Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4
Tulostusversio
Aihe: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)  (Luettu 40578 kertaa)
Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « : 18.01.2008 19:34 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Okei, yritetäänpä täällä tälläistä. Kyseessä on siis aihe, jonne voi sanoin ja kuvin heittää juttua omista kokkailuistaan. Vai käykö meidän koneet sittenkin mikropizzalla? Todistetaan teoria vääräksi!

Vielä muutama vuosi sitten kokkaaminen ei ollut kiinnostuksen kohteiden joukossa erityisen korkealla. Se oli enemmänkin pakollinen paha. Valmisruokaa nappasin kauppojen altailta mukaani harva se päivä ja viereinen Hesburger oli ahkerassa käytössä. Nyt, asiat ovat hieman muuttuneet. Olen kiinnostunut ruoan laittamisesta ihan eri volyymillä ja tutustunut paljon ruokaohjeisiin netissä. Niitä on tunnetusti niin paljon, ettei keittokirjaa nykyään edes tarvitse.

Suosikkiruokiani ovat erilaiset pastat. Tonnikala, bolognese etunenässä. Niistä on myös melkolailla helppoa aloittaa kokin "ura", sillä hyvän pastan tekeminen ei vaadi mitään ihmeitä.


Yleensä perjantaisin kyllä linja menee tuonne roskaruoan suuntaan. Juuri hetki sitten tein valkosipuli-lohkoperunoita nakeilla. Hemmetin iisiä ja vieläpä tosi hyvän makuista. Kyytipojaksi yksi Lapin kullan III-olut, niin viikonloppufiilis on saavutettu.

.....................................

Eli:

1) puoli pussia Rainbown valkosipuli-lohkoperunoita
2) puolet 10 kappaleen nakkipaketista
3) hitunen suolaa



Lohkoperunat saavat olla 230 asteen lämmössä n. 20 minuuttia. Sitten kun ne ovat valmiit, heitetään nakit valmiiseen lämpöön ja annetaan
olla n. 7 minuuttia.  Maustetaan ketsupilla.


 
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #1 : 18.01.2008 19:49 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Mä oon viime aikoina alkanu tekemään vähän parempia ruokia viikonloppuisin, esim. hunajamarinoidut broilerin fileesuikaleet riisin ja kermakastikkeen kanssa pyöräytin viime viikonloppuna. Pitää nyt sivarin aikana yrittää tutustua halpoihin ruokavaihtoehtoihin, sillä ensi syksynä alkaa penninvenytys opiskelujen ohessa.

Tässäpä yksi mun suosikkini luokasta halpa, mutta silti maukas ja helppo ateria.

riisiä
broileripyöryköitä
kermaviiliä
currya tai broilerimaustetta

Joo, eli laitetaas se riisi kiehumaan. Lisätään makua ja väriä antamaan currya tahi broilerimaustetta. Riisin kiehumisen loppuvaihessa avataan pyörykkäpaketti, josta omantunnon mukaan laitetaan joko mikroon tai paistinpannulle pullia. Riisi ja pyörykät kipataan sitten lautaselle.

Sekoita sitten currya tai broilerimaustetta kermaviilin sekaan. Sitten taas omantunnon mukaan kipataan annoksen päälle kermaviiliä eli niin paljon kuin sielu sietää. Mä laitan aina koko purkillisen ja herkkua on. Jos laittaa koko purkin, kannattaa ehkä valita kevytvaihtoehto. Maussa ei mun mielestä ole juurikaan eroa verrattuna rasvaisempiin viileihin.

Aterian hintahan muodostuu seuraavasti. Kermaviili n. 1 €, pyörykät n. 1 € ja riisi sekä mausteet joitakin senttejä. Eli sanoisin, että noin 2,10 - 2,20 eurolla saa tällaisen gourmetannoksen.
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #2 : 18.01.2008 20:49 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Ephram, missä salaatti? Ketsuppia ei lasketa vihannekseksi.

Mä pidän ruoanlaitosta. Olen vaan kovin sotkuinen kokkaillessani, pitäis hankkia jostain tyylikäs ja seksikäs essu. Kyllä mä pyrin tekemään joka päivä ruokani itse, joskus ei vaan ehdi. Ja mä teen nimenomaan joka aterialle myös salaatin. Mun spesiaalini on kuitenkin kinkkupiirakka. Se on sellanen herkku jota tarjoillaan punaviinin kera kun nainen tulee ensi kerran illalliselle.

N
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #3 : 19.01.2008 09:42 »
tuhis Vieras Kun on tuo kuuri päällä, niin vihreä näyttelee isointa osaa lautasella. Atkinssejä tai sun muita karppauksia en lähde harrastelemaan, mutta syönpähän sitten vain kohtuullisesti.

Ruokainen salaatti käsittää yleensä

Jäävuorisalaattia kerä (kaali kahtia, sitten semmoisia puolensentin pitkiä lirppuja)
Purjoa tanko (viipaloidaan millin tai parin paksuisiksi renkaiksi)
Hernemaissipaprika pakastepussi

+ Santa Marialla on erilaisia salaattimausteita, niin näitäpä sitten voi tujauttaa jos mieli tekee, sekä sitten kevyt salaatinkastikkeita

+ Kirsikkatomaatteja ja kurkkuja halotaan lautaselle koska hyvin nopeasti tekevät salaatin huonoksi jääkaapissa jos joukkoon laitetaan
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #4 : 19.01.2008 18:19 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Pastapäivä!  :)

- 1 sipuli
- Puoli pussia pastaa oman valinnan mukaan
- ruokakermaa
- tomaattimurskaa
- purkki tonnikalaa vedessä/öljyssä oman maun mukaan
- oreganoa




Pilkottu sipuli alustetaan pannulla ja sitten joukkoon heitetään kerma, tomaattimurska ja tonnikala. Annetaan hautua muutamia minuutteja. Viimeistellään oreganolla.  Kun valmis, seos yhdistetään kattilassa valmiin pastan kanssa.






Tämä seos toimii erinomaisesti myös riisin kanssa. Ehkäpä vielä pastaa paremmin.





www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #5 : 23.01.2008 18:29 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ilmoittaudun suureksi Wok-ruokien ystäväksi. Wokkaus on tosi helppoa ja sallii myös aika paljon kokeellisuutta, sillä vihannesten kanssa sopii yhteen tosi moni asia: kanasuikaleet, tonnikala, nuudelit ym.

Tänään sitten tein nuudeli-wokkia.  n. 150 grammaa wok-vihanneksia ja yksi nuudeli (kananmakuinen)-paketti. Ateria on valmis n. 10 minuutissa. Ja on aivan helkkarin hyvää!





www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #6 : 23.01.2008 20:28 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili tee se itse kebab ohje:
http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=78

vaikka itse kebun teko ei kiinnostaisi niin kannattaa lukea silti, saa meinaan repeillä aika huolella. ;D

ote tekstistä:

"Seuraavaksi nakkaa kaikki ainekset isoon esimerkiksi muoviseen astiaan. Jos laitoit myös folion, et todennäköisesti ansaitse elää. Tässä vaiheessa voit tietysti kevyesti hämmästellä, että näinkö yksinkertaista tämä kebabin teko voi olla. Mutta muista nyt Prometheus, Toripolliisi ja nälkäiset känkkylokit. Tieto ei tule ilmaiseksi. Massan ollessa vadissa, aloita armoton muokkaaminen. Työnnä steriiliksi esipuhdistetut kourasi lihaan ja kouri sitä kuin mies lihaa kourii. Jos ajatus raa'an jauhelihan työstämisestä etoo, ajattele vaikka patologia, joka on juuri tehnyt ensiviillon jonkun hyvin kuolleen henkilön vatsapeitteisiin ja päättää jostain ei-niin-viihteellisestä syystä poistaa suoliston tältä toivottavasti hyvin kuolleelta henkilöltä."
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #7 : 23.01.2008 21:01 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
ajattele vaikka patologia, joka on juuri tehnyt ensiviillon jonkun hyvin kuolleen henkilön vatsapeitteisiin ja päättää jostain ei-niin-viihteellisestä syystä poistaa suoliston tältä toivottavasti hyvin kuolleelta henkilöltä."
Itse asiassa sitä ei poisteta ihan tolla tavalla, tai sitten mä en ymmärrä kuinka miehen kuuluu lihaa kouria. Terveisin nimimerkki "Poistanut suoliston kahdelta ruumiilta"

Takaisin aiheeseen. Tänään söin uunimakkaraa; otetaan puolet vaaleansinisestä HK:n lenkistä. Tehdään makkaraan viiltoja jotka täytetään juusto-ja sipuliviipaleilla. Paistetaan 175´ uunissa about 30 minuuttia, lisukkeena tietysti perunaa ja raikasta salaattia.
N
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #8 : 29.01.2008 17:19 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kauppaan en jaksanut lähteä, niin piti säveltää jotain ruoaksi kaapista löytyneistä ainesosista.

Eli Pirkan Mexican-vihannesten tähteet pannulle kera ylimääräisen sipulin ja sitten riisiä.Tosi maistuvaa!  :)



www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #9 : 29.01.2008 18:48 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Lainaus
Tänään sitten tein nuudeli-wokkia.  n. 150 grammaa wok-vihanneksia ja yksi nuudeli (kananmakuinen)-paketti. Ateria on valmis n. 10 minuutissa. Ja on aivan helkkarin hyvää!

Joo tuota tulee itsekin tehtyä melko usein. Laittoman helppoa.

Tosin unohdit tärkeimmän ainesosan!

"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #10 : 30.01.2008 18:47 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ensimmäistä kertaa tein tänään tortilloja. Niistä tuli kyllä oikein makoisia, mutta myös tortillojen oikeanlainen täyttäminen on taito sinänsä. Se ei mennytkään mitenkään erityisen hyvin, sillä taisin ahtaa niihin täytettä vähän liikaa. Noh, se ei tietenkään makua haittaa ja seuraavan kerran sitten tietää vähän paremmin miten täyttäminen hoidetaan. Eikä se nyt mitään suurta tiedettä ole, missä olisi tietyt säännöt.





www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #11 : 30.01.2008 19:28 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili No eihän tossa paljon täytteitä ole. Et vaan osaa kääriä.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #12 : 30.01.2008 20:57 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Jep. Taitolaji  ;)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #13 : 05.02.2008 16:04 »
tuhis Vieras Twin Peaksin boksi saapuili ja tuumasin fiksata jotain hyvää ja kivaa. Aluksi ajattelin sarjan vuoristomaisemat muistissa jonkinmoista riistaruokaa, mutta sitten keksinkin tehdä perinteiset hunajalohet, pernamuusin ja sallaadia.

Latauslavettina toimii 1,8 litranen kannellinen uunivuoka. Kirjolohifileethän eivät tuommoiseen ilman väkivaltaa mene, mutta tärkein momentti itselle on aina se, että liemi sun muut lisukkeet ovat kosketuksissa kalaan eivätkä karkaile pitkin vuokia: siispä välttäkää isoja vuokia jossa oheislillut kuplivat reunoilla itsekseen. Tehkää mieluummin kahteen kertaan satsit ja kummallakin kerralla makoisammin! Eli oheishärpästä käytetään periaatteessa myös puolet.

LOHI

- kirjolohifilee
- keltasipuli
- parsakaalia (vaihtoehtoisesti pakastevihannespussi jossa on parsaa, kakkakuulia, porkkanaa tms)
- säilykeherkkusientä
- maustekurkkuja muutama
- sitruunapippuria
- sitrusmehua

Pippuroi fileen kumpikin puoli ja aseta se voideltuun vuokaan. Liruttele sitrusmehua ylösjäävälle lihapinnalle. Suolaa pinnalle myös ripaus. Lohko sibali kalan päälle. Parsaa (tai muu vihannessatsi) tasaisesti kalan peitoksi. Sieniä myös (voit silputa pieniksi jos viipaleet tuntuu liijan isoilta). Maustekurkkuja muutaman halkaiset (itse koklasin jotain "uusia" minikurkkuja. Hyvin toimivat)

HINAJALIEMI

- voita (ruokalusikallinen)
- vehnäjauhoja (ruokalusikallinen)
- maitua (desi per vuokatilavuuslitra, eli omassa kohtaa palttiarallaa puoltoistadesiä)
- hinajaa (ruokalusikallinen tai pari)
- mustapiippurimyllystä pari kunnon tujausta (KNOCK IT UP A NOTCH! BAM!)
- juustoraastetta/raejuustoa ruokalusikallinen jos siltä tuntuu... ja tuntuuhan se!

Voi kattilanpohjalle ja kun läpikuultaa, heitä sekaan ruokalusikallinen jauhoja ja vatkaa lastalla jatkuvasti tahnaksi. Sitten maitua ja vatkaa taas kunnes laitos höyryää kevyesti. Heitä mukaan hunaja ja jatka vatkausta. Sitten juusto kun hunaja ei hankaa vastaan. Liemi pataan viimeisenä. Tämän ei tartte kiehua mitenkään voimakkaasti. Kunhan höyryää ja hunaja on liuennut. Uuni 200 asteeseen ja siellä annat padan olla 30-45 minuuttia niin johan napsaa suu.

PERNAMUUS & SALLAAD

Jauhopottuja keittelet. Piekset survokseksi ja voit jättää istumaan hetkeksi maustellen joko perunamausteella, jollain kukkaissiemenillä tai vaikka muskottipähkinärouheella.

Salaatiksi otin keräkaalia jonka suikaloin pieniksi tikuiksi, tai oikeastaan jonkinmoisia lastuja kiireessä hakkasin. Pakasteherneitä sekaan ja sitten ananassäilykepurkki. Annahan maustua jääkaapissa tunti pari vähintään - mieluiten yön yli.

Tosiaan, kalan kanssa uuniin meneviä juitsuja ei tarvihe kaikkia yrittää tunkea tuommoiseen parin litran vuokaan. Eivät mahu. Tee kaksi satsia - puolet eineksistä säilöön kunnes on taas tarpeet. Kalansäilytyksestä voi toki olla montaa mieltä, mutta hyvät suljetut astiat ja yleisesti kotimainen hyvä jääkaappien kylmyys, niin eiköhän tuo pari päivää siellä ihmettele tyytyväisenä.

JUOMAPUOLI

Valkoviineistä en tykkää ihmeemmin, mutta olihan se nyt pakko testata. Chileläinen Cono Sur Reserva on niin perusperusjeejeetä kuin olla ja voi, joten kokeillaan jos lasillisen ruoan kanssa saisi alas.

Kokkausmusiikkina viihdytti David Holmesin Let's Get Killed. Toimii.



Asettelusta viis - miehellä on nälkä. Perinteisestihän se on vaalea leipä ollut kalaruan kaveri, mutta oli niin tuorretta rujsleipää lähikaupassa ettei voinut vastustaa niin mitenkään. Nyt Twin Peaksia pöytään.

EDIT: Hyi helvetti tuota valkkua. Jäi juomatta. Lidlin natsivissy ftw.

EDIT2: Maito ja uuni on semmonen yhdiste, että kannattaa kipata jäljelle jäävä satsi ennen pitkiä jäähdyttelyjä johonkin säilytysastiaan ja pesasta kuivunut/kovettunut/ruskistunut maitorälpä kulhosta samantien, tai sitten heittää vähintään se likoomaan yöksi tai semmoista. Tuo rälpä ei lähde ilman hiimänvoimia kulhosta jos se saa siinä pitemmän aikaa päivää paistatella - eli en suosittele jääkaapittamista tekoastiassa.


« Viimeksi muokattu: 05.02.2008 23:20 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #14 : 03.03.2008 20:09 »
Ramen Soup "Done in three minutes!" Jäsen Viestejä: 110 Basaaripisteet: 1 Profiili Oli tylsää tänään niin tein muffineita vähän soveltaen kaikista jutuista mitä kaapista löytyi. Tää oli niin iisipiisi, onnistuu nopeasti jos aineet on jo hankittu eikä sähkövatkainta tarvita.


Rommi-kookoscappucinomuffinit

2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 - 4 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
2 pss rommikaakao-cappucino -juomajauhetta (rainbow)
100 g margariinia

Riko munat kulhoon, laita sokeri päälle ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään (mielellään valuta siivilän läpi niin paakut katoaa) ja lisää sokerien ja munien joukkoon. Keitä vesi rommikaakaota varten. Laita kahvikupilliseen kaksi pussillista jauhetta ja sekoita tasaiseksi, jäähdytä hieman. Laita tästä seoksesta 1 dl taikinaan. Sulata margariini mikrossa ja viskaa perään. Sekoita tasaiseksi.

Varaa 12 kpl paperisia muffinivuokia (mielellään 2 sisäkkäin niin eivät leviä). Valuta taikinaa pari ruokalusikallista jokaiseen vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 min.




Jos muffinit tahtoo kuorruttaa, voi käyttää jäljelle jäänyttä rommikaakaota ja tomusokeria. Laita kippoon tomusokeria jotain desi ja lisää ruokaliskallinen rommikaakaota. Sekoita paksuksi tahnaksi. Jos on liian paksua, lisää rommikaakaota. Levitä lusikalla jäähtyneiden muffineiden päälle ja viskaa vielä koristeeksi kookoshiutaleita.

Keitä kahvit ja nauti.
"Aa sie nii kaunis, noin no ällee haalistu ku haaveisii sie vaa hukut sil’ aah! - eellä onni on, sinua kiin’ ei saa!"
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #15 : 14.03.2008 15:35 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Näin perjantain kunniaksi laitetaan resepti Skittles-viinaan.


Tarvitaan:
- 2kpl tyhjiä pulloja
- Spriteä(tai vastaavaa)
- Suppilo
- Suodatinpusseja
- Viinaa
- Skittles-karkkeja


Kun kaikki tavarat ovat kasassa, voidaan aloittaa alkuvalmistelut, eli Skittlesien erottelu. Tämä toimenpide ei siis ole pakollinen jos haluaa sekalaisen makuista ja näköistä litkua. Ensimmäisessä koe-erässäni käytin keltaisia ja vihreitä Skittlesejä, josta tuloksena 7upin kanssa hyvin Mountain Dewiä muistuttavaa soossia.


Tällä kertaa käytän oransseja sekä punaisia karkkeja. Kun halutut karkit on eroteltu, (kannattaa ottaa ihan reilusti, mitä enemmän karkkeja, sitä parempi lopputulos) ladataan ne viinan kanssa tyhjään pulloon(joka kannattaa huuhdella kuumalla vedellä ensiksi kunnolla, jotta saa sivumaut pois).

Heti tämän jälkeen jokainen varmasti huomaa, että viinan väri alkaa nopeasti muuttua karkkien antaessa väriään pois. Tässä tekovaiheessa pullo kannattaa vain jättää istumaan pöydälle ja sekoittaa sitä välillä. Puolen tunnin jälkeen tilanne näytti kutakuinkin tältä:

karkit ovat selkeästi pienentyneet ja pinnalle on muodostunut houkuttelevannäköistä valkoista sakkaa. Kun karkit ovat kadonneet KOKONAAN, on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen: suodattamiseen.


Otetaan esiin suppilo, suodatinpaperi sekä toinen tyhjä pullo. Asetetaan suodatinpaperi suppilon sisään ja suppilo tyhjän pullon huulille. Tämän jälkeen kaadetaan viinan ja Skittlesien sekoitus suppiloon. Tässä vaiheessa on ehdottoman tärkeää kaataa viina siten, ettei sitä ainakaan liikaa mene suodatinpaperin ulkopuolelta pulloon. Tällä siis filtteröidään kaikki karkkien sisältämä rasva pois makua pilaamasta. Kannattaa varata pari jaksoa omaa suosikkisarjaa katsottavaksi, koska yleensä tässä kestää kauan.

Viimeinen vaihe onkin sitten helpoin. Napataan suppilo pois pullon huulilta ja heitetään suodatinpaperi ja sisällä oleva moska roskiin. Tämän jälkeen sekoitetaan halutussa suhteessa viinaa ja blandista. Lopputulos seisoo siis tässä, puolitoista litraa humalluttavaa namia.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #16 : 30.04.2008 16:01 »
Japshumwaa Jäsen Viestejä: 104 Basaaripisteet: 0 Profiili Tämän vuoden vappulounaaksi broileria, riisiä ja vihanneksia.

Näillä määrillä syötävää riittää 2-3 hengelle tai itselle pariksi päiväksi.

2-3 dl riisiä
1-2 pussia pakastevihannessekoitusta
2-3 broilerin koipea tai fileetä
puolisenlitraa vettä + kasvis- tai kanaliemikuutio
1 dl kermaa

Voidellaan uunivuoka. Levitetään riisit ja pakastevihannessetti pohjalle. Broilerin koivet päälle, samoin kasvisliemikuutiolla maustettu vesi. Koko komeus uuniin. Kypsennetään 40-45 minuuttia parissasadassa. Lopuksi vielä vähän kermaa joukkoon ja 10-15 minuutin haudutus folion alla tai ilman.

Ennen loppusilausta ruoka näyttää jotakuinkin tältä:
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #17 : 03.05.2008 20:42 »
tuhis Vieras Blöhh... viikon syönyt kanaa. Sai halvalla ison kasan kun joku kylmäkaappi losahtanut tms ja käyttöpäivään päiväkaupalla oli aikaa. Ei kanaa ja riisiä enää ikinä.
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #18 : 05.05.2008 06:22 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili En ole onnistunut paikantamaan akateemista ruuanlaittokurssia täältä yliopistolta, mutta ympäristön ystävällisellä avustuksella olen opetellut okonomiyakin ja yakisoban laiton jaloa taitoa. Helppoa ja halpaa, erityisesti kuitenkin herkullista.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #19 : 05.05.2008 08:09 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Täälläpäin harjoiteltiin tacoraisun tekemistä. Melkeinpä sama juttu kuin tortilloissa, mutta tortillojen sijaan käytetään riisiä.

Kuva aivan liian isolla resolla
Play-Asia
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #20 : 15.06.2008 12:59 »
Networx Jäsen Viestejä: 41 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse pidän enemmän Suomalaisten perusruokien tekemisestä...Joten teinpä tänään siis perinteistä makkarakeittoa :)Se on hyvää,halpaa(sopii minunkin lompakolleni) ja riittoisaa.Ensi viikon päärjää aika pitkälle tuon kanssa.Ikävä kyllä ei ole toimivaa digikameraa tällä hetkellä niin en saanut kuvia.
Kannattaa varata aikaa noin tunti tähän operaatioon niin voi rauhassa hoitaa eri vaiheet.

Makkarakeittoontarvitaan siis seuraavaa:

450g-600g perunoita (itse käytin yleisperuunaa nimeltä rikea)
1 HK:n sininen lenkki
Pirkan keittovihannes rasia
1 Lihaliemi kuutio
ja tietysti erilaisia mausteita(itse käytin grillimaustetta,punaista chiliä,cayennepippuria,paprika maustetta ja maustepippuria)

Ensiksi tosiaan kuoritaan perunat minkä jälkeen ne voi laittaa kattilaan.Kannattaa siis odottaa että vesi kiehuu :)

Sitten voikin siityä tarkastelemaan hK:n sinistä ja viipaloida haluamansa muotoisia makkaran palasia.
Tämän jälkeen ruskistaa/paistaa makkaroita sen verra että ne saavat kauniin rusketuksen ja heitellä hiukan mausteita joukkoon.

Tässä vaiheessa perunat ovat jo hetken aikaa ollut kiehumassa joten ehdit vielä pilkkomaan keittovihannekset paloiksi odottamaan niiden lisäämistä.

Lisätään makkaranviipaleet kattilaan ja samalla voi laittaa lihaliemi kuutionkin sinne sekaan ja lisätä
pippurit joukkoon myös.(Kannattaa laittaa vain pieni ripaus pippuria näin alussa)

Tässä vaiheessa ehtii käydä vaikkapa tsekkaamassa pelaajalaudan tilanteen ja pistää vaikka vähän viestiä sinne :)

Kannattaa tarkistaa keiton liemestä miten se on maustettu siis oman mieltymyksesi mukaan.Pippuria lisätessä voi tulla laitettua vahingossa vähän liikaa pippuria ja sen kyllä huomaa koska on liikaa ja koska on hyvä.Jos kaipaa jotain mausteita niin sitten vain lisää muussa tapauksessa lisätään vielä
nuo keittovihannekset ja annetaan hetken aikaa muhia kannen alla.

Ehdit kattamaan itsellesi pöydän rauhassa säätämään TV:n hyvin siinä ajassa kun vihannekset hautuu
ja nyt sinulla on aimo annos hyvää makkarakeittoa joten eikun vaan nauttimaan ;D


« Viimeksi muokattu: 15.06.2008 13:16 kirjoittanut Networx »
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #21 : 15.06.2008 14:43 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili

Itse en seuraavaa ruokalajia ole koskaan valmistanut, enkä varmasti aiokkaan. Piti nyt kuitenkin tulla tänne kertomaan, koska sen verran uskomattomasta jutusta on kyse. Kuultu faijan kiinalaiselta naisystävältä, joten ihan oikea kiinalainen perinneruoka kyseessä. Ilmeisesti ei kuitenkaan kovin yleisesti enään laiteta tätä dishhiä, korkeintaan jossain maaseudulla jos sielläkään...

VAROITUS! Seuraavaa ei oikein voida suositella kaikkien luettavaksi.
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Ehkä sairain koskaan kuulemani juttu.


« Viimeksi muokattu: 29.06.2008 00:12 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #22 : 15.06.2008 20:21 »
tuhis Vieras Tossa tekstissä on aika helvetin paljon järkeä.
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #23 : 15.06.2008 21:15 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Mitä helvettiä? Olin tulossa kuolaamaan jotain lupaavaa ja vedet kielelle nostavaa ruokaohjetta ja sitten tulee tuollaista aasinteurastus-settiä!?
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #24 : 15.06.2008 21:23 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili No joo, taisi mennä vähän överiksi  :lol: Ihan oikea ruokaohje kuitenkin kyseessä, joten threadin aiheessa pysyttiin.

Lupaan korvaukseksi heittää tänne jonkin suussa sulavan ruokaohjeen lähiaikoina  :)
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #25 : 29.06.2008 00:04 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili

Kokki on lomalla, joten tänään tuli kokkaillussa mentyä vähän sieltä, missä aita on matalin. Lopputulos oli silti hyvää yhtä kaikki. Mitään kulinaristista taivasta en konenut, mutta hyvää perusmättöä tämä on. Valmistin tonnikalapastaa ja makaronia, mitä ei olekaan tullut pitkään aikaan syötyä. Todella simppeli ja nopea ruoka.

Ainekset:
-Tonnikalaa, itse käytin öljyssä liuennutta
-Jonkin sortin pastaa, esim. gnocchia tai vastaavaa. Normaali spagettikin menee hätätapauksessa.
-Valmista pastakastiketta. Esimerkiksi Pirkan tms. tomaatti-basilikakastike sopii hyvin.



Aloitetaan laittamalla kattila ja vesi valmiiksi lämpenemään, koska kastikkeen kanssa ei montaa minuuttia mene. Kun sopiva määrä pastaa on päätynyt kattilaan kiehumaan, voidaan aloittaa itse kastikkeen tekeminen. Tämä tapahtuu kumoamalla tomaattikastike paistinpannulle lämpenemään, jonka jälkeen perään kaadetaan tonnikala. Tonnikalapaloja voi vähän pienentää jo purkissa, mutta sama onnistuu tietysti myös pannulla. Tomaattisoossia voi laittaa oman maun ja tarpeen mukaan, mutta minulla meni tänään kaksi 400g purkkia. Tonnikalaa riitti yksi purkki tähän annokseen. Mitään mausteita en itse lisännyt enään kastikkeeseen, mutta jokainen voi laittaa oman makunsa mukaan mitä haluaa. Tuloksena on nälästä riippuen about 2-3 annosta nopeaa, mutta hyvää ruokaa.

Lisukkeena tällä kertaa kokis. Huomaa myös asiaankuuluva lukemisto.


Edit:
Jaahas, tuolla alussa jo olikin Epiltä samantyyppinen ruokalaji. No, olkoon tämä minun versioni siitä :P


« Viimeksi muokattu: 29.06.2008 00:52 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #26 : 29.06.2008 00:09 »
tuhis Vieras Silliä, uusia tillipottuja.

Perinteinen jäävuorisalaatti, kirsikkatomaatti, kurkku, purjo -salaatti

Kesäruokien nr. 1.
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #27 : 29.06.2008 01:30 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili

Näyttää ihan mun ripulilta.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #28 : 29.06.2008 08:24 »
tuhis Vieras
Näyttää ihan mun ripulilta.

Lusikanvarsi myös?
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #29 : 29.06.2008 23:59 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Näyttää ihan mun ripulilta.

Lusikanvarsi myös?

Haarukka se on.  :)
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines