Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
 51 
 : 16.05.2022 11:52 
Aloittaja Andy-O - Uusin viesti kirjoittanut Ephram
Fallout 4 on aika erilainen peli survival-vaikeusasteella! Kyse on jonkinlaisesta selviytymissimusta, jossa jokaista yhteenottoa joutuu ainakin alkupuolella suunnittelemaan ja miettimään "onko tämä todella fiksuin tapa?". Vesi, ruoka, antibiootit ja muut lääkkeet muuttuvat tärkeiksi eivätkä ne ole enää pelkkää turhaa painoa repunpohjilla. Kuumotusta luo myös se, että tallentaa voi vain nukkumisen yhteydessä. Tämän rajoituksen voi halutessaan kiertää modilla, mutta en tiedä... vapaa tallentaminen voisi syödä survivalista pohjaa siltä, että vaara on kokoajan läsnä, jos ei pysy valppaana. On toki melkoista menettää tunti pelaamista siksi, että miina yht'äkkiä räjähtää vieressä, mutta minkäs teet kun menit nuuskimaan tuntematonta rakennusta ilman huolellista tutkimista. Pelaamiseen täytyy suhtautua niin, että oikeasti samoilisi tällaisessa vaarallisessa maailmassa. Ja sekös nostaa tunnelmaa ruudun takana.

Muistan, miten räiskin ensimmäisellä pelikerralla ilmeenkään värähtämättä esimerkiksi "zombilauman" kumoon melkein paikallani seisten, mutta kun niitä lähtee survivalilla katras perään, niin tulee kiire kotiin katsomaan jäikö kahvipannu liedelle.  :) Vihut toki ottavat vastaan tällä vaikeusasteella myös paljon enemmän vahinkoa, joten yhteenotot ovat lyhyitä kun viholliset eivät ole luotisieniä. Tästä tykkään myös.

Peli on survivalilla hyvin erilainen kokemus kuin normaalilla vaikeusasteella. Jos en hermojani tyystin menetä, tällä tiellä myös jatkan. Ja jos menetän, modaan mieluummin tuon vapaan tallennuksen peliin kuin vaihdan survivalista tavalliseen pelityyliin.

Ja on muuten Series X:llä aiemmin linkkaamallani 4K/60fps/ultra textures -modilla hienon näköinen peli tänäkin päivänä. Ja 5/5 gyro-tähtäys Xim Nexuksella on tietenkin myös tässäkin pelissä huikea juttu! 52 
 : 14.05.2022 18:31 
Aloittaja Scarf - Uusin viesti kirjoittanut Vin

On kyllä mainiota, miten halpaa varsinkin vanhempien pelien ostaminen Boxille on, vaikkei edes kikkailisi maa-alueiden kanssa.

Samasta syystä tykkään Steamista. Aina löytyy vanhoja pelejä mitä ei ole pelannut koskaan/aikoihin pikkurahalla.

Skyrim on ollut to do-listalla jo vuosia. Ehkä joskus tulee tartuttua.

 53 
 : 14.05.2022 18:11 
Aloittaja Scarf - Uusin viesti kirjoittanut Ephram
Vuosi on 2022, ja ostin juuri Skyrimin!  8) Tämä on kuitenkin laskujeni mukaan vasta neljäs (PS3, PS4, Switch, Series X) kerta, joten kohtuudessa on sentään vielä pysytty!

Tarkalleen ottaen, ostin Skyrimin ja Fallout 4:n, sillä löysin Enebasta bundlen, jossa on Xboxille Skyrimin uusi Anniversary Edition ja Fallout 4:n GOTY-versio. Maksoi 28 euroa, siis yhteensä. En voinut vastustaa, koska Skyrimissa tulee kaikki creation club -kontentti ja Fallout 4:stä olen aikoinaan pelannut vain peruspelin, enkä yhtään GOTY:n mukana tulevaa DLC:tä. Starfieldiäkin joutuu odottelemaan vielä varmaan ainakin vuoden verran, niin mikäs tässä on näitä ihania Bethesdan klassikoita taas tahkota.

Fallout 4:n Xbox-versioon saa muuten kytkettyä päälle 4K/60fps/PC Ultra textures -moodin 1 mb:n kokoisella modilla: https://www.youtube.com/watch?v=BrDEKLzM9Ho

Jos käyttää virallista ratkaisua ruudunpäivityksen boostaamiseen, resoluutio pysyy Series X:lläkin jostain syystä vain 1080p:ssä. Ehkä tuossa aiemmin mainitussa tavassa tulee jossain vaiheessa suorituskykyongelmia vastaan, mutta aion lähteä sillä ehdottomasti liikkeelle. Juuri muita modeja en pelin raskauttamiseksi asenna, mutta survival-pelimoodi tehnee kokemuksesta aikalailla tuoreen tuntuisen verrattuna aiempaan.

On kyllä mainiota, miten halpaa varsinkin vanhempien pelien ostaminen Boxille on, vaikkei edes kikkailisi maa-alueiden kanssa.

 54 
 : 13.05.2022 10:51 
Aloittaja Andy-O - Uusin viesti kirjoittanut Partajeesus
SSX (ps2)

Kuten ostosketjussa kirjoitin niin tämä oli aikoinaan ihan huikea kokemus kun ekan pleikkarin cool boarders 4:sta hyppäsi ssx:n demon pariin.
No nyt 21 vuotta myöhemmin pelin ongelmat iskee aika selvästi joista isoin on ruudunpäivitys joka nykii aina kun kamera kääntyy mutkissa ja mesablanca radalla ruudunpäivitys nykii muutenkin todella usein.

Ratoja on vain kuusi ja ilmeisesti sen takia kisa moodissa jokainen lasketaan kolmesti eli ensin on karsinnat ja sitten semi finaali ja finaali.
Kisoissa ei myöskään ole tarjolla restart toimintoa joten ne on pakko laskea loppuun ellei vaan palaa alkuvalikkoon takaisin.
Finaalin jälkeen on restart mahdollisuus, mutta se aloittaa sitten koko homman alusta eli taas lasketaan kolmesti.
Siinä vaiheessa kun ekat pari laskua menee hyvin ja kolmannella melkein kaikki mahdollinen pieleen niin peli alkaa muuttumaan kivasta nostalgia tripistä turhauttavaksi.
Silti tuli vedettyä Kaorilla kaikki kisat ja showoff temppuilut kullalla läpi poislukien pipedream joka on viimeinen temppuilu kisa joten ei siinä montaa tuntia mennyt. Ehkä joku nelisen tuntia.

Soundtrack on kyllä edelleen rautaa ja tässä ei myöskään tarvitse kuunnella sitä jatkuvaa "TRICKYY, IT'S TRICKY TRICKY TRICKY" toistoa.
Se alkoi vasta seuraavassa pelissä ja sitä saa kuunnella vielä jopa siinä uusimmassa ps3 pelissäkin eikä sitä voi ottaa pois päältä.
Kuinkahan paljon EA on tuon käyttämisestä maksanut kun sitä on pakko käyttää joka pelissä ykkösen jälkeen.
Niin paljon kuin mä run dmc:sta tykkäänkin niin tuo yks sample kyllä jaksaa ärsyttää kun sitä joutuu kuuntelemaan yli kymmenen kertaa yhden laskun aikana.

Pelattavuuden haastavuus tuli yllätyksenä uusimpien sarjan pelien jälkeen.
Ekat pari kisaa kannattaa lähinnä tehdä spinnejä, koska jo pelkkä frontflip lähtee todella hitaasti ja todennäköisesti pääset syömään lunta.
Hahmot myös kaatuu reippaasti helpommin joten ekat kisat oli suorastaan surkuhupaisaa katsottavaa.
Vasta ihan lopussa kun statsit alkoi olemaan maksimissa, alkoi pelattavuus tuntumaan "normaalilta".

 55 
 : 13.05.2022 10:43 
Aloittaja Scarf - Uusin viesti kirjoittanut Partajeesus
Tästä ja PS1:n X-Filesin lisenssipelistä, joka oli käytännössä pitkä interaktiivinen sarjan jakso, on kyllä jäänyt hyviä muistoja.

Mä löysin tuonkin kun edellispäivänä yritin etsiä pleikkariin jotain piuhaa jotta voisin testata vieläkö mun vanha putkitelkkari toimii.
Joskus aikoinaan taisin tuota testata joku alle puoltuntia ja sitten se vaan jostain syystä jäi. Nyt olis tarkoitus kokeilla uudestaan.
Jostain mulla on vaan jäänyt sellainen muistikuva, että tuon pelaaminen ps2:lla tai ps3:lla olisi ollut jotenkin ongelmallista, mutta en mä mitään tuollaista googlella löytänyt.
Samalla tuli löydettyä myös kaks gcon 2:sta jotka toivottavasti toimii vielä tai sitten tuli crisis zone ja time crisis ostettua turhaan. Tai voihan niitä padillakin vissiin pelata, mutta se on hullun hommaa.

Kovaa kamaa! Itsellä erityisesti tuon OG-SSX:n näkeminen vei miehen välittömästi muistoihin istumaan olohuoneen lattialle ohjainletkun päähän.

PS2-aikaa ei kyllä voita mikään. Silloin kaikki oli ennennäkemätöntä. Kaikki oli mahdollista. Todellinen seuraavan sukupolven konsoli. <3

Ihan puhtaan nostalgian takia itsekin tuon otin kun muistoissa oli se kuinka mullistava se oli kun viimeksi oli pelannut ykkös pleikalla cool boarders 4:sta.
Myös aggressive inline tuli otettua samasta syystä sillä se oli aikoinaan mun mielestä monessa asiassa parempi mitä moni tony hawk.
NBA streetista mulla ei sinänsä ole mitään erityisen kultaisia muistoja vaan muistan lähinnä sen kuinka se aluksi pisti vituttamaan huolella, mutta kun peli alkoi sujumaan niin se oli hemmetin hyvä joten nappasin mukaan kun hintaakin oli vain 6e.

 56 
 : 13.05.2022 10:22 
Aloittaja Scarf - Uusin viesti kirjoittanut Sharkie
Kovaa kamaa! Itsellä erityisesti tuon OG-SSX:n näkeminen vei miehen välittömästi muistoihin istumaan olohuoneen lattialle ohjainletkun päähän.

PS2-aikaa ei kyllä voita mikään. Silloin kaikki oli ennennäkemätöntä. Kaikki oli mahdollista. Todellinen seuraavan sukupolven konsoli. <3

 57 
 : 13.05.2022 09:48 
Aloittaja Scarf - Uusin viesti kirjoittanut Ephram
24: the game oli yllättävän hyvä lisenssipeli. Vuokrasin sen aikoinaan R-kioskilta pariksi päiväksi ja pelasin läpi muutamassa pelisessiossa. Tavoitti hyvin sarjan tunnelman ja sisälsi hienoa kikkailua split screeneillä ja kellolla. Kaikki sarjan oikeat ääninäyttelijät messissä, kuvaustiimi neuvomassa välinäytöksien kuvakulmien kanssa jne. Peli on vielä Sonyn omalta tiimiltä lähtöisin, niin ei ihme että laatu oli monella tavalla korkeaa.

Tästä ja PS1:n X-Filesin lisenssipelistä, joka oli käytännössä pitkä interaktiivinen sarjan jakso, on kyllä jäänyt hyviä muistoja.

 58 
 : 12.05.2022 20:18 
Aloittaja Scarf - Uusin viesti kirjoittanut Partajeesus
Tänään tuli vietyä muutama peli vaihdossa ja tuollainen satsi tarttui mukaan. Kaikki yhteensä 158e ja maksettavaa jäi 38e. 24 the gamen hinta oli sitten oikeasti 10e.
VPD:sta tuli vielä tilattua rgb scart piuhat pleikkarille ja wiille (10e/kpl) sekä ridge racer 5 ja airblade ps2:lle (7e / kpl)


 59 
 : 12.05.2022 00:00 
Aloittaja Andy-O - Uusin viesti kirjoittanut Partajeesus
Ei se muistaakseni siitä mitään ilmoitakaan. Mä olin lukenut tuon gamefaqsista jo etukäteen.
Myös kaikki timantit keräämällä saa uuden imukupin, mutta ei sillä mitään tee kun peli on siinä vaiheessa 100% läpi eikä mitään new game+ moodia ole.
Tai no on siellä myös iso määrä niitä haasteita ja kaikki ne suorittamalla saa uuden imurin. Kaikki nämä on kuitenkin vain kosmeettisia asioita.
Mulle peli alkoi muutenkin maistumaan vasta tarinan läpäisyn jälkeen kun sai omaa tahtia ratkoa pulmia ja kerätä timantteja ja jos et jotain tajunnut niin sitten vaan seuraavaan kerrokseen.

Mutta vielä pelin lopussakaan ohjaus ei tullut selkärangasta.
Se default ohjaus oli aivan kamala joten laitoin sen niin, että oikealla tatilla Luigi katsoo sinne mihin tattia kääntää eli periaatteessa perus twin stick shooter ohjaus.
Tuossa moodissa tähtäys ylös/alas kuitenkin hoidetaan gyrolla ja mä en koskaan tottunut siihen, että mun pitää kallistaa ohjainta ylöspäin jos haluan tähdätä ylös samalla kun kävelen "alaspäin" kohti kameraa.

 60 
 : 11.05.2022 14:18 
Aloittaja Scarf - Uusin viesti kirjoittanut Rocky_Balboa
Ihan vasta muistelin ekaa Rogue Legacya lämmöllä, oli hyvä. Pitääpä pistää siis kakkonen seurantaan sitä varten, että saapuu joskus ei-Windows-romppeillekin.

Joo kyllä tuo on puhdas jatko-osa. Sama hyvä pelattavuus ja mukavaa grindaamista.

Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines