Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 95
91  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Call of Duty: Warzone : 02.05.2021 16:26
Tätä piti testata, mutta Apex on vain liian hyvä ja vetovoimainen, plus sen saa tietenkin sille parhaimmalle alustalle, mikä on iiiiso plussa! Ja kahdelle BR-pelille ei oikein riitä aikaa, kun muutakin haluaisi pelata.
Meneekö se muuten niin, että tällä hetkellä PC- ja konsolipelaajat on Warzonessa lukittu samaan pooliin? Ja siksi konsolipelaajille on annettu paljon tavallista enemmän (jopa Apexiin verrattuna) tähtäysapua ja vähemmän rekyyliä aseisiin kuin PC-pelaajille? Luin tuosta, ja käyhän se järkeen.

Xbox-pelaajat joutuu pelaamaan PC-pelaajien kanssa pakosti. Plegellä voi valita, että pelaako ainoastaan plegen kanssa vai sit kaikkien kanssa. Olisi kyllä kiva, jos tulisi vaihtoehto että voisi pelata ainoastaan konsolipelaajien kesken. PC-pelaajat ei muuten haittaa, mutta xiitterit käy välillä hermoille.

Apexia en ole itse jaksanut edes testata, kun scifishootterit ei kiinnosta. Toisaalta Halon tulevaa BR:ää pitää testata, kun sarjaan on kuitenkin jotain kosketusta aikoinaan ollut. Mutta joo, niin kuin Gba sanoi, nämä syö aikaa ihan helvetisti. Sama juttu oli Street Fighterin kanssa.

TTK on oli nyt muutaman kuukauden todella alhainen kun aseiden balanssi oli perseellään. Kyllähän tässä vieläkin kuolee alle 400ms:n lähitaisteluissa. Pelissä on vielä paljon parannettavaa, mutta epäilen että Activision ei ala korjailemaan kovin isolla kädellä. Ghost perk, Stopping Power ja Dead Silence pitäisi viilata uuteen uskoon, niin se parantaisi peliä heti.

Itse pelailen enimmäkseen BR Soloa, joka on melkoinen campfest. Välillä onnistuu hyvin ja tästäpä löytyy viimeisin voitto:
https://www.youtube.com/watch?v=y5Ue68chP4k

Tuo nopea TKK rassailee lähinnä SOLO -muodossa, jossa voittava pelityyli on monesti tuo camp tai semicamp. Neljä vs neljä peleissä suurinosa voittavista tiimeistä pelaa vyöryttävällä taktiikalla ja aggressio on paras puolustus. Täytyy antaa Activisionille täydet pisteet pelin jatkuvasta kehittämisestä ja tasapainottamisesta, pelin (jo surkuhupaisan isot) päivitykset ovat pitäneet huolen, että viilaus ei jäänyt ekoihin kuukausiin, vaan peliä kehitetään oikeasti kokoajan. Itse tuota SOLOa olen kokeillut ehkä 10 kertaa, joten se ei niin tuttu pelimuoto ole. Yleesäkin näitä verkon välityksellä pelattavia FPS pelejä tulee pelattua vain kaveriporukalla, koska chatjauhaminen tuo siihen viimeisen silauksen. Varsinkin nyt pandemia aikaan se myös toimii tärkeänä virtuaalisena torina jossa tavataan ihmisiä. Sficishoottereille myös itseltä peukku alas, se pelimaailma ei vaan kiinnosta (kuin hyvin harvoin), vaikka peli itsessään olisi hyvä.
92  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 02.05.2021 16:18
Luulis vaan paremmin olevan ihmisillä aikaa tuijotella sontaa tällaisina aikoina. Netflixit ja kumppanitkin kukoistaa tällä hetkellä.

Tämä. Nyt ei osunut Melfice edes maalin suuntaan analyysillaan. Kuulosti melkein Marinin Sannalta.  ;D

Kaikki muu tv-viihde on kasvanut kaksinumeroisin prosentein ja vastaavasti muutkin woketteluihin sortuneet sarjat ovat kärsineet katsojapulasta, kuten NBA. Netflix, Disney+ ja Twitch jne, eivät nämä kärsi katsojapulasta. Syy on selvä, kukaan ei pakota sua katsomaan ideologian värittämiä opetusfilmejä ja ne jotka niistä pitävät, voivat myös nauttia niistä ja olla oman elämänsä bossbabeja sekä yhden henkilön verkostomarkkinointifirmansa CEO:ta.

Tässä esimerkki toisesta genrestä. Coca-Cola aloitti tuossa jokunen aika sitten oman WOKE -kampanjansa, jossa pyydettiin työtekijöitä olemaan "less white". Arvatenkin niin mustat, keltaiset, violetit, sateenkaarenväriset ja koko RGB -väriavaruuden ihmiset miettivät kollektiivisesti aivoissaan "mitä aktuaalista vittua?". Seuraus? Pandemian takia kaksinumeroiset dropit myynnissä. Tiktok oli täynnä videoita missä Pepet oli myyty ja Colat oli hyllyssä. Kaikki facepalmasivat wokecolalle. Samaan aikaan Pepsin raportti kertoi voimakkaista kasvuluvuista.

Nykypäivänä kun vaihtoehtoja on, ihmiset äänestävät lompakollaan ja se on tehokkainta äänestämistä.  :)93  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 29.04.2021 17:57
Oscarit 2021 - Get woke, go broke  :lol:

Ai hitto nautin tästä, woke ihmiset paskoivat koko gaalan idean ja nyt suolan voi melkein maistaa. Jopa Ricky Gervaisin twiitti viime vuoden juhlapuheesta on saanut yli kolme kertaa enemmän katsojia, kuin itse woke-gaala.

OSCARS viewership/year:
2019 - 29.6 million
2020 - 23.6 million
2021 - 9.85 million

EMMYS viewership/year:
2018 - 10.1 million
2019 - 6.9 million
2020 - 6.4 million

Golden Globes viewership/year:
2020 - 18.4 million
2021 - 6.9 million

Hiljaista enemmistöä ei norsunluutornista huutelevien miljonäärien ulina kiinnosta.
94  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part V : 29.04.2021 17:41
Nyt lista on jo inhimillinen, joten jaksaa kuunnella kokonaan.

Snatcher - One Night in Neo Kobe City
Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop

ZeroRanger - Unstopping
One Must Fall 2097 - Main Menu

Street Fighter V - G Theme
Bully - Walking Theme

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Katamari Damacy - Lonely Rolling Star

FAST Racing NEO - Chuoko City
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater

Ultima 6 - Intro
Metroid Prime - Underwater Frigate
95  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Call of Duty: Warzone : 29.04.2021 17:39
Viime kesän jälkeen vedin johdon seinästä ja lopetin. Tuli pelattua kaikki päivät ja yöt tuota. Viime vuoden paras peli ylivoimaisesti ja addiktiivisin FPS sitten Counter-Striken. Jos pelejä luokiteltaisiin huumausaineiksi, niin kokaiini olisi kahvia tähän verrattuna. Osakkeenomistaja olen edelleen ja maistuu kyllä tuotot ja osingot. Nyt kun on PC kausi meneillään, niin olen kallistunut siihen että nuo FPS -moninpelit on kyllä konsoleilla parhaimmillaan. Ei huijareita ja kokemus parempi, kun se on miltei sama kaikille.
96  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 24.04.2021 18:23
Toivottavasti nämä korkeammat ruudunpäivitykset saavat kunnolla tuulta alleen konsoleillakin. Kun on parempaan tottunut, niin 30 fps tekee suurimmasta osasta pelejä suorastaan pelikelvottomia.Tämä. Kuten Scarf ja Ephram yllä kertoivat esimerkkejä, niin omalla kohdalla on tapahtunut sama. Ennen en oikein kiinnittänyt tähän riittävästi huomiota, mutta kun on päässyt 120hz makuun, niin downgraden huomaa helpommin. Hommasin myös uuden luurin 120hz näytöllä ja onhan se ero aivan järkyttävä sulavuudessa. Tää on myös huono asia, koska nyt videoautismi nostaa aina päätään liikkuvan kuvan kohdalla ja nykivät reunat pistävät otsasuonen pullistumaan.

97  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 20.04.2021 00:22
Kivijalkapankit tosiaan suhtautuvat todella konservatiivisesti kryptoihin, suurin syy on finanssivalvonta joka korpinlailla valvoo pankkeja. Kryptojen käyttötarkoitus ainakin vielä on suurelta osin myös huumekaupan vaihdannanvälineenä toimiminen, kuten katiska keissistäkin opimme. Tähän väliin mahtuu Kabanossinkin esiin nostamat puhtaat digipankit, näissä on nähty useita multibaggereita koronakuopasta. Samat vaateet toki niitäkin velvoittavat, mutta tulkinnassa saattaa olla eroavaisuuksia.

Pareto muuten nosti EVO:n tavoitehinnan 1648 SEK ja antoi osta suosituksen. Vähän aikaa sitten ilmoitti myös Big Time Gaming ostamisesta. Oma ennusteeni Evon nousemisesta maailman suurimmaksi kasinoksi puksuttaa hyvin kohti tätä tavoitetta.


98  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 14.04.2021 20:48
Kuinka moni huusi YOLO ja osti heti avauksessa Coinbasea? Omaan haaviin tarttui avaushinnalla 380$, katsotaan mihin asti yolotellaan vai mennäänkö jo tänään pulkkamäkeä.

MoffettNathanson analyst Lisa Ellis initiated coverage of Coinbase with a Buy rating and a $600 one-year price target — equating to a market cap of $123 billion. She values the company based on expected revenue, giving it a multiple of 18 times 2023 sales.

99  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 09.04.2021 23:52
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Piti tämä nostaa hyvänä täsmähakuna. Eli tosiaan 2019 Evolution oli noin 150-200 kruunun hinnoissa ja aloitti liveslotteja tekemään -> fast forward 2v ja osake 1350 SEK


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yksi mielenkiintoinen poiminta on tullut tämän vuoden puolella salkkkuun. Nimittäin ruotsin first north listalla majaileva CDON. Varmasti kaikille tuttu nettipulju. Nykyään toimii vähän Amazonin malliin, eli markkinapaikkana muille. Osake on ollut melkoinen raketti vuoden alusta ja varsinkin kun muutamat analyytikot löysivät osakkeen niin vuoristorataa on riittänyt. Tätä kirjoittaessa osake noteerataan 595 SEK hintaan. Vielä kovin moni analyytikko ei tätä seuraa ja tämä voi toimia yhtenä katalyyttina osakkeen arvon kasvulle tulevaisuudessa, kun useampi talo ottaa firman analyysin kohteeksi. Lisäksi koska osake on first north listalla, niin suuret hait eivät vielä noteeraa osaketta. Monet rahastot ostavat osakkeita vain päälistalta ja varsinkin joku pohjolan Tukholman pörssin esilista ei ole ihan kuuminta hottia ulkomaisten sijoittajien keskuudessa. Kun nousu päälistalle aikanaan mahdollisesti tapahtuu, niin eiköhän osakekurssiin voi puhaltaa vauhtia lisää.


Tavoitehinnat:

Redeye 500 SEK (bull case 1000 SEK)
SEB 850 SEK
The Snowball 1253 SEK (tää on joku sijoitusjonnejen 2020 perustama sivusto, mutta analyysi vaikutti laadukkaalta)

Mikä itseä kiehtoo koko casessa on sama mikä kultaryntäyksen aikaan Klondikessa. Ei siellä kullankaivajat rikastuneet, vaan lapiokauppiaat. CDON:n samaan tapaan ei ole riippuvainen omista tuotteista, vaan markkinapaikkana ottaa välistä oman siivun ja tarjoaa torin tuotteille. Suurin riski on toki Amazon, tuleeko iso paha Amazon ja tuhoaa kaikki muut nettikaupat. Varmasti ainakin pelkästään omia tuotteita myyvät, mutta voisiko useampi torimallinen toimija mahtua kentälle ja jopa haastaa Amazonia? CDON:lla on ainakin kotikenttäetu pohjolan markkinoihin. Lisäksi markkina kasvaa jatkuvasti kaupan siirtyessä digiin ja kivijalan kuollessa, eli kakku kasvaa. Oon tässä casessa omaan makuun liian isolla mukana, mutta sellainen pieni ahdistushan on mukava kun aina klo 10.00 avaa salkun ja pihistää onko vihreällä vai punaisella. Lisäksi yksi ajuri minkä näen tässä on ihan puhdas yritysosto, Amazon voisi kaapata markkina-osuuksia ihan ostamalla nämä pienemmät pois kuleksimasta. Nythän Amazon pyrkii kilpailemaan hinnalla.

Ja kuten aina, tämä ei ole mikään suositus, tehkää aina oma tutkimus mikäli päädytty omia rahoja tärväämään markkinoille.  :)
100  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 09.04.2021 23:41
Osakepoimintoja:

Netent

Osake on historiallisesti halpa. Firma täysin velaton. Oman pääoman tuotto (ROE) vuodesta toiseen 50-65%. Valmistaa slotteja nettikasinoille ja livekasinoille. Ruotsissa tuli regulaatiota tänä vuonna ja 19% pahevero, mikä on painanut kasinofirmoja alaspäin, mutta Netentin etu on siinä ettei se ole sidottu mihinkään maahan (vaikka ruotsalainen onkin ja sieltä suurin osa liikevaihdosta on tullut), vaan pelejä voi pelata missä vain ja siksi markkinat ovat koko maailma. Nyt saivat luvat jenkkeihin kahteen eri osavaltioon ja julkaisevat myös uuden Narcos pelin. Lisenssit monen eri suuren nimen kanssa kuten Guns n Roses, Vikings, Planet Of Apes, Jimi Henrix, Mötley Crue ja Dracula. Suurimmat riskit on regulaatio, mutta jo suhteellisen isona firmana se myös suojelee Netenttiä uusilta kilpailjoilta. Pahimpana riskinä on tietty sama mikä kaikilla peli- ja softafirmoilla -> parhaat tekijät vaihtaa helposti kilpailijalle isomman liksan perässä.

Hinta nyt 30,57 SEK (tämä muistiin ylös)

Tämä oli melko onnistunut vinkki. Lähes yhtä hyvä kuin gamble-ketjun varmat(tm).

Hinta nyt 86.50 SEK.

Tässä on tapahtunut Netentin kanssa kaikenlaista, mutta nyt arvo on kohdillaan. Oma sijoitus on tuottanut +524,17%. Harmi vain, että se oli vain parin sadan sijoitus.

Evolution Gaming Group Ab osti tosiaan Netentin 1.8 miljardilla 2020. Itsellä Evo on salkun suurin omistus. Aivan fantastinen firma sekin ja slottifirmojen ylivoimainen kuningas. Oma arvio on, että tulee syömään kaikki kilpailijat alalta pikkuhiljaa, sen verran kovia pelejä tekee vs kilpailijat. Ainoa mikä voisi estää täyden dominoinnin on kilpailulainsäädäntö joka lopulta estäisi täyden monopolin.

Tällä hetkellä osake on 1354 SEK, aloitin seuraamisen noin satasen hinnoissa muutama vuosi sitten, kun Evon ensimmäiset liveslotit tuli markkinoille. Niissä siis voit pelata kuten tavallisia kolikkopelejä, mutta mukana on vielä live-elementti oikean ihmisen muodossa joka arpoo rullalta osumia ja ns. juontaa kierrosta. Goldman Sachs antoi tavoitehinnaksi joku aika sitten 1500 SEK ja Redeye (ruotsin versio inderesistä) antoi bull caselle 1700 SEK tavoitehinnan. Onhan osake noussut parin vuoden aikana sellaiset 1300%, mutta edelleen tuntuu halvalta. Goldmanin analyytikko sanoi jopa under the radar osakkeeksi, mikä on hauskaa miten jenkeille nämä firmat ovat edelleen pikkukioskeja. Tässä yhdistyy monta hyvää asiaa, skaalautuvuus, kepeä omanpääoman tarve ja ylivoimainen tuote. Toki firma alkaa olla jo 28 miljardin kokoluokassa jotain muuta kuin aloitteleva start up, mutta kyllä uhkapelimaailmassa markkina-osuuksia riittää vielä huomattavasti haukattavaksi. Lisäksi markkina kasvaa muutenkin jatkuvasti regulaatiosta huolimatta.
101  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.04.2021 15:52
Descenders

Alamäkipyöräily kuulostaa lajina ja varsinkin pelinä melko tylsältä. Mieluummin sitä ajaisi KTM:llä motocrossia, kuin munamankelilla alamäkeä. Toisin on, peli hyvin addiktoiva ja sopii sellaiseen "pelaan 30min" hetkiin, kun ei jaksa syventyä tarkemmin taas yhteen liian suureen open world -peliin. Pelin myös oppii samantien, eli flow -tiloihin pääseminen ei vaadi mitään 200h harjoittelua, vaan 15min jälkeen pyörä on sormien jatke ruudulla. Toimii ohjaimella täydellisesti. Löytyy mm. Xboxin/PC Game Passilta.

 

Sä saat tuon kuulostamaan suorastaan rentouttavalta peliltä joten mä voin antaa toisen näkökulman.
Peli on teknisesti ottaen roguelike sillä pätkät generoidaan aina uudestaan ja jokainen läpipeluu yritys aloitetaan myös nollista ja pieniä päivityksiä tarjoavat tyypit pitää hommata uudelleen messiin.
Elämiä taisi olla aluksi 3-4 ja yhden menettää aina kun kaatuu ja jos viimeisellä radalla menettää viimeisen elämän vittumaisessa hypyssä (ja niitä on monta) niin koko homma aloitetaan täysin alusta.
Lisäreitä voi toki saada lisää suorittamalla joitakin haasteita, mutta niissä on aina omat riskinsä joten usein on parempi keskittyä vaan pääsemään ehjänä maaliin.

Itse pelasin career ja career+ (tai millä nimellä ne olikaan) moodit läpi joskus varmaan yli vuosi sitten ja sen jälkeen en ole peliin koskenut.
Hyvä peli se on, mutta kannattaa tietää mitä on aloittamassa jos sen haluaa päästä myös läpi.

Tuo rentouttavuus varmaan johtuu just siitä näkökulmasta millä peliä pelaa. Mulle tuo kenttien generoituminen ja roguelike tyyli, että saa aina aloittaa puhtaalta pöydältä ilman edellisen session taakkaa antaa juuri sen vapaudentunteen, että tän voi aloittaa ja lopettaa milloin vain. Tarkoituskaan ei ole läpäistä peliä, vaan nautiskella juuri siitä hetkestä joka vääjäämättä tällä asenteella päätyy niskat nurin bossjumpin jälkimainingeissa. Haastetta pelistä löytyy ja se on hyvä se. Helppo aloittaa ja vaikea masteroida, juuri oikein rakennettu oppimiskäyrä, tästä voisi ottaa monet isommatkin pelit mallia. Jos tähtäin tosiaan on siinä läpäisyssä, niin ohjain varmasti lentää seinään kerran kerrasta.  ;D
102  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.04.2021 11:35
Descenders

Alamäkipyöräily kuulostaa lajina ja varsinkin pelinä melko tylsältä. Mieluummin sitä ajaisi KTM:llä motocrossia, kuin munamankelilla alamäkeä. Toisin on, peli hyvin addiktoiva ja sopii sellaiseen "pelaan 30min" hetkiin, kun ei jaksa syventyä tarkemmin taas yhteen liian suureen open world -peliin. Pelin myös oppii samantien, eli flow -tiloihin pääseminen ei vaadi mitään 200h harjoittelua, vaan 15min jälkeen pyörä on sormien jatke ruudulla. Toimii ohjaimella täydellisesti. Löytyy mm. Xboxin/PC Game Passilta.

 
103  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 30.03.2021 21:05
Itsellä löytyy Valco Sorsa+ ja Korvavalcot. Ensimmäiseen todella tyytyväinen ja vetää vertoja 170€ AKG-luureille. Korvavalcot ajaa asiansa, mutta mun korviin ei oikein kunnolla sovi mitkään napit.

Hearokselta saa korvaan valetut kuulokkeet alkaen 350e. Kaverilla on ollut useamman vuoden tuo lippulaivamalli ja kuulemma 5/5 tuote soundin ja korvassa pysyvyyden kannalta, enkä yhtään ihmettele. Valaminenkin tapahtuu Hitlerin alppimajan kupeessa Berchtesgadenissa, saksalaiset ne osaa.
104  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelien ruutukuvat : 27.03.2021 16:34
Ostin GTA V:n kolmannen kerran elämässäni. Ensin kaksi kertaa PS4:lle, kun ensimmäinen katosi mystisesti ja nyt kolmannen kerran PC:lle, kun steamista sai puoli-ilmaiseksi ja piti päästä testailemaan peliä 4k ultra-asetuksilla.

En ole vielä asentanut mitään grafiikkamodeja peliin, kun näyttää tämä peruspelikin ihan näppärältä kun saa resoluutiota iskettyä lisää ja kaikki asetukset tappiin. Jotenkin ymmärtää helpommin konsoleiden rajoitteitakin, kun 2keur PC pyörittää tätä ikivanhaa peliä maximiasetuksilla 4k resolla 50-60 fps  ja kortilta ilmoitti ahmivan 11 gigaa rammia samalla. Varsinkin sisätiloissa huomaa, kuinka skarppeja kaikki objektit ovat. Tietenkään kuvat ei kaappaa sitä heijastusten tanssia kiiltävillä pinnoilla, mutta hyvältä nuo autotkin näyttää vieläpä ilman mitään modia.105  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 24.03.2021 19:26
Tuskinpa kukaan meidän ikäluokasta enää katsoo perinteistä TV:tä sen lähetysten aikataulujen mukaan. Itse lopetin joskus teininäa kokonaan television katsomisen ja jatkossa on striimipalveluista katsottu kaikki. Heinzin Vain Elämäät on toki katsottu kaikki kaudet, mutta muuten suomalaisen tv:n tuntemus on todella heikkoa. Elisan tuottama Downshiftaajat oli erinomainen ekat kaksi kautta, mutta sitten lässähti. Kimmoa on myös katseltu jonkun verran.

Areenasta noita katsoo, kun katsoo. Nyt sinne on ilmestynyt kohuttu huumedokumentti Lost Boys. Ensimmäinen osa Reindeerspotting oli erinomainen huumevalistus siitä mihin homma voi pahimmillaan johtaa. Jatko-osa on toki vieläkin surullisempi, mutta dokumenttielokuvana heikompi. Kyllä nää on silti kulttuuritekoja ja sitä parasta kontenttia mitä nuorille pitää näyttää, mihin se homma voi pahimmillaan johtaa. Nykypäivänä huumeita vedetään moninkertaisesti verrattuna johonkin 1990 -lukuun. Varsinkin essoja ja amfetamiinia 5-6 kertaa enemmän kuin ysärillä. Toki suurimmalla osalla se pysyy viihdekäytössä, mutta kyllä noita rappionistejä on aivan jäätävä määrä suomessa.Kannabista tai muita aineita joskus elämänsä aikana kokeilleiden tai käyttäneiden osuudet 15–69-vuotiaassa suomalaisessa väestössä vuosina 1992–2018, %. THL

Lähde: https://thl.fi/fi/tilastot-ja-data/tilastot-aiheittain/paihteet-ja-riippuvuudet/huumeet/suomalaisten-huumeiden-kaytto-ja-huumeasenteet
106  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 24.03.2021 19:04
Hinta pro -mallille on ainakin kova, samalla hinnalla saa PS5:n. Nintendo tosin on usein sanonut sijoittajille, ettei se aio myydä laitteita tappiolla. Vuonna 2017 Nintendo maksoi Switchin valmistamisesta 257 dollaria per kone ja varmaan komponenttien hinnat on osin tulleet alas, mutta käsittääkseni OLED -paneeleista ja varsinkin näytönohjaimista on pulaa markkinoilla mikä on nostanut komponenttien hintaa.

Oma veikkaus: 299€ ja perus Switchin valmistaminen lopetetaan kokonaan. Uusi Switchi on vain facelift, ei uusi konsoli. Tätä tukee myös sijoittajille aiemmin annettu informaatio, jonka bongasin twitteristä:

"In a past investor Q&A, Shigeru Miyamoto stated "Up until now, the hardware lifecycle has trended at around five or six years, but it would be very interesting if we could prolong that life cycle, and I think you should be looking forward to that.""107  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 21.03.2021 12:49
Selviytyjät SuomiRealityohjelmat on käytännössä katsomatta paskaa. Poikkeuksen tekee Selviytyjät. Alkuperäistä sarjaa on tehty jo 40 tuotantokautta vuodesta 2000 alkaen. Suomen castaus on onnistunut suhteellisen hyvin tällä kaudella. Alunperin nimilista vaikutti "meh" -tier sekoitukselta elämänkalluja ja b-listalaisia. Joalin ainoana kansainvälisen tason tähtenä. Silti tästä kaudesta on tullut yksi parhaista, varsinkin suomen mittapuulla. Erityisesti betamies Aki Turbo Mannisen itkupotku-ulinat on olleet erinomaista viihdettä. Yllättävän kovaa menee monelle tv-ammattilaiselle tunteisiin kisat ja juonittelut, viihteen kannalta hyvä juttu. Oli pakko hommata Ruutu+, jotta pääsee katsomaan jaksot etukäteen ja Selviytyjät Extra jälkilätinät. Suplasta on myös kuunneltu 1h mittaiset Selviytyjät -podcastit. Eli koukussa ollaan.

Suosittelen!
108  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad) : 21.03.2021 11:55
Pitkään olen tuota edellistä versiota S6:sta katsellut. Siinä kun on super AMOLED näyttö vs S7:n ripulitason LCD. Tämä järkyttävä heikennys pudotti S7:n samantien listoilta, mutta ilmeisesti Samsung ymmärsi virheensä ja tuossa S7+:ssa on sitten näyttöautisteille sopivaa palikkaa laitettu sisään. Järkiperusteita ei ostolle ole, mutta uudet lelut on aina uusia leluja. Voihan sillä kynällä muokata jotain kuvaa/videota useamman tunnin ja sitten postata sen paskalaatuisena someen.  :)
109  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 20.03.2021 20:49
Apple Pay saapui vihdoin myös Osuuspankin asiakkaille. Yrittivät pitkään rakentaa omaa maksujärjestelmäänsä (Apple ottaa jokaisesta maksusta oman siivunsa), mutta joutuivat lopulta OP:ssakin taipumaan Isolle Pahalle Applelle. Pari, kolme vuotta myöhässä olivat kun vertaa moniin muihin pankkeihin.

Kasvomaskit tuovat toki yhden ylimääräisen vaiheen (salasanan syöttämisen) maksamiseen, mutta onhan se silti kätevää. Käyn yleensä Lidlissä, siellä on helppoa skannata ensin kantis-app ja sen jälkeen maksaa puhelimella. Lompsan kaivaminen jää kokonaan pois ja näin olemme jälleen askeleen lähempänä Wall-E-leffassa nähtyä laiskaläskien maailmaa.  8)

EDIT: Watchilla maksaessa salasanaa ei ilmeisesti edes tarvitse syöttää, sillä se syötetään aina ranteeseen laittaminen jälkeen eikä kello kysy sitä uudestaan ellei sitä ota pois ranteesta. En ole vielä kokeillut maksamista kellolla ollenkaan. Saisipa tuon Lidlin skannattavan etuohjelmankin Watchiin!


Hetkonen, eikö Applen puhelimissa ja Apple Payssa ole sormenjälkitunnistinta? Androidilla tuo menee Google Paylla kyllä maski päässä helposti myös. Google Payhin saa myös kaikki kanta-asiakaskortit, tietenkin myös Lidlin. Jännä miten kivikaudella Apple vielä on, rip Steve Jobsin markkinajohtajuus innovaatioissa.  ;D
110  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 19.03.2021 17:25
Suosittelen ostamaan Venchainia ja odottelemaan parisen vuotta, jos haluaa pitkän tähtäimen sijoitusta.

Ihan hyvin meni tämä vinkki. Hinta noussut kohtuullisesti noista ajoista. Heittämäni kolmen tonnin sijoitus on nyt yli 150 000 euroa. Saa kesäksi karkkirahaa.  :) Bitcoinikin pyörii 60 000 dollarin hujakoilla. Aikoinaan heittämäni 100k ei ole enää enää kaukana. Fast & Easy, kuten ketjun nimessäkin mainitaan.Helvetin hieno haku ja vielä hienompaa siitä tekee sen, että perustelit ja jaoit sen alkuvaiheessa. Itsekin tutkiskelin vinkkiä ja vaikutti ihan fiksulta idealta, mutta lopulta en kryptotiliä perustanut. Nyt uusimpien regulaatioiden jälkeen se meiltä onkin jo kielletty, eli ei paljoa enää kryptoja katsella. Useampi kaveri otti viime vuonna 6-figures noussut kryptoilla, kovaa on ollut vauhti! Se on TK:n kohta neonvihreä Lambo ostettava.

Sharkien tyylinen dipin odottaminen menee monesti niin, että ensin venataan romahdusta ja sen romahduksen jälkeen toistellaan "sijoitan sitten kun alkaa näyttää paremmalta ja nousukausi alkaa". Sekä romahdus, että ostopaikka menee ohi ja sitten odotellaan taas dippiä  :)
111  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 19:00
Varmasti näin, mutta fokus-tilasi johtuu mahdollisesti pystymmästä peliasennosta ja siitä että näyttöala peittää paremmin näkökenttäsi - ei siitä että tuumia on 24.

Mutta mistä muusta se voisi johtua? 65" paneelilla jos olen liian lähellä, kuvasta tulee liian suuri, ja jos vetäydyn kauemmaksi, en erota enää yksityiskohtia (esimerkiksi kaukana olevia pelaajia) niin helposti. En saavuta tätä millään isommalla paneelilla, joten suurin syy on minun ymmärrykseni mukaan kuvakoossa, joka luo suotuisat olosuhteet tämän "zonen" muodostumiselle.

Tämä. Se mikä kenellekin on "sweetspot" pelaamiseen lienee toki yksilöllistä, mutta yleisesti varmaan joku 27" 2560×1440 resolla on varmaan aika lähellä täydellistä. Itsellä on nyt 2 x 23" PC:llä, mutta päivittelen tykimmät tilalle kunhan stimulusshekki saapuu. Omassa työssä olen huomannut tuplanäytöt aivan pakollisiksi, eikä niistä kyllä vuosien jälkeen enää haluaisi luopua, pelatessakin on mukava kun voi toisella lukea Seiskasta mitä Blörffi ja Stefu on tänään sekoilleet ja toisessa tykittää jamiviljameita M16:sta naamaan.

Jos me mietitään asiaa ihan reaalimaailman kannalta. Kilpapelaajat on päätyneet niihin 20" näyttöihin juuri siitä syytä, että ne peittoavat isommat näytöt kun puhutaan suorituskyvystä pelattaessa pelejä. He kumminkin pelaavat rahasta, joten kaikki optimoidaan täysin.

Itellä pienemmältä näytöltä on helpompi pelata tarkkuutta vaativia pelejä, 50" näytöltä jos tihrustaa jotain HOI4 yksityiskohtia niin niistä ei saa mitään selvää, kun taas 23" on aivan passeli tähän peliin. Pakko olla siis myös näytön koosta kiinni tuo asia, sillä samanlaista suorituskykyä ei saavuta tihrustamalla lähempää isoa näyttöä. Teoriassa varmaan migge on oikeassa, mutta käytäntö on osoittanut molemmille näyttökokoluokille omat "parhaat" pelit ja käyttötarkoitukset.
112  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalauta toimii taas : 17.03.2021 00:20
Tämä on tarina pyyteettömästä työstä ja rakkaudesta lajiin...

Lauta oli kuollut. Aluksi se ei vaivannut ketään, "Eiköhän Joel-san käy tarkastamassa esikoisensa kunnon jossain..." - totesi Sharkie mielessään. Päiviä kului ja Lantun mieltä alkoi jo kalvamaan, ei kai se tähän loppunut? Vieroitusoireista kärsinyt Ephram oli tuplannut normaalin 4.7h päiväannoksensa Nintendon lapsille suunnattuja käsienheilutteluita, eikä Laudan puute enää vaivannut. Heinz harhaili bittiavaruudessa vailla suuntaa pohtien ostaisiko 30 euron pelin, vai sijoittaisiko koko rahan pörssiin. Despo päivitteli selainta, totesi pitäkööt tunkkinsa, valkohäntäpeuran penisluun seinälle asettelussa on ihan riittävästi hommaa. Migge avasi hevibändin mainosoluen ja antoi dopamiinin virrata suonissa...

Hetken aikaa heimo selvisi ilman kotikylää, mutta päivien kuluessa alkoi askel painaa. Lopulta Lanttu päätti sytyttää Gondorin merkkitulen. Aluksi pimeydessä ei näkynyt mitään, epäilys valtasi mielen, vetikö lauta joukkosudokun? Eikai TK ja Gba tosissaan olleet sen ilmatorjuntatykin ja joukkoteloitusten kanssa? Lopulta Tampereen suunnasta alkoi häämöttää 11 tuumainen - Freijon soihtu. Lantun kehon valtasi lämmin tunne, lauta oli kuollut, mutta heimo oli elossa!

Long story short, Joel-san vastasi alle 45 sekuntia merkkitulen näkemisestä ja paahtoi pää märkänä Lautaa pystyyn viimeiset viisi päivää ja yötä. Pakko arvostaa miestä, joka jaksaa nähdä vaivaa foorumin eteen ja millä vastausajalla. Pohdittiin jo tuossa jotain mainosbannereita sivuille, niin voidaan klikkailla massinpaskaa miehelle.

Iso kiitos Joel kaikesta ajasta jota olet käyttänyt Laudan eteen.
113  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 06.03.2021 13:58
En olisi kyllä uskonut, miten tyydyttävältä pelaaminen 24" näytöllä voi tuntua. Varsinkin tähtääminen FPS/TPS-peleissä. Olin aina ennen ajatellut, että mitä isompi näyttö, niin sitä parempi pelikokemus, mutta ei se olekaan niin yksiselitteistä pelien kanssa. Siksi tämä on pieni järkytys ja ravistelee kunnolla tunkkaisia näkemyksiäni. Hyvä niin.

Ja tosiaan se vieläkin ihastuttaa, miten hemmetin hyviltä Switch-pelit näyttävät tällä paneelilla: https://www.pelaajalauta.fi/files/40/samsung.png.Näyttää helvetin hyvältä. Tästä olen puhunutkin jo pitkään, kuten mainitsitkin aiemmissa viesteissä. Kilpapelaajien näyttöjä kun katsoo ja heidän tyyliänsä pelata, niin sehän on naama aivan kiinni näytössä, joka ei tosiaan ole mikään 65" paneeli. Ainoa missä iso näyttö saattaa joskus viedä voiton on juuri Heinzin mainitsemat fiilistelypelit joissa ei sananmukaisesti "pelata", vaan fiilistellään karttamarkkerin perässä toiselle karttamarkkerille. Itselle sama homma on elokuvissakin, on paljon intensiivisempää maata sohvalla ja katsoa läppäriltä elokuva kuulokkeet päässä, kuin teatterissa huonolaatuinen kuva tykitettynä valtavalle kankaalle samalla kun apinalauma keskustelee vieressä ja teatterityöntekijä jamiviljami kääntänyt volumet ylikovalle.

Nyt olen pääasiassa käyttänyt PC -pelaamiseen tuota B9 OLEDia ja välillä duuninäyttöjä strategiapeleihin joita on pakko pelata todella läheltä, mutta työnantaja tiputti mukavan bonuksen jolla saisi etätyöpisteen rakentaa itselleen, joten pohdin laadukkaampien näyttöjen/näytön hankkimista.

Yksi vaihtoehto olisi tämä LG UltraGear 27GN950-B 27" 4K

Otti voiton mm. PC Gamerin testissä:The best gaming monitors for 2021

Toisaalta noin pieneltä näytöltä 4k on varmaan melko käyttökelvoton? Onko kokemuksia mininäyttö + 4k pelaamisesta? Mitkä kaksi 23-27" näyttöä itse ostaisit vai olisiko valinta jopa 49" kyrvedi? Pelaaminen edellä mennään, tietenkin, mutta töitäkin pitäisi tehdä.

114  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 05.03.2021 20:32
Exit sarjan eka kausi oli täyttä timanttia alusta loppuun. Jos et ole katsonut ekaa kautta, olet missannut yhden parhaista norjalaisista sarjoista ikinä. Erinomainen musta komedia.

Kausi 2 tuli noin tunti sitten Areenaan: https://areena.yle.fi/1-50328145
115  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 04.03.2021 17:38
Nintendo of Europe lähetti ensimmäistä kertaa koko vuoden kattavat Switch-tilastot sähköpostiin (aikaisempina vuosina ovat lähettäneet nämä vain amerikkalaisille käyttäjille):Kyllähän sitä tuli pelattua, vaikka vuosi Nintendo-yksinoikeuksien osalta torsoksi jäikin. Tämä konsoli ja ekosysteemi(?) on niin erityinen, että toivon todellakin Nintendon ymmärtävän miten se handlaa NS-perheen tulevaisuudessa.

Mites muilla Switch-pelaajilla?  :)

Hetkinen, mitäs toi tekee 4.4h/vuorokausi koko vuoden ajan joka päivä? Ehtiikö kirjailijanrenttu muuta tekemäänkään  ;D

Kovat luvut kyllä ja 109 peliä vuoden aikana. Heinz pääsee samaan 40 vuodessa.
116  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 26.02.2021 21:11
Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa tällaisesta teloitettaisiin ilmatorjuntatykillä 1m etäisyydeltä.

Hetken aikaa luulin tätä itseni kirjoittamaksi.

Myönnettäköön, pohdin hetken mielessäni "olipa MasterTK -mainen lipsahdus".
117  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 26.02.2021 20:58
Ihan vihaksi pistää nähdä tuollaista paskaa. Kertoo lähinnä, ettei kyseisen portin tekijöitä kiinnosta pätkän vertaa mitä tekevät.

Tämä ihmetyttää yhteiskunnassa muutenkin, oon miettinyt mistä se tulee että tyydytään keskinkertaiseen ja jopa heikkoon laatuun. Yksi on tietenkin laatutietoisuus, massoille kelpaa kun tekee sinnepäin. Meitä, jotka tilttaavat näistä asioista on loppupeleissä hyvin vähän, suurinosa ihmisistä ei edes osaa tiedostaa tuota ongelmaa tuossa. Neliönmuotoinen deadzone on melkein jo tietoista vittuilua, eihän tollasta paskaa oikeasti voi olla olemassa, mikä logiikka siinä edes olisi? Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa tällaisesta teloitettaisiin ilmatorjuntatykillä 1m etäisyydeltä.

118  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 25.02.2021 10:59
Ja taas mennään, GME 168d after marketissa.

Nyt jos sulla Heinz on vielä GME salkussa, niin saattaa olla hyvä hetki harkita mahdollisuutta ottaa Switch rahat ulos - ellei ole Diamond Hands;D

119  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 23.02.2021 20:24
Mietteitä, jääkö teillä pelit kesken ja miksi?

Jää. Pelejä on liikaa ja liian helposti saatavilla. Game Passista on niin helppo ottaa jotain kokeiltavaksi + alennuksesta tulee ostettua pelejä, joita joskus haluaa pelata. Oon nyt kyllä yrittänyt skarpata ja pelaan loppuun asti aloittamani pelit, enkä osta uusia, vaikka halvalla saisi. Tulee se joskus uudelleenkin alennukseen ja kenties vaikka Game Passiin. Toki jos peli on ihan paska, en sitä väkisin ala pelaamaan. Paljon tulee pelattua "ihan OK" -pelejä, joissa ei kuitenkaan sellaista maagista imua pelin pariin. Monesti on fiilis, ettei nyt huvittaisi jatkaa sellaista peliä, mutta kun vaan aloittaa, niin kyllähän siinä taas vierähtää tunteja.

Last of Us 2 on viimeisin peli, jota en vaan voinut jättää kesken tai olla ajattelematta peliä, kun tein jotain muuta. Siitä syystä menikin se noin 30 tuntia pelin parissa ihan muutamassa päivässä. Luigi's Mansion 3 ja Super Mario Odyssey varmaan sitä edeltävät, eli pitäisi varmaan useammin pelata Nintendon pelejä.  :lol: Pikmin 3:akin aloittelin. Pelasin heti putkeen aika monta tuntia, mutta sitä tuli pieni tauko ja palasin pelaamaan jotain muuta.

Tuo Game Pass piti itsekin mainita, mutta adhd aivot unohti kesken kirjoituksen. Eli on sitä itselläkin moni peli kesken tilassa, passilla on helppo testata pelejä ja jättää kesken. Game Passin peleihin ei tule Ephram tyylistä velvoitetta pelata peliä läpi. Toista se oli GameCuben aikoihin, jolloin jokaisen ostetun pelin kyllä pelasi varmasti läpi, vaikka ei edes huvittanut. Tuo tarjonnan määrä on myös johtanut siihen, ettei oikein viitsi pelata peliä yhtään ellei se iske todella kovaa. Sama elokuvissa, sarjoissa ja kirjoissa. Jätän yleensä heti kesken, jos laatu tipahtaa kunnolla.

Cyberpunk jäi kesken myös ja pitäisi aloitella uudelleen, nyt kun tauko on vierähtänyt jo pidemmäksi. Kuten Heinz totesi, niin pelin pelaamiseen tarvitseen oman fiiliksensä, siksi on parempi melkein aloittaa peli alusta, kuin jatkaa viikkojen älkeen kesken jäänyttä peliä.

Viimeisimmät pelit, joita on ollut pakko pelata on itsellä Last of Us 2 ja HOI4. Huomaan myös Forza Horizonin lievästi koukuttaneen. Viikonloppu meni oikeastaan vain ajellessa erinäisiä kisoja. Itse peli on todella sekava ja täynnä kaikkea turhaa moskaa, mutta ajaminen on helvetin nautinnollista. Varsinkin S900 ja paremmilla luokilla.
120  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 23.02.2021 20:14
Pakko ihmetellä edelleen tota QT Groupin nousua. P/E on 178,57 ja tämän hetkinen arvo reipas 2,2 miljardia euroa. Vertauksena TietoEvryn arvo on vajaa 3,2 miljardia euroa. Yhden softan yritys. Wtf :lol:

Nythän tuo on hieman edullisempi. Tässä on hyvä esimerkki miksi ei pidä tuijottaa pelkkää yhtä lukua. P/E luku on varsinkin kasvuyhtiöiden kohdalla äärimmäisen huono mittari, sillä jos liiketoiminta kasvaa vauhdilla, niin eihän P/E -luku pysy perässä. QT on varmasti yksi suomen laadukkaimmista yhtiöistä ja en yhtään ihmettelisi jos tuon yhden skaalattavan softan asiakaskunta kasvaisi tästä vielä moninkertaiseksi. Pitää myös muistaa, että suomen pörssissä pari miljardia tuntuu isolta firmalta, mutta maailman mittakaavassa 2,2 miljardia on sama kuin peran nakkikioskin suomessa.

QT:ssa kannattaa huomioida muutama asia, loistava tuote, joka on helppo skaalata ja järkyttävän kova oman pääoman tuotto -> instant multibagga, kuten olemme nähneet. Ainoa mikä tässä vituttaa, että löysin osakkeen jo siinä 70 euroa halvempana, mutta useiden keskusteluiden jälkeen en sitten lopulta ostanut firmaa salkkuu. Kävin Kabanossinkin kanssa keskustelua tuosta vielä jossain 60 euron hujakoilla ja silloinkin pohdittiin, että pitäisi vaan tankata lisää.

Muuten alkuvuosi on ollut suorastaan sairas, kahdessa kuukaudessa on tullut sama plussaa mitä normaalisti useammassa vuodessa. Nyt onkin hyvä varautua suurempiin laskupäiviin, kuten tänään nähtiin taas.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 95
Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines