Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10
 71 
 : 14.04.2023 10:18 
Aloittaja zoukka - Uusin viesti kirjoittanut Ephram
https://www.bungie.net/7/en/News/Article/twab-04-13-2023-best-dressed

Myös Bungie alkaa trackaamaan ja bannaamaan kolmannen osapuolten valmistamia lisäosia ja adaptereita ohjaimiin.

Lainaus
Bungie embraces the use of external accessibility aids that enable an experience the game designers intended but will take action, including bans, on people who abuse these tools specifically to gain an advantage over other players.

“External accessibility aides” are any device or input that augments the player’s ability to control the game beyond what the game itself normally provides. This includes, but is not limited to, programmable controllers, keyboard and mouse adapters, advanced macros, or automation via artificial intelligence.

Uskon, että tämä alkaa leviämään kulovalkean tavoin tänä vuonna. Ja tekoäly alkaa kehittymään siinä määrin, että tuskin edes XIM on omine salauskeinoineen turvassa. Aina jää jotain, joka paljastaa jäljet. Onkin ihan mahdollista, että esimerkiksi oma XIM Nexus muuttuu jossain vaiheessa käyttökelvottomaksi moninpeleissä, mutta onneksi sillä voi todennäköisesti pelata yksinpelejä edelleen.

 72 
 : 12.04.2023 23:39 
Aloittaja Gba - Uusin viesti kirjoittanut JayeizH
Keskustahan ajattelee olevansa suurin puolue 4 vuoden päästä. Saarikko ulos ja uusi tilalle ja puheet taas kattoon. Ääniä kun on valunut varsinkin Persuille, niin sieltähän ne teematkin löytyy. En siis usko että Keskusta lähtee tälläisen tuloksen jälkeen hallitukseen. Pataan tuli jo viime kerralla ja lähtivät silti ja tulos oli tämä. Kokoomuksen ja Persujen kanssa ei ole varaa räksyttääkään kun siellä on vaihtoehtoja (KD+RKP).

Totuushan on että eihän hallitus tai valtionhallinto voi suuria talouden tilanteelle ja voimille tehdä. Ainakaan Suomen kokoisessa maassa. Se on ihan sama kuinka monta prosentin kymmenystä Orpo leikkaa veroja, ei sillä näitä korkoja ja inflaatiota maksella. Sama juttu Persujen maahamuutossa. Ei sillä leipää osteta. Ongelma on että rahapolitiikka on ollut lepsua, joten kaikki on saanut lainaa, mutta rahaa ei kuitenkaan ole lopulta jaettu juurikaan sinne velalliselle. Velkojen ajat on vaan nousseet. Ja koronan tuoma kulutuksen lukko vääristi markkinoita siihen suuntaan että kaikilla olisi rahaa. No ei ole enää kun koronan säästämät rahat on tuhlattu viihdykkeisiin, isoihin kämppiin ja puutarhaan.

Huvittavaa että Kokoomus on nyt valittu tekemään tämä mahdoton tehtävä, pistää talous kuntoon leikkauksilla kun inflaatio laukkaa ja korot korkeimmillaan 15 vuoteen. Samaan aikaan hoitajien olot saa porukan pakenemaan, terveyden huollon prosessit ei toimi, koulutuksen taso laskee ja vanhukset ei saa apua. Ja mikään näistä ei ole tullut yllätyksenä. Hoitajien olot on ollut jo 10 vuotta huonosti, arvosanat ja koutuksen rahoitus on laskenut edellisestä "sopeutus leikkauksesta" asti ja "vanhuspommista" on puhuttu 10-20 vuotta.
Ja nyt pistetään kaikki kuntoon leikkauksilla (ja/tai maahanmuuton kieltämisellä?). Kokoomukselle voisi ihan hyvin sanoa "bitch please". Samat ongelmat ja sama lääke jo vuodesta 2008. Kuinka on menny noin niin kuin omasta mielestä?
No okei, maahanmuuton kieltämistä ei ole vielä testattu ja edellinen hallitus sentään murjoi soten jonkinlaisena läpi (ilman kokoomusta), se vain jäi pahasti puolitiehen.

En väitä että olisin itse niin fiksu ja osaisin tehdä paremmin. Enkä väitä että SDP:n tapa olisi välttämättä ollut sen parempi. Mutta se olisi ollut mielestäni vähän erilainen verrattuna siihen mitä nyt on tehty viimeisien kriisien aikana. Ja siis Suomihan ei ymmärtääkseni oikeasti selvinnyt 2008 iskusta kuten voisi kuvitella. Kasvua ei ole tullut läheskään samalla tavalla kuin muualla. En väitä Suomella nyt huonosti meni, kyllähän täällä selvittiin ja kasvua tuli. Mutta sen ajan mitä Kokoomus ja Keskusta on hallituksessa säätänyt 2000-luvulla, ymmärtääkseni on tultu joko alas tai hävitty muulle maailmalle.

Ja siis ei nyt pidä luulla että olisin oikeasti tuohtunut siitä että Kokoomus on vallankahvassa. Suomessa on se hyvä puoli että täällä ei ihan niin röyhkeästi ajeta omaa valtaa muiden kustannuksella kun monissa muissa maissa, niin ainakin etiikan uskon on olen suurimmalla osalla kunnossa. Joten uskon että siellä yritetään tehdä hyvää kansalle, eikä mietitä miten lakeja muuttamalla saisi valtaa enemmän.

Loppuun vielä puujalka kevennys:
Mitä SDP:n äänestäjä vastasi kun siltä kysyttiin: Miltä tuntuu kun Marin ei saannu pääministerin paikkaa?
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Repesin tälle aivan liikaa viikonloppuna :lol:

 73 
 : 12.04.2023 07:22 
Aloittaja Gba - Uusin viesti kirjoittanut Gba
Mikä käänsi pään Vihreistä Kokoomukseen? Ymmärtääkseni olet pitkäaikainen Vihreiden kannattaja.

Useampia analyyseja olen tästä liikehdinnästä lukenut. Strateginen äänestäminen selittänee monen kohdalla vaihdon, mutta ei sillä voi kokonaan selittää asiaa. Voisihan se vaihtoehto olla Vihreät Kokoomuksen tai SDP:n  sijaan.

Osmon analyysi antaa muutamasta katkerasta hudista huolimatta yhden suhteellisen valistuneen näkemyksen puolueen alamäkeen.
On tässä mm. Salea äänestetty pressanvaaleissa ja kokkariehdokasta viime kunnallisvaaleissa. Ehkäpä se lopulta kääntyi sen myötä, kun se Vartian ja kumppaneiden markkinaliberaali siipi vaiennettiin kuoliaaksi - tai siltä se ainakin äänestäjän silmään näytti. Samalla päätä nosti tämä uuden sukupolven vihreäliike, johon on sotkettu kirkkaan punaista vasemmistoaatetta ja väärän mallista feminismiä mukaan. Vihreät tekevät tällä hetkellä karhunpalvelusta ympäristölle lukitsemalla keskustelussa ympäristöarvot jotenkin vasemmalle exclusiiviksi asiaksi samalla lyöden kapulaa rattaisiin oikesti merkitseville asioille kuten aikanaan ydinvoimalle ja tänäpäivänä vapaan markkinan tuomille mahdollisuuksille. Varmaan joku keskustaki hoitas ympäristöasiat nykyään paremmin.

Oikeasti en kyllä fanita millään tavoin mitään suomalaista puoluetta - sitä vaan koittaa joka kerta valita paskista vaihtoehdoista sen vähiten paskimman.

No tämähän se on ongelma kaikilla vähäkin suuremmilla puolueilla, jotta voisi kasvaa isoksi vaatii seinien olevan leveällä ja katon korkealla. Mitään yhtä puoluetta, joka vastaisi kaikkiin omiin vaatimuksiin tuskin tulee olemaankaan. Pitää vain valita se joka ajaa sillä hetkellä itselle tärkeintä arvoa tai asiaa. Suomalaisessa koalitiopolitiikassa lopulta saa sen 10-20% edes niistä omista tavoitteista läpi, jos sitäkään.

Vihreiden äänestäjien keskuudesta kuuluu noita samoja perusteluita mitä itsekin listasit. Nykyinen politiikka vaan ei vastaa vanhojen äänestäjien vaatimuksia. Mitä muiden kuin Osmon analyyseja lukenut, niin itsereflektio puolueella on jäänyt kokonaan tekemättä ja edelleen toistellaan mantraa miten viesti ei tavoittanut äänestäjiä, itsepetos maximus. Hyvin harva Orasta tai Osmoa lukuunottamatta on myöntänyt suoraan, että viesti kyllä tavoitti, mutta oli vain marginaaliporukkaa puhutteleva. Pronominit ja kanta kannabikseen, sillä ei 20% kansasta tavoitella, kun samaan aikaan porukka joutuu myymään omaisuuttaan kattaakseen menot. Silti sai lukea myös vasemmistolta kommentteja, miten duunareita ei enää houkutella elintasoa nostavalla politiikalla. Kummaltakin puolueelta puuttuu selkeä linja miten taloutta tasapainotetaan ja kuka maksaa jatkossa laskun.
--------------------------------------------------------------------------

Vasemmistopuolueissa on tappioiden myötä käynnistynyt pudotuspelit, vanha johto heitetään pihalle ja puolueen sisällä alkaa taistelu paikasta auringossa.

Toivon Fatiman voittavan Vihreiden PJ vaalin, nyt kun Ohisalo kantoi vastuuta ja päätti olla hakematta jatkokaudelle. Iiris Suomela sen sijaan pyrkii eduskunnan ulkopuolelta puolueen johtoon (varapj). Huutista kyllä pohjattomalle itsetunnolle ja itsevarmuudelle. Kaikki talouskirjat lukenut Iiris tuskin kerää puolueväeltä tehtävään vaadittavia ääniä, mutta tuen 100%:stä hänen valintaansa. Fatima + Iiris kombolla Vihreät on max 4% puolue neljän vuoden päästä.

Vasemmistolla on myös sama ongelma. Li:n tilalle ei oikein ole laittaa ketään ykköskorin pelaajaa.

Marin kun lähtee, niin sekä Vihreät ja Vasemmistoliitto saa takaisin sen 3-6% (potentiaalista) kannatusta tekemättä mitään sen kummempaa. Se pystyykö Vihreät realisoimaan tämän riippuu PJ valinnasta.
------------------------------------

Hallitusneuvottelut jatkuvat. Pidän edelleen todennäköisimpänä Kok+PS+RKP+KD komboa, silti Kok+SDP+takiaispuolueet kombo on alkanut nostaa pelottavasti päätään. Kysymys on lähinnä siitä haluaako Orpo nostaa PS:n kannatuksen yli 30% neljän vuoden päästä. Nyt leikkauspolitiikkaa ajamalla saisi hallituspuolueiden suosio tuskin nousee merkittävästi.

Saarikko on ajanut itsensä nurkkaan kieltäytymällä kategorisesti PS:n kanssa yhteistyöstä, mutta Keskustan kenttä on huomattavasti lähempänä porvarillisempaa Kok+Ps komboa, kuin mitä nykyistä vasemmistohallitusta. Siksi on Keskustalta omien tavoitteidensa kannalta hyvin epäloogista jättäytyä nyt ulos ja olla taas vasemmistohallituksen aisankannattaja neljän vuoden päästä. Ehkä Saarikko vapautetaan tehtävistään, tai kenttä painostaa hallitukseen. Fiksuin kombo olisi Kok+PS+Keskusta kaikkien näiden kolmen tavoitteiden osalta. Keskusta tietty pettää aina ja Kokoomus joka kerta, joten en yhtään ihmettelisi vaikka Keskustakin hallitukseen vielä tämän teatterin jälkeen päätyisi.
 74 
 : 09.04.2023 15:04 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Scarf
ja toivottavasti EternalDahaka on hankkinut pelin kokoversion, niin saisi kunnon analyysiä tuosta uudesta deadzonesta.

https://youtu.be/m3PwNXeksVo

Xbox-version uusi deadzone on siedettävä (vaikkakin neliö) ja herkkyyskäyräkin on vähemmän kammottava, joten tähän pitäisi saada scripteillä gyro toimimaan. Ostin pelin siis kuitenkin, kun Enebasta sai Turkki-pelikoodin n. 40 eurolla kuluineen (vaatii VPN:n, kun koodi syötetään Microsoftin redeem-sivulla).

Enebassa on myös ihan EU-koodeja huomattavasti Xbox Storea halvemmalla, jos VPN-sekoilut kuumottaa.

 75 
 : 09.04.2023 14:29 
Aloittaja Gba - Uusin viesti kirjoittanut migge
Mikä käänsi pään Vihreistä Kokoomukseen? Ymmärtääkseni olet pitkäaikainen Vihreiden kannattaja.

Useampia analyyseja olen tästä liikehdinnästä lukenut. Strateginen äänestäminen selittänee monen kohdalla vaihdon, mutta ei sillä voi kokonaan selittää asiaa. Voisihan se vaihtoehto olla Vihreät Kokoomuksen tai SDP:n  sijaan.

Osmon analyysi antaa muutamasta katkerasta hudista huolimatta yhden suhteellisen valistuneen näkemyksen puolueen alamäkeen.
On tässä mm. Salea äänestetty pressanvaaleissa ja kokkariehdokasta viime kunnallisvaaleissa. Ehkäpä se lopulta kääntyi sen myötä, kun se Vartian ja kumppaneiden markkinaliberaali siipi vaiennettiin kuoliaaksi - tai siltä se ainakin äänestäjän silmään näytti. Samalla päätä nosti tämä uuden sukupolven vihreäliike, johon on sotkettu kirkkaan punaista vasemmistoaatetta ja väärän mallista feminismiä mukaan. Vihreät tekevät tällä hetkellä karhunpalvelusta ympäristölle lukitsemalla keskustelussa ympäristöarvot jotenkin vasemmalle exclusiiviksi asiaksi samalla lyöden kapulaa rattaisiin oikesti merkitseville asioille kuten aikanaan ydinvoimalle ja tänäpäivänä vapaan markkinan tuomille mahdollisuuksille. Varmaan joku keskustaki hoitas ympäristöasiat nykyään paremmin.

Oikeasti en kyllä fanita millään tavoin mitään suomalaista puoluetta - sitä vaan koittaa joka kerta valita paskista vaihtoehdoista sen vähiten paskimman.

 76 
 : 08.04.2023 21:23 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Rocky_Balboa
Jep, Mario-leffa oli paljon parempi mitä odotin. Oli tosin suomeksi, niin en osaa sanoa miten Pratt ym. on siinä onnistunut.

 77 
 : 08.04.2023 11:21 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut MasterTK
Kävin katsomassa Mario-leffan kakaroiden kanssa ensi-illassa ja tuli ihan puun takaa miten paljon tykkäsin. Mielestäni aivan loistava. Odotukset oli nollissa, mutta yhtäkkiä leffa olikin alusta loppuun ilo katsoa. Juonta ei ollut toki nimeksikään, mutta mielestäni juuri sellainen leffa kuin Marion pitäisi ollakin. Ei yritä edes olla mikään Pixarin persereiän perseily, vaan puhdasta Mario-tyylistä kevyttä sekoilua.

Koko leffa oli pelkkää faniservicea ihmisille, jotka ovat pelanneet Mario-pelejä koko elämänsä ja tuntevat ne läpikotaisin. Leffassa on lukemattomia pieniä viittauksia Nintendon historiaan ja koko leffan viehätys perustuu siihen. Mario Oddyssey, Mario Kart, Donkey Kongit, F-Zerot, Luigi's Mansiot, Mario 64, Super Mario 3, 3D Word yms. Ihan kaikista mukana kaikkea pientä. Siellä täällä pieniä julisteita ja piiloyksityiskohtia jostain vanhoista arcade-peleistä, sekä tuttuja ääniefektejä. Myös monet animaatiot ja hahmojen eleet oli otettu peleistä. Soundtrackissa oli myös paljon remixattuja kipaleita peleistä. Meillä tytöt pelanneet kaikki mahdolliset Mariot täysin puhki ja bongailivat kilpaa mistä pelistä oli otettu mitäkin. Seuraavana päivänä halusivat mennä kaksistaan katsomaan heti uudestaan.

Ei varmasti uppoa joillekin vanhanaikaisille Rottenin limaisille kriitikoille, jotka tuskin edes tietävät mikä on Mario, mutta ainakin vanhoille Nintendo-tyypeille osuu, kunhan ei odota mitään syvällistä.

 78 
 : 08.04.2023 06:54 
Aloittaja migge - Uusin viesti kirjoittanut Ephram
Taisi  tosiaan olla tuo X360 se joka oli MSlle liikaa.

Ainakin yhden väitetyn sisäpiirilähteen mukaan myös Nintendon vaatimukset painoivat aika paljon vaakakupissa, mikä ei kyllä yhtään yllätä minua, ottaen huomioon miten iso painotus retopeleillä on NSO:ssa. Ovat tärkein vetonaula tilata palvelu.

 79 
 : 08.04.2023 01:01 
Aloittaja migge - Uusin viesti kirjoittanut Rocky_Balboa
Taisi  tosiaan olla tuo X360 se joka oli MSlle liikaa.

 80 
 : 07.04.2023 13:47 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Scarf
Capcom "korjasi" Xbox-version deadzone-ongelmat viimeisimmässä patchissa, mutta ilmeisesti samalla downgradesivat Xbox-version kuvanlaadun PS5-version tasolle.  :lol: Ellei tuo sitten ole jotain Xbox-käyttäjien kokemaa placeboa, niin melko käsittämätöntä touhua taas. Mielenkiinnolla odottelen Digital Foundryn analyysejä kuvanlaadusta, ja toivottavasti EternalDahaka on hankkinut pelin kokoversion, niin saisi kunnon analyysiä tuosta uudesta deadzonesta.

Tässä kun olen taas pelaillut alkuperäistä RE4:sta, niin kiinnostus remakeen on tippunut käytännössä nollaan. Ehkä tuon remaken jostain alennuksesta voi joskus hankkia, mutta en usko, että peli yltää lähellekään alkuperäistä. Alkuperäinen on edelleen parhaiten pelittävä olan yli kuvattu räiskintäpeli, mitä on tehty.

https://youtu.be/FcJGvS4f-HQ

Siinä The Electric Undergroundilta mielenkiintoista analyysiä alkuperäisestä ja remakesta. Aika harvassa ovat nämä tyypit, jotka sisäistävät sen, mikä tekee alkuperäisestä pelistä niin hyvän kuin se on, ja jotka eivät vain sokeasti huuda heti hoosiannaa, kun pelattavuus on "modernisoitu".

Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10
Pelaajalauta 2007-2023
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines