Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
 41 
 : 07.04.2021 10:32 
Aloittaja Kraidi - Uusin viesti kirjoittanut Lanttu
En edes tajunnut ettei tuo ehdottamani Hot Head Bop ollut alkuperäinen versio.

Kertoo paljon vaivaa tuon "restoraation" eteen on nähty. Liekö Jammin Sam Miller ollut innoittajana, mutta viime aikoina vastaavia on tullut vastaan enemmänkin. Yksinkertaistettuna ihmiset ovat siis kaivaneet musiikkiraidat ulos (SNES) peleistä ja yhdistäneet ne alkuperäisiin sampleihin mitä on käytetty ennen konsolin tuomia kompressioita ja muita vaikutuksia.

Vähemmän yllättäen nämä suorat restoraatiot kuulostavat usein hyvin vääriltä. Sinänsä siisteiltä ja mielenkiintoisilta mutta yhtä lailla vääriltä. Kappaleet on kuitenkin sävellettu konsolin ehdoilla, eikä niissä siksi ole "restauroitavaa" sellaisenaan.

JSM on käyttänyt useita tunteja per kappale niiden äänimaailman viilaamiseen, jotta ne olisivat mahdollisimman lähellä alkuperäisiä SNES:llä kuultavia. Vuosien aikana hän on myös palannut aiempien versioidensa pariin ja parantanut niitä. Onhan tuota kokemusta varmasti tullut 4-5 vuoden aikana, jota hän on näitä harrastellut.

Esimerkki suoraviivaisesta restauraatiosta, Super Mario Worldin haamutalo: alkuperäinen vs restoraatio. Piti sitten kummasta tahansa, on niissä aivan erilainen tunnelma.

Vertailuna JSM:n Aquatic Ambiance: alkuperäinen vs 2017 mix vs 2020 mix. Tässä 2017 versio lienee suorempi konversio. 2020 veriossa on lisätty esim. pientä kaikua 1:24, mutta kokonaisuutena äänimaailma on lähempänä alkuperäistä. Erot alkuperäiseen alkavat olla niin pieniä, että näitä versioita kuuntelee mielellään vaihtoehtoisina versioina sellaisinaan. Ei vain kerran mielenkiinnosta. Toki mitkään tällaiset restauroinnit eivät korvaa alkuperäisiä.

 42 
 : 07.04.2021 07:19 
Aloittaja Kraidi - Uusin viesti kirjoittanut saska
Käytinpä itsekkin leijonanosan viime yöstä listan tekemiseen. Yhtä lukuunottamatta tuli täysi lista. Käykää lukemassa kommentit: siellä mm. NOLO PALJASTUS miksi yksi pari jäi äänestämättä. :lol:

Liputan kaikkien linkkipäivitysehdotusten puolesta.

+1

En edes tajunnut ettei tuo ehdottamani Hot Head Bop ollut alkuperäinen versio.

 43 
 : 07.04.2021 06:43 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Ephram
https://www.youtube.com/watch?v=DQ2c-6CJ-tM

Moni odotti Nintendon tuovan uuden Battle Royale -tyylisen klassikkosovituksen lähiaikoina Onlineen, mutta kuka rehellisesti odotti sen olevan Pac-Man?  ;D Näin veikkauksia Zeldasta, Donkey Kongista, F-Zerosta ja Metroidista...

Pacilla on kyllä kova historia takanaan ja toimiva konsepti ideaan, mutta juurtuuko se palveluun samalla tapaa kuin Tetris 99, josta on tullut monelle syy maksaa NSO-palvelusta? Ainakaan sen kokeileminen ei maksa mitään myöhemmin tänään.

Edit: Se, mikä saisi Laudan räjähtämään, olisi tietenkin loistokas Warioware One Controller Survival 99!  :lol:

 44 
 : 07.04.2021 06:36 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Ephram
Aikamoista ylistystä kerää 8Bitdon uusi ohjain, joka tulee Euroopassa myyntiin tämän kuun lopulla (ja Amerikassa tällä viikolla):

https://www.theverge.com/22364301/8bitdo-pro-2-controller-review-switch-back-buttons

Lainaus
For $49.99, though, those omissions are understandable. That’s $20 less than Nintendo’s equivalent option, let alone the pro controllers you’d find for the Xbox or PlayStation in the $180–$200 range. And all things considered, I’d take the 8BitDo Pro 2 over the official Nintendo controller most days of the week.

https://arstechnica.com/gaming/2021/04/8bitdo-pro-2-gamepad-review-a-50-bargain-for-cool-features-killer-performance/

Lainaus
The face buttons are big, flat, and responsive as hell. The joysticks strike an ideal balance between tension and ease. And 8Bitdo's bumper buttons jut out in a way that I've always preferred, as opposed to smaller or sunk-into-the-controller designs on other gamepads.

Perhaps best of all, this $50 product includes a feature typically relegated to overpriced "pro" controllers: customizable back buttons. Hold the controller normally, and each of your middle fingers will graze one of the Pro 2's two back buttons. They're nearly flush with the controller's backside, unlike other controllers' bulgier versions of this feature, and I must say, their size, position, and clickiness are pretty fabulous for a manufacturer's first stab at the concept.

https://gizmodo.com/8bitdos-pro-2-is-closer-than-ever-to-being-the-perfect-1846485929

Lainaus
But even without iOS support or compatibility with the latest and greatest versions of the Xbox and PlayStation, the $50 8BitDo Pro 2 controller still outshines the Nintendo Switch Pro Controller—and just about every third-party controller out there.


Tämäkään ohjain ei taida väistää driftaukselle alttiita komponentteja (faktatietoja minulla ei ole, kunhan mutuilen), mutta muuten Pro 2 vaikuttaa jopa parhaalta ohjaimelta, jonka Switch-pelaaja voi ostaa 2021.

 45 
 : 07.04.2021 01:22 
Aloittaja Kraidi - Uusin viesti kirjoittanut Sharkie
Kevään kovin tyyppi maanlaajuisesti! Kunnioitettava rykäisy.

Ja joo, näemmä aiempi Best One privatoitu kesken skaban. Liputan kaikkien linkkipäivitysehdotusten puolesta.

 46 
 : 07.04.2021 01:11 
Aloittaja Kraidi - Uusin viesti kirjoittanut Lanttu
Vielä erillisenä viestinä huomio, että Muse Dashin linkki oli rikki. Tässä toimiva: Muse Dash - Best One

Ehdottaisin myös vahvasti, että DKC 2 vaihdettaisiin alkuperäiseen versioon. Tuo nykyinen on uusiksi rakennettu ja sisältää siksi myös tiettyjä sävyeroja. Alkuperäinen: Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop

Snake Eater ansaitsee myös hieman parempaa kuin mitä Cyruksen postaama 240p-versio tarjoaa: Metal Gear Solid 3 - Snake Eater

 47 
 : 07.04.2021 01:06 
Aloittaja Kraidi - Uusin viesti kirjoittanut Lanttu
Kierros I

Shin Megami Tensei - Ginza
Super Mario Maker 2 - Title

Super Mario Makerin musiikki kuulostaa "tuoreemmalta" Nintendon titlemusiikilta hyvässä ja huonossa. Ei tosiaankaan ihastuta, ei vihastuta. Voisin yhtä hyvin kuvitella tämän vaihtoehtoiseksi musiikiksi vaikka Wiin päävalikkoon. SMT on peruslaadukas aikansa ralli, mutta ei pomppaa esiin erityisyydellään. Helppo valinta.

Wind Waker - Outset Island
Super Smah Bros. Melee - Mother 2

Piti ihan tarkistaa onko linkattu Mother alkuperäinen SSBM-versio. Ei ole pelin ulkopuolella tullut koskaan kuunneltua, joten biisistä paljastuu ihan uusia puolia, vaikka pelin sisällä sen onkin kuullut lukemattomat kerrat. Outset Island ei oikein yksinään pelin ulkopuolella herätä kummempia tuntemuksia. Pelissä kyllä toimii hienosti. Piti laittaa Dragon Roost Island perään soimaan. Siinä on sitä jotain...

Everhood - Why Oh You Are LOVE
Ori and the Will of the Wisps - Now Use the Light, We Want to See!

Hui mikä kompressiohirviö tuo Everhood. En päässyt loppuun asti, kun oli niin raskasta kuunneltavaa. Sen puolesta helppo voitto Orille, joka ei tällä kertaa pelin ulkopuolella niin säväytä. Pelin sisällä kyllä rakastan kumpaisenkin soundtrackia.

Mega Man ZX - Green Grass Gradation
Castlevania II: Belmont's Revenge - New Messiah

Castlevania on pidemmän päälle aika raskasta kuunneltavaa alustansa rajotteiden vuoksi. Mega Mania luukutti vahingossa useamman loopin putkeen.

Sekiro: Shadows Die Twice - Divine Dragon
Loop Hero - Enter the dungeon

Sekiro on taas vähän biisi, ettei pelin ulkopuolella oikein anna mitään erityistä. Saa äänen puhtaasti sen ansiosta, että toimi eepisenä taustamusiikkina Yakuzan mahjongiin. Loop Heron biisi ei sopinut siihen puuhaan yhtä hyvin. Kiva biisi silti.

Hades - Good Riddance (Eurydice Solo feat. Ashley Barrett)
Final Fantasy VIII - Blue Fields

Good Riddance on maagisen upea biisi. Monta kertaa tuli jäätyä kuuntelemaan etenemisen sijaan. Mukava oli Blue Fieldskin.

Ultima 6 - Intro
Ice Ice Baby vs Straight Up - Vanilla Ice vs Paula Abdul

Olin itse asiassa kääntymässä ensin tämän DJ Heron mashupin puoleen, mutta sitten päädyin sitten kuitenkin menemään rehellisemmällä pelimusiikilla. Vaikka Ultiman biisi täysin uusi tuttavuus onkin, on siinä jotain taikaa, joka miltei tutulta tuntuu.

Mega Man 8 - Grenade Man
ZeroRanger - Unstopping

Tässä voisi vetää vahvasti kotiinpäin. Onneksi ei kuitenkaan tarvitse, koska biisi on täyttä timanttia. Ihan sama onko sen takana kaveri vai ei. Ei sillä, Mega Manin munakas bassosoundi yllätti positiviisesti sekin.

Gravity Rush - Old Town
FFVII Remake - Jenova Phase 3

Ehkä vähän mitäänsanomattomia kummatkin. Odotin FF:ltä enemmän alun perusteella. Heti 6 sekunnin kohdalla alkava synalinja (vai mikälie) paljastuikin biisin parhaaksi jutuksi, josta päädytään melko hengettömään paisutteluun minuutin kohdalla. Tarjosi silti enemmän kuin Gravity Rush näin pelistä irrallisina kuunneltuna.

Jet Set Radio Future - The Concept of Love
Guardian Heroes - Rough and Ready

Kova on. JSR on sinänsä hyvä sekin, muttei ehkä vahviten oma kuppini teetä kuitenkaan.

Xenosaga Episode III - Abel's Ark
Kingdom Hearts II - Passion

Hämmentävä ja haastava pari. Kumpaankaan ei ole minkäänlaista ennakkokosketusta. Kumpikaan ei suoranaisesti säväytä, mutta ovat silti erittäin miellyttävää kuunneltavaa. Abelin Arkki tuo jotenkin etäisesti mieleen Metroid Primen Underwater Frigaten erittäin hyvällä tapaa. Koska ko. biisi on heti seuraavan parin toinen osapuoli, niin äänestetään sen vuoksi Kingdom Heartsia. Näitä tuli kuunneltua useampi kerta peräkkäin enkä parempaa perustetta kumpaankaan suuntaan keksi.

Metroid Prime - Underwater Frigate
Hotel Dusk - Midnight

Henkilökohtaisesti Metroid Primen taika sitoutuu vahviten juuri tähän kappaleeseen. Ensimmäistä kertaa päädyin tutkimaan tätä osaa maailmasta ennen tarvittavaa puvun löytämistä. Tajusin tämän hyvin nopeasti, ettei eteneminen vielä onnistu. Siitä huolimatta jäin puoleksi tunniksi hitaasti hypeskelemään ja nautiskelemaan tunnelmasta. Harvoin olen ollut yhtä lähellä zenmäistä rauhaa minkään pelin äärellä. Hotel Duskin tunnelmointipätkällä ei valitettavasti ole mitään sanottavaa tämän rinnalla, vaikka pätevä onkin.

One Must Fall 2097 - Main Menu
The Last of Us Part II - Beyond Desolation

The Last of Usin biisi oli todella positiivinen yllätys. En osannut lainkaan odottaa moista akustista fiilistelyä. Ison osan tämänkin skaban biiseistä olisi voittanut. Vastassa on kuitenkin yksi parhaista menumusiikeista ikinä. Hetkeäkään en ole One Must Fallia pelannut, mutta heti ensikuulemasta reilu 10 vuotta sitten se on pysynyt satunnaisessa soitossa.

Halo 2 - Ghosts of Reach
Heavenly Sword - Nariko's Theme

Ei lähimainkaan parasta Haloa. Varmasti parempi pelissä, mutta näin ulkopuolella kuunneltuna paras terä tylsistyy pahasti. Heavenly Swordilla olisi ollut helpohko paikka iskeä. Biisi ei kuitenkaan tuntunut etenevän mihinkään. Harmitonta ja hajutonta kuunneltavaa.

Snatcher - One Night in Neo Kobe City
Zero Time Dilemma - Ustulate Pathos

Snatcherissa on ihan tajuttoman kova soundtrack ja tämä kyseinen biisi on kenties siltä paras. Yksi ensimmäisistä ostamistani pelisoundtrackvinyyleistä. Luonnollisesti peli on pelaamatta, kuten varmasti monella muullakin ostajalla. Se ei tunnu suosiota haittaavan, sillä mokomasta on jo 8 erilaista vinyylipainosta. Todella hyvä tunnelmointi ZTD:n kappalekin. Vastassa on vaan liian kova pala.

Bully - Walking Theme
Kirby: Planet Robobot - Mind in a PROGRAM

Bully on tavallaan siisti, mutta pidemmällä kuuntelulla sen "hauskuus" alkoi lähinnä ärsyttämään. Biisissä ei tapahdu mitään, Kirbyssä liikaakin. Tekisi mieli äänestää tyhjää, mutta menkööt tämän kerran...

Tekken 6 - Electric Fountain
Axelay - Unkai

Axelayssa on SNES:lle valitettavan yleinen tunkkainen äänimaailma. Biisikään ei laadukkaasta massasta erotu. Tekkenissä on hyvä meininki.

Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Hot Head Bop
Grim Dawn - Dreaded

Grim Dawn on genressään suosikkipelini. Peliaikakin lähentelee 200 tuntia. Pidän kyllä sen musiikeista, mutta kuten genrelle sopii, tulee ne yleensä ennen pitkää hiljennettyä ja pistettyä omaa musiikkia / podcastia taustalle. Näin erikseen en niitä kuuntelisi. Ei mitään jakoja Hot Head Bopia vastaan.

P.S. tämän tilalle pitäisi mielestäni pistää alkuperäinen SNES-versio. Pidän kyllä Jammin Sam Millerin uusiointiversiotyöstä DKC soundtrackien kanssa, mutta tällaisessa skabassa pitäisi mielestäni mennä silti alkuperäisellä versiolla.

Ōkamiden - Southern Ryoshima Coast
Muse Dash - Best One

Pitäisikin jaksaa jatkaa Ōkamin peluuta, joka jäi alkutaipaleelle. Miellyttävää kuunneltavaa, vaikka parhaat fiilikset ehkä jäävätkin peliä pidemmälle pelaamatta saamatta? Muse Dash on sinänsä helppoa kuunneltavaa, mutta rehellisesti sanottuna en yleensä pidä lainkaan useamman kielen sekoittamisesta yhden biisin sisällä. Etenkään silloin, kun se toinen puoli on itselleni täysin hepreaa. Jotenkin vielä korostuu itä-aasialaisten kielten kanssa, jotka ovat niin äärimmäisen kaukana englannista. Oli muuten Mute Dashin linkki rikki.

Katamari Damacy - Lonely Rolling Star
BioShock Infinite - Elizabeth's Theme

Yllättävän haastava pari siihen nähden miten hauskoja Katamarin biisit yleensä ovat. Kyseinen biisi ei kuitenkaan ole suosikkejani ja Bioshockin tunnelmapala on yllättävän hyvä.

FAST Racing NEO - Chuoko City
Metal Slug X - Living on the Deck

Sairaan nopee... ja värikäs!

Street Fighter V - G Theme
Super Smash Bros. Ultimate - Galaga medley

Kun on kuunnellut koko tämän rosk... skaban biisit läpi yhden illan aikana, erottuu G Theme Galagaa paremmin edukseen.

Cyberpunk 2077 - The Rebel Path
Paper Mario: The Origami King - Autumn Mountain Battle

Cyberpunkin tuotantoarvot näkyvät erittäin hyvällä tavalla. Huonommalla tuotannolla tämä biisi nimittäin putoaisi hyvin nopeasti geneeriseksi tauhkaksi. Sen verran paljon olen synthwavea kuunnellut, että tämäkin biisi on ns. tuttua kauraa. Tässä vaiheessa tämän kuuntelu huonommalla tuotannolla aiheuttaisi ärsytystä, ellei jopa ahdistusta. Nyt tätä kuunteli mielellään. Paper Mario vie kuitenkin veikemmällä tunnelmallaan.

Loop Hero - Loop Blues
Metal Gear Solid 3 - Snake Eater

Bond soitti ja pyysi kappaleensa takaisin. Tämän voisi muuten myös vaihtaa rupuisesta 240p-versiosta hieman parempaan?

Ei sillä eikä millään, mutta kuulemma kevään kovimmat tyypit maanlaajuisesti on ne, joilta tippuu täysi äänilista Laudan musaketjuun ajoissa. Kaupungilla tällaista puhuvat.

Huomenna väsyttää, kun näiden kanssa hieman venähti, mutta mitä sitä ei tekisi katukunniansa eteen. Tässä vaiheessa pitänee taputtaa itseään selkään, kun en laiskana saanut taaskaan omia biisejäni kisaan mukaan. Olisi mennyt vielä hieman pidempään. :lol:

 48 
 : 06.04.2021 16:50 
Aloittaja zoukka - Uusin viesti kirjoittanut Ephram
E3 palaa digitaalisena tänä kesänä: https://www.polygon.com/22369630/e3-2021-date-announced-nintendo-xbox-capcom-ubisoft

Sony ei taaskaan osallistu näihin kekkereihin, mutta aikalailla suurin osa muista kyllä. Ei koko viime kesän jatkunut "Summer Game Fest" täyttänyt E3:n paikkaa millään, joten hienoa että E3 tulee edes jossain määrin takaisin.

 49 
 : 05.04.2021 21:33 
Aloittaja Kraidi - Uusin viesti kirjoittanut Sharkie
Ei sillä eikä millään, mutta kuulemma kevään kovimmat tyypit maanlaajuisesti on ne, joilta tippuu täysi äänilista Laudan musaketjuun ajoissa. Kaupungilla tällaista puhuvat.

 50 
 : 04.04.2021 17:53 
Aloittaja Cyrus - Uusin viesti kirjoittanut Cyrus
Jaat 100 peliä kympin ryhmiksi ja laitat pelit paremmuusjärjestykseen noiden ryhmien sisällä? Niistä sitten koostamaan suurempaa kokonaisuutta.

Hyvä ehdotus!

Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines