Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 98
361  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 08.12.2019 23:57
Pystyin sietämään CGI-vahaukkoja 10 minuuttia ja lopetin. Olisi kyllä vituttanut jos olisin maksanut leffaliput tuosta.



Only 18% Of "The Irishman" Viewers Made It All The Way To The End


Et oo ainut joka on tota mieltä. Naurattaa myös El Caminon 11%.
362  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 08.12.2019 10:41
The Irishman

Netflixistähän tämä löytyy, mutta kävin teatterissa katsomassa. Onneksi. Muuten olisin jättänyt kesken ja katsonut osissa. Leffa on auttamatta liian pitkä ja huonoin Scorsesen ohjaama elokuva. Megalomaaninen budjetti ei näy oikein missään, muussa kuin nimimiesten digitaalisesti nuorennetuissa naamoissa.

Ei elokuva silti ihan huono ole. Odotuksiinsa nähden floppi kylläkin. Silti, kyllä tämän ilolla ottaa vastaan. Joe Pesci, De Niro ja Al Pacino samalla kankaalla 2019, kyllä kiitos. Varsinkin loppua kohden leffa parani ja ennen kaikkea selkeytyi alun ja keskivaiheen sekavien nimitykityksien jälkeen. Tunti pois leffasta ja käsikirjoitukseen selkeyttä ja tämä olisi voinut olla erinomainen elokuva.

Nyt pakko antaa 3/5 ja en tiedä johtuuko tämäkin siitä, että kriitikot on antaneet kaikki 5/5 arvioita ja itse ei kehtaa antaa 2/5. ;D
363  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 07.12.2019 15:47
Kaupat ovat edelleen pullollaan täysin luokattomia led-telkkareita, mutta joku niitä aina ostaa. Vielä parempaa, kun niihin isketään jotain saippuaoopperoiden tyylisiä smoothing-filttereitä, terävöintiä ja ylikontrasteja, joka saa kaiken näyttämään vieläkin huonommalta, mutta ilmeisesti ne vetävät joitakin niin vahvasti puoleensa. Ihmiset ovat vaan täysin hulluja, enkä halua enää elää. Päästäkään minut pois.

Tämä.

Muistan kun kaverin luona jäin monttu auki tuijottamaan hänen telkkarissaan pyörinyttä leffaa. Oli pakko kysyä mikä tv:ssä on vikana kun näyttää niin oudolta. Järkyttävintä näissä on, että nämä parannuspiireillä varustetut telkkarit maksavat enemmän ja vastineeksi saat huonomman kuvan. Moni joka ei ollenkaan seuraa mistä on kyse ostaa vain sen kalleimman koska onhan sen oltava myös paras.

Telkkarit pitäis säätää oikein. Ongelmana vain on, että kun ylivärikkääseen kuvaan tottuu, oikein säädetty näyttää sen jälkeen "lattealta", vaikka kuinka yrittäisi sanoa, että väritasapaino ja -lämpö on nyt sellainen, kuin pitäisi olla ja että kaikki toistuu niin kuin pelintekijät ja leffaohjaajat ovat halunneet.

No, ei se minulta pois ole.  :) Kotona saa katsella sitä, mitä haluaa. Teen minäkin taatusti monia asioita ihan päin persettä, mutta en välitä, koska en ole juuri sen kyseisen asian himoharrastelija. 



Epäluonnolliset ja "väärät" värit vielä meneekin, mutta näitä smoothingfilttereitä ja muita kuvaan radikaalisti vaikuttavia asiota ei pysty käsittämään. Sama kun katsoisi jotain jonnen väkertämää ylilautameemiä, sen verran huvittavaksi muuttuu leffan katsominen.
364  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 07.12.2019 14:29
Kaupat ovat edelleen pullollaan täysin luokattomia led-telkkareita, mutta joku niitä aina ostaa. Vielä parempaa, kun niihin isketään jotain saippuaoopperoiden tyylisiä smoothing-filttereitä, terävöintiä ja ylikontrasteja, joka saa kaiken näyttämään vieläkin huonommalta, mutta ilmeisesti ne vetävät joitakin niin vahvasti puoleensa. Ihmiset ovat vaan täysin hulluja, enkä halua enää elää. Päästäkään minut pois.

Tämä.

Muistan kun kaverin luona jäin monttu auki tuijottamaan hänen telkkarissaan pyörinyttä leffaa. Oli pakko kysyä mikä tv:ssä on vikana kun näyttää niin oudolta. Järkyttävintä näissä on, että nämä parannuspiireillä varustetut telkkarit maksavat enemmän ja vastineeksi saat huonomman kuvan. Moni joka ei ollenkaan seuraa mistä on kyse ostaa vain sen kalleimman koska onhan sen oltava myös paras.
365  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 05.12.2019 00:03
Rezzin Area X on edelleen itselle se kovin VR kokemus. Jos uskallat ressaa pelata edes puoliväliin, niin nostan hattua. 10x pahempi kuin silent hillit aikoinaan :o

Ressa ahdistaa jo etukäteen, kaikki sanoneet ettei sitä pysty pelata VR:nä kun paskoo suoraan housuun. Pitää testaa tossa huomenissa kun vapaat alkaa. Ei näin nuori varmaan sydänkohtaukseen kuole  :lol:
366  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 04.12.2019 23:50
VR tuli hommattua pleikalle move ohjaimineen. Onneksi, vaikka tätä on haukuttu.

Astro Bot

Ihan 5/5 settiä. Tunnelmallisia kenttiä ja VR hyödynnetään todella hyvin. Jatkuvasti myös yllättyy tekijöiden oivaltavista ratkaisuista. 3D Mariot on Sunshinen jälkeen jääneet kesken, mutta tämä ei varmasti jää. Varmasti yksi parhaista VR peleistä

Wipeout VR

Tää oli eka VR peli jota testasin. Kyllähän fiilis oli mitä aktuaalista vittua kun iski lutkun tiskiin ja antoi mennä. Hieman oli aivoilla totuttelemista nopeuteen. Nopeasti tosta pääsy jyvälle ja jatkossa pelaan vain VR:nä tätä.

Call Of Duty Jackal Assault VR


Lyhyt demo, mutta jos Wipeout loksautti leuat niin tämä räjäytti aivot. Huh huh. 3D oli leffoissa paskaa ja onneksi nykyään ei enää sitä tehdä, mutta peleissä VR tulee kyllä jyräämään kaiken. Jumalauta tää tulee olemaan siistiä seuraavassa genissä jos nyt jo pystytään tekemään näin vaikuttavia tekeleitä.

Everybodys Golf VR

Tarkkuus, se jäi ekana mieleen. Hitto miten hyvin tehty peli. Varmasti tulee hakattua, vaikka Golf lajina ei kiinnosta. Virtuaalisti toi kyllä nappasi.

Vielä olisi Skyrim ja RE7 testaamatta. Dirt Rally Vr pitää kans hommata. Kaiken kaikkiaan oon todella tyytyväinen pleikkarin VR - laseihin. Onko muita VR suosituksia?
367  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 01.12.2019 14:58
Miksi pitäisi maksaa tuote erissä vaikka olisi varaa maksaa se heti pois?

Hyvä kysymys, tämä on puhdasta matematiikkaa.

Kun lyhennät 6e/kk korotonta lainaa, kuten Pelaajalaudan Seniori Ekonomi Partajeesus viisasti tekee vapautuu sinulla muu pääoma muuhun tuottavampaan käyttöön (esimerkiksi kaljanjuonti).

Mikäli siis on mahdollista saada korotonta lainaa, ei missään nimessä kannata maksaa tuotetta heti, vaan laittaa säästynyt pääoma tuottamaan muuta hyvää, iloa tai korkoa (osakkeet).


Kävin tänään hakemassa VR Mega Packin ja Move -ohjaimet. Gigantissa taas vanha myymälävastaava hieroi silmiään, peliosasto oli kuin mustalaisleiri ja myyjiä sai etsiä kiikareiden kanssa. Ilman hyvää lokaatiota Gigantti olisi jo kauan sitten mennyt konkurssiin. Sen verran leväperäisesti on tuotteiden asettelu, esittely ja myynti hoidettu. Itse myyjät kyllä hoitivat toimituksen rivakasti, kunhan päästiin itse asiaan, mutta tässä piti asiakkaan osata etsiä myyjä ja pyytää hakemaan tuote varastosta. Itse liikkeeseen astunut tuotteesta tietämätön asiakas, ei tiedä vielä tänäkään päivänä, että Gigantti myy Playstationille VR Mega Packia.

CityCenterin GameStopissa palvelu oli jo parempaa ja liike hyvin siisti, kuten kuuluukin. Ainoa silmiin pistävä asia oli lelujen suuri määrä, taitaa olla niin että pelibusiness on kuollut ja rahat tehdään rihkamalla. Plussaa vielä naismyyjälle, ettei lisämyynyt mitään paskaa kylkeen kuten Gigantissa on tapana. Tässä on ero provikkamyyjillä vs kiinteä palkka.

Hesestä sitten vielä ateria mukaan. Jumalauta, parasta palvelua ravintolassa mitä koko suomessa on tarjottu viimeiseen vuoteen. Ensin jonotan toisessa jonossa jossa edessä lapsiperhe pohtii minuuttitolkulla ruokia ja myyjä jolle suomalaisen ravintola-alan hygieniastandardit eivät ole menneet perille pyyhkii nenänsä hihaansa. Noh vieressä noheva myyjä hoitaa ainakin kolme-neljä tilausta ennen kuin äkkää, ettei viereinen jono liiku mihinkään. Huikkaa omalle jonolleen, että ottaa minut tästä välistä ja pahoittelee palvelun hitautta. Tuli itselle helvetin hyvä fiilis samantien ja pieni ärtymys odottelusta haihtuu samantien. Laitoin suoraan Hesen pääkonttorille palautetta loistavasta pelisilmästä ja hienosta palveluasenteesta. Nää ihmiset on sellaisia joista firmojen pitäisi pitää kiinni, mutta arvatenkin yleissitova TES johtaa siihen, että kaikille maksetaan sitä samaa paskaa liksaa oli tehokas huippymyyjä tai nenää kaivava kokki. Tää johtaa siihen, että nämä huippytyypit kyllä jatkaa matkaa sellaisiin firmoihin joissa heidän tekemistään arvostetaan (liksa). Tää on se syy miksi suomessa palveluammateissa palvelu on monesti ihan luokatonta. Käykää Saksassa ravintolassa niin tiedätte mistä puhun.

368  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 30.11.2019 21:42
^ Gigantissa se viisi peliä sisältävä psvr paketti 249e.
Mukana tulee kypärä, kamera, skyrim vr, resident evil 7, astro bot, everybodys golf vr ja vr worlds.
Itse laitoin tuon eilen telialta tilaukseen 36kk korottomalla osamaksulla eli 6.6e/kk. Ei paljoa vituta jos tuota ei sitten pystykään käyttämään tai jää heti pölyttymään.
Tämä paketti piti juuri Gigantista hakea tänään, mutta sen verran kova krapula oli että meni sohvalla makaamiseksi koko päivä. Verkkiksestä saisi 229e, mutta en jaksa sinne asti raahautua vaikka stadissa asunkin.

Noi operaattoreiden korottomat luotot on muuten asiakkaan kannalta todella edullisia tapoja ostaa tuotteita. Käytännössä aina kannattaisi ottaa koroton osamaksu vs maksaa heti tuote. Toki moni rakentaa itselleen näistä huomaamattaan sellaisen maksuhimmelin, että liksat painuu aina suoraan eri osamaksuihin ja ollaan kokoajan katki.
369  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 30.11.2019 20:53
Aihe Kysy/vastaa raudasta, mutta menköön kun aihe on nyt Black Friday.

No eipä tullut tästäkää Black Fridaysta mitään ostettua. Tarjoukset olivat mielestäni huonompia kuin aikaisempina vuosina. Ainakaan mitään tajunnanräjäyttävää konetarjousta ei eteen osunut. Ostin sitten lisää osakkeita.  :)

VR kun on pyörinyt mielessä, niin ehkä ensikosketus voisi sittenkin olla tuo Pleikkarin VR huolimatta sen teknisistä rajoitteista. Idean tähän sain elämäni ensimmäisestä Pelaajacastista jonka katsoin tänään. Täytyy sanoa että helkkarin hyvä setti oli jätkillä ja naurahdin äänen pari kertaa. Erityisesti Eemeli voisi hyvin tehdä freelancerina Pelaajalle juttuja tai en tiedä tekeekökin, kun en lehteä ole aktiivisesti lukenut enkä sivuilla juuri pyöri. Tuolainen videoformaatti sopii herralle todella hyvin.
370  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 27.11.2019 22:58
Sonyn WH-1000XM3 on btw paremmat Boset.

Noh millä tavalla paremmat? Boset on ainakin mukavammat päässä, tyylikkäämmät ja tietenkin tärkein - ne on Boset  8)

Mitä noita arvosteluja lukenut, niin aika marginaalisesti on Sony vienyt ne. En siis tiedä erottaisiko tavan pulliainen eroa ja mihin suuntaan.

Tällaisenkin kommentin luin:

"The Sony WH-1000X M3 is much better at canceling noise above 100Hz than the Bose is. However, because the Bose QC35 II can block out more sub-100Hz noise, it does a better job at killing unwanted car engines and low rumbles"

Mut joo, varmaan aivan sama kummat ostaa niin on tyytyväinen.  :)

Itsellä Black Fridayna kiikarit kohdistuu hyvään pelimyllyyn, kiinnostelisi ostaa vihdoin ja viimein kunnon PC. Nykyisellä on tullut pelailtua vanhoja strategioita, mutta laadukas VR on alkanut himottamaan ihan pirusti.
371  Yleinen / Vapaa sana / Vs: No risk no fun - Lets gamble! : 03.11.2019 10:35
Rahapeliautomaatit poistettava kaupoista, kioskeilta, ravintoloista ja huoltoasemilta

Boom! Se on siinä, eiköhän pistetä Veikkauksen hyvävelijärjestelmä nippuun ja vähennetä peliongelmia samalla isolla kädellä. Suurimmalla osalla peliongelmaisista peliongelma on alkanut juuri noista mummorullista, joita on sijoiteltu vähemmän koulutetun väestön alueille ihan tietoisesti. Veikkauksen kaksinaamainen tekopyhä strategia on ollut mainostaa hävittyjen rahojen menevän hyväntekeväisyyteen, mutta todellisuudessa iso osa rahasta on valunut myös poliittisille järjestöille ja suoraan myös poliitikoille, jotka ovat istuneet Veikkauksen hallituksessa imemässä kymmenientuhansien eurojen palkkioita. Lisäksi miten eettisesti kestävää se on, että sossutuilla elävä peliongelmainen rahoittaa sairaudellaan jonkun porvarien Kansallisoopperan toiminnan?

Tässä yksi puhuva pää, joka toimii Veikkauksen edunsaajana ja jonka palkka maksetaan peliongelmaisten selkänahasta: https://twitter.com/rosamerilainen/status/1065215901534953472?lang=fi

Onneksi tästä on noussut nyt tänä vuonna todella iso haloo ja mediassa käydään asiasta vilkasta keskustelua. Paine Veikkausta kohtaan on valtava. Kiira Korvesta Eero Markkaseen ovat urheilijat käyneet allekirjoittamassa aloitteen ja mainostaneet Twitterissä. Nämä ovat siis ihmisiä, jotka ovat itsekin urallaan varmasti saaneet epäsuorasti Veikkausmafian rahaa.

Omistan itsekin peliyhtiöiden osakkeita, eli en ole pelaamista vastaan sinänsä. Homma pitää vaan järjestää, niin että se kestää päivänvaloa. Suomessa se ei todellakaan kestä. Käykää siis allekirjoitamassa, sehän voi olla teidänkin lapsi joka noiden kautta tuhoaa elämänsä ja ajautuu johonkin pikavippikierteeseen.

372  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 28.10.2019 17:10
No joo Nokia, Verkkis ja Renkulat menneet ohi, mutta se kuuluu hommaan. Riittää että on useammin oikeassa kuin väärässä. Mallisalkun tuotto 400% muistaakseni, eli ovat voittaaneet indeksin todella kovalla prosentilla myös nousukaudella. Nokian renkaista sanoisin, et tulos voi olla aika paska kun antoivat tulosvaroituksen juuri ennen tulosta. Nokia sen sijaan alkaa olla tämänkin laskupäivän jälkeen aika mielenkiintoinen osake.  8)
373  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 27.10.2019 16:49
ThyssenKrupp

Kaikkien tuntema hissivalmistaja ja monialayritys. Firma on aivan kusessa velkojensa kanssa ja kaikki paitsi hissiosasto vain polttaa rahaa - 2,7 miljoonaa euroa päivässä. Siksi firmalla on pakottava tarve myydä kruununjalokivenä tunnetut hissinsä. Thyssenin markkina-arvo on nyt noin 7,8 miljardin hujakoilla. Hissien arvo on eri lähteinen mukaan noin 14-22 miljardin luokkaa. KONE on kiinnostunut ostamaan hissit, mutta apajilla on myös muita kuten pienemmät hissivalmistajat ja yksityiset private equity syndikaatit. Aluksi Thyssenin piti listata hissinsä pörssiin, mutta antoivat johtajalle fudut ja tilalle tuli uusi nopeuttamaan suoria kauppoja. Mediassa olevien tietojen ja analyytikoiden mukaan tarjouksien pitäisi tulla syksyn aikana ja kauppojen mahdollisesti 2020 alkuvuonna. Tässä voisi mahdollisesti olla yrityskauppojen muodossa ns. pikavoitot. Itse tankkasin salkun suurimmaksi omistukseksi. Katsotaan miten käy.  ;D

Ps. tämä ei ole sijoitussuositus ja itseäni lähinnä naurattaa jos häviät rahasi. Jokainen vastaa omasta taloudestaan 100%:sti itse.

Tämä case on menossa maaliin. Tällä hetkellä on neuvottelut menossa ja KONE teki ensimmäisenä 15 miljardin tarjouksen. Lopullinen hinta tulee luultavasti olemaan huomattavasti kovempi, sillä kisassa on 10 ostajaa mukana. Thyssenin markkina-arvo noussut tuosta 7,8 miljardista 500 miljoonaa euroa näiden viikkojen aikana.

Poimintoja markkinoilta:

Nokia se yllätti analyytikot ja tuularit. Osake koki neljänneksen romahduksen markkina-arvoonsa. Taitaa olla pudotuspelit menossa 5G -hommissa ja Nokian oddsit tässä pelissä ovat todella huonot. Eriksson ja Huawei ovat saaneet pelin kulkemaan, mutta Noksu on vielä lähtötelineissä. Niin on myös TJ Suri, jonka potkut ovat vain ajan kysymys. Ostaako joku isompi Nokian pois pörssistä? Olisiko tässä mahdollisuus yrityskaupan tuomaan preemioon? Järjellä ajateltuna vaikea nähdä, että osake tuosta enää ainakaan kovaa tulisi alas, mutta pohjana on tietysti vain 0e.

Nordea pamautti tuloksensa miinukselle, leikkasi osinkoa, mutta osake on tullu sen verran alas jo valmiiksi, että pörssi palkitsi osakkeen lievällä nousulla huonoista uutisista huolimatta. Handelsbankista kenkää saanut Vang-Jensen ryhtyi Norpan uudeksi käskijäksi. Sijoittajat betsaavat pankkiosakkeissa lähinnä korkojen nousun puolesta, sekä osinkokoneina. Uusi TJ myös yleensä tarkoittaa kulukuuria ja muutosten tuulia, eli voisko YT:t olla lähellä ja tuloksentekokyky sitä kautta palautua? Ainakin TJ sanoi että keskittyvänsä kulupuoleen, koska EKP:n korot syövät tuottoa. Lisäksi tuloksen miinukselle painanut IT-järjestelmän uudistus saattaa tuoda kaivattuja säästöjä. Kivijalkapankit ovat oikeastaan poikkeuksetta tällä hetkellä "edullisia" perinteisillä mittareilla mitattuna. Salkkuun näitä europankkeja kannattaa mahdollisesti ottaa mikäli lyö vetoa A) korkojen nousun puolesta B) uskoo osinkoon ja haluaa osinkopaperin salkkuunsa c) betsaa euroalueen nousun puolesta

Netentin tulos oli surkea, osake kävi -17% pahimmillaan. Tulosta rasitti kilpailijoiden ostaminen ja ruotsin markkinan regulaatio. Valopilkkuna näkyvissä on USA;n vapautuva markkina, jossa on potentiaalia huomattavasti pientä reguloitua ruotsia enemmän. Tässä kävi itsellä aivan jäätävä munkki, kun veivasin ennen osaria osakkeen varat toiseen lyhyempään keissiin ja vältin tuon montun. Tuli vielä otettua 15% pääomanpalautukset ja yli 10% arvonnousu matkaan. Enpä muista sijoittajan uraltani montaakaan suurempaa täysin puhdasta munkitusta. Takaisin osake tulee salkkuun tulevaisuudessa, kunhan muualta irtoaa likvidiä. Pitkällä aikavälillä USA:ssa on valtava potentiaali ja Netentillä on loistava trackrecord tuottoisten kasinotuotteiden tekemisessä. Vielä kun kopioivat kilpailijoilta nykytrendin liveslotit niin alkaa tuloskin nousemaan.









374  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kirjallisuus, food for thought. : 17.10.2019 19:58
Nuo urheilusuoritukset ja Navy Seal jutut olivat vain Gogginsille, entiselle nallekarkin selkärangan omaavalle läskille niitä suurimpia pelkoja elämässä - että onko hänessä miestä kohtaamaan ja tekemään niitä juttuja. Se Gogginsin opetus onkin, ettei kaikkien pidä olla kuin hän vaan etsiä ne omat suurimmat pelot ja heikkoudet ja mennä niitä kohti. Ja olemaan luovuttamatta heti kun tuntuu hieman fyysistä tai henkistä kipua. Niistä syntyy se henkinen kasvu ja lopulta onnellinen elämä. You're in danger of living a life so soft and comfortable, that you will die without ever realizing your true potential. Tää voi tarkoittaa paljon muutakin kuin yli 300 km lenkin juoksemista (kuten Goggins tässä viikolla juoksi). Esimerkiksi moni epäilee jatkuvasti kykyjään työpaikalla eikä uskalla hakea kovina pidettyihin positioihin, mutta sitten kun voittaa sen "pelon" ja huomaakin että pärjää bossina niin elämänlaatu paranee huomattavasti siihen, että olisi grindannut siellä mukavuusalueella koko ikänsä. Tän voi ulottaa kaikkiin elämän alueisiin, moni jää huonoon suhteeseen kun ei uskalla olla yksin jne. Pelätään muutosta ja jämähdetään mukavuusalueelle. Se on se kirjan pointti ja se miten sieltä mukavuusalueelta pitäisi välillä pyrkiä pois.  Mutta ei kirja varmasti kaikille kolahda sehän on selvä.  :)

Luin toissapäivänä Immu Ilmenin kirjan Immu prätkäjengivuosistaan. Itselle nämä kriminaalien kirjat kolahtaa, olen lukenut tyyliin kaikki mitä kirjoitettu. Kultainen vasikka juuri menossa, joka kertoo järjestäytyneestä rikollisuudesta Suomessa. Immunkin kirja oli mielenkiintoinen varsinkin jos vapaaottelun suomalainen historia kiinnostaa. Nykyään luen romaanit ja elämänkerrat päivässä, korkeintaan kahdessa. Lukunopeus ja lukutaito on kehittynyt huimaa vauhtia. Keskittymiskyky on parantunut huomattavasti parin vuoden takaisesta, jolloin olin taantunut aivan adhd tasolle lukemisen suhteen. Hyvä että jaksoi paria sivua lukea ettei Spotifysta vaihtanut biisiä.

Kimlandia
on myös melko silmiä avaava kirja Pohjois-Koreasta. Media antaa kuvan, että kansa on aivan sokeana siellä Kimittäjän vallan alla, mutta todellisuudessa porukka katsoo Etelä-Korealaisia kanavia ja korruptio näkyy isosti. Kapitalismi tulee tuhoamaan tuon diktatuurin lopulta. Meneekö siinä 10 vai 100 vuotta en tiedä, mutta lopulta näin käynee.

375  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 14.10.2019 20:43
ThyssenKrupp

Kaikkien tuntema hissivalmistaja ja monialayritys. Firma on aivan kusessa velkojensa kanssa ja kaikki paitsi hissiosasto vain polttaa rahaa - 2,7 miljoonaa euroa päivässä. Siksi firmalla on pakottava tarve myydä kruununjalokivenä tunnetut hissinsä. Thyssenin markkina-arvo on nyt noin 7,8 miljardin hujakoilla. Hissien arvo on eri lähteinen mukaan noin 14-22 miljardin luokkaa. KONE on kiinnostunut ostamaan hissit, mutta apajilla on myös muita kuten pienemmät hissivalmistajat ja yksityiset private equity syndikaatit. Aluksi Thyssenin piti listata hissinsä pörssiin, mutta antoivat johtajalle fudut ja tilalle tuli uusi nopeuttamaan suoria kauppoja. Mediassa olevien tietojen ja analyytikoiden mukaan tarjouksien pitäisi tulla syksyn aikana ja kauppojen mahdollisesti 2020 alkuvuonna. Tässä voisi mahdollisesti olla yrityskauppojen muodossa ns. pikavoitot. Itse tankkasin salkun suurimmaksi omistukseksi. Katsotaan miten käy.  ;D

Ps. tämä ei ole sijoitussuositus ja itseäni lähinnä naurattaa jos häviät rahasi. Jokainen vastaa omasta taloudestaan 100%:sti itse.
376  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 09.10.2019 19:30
Financial Timesissä oli mielenkiintoinen artikkeli pelimaailman maksullisista lootboxeista. Nehän ovat puhtaasti uhkapeliä ja todella koukuttavia juttuja. Hyvin moraalittomia asiota ainakin hyvien ihmisten mielestä. Oli mielenkiintoinen toi tilasto mobiilipeleistäkin, että 9/10 tuottavimmasta pelistä sisälsi nimenomaan ton lootbox gamblauksen.

Tässä viel linkki juttuun. Itellä premium acco, mut ton lahjalinkin voi lukea 3 kertaa, voin sendii kiinnostuneille kyl privana sit uudet linkit mikäli meni ohi ja kinostelee.

https://on.ft.com/313m3JA

edit: ei näköjää tarvi edes maksullista subia: https://www.ft.com/content/6eb1ea4a-e95d-11e9-85f4-d00e5018f061
377  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 16.09.2019 22:41
Remedystä. Tosiaan Rovion p/e oli 40 ja osake tuli -40% tonttiin kun kasvu ei vastannut sijoittajien odotuksia. Remedyn p/e huitelee jossain taivaissa ja kurssireaktio tulee olemaan tosiaan voimakas mikäli Controlin myyntiluvut eivät ole odotusten mukaisia, mutta mitä jos ne ylittävät odotukset? Geelitukat jotka ovat huomattavasti meitä paremmin perillä osakkeesta antavat osakkeelle vielä yli 20% nousuvaran.
Olenkin hiukan ihmetellyt kuinka "geelitukat" arvostavat osaketta. Sinänsä hyvä lappu niillä perusteilla mitä sanoin, mutta en tajua mistä nämä kaikki kasvu- ja myyntiodotukset tulee. Kovat myynnit on kuitenkin hyvää markkinointia ja huonot myynnit on huono markkinointia. Controlin myynneistä tulee epämääräisiä arvioita eikä se päässyt edes elokuun PS4 top-10 peleihin NPD:n listoissa. Olkoonkin julkaisu kuun lopussa, kovimmat myynnit peleissä tehdään lähes poikkeuksetta julkaisussa varsinkin AAA-pelien tapauksessa. Sitten vielä päälle arviot kuinka PS4 versio ei pyöri edes Prolla kunnolla,... se on juuri PS4 pelajille myrkkyä, vaikka peliä onkin yleisesti kehuttu. Ainoa pelastus on se että syys-lokakuussa ei taida olla tulossa mitään muita kovia julkaisuja PS4:lle, joten tilaa olisi. PC pelaajat siirty jo Gears 5:een.

Tiedän että meikäläinen antaa "ylimielisen amatöörin" kuvan itsestään kun käyn näinkin avoimesti yleistä arviota vastaan, mutta jotenkin tuntuu että geelitukat seuraavat vain arvosteluja. Joten meikäläisen veikkaus on että Remedy tulee vähintään laskemaan edelleen, jo sen takia kun odotukset ei ylity, jos odotuksiin edes päästään. Tänään tuli alas 3,85% ja nyt kurssi 10,00€. Tätä tahtia voi tietty laskea niin paljon että oston paikka tulee jo aikaisemmin.
Myykä pois ja ostakaa parin kuukauden päästä takasin. Varma veto ;) ;D

Oon sun kanssa tismalleen samaa mieltä. Oma odotus on myöskin enemmän negatiivisen, kuin positiivisen yllärin puolella. Meillä on etuna analyytikoihin molemmilla vuosikymmeniä kestänyt pelialan seuraaminen ja siitä seurannut "perstuntuma" alaan. Analyytikon etuna on, että pääsee suoraan keskustelemaan itse firman avainhenkilöiden kanssa ja täten näkymä firmaan voi olla parempi.

Ja analyytikon sanahan ei ole mikään totuus vaan ennuste mikäli tietyt tapahtumat tapahtuvat. Aina voi osua se negatiivinenkin skenaario vaikka sen todennäköisyys olisi matalampi. Osakemarkkinoilla ja betsaamisessa riittää, että on useammin oikeassa kuin väärässä, aina ei tarvitse olla.  :)
378  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 16.09.2019 20:41
Inderes muistaakseni laski tuotot 40$ pelihinnalla, joka on hyvin linjassa alennuksenkin kanssa. Jota siis jokainen tuulipuku seuraa (minäkin). Itse odottelen että Remedy laskee. Se tekee sen kuitenkin. Myin kaikki Remedyni... oliko kesällä... pienellä voitolla. Ajattelin "pelailla" ja odottaa laskua joka yleensä tulee kesällä ja ostaa sitten ennen pelin julkistusta koska osake nousee silloinkin kuitenkin. Ja olinkin ihan oikeassa, en vain tajunnut että se nousee niin paljon ennakkoon. Hesarin juttu pelistä elokuun alussa oli jokin ihme tapaus ja osake lähti järjettömään nousuun sen jälkeen. Joten nämä pikavoitot jäi saamatta.
Mutta olen alkanu luottamaan Remedyyn muutenkin vähän enemmän. Siellä tuntuu olevan aika fiksubisnes malli. Tehdään taustalla jotain jatkuvampaa ja sitten julkaistaan tietyin väliajoin näitä AAA- tai AA-pelejä. Alkaa olemaan ihan isomman peli lafkan mallia, ei mennä pelkästään isosta julkaisusta isoon.
Jos laskisi selvästi alle 10€ (nyt 10,05€ joten mahdollsita jopa) niin voisi ottaa tätä vähän pitkä aikaisesti. Nyt PE on hulppeat 260, ja vaikka kasvua tulee varmasti, sijoittajat tuntuu olevan nyt niin herkällä päällä, että jos ensimmäiset raportit ei sano että "miljoona menee helposti rikki, ellei jopa enemmän" osake dumppaa varmasti. Huomasi jo kun tuli ensimmäiset myyntiluvut, niin lappu lähti selvään laskuun ja sillä tiellä on oltu. Eli oston paikka tulee varmaan jossain vaiheessa.

On kyllä ollu tämä vuosi aika kova omalle salkulle. Tällä hetkellä mennään reipas 7% miinuksella. Tai no, laskuhan alkoi jo ennen vuoden vaihdetta ja siitä onkin päästy vähän nousemaan jo. Mutta kaukana ollaan siitä 7-9% voitoista mikä oli vielä pari vuotta sitten. Alkaa pikku hiljaa realisoitumaan ne jutut kuinka monet on saaneet näpeilleen ensin. Vaikka ei sillä, ei meikällä ole mitään suuria summia kiinni. Edelleen ostot tehdään sadoissa euroissa vaikka kokonaisuudessaan useampi tonni siellä onkin.
Mutta sinänsä olen kyllä sitä mieltä, että rahojaan ei kannata makuuttaa osakesalkussakaan, vaikka kaikki sanovat että antaa olla siellä. Olisi nimittäin ihan erilainen tilanne jos olisi myynyt edes jotain vuosi sitten. Sykli kuitenkin oli tulossa päätökseen, niin metsä osakkeista olisi pitänyt ehdottomasti myydä jotain pois. Osin myinkin, mutta vähän turhan myöhään. Ja juu, aina helppo miettiä jälkikäteen, mutta syklisten osakkeiden myyntiä pitäisi tehdä jossain vaiheessa kun ollaan voitolla. Pelkää kun muut on ahneita ja ole ahne kun muut pelkää jne.

Niin, ajoittaminen on pirun hankalaa, miksi siis edes yrittää sitä? Silloin kun osakkeen hinta laskee ilman selkeää syytä ja oma analyysi on ennallaan tulee osaketta ostaa lisää. Akateeminen tutkimus antaa tukea osta ja pidä strategialle. Olethan laskenut tuohon salkun miinuksiin mukaan myös osingot jotka olet saanut? Itse olen hykerrellyt voimakkaille kurssilaskuille ja hyppinyt tasajalkaa ostonappulan päällä. The stock market is designed to transfer money from the active to the patient. Nyt kun EKP ampui singolla rahaa taivaalle ja Brexit pelot ovat alkaneet laimentua syklisten osakkeiden kurssit ovat raketoineet katosta läpi. Osa salkun osakkeista on noussut jo yli 50% kuukaudessa. Mitä tapahtuu jos Trumpetti vaalien häviämisen pelossa sopii kauppasovun? All Time High osakemarkkinoilla.

Tuleeko tulevaisuudessa romahduksia? No tietenkin tulee, ihmiset ovat laumaeläimiä ja sopuleina juoksevat mereen kun jossain vähän räsähtää. Silloin pitää vaan avata kalja ja onnenkyynelien virratessa ostaa lisää.

Muistakaa myös se hajautus. Mitä useampaa osaketta salkussa on sitä todennäköisemmin pääsee osakemarkkinan keskituottoon kiinni. Kun yksi laskee, toinen nousee.

Disclaimer: jokainen tekee omilla rahoillaan mitä haluaa ja vastaa 100%:sti omista sijoituksistaan.  :)

Remedystä. Tosiaan Rovion p/e oli 40 ja osake tuli -40% tonttiin kun kasvu ei vastannut sijoittajien odotuksia. Remedyn p/e huitelee jossain taivaissa ja kurssireaktio tulee olemaan tosiaan voimakas mikäli Controlin myyntiluvut eivät ole odotusten mukaisia, mutta mitä jos ne ylittävät odotukset? Geelitukat jotka ovat huomattavasti meitä paremmin perillä osakkeesta antavat osakkeelle vielä yli 20% nousuvaran.



379  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 12.09.2019 17:31
Remedyn osalta kurssi on tullut huipuista hieman alas, mutta se on normaalia. Johto myi osan osakkeistaan, mutta sillä ei ollut suurta vaikutusta. Huolestuttavampaa on Amazonin ja Wallmartin alennuskampanja vaikka peli on vasta julkaistu. Arvostelut tosin ovat olleet ihan ok, kiva nähdä myyntilukuja kun niitä joskus julkaistaan.

Viittaatko nyt siihen alennukseen, jossa Amazon vastasi Targetin ilmeisesti koko PS4-valikoimaa koskeneeseen Labor Day -kampanjaan pudottamalla hinnan samalle tasolle? En voi sanoa tietäväni juuri mitään verkkokauppojen toimintaperiaatteista, mutta luulisi, että alennuskampanjat suunnitellaan yleisesti ottaen jo pitkälle etukäteen. Ainakin Amazon on usein harrastanut tuollaista kilpailijoiden alennuksiin vastaamista. Sen mitä olen itse nähnyt niin esimerkiksi jenkkien Amazonissa peli on backorderissa ollut useaankin otteeseen. Esimerkiksi juuri nyt ei ole suoraan varastosta ostettavissa (In stock on September 18, 2019.). Toki tuossakin näyttäisi nyt olevan $9.05 alennus kehissä, mutta en ainakaan itse osaa sanoa onko tämä miten yleistä uuden pelin kohdalla tai mistä kaikesta tuo voi johtua, kun en ole jenkkien Amazonista uusien pelien hintakehitystä aiemmin seuraillut. En nyt ainakaan itse olisi tässä kohtaa suuresti pelin myynneistä huolissani (odotuksiin nähden), kun Amazoniltakin tosiaan useaan otteeseen ollut varastosta loppu.
Varmaan tuosta on ollut kyse, ei siis sittenkään niin vakava merkki. Tuohon törmäsin vain kommenttina kun yritin googlettaa myyntilukuja, joita ei tunnu löytyvän helposti. Mikäli ekat myyntitilastot on hyviä voi osake vuoden suuresta noususta huolimatta keulia vielä lisääkin suht rivakasti, sen verran lilliputti yrityksestä on kyse.

Epävirallisten lukujen mukaan Controlilla on 91k pelaajaa PS4:lla. Jos boxilla olisi samat ja pc myös, niin joku 300k voisi olla myynti nyt, mutta ihan hatusta vedetty tämä arvio. Inderes arvioi 1.2 miljoonaa tälle vuodelle, mikä vaikuttaa omaan korvaan ihan realistiselta, varsinkin jos loppuvuonna joulutarjouksissa isketään jotain -50% lappua PS storessa ja vastaavissa.
380  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 12.09.2019 11:00
Rovio sukeltaa vapaapudotuksessa tätä kirjoittaessa - 24%. Liikevoitto jää 5-8 prossaan aiemman 9-11 prosentin sijaan. Eli liikevoitto laskee mahdollisesti yli 50%.

Osto vai putoava puukko? Angry Birds brändin loistonpäivät on ehkä nähty
 mutta toisaalta tuleva leffa voi kasvattaa tuloja isostikin mikäli nassikat innostuu samalla tavalla kuin viimeksi. Lisäksi Rovio lupasi ensi vuodeksi 1-3 uutta peliä.

Remedyn osalta kurssi on tullut huipuista hieman alas, mutta se on normaalia. Johto myi osan osakkeistaan, mutta sillä ei ollut suurta vaikutusta. Huolestuttavampaa on Amazonin ja Wallmartin alennuskampanja vaikka peli on vasta julkaistu. Arvostelut tosin ovat olleet ihan ok, kiva nähdä myyntilukuja kun niitä joskus julkaistaan.

Vielä ei peliyhtiöt omaan salkkuun eksy.
381  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Biisilöydökset! : 10.09.2019 18:25
Cyan Kicks

Stadilainen alternative-rock bändi. Bongasin tän suomalaisesta Wreckfest romurallipelin soundtrackilta. Aluksi ei ihan auennut, mutta mitä enemmän peliä pelasi, sitä enemmän soi päässä tuo Gasoline biisi ja piti etsiä bändin muukin tuotanto. Vuonna 2019 ilmestynyt I Don´t Love You levy on sekin erinomainen. Harvemmin enää tulee kuunneltua kokonaisia levyjä, mutta tuo on soinut ahkeraan viikon verran.

Rockabye -coverikin on onnistunut veto ja ite diggaan erityisesti tuosta energiasta mikä välittyy tekemisestä.

Peleistä muuten mainittakoon, että Red Dead Redemption 2:n soundtrack on aivan helkkarin kova. Sopii täydellisesti itse peliin. Löytyy myös Spotifysta. Kannattaa myös kuunnella Christian Larssonin coverlevy samasta soundtrackista. Löytyy sekin Spotifysta.

Pari poimintaa:

That's The Way It Is

Unshaken

382  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 09.09.2019 21:11
Ja JayeitzHillakin paperilappu käytössä vaikka muuten on tekniikkaniilo. Sairasta settiä sanon. Kokeilehan sitä oman pankin mobiilipankkia ja id sovellusta niin tässä elämässä et enää verkkopankkiin eksy  :)

Vähän samaa ihmettelin.  :lol:

Mutta GBA:n kanssa samoilla linjoilla. Jo vuosia on tullut lähes pelkkää mobiilipankkia käytettyä. Ja pian pari vuotta olen käytännössä 99% ostoksista kaupoissa tehnyt puhelimella. Apple Pay oli syy vaihtaa OP:sta Nordeaan. Onneksi vaihdoin, sillä OP ei ole vieläkään alkanut tukemaan Apple Payta. Eikä siellä ole edes Android-puolella maksupuoli kunnossa, kun on pakko lähteä jotain omaa kehittämään. Valmiita ja toimivia ratkaisujakin olisi. Danske ja Nordea tukevat Apple ja Google Payta. Toimii luotettavasti ja toimii lähes missäpäin maailmaa tahansa. Vielä kun saataisiin Danske tukemaan Nordean ja OP:n lisäksi Siirtoa, joka on MobilePayta huomattavasti parempi. Pikkupankit seuraavat sitten perässä. Ruotsista MobilePay vetäytyi, kun Suomen Siirtoa vastaava Swish tuli ja korjasi potin.

No tämähän se. Naurattaa aina kun näkee nuoren ihmisen maksavan kortilla ostoksia. Samat ihmiset sitten kiroaa miksi omat vanhemmat ei sitä tietokonetta osaa käyttää, täysin sama syy -> ei olla viitsitty opetella uutta asiaa. Nykypäivänä verkkopankille tai fyysiselle pankkikortille ei käytännössä ole juuri mitään käyttöä. Google Payt ja Apple Payt  hoitaa homman nopeasti ja turvallisesti, ei paljoa korttiskannerit vedä välistä.

Tuosta Siirrosta, Danskehan omistaa siitä 33%. Eli periaatteessa mikäli siirto valtaisi markkinat niin siihen varmaankin siirtyisi myös Danske. Nyt MobilePaylla on aika suuri markkinaosuus ja isot yhteistyökumppanit, niin saa nähdä miten käy. Nii tai näin, on tuo helkkaristi helpottanut verkkokaupoista ostamista ja velkojen perintää. Senkun pyyhkäisee oikealle ja ostotapahtumat hoidettu tai velat peritty.

Vin, lataa se oman pankin mobiilipankki puhelimeesi niin voit sormenjäljellä katsoa tilitapahtumat samantien ilman mitään tietokoneelle raahautumista.

Järkyttävää miten vanhanaikaisesti porukka hoitelee näitä juttuja :D Mun faija on yli 60v ja sekin hoitaa kaiken mobiilimaksamisella. Sanon vaan, että kokeilkaa. Sama homma kuin kasvojentunnistuksessa, sen jälkeen kaikki muut tavat tuntuu kivikautisen hitailta.
383  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 09.09.2019 16:39

Miksi tuo vanha koodilista pitää edes korvata?
Jos joku haluaa päästä mun verkkopankkiin niin sen pitää ensin tietää mun käyttäjätunnus joka on random sarja numeroita ja tuon lisäksi mun itse määrittämä salasana.
Tuon jälkeen vasta kysytään vahvistus joka löytyy siitä listasta. Voisin heti huomenna heittää tuon listan keskelle katua ja kukaan ei hyötyisi siitä mitään, koska eivät tiedä mun tunnareita.

Muutenkin maksan laskut kotona tietokoneella joten miksi tähänkin pitää sotkea joku vitun kännykkäsovellus.




Puhtaasti lakiinhan tuo uudistus perustuu. Windows laitteiden omistajat toki ovat ikävässä välikädessä, kun kukaan ei enää valmista appeja heille, mutta kun vaihdat puhelinta, niin elämäsi helpottuu huomattavasti ja mitään tunnuslukulaitteita tai tietokoneella laskujen maksua et tosiaan enää harrasta, sen verran helppoa mobiilipankissa asiointi on. Miksi ylipäätään maksat laskuja verkkopankissa? Helppohan nuo on laittaa veloittumaan automaattisesti?

En edes muista milloin olen viimeksi käynyt itse verkkopankissa, sen verran turhaa se on. Nykypäivänä jos erillinen lasku pitää maksaa niin kameran skanneri lataa laskun tiedot sekunnissa mobiilipankkiin tai jos rahaa pitää siirtää niin sekin hoituu Mobilepaylla tai vastaavalla pyyhkäisemällä alle 5 sekunnissa koko toimenpide.

Ja JayeitzHillakin paperilappu käytössä vaikka muuten on tekniikkaniilo. Sairasta settiä sanon. Kokeilehan sitä oman pankin mobiilipankkia ja id sovellusta niin tässä elämässä et enää verkkopankkiin eksy  :)
384  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 04.09.2019 20:06
Itsellä myös tuo Black Fridayn tarjoushinta jäi takaraivoon ja siksi ei millään halunnut maksaa "täyttä" hintaa vaan venailin kärsivällisesti tarjousta. Naurettavan halpa hinta ykköskorin kuulokkeista, maallikolle ei parempaa edes tarvitse. Tässä iässä on jo muutenkin varmaan herkimmät alueet kuulosta tuhottu festareilla ja konserteissa. Omaan korvaan sopii myös tuo Bosen kristallinkirkas äänenlaatu ilman överibassoja. Päässä nuo ovat myös todella mukavat. Imuroitaessa ja muuten siivotessa aivan pakolliset, jää kaikki kolinat ja suhinat pois. :)
385  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 03.09.2019 20:22
https://www.gigantti.fi/product/audio-ja-hifi/kuulokkeet/QC352SI/bose-quietcomfort-35-qc35-ii-2-langattomat-kuulokkeet-hopea

Bosen klassikko 35 ii hintaan 239e. Vuosi sitten näistä joutu pulittaa 399e. Nyt vissiin tuli taas uusi malli ja siksi alennusmyynnissä.
386  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 30.08.2019 20:49
Toimiiko postaus?
EDIT: Vaihtelevasti.
EDIT2: Pidempi kirjotus ei näytä menevän läpi.
EDIT3: Piti avautua kunnolla mutta ei päästä läpi.
EDIT4: Tai sitten mun yhteys heittää jotain volttia vaihtelevasti. Nämä tuntuu menevän läpi mutta paikoitellen ei.

Heti nousi hymy huulille kun luki avautumisesta ja katsoi kirjoittajan nikin. Laitan rahani tv:n täystuholle kertoimella 1.25.  ;D
387  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 19.08.2019 19:50
Remedy

Control julkaistaan viikon päästä. Remedyn osake on tätä kirjoittaessa raketoinut 6.75 eurosta (tammikuun eka) -> 11,30 euroon.

Tässä muutama syy miksi pidän nykyistä hintaa mahdollisesti liian korkeana.

-Tänään luin artikkelin, jossa mainittiin Remedyn antavan 55% Controlia markkinoivalle firmalle pelin tuotoista. Oon varmaan väärässä, mutta tää luku kuulostaa hyvin korkealta. Pelin budjetti oli 20-30 miljoonaa euroa, joten markkinointi on siis 10-20 miljoonaa jos tuotot jaetaan 1:1 rahallisen panostuksen suhteen. Luultavasti markkinointiin pitää laittaa enemmän jos meinaa saada noin suuren siivun valmiin tuotteen tuotosta. Missä tää markkinointipanostus sitten näkyy? En tiedä, tein nopean gallupin Controlin pääkohderyhmälle eli nuorille miehille tietävätkö nämä pelistä. Näistä 2/9 tiesi pelistä (kumpikaan ei ollut kiinnostunut). Aika huonosti, jos julkaisu on viikon päästä.

-Suurimpana syynä hintaan Inderesin mallisalkussa oleminen ja Inderesin seuranta. Muuta syytä tälle en keksi. Osake on noussut yli 68% vuoden alusta. Selkeämpää Inderes-efektiä on vaikea nähdä.

-Remedy sanoi, että pääsevät omilleen jos myyvät 1-2 miljoonaa Controlia. Tää on varmaan se luokka johon realistisesti voidaan päästä. Inderesin alkuperäinen tavoitehinta oli 8.5 euroa 1.5 miljoonan(kpl) myynnillä. Tosin tässä raportissa puhuttiin itseomistetusta pelistä ja puhuttiin julkaisukulujen vähyydestä digitaalisuudesta johtuen, en tiedä otettiinko siinä huomioon 55% tuottoleikkaus markkinoijalle.

Niin tai näin. Suomalaisesta yhtiöstä kun on kyse, niin toivon Controlin olevan äärimmäisen laadukas julkaisu ja myyvän muut suohon. Näissä analyyseissa on kiva olla väärässä, vaikka osaketta en omista enkä tule omistamaan näillä tiedoilla.

edit: tutkin asiaa lisää ja ilmeisesti markkinoija ja julkaisija maksaa suuren osan Controlin kehityksestä. Ihmettelinkin miksi tuon 55% siivu tuntui niin suurelta.


388  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kirjallisuus, food for thought. : 29.07.2019 23:55
Antti Tuuri - Talvisota

Harvoinpa voi todeta kirjan olevan todella paska verrattuna siitä tehtyyn elokuvaan. Tällä kertaa näin on. Tuurin kirjasta tehty elokuva on yksi suomalaisen elokuvahistorian hienoimmista kuvauksista, mutta itse kirja on tylsääkin tylsempää yksinpuhelua. Kuin lukisi lakonista listausta päivän tapahtumista päivästä toiseen. Jos kuvauksia taisteluista haluaa lukea, niin mieluummin lukee ihan oikeita historiankirjoja - tämäkin toki perustuu sotapäiväkirjoihin ja sen huomaa - huonolla tavalla.

389  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Indie-pelit | Intohimo > raha : 20.07.2019 21:13
Mites Epi pelasitko koskaan tuota 198x -peliä? Todella kovat 80/90 -vibat pelissä ja itse ainakin diggailin fiiliksestä ja varsinkin soundtrackista. Tarina on aika awkward angstausta, mutta jos ei liian vakavasti ota niin ei haittaa. Peli ei ole pituudella pilattu(pari h max), mutta hintakaan ei päätä huimaa ja tuosta tuo varmasti droppaa aika nopeasti. PS4 versio vissiin hyllytettiin, koska PS versio on ainoa jonka löysin ja ostin. Tuntuu muutenkin, että äijillä on jäänyt projekti kesken ja nopeasti vain hutaistu kasaan. Tää on enemmänkin täsmäpistos 80-luvulla syntyneille. Muille tuskin tarjoaa yhtään mitään, sen verran nostalgiaan peli luottaa.

Ainoa postitiivinen arvio pelistä löytyi Darkstationilta 80/100
390  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Fyysinen vs. digitaalinen : 20.07.2019 21:00
Back in the days fyysinen oli se juttu, mietin että joskus on hyllyt täynnä klassikoita jne. Nyt lähinnä vituttaa kaapin pohjalla lojuvat konsoleiden raadot ja muutamat pelit jotka sinne ovat jääneet.

Veit sanat suustani. Jossain vaiheessa vaan tajusi, etten mä näitä vanhoja pelejä oikeastaan pelaa, eikä niistä saa vaihdossa kuin roposia. Ja jos tekisikin mieli pelata, en jaksa viritellä konsolia pelikuntoon taikka vaihtaa levyä. Sen lisäksi kaikki krääsä keräilyversioista ärsytti, joten olen hankkiutunut kaikesta eroon.

Omistan tällä hetkellä vain Switchin. Edellä sanotusta huolimatta olen lähes kaikki Switch-pelini hankkinut fyysisenä. Nintendon pelit säilyttävät paremmin arvonsa, mutta on minulla varmaan jotain luottamusongelmia Nintendon latauspalvelua kohtaan. Tämän lisäksi Nintendon pelejä saa harvoin huomattavalla alennuksella ostettua, varsinkaan digitaalisena. Fyysisistä kappaleista voin hankkiutua eroon ja niin olenkin Switchillä tehnyt. Vaikka kuinka uskottelen itselleni, että palaan vielä Breath of the Wildin pariin, on totuus päinvastainen. Xboxilla ja Pleikkarilla ei tuntunut pahalta ostaa, pelata ja unohtaa peliä digitaalisesti 15€:lla. Tämän lisäksi on tietysti PS Plus ja Games with Gold. Ja nykyään myös Game Pass.

Tuo osta ja unohda onnistuu kyllä digitaalisessa todella helposti. PS Plussasta olen kyllä ladannut aina kirjastoon pelit joka kuukausi, mutta varmaan kahteen vuoteen en ole kokeillutkaan mitään. Niin harvoin sieltä tulee mitään oikeasti kiinnostavaa. Silti todella hyvä palvelu muuten, vielä kun julkaisussa digitaalisten hinnat olisi fyysisiä edullisempia, niin olisi jotain järkeä ostaa julkaisupelejä diginä. No eipä niitä oikein tule ostettua muutenkaan kun on tipahtanut tästä kelkasta kokonaan ja hyvä niin. Mulle riittää kun ostaa pelit 6kk-2v jäljessä muita, sellainen pakko ostaa heti julkaisussa on todella harvinaista nykyään. Siinä vaiheessa ovat jo digissä -50% lappu kyljessä.

Sivuja: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 98
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines