Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 98
331  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 01.04.2020 22:43
Pieni korona update salkusta - plussalla ollaan!  8)

Miten tähän päädyttiin pörssiromahduksen jälkeen? Maltti petti ja kun pohjiin valuneet arvostukset alkoivat liikaa himottamaan oli hypättävä ostonappulan päälle tasajalkaa. Tuli myös hommattua 5-figures vipu limiitti, josta tosin en ole vielä juurikaan ammuksia lyönyt pelii.

Pohjilta nousu olikin aika rajua ja moni osake tuplasi pohjalta silti ollen 30% vuoden alun huipuista. Hyvä ajoitus siis oli aika helkkarin tärkeää, tuli tehtyä viikossa usean vuoden tuotto. En pidä tätä fools bull runia silti minään pitkän nousun alkuna, jenkeissä jo 200k sairastunutta ja omissa exceleissä laskemani miljoona tän viikon lopulle kokonaislukemana on melkein jo saavutettu. USA:ssa terveydenhuolto ei todellakaan tule kestämään tulevaa mayhemia ja kunnon lockdownia ei edes vielä harjoiteta kaikissa kaupungeissa. Japanissaa tartunnat ovat kiihtyneet ja ruotsin avoimien ovien jalla jalla jätte bra strategia vaikuttaa olleen myös virhe. Suomessa onneksi tartunnat ovat lähteneet laskuun, olisiko mahdollista, että Suomi Finland ponkaisee tästä suosta ensimmäisenä ulos?

Oma salkku:

Kultaa (suojaa rahan printtaamisen negatiiviselta vaikutukselta)
Online Gamling (todella edullisia kaikilla mittareilla mitattuna, tilastot kertoo että pelaaminen on räjähtänyt käsiin, romahtaneet arvostukset vedonlyönnin pysähdyttyä nyt seinään, ensi vuonna useita arvokisoja, pienet kiinteät kustannukset, velattomia firmoja )
Konkurssin rajoilla heiluvat arpalaput (esim. ravintola-ala, mikäli selviää koronan yli rebound voi olla raju)
Yli 50% käteistä (jos videopelit on jotain opettaneet, niin älä ikinä ammu viimeistä lipasta tyhjäksi) - parempiakin oston paikkoja tullee - sen verran päin helvettiä maailmalla koronaa koitetaan taltuttaa.
332  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 21.03.2020 21:00
Call of Duty: Warzone

Enpä muista milloin oon viimeksi CODeja pelannut, taitaa olla yli 10 vuotta sitten. Onneksi tuli tämä ilmaisversio ladattua, nyt on tällä viikolla varmaan melkein 30h jo pelikellossa frendien kanssa. Todella addiktiivinen Battle Royale - peli, ei ihme että 30 miljoonaa pelaajaa jo kasassa ja servut juntturassa. Nyt vielä karanteenissa koko maailma, niin peliseuraa löytyy jatkuvasti.
333  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 21.03.2020 14:16
Ensin vähän taloudesta - sitten omasta strategiasta.

Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Vaikka babbys first osakesalkku onkin ~30-60% miinuksella, niin todellisuudessa ollaan peruutettu vasta aivan marginaalisesti alaspäin. Nyt ollaan SP500:ssa vasta vuoden 2017 tasolla (mainitsinkohan tästä jo, ei enää muista kun puhuu tästä samasta aiheesta 9-10h joka päivä). Eli kuten eräs osakestrategi sanoi, ollaan vasta hypätty maton reunalta. Kaikki riippuu tietenkin siitä kuinka nopeasti päästään palaamaan normaalioloihin, Kiina tulee olemaan tässä ennustava esimerkki mistä voidaan päätellä paljon. Mikäli Kiinassa onnistutaan nyt palaamaan normaaliin ilman uutta tartunta-aaltoa ja piikkiä kuolemissa, niin voidaan ennustaa pandemian menevän ohi suhteellisen nopeasti, jopa tän vuoden puolella. Mikäli taas tartunnat palaavat joudutaan veivaamaan lockdownien ja normaalin välillä luultavasti pidempäänkin ja tämä luonnollisesti vaikuttaa talouteen negatiivisesti.

Keskuspankit kautta maapallon survovat nyt tukipakettia talouteen ja valtiot takaavat firmojen lainoja. EKP on valmis ostamaan rajattomasti euromaiden velkaa, tämä pelasti (viivästytti) Espanjan ja Italian konkurssilta. USA ehdottaa kaikille alle 99 000$ vuodessa tienaaville 1200$ shekkiä. Elvyytystä, joka maksetaan tulevaisuudessa sitten korkeampina veroina. Rahan määrä ei tule olemaan ongelma tässä kriisissä, vaan se voidaanko konreettisesti tehdä töitä ja kuluttaa, vai istutaanko hikkyina karanteenissa kuinka kauan.

Usassa, Intiassa, Afrikassa ja Venäjällä tartunnat ovat vasta aivan alussa - mikäli uskomme tilastoja siitä mitä muualla on tapahtunut. Vaikea nähdä, että näissä maissa onnistuttaisiin taudin torjunnassa Kiinaa ja Eurooppaa paremmin. Euroopassakin kriisi on vasta alkuvaiheessa.

Tämä on syy siihen miksi en vielä ole siirtynyt isosti ostolaidalle, vaan omasta salkusta yli 90% on tällä hetkellä käteisessä. Olen myös vipua hommaamassa ainakin 2-3x salkun verran. Tämä voi olla Kabanossin sanoin "jopa once in a lifetime -hetki". Ajattelen tismalleen samoin. Olen tätä romahdusta salaa ja julkisesti toivonut jo hyvin pitkään. Tässä iässä olisi viimeisiä mahdollisuuksia päästä rouhaisemaan pohjalta, jos meinaa keski-ikäisenä nauttia hieman parempaa Kobe-härkää osingoilla. Tätä treidaamista ei pidä sekoittaa pitkänajan sijoitussuunnitelmaan, eläkeajan sijoituksiin en ole koskenut, vaan se noin 10% potti on edelleen pysynyt holdissa ja siinä on jatkettu ajallista hajauttamista kuten ennenkin. On eriasia yrittää rajua nousua 10v ajanjaksolle vs se miten sijoittaa 30-40v horisontilla. Tämä on mielestäni hyvä strategia
 myös mielenterveyden kannalta, kun sulla on potti korvamerkattuna sinne 40 vuoden päähän, niin ei aiheuta mitään ahdistusta nykyinen varallisuuden hetkellinen lasku näissä varallisuuserissä. Jokaiselle tavoitteelle tulee olla oma suunnitelma.

Kannattaa myös muistaa, että osakemarkkina ennustaa tulevaisuuden tuottoja, joten osakemarkkina tulee nousemaan ja toipumaan aiemmin ja nopeammin kuin itse talous. Siksi kokonaan markkinalta pois oleminenkin on myös riski ja ne parhaimmat nousut jää varmasti saamatta, mikäli yrittää täydellisesti ajoittaa markkinaa. Kyllä tässä ostohousut varmasti jalkaan saadaan, mutta halua ensin nähdä USA:n reaktion kun paska osuu kunnolla tuulettimeen.

Ja sitten vielä muistutus kuinka IT -osakkeille kävi romahduksessa. Ne ketkä uskoivat 5 dollaria per osake maksavan kirjakaupan nousevan maailman mahdiksi syövät nyt aamupalaksi Kobea ja iltapalaksi niiskuttavat koronan sijaan puhdasta kokaiinia huoran persvaosta ;D







334  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 19.03.2020 21:07
Pää kestää jos on noudattanut sijoittamisen kultaista sääntöä: sijoita korkeintaan vain sen verran, mitä olet huomenna valmis menettämään.

Meikäläisen rahastoissa ei ollut mitään turvamekanismeja. Tk:n kanssa samaa mieltä, että todennäköisesti pahin on vielä edessä. Tässä esim iltalehden artikkelista lainattua:



” Globaalia talouskriisiä ei voi estää

Globaalin talouskriisin alkua on lähes mahdotonta estää, arvioi GnS Economicsin raportti koronaviruksen vaikutuksista.

Raportti tarjoaa useita skenaarioita, mutta niistä todennököisimmäksi arvioidun mukaan epidemian huippu sijoittuu Kiinassa maaliskuuhun ja globaalisti touko–kesäkuuhun.

Yritysten konkurssit sekä asuntomarkkinan romahdus iskee Kiinaan, mikä sysää maan pankit kriisiin kesään mennessä. Myös Eurooppa vajoaa syvään taantumaan. Tämä laukaisee uuden pankkikriisin, joka leviää nopeasti maailmalle.

Maailmantalous putoaa kahdeksi seuraavaksi vuodeksi kuoppaan, mutta alkaa toipua hitaasti vuonna 2023, arvioi riippumaton ennustetoimisto GnS Economics.”


Oon painanut viimeiset 4kk ylitöitä keräten sotakassaa ja nytkin tää kk on mennyt tehden överipitkää päivää koronan takia. Viimeksi on ollut 2pv vapaata putkeen varmaan viime vuonna.  Ihan täysi paniikki markkinoilla ja töitä olisi kymmenkertaiselle määrälle asiantuntijoita. Sinänsä ristiriitaista, että muuten kaupunki on kuin zombieleffasta ja porukkaa painetaan pihalle YT:n ja lomautuksien voimin. Ei oo ehtinyt kommentoimaan tai lukemaan lautaakaan juuri ja täytyy tähän talousketjuun varmaan pidempi kommentti kirjoittaa myöhemmin, mutta oli pakko kommentoida tätä Tuomas Malisen GsN Economics raporttia. Kyseinen heppu on ennustanut edellisestä finanssikriisistä asti maailmanloppua ja GsN:n firman päätuote on juuri myydä katastrofiin varautumista yrityksille. Eli pukki kaalimaan vartijana, sen lauluja laulat kenen leipää syöt. On se rikkinäinen kellokin kaksi kertaa päivässä oikeassa. Sinänsä mielenkiintoista juttua heittää ja itsekin olen seurannut vuosia hänen juttujansa ja mielestäni onkin viisasta lukea monelta eri kantilta taloudesta mielipiteitä, jotta voi itse muodostaa mahdollisimman kattavan kuvan siitä missä ja mihin ollaan menossa.
335  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 18.03.2020 11:04
Pointti oli siinä että Kiina on saanut tapaukset vähenemään ja tilanteen haltuun. Ymmärtääkseni siellä on kenttäsairaalatkin pitkälti suljettu, niin tämä tieto ymmärtääkseni pitää oikeasti paikkansa.

Se on aivan totta että Kiina hoiti alkutyön aivan päin persettä. Kuten aina. Meinasin myös vastata tuohon Cyruksen Kiinan ylistysviestiin, mutta jätin tekemättä kun kaveri on oikeasti jo vähän hysterian puolella :) Silloin ei viestintä oikein mene läpi.
Ja en varsinaisesti vitsaillut tuosta varainsiirrosta. Pointtina se että seurauksia olisi pakko tulla. Kiinahan tämän kaiken aiheutti omalla pinnallisella asenteellaan ja "elävän ruuan toreillaan". Toivottavasti firmat tajuavat kuinka vaarallinen Kiina on bisnekselle kaiken näiden järjettömyyksien takia ja vetävät tuotantoaan pois kunnes tapahtuu muutos. Globaalissa maailmassa tuollaiset toimintatavat eivät vain yksinkertaisesti ole hyväksyttäviä.

Kiinan syytä koko homma, mutta hienoa nähdä miten diktatuuri hoitaa asiaa suhteellisen rivakkaa tahtia - ainakin verrattuna moneen muuhun maahan. Kiinan luvut ovat luultavasti oikean suuntaiset, sen voimme todeta mm. Diamond Princess laivasta, jossa korona jylläsi ja 712 tapausta todettiin. Näistä 7 on kuollut eli karkeasti noin prosentti. - Kiinan Wuhanissa death rate oli 5,8%. Kiinassa on useat tehtaat jo käynnistetty uudelleen, tämän voimme päätellä sateliittikuvista. Talous pyörii mahdollisesti jo noin 60-70% kapasiteetilla normaalista. Mikä tukee kuvaa V -muotoisesta kriisistä, eli jyrkästi alas ja jyrkästi ylös.

Suomi on samassa veneessä Italian kanssa sen suhteen, että meillä on hyvin iäkäs kansa. Yli 70 vuotiaita on ~ 875 000, iäkkäiden kohdalla korona niittää porukkaa luonnollisista syistä johtuen aika lujaa. Onneksi meillä ihmiset asuu hyvin harvassa, tämä voi vielä osoittautua pelastukseksi - vaikka hallitus jäätyi aluksi totaalisesti suomalaisten suojelemisessa (vrt. muu maailma). Suurin pelkohan suomessa on sairaaloiden tukkiutuminen Italian tapaan, jolloin ei voitaisi hoitaa muita tapauksia ja porukkaa alkaisi kuolemaan muihin hoidettaviin sairauksiin. Tällä hetkellä tilanne näyttäisi olevan kumminkin hallussa - toki testejä ei enää tehdä kaikille, joten voi olla myös valheellinen turvallisuuden tunne. Noh turha itse kommentoida mitään näihin, kun oma koulutus on taloustieteessä eikä lääketieteessä.

Talouden näkökulmasta suurin riski ei välttämättä edes ole itse korona Suomessa, vaan Italian mahdollinen konkurssi, joka koituisi suomalaisten veronmaksajien maksettavaksi aivan vitun ison tukipaketin muodossa. Tästä olen jo hyvin pitkään varoitellut hyvinä aikoina. EU:lle ruusuisia päiviä, vedonvälittäjät antavat jo 14% todennäköisyyden Italian erolle eurosta.

FED (Yhdysvaltain keskuspankki) pudotti jo koron nollaan, tämä ei auttanut ollenkaan - koska se oli viesti markkinalle paniikista. Ruotsi antaa 30 miljardia, Ranska 300 miljardia ja Trump pyysi 850 miljardia kongressilta. Suomi pohti 5 miljardin pakettia. Virusta yritetään hoitaa printtaamalla rahaa. Suurena ongelmana näen myös äärimilleen viritetyt yritykset, kuten sijoitusketjussa sanoin suurin osa viime aikojen pörssien noususta on puhtaasti omien osakkeiden ostoista johtuvaa. Coca-Colan luulisi olevan velaton yhtiö, ja paskat 175% velkaisuusaste kun on ostettu omia osakkeita - sama koskee todella suurta osaa suuryrityksistä. Nyt osa näistä velkapommeista voi laueta, mikäli firmalle tulee akuutti kassakriisi jossa ei voida lyhentää velkaa ja tuloja ei tule, kun kansa ei kuluta. Tästä syystä rahan printtaaminen ei tosiaan toimi ihan kaikkiin ongelmiin. Ranskan Macron lupasi, ettei kukaan mene konkkaan - valtio(veronmaksaja) siis maksaa viulut maksoi mitä maksoi? No, on tämä nähty ennenkin, too big to fail ja valtiot nostaa kassasta massinpaskaa ja never stop the madness uuteen kriisiin asti.

Noh, pitäisikö mennä paniikkiin? Ei tosiaan, maapallon mittakaavassa koronakuolemat ovat yksi kärpäsen paska. Pelkästään nälkään kuolee päivässä enemmän, kuin koronaan vuodessa. MasterTK:n asenteesta kannattaa poimia ainakin se, että näkee tilanteen myös mahdollisuuden kautta. Nyt on aivan loistava aika aloittaa pitkäjänteinen osakesijoittaminen. Sijoittajat ovat myös ne jotka laittavat talouden taas rullaamaan tämän äkkipysähdyksen jälkeen, niitä jotka ottavat riskiä kun muut ovat siilinä kuusen alla.  :)

336  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 11.03.2020 23:19
No kyllä pää sinänsä kestää vaikka ei varmasti pääse voitolle pariin vuoteen. Tullu kuukaudessa about 18% alas. Suurin osa tosin sellasia joiden kuvittelisin nousevan takaisin jollain aikataululla. SRV ja Nokia tietoisesti riskisimmät laput. SRV:n saattaa nielaista joku isompi, mutta tästä tuskin kovia tappioita tulisi, jos ollenkaan. Nokia on ihan arpaa. Tosin jos käteistä olisi, ostaisin Nokiaa lisää. Sen osien summa on vain sen verran kova, että tähän hintaan siitä saa varmasti jossain vaiheessa rahansa takaisin. Arpaa on että koska. Jos 5G menee penkin alle pahasti tai Korona aiheuttaa lisää suuria ongelmia, tiliä voi joutua odottelemaan 6G:hen asti tai sitten joku ostaa sen pois, jolloin tili olisi todennäköisesti selvästi pienempi.

Kai tässä tulee salkun päällä istuttua, keräillen samalla kymppejä tililtä sivuun jos pääsisi edes vähän hyödyntämään laskua.

SRV:tä pakko kommentoida ja korostan et nää on vaan omia pohdintoja joiden perusteella ei pidä tehdä juuta eikä jaata, vaan tutkia asiat itse.

SRV teki 2019 tappiota 1.85e/osake, nykykurssi euron pinnassa. Talous kuralla, velkainen tase jossa 422 miljoonaa euroa velkaa josta korot juoksee kokoajan. Markkina-arvo enää 67 mil eur. Tiedotti myös kahden osakeannin järjestämisestä, eli omistajien taskulla pitäisi käydä.

Vaikea nähdä millä kilpailuedulla SRV haalisi projekteja ja kääntäisi suunnaan nettopositiiviseksi. Firma on tullut yli 75% 3v aikana alas eli mitään todisteita rahan suuremmasta takomisesta ei ole. Esim YIT:hen verrattuna PE luku on kokoajan ollut korkeampi. Kaikki on toki mahdollista, mutta mikäli korona vielä tässä lykkää seuraavaa rakennusbuumia vuodella tai kahdella eteenpäin niin vaikea nähdä positiivisia ajureita firman kurssille ainakaan seuraavan vuoden sisään. Toki mikäli käänne tapahtuu, niin onhan tuo jo melkoisen alas nuijittu. Toivotaan että investoinnit ja rakentaminen lähtee Suomessa uuteen nousuun  :)
337  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 28.02.2020 22:14
Menny taas täysin päin persettä ajoitukset ostoissa ja myynneissä tänä vuonna ja nykytilanne vaan korostaa sitä. Pörssissä menossa kunnon ale ja meikäläisellä oli käteistä muutama hassu satanen. Vittu sentä. Kohta on pakko lopettaa pörssin seuraaminen ja jättää rahat patjan alle tai ostaa sokeana jotain indeksiä, kun pörssin seuraamisen ja sijoittamisen yhteisvaikutuksesta jää aina paskan maku suuhun.

Ei kannata olla liian itsekriittinen olla noiden suhteen. Korona oli ns. musta joutsen jonka näkemistä ei voinut nähdä. Nykyinen tilanne on hyvä muistutus pelin luonteesta, jossa varallisuus siirtyy kärsimättömien sijoittajien taskuista kärsivällisten taskuihin. Joskus se aika voi tosin olla todella pitkä. Esimerkiksi vuoden 1929 pörssiromahduksesta pääsi omilleen parissa vuosikymmenessä. Tämä toki jos harrasti vain buy once and forget strategiaa. Siksi on äärimmäisen tärkeää olla ostolaidassa pitkäjänteisesti, tämä takaa keskiarvotuottoon käsiksi pääsemisen.

Omakin salkku on tältä vuodelta ihan vitun isosti pakkasella ja luonnollinen fiilis on "nyt mä myyn ja palaan sitten markkinoille kun alkaa nousukausi". Tätä tunnetta vastaan pitää taistella. Osakesäästäminen on systemaattista järkihommaa, jota tehdään vuosikymmenten aikajänteellä.

Thyssenin treidi oli itselläkin sysipaska. Thyssen sai koko Euroopan historian suurimman private equityn tekemän kaupan 17.2 miljardilla eurolla, kun yrityksen pörssiarvo on alle 6 miljardia euroa. Mitä sanoivat sijoittajat? Osake laski 5% seuraavana päivänä, koska korona. Aina oikeat päätelmät eivät johda "oikeaan" lopputulokseen, eikä "aliarvostus" välttämättä purkaudu.

Pössyfirmoista on pahin kupla puhjennut jo ja nyt on death match menossa. Jos pitäisi nyt jotain pössyä ostaa, ostaisin suurimpia joissa on tupakkayhtiöt takana tuomassa kassaa tarvittaessa. Korona vielä auttaa pulkkamäkeä ja tänäänkin nähtiin 10-20% tipahduksia.

Global Times (kiinalainen lehti) teki kyselyn kiinalaisille yrityksille ja 6% ilmoitti menevänsä konkurssiin koronan takia ja 60% tulee olemaan vaikeuksissa. Sinänsä virushan ei ole kovin vaarallinen niiden tietojen mukaan mitä mediassa on nyt esitetty, kuolleet ovat olleet jo muutenkin viimeistä vetäviä yksilöitä ja jonkun perussairauden murtamia. Toki epäilyttää miksi koko Kiina on karanteenissa, jos kyseessä on vain normaali flunssa. Twitterissä myös leviää hyvin kyseenalaisia videoita, joista voisi päätellä Wuhanissa olevan menossa joku holokausti 2.0. Kaikkea ei pidä uskoa mitä internetissä näkee ja kuulee. Talouteen tällä tulee olemaan lyhytaikaisesti hyvin merkittävä negatiivinen vaikutus, toimitusketjut ovat jo monelta osin katkenneet ja Applellakin on vaikeuksia valmistaa iPhonea. Globalisaation ihanuus nähdään siinä, että kun yksi osa kusee, niin koko keho menee tukkoon. USA:n antibiooteista valmistetaan 92% Kiinassa ja penisiliinistä 100%. Siinä voi alahuuli alkaa Texasissa väpättämään globalisaation rakastajilla.

Hongkongissa alettiin jo jakamaan helikopterirahaa, jokainen asukas sai 10 000 honkkarin dollaria lapaan ja pienet firmat saivat täyden valtiontakauksen lainoilleen. Tällä yritetään stimuloida taloutta, joka on totaalisen jumissa koronan takia.

Euroopassa EKP on yrittänyt samaa alentamalla korkoja, mutta kaikki raha on mennyt suoraan osakkeiden hintoihin, mikä taas ei auta taloutta paskaakaan. Tämä on johtanut valtaviin varallisuuseroihin omistavan luokan ja tavallisten pulliaisten välille. Asunnon, osakkeiden ja muun sijoitusomaisuuden omistajien varallisuus on kohonnut vuodesta toiseen finanssikriisin jälkeen ja tavallisen palkansaajan ostovoima on heikentynyt. Euroopassakin helikopterirahan jakaminen voisi olla tehokkaampi keino jakaa varallisuutta tasaisemmin.

Ei kukaan edes muista koko koronaa parin vuoden päästä, mutta sillä välin eletään varmasti hetken aikaa hyvin synkkiä aikoja. Inhimillinen tragedia tämä tulee olemaan suurelle määrää ihmisiä, ilmastonmuutoksen ja maapallon kannalta taas hyvä asia, kulutusjuhlat on hetken seis ja kriisin ansiosta Kiina on esimerkiksi kehittänyt valonnopeudella VR -laitteita ja etätyöskentelyä.

Everyone talks about buying when there is blood in the streets until they see red  8)


338  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 06.02.2020 20:58

Videon tekstittämisestä tullut tuomio on varsin mielenkiintoinen. Junes on vissiikin kuitannut sakot twitteri juttujen mukaan myymällä näitä tekstityksiä, tuleekohan tästä vihapuheen myynnistä vielä kolmas tuomio.
339  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 06.02.2020 17:37
Logged in

Yle Areenasta loistava dokumenttisarja nuorista suomalaisista syrjäytyneistä miehistä. Viisi tarinaa siitä miten elämä on heitellyt ja miten pelaaminen toimii pakopaikkana heille. Pelaamista ei onneksi esitetä syynä syrjäytymiselle vaan dokkarissa oikeasti dokumentoidaan elämää, eikä tuputeta mitään valmista ideologiaa.

Katsoin putkeen koko sarjan yhtenä päivänä,
suosittelen vahvasti!
340  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.02.2020 13:43

Creed: Rise to Glory - PS VR


VR linjalla jatketaan. Tää on eka videopeli konsolilla, joka on saanut itsellä hien pintaan ja fyysisesti rankin peli mitä oon pelannut. Testailin pari pv sitten ekaa kertaa ja vieläkin on kädet ja yläselkä kipeänä. Toimii todella hyvin esim. alkulämmöiksi kovemmalle treenille. Varjonyrkkeilyähän toi on. Nyrkkeily itsessään on hauskaa ja hienoa miten koko kroppaa saa käyttää mukana. Päällä ja keholla väistellään lyöntejä ja käsillä suojataan ja tietenkin lyödään. Ihan täydellisesti tuota lyömistä ei ole toteutettu, vaan välillä nyrkkeily on melkoista hutilyömistä ja lyönnin kovuudella ei juuri ole vaikutusta tai sitä ei ole kovin hyvin saatu mallinnettua peliin. Creed tarjoaa kumminkin hyvän kurkistuksen siitä mikä potentiaali VR:ssä tulevaisuudessa oikeasti on. Myös treenaaminen salilla on mukavaa ja aika fyysisesti uuvuttavaa puuhaa varsinkin jos laittaa koko kropan peliin täysillä. Tämä ei tosiaan sovi pelaajille jotka haluaa maata sohvalla. Peliä kuuluu pelata seisten.

Suosittelen jokaiselle VR:n omistajalle, todellakin peli joka kuuluu kokea. Hintakin on halpa 25e Storesta ja fyysisenä saa vieläkin edullisemmin.

Katso tää video pelistä!
341  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 18.01.2020 17:05
Hankintameno-olettaman puuttuminen ei pilaa osakesäästötiliä – katso laskelma

Hyvä artikkeli, joka puolustaa osakesäästötilin korkoa korolle efektiä, vaikka hankintamenon puuttumista on paljon nyt kritisoitu.
342  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 17.01.2020 17:57
Sehän meillä on ongelma, kun Rinne voi luvata 100e vanhuksille ja päästä siten pääministeriksi ja välttää kaiken vastuun tuon lupauksen rikkomisesta. Vasta ensi vaaleissa ukko lentää pihalle.

En tiedä onko tämä juuri se paras esimerkki petetystä lupauksesta, kun korotus luvattiin nimenomaan useamman vuoden ohjelman aikana ja pienimmät eläkkeet saivat juuri korotuksen tämän vuoden puolella. Postisotku oli tosin oma juttunsa ja siitä vaihtuikin pääministeri.
Silti onhan Rinne syönyt sanansa, kun alkuperäinen lupaus oli 100e lapaan ja sen jälkeen sitä on lievennetty jatkuvasti. Nyt tosiaan parhaassa tapauksessa tuo 50e napsahtaa. Inflaation ja verotuksen jos ottaa huomioon niin ei sitäkään.

Alkuperäinen lupaushan oli "Rinne lupasi vappuna 2018 korottaa alle 1 400 euron eläkettä saavien eläkkeitä sadalla eurolla."

"Lupaan 100 euroa nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen lisää alle 1400 euron eläkkeisiin"? Musta maininta useamman vuoden ohjelmasta on tärkeä, jos aletaan puhumaan petetyistä lupauksista. Toistaiseksi näin ei ole tapahtunut vaan askelia luvattuun suuntaan on tehty.

Kyllä, tuo lause pelastaa nuo pienemmän eläkkeet, mutta edelleen jäi korottamatta ne alle 1400 euron eläkkeet. Korotukset ylsivät 1300 euroon asti muutamana eurona. Suurimman potin sai nuo 784 euroa saavat, joilla oikeasti tuo korotus oli konkreettinen 50 euroa. Yli 1300 euroa eläkettä saavat eivät käsittääkseni saaneet euroakaan, ellen ole täysin väärin ymmärtänyt tätä kuviota. Toki Antti voi tässä nyt sanoa, että odotellaan koko vaalikausi.

Korotuksien kattamiseksi pitäisi löytyä 900 miljoonaa (joka vuosi tietenkin) - nyt hallitus sai puristettua 184 miljoonaa tähän korotukseen. Siksi lupauksen toteutuminen jatkossakin näyttää melko epätodennäköiseltä.  :)

343  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 16.01.2020 22:35
Sehän meillä on ongelma, kun Rinne voi luvata 100e vanhuksille ja päästä siten pääministeriksi ja välttää kaiken vastuun tuon lupauksen rikkomisesta. Vasta ensi vaaleissa ukko lentää pihalle.

En tiedä onko tämä juuri se paras esimerkki petetystä lupauksesta, kun korotus luvattiin nimenomaan useamman vuoden ohjelman aikana ja pienimmät eläkkeet saivat juuri korotuksen tämän vuoden puolella. Postisotku oli tosin oma juttunsa ja siitä vaihtuikin pääministeri.

Noh, ehkä tästä petoksesta ei valtakunnanoikeuteen tai montun reunalle joutuisi. Silti onhan Rinne syönyt sanansa, kun alkuperäinen lupaus oli 100e lapaan ja sen jälkeen sitä on lievennetty jatkuvasti. Nyt tosiaan parhaassa tapauksessa tuo 50e napsahtaa. Inflaation ja verotuksen jos ottaa huomioon niin ei sitäkään.

Alkuperäinen lupaushan oli "Rinne lupasi vappuna 2018 korottaa alle 1 400 euron eläkettä saavien eläkkeitä sadalla eurolla." Tällä lupauksella SDP voitti vaalit ja pääsi muodostamaan hallituksen. Nyt vaalien jälkeen SDP:n kannatus ei ohittaisi PS:ssää vaikka se nousisi 50 prosenttia, sen verran kansa arvostaa näitä lupauksien lunastamisia.

Suomen kannalta hyvä, että demaritkin jättivät sataset korottamatta. Nykyisten nettomaksajien niskaan on jo nyt ladottu sellainen määrä velkaa, ettei paljoa enää huvittaisi ottaa. Homma menee tästä vielä ihan helkkaristi rumemmaksi tulevaisuudessa, kun elämaksujen rajut korotukset alkavat.
344  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 14.01.2020 23:47
Tajusin kyllä kun olin postannut, että vituiks meni, mutten enää jaksanut korjata. Cybertruck nimenä on kyllä rohkea ja oikea suunta vs sarjanumerot.  :)

Ensimmäinen on susi, niin sieltä tulee CyberTruck 2.0 seuraavana ja vuoden päästä päivitetty, trendikkäästi nimetti CT2.0 :lol:


Persujen ilmastonmuutoskeskustelu on saanut osin outoja piirteitä. Halla-Ahonkin osalta. Lausunto että ilmastonmuutos ei sytyttänyt Australian metsäpaloja on ärsyttävää äänien kalastelua ja raivostuttavaa riidankylvämistä. Perussuomalaiset eivät kuitenkaan kiistä ilmastonmuutosta ja jopa hyväksyvät "vähintäänkin poliittisesti relevanttina tosiasiana, että ihminen vaikuttaa ilmaston lämpenemiseen".

Pitäytyisivät vain siinä kuinka Suomen mittakaavalla ei ole mitään merkitystä ilmastonmuutokselle. Ei sillä, lyhyt katseista välinpitämättömyyttä, mutta ymmärrän pointin.


Suomen poliittinen kenttä on aika erikoinen tällä hetkellä vaikkakin vastakkain asettelu on vähintäänkin mielenkiintoinen. Gallupeja johtaa populistinen konservatiivi puolue jota johtaa 48v mies ja kolhuja saanut pääministeri puolue on juuri saanut johtajakseen vasemmistovihreän 34v naisen joka on kasvanut sateenkaari perheessä. Kontrasti on niin suuri että koko asetelma tuntuu fiktiolta.

Ongelmana on tosin silti se että ei näistäkään ole tuomaan järkeä tai ratkaisuja poliittiseen keskusteluun. On alkanut viime aikoina kyrsimään niin paljon mielipiteiden yksinkertainen nivoutuminen "jompaan kumpaan", että tekisi mieli oksentaa. Maahanmuuttajia tarvitaan lisää talouden ylläpitämiseksi, mutta kun ne on kaikki joko raiskaajia tai haavoittuneita enkeleitä. Kukaan ei tajua sanoa että mitäs jos kohdeltaisiin niitä kuin ulkomaalaisia kunnes ovat suomalaisia. Ilmastonmuutokselle pitäisi tehdä jotain ja toinen puoli haluaa sähköistää liikenteen ja toinen haluaa pysyä nestemäisessä voiman lähteessä. Samaan aikaan markkinoilla on nestemäinen polttoaine joka toimii nykyautojen kanssa, joka vähentää valmistajan mukaan 90% päästöjä. Ja tämä on tällä hetkellä kallein polttoaine autolle. Ei sillä että muualla osattaisi paremmin. Saksa lopettaa kaikki ydinvoimalat kun Japanissa räjähti laitos. Ja käytännössä se energia korvataan kivihiilellä ja Venäjän Tsernobylin kaltaisten voimaloiden energialla. Ja samalla pitäisi sähköistää liikenne.

Vittu kun tekisi mieli lyödä joka kerta jotain kun näitä alkaa oikeasti ajattelemaan. Voisi tietty laittaa pään pensaaseen, alkaa perussuomalaiseksi ja katsoa kuinka maailma palaa ja nauraa punaisen taivaan mahtavuudelle.

Ihan aiheesta Halla-aho kritsoi tuota Australian metsäpalolla ratsastamista. Siellä on tehty lukuisia virheitä ja siksi metsät palavat niin laajasti kuin palavat. Kuuma sää ja ilmastonmuutos eivät ole suoraan yksi yhteen, eivätkä Perussuomalaiset ilmastonmuutosta kiistä vaan ovat eri mieltä siitä kuinka länsimaissa asiaan tulisi reagoida ja varsinkin Suomessa. Ilmasto tulee muuttumaan, mutta itsensä kuristaminen hengiltä johtaa vain itsensä kuristamiseen hengiltä.

Suomalaisista puolueista ainoastaan Vihreät ja Perussuomalaiset ovat osanneet vastata nykyihmisten haasteisiin. Perussuomalaiset palauttamalla realismin (resursseja on rajallisesti, käytetään ne järkevästi) ja reaalipolitiikan kartalle, Vihreät taas ovat panostaneet 100%:sti indentiteettipolitiikkaan.

Vanhat puolueet yrittävät vain pitää vanhoista valta-asemistaan epätoivoisesti kiinni (ministeriralli) ja keksivät mitä hullunkurisimpia selityksiä PS:n nousulle. Poliittisesta keskustelusta on pakko olla samaa mieltä. Vanhat puolueet ovat typistyneet yhden asian puolueiksi ja PS:n vastustaminen ja pelkääminen on heidän ainoa agendansa. Jos Räsäsestä tehtiin meemejä "kielletään kaikki", niin vanhoilla puolueilla voisi meemi olla "kielletään PS". Se näkyy myös gallupeissa.

Sveitsiläinen lähidemokratia ja kansanäänestykset (ainakin neuvoa-antavina) voisivat olla suomalaisessakin politiikassa politiikan pelastus ja myös ratkaisu poliittiseen keskusteluun. Silloin realisoituisi tulosvastuu heti, eikä Sinisten Juudasten kaltaisia farsseja pääsisi tapahtumaan kun kansa vetäisi turpaan heti. Sehän meillä on ongelma, kun Rinne voi luvata 100e vanhuksille ja päästä siten pääministeriksi ja välttää kaiken vastuun tuon lupauksen rikkomisesta. Vasta ensi vaaleissa ukko lentää pihalle.
345  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 14.01.2020 22:54
No niin, joka vuosi täysin väärin menevät Oscarit ovat pian taas täällä! Mitäs ajatuksia ehdokkaista?

Itsellä noin niinkuin päällimmäisenä projektina on katsoa vielä muutama Best Picture -ehdokas. Aiemmin mainitut 1917 ja Parasite ovatkin jo olleet vahvasti listoilla tämän kuun ensi-iltoja odotellessa. Lisäksi Jojo Rabbit on ehdoton tärppi, ja Marriage Storysta kuuluu kanssa hyvää - plus sitä ei tartte edes raahautua teatteriin katsomaan, mikä isämoodissa palkitsee.

Parasta elokuvaa povaisin Tarantinolle ihan vaan siistä syystä, että akatemia tykkää, kun leffat kertoo näyttelijöistä. Näin mutulla sanoisin, että oma toive menee lopulta tuonne 1917-Parasite-akselille, mutta kuten sanottua, katsotaan nyt leffat ensin. :D

Cinematography-kategoriassa Deakins on varmasti vahvoilla, mutta soisin kyllä oikein mielelläni tämän myös The Lighthouselle, jonka sain viimein katseltua viime viikolla. Täysin eri maailmasta kuin Deakinsin työnäytteet, mutta upeaa, kouriintuntuvaa kuvausta siitä huolimatta. Ja kova leffa muutenkin.

Mitäs muuta? Ohjaaja? Voiko Scorsesen statusta voittaa tässä? Jossain teknisissä kategorioissa soisin mielelläni palkinnon Ford v Ferrarille, sillä sen kisasekvenssien kuvaus, leikkaus ja äänimaailma ovat kaikki ensiluokkaisia ja vievät katsojan saumattomasti mukaan autohurmokseen.

Ai niin, ja skabojen ääniharavahan oli Joker yhteensä yhdellätoista (11) ehdokkuudella. Moraalinen voitto Heath Ledgerille, joka aurasi omalla roolisuorituksellaan aika isosti aikanaan tietä sille, että "sarjakuvaleffatkin" mahtuisivat jossain vaiheessa mukaan mittelöihin. Montako pystiä napsuu himaan?


PS. Olen myös ihan messissä Laudan pienessä Oscar-pääkategorialotossa, mikäli foorumin neljää muuta aktiivikäyttäjää kiinnostaa. :b

Hah jep, melkein samat läpät mahtuisi muutaman hengen whatssap ryhmään. Suvantovaihe menossa lauadan elämässä.  :)

Betsit:

Paras elokuva:
The Joker

Todennäköisin voittaja Once Upon A Time in Hollywood

miggeä kompaten, pakko ihmetellä The Irishmanin valintaa ehdokkaaksi. Tässä taas nähdään se tosiasia, että sillä kuka sanoo on suurempi merkityis kuin mitä sanotaan ja elokuvissa kuka näyttelee. Samat muijat ja jätktä kategorioissa vuodesta toiseen. Jokeria en ole nähnyt, kun en halua pilata hyvää elokuvaa elokuvateatterikokemuksella, vaan katson sen sitten kotona täydessä hiljaisuudessa ja pimeydessä kuulokkeet korvilla, kunhan tulee katsottavaksi.

Paras naispääosa:
Margot Robbie

Olisiko METOO:lla vielä vetoa? Laitetaan rahat siihen ja haetaan ylläriä.

Varma voittaja Laura Dern (Marriage Story)

Paras miespääosa:
Joaquin Phoenix (Joker) (kerroin 1,05)

River Phoenixin Stand By Me:n jälkeen olen seurannut pikkuveljenkin edesottamuksia tarkemmin ja tuosta porukasta ehdoton suosikki kankaalle. Jokeri edelleen katsomatta, mutta muiden reaktioista päätellen herätti tunteita.

Ohjaus:
Sam Mendes (1917)

Ei kahta sanaa ja kivitalo tähän.













346  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 13.01.2020 13:20
Veroton Tesla Truck kyllä maistuisi.  ;D

Kun kerta markkinoilla on niinkin älytön tuotenimike kuin Cybertruck, niin käytetään nyt ihmeessä sitä nimeä mahdollisimman paljon. :D

Tajusin kyllä kun olin postannut, että vituiks meni, mutten enää jaksanut korjata. Cybertruck nimenä on kyllä rohkea ja oikea suunta vs sarjanumerot.  :)
347  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 12.01.2020 20:30
Vaalien jälkeen PS on noussut ainoaksi suureksi puolueeksi, kun hallitus on kääntänyt ruoria kohti totaalista konkurssia. Menot ja velka ovat jatkaneet kasvua ja tulot tippuneet.

Sanna Marinin (sd) hallitus on linjannut, että liikenteen hiilidioksidipäästöt tulee puolittaa vuoteen 2030 mennessä ja 2045 liikenteen pitäisi olla kokonaan päästötöntä.

Kovia linjauksia hallitukselta samaan aikaan, kun Suomen kokonaispäästöt maailman päästöistä lasketaan prosentin kymmenyksissä. Tällä kurjistamisen politiikalla Suomi siis ottaa vielä EU:takin tiukemman linjan autojen päästöihin. Sinänsä hyviä tavoitteita, mutta ei millään tapaa realistisia eikä tavallista kansaa tukevia.

"Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen sanoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina, että päästörajoitukset tulevat koskemaan lähinnä henkilöautoilua ja että keinot ovat verotuksellisia."

Eli onkohan Norjan malli ja verottomat Teslat vai vasemmiston perinteinen lääke kaikkiin maailman ongelmiin -> nostetaan veroja. Jännityksellä odotan. Veroton Tesla Truck kyllä maistuisi.  ;D



348  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 12.01.2020 19:35
Itse odotan hetken vielä Teslan kanssa ja koitan shorttailla sitä. Ehkä seuraaviin vaaleihin saakka, mutta pitää seurailla. Ollut pelkässä nousussa eikä kertaakaan mitään korjaavaa liikettä alaspäin. Jotkut idiootit alkoivat shorttailemaan jo vajaa vuosi sitten, vaikka aika ei ollut selvästikään kypsä. Odotan että hinta nousee tuohon seuraavan kerran hinnan trendlinen rajaa ja kokeilen sitten. Jos jotain olen oppinut tässä vuosien varrella, niin rahaa voi takoa molempiin suuntiin.

Noo kukaan ei ole niin viisas kuin jälkiviisas.  ;)

Onhan tuossa ollut useita paikkoja hyville shorteille ja ammattilaiset on näistä isoja rahoja napanneet. Vasta loppuvuodesta Tesla alkoi keulimaan isosti ja siinäkin on muutama tipahdus näkynyt, joita uutisia shorttailevat ammattilaiset ovat hyödyntäneet.


Molempiin suuntiin tosiaan massia voi tehdä ja menettää. Shortatessa varsinkin. Osa tosta noususta selittyy juurikin shorteilla, jotka on ostaneet osakkeet kiinni.

349  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 12.01.2020 16:52
Viime aikojen pohdintoja:

Pokemon Go pamautti uudet enkat ja liikevaihtoa kertyi kevyet 900 megaa. Harmi, ettei Nianticin osake ole julkisesti noteerattu. Myös Next Games listalla kuudentena.

Näyttäisi siltä, että vaikka Pokemonin Go:n huuma muka meni ohi, niin Pokemon on onnistunut pitämään oikeat pelaajat mukana. Eli maksavat asiakkaat. Next Gamesilla sen sijaan on nyt viimeiset hetket näyttää onko siitä mihinkään. Stranger Things lisenssi on kuin lottovoitto firmalle ja jos siitä ei onnistu tekemään firman pelastajaa, niin vaikea nähdä mistä se tulee. Nyt firma on ollut käytännössä uuni, joka on polttanut sijoittajien rahat. Vaikea nähdä silti, miten tuossa onnistuvat. Niantic on onnistunut tekemään Harry Potter lisenssilläkin vain pennosia, vaikka se on suurempi juttu maailmassa kuin Pokemon. Itse pelin laadustahan se on lopulta kiinni.

Tesla on noussut kuin raketti melkein 200% vuodessa ja on nyt arvokkaampi kuin Ford ja GM yhteensä. Kabanossilla lienee jo Tesla Truck pihassa. Shorttaajilla on olleet näpit tulessa ja muillakin epäilijöillä hattu täynnä paskaa. 8) Pystyykö Tesla lunastamaan sijoittajien odotukset, vai nähdäänkö massiivinen meltdown? Se jää nähtäväksi. Autoala on tullut isosti ylös pohjista muutenkin ja omat ennustukset vuoden takaa ovat osuneet nappiin. Yli 30% tuotto maistuu isosti. Tässä on vuodelle 2020 myös yksi potentiaalinen profitin kohde. Teslan etumatka sähköautoissa tuskin on ikuinen.

Thyssenkruppin osake on pyörinyt suurin piirtein samassa kokoajan, puljun market cap 7-8 yaardin välissä. Uusin Financial Times ennustaa hissien hinnaksi jo 20 miljardia (dollaria). Saas nähdä meneekö oma veto oikein ja tästä voisi vuodelle 2020 tulla rahastus. Riippuu ja roikkuu monesta kohtaa, voi tulla näpeille myös mikäli kauppaa ei saada maaliin kommunistisen EU:n laittaessa kapuloita rattaisiin.

Kannabisosakkeet tulivat todella rajusti alas 2019 ja täytyy kiittää kristallipalloa, että myin suurimman osan näistä ATH hinnoissa kesällä. Yhdestä tuli yli 30% turskat, mutta kokonaisuutena voitollinen treidi. Nyt onkin uusien ostojen aika. Vaikea sanoa mikä noista kanadan pössyfirmoista jää henkiin, mutta pudotuspelit on nyt menossa ja katsotaan kellä kestää kassa. Ennustan useiden pienten toimijoiden joutuvan yrityskaupan tai konkurssin kohteeksi 2020. Lasku on myös jatkunut alkuvuodesta ja jos koko markkina laskee, niin vaikea sieltä on yhden ponnistaa plussalle. Missä kohtaa on pohjat? Tiedä siitä, mutta 2020 nämä palaavat kyllä salkkuun jossain vaiheessa. Pitkässä juoksussa on kumminkin hyvin selvää, että lääke- ja viihdekäyttö lisääntyy. Lisäksi yksikään firma ei enää ole kuplahinnoissa kuten vuonna 2019.

Osakesäästötilistä tuli lopulta hieman floppi. Pitkäaikaiselle sijoittajalle se ei tarjoa hankintameno-olettaman suomaa hyötyä leikata verotettavia voittoja. Jäänee siis tavallisten pulliaisten treidausleluksi. Tämä on sinänsä huolestuttavaa, että juuri sitä vähiten sijoittamisesta tietävää porukkaa rohkaistaan aktiiviseen kaupankäyntiin. Ennustankin tässä käyvän suuressa kuvassa niin, että nyt markkinan huipulla ostellaan ja kun rytinä alkaa poistuu sijoittaja myös markkinoilta yhtä nopeasti kuin on sinne tullutkin ja historia toistaa itseään. Teknohuuman aikaan 2001 useampi peruna aloitti sijoittamisen ja sitten seuraavat 20 vuotta itki kun "sijoittamisella vain häviää rahaa". Sama tulee toistumaan, sanokaa minun sanoneen. Muuten toki positiivista nähdä "kansankapitalismin" nousua.

Markkinat tekevät jatkuvasti uusia ennätyksiä - vain ja ainoastaan koska keskuspankit pumppaavat rahaa markkinoille. Firmojen tulokset selittävät noususta vain 8%. Esimerkiksi SP500:n viime vuoden noususta 92% tuli FED:n rahaprintteristä Morgan Stanleyn mukaan. Tulevat vaalit tulevat myös määrittelemään varsinkin yhdysvaltain pörssien elämän vuonna 2020. Mikäli Donald J. Trump vie vaalit pörssi jatkaa mahdollisesti nousuaan, mikäli demokraatit voittavat veroleikkaukset perutaan ja pörssi ottaa ehkä isosti damagea. Tämä voisi olla jopa ihan tervettäkin. Zero Hegde on kirjoittanut aiheesta hyvän artikkelin.

Mitä siis tehdään 2020? Samaa kuin 2019, eli ostetaan halvalla ja myydään kalliilla.  :lol:





350  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Omat pelivideot |"Siis, mitä äsken tapahtui?" : 11.01.2020 20:30
Hyvä video ja helkkarin selkeä artikulaatio, sai hyvän kuvan useasta eri pelistä, eikä mitään turhaa lässytystä. Äijässä olis ainesta pelitoimittajaksi ja näköjään on tuolla sun tubekanavallakin jo useampi tilaaja. Keep up the good work!

Pitää ainakin noi autopelit hommailla dissailuista huolimatta. 

Itellä on nuo moveohjaimet ja varsinkin siinä Golfissa se on aivan ehdoton. Naurattaa ajatella että sitä pelaisi istuen padilla, lähtee 99% fiiliksestä veke.  :lol:
351  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestystä jatkettu tammikuulle) : 01.01.2020 21:08
IL-2 Sturmovikia tuli pelattua aikoinaan paljonkin. Oli joystickit ja pedaalit. Varmasti paras WW2 lentosimu edelleen.
352  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestys käynnissä 31.12 asti) : 29.12.2019 18:36
Tuotantoarvot on ketjun aloituksessa niin kovat, että pakko vastata, vaikken ole aivan varma mitä tänä vuonna julkaistuja pelejä olen edes pelannut.

Äänestetään siis Vuoden vanha peli -kategoriassa.

Fallout 2

Vuodesta toiseen, vuosikymmenestä toiseen. Maailman paras peli. Ostin varmaan kolmatta tai neljättä kertaa pelin. Ensimmäisen kerran 199 markalla Stockalta back in the golden days. Nyt Steamista. Hauskaa on, että uusin versio pyörii huonoiten ja kaatuilee enemmän kuin vuoden 1998 versio. Oma Acerin paskaläppäri on välillä aivan nipussa pelin kanssa. En suosittele ostamaan mitään Acerin tuotteita, ihmiskunnan historian paskimmat koneet.

Siltikin tunteja ja taas tunteja on tämän pelin äärellä tänäkin vuonna vierähtänyt. Peli on vittumaisen vaikea ja voit helposti kuolla 20 kertaa yrittäessäsi kaupungista ulos. Jos dialogissa painat väärää vastausta joko kuolet tai et pysty enää suorittamaan tehtävää tässä elämässä. Ärsytä väärää tyyppiä koko kaupunki on bannattu pelistä loppuelämäksi. Saveta väärään kohtaan ja joudut aloittamaan koko paskan alusta.

Jännä miten niin paskasta tehty peli, joka vilisee bugeja ja suunnitteluvirheitä voi olla samalla kuin Pablo Escobarin puhtainta kokaiinia piikittäisi suoraan silmämunaan. Tästä kun saisi 3D-version VR:nä haptisella puvulla, niin mitä väliä oikealla elämällä enää olisi? Ihmiskunta kuolisi sukupuuttoon.

Ei voida puhua videopelistä, vaan taiteesta jonka kuuluisi korvata Mona Lisa Pariisin Louvressa.
353  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 29.12.2019 17:54
Vanguard on tuttu, mutta eikö kyseessä ole jenkkifirma? Mitä kautta pystyy sijoittamaan heidän rahastoihinsa Suomesta käsin?

Sinänsä sillä ei ole väliä onko firma jenkeissä vai, pääasia että tuotteen tiedot löytyy myös suomeksi. Vanguardilla tosiaan ei taida olla kiinnostusta tarjota suomen markkinalle näitä tuotteitaan, mutta maailman suurin varainhoitotalo Blackrock tarjoaa kyllä valikoimansa myös suomeen.

Esim. toi SP500 ja vuosikulu 0,07%

https://www.blackrock.com/fi/yksityinen-sijoittaja?switchLocale=y&siteEntryPassthrough=true
354  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 28.12.2019 13:13
Minkäs firman indeksirahastoihin porukka nykyään sijoittaa? Lähinnä, että kenellä on (tällä hetkellä) halvimmat pl. Nordnetin ilmaiset?

Muistaakseni pienimmät kulut on tällä hetkellä The Vanguard S&P 500 ETF (VOO), jossa on 0.03% juoksevat kulut.

Toisin kuin Melfice_ tuossa väitti ajoittaminen ei ole mahdotonta. Suurimmalle osalle sijoittajista jonkun järkevän indeksin seuraaminen lienee tehokkain vaihtoehto sijoittamiseen, koska osaamista ei löydy, eikä tarvitse käyttää omaa aikaa asiaan. Silti indeksisijoittaminen on aina aktiivista sijoittamista, jossa valitaan aktiivisesti joku tietty osakeryhmä johon sijoitetaan sokkona välittämättä osakkeiden hinnoista. Esim. tuo despon nimeämä Nordnetin superrahasto. Se sijoittaa sokkona niin Nokiaan, kuin muihinkin 25 suurimpaan Helsingin pörssin yhtiöön välittämättä siitä mikä näiden firmojen taloudellinen tilanne on. Eli jos nyt suomalaiset saisivat psykoosin ja ostaisivat jonkun Rovion sinne top 25:n niin rahasto ostaisi sitäkin koska sen sääntöihin näin kuuluu. Kuulostaako strategialta jonka voittaminen on mahdotonta?

Indeksisijoittaminen on nykyään suositumpaa kuin mikään muu sijoittamisen muoto ja se on tehnyt siitä vuosi vuodelta epätehokkaampaa. Mietitäänpä tilannetta jossa 100% sijoittajista sijoittaisi indeksiin? Hinnat eivät enää liikkuisi mihinkään, tehokas hinnanmuodostus loppuisi. Siksi nykyinen ideksisijoitushuuma antaa aktiiviselle sijoittajalle uusia mahdollisuuksia löytää tuottoa. Helppoa tämä ei ole, laji kuin laji, ainoastaan parhaat pärjäävät. Piensijoittajalla tässä pelissä on suuri etu siinä, etteivät suuret hait ole kiinnostuneita pienistä yhtiöistä. Esim. joku lilliputti Honkarakenne, arvoa vaivaiset 25 miljoonaa. Honkarakenteen on huomattavasti helpompi tuplata markkina-arvonsa kuin jonkun Applen, joka on jo mammuttimainen yritys ja jota kaikki suuret pelurit seuraavat. Huom. tämä ei ole mikään suositus ostaa nyt Honkarakennetta.  :)

Indeksisijoittaminen on myös johtanut "kuplaan" suuryritysten hinnoissa, koska indeksit ostavat kuukausittain automaattisesti näitä yrityksiä huolimatta mikä niiden hinta on. Eli rahaa pumpataan sokkona suurimpiin, pienempien yritysten kaupankäynnin ollen passiivisempaa. The Big Short’s Michael Burry Explains Why Index Funds Are Like Subprime CDOs

Silti, mikäli aikaa eikä halua markkinoiden seuraamiseen ole, niin kyllä rahastot ovat yleisesti ottaen paras vaihtoehto suurimmalle osalle tavallisista säästäjistä & sijoittajista.  :)
355  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 25.12.2019 22:28
A Christmas Carol (HBO 2019)

Olipas positiivinen yllätys HBO:lta. Uusintaversio Charles Dickensin klassikosta Saiturin joulu. Ihan alkuun pakko sanoa, että mikäli päädyt katsomaan tämän version, niin unohda ne aiemmat kokonaan äläkä odota mitään vastaavaa tältä. Minisarja (3 jaksoa) on jakanut mielipiteet täysin kahtia, IMBD puolet antaa sarjalle 1/10 ja toinen puoli 10/10. Nyt keskiarvo on 7.0/10. Osalle sarja siis uppoaa täysin ja toinen puoli vihaa.

Itselle tämä upposi. Katsoin aaton aattona putkeen kaikki kolme jaksoa. Itselle tämä on paras versio Saiturin joulusta. Synkkä ja tunteisiin vetoava. Mikään iloinen lasten tarina ei ole kyseessä, siitä muistuttaa k15 merkintä kyljessä. Ebenezer Scroogen elämää taustoitetaan ihan eri tavalla, kuin alkuperäisessä tarinassa ja tämä tekee tarinasta inhimillisemmän. Ainoa mikä häiritsi, niin lievä poliittinen korrektius kun piti kiintiöt täyttää, ei oikein sopinut 1800-luvun englantiin uskottavuudensa puolesta, mutta tämä tosiaan oli aivan minimalistinen miinus.

9/10 oma arvosana - joulutunnelmaa parhaimmillaan.  :)
356  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 21.12.2019 17:39
Itselle on tullut vähän kusetuksen maku koko osakesäästötilistä. Toki se jossain tilanteessa on hyödyllinen. Eli "aktiivinen pitkäjänteinen osinko ja kasvuyhtiö sijoittaja" :lol: No joo, onhan siitä jotain hyötyä jossain tilanteissa ja olin jo sitä hankkimassa, mutta... en tiedä. Voisihan sen hommata osinko sijoituksille. Kuten Sampo. Mutta jos rahaa olisi se tuo pitäisi ottaa 50 000€:n "pelisalkulle" ;D Nopeita ostoja ja myyntejä pikavoittojen hakua jne. ja kaikki voitot uudelleen "peliin".

Koko osakesijoituksen verotus on muutenkin vitsi. Lähinnä siksi kun se on se piensijoittaja joka niitä oikeasti maksaa, ei ne isot. Eikä tämä muuta sitä miksikään. Toki tämä on pieni kädenojennus, mutta enemmän se tuntuu ylimieliseltä hurskaudelta. "Nyt ollaa hyviä kun annetaan piensijoittajille paremmat edut". Samalla kun isot sijoittajat kiertää veroja miljoonien edestä. Kiitti hei tosi paljon.

Kyllä se sopii nimenomaan veivaajille, jollainen sinäkin taidat olla kun otat aktiivisesti näkemystä aina osakkeista. :)

Sinänsä tavallinen sijoittaja saa kyllä parhaan veroedun suoraan kun sijoittaa rahastoihin joissa osingot ovat automaattisesti verottomia ja lähdeverojen takaisin hakeminen tapahtuu automaattisesti.

Muuten olen verotuksesta samaa mieltä. Me keskiluokka maksamme veroja saman verran kuin yläluokka tai jopa enemmän (suhteellisesti), johtuen pääoma ja ansiotuloverotuksen eroista. Paras olis Viron kaltainen tasavero 20% kaikille ja firmoille vetotus vain jos nostaa varoja ulos. Nyt Viro on tämän johdosta kaasuttamassa Suomesta ohi jo joskus 2050 vaikka on maana aivan lilliputti meihin verrattuna. Suosittelen Wahlroosin kirjaa Miten tässä näin kävi, mikäli Suomen tulevaisuus (ja menneisyys) kiinnostaa.



357  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Xbox One : 16.12.2019 21:33
Nykyisen ilmastonmuutostaistelun myötä voitaisiinkin kieltää kaikki turhat virtavalot jokaisesta laitteesta, joissa niillä ei ole järkevää funktiota.  ;D

Ikävä kyllä taitaa nämä meidän verkkopelien ja Netflixien serverit paukuttaa sen verran energiaa menemään, että siinä ei yksi konsolin hifivalo paljoa paina. :D



Hetkonen, täähän kuulostaa ihan Halla-ahon puheilta ettei Suomen teoilla ole (kuten ei olekaan) väliä, kun Kiina puksuttaa taivaalle tunnissa samat setit.  ;)

PS4:sta tosiaan tulee pelattua aina kuulokkeet päässä - sellainen mökäpönttö se on. Vanhassa kerrostalossa nyt ei muutenkaan voi mitään ääntä pitää ja hyvät kuulokkeet vastaa helvetin kalliita hifilaitteita, joten sinänsä pelaisin muutenkin kuulokkeilla.
358  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 15.12.2019 21:22

Exit - Norjalainen tosipohjainen kohudraama


Norjalainen musta komedia liike-elämän porsaista. Ukot vetää koksua, huoria ja viinaa. Elävät ikuista vappua, koska keskinkertainen sosiaalidemokraattinen elämä saa oksennuksen nousemaan kurkkuun, kuten yksi heistä vapaasti mukaillen toteaa. Hauska sarja ja enempi komedia, kuin draama. Sen verran överiksi vedetään, vaikka myyntivalttina on koitettu väittää sarjan kuvaavan todenmukaisesti nousukkaiden elämää Norjassa. Suosittelen. Moni tuttu katsoi suoraan 8 jaksoa päivässä. Itselläkin viimeiset menossa.

Gold Rush Suomi

Katsoin aikoinaan kaikki Gold Rushit, kun jenkkipunaniskat kävivät Klondiken ja Afrikan maat koluamassa kaivinkoneillaan. Sama setti, mutta Suomessa. Eka jakso oli ihan mukavaa erämääelämää ja kullankaivajan arkea Lapissa. Ostin Dplayn tämän sarjan takia, 4,99e/kk. Pakko päästä joskus itsekin kaivamaan kultaa, siinä on sellaista vanhan ajan meininkiä.
359  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox One : 15.12.2019 21:13
On kyllä tyylikäs vehje! Jospa MS olisi taas vedossa tällä kertaa Onen sekoilujen jälkeen muutenkin. Pääasia ettei laitteen tehoissa säästeltäis sen takia, että koitetaan saada hinta osumaan johonkin naurettavaan 300e hintaluokkaan. Olkoot vaikka 1000 euroa, pääasia ettei tarvitse heti julkaisussa tuntua vanhalta laitteelta Ps4:n ja Xbox onen tapaan.

Tämä. Jättäisi myös turhat tehoversioiden jälkikäteen julkaisut pois. Nyt täytyy ostaa aina sama konsoli kahteen kertaan.

Muuten täytyy antaa respectia, kaikkien aikojen tyylikkäin konsoli. Vielä kun saavat laitteesta kaikki virtavalot pois, niin antaisin muotoilun Nobelin suoraan Microsoftille. Nytkin on PS4 TV:n takana piilossa, kun joku vakavaa autismia sairastanut muotoiluinsinööri päätti tehdä koko konsolinmittaisen ledviirun konsolin kylkeen hehkumaan. Sen verran luulisi olevan älyä ihmisillä päässä, että tietää pelikoneen olevan päällä kuvasta joka näkyy tv:ssä. Sama koskee kyllä muitakin laitteita, tv:n virtavalo? Öö mitä varten? Onko joku katsonut elokuvan ja kesken elokuvaa pohtinut, "onkohan se TV oikeasti päällä, tarkastanpa virtavalosta?"

Nykyisen ilmastonmuutostaistelun myötä voitaisiinkin kieltää kaikki turhat virtavalot jokaisesta laitteesta, joissa niillä ei ole järkevää funktiota.  ;D

360  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 15.12.2019 20:21
Mies jäi eläkkeelle 24-vuotiaana – näin hän onnistui: ”Se aiheutti lumipalloefektin”

Huikea tarina. Maailmassa tosiaan on kahdenlaisia ihmisiä, niitä jotka keksii tekosyitä ja niitä jotka keksii ratkaisuita. Todella hienoa lukea tällaisista ihmisistä, joilla suunnitelmat ovat olleet selvät jo teinistä asti ja ennen kaikkea on kyetty myös toimimaan. Suurinosa ihmisistä jää sille suunnitteluasteelle, mutta kun pitäisi astua askel eteen niin jäädytään.


....

Osakkeista? Aiheuttaako uusi osakesäästötili tammikuun rallin? Nyt monet myyvät ja sitten ostelevat suomiosakkeensa osakesäästötilille. Ulkomaisia (osinko) osakkeitahan tuonne ei kannata ostaa. Eli tili toimii vain suomiosakkeille ja silloinkin jos sijoitushorisontti on yli 10 vuotta (laskennallinen break even 5% osinkotuotolla vs nykymallinen arvo-osuustili). Lisäksi tappioita ei pääse hyödyntämään ollenkaan, ellei tiliä lopeta välissä. Tili soveltuu osinko-osake holdaajalle (yli 10v) tai aktiiviselle voitolliselle suomiosake treidaajalle. Kannattaa siis miettiä tarkkaan soveltuuko tili itselle vai ei. Jos sitten päädytte avaamaan tilin, niin älkää vahingossakaan avatko kahteen pankkiin tai rapsahtaa sellaiset sakot että valuu veri suusta ja silmistä yhtäaikaa.
Sivuja: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 98
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines