Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 93 94 95 96 97 [98]
2911  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 24.08.2007 00:13
Tuli aloitettua vihdoinkin Final Fantasy III:n DS:llä. Peli iski kuin salama oravaan, mutta pikkasen rupesi vituttamaan, kun hävisi savet 3h pelailun jälkeen(quick save, mutta ei itse savea), noh sitten tuossa 2h pelailtuani loppui akku DS:stä, no helvetin tyhmästä päästä kärsii koko pelaaja, eihän sitä ollut tultu seivailtua, joten saa tuossa taas rämpyttää muutaman random battlen läpite.

Muuten kyllä hieno peli ja ensimmäinen Final Fantasy mitä olen ikinä kunnolla pelannut. Suosittelen, varsinkin kun DS:n pelitarjonta tuntuu viime aikoina olleen jotenkin aika laihaa.
2912  Yleinen / Vapaa sana / Re: Ohrapirtelöt : 20.08.2007 23:00
Kiitoksia kepille kehuista, ajattelin jo että tässä on epäonnistuttu, kun ei tunnu ketään tämä threadi kiinnostavan, mutta käy tämä tällaisena pienen piirin perjantai topicinakin.

Suosittelen Kozelin Darkia ensimmäiseksi tummaksi olueksi. Todella helposti juotava, hieman karamellimainen. Prosenttejakin on alle neljä, joten tuota voi nautiskella enemmänkin.

Schwaben Brauta en ole vielä edes maistanut, täytynee ensi viikonloppuna sitä hommailla se päkki.
2913  Yleinen / Vapaa sana / Re: Ohrapirtelöt : 17.08.2007 22:52
Lidl:n halpamerkeistä voisin sanoa sen, että ovat kalliimpia kuin suomalaiset. Sen huomaa kyllä maussakin, ei mitään vettä. Aluksi en itsekkään tykännyt, mutta muutaman 24 tlk:n pahvilavan aka kopan kun oli kotiinsa rahdannut, niin alkoi maistua se lidl:n "halpa"pilsneri ihan hyvältä. Saksalaistyyppinen maku, vahvasti maistuu, huomattavasti enemmän katkeroaineita kuin suomalaisissa oluissa.

Lidl:n Perlen Barcher "premium" pilsnerit ovat myöskin kokeilemisen arvoisia. Myydään six packina 0.5L pulloissa, muistaakseni 7e ja risat hintaan. Suhteellisen helposti juotavia, mutta sopivasti egdeä mukana jotta maistuu vielä siinä kahden pullon jälkeenkin.

Mutta lepposia oluthetkiä, täytynee tästä korkata itsekkin uusi pullo!
2914  Yleinen / Vapaa sana / Re: Ohrapirtelöt : 17.08.2007 21:08
No niin, perjantai parhaillaan menossa. Nyt pitäisi porukalla olla jo huurteiset huulilla. Onko uusia elämyksiä haettu vai turvaudutaanko vanhaan tuttavuuteen?

Itsellä kaapissa koppa Olvia, hyväähän se on varsinkin kun tekee fyysistä työtä tällä helteellä ja korkkaa työpäivän jälkeen. Eilen meinasi jo mennä, mutta maltoin odottaa perjantaihin. Kyllä se olut janojuomasta käy, vaikkei janoa viekkään ;D
2915  Yleinen / Vapaa sana / Re: Lurkkijat esiin : 17.08.2007 21:02
Tainut jäädä tämä "lurkki"-mode päälle, kun edellinen boardi katkaisi maksullisuudellaan postailun ja jäi vain tarkkailijaksi. Nykyään tulee päivittäin luettu topiceja, mutta harvemmin jaksaa postailla vaikka muutaman rivin verran jotain sanomista löytyisikin. Ennen oli toisin, suolti paskaa päivittäin useita ellei kymmeniä viestejä. Täytynee tästä ryhdistäytyä ja postata vaikka yksi posti/päivä. Kyllä se aktiivinen foorumi on kaikkien etu.
2916  Yleinen / Vapaa sana / Re: Ohrapirtelöt : 05.08.2007 14:21
Kyllä kotimaiset lagerit menee,  mäyräkoira Olvia mennyt tällä viikolla, hyvää janojuomaa ja kyllä eilenkin meni baarissa ihan Koffia. Ei niissä suurta eroa Stellaan verrattuna ole, mutta juuri se hieno pullo, tieto siitä että valmistettu Belgiassa ja 2.30e hinta nostattavat fiilikset ihan eri tasolle, kuin halpis mäyräkoirasta Olvia kiskottaessa.

Sama homma kuin lumelääkkeissä, aivot hoitaa hommat vaikka litku maistuisikin samalta. Kyllähän jotkut vannovat Lapin Kullan ja Koffin olevan kusta, mutta sitten kiskovat kaksin käsin Karjalaa ja Karhua. Taisi olla iltalehdessä testikin tästä ja siinä todettiin "Kilpailu on hionut massaoluet niin särmättömiksi, että markkinaosuuksista ne eivät voi kamppailla millään muulla kuin mielikuvilla ja hinnalla"

Iltalehden testi:
http://www.iltalehti.fi/hintajalaatu/200707106323907_hl.shtml
2917  Yleinen / Vapaa sana / Ohrapirtelöt : 04.08.2007 00:35
Aiheen ideana siis ei ole keskustella kännistooreista tai baarireissuista, vaan oluista, laatuoluista. Kertokaa kokemuksia, mikä iski, mikä ei. Miten juot oluet ja minkä kanssa.


Oluethan jaetaan kolmeen pääluokkaan:

- Pintahiivaoluet eli alet.

- Pohjahiivaoluet eli lagerit.

- Itsestään villihiivalla käyvät, "spontaanikäymisellä" valmistetut oluet, erityisesti lambicit

Omat suosikit löytyvät lagereista ja spontaanikäymysellä valmistetuista oluista. Juuri sveitsiläiset kirsikkaoluet(lambic) iskevät nautiskelijan suuhun kuin nyrkki silmään. Eniten kumminkin pidän Saksalaisista, Belgialaisista ja Tsekkiläisistä peruslagereista.

Oluthan maistuu parhaalta tuopista juotuna oikean lämpöisenä. Liian kylmä vie maun ja liian lämmin maistuu jo "liikaa". Pullosta juotuna pullo vie hajut ja siten myös maut. Tölkki taas tuo metallisen maun olueen, joten ei sekään ole hyvä. Pulju.comista olen tilannut kylmätuoppeja, ajavat asiansa, mutta ehkä liiankin hyvin, alkaa nimittäin jäähileitä olla oluen pinnassa aika nopeasti. Paras on juoda ihan "tavallisesta" tuopista.

Sitten itse oluisiin, otsikkohan hieman johtaa harhaan, kun kaikkia oluita ei valmisteta ohrasta.

Beck´s


Maistuu niin Saksalaiselta kuin vain voi, alkon sivusto tietää kertoa:


Oljenkeltainen, keskitäyteläinen, maltainen, keskiasteisesti humaloitu


Alkoholi:   5 t-%
Kantavierreväkevyys:   11 p-%
Väri:   5,9 EBC-yks.
Katkeroainepitoisuus:   25 EBU-yks.
Energiasisältö:   120 kJ/100ml
Pakkaustyyppi:   Kertapullo
Suljentatyyppi:   Kruunukorkki


Kelpo olutta, Suomen hinnat vain hieman harmittavat. Jos haluaa iltaansa piristää hyvällä perusoluella, niin Beck´siä suosittelen. Ei mitään mautonta kotimaista, vaan sopivasti "egdeä" Saksalaiseen tapaan. Tehty baijerilaisen puhtauslain(v1516) mukaan, eli oluessa ei ole mitään muuta, kuin mallasta, humalaa, hiivaa ja vettä. Saa nykyään alkosta 5L tynnyreinäkin, mutta en suosittele menee "Olli Hokkas versioksi" eli hapottomaksi.


Toinen perushyvä lager on Belgialainen Stella Artois. Kallis kyllä, mutta sama se, ei sitä pariin pulloon talous kaadu.
¨


Vaalea, kevyt, raikas, keskiasteisesti humaloitu


Alkoholi:   5,2 t-%
Kantavierreväkevyys:   11,8 p-%
Väri:   7,7 EBC-yks.
Katkeroainepitoisuus:   18 EBU-yks.
Energiasisältö:   180 kJ/100ml
Pakkaustyyppi:   Pullo
Suljentatyyppi:   Kruunukorkki


Kevyemmän makuinen kuin Beck´s ja siten vieläkin helpompi juotava. Suosittelen kuumalle kesäpäivälle.



Sitten Lambiceihin. Belgialaisia kirsikkaoluita, vaikkei oluen ystävä olisikaan, niin suosittelen näitä maistamaan.

Lindemans Kriek



Erinomainen nautiskelu olut. Kirsikan maku päällimäisenä, mutta oluen aromit paistavat sopivasti läpi. Tästä pitävät nekin, jotka eivät oluesta juuri perusta. Suomessa hyvin kallista 2.05e/plo/0.25L, mutta hintansa väärtiä. Itse ostan monesti pari pulloa aloitteluksi.


Ja sitten hieman tietoa oluesta ja olutkulttuurista:

Olutsanastoa:
http://kotinetti.suomi.net/petri.leskela/olutsanasto.htm

Wikipedian artikkeli oluesta:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Olut

Oluttyypit:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_oluttyypeist%C3%A4

Olutlasi:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Olutlasi

Pintahiivaoluet:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ale

Pohjahiivaoluet:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lager

Lambicit
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lambic
2918  Yleinen / Vapaa sana / Re: Mielenlujuus testiin! (40 päivää & 40 yötä) : 03.08.2007 20:01
Mitäs huumorintajuttomia heppuja täältä löytyy? Jos ei ole mielekästä sanottavaa, niin turha tulla dissailemaan.

Erittäin hyvä ja hauska aihe. Täytyy toivottaa Ephille mielenlujuutta, sitä tulet tarvitsemaan ja varastojen suuruutta, sillä voi ruveta kyllä kipinöimään alapäässä kun 40pv varastoinnit on loppupuolella. Alkaa varmaan ne kassatytötkin kiinnostamaan ihan eri tavalla kun testi on finaalia kohden menossa. :lol:
2919  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Mitä telkusta tulee? : 19.07.2007 23:57
23:50 Törkytorstai: Häiritsevä tekijä

TV:n kovin ohjelma. Katso ja repeä kahtia.  ;D
2920  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS : 05.07.2007 21:50
Kyllä intin käymisellä saa helpommin duunia, kuin sivariin menemällä. Ainakin omasta kokemuksesta voin sanoa, että kun mainitsee palveluspaikan prikaatilleen ja kouluslinjalleen, niin sanovat monesti miltei suoraan, että tervetuloa. Näin ainakin duuneissa joihin ei kummempia koulutuksia tarvita. Pari kaveria jotka sivariin menivät, eivät päässeet samaan mestaan duuniin minne pari muuta kaveria haki ja jotka sanoivat menevänsä inttiin. Eihän sitä tietenkään syyksi sanottu, mutta voipi miltei arvata.


Nykyään kyllä tuntuu, että jos haluaa inttiin mennä yli 6kk:ksi, niin sitä saakin perustella enemmän kuin sivaria. Tänäänkin duunissa eräs nainen kysyä omia inttiaikeita ja vastasin että "varmaan lyhyimmän kaavan mukaan". Nainen siihen "no se on fiksua!".

Itsellä ei ole halua 12kk:n pestiin, mutta silti näen armeijan erittäinkin tarpeellisena henkivakuutuksena Suomelle ja kyllä sinne pitää miltei se koko ikäluokka saada tai saadaan puhua venäjää lähivuosisatoina. Eli inttiin menen, mutta muut saa mennä sivariin, en sitä sinänsä tuomitse.
2921  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 02.07.2007 22:45
Juu, ei se näyttelijöistä sinänsä ollut kiinni, mutta elokuva vain aiheuttu inhoreaktioita jo ihan pelkällä huonoudellaan. Lisäksi sitten ei niin kivat näyttelijät, niin soppa on valmis, mutta hyvä homma jos pystyit nauttimaan, sehän on elokuvien tarkoitus useimmiten :)
2922  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 02.07.2007 22:26


Jersey Girl (tyttö tuollainen)
 
Melkoisen suoraan katsojan päälle pursotettiin siirapit, draama ei kovinkaan hienovaraista ollut. Mutta kyllä se ajoittain koskettavaksi oli osattu tehdä, mikä on draamalle aina plussaa. Muutama oikein hauska vitsikin oli mukaan saatu.

Hyvä leffa sunnuntai-iltaan ja fiilikseen.

Kauheata skeidaa! Samaa tasoa samaan aikaan Subilta tulleen 100 Women - Pelastava enkeli kanssa, ihan hirveätä kliseiden, hymy poikien ja tyttöjen tanssia. Molempia yritin gini huuruissa katsoa, mutta olivat imelämpiä kuin Hartwallin orginal GIN ja se on jo saavutus. Draamat ovat elokuvien aatelia, mutta nämä olivat jo koskettavien elokuvien irvikuvia, eikä syitä tarvitse kaukaa hakea:
-Ben Afflec
-Jennifer Lopez
-jne..

Ainoa plussa oli, että joukkoon oli mahtunut yksi oikea näyttelijäkin, Liv Tyler.  ;D

Jos pitäisi valita kumman katson,  niin 100 Women - Pelastava enkeli veisi voiton tuntemattomien näyttelijöiden ansiosta.
2923  Yleinen / Vapaa sana / Re: Al-Qaida iskee USA:an tänä kesänä 9/11 -mittakaavassa? : 02.07.2007 22:00
Se on kauhea juttu kun pari valkolaista kuolee tornien sortuessa tai tsunamin pyyhkäistessä. Siitä tehdään isot otsikot ja Bushit pääsevät paasaamaan. Todellisuudessa nuo ovat kumminkin pieniä määriä verrattuna, vaikka Afrikassa kuoleviin ihmisiin tai edes Intian nälkäkuolemiin.

Se kun verta nenästä kaivaa, niin joskus tulee se nyrkki omaan naamaan. Jenkit, britit, muut kusipäät saavat syyttää itseään pommi-iskuista. Ei Suomessa sellaisia ole, "kumma" juttu.

Ja ettei nyt joku luule, että olen väkivallan kannalla, niin onhan se perseestä kun mutut posauttelee lentokoneita ja itseään länsimaissa.
2924  Yleinen / Vapaa sana / Re: Formula 1 -kausi 2007 : 01.07.2007 23:31
Minulla on MTV3 Max, mutta duunin takia ei tälläkään kertaa päässy seurailemaan kilpailua. Radion kautta kuulin, että räkä meni ja voitti. Erinomainen käänne niin helvetin tylsille F1:lle, ei enää Hamiltonin ja McLarenin ylivoimaa, vaan kunnon taistelua. Toivottavasti Räikkönen vie seuraavatkin kisat, niin saadaan loppukaudesta sitten jotain jännitystä ja vastinetta rahoille. Helppoahan se on ollut veikata ja on sillä tienattukin rahaa, kun Hamilton on vienyt pisteitä. Nyt täytyy hieman tarkemmin miettiä, miten heittää veikkauksen kun Ferkkukin on pelissä taas mukana. 
2925  Yleinen / Vapaa sana / Re: Kuva voittaa kuvan : 30.06.2007 22:11
En edes arvannut että Mr. Hasselhoffin jälkeen joku pistää mäkgyyverin.
2926  Yleinen / Vapaa sana / Re: Kuva voittaa kuvan : 30.06.2007 22:09


Tarvitseeko muuta sanoa? 8)
2927  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 28.06.2007 21:51
Stomp the Yard http://imdb.com/title/tt0775539/

Pitkästä aikaa tuli nähtyä musikaali. Vieläpä ihan kelpo sellainen. Kliseinen, mutta viihdyttävä. Tuntuu että aina nämä leffat, joita kohtaa on nolla odotukset nousevat aina positiivisiksi kokemuksiksi. Sitten taas megabudjetilla tehdyt nimi leffat floppaavat aina. Suosittelen katsomaan jos musikaalit ja tanssi/college leffat kiinnostavat vähääkään.

Näyttelijät ovat nevareita, kuten kunnon elokuvassa kuuluukin. Poltetut naamat pilaavat usein tunnelman ja uskottavuuden, tällä elokuvalla ei ainakaan sitä ongelmaa ole. Valkolaisia ei taida elokuvassa vilahtaakkaan, vaan afrot valtaavat näyttämön. Rytmikästä mättöä siis luvassa.

Imdb:n käyttäjät arvostavat elokuvaa kuin mersumies vanhaa Ladaa, mutta paskaakos ne tietävät. Ei silti kannat maailman syvällisimpiä viboja odottaa, mutta viihdyttävä elokuva mielestäni ja oma kokemushan se tärkein on.
 User Rating: 2.8/10 (5,612 votes)


Ephramin kanssa samaa mieltä The Departedista, mestariteos. Itse en pidä yleensä mistään tämän kaltaisista elokuvista, mutta tämä iski ja lujaa. Suosittelen, ei voi olla pitämättä. Pitää otteessaan alusta loppuun.
2928  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 28.06.2007 21:43
Tässä viimeisen kuukauden aikana on tullut ostettua:

-Wii(sports pack)
-lisäohjain(nunchaku+tattiohjaini)
-Legend Of Zelda: Twilight Princess(wii)
-Final Fantasy III(DS)
-Harry Potter: Chamber Of Secrets (GC)
-Harry Potter: Order of the Phoenix (DS)

About  ~600e on mennyt ja kaikki muoveissa paitsi Zelda, jota olen ehtinyt ruhtinaalliset 2h pelaamaan. Pitäisi olla työtön jotta jaksaisi ja olisi aikaa tehdä jotain(pelata) arkipäivinä ja toisaalta pitäisi olla duunissa jotta olisi varaa ostaa edes yksi peli. :-\

On vielä viikonloppuna duunia ja biletystä, joten taitaa Zeldan kunnollinen korkkaaminen siirtyä taasen viikolla eteenpäin, iltavuorosta tultua kun ei jaksa pelata ja aamut nukutaan. Tahdon takaisin opiskelijaksi! ;D
2929  Yleinen / Vapaa sana / Re: No, oletko autoihmisiä? : 28.06.2007 21:34
Kortti on löytyny siitä päivästä asti, kun sellaisen laillisesti on saanut omistaa. Autolla tulee kuljettua kaikki matkat lähikaupasta duuniin. Ennen meni dösällä, mutta kun on autoon tottunut ei ole enää asiaa julkisiin.

Helsinkiin tosin tulee usein mentyä junalla/bussilla ihan vain siksi ettei viitsi maksaa parkkimaksuja ja muutenkin niin helvetisti kätevämpää mennä julkisilla. Varsinkin kun pääkaupunkireissuihin kuuluu useasti ne baarit.

Omaa autoa tuskin hommailen, vaikka vakiduunissa olenkin. Intti kumminkin niin lähellä, että turhia kuluja vain tulisi.

Autona on käytössä useimmiten  porukoiden 206:n pösö:


[kuva ei omasta kotterosta]
2930  Yleinen / Vapaa sana / Re: Juhannus -07 : 24.06.2007 01:49
Tulin juuri raumalta. Hienot festarit olivat, vaikka jo ensimmäisenä päivänä kuoli kolme juhlijaa(pari häkämyrkytykseen, kun keksivät grillata teltassa ja yksi omiin liaaneihinsa)  ja Apulannan Tony Wirtanen jo kuittailikin siitä "kun te olette oikein urakalla ruvenneet tappamaan itseänne..". 

Onneksi oli oma kämppä wanhan rauman keskustassa, niin ei tarvinnut telttamajoituksesta kärsiä. Ei siihen kyllä mahdollisuuttakaan olisi ollut, kun kaikki paikat oli jo täynnä saavuttuamme raumaan.

Paljon tuli tavattua vanhoja tuttuja, työkavereita ja julkkiksia. Juotua ei tullut juuri ollenkaan, parempi niin.

Nyt väsyttää helavatusti, joten hyvät juhannukset kaikille! ;)
2931  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Re: MP3 soittimet : 22.06.2007 07:56
MP3-soittimen virkaa lenkeillä on ajanut vällillä Sony Erikssonin W810i(mitä muuten en suosittele) ja Creativen Muvo 512mb(suosittelen). Puhelinta voisi käyttää soittimena, mutta kuulokkeiden liitin on ruotsalaisittain suoraan anaalista, sellainen kunnon mötikkä. Ei saa edes normi kuulokkeita kiinni, paitsi adapterilla. Lenkkeillessä ääni pätkii ihan vitusti. 400e kankkulan kaivoon. Creative taasen pelittää mallikkaasti ja loihtii lenkkiahdistuksen hyvin poies.

Kuulokkeina toimivat Koss KSC22 SportClip



Äänenlaatu ei päätä huimaa, mutta pysyvät päässä niin kävellessä kuin juostessa. Erinomaiset lenkkikuulokkeet.

Verkkokaupan hinta 18.99e, joten ei tuohon hintaan mitään audioelämyksiä voi odottaakaan.
2932  Yleinen / Vapaa sana / Re: Hymiöt : 22.06.2007 07:46
Hymiöt on jees, mutta niiden väri on oksennuksen vihreä. Se kertonee kaiken ;D
2933  Yleinen / Vapaa sana / Re: Esitelmöi itsestäsi. : 20.06.2007 23:16
Gba, persoonaton nimimerkkihän tuo, mutta toivottavasti sen takaa löytyy särmää. Sama vanha heppu wanhoilta boardeilta, jotkut muistaa, jotkut ei. Viimeinen teinivuosi menossa, eli 19v lasissa. Konsolit löytyy Jaguarista Wiihin ja kaikkea siltä väliltä. Tällä hetkellä  töissä, opiskelua lisää sitten intin jälkeen.

Pitääpä boardien ensimmäinen offtopic tehdä, kun niillä tuli terrorisoitua aikoinaan:

Vilpittömät kiitokset Joel-Sanille uusien boardien luomisesta. Tämähän oli monien idea ja unelma vanhojen muuttuessa maksullisiksi.

Toivottavasti pystymme luomaan laudasta yhtä hyvän ja aktiivisen keskustelufoorumin, tai ellei jopa paremman kuin mitä vanhat boardit olivat.

2934  Yleinen / Vapaa sana / Re: Avatar-ketju. : 20.06.2007 23:06
Naruton naamavärkki hieman modattuna. Pelaajaboardin hyvinä vanhoina aikoina, niin Sasuke, kuin Narutokin vuorottelivat. Tällä kertaa Naruto.
2935  Yleinen / Vapaa sana / Re: Juhannus -07 : 20.06.2007 23:05
Tästä Jussista tulee paras juhannus ikinä. Raumanmeren juhannukseen siis liput hommattu(kaveri), auto tankattu(not) ja valmistelut miltei hoidettu, eli vielä 90% tekemättä.

Ainoa miinus tässäkin hommassa  on se, että työnantajaa kiinnosti pistää työvuoro(iltavuoro, jumalauta) torstaiksi ja siten sen päivän artisteja en pääse katsastamaan.

Festarijuhannusta frendien kanssa, mikäs sen parempaa!
Sivuja: 1 ... 93 94 95 96 97 [98]
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines