Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15
Tulostusversio
Aihe: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy?  (Luettu 173085 kertaa)
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #270 : 11.08.2020 23:37 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Haen vähän omaa sijoitustyyliä, kokeilun, testien, kurssien ja tappioiden kautta. Aloin sijoittamaan noin 5 vuotta sitten ja oikeastaan jokainen strategia on epäonnistunut tähän mennessä. Toki muutama yksittäinen valopilkku on ollut seassa.
Aloitin ihan sillä perinteisellä osta ja unohda strategialla. Ainakin muutamaksi vuodeksi. Tämä kantoi parin voittoa tuottavan valinnan ansiosta pienellä voitolla, mutta isommat sijoitukset joista oli paljon analyysiä juurikin useamman vuoden sijoitukseen, on menny metsään aika täysin. Nokia, Nokian renkaat, Huhtamäki, Sampo, Verkkis,... mikään näistä ei ole sillä tasolla vieläkään missä laput oli 4-5 vuotta silloin kun niitä ostin. Siihen aikaan erittäin lupaavia tai jopa laatuyhtiöitä. Jos olisin vain pitänyt nämä kaikki aikoinaan, Huhtamäki on ainoa josta olisi pitkälti omillaan. Joten päätelmä, osta ja unohda stategia toimii huonosti. Tietty joku voi väittää että 5 vuotta on liian lyhyt aika. Varmasti onkin. Mutta tilanne on huonompi kuin 4-5 vuotta sitten. Taitaa olla helsingin pörssinkin arvo samoilla nurkilla.

Toinen yleinen neuvo on "rauhoitu, ajattele, suunnittele". Koronaan tämä oli aivan väärä vinkki. Odotin rauhassa pohjan, odotin pienen nousun, myin nousun hiljennettyä ja koronan levitessä. Mutta kaikien odotusten vastaisesti nousu jatkuikin. Taas väärin, takkiin tuli.

Pieniä yhtiöitäkin olen muutamaa testannut, mutta nekään eivät ole kantaneet. Glaston ehkä osuvin esimerkki. Vaikutti hyvältä sijoitukselta mitä lueskelin yrityksestä, tuotteista jne., mutta lopulta on masentavimpia testauksia mitä tuli tehtyä. En onneksi paljoa laittanut, mutta käytännössä niin korkealla ei ole enää käynnyt millä sitä ostin. Tosin nytkin on alempana millä myin, eli en ainakaan ostanu ja unohtanut.

Toki korona oli poikkeus pitkässä juoksussa ja kaikki dropit ovat. Mutta näitä droppeja tulee aina tietyin väliajoin. Kuin tasaisessa syklissä. 90-luvun alussa, 2000 it-kupla, 2008 pankki, 2012 mikä olikaan, 2020 korona... Jos olisin ollut joka kerta paikalla käteisen kanssa kun droppi tuli, tuotto olisi ollut vähintäänkin mukava. Jos olisin ostanut ja unohtanut ja sitten muistanut 2008 65 vuotiaana, katsonut alkuvuonna eläkerahastoa iloisena, mutta loppu vuonna eläkkeelle päästessä katsonut sulanutta salkkua, itku olisi varmasti tullut.
Tietenkään laskua ei voi aina ennakoida, mutta sen näkee aina. Jos on käteistä, on aika sama löydätkö pohjan kun löydät selvän laskun ja sijoitat firmaan jolla on ns. vakaa pohja. Ja droppien välillä voi kikkailla osinkotuottoilla (Suomessa osingon irtoaminen ei pitkään kurssia pidä alhaalla), ottaa pientä tradea osareissa jne. Ja tietysti pitää osata myydä. Ei saa tulla uusi droppi vastaan.
Ja tietenkin poikkeuksia on joihin tämä ei sovi. Esim. FAANG yhtiöt. Mutta let's face it, todennäköisyys että osuisi noihin tarpeeksi ajoissa... se vaatii hedelmäpeli onnea. Ja jos pysyy suomiosakkeissa, todennäköisyys on vielä pienempi.

Eli kyllä, olen hiukan harkinnut siirtymistä "pitkäaikaisesta" sijoittajasta jonkinlaiseksi traidaajaksi. Tosin rauhalliseksi sanoisin sitä silti, koska käytännössä se on vain käteisen pitämistä ja paikkojen kyttäämistä. Tuskin silläkään miljoonia saa kun pääomaa ei ole, mutta osta ja unohda ei sitä ainakaan tuo. Sampokin lähtenyt nousuun hiukan, joten jos vielä nousisi tuonne 35€:n tietämille, strategia toimi ihan hyvin. Edes 33€ niin voi sanoa olevansa oikeasti voitolla.

Vaikka hei, juuri taitaa mennä vai menikö jo 10000 pojoa helsingissä rikki. Minun luoton puute kasvuun jos mikä voi poistaa koko Suomen pörssin 10000pojon kirouksen. Nyt siis voi hyvinkin olla hetki joka muistetaan historian kirjoissa kuinka helsingin pörssin taival kohti 20000 pojoa viimein alkoi. Ei olisi eka kerta kun meikän päätökset liikuttaa kursseja.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #271 : 12.08.2020 07:41 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Eihän noita kokeilemiasi strategioita voi lytätä siksi, että ne eivät ole sinun kohdalla toimineet. Osakevalinnat eivät vaan ole osuneet nappiin. Epäonnistuneen Glaston-hankinnan perusteella pienyhtiöstrategia ei toimi? QT, Talenom..?

Mites sitten ETF-sijoittaminen, oletko harkinnut? Nasdaq 100 -indeksiä ja ehkä jotain muuta siihen kaveriksi, niin aika kovaa tuottoa olisi ollut tarjolla, ja varmaan on pitkällä aikavälillä tulossa lisääkin. Onhan se "tylsää" vaurastumista, mutta jos se toimii, niin miksi väkisin yrittää itse, varsinkin jos ei syystä tai toisesta ole tekemässä suoria osakeostoja jenkkeihin.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #272 : 13.08.2020 21:59 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Kuten Kabanossi jo tuossa totesikin, niin yhdestä epäonnistumisesta ei voi vetää johtopäätöstä strategian huonoudesta. Useat tutkimukset osoittavat pienyhtiöiden tuovan keskimääräistä korkeamman tuottopotentiaalin. Voit verrata asiaa pokeriin, mikäli sinulla on AA (ässäpari) kädessäsi häviät silti noin 18% jaoista jos menet ennen floppia all in. Voit hävitä useita all inejä putkeen ässillä ja pitkässä juoksussa hävitä joka viidennen pelin, vaikka sinulla on kädessäsi pelin paras aloituskäsi.

Mikäli aloitit sijoittamisen 5 vuotta sitten ja kuten olet kertonut olet sijoittanut suomalaisiin yhtiöihin. OMXH25 indeksiin sijoittamalla tasan 5 vuotta sitten olisit ostanut indeksiä hintaan 3342 ja arvo olisi nyt 4247. Tuottoa olisi tullut noin 27%. Tätä voi pitää benchmarkina mikä tuotto sinun olisi pitänyt vähintään saada omilla osakevalinnoillasi ja mikäli näin ei ole pitää strategiaa pohtia uudelleen. Indeksisijoittaminen ajallisesti hajauttaen voisi olla ainakin se salkun runko, näin saa hyvin hajautettua riskiä ja salkkua automaattisesti, ilman sen kummempaa vastuuta strategiasta.

Pienyhtiöstrategiastasi tulee mieleen heti ainakin yksi asia joka nostaa riskiä suuresti, sijoitukset ovat hyvin keskitettyjä muutamaan pienyhtiöön. Mikäli hajautusta olisi enemmän, olisivat riskit epäonnistua myös maltillisemmat. Lisäksi mikäli osakkeen hinta laskee tulee sitä ostaa lisää ja näin nostaa omaa tuottopotentiaalia, mikälisi siis oma analyysi osakkeesta pysyy edelleen samana. Tähän sellainen huomio, että usein osakkeen kurssilaskulle on joku todellinenkin syy ja moni on mennyt poikki kokonaan näillä average down strategioilla, missä keskihintaa lasketaan ostamalla kokoajan laskeviin kursseihin.

Glastonista pakko mainita, että firma on pärjännyt odotuksia paremmin koronakurimuksesta. Pienyhtiöt tyypillisesti (kärjistetysti) nousevat suhdanteissa suuremmin, kuin suuryhtiöt. Siksi näillä voi pelata hieman suhdannepeliä ja yrittää ajoittaa suhdannetta. Toki siinä vaiheessa on myöhäistä, kun muutkin huomaavat osakkeen potentiaalin. Voisiko siis Glastonin kurssilaskussa olla nimenomaan paikka ottaa se pohja kiinni jossain vaiheessa? Itse firma on wikipedian mukaan 1800-luvulta, joten on nähnyt muutakin kuin koronan. Omassa salkussa tätä ei ole ja hetkeen tuo tuskin raketoi, mutta mikäli erikoislasia tarvitsevat alat rakentamisesta autoteollisuuteen alkavat elpyä ja maailmanloppua ei tulekaan, saattaa Glaston olla sellainen osake jota kiroaa ettei ostanut senttilaarista.

Sitten sellainen huomautus tähän, ettei joku luule että omat sijoitukset olisivat kokoajan vain nousussa. Olet itsekin epäonnistunut useissa osakevalinnoissani ja ostanut jopa konkurssiin menneitä lappuja (joista onnekkaasti pääsin eroon, kun niillä vielä jotain arvoa oli). Se riittää että kokonaiskuva on positiivinen eli kun oma salkku laskee indeksiä vähemmän ja nousee kovempaa. Helpommin sanottu kuin tehty, ja kuten JayeizHkin, niin myös itse opettelen joka päivä tätä peliä. Sellainen hieno homma osakesijoitamisessa on ettei siinä koskaan tule valmiiksi. Nöyrä pitää olla ja töitä tehdä niin maan perkeleesti, mikäli markkinan aikoo voittaa.

edit: vielä sellainen pointti, pelaa niillä osakkeilla jotka ovat tuttuja. Esim. JayeizHillä luulisi oma osaaminen olevan jossain ohjelmistokehityksen ja IT -juttujen puolella. Sieltä vaan valkkaamaan oman osaamisen pohjalta vahvimmat omaan salkkuun. Esimerkiksi Tiedon kilpailijat alla pöllittynä geelitukkien analyysista.

Solteq
Siili Solutions
Nixu
Bouvet
CGI
Digia
Enea
Gofore
HiQ
Know IT
Wipro
Tata Consultancy
Atos SE
Capgemini
IBM
Accenture
Vincit
Innofactor
Bilot« Viimeksi muokattu: 13.08.2020 22:12 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #273 : 14.08.2020 11:19 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Indeksi sijoittaminen on kyllä asia mihin on pitänyt perehtyä. Mutta hiukan yllätyin kuinka epäselvää se on. Jos haluan OMXH25 indeksiä Nordetistä ostaa... en voi ostaa? En löydä rahastoa tms. joka keskittyisi OMXH25 indeksiin.
Omistinkin tuossa ennen koronaa Nordnetin Indeksirahasto Suomea ja Handelsbankenin USA indeksirahastoa, mutta myin ne erinäisistä syistä pois. Mutta tämä on kyllä ollut mielessä. Vaikka myönnän senkin että tämän vuoden pääoman paikallaan pysyminen ja jopa lasku on siirtänyt tätäkin, koska se jakaisi pääoman aika pieniksi paloiksi.

Glastonista oli itsellä aivan sama fiilis kun aikoinaan sitä ostin! Silloin oli kasvu vielä ok mallilla (oliko 2016 vai 2017...). Mutta sitten lähti niin selvään laskuun että myin pois. Ennen pohjaa myinkin. En muista oliko tähän mikään syynä miksi se lopulta lähti laskuun. Se vain vajosi hiljalleen alemmas ja alemmas. Tosin, kuten sanoin, ostin muistaakseni siellä huipulla sitä, johon se ei ole vieläkään palannut, joten ajoitus osui "täydellisesti".

It firmat on vaikea juttu. Koska tiedän (tai kuvittelen tietäväni) bisneksestä jotain, se tekee sokeaksi markkinoille. Remedy on loistava esimerkki tästä. Tiedän alasta jotain ja täälläkin turistiin 10€ hinnalla kuinka porukka ei tajua että pelimyynnit tehdään ensimmäisten kuukausien aikana. Mutta sitten tuli Epic diili, Crossfire julkaistiin, menestys ollu ennusteiden mukaista ja tänään vai eilen taisi mennä 30€ rikki Remedyn osakkeella. P/E yli 73 aikana jona suurta kasvua on turha odottaa kun uusia suurpelejä ei ainakaan kolmeen vuoteen tule. Pointti on se että Remedy sai nostetta uusista uutisista, mutta en keksi mitään logiikkaa miksi osake on noin korkealle. Kyse on siis enemmän psykologiasta ja massa liikkeestä kuin osakkeen oikeasta hinnasta.
Tällä taas haen siis sitä että markkina reaktiot eivät tunnu menevän tänä aikana sen mukaan mitä voisi järjellä ajatella. Toki tässä voi olla sekin (todennäköisempääkin ehkä), että en vain ymmärrä kuinka markkinat toimii ja siksi nämäkin heitot menee pieleen. Sinänsä sillä ei ole väliä mistä se johtuu, mutta lopputulos on se että olen huomannut olevani ehkä yli varovainen tai pessimisti niissä tilanteissa kun tuntuu että osaan sanoa alasta jotain.

Uusissa ja tuntemattomissa tilanteissa väärät valinnat, paremmin perillä olevissa tilanteissa pessimisti. Kuulostaa todella menestyksen avaimilta :lol: Mutta joo, pitäisi tuota indeksi asiaa tutkia. Nyt kun on 10000 pojoa lähellä Helsingin pörssissä niin se on "täydellinen valinta" indeksirahastolle. Tosin niin se taitaa olla joka indeksissä joka puolella palloa.


Ja totuushan on että meikä "pelaa" ihan napeilla. TK tienaa kryptolla jos ei päivässä niin viikossa mun koko kassan verran. Mutta kyllähän se Mario -pelissäkin vituttaa jos joka kerta tippuu samaan kuoppaan, vaikka sillä ei suurta merkitystä pelin ulkopuolella olekaan.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #274 : 14.08.2020 11:30 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Eihän viisi vuotta olet ajallisesti yhtään mitään, eikä varsinkin pitkäaikaista sijoittumista.  :lol: Jos vetelet noita ns. turvallisia sijoituksia, niin isket rahaa johonkin ja katsot mikä tilanne 20 vuoden päästä. Tuollaisella "ostanpa summassa vähän Verkkokauppa tai muuta suomalaista vakaata firmaa" Ja myy pois, kun pari prosenttia heilahtaa, ei pitkälle pötkitä.

Tai jos minulta kysytään, niin lähes kaikkiin tuollaisiin yleisiin tunnettuihin Suomi-firmoihin sijoittelu on ihan penneillä leikkimistä, ellei iske kerralla sataa tonnia, muutamia ihmeitä lukuunottamatta. Mutta onhan se TURVALLISTA. Turvallisuus ja kovat voitot eivät vaan kulje käsi kädessä kuin hyvin harvoin.

Ja totuushan on että meikä "pelaa" ihan napeilla. TK tienaa kryptolla jos ei päivässä niin viikossa mun koko kassan verran. Mutta kyllähän se Mario -pelissäkin vituttaa jos joka kerta tippuu samaan kuoppaan, vaikka sillä ei suurta merkitystä pelin ulkopuolella olekaan.

Bitcoinit ja kumppanit ovat erityisesti treidaajien kultakaivos, mutta onhan Bitcoin ollut parempi investointi kuin mikää muu sijoituskohde myös pitkällä aikavälillä tarkasteltuna.  Kolmen, viiden ja 10 vuoden aikana mikään muu assetti ei ole antanut parempia tuottoja, ihan sama millaista notkahteltua välissä on ollut. Itse uskon vakaasti, että sama meno jatkuu tulevaisuudessakin.

Itse harrastan ihan päivittäistä treidaamista nykyään ja maksoin asuntolainan takuusummankin pois kokonaan treidaamisella hankituilla varoilla. Vessassakin Ipad sitä varten, että voi katsella vähän "käyriä"


« Viimeksi muokattu: 14.08.2020 11:50 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #275 : 14.08.2020 12:07 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Bitcoinit ja kumppanit ovat erityisesti treidaajien kultakaivos, mutta onhan Bitcoin ollut parempi investointi kuin mikää muu sijoituskohde myös pitkällä aikavälillä tarkasteltuna.  Kolmen, viiden ja 10 vuoden aikana mikään muu assetti ei ole antanut parempia tuottoja, ihan sama millaista notkahteltua välissä on ollut. Itse uskon vakaasti, että sama meno jatkuu tulevaisuudessakin.

Itse harrastan ihan päivittäistä treidaamista nykyään ja maksoin asuntolainan takuusummankin pois kokonaan treidaamisella hankituilla varoilla. Vessassakin Ipad sitä varten, että voi katsella vähän "käyriä"

Reagoitko ihan käyriin ja teet sillä 10min, tunnin tms. lyhyen ajan oston vai otatko ihan uutis feeding eteen ja valkkaat sieltä lupaavimman? Siis totta kai koko kuvassa seurataan molempia, mutta jos teet treidausta joka päivä, niin vedätkö pääasiallisesti pitkäaikaisemmilla sijoituksilla vai nopealla treidaamisella?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #276 : 14.08.2020 12:23 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Kevään korona-notkahdus oli hyvä paikka. Oltiin odoteltu jo pitkään kunnon laskua, jotta voidaan alkaa sijoittamaan muksujen säästöjä. Laitettiin sitten muksujen säästöt osakkeisiin ja rahastoihin. 36% noussut yhteensä ja jotakin osinkojakin tullut. Nyt sitten säästellään tulevat lapsilisät rahastoihin tasaiseen tahtiin.

Oma salkku varmaan miinuksella 10% tai jotain, mutta ihan sama kun tarkoitus on säästää 20v.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #277 : 14.08.2020 12:28 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili
Bitcoinit ja kumppanit ovat erityisesti treidaajien kultakaivos, mutta onhan Bitcoin ollut parempi investointi kuin mikää muu sijoituskohde myös pitkällä aikavälillä tarkasteltuna.  Kolmen, viiden ja 10 vuoden aikana mikään muu assetti ei ole antanut parempia tuottoja, ihan sama millaista notkahteltua välissä on ollut. Itse uskon vakaasti, että sama meno jatkuu tulevaisuudessakin.

Itse harrastan ihan päivittäistä treidaamista nykyään ja maksoin asuntolainan takuusummankin pois kokonaan treidaamisella hankituilla varoilla. Vessassakin Ipad sitä varten, että voi katsella vähän "käyriä"

Reagoitko ihan käyriin ja teet sillä 10min, tunnin tms. lyhyen ajan oston vai otatko ihan uutis feeding eteen ja valkkaat sieltä lupaavimman? Siis totta kai koko kuvassa seurataan molempia, mutta jos teet treidausta joka päivä, niin vedätkö pääasiallisesti pitkäaikaisemmilla sijoituksilla vai nopealla treidaamisella?

Olen opiskellut teknistä analyysiä aika paljon itsekseni ja siitä riittää myös kirjallisuutta vuosikymmenten ajoilta, joilla pääsee alkuun. Kannattaa tutustua. Aion pitää huomenna työkavereille muutaman tunnin koulutuksen aiheesta.  ;D Erilaisia indikaattoreita ja tapoja on hirvittävä määrä, joita sitten ihmiset käyttävät niin mikä itselleen parhaiten sopii. Päivittäisessä treidailuissa en ota huomioon ollenkaan, onko joku firma tai assetti ns. "luotettava" pitkässä juoksussa, vaan tarkastelen vain sitä, oisko siitä mahdollista saada lyhyen aikavälin tuottoa.

Esimerkiksi, jos joku assetti seilaa jotain tiettyä hintahaarukkaa päivittäin tai viikottain, niin ostan pienellä vivulla siitä alimmaisesta hintakohdasta ja myyn pois hintahaarukan yläkohdassa. Tätä saatan toistaa monena päivänä. Kun asettaa automaattisen stop-lossin hiukan sen hintahaarukan alarajan alapuolelle, niin riskit on hyvin pieniä. Viikon aikana saattaa saada "jauhettua" ulos helppoja satasia ja jos näyttää siltä, että uusimman notkahduksen pohja on aina edellisen notkahduksen pohjaa korkeamalla, se yleensä tarkoittaa positiivista hintakehitystä ja todennäköisesti hinta ennemmin tai myöhemmin rikkoo hintahaarukan ja lähee nousemaan ylöspäin.

Kannattaa myös vilkuilla RSI-mittareita yms. jotka kertovat suoraan, onko joku assetti täysin "overbought" tai "oversold". Yleensä kun ostaa vaikka 4h aikavälillä mitattuna jonkun assetin, joka on täysin oversold, niin hyvin usein siitä saa lyhyen aikavälin tuottoa. Toki kannattaa muistaa, että myös shorttaaminen on aina mahdollista, jolloin tienaa sillä kun jonkun assetin arvo laskee. Tosin Teslan tapauksessa shorttaajia oli 80%, joten se itse asiassa vain auttoi hintakehitystä ylöspäin, kun shorttaajien stop lossit aktivoituivat koko ajan ja antoivat lähinnä bensaa liekkehin. Twitter on erinomainen paikka seurata ihmisiä, jotka jakavat graafeja aktiivisesti päivittäin. Niiden avulla pääsin alkuun. Nyt minulla on talo täynnä monitoreja, joista seurailen eri assettien hintakehitystä. Hullua ja koukuttavaa, kuin peliä.
Tässä viime päivien treidejäni. Yleensä vedän tonnilla per treidi ja max viiden kertoimella. Siitä kertyy jo ihan hyvin. Stop lossin asetan yleensä -5% kohdille. Tämä auttaa minua pitämään rahoja kiinni pitkäaikaisissa kohteissa, kun ei muuten kärsivällisyys riitä. Paras treidini on ollut päälle 1000%, mutta se summa joka oli kiinni, oli toki paljon normaalia pienempi, sillä käytin hirveän isoa vipua. Se on jo uhkapelaamista, eikä kannata kuin "varmoissa" tilanteissa, joita ei tietenkään ole, tai jos tykkää uhkapelaamisesta.« Viimeksi muokattu: 14.08.2020 13:01 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #278 : 25.10.2020 20:49 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Voisi vihdoin itsekin miettiä rahoilleen jotain muuta käyttökohdetta kuin kaljanjuonti ja joutava materia. OP:ssa ollut jo tovin pikkurahalla osake/korkoyhdistelmärahasto. Nyt voisi alkaa pistämään vähän isommalla kuukausittaisella satsauksella rahaa poikimaan.

Ketjua taaksepäin kahlaamalla löytyy paljon kirjallisuusvinkkejä. Ovatko nuo aiemmat suositukset vieläkin the real shit vai onko ohi kiilannut jotain uudempaa kirjallisuutta. 2-3 perusteista lähtevää opusta haussa ja mielellään suomeksi.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #279 : 28.10.2020 11:18 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Aissaatana kun osasin taas löytää oikean paikan :lol: 2-3kk toteuttanut tässä strategiaa jolla ostan osaketta ja odotan min 2,5% nousun ja myyn pois. Pikku hiluja kyllä, eikä sovellu TK:n kaltaisille nopeasti-oikeaa-voittoa tyypeille, mutta ajattelin olla nöyrä ja tehdä sitkeästi pientä voittoa, josta osakesäästötilillä kasvaa lopulta oikeaa rahaa kun verojakaan ei tarvitse maksaa.

Turvana on ollut pitää kassasta suunnilleen 50% sijoitettuna ja 50% käteisenä. Dippien ja varmuuden vuoksi. Mutta, viime viikolla tartuin yhteen dippiin ja tulos viikkoa ennakoiden mietin että nousua tulee... kursseja seuraavat tietävät kuinka kävi. Alle viikko siitä kun pistin käteisen kiinni sijoituksiin, nyt tuli kova lasku läpi pörssin :lol: Korona pahentunut kokoajan maailmalla niin en uskonut sillä olevan suurta vaikutusta enää, paljon tulosparannuksia näköpiirissä... mutta ei, silti pystyin ajoittamaan ostot juuri hyvin lähelle dipin kärkeä. On se saatana kun jonkun asian osaa, niin siitä ei pääse eroon vaikka yrittäisi :lol:

No, vajaa 3kk menty tällä strategialla ja sen 3kk tilastot on vielä plussa, joten sinänsä vielä ei olla ihan ojassa, vaikka tien reuna lähestyykin. Ja onhan tässä vielä tulos viikkoa jäljellä, joten sinänsä palautuminen ei ole mahdotonta. Mutta tuntuu että siellä on sijoittajilla hermot taas niin kireällä, että hyväkään nousu ei osakkeita nosta. Enitenhän tässä vituttaa että osaketilillä ei taaskaan ole käteistä kun tuli lasku. Verkkiskin yli 4% laskussa tällä hetkellä ja se on aivan varma että Black Fridayn jälkeen tulee hyvää dataa jonka jälkeen kurssi on vähintään ennallaan. Ennusteet kun povaavat jälleen kovinta blackfridayta ikinä. Varsinkin verkkikselle koska harva lähtee kauppaan samoilemaan näillä korteilla.

On tää aikamoista. Edelleen mietin että pitäisi alkaa lukemaan psykologiaa eikä sijoituskirjoja, sijoittamisen tukemiseksi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #280 : 28.10.2020 19:19 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Tai sit vaan hyväksyy, ettei sijoittaminen ole kuin mäihästä kiinni.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #281 : 31.10.2020 20:04 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Aissaatana kun osasin taas löytää oikean paikan :lol: 2-3kk toteuttanut tässä strategiaa jolla ostan osaketta ja odotan min 2,5% nousun ja myyn pois. Pikku hiluja kyllä, eikä sovellu TK:n kaltaisille nopeasti-oikeaa-voittoa tyypeille, mutta ajattelin olla nöyrä ja tehdä sitkeästi pientä voittoa, josta osakesäästötilillä kasvaa lopulta oikeaa rahaa kun verojakaan ei tarvitse maksaa.

Turvana on ollut pitää kassasta suunnilleen 50% sijoitettuna ja 50% käteisenä. Dippien ja varmuuden vuoksi. Mutta, viime viikolla tartuin yhteen dippiin ja tulos viikkoa ennakoiden mietin että nousua tulee... kursseja seuraavat tietävät kuinka kävi. Alle viikko siitä kun pistin käteisen kiinni sijoituksiin, nyt tuli kova lasku läpi pörssin :lol: Korona pahentunut kokoajan maailmalla niin en uskonut sillä olevan suurta vaikutusta enää, paljon tulosparannuksia näköpiirissä... mutta ei, silti pystyin ajoittamaan ostot juuri hyvin lähelle dipin kärkeä. On se saatana kun jonkun asian osaa, niin siitä ei pääse eroon vaikka yrittäisi :lol:

No, vajaa 3kk menty tällä strategialla ja sen 3kk tilastot on vielä plussa, joten sinänsä vielä ei olla ihan ojassa, vaikka tien reuna lähestyykin. Ja onhan tässä vielä tulos viikkoa jäljellä, joten sinänsä palautuminen ei ole mahdotonta. Mutta tuntuu että siellä on sijoittajilla hermot taas niin kireällä, että hyväkään nousu ei osakkeita nosta. Enitenhän tässä vituttaa että osaketilillä ei taaskaan ole käteistä kun tuli lasku. Verkkiskin yli 4% laskussa tällä hetkellä ja se on aivan varma että Black Fridayn jälkeen tulee hyvää dataa jonka jälkeen kurssi on vähintään ennallaan. Ennusteet kun povaavat jälleen kovinta blackfridayta ikinä. Varsinkin verkkikselle koska harva lähtee kauppaan samoilemaan näillä korteilla.

On tää aikamoista. Edelleen mietin että pitäisi alkaa lukemaan psykologiaa eikä sijoituskirjoja, sijoittamisen tukemiseksi.

Pakko kyllä kysyä miten tuolla treidaamisella noilla summilla pystyy tekemään voittoa? Maksat varmaan palkkiota osakesäästötilillä tehdyistä ostoista ja myynneistä. Mikäli minimipalkkio on 5-8 euron välissä, niin maksat aina vähintään sen 1% palkkiota jokaisesta treidistä minkä teet. Oletan, että sulla summat on jotain 500-1000 euron luokkaa? Osakesäästölillä kyllä voi käydä aktiivisemmin kauppaa, mutta hyvin aktiivinen kaupankäynti pienillä summilla jauhaa kyllä iloisesti pääomaa pankin eduksi. Pakko myös kysyä oliko Nokiaa taas salkussa kun PASKA osui tuulettimeen?  :lol:

Noista tuloksista, kannattaa kiinnittää eniten huomiota tulevaisuuden näkymiin. Ne määrittelee kurssireaktion hyvin pitkälti, varsinkin aloilla joilla neljännesvuosien tulokset voidaan suhteellisen hyvin ennakoida. Nythän kurssireaktioissa näkyy nimenomaan odotus uusista lockdowneista, Sleepy Joen verojen korotuksista ja toisaalta keskuspankkipumpun luoman nousun laantumisesta.

Doinkki, Seppo Saarion miten sijoitan pörssiosakkeisiin sopii hyvin aloituskirjaksi mikäli oikeasti kiinnostaa itse sijoittaa. Tässäkin kannatttaa oikeasti pohtia haluaako käyttää aikaa itse aiheeseen vai käyttääkö ajan johonkin mikä kiinnostaa itseä oikeasti. Kaikkien ei tarvitse olla suoria osakesijoittajia, voit hyvin käydä esimerkiksi oman pankkisi kautta asiantuntijan kanssa keskustelemassa asiasta ja pohtia hänen kanssaan haluatko ostella itse ja seurata markkinaa vai ulkoistatko homman, kuten olet nytkin tehnyt.

Oma suorien osakkeiden salkku on tällä hetkellä 100% IT painotteinen. Hyvillä mielin seilaan toiseen altoon, salkku on koronan suora hyötyjä. Mitään toimivaa rokotetta ei saada laajaan jakeluun vielä pitkään aikaan. USA paino on myös hyvin maltillinen, alle 20%. Mikäli uskomme gallupeja on uusi presidentti Biden ja Sleepy Joe korottaa yritysveroa 21% -> 28% , mikä iskee USA:n pörssiin - isot yhtiöt toki osaavat kiertää nämä verot - joten liikaa ei kannata pelätä, mutta selvää on että USA ei ole enää yhtä houkutteleva sijoituskohde kuin positiivisesti kapitalismiin suhtautunut Trump.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #282 : 31.10.2020 21:00 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Sampoa oli ennestään, Tokmannia ostin viime viikolla. Ei siis kovin paljoa huonommin olisi voinut osua.

Jos aloitat 1000€:lla ja teet 30 vuotta joka kuukausi 2,5% tuoton, kasassa on noin 7milj. Toki tämä on pelkistetty laskelma. En siis kuvittele että meikällä olisi 7milj. 30v päästä, vaan pointtina on että pienelläkin voitolla kasvaa iso virta. Summa mistä lähdin liikkeelle oli hiukan isompi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #283 : 31.10.2020 23:39 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Sampoa oli ennestään, Tokmannia ostin viime viikolla. Ei siis kovin paljoa huonommin olisi voinut osua.

Jos aloitat 1000€:lla ja teet 30 vuotta joka kuukausi 2,5% tuoton, kasassa on noin 7milj. Toki tämä on pelkistetty laskelma. En siis kuvittele että meikällä olisi 7milj. 30v päästä, vaan pointtina on että pienelläkin voitolla kasvaa iso virta. Summa mistä lähdin liikkeelle oli hiukan isompi.

Just näin ja sama toisin päin, eli jos häviät jokaisessa kaupassa 1% (kulut) lopulta pääoma menee nollaan. Yritän tällä sanoa, että aktiivisella kaupalla noilla kuluilla ei kukaan ammattilainenkaan tee 2.5% tuottoa.
 Lisäksi strategiassa on se heikkous että katkaiset tuotot 2.5% mutta entä tappiot, myytkö myös jos osake on 2.5% tappiolla, vai onko stop loss unlimited? MasterTk taitaa tehdä kauppaansa johdannaisilla joissa kulusuhde on parempi, vipuvaikutus suurempi ja myynti automatisoitu?

Mikäli treidaus muuten kiinnostaa, niin esim. Jukka Lepikkö on kirjoitellut ja tehnyt videoita nettiin ammattitreidaajan näkökulmasta.

edit: ja toki jos pystyy tekee voittoa 2.5% niin laskelma pitää kutinsa, idea oli vaan kyseenalaistaa sen pieni mahdollisuus tolla kulusuhteella :)


« Viimeksi muokattu: 31.10.2020 23:57 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #284 : 01.11.2020 12:05 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Kannattaisko HeinZinkin vaan keskittyä tunkemaan sitä rahaa indeksi- ja ETF-rahastoihin, sen sijaan että yrittää arvailla noita pörssin liikkeitä?
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #285 : 01.11.2020 12:49 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Kannattaisko HeinZinkin vaan keskittyä tunkemaan sitä rahaa indeksi- ja ETF-rahastoihin, sen sijaan että yrittää arvailla noita pörssin liikkeitä?

Todennäköisesti, kuten lähes kaikkien muidenkin. Onhan se tietysti tylsää, minkä vuoksi tulee itsekin harrastettua osakepoimintaa indeksisijoittamisen kyljessä. Jos ei indeksille pärjää, kannattaa se treidaus unohtaa.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #286 : 01.11.2020 14:51 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili
Doinkki, Seppo Saarion miten sijoitan pörssiosakkeisiin sopii hyvin aloituskirjaksi mikäli oikeasti kiinnostaa itse sijoittaa. Tässäkin kannatttaa oikeasti pohtia haluaako käyttää aikaa itse aiheeseen vai käyttääkö ajan johonkin mikä kiinnostaa itseä oikeasti. Kaikkien ei tarvitse olla suoria osakesijoittajia, voit hyvin käydä esimerkiksi oman pankkisi kautta asiantuntijan kanssa keskustelemassa asiasta ja pohtia hänen kanssaan haluatko ostella itse ja seurata markkinaa vai ulkoistatko homman, kuten olet nytkin tehnyt.

Ok kiitos vinkistä. Omana ajatuksena on pitkälti jatkaa kuten tähän astikin. Eli kuukausittain määrätty summa sijoitukseen johonkin rahastoon, pelivaraa on nostaa reilusti nykyisestä tuota summaa.. Tällä hetkellä tuossa OP:n rahastossa hallintopalkkio on 1,25 pinnaa eikä tuotto ole ollut kovin hääviä eli taidan vaihtaa välittäjää. Todennäköisesti indekseillä/etf:llä mennään.

Tästä huolimatta rahaa jää jemmaan jonkin verran ja turhia rahareikiä on: tissuttelu, satunnainen röökin vetäminen, take away -kahvit yms.. Näistä tulee itselleni oikeasti 50-100 euron turha kuluerä kuukaudessa. Tästä on tavoite päästä eroon. Vuositasolla pitäisi kertyä jo sen verta pottia, että voisi olla kiva perehtyä suoraan osakesijoittamiseen. Jos menee persiilleen, niin ei harmita kun nuo rahat ovat turhasta hutusta eniveis pois karsittuja.

Mutta lukaisen ehdottomasti tuon kirjan. Tähän asti on lueskeltu pikkusen blogeja, sijoittajaa, kauppalehteä, nordnetin artikkeleita... Eli pintaa vaata raapaistu.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #287 : 01.11.2020 18:59 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Nordnetillä kulut näyttäisi olevan maksimissaan 0,2%. Eli korjaan:
Jos aloitat 1000€:lla ja teet 30 vuotta joka kuukausi 2,5% tuoton, siitä miinus kulut niin, kasassa on noin 1,8milj.

Jos sijoitan joka kuukausi 200€ 30 vuotta, siitä tulee 72000€. Ajatellaan että saisinkin koko 72000€ laakista tilille, maksan sitä pois 200€ kuussa. Lisäksi indeksi vetäisi helvetin hyvin 30 vuotta putkeen ja saisin joka vuosi 6% tuoton. Tästä tulee reipas 400t€ 30 vuoden päästä. Toki tässäkin tulee se että kun pääomassa mennään 50 000€:n yli, tuotoista pitää alkaa maksamaan yhtäkkiä veroa, joka pienentäisi sen jälkeen tulevia tuottoja 30%.

Ei sillä että tuo indeksi rahaston tuotto ei olisi hyvä pesämuna, olisihan se kiva saada, mutta kyllä yritin vähän matikkaa vääntää että kuinka mielekästä on laittaa 200€ joka kuukausi sivuun siitä rahasta mitä elämän nallekarkit suovat ja sitten saada muutaman sata tonnia eläkepäiville.

Ei meikällä nytkään olisi suunnitelmissa PC-rautaa, konsoleita, TV:tä tms. jos sijoituksiin olisi vetänyt. Joten tuntuu mielekkäämmältä vetää muutamalla "linjalla" jonkun tonnin sijoitus "rypästä", ottaa niistä 2,5% tuotto (tai jotain) per linja ja toki joissain tapauksissa paikata toistensa tappioita, että ainakin yksi linja pysyisi suunnitelmassa.

Ja totta kai vika sijoituksiakin tulee. Oma strategia tässä on ottaa suhteellisen vakaita firmoja. Eli vaikka laskua tulisi, se tulisi sieltä takaisin. Osinko paperit on yksi vaihtoehto. Wärtsilän kanssa tein tuossa kuukausi sitten juuri näin. Joka jälkeenpäin ajatellen oli ehkä turhankin riski veto. Mutta ostin siinä vaiheessa kun osinkotuotto syksyn osingosta oli about 3%. Laskihan se, mutta odotin sen että nousee takasin. Ja se tuli. Eli jos lasku tulee, niin pitäisi pystyä luottamaan että se nousee takaisin, niin strategian päämäärä viivästyy, ei hankaloidu. Tällöin tulee myös välteltyä poiminnan suurinta kuoppaa, että valitsee putkeen pelkkiä huonoja vetoja.

Tietenkin tämän hetkinen markkinoiden sahaava luonne sopii ehkä paremmin tälläiseen tyyliin, kuin vakaat tasaiset ajat. Ja tietenkään mikään ei lupaa lopputuloksesta mitään. Samalla tavalla tässä voi tulla takkiin kuin missä vaan. Mutta, eihän kyrsi kun rahalla olisi voinut ostaa jotain oikeasti kivaa, tai odotella että rahaa saa käyttää vasta eläkepäivillä ja silloinkin taas kituuttaen, kun jälleen, näillä elämän nallekarkeilla ei niin kovaa pääomaa saa että rikkaaksi indeksillä pääsisi. Ja lopulta tämä tyyli tuo enemmän mielenkiintoa lukea talouselämää jne. ja ehkä oppia muutakin kuin nenän kaivamista.

Moni syisiä valintoja, eikä mikään ole oikeastaan yksikertainen juttu. Muu kuin tietty se että ilman kovaa pääomaa et eläkepäivillä rahoissa ui.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #288 : 01.11.2020 19:51 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Nordnetillä kulut näyttäisi olevan maksimissaan 0,2%. Eli korjaan:
Jos aloitat 1000€:lla ja teet 30 vuotta joka kuukausi 2,5% tuoton, siitä miinus kulut niin, kasassa on noin 1,8milj.


Oletan tuon 0,2% perusteella, että olet kaupankäynti palkkiotasolla 4. Tällöin maksat 9 euron minimikulua jokaisesta kaupasta. Kuluthan jokaisella välittäjällä menevät prosentuaalisesti ja minimipalkkion mukaan. Eli jos teet noita 200e ostoksia on kulu melkoinen 4,5%. Tutkailin hinnastoa ja mikäli teet kauppoja 1-10 joka kuukausi tippuu minimipalkkio 7 euroon eli tällöinkin kulu 200e treidistä olisi 3,5%. Ammattitreidaajilla kulu on jotain 0,03-0,06% luokkaa. Näissä kannattaa olla tarkkana tai näihin se tuotto hukkuu. :)

Alla hieman puolueetonta vertailua eri välittäjien hintatasosta.  

VälittäjävertailuYou don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #289 : 01.11.2020 22:11 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Otin tuon tason 4 esimerkiksi koska se on kallein skenaario. Pieniä kauppojahan ei kannata Nordnetilla tehdä käytännössä ollenkaan jos on alle 50% tuotto odotukset. Ihan helvetin kallista. Vaikka ei sillä, onhan nuo kulut ihan helvetisti muutenkin. Jälleen yksi esimerkki kuinka pääomaa tarvitsee olla jo ennestään, että sijoituksella oikeasti pääsee rahoille. Mutta, mitä itse nyt on tehnyt tällä 2,5% strategialla, olen saanut kuitattua myynneillä välityspalkkiot aina. Eli reipas 2,5% on tullut joka kerta. Tähän asti. Tai no, nyt on odotus menossa. Mielenkiinnolla odotan kuinka kauan menee että toipuu. Oma välityspalkkio on ollut 7€, eli varmaan se mikä useimmilla on Nordnetissä. Pitäisi varmaan vaihtaa välittäjää, mutta ei ole jaksanut ottaa selvää toistaiseksi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #290 : 09.11.2020 18:14 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili En harrasta, mutta nyt jos jollain oli Pfizeria salkussa saattoi olla askeleen lähempänä topicin otsikon mukaista tavoitetilaa. :)
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #291 : 09.11.2020 18:30 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
En harrasta, mutta nyt jos jollain oli Pfizeria salkussa saattoi olla askeleen lähempänä topicin otsikon mukaista tavoitetilaa. :)

Eihän tuo ole kuin vajaa 10% nousussa tällä hetkellä. Tesla-omistajana perus päivänousuja.  8) (Ja laskuja).
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #292 : 09.11.2020 22:22 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
En harrasta, mutta nyt jos jollain oli Pfizeria salkussa saattoi olla askeleen lähempänä topicin otsikon mukaista tavoitetilaa. :)

Eihän tuo ole kuin vajaa 10% nousussa tällä hetkellä. Tesla-omistajana perus päivänousuja.  8) (Ja laskuja).

Juu ei ihan liikaa noussut, kertoo siitä ettei rokote vielä ole läheskään valmis, mutta myös lääkeyhtiöhin jo entuudestaan ladatuista odotuksista koronaviruksen hoitamiseen. Pössyfirmat sen sijaan ovat keulineet kuin perkeleet.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #293 : 09.11.2020 22:33 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Näin jossain syötteessä kovempia lukuja mutta tais olla höpöä. Ehkäpä rokotteen vaikutus realisoituu vasta lähempänä tuotantovaihetta. Mulla on joku jenkkilän rahasto, niin siinä ainakin sahataan taas kivasti ylöspäin.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #294 : 10.11.2020 00:06 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Finnair melkein +27%, Wärtsilä melkein +13%,... Ja Kesko alas melkein 7% kun porukka luopuu tylsän vakaasta kyydistä ja tavoittelee isompia voittoja. Voisi sanoa että markkinat sekosi. Nyt on se pelottava juttu että jos Pfizerin rokote meneekin metsään, kurssit tulee alas ja kovaa. Tai useampi lukee että tällä hetkellä rokote ei kai estä itse tartuttamista vaan estää oireet. Joka tarkoittaa että virus leviää kuten ennenkin mutta 90% rokotetuista ei vain saisi oireita, toisin kuin influenssarokotteen tapauksessa, joka estää tarttuttamisenkin. Eli rokote pitää tosiaankin antaa kaikille koska rokotetut eivät estä tarttumista kuten monessa muussa tapauksessa.

No joo, rokote on silti kova juttu tässä ajassa ja sinänsä ymmärrän kurssien nousun. Mutta ihmettelen jos esim. Finnair ja/tai Wärtsilä saa tästä suurempaa hyötyä vähään aikaan.

Mut hei, oma strategia on taas oikealla tiellä. Sampo noussu jo omilleen.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #295 : 30.11.2020 17:35 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Bitcoin saavutti juuri uuden All Time High hinnan. Karvan verran alle 20k. Itsellä keskiostot siellä alle viidessä tonnissa, joten voi olla ihan tyytyväisenä omaan sijoitukseensa. Ethereum tuottanut myös ihan mukavasti, kun noussut 50 dollarista yli 600 dollariin alle vuodessa. Vaikka eihän tämä nyt riitä vielä alkuunkaan, vaan seuraavana tavoitteena on se maaginen 100k. Toki voi hyvinkin ottamassa vauhtia vielä 12-14k tuntumasta. Siinä olisi hyvä paikka ostella mahdollisimman monta Bitcoinia lompsaan. Siinä vaiheessa kun maailma oikeasti herää tähän hommaan, niin yhden kokonaisen Bitcoinin omistaminen alkaa olla kallista lystiä. Ylivelkaantuvat maat, dollarin romahtaminen ja yleinen pandemia vaan nopeuttaa prosessia. Jos se nopeuttaa meikäläisen varhaiseläkettä, niin sehän passaa siinä samalla.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #296 : 30.11.2020 19:25 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Mitäs palveluita porukka muuten käyttää kryptojen hankkimiseen ja säilömiseen?

Edit:
Muutamassa paikassa ainakin suositeltiin eToroa..


« Viimeksi muokattu: 30.11.2020 20:42 kirjoittanut despo »
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #297 : 30.11.2020 20:15 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Northcryptolla tulee itse leikittyä. Ei varmastikkaan se edullisin paikka ja valinnan varaakin on vain LTC, BTC ja ETH, mutta varsin aloittelijaystävällinen ja riittää kun seurailee mielenkiinnosta ja pelimarkkoina satasia tuhansien sijaan.

Nyt on all in Ethereumissa. Eth 2.0 tulee joulukuussa ja se saattaa nostaa kivasti ethereumia (v. 1) kun se sulautetaan uuteen valuuttaan. Tai sitten ei.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #298 : 01.12.2020 09:47 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili
Mitäs palveluita porukka muuten käyttää kryptojen hankkimiseen ja säilömiseen?

Edit:
Muutamassa paikassa ainakin suositeltiin eToroa..

Itse käytän pelkästään Binancen sovellusta / verkkosivua kaikkeen. Jopa kaikki varat siellä tällä hetkellä. Sieltä saa ostettua suoraan sovellukseen itselleen kaikkea maan ja taivaan väliltä, sekä kaikki tarvittavat ominaisuudet. Todella helppo myös muuttaa takaisin dollareiksi, euroiksi, tai tetheröidä voittojaan "turvaan", jos harrastaa treidailua. Kaikki toiminnot samassa paikassa ja varmaan turvallisin, ellei oteta huomioon ihan fyysisia usb-lompakoita. Suomalaisista sivustoista varsin helppokäyttöinen on Coinmotion ja monet sitä suosittelee, mutta ei omaa kokemusta.

tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #299 : 09.12.2020 20:18 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Pörssit nousee ja osakkeet tekee joka päivä uusia ATH lukemia, rahaprintteri pysyy käynnissä ja never stop the madness. Uskon myös MasterTK:n kanssa talousromahdukseen (kun printteristä loppuu virta), mutta uskon myös siinä vaiheessa M16 rynnäkkökiväärin ja tonnikalapurkkien olevan arvokkaampia kuin yksikään coini.

Yksi tällainen koronaraketti on Next Games. Enpä olisi vuosi sitten uskonut, että tähän paskaan sijoittaisin, mutta kun osakkeen hinta alkoi olla lähes vessapaperin hinnoissa sorruin ahneuksissani ostelemaan tätä. En kehdannut sanoa tästä kelleen. Idea oli puhtaasti ratsastaa Stanger Things hypellä. Itse firman pelit eivät mitään menestyksiä ole olleet, ainakaan kaupallisesti, joten siihen en paukkujani pistänyt. Ajatuksia muutti kyllä suurten omistajien tekemät ostot tänä vuonna, jotka triggeröivät myös omia ostoja. Se on aina vahva signaali mikäli suuromistajat laittaa omia rahoja likoon. Hyvä osake on myös joskus eri asia kuin hyvä firma.

Koronakuopasta on tultu rajusti ylös ja keulapurje on nostettu pystyyn. Viimeisimmässä osavuosikatsauksessa Next Games kertoi tavoittelevansa jopa 250 miljoonan euron liikevaihtoa keskipitkällä aikavälillä, kun nyt liikevaihto on melkein kymmenen kertaa pienempi. Olisi melkoisen halpa osake mikäli tekisi muiden mobiilipelifirmojen tapaan voittoa ja liikevaihto pyörisi 250 megan tasolla. Vaatii tosin sen, että Stranger Things peli menestyy ja lujaa. Mitä youtubesta katsoin videoklippejä niin en ollut aivan vakuuttunut, että tästä tulisi megahitti puhtaasti pelillisistä ansioista. Peli on tyylikäs, mutta itse peli vaikutti turhan simppeliltä ja idea vanhan kierrätykseltä. Saattaa olla että keventelen osaketta hieman, mutta jätän salkkuun siivuun ettei harmita psykoositason nousut mikäli ovat tullakseen. Potentiaalisia ostajia pelille kyllä löytyy, itse sarja on Netflixin paras.

Peli on julkaistu jo valikoiduilla markkina-alueilla ja löytyy Play-storesta, ehkä VPN:llä voisi ladata ja testaa    
Stranger Things: Puzzle Tales


Osake YTD ja 1v.


Muita mielenkiintoisia peliosakkeita; Tunderful Group Ab:n (Amo Oy, Bergsala) listautuminen ruotsin pörssiin. Taitaa tällä hetkellä saada suunnilleen samaan hintaan, kuin mitä listautumisen aikaan. Mikäli tukkurin haluaa salkkuun, niin tässä on ainakin tuttu nimi. Ei ole omassa salkussa.


« Viimeksi muokattu: 09.12.2020 20:24 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines