Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 63
Tulostusversio
Aihe: Viimeksi nähtyjä elokuvia  (Luettu 486474 kertaa)
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #510 : 03.08.2008 08:52 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili Dark Knightin ja There Will Be Bloodin jälkeen Café Lumière oli mukavan raikas vaihdos tunnelmansa puolesta.

Unisella tahdilla etenevä elokuva on kivaa katseltavaa joskus aamupäivällä; kaikenlaista kameran edessä tapahtuu, mutta mitään kohtausta ei nosteta millään tavalla muiden yläpuolelle. Café Lumière tuntuu kovasti dokumentilta jolla ei ole varsinaista kohdetta: kameroita on laitettu sinne tänne ja kuvattu ihan vain elämää, välillä vaan kuvaan on sattunut samoja ihmisiä useamman kerran.

No, on tässä nyt oikeasti juonikin ja kaikkea. Ja myöskin jonkinlainen kunnianosoitus Yasujiro Ozun elokuville, jonka itse ainakin huomasin lähinnä ns. tatamikamerasta ja ehkä siellä juonipuolellakin oli jotain viittauksia sukupolvien välisestä erosta ja sellaisesta.

Ang Leen The Ice Storm tuli kanssa katseltua, joka taisi olla raikas jollain jäisellä tavalla. Tai jotain.


Runaway Train

Vau, täällähän oppii asioita. Minulla ei ollut hajuakaan, että Kurosawa oli ollut jollain tasolla tekemisissä tuon elokuvan kanssa. Ilmeisesti miehen piti olla ihan ohjaajantuolilla, mutta eipä niin sitten käynytkään?


under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #511 : 03.08.2008 11:50 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili En mää tiedä. Alkuteksteissä luki, että "based on the screenplay of Akira Kurosawa", eli ei miehellä välttämättä ole mitään tekemistä elokuvan teon kanssa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #512 : 04.08.2008 10:37 »
JasuPoju Oh Shi-- Jäsen Viestejä: 258 Basaaripisteet: 0 Profiili Eilen tuli katsottua peräti kaksi elokuvaa:

Hancock
Tämän katselin uudelta EEE:ltäni vähän kuin testinä, että miten hyvin kone soveltuu leffakäyttöön. Hienostihan laitteella voipi leffoja tuijotella. Näyttö on tarpeeksi selkeä, eikä silmät väsy ja vakioplayer (SMPlayer) toisti elokuvan ongelmitta. Tekstitykset toimivat muuten hyvin, paitsi ääkköset eivät taaskaan näkyneet.

Ja leffahan oli perusvarmaa supersankarimättöä parilla mielenkiintosella twistillä. Itse pidin leffasta kun tahtoo nuo supersankari jutut upota paremmin kuin hyvin. Pari hauskaa kohtaakin oli mutta loppu vedettiin ehkä hitusen överiksi.

Into the wild
Tämä tuli vihdoin vuokrattua devuna ja upeahan se oli. Todella kaunista katseltavaa ja hienosti toteutettu tarinankerronta. Loistava pätkä siis. Harmi vain, että olin jostain lukenut miten elokuva loppuu.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #513 : 04.08.2008 11:47 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 910 Basaaripisteet: 0 Profiili All the Boys Love Mandy Lane

Teinikauhua. Nyt-liitteessä oli juttu leffasta ja pitihän se katsastaa. Meikällä on varmaan kuuppa sitten sekaisin, mutta enemmän tästä tuli hyvä fiilis, kuin mitään kauhunväristyksiä(toki siihen voi vaikuttaa muutama olutlitra alla). Erinomaisesti tehty leffa ja varsinkin kun budjetti ei ole ollut mikään Hollywood tasoinen, vaan indie elokuva kyseessä. Itse en huomannut mitään teknisiä puutteita, mitä Nyt-liitteen toimittaja mainitsi, mutta enpä niitä etsimällä etsinytkään.



Eikä tuo sarjan päähenkilökään mikään säkki ole. ;D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #514 : 04.08.2008 13:10 »
tuhis Vieras


*****/*****
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #515 : 04.08.2008 13:30 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Yeh, K-Pax on loistava leffa. Tuli aika puun takaa se aikoinaan kun DVD:ltä katselin, en ihan odottanut, että siinä saisi niin paljon nauraa. Ja oliko siinä helvetin hyvää musiikkia, vai muistanko väärin?
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #516 : 04.08.2008 16:59 »
tuhis Vieras Helvetin kova soundtrack ja saatanan hyvät ääniohjaajat.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #517 : 04.08.2008 22:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW I am legend (Blu-Ray)

20 ensiminuuttinsa ajan I am legend vangitsi minut tiiviisti sohvan reunalle. Taianomaiset kuvat rappioituneesta ja autiosta New Yorkista olivat henkeä salpaavaa katseltavaa. Tunne yksinäisyydestä välittyi hyvin ruudun tälle puolen.

Elokuva huonee sitä mukaan kun se vanhenee. Kenellekään ei liene tämän leffan kohdalla mikään uutinen, että päähenkilön vastavoimana pimeydessä lymyilee kokonainen joukkio vaarallisia otuksia. Näiden läsnäolo monin paikoin vetää I am legendiltä klassikon mitalin pois käsien ulottuvilta. Jos elokuva olisi pysynyt alusta loppuun asti yhtä hyvänä kuin mitä loistelias alku antoi olettaa, olisi se ollut silkkaa klassikkomateriaalia. Nyt se on vain "ihan hyvä".

I am legend on silti eräällä tavalla poikkeuksellinen elokuva. Se nimittäin sisältää äärimmäisen vähän ihmisten välisten kanssakäymistä. Tarinaa on haastavaa kertoa ilman dialogia henkilöhahmojen kesken. Tämä on aidosti tuoreelta tuntuva lähestymistapa I am legendin kaltaiseen elokuvaan, ja siitä minä hattuani nostan.

Ja siitäkin, ettei vaihtoehtoinen loppu päätynyt elokuvaan. Se nimittäin ei todellakaan ole kovin kaksinen. Kerrankin näin päin.

2,5/5
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #518 : 05.08.2008 07:56 »
tuhis Vieras
Spoileri (osoita katsoaksesi)


« Viimeksi muokattu: 06.08.2008 09:12 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #519 : 05.08.2008 09:23 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Tärkein kohtaus oli koiran kuolema.
Hyvä kun tämäkin tuli selville. Olen siinä mielessä erikoinen persoona että ihmisiä saa pistää pinoon ja se ei juurikaan säväytä. Mutta tapa sitten joku hurtta niin olen itkukurkussa puolituntia :rollaus: En tajua mistä se johtuu. Jotain lapsuuden traumoja ilmeisesti....

Eli taidampa jättää tämän elokuvan kokonaan väliin...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #520 : 05.08.2008 09:33 »
tuhis Vieras
Tärkein kohtaus oli koiran kuolema.
Hyvä kun tämäkin tuli selville. Olen siinä mielessä erikoinen persoona että ihmisiä saa pistää pinoon ja se ei juurikaan säväytä. Mutta tapa sitten joku hurtta niin olen itkukurkussa puolituntia :rollaus: En tajua mistä se johtuu. Jotain lapsuuden traumoja ilmeisesti....

Eli taidampa jättää tämän elokuvan kokonaan väliin...

Spoileri (osoita katsoaksesi)


« Viimeksi muokattu: 06.08.2008 09:12 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #521 : 05.08.2008 11:44 »
JasuPoju Oh Shi-- Jäsen Viestejä: 258 Basaaripisteet: 0 Profiili Jep, sama juttu itsellä. Ei ihmisten kurmotus haittaa yhtä mutta heti jos joku hurtta tai muu vastaava saa samanlaista kohtelua niin tulee oikeasti paha olo asiasta. The Butterfly effect oli viimeisin tapaus.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #522 : 05.08.2008 12:45 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili I Am Legend on tosiaan siinä mielessä harmillinen leffa että siinä oli ainekset viiden tähden leffaan ja aina mörköjen ensiesiintymiseen se onkin huippuhyvä. Möröt vaan ovat lähinnä huvittavia ja loppu on liian toimintapainotteinen. Francis Lawrence osoitti kyllä tällä pätkällä että aineksia on ohjaajalla tehdä todella hyviäkin leffoja, käsis tässäkin hukutti leffan keskitasoiseksi.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #523 : 05.08.2008 19:52 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Yritetään oikeasti käyttää niitä spoiler-tageja. Viittaan tuohon tuhiksen I am legend kommentointiin, jossa räväytti esiin suoraan yhden leffan avainkohtauksista. Kyseessä ei edes ole kovinkaan iäkäs leffa vielä.  Tieto tapahtuvasta syö huomattavasti k.o kohtauksen voimakkuutta.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #524 : 05.08.2008 21:54 »
tuhis Vieras Totta juu.

Jos joku piti elokuvasta sen verran että paljastuksesta harmistui, pahoittelen huonosta leffamausta.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #525 : 05.08.2008 22:28 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Totta juu.

Jos joku piti elokuvasta sen verran että paljastuksesta harmistui, pahoittelen huonosta leffamausta.

Niin missä ne tagit?
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #526 : 06.08.2008 09:12 »
tuhis Vieras Eipä ne paljoa enää pelasta kun on muittenkin viesteissä jo asiasta, mutta laitetaan että tulee hyvä mieli.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #527 : 06.08.2008 18:50 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Dan in Real Life (DVD)

Huomenna ennakkonäytökseen katsomaan Get Smart. Senpä vuoksi vuokrasin tänään viime vuonna valmistuneen romanttisen komedian, jossa Steve Carell näyttelee pätevästi vaimonsa menettänyttä kolumnistia, joka on toisinaan hukassa kolmen tyttärensä ristitulessa.

Syksyisen sukutapaamisen ympärille rakennettu elokuva kaatuu komediana. Huumori tuntuu pääosin pakotetulta, ja draama toimii selkeästi paremmin. Carellkään ei ylinäyttele. Tämä pitää pääosin hittikomedioidensa hahmojen maneerit poissa.

Tämä on hyvin keskinkertainen elokuva. Pidän kuitenkin paljon ns. tuokiokuvista, joita tämäkin elokuva sisältää. Ne ovat hetkiä, jotka eivät sinällään edistä tarinaa, mutta luovat tunnelmaa. Lost in Translation ja Broken Flowers ovat niitä pullollaan, ja ne kuuluvatkin elokuvina suosikkieni joukkoon. Tässä leffassa tunnelma ei sentään pääse näiden Murrayn tähdittämien pätkien tasolle kylläkään.

Ennalta-arvattava romanttinen komedia, joka lajissaan on perushyvä.

2,5/5




www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #528 : 10.08.2008 18:45 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Get Smart

Katsoin ennakossa. Elokuva oli todella laimea toimintakomedia, kaikki parhaat palat vieläpä näytettiin trailereissa. Joitakin hyviä heittoja eksynyt toki mukaan, mutta suurin osa huumorista ei vain toiminut kovin hyvin. Selkeä pettymys, ei todellakaan niin hulvaton iloittelu kuin itse odotin.

Pääosaparista ei sinällään ole pahaa sanottavaa. Tosin eivät näyttelijätkään ihmeisiin pysty jos vitsit/komedia on surkeasti käsikirjoitettua.

1,5 / 5


Sweeney Todd

Sweeney Todd ei ollut niin hyvä elokuva kuin mitä odotin sen olevan. Tokihan tämä on musikaali, eikä minulla niistä ole hirveästi kokemusta, joten minun arvosanani muodostuu hyvin pitkälti mielipiteistä, koska kokemuspohja muista musikaaleista ja kyky vertailla tätä niihin puuttuu melkein kokonaan.

Visuaalinen ilme ja äänituotanto elokuvassa on todella valioluokkaa. Kun Burton on ohjaimissa, mitä muuta voisikaan odottaa? Elokuvan tyyli pysyy linjassaan.

Leffa polkee paikallaan liikaa minun makuuni. Lauluja luritellaan, eikä mitään tunnu tapahtuvan. 2 tunnin aikana juonessa päästään naurettavan vähän eteenpäin. Tiedostan, että musikaalin ollessa kyseessä nämä kommentit kuulostavat pöyristyttäviltä, mutta tämä ei kai vain ole minun genreni? En minä silti mitenkään pahasti tylsistynyt. Katse pysyi ruudun tapahtumissa mallikkaasti, jo silmäkarkinkin takia.

3/5

In the Land of Women

Onnistunut ja paikoittain varsin koskettavakin draama. Yllätti positiivisesti, sillä en ennen katselua ollut edes kuullut leffasta yhtään mitään. Elämältä maistuvat, toivoa luovat ja pienieleisesti toteutetut draamat maistuvat minulle kuitenkin varsin hyvin, ja sellainenhan elokuva In the Land of Women kieltämättä onkin.

Vaikka nimi toisin voisi väittääkin, käsitellään elokuvan tapahtumat miehen, Adam Brodyn tulkitseman Carterin, kautta. OC-sarjan vakiokasvo ei loihdi hahmostaan ikimuistettavaa, mutta näyttely toimii pääosin hyvin eikä ainakaan minua pistänyt missään kohtaan pahasti silmiin. Sympaattinen ja rehti roolityö.

Vaikka tunnelma on onnistunut, yrittää elokuva olla tietyissä osin suurempi kuin mihin sillä eväät riittävät. Ehkä olisi ollut parempi luottaa pienieleisyyteen, millä tarina käyntiin työnnetään. Nyt se yrittää haukata vähän liian suren palan draamakakusta. Ja vaikkei elokuva siihen kaadukaan, se heikentää puolella tähdellä minun antamaani arvosanaa.

3,5/5

December Boys

Harry Potteriksi jo pahasti leimaantunut Daniel Radcliffe yrittää toden teolla karistaa teininoidan "taakkaa" harteiltaan. DB onkin jotain aivan muuta kuin Potterit; vakava draama, jossa ei efektitehosteita nähdä. Tietokonepaukkujen sijasta yleisö pitää vakuuttaa hyvällä näyttelyllä.

Eikä Radcliffe kykene poikajoukon vanhimpana sellaiseen suoritukseen mikä olisi elokuvan kannalta sopivaa. Rooli on toki varsin hillitysti kirjoitettu, mutta siitä huolimatta hahmosta olisi voinut saada enemmänkin irti. Tämä tuntuu vain tekevän niinkuin sanotaan, eikä edes yritä tehdä hahmosta omaansa. Daniel on toki vielä nuori näyttelijä ja oppivaraa löytyy. Toivottavasti Potterin iso ja tumma varjo ei haittaa näyttelijäuraa liikaa.

2,5/5

The Forgotten

Ylilionnollisista elementeistä koostuva The Forgotten on vielä alkupuolella kiinnostavan tuntuinen thrilleri, mutta lento ei pitkälle kanna. Jälkimmäinen tunti noloine loppuineen on suorastaan tuskallinen kokemus. Kerran sen katsoo, mutta mieli ei tee palata tämän ääreen toistamiseen, todellakaan. Termi "köyhän miehen X-Files" ei tunnu sopivalta. Kun vaihtaa sanan "köyhä" tilalle "kerjäläinen", aletaan olla oikeilla jäljillä.

Melkoisen sillisalaatin ovat käsikirjoittajat saaneet väsättyä. Missään ei tunnu olevan mitään järkeä. Elokuvasta on todella vaikea keksiä, kelvollista alkua lukuunottamatta, kehumisen aihetta.

1/5






www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #529 : 12.08.2008 00:32 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili [Rec]
Ennakko-odotukset oli täysin nollissa, tiesin vain että kyseessä on espanjalainen kauhuelokuva jossa on zombeja. Leffa on kuvattu kokonaan käsivarakameralla ja yllättäen tämä 2000-luvulla elokuvissa jo liialtikkin käytetty tehokeino ei alkanut edes kyrsimään. Juoni on melko simppeli ja epäoriginaali, paikallisesta tv:stä tullut kaksihenkinen kuvausryhmä tulee tekemään ohjelmaa paikallisten palomiesten työstä ja lähtevätkin niiden mukana työkeissille kerrostaloon jossa joku on lukinnut itsensä asuntoonsa. Siellä odottaakin sitten pienimuotoinen zombiepidemia ja woah ollaankin jo jumissa rakennuksessa joten samahan se on sitten kuvata koko kauhistelu. Ei loista omaperäisyydellään, mutta kaikenkaikkiaan ihan mukinmenevä kauhupläjäys. Lyhyestä kestosta (1h 15min) plussaa.

John Rambo 4: First Blood Part 4
Jee, Rambo. Ihan mukiinmenevä toimintaelokuva, Syltty on mies. Ei tästä nyt hirveesti keksi sanottavaa. Viihdyttävä actionleffa, ei enempää, ei vähempää.

Broken Flowers
Jim Jarmusch on yksi lemppariohjaajistani ja anttilassa oli halvalla niin nappasin mukaan. Bill Murray esittää Donia, miestä joka ei pysty pitäytymään parisuhteissa ja kun viimeisin emäntä dumppaa ja postiluukusta tulee nimetön kirje, jonka kirjoittaja kertoo, että    Donilla on 19 vuotias poika niin masennustahan siinä pukkaa. Naapurin kotisalapoliisi onneksi keksii lähettää Donin etsimään mahdolliset äidit joita on 4 ja elokuva keskittyykin kertomaan muutoksista joita ihmisten elämissä on tapahtunut. Elokuva on tyyliltään tyypillistä Jarmuschia ja Bill Murray on odotetusti hyvä. Lämminhenkinen ja hauska elokuva. Ei ehkä sitä parasta Jarmuschia, mutta hyvä elokuva joka tapauksessa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #530 : 14.08.2008 21:10 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuli tuossa käytyä elämäni neljännessä ennakkonäytöksessä ja tällä kertaa vuorossa oli suuresti epäilyksiä herättävä Star Wars The Clone Wars.

Tarinallisesti elokuva sijoittuu toisen sekä kolmannen episodin välissä käynnissä oleviin kloonisotiin, jolloin mahdollisuus saada saagaan peräti uusia hienouksia on olemassa. Harmi vain, että ulkoasua myöten leffa on selkeästi tarkoitettu hyvinkin nuorelle ja lapsekkaalle väelle. Juoni on täysin mitään sanomaton, Anakin treenaama Padawan on samalla turha, mutta myös ärsyttävä heti ensi sekunneista asti.  Muutenkin kaikenlaisia lastenleffoissa muutamaan kertaan nähtyjä kliseitä paistaa siellä täällä. Onneksi sentään useahkosti viljeltävästä huumorista osa on peräti ihan hyvin toteutettua ja selvästi suuren osan leffasta vievä toiminta on ihan mukavaa hupia jos parempaa ei ole tarjolla.

Kuitenkin vinkkinä siis yli kymmenen vuotiaille: jos on pakko käyttää rahaa leffaan, katsokaa vaikka Dark Knight sen kymmenennen kerran.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #531 : 18.08.2008 04:54 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Pineapple Express

Lakihaasteita välittävä ruohopää saa harvinaista blossia, todistaa murhan, ja näistä kahdesta sekoitellaan sitten melkoinen soppa. Pitkästä aikaa rehellisen aivoton, hervoton ja hulvaton komedia. Nauroin ääneen, ja paljon. Tällainen elokuva on juuri täydellinen katsottavaksi teatterissa Jenkeissä, sillä kyseinen huumori putoaa täällä taatusti, ja ihmisten reaktiot sen kun naurattivat lisää. Huhhei.

Subien puute harmitti aluksi, mutta siihen tottuu yllättävän pian. Mä en tiedä pyöriikö tämä suomessa, tai onko tulossakaan, mutta suosittelen kurkkaamaan mahdollisuuksien mukaan. Ja jättämään aivosolut vaikka jonkun puzzlepelin ääreen siksi aikaa. Toimii.


Tropic Thunder

Ja lisää dorkakomediaa pukkaa. Puitteet ovat komeammat, näyttelijäkaarti perkeleen kova, ja kyllä tämäkin on hauska leffa, mutta ei niin hauska kuin Pineapple Express. Aivottomampi ja varsin samanhenkinen, muttei yhtä hauska. Liiallinen yrittäminen paistaa ajoittain läpi. Erikoispisteet roolisuorituksista tippuvat Robert Downey Jr.:lle sekä Tom Cruiselle. Voi helvetti. Lisäksi pätkässä on varmaan paras pohjustus pitkään aikaan. Se on nähtävä. Tätäkin voin siis hyvillä mielin kehoittaa menemään teatteriin katselemaan(sitten syyskuussa...), mielellään isolla porukalla ja jälleen tyhjin päin.


Lähipäivinä olisi sitten tarkoitus hankkiutua IMAXiin katselemaan Dark Knightia, se kun on edelleen näkemättä. Puitteet kuntoon, sano. ;)
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #532 : 18.08.2008 13:05 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Lähipäivinä olisi sitten tarkoitus hankkiutua IMAXiin katselemaan Dark Knightia

En ole mitenkään kateellisuuteen taipuvainen ihminen, mutta nyt voin sanoa todellakin OLEVANI SYVÄSTI KATEELLINEN SINULLE!


Tropic Thunder on minullakin syyskuun katselulistalla. Ei nyt sitä parasta elokuvaa, mutta hauska varmastikin.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #533 : 18.08.2008 21:12 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Lähipäivinä olisi sitten tarkoitus hankkiutua IMAXiin katselemaan Dark Knightia

En ole mitenkään kateellisuuteen taipuvainen ihminen, mutta nyt voin sanoa todellakin OLEVANI SYVÄSTI KATEELLINEN SINULLE!

Mä voin kirjoittaa vaikka syväluotaavan tunnelmaraportin jälkeenpäin. Ehkä se helpottaa. ;)
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #534 : 19.08.2008 22:03 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili The Dark Knight: The IMAX Experience

Ollaan vähän viimetingassa, ja sitä koettaa kovasti hoputtaa muita salin ovelle katsomaan, miten siellä on porukkaa. Nyt ei auta jäädä huonoille paikoille. Matka teatterin aulasta käytävää pitkin on täynnä peilejä ja ikkunoita, joihin on taiteiltu jokerin sloganeita, verisiä kädenjälkiä ja muuta tunnelman kohottajaa. Tässä kohden hämmentää vähän, kun joku perhe on vaahtosammutinkokoluokkaa olevan lapsen kanssa menossa samaan leffaan. Menikö se nyt ihan oikein? Noh, viis siitä, sillä salin ovi häämöttää, tuoden mukanaan pahaa enteilevää musiikkia. Kun kävelee ovesta sisälle ja näkee sen kankaan, alkaa naurattaa; se on meinaan ISO. Järjettömän iso. Ei varmaankaan edes paljoa Suomen suurimpia leveämpi, mutta korkeutta onkin sitten riittämiin. Kangas on melkein tasasivuinen neliö. Haetaan hyvät paikat, ja jäädään odottamaan. Kellon lyödessä tasan jostain kaikuu kuuluttajan ääni kertoen elokuvan, IMAX-speksit, muistuttaa puhelinten sulkemisesta ynnä muuta normaalia. Salin pimetessä mainoksia ei tule laisinkaan, ainoastaan pari kolme tulevan IMAX-leffan traileria(mm. Eagle Eye), ja sitten päästäänkin asiaan...

Homman ideahan nyt on se, että melko iso osa elokuvasta ammutaan ihan normaalissa laajakuvaformussa, vaikka tietty silloinkin sangen tyydyttävän isona ja hyvänä kuvana. Mutta elokuvassa on myös kohtauksia, jotka on kuvattu IMAX-teräväpiirtoteknologialla, ja nämä kohtaukset täyttävät täysin sen massiivisen kankaan. Äänenlaatu on myös läpi elokuvan syvää, järisyttävää ja yksinkertaisesti parasta A-luokkaa. Näin ollen, kun Dark Nightin ensimmäisen kuvan valtaisa kaupunkimaisema työntyy täysissä mitoissa kankaalle täyttäen katselijan koko näkökentän, fiilis on huikea! Koko ensimmäinen kohtaus on kuvattu IMAX-formaatissa, ja näyttää(sekä kuulostaa) perkeleen hyvältä. Sitten vaihdetaankin takaisin 16:9:iin. Nämä kuvaformaatin vaihdokset ovat erittäin hyvin sijoiteltuja, eivätkä herätä huomiota. Välillä sitä vain havahtuu siihen, että taas mennään täysillä. Todella paljon IMAXia käytettiin nimenomaan maisemoissa, mikä on tietty komeaa, mutta ei leffan kannalta erityisen merkittävää. Onneksi muutamaa mättöä, mukaan luettuna koko loppukahinat, saadaan myös katsella jättikuvana. Toimii.

Uutuudenviehätyksen kadotessa, ja leffastoorin ottaessa vallan, fakta on kuitenkin se, ettei IMAXista NIIN paljon enemmän irti saa. Äänipuoli on varmaan melkein sitä parasta, ja kuvapuoli tietty erityisesti silloin kun sitä osaa arvostaa. Elokuvan kannalta on hyvä, ettei formaattienvaihdoksista tuli itseisarvoa, mutta samalla tulee tottakai fiilis, että olisiko pätkä ollut sama katsoa normaalistikin. Ehdottomasti kokemisen arvoinen näytäntö. Jos tällainen teatteri löytyisi kotikonnuilta, voisin tietty käydä katsomassa tällaiset erikoistapaukset IMAXina, mutta monessa tapauksessa tyytyisin taatusti "perusversioonkin". Niin kuin näyttävät tekevän jenkitkin, sillä ainakin tässä näytöksessä oli todella vähän porukkaa(okei, onhan kuva pyörinyt jo hyvän tovin). Ja ovathan nämä näytökset kalliimpiakin.



Niin, ja entäs sitten se itse elokuva? Minä pidin. Eihän se maailman paras elokuva ole, mutta kun ei sellaista odottanutkaan, niin teatterista saattoi kävellä pois varsin tyytyväisenä. Tämän kuuleminen alkaa varmasti jo ärsyttää, mutta ei voi mitään: Jokeri vaan on niin tylyn tyylikäs äijä. Ledgeriltä suorastaan karmiva suoritus. Nolanin visiossa on munaa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #535 : 19.08.2008 22:51 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 161 Basaaripisteet: 0 Profiili no varmasti oli parempi kokemus kuin täällä porin finnkinon teatterissa.

kuva oli kohtuu paskaa.
vanha uskomukseni vain vahvistui kun olen jo monta vuotta sanonut että kuva on vitusti parempi omassa telsussa perus dvd levyltä.
noh se vielä jotenkin meni mutta ne äänet.
voisi melkein sanoa että mitkä äänet kun herra/neiti säätäjä vissiin nukkunut tai jtn.
keskiääni raikaa ja siinä se.
korkeammat äänet ja bassot puuttuu vallan.
jos katsoisi leffan alun pankkiryöstön vaikka telsusta jossa mono äänet ja siitä volat täysille siinä kohdassa kun ammutaan niin pääsee aika samaan tasoon mitä tuolla oli eli pelkkää paskaa.
oikeasti melkein alkoi korvista vuotaa verta.

kaiken tuon ihanauden lisäksi oli ihan vitun kylmä.
minulla pitää olla kämpässä lämpöä joku 28 astetta kesät talvet että on hyvä olla, tuolla oli varmaan joku alle 20 astetta kun oikeasti melkein tärisin.

olen tuon jälkeen katsonut kaksi kertaa leffan kameralla kuvattuna divx ware versiona ja kuva oli tietenkin paskempi, mutta äänet voitti reippaasti sen paskan mitä tuolla teatterissa oli, repikää siitä.

empä kaipaa teatteri "elämystä" taas seuraavaan pariin-kolmeen vuoteen.

leffa kuitenkin on niin kova että pakko ostaa hyllyyn.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #536 : 19.08.2008 23:01 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Joo, taivas on keltainen, lehmät lentävät, TK häviää lotossa ja ENNENKAIKKEA, mpeg2-pakattu 720x576 resoluutioinen kuva voittaa kompressoimattoman 4096 x 2214 -filmikuvan.


Jotain katetta löytyy "mun 4000 euron Pioneerin Plasma ampuu Full HD:nä parempaa kuvaa kun lähiteatterissa", mutta väitös, että SD DVD:n kanssa olisi samoin, on aivan naurettava.

Ei ikimaailmassa.




www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #537 : 19.08.2008 23:09 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 161 Basaaripisteet: 0 Profiili jos minun kommenttia tarkoitit niin se kuva oikeasti oli paskaa.
kai muualla sitten on parempi kuva mutta täällä ollut aina ihan perseestä.
jopa minun silmiini epätarkka kuva.

tuon jälkeen on oikeasti hyvä laatuinen dvd hunajaa silmille.

enkä siis hauku leffaa vaan porin teatterin laitteistoa tai sitten on käyttäjissä vikaa ja pahasti.

sen lisäksi siinä kuvassa vilisti niitä mustia ihme pläiskiä pitkin leffaa.
en osaa edes selittää mitä ne on, niitä mitä nyt näkyy vanhoissa filmeissä aika usein siinä ruudulla.

jotenkin tuntuu että nuo näyttää jotain sd leffaa paskalta filmiltä tuolla, kuva ainakin on sitä luokkaa ja surround äänet tuolla on toiminut aina vain niissä dts mainos pätkissä mutta kun leffa on alkanut niin sama kuin stereo äänillä katsoisi.
ja paikat on aina varattu keskeltä salia.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #538 : 20.08.2008 10:18 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ei ikimaailmassa.

Helposti. Ongelmahan ei ole filmissä, vaan siinä, että toistolaitteet ovat niin helvetin surkeat. Itsekin lopetin aikoinaan elokuvissa käymisen kun Hämeenlinnan Maximin laitteisto oli aivan jotakin legendaarista. Värien tasapaino oli päin p**tä, kuva pomppi, ääni särisi, jne.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #539 : 20.08.2008 11:20 »
Japshumwaa Jäsen Viestejä: 104 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ei ikimaailmassa.

Helposti. Ongelmahan ei ole filmissä, vaan siinä, että toistolaitteet ovat niin helvetin surkeat. Itsekin lopetin aikoinaan elokuvissa käymisen kun Hämeenlinnan Maximin laitteisto oli aivan jotakin legendaarista. Värien tasapaino oli päin p**tä, kuva pomppi, ääni särisi, jne.
Kyllä nuo ongelmat on yleensä myös filmiprinteissä. Tehdään nopealla tahdilla useita kopioita filmistä niin ns. sattumien osuus on aika suuri. Parhaat kopiot viedään tietysti suuriin ja "parhaimpiin" teattereihin ja muut saa tyytyä b-luokan printteihin. Siihen kun yhdistää sitten vielä tuon vanhentuneen laitteiston niin voi että kun näyttää hyvältä.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 63
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines