Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 98
61  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 10.12.2022 03:34
Game Pass tässä on varmaankin ongelma. Sonyhän ei missään nimessä halua CoDia day1 game passiin. Siksi sille ei kelpaa MS:n 10v. sopparitkaan CODista.

Tämähän se on. En kyllä näe miksi MS laittaisi CoD:n täysin yksinoikeudeksi missään vaiheessa, raha kai se aina ratkaisee ja multiplattana rahaa sataa laariin ihan eri tavalla. Kuuluu vaan bisnekseen aina vastustaa kaikkia ostoja. Kyllä tää diili voi oikeasti kusta ja sijoittajana jopa hieman toivon sitä, jotta Activisionin saisi eläkesalkkuun vuosikymmenniksi. Tietenkin voi omistaa MS:n osaketta myös, mutta ei se sama asia ole.
62  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 09.12.2022 04:43
Yhdysvaltain kauppa­komissio haluaa estää Microsoftin Activision Blizzard -oston

"YHDYSVALTAIN kauppakomissio FTC pyrkii estämään ohjelmistojätti Microsoftin yrityskaupan peliyhtiö Activision Blizzardin ostamiseksi.

Komissio katsoo tiedotteessaan, että yrityskauppa vähentäisi kilpailua Xbox-konsolipelien ja pelien tilauspalveluiden markkinoilla.

FTC päätti asiasta äänin 3–1. Virasto valvoo kilpailua Yhdysvaltain markkinoilla."

Kapuloita rattaisiin taas. Activisionin osake on tällä hetkellä 74,76$ ja tarjous 95$. Saas nähdä meneekö läpi, vai käydäänkö oikeutta vuosia. Myös Buffet oli keventänyt Activisionin painoa salkussa. Selkeästi riskit diilin kariutumiseen ovat nousseet. Niin tai näin, salkussa on ja pysyy. Ostan myös lisää tuolla hinnalla.

Viimeisin lisäys: Smith & Wesson

P/E 3,80.
P/B 1,19.

Velkaa hyvin vähän ja oman pääoman tuotto yli 22%.


 
63  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalauta toimii taas : 06.12.2022 23:55

Mä oikeasti syytän twitteriä jota niin moni nykyään käyttää ja kaikki paria lausetta pidempi viesti on liian vaivalloinen lukea.
Miten vitussa tuollaisesta alustasta edes on tullut niin suosittu kun merkkirajoitus on samaa luokkaa mitä kännyköissä 90 luvulla joten esim. volition jakaa uuden saints row pelin patch notet tuon takia viiteen eri viestiin.
Ja kaikesta käsittämättömintä on se kuinka jopa eri maiden johtavat poliitikot käyttää tuota enemmän tai vähemmän virallisena tapana viestiä. Mitä vittua.

Johonkin facebookiin sentään voi kirjoittaa vaikka kokonaisen blogin verran tekstiä jos haluaa vaikka ei sitä kukaan sieltäkään lue.
Tämäkin viesti varmaan vaatisi vähintään kolme viestiä twitterissä. Elon tee kaikille palvelus ja sulje koko paska.

Jep, Twitter, Tiktok ja muut nopeata dopamiinia tuottavat tuotokset ovat pilanneet ihmisen.

Twitterin kovalla sykkeellä päivittyvät lyhyet viestit puskevat dopamiinia käyttäjän aivoihin. Asensin pitkästä aikaa Twitterin takaisin. Naamakirja ja IG on olleet tuhottuina/deaktivoituina jo pitkään. Tulos 11h twitterin käyttöä viime viikolla. Sairasta. En edes muista mitään merkityksellistä sieltä, kunhan selailin aina kun luurin avasin. Tuon tyyppiset ohjelmat ohjelmoivat aivot kyllä aivan vituilleen. Ehkä poistan koko paskan taas.

64  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalauta toimii taas : 06.12.2022 17:46
Erittäin ihailtavaa toimintaa Joelilta kuten aina. Kiitokset.

Ja kun nykytrendejä ajattelee, niin tämä palstahan voi olla Suomessa kohta jo viimeisiä alansa edustajia  ;D No joo, myönnän että eihän sitä tule nykyään muita palstoja suuremmin seurailtua enää nykyään. Ehkä keskustelupalsta kulttuuri on jossain vielä voimissaan.

Mä oon kans kuullu tästä keskustelupalstojen hiljentymisestä vuosikymmenen ainakin. Silti jos katsoo kenttää, niin keskustelupalstat on todellakin voimissaan. Ehkä niitä ei ole kultavuosien tapaan runsaasti, mutta ne mitkä ovat elossa keräävät kyllä aktiivista keskustelua päivittäin.

Esim:

- Futisforum2
- TechBBS
- Homma
- Murha.info
- Pakkotoisto

Ja jos miettii Suomen aktiivisinta ja suurinta mediaa on sekin keskustelupalsta -> Ylilauta

Ehkä Pelaajalautakin joskus kokee uuden renesanssin, TK ostaa kryptotreidausvoitoilla lehden ja palauttaa keskustelupalstan lehden yhteyteen.
65  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Pelaajalauta toimii taas : 01.12.2022 14:59
Kiitos kaunis. Eihän täällä edelleenkään ole vuosien takaista aktiivisuutta, mutta aina välillä tulee mukavia pieniä keskustelunpyrähdyksiä. Vaikka välillä tyhjäkäyntiä onkin, niin kyllä se alkaa tuntumaan vielä tyhjemmältä, kun yht'äkkiä ei pääsekään sitä tyhjäkäyntiä todistamaan. Never stop the madness jne.

Ensiksi kiitos Joelille, pyyteetöntä ja arvostettavaa työtä, kuten aina.

Aktiivisuuden suhteen olen ihmetellyt käyttäjien lukumäärää. Monesti etusivulla lukee paikalla +100 vierasta ja yksi käyttäjä. Onko nuo jotain botteja, vai lurkkaako valtava määrä jengiä meidän postauksia? Rohkeasti vain mukaan keskusteluun, kyllä lauta (siperia) sitten opettaa tavoille.  ;D
66  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 20.11.2022 15:23

Koskahan näitä on tulossa täällä myyntiin?

En tiedä, mutta hinta vaikuttaa aika hapokkaalta. Tonni ulkomailla ja meillä varmaan siihen Suomilisää päälle se 10-20%. Meinasitko laittaa tilaukseen heti yli 1000 euron hintaan?
67  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 17.11.2022 19:22
On tämä Warzone 2.0 sen epäonnistuneen edellisen viritelmän jälkeen virkistävän positiivinen ylläri. Tokalla yrittämällä tuli voitto, ehkä jopa liian helposti. Oli Grenade Launcheria ja kaikki tiimin neljä henkeä elossa, muilla yksinäiset soturit. Kahden hengen Gulakki on myös ihan toimiva, ainakin kasuaalit diggaavat.

Kannattaa muuten aluksi säätää ihan huolella graafisia parannuksia veks ja muuttaa pingin väri heti valkoisesta itselle sopivammaksi.
68  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 08.11.2022 17:33
MW2 (PS5)

Pelasin koko viikonlopun. Lauantaina lopetin klo 8.30 aamulla. Onhan tää moninpeli aivan puhdasta Mendellinin kokkelia. Tarinaa en ole kokeillut, mutta ehkä sekin pitää pelata läpi koska serverit ovat jo toista päivää alhaalla. Vai toimiiko muilla?

Yksinpelistä luin, että woke väki oli pahoittanut mielensä asenteellisesta kampanjasta. Lupaa hyvää siis normaalimiehelle.

Edit: ongelma selvisi, luurin netin kautta ei suostunut yhdistämään, mutta kaapelilla toimi. Jännä.
69  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 04.11.2022 20:54
Call of Duty: Modern Warfare II (PS5) Veekoo 64,99e

PC:llä näitä enää hiirellä osaa pelata, joten parempi ostaa suoraan pleikkarille kun frenditkin pelaa vain sillä. Täytyihän tämä ostaa jos meinaa Warzone 2.0:ssa pärjätä. Nyt ankaraa levuttamista koko viikonloppu. Taisi muutkin ostaa saman pelin. Gigantista loppu, mutta veekoosta löytyi. Vissiin 800M USD myynnit kolmeen päivään.

Nopean testin perusteella ihan kelpo perusvarmaa kokkelia, ei mitään ihmeellistä, mutta eiköhän tätä se +200h tule hakattua kunnes kyllästyy taas. Warzone 2.0 tullee olemaan se suola. Kiva jos saadaan lautalaisten kanssa joku peliporukka muodostettua.
70  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 21.10.2022 18:22
8BitDo Ultimate Wired Controller

Alkoi vituttaa micro USB:lla varustetun sysipaskan kehitysvammaisten kehittämän boxin ohjaimen jatkuvat yhteysongelmat. Micro usb:n kehittäjä pitäisi teloittaa sarjatulihaulikolla. Ihme miten jatkuvasti tuotetaan silkkaa paskaa markkinoille ilman mitään testausta kestääkö tuote viikkoa pidempään. Sama kaapelin jatkuva irtoaminen ja yhteyden pätkiminen riivaa Logitechin USB -kuulokkeita ja lähes jokaista micro usb tuotetta.

Ostin sitten 8BitDo:n kiinteällä letkulla varustetun ohjaimen ihan vain mielenrauhan vuoksi. Hyvä kun ostin. Tämähän on alkuperäistä ohjainta kompaktimpi ja toimii hyvin Game Passilla PC:llä pelatessa. Takanapitkin löytyy ja hintaa vaivaiset 45 euroa. Koko mielikuva third party ohjaimia kohtaa muuttui täysin. Kiitos Ephram 8bitDOo hypestä laudalla.
71  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 21.10.2022 18:14
Ai se on ihan Android 12 ominaisuus :lol: Ei sillä että se itselle olisi mikään deal braker, mutta onhan taas aika käsittämättömän lyhyt katseista perseilyä. Uskomatonta kuinka tuntuu koko ajan vahvemmin että kaikille UI suunnittelijoille pitäisi antaa nykypäivänä potkut. Idiootteja lähes joka firmassa.

Muutenkin tuo Android 12 käyttöliittymä on surkein päivitys ikinä.

Tästä 100% samaa mieltä, mutta toisaalta kuka käski jutkuilla ja säästää ostamalla halvemman version. Tarjolla oli kumminkin lippulaivaakin. Karma kosti.

Paskaankin silti tottuu ja kohta sitä ei edes huomaa. Ihminen on sopeutuvainen, molempiin suuntiin. Nyt jos pitäisi downgradeta 120hz näytöstä alaspäin niin itku kurkussa sen tekisin.
72  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 04.10.2022 22:16
Aikoinaan maksoin itsekin Suomen hintoja premiumista, kunnes Kabanossi vinkkasi tuon Partajeesuksen vinkin. Nykyään taitaa olla joku Malesian tms. parin euron premium minkä nyt ilmaisella VPN sai ostettua. Sniidumpana voisi vielä tohon Brasiliaan vaihtaa. Useamman vuoden on ollut, oikeastaan Karate Kid tv-sarjasta lähtien, sehän oli alunperin Youtube Original. En kyllä vaihtaisi pois, katson tubea enemmän kuin mitään striimipalvelua, joten itselle tuo on enemmän kuin perusteltua.

Top 3 kontentti:

- off-grid eläminen (tää tulee räjähtää trendinä maailmalla)
- eläminen ulkomailla suomalaisena nomadina
- live-keikkojen tallenteet
73  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Battle Royale -pelien suosio : 04.10.2022 16:57
https://www.youtube.com/watch?v=oZ-G8OZwkkY

Warzone 2 näyttää mielestäni aika lupaavalta. Tai ainakin kartta näyttää.

Luin myös, että betan perusteella konsoli-versiot saavat vihdoin myös FOV-asetuksen, joka puuttui kokonaan Warzonesta: https://www.youtube.com/watch?v=MUaCTNurgz8

Kakkonen isketään linjoille virallisesti 16.marraskuuta. Kiinnostaisi kyllä tsekata. Jos pistetään tiimi täältä pystyyn, saataisiinko neljä kasaan? Gba? Rocky? Joku neljäs?  :)

Käy. Duo ja trio kans pelimuotoina niin tämäkin riittää, mutta toki neljän poppoolla vielä retardimpi meno.
74  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 28.09.2022 20:29
No toikin on ihan totta :lol: Mutta eikös ne tappiot kestäisi "viisi vuotta" tms. Eli ne voisi vähentää tulevista voitoista. Tottahan toki tässä kaikki mennään 300-500% voitoilla 5v päästä, eihän tätä muuten tehtäisi ;D

Mutta joo, voisi alkaa maltillisesti painamaan kaasua kuitenkin. Remedy alkaa olemaan aika matalalla jo, niin voisin kuvitella että kohta tulee pohja. Seuraavien julkaisupäivien tai julkistusten yhteydessä sitten taas nousee :)
Odotan (vai toivon?) kyllä että Remedy löytäisi sopivan tasapainon julkaisujen välille, että koko homma ei olisi ihan niin syklistä kuin nyt. Vaikka Alan Wake remake taisi olla pienoinen pettymys, katsoo sitä miten vaan. Se onkin ehkä suurin kompastumisen mahdollisuus. Jos Alan Wake ei vedä, niin kuinka käy Alan Wake 2:lle? Ja tuotantoarvot on kuitenkin Remedyn tuntien ja trailerinkin perusteella aika kovat, niin voisin kuvitella että myyntien pitäisi ylittää alkuperäisen luvut, että jäisi jotain käteen. No, ensimmäinen Max Payne traileri ja osake ponnahtaa viimeistään :)

Kyllä, mutta ei niitä missään nimessä kannata ennakkoon ottaa happanemaan. Jouluisin käyn oman salkkuni läpi ja realisoin tappioita ja voittoja päikseen mikäli tarvetta on, ns. veromyynnit.

Remedy tuntui kalliilta 12 eurossa ja vielä kalliimmalta 40 eurossa. En itse näe osaketta halpana tuossa 18 euron hinnassakaan. Markkina-arvo tuolla hinnalla on 250 miljoonaa euroa. Remedyn pelit myy sen 1-3 miljoonaa jos hyvin käy.  Jotenkin tässä ei riski ja tuotto mielestäni ole sellainen, että olisi valtavat halut ostaa juuri tätä osaketta, kun markkinoilla on yli 40 000 muutakin mitä ostaa. Voin hyvin olla väärässä ja Remedyn kohdalla tätä toivon. Suomen firmoille toivoo aina menestystä. Inderesin geelimiehet antaa 26 euron tavoitehinnan ja lisää suosituksen.

Jos jotain peliosaketta ostaisin salkkuun, niin Activision Blizzardia. Edelleen ostotarjous on kesken ja ainoa riski on ettei kauppaa sallita tapahtuvan, muussa tapauksessa 75$ dollarin osakkeesta Microsoft maksaa aikanaan 95$. Tuotto +26%. Mikäli kauppa ei toteudu niin osakkeen arvo todennäköisesti tuosta laskee, mutta en siitäkään olisi liian huolissani. Melkein päinvastoin, halusin Blizzardin osakkeen pitkään salkkuun muutenkin. Omistan siis osaketta ja tämä ei ole neuvo ostaa osaketta, joten ulinat voi työntää omaan pyllyyn mikäli häviää markkinoilla rahansa foorumiviestien perusteella.  :)


Edit: lisätään vielä hyvä rahansäästövinkki

-> Bookbeat tilaus kannattaa perua nyt, sillä Bookbeat tekee vastatarjouksen peruutuksen puolessavälissä ja tarjoaa seuraavaa kuukautta 1 euron hintaan.
75  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 26.09.2022 21:36
Amazon maksaa 7€/kk. Ei siihen kenenkään talous kaadu jos ottaa kuukaudeksi kahdeksi.

Ei niin. Mulla vaan on nyt about 100€/kk edestä näitä "ei-tähän-kenenkään-talous-kaadu" -palveluita, kun näitä pidetään lopulta kauemmin kuin pari kuukautta, koska "en ehdi näitä vielä, mutta en sulje kun katson ihan kohta". Ja olet oikeassa, ei niihin talous kaadu. Mutta alkaa tuntemaan (tässä yhteydessäkin) itsensä vähän tyhmäksi.

Näistä kyllä helposti kertyy. Tuossa laskeskelin, että on myös noin 100 eurolla kuukausittaisia musiikki-, peli-, video- ja kirjapalveluita käytössä. Se on kumminkin sen 1200 euroa vuodessa, mutta eipä niitä euroja hautaan saa, joten YOLO. Pitäisi PS+ 12kk uusia taas, mutta yleensä on joulualesta / black fridasta saanut puoleen hintaan niin ehkä kärvistelen sinne asti.

Itse sarjasta. Annoin tälle reilun mahdollisuuden. Katsoin kolme ensimmäistä jaksoa. Ei auta. Toistan itseäni, mutta sarja on yksinkertaisesta tylsää fanien päälle paskomista. Pahinta ei edes ole hiekkapillu Kung Fu - Galadriel ja hänen diversiteetillä kyllästetyt kumppaninsa, vaikka ei se loren päälle paskominen nyt fiilistä varsinaisesti nostata. Rahalla ei laatua saa, ainakaan laadukasta käsikirjoittamista. En ole pitkään aikaan yrittänyt katsoa mitään näin tylsää. Leikkaus aiheuttaa myös jatkuvaa myötistä, verratkaa vaikka alkuperäiseen Lotriin. Taistelukohtauksien leikkaukset ovat kuin Slashin soitto vs. Andy McCoy vedot 40 vuoden hepo narkkaamisen jälkeen, jatkuvasti jäljessä tai edellä. Galadrielin typerät ilmeilyt vielä kruunaavat koko homman.

Eniten olen saanut irti keskustelusta sarjan ympärillä. Youtube ja useat eri foorumit ovat täynnä laadukasta keskustelua aiheesta. Huvittavinta on ollut nähdä miten sekä tekijät, että ns. parempi väki ei kykene myöntämään sarjan huonoutta. Kaikkeen kritiikkiin vastataan  "review bomb" ja "rAzImA". Ikäänkuin kaikki mustien ja naisten tekemä viihde olisi automaattisesti arvostelun yläpuolella ja laadukasta taidetta. Tämän väen logiikka on hyvin kieroutunutta ja täynnä argumentointivirheitä. Myös GoT:ssa on kaikkea sitä mitä  The Rings Of Powerissa, mutta katsojat rakastavat sarjaa ja se on heittämällä mennyt katsojaluvuissa ohi huomattavasti kalliimmasta sisarestaan. Miksi rasisti misogynisti nazi cispaska katsoo uuden GoT:n , eikä näe mustissa tai naisissa mitään vikaa, mutta The Rings of Powerin kohdalla älähtää?

Mikäli The Rings of Power on niin hyvä sarja, kuin mitä wokettajat väittävät luulisi myös "review bombaajien" jäävän vähemmistöön. Nyt myös Rotten Tomatoesin copettajat joutuivat lukitsemaan Audience Score -lukeman 39:n, jotta se ei tipahtaisi alle 10:n. Uskottava puoleeton media. Huutiainen sanoisin.

Saa nähdä mitä Amazonin pamput sanovat jatketaanko sarjaa kuinka kauan. Bezos ei välttämättä niele Muskin vittuiluja ja jatkaa sarjan rahoittamista puhtaasti ideologisista syistä.  Myös too big to fall saattaa pelata osaa tässä keskustelussa, ollaan jo niin syvällä suossa joten on pakko korjata asia kaatamalla lisää fyrkkaa Mordorin nieluun. Tietenkin onhan tätäkin katsottu varsinkin nyt alkuun, mutta mielenkiintoista nähdä miten käy kun sarja etenee mikäli laatu pysyy yhtä alhaisena. Niin tai näin itse lopetan pettyneenä jaksoon kolme. Kertokaa mikäli laatu paranee jatkossa.

76  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 20.09.2022 15:43
Nyt kun tappiota on tullut varmasti monille, onko porukka harkinnut sulkevansa tai jopa sulkenut osakesäästötilejä? Mietin että sehän olisi tähän väliin aika hyvä veto, että myisi kaikki, siirtäisi rahat pois ja sulkisi tilin. Tällöin tappiot menee vähennyksiin. Sitten aukaisisi uuden osakesäästötilin kun vanha on suljettu. Vai olenko nyt ohittanut jonkin yksityiskohdan miksi tämä ei kannattaisi?

No ensin kysyisin onko sulla jotain pääomatuloja joista voit ne tappiot vähentää. Ainakin tämän aiheen perusteella oletan sun olevan rotkossa myös aiemmilta vuosilta, jolloin mitään voitolla myytävää ei ole kertynyt.

Yolottelulla rahat ainakin menettää. Nyt vaan lisää kaasua ja ostoja sisään.  8)
77  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 18.09.2022 17:01
Omaisuuslajien arvot tulee ropisten alas, kryptot, osakkeet ja asunnot halpenee kuin perkele. Korot ja inflaatio laukkaa ylös. Palkat ei nouse.

Vieläkö on osteltu vanhan viisauden mukaan "the time to buy is when there's blood in the streets"?

Toki millä sitä ostaisi, jos kustannukset nousee ja tulot ei. 

Öljy ja aseet tulleet ylös, onneksi anti-ESG sijoittajana näitäkin salkussa on, vaikka kokonaistilanne toki pakkasella isosti tältä vuodelta.

Inflaatio


SP500 osakeindeksi


Bitcoin


Euribor -korot
78  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 18.09.2022 14:50
Kun tarkemmin ajattelee, niin en muista koska olisi kännissä pelannut. Tai se ei ole kuulunut ikinä sen porukan tapoihin joissa on pyörinyt. Omissa polttareissa tuli pelattua NESin SMB:tä kun äijät rakensi juomapelin sen ympärille. Se on petollista, koska salmaripaukun jälkeen ei voinut sanoa että keskittymiskyky tai suoristus yleensä olisi ainakaan parantunut...

No en minäkään sanoisi kännissä pelaavani.
Mullakin on vaan sellaista kivaa tissuttelua jotta on hyvä fiilis eikä jatkuva turpaan ottaminen online peleissä vituta. Ihan sama juonko kiljua tai vaikka vahvaa viiniä niin optimi tahti on sellainen 1dl/tunti.
Mulla kestää yleensä yks 0.5 lonkerokin 40 minuuttia.

Mitään juomapelejä en ole koskaan tajunnut missään muodossa ja jos tarkoitus on saada mahdollisimman äkkiä pää sekaisin niin jotain on vialla.

Tämä. Pelatessa oikea tahti on nimenomaan tissuttelu ja pieni euforia jonka maltillisesta tiputtelusta saa. Samaan tapaan kuin pihvin kanssa lasi viiniä jne. Mitään tiukkoja ei tulisi mieleenkään vedellä, jos tarkoitus on edelleen pelata jotain. Eri asia tietty polttarit jne, joissa tapana on sekoilla. Tosin itse pidän iltaa yleensä epäonnistuneena, jos seuraavana aamuna on armoton kanuuna. Hyvin harvoin on krapulan arvoista ryypiskely.
79  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 18.09.2022 14:41
[Partajeesus tosin taisi ainakin aikoinaan itse tehdä kiljunsa. Tässäkö on syy siihen miten niin monta peliä menee läpi kuukausittain?  :lol:

Teen edelleen  ;D
Sen voimalla tulee tosin pelattua vaan moninpelejä joskus. Esim jotain splatoon 2:sta en olisi jaksanut tahkota ollenkaan selvinpäin jo pelkästään sen typerän mappi rotaation takia joka pakotti muistaakseni pelaamaan kahta kenttää aina pari tuntia kerrallaan.


Nyt kun mainitsit moninpelit, niin kyllähän tuossa koronakieltojen aikaan, kun baariin ei päässyt, niin tuli usein pelattua kaveriporukalla Warzonea jokaisen juopotellessa samalla. Läppä lensi ja nauru raikasi aamuun asti. Baarien auetessa tuo on vähentynyt, mutta edelleen silloin tällöin kun perjantai-iltana peliporukkaa saa kasaan, niin kyllä siellä tölkkien sihahtelut kuuluu taustalla. Alkoholi buustaa fiiliksiä ja jos on hauskaa on entistä hauskempaa parin juoman jälkeen.
80  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 18.09.2022 12:47
Mulla paloi tuon trilogian kanssa käämit niin pahasti, että vedin alkoholin voimalla kaikki läpi kahdessa päivässä jatkuvasti kiroillen.
Tää oli hyvä :lol: Mulla ei riitä kunto kahden päivän ränniin että pääsen pelit läpi ;D Joten voin hyvällä syyllä ja omatunnolla jättää hyllyyn tunnin testin jälkeen :)

Alkoholi kyllä buustaa peli- tai leffakokemusta välillä huomattavasti. Tulee itsekin joskus pari olutta juotua samalla kun pelaa, tylsät putkijuoksentelut ja dialogit menee kuin siivillä pienessä sievässä. Partajeesus tosin taisi ainakin aikoinaan itse tehdä kiljunsa. Tässäkö on syy siihen miten niin monta peliä menee läpi kuukausittain?  :lol:
81  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 05.09.2022 22:21
Kakkosjakso katsottu. Tutkiskelin ennakkoon jo ketä spedejä nämä on ohjannut / käsikirjoittanut ja tokan jakson kohdalla yllätys oli suuri. Jos ekan jakson kirjoitti nevarit nimeltä Patrick McKay ja John D. Payne, niin tokaan jaksoon  oli saatu ihan eri kaliiberin Gennifer Hutchison, joka on kirjoittanut Better Call Saulia ja Breaking Badia. Kakkosjakso olikin käsikirjoitukseltaan johdonmukaisempi, vaikka dialogi edelleen paikoitellen samaa jäykkää rautalankaa mitä ekassa jaksossa. Tämän jakson perusteella en oikein allekirjoita miggen puheita komeista lavastuksista, varsinkin kääpiöiden kotiluola oli kuin videopelistä ja lavastekohtaukset kuin halvasta teatterista. Ei ainakaan itselle tullut mikään vahva immersio, että nyt ollaan oikeasti siellä. Ehkä jos katsoisi jostain kolmen metrin päästä, niin että hieman samea kuva peittäisi alleen styroksista tehdyt kalliot. Harfootien kohtaukset edelleen sarjan parasta antia.

Mikäli en olisi Tolkienin fani, niin tuskin katsoisin tätä enää jaksoakaan. Nyt on vaan pakko hampaat irvessä yrittää. Vähän sama kuin Hanoi Rocksin jäsenten soololevyt, geneeristä tylsää perusrokkia, mutta välillä laittaa soimaan idealla "josko tästä nyt alkaisi pitämään ja tajuaisi sen mitä tällä on haettu". Siinäkin ilman Hanoi -leimaa ei levy pyörisi edes yhtä kertaa loppuun soittimessa.

Itsellä muuten oli aika paljon ekan jakson kanssa kuvanlaadun kanssa ongelmia striimatessa, mutta tokan kohdalla latasin jakson Primestä ja kuvanlaatu pysyi näin tasaisena. Melkein pakko tehdä näin jatkossa muutenkin, niin ei tipahtele bitratet.
82  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 05.09.2022 12:17

Osaako joku muuten vastata siihen, että kun sarjassa pitää kerran olla tietty kiintiö tummia, niin miksei käytetä niitä jo valmiiksi loreen kuuluvia tummia ”rotuja”, vaan esimerkiksi nyt haltioista on pitänyt tehdä tummaihoisia? Eihän kenelläkään olisi ongelmaa sen kanssa, että sarjassa seikkailisi hyvistenkin puolella  tummia haradrimeja esimerkiksi.


Tässä kiteytyy koko ideologian ydin, pyritään lopputuloksen "tasa-arvoon". Haltijat on aina olleet ns. parempaa väkeä ja hierarkiassa ykkösiä. Mikäli haltijat olisi valkoisia ja rosvot jne. mustia kirjoitettaisiin vauhkoontuneina artikkeleita miksi sankarit on aina valkoisia. Samasta syystä Galadrielistä on tehty superwoman, tämä näkyy ensimmäisen jakson kohtauksessa jossa joukon valkoiset miehet ovat täysin hyödyttömiä ja taistelu hävittäisiin pystyyn ellei Kung Fu Galadriel saapuisi silpomaan vihua no look mooveilla.

Toki "jännä" miksi extroissa tätä diversiteettiä ei nähdä, vaan vaade koskee vain päähenkilöitä. Tämä luo asetelmasta epäuskottavan, maailma ei siis ole kulttuurien sulatusuuni, vaan ainoastaan top2% maailmasta. Samaa näkee tietenkin oikeassa elämässä, sukupuolikiintiöitä vaaditaan vain hyvä palkkaisiin duuneihin.

Edit: ja tuohon vielä miksi studiot tuhoaa vanhat tarinat saamme vastauksen Tolkienilta itseltään, kaukaa viisaasti hän kirjoitti “Evil cannot create anything new, they can only corrupt and ruin good forces have invented or made”
83  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 04.09.2022 19:35
Katsoin ensimmäisen jakson. Oikeastaan heti nousi kysymys kenelle tämä on tehty? Lorea ei kunnioiteta, joten faneille tämä ei ole. Lapsille sarja on liian raaka ja kasuaaleille sanalla sanoen tylsä. Tummia hahmoja enemmän silmiin pisti 2000 luvun parturista hankitut buzzcutit, fadet ja hiustyyli muutenkin. Galadrielin strong independent woman- setit aiheutti paikoitellen myötistä. Selkeästi Jacksonin Lotreista on kopioitu hahmot ja monet kohtaukset, mutta nyt ne tuntuvat vain Jacksonin hahmojen halvoilta kopioilta. Oli oikeasti pakotettava itsensä katsomaan koko jakso. Ongelma ei siis ole visuaalinen tyyli, kiintiöhenkilöt tai edes feminismi, vaan ihan puhtaasti sarjan tylsyys. Ellei tämä tästä huomattavasti parane, niin en usko sarjalle kovin ruusuista tulevaisuutta. Kilpailu on kovaa ja tämä jää auttamatta monen muun sarjan jalkoihin.

Annetaan -2/5 yrityksestä. Maisemakuvaukset oli paikoitellen ihan kaunista katseltavaa ja monikulttuurisen karvajalka populaation meininki tavoitti 5% Konnun tunnelmasta ollen varmaan ekan jakson parhaita hetkiä. Ei uskoisi sitä rahamäärää mikä sarjaan on upotettu ellei paremmin tietäisi.

Fanina harmittaa missattu tilaisuus.
84  Yleinen / Popkeskustelu / The Lord of the Rings: The Rings of Power : 01.09.2022 23:04
Tämä tuleva floppi (?) ansaitsee oman aiheensa. Miljardi dollaria hintaa, saako rahalla laatua? Onko Tolkienin alkuperäisteos perseraiskattu? Pitääkö alkuperäismateriaalia kunnioittaa?

Aloitus 2.9 Amazon Primessä. Ainakin traileri on aiheuttanut aivan valtavan äläkän Tolkien fanien keskuudessa(imo täysin ymmärrettävästi). Ainoat positiiviset kommentit on kirjoitettu maksettujen influencereiden suulla ja näyttelijäkaarti puolustanut sarjan ottamia vapauksia mitä mielenkiintoisimmilla perusteilla. Pakko tämä on tietenkin katsoa, ainakin ensimmäinen jakso ihan huumorimielessä ja tietenkin aina pitää antaa mahdollisuus.

Traileri

Lautalaisten mietteet? Trailerin kommentit kertoo karua kieltä miten fanit kokevat asian. Meme materiaalia tämä ainakin tuottaa.  :rollaus:

Spoileri (osoita katsoaksesi)
85  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 01.09.2022 22:35
Meillä menee sellaiset 250-350 kWh kuukaudessa. Ihan Gba-lukemiin ei pääse, kun ei ole massikeisari (eli pitää olla joskus kotonakin) ja kun lasten kanssa pelkästään pyykkikone pyörii sen 1-2 kertaa päivässä. :D

Hintapolitiikka on syyskuun puoleen väliin saakka vanhaa n. 5 sentin sopparia, ja sitten jatkuu seuraavat pari vuotta n. 13 senttiä / kWh. Varmistin laiskana miehenä vähän riskillä hinnan tuossa kesällä jo, mikä näyttää ainakin toistaiseksi olleen ihan kannattava veto - vaikka toki hinnat voi olla taas vuoden päästä matalalla ja sitten maksellaan ylihintaa tovi. C'est la vie.

Samoissa lukemissa ollut kulutus meilläkin. Ei vaan sopimusjutut ole ihan yhtä hyvissä kantimissa, kun saatiin täysosuma sähkölotossa ja Lumo Energia ilmoitti konkurssista siinä vaiheessa, kun määräaikaisten hinnat olivat jo raketoineet sinne vähintään 30 sentin tietämille. 5 senttiä olisi jatkunut kevääseen, mutta nyt pitikin sitten solmia uusi sopimus syyskuulle. Kvartaalihinnoilla seuraava kuukausi on vielä siedettävä 13 senttiä ja risat, mutta loppuvuosi kärvistelläänkin miltei 50 sentin hinnoilla. Ei tuo onneksi vielä riitä taloutta millään tapaa heilauttamaan. Ei vaan jaksanut uskoa, että olisi ollut järkevä sitoa itseään tällä hetkellä mihinkään määräaikaisiin sopimuksiin, niin maksetaan ainakin hetki vielä enemmän sitten.

Eikös Sharkiella ole 4 henkeä perheessä, eli (250kWh x 12kk) : 4 nuppia = 750 kWh / nuppi, eli sama kulutus kun meikäläisellä. Massikeisareita ei olla itsekään, mutta kai nykypäivänä kaikilla vähänkin isommilla firmoilla on tuo ruokaetu lounarin / oman raflan kautta = eli käy joka päivä lounaalla paikallisissa rafloissa. Toki pennuille pitää varmasti kokkailla, mutta vaikka tekisin itsekin ruuan joka päivä kotona niin ei se nyt radikaalisti energiankulutusta nostaisi tuosta omasta lukemasta, kyllä nytkin tulee se 2-3 päivää viikossa kumminkin laitettua keitot tulille.

Vaihdoin oman sähkösopparin halpispuljulta Helenille, jotta olisi laskulla siirto + sähkö ja muutenkin luotettavampi toimija, kun edellinen taisi olla joku 220 energia tms hustlauspulju, josta alkoi spider sense tinglaamaan.

Zoukka, varmasti hyvin ravintolakohtaista. Firman raflassa on aika hc ekomeno, hävikkiruoka punnitaan grammalleen ja jokainen näkee paljonko heitti veks jos enää kehtaa heittää. Ruokaa valmistetaan vain sen verran kuin syödään ja ylimenevät myydään mukaan. Aika hyvin lähiraflat tässä lähellä ja kaupatkin on resquen piirissä, sieltä voi sitten köyhänä ostella ylijäämää.

86  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 31.08.2022 20:49
Meinaat että energiaa kuluu vähemmän kun syöt joka päivä ravintolassa? Kuulostaa eräältä Grönlantiin matkanneen ceo-porukan logiikalta.  ;)

Jos ajattelet tuota vähän pidemmälle, niin kyllä. Ravintolassa tuotetaan tehokkaammin isommalle joukolle ruokaa vs. jokainen yksilö erikseen omalla uunilla.  ;)
87  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.08.2022 14:53
Nykyään tarjontaa on niin paljon, että kesken jääneitä on vaikea aloittaa uudelleen. Varsinkin jos pelimekaniikka vaatii paneutumista ja rutiinia. Tästä syystä on tullut läpäistyä hyvin vähän pelejä tänä vuonna, mutta aloitettuja on liuta hyllyssä. Meikälle kelpaisi nuo retrovuosien 4-5h pelit ihan hyvin, tuntuu ahdistavalta aloittaa joku 75h projekti jossa tietää tällä nykytahdilla menevän se 2-3kk ja usein jää vielä kesken kun ei pysty palaamaan parin viikon tauon jälkeen enää samaan fiilikseen. Siksi Warzonet, Rocket Leaguet ja muut vastaavat varmaan iskeekin niin kovaa.
88  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 30.08.2022 14:46
2020 kulutus 660 kWh
2021 kulutus 760 kWh

Tollasella vuosikulutuksella olisi ihan sama vaikka sähkön hinta olisi 1€/kwh :lol:

Tätä huutistelin itsekin tilastoja lukiessa. Kaukolämpö + joka päivä ravintolassa safkat, niin eipä sitä sähköä kulu kuin viihdelaitteisiin. Pesukone pyörähtää kerran viikossa pikapesun. Vkoloppuisin kun firman kortilla ei voi syödä, niin pyöräyttää itse safkat.

Taidan olla ekologisempi, ainakin energiankulutuksen suhteen ja sehän se tärkein on, kuin 100% vihervasemmistosta lihansyönnistä huolimatta.  :o

89  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 29.08.2022 12:18


EDIT: Tosin mun on suht helppo olla rauhallinen, kun max kulutus on tammi- helmikuussakin hyvin alle 800kwh/kk ja kesällä 300-400kwh/kk :)

2020 kulutus 660 kWh
2021 kulutus 760 kWh

Soppari määräaikainen 9,68c/kWh (edit: tämä tuntui riistolta kuukausia sitten kun allekirjoitin "tarjouksen", kaverit silloin naureskeli, eipä nyt naurata kun oma sopimus katkolla)

Näillä vuosikulutuksilla ja hinnoilla pidän lattialämmityksen vitosella edelleen  :lol:
90  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 28.08.2022 22:57
Vuoden se kesti. En tiedä mitä on tapahtunut, mutta aamulla huomasin että volume nappi on kovera. Eli on saanut jonkun iskun aivan keskelle volume nappia ja nyt volumen säätäminen ei käytännössä toimi. Molemmat puolet on siis jatkuvasti pohjassa ja jos painan jompaa kumpaa hetken se jumittuu siihen asentoon. Sain sen onneksi takaisin neutraaliin asentoon, niin nyt ei sentään ole jumissa + tai - asentoon.

Mutta nyt onkin sitten päätös että kysyykö tuon huoltoa vai ostaako uuden. Huoltaminen ei kiinnosta siksi kun puhelimesta joutuisi luopumaan hetkeksi, joka ei ole nykypäivänä hyvä juttu vahvan tunnistuksen jne. takia. Lisäksi puhelin ei vaan ole ollut ihan sitä mitä haluaisi. Sitä on kömpelö käyttää, sormenlukija toimii satunnaisesti, käyttöliittymä on jotenkin sekava ja kamera venyttää hiukan yläreunaa. Ja lisäksi kun ei tiedä kuinka kovan iskun se on saanut (en oikeasti tiedä mitä on tapahtunut, kun se illalla mielestäni toimi ok, mutta aivan selvästi se on iskun saanut), en myöskään tiedä kuinka pahaa vaurion se on lopulta saanut. Maksaako korjaus muutaman kympin vai muutaman satasen? Vai onko se entinen joka tapauksessa.

Uuden ostaminen taas tuntuu turhalta, koska tämän hetken paras puhelin meikäläiselle olisi Asus Zenfone 9. Myönnän kyllä, että mitä arvosteluja katseli, se on parempi (ja pienempi, jei \o/ ), kuin Zenfone 8. Mutta olen lopulta tullut siihen tulokseen että käyttöliittymän paskuus on Android 12 vika, joka ei kannusta myöskään ostamaan uutta samanlaista. Ja lisäksi Asus antaa puhelimelle vain kahden vuoden softa tuen :rollaus: Ihan WTF tason linjaus tuokin. Eihän tämäkään kestänyt kuin vuoden, mutta jos edes tietoturvapäivityksiä ei tule kahden vuoden jälkeen, puhelin on käytännössä lähempänä paperipainoa sen jälkeen, toimi se tai ei.

Ja ei, en hommaa Applea (työpuhelin on 13, se riittää) enkä Samsungia (likalla on A53, kiristää joka kerta kun sitä käyttää...).

Eli,... voi olla huolto edessä kuitenkin.

Itsellä lähti Samsung S20:sta festareiden jälkimainingeissa virtanappi irti. Ilmeisesti ihan tyyppivika, ei siis mitään jurrisekoiluja, huomasi vaan jossain vaiheessa ettei virtanappia enää ole. Järkyttävä suunnittelumoka ja kertoo kaiken insinöörien osaamisesta ja siitä, kuinka vähän tuotteita testataan. Toki voi olla täysin tahallinenkin, jotta saadaan luurit huoltoon ja sitä kautta liikevaihtoa. Onneksi Samppa herää näyttöä näpäyttämällä ja hammastikulla saa sitten käynnistettyä koko paskan mikäli nyt sattuisi kokonaan sammumaan (huutista ajatukselle 600e luurin käynnistämisestä hammastikulla 2022), mutta tuskin koskaan tuota tarvitsee tehdä. Nykyluurit ei kyllä kestä yhtään sellaista 7-15h päivittäistä käyttöä, edellinen Huaweikin leipoi kiinni vuoden käytön jälkeen. Duunista toki saisi Applen, mutta Android uskovaisena en siihen pysty.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 98
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines