelinä jossa voi tuhota kaiken.
Edelleenkin pelimaailmat ovat kovin staattisia.


Luin mielenkiintoisen jutun TLoU2:n ludonarratiivisesta dissonanssista(hyi vittu mikä sana). Eli pelin gameplay ja tarina ovat ristiriidassa keskenään. (kuten monessa muussakin seikkailupelissä) Tätä juuri yritin sanoa aiemmassa viestissäni, eli peli pakottaa pelaajan tekemään asioista joita pelaaja ei muuten tekisi. Valinnanvapaus puuttuu täysin. Silti kaikista puutteista ja putkijuoksuna suoritetusta interaktiivisesta elokuvasta huolimatta pidin kyllä pelistä.

https://www.inverse.com/gaming/ludonarrative-dissonance-meaning-video-games-origins-definition/amp

Tuosta Resident Evilin tankkiohjausksesta. Muistaakseni itse olisin ollut sitä puolustavassa poterossa silloin ensimmäisten konsolimaailmansotien aikoihin ja huudellut ettei porukka vaan osaa pelata tai ajaa tankkia. Silti juuri siinä pelissä se tankkiohjaus jotenkin tuntuu kuuluvan peliin. :D
208  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 29.06.2020 22:36
Ensinnäkin täytyy todeta, että miten helkkarissa porukka spoilaa itseään isojen julkaisujen kanssa. Itse noudatan aina nollatoleranssia oli kyse kirjasta, tv sarjasta tai pelistä. En tuota Scarfin viestiäkää uskaltanut lukea ennen kuin läpäisin itse pelin. Onneksi en lukenutkaan, samoihin ongelmiin kiinnitin huomiota, mutta päätin nauttia hyvästä tarinasta ja erinomaisesta äänimaailma hyväksyen, että itse peliä ei ole olemassa, vaan kyse on enemmänkin tarinan kokemisesta interaktiivisessa muodossa.

Pelinä TLoU2:n ei tarjoa mitään älyllistä haastetta, puzzlet tosiaan ovat tehty hutaisten ja oivalluksia niistä on turha hakea. Pelattavuus on kuten Scarf jo totesikin, niin laiskasti tehtyä ja tähtäyksestä tuli sama mieleen, että sillä on yritetty vaikeuttaa peliä. Vihut on sokeita ja käyttäytyvät epä-älyllisesti eivätkä tosiaan omaa mitään sellaista inhimillisyyttä, että kokisi tunnontuskia kun pääsee haulikolla ampumaan metrin päästä pään irti. Se onkin yksi asia joka pelissä on tehty todella hyvin, raajat lentää irti kun Rambossa ja äänimaailma on uskottava. Peli kannattaa ehdottomasti pelata pimeässä ja kuulokkeet päässä.

Tarinasta lisää spoileritagien alla. Älä lue jos et ole pelannut peliä läpi.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Täytyy tuo Scarfin tilaama adapteri pitää tulemaan, mikäli pitää lupauksensa. Kuulostaa melkein liian hyvältä.
209  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 28.06.2020 13:39


Paljon tuossakin tv:ssä on kuvaa pilaavia ominaisuuksia, mutta kun säätää kaikki hilavitkuttimet pois päältä niin kuva on varsin mainio.
Kokeileppa ISF Expert kuvatilaa. Vastaa hyvin lähelle jo ammattilaisen kalibroimaa kuvaa mikä ilmeisesti näissä OLED:eissa on asetuksena mahdollista kun paneelien välillä ei ole merkittävästi eroja.

Tulee testailua noita suht aktiivisesti aina kun uusi leffa/sarja/peli alla ja etsittyä omalle silmälle sopivia asetuksia. Olen perusasetukset säätänyt TM:n asetusten mukaan ja kytkenyt kaikki nuo kuvanparannuspiirit pois, jotka tuossakin asetuksessa taitaa oletuksena olla päällä.

Peleissä tuon huomaa, että aina paras kuva ei ole tärkeintä, vaan itse pelattavuus. Esim. CODissa on pakko säätää kuva hieman yli vaaleaksi, jotta ei anna etua vihuille pimeissä huoneissa. OLED muutenkin antaa pumppausefektillä hieman edgeä muille, kun kuva vaalenee hetkisen mikäli siirryt kirkkaasta kohtauksesta vaaleaan.

Vaikken mikään kuva-autisti vielä ole, niin mitä enemmän JayeizHin juttuja lukee, sitä enemmän alkaa itsekin nähdä nykimistä ja virheitä kuvassa. Paha juttu. Sama kävi Scarfin ohjain kirjoituksia lukiessa, nyt pitää olla lagiton 1ms ja linear curve ja zero dead zone tai vitutuskäyrä on instant 150% kaakkoon. :D

Onko noista kuvaparannuspiireistä/ominaisuuksista joku semmonen minkä kuva-autistit pitää päällä, esim leffoja tai urheilua katsoessa?

TM:n säädöt https://tekniikanmaailma.fi/tv-kuvasaadot/

210  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 27.06.2020 19:27
Ainoat miinukset tuntuu olevan ettei tuben kautta 4k pyöri aivan sulavasti, mutta johtunee enemmän omista paskoista yhteyksistä, kuin tv softasta. Toisaalta Netflix pyörittää 4k ihan normaalisti, joten en tiedä missä vika.

Voi ei, RIP Niilo22:n 4K kontentti.  :P

Videoista jää siis freimejä väliin? Vai jääkö vain puskuroimaan videoita silloin tällöin? Vaikeaa uskoa, että johtuisi esim. heikommasta suorittimesta tuo.

Mulla Samsungin appsien toiminta parani/nopeutui, kun iskin telkun kiinni ethernet-piuhalla reitittimeen. Varmaan laitan tämän uudenkin. Wlan-reitittimeni on tosin jo vähän vanha, eikä esimerkiksi tue 5GHz:n taajuuksia lainkaan. 350M:n nopeus kulkee lankoja pitkin hyvin perille esim. pöytäkoneeseen, mutta langattomana menee harakoille melkoisesti.

Bufferoi jatkuvasti, laitoin nyt kaapelilla tuon 150M:n kiinni ja nyt pyörii ihan ok, eikä ainakaan pudota frameja välistä tuben analyysin mukaan.

Paljon tuossakin tv:ssä on kuvaa pilaavia ominaisuuksia, mutta kun säätää kaikki hilavitkuttimet pois päältä niin kuva on varsin mainio.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 95
Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines