Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 95
211  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 27.06.2020 16:28
Oolrait, nyt oli kyllä niin kova tarjous 65 tuumaisesta LG:n B9 OLEDista, että pistin muutaman päivän arvosteluiden ja kokemuksien selauksen jälkeen sen tilaukseen (enkä nähnyt C9:n etuja B9:ään merkittävinä, kun tutkin Rtingsiä). B9 on myös kai yhtä "future proof" kuin C9 ja CX:Saman TV:n hommasin samoilla perusteilla, C9:n hintaeroon en näe perusteita. Oma tv on 55, mutta sekin on pelatessa melkein liian suuri, varsinkin FPS - peleihin soveltuu paremmin pienempikin. Edellinen 40" Sony oli melkein parempi siinä suhteessa. Muuten olen ollut kyllä todella tyytyväinen - musta on oikeasti mustaa ja tv pelitttää erittäin hyvin. Hintalaatu varmasti markkinoiden paras.

Ainoat miinukset tuntuu olevan ettei tuben kautta 4k pyöri aivan sulavasti, mutta johtunee enemmän omista paskoista yhteyksistä, kuin tv softasta. Toisaalta Netflix pyörittää 4k ihan normaalisti, joten en tiedä missä vika.

Kannattaa tossa 65" olla muuten kaveri auttamassa kokoamista, 55" meni juuri ja juuri yksin, mutta kyllä siinäkin kuumotti hieman kun taiteili sen alle 0.5cm paksuisen näyttölevyn kanssa.

Kunhan Nvidia julkistaa uudet näyttikset niin pääsee itsekin PC pelaajaksi vuosien tauon jälkeen. G-Sync on myös tässä B9 halpisversiossa ja usealla kaverilla on tää pelinäyttönä pc:ssä.
212  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 27.06.2020 14:37
Pörssin volatiliteetti (hintavaihtelun voimakkuus) jatkuu aikamoisena. Kurkistetaan mitä alla lymyävä talous sanoo asiaan.
Suomen työttömyysaste on tällä hetkellä..wait for it...17 prosenttia.(TEM) Kyllä luit oikein. Tilastokeskuksen 10% lukema ei nimittäin ota huomioon lomautettuja. Lomautetut mukaan laskettuna työttömyysaste on melkein viidennes koko työssäkäyvästä kansasta. Aika hurjia lukuja. Suomessa on tällä hetkellä  203 400 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Korona tässä on tietenkin taustalla ja lähtökohtaisesti tilanne on väliaikainen mikäli kaikesta selvitään - mutta missä ajassa, vuodessa vai kymmenessä?

Asuntokauppa romahti. Toukokuussa laskua koko maan myynnissä viime vuoteen verrattuna oli 31,5 %. Kerrostaloasuntojen myynti laski 30 %, rivitaloasuntojen 18 % ja omakotitalojen 24 %
Helsingissä myyntimäärät laskivat toukokuussa 29 %, Espoossa 23 %, Tampereella 33 %, Vantaalla 47 %, Turussa 36 %, Joensuussa kauppamäärä notkahti 53 % verrattuna vuoden takaiseen. (LKVK)
Hinnat ei kumminkaan vielä ole joustaneet, vaan hyvin maltillista laskua on ollut. Mikäli kriisi pitkiytyy ja ihmisten ostovoima (lainansaanti & työttömyys) vaikeutuu, tulevat hinnatkin alas, mutta viiveellä. Mikäli talous palautuu nopeasti, vältetään myös hintojen voimakas lasku.

Konkurssien määrä kasvoi tammi–toukokuussa 2020 edellisvuodesta 5,5 prosenttia
Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–toukokuussa 2020 pantiin vireille 1 188 konkurssia, mikä on 62 konkurssia (5,5 prosenttia) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 5 659, mikä on 430 henkilöä (8,2 prosenttia) enemmän kuin edellisvuonna.(Tilastokeskus)

Huomio kiinnittyy teollisuuden ja matkailu/ravitsemusalan konkursseihin. Näissä tietenkin luonollisena selityksenä on koronan aiheuttava asiakaspula, mutta näkyy nuo konkat viivellä muuallakin kun sillä tarjoilijalla ei ole enää varaa kuluttaa samaan tapaan kuin aiemmin. Lisäksi toisen konkka on toisen voitto. Kaupan-alalla konkurssit väheni 4,5%. Eli ei talous täysin pysähdy koronassa, se vain muuttaa muotoaan.

Mitä kysymyksiä nämä talouden madonluvut herättää osakesijoittajassa? Pörssit on nyt melkein samassa kuin ennen koronaa ja kävivät jo jopa korkeammalla kuin ennen koronaa. Osakemarkkina ennustaa tulevaisuutta ja siksi ei ole mielekästä verrata suoraan pörssiä ja alla olevaa taloutta. Silti pitkässä juoksussa näiden tulisi lähentyä, sillä osakkeen arvo pitkässä juoksussa tulee firman tuloksentekokyvystä. Siksi loputtomiin ei voi keulia ja olla kasvua ilman tulosta. Näin kävi tuossa pari viikkoa sitten Wirecardilla, kun kassasta puuttuikin melkein 2 miljardia dollaria joita tilintarkastusyhtiökään ei ollut huomannut moneen vuoteen. Hupsista. -> ensimmäinen saksalainen indeksiin kuuluva yritys ikinä konkurssiin.

Suurin kysymys osakesijoittajalle lienee siis, tuleeko se toinen aalto ja kuinka voimakkaana? (ja jos tulee kuinka hyötyä siitä). Tämä koskee luonnollisesti spekulantteja, jotka haluavat pelata tätä peliä jota talouden ennustamiseksi kutsutaan. Mikäli idea on säästää ja sijoittaa 25 vuoden horisontilla, on melko turhaa edes pohtia koko asiaa. Se vasta tylsää onkin, joten pohditaan tilannetta.

Toinen aalto tulee mikäli ihmiset ryhmäytyvät silloin, kun viranomaisten mielestä ryhmäytymiseen ei ole vielä edellytyksiä. Kiellot ja suositukset ovat olleet edelleen voimassa ympäri maailman. Silti ihmisillä on ollut voimakas tarve kerääntyä tuhansien ihmisten joukoiksi välittämättä kanssaihmisten  terveydestä ja hengestä. Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä onkin kasvanut voimakkaasti ja useassa kaupungissa  tartuntamäärät ovat koko koronahistorian suurimmat. Uusia päiväennätyksiä on tullut jatkuvasti ja koska kuolemat tulee usean viikon viiveellä tulee nämä hysteeriset mellakat aiheuttamaan tuhansia epäsuoria koronakuolemia. Toki ongelmat ovat oikeastaan vain demokraattien hallitsemissa isoissa kaupungeissa, mutta näiden kaupunkien taloudellinen impakti on pienen maan luokkaa ja olisi epälyllistä uskoa, että koronan toinen aalto pysähtyisi vain näihin kaupunkeihin.
USA:n pörssistä omassa salkussa onkin koronakestävyyden jo osoittaneita teknologia- ja peliyhtiöitä. Toinen aalto olisi jackpot näille. Toki USA tuskin täysin sulkeutuu samalla tavalla, vaikka toinen aalto tulisikin. Siihen ei yksinkertaisesti enää ole varaa, eikä toisaalta varmasti haluakaan.

Suomen kannalta toinen aalto on epätodennöisekmpi - tai sanotaanko aalto todennäköisesti kyllä tulee mutta huomattavasti maltillisempana. Suomessa hyvesignalointi pysähtyi tuohon yhteen Helsingissä käytyyn ja sitten oli joukkopsykoosi jo melkein ohi. Ymmärrettiin nopeasti, että ei se Suomen Poliisi taidakaan systemaattisesti teloittaa ketään. Meillä ihmiset ovat käyttäytyneet koko koronan ajan hyvin asiallisesti ja toisten turvallisuus huomioonottaen. Uskonkin, että Suomi selviää lopulta suhteellisen pienin vammoin koronasta. Tämä ei tarkoita, että paluu normaaliin olisi rakettimaisen nopea ja varsinkin Ruotsi tuossa vieressä on SUURI riski.

Suomesta salkkuun olen lisännyt teknologiayhtiöitä (koronakestävyys & suhteellinen edullisuus), sekä hieman ravintola-alaa. Tämä on tietenkin riski, mutta myös suuri mahdollisuus. Esim. NoHo on hyvin saanut ajettua toimintansa ylös ja kassavirta pitäisi olla kesän ajan nettopositiivinen. Hinta osakkeelle on edullinen mikäli paluu normaaliin kulutuskäyttäytymiseen pikkuhiljaa palaa. Toki yritys on hyvin velkainen ja ei kestäisi toista aaltoa, vaan uudelleenrahoitusta tarvittaisiin, kuten tarvittiin vuoden alussakin. Nyt on sisässä jo aivan sairaat voitot, koska nousu pohjilta oli rivakkaa. Silti, kuten Buffet sanoi anna hyvien hevosten laukata ja katkaise tappiot nopeasti. Tätä ohjenuoraa olen tässä noudattanut.

Mitä omalle salkulle kävi 2kk takaiseen?


Kulta-> maltillista nousua
Online Gamling -> melkein tuplat ja myyty -> takaisin salkkuun mikäli droppi (olisi pitänyt pitää pidempään kuten Buffet opettaa)
Konkurssin rajoilla heiluvat arpalaput (esim. ravintola-ala, mikäli selviää koronan yli rebound voi olla raju) -> rajua nousua ja lisätty tasaisesti kokoajan
Yli 50% käteistä . -> käteisen määrä alle 10%
Yksi osake salkussa pakkasella ja salkku muuten ATH

---------------------------------------

Sitten kommentti tehokkaista markkinoista ja yrityksestä nimeltä Finnair

Surullista on ollut katsoa suomalaisten toimintaa kyseisen osakkeen annin kanssa. Ulkomaalaiset välittäjät ovat myyneet vanhaa osaketta ja ostaneet voimakkaasti merkintäoikeuksia ja uutta osaketta. Nytkin vanhan Finnairin osake on tätä kirjoittaessa pörssissä 0,79e ja uuden 0,63. Jos siis ostat uutta osaketta, saat Finnairia salkkuusi 16 senttiä per osake halvemmalla. Eli suomeksi säästät 20% ostamalla uutta osaketta. Silti joku ostaa vanhaa osaketta pörssistä. Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka aina ei kannata hoitaa kaikkea itse - vaan antaa ammattilaisten hoitaa ammattilaisten työt. Huom. tämä kommentti ei koske ketään lautalaista, me olemme keskivertoa viisaampia, komeampia ja pidempiä :)
213  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 20.06.2020 12:06
The Last Of Us 2

Juhannuskrapulasta selvittyäni availin pelikotelon ja iskin tupla Bly-Rayt PS4:n sisään ja aloitin pelaamisen. Paitsi etten aloittanutkaan. Peli vaatii 95 Gt tilaa kovolta ja ensimmäisen levyn 25 Gt asennus vie 30 minuuttia. Fyysisiä pelejä ei tule enää ostettua, joten olin unohtanut kokoaan kuinka kauan levyltäkin nykypelit asentaa. Diginä pelin hinta storessa 69.95 vs liikkeestä 49.95 pakotti kumminkin fyysisen pelin ostamiseen, tuosta saa vielä helposti 30e takaisin, joten ei ole paha maksaa AAA - pelistä julkaisussa 20e.

Palataan joskus kun olen itse peliä päässyt pelaamaan.  :)
214  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 13.06.2020 18:22
Näyttää aivan 2000-luvun wannabe futuristiselta voileipägrilliltä. Varmasti erinomainen laite keräämään pölyä väleihinsä. Isot SSD:t ovat kyllä tervetulleita. Itsellä vanha PS4, jossa 500 gigan joke kovo - pelkästään COD Warzone vie 190 gigaa siitä  :lol:

215  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Millä alustalla pelaat eniten? : 10.06.2020 19:56
PS4 ylivoimaisesti eniten, muita tämän sukupolven koneita ei tullut edes hankittua, sen verran muut harrastukset vie aikaa, että tuntuisi koko genin ostaminen vähän hullulta.

Muuten konsolipelaaminen tulee loppumaan / vähenemään, kuten Scarfilla. Seuraava geni menee kunnon PC:llä. Siihen kylkeen konsoli riippuen siitä minkä broidi/frendit ostaa, lähinnä nettimoninpelejä varten.
216  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox One : 06.06.2020 14:09
Se on kyllä totta, mitä migge sanoi - kyllä ne ohjaimet ennenkin hajosivat.  kaikista tatit löysinä, Cuben C-tatti ihan joke ja N64 keskitatista nyt tuskin tarvitsee edes mainita. Silti mutulla tuntuu, että nykyään joko lisääntyneen tekniikan tai ennaltamäärätyn hajoamisen takia nykyohjaimet menee nopeammin kiertoon. Toki omat standarditkin ovat toki nousseet ja sen 50e ohjaimen uudelleen ostaminen ei ole mikään ongelma.

Yritin etsiä tuota tuntimäärää, mutta ei oikein löytynyt mistään. Ilmeisesti omilta PS sivuilta pitäisi joku yhteenveto löytyä, mutta niin paskasti toimii nekin sivut etten pääse kirjautumaan sisään.

"On the PlayStation Network profile website, you can view your played time on PS3, PS4 and PS Vita. You can also view the trophies and in-game achievements you've earned"
217  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox One : 03.06.2020 11:00
Kun niillä pelailee muutakin kuin AAA-pelejä, joissa kerran 5min painetaan X ja kävellään putkea pitkin, niin ne ei kestä mitään. Tämän genin ohjaimet ovat käsittämättömän surkeaa laatua.Pakko olla samaa mieltä. PS4 ohjaimet ovat kyllä paskinta paskaa mitä konsolimarkkinoilla on ikinä nähty. Kolme ohjainta olen ostanut ja jokaisesta oikea tatti driftaa. Aluksi tuo ei häirinnyt itse pelaamista, mutta FPS-peleissä sniputtaminen vaikeutuu yllättävästi sekä juokseminen muuttui mahdottomaksi COD:ssa ukon runkatessa juoksun ja kävelyn väliä. Huvikseen revin yhden ohjaimen kappaleiksi kun kiinnosti nähdä voisiko noita korjata mitenkään, mutta en tullut hullua hurskaammaksi ja ohjain kaatikselle. Mikäli ostatte kivijalkaliikkeistä nuo ohjaimet,  niin Sonylla on kai 2v huoltotakuu ohjaimiin jos vaan jaksaa kiikuttaa kauppaan ohjaimen.
218  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.05.2020 15:50
Call of Duty: Modern Warfare ja sen Warzone pelimuotoa on nyt takana frendien kanssa vajaa 300h. Pelaajamäärät ova räjähtäneet käsiin ja kaikki kaveripiirissä pelaa tätä aamusta iltaan ja illasta aamuun. Onneksi ostin koronasta Activisionia salkkuunkin, kun tajusin millaisesta huumeesta on kyse. En yhtään ihmettele jos joku 100 miljoonan pelaajan raja menee kohta rikki. On myös hienoa nähdä kuinka aktiivisesti peliä kehitetään ja virheelliset uudistukset vaihdetaan lennosta kuntoon. Aseita nefrataan ja buffataan. Nyt kun tuli vielä kaikista odotetuin pelimuoto Duo Battle Royale, niin peli on melkein täydellinen. Toimii myös hyvin paikkana kohdata frendejä näin korona-aikoina, kun f2f kohtaamisia tulisi välttää.
219  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 25.05.2020 20:46
Fucking noobs
220  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 13.05.2020 19:49
Kävi puhtaat JayeizHit TV:n kanssa. Tilasin Telialta TV:n, maksoin ja sain tilausvahvistuksen. Kolmantena päivänä soittelin aspaan ja kyselin että missä tv? Aspa vastaa että ei ole enää varastossa, annatko tilinumeron niin saat rahat takas. Ei näin. Piti siis selvittää itse missä tv on ja ei mitään hyvitystä vaikka kauppa vahvistettu ja perutaan 3 pv:n päästä kaupan puolelta. Tein asiasta vielä reklan johon vastattiin ettei verkkokauppa ja varasto synkronoi keskenään kunnolla, ei mitään halua tai aloitetta tehdä tehdä kauppaa vaikka ehdotin että voin kyllä ostaa toisen TV:n mikäli asiassa tullaan vastaan jonkun verran. Tyyliin 5% olisi riittänyt.
Ei mikään ihme, että Telian kurssi on jatkuvassa laskussa ja Elisalla homma pelittää.  :)
221  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 08.05.2020 13:06
JayeizH on kyllä laudan Donald Duck. Aina astuu miinaan kun meinaa keulapurjeet reivata ylös.

Asuntokauppa käynee hyvillä kohteille edelleen ja töitä kyllä hyville työhalukkaille löytyy aina. Tosin hetkellisesti joutunee joustamaan siitä mitä hommia ottaa vastaan. Asuntokaupassa korona näkyy viiveellä ja varsinkin heikommilla alueilla.

Asuntokauppa jarruttaa nyt vauhdilla, ja kun se alkaa näkyä kesän tilastoissa, kauppa voi hidastua lisää.

edit: Tässä oli äsken MasterTK:lta a4 kokoinen viesti ennen meikäläistä taisi editoida veks?
222  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Animal Crossing: New Horizons : 05.05.2020 00:19
Breaking News: Bank of Nook slashed the interest paid on savings from around 0.5 per cent to just 0.05 per cent.

Link

Lähteekö Animal Crossinging suljettu talous uuteen nousuun elvyyttävän talouspolitiikan siivittämänä? Fiskaalinen stimulus on nyt melkein käytetty kun AC:n keskuspankki Nook laski talletuskoron 0.05 prosenttiin. Ohjautuuko tallettajien varallisuus riskisempiin assetteihin vai hamstraavatko käyttäjät kultaa? Mikä on talouden senttimentti ja kuluttajien luottamus tulevaisuuteen? Nähdäänkö taantuma vai palauttaako löysä rahapolitiikka nousukauden?
223  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 17.04.2020 22:18
Tulevaisuutta on tietenkin hyvin vaikea ennustaa, mutta voimme tehdä valistuneita arvauksia. Hypon Brotherus on Suomen pätevimpiä asuntomarkkinoiden analyytikoita ja hän näkee markkinan myös hyvin sisältäpäin kun Hypo on yksi asuntolainojen myyjä myös itse. Bortherus ennustaakin finanssikriisin kokoista vaikutusta Suomen talouteen, joka iskisi kovaa myös asuntomarkkinaan. Olen myös keskustellut tuttujen välittäjien kanssa ja kyllä homma kovin nihkeältä tällä hetkellä tuntuu. Asuntojen myyntiajat ovat pidentyneet ja hommat vähentyneet selvästi. Hinnat tulee sitten viiveellä alaspäin kun kauppa ei käy. Psykologialla on tietenkin talouteen suuri vaikutus, mutta niin on reaalitaloudellakin. Vaikka lyhennysvapaita saisikin, niin uutta lainaa ostamiseen ei saa kovin helposti ilman tuloja ja vakituista työtä. Myynnissä on kyllä tavaraa, mutta se ei liiku enää entistä tahtia - tätä tarkoitin sillä että homma on dead. Toivottavasti saat omasi myytyä ja käypään hintaan. Kyllä ihmisten jossain täytyy asua eikä asuntokauppa nyt kokonaan poistu maailmasta vaikka Korona tässä jyllääkin.  :)

Hinnat ja myyntimäärät laskee myös Helsingiss
224  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Mitä tapahtui tänään? : 17.04.2020 14:53
Kannattaa kyllä harkita jos sen ostaisi. Nyt voisi olla tinki varaakin. Itse olen aina kammonnut noita paritaloja, koska sen viihtyvyys riippuu hyvin paljon siitä yhdestä naapurista. Ja jos olisi päässyt tuolla tavalla "testaamaan" naapurin selväjärkisyyden, ostoa kannattaa tilaisuuden tullen harkita. Toki jotkin tilanteet ei vaan ostoa tue tai haluaa erilaisen tai isomman kämpän, mutta jos kämppä on hyvä kaikin puolin, silloin osto voisi olla hyvä vaihtoehto.

Ja uskoisin että omistajakin on vähän koronan varjolla liikeellä, eli motivaatio päästä kämpästä eroon voi olla aika kova. Jos pystyy myymään ilman välittäjiä tms. myyntiprosessia, se on aika kova kannuste myös myydä suoraan vaikkakin vähän halvemmalla.

Joo, oishan siinä ratkaisussa paljon hyvää. Asuinalue ja yhteydet on hyvät, hinta voisi nyt olla ihan kohtuullinen, ja tietty sit se ettei tarvitsisi alkaa muuttohässäkkään. Mutta itse kämppä ei kuitenkaan ole lähellekään täydellinen, ostoon haluttaisiin eri mallista ja tämä on kyllä selvästi osittain rakennettu aika halvalla. Portaat esimerkiksi huutaa ku hinaaja jo muutaman vuoden kulkemisen jälkeen, käytännössä mahdoton päästä alakertaan juuri nukutettuja lapsia herättämättä iltaisin, ja ilmanvaihtopuolen toiminta kans vähän epäilyttää. Ja naapurihan on kans vuokralla, toistaiseksi, että sekin saattaa tuosta vaihtua, tai sitten ei.

Eniveis, pitää tuota vielä puntaroida ja katsella markkinaa. Toukokuun loppuun ainakin odottelevat nähtävästi nykyisten vuokralaisten ostohaluja, ja sen jälkeen ei ole tarkkoja myyntisuunnitelmia vielä, mutta viesti oli silti selvä, että mielellään nää myydään jossain vaiheessa. Ja Partikselta tosiaan hyvä pointti, näin vaikuttaa pykälät olevan. Siinä tapauksessa ei ole tietysti mikään kiire pois, jos/kun ei haluta ostaa, vaan etsiä ehtii sitten, jos sanovat kämpän irti.

Nyt en ostaisi kämppää, ellen saisi tuntuvaa Korona-alennusta asunnosta ja haluaisi juuri sitä kämppää. Asuntojen myyntiajat ovat pidentyneet huomattavasti, markkina on ihan dead. Lyhennysvapaat kun loppuu lomautetuilla ja työttömillä niin voi veri virrata markkinalla ja hinnasta lähteä isostikin pois kun pakkomyynteihin mennään. Kannattaa muistaa että 400 000 suomalaista on lomautusuhan alla ja konkursseja tulee olemaan myös. Kaikki nää tapahtuu viiveellä kun koronan kerrannaisvaikutukset alkaa näkyä. Nää on vain omia spekulaatiota, mutta sanoisin että seuraavan 12kk aikana tulee parempiakin hetkiä ostaa asunto.
225  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 15.04.2020 18:31
Itse kävelin pankkiin ja ostin talon.  :o Nyt on oma iso tontti mahtavalla alueella, kunnon autotalli, on pelihuoneet ja muut elämän tarpeellisuudet, kuten kylppärissä poreallas. Toivottavasti ei enää kerrostaloon ikinä.

Piti ostaa jo muutama vuosi sitten, mutta oli hengenlähtö niin lähellä, että piti ensin saada itsenä nostettua uuteen nousuun.

Onnittelut uudesta talosta! Kaikki luettelemasi ominaisuudet kuuluu kyllä länsimaisen ihmisen perustarpeisiin. Varsinkin poreamme 5/5 kun työpäivän jälkeen istahtaa.

Kerrostalossa asuminen on kyllä paskinta paskaa, ellei talo ole 2010 luvulla rakennettu. Kaikki äänet kuuluu läpi. Toivottavasti tästä pääsee itsekin eroon, muuttaminen vaan on tätä asumistakin vastenmielisempää.

Just keskustelin pomon kanssa puhelimessa, että mikäli etätyöt jatkuu ja niistä tulee standardi niin muutan suoraan ulkomaille tai pois Helsingistä edullisimpaan kaupunkiin.
226  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Paras pelimusiikki, part IV : 14.04.2020 20:51
Battlefield 1 - We will fight

RDR2 - Thats the way it is

Battlefield V - Under no flag


Enempää ei heti tule mieleen, muutamia meinasin iskeä täytteeksi neljänneksi, mutta ei vaan viiti laittaa 4.5/5 tason biisejä.
227  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 05.04.2020 16:46
En nyt tiedä onko niin hieno. Eikös tuo usein fiilistellyt kansanmurhilla ja muilla ihmisten joukkotuhoilla?

En tunne tyyppiä, mutta jos näin oli, niin hieno mies. Kuoli varmaan onnesta, kun
hänen unelmansa on toteutumassa ympäri maailmaa.

Ihmistä arvioidessa pidän muutenkin tärkeämpänä tekoja, en sanoja. Linkolan vaikutus suomalaiseen luonnonsuojeluun on kiistaton. Linkola näki ihmisen olevan osa luontoa, ei nykyinen luonnonpaskaaja joka lisääntyy vimmastusti ja syrjäyttää kaiken muun maapallolta.  :)

Perusti myös Luonnonperintösäätiön joka ostaa metsää ja rauhoittaa sen pysyvästi.

"Luonnonperintösäätiön perusti vuonna 1995 kalastaja-kirjailija Pentti Linkola nimellä Luonnonsuojelualuesäätiö. Säätiön pesämuna oli Pentti Linkolan lahjoittamat 400 000 markkaa, jotka Linkola oli vuosikymmenten aikana säästänyt pienistä kalastajan tuloista ja luentopalkkioista. "

Lahjoitukset: www.luonnonperintosaatio.fi/
228  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 05.04.2020 13:11
Pentti Linkola on kuollut

Pentti Linkola on kuollut. Harvoja aitoja Vihreitä tässä maassa, eli niin kuin opetti. Olen lukenut paljon hänen tuotantoaan ja saa pitkään etsiä yhtä tarkkanäköistä havainnoitsijaa. Monestakaan asiasta en hänen kanssaan ollut täysin samaa mieltä, mutta perustelut mielipiteilleen kyllä ymmärsin. Toista kaltaistaan ei suomesta valitettavasti löydy. Hieno mies.
229  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 01.04.2020 23:03
Ite hakannu Plunderia BR:n sijaan, jotenkin paljon enemmän tekemistä ja mayhemia tässä pelimoodissa.

Noin 50h tullut hakattua, Plunderia kokeilin vasta kun se nimettiin Blood Moneyksi. Ei itseen ihan niin napannut, liikaa menoa ja perseilyksi menee koko pelimuodon pelaaminen ainakin omien kavereideni kanssa.BR rakentaa sopivan hitaasti tarinan lopun jännitystä täynnä olevaan lopputaisteluun.

Kannattaa muuten säätää asetukset kuntoon pelistä:

Scarface TM Linear ohjaus - kiitokset Scarfille muutenkin tinkimättömästä vinkkien jakamisesta, moni peli muuttunut pelattavaksi, kun on säätänyt pelin herran viestien perusteella.

Brightness –Having this higher than normal is going to help you out in maps that are quite dark.
Film Grain –Turn this down.
Tooltips – Off.
World Motion Blur –Disabled.
Weapon Motion Blur – Disabled
ADS Sensitivity (Low Zoom): 1.00
ADS Sensitivity (High Zoom): 1.00
Aim Response Curve Type: Linear
Horizontal Stick Sensitivity: 13-15
Vertical Stick Sensitivity: 13-15
Värit: värisokea versio, kokeile millä näet parhaiten

En edes muista kaikkia ulkoa, juoksu kannattaa olla tactical sprint jotta ukko juoksee heti eikä peukalo rasitu painaessa tattia ja tavaran ottaminen kannattaa olla "tap" jolloin nopealla neliön täppäämisellä saa aseen maasta napattua ja ovet avattua

Jos lautalaiset tätä pelaa muutenkin niin voidaan ottaa pelit joku pv  :)

edit: ja mappi kannattaa muuttaa neliöksi, enemmän pinta-alaa ja audioista kaikki musiikit sun ohjaimen äänet hiuksista vittuun niin kuulee puheen.
230  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 01.04.2020 22:43
Pieni korona update salkusta - plussalla ollaan!  8)

Miten tähän päädyttiin pörssiromahduksen jälkeen? Maltti petti ja kun pohjiin valuneet arvostukset alkoivat liikaa himottamaan oli hypättävä ostonappulan päälle tasajalkaa. Tuli myös hommattua 5-figures vipu limiitti, josta tosin en ole vielä juurikaan ammuksia lyönyt pelii.

Pohjilta nousu olikin aika rajua ja moni osake tuplasi pohjalta silti ollen 30% vuoden alun huipuista. Hyvä ajoitus siis oli aika helkkarin tärkeää, tuli tehtyä viikossa usean vuoden tuotto. En pidä tätä fools bull runia silti minään pitkän nousun alkuna, jenkeissä jo 200k sairastunutta ja omissa exceleissä laskemani miljoona tän viikon lopulle kokonaislukemana on melkein jo saavutettu. USA:ssa terveydenhuolto ei todellakaan tule kestämään tulevaa mayhemia ja kunnon lockdownia ei edes vielä harjoiteta kaikissa kaupungeissa. Japanissaa tartunnat ovat kiihtyneet ja ruotsin avoimien ovien jalla jalla jätte bra strategia vaikuttaa olleen myös virhe. Suomessa onneksi tartunnat ovat lähteneet laskuun, olisiko mahdollista, että Suomi Finland ponkaisee tästä suosta ensimmäisenä ulos?

Oma salkku:

Kultaa (suojaa rahan printtaamisen negatiiviselta vaikutukselta)
Online Gamling (todella edullisia kaikilla mittareilla mitattuna, tilastot kertoo että pelaaminen on räjähtänyt käsiin, romahtaneet arvostukset vedonlyönnin pysähdyttyä nyt seinään, ensi vuonna useita arvokisoja, pienet kiinteät kustannukset, velattomia firmoja )
Konkurssin rajoilla heiluvat arpalaput (esim. ravintola-ala, mikäli selviää koronan yli rebound voi olla raju)
Yli 50% käteistä (jos videopelit on jotain opettaneet, niin älä ikinä ammu viimeistä lipasta tyhjäksi) - parempiakin oston paikkoja tullee - sen verran päin helvettiä maailmalla koronaa koitetaan taltuttaa.
231  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 21.03.2020 21:00
Call of Duty: Warzone

Enpä muista milloin oon viimeksi CODeja pelannut, taitaa olla yli 10 vuotta sitten. Onneksi tuli tämä ilmaisversio ladattua, nyt on tällä viikolla varmaan melkein 30h jo pelikellossa frendien kanssa. Todella addiktiivinen Battle Royale - peli, ei ihme että 30 miljoonaa pelaajaa jo kasassa ja servut juntturassa. Nyt vielä karanteenissa koko maailma, niin peliseuraa löytyy jatkuvasti.
232  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 21.03.2020 14:16
Ensin vähän taloudesta - sitten omasta strategiasta.

Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Vaikka babbys first osakesalkku onkin ~30-60% miinuksella, niin todellisuudessa ollaan peruutettu vasta aivan marginaalisesti alaspäin. Nyt ollaan SP500:ssa vasta vuoden 2017 tasolla (mainitsinkohan tästä jo, ei enää muista kun puhuu tästä samasta aiheesta 9-10h joka päivä). Eli kuten eräs osakestrategi sanoi, ollaan vasta hypätty maton reunalta. Kaikki riippuu tietenkin siitä kuinka nopeasti päästään palaamaan normaalioloihin, Kiina tulee olemaan tässä ennustava esimerkki mistä voidaan päätellä paljon. Mikäli Kiinassa onnistutaan nyt palaamaan normaaliin ilman uutta tartunta-aaltoa ja piikkiä kuolemissa, niin voidaan ennustaa pandemian menevän ohi suhteellisen nopeasti, jopa tän vuoden puolella. Mikäli taas tartunnat palaavat joudutaan veivaamaan lockdownien ja normaalin välillä luultavasti pidempäänkin ja tämä luonnollisesti vaikuttaa talouteen negatiivisesti.

Keskuspankit kautta maapallon survovat nyt tukipakettia talouteen ja valtiot takaavat firmojen lainoja. EKP on valmis ostamaan rajattomasti euromaiden velkaa, tämä pelasti (viivästytti) Espanjan ja Italian konkurssilta. USA ehdottaa kaikille alle 99 000$ vuodessa tienaaville 1200$ shekkiä. Elvyytystä, joka maksetaan tulevaisuudessa sitten korkeampina veroina. Rahan määrä ei tule olemaan ongelma tässä kriisissä, vaan se voidaanko konreettisesti tehdä töitä ja kuluttaa, vai istutaanko hikkyina karanteenissa kuinka kauan.

Usassa, Intiassa, Afrikassa ja Venäjällä tartunnat ovat vasta aivan alussa - mikäli uskomme tilastoja siitä mitä muualla on tapahtunut. Vaikea nähdä, että näissä maissa onnistuttaisiin taudin torjunnassa Kiinaa ja Eurooppaa paremmin. Euroopassakin kriisi on vasta alkuvaiheessa.

Tämä on syy siihen miksi en vielä ole siirtynyt isosti ostolaidalle, vaan omasta salkusta yli 90% on tällä hetkellä käteisessä. Olen myös vipua hommaamassa ainakin 2-3x salkun verran. Tämä voi olla Kabanossin sanoin "jopa once in a lifetime -hetki". Ajattelen tismalleen samoin. Olen tätä romahdusta salaa ja julkisesti toivonut jo hyvin pitkään. Tässä iässä olisi viimeisiä mahdollisuuksia päästä rouhaisemaan pohjalta, jos meinaa keski-ikäisenä nauttia hieman parempaa Kobe-härkää osingoilla. Tätä treidaamista ei pidä sekoittaa pitkänajan sijoitussuunnitelmaan, eläkeajan sijoituksiin en ole koskenut, vaan se noin 10% potti on edelleen pysynyt holdissa ja siinä on jatkettu ajallista hajauttamista kuten ennenkin. On eriasia yrittää rajua nousua 10v ajanjaksolle vs se miten sijoittaa 30-40v horisontilla. Tämä on mielestäni hyvä strategia
 myös mielenterveyden kannalta, kun sulla on potti korvamerkattuna sinne 40 vuoden päähän, niin ei aiheuta mitään ahdistusta nykyinen varallisuuden hetkellinen lasku näissä varallisuuserissä. Jokaiselle tavoitteelle tulee olla oma suunnitelma.

Kannattaa myös muistaa, että osakemarkkina ennustaa tulevaisuuden tuottoja, joten osakemarkkina tulee nousemaan ja toipumaan aiemmin ja nopeammin kuin itse talous. Siksi kokonaan markkinalta pois oleminenkin on myös riski ja ne parhaimmat nousut jää varmasti saamatta, mikäli yrittää täydellisesti ajoittaa markkinaa. Kyllä tässä ostohousut varmasti jalkaan saadaan, mutta halua ensin nähdä USA:n reaktion kun paska osuu kunnolla tuulettimeen.

Ja sitten vielä muistutus kuinka IT -osakkeille kävi romahduksessa. Ne ketkä uskoivat 5 dollaria per osake maksavan kirjakaupan nousevan maailman mahdiksi syövät nyt aamupalaksi Kobea ja iltapalaksi niiskuttavat koronan sijaan puhdasta kokaiinia huoran persvaosta ;D233  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 19.03.2020 21:07
Pää kestää jos on noudattanut sijoittamisen kultaista sääntöä: sijoita korkeintaan vain sen verran, mitä olet huomenna valmis menettämään.

Meikäläisen rahastoissa ei ollut mitään turvamekanismeja. Tk:n kanssa samaa mieltä, että todennäköisesti pahin on vielä edessä. Tässä esim iltalehden artikkelista lainattua:” Globaalia talouskriisiä ei voi estää

Globaalin talouskriisin alkua on lähes mahdotonta estää, arvioi GnS Economicsin raportti koronaviruksen vaikutuksista.

Raportti tarjoaa useita skenaarioita, mutta niistä todennököisimmäksi arvioidun mukaan epidemian huippu sijoittuu Kiinassa maaliskuuhun ja globaalisti touko–kesäkuuhun.

Yritysten konkurssit sekä asuntomarkkinan romahdus iskee Kiinaan, mikä sysää maan pankit kriisiin kesään mennessä. Myös Eurooppa vajoaa syvään taantumaan. Tämä laukaisee uuden pankkikriisin, joka leviää nopeasti maailmalle.

Maailmantalous putoaa kahdeksi seuraavaksi vuodeksi kuoppaan, mutta alkaa toipua hitaasti vuonna 2023, arvioi riippumaton ennustetoimisto GnS Economics.”


Oon painanut viimeiset 4kk ylitöitä keräten sotakassaa ja nytkin tää kk on mennyt tehden överipitkää päivää koronan takia. Viimeksi on ollut 2pv vapaata putkeen varmaan viime vuonna.  Ihan täysi paniikki markkinoilla ja töitä olisi kymmenkertaiselle määrälle asiantuntijoita. Sinänsä ristiriitaista, että muuten kaupunki on kuin zombieleffasta ja porukkaa painetaan pihalle YT:n ja lomautuksien voimin. Ei oo ehtinyt kommentoimaan tai lukemaan lautaakaan juuri ja täytyy tähän talousketjuun varmaan pidempi kommentti kirjoittaa myöhemmin, mutta oli pakko kommentoida tätä Tuomas Malisen GsN Economics raporttia. Kyseinen heppu on ennustanut edellisestä finanssikriisistä asti maailmanloppua ja GsN:n firman päätuote on juuri myydä katastrofiin varautumista yrityksille. Eli pukki kaalimaan vartijana, sen lauluja laulat kenen leipää syöt. On se rikkinäinen kellokin kaksi kertaa päivässä oikeassa. Sinänsä mielenkiintoista juttua heittää ja itsekin olen seurannut vuosia hänen juttujansa ja mielestäni onkin viisasta lukea monelta eri kantilta taloudesta mielipiteitä, jotta voi itse muodostaa mahdollisimman kattavan kuvan siitä missä ja mihin ollaan menossa.
234  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 18.03.2020 11:04
Pointti oli siinä että Kiina on saanut tapaukset vähenemään ja tilanteen haltuun. Ymmärtääkseni siellä on kenttäsairaalatkin pitkälti suljettu, niin tämä tieto ymmärtääkseni pitää oikeasti paikkansa.

Se on aivan totta että Kiina hoiti alkutyön aivan päin persettä. Kuten aina. Meinasin myös vastata tuohon Cyruksen Kiinan ylistysviestiin, mutta jätin tekemättä kun kaveri on oikeasti jo vähän hysterian puolella :) Silloin ei viestintä oikein mene läpi.
Ja en varsinaisesti vitsaillut tuosta varainsiirrosta. Pointtina se että seurauksia olisi pakko tulla. Kiinahan tämän kaiken aiheutti omalla pinnallisella asenteellaan ja "elävän ruuan toreillaan". Toivottavasti firmat tajuavat kuinka vaarallinen Kiina on bisnekselle kaiken näiden järjettömyyksien takia ja vetävät tuotantoaan pois kunnes tapahtuu muutos. Globaalissa maailmassa tuollaiset toimintatavat eivät vain yksinkertaisesti ole hyväksyttäviä.

Kiinan syytä koko homma, mutta hienoa nähdä miten diktatuuri hoitaa asiaa suhteellisen rivakkaa tahtia - ainakin verrattuna moneen muuhun maahan. Kiinan luvut ovat luultavasti oikean suuntaiset, sen voimme todeta mm. Diamond Princess laivasta, jossa korona jylläsi ja 712 tapausta todettiin. Näistä 7 on kuollut eli karkeasti noin prosentti. - Kiinan Wuhanissa death rate oli 5,8%. Kiinassa on useat tehtaat jo käynnistetty uudelleen, tämän voimme päätellä sateliittikuvista. Talous pyörii mahdollisesti jo noin 60-70% kapasiteetilla normaalista. Mikä tukee kuvaa V -muotoisesta kriisistä, eli jyrkästi alas ja jyrkästi ylös.

Suomi on samassa veneessä Italian kanssa sen suhteen, että meillä on hyvin iäkäs kansa. Yli 70 vuotiaita on ~ 875 000, iäkkäiden kohdalla korona niittää porukkaa luonnollisista syistä johtuen aika lujaa. Onneksi meillä ihmiset asuu hyvin harvassa, tämä voi vielä osoittautua pelastukseksi - vaikka hallitus jäätyi aluksi totaalisesti suomalaisten suojelemisessa (vrt. muu maailma). Suurin pelkohan suomessa on sairaaloiden tukkiutuminen Italian tapaan, jolloin ei voitaisi hoitaa muita tapauksia ja porukkaa alkaisi kuolemaan muihin hoidettaviin sairauksiin. Tällä hetkellä tilanne näyttäisi olevan kumminkin hallussa - toki testejä ei enää tehdä kaikille, joten voi olla myös valheellinen turvallisuuden tunne. Noh turha itse kommentoida mitään näihin, kun oma koulutus on taloustieteessä eikä lääketieteessä.

Talouden näkökulmasta suurin riski ei välttämättä edes ole itse korona Suomessa, vaan Italian mahdollinen konkurssi, joka koituisi suomalaisten veronmaksajien maksettavaksi aivan vitun ison tukipaketin muodossa. Tästä olen jo hyvin pitkään varoitellut hyvinä aikoina. EU:lle ruusuisia päiviä, vedonvälittäjät antavat jo 14% todennäköisyyden Italian erolle eurosta.

FED (Yhdysvaltain keskuspankki) pudotti jo koron nollaan, tämä ei auttanut ollenkaan - koska se oli viesti markkinalle paniikista. Ruotsi antaa 30 miljardia, Ranska 300 miljardia ja Trump pyysi 850 miljardia kongressilta. Suomi pohti 5 miljardin pakettia. Virusta yritetään hoitaa printtaamalla rahaa. Suurena ongelmana näen myös äärimilleen viritetyt yritykset, kuten sijoitusketjussa sanoin suurin osa viime aikojen pörssien noususta on puhtaasti omien osakkeiden ostoista johtuvaa. Coca-Colan luulisi olevan velaton yhtiö, ja paskat 175% velkaisuusaste kun on ostettu omia osakkeita - sama koskee todella suurta osaa suuryrityksistä. Nyt osa näistä velkapommeista voi laueta, mikäli firmalle tulee akuutti kassakriisi jossa ei voida lyhentää velkaa ja tuloja ei tule, kun kansa ei kuluta. Tästä syystä rahan printtaaminen ei tosiaan toimi ihan kaikkiin ongelmiin. Ranskan Macron lupasi, ettei kukaan mene konkkaan - valtio(veronmaksaja) siis maksaa viulut maksoi mitä maksoi? No, on tämä nähty ennenkin, too big to fail ja valtiot nostaa kassasta massinpaskaa ja never stop the madness uuteen kriisiin asti.

Noh, pitäisikö mennä paniikkiin? Ei tosiaan, maapallon mittakaavassa koronakuolemat ovat yksi kärpäsen paska. Pelkästään nälkään kuolee päivässä enemmän, kuin koronaan vuodessa. MasterTK:n asenteesta kannattaa poimia ainakin se, että näkee tilanteen myös mahdollisuuden kautta. Nyt on aivan loistava aika aloittaa pitkäjänteinen osakesijoittaminen. Sijoittajat ovat myös ne jotka laittavat talouden taas rullaamaan tämän äkkipysähdyksen jälkeen, niitä jotka ottavat riskiä kun muut ovat siilinä kuusen alla.  :)

235  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 11.03.2020 23:19
No kyllä pää sinänsä kestää vaikka ei varmasti pääse voitolle pariin vuoteen. Tullu kuukaudessa about 18% alas. Suurin osa tosin sellasia joiden kuvittelisin nousevan takaisin jollain aikataululla. SRV ja Nokia tietoisesti riskisimmät laput. SRV:n saattaa nielaista joku isompi, mutta tästä tuskin kovia tappioita tulisi, jos ollenkaan. Nokia on ihan arpaa. Tosin jos käteistä olisi, ostaisin Nokiaa lisää. Sen osien summa on vain sen verran kova, että tähän hintaan siitä saa varmasti jossain vaiheessa rahansa takaisin. Arpaa on että koska. Jos 5G menee penkin alle pahasti tai Korona aiheuttaa lisää suuria ongelmia, tiliä voi joutua odottelemaan 6G:hen asti tai sitten joku ostaa sen pois, jolloin tili olisi todennäköisesti selvästi pienempi.

Kai tässä tulee salkun päällä istuttua, keräillen samalla kymppejä tililtä sivuun jos pääsisi edes vähän hyödyntämään laskua.

SRV:tä pakko kommentoida ja korostan et nää on vaan omia pohdintoja joiden perusteella ei pidä tehdä juuta eikä jaata, vaan tutkia asiat itse.

SRV teki 2019 tappiota 1.85e/osake, nykykurssi euron pinnassa. Talous kuralla, velkainen tase jossa 422 miljoonaa euroa velkaa josta korot juoksee kokoajan. Markkina-arvo enää 67 mil eur. Tiedotti myös kahden osakeannin järjestämisestä, eli omistajien taskulla pitäisi käydä.

Vaikea nähdä millä kilpailuedulla SRV haalisi projekteja ja kääntäisi suunnaan nettopositiiviseksi. Firma on tullut yli 75% 3v aikana alas eli mitään todisteita rahan suuremmasta takomisesta ei ole. Esim YIT:hen verrattuna PE luku on kokoajan ollut korkeampi. Kaikki on toki mahdollista, mutta mikäli korona vielä tässä lykkää seuraavaa rakennusbuumia vuodella tai kahdella eteenpäin niin vaikea nähdä positiivisia ajureita firman kurssille ainakaan seuraavan vuoden sisään. Toki mikäli käänne tapahtuu, niin onhan tuo jo melkoisen alas nuijittu. Toivotaan että investoinnit ja rakentaminen lähtee Suomessa uuteen nousuun  :)
236  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 28.02.2020 22:14
Menny taas täysin päin persettä ajoitukset ostoissa ja myynneissä tänä vuonna ja nykytilanne vaan korostaa sitä. Pörssissä menossa kunnon ale ja meikäläisellä oli käteistä muutama hassu satanen. Vittu sentä. Kohta on pakko lopettaa pörssin seuraaminen ja jättää rahat patjan alle tai ostaa sokeana jotain indeksiä, kun pörssin seuraamisen ja sijoittamisen yhteisvaikutuksesta jää aina paskan maku suuhun.

Ei kannata olla liian itsekriittinen olla noiden suhteen. Korona oli ns. musta joutsen jonka näkemistä ei voinut nähdä. Nykyinen tilanne on hyvä muistutus pelin luonteesta, jossa varallisuus siirtyy kärsimättömien sijoittajien taskuista kärsivällisten taskuihin. Joskus se aika voi tosin olla todella pitkä. Esimerkiksi vuoden 1929 pörssiromahduksesta pääsi omilleen parissa vuosikymmenessä. Tämä toki jos harrasti vain buy once and forget strategiaa. Siksi on äärimmäisen tärkeää olla ostolaidassa pitkäjänteisesti, tämä takaa keskiarvotuottoon käsiksi pääsemisen.

Omakin salkku on tältä vuodelta ihan vitun isosti pakkasella ja luonnollinen fiilis on "nyt mä myyn ja palaan sitten markkinoille kun alkaa nousukausi". Tätä tunnetta vastaan pitää taistella. Osakesäästäminen on systemaattista järkihommaa, jota tehdään vuosikymmenten aikajänteellä.

Thyssenin treidi oli itselläkin sysipaska. Thyssen sai koko Euroopan historian suurimman private equityn tekemän kaupan 17.2 miljardilla eurolla, kun yrityksen pörssiarvo on alle 6 miljardia euroa. Mitä sanoivat sijoittajat? Osake laski 5% seuraavana päivänä, koska korona. Aina oikeat päätelmät eivät johda "oikeaan" lopputulokseen, eikä "aliarvostus" välttämättä purkaudu.

Pössyfirmoista on pahin kupla puhjennut jo ja nyt on death match menossa. Jos pitäisi nyt jotain pössyä ostaa, ostaisin suurimpia joissa on tupakkayhtiöt takana tuomassa kassaa tarvittaessa. Korona vielä auttaa pulkkamäkeä ja tänäänkin nähtiin 10-20% tipahduksia.

Global Times (kiinalainen lehti) teki kyselyn kiinalaisille yrityksille ja 6% ilmoitti menevänsä konkurssiin koronan takia ja 60% tulee olemaan vaikeuksissa. Sinänsä virushan ei ole kovin vaarallinen niiden tietojen mukaan mitä mediassa on nyt esitetty, kuolleet ovat olleet jo muutenkin viimeistä vetäviä yksilöitä ja jonkun perussairauden murtamia. Toki epäilyttää miksi koko Kiina on karanteenissa, jos kyseessä on vain normaali flunssa. Twitterissä myös leviää hyvin kyseenalaisia videoita, joista voisi päätellä Wuhanissa olevan menossa joku holokausti 2.0. Kaikkea ei pidä uskoa mitä internetissä näkee ja kuulee. Talouteen tällä tulee olemaan lyhytaikaisesti hyvin merkittävä negatiivinen vaikutus, toimitusketjut ovat jo monelta osin katkenneet ja Applellakin on vaikeuksia valmistaa iPhonea. Globalisaation ihanuus nähdään siinä, että kun yksi osa kusee, niin koko keho menee tukkoon. USA:n antibiooteista valmistetaan 92% Kiinassa ja penisiliinistä 100%. Siinä voi alahuuli alkaa Texasissa väpättämään globalisaation rakastajilla.

Hongkongissa alettiin jo jakamaan helikopterirahaa, jokainen asukas sai 10 000 honkkarin dollaria lapaan ja pienet firmat saivat täyden valtiontakauksen lainoilleen. Tällä yritetään stimuloida taloutta, joka on totaalisen jumissa koronan takia.

Euroopassa EKP on yrittänyt samaa alentamalla korkoja, mutta kaikki raha on mennyt suoraan osakkeiden hintoihin, mikä taas ei auta taloutta paskaakaan. Tämä on johtanut valtaviin varallisuuseroihin omistavan luokan ja tavallisten pulliaisten välille. Asunnon, osakkeiden ja muun sijoitusomaisuuden omistajien varallisuus on kohonnut vuodesta toiseen finanssikriisin jälkeen ja tavallisen palkansaajan ostovoima on heikentynyt. Euroopassakin helikopterirahan jakaminen voisi olla tehokkaampi keino jakaa varallisuutta tasaisemmin.

Ei kukaan edes muista koko koronaa parin vuoden päästä, mutta sillä välin eletään varmasti hetken aikaa hyvin synkkiä aikoja. Inhimillinen tragedia tämä tulee olemaan suurelle määrää ihmisiä, ilmastonmuutoksen ja maapallon kannalta taas hyvä asia, kulutusjuhlat on hetken seis ja kriisin ansiosta Kiina on esimerkiksi kehittänyt valonnopeudella VR -laitteita ja etätyöskentelyä.

Everyone talks about buying when there is blood in the streets until they see red  8)


237  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 06.02.2020 20:58

Videon tekstittämisestä tullut tuomio on varsin mielenkiintoinen. Junes on vissiikin kuitannut sakot twitteri juttujen mukaan myymällä näitä tekstityksiä, tuleekohan tästä vihapuheen myynnistä vielä kolmas tuomio.
238  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 06.02.2020 17:37
Logged in

Yle Areenasta loistava dokumenttisarja nuorista suomalaisista syrjäytyneistä miehistä. Viisi tarinaa siitä miten elämä on heitellyt ja miten pelaaminen toimii pakopaikkana heille. Pelaamista ei onneksi esitetä syynä syrjäytymiselle vaan dokkarissa oikeasti dokumentoidaan elämää, eikä tuputeta mitään valmista ideologiaa.

Katsoin putkeen koko sarjan yhtenä päivänä,
suosittelen vahvasti!
239  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.02.2020 13:43

Creed: Rise to Glory - PS VR


VR linjalla jatketaan. Tää on eka videopeli konsolilla, joka on saanut itsellä hien pintaan ja fyysisesti rankin peli mitä oon pelannut. Testailin pari pv sitten ekaa kertaa ja vieläkin on kädet ja yläselkä kipeänä. Toimii todella hyvin esim. alkulämmöiksi kovemmalle treenille. Varjonyrkkeilyähän toi on. Nyrkkeily itsessään on hauskaa ja hienoa miten koko kroppaa saa käyttää mukana. Päällä ja keholla väistellään lyöntejä ja käsillä suojataan ja tietenkin lyödään. Ihan täydellisesti tuota lyömistä ei ole toteutettu, vaan välillä nyrkkeily on melkoista hutilyömistä ja lyönnin kovuudella ei juuri ole vaikutusta tai sitä ei ole kovin hyvin saatu mallinnettua peliin. Creed tarjoaa kumminkin hyvän kurkistuksen siitä mikä potentiaali VR:ssä tulevaisuudessa oikeasti on. Myös treenaaminen salilla on mukavaa ja aika fyysisesti uuvuttavaa puuhaa varsinkin jos laittaa koko kropan peliin täysillä. Tämä ei tosiaan sovi pelaajille jotka haluaa maata sohvalla. Peliä kuuluu pelata seisten.

Suosittelen jokaiselle VR:n omistajalle, todellakin peli joka kuuluu kokea. Hintakin on halpa 25e Storesta ja fyysisenä saa vieläkin edullisemmin.

Katso tää video pelistä!
240  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 18.01.2020 17:05
Hankintameno-olettaman puuttuminen ei pilaa osakesäästötiliä – katso laskelma

Hyvä artikkeli, joka puolustaa osakesäästötilin korkoa korolle efektiä, vaikka hankintamenon puuttumista on paljon nyt kritisoitu.
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 95
Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines