Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 95
31  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Musiikki : 18.12.2021 20:56
5833 kuunneltua minuuttia
347 eri artistia
40 eri genreä

Nuo on suurilta osin ihan ”kuunneltuja” minuutteja, käytän spotifya töissä harvoin, autossa en kuuntele tätä nykyä mitään. Kotona kuuntelen eniten esimerkiksi ruokia tehdessä.

Parhaiten on jäänyt mieleen Huberman Labin podcastit, mielenkiintoista kuunneltavaa.

Menee vähän offtopiciksi, mutta onko muita Podeja suositella?

Tulee itse kuunneltua aika paljon

- Wet Show (Siim Liivik), samalta herralta Jargoni myös hyvää kendoyanari podi. Pääsee sisään mm. NHL starojen pään sisään ja kuulee hauskoja juttuja jään ulkopuolelta.
- Otetaan yhdet, Pastorin ja Rennen länkytystä milloin mistäkin. Tästä kahden beta cuck vanhuksen länkytystä kuinka ovat niin alfoja on alkanut jo mennä maku. Aina itketään naisista ja milloin mistäkin.  Aluksi nauratti, mutta aika nopeasti vanheni läpät. Nykyään ei jaksa kokonaista podia kuunnella, mutta silti aina välillä palailee Rennen läppien vuoksi tuon ääreen.
- Rahapodi, hyvää läppää sijoitusmaailman ajankohtaisista aiheista
- InderesPodi, sama setti kuin rahapodi, Suomen johtavan analyytikkotalon ajatuksia sijoitusmaailmasta
- Rosvo & Poliisi, Immu Ilmenin ja Kale Puodin podi riskomaailmasta. True Crimen suurkuluttajalle ehdoton podi.

32  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Musiikki : 18.12.2021 14:14


Spotifyn wrapped tilastot saapui tuossa jokunen viikko sitten. Muutama biisi tuli viime vuonna kuunneltua, artisteja kertyi yli 3000 ja genrejä 130. Tämä siis pelkästään Spotifyn kautta, tietty vielä Youtube Music tähän päälle. Boseista kuoriutui molempien korvien pehmusteet kokonaan. Kunnon kusetus 39e hinta noilla virallisilla varaosilla. Köyhällä ei ole varaa riistohintoja maksella, joten täytynee tukea kiinalaista lapsityövoimaa ja tilata 4e tarvikepehmusteet eBaysta tai Babalta.

Genreissä top vitoseen ylsi "Pixie". Piti ihan googlettaa mistä on kyse ja ilmeisesti "Alternative rock indie rock noise pop punk rock surf rock"

Minkälaista tilastoa laudalle kertyi?

33  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 13.12.2021 08:08
Tuli katsottua Home Alone 1 ja 2 muksujen kanssa tuossa vähän aikaa sitten ja itsellä oli päinvastainen reaktio. Odotin niiden olevan täyttä rapaa, mutta olivat yllättävän viihdyttäviä leffoja. Ykkönen oli täysin kelvollinen ja kakkosen suurin ongelma, että käytännössä sama leffa eri puitteissa. Sama koskee monia muitakin tuon aikakauden leffoja. Kasa ikonisia leffoja, joita osaa nyt arvostaa paremmin kuin aikoinaan.

Tämä niin vahvasti. Varmaan nostalgia myös osittain selittää asiaa, mutta huomaan palaavani jatkuvasti 1980- ja 1990 luvun teoksiin. Tapa ja tyyli jolla elokuvia tehtiin oli "elokuvamaista", vaikea selittää mutta se tyyli millä nykypäivänä tehdään vastaavia perhe-elokuvia on aivan eri mitä aiemmin. Nopeat leikkaukset ja kehitysvammainen poliittisesti korrekti huumori vs 80/90 -luvun kaikille vittuillu. Rockyn mainitsema Bad Santa on nykyajan joululeffoihin hyvä poikkeus, nähty useammankin kerran.

Olen katsonut tänä vuonna kasan vanhoja lapsuuden klassikoita ja kaikki ovat kestäneet kohtuu hyvin aikaa.

- Home Alone 1 & 2
- Karate Kidit 1-4 (myös uusi Youtuben sarja on erinomainen)
- Last Action Hero
- Back to the Future 1-3 (oikeasti 5/5 kamaa edelleen)
- Crumpy Old Men (tää on varmaan vähän tuntemattomampi porukalle, ei niinkään skidien leffa, mutta lapsena(kin) nauratti)
- Richie Rich (Culkinin box office floppi, joka myöhemmin oli vuokraleffojen hitti)

Täytyy mainita myös yksi toinenkin vuoden 1995 klassikko, jonka olen lapsena katsonut sen VHS:ltä 10-15 kertaa ja myöhemminkin useasti. Major Payne. Helkkarin viihdyttävä satiiri sotilaskliseistä. Tai no osa ihmisistä ei pidä leffasta ollenkaan ja osa antaa 10/10 IMDB:ssa. Jakaa todella hyvin ihmiset, osa ymmärtää huumorin ja osalle ei iske ollenkaan.

"Roger Ebert of the Chicago Sun-Times rated it 3/4 stars and called it a smart and funny satire of military films:

The key to this kind of comedy is to go all the way with it, and Wayans creates a comic character out of narrowness, obsession, and blind commitment swings for the fences.." -wiki34  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 12.12.2021 11:56
Perspanojen ja nautinnollisten kidutuspätkien väliin voi hyvin katsoa streamipalvelun joulukomedian.  Muuten kyllä samaa mieltä Hollywood ähkystä ja tuossa tulikin hyvää listaa katsottavaksi.

HBO Max taitaa löytyä kaikkien tarjoushaukkojen valikoimista (jopa Heintzi taisi ostaa tämän). Silmiin osui palveluun ilmestynyt 8 Bit Christmas. Tässä ei persettä penetroida, mutta muuten yllätyin (positiivisesti) väkivallan määrästä perhe-elokuvassa. Tarinaan voi varmasti jokainen samaistua, nassikkana sitä halusi joululahjaksi uuden pelikonsolin ja sitä ei välttämättä 90-luvun laman lapsille aina suotu, joten mielikuvitusta sai käyttää miten konsoli löytyisi lopulta kuusen alta. Ihan puhtaasti teeman ja nimen puolesta piti jo katastaa ja onneksi katsoin. Tuli repeiltyä ääneen parikin kertaa. Leffan heikoin lenkki on Neil Patrick Harris näytellessään itseään, mutta muuten kaarti vetää homman purkkiin.

Kasarin miljöö, kliseet + Nintendo yhdistettynä joulutarinaan.35  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 04.12.2021 14:56
Series X:n ohjain driftaa taas. Tämä on toinen Series X:n ohjain nyt vuoden aikana, joka driftaa. Kovassa käytössä näiden kesto on siis muutaman kuukauden. Ei hyvin mene.

Xbox Onen ohjaimista yksikään ei driftaa. Ne ovat olleet vuosia kovassa käytössä. Ehkäpä vaan pelaan pelini One-ohjaimilla tästä lähtien.

PS5:n ohjain driftasi heti paketista vedettyä hieman mikäli herkkyydet oli aivan tapissa Hell Let Loosea pelatessa, mutta pari prosenttia deadzonea peliin ja homma alkoi pelittää. Riippuen toki pelistä, niin tuolla saa korjattua driftaavat ohjaimet hyvinkin pelikelpoisiksi.
36  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 04.12.2021 14:46
Ihmettelin kovasti miten NHL on niin helkkarin laginen PS5:lla, vaikka kaverilla kun pelasin niin pelin nopeus oli aivan eri. Nopeasti kyllä tajusi, että LG:n kuvamodeistahan tässä on kyse. Mitä ihmettä GAME -mode oli kadonnut valikosta kokonaan. Aloin googlettaa kesken matsin mistä kyse ja ilmeni että Bluetooth teknologia on ajalta ennen jeesusta "Bluetooth isn't fast enough to sync up the audio with the low lag game mode, so they rather disable it than give you a bad experience". Eli tosiaan Bluetooth kuulokkeita ei voi käyttää pelaamiseen PS5 + LG B9. Olenkin yleensä käyttänyt joko Sonyn omia Playstation Platinum kuulokkeita (hinnassa ilmaa 70%, älä osta), jotka tulevat Bluetoothilla kiinni suoraan konsoliin tai sitten Logitech G635 (todella heikko micro usb liitäntä, yhteys katoaa jatkuvasti), mutta nyt ajattelin helppouden ja mukavuuden vuoksi testata Boseja. Ei futaa.

Vähän nihkee homma, mutta onneksi selvisi. Vitutteli huolella katsoa sitä 3cm pitkää motion blurria joka lähti jokaisesta pelaajasta.  :)

37  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 21.11.2021 13:40
Battlefield 2042

Traileri sai odotukset korkealle, josko nyt saataisiin legendaarisen BF1:n tai BF4:n kaltainen peli. Pari tuntia verkkopeliä kaverin kanssa alla ja vaikka ihan hauskaa perseilyä ilmatyynyaluksella olikin, niin pelissä on valtava määrä virheitä. Mikään päälle liimattu diversiteetti hölynpöly niiden rinnalla ei tunnu missään. Steamissa on jo yli 25k negatiivista arvostelua.

EA on keskittänyt valtavat resurssinsa isoon pelimaailmaan ja 128 pelaajan moninpelin toimivuuteen unohtaen itse Battlefieldin sielun. Tuntuu, että tarkoitus on ollut myydä mahdollisimman paljon mielikuvilla. Traileri oli kuin Wishin mainoskuvat ja lopputuote se kiinalainen lapsityövoiman lopputulos. Sääilmiöitä lukuunottamatta kaikki pelissä on tehty aiemmin paremmin. Ampuminen ei ole hauskaa, tappaminen ei ole palkitsevaa, äänimaailma on todella geneerinen ja pelimaailma staattinen, vaikka juuri paikkojen tuhoaminen on ollut se mikä BF:n on erottanut markkinoilla. Yksin tätä ei jaksaisi pelata tuntiakaan.

Steamissa oli rankattu most helpfull alla oleva listaus pelin virheistä:

https://www.pelaajalauta.fi/files/68/Screenshot_20211121-132413_Steam.jpg

38  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 13.11.2021 21:52
Tullut pelattua uutta Forza Horizonia itsekin ja onhan se hyvä. Aika mieletöntä mitä vauhtia saavat tehtyä näitä pelejä, kun Polyphonylla kestää vuosikaudet hinkata Gran Turismojaan ja julkaisevat lopulta keskeneräisen pelin. Ainoa marinan aihe on visuaalinen ulkoasu, joka on lievä pettymys. PC:llä pelailen ja jopa extreme-asetuksilla heikohko piirtoetäisyys on liian silmiinpistävä ja muutenkin ympäristöjen tekstuurit kauempana eivät ole ihan sillä tasolla kuin pitäisi. Varsinkin RDR2:n maagisen loputtomalta tuntuvan piirtoetäisyyden jälkeen häiritsee selvästi. Muuten kyllä peli on optimoitu erinomaisesti ja toimii ihan heittämällä kaikki asetukset maksimissa 120fps.

Ajattelin myös muuten tilata ekan kerran elämässä itselle Fanatecilta kunnon ratin ja polkimet, niin saa jatkossa autopelien kiinnostavuuden ihan eri tasolle. En tässä kuitenkaan Epin ralliblogia ajatellut alkaa kirjoittamaan..Hyvä kun totesit tuon 120 fps. Suunnittelin hetken jo iltalehden etusivulle pääsyä, kunnes muistin tuon polun mistä saa aktivoitua pc to oled 120 fps. Konsolimiehelle ei vielä tule ulkomuistista kaikki tämä säätäminen.

Helkkarin nätti peli pc + oled ultra asetuksilla. Valokuvien ottaminen todisteeksi aiheutti hieman päänvaivaa. Kuvakaappaus ylivalotti ja pelin oma valokuvausmode alivalotti kuvat. Joko en osaa (tod. näk.) tai sitten nuo eivät taivu pc + hdr telkku komboon. Otin luurilla muutaman kuvan suoraan TV:n näytöltä ja jumalauta ollaan lähellä jo täydellistä. Luonto toki samaa tasoa Nintendo 64 aikakauden kanssa, mutta auto ja sade-efekti 5/5. Vielä kun fysiikat saadaan 100% reaalimaailman kanssa niin alkaa naurattaa + VR kylkeen.


https://www.pelaajalauta.fi/files/68/20211113_213758.jpg

https://www.pelaajalauta.fi/files/68/20211113_213525.jpg

edit: jotain vitun viivoja alkoi parin h pelaamisen jälkeen näkyä ruudussa, fixi tähän https://www.youtube.com/watch?v=GnCMOTagaq4

Eli lyhyesti Settings -> Graphics -> SSAO Quality -> OFF -> viivat lähtee veks

Pelästyin jo paskoneeni näyttiksen, kun sama ongelma oli PC:n ja TV:n näytöillä.  ;D

39  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 31.10.2021 23:35
Kaikille sarjasta pitäneille suositellaan tietysti seuraavaksi sitä alkuperäistä Squid Gamea, eli Kaiji: Ultimate Survivor.

Ilmeisesti animesta kyse? Tuosta näköjään on useampi elokuvakin Kaiji Ultimate Gambler?. Ei taida olla missään laillisessa streampalvelussa? Täytynee latailla piraattilahdesta.
40  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 28.10.2021 23:04
Squid Game:
Ennalta-arvattava ja tiesi heti alkuun mitkä hahmot selviää ja mitkä ei, mutta sarja oli täynnä visuaalista mielikuvitusta ja hyvää viihdettä alusta loppuun. Tykkäsin paljon. Ja mikä parasta, ei koittanut tuputtaa mitään poliittista paska-agendaa, tai muuta kulttuuririkastusta, mitä survotaan nykyään kaikkeen.

Midnight Mass:
Hyvin Stephen King -tyylistä meininkiä. Hitaasti avautuvaa kauhumeininkiä pienessä kylässä. Välillä studiolavasteen kyllä paistoi pahemman kerran läpi ja saaren ympärillä oleva vesi oli aivan selvästi tietokoneella tehtyä. Tykkäsin kyllä tästäkin paljon, mutta muutamien hahmojen pitkät monologit olivat ihan luokattomia. Käsikirjoittajat varmaan luulivat olevansa fiksuja ja välillä hahmot jauhavat täyttä diipadapaa yksikseen ihan liian kauan.


Itsekin tykkäsin squid gamesta, mutta ne helvetin VIP vieraat kyllä melkein onnistui pilaamaan ne jaksot jossa ne oli mukana.
Mä en ole ainakaan viimeisen 10 vuoden aikana nähnyt / kuullut noin paskaa näyttelyä missään leffassa, sarjassa tai pelissä.
Enkä mä kyllä välittänyt siitä lopetuksestakaan.

Muuten kyllä erittäin hyvä ja piti mielenkiinnon yllä pelien välissäkin.


Tämä. Eivät sopineet ollenkaan koko sarjan tyyliin. Täysin (aasialaisten näkökulmasta?) tehty karikatyyri länsimaisista ökyrikkaista ja vielä niin ylinäytelty kuin olla ja voi. Parasta sarjassa oli oikeastaan ensimmäinen jakso, joka erosikin tyyliltään loppukaudesta, mutta loi myös hyvän kontrastin sitä seuranneille tapahtumille. Raveissa tapahtunut vedonlyöntikohtaus on yksi todenmukaisimmista kohtauksista mitä olen vedonlyönnistä elokuvamaailmassa nähnyt. Aivan loistavaa käsikirjoittamista ja näyttelemistä.

41  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 27.10.2021 22:18
Suomen verotuskin on muuten kryptoja ajatellen naurettavaa paskaa. Joudut maksamaan jopa ostoksista pääomatuloveroa. Eli jos ajatellaan että heität 5t€ kryptoihin ja summan arvo nousee 40t€:n ja ostat sillä auton. Maksat sen jälkeen vielä 35t€:sta 34% veroja. Jos kuitenkin menetät tuon 5t€ kun valuutta menee roskiin, sitä ei voi vähentää verotuksessa. Mielelläni maksan veroja palkasta jne. mutta tälläset tapaukset pistää aina uskon koville.
Niin tai siis käytännössä aina kun vaihdat virtuaalivaluuttaa takaisin euroiksi, niin voitto-osuus on verotettavaa pääomatuloa. Bittirahan ostamisesta ei siis vielä veroteta. Vai meinasitko että tässä skenaariossa ostaisit auton virtuaalivaluutalla suoraan?

Pääomatulon verotushan on vain varmistus ettei tässä maassa vahingossa pääse kukaan rikastumaan.

Piti kommentoida tuota KYC ja AML (anti money laundering) lakeja, mutta MasterTK oli ehtinyt jo väliin. Ihmettelen myös miten foliohattu JayeizH näitä kummastelee, nuo KYC / AML byrokratiat nimenomaan lisäävät luotettavuutta, enempi kuumottelisi lähettää 20k siirto johonkin MasterTK Cayman saarten Coinbase Oy Ab:lle ilman mitään kyselyitä. ;D

Kommentoidaan siis enempi verotusta. Pääomaverotuksesta kuulee hyvin usein miggen kommentin, jolla viitataan ettei pääomatuloista pitäisi veroa pidättää tai vero on liian suuri (silti palvelut pitäisi olla maksuttomia, helppo yhtälö). Jo nyt tilanne on se, etteivät esim. monet lääkärit ja muut verojen välttelijät maksa veroja palkkatyöläisien tapaan, vaan kierrättävät kaikki firman kautta ja nostavat "palkan" pääomatuloina. Siksi rikkaalla ja keskituloisella on sama veroprosentti, vaikka normaalisti palkkatyöläisinä maksaisivat veroja huomattavasti enemmän.

Tämä on tietenkin täysin laillista. Enkä tätä moralisoi, mikäli voisin oman työn kierrättää firman kautta, niin toki näin tekisin. Tämä ei vaan ole kovin toimiva malli, mikäli halutaan kerätä mahdollisimman tehokkaasti verotuloja valtiolle. Mikäli pääomatulojen verotus poistettaisiin eivät lääkärit maksaisi veroja enää ollenkaan pääomatuloista.

Fiksuinta olisi toki säätää verolaki joka käsittelisi kaikkia tulovirtoja tasa-arvoisina, mutta silloin pitäisi valita päättäjiksi muita kuin alepan kassoja. Sellaiset lait ja päättäjät kuin kansakin. Virossa vero on tasan 20% oli tulot pääomista tai palkoista, kaikille sama homma. Kenenkään ei tarvitse kikkailla.

ps. Nyt saa meikäläinenkin sijoittaa rakettikolikoihin, boomer-lakimiehet tekivät lieventävän tulkinnan aiempaan ohjeeseen.


 

42  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 26.10.2021 17:17


Ostin 120hz tv:n ja oli yllättävän vaikeaa saada 120fps päälle PS5:llä. Ensin PS5:llä joutuu useammasta paikasta säätämään, että 120fps-asetus on päällä, ja sitten vielä pelin omasta valikosta laittamaan sen päälle.

Xbox suoriutuu tällaisista asioista todella paljon paremmin.

Tämä niin vitusti. Tässä kiteytyy Sonyn palvemuotoilu tai sen puute. Kaikki toiminnot on valikoiden takana. En yhtään ihmettele, miksi boomerit tippuu kelkasta kun tällaiset keski-ikää lähestyvät diginatiivitkin on kokovartalovitutuksen riivaamia heti ensimmäisen viiden minuutin jälkeen.

Pelasin eilen myös Hell Let Loosea PS+ pelinä ja meni 20min saada äänichat toimimaan. Lopulta ongelma ratkesi, kun kaveri hostasi chatin minun sijaan. Konsolien pitäis olla juuri plug & play tyylisiä, mutta nykypäivänä ollaan enempi ja enempi mallia tee se itse ja kuole vitutukseen matkalla. Tätä voidaan joskus porukalla pelata mikäli kiinnostusta autisti tason sotaan riittää. Esim. Panzerilla kruisailu vaatii 3 hengen miehistön, vaununjohtaja, kuski ja tykkimies. Lopulta 30min ajelu metsässä päättyy panzerfaustin osumaan.

43  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 25.10.2021 21:56
PS5 tuli korkattua ja NHL2022 siinä samalla.

Ehkä huonoin osa jota olen pelannut. Pelaajat ovat edelleen täysiä idiootteja aiempien osien tapaan. Ylivoimalla kukaan ei ymmärrä mennä maalin kulmalle poikittaissyöttöön ja ylivoimahyökkäyksessäkin mennää sinne kulmaan hieromaan tai pahimmillaan leikataan omalle luistelulinjalle. Tekisi mieli lähettää EA:n kehitysvammaisille suunnittelijoille kirje, että voisiko edes jossain NHL:ssä ylivoimakuviot itse manuaalisesti säätää. Toinen asia mikä vitutti ensipeleistä lähtien oli ohjaimesta kuuluva molotus, EA:n neropatit ovat keksineet että pelaajia kiinnostaa kuunnella jotan molotusta 2 euron mikistä kesken oman pelin. Kiinnostaa ihan helvetisti kuunnella jonkun ruotsalaisen diskattikimitystä koko peli.

Toinen asia mikä alkoi vituttamaan sysipaskan NHL2022 lisäksi oli Sonyn suunnittelijan neronleimaus piilottaa sammutusnappi johonkin kalkuttaan. Millä vitulla sammutan koneen etänä piti googlettaa ihan ensitöikseni. Tästä idioottien suunnittelemasta laitteesta on näemmä kirjoitettu lukuisia artikkeleita otsikoilla "Why is it so hard to turn off the PS5? Turning off the PS5 illustrates Sony’s frustrating UI decisions"

TL;dr Ensivaikutelma PS5:sta: täyttä paskaa. Palaan PC Master Racen pariin.
44  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition : 22.10.2021 18:38
Ei ole San Andreaksen voittanutta. Toimii edelleen.

Saa nähdä tuleeko ostettua, SA löytyy hyllystä ja taitaa olla Vice Citykin. Eikä ole oikein tehnyt mieli rahoittaa Rockstaria sen jälkeen kun muuttivat pelisarjan nykyisenkaltaiseksi rahantekokoneeksi.

Tarkoitatko GTA Onlinea? En ole itse tuota Onlinea juuri pelannut, kuten en RDR2 Onlineakaan, se tarvitsisi hyvän porukan. Olen kumminkin Twitchista katsonut tuntitolkulla TurunPugin GTA Online larppausta. Aivan helvetin hauskaa kontenttia, kun ukko larppaa Porin poliisia ja suomeksi jauhavat 10h streamin GTA maailmassa. Ei tuota voi edes selittää. Katsokaa jälkilähetyksenä vaikka Ois voinu sattuu kelle vaa

Tuo GTA Onlinen roolipelaaminenhan on ollut pari vuotta kovinta paskaa pelimaailmassa, mutta itseltä se on jotenkin mennyt ohi ennen kuin vuosi sitten aloin Twitchin suurkuluttajaksi ja nykyään tulee katsottua enemmän Twitchiä kuin mitään muuta stream palvelua. Vanha Kotakun juttu GTA V roolipelaamisesta.

edit: unohtui kommentoida itse aihetta -> Vice City kiinnostaa, mutta auttamatta näyttää kyllä grafiikat vanhentuneilta remasteroitunakin, en tiedä kykenenkö enää nauttimaan pelimaailmasta kun hahmot on tuollaisia laatikkopäitä. Kasarille ajoittuva GTA 6 maistuisi.
45  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 20.10.2021 21:24
Hommasin myös PS5:n joku kolme viikkoa sitten läpällä kun kaveri noita trokasi, mutten ole vielä jaksanut käydä hakemassa. Onko sille edes mitään pelattavaa? NHL2022 ainakin.
Pirusti PS4 pelejä :lol:

Tuo oli kyllä vain puoliksi vitsi. Pelit toimii paremmin ja hiljaisuus verrattuna PS4:ään on todellinen QOL parannus. Vain asennuksessa asema huutaa kuin hyeena, mutta muuten on todella hiljaista. Tietty jos mukaan lähti digital versio tämä ei päde mitenkään :)

Rachet&Clankia ne kehuu teknisesti, mutta itseltä se on jäänyt testaamatta. Mutta kyllähän pelejä sinänsä on. Jopa ihan PS5 leimoilla. Vaikka multiplat pelejähän ne kaikki sinänsä on, eli eihän ne laitteesta kaikkea irti luonnollisesti ota.

Rachet & Clankit eivät ole oikein ikinä kiinnostaneet. Varmaan oikeasti tuleekin pelattua PS4 pelejä aluksi. Mukaan lähti levyasemallinen versio parilla ohjaimella. Eiköhän tuo NHL2022 koneeksi tule ja PC:llä sitten muut pelit. Uusi Battlefield 2042 kiinnostelee tietty, kun nykyään ei FPS -pelejä enää hiirellä osaa pelata ja kaverit pelaa muutenkin vain konsoleilla, tuo voisi sopia Warzonen korvikkeeksi nyt kun pitkä tauko näistä alla. Oikeasti ainoa peli jota odotan on Hogwarts Legacy, tuossa on niin vitusti potentiaalia hyvään peliin, ettei mitään rajaa ja oikeasti kiinnostava taustatarina pelimaailmaan.
46  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 18.10.2021 20:54
Frostpunk (pc)

Steamissa oli alennuksessa 8,99e ja nappasin. Tämän jälkeen katsastin Xbox Game Pass PC:n valikoiman ja olihan se siellä maksutta. Viimeksi mokasin saman homman Hearts Of Iron IV:n kanssa ja maksoin pelistä täyden hinnan. Hyvät pelit toki on mukava omistaa tai ainakin niiden digitaaliset oikeudet. Molemmat tekeleet on myös sellasia joiden pariin voi palata vuosienkin jälkeen. Frostpunk iski kuin pakkotyö lapseen. Ihan huikea post-apokalyptinen Sim City. PC:llä tätä näiden kovien pelien katalogia riittää. Vaikeusaste on aivan jäätävä ja niin on meininkikin kun lämpö laskee alle 70 asteen. Pelissä kolahtaa ihan kaikki, pelimekaniikka, kaupunginrakentaminen, resurssien kanssa pelaaminen, selviytyminen jäisessä ydintalvessa viimeisinä eloonjääneinä. Toki jo tässä vaiheessa näkee myös pelin ongelmat, kuollessa aloitat tismalleen saman skenaarion pelaamisen ja mitään variaatiota ei tule, eli homma on ns. aikuisten palikkatesti ja ennenpitkää tiedät mikä palikka missäkin vaiheessa pitää valita ja mitä mistäkin tapahtuu. Yllätykset loppuvat.

Hommasin myös PS5:n joku kolme viikkoa sitten läpällä kun kaveri noita trokasi, mutten ole vielä jaksanut käydä hakemassa. Onko sille edes mitään pelattavaa? NHL2022 ainakin.

47  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 05.10.2021 20:53
Tullut viime aikoina katseltua ennätysmäärä kaikenlaista. Pitkästä aikaa jopa katsottavaa tavaraa, sillä erityisesti Netflixin omien elokuvien laatu on ollut ihan rappiolla. Tällaiset lyhyet minisarjat ovat parhautta ja hahmoihin ehtii tuomaan vähän enemmän syvyyttä kuin 1.5h elokuvassa, mutta ei tarvitse kuitenkaan venyttää ja keksiä jatkuvaa filleriä.

Squid Game:
Ennalta-arvattava ja tiesi heti alkuun mitkä hahmot selviää ja mitkä ei, mutta sarja oli täynnä visuaalista mielikuvitusta ja hyvää viihdettä alusta loppuun. Tykkäsin paljon. Ja mikä parasta, ei koittanut tuputtaa mitään poliittista paska-agendaa, tai muuta kulttuuririkastusta, mitä survotaan nykyään kaikkeen.Ihan tismalleen samat ajatukset. Mietin tuossa juuri tuota ennalta-arvattavuutta, mutta itselle se ei elokuvissa tai sarjoissa ole ongelma. Enempi nauttiikin juuri tuosta toteutuksesta. Värimaailma ja visuaalinen ilme kopioitu aika pitkälti La Casa De Papelista, mikä ei ole missään nimessä huono asia. Enemmänkin pitäisi uskaltaa kopioida toimivat jutut. Eurooppa ja aasia ovat pikkuhiljaa alkaneet murtaa jenkkien ylivoimaa tv-viihteessä. Se on hyvä asia, sillä paska-agendan tuputtamiseen ovat varmaan kaikki jo kyllästyneet. Korealaisia ei soijailu niin kiinnosta.

"Reutersin mukaan eteläkorealaisen palveluntarjoaja SK Broadbandin läpi kulkeva liikenne on 24-kertaistunut muutamassa vuodessa, ja suuri syy tästä on Netflixin suosiolla. Tällä hetkellä Broadbandin läpi kulkee 1,2 terabittiä sekunnissa yksistään Netflixiltä.

SK Broadband onkin haastanut Netflixin oikeuteen asiasta, vaatien suoratoistojättiläistä korvaamaan yllättäen kasvaneen kysynnän aiheuttamat kulut.

Netflix on vastannut lupaamalla pohtia asiaa." -Mikrobitti

Vissiin muutkin katsoo.

48  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 04.10.2021 22:38
Squid Game

Olette varmasti tähän nimeen törmänneet mikäli Netflixin omistatte. Ei kannata ohittaa. Ihan syystä raketoi katsojaluvuissa. Katselin eilen klo 02.00 asti. Älä katso mitään ennakkomateriaalia, äläkä traileria. Laita vain sarja pyörimään ja nauti. Pitkästä aikaa nauroin fiktiolle, hyvin hyvin harvinaista. Ikäraja k-16, joten ei tarvitse edes pehmennellä liikoja.
49  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 18.09.2021 21:48
Applen TV+-palvelussa on pääosin pelkkää roskaa, mutta nyt sinne oli ilmestynyt ”9/11: Inside the President’s War Room” -dokkari WTC-iskuista. Haastateltavana Yhdysvaltain silloisen hallinnon porukkaa aina Dick Cheneystä ja Condoleezza Ricesta George W. Bushiin. Sisältää myös paljon ennennäkemätöntä materiaalia iskuista.

Pelkkiä kylmiä väreitä dokkarin alusta loppuun. On edelleen vaikea uskoa, että jotain tuollaista on oikeasti tapahtunut. Never forget.

Kiitos suosituksesta. Tuli katsottua. Hienosti toteutettu, miten pääsi seuraamaan presidentin mukana tuon päivän kulkua.

+1

Tuli katsottua myös. Enpä muista milloin olisi viimeksi dokumentti aiheuttanut kylmiä väreitä, tuskin koskaan. Toisaalta nauroin myös ääneen yliannostus kohtauksessa. Muuten oli pala kurkussa ja viha pinnassa usein. Tuntui kuin olisi itse ollut Bushin paikalla.

50  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 12.09.2021 18:46

Odotettu uutinen. Olenkin ihmetellyt miten H-Town on pystynyt pysymään itsenäisenä ja pinnalla printtimedian yleisestä alamäestä huolimatta. Koko ala on jatkuvasti konsolidoitunut. Digipelaajan tullessa aloin tekemään määräaikaisia tilauksia ihan puhtaasti kannastusmielessä, todella hyvä veto pelaajalta, mutta ei ilmeisesti pelastanut liikevaihdon laskulta tai sitten Pop Media teki niin kovan tarjouksen ja osakkeenomistajat näkivät paikan napata hyvää ylihintaa osakkeista. Niin tai näin, yritysvaltaajalla yleensä on joku selkeä strategia nyhtää ostamastaan firmasta enemmän tuohta pihalle. Lopettaako Pop Media Pelaajan printin ja pusketaanko jatkossa vain matalan kustannusasteen digiä pihalle? Pop Media omistaa myös Tiltin, joten yhdistelläänkö näiden toimintoja, vai mahtuuko saman omistajan alle kaksi pelijulkaisua. Tuleeko paineita tiputella päällekkäisyyksiä veks -> henkilöstöä pihalle? Tosin Pelaajaa taidetaan nyt jo pyörittää todella pienellä pumpulla.

Olisi mielenkiintoista kuulla työntekijöiden kommentteja kaupasta ja sen mahdollisista vaikutuksista tulevaisuuteen, mutta ymmärrän toki mikäli ei haluta kommentoida.
51  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 10.09.2021 18:54
Get it Togetheria on hehkutettu jopa sarjan parhaaksi, mutta tuskin ihan kaikki jakavat tätä mielipidettä. Cube-versiolle löytyy tiettyjen pelitilojen ansiosta aina tilausta, vaikka tästäkin varmasti hyvää mäiskettä löytyy neljälle pelaajalle. Itsekseenkin on kivaa nauraa itsensä tärviölle hullujen minipelien parissa, eikä tällä kertaa mukana edes ole yhtään kikkailua kosketusnäytöllä tai liikkeentunnistuksella.Onko oikeasti? Imo Wario Waret yksinpeleinä ovat olleet kyllä lyhytaikaisinta ja kämäisintä hupia ikinä, itsekseen tärviölle nauramisesta puhumattakaan. Moninpeleinä nuo toimii erinomaisesti yksinkertaisen pelimekaniikan vuoksi.
52  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 04.09.2021 11:58
Tropico 5 (PS4) tuli hakattua läpi. Kirjaimellisesti hakattua. Peliä pelataan japsiropemaisesti X-nappia hakaten. Peli nimittäin kertoo jatkuvalla syötöllä mitä pitää rakentaa, jotta pääsee seuraavaan tavoitteeseen. Ainoa strateginen elementti tulee siitä, ettei noudata aivan kaikkia pelin antamia päämääriä ja osaa asetella sotilaalliset rakennukset rantaan vastaanottamaan jatkuvalla syötöllä hyökkäävät vihut. Ei sillä etteikö peli olisi ollut ihan viihdyttävä. Kevyttä hupia, kun pelasi tehtävän silloin tällöin, mutta mikä siinä on että nykypeleissä pitää kädestä pitäen kertoa kaikki mitä tehdä?

Tropico 6 (PC, Xbox Game Pass)

Onneksi kehittäjät lukee aktiivisesti lautaa. Kutonen on nimittäin kuin peilikuva vitosen vaikeusasteesta. Haastetta riittää ja monia tehtäviä on tullut yritettyä 10-20 kertaa ennen kuin läpimeno on onnistunut. Palkitsevaa ja addiktoivaa kun ei heti onnistu. Tarinaan taas ei ole panostettu niin paljon, mikä on harmi, sillä Tropicojen suola on ollut myös diktaattoreiden ja alamaisten läpänheitto. Paradoxin hyvin raskaiden strategioiden jälkeen Tropico tuntuu 6 raikkaalta, ei tarvitse mikromanageerata yhtä paljon ja voi keskittyä vain suuriin linjoihin, mutta samaan tapaan yksi pullonkaula saaren kehityksessä tappaa koko oman strategian. Kassavirran, infran ja tuotantoketjujen viilaajille Tropico on hyvin viihdyttävä peli.

Game Pass Ultimaten kokeiluhinta 1$, joten jutkut ja muut penninvenyttäjät kannattaa ensin ottaa Game Pass ja sitten Game Pass Ultimate, kuukausiksi edullista hupia muutamalla dollarilla.
53  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Call of Duty: Warzone : 21.08.2021 09:56
Crossplayn kanssa koodareita tuntuu joo riittävän. Trioissa tai squadeissa tuo ei lopulta niin kovin paljoa haittaa, kun hyvää räkätystähän tämä Warzone on meni kuinka persiilleen hyvänsä. Toki kun iskee crossplayn veke, niin näistäkin ongelmista pääsee, mutta omissa peliporukoissa on lähes aina sekaisin PS/Xbox/PC -pelureita joten tuo on vähän pakollinen paha.

Soloissa crossplay on aina pois päältä, jos sitä tulee tahkottua. Aika harvoin tosin tulee, koska varma vitutus on liki taattu tässä campfest -pelimuodossa.

Joo Plegellä on hyvä, että tuon saa pois päältä. Boxilla on pakko olla päällä Warzonessa. Itse pelailen suurimmaksi osaksi soloa, kun kaverit ei ole aivan älyttömän innostuneita pelistä.

Ilmeisesti PC:llä tosiaan täysin pilalla huijareiden ansiosta.

Odottelen kyllä uusinta COD:ia ja Battlefield 2042:sta. Niissä voisi jonkun lautaporukankin kasailla ja hakata vaikka crossplaylla, mikäli samaa hardwarea ei kaikilta löydy. Varmaan ainakin alussa ihan puhdasta peliä ilman kusettajia.
54  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 07.08.2021 17:04
Pakko nostaa hattua, että jotkut jaksaa jauhaa aiheesta sivutolkulla. Olen tähän saakka skipannut ja ollut välittämästä tästä maailman menosta, mutta koska ihmisillä alkaa olla sen verran kovat psykoosit tulilla, niin rupesin tuossa vähän aikaa sitten miettimään, että pakkohan tällä hommalla on jotenkin pystyttävä tienaamaan.

Teetätin tuossa läpällä pienen erän erilaisia aiheeseen liittyvää materiaalia, kuten "olen rokotettu - olethan sinäkin" -tarroja ja paitoja joissa lukee "yhdessä tästä selvitään" tai "en hyväksy rokotetta", yms. muuta paskaa ja on ihan uskomatonta miten ihmisiin uppoaa.  :lol: Muutaman sadan kappaleen erä meni silmänräpäyksessä Facessa. Pakko varmaan pykäistä joku pieni verkkokauppa pystyyn ja alkaa markkinoimaan enemmänkin. Lisäksi pari muutakin ideaa mielessä, joita pitää kyllä testata. Kannattaa takoa kun rauta on kuumaa, tosin harmittaa hitosti kun en ostanutkaan rokotevalmistajan osakkeita vuosi sitten. Noussut ihan sairaasti.

Juuri näin! Ei pidä itkeä olosuhteista, vaan pohtia kuinka tästä tilanteesta saa parhaan irti. Pandempian alussa pohdin myös maskien tilausta ja jälleenmyyntiä, mutta niin taisi tehdä puoli Suomea liikemies Sarmaksesta lähtien. Tuo paitaidea on hyvä, hyödyntää hyvin tätä vastakkainasettelua rokotekeskustelussa. Muutama "sirutettu" ja "nyt toimii 5G" tms elämänkallu läppä sinne, niin varmasti menee kaupaksi. Miten muuten hoidat postituksen? Kaveri tekee tuota paitabusinesta Amazonin kautta, niin että Amazon hoitaa postituksen ja varastoinnin. Ottaa toki siivun välistä, mutta tällä välttää hyvin itse paskaduunin. Onko postilla mitään vastaavaa palvelua?

Rokote-osakkeista, näissä pitää välttää result oriented ajattelua. Kun rokotetta ei vielä ollut kehitetty, oli sopivia osakkeita kymmeniä, joista sitten muutama kehitti toimivan tuotteen. Toki lääkeyhtiöt voi muutenkin olla hyviä pitkänajan sijoituksia, maailmassa riittää sairauksia kyllä parannettavaksi.

Cyrukselle ja JayeizHille kippis, kunnon wall of text kirjoittelua.
55  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 03.08.2021 18:14
Tencent Weighs Kids Games Ban After ‘Spiritual Opium’ Rebuke

Tästä ei vielä pelimedioissa ole laajemmin uutisoitu, mutta Kiinan diktatuuri on suunnannut katseensa videopeleihin. Tencentin osake kävi vapaapudotuksessa pudoten -11% kun Kiinan valtionmedia kirjoitti peleistä ooppiumina. "The Economic Information Daily cited a student as saying some schoolmates played Tencent’s Honor of Kings -- one of its most popular titles -- eight hours a day and called for stricter controls over time spent. Tencent sen jälkeen lupasi rajoittaa pilttien pelit tuntiin arkena ja kahteen tuntiin loma-aikoina. Tää liippaa aika hyvin tuota ruutu-aika keskustelua Apple aiheessa. Kohtuus kaikessa, Kiina on mielestäni tässä tietyllä tapaa ihan oikealla tiellä, vaikka muuten banneja ja rajoituksia vastustankin. Tietenkin päävastuu tulee olla aikuisilla, mutta varsinkin alhaisemmissa tuloluokissa on vain helpompi ostaa lapselle pelikonsoli kaitsemaan sitä pentua se 8h/päivä.

56  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 29.07.2021 22:31
Tässä porukka onkin jo avaututunut omasta luurin käytöstä muutaman viestin verran, niin jatketaan tähän samaan aiheeseen kun en parempaakaan osoitetta keksinyt. Tän ja mahdollisen jatkokeskustelun voi sitten siirtää parempaan aiheeseen, mikäli keskustelua syntyy.

Itse olen noin vuoden verran seurannut ruutuaikaa, eli puhelimella viettämääni aikaa. Pahimmillaan luvut huiteli jossain 9h / päivä luvuissa. Luulin olevani poikkeus, mutta suurimmalla osalla kaveripiiristä - olivat ne sitten perheellisiä, naisia tai miehiä luvut olivat jossain 5-11h välissä / päivä. Aika älytöntä jos miettii, mikä aika siinä puhelimen edessä vietetään. Tietenkin nykypäivänä luuri on korvannut melkein kaiken, niin tietokoneen, tv:n kuin kirjankin. Sosiaalisenmedian muodostamat torit ovat korvanneet antiikin fyysiset kohtaamispaikat. Aivot saavat jatkuvaa dopamiiniryöppyä muutamien minuuttien välein. Katsoin ruutuajan mittarista, että pelkästään whatssap ja messenger viesteistä koostuu sellainen 200-300 ilmoituksen dopamiinipurske joka ikinen päivä. Ei mikään ihme, että nykyajan ihmisillä yleistyy kaiken maailman ADHD:t ja ADD:t. Tähän lisää vielä tietotyöläisen työnkuvaan kuuluvan jatkuvan keskeytyksen kulttuurin, niin aivot alkaa olla aika muussia.Päätin tehdä asialle jotain parisen kuukautta sitten. Ensin deaktivoin Facebookin tilin, lähinnä siksi että sitäkin tuli avattua rutiininomaisesti luurilla, vaikkei siellä postaile enää yksikään alle 50 -vuotias. Seuraavaksi poistin kokonaan Twitteritilin. Tämä kyllä kirpaisi. Sillä politiikkaa (vasen, oikea, keskusta, seurasin kaikkia) on helkkarin addiktiivista seurata. Seurasin myös monia hyödyllisiä ja työtä tukevia tilejä, mutta pesuveden mukana meni kaikki. Mahdollisesti aktivoin jossain vaiheessa tilin uudelleen, mutta ilman politiikkakuonaa ja sosiaalipornoa. Twitter on hyvä renki, mutta huono isäntä. Ruutuajasta tipahti 25% heti pois. Sitten lopetin ainakin 30 ihmisen seuraamisen Instagramissa. Yksi soitti melkein heti, mikä on jännä kun ei tyypistä ole kuulunut vuosiin. Tämäkin some on täysi aikasyöppö, ilman että se antaa juuri mitään. Siellä on se 5-10 ihmistä joiden elämä kiinnostaa oikeasti ja muut ovat vain statisteja. Olen vahvasti harkinnut tilin poistamista, mutta vielä ei poistunut. Kaikkia huumeita ei niin vain lopeteta.

Tiktokia jos ette ole asentaneet, niin älkää asentako. Sama kuin piikittäisi Mendellinin hienointa kokaiinia suoraan aivoihin.

THE SOCIAL DILEMMA dokkari Netflixistä vissiin liippaa tätä aihetta. Tuttu poisti kaikki somet nähtyään tuon. Suositteli myös minulle, vielä en ole katsonut.

Lautakulttuurin hienous on juuri sen hitaudessa. Pohditaan asioita ja kirjoitetaan pidempiä viestejä, ilman että puhelimen merkkivalo välähtää.

Ps. Samsungin S20 FE on kyllä akun puolesta peto, kestää helposti sen 10h/päivä aktiiviivikäytön. Honorista kyrvähti 2 x sisukalut omalla käytöllä 1,5 vuoden sisään.  :lol:

57  Yleinen / Vapaa sana / Vs: No risk no fun - Lets gamble! : 23.07.2021 16:18
Helsinkiläisen jalkapalloseura FC Atlantiksen kolme pelaajaa on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa epäiltynä seksuaalirikoksista.

"Yhtä pelaajaa epäillään törkeästä lapsenraiskauksesta, toista törkeästä raiskauksesta ja kolmatta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä."

Huomenna klo 17.00 Atlantis vs NJS 4.90

Unibet 4.90
Nordicbet 4.55

Nyt on ainakin ihan selkeä ylikerroin kävi matsissa miten kävi.
58  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 07.07.2021 13:07
Olin juuri muuttanut Espooseen 2003 opiskelemaan. N-Gage julkaistiin silloin lokakuussa, ja muistaakseni menin heti julkaisupäivänä hakemaan sen itselleni.

Kyllähän se keräsi etenkin koulun käytävillä katseita, kun ihmeteltiin mikä hemmetti tuo oikein on
. MP3-soittoäänetkin herättivät ihastusta. Hintaluokassaan Kake oli todellakin aivan omaa luokkaansa ja toi "älypuhelimet" niin alhaiseen hintaan, että opiskelijakin saattoi hankkia sellaisen itselleen. Se oli kova juttu, että puhelimeen ylipäätään pystyi asentamaan omaa softaa sillä tavalla.

En tosin pelannut laitteella juuri mitään koskaan. Taisin hankkia sille Sonicin (lähes epäpelattava kuvasuhteesta johtuen) ja RedLynxin kehittämän Pathway to Gloryn, joka oli oikeasti mainio taktiikkapeli/RTS. Se jäi ehkä laitteen parhaimmaksi peliksi?

N-Gageni päätyi lopulta finngamerille vuosia myöhemmin pikkurahalla. Löysi siis oikein hyvän kodin arvostavan keräilijän hyllystä.  :)

Samaistun vahvasti, meillä 400 hengen lukiossa oli vain kahdella tuo luuri ja kyllä porukka nauroi (hyväntahtoisesti) leipään puhumiselle ja katseli että mikäs siellä taskussa pullottaa. Siitä toisesta N-Gage tyypistä tuli heti hyvä kaveri.

Selkeästi luuri oli silti pienen niche porukan maineessa, vaikka pelaaminen oli vahvasti valtavirtaistumassa jo silloin. Mikäli Nokia olisi brändännyt luurin älypuhelimena ja pyrkinyt tekemään tuotteesta kasuaalimman olisi se varmasti myynyt enemmän. Nyt ainoastaan hc-pelaajat ja tekniikkaniilot löysivät laitteen.
59  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 07.07.2021 11:18
Juu ei tuo leipämäinen puhetapa sitä varmaan yksistään tappanut, siihen vain ehkä kulminoitui se floppaus. Myynti ja markkinointi floppasi pahiten, kuten Suomessa yleensä. Toki voidaan pohtia onko muutkaan pelipuhelimiksi brändätyt tuotteet myyneet ihmeellisiä määriä. Mikäli N-Gage oltaisiin myyty Partajeesuksen mukaan älypuhelimena, olisiko tarina toinen?

Muistaakseni aikoinaan kritisoitiin myös softapuolta, eli oliko Nokia jo tuolloin takamatkalla softassa. Omaan makuun S60 oli täydellinen, en keksi mitään valituksen aiheita, sai asentaa ja muokata mielin määrin (sen ajan standardeilla).

Olin toki juuri N-Gagen kohderyhmää, eli varmasti perspektiiviharha vahvistuu, kun miettii miksi muut ei nähneet luuria houkuttelevana.


60  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 06.07.2021 19:32
Tuolta switch ketjusta.

Eikös Tony Haukka ole ollut kannettavana jo vuodesta 2003. Muistan itse pelanneeni tätä sujuvaa ainakin 120 FPS pyörivää mestariteosta N-Gagen Master Race -ristiohjaimella. Kyllä spinnasi lauta ja ukko (ja puhelin). Oli myös myös muistaakseni toimiva online moninpeli tai ainakin lokaali jollain bluetoothilla. Soundtracki raikasi MP3 -tasoisesti. Valitettavasti olimme N-Gagen kanssa edellä aikaa, eikä Nokia enää tästä toipunut. 8)

Tuo oli aikoinaan hemmetin hyvä porttaus kuten myös colin mcrae 2005 joka oikeasti oli porttaus pleikkarin cmr 2:sta: https://www.youtube.com/watch?v=-J7uZdrVGWY
Muutenkin varsinkin n-gage qd oli oikeasti hyvä vaikka sille nykyään nauretaankin.
Ellen väärin muista niin se oli julkaisunsa aikaan halvin symbian s60 luuri ja niin paljon kuin tuollekin nauretaan niin se oli kuitenkin ihan täysiverinen älypuhelin.
Meitsikin on tuon kanssa istunut puistossa selaamassa keskustelufoorumeita ja samalla ollut kaverin kanssa keskustelut agile messengerissa.
Emulaattoreilla tuli pelattua kaks ekaa metroidia läpi ja pari leffaakin katsottua vaikka laadusta tietenkin oli pakko karsia aika paljonkin.

Kaikki tuo kuulostaa nykyään mitättömältä, mutta tuo oli 16 vuotta sitten aika helvetin kova juttu.

Tämä.

N-Gage on aliarvostettu helmi. Nykypäivänä jokainen nuorisolainen puhuu puhelimeen kuten näkkileipään (pitäen puhelinta kuin leipää naaman edessä), mutta 2000 luvun alussa se pilasi puhelimen maineen. Rauta oli hyvää, videot pyörivät ja porttaukset olivat näyttäviä. Tony Haukka, Kilin Kolin, Splinter Cell, Duke Nukem(taisi olla emulaattorilla), Pathway to Glory jne. Leffoja (pornoa) puhelimella 2003, millä muulla yhtä sulavasti? MP3 soittoäänet ja soitin. Hinta/laatu parasta mitä tarjolla oli.

Markkinointi ja myynti kusi. Sitten ei tullut enää pelejäkään.

Tulee tietyllä tapaa mieleen vähän mieleen Nintendon Gamecube ja sen lastenkonsoli maine, vaikka rauta ja pelit olivat todella laadukkaita. Ei tietty samassa mittakaavassa flopannut, mutta potentiaalia oli silläkin paljon parempaan.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 95
Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines