Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 98
31  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 23.04.2023 18:13
Sisu


Käykäähän katsomassa ja tukemassa suomalaista elokuvaa. Nyt voi antaa tukensa ilman sääliäkin, sen verran hyvä toimintaelokuva Sisu oli. Toiminta on oikeasti vedetty kunnolla överiksi ja mitään vastaavaa ei suomileffoissa olla nähty. Tätä on vissiin ulkomaillakin kehuttu ja ei ihme. Ainoat miinukset voisi antaa englantia puhuville natseille, mikä on nykypäivänä aika vanhentunut tyyli. Lisäksi naisnäyttelijät puhuvat kuin Kallion basic bitchit, mikä ei elokuvan muuten vuoden 1944 malliin sovi ollenkaan. Parempi olisi ollut noudattaa päähenkilön mykkäkoulua tai jättää ainakin "muthafuckat" pois. 

VIP salissa kävin katsomassa ja silti joku suuhengittäjä vastasi kesken elokuvan puhelimeen. Onneksi tappaminen on laitonta.

Suomalaiseksi toimintaelokuvaksi 4/5 ja Hollywood tekeleeksi 3/5.
32  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 23.04.2023 12:16
Keskustahan ajattelee olevansa suurin puolue 4 vuoden päästä. Saarikko ulos ja uusi tilalle ja puheet taas kattoon. Ääniä kun on valunut varsinkin Persuille, niin sieltähän ne teematkin löytyy. En siis usko että Keskusta lähtee tälläisen tuloksen jälkeen hallitukseen. Pataan tuli jo viime kerralla ja lähtivät silti ja tulos oli tämä. Kokoomuksen ja Persujen kanssa ei ole varaa räksyttääkään kun siellä on vaihtoehtoja (KD+RKP).

Totuushan on että eihän hallitus tai valtionhallinto voi suuria talouden tilanteelle ja voimille tehdä. Ainakaan Suomen kokoisessa maassa. Se on ihan sama kuinka monta prosentin kymmenystä Orpo leikkaa veroja, ei sillä näitä korkoja ja inflaatiota maksella. Sama juttu Persujen maahamuutossa. Ei sillä leipää osteta. Ongelma on että rahapolitiikka on ollut lepsua, joten kaikki on saanut lainaa, mutta rahaa ei kuitenkaan ole lopulta jaettu juurikaan sinne velalliselle. Velkojen ajat on vaan nousseet. Ja koronan tuoma kulutuksen lukko vääristi markkinoita siihen suuntaan että kaikilla olisi rahaa. No ei ole enää kun koronan säästämät rahat on tuhlattu viihdykkeisiin, isoihin kämppiin ja puutarhaan.

Huvittavaa että Kokoomus on nyt valittu tekemään tämä mahdoton tehtävä, pistää talous kuntoon leikkauksilla kun inflaatio laukkaa ja korot korkeimmillaan 15 vuoteen. Samaan aikaan hoitajien olot saa porukan pakenemaan, terveyden huollon prosessit ei toimi, koulutuksen taso laskee ja vanhukset ei saa apua. Ja mikään näistä ei ole tullut yllätyksenä. Hoitajien olot on ollut jo 10 vuotta huonosti, arvosanat ja koutuksen rahoitus on laskenut edellisestä "sopeutus leikkauksesta" asti ja "vanhuspommista" on puhuttu 10-20 vuotta.
Ja nyt pistetään kaikki kuntoon leikkauksilla (ja/tai maahanmuuton kieltämisellä?). Kokoomukselle voisi ihan hyvin sanoa "bitch please". Samat ongelmat ja sama lääke jo vuodesta 2008. Kuinka on menny noin niin kuin omasta mielestä?
No okei, maahanmuuton kieltämistä ei ole vielä testattu ja edellinen hallitus sentään murjoi soten jonkinlaisena läpi (ilman kokoomusta), se vain jäi pahasti puolitiehen.

En väitä että olisin itse niin fiksu ja osaisin tehdä paremmin. Enkä väitä että SDP:n tapa olisi välttämättä ollut sen parempi. Mutta se olisi ollut mielestäni vähän erilainen verrattuna siihen mitä nyt on tehty viimeisien kriisien aikana. Ja siis Suomihan ei ymmärtääkseni oikeasti selvinnyt 2008 iskusta kuten voisi kuvitella. Kasvua ei ole tullut läheskään samalla tavalla kuin muualla. En väitä Suomella nyt huonosti meni, kyllähän täällä selvittiin ja kasvua tuli. Mutta sen ajan mitä Kokoomus ja Keskusta on hallituksessa säätänyt 2000-luvulla, ymmärtääkseni on tultu joko alas tai hävitty muulle maailmalle.

Ja siis ei nyt pidä luulla että olisin oikeasti tuohtunut siitä että Kokoomus on vallankahvassa. Suomessa on se hyvä puoli että täällä ei ihan niin röyhkeästi ajeta omaa valtaa muiden kustannuksella kun monissa muissa maissa, niin ainakin etiikan uskon on olen suurimmalla osalla kunnossa. Joten uskon että siellä yritetään tehdä hyvää kansalle, eikä mietitä miten lakeja muuttamalla saisi valtaa enemmän.

Loppuun vielä puujalka kevennys:
Mitä SDP:n äänestäjä vastasi kun siltä kysyttiin: Miltä tuntuu kun Marin ei saannu pääministerin paikkaa?
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Repesin tälle aivan liikaa viikonloppuna :lol:

Boldattua moni toitottaa totuutena. Totuus taas on tylsempi, kannatus nousee vain puolueilla jotka uskottavasti pyrkivät edistämään äänestäjiensä vaatimaa politiikkaa. SDP todisti taas, että hallituksessakin voit nostaa kannatusta kun teet kannattajien toivomia siirtoja. Oppositio ei myöskään ole automatio kannatuksen nousulle varsinkaan Keskustan kohdalla, koska äänestäjät rankaisivat nyt Keskustaa vasemmistohallitukseen lähtemisestä. Nyt kaksi kiukuttelevaa Keskustapomoa Saarikko ja Kurvinen vinkuvat somessa kuinka heitä on dissattu ja eivät suostu leikkimään enää samalla hiekkalaatikolla. Naurattaa miten ego menee reaalipolitiikan edelle. Melkein 350 000 suomalaista äänesti Keskustaa, jotta nämä edistäisivät jyväjemmareiden asiaa ja kustalaisten pomojen mielestä mandaattia ei ole. Äänestäjät voivat 4 vuoden päästä pohtia, jos Keskustalle ei kelpaa keskustaoikeistolainen hallituspohja, niin Keskustaa äänestämällä saan vasemmistopohjan ja sen mukaisen maalaisia kurittavan politiikan. Ennustan keskustalle 4 vuoden päähän nykyistäkin heikompaa kannatusta. Osa keskustan kentästä ja kansanedustajista onkin vaatinut paluuta neuvottelupöytiin. Parasta olisi jos äänestäisivät Saarikon ennenaikaisesti ulos.

Hallituksen mahdollisuuksiin suitsia taloutta sen verran, että voihan hallitus määritellä sen mihin rajallisia resursseja käytetään. Sehän on politiikkaa. Laitetaanko rahat lastensairaalan leikkausjonoihin, vai kyläpäälliköiden mersuihin Somaliassa. Voidaan myös päättää otetaanko velkaa ja maksetaanko sillä Italialaisten taloremontit. Amerikantemppuja hallitus ei voi tehdä, mutta se voi vahvistaa nettoveronmaksajan maksuhalukkuutta ja luottamusta Suomalaista yhteiskuntaa kohtaan kohdistamalla rajalliset resurssit arvojensa mukaisesti. Nykytilanteessa jossa valtionvelat korot tulevat tuhoamaan Suomen ja jossa koko maailman sosiaalitoimisto -politiikkaa houkuttelee vain hyväksikäyttäjiä voimme myös valita tien, joka vuosikymmenten kuluessa nostaa meidät kuopasta ylös.

Hallitusneuvotteluista: Mikäli Keskusta ei nyt takkia käännä (kuten se aina tekee), niin näemme todennäköisesti Sinipuna hallituksen, jossa tehdään tismalleen nykyisen kaltaista politiikkaa. Korkeintaan joku näennäinen leikkaus tehdään ansiosidonnaiseen.
33  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 19.04.2023 18:33
Järjetön hinta Roviosta, hyvä sijoittajille jotka lähti pohjilta mukaan. Ne ketkä otti listautumisessa kyytiin jäi ilman tuottoa. Ihan ekaksi Sega varmaan kenkii kaikki päällekkäisyydet veks, markkinoinnin, IR-porukan, HR:n kalkkunat ja luulisi itse substanssitason janarienkin menevän ainakin osittain ristiin ellei sitten Roviolla todella ole jotain maagista osaamista, jota Segalta ei löydy. Ainoa syy ostolle mitä keksin on liika raha. Rovion kautta Sega saa jotain 10-15% tuottoa pääomalle, kunhan läskit on sulateltu veks. Lentääkö Sonic jossain Angry Sonic spinnoffissa seuraavaksi? Kai ne koittaa elvyyttää kulahtanutta Angry Birds brändiä.

34  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 12.04.2023 07:22
Mikä käänsi pään Vihreistä Kokoomukseen? Ymmärtääkseni olet pitkäaikainen Vihreiden kannattaja.

Useampia analyyseja olen tästä liikehdinnästä lukenut. Strateginen äänestäminen selittänee monen kohdalla vaihdon, mutta ei sillä voi kokonaan selittää asiaa. Voisihan se vaihtoehto olla Vihreät Kokoomuksen tai SDP:n  sijaan.

Osmon analyysi antaa muutamasta katkerasta hudista huolimatta yhden suhteellisen valistuneen näkemyksen puolueen alamäkeen.
On tässä mm. Salea äänestetty pressanvaaleissa ja kokkariehdokasta viime kunnallisvaaleissa. Ehkäpä se lopulta kääntyi sen myötä, kun se Vartian ja kumppaneiden markkinaliberaali siipi vaiennettiin kuoliaaksi - tai siltä se ainakin äänestäjän silmään näytti. Samalla päätä nosti tämä uuden sukupolven vihreäliike, johon on sotkettu kirkkaan punaista vasemmistoaatetta ja väärän mallista feminismiä mukaan. Vihreät tekevät tällä hetkellä karhunpalvelusta ympäristölle lukitsemalla keskustelussa ympäristöarvot jotenkin vasemmalle exclusiiviksi asiaksi samalla lyöden kapulaa rattaisiin oikesti merkitseville asioille kuten aikanaan ydinvoimalle ja tänäpäivänä vapaan markkinan tuomille mahdollisuuksille. Varmaan joku keskustaki hoitas ympäristöasiat nykyään paremmin.

Oikeasti en kyllä fanita millään tavoin mitään suomalaista puoluetta - sitä vaan koittaa joka kerta valita paskista vaihtoehdoista sen vähiten paskimman.

No tämähän se on ongelma kaikilla vähäkin suuremmilla puolueilla, jotta voisi kasvaa isoksi vaatii seinien olevan leveällä ja katon korkealla. Mitään yhtä puoluetta, joka vastaisi kaikkiin omiin vaatimuksiin tuskin tulee olemaankaan. Pitää vain valita se joka ajaa sillä hetkellä itselle tärkeintä arvoa tai asiaa. Suomalaisessa koalitiopolitiikassa lopulta saa sen 10-20% edes niistä omista tavoitteista läpi, jos sitäkään.

Vihreiden äänestäjien keskuudesta kuuluu noita samoja perusteluita mitä itsekin listasit. Nykyinen politiikka vaan ei vastaa vanhojen äänestäjien vaatimuksia. Mitä muiden kuin Osmon analyyseja lukenut, niin itsereflektio puolueella on jäänyt kokonaan tekemättä ja edelleen toistellaan mantraa miten viesti ei tavoittanut äänestäjiä, itsepetos maximus. Hyvin harva Orasta tai Osmoa lukuunottamatta on myöntänyt suoraan, että viesti kyllä tavoitti, mutta oli vain marginaaliporukkaa puhutteleva. Pronominit ja kanta kannabikseen, sillä ei 20% kansasta tavoitella, kun samaan aikaan porukka joutuu myymään omaisuuttaan kattaakseen menot. Silti sai lukea myös vasemmistolta kommentteja, miten duunareita ei enää houkutella elintasoa nostavalla politiikalla. Kummaltakin puolueelta puuttuu selkeä linja miten taloutta tasapainotetaan ja kuka maksaa jatkossa laskun.
--------------------------------------------------------------------------

Vasemmistopuolueissa on tappioiden myötä käynnistynyt pudotuspelit, vanha johto heitetään pihalle ja puolueen sisällä alkaa taistelu paikasta auringossa.

Toivon Fatiman voittavan Vihreiden PJ vaalin, nyt kun Ohisalo kantoi vastuuta ja päätti olla hakematta jatkokaudelle. Iiris Suomela sen sijaan pyrkii eduskunnan ulkopuolelta puolueen johtoon (varapj). Huutista kyllä pohjattomalle itsetunnolle ja itsevarmuudelle. Kaikki talouskirjat lukenut Iiris tuskin kerää puolueväeltä tehtävään vaadittavia ääniä, mutta tuen 100%:stä hänen valintaansa. Fatima + Iiris kombolla Vihreät on max 4% puolue neljän vuoden päästä.

Vasemmistolla on myös sama ongelma. Li:n tilalle ei oikein ole laittaa ketään ykköskorin pelaajaa.

Marin kun lähtee, niin sekä Vihreät ja Vasemmistoliitto saa takaisin sen 3-6% (potentiaalista) kannatusta tekemättä mitään sen kummempaa. Se pystyykö Vihreät realisoimaan tämän riippuu PJ valinnasta.
------------------------------------

Hallitusneuvottelut jatkuvat. Pidän edelleen todennäköisimpänä Kok+PS+RKP+KD komboa, silti Kok+SDP+takiaispuolueet kombo on alkanut nostaa pelottavasti päätään. Kysymys on lähinnä siitä haluaako Orpo nostaa PS:n kannatuksen yli 30% neljän vuoden päästä. Nyt leikkauspolitiikkaa ajamalla saisi hallituspuolueiden suosio tuskin nousee merkittävästi.

Saarikko on ajanut itsensä nurkkaan kieltäytymällä kategorisesti PS:n kanssa yhteistyöstä, mutta Keskustan kenttä on huomattavasti lähempänä porvarillisempaa Kok+Ps komboa, kuin mitä nykyistä vasemmistohallitusta. Siksi on Keskustalta omien tavoitteidensa kannalta hyvin epäloogista jättäytyä nyt ulos ja olla taas vasemmistohallituksen aisankannattaja neljän vuoden päästä. Ehkä Saarikko vapautetaan tehtävistään, tai kenttä painostaa hallitukseen. Fiksuin kombo olisi Kok+PS+Keskusta kaikkien näiden kolmen tavoitteiden osalta. Keskusta tietty pettää aina ja Kokoomus joka kerta, joten en yhtään ihmettelisi vaikka Keskustakin hallitukseen vielä tämän teatterin jälkeen päätyisi.



35  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 06.04.2023 11:56
Yksittäisistä kansanedustajista historoitsija Teemu Keskisarjan nousu eduskuntaan oli helkkarin hieno juttu.

Tää oli kyllä kova juttu. Keskisarjan historiantuntemusta on ollut aina mukava kuunnella.

Oma ääni meni Valtoselle ja Kokoomukselle, joka oli stadissa helppo valinta. Toivottavasti valtiovarainministeriön salkku vielä napsahtaisi. Keskisuurten puolueiden riutuminen vaaleissa meinaa Orpolle varmasti yksiä vaikeimpia hallitusneuvotteluissa modernissa ajassa. Ehkäpä nyt olisi aika persujen päästä toiselle puolen pöytää - mandaatti on kuitenkin aika väkevä.

Mikä käänsi pään Vihreistä Kokoomukseen? Ymmärtääkseni olet pitkäaikainen Vihreiden kannattaja.

Useampia analyyseja olen tästä liikehdinnästä lukenut. Strateginen äänestäminen selittänee monen kohdalla vaihdon, mutta ei sillä voi kokonaan selittää asiaa. Voisihan se vaihtoehto olla Vihreät Kokoomuksen tai SDP:n  sijaan.

Osmon analyysi antaa muutamasta katkerasta hudista huolimatta yhden suhteellisen valistuneen näkemyksen puolueen alamäkeen.
36  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 03.04.2023 02:00
SDP ei ollut ykkönen ja tärkeintä että vihervassarit otti takapakkia. Ei valittamista toistaiseksi.

Tämä.

Kok+PS+Kd+RKP veikkaisin näiden tulosten perusteella hallituksen komboksi. PS suostuu pitämään pakkoruotsin vastineena (haitta)maahanmuuton tiukennuksiin, RKP myy vaikka mummonsa tästä. KD:lle riittää ministeriposti ilman todellista valtaa, uskonnon opetukseen ei tehdä heikennyksiä ja humanitaarisessa maahanmuutossa suositaan kristittyjä. Orposta PM, Purrasta kirstunvartija.

Toinen mahis Kok+PS+Keskusta

Keskustalle luvataan kokoaan suurempi määrä ministerisalkkuja ja maataloustukiin ei tehdä heikennyksiä. Saarikko pudottaa niskastaan äänestäjiään hiertävän maaseudun ihmisiä vihaavan politiikan ja nostaa kannatusta 5%.

Sitten tietty perinteinen Sinipuna + takiaispuolueet ja homma jatkuu kuin viimeiset 4 vuotta. Velkaa ja velkaa kunnes korkomenot hitaasti näivettää Suomen. Tämä toki tulee tapahtumaan jo nyt oli hallituskokoonpano mikä tahansa.

Olin yllättynut miten niin moni julkkis jäi rannalle ruikuttamaan. Näissä vaaleissa ei myöskään enää pelkkä maahanmuuttaja tausta auttanut. Rannalle jäi myös Iiris Suomela, ja se on jo yksistään suuri ilon aihe.

Yksittäisistä kansanedustajista historoitsija Teemu Keskisarjan nousu eduskuntaan oli helkkarin hieno juttu. Purran ylivoimainen äänisaalis lämmitti myös mieltä.

Ois voinu mennä paremminkin, mutta näillä mennään.
37  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 02.04.2023 16:38
Unibetissä oli yllättävän korkea 3.5x sille, että SDP saa eniten ääniä ja toinen oli, että Marinista tulee pääministeri taas. Kävin heittämässä molempiin tonnin. Saa ainakin muutaman tonnin lomailurahoja, jos tämä onnettomuus tapahtuu. Perussuomalaisissa ja Kokoomuksella huomattavasti pienemmät jostain syystä, vaikka tässähän voi tapahtua mitä tahansa.


Kolmen suuren erot ovat tosiaan niin pienet, että kaikki yli 3x kertoimet ovat houkuttelevia. PS:n pelaamisen puolesta kertoisi nouseva kannatuskäyrä ja korkea(mahdollisesti) äänestysprosentti. Mitä korkeampi äänestysaktiivisuus sitä alhaisempi Kokoomuksen kannatus. Ennakkoäänestyksen uusi ennätys ennakoi tätä.

Kuten aiemmin mainitsin nämä vaalit käydään PS:n ja SDP:n välillä, siksi SDP:llä on myös hyvä mahdollisuus kaikesta neljän vuoden aikana tapahtuneesta sekoilusta huolimatta nousta suurimmaksi.

Marin todennäköisesti pakenee EU:n huippuvirkaan, joka on kulisseissa jo sovittu palkinnoksi myötämielisestä EU -politiikasta. Käteinen ja Stubb saivat myös omat palkintovirkansa aikoinaan. Siksi tuo Marinista pääministeri on mielestäni kaikista riskialttein veto, mutta kertoimestahan se on kiinni kannattaako betsata.

Mielenkiintoinen ilta tulossa, kuka ikinä voittaakaan niin tuskin kovinkaan suurella erolla kakkoseen.
38  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 27.03.2023 19:06

Lähde: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-kysely-vihreat-menettaa-kolme-kansanedustajaa-helsingissa-ja-uudellamaalla-sdp-nousemassa-saman-verran/8663540#gs.tqjo2o

Helsingissä demarit on ottamassa valtavaa voittoa suhteessa viime vaaleihin, eli puhuttelee muitakin kuin JayeizHia. Vihreät vastaavasti sulaneet ja menettäneet äänestäjänsä SDP:lle. Vahvistaa identiteettipuolueen leimaa. Nyt on Boss Babe Sanna kuumaa kamaa (vaikka onkin Pirkanmaalla ehdolla).

39  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 26.03.2023 18:37
Olen yllättänyt itseni katselemasta Liberaalipuoluetta sillä silmällä. En ole kaikesta samaa mieltä heidän kanssaan, jostain olen huomattavankin eri mieltä, mutta puolueen perusperiaatteet vaikuttavat asiallisilta. En vastaa kyselyyn vielä, varsinainen äänestyspäätös on vielä tekemättä.

Ikä ja jääräytyminen alkaa näkymään. Kun on katsellut riittävän monet vaalit tätä lupailua ja lupausten veivailua niin isojen puolueiden äänestäminen tuntuu vaan niin turhalta. Viimeisin hallitus minkä toimia pidin oikean suuntaisina oli Sipilän hallitus. Ja sekin jäi vähän yritykseksi.

Liberaalipuolueella on fiksuin ja rohkein taloudellinen ohjelma. Lilliputtipuolueiden äänestämisessä on se ongelma, että kestää 20-30 vuotta ennen kuin ne nousevat tarpeeksi suuriksi pöytiin joissa päätöksiä tehdään. Toki epäsuoraa tulta voidaan ampua saamalla kannatusta ja täten muiden täytyy kiristää omaa politiikkaa. Tämä nähtiin kun haittamaahanmuuttoon negatiivisesti suhautuvat puolueet rummuttivat 20 vuotta maahanmuutosta, niin nykypäivänä monessa maassa perinteisten puolueiden on ollut pakko ottaa myös omaan ohjelmaan järkevöittämistä. Tanska tästä paras esimerkki.

Nykyinen tilanne jossa PS on kasvanut suureksi puolueeksi Kokoomuksen ja SDP:n rinnalle aiheuttaa suomessakin blokkivaalit. Nyt ei kannata äänestää Kokoomusta, sillä Kokoomus tulee olemaan hallituksessa lähes 100% varmuudella. Kilpa käydäänkin kahden välillä PS+Kok vs Kok+SDP. Täten vaaliuuranalla on näissä vaaleissa vain kaksi todellista vaihtoehtoa. PS tai SDP.



Vihreiden kannatus on juuri paras esimerkki tästä, miten kaikki puolueet ovat ottaneet luontoarvot osaksi omaa ohjelmaansa. Erot ovat lähinnä siinä monessako vuodessa Suomesta pitäisi tehdä hiilineutraali ja kannattaako luonnon tuhoamista massamaahanmuutolla. SDP/Vasemmistoliitto on myös napannut feminismin ja woketuksen vihreiltä, joten oikein mitään omaa ei ole jäänyt omaan ohjelmaan. Vihreät on siis eduskunnan turhin puolue tällä hetkellä. Tämä näkyy kannatuksessa. Nyt tarvittaisiin selkeyttä ohjelmaan ja selvä pesäero Vasemmistoliiton ja SDP:n puolueohjelmiin.

Taloudesta on aina vaalien aikaan puhuttu paljon, mutta näistä taitaa tulla ihan puhtaat velkavaalit. Toinen puoli kannattaa jatkuvaa velkaantumista ja toinen leikkauspolitiikkaa. Ihan sama kumpi puoli valitaan, niin Suomen tulevaisuus on olla pohjolan somalia, köyhä banaanivaltio. Kysymys on vain väistämättömän lykkäämisestä, tölkin potkimisesta eteenpäin. Kuten Estonian kapteeni totesi "Todella pahalta, todella pahalta näyttää...”

40  Yleinen / Vapaa sana / Eduskuntavaalit 2023 : 26.03.2023 16:49
Ennakkoäänestys on jo hyvässä vauhdissa ja vaalipäivä lähestyy kovaa vauhtia. Mitataan kyselyllä mikä on laudan poliittinen sekoitus 2023.

Vuoden 2023 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2.4.2023.

Aihetta voidaan käyttää spekulaatioihin ja jälkilöylyihin.

41  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 13.03.2023 12:20
No juurikin tämä. Pois lähtiessä kuuntelin kun woke selitti toiselle "välillä oli semmonen olo että saako tälle nauraa"  ;D
42  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 12.03.2023 18:20
Ei realityssa haittaa käsikirjoitus, onhan kaikki elokuvatkin käsikirjoitettuja. Pääasia on illuusio siitä, että homma voisi olla todellista - toteutus. Toisinaan paskuus voi jopa kääntyä hyväksi, jos paska on riittävän paskaa. Katsoin aikoinaan jokaisen jakson Jersey Shorea. Aivan timanttinen sarja ja hahmot. Ensireaktio silloinkin oli, että kuka helvetti tätä voi katsoa. Suomen Selviytyjät oon katonut kolmen viimeisen kauden osalta ja jotenkin tuo kotikutoisuus iskee meikäläiseen, vaikka viime kausi olikin sysipaska ja en sitä loppuun asti jaksanut katsoa. Kyllä ne jenkki selvityjät silti on huomattavasti parempia. Niitä tuli katsottua lapsena, mutta sitten se vaan jäi kun jäi kaikki muuki TV-viihde. Voisi hyvin ladata nuo kaudet ja alkaa katsomaan järjestyksessä.

Netflixistä olen katsellut kaiken Ricky Gervaisin tuotannon ja eilen tuli myös livenä käytyä jäähallilla katsomassa Armageddon Ricky Gervaisilta (piippuhyllyn paikat 80e, meni alle 2min loppuun koko keikka). Olihan se timanttia ja wokepellet sai kyytiä (kuten kaikki muutkin tahot). Livenä stand up ei silti aivan yhtä timanttista ole kuin kotisohvalta täydellisesti editoituna koosteena. Tässä sitä huomaa juuri editoinnin tärkeyden. Välillä tulee lipsahdus livenä ja yleisö on hiljaa. Netflix versiossa paskat läpät on leikattu pois ja Gervais tykittää laatua vitsi vitsin perään. Hyvin silti huomasi maailmanluokan tähden ja b-luokan janarin eron. Lämmittelijänä oli joku britti Lachlain tms, yritin googlettaa kuka helvetti mutta mistään tietoa ei ollut enää saatavilla. Aikoi kumminkin vetää keikan suomessa myöhemmin tänä vuonna.  Hänellä vitsit olivat sellaista "persut tappaa lapsia" -wöö tasoa, mutta potentiaalia oli parempaankin.

Laitetaan vielä loppuun mainos. Exit sarjan kolmas kausi on nyt Areenassa. Kyseessä on siis paras Norjalainen sarja mitä on koskaan tehty. Tästä on suomiversiokin tehty C-Moren toimesta, mutta sitä en vielä ole uskaltautunut katsomaan.
43  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sarjakuvat : 22.02.2023 09:10
Elämme absurdastanissa. Aiemmin sanottiin: missä poltetaan kirjoja poltetaan jatkossa myös ihmisiä. Nyt wokettajat tekevät itse tätä samaa mistä syyttivät pääasiassa kansallissosialisteja. Kirjat, elokuvat, musiikki jne. kirjoitetaan uudelleen, ettei pellemaailman klovnien "tunteet" loukkaannu. Todellisuudessa kyse on vallankäytöstä ja oman ideologian pakottamisesta ideologisten ristiretkien avulla. Mikäli et suostu oman teoksesi perseraiskaukseen sinut suljetaan ulos yhteiskunnasta, "canceloidaan".

Olen ollut vuosia fyysistä mediaa vastaan, mutta se taitaa olla harvoja keinoja säilyttää ja pelastaa taide sellaisena kuin sen luoja on sen tarkoittanut nautittavaksi.

44  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 19.02.2023 23:41
”Herkkänahkaisille” sanoo aikuinen mies joka modaa pelejään jos niissä on tiettyjen vähemmistöjen edustajia :lol:

Nyt oletit meikäläisen mieheksi, sieluuni sattuu.

Luetun ymmärtäminen on myös koetuksella zoukkalla, alkuperäisessä loressä ei mitään woketusta ollut. Tiedät hyvin itsekin, että transut on päälle liimattu tähän peliin.
45  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 19.02.2023 20:13
Hogwarts Legacy

Day 1 Patch paransi performanssia, ja nyt pyörii suht hyvin omalla setupilla myös säteenseurannan kanssa (RT low asetuksella). Mikään välttämättömyys tuo sinänsä ei ole, mutta onhan se kiva näin Potterfanina katsella kaunista Tylypahkaa ja muita 1:1 mallinnettuja paikkoja. Tätä ei välttämättä kannata millään ihan nuhapumpulla edes yrittää pelata, vaan suosiolla ostaa sitten konsoliversion. Oma 16GB:n rammi ei edes riitä, vaan ulta-asetuksilla 4k vaatisi vähintään 21GB rammia. Onneksi nuo muistien hinnat ovat tulleet alas niin ehkä voi sen 100e uhrata päivitykseen. Olen pelaillut sekaisin sekä PC:n näytöllä 1080p ja 4k peliä OLED:lla, kun aina ei vaan jaksa siirtyä TV:n ääreen (#First World problems).

Kävi myös ilmi, että Ryzen arkkitehtuurin prosessorit eivät hyödynnä täysin kaikkia ytimiä, joten ylikellotin oman Ryzen 7 3700x:n ja perffi parani hieman. Netissä on lisäksi modauksia, jotka parantavat pelin toimivuutta jonkun verran. Itse en niitä ole vielä asentanut, mutta muutamia fixejä olen tehnyt.

Nvidian control panelista  -> Adjust desktop colour settings -> Vibrance 70-80% ja väreistä saa elävämmät. Sopii sadunomaiseen tylypahkaan paremmin, kuin alkuperäiset valjut värit. Näin peli näyttää myös normaaleilla näytöillä karkkimaailmalta kuten OLED:lla, toki musta ei ole yhtä mustaa.

Toinen modi minkä asensin oli Sironan muuttaminen transusta oikeaksi naiseksi. Tai tarkemmin Sironan äänen muuttaminen miehen äänestä naisen ääneksi. Nyt ei enää tarvitse kuunnella kehittäjien WOKE -pakotusta. Nexusmodien joukosta tämä modi poistettiinkin nopeasti, kuten myös pale skin modi (: D). Olivat liikaa herkkänahkaisille oikeamielisille kirkasotsaisille norsunluutornilaisille. Eläinten kanssa seksi ok, mutta valkoinen iho tai äänen muuttaminen haram.

Tämä kannattaa tosiaan siis asentaa, mikäli Potterfanina häiritsee poikkeamat loresta.

Kaikki Nexusesta poistetut modit voi ladata Täältä

Näyte nais-Sironan äänestä

Modin asentaminen oli todella helppoa, eli purkaa vain ladatun tiedoston -> SteamLibrary\steamapps\common\Hogwarts Legacy\Phoenix\Content\Paks ja homma rokkaa. Disclaimer: en ota mitään vastuuta mikäli hommat menee vituiksi, mutta itsellä toimi välittömästi.


Ps. Mikäli kirjat ei ole tuttuja, niin suosittelen lukemaan vaikka ei enää lapsi / nuori olisikaan, kyllä nuo uppoavat myös aikuisille ja sitä kautta Hogwarts Legacystakin saa enemmän irti. Onhan Potterit varmasti Lotrin jälkeen yksi hienoimmista ihmiskunnan luomista fantasiamaailmoista. Täytyy silti olla kiitollinen mutsille, että osti nämä kirjat ja sain elää koko kirjojen kehityskaaren saman ikäisenä, kuin itse päähenkilökin. Varmasti yksi hienoimmista kokemuksista elämässä.


Spoileri (osoita katsoaksesi)
46  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 18.02.2023 17:58
Tää on kyl jännä. Onko PC ja PS5 pelin koodissa eroa, vai onko vaan helkkarin huonoa tuuria. Meikällä tuo ei ole kertaakaan kaatunut enää alun jälkeen droneen ja käytän joka matsissa Dronea. 250h peliä alla nyt. Nihkee bugi kyllä muuten, mikäli edelleen esiintyy.

Jaa-a, todella harvoin sitä käy nykyään. Itsekin käytän koko ajan, mutta nyt ei ollut pariin kolmeen viikkoon tullut jumitusta. Lähes joka päivä tulee pelattua kuitenkin vähintään muutama matsi. Pelailen Xboxilla, mutta en ole lukenut mistään että tuo keskittyisi vain yhdelle alustalle. Samaahan tapahtuu myös sen heitettävän kameran kanssa, joten todennäköisesti siinä "kameramekaniikan" koodissa on joku bugi.

Vieläkään en ole saanut peliä jumiin droneilla, tuota kameraa en ole edes käyttänyt, en vaan keksi sille järkevää käyttöä. Oman tiimin tyyli muutenkin on hyvin aggressiivinen ja ensimmäisen tulikosketuksen jälkeen kuuluukin tuttu "push push push" - huuto kuulokkeista. Solossa ehkä enempi käyttöä, mikäli joutuu kämppimään enemmän. Helvetin nihkeä homma silti etteivät korjaa tuota bugia.

Uusi Resurgence pelimuoto (tuttu toki vanhoista) on todella hauska ja toimintaa on kokoajan. Levyt on kokoajan lopussa ja kaikkiin tulitaisteluihin ei kannata lähteä, sillä levyjen säästäminen on tärkeämpää. Pelimuoto vaatii neljän hengen tiimin jotta voi edes pelata ja näin ollen ei ihan kokoajan voi olla mättämässä, mutta kun porukan saa kasaan on se sen arvoista. Muutenkin päivitys toi selkeän parannuksen siihen miten peli pyörii. Nyt toiminta huomattavasti suluvampaa ja nopeampaa. Levyttää voi juostessa ja aikaa ei mene liivien etsimiseen. Uusivanha loottaussysteemi on myös tervetullut, vaikkakin opin jo ekan kauden tapaan ja nyt tää uusivanha tuntuu taas oudolta. Yksi vs yksi Gulag taas olisi voinut jäädä unholaan, tykkäsin itse taktisemmasta 2 vs 2, mutta kyllä tähänkin taas tottuu.

Muuten säädin peliä vielä lisää:

First-Person Camera View: Least 50%
Inputs Deadzone:
Left Stick Min: 0.05
Right Stick Min: 0.05
Left Stick Max: 0.99
Right Stick Max: 0.99
L2 Button: 0.01
R2 Button: 0.01

Ainakin pleikkarilla ohjaimet on jonkun pienen ja pahasti hakatun lapsityöläisen tekemiä ja mitään nollan deadzonea kun turha edes kuvitella käyttävänsä kun alkaa driftaamaan niin perkeleesti, silti tollanen viiden sadasosan deadzone tuskin on ihmisen aisteilla edes havaittavissa (pl. Scarf) itse pelatessa. Kaveri vinkkasi tuon First-Person Camera View: Least 50% ja nyt kun tutkin niin kaikki tubettajat käyttää tätä myös, ei nyt tuntunut hirveästi vaikuttavan omaan peliin, mutta mitään tasotusta ei pidä antaa kun kyse on vakavista asioista eli Warzone voittojen saavuttamisesta.

Uudessa Warzonessa Meta-aseeksi on nopeasti muodostunut Sakin MG38

Omat lisäkilkkeet:

Muzzle: ZLR Talon 5.
Barrel:20″ Bruen Silver Series Barrel
Optic: SZ Holotherm (Thermalin voi kytkeä pois päältä tatista kirkkaissa taisteluissa), käytän myös paljon Corio RE-X Pro ja Aim OP-V4
Underbarrel: Bruen Warrior LMG.
Ammunition: High Velocity (korostuu paljon Warzonessa kun etäisyydet ovat pitkiä, moninpelissä täysin tarpeton lisä)

Moni suosittelee Laseriksi FSS V-OLEa nostamaan ADS:ssää, mutta mielestäni tärkeintä Warzonessa on panostaa aseen kantamaan ja rekyyliin. Moninpelissä tai ehkä jopa Resurgencessä sitten ADS on tärkeämpi, mutta tätä voi kompensoida kakkosaseella.

Näitä sitten hienosäätää oman maun mukaan, Warzonessa rekyyli tärkein. Kakkosaseeksi sitten joku sähäkkä Fennec tai Lachmannin Subi.



47  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 14.02.2023 03:40
Juu sisällä ei oman mielenterveyden kannalta kannata edes kokeilla tuota. Munat turpeeseen ja drone taivaalle.

Voin sanoa, että jumittaa edelleenkin ulkona. Olipas kiva.

Tää on kyl jännä. Onko PC ja PS5 pelin koodissa eroa, vai onko vaan helkkarin huonoa tuuria. Meikällä tuo ei ole kertaakaan kaatunut enää alun jälkeen droneen ja käytän joka matsissa Dronea. 250h peliä alla nyt. Nihkee bugi kyllä muuten, mikäli edelleen esiintyy.
48  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Nintendo Direct -tilaisuudet : 11.02.2023 17:12
Itsekin pohdin Twitchin ostoa Remastered fiilistelyjen jälkeen.

En ole varma paljonko Amazon pyytää Twitchistä, mutta kyllä se Twitteriä halvemalla lähtee.


Switchi kuin Twitchi eikö nää melkein sama laite ole.  :)
49  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 11.02.2023 15:35
Hogwarts Legacy

Varmaan suurimmalle osalle ainakin kasuaaleista se odotetuin peli oikestaan koko videopelimaailman historiassa. Pohdin pitkään ostanko PS5 vai PC. En ole oikeastaan hyödyntänyt PC:tä pelaamisessa ollenkaan. Mitä nyt Forza näyttänyt karkilta ja on ollut paine ostaa pelit mieluummin koneelle, ettei parin tonnin panostus valu täysin hukkaan. Ostin pelin siis PC:lle ja väänsin asetukset ultraan. Motion blurin otin sentään pois, kuten kaikissa muissakin peleissä aina. Täysin turha ominaisuus itselle.

Ensivaikutelmat; eihän tämä nyt niin hienolta graafisesti näytä. Valaistusefektit rumia ja selvää puhkipalamista havaittavissa. Sama ongelma kuin uudessa COD:ssa, mutta lievempänä. Pitää vielä testata OLED:lla ja luulen sen parantavan huomattavasti värimaailmaa ja tietenkin mustia alueita. Nyt Hogwarts Legacyn yleisilme on valjuhko.

Teknisesti peli pyörii muuten hyvin PC:llä, vaikka pelkäsin nimenomaan surkeaa porttausta konsoversioista. Konsolien ehdoilla pelit vissiin nykyään kehitetäänkin, kun parin tonnin näytönohjaimia eivät osta enää muut kuin ikuista teini-ikää elävät hedonisnit. Mitään freimien tippumista ei ole havaittavissa ja muutenkin performanssi vaikuttaa napakalta.

Paradoxin pelejä nyt pitkään jyystäneenä pelin jatkuva kädestä pitäminen ja kaitseminen vähän turhauttaa, mutta ehkä vapautta tulee alun jälkeen lisää. Peliä siis vasta alkutestin verran alla, joten vielä ei mitään lopullista tuomiota anneta. Alkufiilistelyä.

Audiovisuaalisesti peli on hyvin miellyttävä ja Potter tunnelmaan pääsee heti. Tämä onkin nykypeleissä yleensä se parhaiten toteutettu puoli.

Lisää fiiliksiä jahka tunteja enemmän alla.

Edit: pari h lisää ja pelasin TV:n kautta. On kuin eri peli. Säteenseurantaa on turha käynnistää tai peli ei pyöri enää sulavasti, mutta muuten graafisesti sama kuin hyppäisi sukupolvelta seuraavalle. 4k + OLED saa kuvan näyttämään karkilta. Jonkun verran saa säätää asetusten kanssa, että pyörii sulavasti. Eiköhän joku päivitys tule lähikuukausina, että saa säteenseurannat pyörimään täydellisesti. Selkeästi kannattaa konsoliversio ostaa mikäli pohtii kahden vaiheilla. Pitäisi ainakin pyöriä telkkarilla 5/5.

Edit2.0

Ilmeisesti pleikkarilla samat ongelmat. PC:llä ainakin voi säätää asetuksista performanssia paremmaksi.

"That immersion can occasionally be broken by Legacy’s dicey performance, though, which suffered from just about every issue that makes IGN’s performance review team cry during my time playing on PlayStation 5. Those greatest hits include framerate inconsistency, weird issues where the lighting switches from too dark to too bright, aggressive pop-in while moving around the map quickly, and more."
50  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Nettiliittymät ja mokkulat : 10.02.2023 22:21
Kyse voisi olla kaistasta. Eli kun taajuus on 5Ghz niin siinä 5Ghz ympärillä on monta eri kanavaa joiden väli on 20-80hz. Jos wifipalikat ei nyt löydä/osaa käyttää jostain syystä niitä kanavia mitä S20 käyttää tai kanavat on ns. täynnä. Naapurin kanavat taas olisi vapaana.
Tätä voisi yrittää testata laittamalla kaikki muut laitteet täysin pois päältä, että mikään ei olisi yhteydessä wifiin ja kaikki kanavat olisi vapaana ja testata sen jälkeen löytyykö wifipalikalla 5Ghz wifi. Eli jos ne kanavat olisikin ollut varattuna jotka wifipalikka näkisi.
Yksi on myös jos wifipalikasta tai S20:sstä pystyy valitsemaan kanavan yksitellen. Modeemeissa tämä on mahdollista, että jakaa vain tiettyä kanavaa, mutta en tiedä S20:n hotspot jaosta.
Toinen on myös jos joku laite on muualta kuin Euroopasta. Silloin kanavissa on muistaakseni region kohtaisia eroja.

Mutta, vaikka kattoparrua katseletkin, niin Googlauksella löysi että et ole yksin. Kyse siis voi hyvin olla kaikkien rakastama "tyyppivika/-bugi". Verkosta en nyt vain löytänyt mitään erikoisia korjaus ehdotuksia tai edes kummoisia yrityksiä (porukka kai käyttää vain 2,4Ghz verkkoa eikä jaksa tapella), niin kyse voi olla noistakin mitä tuossa listasin.

Tuota region kohtaista eroa mietin eniten, se vaikuttaa ainoalta mahdolliselta syyltä. Kykenin toisella palikalla vaihtamaan kanavat ja kävin ne yksitellen läpi, mutta ei vaikutusta. Tuo 5Ghz vaan toimii niin paljon nopeammin, että olisi kiva saada pelittämään. Työnteko 2.4Ghz tai pleikkarin pelaaminen aivan mahdotonta. Onneksi nuo koneet sentään toimii Sampan kanssa 5Ghz. Kiitos kumminkin pohdinnoista!

Edit: jaoin lopulta USB:lla tuon yhteyden. Bluetoothilla ei suostunut päästämään läpi, mutta USB:lla antoi Intialaisten ohjeilla kun räpläsi ensin luurin ohjelmoijaasetuksia puolisen tuntia. Taas yksi syy omistaa konsoli. Windows 10:stä ei kyllä ole mitään hyvää sanottavaa, eikä myöskään Samsungeista. Back in the days PC:t toimivat plug n play tyylillä ja korkeintaan disketiltä asensi ajurit ja näppäili huutista.exe + enter. Ennen = kunnollista.  ;D
51  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Nettiliittymät ja mokkulat : 10.02.2023 21:06
Aiemmin oli käytössä kaksi yhteyttä. Piuha seinästä ja luurin netti. Elisan tarjous loppui ja letkunetin hinta nousi 6x tarjoushinnasta. Irtisanoin liittymän ja kuvittelin pärjääväni luurin netillä.

Luurina Samsung Galaxy S20 FE ja jako 5GHz taajudella toimii hyvin niin duunikoneen, PS5:n kuin OLED B9:n kanssa. Ei heikkoutta missään. Ongelma onkin PC:n kanssa. Suostuu yhdistämään ainoastaan 2,4Ghz taajuudella, eli koneen wifipalikat ei löydä Samsungia millää mikäli taajuus 5Ghz. Naapurin 5Ghz taajuudet näkyy, mutta Samsungin paska ei. Ostin jopa toisen usb wifi palikan, koska ajattelin edellisen olleen paskana. Ei auttanut. Kaikki asetukset on myllätty molemmista palikoista useaan kertaan läpi eikä auta, ei vaan ilmesty Samsungin hotspottia 5GHz taajuudella näkyviin. Ei se tuosta Windows 10 paskastakaan pitäisi olla kiinni, kun naapurin 5Ghz yhteydet löytää. Ongelma siis luurissa.

Osalla foorumeista pohdittiin, josko 120hz näyttö häiritsisi signaalia, mutta ei ollut siitäkään kyse. (huutista) Alan olla epätoivoinen. Firmwaret päivitelty molempiin wifi palikoihin ja ei auta.

JayeizH, mitä kokeilen seuraavaksi ennen kuin ripustaudun kattoparruun?
52  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 10.02.2023 14:01
Onnea kanavan kasvatukseen. Laitoin tilaukseen. Twitchiin vielä live ja Tiktok lyhyempiin katsauksiin, niin alkaa seuraajia ropista. Itsekin pohdin Twitchin ostoa Remastered fiilistelyjen jälkeen. Rehellisyyden nimessä jäisi kyllä pienelle käytölle, joten ei siitä täyttä hintaa nappaisi maksella. Parilla satkulla voisi hyvin napata mukaa.
53  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 31.01.2023 09:49
Olisi kyllä kiva tietää mitä siellä devujen puolella oikein tapahtuu. En voi käsittää miten tuo perk on voinut olla alusta asti pelissä rikkinäisenä. Jos eivät osaa sitä heti korjata, niin pois pelistä siksi aikaa.

Eilen oli poistettu kokonaan.

Jep. Eipä siinä mennyt kuin 3kk. Oli muuten ihan erilaista pelata esim. soloa kun ei ollut enää birdseye kaikilla käytössä.

Joo, muuttaa pelin täysin. Itse käytän yleensä High Alerttia., mielestäni hyödyllisin kun aina välähtää ja antaa aikaa reagoida. Toinen resupply varsinkin loppuympyrässä saa useamman kerran flashin ja drillin uudelleen ja pystyy niiden kautta pakottamaan vihun tekemään siirtoja. Tietty solo ihan oma pelinsä, kerran olen pelannut. Eniten menee trio/quadsia.
54  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 31.01.2023 09:00
Olisi kyllä kiva tietää mitä siellä devujen puolella oikein tapahtuu. En voi käsittää miten tuo perk on voinut olla alusta asti pelissä rikkinäisenä. Jos eivät osaa sitä heti korjata, niin pois pelistä siksi aikaa.

Eilen oli poistettu kokonaan.
55  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.01.2023 16:25
Juu sisällä ei oman mielenterveyden kannalta kannata edes kokeilla tuota. Munat turpeeseen ja drone taivaalle. Hirveä huuto alkaa aina jos joku edes harkitsee dronea sisällä, vaikka ei tuo nyt enää pariin viikkoon ole jumauttanut kertaakaan. Season 2 todennäköisesti korjaa myös Birdseye perkin, siihen asti sitä on vaan yhden tiimistä käytettävä.

56  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 29.01.2023 20:17
Itse jäin toissa päivänä dronen kanssa jumiin eli vieläkin bugittaa. Tosin en ollut pitkään aikaan jäänyt jumiin, että ehkä ovat hitusen sitä korjanneet tai sitten se on aivan tuurista kiinni.

En ole myöskään saanut potkuja servulta pitkään aikaan, että en tiedä ovatko korjanneet sysipaskan raportointisysteeminsä. Tai sitten olen pelannut vain paskasti :D

Käytitkö dronea sisällä vai ulkona? Jos käyttää sisällä niin suurempi riski jumittua. Ulkona ei ole jumittanut enää kertaakaan. Harmi myös kun pommidronet poistettiin. Toki olihan ne täysin ylivoimaisia osaavissa käsissä. Onneksi sain elää sen aikakauden, mikään ei voita sitä fiilistä  kun viimeisessä ympyrässä räjäyttää joko vihun armeijaa käymättömän tiimin kuin ryssät Buchassa. Kaikki yhdessä läjässä kuin odottamassa kuolemaansa. Täytyy katsoa jos onnistun siirtämään videon voittopelistä laudalle. Yksi tällainen jalokivi tallentui linssille tuossa kun vielä oli mahdollista Bomb Dronella alistaa väkeä.
57  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 29.01.2023 16:17
Warzone 2

Tuli pelattua jonkun verran neljän hengen köörissä kunnes kaksi meidän porukasta käytännössä spammattiin shadowbanneihin. Nyt matseja ei löydy sen porukan kanssa ja peli mennyt käytännössä roskiin. Muina hienoina fiitsöreinä todettakoon, että vaikka on tullut naureskeltua erinäisten moninpelien toimivuudelle, en ole kyllä hetkeen pelannut peliä, jonka toimivuus olisi näin huonoa. Kaatuilua, jatkuvaa mikrostutteria, mikropäivityksiä, graafisia bugeja, ihan suoraan pelin pissiviä bugeja kuten Gulagissa kuolemista ennen kuin 2v2 edes alkaa. Paras taisi olla, että dronen käyttämisellä on suhteellisen suuri mahdollisuus jumauttaa pelaaja, joten ainoa mahku on vain lähteä pelistä helvettiin. Ei jatkoon. Ehkä se on sitten sen Apexin paikka.




Itsellä on toiminut paremmin. Nyt 240h takana. Eniten Warzonea ja monipeliä sitten aseiden levutukseen ja kullitukseen. Alussa tosiaan drone jumitti pelin pari kertaa, mutta enää ei tuota ongelmaa ole esiintynyt päivityksien myötä. Mikropäivitykset ei haittaa kun tietää, että siellä oikeasti korjaillaan bugeja. Hyvä kysymys tietenkin saisiko niitä olla alunperinkään, mutta ymmärrän kyllä tekijöitäkin kun kyseessä iso multiplatta. Itse alan kallistumaan jatkuvan päivittämisen puolelle, varsinkin "Season" -päivitykset tasapainottavat peliä ja Activision oikeasti jopa kuuntelee pelaajia, mikä on harvinainen ominaisuus yritys- tai pelimaailmassa. Itse pelaan siis PS5 versiota, PC:llä toki ongelmia voi olla enemmänkin jo sekavan raudan ja ohjelmistojen myötä (sen helvetin pienen määrän mitä pelinkehityksestä ymmärrän).

Sain myös ensimmäisen varoituksen pelissä. Ilmeisesti kullatuilla Basilisk Akimboilla tehty teloitus meni veetin tunteisiin tai sitten joku soijapoika pahoitti mielensä vitusta. Niin tai näin, huvitti kyllä kun luin raporttia. Pohdin ettei tästä voi edes valittaa, hyvin tehty raportointisysteemi. Varmaan joku edes osaa suomen kieltä Activisionilla, eiköhön siellä automaattinen botti tuon varoituksen ole antanut. Ennen sai NHL:ssä jakaa tappouhkauksia puolin ja toisin, ennen oli kunnollista.


58  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 08.01.2023 19:17
MW2

Aloitin tarinan eilen ja vedin sen viimeiseen tehtävään asti läpi, kunnes tekniset ongelmat pakottivat lopettamaan. Kehittäjille tuli ilmeisesti kiire puskea peli ulos. Viimeinen tehtävä on lähes pelikelvoton bugeineen. Omia ukkoja on haettava takaisin ja "käynnistämällä" kohtaus uudelleen aloittamalla taaempaa itse myös. Pahinta on kumminkin valoefektit jotka loistaa silmään tehden pelaamisesta mahdotonta. Pahimmillaan näet koko kentän valonlähteet seinän läpi ja linssiheijastus efekti peittää näkökentän tehden liikkumisesta ja tähtäämisestä mahdotonta. Konsolilla tätä on mahdoton korjata, PC:llä voisit säätää enemmän itse. Pitää kai odottaa päivitystä joka korjaa tuon tai yrittää rämpiä jollain helpoimmalla vaikeusasteella sokkona tehtävä loppuun. Huutista kyllä sille pomolle kuka tämän on hyväksynyt.

Moninpeliä/Warzonea on 170h alla. Eli rahalle on kyllä saatu vastinetta, joten ei tässä valittaa voi.
59  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 02.01.2023 01:43
Cobra Kai Season 4

Tuli katseltua tämä läpi putkeen yötä myöten. Taso pitää edelleen, ellei jopa parane. Rotten Tomatoes antaa 100% TOMATOMETERin ja 92% AUDIENCE SCOREn. Aivan Netflixin ehdotonta eliittiä. Nykypäivänä nostalgisoidaan 80- ja 90-lukuja ja se toimii. En tiedä kuinka hyvin Cobra Kai iskee parikymppisiin, joilla ei ole lapsuuden kokemuksia Karate Kidistä, mutta 30-40v tyyppeihin sarja on varmasti iskenyt. Neljäs osa lisää myös uuden 80-luvun Karate Kid tähden sarjaan, loistava lisä, mutta ei spoilata.

Cobra Kai Season 5

Olen säästellyt vitoskautta pitkään, mutta nyt päätin sen katsoa. Odotukset oli kovat ja ne täyttyivät. Harva sarja pystyy pitämään tason korkealla useiden kausien ajan, mutta Cobra Kai kuuluu tähän joukkoon. Taas esiteltiin elokuvista tuttuja uusia hahmoja ja leikiteltiin nostalgialla. Pidän erittäin paljon. Menee helposti omaan top 10 sarjat ikinä. Kuten aiemminkin mainitsin Cobra Kai on täsmätuote +30-40v ikäluokalle, mutta kyllä tuota näyttäisi katsovan muutkin. Tomaattimittari 100% ja 92% yleisön pisteet Rottenissa. Aivan vitun timanttinen sarja.

60  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Vuoden parhaat pelit 2022 : 28.12.2022 14:27
Aika paljon tuli pelattua(itelle paljon), mutta samoja pelejä uudelleen ja uudelleen.

Tunneissa eniten aikaa keräsivät:

Hell Let Loose 140h
MW2 (Warzone) 130h
Battlefield 1 ~100h

Ja ne täytyy varmaan nimetä omaan top3 vuoden peleihin.

Yksinpelinä SnowRunner PC:llä keräsi ehkä 50h eniten tunteja ja tietenkin vanha klassikko HOI4 ehkä 40h Suur-Suomea rakentaen.

Kaikkia top3 peliä yhdistää tietenkin kaverien kesken pelattava moninpeli. Nykypäivänä on hyvin vaikea motivoitua pelaamaan yksinpelejä botteja vastaan. Autopelit ehkä ainoana poikkeuksena ja niissäkin taitaa nykyään ihmishaamut olla kilpakumppaneita usein. Tarina on ainoa keino koukuttua yksinpeliin. Last of Us 2 hyvänä esimerkkinä.

Cyberpunk 2077 on edelleen kesken, pelasin ehkä 10h silloin julkaisussa ja peliä varten ostettu 2000e peli PC on toiminut lähinnä Twitchin seuraamista varten (170h 2022). Tästä pitäisi ottaa reset ja aloittaa alusta.

Normaalisti olen pelannut aina samojen tyyppien kanssa, mutta tänä vuonna on ainakin +6 uutta kaveria löytynyt pelien ääreltä. Harvinaista tässä iässä, mutta harrastus yhdistää. Toimii muuten Warzone ihan hyvin crossplayna PC/PS5 pelin sisäisen chatin kautta myös eli discordia ei edes tarvita.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 98
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines