Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Parhaat NES -pelit : 09.04.2011 14:18
StarTropics: Zeldan pelimekaniikat, mutta silti luokkaa parempi peli.Tecmo Cup Football Game: ainutlaatuinen, mutta silti toimiva idea futiksen ja roolipelaamisen yhdistämisestä.Adventures of Lolo: en tiedä kuinka haastavia pelin puzzlet on tänä päivänä, mutta sillon ~20 vuotta sitten toimi kun naapurin tytön kanssa ratkottiin.


2  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: KO: Paras pelisarja : 29.11.2010 18:27
Resident Evil

Super Mario
3  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kuolleet julkimot : 29.11.2010 18:26
Tänään lähti myös Imperiumin vastaiskun ohjannut Irvin Kershner ja viime viikolla Peter "Sleazy" Christopherson.

Sleazy oli mm. legendaaristen britti-industrial bändien Throbbing Gristle ja Coil perustajajäsen, musiikkivideo-ohjaaja (mm. Nine Inch Nails) ja suunnittelemassa yhtä kaikkien aikojen tunnetuinta levynkantta.

4  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: KO: Paras pelisarja : 14.11.2010 22:32
Metal Gear Solid
Mega Man

Halo
Super Mario

Zelda
Fallout

Resident Evil
Castlevania
5  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: KO: Paras pelisarja : 10.11.2010 19:52

Metal Gear Solid
MGS:sta olen pelannut vain kahta ensimmäistä ja pitänyt pelkästään toisesta, mutta täytyy antaa propsit siitä että tarinaa yritetään pitää kasassa läpi sarjan olkoonkin kuinka huttua tahansa.
Heh.

Tiedostin että sanavalinnat meni pipariksi, ei stoori ole kasassa pysynyt yksittäisenkään pelin kohdalla puhumattakaan koko sarjasta. Alunperin tarkoitukseni olikin antaa sarjalle lähinnä pisteet lähinnä siitä, että ainakin pyritään tiettyyn"jatkuvajuonisuuteen" vaikka kokonaisuus paskaa olisikin.
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: KO: Paras pelisarja : 10.11.2010 18:26
Mun mielestä jos valitaan parasta pelisarjaa niin sarjalla tulisi olla jotain muitakin meriittejä kuin yhden toimivan konseptin lypsäminen vuodesta toiseen vaihtelevalla menestyksellä.

Metroid
Zelda
Loistava Super Metroid ja tyylikäs uudistuminen Metroid Primeen. Other M:iä en ole kokeillutkaan, mutta ilmeisesti siinäkin on ainakin yritetty jotain uutta. Zelda on ollut käytännössä sama peli Ocarina of Timesta lähtien.

Oddworld
Resident Evil
Tää on ihan tasainen pari, mutta koska en ole mitään käsitystä tosta uusimmasta Oddworldista niin täytyy kääntyä RE:n puoleen. Tyylikäs uudistuminen myös.

Super Mario
Mechwarrior
Tässä nyt ei ole mitään epäselvyyttä.

Metal Gear Solid
Call of Duty
MGS:sta olen pelannut vain kahta ensimmäistä ja pitänyt pelkästään toisesta, mutta täytyy antaa propsit siitä että tarinaa yritetään pitää kasassa läpi sarjan olkoonkin kuinka huttua tahansa.

Halo
Elite
Elite voittaa puhtaasti sillä että vastassa on Halo.

Pokémon
Castlevania
Kummallakaan ei pitäisi olla mitään asiaa tällaiseen äänestykseen.

Professor Layton
Fallout
En tiedä Laytonista juuri mitään.

Grand Theft Auto
Mega Man
Paras Mega Man peli on kirkkaasti parempi kuin mikään GTA, mutta nyt haetaan sarjaa.
7  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Conan (uusi show alkaa jenkeissä 8.11) : 10.11.2010 17:49
Hienoa että Andy on otettu sieltä pöntön takaa takaisin sohvalle. Ensimmäisen jakson parhaat heitot tuli juuri Andyn ja Conanin välillä. Monologit ei ole ihmeitä tarjonnut kahden ensimmäisen jakson osalta kun Conan on arvatenkin keskittynyt vanhalla ja uudella kanavalla naljailuun. Tokan jakson Tokyo Sandblaster huvitti.

Mitä noihin ensimmäisen jakson katsojamääriin tulee niin Conan suorastaan murskasi ns. kilpailijat tuossa ainoassa merkitsevässä ikäryhmässä eli 18-49. Conanilla 3,3M, Lettermanilla 1,3M ja Lenolla 950k. Saa nähdä miten Conan ja Tom Hanks veti yleisöä ja minne nuo luvut lopulta tulevat asettumaan.
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: KO: Paras pelisarja : 31.10.2010 23:38
Round 1

F-Zero
Castlevania

Persona
Elite
Mitä ihmeen Persona?

Oddworld
The King of Fighters

Metal Slug
Halo

FIFA
Grand Theft Auto

Pokémon
Mario Kart

Resident Evil
God of War

Call of Duty
Gran Turismo

Eye of the Beholder
Mechwarrior
Ei sano kumpikaan mitään.

Gradius
Fallout

Mega Man
Final Fantasy

Metroid
Street Fighter

Civilization
Super Mario

Heroes of Might & Magic
Zelda

Devil May Cry
Metal Gear Solid

Professor Layton
Dragon Quest
9  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Musiikki : 22.10.2010 11:53
Nyt on ruvennut kiinnostamaan stoner rock / metal ja sen tyylinen matsku, meneeköhän paikoitellen sludgen (häh, kuka näitä genrejä tajuaa) puolelle. Oisko suosituksia?

Etelä-Kalifornia oli 90-luvulla stoner-musiikin mekka ja melkeinpä kaikki sen alueen bändit liittyvät jotain kautta toisiinsa. Tuolta alueelta tulee niin paljon hyvää musiikkia että kannattaa melkein valita joku levy vaikkapa Kyussilta kun se oli kerran tuttu. Katsoa ketkä sillä levyllä soittaa ja selvittää missä muissa bändeissä/levyillä samoja heppuja on soittamassa. Tuota kaavaa kun jatkaa eteenpäin niin helposti on monta kymmentä bändiä kasassa. Siitä sitten vain valitsemaan ne itselle mieluisimmat.

Toinen vaihtoehto tutustua myös tuntemattomampiin stoner-bändeihin on levy-yhtiö Meteor Cityn kokoelmat. Kokoelmista ensimmäinen on loppuunmyyty ja siitä joutuu maksamaan vähän ylimääräistä jos sattuu käytettynä jostain löytämään. Toista kolmen levyn kokoelmaa löytyy ainakin Meteor Cityn omasta kaupasta ja muista ulkomaisista kaupoista. Itsellä ei tuota ole, mutta jo pelkän biisilistan perusteella tuota pystyy suosittelemaan varauksetta. Kolmas kokoelma on tullut tänä vuonna ja siltä löytyy aika reippaasti minullekin entuudestaan tuntemattomia bändejä.

Itselle juuri Kyuss on se kaikista kovin ja mahtavin. Kyussista tietysti luonnollinen jatkumo on Queens of the Stone Age ja etenkin niiden muutama ensimmäinen levy. Viimeisimmillä on ollut hyvin vähän tekemistä stonerin kanssa.

Fu Manchu on Kyussin ohella toinen noista varhaisimmista "isoista" stoner-bändeistä. Itse pidän erityisesti The Action is Go - California Crossing ajanjaksosta, jolloin bändissä oli mukana Kyussin entinen rumpali Brant Bjork. Brant Bjorkin soolotuotantoonkin kannattaa ehdottomasti tutustua (vaikkapa levyt Jalamanta ja Somera Sól). Fu Manchun parin alkuperäisjäsen perustama Nebula kannattaa sekin pistää korvan taakse.

Kyuss laulaja John Garcian Slo Burn ja Unida on nopeasti tsekattu kun ensin mainittu sai tehtyä ainoastaan EP:n ja jälkimmäinenkin vain yhden levyn. Erinomaisia kumpikin.

Toki hyvää stoneria tehdään muuallakin kuin Etelä-Kaliforniassa. Esimerkiksi vaikka saksalainen varsin psykedeelinen Colour Haze tai sitten länsinaapurista Dozer ja Truckfighters.

edit: joskus törmäsin tähän History of Stoner Rock kuvioon. Onhan tuo naurettavan moneen ja turhaan alagenreen jaoteltu, mutta ainakin tosta nyt näkee vähän noita isoimpia bändejä ja vaikutteita.
10  Yleinen / Pelikeskustelu / Amnesia: The Dark Descent : 16.10.2010 22:03
Pitkästä aikaa palasin entiselle Pelaajalaudalle, nykyiselle Nastalaudalle, todetakseni että eihän täällä ollut ensimmäistäkään viestiä syksyn parhaasta pelistä Amnesiasta. Muistaakseni toi kaapeissa piileskely oli kuitenkin ihan tuttua puuhaa muutamille lautalaisille.

Amnesia: The Dark Descent on siis hyvin lovecraft-henkinen kauhupeli, jossa pelaajalle ei anneta minkäänlaisia aseita mörköjen kukistamiseen vaan pelaajan täytyy juosta karkuun ja piiloutua. Samalla liiallinen pimeän tuijottelu tai säikyttely alkaa käymään pelaajan mielenterveyden päälle ja pian saatetaan tuijottaa huoneen kulmaa vaakatasosta.

Vanha linna on kaikessa kliseisyydessään melkeinpä se ainoa ja oikea miljöö tällaiselle kauhumeiningille. Äänitoteutus aivan ensiluokkaista näinkin pienen budjetin pelille ja tunnelman osalta kaikki kaikessa. Pelimekaniikassakin hienoja ratkaisuja kuten ovien avaaminen "manuaalisesti" eikä vain nappia painamalla. Pelillä on sopivasti kestoa, ei turhaa edes takas juoksemista juurikaan ole ja pelin pulmatkin ovat loogisia eivätkä onneksi riko pelin rytmiä ja hienoa tunnelmaa.

Huone pimeäksi ja kuulokkeet päähän. Hienoja fiiliksiä tästä saa, jos osaa ja haluaa olla vastaanottavainen.

Demo Steamistä ilmaiseksi ja koko peli ~15€.
11  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Ambient ja hissuttelumusiikki yleisesti : 15.10.2010 23:53
Jos nyt pysytään enemmän ja vähemmän nimenomaan ambientin puolella niin saksalainen tummaa ambientia ja jazzia sekoitteleva Bohren & der Club of Gore on siisti bändi. William Basinskin Disintegration Loops -sarja on ihan hieno ja vanhemmasta meiningeistä Tangerine Dreamin jotkut vanhat levyt kuten Zeit ja Rubycon toimii.
12  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 15.10.2010 23:29
Hakekaa oma Pelaa!-lehtenne lähimmästä Prismasta, tai lukekaa se sähköisesti täällä.

Kova toi Pelastakaa lapset ry ja Michael Jackson sivu.
13  Yleinen / Vapaa sana / Graffitit - Syntiä vai taidetta : 06.02.2009 13:36
Mielenvikainen töhrijä vai vuosituhannen mielenkiintoisimpia nykytaiteilijoita?
14  Yleinen / Popkeskustelu / Re: The Dark Knight - vuoden 2008 paras elokuva? YOU BET! : 20.08.2008 11:52
Avauskohtaus oli aivan timanttinen tai oikeastaan elokuvan ensimmäiset 30-40 minuuttia. Mitä enemmän Batman oli esillä niin sitä kauemmaksi lipsuttiin erinomaisuudesta. Bruce Waynen osuudet toimi niin kuin pitääkin, mutta Batman oli lähinnä tahattoman koominen hahmo äänensä kanssa. Toimintakohtaukset pääasiassa sekavia ja kömpelöitä.

Ainakin Hongkong-osuus olisi voitu suosiolla jättää leikkaamon lattialle ja samalla saatu vähän lisäaikaa lopun kohellukselle, jossa oli ahdettu liikaa tavaraa liian liian pieneen tilaan. Ledger ja Oldman oli toki hyviä, Freeman ja Caine tavanomaisia, Eckhartit Two-Face aivan liian pienessä osassa... Burtonin gootti-Gotham ja jopa Schumacherin mikälie-Gotham toimii ympäristöinä paremmin kuin Nolanin New York-Gotham.

Keskitasoa parempi blockbuster, mutta ei enempää. Jokeri on tahkonut jo niin hirvittävän summan rahaa, että Nolan taitaa sittenkin joutua tekemään vielä sen kolmannen elokuvan. Itse toivon että Nolan siirtyisi jälleen muihin elokuviin. Vaikka Dark Knight on Nolanin paras Batman niin silti vasta miehen neljänneksi paras elokuva.

Memento XXXXX
Prestige XXXX½
Insomnium XXXX
Dark Knight XXX½ - XXXX
Batman Begins XXX½
15  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 20.08.2008 11:20
Ei ikimaailmassa.

Helposti. Ongelmahan ei ole filmissä, vaan siinä, että toistolaitteet ovat niin helvetin surkeat. Itsekin lopetin aikoinaan elokuvissa käymisen kun Hämeenlinnan Maximin laitteisto oli aivan jotakin legendaarista. Värien tasapaino oli päin p**tä, kuva pomppi, ääni särisi, jne.
Kyllä nuo ongelmat on yleensä myös filmiprinteissä. Tehdään nopealla tahdilla useita kopioita filmistä niin ns. sattumien osuus on aika suuri. Parhaat kopiot viedään tietysti suuriin ja "parhaimpiin" teattereihin ja muut saa tyytyä b-luokan printteihin. Siihen kun yhdistää sitten vielä tuon vanhentuneen laitteiston niin voi että kun näyttää hyvältä.
16  Yleinen / Popkeskustelu / Re: X-Files arvostustopic! : 02.08.2008 20:27
Totta kai yleistetään kun 9/10 kaikesta Maskulaan liittyvästä kritiikistä lähtee liikkeelle pelkästään siitä, että mies antaa jollekin mega-blockbusterille yhden tähden. Se viimeinen kymmenys on sitten ihmettelyä Maskulan antamista korkeista arvosanoista. En muista koskaan lukeneeni mitään kunnon kritiikkiä miehen kirjoituksista vaan aina jauhetaan pelkistä tähdistä.

Itse en kovinkaan usein ole Maskulan kanssa samoilla linjoilla elokuvista ainakaan jos nuo tähdet on mittarina, mutta lähes jokaisesta tekstistä huokuu että kirjoittaja on sivistynyt ja piinkova alansa ammattilainen. Monet "arvostelijoista" niin meillä kuin maailmalla tuntuvat olevan aina vain enemmän ja enemmän elokuvan mainostajia.
17  Yleinen / Popkeskustelu / Re: X-Files arvostustopic! : 02.08.2008 18:31
Minusta tuntuu että kaverin joka on 50 vuotta kirjoittanut elokuvista ei tarvitse enää kerätä tippaakaan "katu-uskottavuutta". Enemmän Maskula kuuluu siihen piiriin joka ei anna ulkopuolisten asioiden vaikuttaa omaan mielipiteeseen.

Tietysti tuolla kokemuksella katsoo elokuvia eri perspektiivillä kuin joku 20v "elokuvaharrastaja" jonka suosikkielokuvia on Bad Boys 2, Matrix Reloaded ja Perhosvaikutus. Maskulan arvosteluissa on useimmin enemmän asiaa kuin muiden suomalaisten kriitikoiden läpissä yhteensä. Arvosanat harvemmin kulkee käsi kädessä itse tekstin kanssa, mutta ilmeisesti Maskula ei olekaan noista tähdistä koskaan diggaillut vaan pistää ne lehden pyynnöstä kyytiin.

Maskulan arvostelu johtuu vain siitä että Nyt päätti kaikessa viisaudessaan painaa pelkästään tähdet lehden sivuille ja jättivät itse asian pois. Turha puhua edes siitä että Maskula diggailisi vain sanskriitin kielisiä elokuvia 1930-luvulta kun monelle uudelle jenkkileffalla Maskula on livauttanut ihmeenkin paljon tähtiä.

Jotta pysytään edes osittain aiheessa niin uutta X-Files elokuvaa ei kyllä tarvitse nähdä ennen dvd-julkaisua. Viimeiset kaudet oli kuitenkin sellaista kuraa.

ps: haluaisin nähdä sen Maskulan viiden tähden Collateral arvostelun. Ei se nyt niin hyvä kuitenkaan ollut.
18  Yleinen / Vapaa sana / Re: Kesäpäivitys 2008 : 08.07.2008 19:40
Favicon ei näytä erityisen hyvältä. Ainakin siitä voisi tuon ruman valkoisen taustan ottaa pois.

Selainyhteensopivuuksien testaukseen kannattaa käyttää Browser Shotsia.
19  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Kasari - elokuvaviihteen paras vuosikymmen? : 06.07.2008 16:33
Jep, mutta otsikossa seisookin, että elokuvaviihde, eli ei tässä kukaan ole sanomassa, että se oli oikeasti jotain elokuvan kulta-aikaa (päinvastoin) vai onko?

Aloitusviesti: "Vuosikymmen jona perinteinen elokuvanteko saavutti huippunsa".

Toiminta- ja kauhuelokuvien kohdalla näin pääsi käymään, mutta samalla monet muut genret olivat jos nyt ei täysin kuolleita niin ainakin elottomia. Kasari on ylivoimaisesti paras elokuvavuosikymmen nostalgian ja campin määrässä, mutta muilla mittareilla vuosikymmen yltää juuri ja juuri kärkiviisikkoon.
20  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Kasari - elokuvaviihteen paras vuosikymmen? : 06.07.2008 12:55
Kasarilla tehtiin parhaat toimintaleffat ja puolet hyvistä kauhuleffoista, mutta samaan aikaan kokonaiset leffagenret oli käytännössä kuolleina. Missä on 80-luvun animaatiot (Ghiblejä lukuunottamatta)...?
Oli animaatioitakin monia, vielä enemmän jos legendaariset tv-sarjat otetaan huomioon, niistä suurinta osaa kuitenkin kuorruttaa nostalgia...

Jos animaation "elossa oloa" joutuu perustelemaan Urhealla pienellä leivänpaahtimella niin eiköhän se kerro tarpeeksi koko genren tilasta. Disneyltä tuli 80-luvulla yksi hyvä pitkä animaatio, Hiidenpata. Joku saattaa tosin Pienestä merenneidostakin diggailla. Tulikärpästen hauta on Ghiblin tuotantoa, mutta muuten laadukkaan (eli jota pystyy katsomaan muutkin kuin japanihörhöt) animen osalta oli todella hiljaista. Akira ja Wings of Honneamise tuli kasarilla, mutta eipä juuri muuta. Keskitasoa parempia animaatioita tuli noin kourallinen koko vuosikymmenellä.

Kyllä koko kasari on niin vahvasti nostalgian vuosikymmen ettei mitään rajaa. Miami Vice ja MacGyver = pelkkää nostalgiaa. 70-luvulla tuli paljon hyvää viihdettä, jotka toimii edelleen ilman sen suurempaa nostalgia-arvoa.
21  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Kasari - elokuvaviihteen paras vuosikymmen? : 06.07.2008 10:47
Kasarilla tehtiin parhaat toimintaleffat ja puolet hyvistä kauhuleffoista, mutta samaan aikaan kokonaiset leffagenret oli käytännössä kuolleina. Missä on 80-luvun animaatiot (Ghiblejä lukuunottamatta), rikos ja jännitys tai vaikka ihan puhtaasti tehokkaat draamat?

80-luku piestään laatutasolla monelta eri suunnalta. 50-luku (Kurosawa, Hitchcock), 60-luku (Leone, Kubrick), 70-luvun klassikot (Kummisedät, Taksikuski, Ilmestyskirja. Nyt., Alien, Kovaotteiset miehet, Likainen Harry, Days of Heaven...) ja 90-luvulla vaikka tuolla Epin listalla (Forrest Gumpia lukuunottamatta tietysti).
22  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 07.06.2008 15:11
The Mist - Usva

...

Lopusta isot propsit(Stephen Kingille), todella vittumainen ratkaisu. Toimi.

Samaa mieltä paitsi että Kingillä ei ollut lopun kanssa mitään tekemistä vaan kyseessä oli Darabontin oma ratkaisu.
23  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots : 26.05.2008 12:38
Ihme touhua.

Teppo puhuu suurimmalta osin täyttä asiaa ja tuo oman mielipiteensä esiin, mutta sitten jotkut osaa ottaa hänen mielipiteensä lähes henkilökohtaisena loukkauksena ja älytön soppa on valmis.

Itse en ole missään vaiheessa pitänyt MGS:n tarinankerronnasta. Siitäkin huolimatta ensimmäinen osa oli hyvä ja pysyi vielä kasassa, mutta toisessa homma lähti täysin lapasesta ja minä en ainakaan pystynyt nauttimaan MGS2:n "pelaamisesta" tippaakaan. MGS2 oli sellainen pohjanoteeraus että kolmosta ei tullut edes hankittua/pelattua.

Mitä kontrolleihin tulee niin Splinter Cell sarjan kontrollit ovat aina toimineet omiin sormiini huomattavasti paremmin kuin MGS:n, mutta sitähän ei voi mainita tässä topicissa koska Splinter Cell on typerää jenkkihuttua.
24  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Parhaat hahmot TV-sarjoissa! : 10.05.2008 21:59
Paljon on hienoja hahmoja, mutta mainitaan nyt pari ehkä kovinta suosikkia.

Paulie (Tony Sirico) - Sopranos

Paulie: Hey, Sil. You remember your first blowjob?
Sil: Oh yeah.
Paulie: How long did it take for the guy to come?


Sarjassa oli paljon muitakin hienoja hahmoja, mutta Paulien äkkipikaisuus ja flippailut kääntyivät helposti mustan huumorin puolelle, mikä sopi sarjaan kuin hevosenpää sänkyyn.

Ari Gold (Jeremy Piven) - Entourage

I didn't go to the Lakers game because they were playing the fucking Bobcats... I came here today because I thought this was a session on how my wife could learn to communicate. How to answer a question without a question: basic Humanity 101. Which I thought, given your wall of fucking diplomas, you could easily fix. Or if you couldn't, you could give her a pill that could either fix it or make her a mute. But now to turn around and gang up on me! I have work to do! I have hundreds of clients to deal with. And just so we're clear; I don't care about any of 'em. They're all just a number: Like Wife number 1 and Therapist number 7. Good day!

Ei kovinkaan kummoinen sarja, mutta täysin mahdoton kuvitella tätä ilman Goldin hahmoa vaikka hän onkin käytännössä sivuosassa. Huikeita monologeja ja vittuilua. Monet on ajatellut että Piven improvisoi läppiä, mutta mies sanoi jossain gaalassa että kaikki on kirjoitettua, ei pysty uskomaan mitenkään.

Näiden lisäksi Gregory House (Laurie vetää vielä aksentin aivan käsittämättömän hyvin), Vern Schillinger (kylmä vittupää sarjan alusta loppuun), Bender (parempi kuin Homer), Dick Solomon, Al Bundy ja monta muuta.
25  Yleinen / Vapaa sana / Re: Jääkiekon MM 2008: Kanada 2.5-18.5 : 09.05.2008 21:26
O. Jokinen ollut Suomen ylivoimaisesti paskin pelaaja koko turnauksen ajan. Ei vaan taida valmennuksella olla kanttia pistää entinen ykkössentteri 13. hyökkääjäksi. Puolenkymmentä käsittämätöntä harhasyöttöä joka pelissä samalle miehelle.

Mitä on liikkunut valmentajien päässä kun Koivu pistetään ensimmäisessä turnauspelissään ykkösylivoiman viivamieheksi? Varsinkin kun Koivu ei tuolla paikalla tavallisesti tai edes epätavallisesti ole tottunut pelaamaan ja se Suomen edellinen ylivoimamiehitys toimi kuitenkin jossain määrin edellisissä peleissä. Nyt Latvia sai alivoimalla lähes yhtä paljon tilanteita kun Suomi ylivoimalla.

Yli 60 torjuntaa vastustajan mokella, mutta kuinkahan monta oli kunnollisia paikkoja? Ehkä 20. Latvian laukauksista suurin osa oli sentään vaarallisia.

Jos samanlainen räpellys jatkuu niin puolivälieriin taitaa kisat loppua.
26  Yleinen / Vapaa sana / Re: Mitä asioita vihaat? : 05.05.2008 20:01
Ituhippejä

Lainaus käyttäjältä: Tomppa - Mikrovillus
Ituhippi on omaan todelliseen elämänkokemukseensa ja maalaisjärkeensä suhteutettuna ylikoulutettu ja/tai yliajatteleva henkilö, joka on jostain syystä päättänyt kohdistaa olemattomat voimavaransa tyhjästä meuhkaamiseen ja mitättömään näpertelyyn liittymällä johonkin terroristijärjestöön (Animalia, Greenpeace, Vihreät tms...).

Mitätön näpertely tarkoittaa mm. turkistarhauksen aktiivista vastustamista, talojen valtaamista tai muuta toimintaa, joilla kourallinen ituhippeja kuvittelevat saavansa jotain hyvää aikaan, mutta aihettavat vain mitätöntä, tilapäistä ja paikallista epäjärjestystä, sekä pientä haittaa järjestäytyneen yhteiskunnan kunniallisille jäsenille ja eniten itselleen.

Ituhippi on kuin 16v. Anja, joka tietää paremmin kuin vanhempansa, että hänen on itsensä kannalta parempi tehdä lapsi ja muuttaa pois kotoaan jonkun Vittu-Markon luokse sen sijaan, että keskittyisi opiskeluun, kesätöihin ja urheiluun. Ituhipeille on jäänyt tuo itkuvinkuvaihe päälle, eli he eivät osaa ottaa vastuuta lähimmäisistään, ympäristöstään, eikä ennenkaikkea itsestään ja siksi "huutavat vittua vanhemmilleen", eli yhteiskunnalle. He ovat lapsia aikuisten ruumiissa. Ihmisiä, jotka muodostavat kapeaan maailmankuvaansa perustuen voimakkaita mielipiteitä heille tärkeistä asioista, jotka on todellisuudessa syöttänyt heidän päähänsä joku toinen ituhippi.

Onneksi aniharva ituhippi jaksaa oikeasti tuota pelleilyä yli 30 vuotiaaksi, koska he oppivat jossain vaiheessa, ettei maailma olekaan ihan niin mustavalkoinen miltä se näytti lapsen silmin, vaan tässähän on joku järki. Poikkeuksena ituhippikulissistaan henkilökohtaisesti hyötyvät tapaukset, kuten Vihreiden kansanedustajat. Ituhippi on tavallaan elämänvaihe, siinä kuin Bombers-kerho, skiniporukat, räppärit, hevarit (mäkin olin hevari 12-20v.) ja muut. Kuten mainittuihin, niin ituhippeihinkin liittyy omat pukeutumiskaavansa. Ituhipit ovat täysin hyvinvoinnin muodostama ilmiö. Heti kun tulee seuraava kansallinen kriisi (sota tms.) kohdalle, niin ituhipit katoavat ensimmäisenä. Suurin osa lakkaa olemasta ituhippejä sillä sekunnilla kun pilli soi ja loput eivät vaan selviä.
27  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Keikkatriidi : 05.05.2008 11:32
Alkuvuonna tuli nähtyä vain Mokoma, Stam1na ja Sara, mutta ei niistä nyt enempää.

Eilen oli Jyväskylän Lutakossa Kalifornialainen HORSE the Band. Laulajan mukaan Nintendocorea soittavalta bändiltä löytyy erittäin tunnistettava "kasibittismäinen" synasaundi ja muutama biisi kuten Cutsman ja Birdo viittaavat myös NES:iin. Yleisöä oli paikalla kovin vähän, mutta kaikilla bändi mukaanluettuna tuntui olevan pirun hauskaa. Jatkuvaa kuittailua ja läppää bändin ja yleisön kesken. Pariin biisiin löytyi vahvistukseksi bändin paitamyyjä(?) soittamaan triangelia, heppu tuli vielä encoreen tanssimaan yhdessä valokuvaajaneidon kanssa.

Viihdyttävimpiä ja huvittavimpia keikkoja pitkään aikaan. Oliko laudan jyväskyläläisiä paikalla tai kukaan lauantain Nosturin keikalla?

Tutustukaan ihmeessä vaikka MySpacen kautta bändin meininkiin.
28  Yleinen / Vapaa sana / Re: Jalkapallokesä 2008 : 30.04.2008 16:19
Kotimaankentillä kannustan vain ja ainoastaan FC Lahtea, mutta valitettavasti matkaa on nykyään sen verran että peleihin ei tule enää lähdettyä. Vielä muutama vuosi sitten kävin katsomassa kaikki kotipelit, jos vain aikatauluihin sopi. Mielenkiintoinen joukkue on Lahdella koossa ja pitkästä aikaa sellainen valmentajakin mitä tarvitaan. Mursu oli/on "hyvä valmentaja" jos saa hyvät pelaajat ja Kampman on vitsi. Jos tuo joukkueen tavoite eli 6. sija täyttyy niin siihen voi olla tyytyväinen.

Yritän päästä pari JJK:n matsia seuraamaan ettei livepelit mene täysin ohi tänäkään kesänä. Joukkueesta en toki tiedä mitään.

EM-kisoissa ei ole mitään varsinaista suosikkia, mutta hyökkäävä futis saa minut lähes aina puolelleen. Hyvät kisat tulossa kun Englanti jäi rannalle.
29  Yleinen / Vapaa sana / Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) : 30.04.2008 16:01
Tämän vuoden vappulounaaksi broileria, riisiä ja vihanneksia.

Näillä määrillä syötävää riittää 2-3 hengelle tai itselle pariksi päiväksi.

2-3 dl riisiä
1-2 pussia pakastevihannessekoitusta
2-3 broilerin koipea tai fileetä
puolisenlitraa vettä + kasvis- tai kanaliemikuutio
1 dl kermaa

Voidellaan uunivuoka. Levitetään riisit ja pakastevihannessetti pohjalle. Broilerin koivet päälle, samoin kasvisliemikuutiolla maustettu vesi. Koko komeus uuniin. Kypsennetään 40-45 minuuttia parissasadassa. Lopuksi vielä vähän kermaa joukkoon ja 10-15 minuutin haudutus folion alla tai ilman.

Ennen loppusilausta ruoka näyttää jotakuinkin tältä:
30  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 09.04.2008 10:03
Pysäyttäkää Boll
Sivuja: [1] 2 3 4
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines