Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15
Tulostusversio
Aihe: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy?  (Luettu 157819 kertaa)
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #300 : 17.12.2020 11:03 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Bitcoin näköjään lähti raketoimaan.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #301 : 06.01.2021 15:09 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Vuoden vaihtumisen kunniaksi ajattelin testata kryptoja hiukan. Yritin etsiä vanhoista viesteistä mitä saitteja porukka on käyttänyt treidaamiseen, mutta ei nyt osunut silmiin, vaikka mielestäni näistä on puhuttu. Joten milläs porukka treidaa?
Itsellä sattui eteen sellainen kuin coinmotion joka tuntuu suht simppeliltä ja suomenkielinen joka olisi pieni plussa kun liikutaan treidaamisen sanastossa. Mutta välityspalkkio on mielestäni suht suolanen 2%. Muistelisin että kulut on yleisesti aika paljon matalammat vai olenko ymmärtänyt väärin?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #302 : 06.01.2021 15:15 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Itelläni on pörssistä sertifikaatteja, jotka seuraavat kohde-etuuden kehitystä. Lähinnä vaivattomuuden vuoksi. Olen laiska.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #303 : 06.01.2021 15:25 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Itse laitoin aikanaan nyyppäystävälliseen Coinbaseen pari satasta. Rajattu valuuttavalikoima ja shoppailu vissiin kallista, mutta en ole jaksanut tämän enempää hifistellä.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #304 : 06.01.2021 19:59 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Binance on ylivoimaisesti paras paikka. Coinmotion on toki helppo valinta suomalaisille, jos haluaa suoraviivaisen palvelun ja maksaa kalliita maksuja, mutta eihän noissa paikoissa ole oikeasti juuri mitään ominaisuuksia, tai valikoimaa verrattuna Binanceen. Tietenkin jos ostaa pelkkää Bitcoinia tai Ethereumia, niin ihan sama kai sitä on, mitä paikkaa käyttää. R-Kioskitkin varmaan myyvät niitä kohta.

Ihan hyvin lähtenyt lentoon nämä markkinat jo viime kertaisesta viestistä. Bitcoin tuossa 35 000 dollaria ja Ethereum rikkoi 1000 dollarin rajan nopeammin kuin osasin kuvitella. Vechain sijoitus kukoistaa myös. Pelkästään viime vuonna laittamani 3000 euron pieni sijoitus on nykyään yli 25 000 euroa arvoltaan. Tuossa ei ole mukana vielä mitään treideja tai säkkiä, joka lojuu usb-tikulla. Vähintään 10x saa arvoa nousta, ennen kuin nostan sieltä mitään. Kryptojen markkina-arvo rikkoi myöskin 2017 huipun, sillä isommat instituutiot ja sijoitustahot ovat myöskin kiinnostuneet viimein kryptoista. Perinteisistä osakemarkkinoista ja kullasta virtaa myös rahaa jatkuvalla syötöllä sisään.

Ahneeksi ei kuitenkaan kannata ryhtyä, tai menettää voittonsa. Tällä hetkellä kaikki huutaa taas kerran overbought-tilaa niin pahasti, että piti nostaa osa voitoista talteen ja odottaa pientä korjausliikettä alaspäin. Joku -30% punaiset päivät ei olisi vielä mitään, kun oma lompakko näyttää yli 400% plussaa viimeiseltä kahdelta viikolta. Ihan pelkkää vihreää ei voi olla päivästä toiseen.

Tuntuu ihan hemmetin hyvältä, kun kolmen vuoden ostelut ja usko omaan tekemiseen palkitaan, vaikka sai kuunnella ympärillä olevien epäuskoisia juttuja kuukaudesta toiseen. Ihan surrealistinen olo. Nyt toki työkaverit päivittäin laittavat viestiä, että mitä kannattaisi ostaa, kun hirveät nousut jo takana. Aika klassista.


« Viimeksi muokattu: 06.01.2021 20:18 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #305 : 06.01.2021 21:44 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Onhan tämä varmasti perehtyneille melkoista juhlaa, nyt jo toista kertaa isoa ryntäystä ja paljon pienempiä voittoja myös välissä, jos on oikeasti jaksanut pelata peliä. Itse heräsin seuraamaan tilannetta muun maailman kanssa silloin, kun Bitcoin ekan kerran kävi parissakymmenessä tonnissa. Sen sijaan, että olisin kauheasti alkanut jossittelemaan, pidin kryptot rauhassa takaraivossa ja noin vuosi myöhemmin laitoinkin ekaa pientä puuharahaa sisään jokuseen valuuttaan, kun uusi pohja näytti tulleen saavutetuksi.

Nyt olisi tietty taas helppo harmitella, että olisipa laittanut kiloja, mutta raa'at faktat kuitenkin on, että a) ei olisi ollut mistä laittaa, ja b) enhän minä vieläkään näistä mitään ymmärrä. Hyyyyvin isoilla linjoilla ehkä jotain oppinut kurssien käyttäytymisestä, mutta vieläkään en kyllä osaa heittäytyä hirveän isosti opettelemaan ja seuraamaan. Viimeisen parin vuoden tienestit siis otan hyvillä mielin vastaan ja pidän tilillä jatkolottoamista varten. Pitäisikin varmaan kanssa pikkuhiljaa ottaa ainakin osa euroiksi ja odotella kyykkyä, ja sitten toinen useamman vuoden liikku odottamaan isoja kasvuja.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #306 : 07.01.2021 14:48 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Pienemmällä vipuvarrella kun pelaa niin melkein jopa pistää vituttamaan nämä nousut, että miksei ole laittanut enempää ja aikaisemmin. Tosin eipä sitä nykypäivänäkään halua näissä kovin paljoa pääomaa riskeerata. Analyytikot maalailevat bitcoinista että tulee saavuttamaan 100k-150k arvon, mutta eipä sekään enää nykyarvoon verratuna ole "kuin" jotain satoja prosentteja. Siksipä seurailen vähän näitä alt-coineja, joissa nousupotentiaalia on suhteessa jopa enemmän. Arpalippujahan nämä toki on.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #307 : 07.01.2021 18:47 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Itselle toi Bitcoinin hinta on vähän karannut käsistä, kun saisi vain jotain prosentin osia käytännössä hankittua. Ei oikein maksa vaivaa, kun ei se tuotto kuitenkaan ole rahallisesti niin suuri.

Tarkoitus olisi venata romahdusta ja sitten holdata, kunnes nousee sinne luvattuun 100k (jos nousee).
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #308 : 23.01.2021 12:17 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Kuka osti Gamestopin osaketta? Redditissä tyypit pistivät kurssit nousuun :D
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #309 : 24.01.2021 00:57 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
Kuka osti Gamestopin osaketta? Redditissä tyypit pistivät kurssit nousuun :D

Just laitoin tänään kavereille asiasta viestiä. Näköjään marraskuun 8. 2019 annoin tuosta näkemyksen telegrammissa, että kannattaa ostaa. Ainoa vaan, että siirsin omani pois kryptovaluuttoihin jo ajat sitten pienen nousun jälkeen, joten missasin tämän suuren nousun.



« Viimeksi muokattu: 24.01.2021 01:47 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #310 : 25.01.2021 16:58 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Redditin assburgerit tekivät Gamestopista meemiosakkeen ja hypen luoma kurssinousu pakotti sijoitustalot sulkemaan shorttipositioita, joka on johtanut ns. short squezeen eli shorttaajat joutuu ostaa takas shortatut osakkeet ja tää voimistaa kurssinousua. Lopulta kaikilla on käsissään kasa paskaa. Gamestopin tavoitehinta tais olla jossain 11 dollarin hujakoilla. Saa nähdä kelle jää mustapekka käteen.

Nokiasta tekivät uuden rakettimeemin sen perusteella, että Blackberry on raketoinut ja siksi Nokiankin pitäisi raketoida. Nyt meemiporukka on juossut ostamaan Nokiaa ja osake plus 14% tätä kirjoittaessa.

Aikaisemmissakin kuplissa osakkeiden arvostus irtosi fundamenteista täysin ja silloinkin kaikki luulivat olevansa neroja. Nousumarkkinan kirouksia. Only when the tide goes out do you discover who's been swimming naked sanoi Buffetikin  :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #311 : 25.01.2021 19:38 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Jos Kryptot, Gamestopit ja näytönohjaimet värisyttävät viisaria, niin antakaa kun esittelen viime vuosien todellisen sijoitusraketin. Lasten keräilykortit.





MTG-korteilla on vuodesta 2016 pelattu upporikasta ja rutiköyhää. Nopeasti selitettynä pelissä on lista kortteja, joita ei koskaan enää lakiteknisesti saa printata uudelleen. Niiden hamstraaminen oli muutamien varjoissa eläneiden nörttien salaista puuhaa, mutta noin viisi vuotta sitten eräs youtube-kanava herätti koko maailman ilmiöön nimeltä MTG-sijoittaminen. Miljoonat nauroivat, kun pieni ryhmä ihmisiä alkoi "buy-outtaamaan" näitä vanhoja kortteja kymmenillä ja sadoilla euroilla kappale. Kortit maksoivat alunperin muutamia dollareita ysärillä, kun peli julkaistiin. Peli oli ja on suomessakin todella suosittu ja useat meistäkin ovat varmasti huomaamattaan omistaneet kyseisiä kortteja. Esimerkkinä laskin tässä yksi päivä, että lapsena pelasin ilman suojamuoveja yli tuhannen euron arvoisilla (kpl) korteilla eräässä pakassani.

Kelataan vuoteen 2021. Monet listan korteista ovat kokeneet tuhansien prosenttien arvonnousun ja osa vielä enemmän. Ylhäällä muutama esimerkki korteista, jotka ovat vielä tänäkin vuonna jatkaneet nousuaan ja yllättäneet jopa kokeneet keräilijät. Allekirjoittanut osti 4kpl molempia viime vuonna, kun hinta oli vielä noin 25% nykyisestä.

Kumoaako korttien valmistaja pyhän lupauksensa, että kortteja ei reprintata? Onko jenkkien elvytysraha kupla joka posauttaa korttien arvon takaisin kivikaudelle? Mitä sitten kun muutama suurin sijoittaja myy kaikki korttinsa joku päivä? Hauskoja ja jänniä aikoja eletään tälläkin hieman tuntemattomammalla sijoittamisen alueella.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #312 : 25.01.2021 19:50 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Redditin assburgerit tekivät Gamestopista meemiosakkeen ja hypen luoma kurssinousu pakotti sijoitustalot sulkemaan shorttipositioita, joka on johtanut ns. short squezeen eli shorttaajat joutuu ostaa takas shortatut osakkeet ja tää voimistaa kurssinousua. Lopulta kaikilla on käsissään kasa paskaa. Gamestopin tavoitehinta tais olla jossain 11 dollarin hujakoilla. Saa nähdä kelle jää mustapekka käteen.

Nokiasta tekivät uuden rakettimeemin sen perusteella, että Blackberry on raketoinut ja siksi Nokiankin pitäisi raketoida. Nyt meemiporukka on juossut ostamaan Nokiaa ja osake plus 14% tätä kirjoittaessa.

Aikaisemmissakin kuplissa osakkeiden arvostus irtosi fundamenteista täysin ja silloinkin kaikki luulivat olevansa neroja. Nousumarkkinan kirouksia. Only when the tide goes out do you discover who's been swimming naked sanoi Buffetikin  :)

No niin Nokialle 300% nousu niin pääsen myymään nuo paskat pois.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #313 : 25.01.2021 20:52 »
Tingle Paavo Jäsen Viestejä: 37 Basaaripisteet: 0 Profiili MTG buumiin liittyy vahvasti myös MTG Arenan suursuosio, joka on nostanut myös pahvien menekkiä.
moi :)
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #314 : 26.01.2021 08:14 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Redditin assburgerit tekivät Gamestopista meemiosakkeen ja hypen luoma kurssinousu pakotti sijoitustalot sulkemaan shorttipositioita, joka on johtanut ns. short squezeen eli shorttaajat joutuu ostaa takas shortatut osakkeet ja tää voimistaa kurssinousua. Lopulta kaikilla on käsissään kasa paskaa. Gamestopin tavoitehinta tais olla jossain 11 dollarin hujakoilla. Saa nähdä kelle jää mustapekka käteen.

Nokiasta tekivät uuden rakettimeemin sen perusteella, että Blackberry on raketoinut ja siksi Nokiankin pitäisi raketoida. Nyt meemiporukka on juossut ostamaan Nokiaa ja osake plus 14% tätä kirjoittaessa.

Aikaisemmissakin kuplissa osakkeiden arvostus irtosi fundamenteista täysin ja silloinkin kaikki luulivat olevansa neroja. Nousumarkkinan kirouksia. Only when the tide goes out do you discover who's been swimming naked sanoi Buffetikin  :)

No niin Nokialle 300% nousu niin pääsen myymään nuo paskat pois.

Jep. Sitä odotellessa  ;D Toki osakkeen hinnalla ei ole kattoa, kupla voi kasvaa kyllä loputtomiin.

Hauskasti oma ennustus mustastapekasta toteutui tunneissa. Gamestopin osake kävi noin 160 dollarissa ja syöksyi tästä nopeasti noin 70 dollariin. Olisi kiva haastatella sitä Redditin tuularia joka osti osaketta 160 dollarin hintaan ja nyt odottelee että osake nousisi 130% jotta pääsisi edes omilleen. Play stupid games win stupid prizes sanoo vanha viidakon laki.

Meni tuo Zoukkan postaus aluksi ohi, kun nykyään lautailen käytännössä 99% puhelimella ja en huomannut koko postia ollenkaan. Itsellä on yksi 1993-1994 tms ostettu pakka laatikossa, pitääpä tutkia jos siellä siellä olisi mitään arvokasta. Muistan myös keskustelun 25 vuotta sitten serkkuni äidin kanssa joka väitti ettei noilla korteilla ole mitään arvoa, silloin lapsena väitin vastaan ja totesin että joku päivä nämä on harvinaisia, kuten jääkiekkokortit. Jos MasterTK:n ennustetarkkuus osui vuoden päähän ennustuksesta, niin napataan kunnia myös tästä 25v sitten tehdystä ennustuksesta.  :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #315 : 26.01.2021 09:57 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Helvetti, jääkiekokortit on kyllä kans yks. Käytännössä kaikki lapsuutemme tauhka maksaa nykyään miljoonan. Logan Paul ostaa 300,000 dollarin ensipainos-Pokemon-kortteja, retropelien hinnat nousee ja MTG:t korvaa kohta New Yorkin pörssin. Itsellähän ei ole mitään näistä, mutta ultraharvinaisia jääkiekkokortteja olisi porukoilla edelleen kansiollinen rakkaudella järjestettynä eri kategorioihin, brändeihin, tiimeihin ja pelaajiin.

Eivät muuten kiinnosta ketään edelleenkään. Miksi juuri tästä ei tullut keräilijöiden hulluttelun kohdetta? Asuisi meikäkin jo Eirassa kattohuoneistossa, jos olisi edes marginaalinen nostalgiahinnannousu tullut noille.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #316 : 26.01.2021 15:46 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili En ole asiantuntija urheilukorttien osalta, mutta ainakin se vaikuttaa asiaan ettei niillä voi pelata. MTG ja Pokemon-korteilla pelataan, rakennetaan dekkejä ja mennään turnauksiin, joskus jopa ulkomaille. Tämä pitää harrastajien yhteisöt tiiviinä, kun peliä voi pelata kaverien kanssa keittiönpöydällä ja kilpailumielessä pelikaupoilla. Pelin ympärillä pyörivä some/tubepöhinä on myös eloisaa, koska harrastajia kiinnostaa seurata pro-pelaajia ja somevaikuttajia.

Sinällään näiden korttien päällä istuminen ei ole ollut mikään itsestäänselvä sijoitusmuoto, koska korttien arvo on myös hetkittäin laskenut ja harrastajien määrä pudonnut. Nämä ovat niitä aikoja, jolloin moni keräilijä on cash-outannut (allekirjoittanut mukaanlukien).
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #317 : 27.01.2021 07:06 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Jääkiekkokorteissa vissiin ne 60-80 luvun kortit kovaa kamaa, eli olisko ysärin kortit sit 2040 se mikä piikkais.

Enivei, Gamespot on kyllä mielenkiintoisin kupla mitä pitkään aikaan on nähty. Kyseessä on siis SOTA Redditin ja Citrix varainhoitotalon välillä. Osake pomppasi jo yli 209 dollarin ja Redditin meemijengin tavoitteena on 1000$/osake. Sitä voi toki miettiä kuka niitä osakkeita ostaa tonnilla sen jälkeen, kun sota on ohi, mutta ilmeisesti tässä ei ole kyse rahan tekemisestä, vaan siitä että meemijengi tuhoaisi varainhoitotalon ja että sen työntekijät joutuisivat työttömyyskassan asiakkaiksi. Poliittista aktivismia tehokkaimmillaan. :)

Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #318 : 27.01.2021 10:36 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Hehe, Melvin Capital shorttaillut ja manipuloinut Gamestopin osaketta iät ajat. Nyt saivat kokea somen voiman ja niiden shorttaus on kevyet 100 biljoonaa pakkasella. Kaatuu koko paskan pulju kohta. Parasta tässä että Sec ja monet Wall Streetin persereiät, jotka itse aina manipuloivat markkinoita minkä ehtivät, ovat nyt ulisemassa osakkeen manipuloinnista. Toki tuosta tulee enemmin tai myöhemmin täydellinen shorttauksen kohde, mutta puolisen maailmaa koittaa shorttailla tuota osaketta nyt. Sen näkee fundingista, joka oli ainakin vielä eilen ihan huvittavan korkea ostajien hyväksi. Se vaan antaa lisää bensaa liekkeihin ja edesauttaa hinnan nousua, ihan kuten Teslan kanssa. Näen myös tuota vastaavaa kryptoissa ihan jatkuvasti.

Mitä tulee noihin kortteihin, niin ne ovat tosiaan kuin kultaa tällä hetkellä. Pokemon-kortit ainakin ovat tällä hetkellä kovimmassa nosteessa ikinä ja yksittäisistä korteista maksetaan ihan hirveitä summia. MTG-korteista en ole niin perillä, mutta kuten Zoukka sanoi, turnauksia ja tapahtumia järjestetään näistä enemmän kuin koskaan ennen. Tytär keräilee niitä ja ostelen välillä hänelle sellaisia isompia laatikollisia avattavia boostereita. Saa jo pitää silmällä, ettei vie jotain arvokkaimpia kortteja kouluun varastettavaksi, kun monista uusistakin korteista maksetaan kauheita summia. Itse möin aikoinaan ison osan vanhemmista korteistani pois ja nyt niistä saisi mielettömiä summia. Onneksi osa sentään tallessa. Veljellä myös 1st edition Charizard -kortti kovamuoveissa, joista saa yli tonnin.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #319 : 27.01.2021 12:17 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Hehe, Melvin Capital shorttaillut ja manipuloinut Gamestopin osaketta iät ajat. Nyt saivat kokea somen voiman ja niiden shorttaus on kevyet 100 biljoonaa pakkasella. Kaatuu koko paskan pulju kohta. Parasta tässä että Sec ja monet Wall Streetin persereiät, jotka itse aina manipuloivat markkinoita minkä ehtivät, ovat nyt ulisemassa osakkeen manipuloinnista. Toki tuosta tulee enemmin tai myöhemmin täydellinen shorttauksen kohde, mutta puolisen maailmaa koittaa shorttailla tuota osaketta nyt. Sen näkee fundingista, joka oli ainakin vielä eilen ihan huvittavan korkea ostajien hyväksi. Se vaan antaa lisää bensaa liekkeihin ja edesauttaa hinnan nousua, ihan kuten Teslan kanssa. Näen myös tuota vastaavaa kryptoissa ihan jatkuvasti.

Mitä tulee noihin kortteihin, niin ne ovat tosiaan kuin kultaa tällä hetkellä. Pokemon-kortit ainakin ovat tällä hetkellä kovimmassa nosteessa ikinä ja yksittäisistä korteista maksetaan ihan hirveitä summia. MTG-korteista en ole niin perillä, mutta kuten Zoukka sanoi, turnauksia ja tapahtumia järjestetään näistä enemmän kuin koskaan ennen. Tytär keräilee niitä ja ostelen välillä hänelle sellaisia isompia laatikollisia avattavia boostereita. Saa jo pitää silmällä, ettei vie jotain arvokkaimpia kortteja kouluun varastettavaksi, kun monista uusistakin korteista maksetaan kauheita summia. Itse möin aikoinaan ison osan vanhemmista korteistani pois ja nyt niistä saisi mielettömiä summia. Onneksi osa sentään tallessa. Veljellä myös 1st edition Charizard -kortti kovamuoveissa, joista saa yli tonnin.

Tuossa on vaan se, että wall street saattaa oikeasti tuossa nousussa myös takana. Citadel esim. pystyy fronttaamaan redditin RB ostot. Tässä on hyvin aukaistu casea: https://twitter.com/toxic/status/1353890766800621569?s=20

Citadel myös itse osti osan Melvinistä https://www.forexlive.com/news/!/did-melvin-capital-just-get-a-bailout-20210125

Gamestop premarketissa 125% nousussa ja osakkeen hinta jo pitkälti yli 300 dollaria. Never stop the madness  8)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #320 : 27.01.2021 13:34 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Kumpi tulee ensin, Gamestop 1k tai Bitcoin 100k?
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #321 : 27.01.2021 18:23 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Gamestop on nyt viikossa noussut 860%
Play-Asia
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #322 : 27.01.2021 18:25 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Uskalsin hetkeksi laittaa vajaa pari tonttua. + 25%.

Pääsinpä hetkeksi osaksi tätä ilmiötä.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #323 : 28.01.2021 00:04 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Mania on siirtyny myös Nokiaan.  :lol:

Kyllähän tätä popkornin kanssa seuraa.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #324 : 29.01.2021 12:21 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Oli aivan huikea viime yö. Meni yöunet perseelleen, mutta kyllä kannatti :lol:

Liityin mukaan tuohon samaan redditin ryhmään toissapäivänä, joka pumppaili Gamestopin osaketta urakalla. Siihen virtaa ihan hulluna porukkaa lisää joka päivä ja discord-kanava on yks sirkus. Telegrammin puolelle tullut kans populaa tuhansia vuorokaudessa. Siellä tutkaillaan osakkeita, joissa on poikkeuksellisen paljon shorttaajia ja tavoitteena on saada vietyä ne tappiolle, tai jopa menettämään varansa. On ihan häkellyttävä määrä osakkeita, joiden arvoja painetaan alas jatkuvalla shorttaamisella isojen toimijoiden taholta.

Kryptoissa voi olla vähän randomilla tapahtuvia nousuja, mutta ei hyvänen aika kun alkaa tajua, miten hiton korruptoitunutta ja rappiollista paskaa oikeat osakemarkkinat ovat monelta osin. Robinhood lakkautti GME:n osakkeiden ostamisen ja myymisen juuri ennen kuin joku iso taho oli menettämässä rahansa ja syynä oli mukamas ihan vain "piensijoittajien turvallisuus", kun kyseessä on niin korkean riskin sijoitus. Kyllä ihan varmasti. Lisäksi Reddit-kanava ja Discord pakotettiin sulkemaan jonkun "ylemmän tahon" puolesta, mutta onneksi avattiin uusiksi jonkin ajan päästä. CNBC:llä uutisoitiin kans asiasta, että syynä oli kanavalla käydyt "vihapuheet". Kyllä ihan varmasti. Koitettiin saada vaan massanousua hallintaan.

Sitten ryhmässä alkoi kuulua, että kaikki ostaa Dogecoinia, eikä kukaan myy. Lähinnä markkinointitempaukseksi. Monet käyttävät USA:ssa juurikin tuota Robinhood-sovellusta ja sieltä pystyy ostamaan myös Dogecoinia. Nooh, Elon Musk hyppäsi kans messiin ja twiittaili aiheeseen liittyviä juttuja. Dogecoinin hinta pomppasi kevyet 1200%.  Harmi kun möin vähän päälle 300% nousun jälkeen omani jo pois, mutta voitto on voittoa.  Jossain 500% nousun jälkeen, jotkut tahot koittivat shorttailla ankarasti kyseistä kryptovaluuttaa, mutta ne saatiin upotettua syvälle veden alle. Noh, mitä tekee Robinhood tässä vaiheessa. Lakkautti Dogecoinin ostamisen ja myymisen juuri sopivaan aikaan. Tämä isompi taho, jota ei tietenkään voi tarkalleen tietää, selvisi kuin koira veräjästä. Mitä hittoa.

Robinhoodia vastaan on nyt nostettu oikeuskanne muutenkin tuon Gamestopin osakkeen jälkeen. Hedge fund -rahastot ja Wall Streeting isot kihot ovat manipuloineet markkinoita omaan pussiinsa vuosia ja nyt ovat helisemässä, kun itse joutuvat samanlaisen kohteluun. CNBC:llä joku kommentoi, että pitäisikö osakekeskustelua internetissä rajoittaa. Niin kuin mitä perseenreikää? Välillä tuntuu, että nämä vanhat jäärät ei oikein tajua miten nykymaailma ja netti toimii. Kyllä internet on hieno asia.


Mania on siirtyny myös Nokiaan.  :lol:

Todennäköisesti juurikin tämän samaisen ryhmän syytä. Siellä keskusteltiin paljon nokiasta toissapäivänä ja kehoitettiin hankkimaan, mutta ei ilmeisesti kuitenkaan saanut ihan niin paljoa tuulta alleen. Ei muutenkaan ihan samalla tavalla manipuloitavissa kuin pienet osakkeet.


EDIT: Pakko kyllä nostaa hattua Elon Muskille. Äijä on kohtuullisen ajantasalla aina kaikenlaisista ilmiöistä. Kävi tykkäämässä, jostain tuon Wallstreetbets-ryhmäläisen twiitistä ja se sai 600k seuraajaa tunnissa. Sairasta.  :lol:. Postailee dogecoin-memejä twitterissään, lähti mukaan tämän aamun Bitcoin nousuun -kampanjaan laittamalla Bitcoinin-ikonin omaan twitter-profiiliinsa ja morkkailee, miten perseestä usan dollari on. Siinä ohella polttelee pilveä studiossa ja rakentelee raketteja Marssiin.



« Viimeksi muokattu: 29.01.2021 12:50 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #325 : 29.01.2021 12:42 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Itse mietin eilen että pistetään leikille loppu ja otin laskussa hiukan Gamestopia ja AMC:tä, joten näiden rakettinousu todennäköisesti jäi meikäläisen ostoihin. Mitään en käytännössä odota, lähdin mukaan uteliaisuudesta ja "jos vaikka..." asenteella.

Mutta tosiaan, aika uskomatonta perseilyä RobinHoodilta ja "isommalta taholta". Mark Cubankin kommentoi RobinHoodin sulkua tyyliin että älkää nyt alkako jänistämään kun itse aloittivat pelin. Nyt osat on vain toisin päin. Ja ihan oikein. Onhan se tiedetty jo että osakemarkkinat on jollain tasolla joidenkin tahojen hallinnassa ja että korruptio on Wallstreetillä jotain aika järkyttävää. Toivon että tämä tapaus jotenkin muuttaisi menoa, mutta uskallan epäillä. Todennäköisesti piensijoittajia taas sorretaan Suomessa asti ja kihoilta otetaan rajotuksia pois "turvaamaan" markkinoita. Oli finanssikriisissäkin suurimmat syylliset tiedossa koko paskaan, mutta kaikkihan ne rahansa sai pitää osa vain "joutui" palmujen alle viettämään eläkepäiviä, kun osa pelaa edelleen sikaa vallankahvassa. Ja päälle kaikki kulut tuli veronmaksajien taskusta.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #326 : 02.02.2021 15:44 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Jos viittaat JayeizH tuohon Robinhoodin osto-ominaisuuden hetkelliseen jäädyttämiseen, niin niinkin mukava kuin salaliittoon olisi uskoa niin kyse oli puhtaasti siitä ettei Robinhood saanut välittää kattamattomia kauppoja, vaan lain mukaan sillä piti olla pääomaa takana omasta takaa. RB sitten sai sijoittajilta miljardit äkillisesti kasvaneen volyymin taakse ja homma pystyi jatkumaan normaalisti.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Tässä taisi nyt käydä niin, että WSB:n alkuperäiset postajat loi manian, loi short-squeezen ja kotiutti rahat itselleen. Ainakin sillä deepvalue nimimerkillä oli vissiin ihan CFA tutkinto, eli tiesi tasan mitä teki. GME:n osake tätä kirjoittaessa 133$ ja korkeimmillaan kävi 483$

Mitäs veikkaatte nostaako Diamond Handsit osakkeen 1000$ ja yli?
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #327 : 22.02.2021 15:42 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Pakko ihmetellä edelleen tota QT Groupin nousua. P/E on 178,57 ja tämän hetkinen arvo reipas 2,2 miljardia euroa. Vertauksena TietoEvryn arvo on vajaa 3,2 miljardia euroa. Yhden softan yritys. Wtf :lol:
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #328 : 23.02.2021 20:14 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Pakko ihmetellä edelleen tota QT Groupin nousua. P/E on 178,57 ja tämän hetkinen arvo reipas 2,2 miljardia euroa. Vertauksena TietoEvryn arvo on vajaa 3,2 miljardia euroa. Yhden softan yritys. Wtf :lol:

Nythän tuo on hieman edullisempi. Tässä on hyvä esimerkki miksi ei pidä tuijottaa pelkkää yhtä lukua. P/E luku on varsinkin kasvuyhtiöiden kohdalla äärimmäisen huono mittari, sillä jos liiketoiminta kasvaa vauhdilla, niin eihän P/E -luku pysy perässä. QT on varmasti yksi suomen laadukkaimmista yhtiöistä ja en yhtään ihmettelisi jos tuon yhden skaalattavan softan asiakaskunta kasvaisi tästä vielä moninkertaiseksi. Pitää myös muistaa, että suomen pörssissä pari miljardia tuntuu isolta firmalta, mutta maailman mittakaavassa 2,2 miljardia on sama kuin peran nakkikioskin suomessa.

QT:ssa kannattaa huomioida muutama asia, loistava tuote, joka on helppo skaalata ja järkyttävän kova oman pääoman tuotto -> instant multibagga, kuten olemme nähneet. Ainoa mikä tässä vituttaa, että löysin osakkeen jo siinä 70 euroa halvempana, mutta useiden keskusteluiden jälkeen en sitten lopulta ostanut firmaa salkkuu. Kävin Kabanossinkin kanssa keskustelua tuosta vielä jossain 60 euron hujakoilla ja silloinkin pohdittiin, että pitäisi vaan tankata lisää.

Muuten alkuvuosi on ollut suorastaan sairas, kahdessa kuukaudessa on tullut sama plussaa mitä normaalisti useammassa vuodessa. Nyt onkin hyvä varautua suurempiin laskupäiviin, kuten tänään nähtiin taas.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #329 : 25.02.2021 10:59 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Ja taas mennään, GME 168d after marketissa.

Nyt jos sulla Heinz on vielä GME salkussa, niin saattaa olla hyvä hetki harkita mahdollisuutta ottaa Switch rahat ulos - ellei ole Diamond Hands;D





You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines