Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 14
Tulostusversio
Aihe: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy?  (Luettu 121352 kertaa)
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #120 : 28.12.2018 00:16 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 871 Basaaripisteet: 0 Profiili Joulukuu 2018 - pahin romahdus sitten 30 -luvun verenvuodatuksen.

Tai näin ainakin media ja sopulilaumat itkevät. Tottahan se toki on, mutta kuinka mielekästä on tarkastella jotain 1kk:n jaksoa ja mehustella sillä? Isossa kuvassa pörssit on edelleen korkealla tai normaalilla tasolla ja varsinkin teknologiaosakkeista ilmaa ei ole lähtenyt vielä juuri ollenkaan. Helsingin kasvuindeksi taisi olla -2.5% vuoden ajalta, joten onpa big fucking drop. Jos katsotaan esimerkiksi Netflixin osaketta, niin P/E huitelee melkein 90:ssä ja P/B yli 22 (huutonaurua). Laatuyhtiöitä saa silti tällä hetkellä ennästysedullisesti. Varsinkin saksan autoteollisuus, pankit yleisesti, öljy-yhtiöt ja varustamot ovat pilkkahinnoiteltuja perinteisin tunnusluvun mitattuina. Onko markkina väärässä vai onko nää vielä tulevaisuudessakin menneen talven nokia lumioita?

Ennustan että nää IT-osakkeet ottaa vielä lukua 2019 ja aika hemmetin lujaa. Miksi? Siksi koska massat ennustavat niin ja ennusteista tulee itseään toteuttavia. Lisäksi EKP lopetti elvyytyksen ja 7 vuotta kestänyt puhallus on tullut päätökseen.

Mietinkin mitkä osakkeet voisivat olla niitä, joihin raha virtaa myös tulevan mahdollisen taantuman aikana? Loogisesti ajateltuna luksuksesta kiristellään ja halpispaskaa laitetaan tilalle. Olisiko H&M oston paikka? Vaatteiden laatu on kyllä sellaista paskaa ettei ainakaan omaan salkkuun maistu. Mites Disney joka aloittaa 2019 striimipalvelun? Ainakaan P/E ei ennusta Disneylle loistokasta tulevaisuutta, firmaa saa ostettua noin 12 P/e. Aika edullinen kun miettii kuinka laadukas brändi kyseessä. Lisäksi jos taantuma iskee, niin katsovatko ihmiset mieluimmin streamipalveluista viihdettä ja säästävät kalliimmista vaihtoehdoista vai lakkautetaanko jopa nykyihmiselle ihmisoikeuksiin verrattavat kuukausittaiset dopamiinitilaukset? Netflixiin verrattuna tää olisi huomattavasti järkevämmin hinnoiteltu, vaikka näitä ei täysin suoraan voi verrata toisiinsa.

Kertokaa omat mietteet 2019 vuodesta. Jatkuuko ostot kun veri virtaa kaduilla, vai menikö sisu kaulaan?"we simply attempt to be fearful when others are greedy and to be greedy only when others are fearful"

-Warren Buffet
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #121 : 28.12.2018 05:06 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 510 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Osakesäästötili käsittääkseni toteutuu vuonna 2020, joten vuosi 2019 on omalta osalta sotakassan keräystä. Melkeinpä toivon laskumarkkinoita, jotta saa sitten 2020 ostettua edullisemmin osakesäästötilin sisällä ja osingot kilahtaa kassaan verottomasti. Tai veronmaksua lykätään. Ei niitä rahoja tässä vaiheessa ole kuitenkaan käytettäväksi tarkoitettu. Lisäostoja niillä on tähänkin mennessä tehty.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #122 : 28.12.2018 09:34 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 645 Basaaripisteet: 2 Profiili Oma mutu muuttuu melkein päivittäin ja ajatukset ostosta ja myynnistä vaihtelee lähes samaa tahtia. Olenkin nähnyt parhaaksi olla katsomatta sijoitustiliä oikeastaan ollenkaan vähään aikaan. Metsä Board on reilu 25% tappiolla, Sampo reilu 15%, Nokian Renkaan lähes 30% ja trendi on muutenkin aika punaista omassa salkussa... Myymistä ei siis kannata enää harkita oikeastaan kuin verottajan vuoksi. Ei sillä että tänä vuonna voittoa olisi tullut mistään, mutta noista saisi hiukan varaa viideksi vuodeksi kuitenkin. Kaikkihan kuitenkin ottaa tulevaisuudessa kovat voitot ;D

Sinänsä uskon että lasku jatkuu ensi vuonna. Elvytys loppui, korot nousee,... toki markkinat tuntuu olevan lähes yhtä sekaisin kuin itsekkin, eli ensin tulee kova lasku ja seuraavana päivänä Down tekee nousu ennätyksiä :rollaus: Mahdotonta sanoa miten markkinat reagoi vastaisuudessa. Ei edes tiedä mistä tämä kaikki johtuu, tuulipukujen volyymistä vai algoritmeista vai Trumpin vauhkoamisesta. Turvallisin veikkaus on että vähän kaikista. Tulee nopeita ja selviä reaktioita (osin Trumpinkin takia) joita algoritmit myötäilee ja heilunta on valmis. Tiedä sitten....

Teknologia osakkeiden osalta uskoisin että 5G vetää ainakin muutamia. Sehän kuitenkin tulee 5v. sisään käyttöön ja isot kaupat tämän osalta ovat jo alkaneet. Ja tämä tuntuu vaikuttavan aika moneen asiaan tai bisneksekseen, niin voi hyvin olla että se vetää ainakin teknologia alaa jonkin aikaa. En tosin tiedä onko tällä vaikutusta osake tuottoon. Korot kun nousee rahaa menee sinne, jolloin osakkeet laskee vaikka ihan jees menisikin. Mutta jos "varmoja" haluaa ensi vuodelle, itsellä on mielessä Nokia ja Ericsson. Nokiakin tosin laski taas jostain kumman syystä, mutta siinä voisi olla oston paikkakin ;D

Mutta itsellä on loppu- ja alkuvuodesta sijoitukset muutenkin vähän "on hold", kun on about 1500€ ylimääräiset menot heti tammikuussa normi kuukauteen verrattuna ja joulu alla, niin siitä ei montaa kympppiä liikene sijoituksiin enää pariin kuukauteen.

Eli olen aika odottavalla kannalla. Tosin haaveilen pienestä "pelailusta" kurssi heilunnalla. Nokian ja esim. Sammon osakkeen kanssa. Molemmat laskeneet mielestäni ilman mitään erityistä syytä. Sammon P/E on reilu 13 ja osinko tuotto lähentelee 7%. Ihan selkeä oston paikka. Kun olisi vain käteistä :rollaus: Tämän vuoksi voisi ehkä Nokian renkaita ja Metsä Boardia vähän myydä. Tosin uskon että moni osake nousee vuoden vaihteen jälkeen. Porukka realisoi tappionsa verottajan vuoksi, joten vuoden vaihteen jälkeen on edessä pieni nousu. Eli vuoden kovimmat laskijat varmaan nousee alkuvuodesta. Tämä tosin sulkee Nokian pois, mutta Sampo voisi olla onnistunut sijoitus nyt.


« Viimeksi muokattu: 28.12.2018 12:19 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #123 : 01.01.2019 21:13 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 871 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuosta Kabanossin osakesäästötilistä olen itsekin innostunut. Ainoa mikä intoa painaa on se naurettava 50 000 euron raja sijoitetulle pääomalle. Tämä toki riittää 10 vuodeksi perus säästäjälle, mutta sittenkö pitäisi lopettaa? Keinotekoinen raja ja pelottaa mitä tulevat hallitukset keksivät. Nyt kun viherpunahallitukset eivät enää saa heti verotettua työtätekeviä ahkeria säästäjiä, niin nostavatko sitten tulevaisuudessa pääomaveroa niin paljon että saavat "kostettua" sijoittajille. Silti kaikesta huolimatta positiivnen juttu hallitukselta ja ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa. Grillattua rahkaa sitten koko korkoa korolle tuotolla.

JayeizHikin povaili kurssien jatkuvaa laskua. Mites sitten kun kaikki tätä povaavat, kuten nyt tuntuu jo olevan? Eikö vanha sääntö ollut buy rumour and sell news eli kääntäen tässä tilanteessa nyt pitäisi ostaa kun kaikki povaavat laskua, mitä jos se suurin lasku onkin nyt jo tullut ja 2019 palataan nousu-uralle? Tästä huomaamme kuinka äärettömän vaikeaa on ajoittaa ostot ja siksi niiden ajoittamista ei välttämättä niin hanakasti kannattaisi yrittääkään. Ajallinen hajautus pelastaa siltä, että tuli ostettua juuri huipuilta. Liian moni ei tähän suostu, vaan tyypillinen suomalainen sijoittaja sanoo että laitetaan kaikki kerralla. Sitten itku kurkussa katsellaan 20 vuotta kun tuli ostettua Soneraa 20 kertaisella hinnalla nykyiseen tai Nokiaa 65e lappu. Olisiko JayeizHilla paikka tässä laskea keskimääräistä hankintahintaa ja ostaa lisää, nyt kun valittuja osakkeita saa alennuksella? Vai mieluimin ostaa sitten kun kurssit ovat nouseet 100%? Toki ei se tuottoa takaa, että halvalla ostaa ;)

Suurimmat nousupäivät on muuten tehty aina laskumarkkinassa. Itse onnistuin Finnairilla nappaamaan yli 16% tuoton noin 1kk omistuksella, vaikka osake oli suurimpien laskijoiden joukossa vuonna 2018. Tuurilla osuu joskus. Useimmin on kyllä tullut turpaan lyhyellä aikavälillä.

Kultakaivos Endomines on muuten noussut pirun kovaa loppuvuodesta. Heijastelee kullan arvon nousua ja sitä kuinka kultaa edelleen pidetään "turvasatamana". Jos ennustaa 2019 kovaa romahdusta, niin loogisesti kannattaisi ostaa kultaa tai kultakaivoksia. Ennustan tuulipukujen suhinaa tähän suuntaan jatkossakin ja mikä jottei, voi sitä itsekin koittaa hakea lyhyen aikavälin nousuja tuosta.  ;D


 You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #124 : 01.01.2019 22:26 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 645 Basaaripisteet: 2 Profiili
Olisiko JayeizHilla paikka tässä laskea keskimääräistä hankintahintaa ja ostaa lisää, nyt kun valittuja osakkeita saa alennuksella? Vai mieluimin ostaa sitten kun kurssit ovat nouseet 100%? Toki ei se tuottoa takaa, että halvalla ostaa ;)
No tämähän se pitkäjänteisen sijoittajan sääntö olisi. Itse tunnun harjoittelevan sitä päivittäin ;D Mutta oikeastaan mietin enemmän sitä myymistä aina kuin oikeasti myyn. Tosin Nokiat ja verkkiksen kovimmissa laskuissa myin kertaalleen molemmista kaikki. Muistaakseni Nokian myynnillä ja uudelleen ostolla tienasinkin jotain, mutta verkkiksen myynnissä taisi olla aika 50/50.
Mutta nytkin laput jäi salkkuun enkä mitään myynyt, joten eiköhän näillä mennä. Sitten jos helmikuussa olisi rahaa heittää vähän osaketilille niin saisi juurikin sitä keskihintaa alemmas. Ja tuli tuossa ylläripyllärinä ylennys ja palkankorotus ennen lomia niin eiköhän sen turvilla päästä helmikuussa taas "pelaamaan" ;D
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #125 : 02.01.2019 18:47 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 510 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Tuosta Kabanossin osakesäästötilistä olen itsekin innostunut. Ainoa mikä intoa painaa on se naurettava 50 000 euron raja sijoitetulle pääomalle. Tämä toki riittää 10 vuodeksi perus säästäjälle, mutta sittenkö pitäisi lopettaa? Keinotekoinen raja ja pelottaa mitä tulevat hallitukset keksivät. Nyt kun viherpunahallitukset eivät enää saa heti verotettua työtätekeviä ahkeria säästäjiä, niin nostavatko sitten tulevaisuudessa pääomaveroa niin paljon että saavat "kostettua" sijoittajille. Silti kaikesta huolimatta positiivnen juttu hallitukselta ja ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa. Grillattua rahkaa sitten koko korkoa korolle tuotolla.

No harva tuota 50 kiloa sinne koskaan saa tuupattua. Ja rajahan koskee sinne vain itse talletettua rahaa. Osingot ja tilin sisällä tehdyt voitolliset myynnit tietysti kasvattavat saldoa, joten en näe tuota rajaa kovin suurena ongelmana. Hyvätuloisena ja/tai säästäväisena ihmisenä tuo raja varmasti tulee vastaan pitkällä aikavälillä, joten silloin voi olla syytä sijoittaa jatkossa muualle. Ja voihan raja tietysti poistuakin.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #126 : 02.01.2019 20:40 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 871 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tuosta Kabanossin osakesäästötilistä olen itsekin innostunut. Ainoa mikä intoa painaa on se naurettava 50 000 euron raja sijoitetulle pääomalle. Tämä toki riittää 10 vuodeksi perus säästäjälle, mutta sittenkö pitäisi lopettaa? Keinotekoinen raja ja pelottaa mitä tulevat hallitukset keksivät. Nyt kun viherpunahallitukset eivät enää saa heti verotettua työtätekeviä ahkeria säästäjiä, niin nostavatko sitten tulevaisuudessa pääomaveroa niin paljon että saavat "kostettua" sijoittajille. Silti kaikesta huolimatta positiivnen juttu hallitukselta ja ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa. Grillattua rahkaa sitten koko korkoa korolle tuotolla.

No harva tuota 50 kiloa sinne koskaan saa tuupattua. Ja rajahan koskee sinne vain itse talletettua rahaa. Osingot ja tilin sisällä tehdyt voitolliset myynnit tietysti kasvattavat saldoa, joten en näe tuota rajaa kovin suurena ongelmana. Hyvätuloisena ja/tai säästäväisena ihmisenä tuo raja varmasti tulee vastaan pitkällä aikavälillä, joten silloin voi olla syytä sijoittaa jatkossa muualle. Ja voihan raja tietysti poistuakin.

Toki aivan peruspulliaiselle tuo 50k on rajana riittävä, ainakin jos inflaatio ja liksat pysyy nykyisellä tasolla. Mitä pidemmälle tulevaisuuteen mennään, sitä pienemmäksi tuo menee. Toivon todella, että poistavat keinotekoiset rajat, mutta kuten sanottua ihan positiivista, että hallitus on kerrankin kansan puolella.

JayeizHille onnittelut ylennyksestä! Maistuu aina hyvältä, itekin sain alkuvuodesta 2018 yhden ylennyksen ja taisi 2018 tulla jopa kaksi palkankorotusta, mikä maistuu aina. Jostain syystä rahaa jää edelleen sama määrä käteen, mikä lie vamma aivoissa kun menot nousee tulojen mukaan samaa tahtia.  ;D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #127 : 03.01.2019 08:42 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 160 Basaaripisteet: 5 Profiili
JayeizHille onnittelut ylennyksestä! Maistuu aina hyvältä, itekin sain alkuvuodesta 2018 yhden ylennyksen ja taisi 2018 tulla jopa kaksi palkankorotusta, mikä maistuu aina. Jostain syystä rahaa jää edelleen sama määrä käteen, mikä lie vamma aivoissa kun menot nousee tulojen mukaan samaa tahtia.  ;D

Hehe, klassinen elintason automaattinosto tulojen noustessa. Allekirjoittanut nappasi kans vuodenvaihteessa ihan mukavan palkkatarkastuksen, ja samalla tehtiin kehityssuunnitelma vastuullisempaan rooliin pomon kanssa, mikä tuo mukavasti tavoitteellisuutta ja uusia tuulia työpäiviin. Lautalaisilla ns. hyvä pössis!

Samalla oon kuitenkin tässä jokusen viime viikon kylpenyt alati syvemmällä minimalistisessa ajatusmaailmassa. Homma lähti käyntiin niinkin pienestä asiasta kuin päivittäisen olkalaukun uusimisesta, kun vanha meinaa lahota alta. Perus-laukkuarvosteluista ajauduin pikkuhiljaa pakkaus- ja järjestelytutoriaaleihin, ja siitä mopo karkasi kokonaan minimalismin puolelle. Jonkinlaisessa kulminaatiopisteessä selkeästi ollaan monella tavalla. Sekä minä että puoliso aletaan olla vähän väsyneitä kaikkeen kotiin kertyneeseen rojuun, jota ensimmäinen vanhemmuusvuosi on tietty vain lisännyt. Samalla omasta kehosta huolehtiminen on jäänyt täysin nolliin. Jos ei kohta tehdä jotain, niin kymmenen vuoden päästä istutaan täpötäydessä olkkarissa joka ilta katsomassa Emmerdalea sipsikuppi kädessä.

Tulevina viikkoina kotona tapahtuukin melkoisia muutoksia ja jäljelle pitäisi jäädä vain kaikki oikeasti tärkeä niin vaatteista kuin teknologiastakin. Minimimalismista tulee tietty helposti mieleen yhdellä tuolilla istuminen tyhjässä huoneessa, mutta tästä ei tosiaan ole kyse. Tavaraa saa ja omassa tapauksessa pitääkin olla, kunhan kaikella on oikeasti tarkoitus, eikä ylimääräistä pidetä pelkästään sentimentaalisyistä tai uutta osteta pelkästään Order-napin aiheuttaman dopamiinihitin vuoksi. Allekirjoittaneelle on tärkeintä saada kaikki kama järkevästi säilytykseen, vaivatta löydettäväksi, ja nurkat siisteiksi. Kotiin viimein sitä tilan tuntua. Lapsen lelut toki edelleen levällään olkkarin lattialla, mutta niillekin pari selkeää paikkaa, joihin kamat voi luututa tunniksi talteen tarvittaessa ilman isompaa hikoilua. Matkustaminen tulee jatkossa tapahtumaan pelkällä carry-on-repulla aina, kun mahdollista. Harrastevälineistöäkin on viimeisen vuoden aikana ostettu sen verran, että pelattavaa, katseltavaa ja kuvattavaa riittää, joten tällaiset hankinnat voi laittaa hyväksi toviksi pannaan ja rauhoittaa tilanteen. Ostetaan jatkossa perustellusti, kun on tarve ja oikeasti aikaa hyödyntää.

Niin, ja näitä ajatuksia ja toimitapoja on alettu työstämään jo syksyllä, eli kyse ei varsinaisesti ole mistään uudenvuodenlupauksesta. Leffa- ja pelikokoelmat on leikattu jo varmaan puoleen, kirppikselle/jakeluun menevää kamaa on jo jokunen laatikko varastossa odottamassa, ja ensimmäistä kertaa ikinä sharkkiksella on myös salijäsenyys. :D Käytännössä ainoa tapa juuri nyt saada liikuntaa on hoitaa se tehokkaasti työmatkoilla, kun niin paljon aikaa menee tuossa lapsen kanssa teuskaamisessa. Rauhallisia ja pitkäjänteisiä muutoksia siis kaikin puolin kevyempään elämään, liikoja kuitenkaan uhraamatta.

Valtaisa offtopic, mutta osui niin ajankohtaiseen aiheeseen, etten malttanut olla. :D Kytkeytynee aiheeseen vähintään niin, että haluaisin nimenomaan välttää tuon turhan elintasonousun, jos/kun uraputki saa enemmänkin vauhtia. Aikaa pitäisi edelleen olla perheelle ja harrastuksille, eli ei pelkkää nollienhamstrausta töissä. Extrarahat voi taas jatkossa vaikka sijoittaa sen sijaan, että elää isollakin palkalla kädestä suuhun - mitä suoraan sanottuna on tullut nyt useampi vuosi vähän harrastettua.


« Viimeksi muokattu: 03.01.2019 09:37 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #128 : 03.01.2019 12:38 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 645 Basaaripisteet: 2 Profiili
JayeizHille onnittelut ylennyksestä! Maistuu aina hyvältä, itekin sain alkuvuodesta 2018 yhden ylennyksen ja taisi 2018 tulla jopa kaksi palkankorotusta, mikä maistuu aina. Jostain syystä rahaa jää edelleen sama määrä käteen, mikä lie vamma aivoissa kun menot nousee tulojen mukaan samaa tahtia.  ;D
Kiitän.
Hehe, klassinen elintason automaattinosto tulojen noustessa. Allekirjoittanut nappasi kans vuodenvaihteessa ihan mukavan palkkatarkastuksen, ja samalla tehtiin kehityssuunnitelma vastuullisempaan rooliin pomon kanssa, mikä tuo mukavasti tavoitteellisuutta ja uusia tuulia työpäiviin. Lautalaisilla ns. hyvä pössis!

Tämä pitää kyllä harvinaisen hyvin paikkansa. Vähän enemmän jää käteen, kun on tullut reippaasti liksaa lisää tässä parin vuoden sisään, mutta ei siitä sitä 2/3 osaa kyllä käteen jää mitä verojen jälkeen pitäisi tulla enemmän. Tosin tunnistan oman rahan käytönkin aika hyvin sellaiseksi, että en osaa sitä käyttää hillitysti. Toki käytän joskus typeryyksiin asti turhaa aikaa joidenkin ostosten miettimiseen, mutta viime aikoina 0-100€ ostokset on tehty hyvinkin vapaasti jos siltä on tuntunut. Ja nopeastihan se palaa jos ei kato mihin laittaa rahansa.

Se harmittaa kun olisi saanut sijoitustilillekkin aika paljon kovemman käteisvaran, kun nyt on aika nollissa seuraavat pari kuukautta. TV-kuumekkin iskee taas pikku hiljaa ;DIhan asiaankin niin onko kukaan huomannu outoja pomppuja joissain suomalaisissa osakkeissa? Jostain osakkeesta sanottiin ihan uutisissa että joku oli ostanut yhden osakkeen kovaan hintaan. Tänään huomasin että Digia oli pompannu kun joku oli ostanu 14 osaketta yli 4% korkeemmalla hinnalla mitä sen hetkinen kurssi oli. Mietin että onkohan tälläinen yleistäkin? Ja yrittääkö joku oikeasti saada kurssia nousuun tällä tavalla?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #129 : 04.01.2019 01:14 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 871 Basaaripisteet: 0 Profiili


Valtaisa offtopic, mutta osui niin ajankohtaiseen aiheeseen, etten malttanut olla. :D Kytkeytynee aiheeseen vähintään niin, että haluaisin nimenomaan välttää tuon turhan elintasonousun, jos/kun uraputki saa enemmänkin vauhtia. Aikaa pitäisi edelleen olla perheelle ja harrastuksille, eli ei pelkkää nollienhamstrausta töissä. Extrarahat voi taas jatkossa vaikka sijoittaa sen sijaan, että elää isollakin palkalla kädestä suuhun - mitä suoraan sanottuna on tullut nyt useampi vuosi vähän harrastettua.

Hyvä ja mielenkiintoinen aihe. Laudalla keskustellaan sen verta harvakseltaa, että semiofftopic tuskin ketään haittaa ja voihan tästä oman aiheenkin tehdä jos paisuu.

Itse olen elänyt koko elämäni käytännön minimalistina. Omassa asunnossakin seinät on valkoiset ja mitään turhaa kapistusta ei löydy. Elintason nousu tarkoittaakin omalta osalta kokemuksiin "tuhlaamista", siksi heittomerkeissä koska en koe sitä tuhlaamisena. Mitään ideologiaa taustalla ei ole, inhoan vain tavaraa jolla ei ole käyttötarkoitusta. Annan esimerkiksi kaikki ostamani kirjat aina eteenpäin. Pelit tulee ostettua nykyään myös melkein aina digitaalisena, koska fyysisellä kopiolla ei ole itselle mitään arvoa.

Lensin viime vuonna lomalla 16 kertaa, taisi kerran vain olla ruumassa tavarat. Olen aina matkustanut mentaliteetilla visa + passi. Monesti otan aasian reissuille vain tyhjän repun mukaan. Tässäkään ei ole mitään ilmastonmuutos ideologiaa taustalla, kuten jo isosta lentomäärästä näkee, tykkään vain siitä että kaikki tarvittava on käsien ulottuvilla.

Yleisesti uskon minimalismin taustalla silti vaikuttavan vastareaktio himokulutukseen ja tavaran haalimiseen statussymboleina. Ja onhan se homma muuttunutkin, nykyään sixpack, terve elämä ja kokemukset ovat statusta. Ennen oli joka jätkällä oltava auto ja omakotitalo. 2019 -luvun ihminen ajattelee sen olevan hulluutta laittaa seiniin rahaa kiinni tai omistaa joku peltipurkki jonka arvo tippuu -20% kun ajat sen ovesta ulos. Itselle omistamisessa ei silti ole mitään väärää, jokainen elää kuten haluaa. Oman kassan laitan kiinni sijoituksiin ja kokemuksiin. Sijoituksiin siksi, jotta tulevaisuudessa olisi vielä enemmän resursseja matkustaa ja vaikka elää niiden sijoitusten tuotoilla ilman babylonian rattaiden narskumista.  :)

Netflixissä oli muuten ihan ok dokkari tuosta minimalismista: https://www.netflix.com/fi/title/80114460
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #130 : 04.01.2019 08:48 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 160 Basaaripisteet: 5 Profiili
Hyvä ja mielenkiintoinen aihe. Laudalla keskustellaan sen verta harvakseltaa, että semiofftopic tuskin ketään haittaa ja voihan tästä oman aiheenkin tehdä jos paisuu.

Itse olen elänyt koko elämäni käytännön minimalistina. Omassa asunnossakin seinät on valkoiset ja mitään turhaa kapistusta ei löydy. Elintason nousu tarkoittaakin omalta osalta kokemuksiin "tuhlaamista", siksi heittomerkeissä koska en koe sitä tuhlaamisena. Mitään ideologiaa taustalla ei ole, inhoan vain tavaraa jolla ei ole käyttötarkoitusta. Annan esimerkiksi kaikki ostamani kirjat aina eteenpäin. Pelit tulee ostettua nykyään myös melkein aina digitaalisena, koska fyysisellä kopiolla ei ole itselle mitään arvoa.

Lensin viime vuonna lomalla 16 kertaa, taisi kerran vain olla ruumassa tavarat. Olen aina matkustanut mentaliteetilla visa + passi. Monesti otan aasian reissuille vain tyhjän repun mukaan. Tässäkään ei ole mitään ilmastonmuutos ideologiaa taustalla, kuten jo isosta lentomäärästä näkee, tykkään vain siitä että kaikki tarvittava on käsien ulottuvilla.

Yleisesti uskon minimalismin taustalla silti vaikuttavan vastareaktio himokulutukseen ja tavaran haalimiseen statussymboleina. Ja onhan se homma muuttunutkin, nykyään sixpack, terve elämä ja kokemukset ovat statusta. Ennen oli joka jätkällä oltava auto ja omakotitalo. 2019 -luvun ihminen ajattelee sen olevan hulluutta laittaa seiniin rahaa kiinni tai omistaa joku peltipurkki jonka arvo tippuu -20% kun ajat sen ovesta ulos. Itselle omistamisessa ei silti ole mitään väärää, jokainen elää kuten haluaa. Oman kassan laitan kiinni sijoituksiin ja kokemuksiin. Sijoituksiin siksi, jotta tulevaisuudessa olisi vielä enemmän resursseja matkustaa ja vaikka elää niiden sijoitusten tuotoilla ilman babylonian rattaiden narskumista.  :)

Netflixissä oli muuten ihan ok dokkari tuosta minimalismista: https://www.netflix.com/fi/title/80114460

Jep, suurimmilta osin minimalismihan on ihan järkiperäistä toimintaa, eli natsaa hyvin tuohon teikäläiseltä nähtävästi luonnostaan tulevaan arkitoimintaan. Nimettynä elämäntapana minimalismi voidaan toki nähdä vastaliikkeenä 2000-luvulla kärjistyneille kulutusjuhlille, mutta mistään hirveän radikaalista ei lopulta ole kyse. Linkkaamasi dokkarin olen myös katsonut, kun ajauduin tuijottelemaan filkan ohjanneen Matt D'Avellan YouTube-videoita. Hyvää kamaa molemmat: järkevää ja jalat maassa pitävää mietettä ja vinkkejä ilman yltiöpäistä paatoksellisuutta.

Tuolla leffa- ja pelipuolella olen itsekin jo pikkuhiljaa siirtynyt aika luontevasti digipuolelle. PS4-pelejä taitaa olla fyysisinä 2-3, kaikki loput löytyvät konsolilta. En usko, että tulevissa sukupolvissa ostan enää fyysisiä pelejä lainkaan, ellei hintapolitiikka tee siitä yksittäistapauksissa ratkaisevasti järkevämpää. Silloinkin peli varmasti lähtee kiertoon jossain vaiheessa. Toisaalta pelit ja elokuvat ovat myös aina olleet helppoja ja järkeviä säilyttää, eli meidän kotona suurin ongelma on kyllä kaikki käsittämätön pikkutilpehööri ja sellaiset "tartten tuota ehkä vielä joskus" -tekstiilit, joita ei oikeasti kaipaisi sekuntiakaan, jos ne eräänä päivänä kotoa vaivihkaa häviäisivät. Näihin tulen siis pureutumaan jatkossa ennen kaikkea, ja kunhan koti on saatu toimivaan ja sulavaan kuntoon, pitää opetella erikseen pysäyttämään se uuden kaman nurkkiin valuminen vanhan järkeistämisen lisäksi. Aika monesti on sortunut esimerkiksi siihen, että ostaa halpaa ja etäisesti ehkä jossain vaiheessa hyödyllistä, koska se on halpaa. Eihän siinä ole oikeasti mitään järkeä.

Kokemuksille perkeleen iso peukku. Itsensä kehittäminen, maailmankuvan laajentaminen ja aineeton hauskanpito ovat aina paras tapa kuluttaa rahaa. Toki siinäkään ei tosiaan voi vetää yli varojensa, ja näinä päivinä kannattanee jo vähän miettiä tuota ympäristökulmaakin vaikkapa lennoissa, mutta lähtökohtaisesti en kans näe tätä tuhlauksena.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #131 : 04.01.2019 10:12 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 645 Basaaripisteet: 2 Profiili Itsellä on aika päinvastainen elämän asenne :) Olen aina ollut ja uskoisin että jollain tavalla tulen aina olemaankin materialisti. Pidän tuotteesta kun sitä voi konkreettisesti tutkia käsissään. Lisäksi haluan pitää ostamani tuotteen itselläni, en jossain vaiheessa hajoavalla kovolla tai pilven reunalla. Tälläkin hetkellä konsoleita löytyy 9 vai 10 kpl kotoa, pelejä en ole ikinä laskenut mutta tuskin nyt sata fyysistä menee rikki, elokuvia hyllyssä on 400-500kpl, kirjoja ei ole paljoa mutta mistään niistä en ole luopunut mitä olen ostanut, sarjakuvia jonkin verran, musiikkia vain kourallinen. Tämän lisäksi haaveilen tietenkin jatkuvasti "mancavesta" jonka voin laittaa sellaiseksi kuin mieli tekee milloin minkäkin teeman mukaisesti. Jos rahaa olisi omakotitalo olisi selviö, mutta kun ei ole (joka kertoo lähtöpalkasta paljon, kun korotuksia on tullut) niin seuraavakin on todennäköisesti 70-80-luvulla rakennettu rivitalo jossa mahdollisuus toteuttaa itseään on vain kakaroilla.

Kakarat on oikeastaan lisännyt kulutusta, vaikka voisi luulla että tavaran määrä saisi heräämään sen järjettömyyteen. Ei sillä, onhan se osaltaan järjetöntä, mutta näissä tapauksissa vaikka ostettava asia on usein konkreettinen tuote, itse tulee ostettua helppoutta. Kakaroille (4v ja 6v) on omat tabletit koska se on niin helvetin paljon helpompaa, auto on siksi kun se vaan on niin helvetin paljon helpompaa, isompi kämppä olisi saatava koska se olisi vain niin helvetin paljon helpompaa, "käsi-imuri" löytyy normaalin imurin lisäksi koska se on vain niin helvetin paljon helpompaa kun paskaa on koko ajan joka puolella. Tämän vuoksi olen myös suuri "raha tuo onnen" filosofian kannattaja, koska se vain tekee elämästä niin helvetin paljon helpompaa. Toki muutenkin mukavamman.

Tosin myönnän että olen alkanut viime aikoina ajattelemaan esim. pelien fyysisyyden tarpeellisuutta. Nykyään pelien tarjonta verkossa on niin mielettömän laaja ja kattava, että fyysisyydelle ei käytännön tarvetta ole. Elokuvia kulutan eri tavalla, joten niiden fyysisyydestä en ihan heti luopuisi. Itse kun katson samoja elokuvia monta kertaa. Ja varsinkin kun puhutaan vanhemmista elokuvista, fyysinen levy on monessa tapauksessa ainoa mahdollisuus katsoa elokuva. Pelejä en kuluta samalla tavalla. Se on usein kerran läpi ja that's it. Tai en useimmiten ainakaan palaa niihin. Ja jos palaan, näin tekee useimmat muutkin ja silloin siitä on aina jokin versio pilkkahinnalla tarjolla (eilen ostin Settlers IV:n GOGista).

Pienenä vastapainona, en ole matkustanut lentokoneella varmaan neljään vuoteen. Eikä oikeastaan ole suunnitelmia matkustaakaan. Osin mielenkiinnon ja osin käytännön asioidenkin vuoksi.


« Viimeksi muokattu: 04.01.2019 11:36 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #132 : 04.01.2019 11:16 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 046 Basaaripisteet: 14 Profiili Suurin osa tapaamistani sinkkumiehistä on minimalisteja ihan muista syistä, kuin aatteellisista. Toki se luontainen elämäntapa voi muovautua pikkuhiljaa ihan aidoksi minimalismiksi, mutta todelliseen testiin se laitetaan vasta, kun lyödään hynttyyt jonkun kanssa yhteen.

Ehkä meidän sukupolvessamme on myös jotain, mikä vaikuttaa hamstraamisen määrään. Oma lapsuudenkotini oli täynnä kaikkea rojua, joten itselle aiheutui ahdistusta kaikesta ylimääräisestä tavarasta. Luen itseni kuitenkin tuohon "sinkkumies" kategoriaan, sillä ennen yhteenmuuttoa ensimmäisen pitkän parisuhteen aikana en vain yksinkertaisesti osannut ajatella sisustamista, ruoanlaittoa tai mitään muutakaan aktiviteettia, missä tarvittaisiin erilaista tavaraa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #133 : 04.01.2019 11:29 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 894 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Vaimo + lapsi niin minimalistisuus katoaa hetkessä. Tuli kyllä mieleen hyvin joululahjojen määrästä.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #134 : 04.01.2019 11:35 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 046 Basaaripisteet: 14 Profiili Itsellä oli kyllä minimalistinen joulu. Ei stressiä, ei lahjoja, ei kiirettä. Pahaa teki välillä katsoa vierestä, kun jotkut kaverit ja kollegat kävivät viikkoja kierroksilla.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #135 : 04.01.2019 11:45 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 645 Basaaripisteet: 2 Profiili
Pahaa teki välillä katsoa vierestä, kun jotkut kaverit ja kollegat kävivät viikkoja kierroksilla.
Tämäkin on oikeastaan asia josta en ikinä varsinaisesti ole kärsinyt. Lahjojen miettiminen on joskus voi olla raastavaa (sekin lähinnä vain vaimolle) kun ei vaan keksi, mutta joulun aika ja lahjojen ostaminen ja hankinta, eli rahan käyttö ei ole suuremmin ikinä tuonut itselle harmaita hiuksia. Toki on jouluruuhkat jne. mutta siinä vaiheessa kun on autolle saanut parkkipaikan, oma pää osaa heittää aika rennon vaihteen päälle ja sitten lompsin kaupasta kauppaan kuunnellen joulumusaa ja joulufiilistä siemaillen. Se on toki oma juttunsa jos kakarat on mukana ja pitäisi ostaa jotain. Se sellasta että sitä ei kestä kuin 5min ja hermot on aivan riekaleina. Siksi jos menee kakaroiden kanssa katsomaan joulupukkiakin jonnekkin, se on vain se ja vain ne kakarat sen reissun tarkoitus, niin silloin siitä selviää järjissään.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #136 : 04.01.2019 21:58 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 871 Basaaripisteet: 0 Profiili
Vaimo + lapsi niin minimalistisuus katoaa hetkessä. Tuli kyllä mieleen hyvin joululahjojen määrästä.

Aluksi luettuani ton lauseen ajattelin, että niinhän se on. Vaimot yleensä tuuppaa täyttämään talon tavaralla, mutta sitten mieleeni tuli yksi lähimmistä frendeistäni ja hänen perheensä johon kuuluu myös vauva. Molemmat vanhemmat ovat erittäin hyvätuloisia ja korkeakoulutettuja ns. menestyjiä. Talosta ei silti löydy edes tietokonetta tai tv:tä, autosta nyt puhumattakaan. zoukka mainitsi kokkaamisen ja hyvin tuo näyttää heiltä sujuvan, vaikka noudattavatkin 100%:sti kasviruokavaliota. Ruuat ovat hemmetin hyviä ja taidolla väännettyjä, vaikka ainakaan itse en ole huomannut että olisi keittiö aivan täynnä erillaisia hipster-tason pakurikääpäteen puristimia.

Tuosta tavaran haalimisesta ja parisuhteesta olen huomannut ainakin omassa keskiluokkaisessa kuplassa, että se on juuri se nainen joka haluaa elää tiettyä keskiluokkaista meemiä johon kuuluu ne ainaiset Iittalan astiat ja Lokki-lamput. Värimaailmana harmaa-valkoinen instagramin sisustusmuijilta kopioituna ja vauvalle Gugguun jumpsuitti. Olalle vielä Louis Vuitton. Tässä ei sinänsä ole mitään pahaa ja ihan hyvältähän se näyttää. Silti on se hieman huvittavaa nähdä nämä heimovaatteet ja tavarat niin selvästi, mutta samalla se on hyvin luonnollista ihmiselle haluta olla osa tiettyä porukkaa ja näillä valinnoilla korostetaan omaa kuulumista siihen keskiluokkaiseen unelmaan. Välillä tosin kyllä tekee pahaa kun näkee frendeillä niitä artikkelissakin mainittuja Mehiläispesä -riippuvalaisimia ja miettii kuinka kauan sillä tonnilla reissaisi aasiassa. Ei tästä silti itse mitenkään irrallinen ole, kyllä varmasti ulkopuolinen osaisi sanoa heti että ahaa sulla on tuo ja tuo tuote ja kuulut tähän porukkaan ja tähän porukkaan.

Edelleen korostan silti, että itseä ei haittaa muiden tavaran haaliminen ja sanotaan että on se itelläkin jollain tapaa joko tai valinta. Eli jos tuohon rabbit holeen lähtisi, niin ei siinä paljoa osakkeita osteltais ja reissut olisi mallia Vantaalle Jumbon spahan.   ;D

Tässä on asiasta hyvin kirjoitettu artikkeli: https://www.hs.fi/elama/art-2000005892733.html
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #137 : 05.01.2019 01:27 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 046 Basaaripisteet: 14 Profiili Kulttuuriahan se on. Miehet nyt eivät vaan saa niin paljon vittuilua siitä, että kämpän sisustus on luokkaa 60-tuuman taulutelkkari, roskasäkit verhoina ja Star Wars juliste seinällä.

Tunnen myös samanlaisen pariskunnan mitä Gba tuossa mainitsi, mutta niitä on yksi sadasta ja olen vieläpä ylemmän keskiluokan kuplassani, eli pahimmat läävät ovat varmasti minulta piilossa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #138 : 05.01.2019 12:00 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 761 Basaaripisteet: 6 Profiili Lahjojen ostaminen just hiton hauskaa. Parastahan sitä on just koittaa ilahduttaa muita. Eikä tarvitse edes olla joulu, kun ympäri vuoden voi yrittää yllätellä tuttavia ja kavereita.

Enkä myöskään koskaan ole ymmärtänyt sitä vaatimattomassa kopissa minimalisesti asumista, ellei vietä suurinta osaa ajastaan reissatessa jossain. Jotkut riekaleiset kalsarit ikkunoissa, kulahtanut vanha sohva, muovimatot lattiassa ja aina jotain tyhjiä kaljapulloja nurkassa pyörimässä. Ei tarte olla himohamstraaja tai -kuluttaja, jotta saa edes jotain asiallista. Toki jos sellaisessa viihtyy, niin mikäs siinä.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #139 : 11.01.2019 07:46 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 871 Basaaripisteet: 0 Profiili Tammikuun efekti toimii vuodesta toiseen. Vuoden 2018 pelko vaihtui vuoden 2019 ahneuteen ja salkut tukevasti yli 8% plussalla YTD (Year to date).

Ei hyvä tammikuu silti mikään ennustaja ole loppuvuodesta, mutta niin halvalla saa joitain laatuosakkeita tällä hetkellä 2018 romahduksen ansiosta, että ostohousut joutuu laittamaan jalkaan. Myös pössyosakkeet ottivat kunnolla lukua ja niitä voisi ehkä ostella takaisin hieman - ovat silti edelleen todella kalliita nykyisillä tuloksilla, mutta potentiaali on aivan järjetön kun ihmiskunta siirtyy holista heinään.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #140 : 11.01.2019 09:38 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 645 Basaaripisteet: 2 Profiili Näinhän se tuntuu olevan. Meikällä YTD 5,5% plussalla. Porukalla käteistä kun salkut siivottiin loppuvuodesta, joten nyt ostetaan. Ilmiö on sinänsä hassu, koska se toistuu aina. Luulisi että porukka ostaisi heti jotain joulun välipäivinä kun kurssit on alhaalla ja tamminuussa olisi luvassa nousu. Toki tämä poistaisi tammikuun nousun (jos tästä on kyse).

En tiedä johtuuko juuri tammikuun noususta, mutta tuntuu että asenne markkinoilla olisi muutenkin vähän positiivisempi kuin viime vuoden lopussa. Voisi ajatella että tämä kantaisi helmi-maaliskuulle asti. Sitten tulee joulun tulokset jotka tulee olemaan mielenkiintoisia. Uteliaisuuden vuoksi suutin mielenkiinto on itsellä verkkiksen osakkeessa. Tuntuu että sieltä pitäisi tulla selvä odotusten ylitys että kurssi pysyisi edes ennallaan.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #141 : 19.01.2019 19:09 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 871 Basaaripisteet: 0 Profiili Verkkokauppa.comin osake sukelsi loppuviikosta -10% tulosvaroituksen tultua julki. Käyttökate jäi rankasti ennusteista, koventunut kilpailu ja markkinointi on syönyt katetta. Kohtuu hyvin piti oma perstuntuma kutinsa (kerrankin). Kivinen on veekoon tie nykyiselläkin markkinalla, vaikka Amazon ei vielä ole astunut maahan.

Ihan ok tulosta firma silti tekee ja osinko JOS entisellää pysyy niin ihan ok. Suurin kysymys tässä lieneekin uskooko tuloksen kasvuun tässä markkinassa ja SYKLISSÄ. Jos taantuma alkaa miten käy veekoon tuloksen? Jos nousukausi jatkuu riittääkö veekoolle kakkua kiristyvässä kilpailussa? Mikä on VK:n suuri kilpailuetu muihin verrattuna? Tällä hinnalla en vielä ostaisi, alle 3 euron jos menee niin selkeä osto. Mutta nyt kaksinumeroiset p/e luvut tässä markkinassa kaupalla ei maistu. Tuloksen pitäisi joko nousta tai osakkeen halventua.


« Viimeksi muokattu: 19.01.2019 19:16 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #142 : 19.01.2019 19:47 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 894 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Verkkokauppa.comin osake sukelsi loppuviikosta -10% tulosvaroituksen tultua julki. Käyttökate jäi rankasti ennusteista, koventunut kilpailu ja markkinointi on syönyt katetta. Kohtuu hyvin piti oma perstuntuma kutinsa (kerrankin). Kivinen on veekoon tie nykyiselläkin markkinalla, vaikka Amazon ei vielä ole astunut maahan.

Ihan ok tulosta firma silti tekee ja osinko JOS entisellää pysyy niin ihan ok. Suurin kysymys tässä lieneekin uskooko tuloksen kasvuun tässä markkinassa ja SYKLISSÄ. Jos taantuma alkaa miten käy veekoon tuloksen? Jos nousukausi jatkuu riittääkö veekoolle kakkua kiristyvässä kilpailussa? Mikä on VK:n suuri kilpailuetu muihin verrattuna? Tällä hinnalla en vielä ostaisi, alle 3 euron jos menee niin selkeä osto. Mutta nyt kaksinumeroiset p/e luvut tässä markkinassa kaupalla ei maistu. Tuloksen pitäisi joko nousta tai osakkeen halventua.

Itsellä on pieni määrä verkkokauppaa, joka on nyt kyllä reilusti tappiolla. Pitää miettiä, jos jossakin vaiheessa ostaa lisää. Seuraava sijoitus menee varmaankin Nordeaan osinkojen takia.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #143 : 19.01.2019 22:08 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 645 Basaaripisteet: 2 Profiili Powerin kilpailukyky tai markkinointivoimat on selkeästi yllättänyt verkkiksen. Ymmärtääkseni Power vetää aika pitkälti tappiolla tällä hetkellä ja lyö itseään ihmisten mieliin. Tämän vuoden aikana kai pitäisi loppua velaksi kauppaaminen ja pitäisi saada kelkka käännettyä. Tai mitä nyt Inderesin juttuja on lukenut.

Verkkiksella on ymmärtääkseni halvin kustannusrakenne. Aika reippaastikkin. Gigantti tulee perässä ja Power Gigantin perässä. Gigantilla ja Powerilla on vielä kymmeniä myymälöitä ja verkkiksellä kourallinen, joten bisnes ei ole läheskään yhtä kallista verkkikselle. Eli kun heikot ajat tulee, uskoisin että verkkiksellä on silti parhaat mahdollisuudet pitää hinnat alhaalla ja tehdä vielä voittoa. Vaikka marginaalit laskisikin. Kasvuyrityksestä tällöin ei toiki voi puhua enää. Osakkeen hintakin tosin alkaa olemaan jo halvempi kuin kasvu yrityksillä. P/E tällä hetkellä alle 20. P/S 0,42 ja P/B 4,38. Omalla amatööritulkinnalla ihan kelpo lukuja ja lupaavampia kuin Nasdaq Helsinki luvut. Toki P/E on hiukan korkea edelleen, mutta Nasdaq Helsinki P/E on päälle 20, niin ei se trendistä tai yleisestä tilasta juurikaan poikkea.

Kuten sanoin tuolla aikaisemminkin, verkkis ei tunnu olevan sijoittajien suosiossa tällä hetkellä. Johtuu ilmeisesti Inderesin kovistä suosituksista ja sen jälkeisestä heikommista tuloksista (ei kuitenkaan huonoista). Toki itsekkin katselen vielä, todennäköisesti tulee lisää alas, mutta lukujen valossa huonosta sijoituksesta ei oman "amatöörimutun" mieliestä ole kyse.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #144 : 20.01.2019 14:12 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 871 Basaaripisteet: 0 Profiili Niin tuo veekoon nelinkertainen markkina-arvo suhteessa tase-arvoonsa pitää sisällään juuri menneisyyden hurjat kasvuluvut ja omanpääoman tuoton ja tulevaisuuden suuret odotukset. Itsellä suurin epäilys herää juuri tästä miten Suomessa riittää kakkua veekoolle, eli miten se kasvu pystyy olemaan mahdollista tai edes nykyiset luvut. Pitäisi vuodesta toiseen saada kahmittua muilta prosentteja, mutta omissa silmissä kilpailu ja markkinat on jo jaettu. Pikemminkin uusien kilpailijoiden markkinoille tulo vain tekee kakusta entistä silputumpaa. Lisäksi nykyinen myynti on saatu raskaalla markkinoinnilla, aikooko veekoo jatkaa tätä rahan poltamista markkinointiin vai miten pysytään edes nykyisessä myynnissä?

Toki ammattilaisten analysoimana veekoo on merkattu houkuttelevaksi ja Indereskin on sen omaan mallisalkkuun nostanut (ja suurimman prosentuaaliset tappiot tuottanut -38%), että ehkä he tietävät jotain mitä itse en ole omassa analyysissani ottanut huomioon. Vain tulevaisuus näyttää kuka oli oikeassa. Toivon että olen itse väärässä, sen verran monella täälläkin osaketta on ;D

Yksi älyttömyys nousi otsikoihin tuossa jokunen aika sitten. Teslan markkina-arvo nousi Daimleria suuremmaksi. Hauskaa tässä on, että Tesla on kalliita autoja tappiollisesti myyvä ja heikosti valmistava yhden tuotteen laitos vs Daimler on yksi maailman eniten autoja myyvistä yrityksistä joka tuottaa raskaasti VOITTOA joka ikinen vuosi. Daimlerin osake muuttuu ilmaiseksi viiden vuoden omistuksen jälkeen P/E:n ollessa 5,17 perjantain 4% nousunkin jälkeen.

Miksi Teslan markkina-arvo sitten on suurempi? K..ku.. ku... ku ...kuuuuupla? Mitä Teslalla on mitä Daimlerilla ei ole? No ehkä maailman isoin akkutehdas, on sekin jotain, mutta Daimler valmistaa sähkörekkoja, sähköbusseja, sähköautoja jne. Valikoima on aika vitusti isompi ja jos mun pitäisi ostaa sähköauto, niin ostaisinko Teslan vai sähkömersun?

Daimlerin strategiasta "We plan a total of 130 electrified variants at Mercedes-Benz Cars by 2022. In addition, we will have electric vans, buses and trucks"

Ostaisinko Teslan osaketta 300$:lla vai Daimleria 50e:lla. Valinta on nyt vallitsevan informaation valossa hyvin selkeä. Vai onko? Kumpaa laudan meklarit laittaisivat salkkuun?
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #145 : 20.01.2019 16:10 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 645 Basaaripisteet: 2 Profiili Verkkiksen suuret markkinointi panostukset ymmärtääkseni johtuu Powerista, joka tekee ilmeisesti heikompaa tulosta kuin verkkis. Ja verkkis kuitenkin kasvaa koko ajan. Ja verkkiksen kulurakenne on huokempi kuin Powerin. Eli tällä hetkellä ei näytä siltä että verkkiksellä olisi ongelmia pysyä kilpailussa mukana. Toki kasvu on laskenut ja P/E -luvut alkaa olemaan jo aika korkealla kasvu ennusteisiin nähden, mutta tälä tahdilla verkkis jaksaa. Kysymys on oikeastaan kuinka pitkään Power jaksaa. Ja kuinka Gigantti pysyy huipulla. Sinnekkin tullut juuri uusi toimari Suomeen Norjasta jonka pitäisi pystyä Rytkösen tahtiin jolla on melkein 20 vuoden kokemus Gigantin toimarina ja suomalaisten kulutustottumuksista. Tässä voisi hyvinkin olla verkkiksenkin paikka. Tietty myönnän senkin, että verkkiksen toimarikin on juuri vaihtunut, joka ei ehkä tullut parhaimpaan aikaan.

Teslaan en ole luottanut ikinä. En tiedä johtuuko sen arvo Muskin puheista ja sen luomasta hypestä, mutta en ole oikein ikinä ymmärtänyt sen vetoa. "Koko kansan" sähköauto 40t€.... justiinsa. Ja sekään ei ilmeisesti ole ihan niin laadukas mitä hypen perusteella antaisi olettaa. Merkillä on toki arvoa, juurikin hypen vuoksi, mutta ei niin paljoa että se selittäisi arvon. Kukaan ei edes osta sitä pois näillä hinnoilla. Voisin kuvitella että merkki ja ehkä tuotantolinjat myydään jossain vaiheessa jollekkin toiselle valmistajalle ja Tesla yrityksenä (en tiedä olisiko nimi enää sama) jatkaa akkuvalmistajana ja (ehkä) teknologia kehittäjänä. Auton valmistukseen Teslassa en enää usko 10 vuoden päähän. Näillä tappioilla on hyvä jos kestää 5 vuotta. Sitten Tesla voisi olla ostopaperi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #146 : 20.01.2019 17:36 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 046 Basaaripisteet: 14 Profiili Tesla on (ainakin vielä) synonyymi sähköautolle. Miettikää sitä hetki, kun kuvittelette miltä tulevaisuuden liikenne tulee näyttämään. Joku ”sähkömersu” saattaa kiinnostaa viittä 60-vuotiasta ympäri maailman.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #147 : 20.01.2019 20:42 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 871 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tesla on (ainakin vielä) synonyymi sähköautolle. Miettikää sitä hetki, kun kuvittelette miltä tulevaisuuden liikenne tulee näyttämään. Joku ”sähkömersu” saattaa kiinnostaa viittä 60-vuotiasta ympäri maailman.

Ehkä puhekielessä, ainakaan jos katsotaan sähköautojen myyntejä, niin kuluttajat ovat kyllä löytäneet muutkin mallit.

Tässä Euroopan tilastot top 15 myydyintä plug in sähköautoa / hybridiä (totaalitilastot)

1   Mitsubishi Outlander P-HEV 100,097       
2   Renault Zoe 91,927      
3   Nissan Leaf 84,947   
4   BMW i3   59,122          
5   Tesla Model S   54,116           
6   Volkswagen Golf GTE   38,993               
7   Volkswagen e-Golf 33,644               
8   Volkswagen Passat GTE   31,632               
9   Renault Kangoo Z.E    29,150   
10   Audi A3 e-tron   28,209               
11   Volvo V60 Plug-in Hybrid 25,694       
12   Mercedes-Benz C 350 e   22,049                  
13   Volvo XC90 T8 19,969                      
14   BMW 330e iPerformance    18,808   
15     BMW 225xe Active Tourer 16,720

Aika paljon saksalaisia pappamerkkejä listalla. Teslakin toki korkealla, kun sai hieman etumatkaa ja siitä kaikki kunnia Teslalle, mutta se etumatka on kurottu jo umpeen ja kaikki muutkin valmistavat nykyään sähköautoja.

Osaketta jos ajattelee, niin hyvin paljon pitää tapahtua jotta ei jossain vaiheessa tulla rytinällä alas. Toki jos tuotanto saadaan kannattavaksi ja edullisempia malleja markkinoille koko kansan tarjolle, niin kaikki on mahdollista. Brändihän on trendikäs ja useampi zoukka sellaisen varmaan ostaisi jos hinta ei olisi nykyisellä tasolla.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #148 : 20.01.2019 22:08 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 046 Basaaripisteet: 14 Profiili Hybridit tietenkin asia erikseen, ne mielletään kuitenkin ihan erilaiseksi tuotteeksi kuin täyssähköt. Hypeä ja kuplaa on teslassa varmasti, mutta se on usein näiden potentiaalisten tulevaisuuden megabrändien lähtötilanne.

Henk koht en sijoituksillani lähtisi ikinä pelaamaan jännityksen perässä, eli en ostaisi teslaa. En myöskään mieti liikkuja kuukausi tai edes vuositasolla. Osta ja istu, varsinkin kun en ole mikään ammattilainen, enkä edes innokas amatööri.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #149 : 20.01.2019 23:27 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 510 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Aika paljon saksalaisia pappamerkkejä listalla. Teslakin toki korkealla, kun sai hieman etumatkaa ja siitä kaikki kunnia Teslalle, mutta se etumatka on kurottu jo umpeen ja kaikki muutkin valmistavat nykyään sähköautoja.

Hybridejä on ollut olemassa jo ennen Teslaa. Sähköauton ja hybridin vertailemisessa ei ole mitään järkeä, eikä myöskään hybridin kutsumista sähköautoksi. Oikeita sähköautoja tuolla listalla on kovin vähän. Myönnän olevan jonkinlainen "Tesla-fani". Musk ja kumppanit ovat tehneet hienoa työtä, kun mietitään mistä kaikki on lähtenyt. Moniko osaa nimetä Daimlerin tai Volkswagenin nokkamiehen? Musk on Teslan kasvot ja esiintyy julkisuudessa rennosti ja heittää läppää. Tuollainen kaveri yhtiön johdossa antaa yrityksestä rennon ja lähestyttävän kuvan, mikä osaltaan selittää Teslan suosiota sekä myös omia fiiliksiäni yrityksestä.

Osakkeen hinnassa on tietysti paljon odotuksia tulevaisuudesta, mutta onhan firmassa paljon potentiaalia. Model 3 on toki odotettua kalliimpi, eikä missään nimessä se luvattu sähköautojen "kansanauto". Ostajia sille kuitenkin riittää ja on se silti Model S:ää halvempi. Seuraavaksi sitten Model Y, joka on Model X:stä halvempi versio. Tästä vuosia eteenpäin, niin eiköhän Teslaltakin tule se oikea kansanauto, mikäli yritys vaan pysyy pystyssä. Renault Zoen halvimman version hinta on karvan päälle 30 kiloa. Kokoa sillä on Toyota Yariksen verran ja akulla ajaa ehkä 250km, siinä missä Model 3:lla pääsee yli 500km. Rangen lisäksi Model 3:n hinta on myös kaksinkertainen. Akkujen valmistushintaa kun saadaan puskettua alas, kun uusia tehtaita nousee. Juuri aloitettiin Kiinassa uuden tehtaan rakentaminen ja Euroopan tehtaan sijoituspaikkaa kai vielä haetaan.

Daimlerilla, Volkkarilla ja kumppaneilla on suuret puheet, mutta vähän näyttöjä. Toki molemmat valtavia yrityksiä ja R&D -rahaa löytyy, ja sitä varmasti tällä hetkellä poltetaan. Hiljaista kuitenkin on, eli joko siellä ei ole mitään oikeasti mielenkiintoista näytettävää tai sitten parin vuoden sisään lyödään sellaiset kortit pöytään, että Tesla näyttää hetkessä olevan kusessa. Molemmilla yrityksillä on myös polttomoottoriautojen taakka kannettavanaan. Riittää varmasti mietittävää, mitä niille tehdä. Siirtyminen sähköautoihin täytyy harkita tarkkaan.

Tesla voi rauhassa keskittyä sähköautoihin, eikä siellä ole menneisyyden taakkaa kannettavana. Hyvää teknologiaa siellä on ja esim. Model Y:n valmistamisen pitäisi olla huomattavasti yksinkertaisempaa ja halvempaa. 12 voltin akusta ollaan kokonaan luopumassa, mikä on osasyy siihen, että Model 3:n sisältämä kolme kilometriä (kyllä, luit oikein) sähköjohtoja tulee lyhenemään 100 metriin. Noin paljon vähemmän johtoja tekee autosta myös kevyemmän, joten samalla akulla pääsee pidemmälle tai pienemmällä akulla yhtä pitkälle kuin ennen, joten hintaa saadaan taas painettua. Jossain vaiheessa teknologiaa hyödynnetään varmasti myös muissa malleissa.

Eikä sovi myöskään unohtaa Teslan massiivista latausverkostoa. Suomessa vielä suhteellisen pieni, mutta laajenemassa. Model 3 on tulossa Eurooppaan CCS-liittimellä, joka on saamassa alalla standardin aseman. Näin ollen Tesla voi hyödyntää omien Superchargereiden lisäksi myös kaikkia muita latausasemia, siinä missä muut valmistajat ovat täysin riippuvaisia muiden rakentamista latauspisteistä. On ollut huhuja, että Tesla avaisi SC:t myös muille valmistajille, mutta sehän tietää Teslalle vain lisää tuloja. Ja onhan se auton parantelu softapäivityksillä vaan makee juttu! Uusia ominaisuuksia ja jopa ajo-ominaisuuksia voidaan muokata OTA-päivityksin. Onhan siinä tietoturvariskit, mutta maailma on menossa siihen suuntaan, että kaikki mahdollinen laitetaan verkkoon. Kyllä sitä saa pelätä kaikenlaista muutakin siihen liittyvää.

Kaikesta Iltapaskan roskauutisoinnista huolimatta ei Teslaa kannata vähätellä. Sijoittaisinko siihen itse? Tuskin, sillä sijoitustyyliini ei kuulu riskisijoittaminen, vaikka joku voisi sanoa kaiken sijoittamisen olevan riskisijoittamista. Tesla vs muu automaailma asetelmassa on jonkin verran samaa kuin iPhone (ja Android) vs Nokia aikanaan. Perinteisen autoalan onneksi Tesla ei ole onnistunut yhtä hyvin kuin Apple ja Google, ja uusi sähköauto on tietysti huomattavasti kalliimpi kuin uusi älypuhelin. Teslan ympärillä on kuitenkin samanlaista hypeä, fanipoikuutta sekä myös vihaa ja inhoa kuin Applen ja iPhonen ympärillä.

Siinä oma panokseni tähän keskusteluun.  :)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 14
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2023
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines