Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 98
271  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 24.09.2020 10:29
Työkaveri ennakkotilasi huhtikuussa PS5:n verkkiksestä ja sai eilen viestin "Julkaisupäivän toimituserä on nyt vahvistettu, eikä sinulle valitettavasti riitä konsolia ensimmäisestä erästä". Eli verkkiksestä ei ainakaan saa kukaan konsolia julkaisussa joka on tehnyt ennakkotilauksen syksyllä. Tiedä sitten onko Gigantilla enemmän jaettavaa.

Ei PC puolellakaan sen paremmin mene. Katselin sieltä täältä RTX 3080 kortteja eikä ole sitäkään enää missään. Gigantti sanoo suoraan toimitusajaksi 2021 tammikuu. Tuskin muuallakaan kovin montaa kappaletta ennen joulua saadaan, jos ollenkaan.

No, ei sillä että ei pelattavaa olisi muutenkin. GTX 1080:nkin toimii vielä, joten sillä pärjää. Muistia voisi kyllä tilailla lisää..

Samaa viestiä sain Jimmsiltä RTX3080 suunnalta, sanoivat että saattaa mennä "kuukausia". Kärsivällisyysharjoitus siis.  :)

Konsoleita tuskin hommailen, nyt kun PC on tilattuna. Käytännössä PS4:llakin on pelattavaa vielä ihan riittämiin omiin tarpeisiin. Ainoa mikä oikeasti täydentäisi pelivalikoimaa tässä vaiheessa olisi Switch, sen 4k version voisi poistella sitten ensivuonna.
272  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 21.09.2020 20:23
Joko siellä on homosteltu?

Minä ja Gba.

Porukka jäi epätietoisuuden valtaan.  :lol:

Kiitos tosiaan kaikille. Jotain kertoo se, että miittejä on järjestetty miltei kaksi vuosikymmentä ja pelatuin pelikin on jo 17(?) vuotta vanha. Porukka on myös pysynyt pääosin samana, eli mitä ilmeisimmin onnistunut ja aikaa kestävä konsepti. Eiköhän se yhden koronankin kestä.
273  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 21.09.2020 20:17

Tää on hyvin kummallinen kommentti, enkä näe kestäviä perusteluita sille miksi pelibisnes kuolisi yritysoston myötä. Viitsitkö avata enemmän miten tämä tapahtuisi?

Mietitään asiaa itse Bethesdan kannalta. Maailman yksi suurimmista ja vakavaraisimmista yrityksistä ostaa sinut. Microsoftilla oli kassassa viimeisimmän raportin mukaan noin 136 miljardia dollaria. Pelien kehittäminen on jatkuvasti kalliimpaa ja vie enemmän aikaa sekä resursseja. Microsoft pystyy takaamaan nämä kaikki. Jos mietitään viime vuosien parhaimpia pelejä, niin ne on kaikki olleet massiivisia projekteja. Itse ainakin näen tämän yrityskaupan hyvin positiivisena asiana ja tämä isona Fallout fanina, ehkä - siis ehkä saamme melkein valmiin pelin tällä kertaa ulos? Lisäksi tämä luo painetta niin Sonylle, kuin Nintendolle. Mitä kovempi kilpailu suurten välillä on, sitä parempi se on myös pelaajalle.

Mikäli pelien laatu jostain syystä nyt romahtaisi, niin markkinatalous kyllä korjaa asian hyvin nopeasti. Pelaajat eivät osta paskaa ja siirtyvät kilpailijan tuotteisiin -> laatu joko nousee tai firma menee konkkaan.
274  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 19.09.2020 12:33
No älkää nyt TK:n juttuja noin tosissaan ottako

Tämä.  :)

Sharkie, perävaunuun vaan. Hyppään kyytiin Huopalahdesta.

edit: Ja meinasi unohtua, migge sieltä Kurpitsamarkkinoilta miittiin HETI!  ;D
275  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 18.09.2020 18:35
Onko kukaan menossa huomenna junalla miittiin? Voisin tähdätä samaan junaan.  :) Esim. U:lla, joka on Masalassa 15.15?

Tähdätään samaan!
276  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.09.2020 20:04
Jos palaa kiinni, niin takuuseen/uusi tv alle. Työkaverilla on B7 PC käytössä ja alla tuhansia tunteja. Ei mitään palamista. Kahdella kaverilla on C8 PC käytössä ja ei mitään palamista. Itsellä ja broidilla on B9 käytössä ja myös Spotify soittimena välillä ja ei mitään palamista. Palamisriskin takia en jättäisi oledia ostamatta. Mikäli ongelma olisi laaja ja yleinen ulina asiasta olisi kovempaa.

Ja eihän JayeizH edes ehdi pelata pelejä, niin miten sitä onnistuisi kuvan polttamaan paneeliin. Ennen kakara iskee Power Rangersin paneelista sisään, kuin JayeizH saa sen palamaan kiinni.  :lol:
277  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 17.09.2020 17:17
Ryzen 7 feat. RTX 3080 + kilkkeet. Kaksi tonninseteliä lähti, mutta ei kaduta - vielä. Riittävä setti itselleni, tuohon kun iskee vielä B9 kiinni, niin konsolit on muisto vain.  ;D

Koska lupas toimittaa RTX 3080:n?

Kuukausi tuossa on mainittu maksimi ajaksi, mutta sittenpähän näkee mikä totuus. En yllättyisi jos menee pidempäänkin, mutta ainakin on vipuvarsi vaatia alennuksia, mikäli sovittu aika pitenee.
278  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 17.09.2020 16:59
Ryzen 7 feat. RTX 3080 + kilkkeet. Kaksi tonninseteliä lähti, mutta ei kaduta - vielä. Riittävä setti itselleni, tuohon kun iskee vielä B9 kiinni, niin konsolit on muisto vain.  ;D
279  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.09.2020 10:18
Meinasin itsekin postata, mutta laudan nopeimmat ehti ensin. B9 on hintalaatusuhteeltaan tällä hetkellä maapallon paras tv. En näe mitään syytä maksaa extraa siihen tonnin päälle, ellei halua lisää tuumia ruutuun.
280  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 15.09.2020 11:09
Harmittavia peruuntumisia, olisin varsinkin arkkivihollisen zoukkan tavannut mieluusti. Despokin maski päälle junassa ja paikalle! Ei se koronatilanne taida suomessa nyt niin järjetön olla? Pyydän, että harkitsette vielä molemmat uudelleen. Ei meistä kukaan kipeänä sinne tule :)

Toki jos tilanne oikeasti on se, että vakavaan riskiryhmään kuuluu / lähipiirissä on, niin ei sille voi mitään.

281  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 11.09.2020 11:53
Kiitos JayeizH kattavista kommenteista. Sehän tässä onkin, että ihmisen mieli muuttaa jatkuvasti suuntaa. Välillä kelpaa se 3080 setti ja sitten miettii jospa tonni lisää ja kavereiden naamat vihreäksi 3090:llä.

Pääasia olisi kumminin pelaaminen ja vielä niin ettei tarvitse säätöjä ainakaan vuoteen laskea, vaan voisi edes kerran elämässä pelata asetukset kaakossa nauttien siitä grafiikasta kuten pelintekijä sen on tarkoittanutkin.

Luultavasti päädyn ostamaan jonkun 3080 custom paketin i7/ryzen7:lla ihan senkin takia, että pääsisi heti pelaamaan. Tässä toki pitää olla realisti ja voi olla ettei 3080 ohjaimia riitä meikälle. Silloin odotellaan kiltisti ja tehdään sitten mahdolliseti kauaskantoisempia ratkaisuita. Kaikista päivitysongelmista kumminkin selviää rahalla loppupeleissä, ja lopulta kumminkin joutuu koko paskan uusimaan, niin ei sitä voi loppuelämää odotella uusia osia.

282  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 10.09.2020 17:49
Uudet Ryzenit julkistetaan 8. lokakuuta. Älä ainakaan prossua osta ennen tota.

https://bbs.io-tech.fi/forums/konepaketit.10/

Ja tuolta kannattaa ottaa vinkkejä osien valintaan.

Tuota sivua onkin tullut selattua ideoiden toivossa, lykkääntyy vaan kokoajan tämä koneen osto kun aina parin kk päässä on joku uusi julkaisu. Alunperin piti odottaa kesään korttien kanssa ja nyt prossut tekee jo tuloaan. Ehkä tässä täytyy sitten rehellisesti laittaa aikaikkuna sinne loka-marraskuulle, josko jouluna pääsisi pelaamaan.     ;D
283  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 10.09.2020 13:06
Nyt kun näyttikset on julkaistu, niin useampi firma on koonnut custom osista valmiita paketteja, kaikissa on tuo pci 3.0 emoissa. Haluaisin kumminkin, että oma kone on future proof ja onhan tuo 4.0 myös nopeampi ja siten hyödyntää kortin tehoja paremmin, ero fps:ssä oli jotai 3% luokkaa testeissä mitä luin. Pitänee ehkä vaivautua sittenkin tutkimaan asiaa enemmän ja kokoamaan kone itse. Myös muistit noissa valmiissa custom koneissa on aika maltilliset 16gb, kun muistien hinnat nyt ei mitään järkyttäviä ole, niin luulisi 32gb olevan fiksumpi.


Minkälaisen koneen JayeizH kokoaisi noin 2000-2500 euron budjetilla?
284  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 03.09.2020 08:15
Onko hinnat lähteneet lapasesta? Varsinkin toi 3080 kortti tuntuu olevan tehon ja hinnan suhteen paras kortti mitä markkinoilla on. Myönnän, et oon vuosikausia ollut aivan ulalla PC maailmasta, mutta itse yllätyin kuinka edullinen tuo kortti on. Olin varautunut johonkin tonninseteliin omassa budjetissani. Eikös aiemmassa sukupolvessa vastaava kortti ollut yli tonnin?

Odotan kyllä innolla uusien korttien julkaisua, täytynee ostaa heti ja rakennella kone tuon 3080 ympärille. Viimeksi ollut master race kone 2007  ;D
285  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 13.08.2020 21:59
Kuten Kabanossi jo tuossa totesikin, niin yhdestä epäonnistumisesta ei voi vetää johtopäätöstä strategian huonoudesta. Useat tutkimukset osoittavat pienyhtiöiden tuovan keskimääräistä korkeamman tuottopotentiaalin. Voit verrata asiaa pokeriin, mikäli sinulla on AA (ässäpari) kädessäsi häviät silti noin 18% jaoista jos menet ennen floppia all in. Voit hävitä useita all inejä putkeen ässillä ja pitkässä juoksussa hävitä joka viidennen pelin, vaikka sinulla on kädessäsi pelin paras aloituskäsi.

Mikäli aloitit sijoittamisen 5 vuotta sitten ja kuten olet kertonut olet sijoittanut suomalaisiin yhtiöihin. OMXH25 indeksiin sijoittamalla tasan 5 vuotta sitten olisit ostanut indeksiä hintaan 3342 ja arvo olisi nyt 4247. Tuottoa olisi tullut noin 27%. Tätä voi pitää benchmarkina mikä tuotto sinun olisi pitänyt vähintään saada omilla osakevalinnoillasi ja mikäli näin ei ole pitää strategiaa pohtia uudelleen. Indeksisijoittaminen ajallisesti hajauttaen voisi olla ainakin se salkun runko, näin saa hyvin hajautettua riskiä ja salkkua automaattisesti, ilman sen kummempaa vastuuta strategiasta.

Pienyhtiöstrategiastasi tulee mieleen heti ainakin yksi asia joka nostaa riskiä suuresti, sijoitukset ovat hyvin keskitettyjä muutamaan pienyhtiöön. Mikäli hajautusta olisi enemmän, olisivat riskit epäonnistua myös maltillisemmat. Lisäksi mikäli osakkeen hinta laskee tulee sitä ostaa lisää ja näin nostaa omaa tuottopotentiaalia, mikälisi siis oma analyysi osakkeesta pysyy edelleen samana. Tähän sellainen huomio, että usein osakkeen kurssilaskulle on joku todellinenkin syy ja moni on mennyt poikki kokonaan näillä average down strategioilla, missä keskihintaa lasketaan ostamalla kokoajan laskeviin kursseihin.

Glastonista pakko mainita, että firma on pärjännyt odotuksia paremmin koronakurimuksesta. Pienyhtiöt tyypillisesti (kärjistetysti) nousevat suhdanteissa suuremmin, kuin suuryhtiöt. Siksi näillä voi pelata hieman suhdannepeliä ja yrittää ajoittaa suhdannetta. Toki siinä vaiheessa on myöhäistä, kun muutkin huomaavat osakkeen potentiaalin. Voisiko siis Glastonin kurssilaskussa olla nimenomaan paikka ottaa se pohja kiinni jossain vaiheessa? Itse firma on wikipedian mukaan 1800-luvulta, joten on nähnyt muutakin kuin koronan. Omassa salkussa tätä ei ole ja hetkeen tuo tuskin raketoi, mutta mikäli erikoislasia tarvitsevat alat rakentamisesta autoteollisuuteen alkavat elpyä ja maailmanloppua ei tulekaan, saattaa Glaston olla sellainen osake jota kiroaa ettei ostanut senttilaarista.

Sitten sellainen huomautus tähän, ettei joku luule että omat sijoitukset olisivat kokoajan vain nousussa. Olet itsekin epäonnistunut useissa osakevalinnoissani ja ostanut jopa konkurssiin menneitä lappuja (joista onnekkaasti pääsin eroon, kun niillä vielä jotain arvoa oli). Se riittää että kokonaiskuva on positiivinen eli kun oma salkku laskee indeksiä vähemmän ja nousee kovempaa. Helpommin sanottu kuin tehty, ja kuten JayeizHkin, niin myös itse opettelen joka päivä tätä peliä. Sellainen hieno homma osakesijoitamisessa on ettei siinä koskaan tule valmiiksi. Nöyrä pitää olla ja töitä tehdä niin maan perkeleesti, mikäli markkinan aikoo voittaa.

edit: vielä sellainen pointti, pelaa niillä osakkeilla jotka ovat tuttuja. Esim. JayeizHillä luulisi oma osaaminen olevan jossain ohjelmistokehityksen ja IT -juttujen puolella. Sieltä vaan valkkaamaan oman osaamisen pohjalta vahvimmat omaan salkkuun. Esimerkiksi Tiedon kilpailijat alla pöllittynä geelitukkien analyysista.

Solteq
Siili Solutions
Nixu
Bouvet
CGI
Digia
Enea
Gofore
HiQ
Know IT
Wipro
Tata Consultancy
Atos SE
Capgemini
IBM
Accenture
Vincit
Innofactor
Bilot

286  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot : 11.08.2020 22:16
Mielenkiintoisia tilastoja tuli vastaan, kun selasin finanssi-twitteriä.

Open world action pelien koko. Raju nousu tuosta 2004 vuodesta eteenpäin. Sattuuko samoille huudeille kun näytönohjaimet alkoivat viemään voiton tärkeimpänä palikkana suorittimelta?

Tiimien koko

Budjetit ovat samalla luonnollisesti kasvaneet myös tiimien ja pelien koon mukaan.
287  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 11.08.2020 20:58
En ole jaksanut/ehtinyt perehtymään jenkki firmoihin. Lisäksi pääomaa on sen verran vähän ja joutuisin jakamaan sen osakesäästötilin ja perustilin välille, niin se ei oikein toimisi sitäkään vähää mitä tämän hetken pääomalla. Ja lisäksi luulin että Suomi-osakkeissa löytyy ihan hyvää tuottoa. Tai kyllähän sitä löytykin, kunhan olisi valinnut oikein.

Osakesäästötili toki sopii aktiiviseen treidaamiseen ja pikavoittojen hakemiseen. Eikä sitä ole pakko mennä merta edemmäs kalaan, suomestakin löytyy kattava listaus pienyhtiöitä, joita suuret analyytikkotalot eivät seuraa ja Helsingin pörssi muutenkin on markkinoiden periferiaa jossa hinnanmuodostus ei ole tehokkainta. Tämä ei tosin valitettavasti tarkoita sitä, että hinta Helsingissä olisi edullinen. Voi hyvin olla päin vastoin, että epälikvidit laput ovatkin ylihinnoilteltuja. Suurissa firmoissa taas analyytikkojen ja suursijoittajien armeija on sinua vastassa, miksi näistä siis yrittäisi edes hakea ylituottoa?  :)

Suurimmat tuotot ovat itsellä tulleet nyt lilliputtilapuista, eli alle 100me firmoista salkussa. Näissä päivävaihto ei ole kovin suurta ja suuret hait eivät ole kiinnostuneita näistä. Meille köyhille nämä ovat silti tarpeeksi suuria salkkuun. Nasdaq Helsingissä on kymmeniä alle 100me firmoja. Näistä voi hakea niitä ns. multibaggereita jotka voivat sen 10% nousun sijaan vetäistä 10x nousun, kun aikaa vain on tarpeeksi. Toki vastapainona pitää kestää, sitten ne akuuttia ripulia aiheuttavat -50% kuukausilaskut ja konkurssit.

Muutenkin noissa päivänousuissa ja laskuissa pitäisi se mindsetti olla, että jos olisi ennen laskua ollut ostamassa, niin miksi laskun jälkeen olisit pettynyt? Silloinhan saat tutkimaasi firmaa vielä edullisemmin ja tuotto-odotuksesi on vieläkin korkeampi. En nyt muista sijoittajaa, mutta twitterissä totesi saaneensa suurimmat tuotot vasta 3-4 vuoden holdaamisen jälkeen kun muu markkina "tajusi" osakkeen potentiaalin. Kärsivällisyyttä siis näiden kanssa, vaikka olisi treidimielessä tekemässä lyhyempään holdiin kauppaa. Toki välillä pitää turska niellä ja jos perusteellisen analyysin jälkeen on mielestään paskaa ostanut salkkuun, niin se pitää myydä välittömästi.



288  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 11.08.2020 20:15
Vihdoin sivistyksen parissa taas ja nettikin toimii järkevästi, suomessa todella on edelleen paikkoja joissa ei toimi yhdenkään operaattorin verkot.

Mukana tietty, N95 -maskit päällä tai ilman.  :)
289  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 28.07.2020 21:25
Kyllä 60fps ollut autopeleissä jo useamman genin ajan. Nythän autopeleihin tulossa 120fps. Xbox One X pyörittelee useita exclu pelejä 4K/HDR/60fps ongelmitta, joten olisi kyllä iso ihmetys jos vastaava ei olisi normi seuraavassa genissä.

Mistähän oma pinttymä päähän tuosta 30 fps autopeleissä on tullut. Joku autismikohtaus. En konsoleilla käytännössä edes pelaa enää autopelejä, ainoastaan VR versiota Dirt Rallysta kännipelinä, kun on kavereita käymässä. No pääasia tietysti että pyörii 60 fps ja jos tuo on jo nyt default niin selvähän se on, ettei siinä taaksepäin mennä. Autopelit muutenkin näyttävät nyt jo niin pirun hienoilta, että ainoa mihin tehoja voi upottaa on fysiikanmallinnus.
290  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 28.07.2020 20:41


PC:llä voi tosiaan tehdä vaikka mitä, mutta meikän kohdalla se tulisi kyllä puhtaaseen pelikäyttöön. Eikä raha oikeastaan ole se kynnyskysymys. PC:lle pitäisi joku oma nurkka kehitellä jne. Läppärillä menty jo vuosia, niin koneen on voinut istuttaa mihin mieli tekee. Toinen juttu on, minkä verran sitä oikeasti sitten ehtii pelaamaan.

Sama homma, hinta ei ole enää niin relevantti tekijä, vaan haluan suoraan parhaan koneen parhailla sisuskaluilla, tietenkään mitään typerää rahankäyttöä ei kannata, mutta parilla tonnilla saa jo myllyn mikä pyörittelee jo käytännön maximi asetuksilla pelit. Itsellä korona teki sen, että siirryin etätöihin kokonaan ja rakensin himaan täydellisen toimiston, nyt on 160cm leveä pöytä, nahkatuolit ja tuplanäytöt. Ehtiikö pelaamaan? Noh aivan varmasti jos peli on riittävän hyvä, Last of Us 2:n jälkeen en ole pelannut mitään. Tyhjensi pankin täydellisesti.

Mietin myös sitä, että iskisin vaan koneen kiinni suoraan OLED B9, tällöin ei tarvitsisi edes mitään erityistä pelinurkkausta, vaan PC korvaisi konsolin. Ainoastaan RTS pelejä tuolla pelaisin hiiri + näppis kombolla ja silloin kone on kätevä kiikuttaa toimisto setupin luo.
291  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 28.07.2020 18:11
Eikös tuo 60fps ala olemaan jonkinlainen minimi nextissä genissä, niin ei tarvitse ainakaan sen takia mihinkään PC-pelaamiseen sekaantua?

Sellaista on puhuttu ja toivottavasti linja pitää. Eiköhän aika moni kehittäjä mene kuitenkin silmäkarkki ja 30fps edellä. PC:n hankkimista puoltaisi myös RTS-pelit. On toki ihan eri juttu laittaa yhteen laitteeseen pitkälle yli toista tonnia, kun varmaan noin 500€:lla saa ihan hyvän konsolin.

Luulisi ainakin autopeleissä tuon 60 fps olevan standardi, mutta toisin on. Sama latausaikojen kanssa, tehot kasvaa, mutta latausajat ei katoa mihinkään.

PC:n kohdalla en näe isommankaan satsauksen olevan liikaa, kun kyseessä on sitten laite jolla voi editoida kuvat ja videot ja tarvittaessa myös tehdä töitäkin. Itsellä myös puhtaasti suorituskyky on se mitä haluan, konsolilla kumminkin on locked siihen 202x tasoon sitten kun PC:n voi helposti päivittää. Grafiikkahuoraksi tässä on siis muuttunut.
292  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 25.07.2020 04:01
Toivon silti uudessa sukupolvessa yleistyvän gamepass tyyliset kuukausimaksulla toimivat palvelut, jolloin voisi hyvin uusiakin pelejä pelata heti. Uskon, että käytettävä rahamäärä kasvaisi, kuten on käynyt kirjoissakin. Olen käyttänyt yli 500 euroa digitaalisiin kirjapalveluihin ja lukenut kolminumeroisen määrän kirjoja viime vuosina. Tätä ajanjaksoa ennen kirjoihin kuluttamani rahamäärä tuskin oli edes tuota 500 euroa ja luettuja kirjoja maksimissaan puolet tuosta. Sama koskee musiikkia, Spotify Premium on ollut varmasti alusta asti voimassa, onko jo tonni rikki? Olenko 1000 eurolla ostanut musiikkia ennen streampalveluita? Tuskinpa, nimittäin aikaisemmassa elämässä waretin jokaikisen biisin. Mites elokuvat? Omasta taloudesta löytyy HBO, Netflix ja Viaplay, ostinko leffoja edes kymmensosalla siitä mitä näihin menee rahaa vuodessa.

Kuukausimaksujen kanssa on kyllä helppo jäädä vauhtisokeus päälle. Itse kuitenkin olen saanut viime vuosina ihan hyvän balanssin tähän. Vakkareina on pelkästään Spotify, Netflix ja PS+. Ensimmäistä käytän kirjaimellisesti vuoden jokaisena päivänä ja aiemmin CD:itä tuli ostettua varsin aktiivisesti, joten tälle rahalle ei parempaa käyttöä yksinkertaisesti ole. Uudella Duo-tilauksella hinta per naama jää vielä alle seitsemän euron kuussa, mikä hellii isosti. Netflix taas on arkeen edelleen se paras viihdepalvelu, josta löytyy kaikkiin tiloihin jotain, vaikka valikoima onkin paikoin epätasainen. Jos perheessä on vaan yksi videopalvelu, ja onhan se oltava, en oikein näe parempaa tai kustannustehokkaampaa vaihtoehtoa. Niin, ja PS+ ei kans ole montaa euroa kuussa, kun vaan alennuksesta jatkoaikansa ostaa, ja tämän päälle on pitänyt ostaa keskimäärin yksi pleikkaripeli vuodessa lisäksi, jos sitäkään.

Näiden lisäksi teen pelkästään täsmäiskuja. Esim. HBO ja Crunchyroll käynnistyy tarpeen tullen kuukaudeksi tai pariksi, jolloin tykitetään useampi sarja katselulistalta pois, ja sitten hanat taas kiinni. Nykyisessä elämäntilanteessa joku kaiken kattava Game Pass -tyylin tilaus menisi varmasti samaan sarjaan: ei kannata maksaa joka kuukausi, kun ehtii pelaamaan niin vähän, mutta silloin tällöin voisi käynnistää tilauksen ja painaa kovan tapauksen tai pari pois alta sopuhinnalla.

Kuukausimaksuissa avaintekijä on tietenkin jakaminen, sama peleissä. Turha maksella kuukausimaksuja yksin, kun katsoo sarjan sieltä sarjan täältä. Tällöin kustannus kuukausitasolla on hyvinkin maltillinen. Mutta totta tuo, että helposti jää subit päälle. Itsellä esimerkiksi Youtuben subi on suhteellisen kallis suhteessa siihen, että käytän subia vain siihen ettei tarvitse katsoa mainoksia. Toisaalta elämänlaatu on parempaa, kun ei tarvitse odotella sitä 5 sekuntia ennen kuin pääsee katsomaan videon ja tuskin sitä haudassa katuu että maksoi Premiumista 15 euroa tms kuukaudessa. Ja Karate Kidin tubesarja on oikeasti aivan vitun
 timangia. ;D

Partajeesus, olen itsekin tuosta VR:n digiostoksista innostunut. Viimeksi lähti tuo Ski Jumping Pro VR. Tämä puoli Sonylla toimii kyllä loistavasti, ainoa valituksen aihe on ehkä se hintataso suhteessa fyysisiin kopioihin. Tuntuu typerältä maksaa sama hinta tai enemmän digitaalisesta kopiosta vs fyysinen levy, josta saa vielä vähintään 50% takaisin.
293  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 24.07.2020 23:54
Sillä välin sitä nautiskelee nyky-genin kulta-ajasta - peleistä kuten TLoU2 ja Ghost of Tsushima.

Jeah, tämäpä juuri. PS5 lähtee kyllä ostoon jo ihan sillä perusteella, että laitteelle tulee jatkoa Sonyn tutuille sarjoille, mutten silti ole ostamassa ainakaan tuota ensimmäistä mallia. Tällä sukupolvella opin kantapään kautta sen, että kannattaa odottaa ihan suosiolla parempaa mallia. Nyt kun oma vanha PS4 on alkanut näyttämään hajoamisen merkkejä, niin ostoslistalla saattaa olla pian Pro-malli. Ghost of Tsushimaa pelailee sillä varmasti ihan mielellään, puhumattakaan muista PS4-kirjaston helmistä (esim. Spider-Man), jotka odottavat edelleen korkkaamista.

Uusi sukupolvi ei kiinnosta yhtään tällä hetkellä. Nintendokin on ollut lomilla Switchinsä kanssa jo sen verran pitkään, ettei haittaisi, vaikka pidentäisivät sen elinkaarta. Oikeastaan toivon tätä.

Samat mietteet kuin herroilla yllä. En näe etua ostaa ensimäisessä aallossa konsolia, kun pelattavaa riittää yhdeksi elämäksi jo nykyiselläänkin. Itse olen onnistunut myös skippaamaan kaksi vuosikymmentä PC-pelaamista ja jos tässä NVIDIAn uusien ohjainten julkaisun jälkeen ostaa pelikoneen, niin sitä vähemmän alitehoinen uuden sukupolven konsoli kiinnostaa. Pelintekijöiden ja konsolivalmistajien kannalta tilanne on tietenkin huono, mutta itseltä on kokonaan lähtenyt tarve ostaa pelit ja konsolit julkaisussa, vaan voin hyvin ostaa vuoden tai pari muita jäljessä ja pelata omassa tahdissa. Kaukana on ne vuodet, kun piti julkaisupäivänä olla muovikääreistä aukaistava peli myrkkytuoksuineen. Nykyään lähinnä miettii keneltä voisi lainata pelin ja kenelle vipata omat vanhat. Taas kerran, valmistajan kannalta nihkeä juttu, mutta pelaajan kannalta jees.

Toivon silti uudessa sukupolvessa yleistyvän gamepass tyyliset kuukausimaksulla toimivat palvelut, jolloin voisi hyvin uusiakin pelejä pelata heti. Uskon, että käytettävä rahamäärä kasvaisi, kuten on käynyt kirjoissakin. Olen käyttänyt yli 500 euroa digitaalisiin kirjapalveluihin ja lukenut kolminumeroisen määrän kirjoja viime vuosina. Tätä ajanjaksoa ennen kirjoihin kuluttamani rahamäärä tuskin oli edes tuota 500 euroa ja luettuja kirjoja maksimissaan puolet tuosta. Sama koskee musiikkia, Spotify Premium on ollut varmasti alusta asti voimassa, onko jo tonni rikki? Olenko 1000 eurolla ostanut musiikkia ennen streampalveluita? Tuskinpa, nimittäin aikaisemmassa elämässä waretin jokaikisen biisin. Mites elokuvat? Omasta taloudesta löytyy HBO, Netflix ja Viaplay, ostinko leffoja edes kymmensosalla siitä mitä näihin menee rahaa vuodessa.

294  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 23.07.2020 14:50
Eikö tuo ole ollut Suomen osa aina? Rahaa menee sinne lopulta enemmän kuin mitä sieltä tulee?

On. Hyvä kysymys on miksi asia on näin ja miksi tätä ei kyseenalaisteta. Pääministerikin vain totesi EU:ssa olevan nettomaksajia ja saajia ja tämän olevan maailmanjärjestys jota ei voi muuttaa. Eikö kauppaa voi käydä ilman tulonsiirtoja maasta toiseen?

Miksi ei palata despon ehdottamaan Eurooopan Unionin alkuperäiseen ideaan puhtaasta talousliitosta, jossa pääomat ja tavara liikkuvat vapaasti maasta toiseen.

No kyllä me palaammekin, mutta kovan kautta, pakotettuina kun ylitsepääsemättömän velkavuoren alle romahtava EU luhistuu mahdottomuuteensa.







295  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 22.07.2020 23:05
Kyse on oikeudenmukaisuudesta. Ei ole Suomen veronmaksajien tehtävä jakaa vastikkeetonta rahaa maalle joka omistaa maailman kolmanneksi suurimmat kultavarannot ja joka voisi hyvin rahoittaa taloutensa vapailla markkinoilla. Lisäksi Italialaisten kotitalouksien nettovarallisuus on yli 100 000e suurempi kuin suomalaisten. Ei tässä koko hommassa ole päätä eikä häntää.

Kyse ei edes ole Italiasta, vaan koko paketista. Suomen ei missään nimessä olisi tullut osallistua siihen.

edit: lisäksi EU toimii nyt jo laittomasti perustaessaan bailout syteemejä jotka on kielletty sen itse säätämässä perustuslaissa
296  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 22.07.2020 19:04
Sanna Marin ja neuvottelutaidottomuuden abc.
Meidän oma Sanna teki taas koko Suomen ylpeäksi neuvottelutaidoillaan. Maksetaan 16 miljardia manolomaille ja saadaan 11 miljardia takaisin. Hyvä tulos Suomen kannalta. Kehui vielä kun sai neuvoteltua yön pikkutunteina 250 miljoonaa lisärahaa Suomelle - siis omia maksettuja rahoja takaisin. Taisi mennä rouva pääministerillä miljoonat ja miljardit sekaisin.

Voidaan kysyä muutamia olennaisia kysymyksiä miksi Suomen pitäisi osallistua ollenkaan koko tulonsiirtorahastoon? Nyt vastiikkeetonta tukea saavat maat alentavat veroprosenttejaan ja jatkavat vuosikymmeniä kestänyttä surkeaa taloudenpitoaan ja Suomi maksaa viulut. Miksi maat eivät itse ota markkinoilta lainaa ja käytä sitä investointeihin? Kuten tiedämme raha ilman takaisinmaksuvelvoitetta johtaa termiin, jota taloustieteessä kutsutaan nimellä moraalikato. Manolot jakavat rahat kavereilleen ja nauravat matkalla pankkiin, jossa on kultaa vaikka muille jakaa. Esimerkiksi Italialla on maailman kolmanneksi suurimmat kultavarannot ja kotitaloudet ovat varakkaampia kuin Suomen vastaavat. Miksi meillä veroja korotetaan ja miksi me köyhempänä maana maksamme näiden elämän? Jotenkin kuvaavaa on, että SDP:n mielestä suomalaisille vanhuksille ei ole varaa maksaa heidän lupaamaansa vappusatasta, mutta 16 miljardia kyllä liikenee EU:n höpöhöpö -rahastoon. On siinä meillä työväenpuolue, Italian työväen. Lapsipääministeri ei suostunut edes median eteen vastaamaan kysymyksiin, kun palasi neuvotteluista, vaan kommentoi Twitterissä asiaa. Tulee mieleen yksi mieslapsi lätäkön toiselta puolelta. Varmaan hävetti itseäkin niin paljon historian paskin sopimus.

Mihin tämä kaikki johtaa? Yhteisvastuulla yritetään sitoa maat federalistiseen liittovaltio kehitykseen, halutaan ettei toista Brexitiä tapahtuisi, vaan kun kaikki ovat korvianmyöten kusessa toistensa veloista, niin on hyvin vaikea enää lähteä omille teille. Kuten tiedämme, niin Britannia katosi molokin kitaan erottuaan ja huhut kertovat heinäsirkkojen vallanneen saaren.
297  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Paras pelimusiikki, part IV : 22.07.2020 18:30
Tää ketjun tulos on kuin USA:n pressanvaalit.

Valinnanvaraa vaikka miten paljon, mutta jotenkin onnistuttiin päätymään tuollaisiin.

Oudon nälvivää heittoa äänestykseen, johon toisin kuin jenkkien vaaleissa, olisi itsekin voinut vaikuttaa biisivalintojen sekä äänestystulosten osalta. Kuten zoukkakin tuolla yllä jo totesi, ei voi valittaa jos ei osallistukaan.

Itse näen äänestyksen lähinnä hauskana sivutoimintana sille, että pääsee juuri kuuntelemaan niitä itselle nevahööd-kipaleita ja lisäämään niitä soittolistoihin. Ei tää niin vakavaa ole.

No tää nyt oli vaan herjaa  ;D

Ei itse jaksanut äänestää, niin ei voi valittaa

Mä tulkitsin tän kans huumorina, enkä minään hampaat irvessä tosissaan esitettynä kritiikkinä.  :)
298  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 17.07.2020 17:55
Mikäli tuota driftausta esiintyy, voit neutralisoida sen deadzonella(i know, right). Mikäli pelissä pystyy tätä säätämään, niin yksi syy deadzonen säädölle on juuri tuo driftin nollaaminen. Tätä esiintyy kaikilla ohjaimilla jossain vaiheessa ja ohjaimen elinkaaren lopussa varsinkin luonnollisista syistä.

Ostin muuten itse myös nuo Ph0 - ristipäät ja torxit. Avasin Honorini ja vaihdoin näytön Youtuben opetusvideon avulla. Säästin 200 euroa ja jälki oli aivan riittävän hyvää omaan makuun. Hieman mokasin alussa kun kärvensin luuria minuutin kuumailmapuhaltimella - video kun näin opasti. Suli kunnolla kulmasta muovia, mutta onneksi tuon sai hiottua niin ettei haitannut vaikka yhdestä kulmasta näyttö ei ole (enää) IP68- luokituksen vesitiivis.
299  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 17.07.2020 17:22
Saskalla on erinomainen pelimaku. Fallout 4 ja Wipeout PS-pelien aatelia.

Fallout pelien ominaisuus on ainainen bugisuus. Vieläkin on taas 40:ttä kertaa Fallout 2 kesken, kun tarinassa on nyt varmasti viisi eri bugia jotka estävät etenemisen ja mitään vanhempaa latausta ei ole josta olisi mielekästä aloittaa uusiksi. Viimeisin tallennus antaa tappaa koko Fallout maailman ilman, että kukaan hyökkää kimppuun. Fallout 4 jatkaa tätä perinnettä. Jos maailmassa on yksi firma, jota ei kiinnosta tehdä asioita kerralla kuntoon, niin se on Bethesda. Mutta siinä onkin osa Fallouttien viehätystä, sama kun vetäisi crack-kokaiinia, tietää että se on jatkettu ruokasoodalla, mutta se on silti vittu koksua. Pelasin pelin itse läpi vasta, kun pahimmat bugit oli jo korjattu ja siltikin tunnisti pelitalon joka on pelin tehnyt - niin hyvässä kuin pahassa. Huikea peli.

Wipeoutia olen pelaillut sen jälkeen kun hankin VR -lasit. Peli on niitä ainoita pelejä joihin jaksaa palata aina silloin tällöin tauon jälkeen ja jatkaa siitä mihin jäi. Muuten jos pidän 1kk tauon pelistä, voit olla varma etten enää ikinä koske peliin. Ainoana poikkeuksena lapsuuden 8bittisen pelit, joita voi pelata aina vuoden välein päivän verran ja fiilistellä aikaa jolloin oikeasti pystyi pelaamaan samaa peliä uudestaan ja uudestaan. Miettikää nykypäivänä, että pelaisi tarinan omaavan pelin edes kaksi kerta läpi? Ei ikimaailmassa. Nuo DLC -osien pelaamisetkin on vähän niin ja näin, tuntuu ainakin itsellä tarinan läpi vedettyäni, ettei samanlaista fiilistä enää ole. Tunneyhteys katoaa samantien ja se nälkä pelata peliä. Se vähän niin kuin oli siinä, en Fallout 4:ssakaan syttynyt noista DLC -paketeista. 'Ehkä tuo Far Harbor pitäisi pelata - tiedän etten koskaan tule pelaamaan sitä, mutta ajatuksena vaikutti hieman kiehtovalta.

300  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Yleinen vitutusketju : 17.07.2020 17:06
30Mbit/s eli teoriassa lataukseen menee reipas vartti. Käytännössä koko paskan läpi menoon, about puoli tuntia. Eli tilanne on pitkälti sama kuin 30GB & 250Mbit/s.

Pleikkari/serverit on sen verran perseestä, että tohon 30 gigaan meni silloin joku 45minsaa. Onneksi sentään asentui suht. nopeesti. Alunperin kun Warzonen imutti (90gigaa), niin plege asenteli peliä melkein tunnin.

Itsekin latasin tuota silloin koko työpäivän, onneksi kaverit varoitteli jo aamusta isosta loadista. Nyt on 200 gigan Warzone paketti PS4:lla. Hyvä taktiikka Activisionilla ajaa kilpailijat pois, kun pleikkarilla ei enää muuta mahdu pelaamaan. Itsellä 150Mbit/s yhteys, mutta kun 100  miljoonaa jonnea lataa samaan aikaan, niin serverit huutaa hoosiannaa viikon ja lautauksessa meni joku 5h.
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 98
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines