Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 95
121  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 26.02.2021 20:58
Ihan vihaksi pistää nähdä tuollaista paskaa. Kertoo lähinnä, ettei kyseisen portin tekijöitä kiinnosta pätkän vertaa mitä tekevät.

Tämä ihmetyttää yhteiskunnassa muutenkin, oon miettinyt mistä se tulee että tyydytään keskinkertaiseen ja jopa heikkoon laatuun. Yksi on tietenkin laatutietoisuus, massoille kelpaa kun tekee sinnepäin. Meitä, jotka tilttaavat näistä asioista on loppupeleissä hyvin vähän, suurinosa ihmisistä ei edes osaa tiedostaa tuota ongelmaa tuossa. Neliönmuotoinen deadzone on melkein jo tietoista vittuilua, eihän tollasta paskaa oikeasti voi olla olemassa, mikä logiikka siinä edes olisi? Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa tällaisesta teloitettaisiin ilmatorjuntatykillä 1m etäisyydeltä.

122  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 25.02.2021 10:59
Ja taas mennään, GME 168d after marketissa.

Nyt jos sulla Heinz on vielä GME salkussa, niin saattaa olla hyvä hetki harkita mahdollisuutta ottaa Switch rahat ulos - ellei ole Diamond Hands;D

123  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 23.02.2021 20:24
Mietteitä, jääkö teillä pelit kesken ja miksi?

Jää. Pelejä on liikaa ja liian helposti saatavilla. Game Passista on niin helppo ottaa jotain kokeiltavaksi + alennuksesta tulee ostettua pelejä, joita joskus haluaa pelata. Oon nyt kyllä yrittänyt skarpata ja pelaan loppuun asti aloittamani pelit, enkä osta uusia, vaikka halvalla saisi. Tulee se joskus uudelleenkin alennukseen ja kenties vaikka Game Passiin. Toki jos peli on ihan paska, en sitä väkisin ala pelaamaan. Paljon tulee pelattua "ihan OK" -pelejä, joissa ei kuitenkaan sellaista maagista imua pelin pariin. Monesti on fiilis, ettei nyt huvittaisi jatkaa sellaista peliä, mutta kun vaan aloittaa, niin kyllähän siinä taas vierähtää tunteja.

Last of Us 2 on viimeisin peli, jota en vaan voinut jättää kesken tai olla ajattelematta peliä, kun tein jotain muuta. Siitä syystä menikin se noin 30 tuntia pelin parissa ihan muutamassa päivässä. Luigi's Mansion 3 ja Super Mario Odyssey varmaan sitä edeltävät, eli pitäisi varmaan useammin pelata Nintendon pelejä.  :lol: Pikmin 3:akin aloittelin. Pelasin heti putkeen aika monta tuntia, mutta sitä tuli pieni tauko ja palasin pelaamaan jotain muuta.

Tuo Game Pass piti itsekin mainita, mutta adhd aivot unohti kesken kirjoituksen. Eli on sitä itselläkin moni peli kesken tilassa, passilla on helppo testata pelejä ja jättää kesken. Game Passin peleihin ei tule Ephram tyylistä velvoitetta pelata peliä läpi. Toista se oli GameCuben aikoihin, jolloin jokaisen ostetun pelin kyllä pelasi varmasti läpi, vaikka ei edes huvittanut. Tuo tarjonnan määrä on myös johtanut siihen, ettei oikein viitsi pelata peliä yhtään ellei se iske todella kovaa. Sama elokuvissa, sarjoissa ja kirjoissa. Jätän yleensä heti kesken, jos laatu tipahtaa kunnolla.

Cyberpunk jäi kesken myös ja pitäisi aloitella uudelleen, nyt kun tauko on vierähtänyt jo pidemmäksi. Kuten Heinz totesi, niin pelin pelaamiseen tarvitseen oman fiiliksensä, siksi on parempi melkein aloittaa peli alusta, kuin jatkaa viikkojen älkeen kesken jäänyttä peliä.

Viimeisimmät pelit, joita on ollut pakko pelata on itsellä Last of Us 2 ja HOI4. Huomaan myös Forza Horizonin lievästi koukuttaneen. Viikonloppu meni oikeastaan vain ajellessa erinäisiä kisoja. Itse peli on todella sekava ja täynnä kaikkea turhaa moskaa, mutta ajaminen on helvetin nautinnollista. Varsinkin S900 ja paremmilla luokilla.
124  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 23.02.2021 20:14
Pakko ihmetellä edelleen tota QT Groupin nousua. P/E on 178,57 ja tämän hetkinen arvo reipas 2,2 miljardia euroa. Vertauksena TietoEvryn arvo on vajaa 3,2 miljardia euroa. Yhden softan yritys. Wtf :lol:

Nythän tuo on hieman edullisempi. Tässä on hyvä esimerkki miksi ei pidä tuijottaa pelkkää yhtä lukua. P/E luku on varsinkin kasvuyhtiöiden kohdalla äärimmäisen huono mittari, sillä jos liiketoiminta kasvaa vauhdilla, niin eihän P/E -luku pysy perässä. QT on varmasti yksi suomen laadukkaimmista yhtiöistä ja en yhtään ihmettelisi jos tuon yhden skaalattavan softan asiakaskunta kasvaisi tästä vielä moninkertaiseksi. Pitää myös muistaa, että suomen pörssissä pari miljardia tuntuu isolta firmalta, mutta maailman mittakaavassa 2,2 miljardia on sama kuin peran nakkikioskin suomessa.

QT:ssa kannattaa huomioida muutama asia, loistava tuote, joka on helppo skaalata ja järkyttävän kova oman pääoman tuotto -> instant multibagga, kuten olemme nähneet. Ainoa mikä tässä vituttaa, että löysin osakkeen jo siinä 70 euroa halvempana, mutta useiden keskusteluiden jälkeen en sitten lopulta ostanut firmaa salkkuu. Kävin Kabanossinkin kanssa keskustelua tuosta vielä jossain 60 euron hujakoilla ja silloinkin pohdittiin, että pitäisi vaan tankata lisää.

Muuten alkuvuosi on ollut suorastaan sairas, kahdessa kuukaudessa on tullut sama plussaa mitä normaalisti useammassa vuodessa. Nyt onkin hyvä varautua suurempiin laskupäiviin, kuten tänään nähtiin taas.
125  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 20.02.2021 13:10
Miksi hyviäkään pelejä ei pelata loppuun?

Laitetaan nyt vaikka tänne.

Muropaketti kirjoitti hyvin aiheesta, joka on varmaan nykypäivänä yleistynyt vs 8-bittisen kulta-ajat. Silloin kun pelit jäävät kesken, ei niiden seuraan tee mieli palata. Jos Nintendolla hakkasi jotain peliä 860+ kertaa aina uudelleen ja uudelleen, niin 2000 -luvulla kun peli jää kesken se jää kesken, eikä sen pariin palata enää koskaan.
Tämä on varmasti eniten AAA -pelien ja taito vaativien pelien ongelma. Tripla A-pelien kohdalla on vaikea päästä enää takaisin pelin tunnelmaan, jos tauko vierähtää pidemmäksi. Varsinkin joku avoimen maailman peli tuntuu niin ylitsevuotavan ahdistavalta aloittaa uudelleen viikkojen jälkeen, kun ei enää muista mitään koko pelistä. Taitoa vaativissa peleissä taas vitutuskäyrä pärähtää tappiin nanosekunnissa mikäli tulokset romahtavat ja tietää, ettei pysty pelaamaan entisellä tasollaan.

Ylipäätään mikäli peli ei ole viikottaisessa rotaatiossa, niin harvoin tulee enää palattua pelin pariin.
Artikkelissa nostetaan ongelmaksi pelien pituus. Mun mielestä tossa ammutaan osittain ohi samalla tapaa kuin burnout keskustelussa työpäivien pituudessa. Jos pelaat jotain oikeasti addiktiivista peliä, ei pelin pituudella ole mitään väliä ja sama koskee mielenkiintoista työtä.
Pelasin HOI4:sta usein aamuun asti, menin 2-3h unilla töihin ja tein vielä 9-10h päivän siellä. On onni tehdä työkseen asiaa jota harrastaa ja pelata pelejä, jotka ovat heroiiniakin addiktiivisempia.  Vaihda siis työtä tai peliä, jos ei maistu. Tietenkin jossain vaiheessa on myös nukuttava, mutta pelien pituus ei ole ongelma jos mielenkiintoista pelattavaa on tarpeeksi. Mielenkiintoisella pelattavalla tarkoitan, että jätät mieluummin kaiken muun sivuun ja pelaat peliä. Ongelma ei ehkä olekkaan pelien pituus, vaan tasainen laatu. Esimerkiksi nostettu RDR2 oli ainakin hyvin ailahteleva laadun suhteen, välillä tunnelma oli aivan kuin parhaimmista lännenelokuvista ja välillä mentiin X-nappulaa hakaten karttamarkkerin perässä haukotellen.

Eli tietenkin pelien pituus on ongelma, mikäli huonoa pelattavaa löytyy -> tämä luonnollisesti pitää leikata pois. Kyse on huonosta pelisuunnittelusta, ei pelin pituudesta. Sama koskee myös paskaduunia, jos tekee työtä jolla ei ole merkitystä (monet paperinpyörittelyt/hr duunit, joissa istut huonelihana viisi kertaa päivässä teams -kokouksessa) niin ei ihme jos tulee burnout, vaikka ei oikeasti tekisikään mitään raskasta.

Mietteitä, jääkö teillä pelit kesken ja miksi?

126  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 14.02.2021 19:45


Forza Horizon 4 lisäosat
Tämä oli jo One ajoilta tuttu peli mutta nyt hommasin rahalla myös nuo lisäosat. En oikeen koskaan lämmennyt tähän Forza Horizon meininkiin - yleensä haluan ajopeliltä vain hyvät ajomekaniikat, suoraviivaiset radan ja jonkun time trial moden jossa voi jyystää parempia aikoja. Ei paljoa motivoi jyystämiseen kun pelissä on loputtomasti eri ratoja ja vielä loputtomampi määrä erilaisia autoja ja niiden asetuksia. Puhumattakaan siitä että ihan ensimmäisenä pitäisi päättää millä assisteilla pelaa - ilman niitä peli on (minulle) ihan liian vaikea. Eli vaikka peli on "arcade" niin käytännössä ollaan kyllä kaukana siitä.

Mutta ne lisäosat. Peliin aukeaa kaksi uutta aluetta jotka oli molemmat parempia kuin alkuperäinen peli. Fortune Islandissa on yllättävän hauska aarteenetsintätehtävä jossa pitää vihjeen perusteella löytää oikea ratkaisu. Saarella on kanssa hyvät maisemat joissa jaksoi kisojen lisäksi rellestää muuten vaan. Legohommelin palikkahaasteet oli kanssa ihan ok. Parasta koko paketissa on kuitenkin Legoalueen ympäri menevä tie jota on yksinkertaisesti hauska ajaa. Täydellisiä kaarteita monta kilometriä joissa nopeutta ei tarvi edes nopeimmilla autoilla tiputtaa juuri lainkaan. Rehellistä paahtoa eikä mitään nysväämistä.Ekat fiilikset Forza Horizonista oli vähän samat. Tullut jotenkin ähky näistä peleistä, joissa tyrkätään pelaajalle valtava määrä tekemistä, informaatiota ja opittavaa heti alkuun. Syyttää tietysti voi itseä, kun pelaa Paradoxin raskaita strategiota, mutta sama se on monessa muussakin pelissä. Siksi hieman himottaa ostella joku switch jotta voi helposti napata ohjaimen käteen ja nakuttaa 30min ilman Youtube tutoriaaleja.

Autopeleistä nyt muuten ei ole ähkyä, joten kyllä Horizon on myös napannut. Varsin näyttävä peli kun iskee asetukset kaakkoon ja pelailee telkkarista PC:llä. Olen myös oppinut itsestä, että vaikka kuinka sitä haluaisi olla simulaattorimies, niin kyllähän sellainen semiarcade meininki on se oma juttu. Se myös  täyttää sen kaikki heti nyt tarpeen, kun haluat vaan päästä ajamaan nilkka suorana ilman jatkuvaa restarttia, kun auto on katollaan jorpakossa tuhannetta kertaa. Vielä kun tän saa edullisesti osana Xboxin PC game passia, niin hinta/laatu -suhde on aivan helkkarin kova. Yksi asia mikä buustaa vielä ajofiilistä on omat musiikit, jo ekan boxin aikoihin sai lyötyä oman soundtracin Forzaan ja nyt PC:llä tietenkin voi luukuttaa spotifyta taustalla.
127  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 02.02.2021 15:44
Jos viittaat JayeizH tuohon Robinhoodin osto-ominaisuuden hetkelliseen jäädyttämiseen, niin niinkin mukava kuin salaliittoon olisi uskoa niin kyse oli puhtaasti siitä ettei Robinhood saanut välittää kattamattomia kauppoja, vaan lain mukaan sillä piti olla pääomaa takana omasta takaa. RB sitten sai sijoittajilta miljardit äkillisesti kasvaneen volyymin taakse ja homma pystyi jatkumaan normaalisti.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Tässä taisi nyt käydä niin, että WSB:n alkuperäiset postajat loi manian, loi short-squeezen ja kotiutti rahat itselleen. Ainakin sillä deepvalue nimimerkillä oli vissiin ihan CFA tutkinto, eli tiesi tasan mitä teki. GME:n osake tätä kirjoittaessa 133$ ja korkeimmillaan kävi 483$

Mitäs veikkaatte nostaako Diamond Handsit osakkeen 1000$ ja yli?
128  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 27.01.2021 12:17
Hehe, Melvin Capital shorttaillut ja manipuloinut Gamestopin osaketta iät ajat. Nyt saivat kokea somen voiman ja niiden shorttaus on kevyet 100 biljoonaa pakkasella. Kaatuu koko paskan pulju kohta. Parasta tässä että Sec ja monet Wall Streetin persereiät, jotka itse aina manipuloivat markkinoita minkä ehtivät, ovat nyt ulisemassa osakkeen manipuloinnista. Toki tuosta tulee enemmin tai myöhemmin täydellinen shorttauksen kohde, mutta puolisen maailmaa koittaa shorttailla tuota osaketta nyt. Sen näkee fundingista, joka oli ainakin vielä eilen ihan huvittavan korkea ostajien hyväksi. Se vaan antaa lisää bensaa liekkeihin ja edesauttaa hinnan nousua, ihan kuten Teslan kanssa. Näen myös tuota vastaavaa kryptoissa ihan jatkuvasti.

Mitä tulee noihin kortteihin, niin ne ovat tosiaan kuin kultaa tällä hetkellä. Pokemon-kortit ainakin ovat tällä hetkellä kovimmassa nosteessa ikinä ja yksittäisistä korteista maksetaan ihan hirveitä summia. MTG-korteista en ole niin perillä, mutta kuten Zoukka sanoi, turnauksia ja tapahtumia järjestetään näistä enemmän kuin koskaan ennen. Tytär keräilee niitä ja ostelen välillä hänelle sellaisia isompia laatikollisia avattavia boostereita. Saa jo pitää silmällä, ettei vie jotain arvokkaimpia kortteja kouluun varastettavaksi, kun monista uusistakin korteista maksetaan kauheita summia. Itse möin aikoinaan ison osan vanhemmista korteistani pois ja nyt niistä saisi mielettömiä summia. Onneksi osa sentään tallessa. Veljellä myös 1st edition Charizard -kortti kovamuoveissa, joista saa yli tonnin.

Tuossa on vaan se, että wall street saattaa oikeasti tuossa nousussa myös takana. Citadel esim. pystyy fronttaamaan redditin RB ostot. Tässä on hyvin aukaistu casea: https://twitter.com/toxic/status/1353890766800621569?s=20

Citadel myös itse osti osan Melvinistä https://www.forexlive.com/news/!/did-melvin-capital-just-get-a-bailout-20210125

Gamestop premarketissa 125% nousussa ja osakkeen hinta jo pitkälti yli 300 dollaria. Never stop the madness  8)
129  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 27.01.2021 07:06
Jääkiekkokorteissa vissiin ne 60-80 luvun kortit kovaa kamaa, eli olisko ysärin kortit sit 2040 se mikä piikkais.

Enivei, Gamespot on kyllä mielenkiintoisin kupla mitä pitkään aikaan on nähty. Kyseessä on siis SOTA Redditin ja Citrix varainhoitotalon välillä. Osake pomppasi jo yli 209 dollarin ja Redditin meemijengin tavoitteena on 1000$/osake. Sitä voi toki miettiä kuka niitä osakkeita ostaa tonnilla sen jälkeen, kun sota on ohi, mutta ilmeisesti tässä ei ole kyse rahan tekemisestä, vaan siitä että meemijengi tuhoaisi varainhoitotalon ja että sen työntekijät joutuisivat työttömyyskassan asiakkaiksi. Poliittista aktivismia tehokkaimmillaan. :)

Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)
130  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 26.01.2021 08:14
Redditin assburgerit tekivät Gamestopista meemiosakkeen ja hypen luoma kurssinousu pakotti sijoitustalot sulkemaan shorttipositioita, joka on johtanut ns. short squezeen eli shorttaajat joutuu ostaa takas shortatut osakkeet ja tää voimistaa kurssinousua. Lopulta kaikilla on käsissään kasa paskaa. Gamestopin tavoitehinta tais olla jossain 11 dollarin hujakoilla. Saa nähdä kelle jää mustapekka käteen.

Nokiasta tekivät uuden rakettimeemin sen perusteella, että Blackberry on raketoinut ja siksi Nokiankin pitäisi raketoida. Nyt meemiporukka on juossut ostamaan Nokiaa ja osake plus 14% tätä kirjoittaessa.

Aikaisemmissakin kuplissa osakkeiden arvostus irtosi fundamenteista täysin ja silloinkin kaikki luulivat olevansa neroja. Nousumarkkinan kirouksia. Only when the tide goes out do you discover who's been swimming naked sanoi Buffetikin  :)

No niin Nokialle 300% nousu niin pääsen myymään nuo paskat pois.

Jep. Sitä odotellessa  ;D Toki osakkeen hinnalla ei ole kattoa, kupla voi kasvaa kyllä loputtomiin.

Hauskasti oma ennustus mustastapekasta toteutui tunneissa. Gamestopin osake kävi noin 160 dollarissa ja syöksyi tästä nopeasti noin 70 dollariin. Olisi kiva haastatella sitä Redditin tuularia joka osti osaketta 160 dollarin hintaan ja nyt odottelee että osake nousisi 130% jotta pääsisi edes omilleen. Play stupid games win stupid prizes sanoo vanha viidakon laki.

Meni tuo Zoukkan postaus aluksi ohi, kun nykyään lautailen käytännössä 99% puhelimella ja en huomannut koko postia ollenkaan. Itsellä on yksi 1993-1994 tms ostettu pakka laatikossa, pitääpä tutkia jos siellä siellä olisi mitään arvokasta. Muistan myös keskustelun 25 vuotta sitten serkkuni äidin kanssa joka väitti ettei noilla korteilla ole mitään arvoa, silloin lapsena väitin vastaan ja totesin että joku päivä nämä on harvinaisia, kuten jääkiekkokortit. Jos MasterTK:n ennustetarkkuus osui vuoden päähän ennustuksesta, niin napataan kunnia myös tästä 25v sitten tehdystä ennustuksesta.  :)
131  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 25.01.2021 16:58
Redditin assburgerit tekivät Gamestopista meemiosakkeen ja hypen luoma kurssinousu pakotti sijoitustalot sulkemaan shorttipositioita, joka on johtanut ns. short squezeen eli shorttaajat joutuu ostaa takas shortatut osakkeet ja tää voimistaa kurssinousua. Lopulta kaikilla on käsissään kasa paskaa. Gamestopin tavoitehinta tais olla jossain 11 dollarin hujakoilla. Saa nähdä kelle jää mustapekka käteen.

Nokiasta tekivät uuden rakettimeemin sen perusteella, että Blackberry on raketoinut ja siksi Nokiankin pitäisi raketoida. Nyt meemiporukka on juossut ostamaan Nokiaa ja osake plus 14% tätä kirjoittaessa.

Aikaisemmissakin kuplissa osakkeiden arvostus irtosi fundamenteista täysin ja silloinkin kaikki luulivat olevansa neroja. Nousumarkkinan kirouksia. Only when the tide goes out do you discover who's been swimming naked sanoi Buffetikin  :)
132  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 24.01.2021 09:52
Verkkis heittäny GTX 3080 korttien hinnat ylös. Halvin 3080 kortti on 999,90€. Asuksen TUF 3080 O10C taisi olla syksyllä 800€:n paikkeilla, nyt hinta on 1049€. AMD:n RX8600XT sarjalla samaan tyyliin. Jos joka paikassa hinnat nousee pysyvästi tuonne, jätän PC-pelaamisen periaatteesta. Laadusta/tehoista voin maksaa, mutta jos hinnoitteluperiaate alkaa olemaan samanlaista kuin trokareilla, niin antaa olla.

Keskuspankkien rahaprintteri ja heikko tarjonta jolla ei voida tyydyttää valtavaa kysyntää -> jäätävä inflaatio. Ruuankin hinta on noussut toukokuusta 18% ja nyt ollaan jo kuuden vuoden huipuissa, palmuöljy 10 vuoden huipuissa. Ihmisiä kuolee nälkään kuin kärpäsiä.

Ja sitten takaisin ensimmäisen maailman ongelmiin:

Maksoin omasta GeForce RTX 3080 TUF Gaming OC 10GB GDDR6X alle 800e ja hinta on nyt Jimmssillä 1 289,90 € -> Kevyt 60% hinnanousu. :lol:

133  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Xbox One : 24.01.2021 08:49

Game Pass for the win!

Yhden pelin (Sekiro) olen ostanut tässä ja senkin kun sain 50€ lahjakortin jouluna. Muuten menee kyllä hetki ennen kuin tarvitsee ostella lisää pelejä. Omalla Game Pass listalla on ainakin:
*Yakuza 2,3,4,5,6 (Osa tulee keväällä)
*Gears 4,5 ja Tactics
*Uusin Halo tai pari uudempaa, jotka on jääny pelaamatta
*Wasteland 3
*Resident Evil 7
*Forza Horizon 4
*Sea of Thieves
*Ori
*Doom Eternal
*Nier Automata

Plus vitun yksi tälle. En aiemmin oikein ollut edes vaivautunut tutkimaan koko passia ja pleikan vastaavaa Playstation Now:takin tuli vain kokeiltua nopeasti joskus. Siitä en jostain syystä pitänyt, olisiko ollut tahmainen tai jotain. Nyt selasin tuota PC:n passin pelivalikoimaa läpi ja alkoi naurattaamaan. Pelkästään tässä parin kk aikana ostamilla PC peleillä kattaisi tuon palvelun hinnan helposti. Microsoftille iso käsi tästä, onko pelaaminen ollut koskaan ihmiskunnan historiassa yhtä edullista? Pääosin samat pelit itselläkin listalla, varsinkin Sea of Thieves houkuttelee jos saisi hyvän porukan kasaan, sen verran hauskalta meno on näyttänyt streameissa ja tubevideoissa. Ja miltä Forza 4 näyttääkään OLED B9 + RTX3080 ultrana?  Ei saatana, joulu tuli uudelleen.

Lisäisin omaan listaan vielä:

- Europa Universalis IV
- FF VII
- Crusader Kings III
- Company of Heroes 2
- Microsoft Flight Simulator
134  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 15.01.2021 18:54
Itsekin kuulokevahvistimia katsellut. Huomasin hyvin jo 3,5mm liitännällä eron puhelimen ja PC:n välillä. Aivan eri soundi. Kaverilla on käytössä tuo  Dragonflyn Red DAC ja kehunut kovasti läppärikäytössä. Toki lautalaiset varmaan vaatii parempaa ja satasia saa latoa tiskiin, mutta tuo sopii hyvin jutkuille.

Oma ongelma on ilmennyt nyt PC:n kanssa, kun kuuntelen kuulokkeilla (3,5mm) niin äänenpaine vaihtelee kokoajan. Välillä kuuluu kovaa ja välillä hiljaa. Todella outo case. Kuuntelen myös puhelimella samoilla Boseilla jatkuvasti sekä bluetoothin, että 3,5mm jakin kautta ja ei mitään ongelmia, eli kyseessä PC:n ongelma. Missähän mahtaisi olla vika? Ihan kuin se ei saisi tarpeeksi virtaa, mutta 750W paska kyllä pitäisi riittää yhden vitun 3,5mm pyörittämiseen. Tuntuu, että ongelma hiljalleen poistuu kun kone on ns. lämmennyt ja on pahimmillaan koneen käynnistyessä.
135  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 24.12.2020 19:51
GoT on juu rikki ainakin streamissa, mutta ei se poista sitä että joillain TV:llä siitä näkee jotain ja joillain ei näe mitään. En muista millä sitä itse katsoin aikanaan, mutta saihan siitä jotain selvää sen hetkisellä LCD:llä, muistelisin. Mutta en yllättyisi jos CX olisi streamissa pelkkää matta laikkuja.

Ja siis OLEDilla on vielä se että kuvaa ei yhtä kirkkaaksi saa kuin esim. LCD:llä, jolla saa yleensä kaikki esiin kun vain laittaa tarpeeksi kirkkautta ja kontrastia. Ei sillä että kuva olisi hyvä silloin, mutta näkee mitä tapahtuu. CX:llä olisi mielenkiintoista kyllä testata GoTia saako lopputaistelua näkyväksi millään. Nythän HDR heittää automaattisesti kirkkaudet ja kontrastin tappiin, joten ainakaan sillä CX:n kuvaa ei erottelevammaksi saa. Täytyy etsiä jossain vaiheessa jostain jotkin referenssi speksit ja testailla niillä. Ei se HBO:n 10€:kään nyt paljon ole jos sen uteliaisuudesta ottaisi kuukaudeksi,jos yrittäisi sillä säätää kuvaa ;D No joo, se ei tietty todennäköisimmin toimi muiden kanssa.

Pitäisi kyllä ostaa 4k materiaalia lisää. Pääsisi kunnolla viilaamaan pilkkua. Tosin näissä pelottaa se tekstitys. En tosin muista että oliko X1:ssä tekstityksen muokkauksella mahdollisuuksia... ei ole ainakaan ennen osunut eteen. Joutuu vielä katsomaan ilman. Ei ole tullu katsottua edes joulutarjouksia näistä, varmaan on ollut. No, välipäivinä tulee uudet tarjoukset taas.

Monia hyviä pointteja tuossa aiemmassakin viestissä, jotka olen itsekin huomannut. Juuri tuo blurri, joka on itseäkin alkanut ärsyttämään ja jotenkin olen kallistunut kuvanparannuksien käyttäjäksi itsekin. Kun pelasi Warzonea ilman blurria satoja tunteja, niin ei sitä pysty katsomaan enää erkkikään. Sama kaikissa peleissä ja elokuvissa, varsinkin Cyberpunkissa pisti suttuisuus silmään samantien ja teki olon fyysisesti huonoksi. Piti säätää samantien vittuun kaikki keinotekoiset blurrit. Hyvin tuo B9:n selviytyy myös tuosta blurrin poistamisesta.

Epille myös pointsit tuosta tekstitysten säätämisestä, vitutti itseäkin tuo halo niiden ympärillä. Tässä on itselläkin kuva-autismi pahentunut huomattavasti vuoden takaisesta. Ennen oli 10v vanha Sonyn Bravia aivan riittävä ja elokuvien katsominen oli nautinto siitäkin.

Testasitko muuten TV:tä kuinka valoisassa huoneessa? HBO:n streami nyt oli niin ripulia, että ei sitä taistelua saanut millään hyväksi. Pakko nuo on joko warettaa tai ostaa, mikäli ei halua pysyvää aivovammaa siitä laadusta. Sitten vielä tyhmä kysymys, mutta eihän sulla vaan ole vahingossa jäänyt virransäästötila päälle? Mun mielestä se oli oletuksena päällä tv:ssä.

Tekstiä kirjoittaessa, oli pakko testaa tää. Ostin ton HBO:n ihan sen vuoksi, että voi testata tota väitettä saako GOT:n katsottavaksi. Hyvä että ostin, OLED Valo 100 + kontrasti 100 + Kirkkaus 50 -> Kahdeksannen kauden yötaistelu päälle ja mitä autisti silmäni näkevätkään -> aivan saatanan hyvä kuva. Tässähän joutunee katsomaan koko sarjan joululomalla putkeen Jayeizhin takia. Jonkun verran toki näkyi tuota mustasta harmaaseen porrastumista, mutta johtuuko se lähdemateriaalista vai OLED:n kyvyttömyydestä pehmeään mustasta harmaaseen siirtymisestä?

edit: ei se toki poista sitä tosiasiaa että moni kohtauksista on yksinkertaisesti kuvattu liian pimeässä
136  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 14.12.2020 18:12
Vielä on peliä niin vähän alla etten osaa sanoa alkaako pinnallinen maailma haitata, vai riittääkö juoni ja tyyli pitämän illuusion yllä syvällisemmästä maailmasta. Tietenkin jos sitä hakemalla hakee jokaisen hahmon kohdalla syvällisiä keskustelupuita, niin nopeasti karisee illuusio syvällisemmästä hiekkalaatikosta. Menee varmaan sukupolvi vielä ennen kuin sellaisia saadaan.

Silti onhan tää immersio nytkin jo aika vitun päräyttävä.
137  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 10.12.2020 21:56
Cyberpunk yllätti alun perusteella positiivisesti. Peli näyttää todella hyvältä Series X:llä jo nyt, enkä ainakaan VRR:llä huomaa, että ruudunpäivitys tippuisi alle 60fps performance modessa. HDR sopii myös tähän peliin kuin nenä päähän.

Odotin, että ampuminen olisi aivan perseestä, mutta tämähän pesee lattiaa suurimmalla osalla padiräiskintöjä, koska Project Red on käytännössä kopioinut ohjainasetukset Respawn Entertainmentin peleistä. Kaikki aim accelerationit ym. paskuudet saa pois päältä ja response curven voi valita mieleisekseen. En tiedä mitä raw-asetus tekee (kuvittelisi, että se olisi yhtä kuin lineaarinen), mutta dynamic-asetus tuntuu samalta kuin Apex Legendsin lineaarinen tähtäys. Deadzonea ei ainakaan Xboxilla saa niin alas kuin haluaisin (nolla-asetus ei ole oikeasti nollassa), mutta se annettakoon anteeksi.

Mutta jostain järjettömästä syystä zoomatessa sensitivityä ei saa kunnolla laskettua, jos pelaa korkealla sensitivityllä. Oma sensitivity on 50 (100 on maksimi), ja zoom sensitivityn saa asetuksista kertoimella vain puoleen tuosta varsinaisesta sensitivitystä. Toisaalta tuo tekee ampumisesta kivan haasteellista, mutta voi olla että pitää tehdä Titan Two -adapterilla jokin skripti, jolla tuon zoomaussensitivityn saa alemmas, kunnes pelinkehittäjät tajuavat patchata ongelman kuntoon.

Äänimaailma on myös kunnossa, ja mikä tärkeintä, aseet jytisevät munakkaasti. Hitmarkerit ovat myös hyvä lisä, joka antaa jotain outoa tyydytystä.

Pelotti päivällä ladata tämä, kun arvosteluissa ulistiin ettei edes RTX 3090 pyörittäisi sulavasti ultra asetuksilla. Ja paskat. Kaikki asetukset heti alusta kaakkoon RTX 3080 + Oled B9 ja ei mitään heikkoutta. Ainakin alun perusteella toimii loistavasti. PC:llä sai deadzonetkin niin alas, että jopa uudehdo PS4 ohjain alkoi driftaamaan. Tuon zoomauksen kanssa tein kompromissin ja laitoin 2 kertoimella hidastumaan zoomit + tiputin normaalia herkkyytä sietokyvyn rajoille, jotta osuu zoomatessa liikkuviin kohteisiin. Tämä ongelma taisi alun takaa-ajo kohtauksessa konkretisoitua, mutta normaalissa taistelussa en huomannut, että zoomatessa olisi liian herkkä.

Pitää autisteilta selvittää vielä kumpi noista on oikeasti lineaarinen tuo raw vai dynamic, mutta ainakin raw vaikutti siltä ettei rallia tarvinnut ajaa.

Hienolta kuulosti ja näytti. Äänimaailma munakas, kuten Scarf jo mainitsikin. Tämä oikeasti on helkkarin tärkeä tämän tyylisissä peleissä, luo sen immersion uskottavasta maailmasta. Jotain twitter videoita katselin PS4 versiosta ja kävi naurattamaan, odottelisin suosiolla kunnes alla on joko uusin konsoli tai pelikelpoinen pc.
138  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 10.12.2020 21:40
Joskus on tullut katsottua jouluisin myös jenkki draama Holiday, mutta ei nyt ehkä niin vakituiseen kuitenkaan. Hyvän mielen leffa ja Kate Winslet ja Jack Black uppoo meikäläiseen useimmiten.

Ihan hirveästi ei romcom-kamaa tule kulutettua - koska raavas ja testosteronin täyttämä mieshirviö - mutta tämä filkka on kyllä aina ollut genressään tosi ilahduttava. Voisikin melkein katsella tänä jouluna uusiksi.

Jack Black ja romcom ei ekana tule mieleen, mutta mies on tehnyt tässä genressä myös toisen erinomaisen elokuvan, High Fidelityn nimittäin. Tuli katsastettua tuossa pari päivää sitten Blurayna ja vaikka elokuvalla alkaa olla ikää 20 vuotta, niin edelleen erinomainen elokuva. Olin hieman pettynyt jopa kun näin tän tippuneen IMDB top 250 elokuvien listalta. Julkaisun aikoihin pomppasi sinne helposti ja pysyikin pitkän aikaa, mutta ilmeisesti ei muiden mielestä ole kestänyt aikaa sitten yhtä hyvin. Tuo on genrenä yhtä täynnä paskaa, kuin musikaalit ja komediatkin ja hyviä elokuvia on oikeasti todella vähän.
139  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 09.12.2020 20:18
Pörssit nousee ja osakkeet tekee joka päivä uusia ATH lukemia, rahaprintteri pysyy käynnissä ja never stop the madness. Uskon myös MasterTK:n kanssa talousromahdukseen (kun printteristä loppuu virta), mutta uskon myös siinä vaiheessa M16 rynnäkkökiväärin ja tonnikalapurkkien olevan arvokkaampia kuin yksikään coini.

Yksi tällainen koronaraketti on Next Games. Enpä olisi vuosi sitten uskonut, että tähän paskaan sijoittaisin, mutta kun osakkeen hinta alkoi olla lähes vessapaperin hinnoissa sorruin ahneuksissani ostelemaan tätä. En kehdannut sanoa tästä kelleen. Idea oli puhtaasti ratsastaa Stanger Things hypellä. Itse firman pelit eivät mitään menestyksiä ole olleet, ainakaan kaupallisesti, joten siihen en paukkujani pistänyt. Ajatuksia muutti kyllä suurten omistajien tekemät ostot tänä vuonna, jotka triggeröivät myös omia ostoja. Se on aina vahva signaali mikäli suuromistajat laittaa omia rahoja likoon. Hyvä osake on myös joskus eri asia kuin hyvä firma.

Koronakuopasta on tultu rajusti ylös ja keulapurje on nostettu pystyyn. Viimeisimmässä osavuosikatsauksessa Next Games kertoi tavoittelevansa jopa 250 miljoonan euron liikevaihtoa keskipitkällä aikavälillä, kun nyt liikevaihto on melkein kymmenen kertaa pienempi. Olisi melkoisen halpa osake mikäli tekisi muiden mobiilipelifirmojen tapaan voittoa ja liikevaihto pyörisi 250 megan tasolla. Vaatii tosin sen, että Stranger Things peli menestyy ja lujaa. Mitä youtubesta katsoin videoklippejä niin en ollut aivan vakuuttunut, että tästä tulisi megahitti puhtaasti pelillisistä ansioista. Peli on tyylikäs, mutta itse peli vaikutti turhan simppeliltä ja idea vanhan kierrätykseltä. Saattaa olla että keventelen osaketta hieman, mutta jätän salkkuun siivuun ettei harmita psykoositason nousut mikäli ovat tullakseen. Potentiaalisia ostajia pelille kyllä löytyy, itse sarja on Netflixin paras.

Peli on julkaistu jo valikoiduilla markkina-alueilla ja löytyy Play-storesta, ehkä VPN:llä voisi ladata ja testaa    
Stranger Things: Puzzle Tales


Osake YTD ja 1v.


Muita mielenkiintoisia peliosakkeita; Tunderful Group Ab:n (Amo Oy, Bergsala) listautuminen ruotsin pörssiin. Taitaa tällä hetkellä saada suunnilleen samaan hintaan, kuin mitä listautumisen aikaan. Mikäli tukkurin haluaa salkkuun, niin tässä on ainakin tuttu nimi. Ei ole omassa salkussa.
140  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 05.12.2020 16:35
https://www.reddit.com/r/RetroArch/comments/am6ji8/retroarch_crt_shaders_are_getting_extremely/

Lainaus
Left Tony Hawk 3 on dolphin be paused for 30min with CRT royale shader. Now left with a persistent pattern of stuck pixels, i don't know how this is possible I assume the micro flicker caused by the 480i interlaced video wrecked havok on my screens subpixels or something.

Jos joku on saanut LCD-ruudun tohon kuntoon RetroArchin shadereilla, niin en kyllä lähde kokeilemaan OLED:lla onneani "hällä väliä" -mentaliteetilla.

Normipelien kohdalla en jaksa enää stressata kiinnipalamista, mutta tuon RetroArchin kanssa aion kyllä olla varuillani, eli pitää pelitunnit kurissa.

No okei toi on aika paha  :lol:
141  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 05.12.2020 16:27
Tuo näytönpalaminen kyllä jakaa ihmisiä todella isosti. Siis se kuinka riskiin suhtaudutaan. Itse kun työskentelee joka päivä nimenomaan riskin ja riskinhallinnan parissa, tuntuu tuo 1000e paneelin suojeleminen hullunkuriselta riskiin nähden. Varsinkin jos on ne vakuutukset vielä siihen päällä. Sanotaan et jos näyttö kestäis 3 vuotta ja pamahtais paskaksi, niin siitä ei tule edes euroa per päivä näytölle hintaa, vaikka ei saisi edes takuusta uutta. Mutta jokainen toki vetää omalla riskinottohalukkuudella.  :)

Itsellä 50h tuli täyteen Hearts Of Iron IV:tä. Vaikka oppimiskäyrä tuntui alkuun todella suurelta ja monta kertaa turhautuneena luin pelin wikipediaa läpi miten eri mekaniikat toimii, niin nyt 50h jälkeen peli alkaa olla jo hallussa. Ei oikein ole enää asioita joita ei ymmärtäisi riittävän hyvin, että pystyy tekemään strategisia valintoja niiden pohjalta. Peli vaikuttaa jopa suhteellisen simppeliltä, vaikka tietenkin Red Alertit ja muut ABC -tason strategiat nyt on ihan asia erikseen. Erittäin hienoja pelejä nekin, mutta niissä voi enemmän pohtia vain taktiikkaa vihun suhteen vs HOI, jossa kokoajan saa balansoida mikro- & makromanageeramisen kanssa.

Ainoa mikä huvittaa on atomipommien teho, tiputin Japanin hallitsemaan provinssiin 6 atomipommia. Itsellä 32 divisioonaa hyökkääjänä ja Nipponilla 1 divisioona. Pystyi vielä puolustamaan onnistuneesti. Myös toiselta foorumilta nappaamani kommentti kuvaa hyvin ruotsalaisten mentaliteettia tehdä pelejä "Paradox isn't going to make nukes that cause civilian casualties because they don't want to show that aspect of war."

Youtubesta kun on katsellut strategiavideoita peliin liittyen, niin osa tubettajista ei uskalla sanoa edes fasismi sanaa ääneen, ettei Youtuben algoritmi bannaa heitä palvelusta. Läppää tai ei, niin kuvaa hyvin maailmaa missä eletään. Käyttävät sanaa "brown ideology"  :lol:

142  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.11.2020 01:44
Gears of War 4 tulille PC:llä. On ollu helvetin jännittävät tunnit kun katselen latauspalkkia ja jännitän saanko ohjainta käteen tänään ollenkaan. Saatana ja luulin vielä olevani fiksu ja päätin laittaa ajoissa latautumaan heti kun pääsi tänään ilta puolella kotio. No, koko onkin 133gigaa, joka pitää ladata kokonaan ennen kun pääsee pelaamaan. 100Mbit/s netti löytyy, mutta teoriassakin se imee sitä melkein kolme tuntia. Päälle se että kakarat katsoo ties mitä pätkää tableteillaan, niin odottelen vieläkin 23:00 jälkeen reilua kymmentä gigaa.

Mitä tästä opimme? Ei ole tulossa all-digital konsolia ihan heti tähän talouteen. Myönnän toki senkin että rutisen tästä yhtä usein ja antaumuksella kuin vanhempikin rusina. Mutta ironia on kyllä jos ei koskettavissa niin haistettavissa, kun puhe on kova kuinka latausaikoja saadaan olemattomaksi tässä sukupolvessa. Ongelma kuitenkin se että kun pelin koko on tätä tasoa, 20 vuotta sitten pelikokemus oli siinä vaiheessa jo korkealla kun nykysukupolven kanssa puristetaan ohjainta rystyset valkosena seuraten viimeisiä gigoja.

Mutta toivon kyllä oikeasti että fyysinen media peleissä ei ole katoamassa mihinkään. Muutenkin aika ja tilaisuudet pelaamiseen aika kortilla, niin siinä on kiva katella palkkeja vielä. Tulee PSOnen latausaikoja ikävä.

Tuo on täyttä totta. Vasta kun kaikilla on gigaset liittymät voidaan puhua digin läpimurrosta. Kateellisena katsoin kun frendin giganen imaisi pelin, latausnopeus oli 600mb/s. Suomi on vielä ihan ok tasolla, jos miettii liittymien nopeuksia, muu maailma tulee vielä perässä. Parikymmentä vuotta sitten asensin Duke Nukemin (muistaakseni) 30 disketiltä ja sekin meni nopeammin, kuin useamman pelin lataaminen on mennyt nykypäivänä. Kun warettamalla saa pelin nopeammin kuin virallisesti - on jossain on menty vikaan.

Ps. tänään 11h HoI IV  - huh huh, pakko alottaa joku pakollinen 1h päivittäinen lenkkeily tähän kylkeen. ;D
143  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 29.11.2020 14:14
Hearts of Iron IV

Jumakauta onko tämä digitaalista heroiinia? Aivan tajuttoman koukuttava peli. Kello näyttää noin 25h peliaikaa ja muutaman kerran olen aamuun asti pelannut. Lueskelin naureskellen yhden yli 200h pelanneen kommentteja, ettei vielä ole oppinut kuinka joukkoja siirretään satamasta toiseen. Pelin oppimiskäyrä on älyttömän korkea, joskus jopa liiankin. Mitään ei oikein selitetä kunnolla ja pelin ympärille rakennettu Wikipedia, sekä Youtube videot pelistä ovatkin olleet ahkerassa käytössä. Ymmärrän hyvin miten monella ei maltti pelin opetteluun riitä, mutta itselle homma ei tunnu mitenkään epämieluisalta vaan jatkuvia dopamiinia tuottavia "ahaa" -elämyksiä tulee kun tajuaa miten prosessit toimivat. Olen pelannut lähinnä Suomella ja se on sama kuin alottaisi pelin extra hardilla, mutta tämä tuo peliin samanlaisia viboja kuin lapsena 8-bittistä hakatessa, kokoajan samaa kohtaa uudelleen ja uudelleen. Peli myös noudattaa historiallisia faktoja suht kivasti, joten etua historian tuntemuksesta on jonkin verran. HOI4 julkaistiin 2016, mutta edelleen tulee päivityksiä ja yhteisö on hyvin voimissaan. Huh huh mikä peli. 100/100 mikäli autisti tason strategia kiinnostaa. Steamissa hintaa 9,99e nyt ja jatkuvasti noita tarjouksia pyörii. Itse maksoin 40e kun en jaksanut venata tarjousta, vaikka tiesinkin sen tulevan. Ei kaduta yhtään.
144  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 24.11.2020 14:39
Tuli se Cold War tylsyyksissä hommattua sitten kuitenkin. Meinasin jo heittää pelin levyltä, kun ei alkuun ollut Aiming Response Curvea säädettävänä lainkaan. Onneksi tuli kuitenkin eilisessä päivityksessä niin sai dead zonen ja lineaarisen response curven avulle pelin kelvolliselle tasolle.

Visuaalisesti peli ottaa jopa takapakkia MW:een verrattuna. MW:n realistinen presentaatio on korvattu perinteisemmällä arcade-CoDittelulla. Äänimaailma kuulostaa flipperiltä ylikorostetuilla hitmarkeilla ja ääniefekteillä. Ray tracing + 4K/60 TAI 1080p/120 tekee hommasta kuitenkin visuaalisesti tietyllä tapaa miellyttävää. Ja PC -pelaajille tuttu FoV -säädin on sekin ihan tervetullut lisä.

Itsellä täysin päinvastaiset fiilikset. Hienoin tähän asti tehty COD, äänimaailma huikea ja FoVsäätö täysin turha pelaamisen pilaava lisäke. Testailin säätää pelin siihen 120:n ja vaikka rekyyli tippuu nollaan, niin peli muuten muuttuu aivan pelikelvottomaksi. Tykkään nopeasta toiminnasta ja se oletus FoV on tähän paras. Toki tietenkin hyvä mitä enemmän peliä voi säätää, jokainen voi sitten omaan makuun säätää asetukset.

Makuasioita osakseen nämä. Teknisesti melko tasaviivalla ovat vaikka ilmeisesti Cold Warissa on käytetty pohjana jotain vanhempaa pelimoottoria. Itselle ainakin MW:n jälkeen osuu pahasti silmään tönköt hahmoanimaatiot ja yleinen videopelimäisyys.

Mitä muuten meinaat että rekyyli tippuu ja peli pelikelvottomaksi jos on 120Hz? Ja että laajempi FoV tekee pelistä hitaamman? Juuri sillä kalansilmämoodillahan ne maisemat vilkkuu nopeammin taustalla.

Omaan makuun tuo 120 fov vaikutti nopealla testillä juuri hitaammalta fiiliksen osalta kuin default asetukset. Tuosta rekyylistä, selvitin asiaa vielä lisää ja ads affected + 120 fov saattaisi vaikuttaa vain visuaaliseen rekyyliin, eli näyttäisi ettei aseessa ole rekyyliä niin paljon vs ineffected. Toki helpottaa tähtäämistä. Ja ilmeisesti tuo 120 fov ei edes itsessään vaikuta siihen, eli täysin väärä oletus itsellä siitä mikä siihen vaikutti.


edit: nyt alkoi epäilyttää et pelasinkohan saatana jollain 60hz asetuksilla kun tein ton testin, vaihdoin nimittäin näyttöä kun strategiat tulee pelailtua mieluimin tolla 27" vs Oledi 55" - huh huh mitä autismia taas :lol:
145  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 22.11.2020 15:49
Tuli se Cold War tylsyyksissä hommattua sitten kuitenkin. Meinasin jo heittää pelin levyltä, kun ei alkuun ollut Aiming Response Curvea säädettävänä lainkaan. Onneksi tuli kuitenkin eilisessä päivityksessä niin sai dead zonen ja lineaarisen response curven avulle pelin kelvolliselle tasolle.

Visuaalisesti peli ottaa jopa takapakkia MW:een verrattuna. MW:n realistinen presentaatio on korvattu perinteisemmällä arcade-CoDittelulla. Äänimaailma kuulostaa flipperiltä ylikorostetuilla hitmarkeilla ja ääniefekteillä. Ray tracing + 4K/60 TAI 1080p/120 tekee hommasta kuitenkin visuaalisesti tietyllä tapaa miellyttävää. Ja PC -pelaajille tuttu FoV -säädin on sekin ihan tervetullut lisä.

Itsellä täysin päinvastaiset fiilikset. Hienoin tähän asti tehty COD, äänimaailma huikea ja FoVsäätö täysin turha pelaamisen pilaava lisäke. Testailin säätää pelin siihen 120:n ja vaikka rekyyli tippuu nollaan, niin peli muuten muuttuu aivan pelikelvottomaksi. Tykkään nopeasta toiminnasta ja se oletus FoV on tähän paras. Toki tietenkin hyvä mitä enemmän peliä voi säätää, jokainen voi sitten omaan makuun säätää asetukset.

Vaikka ostinkin PC:n puoliksi jotta pääsen pelaamaan parhailla asetuksilla pelejä, niin enemmän on peliaikaa vienyt vanhemmat strategiat. Pelikellossa on nyt 10h Hearts Of Iron IV:tä ja eiköhän tänään tulee 5h lisää. Samanlainen peli-ilo on palannut, kuin teininä Age Of Empires II:n ja Red Alertin kanssa. Näitä pystyi nakuttamaan ilman ruokaa ja taukoja tuntikausia, ilman että huomasi mitä ympärillä tapahtuu. Seuraavaksi varmaan Civ ja Crusaders Kings. 3.

Tänään tuli muuten tieto Steamin Dual Sensen täydestä tuesta, eli mikäli ohjaimella haluaa pelailla, niin jatkossa onnistuu PC:lläkin PS5 viboilla.  
146  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 22.11.2020 15:09
Yli 1000 eurolla on tuossa pöydällä eri kuulokkeita. Ylivoimaisesti parhaat pelaamiseen tässä 100-300e hintaluokassa ovat Logitechin G633 Artemis Spectrum, näistä on vielä langaton versio Logitech G935 mikäli johdot häiritsee. USB -kaapelilla tuo äänenlaatu on vaan niin saatanasti parempi kuin mitään mitä olen aiemmin kuunnellut.

En ole ikinä testannut mitään vastaavaa. Huomaa FPS peleissä, kuten BF1 ja CoDit miten ylivoimainen äänimaailma näissä on. Askeleet kuulee kristallin kirkkaasti ja 7.1:llä juuri oikeassa kulmassa. Broidi käyttää Bosen 35 QC:tä pelikuulokkeita PS4:lla ja on ollut tyytyväinen, mutta suljetut kuulokkeet pelaamiseen ei itselle oikein nappaa. Löytyy kyllä Sonyn ylihintaiset Platinum kuulokkeet 50mm elementeillä, mutta nämä häviää 5-0 äänenlaadussa Logitechin G633:lle. Nämä ostin kun Logitechit hajosivat hetkellisesti, nyt ovat mystillisesti alkaneet taas toimia. Laatu kaikissa kuulokkeissa on mallia täyttä paskaa, ja uudet saa ostaa joka vuosi - mutta kun hyväksyy sen että nämäkin on kulutustavaraa, niin mielenrauha säilyy.

Nämä siis kun puhutaan pelikuulokkeista, näissähän on vain kaksi vaatimusta -> askeleiden paikannus ennen vastapuolen jamiviljamia ja chat-keskusteluiden selkeys. Sitten jos ei ole pelikavereita, niin menee varmaan muut ominaisuuden edelle.

Veekossa on ainakin kivasti esillä kuulokkeet ja niitä pääsee testaamaan. Heinzikin on tosin niin vanha ukko ettei enää kuule yläpäätä, niin turha se on jotain 500e polttaa kuulokkeisiin.  :lol:
147  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 20.11.2020 14:33
Meinasin kommentoida Rockyn tapaan. Nyt on sisustus kyllä mennyt äänentoiston ehdoilla, kunnon cave!  ;D
148  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: TV hankinta ja tekniikka : 20.11.2020 11:22
Meillä on nyt joku 5v vanha Sonyn 55" telkkari joka tosiaan pitäisi ensi vuoden ekalla puoliskolla vaihtaa uuteen 4K-töllöön. Tavallaan kiinnostaisi 65" mutta en sitten tiedä onko a) liian kallis kun OLED maksaa 2000€ tai b) liian iso. Liian iso lähinnä siinä mielessä, että näyttää oudolta olkkarin nurkassa. Matkaa telkkariin on vaan nykyään sen verran paljon, että 55" tuntuu "pieneltä".

Tääkin on täysin henkilökohtaista. Itse pelaan 55"lla tarkkuutta vaativia pelejä, kuten COD ja NHL noin metrin päästä jolloin silmä/sormi yhteys toimii alle 1ms viiveellä. Leffoja voi katsoa hieman kauempaa.

Kyllä mä ostaisin 65" mikäli tulee olohuoneeseen, yksiöön 55" on sopiva. Kilpapelaamiseen vielä pienempi. Heität sen vanhan Heizin lapsille Power Rangersien maalitauluksi ja ostat Black Fridaysta tai miggeltä asevelihintaan 65".
149  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: The Game Awards : 19.11.2020 13:31
No, toivottavasti veisi tuo Tsushima, mutta epäilen suuresti. Valitettavan usein nämä menee, että tunnetuin peli = paras peli. Aamulehdessä pyydettiin tamperelaisia äänestämään parasta ruokapaikkaa ja top3:ssa oli Koti-Pizza ja mäkkäri. Kyyylllä, kyyyllä.

Tuli tuosta mieleen tämä legendaarinen lehtikuva:
150  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 18.11.2020 00:24
Itselle saapui kans tänään RTX 3080. Ongelma vaan, ettei oikeastaan mitään pelaamisen arvoista ennen Cyberpunkkia, joissa olisi hyötyä palikan tehoista. Nooh, voi ehditoida vaikka 8k reson kotipornoa, jos ei muuta keksi.

Jep, ellen olisi skipannut 10 vuotta PC -pelaamista olisi kyllä sormi suussa mitä pelata. Melkein 8k pornomasiinaksi tuo meinasi joutuakin, kun mukana tullut Cold War latasi blizzun servuilta peliä kaksi päivää 2 mb/s maksiminopeudella. Huutonaurua kyllä Blizzardille, joka miljardeistaan huolimatta pyörittää koko paskaa jollain matopurkeilla. Lopulta kun pelin sain asennettua niin naurattihan se miten smootisti pyörii LG:n Oledilla ja se miltä peli näyttää, kun on pelannut satoja tunteja PS4 Modern Warfarea. Huomasi myös hyvin miksi konsolipelaaminen on nykyään niin suosittua, PC:llä saa säätää vitutukseen asti asioita, jotta hommat skulaa niin kuin pitää.

Toisaalta hiiri + näppis kombo tuntui todella oudolta FPS pelissä. Teininä kun CS:ssää hakkasi, niin ei sitä edes ajatellut ohjainta. Nyt otti turpaan samantien, eikä edes ehtinyt laukaista asetta. Vaatii kyllä totuttelua.

Hearts of Iron IV tuli ostettua. Pääsee viskipäissään luomaan Suur-Suomea. Tässä huomaa myös eron konsolipelien ja PC:n autistitason strategian välillä, pelkän tutoriaalin ja wikipedian beginner guiden kanssa vierähti tunteja.
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 95
Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines