Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: Graffitit - Syntiä vai taidetta?  (Luettu 13741 kertaa)
Graffitit - Syntiä vai taidetta? « : 05.02.2009 20:26 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Koska graffitit tuntuvat herättävän paljonkin keskustelua, koin parhaaksi väsätä niille täysin oman ketjun. Jos siis koet palavaa rakkautta, vihaa tai jonkinlaista muuta tunnetta graffitteja kohtaan, niin jaa fiiliksesi ihmeessä täällä. Myös muunlainen yleinen keskustelu aiheesta on tervetullutta.

-Riepu
moderaattori


http://areena.yle.fi/toista?id=1824917

Napit vastakkain, graffitien olemassaolon oikeudesta väittelemässä kansanedustaja Paavo Arhinmäki ja kaupunginosayhdistyksen puheenjohtaja Matti Enroth, erotuomari on Terttu Lensu.

Väkisinkin tulee vihaiseksi kun kuuntelee tota Enrothin valehtelemista, propagandaa ja paskanjauhamista.

''Graffitit aiheuttavat levottomuutta. Lapset ja aikuisetkin pelkäävät mennä töhrittyihin paikkoihin''

Töhry on sanana muutenkin jo niin hämäävä, mutta tunnustaako joku että tussilla/maalilla tehdyt tekstit/kuvat aiheuttavat syvällä sisimässä pelkoa?
Kyllähän tämä aina pistää hymyilyttämään, kun joku asiasta tietämätön poliitiikko nolaa itsensä. Oikeasti, tunteeko kukaan graffitintekijää, joka kuuluisi johonkin oikeaan jengiin?


« Viimeksi muokattu: 06.02.2009 20:21 kirjoittanut Riepu »
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Graffitit - Syntiä vai taidetta « Vastaus #1 : 05.02.2009 21:09 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili 150 mielenvikaista ihmistä tekee suurimmanosan graffiteista.. Just joo :/

Kyllähän tämä aina pistää hymyilyttämään, kun joku asiasta tietämätön poliitiikko nolaa itsensä. Oikeasti, tunteeko kukaan graffitintekijää, joka kuuluisi johonkin oikeaan jengiin?
Muutenhan se pistäisi hymyilyttämään, mutta kun tämkin urpo on osa sitä ihmisryhmää joka on pks-seudulla mm. rahoittanut epämääräistä vartiointifirmaa, käyttänyt 25 miljoonaa euroa kaupungin puhdistukseen 10 vuoden aikana, suuri osa rahoista mennyt paikkoihin joita kukaan ei melkein ikinä näe, myös laillisia maalauksia putsattu. Pistää vihaksi. Ja edistänyt nuorten ihmisten heittämisttä lukkojen taakse tai pelkästään elinikäseen velkavankeuteen. Mielestäni kukaan ei ansaitse sellaista kohtaloa seinien maalaamisesta.

Ja Gba:n kanssa samaa mieltä siitä ainakin, että yksityisen omaisuuden tärvely ei ikinä ole ok. Mutta varmasti myös sinä hyväksyisit sen, että laillisesti saisi maalata tietyissä paikoissa, ja esimerkiksi sähköbokseihin saisi laittaa julisteita/tarroja/maalata?

Sen kanssa olen sujut, että laittomat graffitit ei tosiaan ikinä häviä, se on osa graffitikulttuuria.
Mutta se ei tarkoita sitä, että Suomen ääliömäinen politiikka tähän asiaan olisi järkevää tai tehokasta. Paikkoja pitäisi ehdottomasti alkaa laillistamaan. Itse antaisin vaikka heti laillistaa jokaikisen alikulkusillan maalaamisen, ei mulla siihen harmaaseen väriin mitään tunnesidettä ole.

tallennettu
Graffitit - Syntiä vai taidetta « Vastaus #2 : 05.02.2009 21:41 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Itsehän en ymmärrä graffittien viehätystä. Etenkin kun omien kokemuksieni pohjalta suurin osa niistä on joko mukahienoa paskaa tai sitten tutumpaa "JORKKI ON HOMO!"/kirkkovene -osastoa. Toimivatko ne sitten purkautumiskanavana niille tuppikulleille, joille eivät päiväkodin liituvärit ja äidin tissi riittäneet?

No tehköön kukin mitä lystää.
Voice of The World.
tallennettu
Graffitit - Syntiä vai taidetta « Vastaus #3 : 05.02.2009 22:02 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Ei, et selvästikkään ymmärrä. Yksi syy miksi taso on paskaa, on juuri se, että kun missään ei saa maalata rauhassa ja ajan kanssa. Myös paikka ja tekijän oma tyyli, ja ylipäätänsä se, että kyseessä on aina jonkun ''puumerkki'' on asioita joita itse näen graffiteissa. Mut kai se pelaaminenkin on sitten niille tuppikulleille jotka ei saanu leikkiä lapsena tarpeeksi, tai jotain.







Siinä nopeasti etsittynä muutama minun mielestäni hyvännäköistä graffitia Suomesta. Mielellään näitä näkisi enemmänkin, mutta kun valtio pistää kapuloita rattaisiin.
tallennettu
Graffitit - Syntiä vai taidetta « Vastaus #4 : 05.02.2009 23:00 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili
Itsehän en ymmärrä graffittien viehätystä. Etenkin kun omien kokemuksieni pohjalta suurin osa niistä on joko mukahienoa paskaa tai sitten tutumpaa "JORKKI ON HOMO!"/kirkkovene -osastoa. Toimivatko ne sitten purkautumiskanavana niille tuppikulleille, joille eivät päiväkodin liituvärit ja äidin tissi riittäneet?

No tehköön kukin mitä lystää.

Jos lasket ''JORKKI ON HOMO!'' -tuhrut graffiteiksi, et selvästikään ymmärrä grafikulttuurista mitään, joten voisit myös pitää turpasi kiinni kerran kun et tiedä aiheesta hevon vittuakaan. Jälleen kerran Pelaajalaudan joku muka-cool moralistihomo näyttää kuinka paljon älyä hänen älykkäissä ja kaiken tietävissä aivoissa piilee. En nyt tarkoita ketään tiettyä.

Parhaat graffitit löytyy paikoista, jonne kukaan ei näe.
tallennettu
Graffitit - Syntiä vai taidetta « Vastaus #5 : 05.02.2009 23:17 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili En myöskään aio edes yrittää ymmärtää. Ja tämä on vain oma mielipiteeni.

Kuten jo aiemmin totesin:
No tehköön kukin mitä lystää.

Minun puolestani värittäkööt ihmiset vaikka kaikki maailman julkiset rakennukset psykedelian väreillä ja Jorkin ilosanomalla. En vain saa siitä välttämättä mitään irti.



« Viimeksi muokattu: 05.02.2009 23:25 kirjoittanut Doinkki »
Voice of The World.
tallennettu
Graffitit - Syntiä vai taidetta « Vastaus #6 : 06.02.2009 00:41 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Sehän tässä juuri vaikeaa on, kun ei tuota oikeaa graffititaidetta näe missään. Suomessa ainakaan. Näin ollen kyseisestä termistä tulee heti mieleen perseenkuvat ja Jorkin ilosanoma, vaikka siitä ei tietenkään ole kyse. Pelkät tekstit ovat ensinnäkin tageja, eivät graffiteja, ja siihenkin "arvonimeen" liittyy kuitenkin jonkinlaisia vaatimuksia, joita alapäähuumori ei täytä. Näillä ei ole mitään muuta yhteistä kuin se, että sekä ala-asteelaisten paskat töhryt että oikeat graffat ja tagit ovat kaikki oletusarvoisesti seinässä. Miksei siis seinään liimattua nuuskapussia lasketa myös graffitiksi?

Pirullinen kierre koko homma. Tietenkään ei ole oikein käydä suihkimassa ihmisten yksityisomaisuuteen omaa taidettaan, olkootkin se sitten ihan oikeasti siistiäkin, eli näin toimimalla maalarit eivät paranna tilannettaan ollenkaan(puhumattakaan niistä, joita graffitikulttuuri ei kiinnosta pätkääkään, mutta pippelin piirtäminen on silti huisinhauskaa). Kuitenkaan päättävät elimetkään eivät toimi lainkaan viisaasti(taikka kunnioitettavasti), kun koko kulttuuri yritetään tukahduttaa. Amerikassa tämän tiimoilta on ollut ihan kunnon sotiakin, kun kansa kapinoi tiukkaa kontrollia vastaan. Muutamia luvallisia paikkoja, joiksi esimerkiksi työmaiden yhteyksissä siesovat väliaikaiset seinät käyvät todella hyvin, ja tilanne rauhottuisi huomattavasti. Ja samalla tuettaisiin aika makeeta ilmiötä. Vaan kun ei.

Sama siis tapella, ja sitä tullaan varmasti tekemään vastaisuudessakin. Onneksi oman harrastuksen parissa ei ole yhtä vaikeaa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Graffitit - Syntiä vai taidetta « Vastaus #7 : 06.02.2009 01:35 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili Malminkartanon juna-asema on ehkä paras esimerkki stop töhryille -kampanjan typeryydestä, helvetin hieno laillinen graffiti piti maalata pois ja nyt siinä on jotain mukahienoja keltaisia kolmioita seinässä.. :rollaus:
tallennettu
Graffitit - Syntiä vai taidetta « Vastaus #8 : 06.02.2009 08:20 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Niin, no rahasta tässäkin on varmasti kyse. Jonkun pussiinhan se vajaa miljoona joka vuosi menee (kaupunginvirastossa puhdistus- ja vartiointifirmojen osakkeenomistajia?).

Vaikea tilanne tosiaan, sillä ei ainakaan mitään saavuteta jos laittomiin paikkoihin maalaaminen lopetetaan. Sillonhan Helsinki voi tosiaan julistaa, että tavoite on saavutettu ja laittomat maalaukset saatiin hävitettyä, jne.
Toivottavasti nyt parin vuoden päästä jo saataisiin laillinen paikka pks-seudulle.
tallennettu
Graffitit - Syntiä vai taidetta « Vastaus #9 : 06.02.2009 11:55 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Ymmärsinkö nyt oikein: maalaamiselle halutaan laillisia paikkoja, mutta samanaikaisesti ns. laittomat graffitit ovat ok? Jos vaikka kaikki ehdotetut Suomen alikulkutunnelit, sähkötolpat ja raksan seinät olisivat vapaata riistaa, ja niissä saisi maalata täysin lain puitteissa, niin eikös se olisikin hieno homma?

Mutta valtiohan olisi edelleen paska laitos, kun puuttuisi 21-vuotiaan Pertsan ratkaisuun kohentaa veroviraston seinän ulkonäköä taiteen voimalla.

Voice of The World.
tallennettu
Graffitit - Syntiä vai taidetta « Vastaus #10 : 06.02.2009 12:52 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Jos jonnekin rakennetaan vaikka alikulkutunneli, niin se on kyllä varmaa, että joku mulkku käy sotkemassa koko paikan viikon sisällä. Seiniin pitäisi keksiä
joku järjestelmä, joka kiduttaa hitaasti ja tuskallisesti hengiltä kaikki maalarit. Sotkekoot vaikka oman kämppänsä seinät mieluummin.
tallennettu
Graffitit - Syntiä vai taidetta « Vastaus #11 : 06.02.2009 13:36 »
Japshumwaa Jäsen Viestejä: 104 Basaaripisteet: 0 Profiili Mielenvikainen töhrijä vai vuosituhannen mielenkiintoisimpia nykytaiteilijoita?
tallennettu
Graffitit - Syntiä vai taidetta « Vastaus #12 : 06.02.2009 14:40 »
ZepKi Jäsen Viestejä: 308 Basaaripisteet: 0 Profiili Banksyn "graffitit" on kyllä parhaita mitä olen nähnyt. Ihan sairaan hienoja ja nerokkaita

Kannattaa Banksyn sivut kattoa, vaikkei siellä läheskään kaikkia töitä olekaan.
tallennettu
Graffitit - Syntiä vai taidetta « Vastaus #13 : 06.02.2009 15:11 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Jos jonnekin rakennetaan vaikka alikulkutunneli, niin se on kyllä varmaa, että joku mulkku käy sotkemassa koko paikan viikon sisällä. Seiniin pitäisi keksiä
joku järjestelmä, joka kiduttaa hitaasti ja tuskallisesti hengiltä kaikki maalarit. Sotkekoot vaikka oman kämppänsä seinät mieluummin.

Annahan tarkka osoitteesi niin käyn piirtää röpöllisen tageja puljus seiniin.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta « Vastaus #14 : 06.02.2009 15:59 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili
Ymmärsinkö nyt oikein: maalaamiselle halutaan laillisia paikkoja, mutta samanaikaisesti ns. laittomat graffitit ovat ok? Jos vaikka kaikki ehdotetut Suomen alikulkutunnelit, sähkötolpat ja raksan seinät olisivat vapaata riistaa, ja niissä saisi maalata täysin lain puitteissa, niin eikös se olisikin hieno homma?

Mutta valtiohan olisi edelleen paska laitos, kun puuttuisi 21-vuotiaan Pertsan ratkaisuun kohentaa veroviraston seinän ulkonäköä taiteen voimalla.



Ehkä ymmärsit, ehkä et. Lailliset paikat vähentäisi laittomia. Tätä haluaisi mm. varmaan jokaikinen kunta Suomessa.
Mutta ei ole mitään keinoa poistaa laittomia maalauksia kokonaan, koska se on osa kulttuuria. Ne ei häviä koskaan, ihan sama kuinka kireälle sitä hirttosilmukkaa maalareiden kaulan ympärille kiristetään.
En itsekkään hyväksy yksityisten, historiallisesti tärkeiden, kauniiden rakennusten, koulujen, ym. maalamista.
Rajat on tietysti häilyvät. Mutta tosiaan, ei paljoa häiritse jos joku betonivalleja, alikulkutunneleita, sähkölaatikoita sun muita maalaa.

Mites Master TK:ta ne alikulkusiltojen maalaukset piinaa? Harmaa betoni kaunistaa? Sauvakävelyreitin idyllisyys järkkyy?
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #15 : 06.02.2009 19:43 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Hienot graffitit on tosi jees, mutta ei tosiaan minkään historiallisten rakennuksien yms. seinään. Ei kieltämättä omasta mielestänikään sähkötolppien ja alikulkutunnelien seinään maalailu ole mitään kovin kamalaa. Tunnelistahan saisi sitä paitsi oivan alustan joillekin 3D-teoksille, jos vain annettaisiin aikaa sille maalaamiselle.

Toki myös laillisia paikkoja voisi pistää tuolla maalailulle.

Banksyn teokset oli ihan makeita...

Niin ja tageista en viitsi edes puhua.
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #16 : 06.02.2009 20:10 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Itse olen ajanmyötä mieltynyt tägeihinkin, jos homma on tehty kunnolla ja tarpeeksi hillitysti, tarpeeksi hillittyyn paikkaan. Mielenkiintoista ns ''seurata'' maalaajan liikkeitä, eli missä ollaan käyty, ja silleen. Voi kuulostaa ihan pöljältä, onhan kyseessä kuitenkin vain yksivärinen nopea nimimerkki. Tästä voi tosiaan olla kyllä montaa mieltä.  :lol:

Banksyn duunit on kyllä kaikki erittäin päräyttäviä, Briteissähän yksi Banksyn duuni aikoinaan putsattiin kun putsaajat ei tiennyt että SE maalaus kuuluu katukuvaan - maalauksen arvohan oli pari miljoonaa puntaa muistaakseni.



Daimilla on kanssa aikas nättejä duuneja, toi 3D on jotain ihan mieletöntä.

Pari muuta oivaltavaa duunia:




tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #17 : 06.02.2009 22:42 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili On kyllä pirun hienoja teoksia. Ongelma tässä on kuitenkin se että kuka päättää mikä on hienoa ja mikä ei. Harmaa betoni on hienompi ja mieltä rauhoittavampi kuin säälittävän rumat tagit ja kirkkoveneet, mutta itse ainakin kuvittaisin kaupunkia mielelläni vastaavan tasoisilla kuvilla mitä täällä on esitelty.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #18 : 06.02.2009 23:10 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Niin no, koitappa käydä kysymässä McDonaldsilta lupaa duunata tollanen.  :lol:
Onhan tässä tietenkin usein kyse jonkin asteisesta anarkiasta, ja anarkia pelottaa ihmisiä. Jos se oman lokeron harmonia ja järjestys vähänkin järkkyy niin heti hätäännytään.
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta « Vastaus #19 : 07.02.2009 12:47 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
En itsekkään hyväksy yksityisten, historiallisesti tärkeiden, kauniiden rakennusten, koulujen, ym. maalamista.
Rajat on tietysti häilyvät. Mutta tosiaan, ei paljoa häiritse jos joku betonivalleja, alikulkutunneleita, sähkölaatikoita sun muita maalaa.

Aika pitkälti samaa mieltä. En tosin pidä siitä että noita uusia alikulkutunneleita maalataan, niissä kun on nykyään ihan oikeasti mietitty pintoja ja valaistusta. Sitten kestää noin yksi viikko ja joku vitun ääliö käy vetämässä kylkeen jonkun karmean töherryksen. Sen sijaan noi 80- ja 90-luvun perintöä olevat umpifunktionalistiset betoni-asfalttihirvitykset voi huoletta maalata.

Tagit ja muu bommaus, ihan vitusta koko homma.

Kroatiassa silmääni pisti graffitien loputon määrä. Aivan uusimpia virastorakennuksia huomioimatta kaikki pinnat oli töhritty säären korkeudelta kahteen metriin saakka. Aivan totaalisen perseestä. Kysyin asiasta paikalliselta ystävältäni joka antoi kaksi selitystä:
1. Seinien jyrääminen puhtaaksi on kallista hommaa ja valtion rahoja kaivataan kipeästi muissa kohteissa.
2. Slaavilaisilla on viime vuoskiymmenien jännitteiden takia hieman pohjoismaista mielenlaatua enemmän sellaista julistettavaa johon seinäkirjoitukset soveltuvat, "Free Ante Gotovina!" jne.


Esimerkkinä näppäämäni kuva paikallisesta venesatamasta, jossa huolellinen graffiti ei ainakaan rumenna karmean betonivaraston ulkomuotoa.


« Viimeksi muokattu: 07.02.2009 12:52 kirjoittanut Melfice_ »
N
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #20 : 06.05.2009 15:01 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili http://www.hs.fi/keskustelu/Suvilahteen+avataan+satametrinen+graffitiaita/thread.jspa?threadID=185324&messageID=3330685

Sata metriä laillista aitaa kesällä Helsinkiin.

Hyvä juttu, taisi sitten nollatoleranssi loppua.
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #21 : 06.05.2009 18:26 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Eikai nollatoleranssi liity millään tavalla laillisiin graffitipaikkoihin?
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #22 : 06.05.2009 20:26 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Laillisia paikkoja ei ole ollut koska nollatoleranssin on väitetty toimivan ja laillisten paikkojen levittävän lähiympäristöön laittomia maalauksia. Eli joo, kyllä se nyt aika pitkälti liittyy.

Helsingin seudullahan on laillisia tilaustöitä maalattu yli nollatoleranssin aikana..
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #23 : 06.05.2009 20:37 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Vai että sellainen nollatoleranssi. Ihme touhua. Mutta hyvä tosiaan että tuollainen aita tehdään.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #24 : 06.05.2009 21:40 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili
Vai että sellainen nollatoleranssi. Ihme touhua. Mutta hyvä tosiaan että tuollainen aita tehdään.

Näin ne asiat meillä Suomessa hoidetaan. Ja valehdellaan että Helsinki on ollut joskus Euroopan töhrityin kaupunki :lol:

Tosiaan ainakin pasilasta, joiltain metroasemilta sekä jostain kallion suunnalta on Helsingin tilaustöitä maalattu yli.
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #25 : 29.03.2011 20:09 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Suomalaismiest%C3%A4+uhkaa+vankilatuomio+graffitin+maalaamisesta+Puolassa/1135265009950

Hih.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #26 : 29.03.2011 20:39 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Olin juuri postaamassa samaa linkkiä!

Toivon sydämeni pohjasta, että tuo rikollinen saa maksimit. Saisi suomessakin häkki heilahtaa toisen omaisuuden tärvelemisestä, mutta ei, päätä pitää silittää koska paha olo ja julma lapsuus.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #27 : 29.03.2011 22:51 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Toivon sydämeni pohjasta, että tuo rikollinen saa maksimit. Saisi suomessakin häkki heilahtaa toisen omaisuuden tärvelemisestä, mutta ei, päätä pitää silittää koska paha olo ja julma lapsuus.

"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #28 : 29.03.2011 23:22 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Vankeutta? :lol: Eikö sen kaverin voi vaan laittaa maksu- ja pesuhommiin? Ymmärrän kyllä, että historialliset kohteet on tavallista herkempi paikka, ja oishan tuon toki voinut jättää tekemättäkin, oli paikka mikä tahansa. Silti, kohtuus kaikessa.

Eri asia ne urpot, jotka vetää pippelinkuvia bussiaikatauluihin pysäkeillä. Kiva sieltä kivesten välistä tihrustaa, että millonkas seuraava dösä saapuu.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #29 : 29.03.2011 23:38 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Sakot on ihan jees, mutta haluaisin nähdä tuon apinan naaman, kun heilahtaisi vaikka kuukausikin häkkiä. En ymmärrä miten aikuinen ihminen voi käyttäytyä niin tyhmästi ja lapsellisesti, että piiretlee muiden omistamiin rakennuksiin kuvia. :lol:

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines