Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15
Tulostusversio
Aihe: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy?  (Luettu 163956 kertaa)
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #240 : 17.03.2020 13:03 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Omat rahastot tällä hetkellä -35%  ;D
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #241 : 17.03.2020 13:04 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Onneksi sain veljelle puhuttua ajoissa sen verran, että veti rahat pois ajoissa.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #242 : 18.03.2020 13:13 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 948 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Omat rahastot tällä hetkellä -35%  ;D
Oma salkku -50% :D tosin siinä on vähän heittoa, kun jossain vaiheessa möin ja ostin kikkaillen. Ostin nyt Sampoa lisää kun oli niin edullista. Vielä olisi jonkun verran sijoitettavaa, niin pitää tässä katsella jos vähän myöhemmin laittaisi lisää. Eipä tuolla väliä, kun pitkällä tähtäimellä tässä sijoitellaan.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #243 : 18.03.2020 13:36 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Meikällä tullu kuukaudessa about 36% alas. Eilen myin viimein SRV:t, kun en oikein näe että firma enää tästä kuopasta nousee. Siinä ei montaa euroa kerinnyt tappiota tulemaankaan. Tästä saaduilla hiluilla tulee varmaan ostettua Sampoa tai Nokian renkaita. Sampo osinkojen takia, Renkaita niiden jenkki kasvumahdollisuuksien takia. Voi olla että Sampolla mennään... Tokmanni ja Kesko voisi olla myös vaihtoehtoja. Molemmat tulleet alas päin ja jos tulee pidempikin lasku, näillä bisnes käy silti.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #244 : 18.03.2020 17:53 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Möin rahastot vittuun, veikkaan, että nää tulee vielä lisää alas vaikka hieman nousivatkin Trumpin vapputonnin ansiosta. Yritysten ahdinko on vasta alkamassa uskokaa pois.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #245 : 18.03.2020 21:46 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Mitään en ole myynyt, enkä enää tässä vaiheessa myy. Jossitellen olisi pitänyt laittaa salkku lihoiksi jo jonkun aikaa sitten, mutta jossittelu on turhaa. No, on tässä hyvätkin puolet. Tällaisia ostopaikkoja ei ihan hetkeen tule. Ylitöitä saa painaa hulluna ja ajattelin muutenkin laittaa varakassaa lukuunottamatta kaiken sijoituksiin, kunhan tilanne tästä rauhoittuu. Asunto piti ostaa loppuvuodesta. Harkitsen vakavasti niidenkin säästövarojen sijoittamista. Velkavipuakin ajattelin hyödyntää. Voi olla jopa once in a lifetime -hetki.

Ei tämä tilanne ole oikeastaan yhtään stressannut. Salkku näyttää -66%, mutta en mä niitä rahoja tarvitse lähiaikoina. Paljon on tullut vuosien aikana arvuuteltua, miten pää kestää kunnon laskumarkkinat. Hyvin se kestää.  :)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #246 : 18.03.2020 22:44 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 6 Profiili En tiedä rahastoista mitään, mutta eikö niissä ole mitään "stop-loss" tyylistä toimintaa, että automaagisesti myy pois, mikäli esim. arvo laskee 5% tms?

Ja edelleenkään en lähtisi yrittämään mitään veitsenterän nappaamista ja koittaa ajoittaa jotain pohjaa. Mieluummin ostaa sitten takaisin vähän kalliimmalla, kunhan selkeä ylöspäin trendi. Jos koronasta tulee oikeasti isompi uhka, eikä sitä saada kuriin pitkiin aikoihin, niin tulevat menemään alaspäin vielä pitkiä aikoja. Saattaa olla, että joutuu kuukausista vuosiin ostamaan aina lisää, jos lähtee sille linjalle, että koittaa saada ostojen keskihintaa alaspäin. Muutenkin markkinoihin pumpattu rahaa sisään luomalla rahaa tyhjästä ilmasta vuositolkulla, jolla saatu jatkuva tasainen nousu jatkumaan. Oli vaan ajan kysymys milloin tulee korjaavaa laskeutumaa ilman mitään epidemioitakaan. Ne ketkä olleet mukana iät ajat ovat varmaan nostaneet voittonsa pois hyvissä ajoin ja jälkijunassa tulleet uudet tyypit ottavat sontaa niskaansa. Klassikko.

Sellaisten, joilla ei ole sisässä vielä mitään, niin nyt saattaa olla hyvä mahdollisuus saada pikaisia voittoja iskemällä sisään massia ja myymällä lähiaikoina, sillä tällaisten jyrkkien laskujen jälkeen usein tulee ns. "relief rally".  Toisaalta välissä tulevat nousut ylöspäin ovat lähinnä hyviä hetkiä shortata.


« Viimeksi muokattu: 18.03.2020 23:20 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #247 : 19.03.2020 15:29 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Pää kestää jos on noudattanut sijoittamisen kultaista sääntöä: sijoita korkeintaan vain sen verran, mitä olet huomenna valmis menettämään.

Meikäläisen rahastoissa ei ollut mitään turvamekanismeja. Tk:n kanssa samaa mieltä, että todennäköisesti pahin on vielä edessä. Tässä esim iltalehden artikkelista lainattua:” Globaalia talouskriisiä ei voi estää

Globaalin talouskriisin alkua on lähes mahdotonta estää, arvioi GnS Economicsin raportti koronaviruksen vaikutuksista.

Raportti tarjoaa useita skenaarioita, mutta niistä todennököisimmäksi arvioidun mukaan epidemian huippu sijoittuu Kiinassa maaliskuuhun ja globaalisti touko–kesäkuuhun.

Yritysten konkurssit sekä asuntomarkkinan romahdus iskee Kiinaan, mikä sysää maan pankit kriisiin kesään mennessä. Myös Eurooppa vajoaa syvään taantumaan. Tämä laukaisee uuden pankkikriisin, joka leviää nopeasti maailmalle.

Maailmantalous putoaa kahdeksi seuraavaksi vuodeksi kuoppaan, mutta alkaa toipua hitaasti vuonna 2023, arvioi riippumaton ennustetoimisto GnS Economics.”
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #248 : 19.03.2020 17:19 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Luulen että tämä riippuu pitkälti kuinka ihmiset reagoi karanteenien jne. jälkeen. Voisin kuvitella että ainakin hetkellisesti tulee piikki kulutukseen. Jo siitä syystä että porukka ei ole päässyt toteuttamaan suunnitelmiaan, mutta myös siksi että helpotuksen tunne voi laittaa tekemään asioita joita hetki sitten ei voinut tehdä.
Se mikä voi tämän kusta on yritysten lyhytkatseiset ja helpot ratkaisut. Eli YT:t. Ja ikävä kyllä tästä näkyy jo merkkejä. Jos firmat pistää porukan pihalle, eihän kukaan silloin kuluta kun rahaa ei ole. Mutta tässä voi olla vielä Kiina pelastaa -kortti. Siellä epidemia tuntui menevän sen verran nopeasti ohi, että suuria reagointeja ei tainnut tulla. Joten siellä kulutus juhlat jatkuu joka heijastunee tännekkin. Toki USA on vielä kysymysmerkki joka voi myös syöstä koko pallon kuoppaan. Mutta itseasiassa tässä uskon että Trumpin sekopäisyys auttaa. Oli miehestä mitä mieltä vaan, kyllä mies kaiken tekee mikä talouden nostaa. Vaaliaika voi tuoda hurjiakin toimia. Joten en sinänsä ole USAsta yhtä huolissani kuin ehkä voisi olla. Tietty mikään elvytys ei auta jos porukkaa vaan sairastuu ja kuolee, jonka jälkeen panikoi ja alkaa käyttämään niitä aseita joita hamstraavat. Mutta pakko olla pientä optimismia kerrankin. Jenkit on niin kovia kuluttamaan, että eiköhän ne sitä tee vaikka sitten sairasvuoteelta.

Ja tosiaan pakko olla vähän optimistinen. Toteutin moni vuotisen unelmani ja tehtiin juuri ennen korona katastrofia ostotarjous isommasta kämpästä jonka myyjät hyväksyivät. Ei tossa muuta ongelmaa ole kuin se, että oma on vielä myymättä. Ei ole ehtinyt edes myyntiin. Tätäkin on suunniteltu ja etsitty isompaa sopivaa jo pari vuotta, mutta ei ole tullut sopivaa vastaan. Ironia on taas niin mieletöntä että pää meinaa haljeta kun se kämppä löytyi juuri tähän väliin ja ehkä pahimpaan mahdolliseen aikaan kaupatkin, kun uuteen sitouduttiin ennen epidemiaa, mutta vanha lähtee myyntiin sen aikana. Mutta vittuakos siinä, ei sillä että universumi ikinä ennenkään olisi kultalusikoita tai edes pronssilusikoita jaellut.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #249 : 19.03.2020 20:29 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Ei laman jälkeen tule mitään kulutuspiikkiä vaan hidas kasvu. Ja tämä ei ole vain lama vaan totaalinen disruptio myös menestyville ja terveille yrityksille, ei ainoastaan niille, jotka olivat muutenkin heikolla pohjalla.

Vai moniko täällä säästelee uutta telkkaria varten kunhan kauppaan taas pääsee :P
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #250 : 19.03.2020 21:07 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Pää kestää jos on noudattanut sijoittamisen kultaista sääntöä: sijoita korkeintaan vain sen verran, mitä olet huomenna valmis menettämään.

Meikäläisen rahastoissa ei ollut mitään turvamekanismeja. Tk:n kanssa samaa mieltä, että todennäköisesti pahin on vielä edessä. Tässä esim iltalehden artikkelista lainattua:” Globaalia talouskriisiä ei voi estää

Globaalin talouskriisin alkua on lähes mahdotonta estää, arvioi GnS Economicsin raportti koronaviruksen vaikutuksista.

Raportti tarjoaa useita skenaarioita, mutta niistä todennököisimmäksi arvioidun mukaan epidemian huippu sijoittuu Kiinassa maaliskuuhun ja globaalisti touko–kesäkuuhun.

Yritysten konkurssit sekä asuntomarkkinan romahdus iskee Kiinaan, mikä sysää maan pankit kriisiin kesään mennessä. Myös Eurooppa vajoaa syvään taantumaan. Tämä laukaisee uuden pankkikriisin, joka leviää nopeasti maailmalle.

Maailmantalous putoaa kahdeksi seuraavaksi vuodeksi kuoppaan, mutta alkaa toipua hitaasti vuonna 2023, arvioi riippumaton ennustetoimisto GnS Economics.”


Oon painanut viimeiset 4kk ylitöitä keräten sotakassaa ja nytkin tää kk on mennyt tehden överipitkää päivää koronan takia. Viimeksi on ollut 2pv vapaata putkeen varmaan viime vuonna.  Ihan täysi paniikki markkinoilla ja töitä olisi kymmenkertaiselle määrälle asiantuntijoita. Sinänsä ristiriitaista, että muuten kaupunki on kuin zombieleffasta ja porukkaa painetaan pihalle YT:n ja lomautuksien voimin. Ei oo ehtinyt kommentoimaan tai lukemaan lautaakaan juuri ja täytyy tähän talousketjuun varmaan pidempi kommentti kirjoittaa myöhemmin, mutta oli pakko kommentoida tätä Tuomas Malisen GsN Economics raporttia. Kyseinen heppu on ennustanut edellisestä finanssikriisistä asti maailmanloppua ja GsN:n firman päätuote on juuri myydä katastrofiin varautumista yrityksille. Eli pukki kaalimaan vartijana, sen lauluja laulat kenen leipää syöt. On se rikkinäinen kellokin kaksi kertaa päivässä oikeassa. Sinänsä mielenkiintoista juttua heittää ja itsekin olen seurannut vuosia hänen juttujansa ja mielestäni onkin viisasta lukea monelta eri kantilta taloudesta mielipiteitä, jotta voi itse muodostaa mahdollisimman kattavan kuvan siitä missä ja mihin ollaan menossa.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #251 : 19.03.2020 22:06 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili
Ei laman jälkeen tule mitään kulutuspiikkiä vaan hidas kasvu. Ja tämä ei ole vain lama vaan totaalinen disruptio myös menestyville ja terveille yrityksille, ei ainoastaan niille, jotka olivat muutenkin heikolla pohjalla.
Joo siis jos karanteeni kestää 6kk ja firmat ehtiää menemään nurin. Mutta jos pahin saadaan pois ennen kesää, en heitä toivoani vielä kaivoon. Ja sen verran keskuspankit tuntuu pistävän rahaa likoon juuri yritysten hyväksi, että pidän edelleen laatuyhtiöitä laatuyhtiöinä.

Vai moniko täällä säästelee uutta telkkaria varten kunhan kauppaan taas pääsee :P
No... nyt jos saa oman huoneen uuden kämpän myötä niin _o/ Tosin myönnän että se menee Black Fridayhin asti. Nyt on oma talous niin tiukissa muutamastakin syystä, joista yksikään ei ole korona, että kesälomarahoja pitää odotella.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #252 : 20.03.2020 08:36 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 6 Profiili
Joten en sinänsä ole USAsta yhtä huolissani kuin ehkä voisi olla.

Itse taas olen sitä mieltä, että USA:n talous jos joku tulee lopulta aiheuttamaan sen suurimman kaaoksen, ei niinkään mikään tauti. Tässä nyt kun on pidempään tullut seurattua näitä touhuja, niin se on jotain ihan käsittämätöntä mitä määriä siellä pumpataan rahaa tyhjästä ja koitetaan paikata asioita. Vähän aikaa sitten useita satoja miljardeja, 500 miljardia vuoden vaihteessa ja 350 miljardia syyskuussa. Nyt viimeksi pumpattu raha "elvyttämään" osakemarkkinoita ei vaikuttanut lähes mitään. Dollarin arvo laskenut mielettömästi sadassa vuodessa ja en yllätty yhtään, jos jossain vaiheessa seuraa totaalinen hyperinflaatio ja ihmiset voivat pyyhkiä persettään setelinipuillaan. Bitcoinin ja kumppanien pienet kuplat eivät ole mitään verrattavissa oikeisiin isoihin kupliin ja saattavatkin pitkässä juoksussa ollakin turvasatama, kuten tietenkin myös oikea kulta, johon ajattelin sijoittaa. Niitä ei ainakaan pieraista tyhjästä lisää joka viikko.

Tästä lähtee käyntiin aiheeseen sopivaa matskua:
https://brrr.money/

Ja lisäksi klassikkokikkaa perään:Vielä klassisempaa, että isot tyypit ois joukkodumpannu porukalla markkinoita alas, mikä aiheuttanut vielä isomman ketjureaktion.


EDIT: Hommahan käy yhä maagisemmaksi. Toinenkin tyyppi yllättäen osannut myydä täydelliseen aikaan pois ja taitaa olla miehensä kanssa pääpiruna:

https://www.thedailybeast.com/sen-kelly-loeffler-dumped-millions-in-stock-after-coronavirus-briefing

Kyseisen akan miehellä saattaa myös olla vähän mahdollisuuksia manipuloida ja tietää markkinoista:

Jeffrey Sprecher
Chairman and CEO, Intercontinental Exchange
Chairman, New York Stock Exchange

« Viimeksi muokattu: 21.03.2020 04:00 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #253 : 21.03.2020 14:16 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Ensin vähän taloudesta - sitten omasta strategiasta.

Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Vaikka babbys first osakesalkku onkin ~30-60% miinuksella, niin todellisuudessa ollaan peruutettu vasta aivan marginaalisesti alaspäin. Nyt ollaan SP500:ssa vasta vuoden 2017 tasolla (mainitsinkohan tästä jo, ei enää muista kun puhuu tästä samasta aiheesta 9-10h joka päivä). Eli kuten eräs osakestrategi sanoi, ollaan vasta hypätty maton reunalta. Kaikki riippuu tietenkin siitä kuinka nopeasti päästään palaamaan normaalioloihin, Kiina tulee olemaan tässä ennustava esimerkki mistä voidaan päätellä paljon. Mikäli Kiinassa onnistutaan nyt palaamaan normaaliin ilman uutta tartunta-aaltoa ja piikkiä kuolemissa, niin voidaan ennustaa pandemian menevän ohi suhteellisen nopeasti, jopa tän vuoden puolella. Mikäli taas tartunnat palaavat joudutaan veivaamaan lockdownien ja normaalin välillä luultavasti pidempäänkin ja tämä luonnollisesti vaikuttaa talouteen negatiivisesti.

Keskuspankit kautta maapallon survovat nyt tukipakettia talouteen ja valtiot takaavat firmojen lainoja. EKP on valmis ostamaan rajattomasti euromaiden velkaa, tämä pelasti (viivästytti) Espanjan ja Italian konkurssilta. USA ehdottaa kaikille alle 99 000$ vuodessa tienaaville 1200$ shekkiä. Elvyytystä, joka maksetaan tulevaisuudessa sitten korkeampina veroina. Rahan määrä ei tule olemaan ongelma tässä kriisissä, vaan se voidaanko konreettisesti tehdä töitä ja kuluttaa, vai istutaanko hikkyina karanteenissa kuinka kauan.

Usassa, Intiassa, Afrikassa ja Venäjällä tartunnat ovat vasta aivan alussa - mikäli uskomme tilastoja siitä mitä muualla on tapahtunut. Vaikea nähdä, että näissä maissa onnistuttaisiin taudin torjunnassa Kiinaa ja Eurooppaa paremmin. Euroopassakin kriisi on vasta alkuvaiheessa.

Tämä on syy siihen miksi en vielä ole siirtynyt isosti ostolaidalle, vaan omasta salkusta yli 90% on tällä hetkellä käteisessä. Olen myös vipua hommaamassa ainakin 2-3x salkun verran. Tämä voi olla Kabanossin sanoin "jopa once in a lifetime -hetki". Ajattelen tismalleen samoin. Olen tätä romahdusta salaa ja julkisesti toivonut jo hyvin pitkään. Tässä iässä olisi viimeisiä mahdollisuuksia päästä rouhaisemaan pohjalta, jos meinaa keski-ikäisenä nauttia hieman parempaa Kobe-härkää osingoilla. Tätä treidaamista ei pidä sekoittaa pitkänajan sijoitussuunnitelmaan, eläkeajan sijoituksiin en ole koskenut, vaan se noin 10% potti on edelleen pysynyt holdissa ja siinä on jatkettu ajallista hajauttamista kuten ennenkin. On eriasia yrittää rajua nousua 10v ajanjaksolle vs se miten sijoittaa 30-40v horisontilla. Tämä on mielestäni hyvä strategia
 myös mielenterveyden kannalta, kun sulla on potti korvamerkattuna sinne 40 vuoden päähän, niin ei aiheuta mitään ahdistusta nykyinen varallisuuden hetkellinen lasku näissä varallisuuserissä. Jokaiselle tavoitteelle tulee olla oma suunnitelma.

Kannattaa myös muistaa, että osakemarkkina ennustaa tulevaisuuden tuottoja, joten osakemarkkina tulee nousemaan ja toipumaan aiemmin ja nopeammin kuin itse talous. Siksi kokonaan markkinalta pois oleminenkin on myös riski ja ne parhaimmat nousut jää varmasti saamatta, mikäli yrittää täydellisesti ajoittaa markkinaa. Kyllä tässä ostohousut varmasti jalkaan saadaan, mutta halua ensin nähdä USA:n reaktion kun paska osuu kunnolla tuulettimeen.

Ja sitten vielä muistutus kuinka IT -osakkeille kävi romahduksessa. Ne ketkä uskoivat 5 dollaria per osake maksavan kirjakaupan nousevan maailman mahdiksi syövät nyt aamupalaksi Kobea ja iltapalaksi niiskuttavat koronan sijaan puhdasta kokaiinia huoran persvaosta ;DYou don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #254 : 01.04.2020 22:43 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Pieni korona update salkusta - plussalla ollaan!  8)

Miten tähän päädyttiin pörssiromahduksen jälkeen? Maltti petti ja kun pohjiin valuneet arvostukset alkoivat liikaa himottamaan oli hypättävä ostonappulan päälle tasajalkaa. Tuli myös hommattua 5-figures vipu limiitti, josta tosin en ole vielä juurikaan ammuksia lyönyt pelii.

Pohjilta nousu olikin aika rajua ja moni osake tuplasi pohjalta silti ollen 30% vuoden alun huipuista. Hyvä ajoitus siis oli aika helkkarin tärkeää, tuli tehtyä viikossa usean vuoden tuotto. En pidä tätä fools bull runia silti minään pitkän nousun alkuna, jenkeissä jo 200k sairastunutta ja omissa exceleissä laskemani miljoona tän viikon lopulle kokonaislukemana on melkein jo saavutettu. USA:ssa terveydenhuolto ei todellakaan tule kestämään tulevaa mayhemia ja kunnon lockdownia ei edes vielä harjoiteta kaikissa kaupungeissa. Japanissaa tartunnat ovat kiihtyneet ja ruotsin avoimien ovien jalla jalla jätte bra strategia vaikuttaa olleen myös virhe. Suomessa onneksi tartunnat ovat lähteneet laskuun, olisiko mahdollista, että Suomi Finland ponkaisee tästä suosta ensimmäisenä ulos?

Oma salkku:

Kultaa (suojaa rahan printtaamisen negatiiviselta vaikutukselta)
Online Gamling (todella edullisia kaikilla mittareilla mitattuna, tilastot kertoo että pelaaminen on räjähtänyt käsiin, romahtaneet arvostukset vedonlyönnin pysähdyttyä nyt seinään, ensi vuonna useita arvokisoja, pienet kiinteät kustannukset, velattomia firmoja )
Konkurssin rajoilla heiluvat arpalaput (esim. ravintola-ala, mikäli selviää koronan yli rebound voi olla raju)
Yli 50% käteistä (jos videopelit on jotain opettaneet, niin älä ikinä ammu viimeistä lipasta tyhjäksi) - parempiakin oston paikkoja tullee - sen verran päin helvettiä maailmalla koronaa koitetaan taltuttaa.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #255 : 27.06.2020 14:37 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Pörssin volatiliteetti (hintavaihtelun voimakkuus) jatkuu aikamoisena. Kurkistetaan mitä alla lymyävä talous sanoo asiaan.
Suomen työttömyysaste on tällä hetkellä..wait for it...17 prosenttia.(TEM) Kyllä luit oikein. Tilastokeskuksen 10% lukema ei nimittäin ota huomioon lomautettuja. Lomautetut mukaan laskettuna työttömyysaste on melkein viidennes koko työssäkäyvästä kansasta. Aika hurjia lukuja. Suomessa on tällä hetkellä  203 400 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Korona tässä on tietenkin taustalla ja lähtökohtaisesti tilanne on väliaikainen mikäli kaikesta selvitään - mutta missä ajassa, vuodessa vai kymmenessä?

Asuntokauppa romahti. Toukokuussa laskua koko maan myynnissä viime vuoteen verrattuna oli 31,5 %. Kerrostaloasuntojen myynti laski 30 %, rivitaloasuntojen 18 % ja omakotitalojen 24 %
Helsingissä myyntimäärät laskivat toukokuussa 29 %, Espoossa 23 %, Tampereella 33 %, Vantaalla 47 %, Turussa 36 %, Joensuussa kauppamäärä notkahti 53 % verrattuna vuoden takaiseen. (LKVK)
Hinnat ei kumminkaan vielä ole joustaneet, vaan hyvin maltillista laskua on ollut. Mikäli kriisi pitkiytyy ja ihmisten ostovoima (lainansaanti & työttömyys) vaikeutuu, tulevat hinnatkin alas, mutta viiveellä. Mikäli talous palautuu nopeasti, vältetään myös hintojen voimakas lasku.

Konkurssien määrä kasvoi tammi–toukokuussa 2020 edellisvuodesta 5,5 prosenttia
Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–toukokuussa 2020 pantiin vireille 1 188 konkurssia, mikä on 62 konkurssia (5,5 prosenttia) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 5 659, mikä on 430 henkilöä (8,2 prosenttia) enemmän kuin edellisvuonna.(Tilastokeskus)

Huomio kiinnittyy teollisuuden ja matkailu/ravitsemusalan konkursseihin. Näissä tietenkin luonollisena selityksenä on koronan aiheuttava asiakaspula, mutta näkyy nuo konkat viivellä muuallakin kun sillä tarjoilijalla ei ole enää varaa kuluttaa samaan tapaan kuin aiemmin. Lisäksi toisen konkka on toisen voitto. Kaupan-alalla konkurssit väheni 4,5%. Eli ei talous täysin pysähdy koronassa, se vain muuttaa muotoaan.

Mitä kysymyksiä nämä talouden madonluvut herättää osakesijoittajassa? Pörssit on nyt melkein samassa kuin ennen koronaa ja kävivät jo jopa korkeammalla kuin ennen koronaa. Osakemarkkina ennustaa tulevaisuutta ja siksi ei ole mielekästä verrata suoraan pörssiä ja alla olevaa taloutta. Silti pitkässä juoksussa näiden tulisi lähentyä, sillä osakkeen arvo pitkässä juoksussa tulee firman tuloksentekokyvystä. Siksi loputtomiin ei voi keulia ja olla kasvua ilman tulosta. Näin kävi tuossa pari viikkoa sitten Wirecardilla, kun kassasta puuttuikin melkein 2 miljardia dollaria joita tilintarkastusyhtiökään ei ollut huomannut moneen vuoteen. Hupsista. -> ensimmäinen saksalainen indeksiin kuuluva yritys ikinä konkurssiin.

Suurin kysymys osakesijoittajalle lienee siis, tuleeko se toinen aalto ja kuinka voimakkaana? (ja jos tulee kuinka hyötyä siitä). Tämä koskee luonnollisesti spekulantteja, jotka haluavat pelata tätä peliä jota talouden ennustamiseksi kutsutaan. Mikäli idea on säästää ja sijoittaa 25 vuoden horisontilla, on melko turhaa edes pohtia koko asiaa. Se vasta tylsää onkin, joten pohditaan tilannetta.

Toinen aalto tulee mikäli ihmiset ryhmäytyvät silloin, kun viranomaisten mielestä ryhmäytymiseen ei ole vielä edellytyksiä. Kiellot ja suositukset ovat olleet edelleen voimassa ympäri maailman. Silti ihmisillä on ollut voimakas tarve kerääntyä tuhansien ihmisten joukoiksi välittämättä kanssaihmisten  terveydestä ja hengestä. Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä onkin kasvanut voimakkaasti ja useassa kaupungissa  tartuntamäärät ovat koko koronahistorian suurimmat. Uusia päiväennätyksiä on tullut jatkuvasti ja koska kuolemat tulee usean viikon viiveellä tulee nämä hysteeriset mellakat aiheuttamaan tuhansia epäsuoria koronakuolemia. Toki ongelmat ovat oikeastaan vain demokraattien hallitsemissa isoissa kaupungeissa, mutta näiden kaupunkien taloudellinen impakti on pienen maan luokkaa ja olisi epälyllistä uskoa, että koronan toinen aalto pysähtyisi vain näihin kaupunkeihin.
USA:n pörssistä omassa salkussa onkin koronakestävyyden jo osoittaneita teknologia- ja peliyhtiöitä. Toinen aalto olisi jackpot näille. Toki USA tuskin täysin sulkeutuu samalla tavalla, vaikka toinen aalto tulisikin. Siihen ei yksinkertaisesti enää ole varaa, eikä toisaalta varmasti haluakaan.

Suomen kannalta toinen aalto on epätodennöisekmpi - tai sanotaanko aalto todennäköisesti kyllä tulee mutta huomattavasti maltillisempana. Suomessa hyvesignalointi pysähtyi tuohon yhteen Helsingissä käytyyn ja sitten oli joukkopsykoosi jo melkein ohi. Ymmärrettiin nopeasti, että ei se Suomen Poliisi taidakaan systemaattisesti teloittaa ketään. Meillä ihmiset ovat käyttäytyneet koko koronan ajan hyvin asiallisesti ja toisten turvallisuus huomioonottaen. Uskonkin, että Suomi selviää lopulta suhteellisen pienin vammoin koronasta. Tämä ei tarkoita, että paluu normaaliin olisi rakettimaisen nopea ja varsinkin Ruotsi tuossa vieressä on SUURI riski.

Suomesta salkkuun olen lisännyt teknologiayhtiöitä (koronakestävyys & suhteellinen edullisuus), sekä hieman ravintola-alaa. Tämä on tietenkin riski, mutta myös suuri mahdollisuus. Esim. NoHo on hyvin saanut ajettua toimintansa ylös ja kassavirta pitäisi olla kesän ajan nettopositiivinen. Hinta osakkeelle on edullinen mikäli paluu normaaliin kulutuskäyttäytymiseen pikkuhiljaa palaa. Toki yritys on hyvin velkainen ja ei kestäisi toista aaltoa, vaan uudelleenrahoitusta tarvittaisiin, kuten tarvittiin vuoden alussakin. Nyt on sisässä jo aivan sairaat voitot, koska nousu pohjilta oli rivakkaa. Silti, kuten Buffet sanoi anna hyvien hevosten laukata ja katkaise tappiot nopeasti. Tätä ohjenuoraa olen tässä noudattanut.

Mitä omalle salkulle kävi 2kk takaiseen?


Kulta-> maltillista nousua
Online Gamling -> melkein tuplat ja myyty -> takaisin salkkuun mikäli droppi (olisi pitänyt pitää pidempään kuten Buffet opettaa)
Konkurssin rajoilla heiluvat arpalaput (esim. ravintola-ala, mikäli selviää koronan yli rebound voi olla raju) -> rajua nousua ja lisätty tasaisesti kokoajan
Yli 50% käteistä . -> käteisen määrä alle 10%
Yksi osake salkussa pakkasella ja salkku muuten ATH

---------------------------------------

Sitten kommentti tehokkaista markkinoista ja yrityksestä nimeltä Finnair

Surullista on ollut katsoa suomalaisten toimintaa kyseisen osakkeen annin kanssa. Ulkomaalaiset välittäjät ovat myyneet vanhaa osaketta ja ostaneet voimakkaasti merkintäoikeuksia ja uutta osaketta. Nytkin vanhan Finnairin osake on tätä kirjoittaessa pörssissä 0,79e ja uuden 0,63. Jos siis ostat uutta osaketta, saat Finnairia salkkuusi 16 senttiä per osake halvemmalla. Eli suomeksi säästät 20% ostamalla uutta osaketta. Silti joku ostaa vanhaa osaketta pörssistä. Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka aina ei kannata hoitaa kaikkea itse - vaan antaa ammattilaisten hoitaa ammattilaisten työt. Huom. tämä kommentti ei koske ketään lautalaista, me olemme keskivertoa viisaampia, komeampia ja pidempiä :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #256 : 30.06.2020 16:03 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Minusta nuo luvut valehtelevat. Ainakin siltä aikajanalta mitä ne ovat.

17% työttömyys. Kuten sanoit, tämä on lomautusluku. Loppuvuodesta tämä voi olla automaattisesti sen 10% tai jopa alle jos korona skenaario loivenisi maailmalla edes hiukan. Palvelualat saattavat jopa tulla kovempana takaisin, jos suomalaisille tulee halu käyttää palveluita kriisin jälkeen. Enkä usko oikein että millään skenaariolla näistä kaikista tulisi työttömiä. Eli luku ei kerro oikein mitään edes loppu vuodesta.

31,5% lasku asuntomarkkinoilla. Se että on tullut laskua, mutta hinnat eivät ole laskeneet, kertoo mielestäni enemmän siitä että tarjontaa ei ole. Kukaan ei uskalla myydä asuntoaan nyt, pelkona hintojen lasku. Eli kauppa kävisi todennäköisesti paremminkin, jos olisi tarjontaa. Itse ainakin kun katseli kun oli omaa myynnissä ja vertaili muihin ja pakosti tietysti katsoi samanlaisia mitä osti, niin kummankaan kaltaisia kämppiä ei yksinkertaisesti tullut myyntiin. Kokonaisuutenakin myynnissä olevien asuntojen määrä oli ja on todella pientä.
Ja jos nyt en väärin muista, käsirahan määrääkin laskettiin juuri 10%:iin kun se aikaisemmin oli 15%.
Pointtina siis tässäkin, että vaikka laskua olisi tullut, luku ei kerro läheskään koko totuutta.

Konkurssit. Suurin ero konkursseissa on alkuvuodesta. Eli 2020 tammi-helmikuussa oli enemmän konkursseja kuin 2019 tammi-helmikuussa. Maalis-toukokuussa niitä on itseasassa vähemmän 2020 kuin 2019. Tilasto siis valehtelee hiukan tämän hetken tilanteesta.

En väitä etteikö korona vaikuttaisi näihin kaikkiin. Varmasti vaikuttaa. Mutta nuo luvut hiukan valehtelevat.


Osakesijoittaminen... tästä olen koko ajan enemmän pihalla. Ymmärrän ja hyväksyn sen jos en vaan tajunnut jotain asiaa tai en osannut huomioida jotain asiaa. Mutta nykyiselle osakemarkkinoille en löydä mitään selittävää tekijää, edes näin jälkikäteen. Ja se korpeaa ihan pirusti. Osin en tajua teknologia sektorinkaan arvostusta. Totta on että digitalisaatio ei pysähdy ja korona voi jopa kannustaa digitalisaatioon. Mutta teknologia firmat elävät muiden firmojen kehittämisestä. Jos firmoilla ei ole varaa kehittää, eihän siitä teknologia sektorikaan mitään saa kun ei ole mitä saada. Qt on ehkä erikoisin esimerkki. Onhan firma hyvällä tiellä jne. mutta osake tuli 1,5 kertaiseksi korona aikana ja nyt P/E luku on 350 paikkeilla. En tajua mikä peruste nostaa osakkeen noin korkealle. Toki yritys varmasti kasvaa, mutta tappiolla mennään jatkuvasti ja voisi kuvitella että kasvuluvutkin vähintään laskee nyt.

Koko pörssiä kyllä vaivaa nyt sama syndrooma. Jo ennen koronaa puhuttiin että lasku tulee tänä vuonna ja esim. metsä osakkeissa se jo näkyi. Nyt korona on yhtäkkiä nostanyt nekin lähes kasvu käyrälle. Metsä board on tammikuun luvuissa, UPM ja StoraEnso nousee siksakilla ylöspäin. Ja ennen koronaa tosiaan puhuttiin metsä sektorin laskusta. Ja se näkyi jo tammikuun lopussa. Pankit ovat lähteneet uudestaan nousuun vaikka tosiaan näyttäisi että asuntomarkinat ottaa ainakin jotain iskua vaikka vielä se ei suoranaisesti näykään.

Osakemarkkinat, lähes sama kuin hedelmäpeliin laittaisi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #257 : 30.06.2020 16:37 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW En ymmärrä sijoittamisesta mitään, mutta mitä olen lukenut, niin nuo pörssimarkkinat taitavat olla enenevässä määrin täysin tekohengitettyä vitsiä, millä ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä. Olivat jo ennen koronaa etenkin finanssikriisistä lähtien ja nyt vielä törkeämmin. 
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #258 : 30.06.2020 16:43 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Osin totta, mutta se johtuu matalista koroista. Ennen sijoittajilla oli vaihtoehtona sijoittaa korkoihin, joten osa rahasta valui sinne. Nyt korot ovat alhaalla (muusta syystä kuin osakemarkkinoiden tekohengityksenä), niin sen seurauksena osakemarkkinoilla on enemmän rahaa, jolloin hinnat nousevat. Mutta, pitkällä tähtäimellä pörssi ei ymmärtääkseni ole niin korkealla kuin voisi luulla. Eikä pörssi nyt aivan perusteetta ole noussut niin korkealle. Koronasta en vain löydä mitään tälläisiä syitä. Tai no, ainoa on se että ihmiset on malttamattomia idiootteja eivätkä malta pitää käteistä itsellään vaan sijoittavat "pakon" edessä johonkin. Ja silloin tulee valheellisia turvasatamia tjsp. ja kupla kasvaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #259 : 30.06.2020 20:22 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Osakemarkkina ennustaa tulevaisuutta. Ei kaikki osakkeet ole nousseet. Jos katsoo SP500, niin ne on FAANG - firmat jotka sitä nostaa ja pitää pystyssä, muut suorittaa heikosti. IT alalla tuote on helppo skaalata ja mikäli tuote on paras olet nopeasti syönyt kaikki pienemmät kalat pois (Google, Facebook, Amazon). Tuotto tähtitieteellinen perinteiseen teollisuuteen verrattuna ja sama näkyy näiden osakkeiden hinnassa. QT sama juttu, lilliputtifirma jolla skaalattava tuote joka on kunnossa, liikevaihto nousee ja firma tekee voittoa. Korona vielä korostaa tätä, eli ripuli firmat menee alaspäin ja QT Alfana sielä koronassakin tekee voittoa, miksi sijoittaja ei siis ostaisi firmaa jolla menee kohtalaisesti vaikeinakin aikoina? Mieti sitten kun kaikilla menee hyvin.

Miksi koronasta noustiin nopeasti? Noh FED:n tase oli 2007 alle tuhat miljardia, nyt mennään yli 6000 miljardissa ja joku ennusti että vuoden lopussa ollaan 9000 miljardissa dollarissa. Time to go brrrrrrrrrrrr! FED:llä on lupa ostaa myös arvopapereita. Mihin luulette että raha menee. EKP paisuttaa tasetta myös yli tuhannella miljardilla. Japanissa keskuspankki on yksi maan suurimmista osakeomistajista. Suomessakin hallitus otti 20 yaardia velkaa tosta noin - > mihin se raha menee?
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #260 : 03.07.2020 17:58 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili FAANG yhtiöt on toki erikseen. Niillä riittää massia kassassa vaikka oltaisiin viiden vuoden taantumassa. Ja siltikin ne olisivat todennäköisesti niitä jotka tuottaisivat silti jotain. Mutta osakkeiden nousu koskee useaa firmaa. Arvopaperissa (ja muissa Alman medioissa) oli mielenkiintoinen juttu otsikolla "Nämä viisi käppyrää osoittavat, että osakemarkkinoilla on nyt kuplan vaara". Näihin kuuluu yritysten velkaisuus, ennen kuulumaton nousu Q2:lla ilman markkinaperustetta (kaksi käppyrää), p/e luvun nousu lähelle 2000-luvun alun IT-kuplan kohdille ja taseet vs. markkina-arvo on korkealle (vaikka myönnän että itselle tämän p/b luvun hienoudet on vähän pimennossa).

Ainoa mikä jotenkin tukee nousua on osinkotuotto vs. korko tuotto. Mutta ei ne osingotkaan nykymerkeillä pitkälle kanna. Jos osinko tuotto laskee syksyllä, eli tulee leikkauksia osinkoihin, jäljen on pakko olla rumaa tämän nousun jälkeen.

Qt:n voittokaan ei ole kummoista ole. Käteen ei kai jää mitään verojen jälkeen. Sama trendi ollu jo muutaman vuoden. Ymmärrän kyllä Qt:n potentiaalin. Käyttöliittymiä alkaa tulemaan lähes jokaiseen elektroniikka laitteeseen ja Qt:lla on mahdollisuus saada tästä iso osuus. Mutta nyt kun markkinoiden kaiken järjenmukaan luulisi hidastuvat, Qt:n osake on tehnyt isoimman loikan ikinä. Se hämmentää. Tulevaisuus näyttää toki hyvältä, mutta koska siitä saa rahansa oikeasti takaisin jos iskee kova taantuma, mikä ei ole mitenkään mahdotonta kun seuraa mm. maailman korona menoa. Koko osakemarkkina tuntuu hyvin paradoksaaliselta siinä, että joihinkin asioihin reagoidaan todella rajusti ja todella pienellä sytykkeellä, mutta toisaalla taas jätetään simppelisti tilanne huomoimatta ja ostetaan "hurmoksessa" tulevaisuuden lupauksia, vaikka edessä voi olla ensin selväkin lasku eikä lupauksien lunastuksista käytännössä ole edes viittaavaa aikataulua. Ja toki kasvuyritys titteli on myös tapaus erikseen, mutta ei tämä muita kasvuyrityksiä koske ja sen taas ymmärrän. Qt vain sotii kaikkea järkeä vastaan mitä keksin...

Mutta joo, en vain ymmärrä, minkäs teet. Ja en sano etteikö Qt:n tai vaikka markkinoiden nousu olisi perusteltua, mutta en vain näe sitä ja olisi hienoa jos osaisi vastata kysymykseen "Miksi?", mutta en ole sitä vielä keksinyt ja Arvopaperissakin huhuillaan kuplaa, niin en kai kuitenkaan ihan kujalla ole.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #261 : 04.07.2020 13:52 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuohon väitteeseen, että markkina olisi irronnut reaalimailmasta törmää usein.  Miksi arvopaperi ja media muutenkin aina tätä samaa matraa hokee on selvä - se myy. Mikäli talousmedia kertoisi, että pysy sijoitussuunnitelmassa ja unohda markkinoiden seuraaminen tilaajamäärät romahtaisivat. Median vanha idea on keksiä ongelma ja tarjota siihen ratkaisu, naistenlehdet tekee samaa keksimällä vikoja ihmisestä ja tarjoamalla näihin ratkaisuita. Mikäli arvopaperin toimittajat osaisivat ennustaa markkinaa, heillä olisi ranteessa Rolex, pihassa joku muu auto kuin Toyota ja vaimona joku jota kaverit kadehtii. Ei sitä markkinaa kukaan osaa ennustaa lyhyellä aikavälillä toistuvasti oikein.

Silti jos katsotaan nyt miten osakkeet ovat tuottaneet 1-vuodessa, niin hyvin loogisilta nuo tuotot vaikuttaa. IT, terveydenhuolto ja kuluttajatuotteet plussalla. Miinuksella lentoyhtiöt, raskasteollisuus, energiayhtiöt, kiinteistö & rahoitusmarkkina. (sektorien sisällä voimakasta heiluntaa, esim printtimedia vs sähköinen jne, mutta näissäkin todella loogiset erot). Välillä se toki on vaikeaa löytää peruste sille miksi joku nousee tai ei nouse, mutta perusteetonta nousu ei ikinä ole - ainahan siellä on kysyntä ja tarjonta, pelko ja ahneus taustalla. Noita käppyröitä tulkitaan monesti väärin. Unohdetaan aina taustalla lymyävä korkomarkkina. Emme voi verrata 90-luvun 15% korkomarkkinan ja nykyisen miinuskorkojen maailmaa toisiinsa, tai jos vertaamme meidän tulee ottaa huomioon ero riskittömässä korossa. Suuri velka ei ole ongelma, vaan kyky hoitaa sitä tuottavasti. Miten varat on investoitu. Suomi ei investoi riittävästi mihinkään tuottavaan, joten Suomen kohdalla tilanne tulee olemaan katastrofaalinen. Pörssiyhtiöiden kohdalla taas taustalla ei ole intersektionaalista feminismiä, joten yhtiöt pyrkivät lähtökohtaisesti tekemään tuottavia sijoituspäätöksiä.
On siellä markkinalla myös paskaa tarjolla, ja kaikki eivät voi voittaa. Se on selvä juttu. Silti joidenkin medioiden väitteet siitä, että oltaisiin jossain yleisessä kuplassa vaikuttavat huonosti perustelluilta.

P/B  -luvusta. Se on luku joka johtaa todella nopeasti harhaan, mikäli ei tee syvällistä yhtiöanalyysia siihen kylkeen ja laske mistä se muodostuu ja mistä se voisi muodostua tulevaisuudessa. Kirjanpidolla saa muutettua lukua mieleisekseen. IT -firmalla P/B luku voi olla tähtitieteellinen sillä itse tuote eli koodinpätkä ei näy luvussa ja eikä se 50kg painava koodari, jonka arvo oikeasti on 100 miljardia. Luku sopii kohtalaisesti firmojen vertailuun sektorin sisällä, jolloin saat karkean kuvan siitä onko joku firma missä suhteessa arvostettu kilpailijaansa. Lukuhan ei itsessään kerro muuta kuin osakkeen hinnan suhteessa tasearvoon (mitä kaikkea paskaa firmassa on sisässä ja mikä sen arvo olisi jos sen myisi hiuksista vittuun samantien). Eli mikäli P/B on 1 on firman ja taseen arvo yksi yhteen. Tavallisesti arvosijoittajat ovat etsineet yhtiöitä joissa P/B on alle 1 jolloin leikisti saat ostettua firman varaston edullisemmin kuin mikä sen oikea arvo on. Todellisuudessahan sille on syynsä miksi tasearvo on alle 1.

Esim. Finnairin P/B on alle yksi, mutta haluatko ostaa osaketta jolla saat lentokoneet ja liiketoiminnan X-prosenttia halvemmalla, kuin jos ostaisit ne suoraan lentokonekaupasta ja perustaisit oman lentoyhtiön (ihan vitusti yksinkertaistaen).  Heti nimittäin kun olet ostanut yhtiön osaketta huomaat, että yhtiön kassasta menee kuluihin joka päivä 2 000 000 euroa. Nykyinen 500 miljoonan antiraha riittää siis 250 päiväksi ja sen jälkeen raha on poltettu pelkästään kuluihin. Onko finnair tässä tilanteessa hyvä vai huono sijoitus? Sitä ei pelkästä P/B -luvusta voi päätellä. Tulee katsoa tulevaisuuteen ja keittää pakurikääpäteestä kasa teemössöä ja ennustaa missä maailma makaa 18 kk päästä. Mikäli suomen JayeizHit päättävät 77" TV:n sijaan viedä perheensä kanarialle syömään Americana -pizzaa ja imemään mohitoja all inclusive altaan reunalle, niin osakkeessa voisi olla ostonpaikka. Tässä on myös syy osakkeen nykyhinnalle. Sijoittajat eivät usko tähän skenaarioon.

QT:sta kannattaa lukea Inderesin Mikael Rautasen analyysi. Tyyppi on suomen kovimpia analyytikkoja ja osaa hyvin perustella miksi QT on tällä hetkellä ostopaperi (ei löydy omasta salkusta, tuottopotentiaali liian alhainen omaan makuun).

Mikäli toisaalta uskoo osakkeiden yliarvostukseen suuressa kuvassa, voi siihen varautua ostamalla kultaa. Tämä ei välttämättä muutenkaan ole huono sijoitus, sillä kun rahaa printataan niin kullan suhteellinen arvo nousee suhteessa FIAT -valuuttaan. Siksi omassakin salkussa on kultaharkkoja. Siinä on myös sellainen mukava BALLER -vivahde, kun voi sanoa omistavansa kultaa. :D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #262 : 04.07.2020 14:13 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Nimeomaan olen joidenkin asiantuntijoiden nähnyt sanovan, että tuo keskuspankkien finanssikriisistä lähtien ottama rooli olisi se markkinoiden vääristäjä.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #263 : 04.07.2020 14:43 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Nimeomaan olen joidenkin asiantuntijoiden nähnyt sanovan, että tuo keskuspankkien finanssikriisistä lähtien ottama rooli olisi se markkinoiden vääristäjä.

Tämän väitteen perustana pitäisi ensiksi määritellä millä tavalla markkina on vääristynyt suhteessa alla olevaan reaalimaailmaan, eikä esimerkiksi kysynnän ja tarjonnan luoma kuvastus reaalimaailmasta.  :)

 
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #264 : 17.07.2020 07:29 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 948 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Osakepoimintoja:

Netent

Osake on historiallisesti halpa. Firma täysin velaton. Oman pääoman tuotto (ROE) vuodesta toiseen 50-65%. Valmistaa slotteja nettikasinoille ja livekasinoille. Ruotsissa tuli regulaatiota tänä vuonna ja 19% pahevero, mikä on painanut kasinofirmoja alaspäin, mutta Netentin etu on siinä ettei se ole sidottu mihinkään maahan (vaikka ruotsalainen onkin ja sieltä suurin osa liikevaihdosta on tullut), vaan pelejä voi pelata missä vain ja siksi markkinat ovat koko maailma. Nyt saivat luvat jenkkeihin kahteen eri osavaltioon ja julkaisevat myös uuden Narcos pelin. Lisenssit monen eri suuren nimen kanssa kuten Guns n Roses, Vikings, Planet Of Apes, Jimi Henrix, Mötley Crue ja Dracula. Suurimmat riskit on regulaatio, mutta jo suhteellisen isona firmana se myös suojelee Netenttiä uusilta kilpailjoilta. Pahimpana riskinä on tietty sama mikä kaikilla peli- ja softafirmoilla -> parhaat tekijät vaihtaa helposti kilpailijalle isomman liksan perässä.

Hinta nyt 30,57 SEK (tämä muistiin ylös)

Tämä oli melko onnistunut vinkki. Lähes yhtä hyvä kuin gamble-ketjun varmat(tm).

Hinta nyt 86.50 SEK.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #265 : 17.07.2020 17:00 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Osakepoimintoja:

Netent

Osake on historiallisesti halpa. Firma täysin velaton. Oman pääoman tuotto (ROE) vuodesta toiseen 50-65%. Valmistaa slotteja nettikasinoille ja livekasinoille. Ruotsissa tuli regulaatiota tänä vuonna ja 19% pahevero, mikä on painanut kasinofirmoja alaspäin, mutta Netentin etu on siinä ettei se ole sidottu mihinkään maahan (vaikka ruotsalainen onkin ja sieltä suurin osa liikevaihdosta on tullut), vaan pelejä voi pelata missä vain ja siksi markkinat ovat koko maailma. Nyt saivat luvat jenkkeihin kahteen eri osavaltioon ja julkaisevat myös uuden Narcos pelin. Lisenssit monen eri suuren nimen kanssa kuten Guns n Roses, Vikings, Planet Of Apes, Jimi Henrix, Mötley Crue ja Dracula. Suurimmat riskit on regulaatio, mutta jo suhteellisen isona firmana se myös suojelee Netenttiä uusilta kilpailjoilta. Pahimpana riskinä on tietty sama mikä kaikilla peli- ja softafirmoilla -> parhaat tekijät vaihtaa helposti kilpailijalle isomman liksan perässä.

Hinta nyt 30,57 SEK (tämä muistiin ylös)

Tämä oli melko onnistunut vinkki. Lähes yhtä hyvä kuin gamble-ketjun varmat(tm).

Hinta nyt 86.50 SEK.


Netentin miltei 200% nousu tosiaan oli aika maukas, itse jätin yhtiön omistuksen kyllä jo aikaisemmin. Muita isoja 100% nousuja tuli Betssonista ja Kindred Groupista (Unibet). Käytännössä koronaan ottamani sijoituslaina tuli jo kuitatuksi näillä voitoilla. No ei se ole vaikeata keksiä hyviä kohteita, vaikeampaa on sanoa kauanko niissä pitäisi roikkua mukana. Nytkin kaduttaa hieman, että piti jo irrottaa, kun tuntuvat vain jatkavan nousuaan. Se tosin on täysin mahdotonta ostaa ihan pohjalta ja myydä ihan huipulla. Pitää tyytyä johonkin siltä väliltä. Jotenkin sitä jo alkaa toivomaan uutta koronan aaltoa, jotta saisi uuden tilaisuuden tuplata.  ;D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #266 : 07.08.2020 11:11 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Menee taas tuloskausi hyvin. Mietin että nyt voisi yrittää ottaa jostain pikavoittoja ja pitää käteistä seuraavaa laskua odotellen. Eli ostan jotain ennen tulosjulkistusta ja myyn heti voitolla pois. Sitten valintaan.
QT? Niin korkealla että ei kannata. Sieltä ei voi suuria voittoja vain saada enää. --> Tänään nousua yli 13%
Nokian Renkaat? Taantuma tulossa, luvut on valmiiksi huonot, korona kysymys, ei voi nousta. --> About 10% nousu.
Huhtamäki? Korona vaikuttaa, taantuma tulossa, ei kovin varma vaikka ala sinänsä vetää. Ei nouse. --> 10% nousu
Tokmanni? Korona nostanut menekkiä ja muutenkin firma hyvässä jamassa. Tästä lappu salkkuun. --> Osui!
Sampo? Arvostus alhaalla, osilla enemmän arvoa kuin markkina-arvolla, keskittyy enemmän vakuutusyhtiöihin. Lupaavaa tästä salkkuun kunnon siivu --> yli 5% miinuksella ja ihan siinä ja siinä kuinka jatkuu.

Markkinat näyttää taas hienoutensa. Varsinkin Nokian Renkaat vs. Sampo asetelmassa. Olihan Sampon tekemä kauppa kallis, mutta se oli tällä hetkellä toimivan strategian mukainen, korona hoidettiin hyvin, vakuutusbisnes luistaa, suositukset korkealla, markkina-arvo alakanttiin... Mutta ei. Laskuun lähti. Nokian Renkaat taas on kohta jo kriisi yhtiö tätä menoa. Mennyt alas päin jo vuosia ja nyt korona ja tuleva taantuma tuo entisestään suuria epävarmuuksia. Varsinkin Venäjän kauppa. Mutta ei. Nousuun lähti.

En vain näe näitä asioita. Toki alat on aivat eri tuossa vertauksessa, mutta juuri siksi tilanteen olisi kuvitellut menevän avain toisin päin.

Mutta eihän siinä. Tokmanni sentään osui. Mutta tällä kertaa hedelmäpeli ei antanut kahta riviä mansikkaa. Parempi onni ensi kerralla.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #267 : 07.08.2020 12:50 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Miksi vain Suomi-osakkeita? Käännä katse länteen rapakon yli.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #268 : 07.08.2020 15:12 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili En ole jaksanut/ehtinyt perehtymään jenkki firmoihin. Lisäksi pääomaa on sen verran vähän ja joutuisin jakamaan sen osakesäästötilin ja perustilin välille, niin se ei oikein toimisi sitäkään vähää mitä tämän hetken pääomalla. Ja lisäksi luulin että Suomi-osakkeissa löytyy ihan hyvää tuottoa. Tai kyllähän sitä löytykin, kunhan olisi valinnut oikein.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #269 : 11.08.2020 20:58 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
En ole jaksanut/ehtinyt perehtymään jenkki firmoihin. Lisäksi pääomaa on sen verran vähän ja joutuisin jakamaan sen osakesäästötilin ja perustilin välille, niin se ei oikein toimisi sitäkään vähää mitä tämän hetken pääomalla. Ja lisäksi luulin että Suomi-osakkeissa löytyy ihan hyvää tuottoa. Tai kyllähän sitä löytykin, kunhan olisi valinnut oikein.

Osakesäästötili toki sopii aktiiviseen treidaamiseen ja pikavoittojen hakemiseen. Eikä sitä ole pakko mennä merta edemmäs kalaan, suomestakin löytyy kattava listaus pienyhtiöitä, joita suuret analyytikkotalot eivät seuraa ja Helsingin pörssi muutenkin on markkinoiden periferiaa jossa hinnanmuodostus ei ole tehokkainta. Tämä ei tosin valitettavasti tarkoita sitä, että hinta Helsingissä olisi edullinen. Voi hyvin olla päin vastoin, että epälikvidit laput ovatkin ylihinnoilteltuja. Suurissa firmoissa taas analyytikkojen ja suursijoittajien armeija on sinua vastassa, miksi näistä siis yrittäisi edes hakea ylituottoa?  :)

Suurimmat tuotot ovat itsellä tulleet nyt lilliputtilapuista, eli alle 100me firmoista salkussa. Näissä päivävaihto ei ole kovin suurta ja suuret hait eivät ole kiinnostuneita näistä. Meille köyhille nämä ovat silti tarpeeksi suuria salkkuun. Nasdaq Helsingissä on kymmeniä alle 100me firmoja. Näistä voi hakea niitä ns. multibaggereita jotka voivat sen 10% nousun sijaan vetäistä 10x nousun, kun aikaa vain on tarpeeksi. Toki vastapainona pitää kestää, sitten ne akuuttia ripulia aiheuttavat -50% kuukausilaskut ja konkurssit.

Muutenkin noissa päivänousuissa ja laskuissa pitäisi se mindsetti olla, että jos olisi ennen laskua ollut ostamassa, niin miksi laskun jälkeen olisit pettynyt? Silloinhan saat tutkimaasi firmaa vielä edullisemmin ja tuotto-odotuksesi on vieläkin korkeampi. En nyt muista sijoittajaa, mutta twitterissä totesi saaneensa suurimmat tuotot vasta 3-4 vuoden holdaamisen jälkeen kun muu markkina "tajusi" osakkeen potentiaalin. Kärsivällisyyttä siis näiden kanssa, vaikka olisi treidimielessä tekemässä lyhyempään holdiin kauppaa. Toki välillä pitää turska niellä ja jos perusteellisen analyysin jälkeen on mielestään paskaa ostanut salkkuun, niin se pitää myydä välittömästi.You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines