Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 [3] 4
61  Yleinen / Vapaa sana / Re: Yleinen vitutusketju : 04.12.2007 15:25
Minulla suurin ongelma ruotsin opiskelussa on aina ollut se, että kieltä kuulee ja käyttää vain ja ainoastaan ruotsin kursseilla. Englannin kielelle "altistuu" tahtomattaankin käytännössä jokainen päivä, joten tietysti oppiminen ja asioiden sisäistäminen sujuu helpommin. Ruotsi taas tulee vastaan ehkä 2-3 vuoden välein kursseilla, joka ainakin minun kohdalla tarkoittaa sitä että touhu alkaa joka kerta puhtaalta pöydältä. Ensimmäisistä ruotsin tunneista taitaa olla kohta 15 vuotta aikaa, mutta tänä aikana ei ole mukaan tarttunut käytännössä yhtään mitään. Viime keväänä/kesänä onnistuin suorittamaan ns. virkamiesruotsin puhtaasti arvosanalla yksi eli tämän paskakielen opiskelu ja sitä myöten käyttäminen on ohi lopullisesti.

"Yksinkertaisten ihmisten yksinkertainen kieli"
62  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Musiikki : 01.12.2007 18:37
Turusen levyltä olen kuullut sen ensimmäisen sinkkubiisin, joka oli aivan poppia ja tämän järkyttävän huonon Poison coverin. Kahden biisin perusteella voi sanoa että Turusen levy ei saisi minkäänlaista huomiota missään ja keneltäkään ilman ex-Nightwish titteliä. Huvittavaa kahden euron NW-apinointia havaittavissa ja viimeistään nyt pitäisi käydä selväksi että Nightwishin salaisuus on nimenomaan Holopaisen sävellyskynä eikä mikään muu. Voihan tietysti olla että loput Turusen levystä on ihan silkkaa timanttia, mutta uskokoon ken tahtoo.

En ole Nightwishistä ikinä juuri piitannut. Levyjä ei ole ja keikallakaan en ole nähnyt. Sinkkubiisien perusteella Aneten ääni on huomattavasti miellyttävämpi kuunnella kuin Tarjan ja sanoistakin saa selvää eli ei enää steven seagullia.
63  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: IGN esittää: 100 kaikkien aikojen peliä (2007 edition) : 01.12.2007 11:59
Mutta, niin. Onko kukaan nyt oikeastaan yllättynyt tuosta top-10:stä? Eikös suunnilleen samanlainen kärkikymppi ole suunnilleen jokaisessa ei-Edge-listassa?

Haha Edgen "eliittilistassa" ja IGN "roskalistassa" on TOP10:n osalta peräti kolme eroavaisuutta. FFXII - FFVI, Super Mario World - Super Mario Bros. ja Halo - Civilization.

Jos joltain listalta puuttuu pari omaa suosikkia tai toisessa arvostetaan shoot 'em up peliä, jota kolme ihmistä maailmassa on pelannut ei tee listoista tippaakaan sen parempia tai paskempia.
64  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Pelit joihin olette laittaneet eniten tunteja kiinni : 28.11.2007 16:02
Championship Manager 00/01:n parissa tuli vietettyä noin viiden vuoden aikana satoja ja satoja tunteja. Ai, että miksi juuri tuo versio oli niin kovassa käytössä? Yksinkertaisesti siitä syystä että pelisarjan myöhemmät osat eivät enää pyörineet ikivanhassa koneessani edes välttävästi.  Pari vuotta sitten uuden koneen myötä pystyin pelaamaan Football Manager 2006:sta, joten CM00/01 sai jäädä muuten pelaisin sitä varmasti vieläkin.
65  Yleinen / Vapaa sana / Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? : 07.11.2007 19:44
Eikö kyseessä ole Euroopan pahin koulussa tapahtunut ampumavälikohtaus?

Näyttäisi olevan Euroopassa jokunen tätä pahempi tapaus.
66  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Mitä TV-sarjoja aiotte seurata syksyllä -07? : 07.11.2007 19:03
Repesin aika totaalisesti siihen kakkosjakson kohtaan, jossa Hank paneskeli siellä ex-vaimonsa ja tämän uuden miehen makkarissa ja oksensi vielä taulunkin päälle  -  ja eikös kaikki muut tulleet juuri silloin sisään.

Täytyy myöntää että kyseinen kohtaus oli koko kauden ylivoimaisesti parasta antia, eikä suinkaan jonkun läppärin vilahtaminen ruudulla  :rollaus:. Myöhemmissä jaksoissa oli kaksi lähes samalle tasolle yltävää threesome-kohtausta. Californication oli/on sellainen sarja mitä nyt katsoi, mutta siinä se.

Näyttää siltä että Heroes jää yhden kauden "ihmeeksi". Kakkoskausi on ollut uskomattoman tylsä. Heroes Origins kiinnostaa puhtaasti Kevin Smithin ja Eli Rothin takia.

Dexterin toinen kausi on ollut timanttia.

Uusista sarjoista Reaper on ihan huvittavaa katsottavaa. Päähenkilö kuulee syntymäpäivänään että vanhemmat myivät pojan sielun saatanalle. Nyt tämä joutuu tekemään palveluksia sielunhaltijalle eli metsästämään helvetistä karanneita "ihmisiä" takaisin sinne minne he kuuluvat. Komediaa siis tiedossa.
67  Yleinen / Vapaa sana / Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? : 07.11.2007 17:45
Ilmeisesti uusimpien tietojen mukaan ampuja on heikossa hapessa mutta elossa.



Minusta tuossa visiossa ei ole setä Adolfilta pöllittyä eugeniikkaohjelmaa lukuunottamatta mitään järisyttävän kummallista. Kaikki muut kirjoitukset mitä olen tyypiltä lukenut ovatkin sitten enemmän ja vähemmän paskaa.
68  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Pelitarjoukset : 07.11.2007 02:17
Eikö tuo tulliraja Play-Asiasta tilatessa ollut jotain 45 euroa? Tekisi mieli CoDin kaveriksi pistää japskipainos yhdestä singlestä ja menis just ja just pari euroa yli ton postikuluineen. Olen kuullut villejä huhuja, että merkkaisivat summan pienemmäksi näissä tapauksissa eli uskaltaako tilailla?

Tullimaksu on 3,5% ja sen päälle alv 22%. Eli EU:n ulkopuolelta tuotaessa raja on 38,05€ ja EU:n veroalueen ulkopuolelta 45,50€. Näillä pysytään tuon Xerobosin mainitseman 10€:n alapuolella.

69  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 01.11.2007 20:12
Pääsinpä minäkin alkuviikon aikana eroon läjästä PS2-pelejä. Konsoli, jokunen peli ja muu tilpehööri etsii vielä uutta omistajaa. Itse asiassa (muutamaa VC-peliä lukuunottamatta) nämä on ensimmäiset peliostokseni tänä vuonna sitten helmi- tai maaliskuun.

Football Manager 2008 (PC)
Legend of Zelda: Phantom Hourglass (DS)
Mario Strikers Charged Football (Wii)
Trauma Center: Second Opinion (Wii)
Wii Remote (Wii)

FM on taattua laatua jonka kanssa ei voi hutiin mennä. Edellinen versio meni ohi, joten uusi kelpaa. Marion futista en ole kokeillut, eikä peli etukäteen hirvittävästi edes kiinnosta. Ihan mielenkiinnosta kuitenkin tarttui mukaan samoin kuin Trauma Center, joka miellyttää yllättävänkin paljon (nimim. Twilight Princess jäi kesken muutaman temppelin jälkeen). Phantom Hourglass ei ole päässyt vielä pois muoveista.
70  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Keikkatriidi : 27.10.2007 14:07
261007 Ghost Brigade & Insomnium @ Lutakko

Vähän joutuu taas ihmettelemään miksi soittoaikoja hilataan aina vain myöhemmäksi, nyt toinen bändi aloitti vasta puolenyön jälkeen mikä menee jo tarpeettoman myöhään vaikka olikin perjantai. Lutakko oli karkeasti ehkä puolillaan, mutta näisväkeä oli eksynyt/suunnitellusta tullut paikalle yllättävänkin paljon. Swallow the Sunin kosketinsoittaja toimi vahvistuksena kummallekin bändille.

Kyseessä oli siis jyväskyläläisen Ghost Brigaden debyyttilevyn ns. julkaisukarkelot. Bändiä on hankala pistää tiettyyn lokeroon. Medioissa on haettu yhtäläisyyksiä ainakin Neorosikseen ja vanhempaan Amorphikseen, mutta eniten mieleen tulee tuoreempi Katatonia. Guided by Fire levy soitettiin paria kappaletta lukuunottamatta kokonaan. Suurimman osan kappaleista kuulin ensimmäistä kertaa ja periaatteessa kaikki kuulosti ihan hyvältä, mutta kovin samasta muotista oli biisit valettu. Levyllä saattaa toimia paremmin tämä kun on enemmän kuuntelumusaa.

Insomniumin Above the Weeping World oli viime vuoden parhaita kotimaisia levyjä. Bändi tuli juuri Pohjois-Amerikan kiertueelta, soittelee kotimaassa vain pari keikkaa ja lähtee samantien Euroopan kiertueelle eli bändin loistavuutta tarjoillaan jo ympäri maailman. Tunnelmallista, synkkää, raskasta ja melodista death metallia tykitettiin noin tunnin verran. Sentenced-cover Nepenthe oli tiputettu setistä, mutta muuten ei jäänyt mitään hampaankoloon (paitsi ehkä se että myöhästyin encoren verran viimeisestä bussista). Biisilistasta on hyvin hatara käsitys jälkeenpäin, mutta ainakin nämä ja muutama muu kuultiin:

The Gale
Mortal Share
Drawn to Black
The Killjoy
Daughter of the Moon
The Elder
The Day it All Came Down
In the Groves of Death
Devoid of Caring (encorena)

Nyt saa viikonlopun kerätä voimia ja maanantaina onkin suuntana Helsinki ja legendaarisen Rushin ensimmäinen Suomen konsertti.
71  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Keikkatriidi : 26.10.2007 12:52
251007 CMX @ Lutakko

Ei päästä CMX itseään saatika kuulijoitaan helpolla. Ei hitin hittiä, ei juurikaan välispiikkejä, mutta puolitoistatuntia helkutin tiukkaa soittoa. Talvikuningasta on tullut soitettua sen julkaisun jälkeen varmaan lähemmäs 30 kertaa ja vaikuttaa vahvasti siltä että kyseessä on kokonaisuutena CMX:n paras levy. Kun keikalla soitettiin 3/4 Talvikuninkaan kappaleista ja kourallinen vanhempia/vähemmän soitettuja biisejä niin ei olisi paljoa enempää voinut vaatia. Jos joku on menossa kiertueen jäljellä oleville keikoille, eikä halua ennakkoon tietää biisilistaa niin pistetään spoiler-tageihin. Kovaa settiä tiedossa.

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Tänään olisi vuorossa Ghost Brigade ja Insomnium.
72  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Kumpi parempi trilogiana: Halo vai Metroid Prime? : 05.10.2007 23:51
En ole pelannut Haloa hetkeäkään. Itseasissa en muista olenko koskaan nähnytkään peliä pelattavan, muuten kuin jossain mainoksissa tai videopätkissä. Pidän sarjaa suunnilleen yhtä kiinnostavana kuin Mary Kate & Ashley Licensed to Drive tai Metal Gear Solidin jatko-osat.

Metroid Prime oli tullessaan yksi kaikkienaikojen vaikuttavimpia videopelejä ja isoin peliyllätys ikinä. Ensimmäistä jatko-osaa olen pelannut ehkä 2/5, enempää ei jaksanut. Kolmonen tulee luultavasti vaihdettua Gamestopissa johonkin PS2-kuonaan. Nähtäväksi jää saanko pelistä mitään irti.
73  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Musiikki : 03.10.2007 21:11
Radiohead on mielenkiintoinen yhtye.

Tänään yhtye ilmoitti julkaisevansa uuden levynsä "In Rainbows" kymmenen päivän päästä, eli lokakuun kymmenentenä. Julkaisijana toimii yhtye itse ja albumi julkaistaan kahtena versiona, internet-latauksena tai sitten joulukuussa julkaistavassa 'Discbox'-setissä, jossa on itse albumi CD:nä ja kahtena vinyylinä sekä jonkinlainen extra-CD.

Kun hintaa löytyy sen 40 puntaa (rapiat 57 euroa) niin itse taidan etsin tutustua levyyn tuon latauksen kautta. Bändin edellinen levy kun oli ainakin Radiohead-mittarilla suorastaan surkea ja uutukainenkin vaikuttaa ennakkoon melkoiselta tilkkutäkiltä. Jos sieltä tulee OK:n tai Kid A:n veroista materiaalia niin saattaa boxi mennä hankintaan.

Ihan mielenkiintoista että Trent Reznor ja nyt Radiohead ovat lähteneet pieneen sotaan levyjen hinnoittelua vastaan. Nähtäväksi jää tapahtuuko mitään suuremmassa mittakaavassa.

"Has anyone seen the price come down? Okay, well, you know what that means - steal it. Steal away. Steal and steal and steal some more and give it to all your friends and keep on stealin'. Because one way or another these motherfuckers will get it through their head that they're ripping people off and that that's not right."

Myönnän että en tänäänkään totellut herra Reznoria vaan tilastin yhden puuttuvan NIN-levyn.. alennuksesta toki. =)


Gang Starr

Step in the Arena ja Daily Operation oli aikoinaan ja tietysti vieläkin kovia levyjä, mutta ei enää tule juurikaan kuunneltua. DJ Premier on kova tuottaja ja minuun iski Gang Starrissa nimenomaan biitit ja sämplet eikä niinkään Gurun räpäytys.
74  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Keikkatriidi : 01.10.2007 22:07
21.11. Nile - Lutakko, Jyväskylä (kaveri pyysi tulemaan, pitänee kuunnella musiikkia nopeahkosti ja tehdä päätös)

Huhhuh! Nyt tiedän missä olen 21. marraskuuta. Tämän tyyppiselle musiikille aivan huikea korkea listasijoitus varmasti auttoi siihen, että Euroopan kiertue alkaa Suomesta komeasti neljän keikan voimin. Bändin omat sivutkaan ei tiedä keikoista vielä tuon taivaallista, mutta tulossa ovat.
75  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Keikkatriidi : 01.10.2007 01:05
Onko kukaan laudalta suuntaamassa samoihin kekkereihin?
Porcupine + Hidria Spacefolk pidettänee ainakin Hidrian sivujen mukaan Kulttuuritalolla. Ja keikkahan on aivan pakko nähdä ihan vaan Spacefolkin takia. Ill be there

Kulttuuritalolla tuon piti alunperin ollakin, mutta paikaksi vaihtui Jäähalli kun liput myytiin loppuun parissa tunnissa. Jäähalli rajataan niin että lippuja myydään 3500 eli lava keskelle hallia ja vain toiselle puolella yleisö. Hyvä ratkaisu vaikka itselläni oli toki lippu jo Kulttuuritalolle hallussa.
76  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Keikkatriidi : 29.09.2007 14:51
Minun loppuvuoden keikkakalenteri alkaa hiljalleen muodostumaan.

Varmasti menossa:
25.10. CMX - Lutakko, Jyväskylä
29.10. Rush - Hartwall Areena, Helsinki
21.11. Nile, Deathchain & Sotajumala - Lutakko, Jyväskylä
15.12. Porcupine Tree & Hidria Spacefolk - Jäähalli, Helsinki
16.12. Porcupine Tree & Hidria Spacefolk - Pakkahuone, Tampere

Menossa jos ajankohta sopii ja rahatilanne sallii:
06.10. Sydän Sydän, Wiidakko & The Scaramangas - Lutakko, Jyväskylä
20.10. Liekki & Beagon - Lutakko, Jyväskylä
26.10. Insomnium & Ghost Brigade - Lutakko, Jyväskylä
02.11. Viikate & Kosmikud - Lutakko, Jyväskylä
10.11. Absoluuttinen Nollapiste - Lutakko, Jyväskylä
23.11. Mokoma - Bar 68, Jyväskylä
08.12. Kotiteollisuus - Lutakko, Jyväskylä


Onko kukaan laudalta suuntaamassa samoihin kekkereihin?

edit: niin ja Puolalaisen Riversiden marraskuinen Nosturin keikka jää pakosti väliin ja sekös harmittaa!
edit2: Heaven Shall Burn peruutti, mutta tilalle parempi Insomnium.
77  Yleinen / Vapaa sana / Re: Ketä julkkista muistutat? : 25.09.2007 20:30
73%: John Deacon (en koskaan ole kuullutkaan)
72%: Peter Weller (kuka ihme tämäkin on?)
64%: Denise Richards (ei taaskaan mitään hajua, kuka on kyseessä)

Deacon on demobändi Queenin basisti, Weller itse Robocop ja Richards yksi Hollywoodin paskimpia näyttelijöitä.

Itse olen joskus aikoja sitten tehnyt tuon MyHeritagen testin, mutta ei sieltä tullut ensimmäistäkään minulta näyttävää ihmistä. Silloin kun Dawson's Creek pyöri vielä TV:ssä niin joiltakin kavereilta tuli kommenttia että näytin Paceyltä.
78  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Mitä TV-sarjoja aiotte seurata syksyllä -07? : 24.09.2007 19:32
Kirjoitan hieman offtopic, mutta en viitsi aloittaa uutta aihetta koska tämä sarja ei varmasti aiheuta keskustelua.

John from Cincinnati

Sarjan luojana on aikaisemmin mm. NYPD Bluen ja Deadwoodin kehitellyt Emmy-palkittu David Milch. Taustalla jenkkien laadukkain kaapelikanava HBO. Henkilöhahmoja on melkoinen läjä ja tunnettuja näyttelijöitäkin muutama. Beverly Hills 90210:n Dylan (Luke Perry), Pulmusten Al Bundy (Ed O'Neill) sekä Boogie Nightista ja Magnolista tuttu, aina loistava Luis Guzmán. Näistä aineksista luulisi saavan väkisinkin kokoon vähintään kelvollisen tuotoksen. Sarja on kaikesta huolimatta aivan uskomattoman surkea tekele. Sarjaa näytettiin kokonaiset 10 jaksoa (9 liikaa) ennenkuin HBO:lle riitti ja touhu lopetettiin.

Juonesta ei saanut mitään käsitystä. "Tarina" pyöri kaiketi hajalla olevan surffariperheen ympärillä. Välillä käytiin jossain merkillisessä motellikuvioissa. On huutavaa äitihahmoa, huumeisiin menevää poikaa, televisiohistorian surkeimmasta näyttelijäsuorituksesta vastaavaa pojanpoikaa, ainakin yksi homo, jollain oli jotain parantavia voimiakin, yksi aikuisviihdenäyttelijä jne. Jotain yliluonnollista touhua tähänkin yritettiin pistää sekaan, sehän on nykyään aika pop.  Kun sarjan nimihahmokin on typerä ja ärsyttävä niin en voi kun ihmetellä mitä David Milchillä on ollut mielessä. Oliko mies niin vittuuntunut Deadwoodin lopettamisesta että "kosti" HBO:lle tekemällä tämän.

Onhan näitä Aliaksia ja muita jotka ovat täysin ala-arvoisia tv-sarjoja, mutta katsokaa pari ensimmäistä jaksoa tästä ihan huviksenne. Ei tällaista voi olla olemassakaan.
79  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Big Brother 2007 : 24.09.2007 18:51
Toisaalta taas luulisin, että oikeasti fiksut ihmiset pysyttelevät BB:n kaltaisesta ohjelmasta kaukana ja näin ohjelmaan siivilöityy tyhjäpäitä.

Kuulin että joku näistä tyhjäpäistä kuvitteli lieden säätönappuloiden numeroinnin merkitsevän minuutteja... Tervetuloa elämään! On toki kaikkien kannalta parempi että näin uusavuttomat ihmiset ovat suljetussa, valvotussa ja periaatteessa turvallisessa ympäristöstä.
80  Yleinen / Vapaa sana / Re: UFEA Mestareiden Liiga 07/08 : 18.09.2007 17:19
Oma suosikkijoukkueeni on Arsenal, joka yllättäen johtaa Valioliigaa tappioitta.
Itse olen kannattanut Arsenalia nyt jotakuinkin 13-14 vuotta. Valioliiga on tuloksellisesti lähtenyt komeasti käyntiin kun ainoa pistemenetys tuli "rugbyottelussa" Blackburnia vastaan. Kuten Melfice jo totesi Arsun materiaali on aivan liian kapea todelliseen mestaruusjahtiin, mutta ilman suurta loukkaantumissumaa luulisi paikka neljän joukosta irtoavan Valioliigassa. Mestareiden liigassakin pitäisi olla saumoja vähintään kahdeksan joukkoon.

Joukkueen maalivahtipeli on ollut alkukauden täysin ala-arvoista mikä ei valitettavasti tule yllätyksenä. Lehmann antoi heti kauden alkuun kaksi täydellistä lahjamaalia ja paria asiallista torjuntaa lukuunottamatta ovat otteet olleet todella epävarmoja. Jenssin (henkisenkin) loukkaantumisen jälkeen Almunia on pelannut paremmin mutta liikaa haparointia edelleen. Nuorta Fabianskia tuskin päästetään vielä tolppien väliin paitsi ehkä cupissa. Hyvä ykkösvahti tarvittaisiin.

Puolustajien ollessa terveinä saadaan kentälle ihan kelvollinen nelikko, mutta 1-2 pelaajan puuttuessa tulee ongelmia. Sagna vaikuttanut vaihteeksi sentään kohtuu onnistuneelta hankinnalta. Viime liigapelissä oli toppareita jalkeilla kokonaista yksi, että kyllä kannatti päästää Djourou lainalle. Onneksi vastassa oli vain Tottenham.

Keskikentälle riittää päteviä pelaajia, kysymys onkin siitä kuinka hyväksi nuorten yhteispeli saadaan, otteet kun viime kaudella olivat varsin ailahtelevia. Fabregas on vain huikea pelaaja. Ehdottomasti lahjakkain futaaja tästä nuoresta polvesta, johon kai voidaan laskea Rooneyt, korkokenkä-Ronaldo, kourallinen Argentiina "uusia maradonia" ja mitä näitä muita nyt on.

Hyökkäyksessäkään ei juuri laajuudella juhlita. Van Persie, Ade, Eduardo, Walcott ja Bendtner. Potentiaalisia avauksen miehiä siis vain kaksi kun brassikroati vielä totuttelee joukkueeseen ja teiniosastolle annetaan korkeintaan jämäminuutit.

Kunhan vain Wengerille nyt tyrkätään se uusi sopimus allekirjoitettavaksi niin joukkueen tulevaisuus vaikuttaa varsin hyvältä. Pelkään pahoin jos syystä tai toisesta Wenger ei enää jatka, että uusi manageri ei osaa jatkaa ranskalaisen työtä vaan tämä koko "nuorennusleikkaus" menee reisille. Joukkuetta on kuitenkin rakennettu selkeästi pidemmän kaavan mukaan ja vasta 2-3 vuoden päästä ruvetaan näkemään onnistuttiinko.

edit: unohtui sanoa että Mestareiden liigassa sympatiseeraan ja seuraan mielenkiinnolla myös Lyonia.
81  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Big Brother 2007 : 11.09.2007 23:08
Hesarin blogi kertoo ohjelmasta kaiken oleellisen.
82  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Keikkatriidi : 10.09.2007 15:02
En tiedä täysin miksi, mutta jossakin House of Sleepin ja Summer's Endin tienoilla aloin olla varsin heikossa hapessa. Päähän tuli mukava sumenemisefekti, jonka takia kaaduin pariin otteeseen ja hoipertelin sivulle istumaan, jossa pää selvisi kymmenisen sekunnin istumisen jälkeen.

Näköjään Lanttukin oli sitten aika lähettyvillä tai ainakin siinä metrin päässä joku henkilö tipahti keikan loppupuolella ja ohjailtiin siitä taaemmaksi.
83  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Keikkatriidi : 09.09.2007 17:53
080907 Amorphis @ Lutakko

Ihan hyvällä ja leppoisalla fiiliksellä näytti bändi olevan liikenteessä. Joutsen liikehti ja pyöritti komeaa tukkaansa kovemmalla tempolla kuin kevään keikalla ja muutenkin touhu näytti pirteämmältä kuin viimeksi. Paria Talesin ja Elegyn aikaista biisiä jäin kaipaamaan, mutta onneksi uusimman levyn biiseistä muutama toimi huomattavasti paremmin livenä kuin levyllä. Kyllä niillä hiki irtosi sekä lavalla että loppuunmyydyssä salissa. Avatarista päätellen Turilas taisi heilua sivullekirjoittaneen vieressä keikan loppupuolella. Biisilista on heikon muistini varassa ja järjestys saattaa olla mitä on, mutta tähän suuntaan ainakin edettiin...

1. I of Crimson Blood
2. A Servant
3. The Smoke
4. Two Moons
5. Against Widows
6. Leaves Scars
7. Weaving the Incantation
8. Shaman
9. Her Alone
10. Into Hiding
11. Silent Waters
12. Alone
13. The Castaway
----------------------------------
14. Towards and Against
15. My Kantele
16. House of Sleep
----------------------------------
17. Summer's End
84  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Levyostokset : 06.09.2007 11:35
Viimeisen puolentoista viikon ostoksia.

Amorphis - Silent Waters. Parin ensimmäisen kuuntelun jälkeen tästä ei jäänyt mitään mieleen. Pikkuhiljaa biisit alkaneet toimia paremmin, mutta ei tämä vielä ole Elegyn tai Eclipsen veroiseksi noussut. Lauantaina kuitenkin keikalle katsomaan miten uudet biisit toimii livenä, toivottavasti bändi on kovemmassa tikissä kuin keväällä.

The White Stripes - Get Behind Me Satan. Tästä piti ostaa japsien limited edition kun huomasin että sitä löytyy vieläkin myynnistä. Normiversioon verrattuna tässä on parit bonusbiisit sekä dvd jolta löytyy kolme musiikkivideota ja Walking with a Ghost ääniraita. White Stripesilla on aina törkeän hienoja videoita, joten niiden takia tämäkin piti hankkia.

The White Stripes - You Don't Know What Love is (You Just Do as You're Told). Jonkin sortin White Stripes "keräilijänä" piti tästäkin tulevasta sinkusta tilata kumpikin seiskatuumainen. Toivottavasti ensi viikolla saapuvat.

CMX - Talvikuningas. Eilenhän tämä tuli ja pelonsekaisin tunnelmin odotin levyä. Discopoliksesta alkaen CMX on mielestäni tehnyt vuoronperään "ihan ok" levyjä ja loistavia levyjä. Tätä kaavaa noudattaen tällä kertaa piti olla vuorossa loistava levy. Parin kuuntelun jälkeen tämä oli vielä sitä ihan perus CMX:ää, mutta nyt kun kierroksia on 5-6 takana niin levy tuntuu paranevan jokaisen kuuntelun jälkeen. Numeroni on 2085.

Porcupine Tree - Nil Recurring. Alkuvuoden Fear of a Blank Planet oli jälleen niin loistava PT albumi, että piti tämäkin ep tilata jo ennakkoon. Julkaisu vasta syyskuun lopulla.
85  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Mitä TV-sarjoja aiotte seurata syksyllä -07? : 26.08.2007 19:15
Syksyllä tulee seurattua luultavammin vain Heroesin ja Dexterin kakkoskausia. Heroes on tähän asti ollut laatusarja, mutta kakkoskausi näyttää jäädäänkö yhden kauden ihmeeksi (kuten Prison Break). Tuskin kuitenkaan. Loppuvuoden Heroes Origins saattaa olla mielenkiintoinen lisäys sarjaan tai ainakin spinoffin ensimmäinen kiinnitys Kevin Smith on sellainen.

Dexter on kuitenkin Heroesia pykälän sympaattisempi tapaus. Ensimmäinen kausi oli hyvä ja kakkoskauden kaksi ensimmäistä jaksoa antavat odottaa jatkosta vieläkin parempaa tai ainakin asetelma on helvetin herkullinen. Michael C. Hall on nimiroolissa erinomainen, mutta henkilökohtainen suosikkihahmoni on ehdottomasti Doakes. Mustaa (tai verenpunaista) huumoria, monipuolinen hahmogalleria, mielenkiintoinen taustatarina, tyylikäs toteutus... Kymmenen pistettä.
86  Yleinen / Vapaa sana / Re: Yleisurheilun MM-kisat 25.8-2.9, Osaka 2007 : 23.08.2007 10:37
IAAF on pistänyt pystyyn Osakan kisoihin liittyvän "veikkauspelin". Pelissä valitaan joukkueeseen kymmenen nais- ja kymmenen miesurheilijaa (plus neljä viestijoukkuetta). Valinnat täytyy tehdä kuitenkin niin että jokainen urheilija edustaa eri maata.

Osakan kilpailuissa pistesijoille yltävät saavat tässä skabassa pisteitä, myös kisa- ja maailmanennätyksistä heruu pisteitä. Peliin voi pystyttää oman liigan, jos Laudalta löytyy edes jonkin verran osallistujia.

Touhu on ilmaista, mutta pitäkäähän kiirettä niin ehditte ensimmäisestä kisapäivästä lähtien mukaan.
87  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 15.08.2007 11:49
Another Code: Two Memories

Millaisia mietteitä pelistä? Minun on kanssa pitänyt tuo hankkia, lähinnä Hotel Duskin innoittamana, mutten ole vielä sitä uskaltanut ostaa. Nyt sen saisi EB Gamesista edullisesti käytettynä ja sen ostaminen himottaa paljon. Onko se siis ostamisen arvoinen?

Käytettynä tai muuten vain halvalla ihan hyvä ostos, mutta täyteen hintaan ei. Muutamat puzzlet hyödyntää DS:n ominaisuuksia nerokkaasti. Kiva pieni seikkailu, mutta harmittavan lyhyt. Hotel Duskia en ole pelannut, joten vertailu ei minulta onnistu.

Itse voisin Another Coden myydä pois jos ostaja löytyy.
88  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Mitä telkusta tulee? : 09.08.2007 19:45
Tänään kolmosella klo 22.30.

2000-luvun ehkä paras elokuva.

89  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Linkkiketju : 30.07.2007 17:36
http://www.youtube.com/watch?v=6X04wZpqx3U

Tämä voi olla tuttu monelle, mutta kuitenkin pieni pätkä Robin Williamsin stand up keikalta. Skotti keksii golfin. Huvittavaa kamaa.
90  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 19.07.2007 21:53
Viikon tai puolentoista katselut.

Bandidas (2006)
Ohjaus: Joachim Rønning ja Espen Sandberg
Näyttelijät: Salma Hayek, Penelope Cruz, Dwight Yoakam ja Steve Zahn

Turhanpäiväinen toimintakomediahömppä joka on tehty vain siksi että ystävykset Salma ja Penélope on saatu samaan leffaan koheltamaan.
O

Harsh Times (2005)
Ohjaus: David Ayer
Näyttelijät: Christian Bale, Freddy Rodriguez ja Eva Longoria

Ohjaajana tässä on loistavan Training Dayn kirjoittanut David Ayer, mutta ei päästä Training Dayn tasolle missään vaiheessa. Turhan ennalta-arvattavaa touhua vaikkakin ihan tyylikkäästi toteutettu. Christian Bale on ehdottomasti omia suosikkinäyttelijöitä ja vaikka periaatteessa ihan hyvin tässäkin vetää oman roolinsa niin minun korvaan valkoisen miehen "whad up dawg" tyyliset jutut ei oikein toimi.
OOO

Children of Men (2006)
Ohjaus: Alfonso Cuarón
Näyttelijät: Clive Owen, Michael Caine, Julianne Moore ja Claire-Hope Ashitey

En pidä Clive Owenista. Maailman nuorin ihminen kuolee... 18 vuotiaana. Naiset eivät ole onnistuneet synnyttämään lapsia 18 vuoteen ja ihmiskunnan tulevaisuus on uhattuna. Theo (Owen) lähtee reissun päälle parin aktivistin, joista toinen sattuu olemaan hänen exä (Moore), ja nuoren naisen (Ashitey) kanssa. Mukaan mahtuu Cainen esittämä kannabisviljelijä ja pari aktivistia lisää. Pitkiä otoksia ja saumattomia leukkauksia. Uskomattoman hieno ja tyylikäs ja nimenomaan kuvaajansa elokuva. En edelleen pidä Clive Owenista.
OOOO½

Shooter (2007)
Ohjaus: Antoine Fuqua
Näyttelijät: Mark Wahlberg, Michael Peña, Danny Glover ja Kate Mara

Wahlbergin esittämä Swagger, armeijan entinen tarkka-ampuja, houkutellaan mukaan suunnittelemaan presidentin salamurha. Ei siis murhaamaan vaan estämään mahdollinen murha tapahtumasta. Ylläri pylläri hommat menee reisille ja pian poliisi, FBI ja kaikki muutkin ovat jahtaamassa Swaggeria. Tarina ei ole sieltä kuningas ideat -kansiosta, mutta yllätyin todella positiivisesti lopputuloksesta. Reiluun puoleen väliin leffa onnistuu erittäin hyvin pitämään jännitystä yllä, mutta sitten revetään perinteiseen ramboiluun, josta ei ole paluuta. Brokeback Mountainissa mukana ollut Kate Mara on kissa!
OOO½

Hot Fuzz (2007)
Ohjaus: Edgar Wright
Näytteijät: Simon Pegg, Nick Frost, Jim Broadbent ja Timothy Dalton

Hot Fuzz on ohjaaja Wrightin ja käsikirjoittaja-näyttelijä Peggin kolmas yhteinen projekti. Ensimmäinen oli hauska britti-sitcom Spaced ja toinen zombiekomedia Shaun of the Dead. Tällä kertaa paneudutaan poliisi- ja toimintaleffojen ytimeen. Nicholas Angel (Pegg) on lontoolainen superpoliisi. Hän on itseasiassa niin hyvä että saa muut Lontoon poliisit näyttämään huonoilta. Siksi Angel saakin siirron landelle, rauhalliseen Sandfordiin. Yllättäen rauhallisessa kylässä alkaa tapahtua ihmishenkiä vaativia onnettomuuksia.

You're off the fucking chain!

Aivan kuten Shaun of the Deadissä niin tälläkin kertaa piruillaan genren kliseille ja kierrätetään klassikoista tuttuja kohtauksia ja repliikkejä. Leffasta löytyy kymmenittäin hienoja oivalluksia, joista osa aukeaa vasta kommenttiraitaa ja infotekstitystä seuraavalle. Kokonaisuutena erittäin viihdyttävä ja hauska toimintakomedia.
OOOO½

Crank (2006)
Ohjaus: Mark Neveldine ja Brian Taylor
Näyttelijät: Jason Statham, Amy Smart, Dwight Yoakam ja Jose Pablo Cantillo

Stathamin esittämä hitman myrkytetään aineella, joka tappaa jos miehen syke laskee liikaa. Edessä on siis puolitoistatuntia sykettänostattavaa toimintaa. Juostaan, tapellaan, ammutaan, kaahataan autolla, vedetään kamaa, naidaan keskellä ihmisjoukkoa, ammutaan ja tapellaan vähän lisää. Jatkuvia leikkauksia ja kuvakulmat on milloin missäkin. Armoton vauhti päällä kokoajan ja touhussa ei ole järjen hiventäkään. Tämä jatkuva "aahahaha mitä vittua?" fiilis tekee leffasta jollain tavalla kiinnostavan.
OOO½

+ joitakin jo ennestään nähtyjä: House of Wax, Pan's Labyrinth, The Prestige jne.
Sivuja: 1 2 [3] 4
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines