Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 63
Tulostusversio
Aihe: Viimeksi nähtyjä elokuvia  (Luettu 482549 kertaa)
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #420 : 22.05.2008 12:31 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Etkö muka itkenyt ja huutanut buddhaa ja saatanaa loppukohtauksien aikana :o

Nojoo eihän tuo kaikille uppoa, mutta itse näin leffan vasta vuosi sitten ekaa kertaa ja ei sitä turhaan klassikoksi kutsuta.

Siinäpä yksi Blue-Ray julkaisu joka oikeasti tulee joskus hommattuakin.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #421 : 22.05.2008 12:49 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili no siis se rutgerin dialogi ennen kuolemaa olikin liikuttava kuten koko kuolinkohtaus mutta sen jälkeen tuleva voiceover ei sovi siihen lainkaan kun ford miettii itsekseen jtn diibadaabaa.
tuo kohtaus on paljon tehokkaampi siinä versiossa jossa nuo mietteet on jätetty pois.
eikä se alkuperäinen tyypillinen onnellinen loppukaan mitenkään kovin hyvin sovi mutta ei se oikeastaan häirinnytkään.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #422 : 22.05.2008 13:39 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Siis oliko muka tuossa Final Cutissa vielä niitä vitun voice-overeita??
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #423 : 22.05.2008 13:50 »
Cocki Destoroyah Jäsen Viestejä: 231 Basaaripisteet: 2 Profiili Tänään tuli katottua mahtava klassikko... Witchfinder General!
Kyseistä elokuvaa en ollut ennen nähnyt ja kuitenkin olen suuri doom-metal fani joten tämä elokuvahan oli pakko nähdä. Elokuva on siis vuodelta 1968 ja se kertoo 1600-luvun noitavainoista. Tämän elokuvan avulla kyllä älyää miten sairaita ne noitavainot ovat olleet.. Kaikki kohdat eivät ole todellakaan kovin lapsille suositeltavia. Suosittelen elokuvaa kaikille jotka tykkäävät verestä ja ihmisten paistamisesta! :)
Allekirjoitus näkyy kaikkien lähettämiesi viestien alla. Voit käyttää BBQ kastiketta.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #424 : 22.05.2008 14:00 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili
Siis oliko muka tuossa Final Cutissa vielä niitä vitun voice-overeita??

ei ollut eikä vissiin ole siinä ekassakaan directors cutissakaan.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #425 : 22.05.2008 14:22 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Lainaus
no siis se rutgerin dialogi ennen kuolemaa olikin liikuttava kuten koko kuolinkohtaus mutta sen jälkeen tuleva voiceover ei sovi siihen lainkaan kun ford miettii itsekseen jtn diibadaabaa.
tuo kohtaus on paljon tehokkaampi siinä versiossa jossa nuo mietteet on jätetty pois.

No tuosta nyt vaan sai sellaisen kuvan, että juuri näit voice-over version. Ja kun kysyin, että eikö leffa ollutkaan parasta ikinä niin tuolla vastasit siihen?????
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #426 : 22.05.2008 15:08 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili siis katsoin eilen kolme versiota siitä.
final cutin, alkuperäisen usa teatteri version vuodelta 1982 ja work print version.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #427 : 22.05.2008 20:42 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili The Elephant Man

Huh, olipahan vaikuttava leffa.

Tunnelma ei ole samalla tavoin jatkuvan piinaava ja epämielyttävä kuin Lynchin muissa elokuvissa, vaan mukavan siedettävä, vaikkakin lynchmaisessa miljöössä ja äänimaailmassa (ujeltava tuuli, teollisten koneiden pauke, jne.). Leffa aukeaa myös huomattavasti helpommin kuin Lynchin myöhempi tuotanto, joten ei kannata aristella ennakkoluulojen takia.

Samalla aikaa surullisimpia ja kauneimpia leffoja, joita olen nähnyt. Ja elefanttimies on ehkä sympaattisin hahmo ikinä.

5 / 5


Before Sunrise

Kaksi ventovierasta kohtaa Wieniin menevässä junassa ja päättää viettää yhteisen illan kaupungissa, ennen kuin kumpikin jatkaa matkaansa eri suuntiin. Kiteytettynä: Lost in Translation Euroopassa.

Hyvät näyttelijät, elämänläheisyys ja hienot maisemat. Pidin kovasti.

4,5 / 5

The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #428 : 23.05.2008 12:15 »
Ramen Soup "Done in three minutes!" Jäsen Viestejä: 110 Basaaripisteet: 1 Profiili



Before Sunrise

Kaksi ventovierasta kohtaa Wieniin menevässä junassa ja päättää viettää yhteisen illan kaupungissa, ennen kuin kumpikin jatkaa matkaansa eri suuntiin. Kiteytettynä: Lost in Translation Euroopassa.

Hyvät näyttelijät, elämänläheisyys ja hienot maisemat. Pidin kovasti.

4,5 / 5



Tuo onkin hyvä leffa. Kun kerta tykkäsit, niin tästähän on muuten jatko-osakin nimeltään "Before Sunset", jossa elokuvan pariskunta tapaa vuosien jälkeen uudelleen. Ilmeisesti saanut hyvätkin arvosanat. Pitäisikin ihan mielenkiinnosta katsoa itsekin jatko-osa, kun jäi kalvamaan tuo Before Sunrisen loppu.
"Aa sie nii kaunis, noin no ällee haalistu ku haaveisii sie vaa hukut sil’ aah! - eellä onni on, sinua kiin’ ei saa!"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #429 : 23.05.2008 12:27 »
tuhis Vieras Before Sunrise oli erittäin hyvä eikä jatko-osa ei ollut mitenkään huono. Se oli jopa ihan hyvä. Henkilökemia toimi edelleen ja sanailua seurasi ihan mielenkiinnosta. Elokuva ei kuitenkaan saanut niin hyvälle tuulelle kuin ensimmäinen osa jonka päällimmäisiksi meriiteiksi listaisin eräänlaisen innostuneisuuden ja toiveikkuuden. Ehkä se on elämän hinta ja nuorena sitä on avoimempi mahdollisuuksille jotka iän karttuessa unohtuvat ja sitä sulkeudutaan omaan arkeen. Tässä valossa elokuva on ihan onnistunut katsaus siihen minkälaista on nähdä sitä nuoruuden kajoa, vaikkei henkilöhahmot tosiaan mitään keski-ikäisiä olekaan :)


EDIT:

Tässä nouseisessa yriteltiin katsella Chuck Norriksen Invasion U.S.A.

Ei voinut. Ei pystynyt. Harvoja leffoja tulee lopetettua kesken, mutta hitto vieköön, ihan surkeata sontaa. Tuossa on edessä tuo leirittelyviikonloppu kun kaveriporukalla mennään rötväämään saunomaan kokkaamaan ja ryyppäämään jne, niin on siinä sitten pääkokkauksen jälkeen tapana ollut katsoa huono leffa. Kaveri oli onnistunut saamaan Chuckin Forest Warriorin josta IMDb kertoo näin:

John McKenna is a spiritual being who is able to transform into bear, wolf or eagle. He lives in the forests of Tanglewood and has dedicated his life to protect them. One day a gang of evil lumberjacks led by Travis Thorne arrive Tanglewood to chop the forest down.

Invasionilla ei tuntunut olevan mahkuja pahoille metsureille ja ajattelin sitten katsoa, mutta harmittaa nyt että maksoin tästä yli 5 euroa. Kenties joskus katson loppuun.


« Viimeksi muokattu: 23.05.2008 23:05 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #430 : 23.05.2008 23:40 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
....niin on siinä sitten pääkokkauksen jälkeen tapana ollut katsoa huono leffa.
Seuraavalla kerralla Story of Ricky eli Riki-Oh, enkkusubeilla ja alkuperäisellä ääninäyttelyllä. Ei petä, takaan sen.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #431 : 24.05.2008 12:37 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
....niin on siinä sitten pääkokkauksen jälkeen tapana ollut katsoa huono leffa.
Seuraavalla kerralla Story of Ricky eli Riki-Oh, enkkusubeilla ja alkuperäisellä ääninäyttelyllä. Ei petä, takaan sen.

MITÄ!?
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #432 : 24.05.2008 14:35 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Siivosin taas yhden luurangon kaapistani katsomalla Vanilla Sky. Päräyttävää matskua. Nyt tekisi kovasti mieli tsekata vertailun vuoksi se espanjalainen orkkisfilkka, kun hassun sattuman vuoksi se on parikin kertaa viimeaikoina sattunut Canalilla kohdalle. Toivottavasti löytyy vielö ohjelmistosta.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #433 : 24.05.2008 14:48 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Atonement

Atonementin voi karkeasti jakaa kahteen puoliskoon: fantastiseen ja... no vähemmän hyvään. Ensimmäiset 50 minuuttia ovat häkellyttävän liimaavaa, tunnepitoista ja intohimoista draamaa. Ilmassa leijuu uhkaa.  Kohtaukset pitävät otteessaan pettämättömästi.

Mutta sitten notkahtaa.

Tyylinmuutos on raju, eikä niinkään toimiva. Ote yksinkertaisesti lipeää.  Onneksi loppuosuus nostaa taas elokuvan laadullisesti hyvälle tasolle. Loppu on sekä tunnepitoinen, että yllättävä. Kaukana Hollywoodin peruskaurasta.

Alku ja loppu ovat niin vahvoja, ettei jälkimmäinen hallitseva osuus pilaa Atonementia, vaikkei se pidäkään otteessaan niin hyvin kuin muu elokuva.

Keiran pitäisi syödä joskus. Näyttävä nainen, mutta laihdutuksessa on menty liian pitkälle. Ei ole terveellistä tuollainen.

4/5
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #434 : 27.05.2008 22:11 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW 3:10 to Yuma

Laadukkaita länkkäreitä ei nykyään kasva jokaisen puun oksalla. 3:10 to Yuma on sitten Open Rangen tämän hienon genren parasta antia.

Christian Bale ja Russel Crowe samassa elokuvassa! Miten paljon karismaa edes mahtuu yhteen leffaan? Tämä kaksikko kannattelisi millaista elokuvaa tahansa harteillaan.  Miehet ovat ottaneet roolihahmonsa hienosti haltuun ja vetävät mainiot roolisuoritukset. Balen ja Crowen yhteisissä kohtauksissa tekee mieli lähes taputtaa.

Elokuvassa on monikin asia tehty varsin hyvin. Oikeastaan vain juoni äityy loppupuolella hivenen epäuskottavaksi - ainakin tietyistä näkökulmista katsottuna. Tulee tunne, että käsikirjoituksen kanssa olisi kiirehditty hiukan. Lopussa elokuvan hahmot nimittäin käyttäytyvät varsin oman luonteensa vastaisesti. Tulitaistelut eivät nekään tarjoa ikimuistettavia asetelmia, tyyliin Once Upon a time in the West tai The Good, the Bad and the Ugly. Reikäraudoilla paukuttelut ovat enemmänkin pikaista räiskyttelyä kuin tunnelmallista, suurien tunteiden kyllästämää kuolonkilpaa.

Karismaattiset näyttelijät, hienot ympäristöt ja se genren harvinaisuus vetää kuitenkin suun hymyyn. Onhan tässä vikoja, mutta eihän tälläisestä nauttimatta voi olla!


4/5
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #435 : 27.05.2008 23:19 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili
Atonement on kyllä todella hyvä leffa. Jännällä tavalla uhkaava ja kaunis samaan aikaan. Itse tykkäsin myös väliosasta mutta lopetus räjäytti todellakin pankin. Erittäin taitavasti koottu paketti. Tunnelmanluojana oli ihan mahtavasti käytetty kirjoituskoneen ääntä scoressa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #436 : 02.06.2008 15:56 »
tuhis Vieras


Yllättävän hyvä! Paskaahan tämä tietysti oli, mutta suorastaan taidetta verrattuna valtaosaan Chuckin leffoista joita ei katsele hullukaan. Arska on FBI:stä monotettu pikkukaupungin seriffi jolle vanha ystävä tarjoaa kostoreissua ja jollakin logiikalla paluuta FBI:hin rytkeitten jälkeen.

Pari aika hyvää heittoa joista järjettömin oli se kun paikallinen jepari kyseli Arskan peitenimen Joseph P. Brennerin P-kirjaimen tarkoitusta ja Arska totesi pontevast hetken mietittyään... PUSSY!

Toinen kova oli alussa kun holistivaimo mekkaloi ja leipoi kännissä kakkua ja Arska sitten paheksuvasti totesi "you shouldn't drink and bake".
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #437 : 03.06.2008 08:24 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Arska on kuningas. Tässä tuli vähän aikaa sitten nousuhumalassa katsottua parhaita paloja maailman tiukimmasta toimintapläjäyksestä True Liesista. Tippa tulee linssiin kun tätä pätkää muistelee. Arska on kunnossa, läppä lentää, toiminta on hulvattoman hienoa ja toimivaa ja erikoistehosteet sekä tuotanto-arvot omaa luokkaansa. Bill Baxton tekee ikimuistoisen roolin luuseri-agenttina joka vokottelee Arskan vaimoketta... big mistake.

Reväytin myös vatsalihaksen kun kysyin kaveriltani (TK tietää keneltä), että muistatko kun tässä leffassa oli joku oudon niminen terä-ase, jolla Arska tappaa sen kiduttaja hyypiön? No vastaus tuli jostain kymmenen vuoden takaa ja kuin apteekin hyllyltä. Pattersonin Trokari.

Terve.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #438 : 03.06.2008 08:27 »
tuhis Vieras True Lies on T2:n jälkeen varmaankin Arskan paras. Se on jopa oikeasti nautittava leffa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #439 : 03.06.2008 16:57 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili
True Lies on T2:n jälkeen varmaankin Arskan paras. Se on jopa oikeasti nautittava leffa.

Quoted.

Mitä muutakaan voi odottaa maailman parhaalta toimintaelokuvien ohjaaja James Cameronilta, joka ohjasi noiden kahden lisäksi mm. Aliensin.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #440 : 03.06.2008 19:28 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Leffakesää vietetään tänä vuonna, sillä ideana olisi muun muuassa katsella rästissä olevat leffat sekä tutustua pitkästä aikaa Canal +:n tarjontaan. Nyt kun toista kunnon lomapäivää vietetään, on kolme leffaa takana.

From Dusk till Dawn

Kyseessä on tietyllä tapaa yksi häröimmistä leffoista mitä olen nähnyt, mikä jopa hieman söi katselua iloa. Elokuvahan on jonkin sortin mustalla huumorilla varustettu toimintaleffa, jossa on vieläpä jonkin verran laimeita kauhuelementtejä. Itse huumori upposikin minuun suht koht hyvin ja meininki maittoi, kunnes mukaan heitetään lopulta täysin odottamaton juonenkäänne. Koko leffaa kyseinen kohta ei pilannut, itse asiassa joidenkin mielestä koko käänne saattoi piristää leffaa entisestään, mutta itse hieman jopa petyin. Leffan alku antaa yksinkertaisesti ymmärtää jotain aivan muuta, ja minä peräti pidin leffan alusta. No aina ei voi voittaa.

Leffan pituudesta on pakko kyllä antaa kiitosta. Puolitoista tuntia on juuri sopiva pituus tällaiselle aivojennollaus viihteelle. Jos siis moisen taidon omaa rennon asenteen lisäksi, niin voin peräti suositella tätä teosta muidenkin katseltavaksi.

From Dusk till Dawn II: Texas Blood Money

Ennakkoluulot olivat tätä leffaa kohtaan kovat eikä syyttä. Se on jatkoa elokuvalle, josta on oikeastaan todella paha lähteä juonta jatkamaan. Mitä siis tehdään? Otetaan läjä uusia hahmoja ja muistetaan edellistä osaa vain yhdellä lauseella!

Jo Quentin Tarantinon sekä George Clooneyn poissaolo tuntui ylitsepääsemättömältä viimeistään siinä vaiheessa kun uusi pääosassa heiluva joukkio on esitelty. Yksikään hahmoista ei ole kiinnostava, oikeastaan jokainen on täysi klisee aina pakollisesta kovis lihaskimpusta jokaisen syrjimään luuseriin. Vielä kun elokuvassa pääpaino on loppujen lopuksi selviytymisellä, on jossain menty metsään.

Huumoripuoli elokuvasta katosi täysin hahmojen myötä. Muutama laimea vitsi löytyy toki, mutta niistä yksikään ei oikeastaan edes hymyilyttänyt. Voi kylläkin olla, ettei leffaa ole aivan minulle tarkoitettu, sillä en onnistu millään nähdä hauskuutta siinäkään, että puolet ajasta taustalla kuuluu pornoleffasta tuleva naisen voihkina.

Kyseessä on siis yksinkertaisesti huono elokuva meikäläisen makuun, mikä saakin pelkäämään kolmannen osan laatua entisestään. Sekin pitäisi vilkaista joskus...joskus... joskus........

Jackie Brown

Tarantinon leffat maittavat minulle suurimmaksi osaksi. Kill Billit, Reservoir Dogs sekä Pulp Fiction olivat oikeasti hyviä, joten Jackieltä odotin vähintään jonkin verran viihdyttävyyttä. Kuitenkin kyseinen leffa oli tähän astisista tylsin, muttei kuitenkaan toivoton tapaus. Elokuva vaati hieman keskittymistä, jonka kanssa minulla on välillä ongelmia, mutta pysyin silti suhteellisen hyvin kärryillä. Siltikin suuri osa leffasta oli aika tylsää katseltavaa ja tositoimiin päästiinkin hieman yli puolenvälin jälkeen.

Osa hieman laimeasta mausta leffaa kohtaan saattoi syntyä siitä, että olen katsonut todella paljon  toimintaleffoja viimeaikoina, ja tätä genreähän Jackie Brown ei edusta. Suuri osa ajasta käytetään suunnitteluihin ja kieroiluihin, ja kun itse pääasiaan päästään, niin aseet eivät laula kuin hyvin harvoissa tilanteissa. Hahmot ovat hyvinkin tärkeässä osassa ja dialogia löytyy paljon niin tärkeää kuin turhaakin tavaraa, mitkä kuitenkin antavat jonkinsortin tietoa eri henkiöistä. Myös hahmojen erilaisuus tuo hieman vetoa leffaan.

Surkeasta leffasta ei siis ole kyse, mutta tyydyn mieluiten muihin Tarantinon tuotoksiin.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #441 : 04.06.2008 22:09 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Jackie Brown
Jackie Brown on tietyllä tavalla äärimmäisyyteen viety Tarantinon leffa, jonka pääosissa on muissakin miehen elokuvissa tavaramerkeiksi muodostuneet vahvat hahmot sekä loistava dialogi soundtrackia unohtamatta. Itse kun pidän juuri näistä osa-alueista, niin nautin myös suunnattomasti Jackiesta. Kaikkien Tarantino-fanien - ja miksei myös muiden - kannattaa katsastaa sellainen elokuva kuin Four Rooms. Se on tehty Jerry Lewisin klassisen The Bellboyn hengessä, ja Stanleytä esittävä Tim Roth loistaa neljä eri juonta yhteen punovassa elokuvassa. Viimeinen näistä neljästä "huoneesta" on siis Tarantinon käsikirjoittama ja ohjaama.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #442 : 07.06.2008 14:16 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili V for Vendetta

Leffa, joka sisältää hämärän päähenkilön ja hallituksen tai vastaavan kieroilua on kuin minulle tehty. Päähenkilö, V, on jo itsessään niin hauskan erikoinen hahmo, mutta vielä kun päälle heitetään synkähkö ja hieman kliseinenkin menneisyys, niin jopa meikäläistä kiinnostaa poliisien yritykset saada V kiinni.

Luulin alkujaan elokuvan olevan hyvinkin toimintapainoitteinen ja alku hieman moista lupailikin. Kuitenkin on sinällään hyvä, että pääpaino on lopulta suurimmaksi osaksi päähenkilön tarinassa, sillä en olisi kuvitellut katsovani leffaa näinkään innoissani jos kyseessä olisi ollut jokin tusinatoiminta. Nyt kuitenkin käteen jäi mielenkiintoinen elokuva hyvällä päähenkilöllä ja siistillä juonella. Ainut asia, mitä jäin harmittamaan oli, että "pääpahis" jäi hieman latteaksi. Onhan se ymmärrettävää, että heppu tahtoo pitää vallastaan kiinni tavalla jos toisella, mutta häneen olisi voitu paneutu hieman enemmän. No nyt ainaki jäi enemmän tilaa V:lle, ja kelpaa sekin.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #443 : 07.06.2008 14:59 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili The Mist - Usva

Pikkukylää kiusaa eräänä yönä pirunmoinen myrsky, ja seuraavana päivänä nousee hernerokkasumu jonne ihmisiä tuntuu katoavan karmeiden huutojen kera. Suuri joukko asukkaita jää loukkuun lähikauppaan, ja pian sekä usva salaisuuksineen että kanssatoverit alkavat todenteolla rassaamaan asukkaita. Mikä avuksi!?

Piti mennä katsomaan, kun ei teatterissa torstaina muutakaan pyörinyt, ja ohjaaja Frank Darabont on kuitenkin tuupannut melko tiukkaa paskaa ulos aikanaan(Green Mile ja Shawshank Redemption). Nyt parin päivän jälkeenkään en ole ihan varma pidinkö leffasta. Sen parasta antia olivat ehdottomasti suvantohetket, sillä leffan henkilökemiat, erilaiset kriisinhallintamallit, kevyt ihmispsyykeen tutkiskelu ja jännittynyt odotuksen tunne olivat mielenkiintoista ja antoisaa matskua. Mutta heti kun homma meni otusten kanssa tappeluksi, tuli sellainen ikävä deja-vu- ja myötähäpeä-fiilis. Vaan ehkä näitä purkauksia tarvittiin pitämään painetta yllä.

Kokonaisuutena Mist oli kuitenkin ihan viihdyttävä pätkä. Lopusta isot propsit(Stephen Kingille), todella vittumainen ratkaisu. Toimi.

Spoileri (osoita katsoaksesi)
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #444 : 07.06.2008 15:11 »
Japshumwaa Jäsen Viestejä: 104 Basaaripisteet: 0 Profiili
The Mist - Usva

...

Lopusta isot propsit(Stephen Kingille), todella vittumainen ratkaisu. Toimi.

Samaa mieltä paitsi että Kingillä ei ollut lopun kanssa mitään tekemistä vaan kyseessä oli Darabontin oma ratkaisu.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #445 : 07.06.2008 15:35 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
The Mist - Usva

...

Lopusta isot propsit(Stephen Kingille), todella vittumainen ratkaisu. Toimi.

Samaa mieltä paitsi että Kingillä ei ollut lopun kanssa mitään tekemistä vaan kyseessä oli Darabontin oma ratkaisu.

Kappas. Noh, oletushan se vain olikin, kun ei alkuperäisteoksesta ole mitään hajua. Vaan siinä tapauksessa entistä isompi kiitos, Darabontille vain.

Kuinkas paljon tämä sitten eroaa Kingin näkemyksestä?
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #446 : 07.06.2008 15:37 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Miekin kyllä tykkäsin Mististä ihan kivasti. Loppu hiukan mykisti ja jätti silmät seisomaan kirkkaina.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #447 : 07.06.2008 19:08 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Before the Devil Knows You're Dead

Tämä on varsin pätevä thrilleri, vaikka melko isoja ongelmia omaakin.

Mutta vahvuudetkin ovat merkittävät: Philip Seymour Hoffmanin ja Ethan Hawkin yhteispeli toimii. Kaksikolle on kirjoitettu nippu herkullisia kohtauksia. Muut näyttelijät elokuvassa jäävät näiden kahden varjoon todella pahasti.

Elokuva etenee Tarantinomaisen epäkronologisesti. Välillä tulee miettineeksi, olisiko perinteinen kerrontatapa toiminut sittenkin paremmin. Yksi elokuvan potentiaalisesti vahvimmista kohtauksista vesitetään juuri kerronnallisilla ratkaisuilla. Mutta ehkäpä se silti toimii paremmin kuin normaali, A:sta B:en etenevä kerronta, sillä kelloa ei elokuvan aikana tee mieli tähyillä.

Thrillerit elävät tai kuolevat tunnelmaansa. Tämä jää eloon; kun köysi elokuvan henkilöhahmojen kurkuissa kiristyy, huomaa katsojakin puristavansa sohvan laitaa kotonaan tiukemmin. Before the Devil Knows You're Dead rakentaa epätoivoista fiilistä mainiosti.

Niin, se juoni.  Kerrottakoon, että veljeskaksikko laatii suunnitelman rahavaikeuksien helpottamiseksi. Autuuden ja setelisäkin sijasta syntyykin kitkerä soppa, jonka seuraukset ovat veljesten perheelle kohtalokkaat...

3,5/5
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #448 : 07.06.2008 19:47 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili
Muut näyttelijät elokuvassa jäävät näiden kahden varjoon todella pahasti.

Kyllä ne Marisa Tomein tissit aika komeasti sieltä varjoista nököttivät.

Öh, mutta ihan vakavasti tuo Lumetin elokuva aika hieno oli. En nyt siitä sen suurempia kiksejä saanut enkä oikeastaan välittäisi nähdä elokuvaa toiste, mutta mielellään sen ensimmäisen kerran katsoi. Loppukin oli mukavan avoin.
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #449 : 08.06.2008 16:47 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Charlie Wilson's War

Vuokrailtiin tämmöinen pätkä viime viikolla, lähinnä pääosakolmikon(P. S. Hoffman, Tom Hanks sekä Julia Roberts) houkuttelemina, ja löydettiin näköjään viihdyttävin politiikkaleffa pitkiin aikoihin. Käsikirjoitus on sulaa kultaa, roolityöt A-luokkaa, poliittista jargonia koko vuoden tarpeiksi ja kaupan päälle vielä pilkettä silmäkulmassa. Eritoten muutamat Hanksin ja Hoffmanin yhteiset kohtaukset olivat sellaista dialogin riemujuhlaa, että teki mieli kusta hunajaa. Oli mukava pitkästä aikaa yllättyä positiivisesti.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Sivuja: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 63
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines