Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10
 31 
 : 17.10.2023 18:55 
Aloittaja Fraeon - Uusin viesti kirjoittanut Gba
Kiitos kun kerroit! Kaikilla on tietenkin omat haasteensa elämässään. Lapsen haasteet koskettaa toki enemmän, kuin aikamiehien. Nyt saatiin selitys myös tv:n vaihtorumbaan ;D

Onneksi olet peli-pc:n hommannut. Kyllä sitä massia pitää itseenkin laittaa. Töiden osalta samaistun työhistorian kautta hyvin. Itse tosin pari vuotta sitten vedin käsijarrun päälle, kun huomasin ettei bonukset ja korotukset enää vastanneet työpanosta. Nyt tehdään vain minimi ja kaikkiin lisävastuisiin laitetaan kyselyä palkankorotuksesta. Loppui aika nopeasti se työroolin laventaminen ilman ylennystä. Toki omalla osaamisella ja organisoinnilla kykenee nykyään hoitamaan päivän työt muutamassa tunnissa. Tämä ei tietty kaikilla aloilla onnistu, varsinkin jos työtä ei mitata euroissa.

Unen osalta pakkohan tuo olisi siihen 8h saada pitkällä aikavälillä tai muuten pää sanoo poks. Ei tässä nyt muita voi alkaa neuvomaan miten, mutta mielenterveyden kannalta ihan ehdoton juttu kunnon palautuminen joka päivä.

Unen merkitys. Linkissä hyvin tiivistettynä Mathew Walkerin haastattelu Joe Roganin Podcastissa. Itse kirja on myös laadukas, mutta tuossa on hyvin pääpointit jos ei jaksa kirjaa lukea. Jokainen meistä luonnostaan tajuaa unen tärkeyden, mutta helposti laiminlyö sen omassa elämässään. Kyllä itsekin pelaan usein sinne kello 2-3 asti yöllä, mutta vastapainoksi nukun 3h päiväunet jos unet jää 4h-5h. Turha tästä nyt on rautalangasta asiaa vääntää, mutta unenpuute on vaan niin kriittinen asia ihmisen hyvinvoinnin kannalta. /saarna ohi.

 32 
 : 17.10.2023 10:11 
Aloittaja Fraeon - Uusin viesti kirjoittanut JayeizH
JayeizHikin varmaan tekee ihan normaalia 8h työpäivää ja siitä oikeasti töitä 2-3h/ päivä, niin miten ne työt potkii päälle? Kakarat on käsittääkseni jo hieman isompia ja osaa leikkiä itsekseen, niin miten siinä 24h päivässä ei itselle riitä aikaa kun kaksi vanhempaa hoitaa taloutta? Tämä ei ole mitään vittuilua, vaan aito kysymys. Omasta hyvinvoinnista pitää myös pitää huolta ja järjestää aikaa omille harrastuksille, muuten sitä käy kuten Pelaajalle, että oma ääni saattaa unohtua.
En ole varmaan täällä avautunut suoraan universumin nallekarkeista niin voisi kai olla aika (avautumista on toki ollut :) ).

Pojalla on autismi ja kehityshäiriö/kehitysvamma. Tämä tarkoittaa sitä että kaveri ei voi olla yksin yhtään. Sinänsä pärjää yksin, mutta ne spontaanit... sanoisiko niitä reflekseiksi, vaatii käytännössä jatkuvaa "hereillä" oloa meikältä ja vaimolta. Esimerkkinä likalla on menossa kolmas vai neljäs puhelin 2v. sisään, aikasemmat lentänyt seinään tai pönttöön (ensimmäisen pöntön jälkeen pistiin rahaa vedenkestävään puhelimeen). Ipadin näyttöjä on menny varmaan lähemmäs 10, ipadeja menny roskiin varmaan 4-6. Varmaan, lopetin laskemisen about 4. jälkeen. Osa on toki ihan vahinkoja, mutta suurin osa on lentäny kaaressa. Ja näin siis vaikka on yritetty olla "hereillä". Tännä vuonna saatiin vihdoin jätkä nukkumaan omassa sängyssä koko yö. Seurauksena tosin on se että herätys on joka aamu 05-07. Ennen sitä herätys oli 06-07. Eli olen pääsääntöisesti herännyt varmaan 4 vuotta viimeistään 7.00, keskimäärin 06:30 (koska se on arkiherätys ja rutiinit on ja pysyy). Vaimon kanssa on tehty niin että se nukuttaa ja mä herään, koska poika herättää mut joka tapauksessa aina. Eli eilenkin pelasin vähän pidempään FF16:sta ja herätys oli Ouran mukaan 06:54. Pelit meni vähän turhankin myöhäiseksi joten unta tuli vajaa 5h. Ouran mukaan keskimääräinen unimäärä syyskuussa oli 5h 19min. Vuodelle 2022 Oura sanoo 5h 16min unta per yö. Yritystä pelailulle on siis ainakin ollu :)

Töistä jos avautuu niin kesäloman jälkeen on menny työn allokointi vähän vituiksi omassa tiimissä, joten kun meikä on tehny normin päivätyön, vedän siihen vielä "iltavuorona" päälle muutaman tunnin. Siitä tulee nopeasti pieni kierre. Aamulla ei jaksa alottaa niin aikasin kun pitäisi ja kun poika tulee tietyllä kellon lyönnillä kotio, sen jälkeen ei töitä enää tehdä, piste. Tosin silloin on pakko tehdä ruokaa joka tapauksessa (ei "mikrottaa", vaan tehdä). Joten sitten on iltavuoro.
On tossa ollu uusi PC-rautakin pari viikkoa nurkassa (i7-13700k, RTX 4070Ti jne.), joka on odottanu vapaapäiviä, mutta joudun varmaan ensi viikon tälle suunnitellut vapaapäivät siirtämään. Tällä viikolla on lomaa ma-ke, mutta ne menee kakaroiden kanssa (syysloma) ja pitäisi mennä maalle jossa pojan voi jättää vähän edes yksin kun lähinaapureita ei ole kuin appivanhemmat. Miksi sitten ostin PC-rautaa? Koska mä voin :) Nixun myynnistä norjalaisille tuli muutama tonttu tilille ja tuleekin vielä (oikeasti vain muutama), niin on varaa tehdä jotain ajattelematonta. Ja uusi PC-rauta on aina kivaa :)


En nyt väitä että olisin niin iso erityistapaus, varsinkaan töiden osalta. IT-konsulttien maailmassa usein tunnit katoaa työkiireissä. Ja saahan ne plussat sitten vedettyä kotiopäin vapaina. Kunhan ne saa pidettyä. Mutta... kun kysyit niin vastasin suoraan :)


Viimeisenä lisäesimerkkinä, olin tässä koneella reipaspuolituntia ja vaimo oli syömässä aamupalaa ja sinä aikana likan puhelin lensi pönttöön. Veden kestävät puhelimet on oikeasti hyvä juttu. Voisivat vielä kehittää heiton kestävän joka miellyttäisi likkojakin, eikä vain raksamiehiä.

 33 
 : 17.10.2023 09:24 
Aloittaja JayeizH - Uusin viesti kirjoittanut Kabanossi
Kiitos vielä Kabanossille joka aikoinaan tästä vinkkasi!

Onkohan VPN:stä kiinni, että toimiiko. Josko google olisi tukkinut suosituimmat?

No problemo! Toimii muuten myös (ainakin) Netflixiin. Maksan Ultimatesta n. 4€/kk Turkin kautta.

VPN:stä sen verran, että käytin  jotain niitä yleisimmin mainostettuja, tyyliin NordVPN. Saattoi vaatia jotain välimuistin tyhjennystä tai vastaavaa, että tunnisti maan oikein. Argentiinan kautta tosiaan oma YouTube tällä hetkellä.

Perhana on kyllä jutkuilu tehty vaikeaksi. Kokeilin VPN:llä matkata Turkkiin, mutta Netflix pyysi vahvistamaan tilin Turkin numeroon. Tyssäsi siihen.

Kokeilin seuraavaksi broidin tilillä omalla kortilla, ei suostunut maksutavaksi ottamaan toisen korttia.

Nyt pitäisi ensin luoda oma tili ilmeisesti suomalaiseen Netflixiin ja maksaa kuukauden verran törkyhintaa ja sitten vaihtaa VPN:n kautta 199 liiran (6,8e/kk) Ultraan.

Mä aloitin netistä ostetuilla Netflix-lahjakorteilla. Turkin markkinoille suunnattuja. Niitä otin ensin puoleksi vuodeksi, sen jälkeen on laskutus jatkunut ihan normaalisti Nordean luottokortilta. Lokakuun veloitus 4,67€.

 34 
 : 16.10.2023 02:26 
Aloittaja JayeizH - Uusin viesti kirjoittanut Rocky_Balboa
Stremio on muuten aika pätevä softa. Sitä voi käyttää ihan laillisiin tarkoituksiin, mutta VPN:n kanssa voi merirosvota kätevästi.

 35 
 : 15.10.2023 22:44 
Aloittaja JayeizH - Uusin viesti kirjoittanut Gba
Kiitos vielä Kabanossille joka aikoinaan tästä vinkkasi!

Onkohan VPN:stä kiinni, että toimiiko. Josko google olisi tukkinut suosituimmat?

No problemo! Toimii muuten myös (ainakin) Netflixiin. Maksan Ultimatesta n. 4€/kk Turkin kautta.

VPN:stä sen verran, että käytin  jotain niitä yleisimmin mainostettuja, tyyliin NordVPN. Saattoi vaatia jotain välimuistin tyhjennystä tai vastaavaa, että tunnisti maan oikein. Argentiinan kautta tosiaan oma YouTube tällä hetkellä.

Perhana on kyllä jutkuilu tehty vaikeaksi. Kokeilin VPN:llä matkata Turkkiin, mutta Netflix pyysi vahvistamaan tilin Turkin numeroon. Tyssäsi siihen.

Kokeilin seuraavaksi broidin tilillä omalla kortilla, ei suostunut maksutavaksi ottamaan toisen korttia.

Nyt pitäisi ensin luoda oma tili ilmeisesti suomalaiseen Netflixiin ja maksaa kuukauden verran törkyhintaa ja sitten vaihtaa VPN:n kautta 199 liiran (6,8e/kk) Ultraan.

 36 
 : 15.10.2023 21:38 
Aloittaja migge - Uusin viesti kirjoittanut Gba
Sen oli tarkoitus olla vain retorinen kysymys, mutta hyvin lähti keskustelua silti. Oma viimeisin ostos taitaa olla COD, joka tosiaan toimii vain käynnistyslevykkeenä tuleville päivityksille ja asennushelvetille, kuten MasterTK totesikin fyysisten pelien nykyään olevan. Itse levyllä tuskin tekee mitään x-vuoden päästä, kun päivitystukea tai moninpeliä ei enää tarjota.

Latasin GamePassin kautta Forza 8:n ja latauksessa kestikin pe-la. Yli 108 gigan tiedosto ja 200mb nettiliittymä yhdistettynä GamePassin tukossa oleviin servereihin oli sellainen kombo ettei peliä ihan ensihuumaan päässy testaamaan. Ei mikään menetys, sillä nyt kun peliä testasin niin piti oikein pohtia valehtevatko silmäni. Peli näyttää rumemmalta PC:llä kuin Forza Horizon 5 ja 4. Välivideot pyörivät tökkien, mutta itse peli pyörii sujuvasti 55-75 fps nykyisellä kokoonpanolla. Sitten luin ja kuuntelin ammattilaisten mielipiteet ja totta se on, peli näyttää kusiselta PC:llä. Odotellaan siis 3kk kunnes ajurit ja päivitykset saavat raudasta kaiken irti.

Aiemmin toivon strukturoituja kisoja ja en pitänyt hiekkalaatikko tyylisestä Horizonista, mutta nyt sitä jotenkin kaipasi. Tiedän silti, että pidän pidemmän päälle enemmän tiivistä paketista, kuin ADHD tyylisestä Horizon tykityksestä, josta on vaikea saada kiinni mitä seuraavaksi lähtisi suorittamaan. Valinnanvapaus ahdistaa.

Itse pelattavuus oli realistisempaa verrattuna Horizoneihin ja siten tylsempää. Pitää olla itselle rehellinen ja tykkään todellakin enemmän arcademaisesta Horizonista jossa voi paukuttaa mutkiin isosti ja auto oikeasti kääntyy kun käännät rattia. Nyt pitää Hamiltonina hieroa sekunnin kymmenyksiä jarrutuslinjoja hakien. Ehdin jo poistaa Horizonien asennukset, kun kovolta loppui tila tätä asentaessa, mutta saattaa olla että itselle Horizon on se autopelisarja josta lopulta eniten nautin.

Nippelitietona vielä TK:n pohdintaan mistä Walmartin liikevaihto tulee:

-Vain 58% ruuasta, jos sitä paskaa nyt ruuaksi voi sanoa mitä USA:ssa ihmiset suuhunsa pistävät. Loput sitten rynnäkkökivääreistä Nintendon konsoleihin.
edit: vastataan vielä Lantun räppeihin. Tärkein huomio mielestäni on tuossa sisällön laadussa, korona meemin aikaan Netflix paskoi kuvanlaadun ja myöhemmin nosti vielä hintoja, sekä blokkasi lopulta tilien jaon. Lopetin kalleimman tilauksen suoraan. Ikävää, mutta piratisoituna saat parempaa laatua kuin maksamalla kalliista striimistä. Kapitalisimin etuna on luova tuho, paskat tuotteet kuolee lopulta. Ei Microsoftikaan voi liikaa nostaa hintoja, tai kuluttaja lopettaa palvelun käytön. Disney sekoitti soppaan omia arvojaan ja alkoi opettamaan kuinka elää ja kas kummaa kuluttajat äänestivät lompakolla. Sama uhka koskee kaikkia palveluita, kilpailu on kovaa ja lopulta pitää kilpailla sillä lisäarvolla, jota palvelu kuluttajalle tuo. Lopulta kuluttaja voittaa, vaikka hetkittäin se ei siltä näytä.

 37 
 : 15.10.2023 21:30 
Aloittaja migge - Uusin viesti kirjoittanut Lanttu
Lantun pyhä viha kapitalismia kohtaan on osittain perusteltua, mutta näkisin itse että pelaajat hyötyvät kun yhdellä omistajalla on monta IP:tä ja näin pystyvät tarjoamaan edullisella tilausmaksulla koko kirjaston pelaajalle. Kilpailua tarvitaan, mutta myös koolla on väliä. Vertailua voi tehdä erilaisten striimipalveluiden kautta, niin musiikissa kuin elokuvamaailman puolella kuluttja on hyötynyt valtavasti kun massiiviset talot Netflixistä Disneyhyn tarjoavat isoja kirjastoja tavaraa lähinnä tuopin hinnalla. Tietenkin huonoja esimerkkejäkin on, kuten Viaplayn 44,90e/kk.

Pyhää vihaa minulla on lähinnä noita Bobby Kotickin kaltaisia kapitalismin irvikuvia kohtaan (ei sillä etteikö rajoittamaton kapitalismi sekin olisi älytön ajatus). Eivät tuota mitään hyödyllistä, mutta käärivät järjettömät rahat päältä ja pilaavat lukemattomien ihmisten elämiä. Toisaalta eikös tuosta ole tutkimuksiakin, että korporaatioiden huipulla psykopaattiset luonteenpiirteet ovat täysin yliedustettuna normaaliin väestöjakaumaan verrattuna.

Kaikessa on puolensa. Viime aikoinahan on noussut pinnalle käsite enshittification, josta Netflix on malliesimerkki. Nykyään kaikilla (ja heidän koirillaan) on omat striimauspalvelunsa, jonka takia kaikki hajautuu useampaan eri palveluun. Moni on palannut jo piratismiin. Siinä mielessä mainitsemasi iso koko tuo kieltämättä etuja. Kysymys vaan on kuinka kauan.

Ei Microsoftkaan pidä hintoja hyvää hyvyyttään matalina, vaan nostavat kyllä sillä sekunnilla, kun kokevat markkina-asemansa olevan tarpeeksi vahva. Pelien puolella tilanne voi mennä vielä kinkkisemmäksi kuin leffojen/sarjojen ja musiikin, koska piratismivaihtoehto ei ole yhtä yksioikoista. Pahimmassa tapauksessa vievät pelitkin striimausmalliin / poistavat mahdollisuuden niiden lunastamiseen ilman palvelumaksupakkoa.

Ei sillä ettenkö itsekin ostaisi kaikien digitaalisena nykyään (poislukien Switch, koska Nintendo on Nintendo ja heidän luotettavuutensa mihinkään internetiin liittyvän kanssa on surkeaa). PC-puolella kaikki tiedoston sijaitsevat kuitenkin omalla koneella helposti hallinnoitavissa, ja vaikka julkaisijat pelit hylkäisivätkin, on ne paljon helpompi pakottaa toimiviksi kiitos alustan avoimuuden. Tuo ei välttämättä omin avuin helposti onnistu, mutta internet on onneksi täynnä innokkaita yhteisöjä ja teknisesti taitavia ihmisiä.

 38 
 : 15.10.2023 18:35 
Aloittaja JayeizH - Uusin viesti kirjoittanut Kabanossi
Kiitos vielä Kabanossille joka aikoinaan tästä vinkkasi!

Onkohan VPN:stä kiinni, että toimiiko. Josko google olisi tukkinut suosituimmat?

No problemo! Toimii muuten myös (ainakin) Netflixiin. Maksan Ultimatesta n. 4€/kk Turkin kautta.

VPN:stä sen verran, että käytin  jotain niitä yleisimmin mainostettuja, tyyliin NordVPN. Saattoi vaatia jotain välimuistin tyhjennystä tai vastaavaa, että tunnisti maan oikein. Argentiinan kautta tosiaan oma YouTube tällä hetkellä.

 39 
 : 15.10.2023 18:09 
Aloittaja migge - Uusin viesti kirjoittanut zoukka
Itse ostan kaikki pelit vieläkin fyysisenä vaikkei siinä kauheasti ole käytettävyyden kannalta järkeä. Tykkään vaan edelleen siitä ajatuksesta että pelin voi lainata tai myydä (ja joskus jopa myynkin). Fyysiset pelit on myös useasti halvempia kuin digiversiot.

 40 
 : 15.10.2023 14:23 
Aloittaja JayeizH - Uusin viesti kirjoittanut Gba
Joo, testailin useita maita ja kaikissa tuli "Couldn't verify your country". Parilla eri VPN:llä ja muutamalla eri Google-tilillä. Noh NewPipe toimii mutta vaatii omat playlistit ja enemmän säätöä.
Itse laitoin aikoinaan operan ilmaisella vpn:llä aasiaan lokaation ja sieltä tuli malesia maaksi randomilla ja nyt makselen 3$/kk. Saisi tuon varmasti vieläkin halvemmalla jos ostaisi maksullisen VPN:n ja laittaisi jonkun somalian sinne. Osoitteita ei tarvinnut vaihtaa tai mitään. Toimii tämän jälkeen ilman VPN.

Kiitos vielä Kabanossille joka aikoinaan tästä vinkkasi!

Onkohan VPN:stä kiinni, että toimiiko. Josko google olisi tukkinut suosituimmat?

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10
Pelaajalauta 2007-2023
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines