Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 13
Tulostusversio
Aihe: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy?  (Luettu 83086 kertaa)
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #150 : 21.01.2019 11:48 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 0 Profiili Kabanossilta hyvä postaus Apple ja Teslauskovaisen näkökulmasta.  ;DTässä toki menee meillä keskustelussa sekaisin firma ja osake. Hyvä firma ja hyvä osake eivät välttämättä ole aina sama asia, mutta jatketaan firmasta keskustelua. Myyntilistasta sen verran, että ainakin Nissan Leaf taisi olla real deal ja pyyhkii Teslaa myynneissä.

Meinasin postata edelliseen juuri tuon android vs apple vertauksen edelliseen postiin. Applella tosiaan oli ja on edelleen katetta brändille. Mikään muu valmistaja ei voi valmistaa ios käyttöjärjestelmällä puhelimia ja muutenkin firmalla on trackia vuosikymmeniä. Teslan ratkaisut ovat huomattavasti helpommin kopioitavissa ja vanhojen autoalanyritysten polttomoottorien "painolastin" näkisin enemmän vahvuutena joka tuottaa rahaa r&d osastolle kehittää sähköpuolta samalla. Myös kokemus autojen kokoonpanosta ja valmistamisesta on eduksi kun tehtaat voidaan flipata valmistamaan sähköautoja suht helposti.

Tesla kyllä on silti pirun kiinnostava firma ja sen ansiosta sähköautot ovat kaikkien huulilla. Suurin kysymys onkin saavatko sen kansanauton pihalle sopuhintaan samalla tuottaen firmalle fyrkkaa. Nythän vuoden lopussa USA:n sähköautoille myöntämä etu päättyy, samoja puheita taisi olla Norjassa. Teslan liikevaihto tulee suurelta osin juuri näistä kahdesta. Etujen päättyminen nostaa Teslan hintaa huomattavasti.

Lisäksi Goldman Sach laski Teslan tarvitsevan huomattavaa lisärahoitusta päästäkseen miljoonan auton tavoitteeseen. Tässä tilassa oleva firma ei kovin edullisesti saa lainaa markkinoilta. Tässä piilee korkoriski, kun painetaan miljardeja fyrkkaa sisään isolla korolla. Tesla tappelee siis aikaa vastaan. Pitäisi mahdollisimman nopeasti ajaa tuotanto ylös ja saada yksikkökustannukset alas. Kauanko Teslalla on elinaikaa ja riittääkö se? Näillä hinnoilla en vielä minäkään osaketta ostaisi, riskisalkkuun löytyy houkuttelevampiakin osakkeita.  :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #151 : 21.01.2019 13:01 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 502 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Kabanossilta hyvä postaus Apple ja Teslauskovaisen näkökulmasta.  ;D Tässä toki menee meillä keskustelussa sekaisin firma ja osake. Hyvä firma ja hyvä osake eivät välttämättä ole aina sama asia, mutta jatketaan firmasta keskustelua.

No, kyllähän minä tuossa osakkeestakin mainitsin. Hinnassa on ilmaa, joka johtuu hypestä ja tulevaisuuden odotuksista. Osakkeessa on isot riskit, enkä sitä ostaisi, sillä riskisijoittaminen ei kuulu sijoitusfilosofiaani. Jossain vaiheessa on pakko tapahtua jonkinlainen korjausliike. En tosin ostaisi muitakaan autonvalmistajien osakkeita. DAX 30 ETF:n kautta taidan tosin Daimleria ja Volkkaria omistaa.  :P


Lainaus
Myyntilistasta sen verran, että ainakin Nissan Leaf taisi olla real deal ja pyyhkii Teslaa myynneissä.

Leaf on juu ihan täysiverinen sähköauto. Ensimmäinen versio on todella ruma, mutta toisen sukupolven malli on ihan perus japanilaisen auton näköinen. Tuntuu, että monet sähköautot pitää suunnitella sellaiseksi, että niistä näkee kilometrin päähän, ettei tämä ole ihan tavallinen auto. Ja valitettavasti huonolla tavalla. Design on onneksi paranemaan päin, eikä pitkässä juoksussa ole mitään väliä, miltä ensimmäiset versiot näyttivät. Ihan vain sivuhuomiona mainitsin tämän.

Lainaus
vanhojen autoalanyritysten polttomoottorien "painolastin" näkisin enemmän vahvuutena joka tuottaa rahaa r&d osastolle kehittää sähköpuolta samalla. Myös kokemus autojen kokoonpanosta ja valmistamisesta on eduksi kun tehtaat voidaan flipata valmistamaan sähköautoja suht helposti.

Tämähän se perinteisten autonvalmistajien etu on. Ihan perus kokoonpanosta löytyy raudanlujaa kokemusta. Onhan Teslalla ollut siellä sun täällä pientä laatuongelmaa, mutta silti ne tuntuvat julkisuudessa saavan suhteellisen paljon huomiota. Vastaavaa ei kuitenkaan Mercedeksen linjalta kehdattaisi päästää ulos. Polttikset tuovat varmasti vielä pitkään rahaa Volkkarille ja kumppaneille. Autoalalla muutos ei tosiaan ole nopeaa, sillä autoja ei vaihdeta joka vuosi. Ja kuten aiemmin mainitsin, isojen yritysten isot R&D -osastot ovat jotain, mistä Tesla voi vaan haaveilla. Vielä pitäisi kuitenkin saada näyttöjä. Kaikenlaisia konsepteja on esitelty ja kaikki myyntiin tullut on lähes poikkeuksetta tekniikaltaan huonompaa kuin mitä Teslalla on tarjota. Resurssit Teslan päihittämiseen löytyvät ja kaiken järjen mukaan niillä pitäisi lyödä Teslalle luu kurkkuun. Niin piti tosin Nokian tehdä Applelle ja Androidille, vaan kuinkas kävi...

Sinäänsä minulle on ihan sama, keneltä se paras sähköauto tulee. Enhän minä tiedä, tulenko ikinä edes omistamaan autoa. Kilpailu tekee kuitenkin aina hyvää. Jos Tesla jää historiaan yrityksenä joka kaatui, mutta käynnisti tai vauhditti sähköisen liikenteeseen siirtymistä, on sekin ihan fine. Sähköauto vie polttista niin monessa asiassa, että mitä nopeammin muutos tapahtuu sen parempi.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #152 : 10.02.2019 20:09 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 0 Profiili


Voin toki olla väärässäkin ja VK:sta tulee ensivuosien raketti. Kiva silti ennustaa ja katsoa vuoden päästä kuinka väärässä oli.

Edit. Laitan tähän vielä VK:n kurssin muistiin 4.45

4kk sitten ennustelin kivistä kyytiä VeeKoolle, perjantain päätöskurssi oli 3,78. Alas on tultu yli 15%. Perjantaina napsuu Q4:n osavuosikatsaus. Samalla saadaan tietoa VeeKoon tulevaisuuden odotuksista.

Mitäs laudan omistajat odottavat Q4:lta? Ainakin 1kk:n ajanjaksolla ollaan tultu kovaa alas - ennustaako tämä paskaa raporttia? Tiesikö joku jotain? Vai nähdäänkö perjantaina raketti to the moon?
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #153 : 17.02.2019 22:58 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 0 Profiili


Voin toki olla väärässäkin ja VK:sta tulee ensivuosien raketti. Kiva silti ennustaa ja katsoa vuoden päästä kuinka väärässä oli.

Edit. Laitan tähän vielä VK:n kurssin muistiin 4.45

4kk sitten ennustelin kivistä kyytiä VeeKoolle, perjantain päätöskurssi oli 3,78. Alas on tultu yli 15%. Perjantaina napsuu Q4:n osavuosikatsaus. Samalla saadaan tietoa VeeKoon tulevaisuuden odotuksista.

Mitäs laudan omistajat odottavat Q4:lta? Ainakin 1kk:n ajanjaksolla ollaan tultu kovaa alas - ennustaako tämä paskaa raporttia? Tiesikö joku jotain? Vai nähdäänkö perjantaina raketti to the moon?

VK pomppasi takaisin yli 4 euron hintaan. Huomasivat sillee kivasti, että kassassa olikin 2,4 miltsiä enemmän rahaa kuin mitä aiemmin sanoivat (noh virheitä sattuu). Liikevaihto kasvoi ja markkina-osuudet myös - voitto ei niinkään. Ihan hyvä raportti ja tulos tässä markkinatilanteessa. En olisi ollenkaan huolissani, mikäli kristallipallossa ei näkyisi Amazonin Anaconda. Nyt päästäisin itse irti, mutta jos uskoo VK:n kilpailuetuun Amazonia vastaan, niin miksipä tuota ei pitäisi salkussa. VK itse uskoi 10-20% liikevaihdon kasvuun keskipitkällä aikavälillä ja kyllähän JOS toi oman pääoman tuotto pysyy yli 20% niin ihan kiva osake salkussa.

Lisätään vielä tosta Next Gamesista jota lyödään kuin vierasta sikaa. Olivat lopettaneet yhden peliprojektin ja aloittaneet uuden ilman lisenssiä. Eli strategian muutos, mikäli alkavat valmistaa perinteisiä pelejä ilman lisenssiä. Joko hemmetin rohkeaa tai sitten on rahat loppu ja ollaan luovuttu lisensseistä pakon edessä. Toivon todella että tää nousee ihan suomalaisen peliteollisuuden puolesta, mutta ilman suomilaseja vaikuttaa kyllä kaikista potentiaalisimmalta konkkafirmalta. Täysin lottolappu, kun ei ole mitään tietoa minkälaista peliä sieltä on tulossa.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #154 : 18.02.2019 10:55 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 490 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuo VK on vähän ristiriitainen lappu. Markkinat ei luota siihen yhtään, mutta käytännössä kauppa käy ihan hyvin. Ilmeisesti taustalla on Amazonin pelkoa joten kukaan ei uskalla luottaa tulevaisuuteen. Itse en jaksa uskoa Amazonin tuloon ihan hetkeen. Enkä oikeastaan sen vaikutukseenkaan vaikka tulisikin. Markkinajohtaja on kuitenkin Gigantti jolla on kymmeniä kivijalkamyymälöitä ympäri Suomen. Tällä haen sitä että suomalaiset tykkää käydä kaupassa ostamassa tavaransa. Toki Amazon veisi oman siivunsa markkinoista, mutta ei se helpolla sitä vie.

Suurin kysymys on oikeastaan Verkkokaupan myymälä strategia. Vaikka suomalaiset tosiaan pitää myymälöistä, niiden huono sijoitus voi kaataa kaiken. Ja jotenkin epäilen suunnitelmia Itiksen suunnalla olevalle tontille. Tammisto olisi paremmin muulle kuin kaupunkikansalle paremmin "käsillä" ja kaupunkikansalle löytyy myymälä jo jätkäsaaressa. Eli uskoisin että Itiksen suunnalla olevan myymälä veisi asiakkaita jätkäsaaren myymälältä, kun Tammiston myymälä toisi uusia.

Mutta, omasta salkusta löytyy ja en nyt heti lähde poiskaan myymään. Tosin kasvunäkymät alkaa varmaan pikkuhiljaa taipumaan. Saisi Power jo luovuttaa niin VK saisi hyvä pyräyksen siitä ;D

Next Games on tosiaan ihan lottolappu. Kovat riskit. Tällä hetkellä taitaa olla tulossa Blade Runner, eli flopanneeseen leffaan sijoittuva peli. Muutenkin koko Blade Runner saattoi olla lähtökohtaisestikkin vika sijoitus. Kuka kuvitteli että siitä tulisi sellainen menestys joka toisi mobiilipelille haluttua markkinointia? Kulttiklassiikkoon pohjautuvat jatko-osat harvemmin houkuttelee suuria massoja liikkeelle. Eli luulen että kassa todellakin on vain loppu. Ja pelastusta ei näy. Ainoa mahdollisuus voisi olla että firma menisi Suomikehittäjä hypellä ja joku ostaisi sen. Mutta saavutukset näyttää niin onnettomalta (ryssivät itse edellisen julkaisun, talous alkaa olemaan heikossa, vanhoja lisenssejä), että vähän kaukaa haettua tämäkin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #155 : 23.02.2019 14:09 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tuo VK on vähän ristiriitainen lappu. Markkinat ei luota siihen yhtään, mutta käytännössä kauppa käy ihan hyvin. Ilmeisesti taustalla on Amazonin pelkoa joten kukaan ei uskalla luottaa tulevaisuuteen. Itse en jaksa uskoa Amazonin tuloon ihan hetkeen. Enkä oikeastaan sen vaikutukseenkaan vaikka tulisikin. Markkinajohtaja on kuitenkin Gigantti jolla on kymmeniä kivijalkamyymälöitä ympäri Suomen. Tällä haen sitä että suomalaiset tykkää käydä kaupassa ostamassa tavaransa. Toki Amazon veisi oman siivunsa markkinoista, mutta ei se helpolla sitä vie.

Suurin kysymys on oikeastaan Verkkokaupan myymälä strategia. Vaikka suomalaiset tosiaan pitää myymälöistä, niiden huono sijoitus voi kaataa kaiken. Ja jotenkin epäilen suunnitelmia Itiksen suunnalla olevalle tontille. Tammisto olisi paremmin muulle kuin kaupunkikansalle paremmin "käsillä" ja kaupunkikansalle löytyy myymälä jo jätkäsaaressa. Eli uskoisin että Itiksen suunnalla olevan myymälä veisi asiakkaita jätkäsaaren myymälältä, kun Tammiston myymälä toisi uusia.

Mutta, omasta salkusta löytyy ja en nyt heti lähde poiskaan myymään. Tosin kasvunäkymät alkaa varmaan pikkuhiljaa taipumaan. Saisi Power jo luovuttaa niin VK saisi hyvä pyräyksen siitä ;D

Next Games on tosiaan ihan lottolappu. Kovat riskit. Tällä hetkellä taitaa olla tulossa Blade Runner, eli flopanneeseen leffaan sijoittuva peli. Muutenkin koko Blade Runner saattoi olla lähtökohtaisestikkin vika sijoitus. Kuka kuvitteli että siitä tulisi sellainen menestys joka toisi mobiilipelille haluttua markkinointia? Kulttiklassiikkoon pohjautuvat jatko-osat harvemmin houkuttelee suuria massoja liikkeelle. Eli luulen että kassa todellakin on vain loppu. Ja pelastusta ei näy. Ainoa mahdollisuus voisi olla että firma menisi Suomikehittäjä hypellä ja joku ostaisi sen. Mutta saavutukset näyttää niin onnettomalta (ryssivät itse edellisen julkaisun, talous alkaa olemaan heikossa, vanhoja lisenssejä), että vähän kaukaa haettua tämäkin.

Toi on hyvä pointti et suomalaiset tykkää käydä kaupasta tavaran, mut kuinka pitkään asia on näin? Ostaako kukaan enää esim. pelejä kaupasta? HS.fi oli uutinen lapsiperheestä joka ostaa ruuatkin netistä. Mitä tulevaisuudessa tapahtuu, mistä 2000-luvulla syntyneet ostaa tavarat? Nähdäänkö kivijalkaliikkeiden renesanssi, vai meneekö kaikki kauppa verkkoon? Esim. itseä ei kiinnosta oikein ostaa mitään kivijalasta, ruokaa lukuunottamatta ja jos senkin voisi edullisesti tilata jääkaappiin asti, niin homma olisi aivan fine. Toki sitä elää oman pään sisällä omassa kuplassa ja helposti yleistää omat ajatukset muiden käytösmalleiksi, mutta oma kutina on ettei kivijalassa enää 10 vuoden päästä käydä läheskään yhtä paljon oli asia sitten mikä tahansa.

Tosta Blade Runnerin floppaamisesta, itse en kyllä nähnyt sitä. Kävin katsomassa leffan ja minuun se iski. Siksi onkin surullista, että se floppasi. Sanon että tosta olisi voinut todellakin tulla hyviä synergiaetuja kun elokuva olisi menestynyt. Nyt se näyttää lähinnä koomiselta, kun floppileffasta tehdään peli. Sijoittajan tää näyttäytyy edelleen vessapaperilappuna. Pitäisi olla firman sisällä jotta näkisi onko tulevista peleistä mihinkään. Lisäksi toi myynti ja markkinointi on melkein kaikilla suomalaisilla firmoilla melko ankeaa verrattuna vaikka ruotsalaisiin, jotka on onnistuneet brändäämään jopa aseteollisuudesta menestyvän tuotteen maalleen, vaikka jokainen tietää ettei ruotsalainen osaa sotia.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #156 : 24.03.2019 18:45 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 0 Profiili Apple

Apple julkaisee kolme uutta palvelua maanantaina

Omena takoo vuodesta toiseen kovaa tulosta, mutta sijoittajilla ei firmaa kohtaan ole mitään tähtitieteellisiä odotuksia. P/E on alle 16 eli suht edullisesti saisi tätä hipsterilappua. Nyt julkaisevat vissiin Netflixille kilpailijan. Olisiko tässä mahikset tuottoisaan businekseen? Tuntuu, että nykyään kaikki ovat lähteneet striimibisnekseen, niin Youtube premium omilla sarjoillaan, kuin Disneykin. Onko markkinoilla tilaa sille, että jatkossa on useita eri toimijoita jakamassa samaa kakkua? Toimittaja sanoi tuossa että porukka tilaisi Netflixin kylkeen Applen oman suoratoistopalvelun. On tämäkin mahdollista, mutta monelle se on joko tai -kysymys. Joku toimija tulee kyllä poistumaan markkinoilta tai sulautumaan osaksi muita. Itsellä on tällä hetkellä Netflix, HBO, Youtube Premium ja Viaplay, mutta uskon olevani harvinaisuus kuluttajien joukossa ja useammalla on varmasti vain se yksi palvelu. Toki jos Applen leffojen ja sarjojen laatu ylittää muut, niin selvähän se on että voittavat kisan. Massista se ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni.

Sitten tosta pelivideoidenpalvelusta vaikea sanoa mitään. En itse seuraa kuin CS:ssää vedonlyöntimielessä twitchin kautta ja en maksa euroakaan siitä. Tekeekö tätä tarjoavat alustat näillä massia? Ainakin e-sports tulee tulevaisuudessa olemaan maailman suurin seuratun urheilun muoto. Ehkä tässä piilee long run valtava potentiaali, mikäli Applen palvelu ylittää laadussaan muut.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #157 : 24.03.2019 19:30 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 803 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Streaming-palvelut ovat karanneet käsistä. Disney, HBO, Netflix, Apple, Viaplay, Hulu, Amazon + monet amerikkalaiset TV-kanavat harkitsevat omia palveluitaan tai niillä on jo oma palvelu. Ei kyllä tule olemaan helppoa ja kuluttajahan tässä häviää.
Play-Asia
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #158 : 24.03.2019 19:32 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Jossain taisi olla jo uutinen että warettamisen määrä on taas lähtenyt nousuun, koska palveluita alkaa olemaan jo liikaa ja ihmiset eivät halua maksaa kuin yhdestä tai kahdesta.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #159 : 24.03.2019 19:46 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 502 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Onhan Applen suunnalta jo pidempään viestitty, että yhtiön kasvu lyhyellä aikavälillä tulee palveluista. Liikevaihdon pitäisi 4-5 vuoden sisällä olla 100 miljardin luokkaa. Vertailun vuoksi iPhone vastaava luku viime vuodelta on jotain luokkaa 130 miljardia.  Palvelut sisältävät tällä hetkellä Apple Musicin, iTunes-ostot, iCloud-pilvipalvelut ja käsittääkseni myös Apple Care -takuut. Jatkossa sitten videopalvelu, lehtipalvelu ja vielä jokin premium-jäsenyys Apple Newsiin.

Alkuvuoden CES-messuilla jo julkistettiin Airplay-tekniikan lisääminen monen TV-valmistajien telkkareihin, eli Apple laitteista saa suoraan streamattua videota telkkariin ilman mitään lisälaitteita. Samsungin laitteille tuli sitten tarjolla ihan iTunes-appi. Ainakin olemassaolevaa kirjastoaan voi suoraan selaille tuon kautta. Eiköhän tuleva videopalvelu tule tarjolle myös muihin laitteisiin. Onhan Apple Music Androidillakin sekä integroituna Amazon Echo -laitteisiin.

Siitä onko markkinoilla tilaa, niin mielestäni ei. Pitkällä aikavälillä joku väistämättä putoaa pois ja Applen kohdalla se ei ainakaan ole rahasta kiinni. Musiikkipuolella Spotify takoo pöytään hurjia käyttäjälukuja ja onhan tuo päässyt sellaiseen asemaan, että kaikki vähintään tietävät, mikä Spotify on. Kuten Netflix. Spotify ei vaan ikinä ole tehnyt voittoa eikä yhtiöllä ole mitään muuta kuin musiikkipalvelunsa. Apple Music on kasvanut tasaiseen tahtiin, mutta käyttäjämäärissä ollaan rutkasti Spotifyta jäljessä. Applelle musiikkipalvelu on taas vain pieni osa yhtiön toimintaa. Musiikkipuolella on myös vaikea olla parempi kuin muut. Valikoima on kaikilla about sama, toisinaan on jotain nokittelua mihin palveluun jokin uusi albumi tulee kuukausi ennen muita, mutta noin muuten on vaikea erottua. Spotify on nyt alkanut itkemään EU:lle, että heillä on Applen alustoilla epäreilu asema, sillä joutuvat maksamaan 30% kuukausimaksuista Applelle ja 15%, jos tilaus kestänyt yli vuoden. Applen ei tietenkään tarvitse tätä itselleen tehdä. Näen tämän jonkinlaisen hätähuutona Spotifylta. Yhtiön kohtaloksi povaan joutua ostetuksi jonkun toisen toimesta. Valmis käyttäjäkunta tarjolla.

Videopalvelullakin Apple aloittanee hitaasti. Heillä on varaa odottaa. On myös huhuttu, että kilpailijoiden palveluita voisi ostaa ja valikoimaa selata Apple palvelun kautta. Netflix ehti jo julkistamaan, että he eivät moiseen lähde, mutta HBO:ta on tuohon ainakin huhuttu. Yksityiskohdat tuossa kiinnostavat. Säästääkö kuluttaja tuossa ja miksi yksikään kilpailija tuohon lähtisi? Streamauspuolella Disney tulee luultavasti olemaan kovin tekijä. Vähän kyllä vituttaa, kun joutunee kaiken nähdäkseen turvautumaan useampaan palveluun, mutta tuollaista se kai oli, kun kaapeli- ja satelliittikanavat olivat kova juttu. Itse en maksa useasta palvelusta samaan aikaan.

Applen osalta vähän pelottaa, että sieltä on viestitty, että "seuraava Breaking Bad" haluttaisiin ilmestyvän Applen toimesta, mutta toisaalta mahdollisesti jopa itse Tim Cook olisi seksiä ja väkivaltaa vastaan Applen sarjoissa ja elokuvissa. Toivottavasti ei ole totta.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #160 : 24.03.2019 20:52 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 0 Profiili
Streaming-palvelut ovat karanneet käsistä. Disney, HBO, Netflix, Apple, Viaplay, Hulu, Amazon + monet amerikkalaiset TV-kanavat harkitsevat omia palveluitaan tai niillä on jo oma palvelu. Ei kyllä tule olemaan helppoa ja kuluttajahan tässä häviää.

Lyhyellä aikavälillä voi olla, että kuluttaja ottaa turpaan, kuten nyt jo on. Monella ei ole "varaa" ottaa kaikkia palveluita, vaan ollaan kuukausi yhdessä ja kuukausi toisessa ja katsotaan putkeen kaikki katsottava. Pitkällä aikavälillä uskon, et kilpailu tulee parantamaan niin leffojen kuin sarjojenkin laatua. Esim. GOT, ei varmaan ihmiskunnan historiassa ole koskaan tehty yhtä eeppistä sarjaa. Miettii millaista paskaa jouduttiin 90 -luvulla katsomaan.

Kabanossi, itseasiassa Spotify on tehnyt voittoakin. (https://www.theverge.com/2019/2/6/18214331/spotify-earnings-financial-announcement-profits-music-streaming-podcast)

Lisäksi monet yhtiöt on paperilla tappiollisia, mutta oikeasti takovat helvetin isoa voittoa. Kuten suomen McDonalds, josta punaviheryliopiston käyneet "taloustoimittajat" aina tekevät vuosittain uutisen kuinka mäkki tekee taas tappiota suomessa. Olisko mitään että siirtohinnoitellaan voitot matalamman verotuksen maihin?

Striimipalveluiden osalta voidaan toki siirtyä takaisin waretukseen, mutta myös tyypilliseen kavereiden kesken jakamiseen. Monet jakaa nytkin useamman hengen kesken Netflixit sun muut striimit. Tähän se homma johtaa laajemminkin lyhyellä aikavälillä (kunnes kilpailu taas tiputtaa hinnat), jos pitäisi satasia pistää kuukausittain palvelukokonaisuuteen.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #161 : 24.03.2019 21:09 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 502 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Jaa, tuo ihan uusin Spotifyn tulos oli jäänyt huomaamatta, mutta kuitenkin. En sijoittaisi firmaan.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #162 : 24.03.2019 23:51 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 490 Basaaripisteet: 2 Profiili Stream palveluiden tulevaisuus on kyllä pieni kysymys merkki. Omat tuotannot tuntuvat kasvavan, mutta en tiedä onko Netflixin tie oikea tuoda elokuvat vain palveluun eikä teattereihin. Sarjat on toki eri juttu. Jotenkin voisin kuvitella että palveluiden määrän kasvaessa vuokraus mahdollisuus tulee takaisin. Tietyt sarjat olisi pakko nähdä mutta ei kiinnosta ottaa kokopalvelua sen vuoksi ja sitten perua se kun sarja on katsottu. HBO on itsellä tälläinen. Siellä on käytännössä kaksi sarjaa jota katsoo (Ballers ja GoT). Voisin maksaa 20€ siitäkin että saisin GoTin kaikki jaksot heti eteen enkä joutuisi odottelemaan paria kuukautta kaikkia jaksoja ja sitten ottamaan kympillä kuukauden jäsenyyden kun kaikki jaksot on tulleet. Ja kun kuukausi on ohi perumaan jäsenyyden.

Eli erilaisilla ansaintamalleilla tarjoajat voisivat tarjota vaihtoehtoja. Todennäköisesti jonkinlainen vuokraus.
Toinen vaihtoehto on tietty hintakilpailu, mutta luulen että se on tuhoon tuomittu polku. Netflix on jo nyt aika kovilla hinnan ja omien tuotantojen kanssa.
Yksi voisi olla myös jonkinlaiset "sukutilit". Jos useammalla taloudella on sama tili, siitä on vaikeampi luopua.

Itsellä on Netflix (joka ei ole varmaan menossa hetkeen mihinkään kun likka on oppinut käyttämään sitä tabletillaan), HBO (GoTia odotellaan), Cmore (F1) ja Crunchyroll. Kaikilla on siis omat juttunsa. Disney ja Amazon silti houkuttelee tarjontansa vuoksi, mutta ei varmasti tule kuutta stream palvelua (kuuluisia viimeisiä sanoja).

Olen kyllä sinänsä yllättynyt kuinka helposti menin tähän "loukkuun" näiden kk-maksullistan palveluiden kanssa. Neljä ruudusta katsottavaa palvelua, BookBeat ja päälle Spotify. Näistä tulee yli 80€! Vaikka sinänsä noista ei ole suoraan päällekkäisiä kuin Netflix ja HBO, ehkä osin Netflix ja Crunchyroll.

Mutta kilpailu tulee kyllä kiristymään ja kovia muutoksia tulee jos ei yhdistymisiä tapahdu. Tai Disney osta kaikkia :lol: Veikkaan että Amazonin palvelu ja/tai HBO ostetaan jossain vaiheessa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #163 : 22.04.2019 18:47 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 0 Profiili Näin pääset mijonääriksi

Mukava artikkeli iltalehdeltä ja toivottavasti muutama iltapaskaa lukeva saa tästä inspiraatiota säästämiseen ja sijoittamiseen. Silti artikkeli mielestäni aivan liian optimistinen. Tulevaisuudessa ei välttämättä todellakaan päästä menneisyyden keskiarvoon 7% vuosituotosta. Tämä johtuu väestönkasvun hidastumisesta, luonnonvarojen loppumisesta ja yleensäkin siitä että maailma on "valmis". Isossa kuvassa ollaan jo siirrytty teollisuusyhteiskunnasta ja maatalousyhteiskunnasta palveluyhteiskuntaan. Talous ei vaan yksinkertaisesti jatka exponentiaalista kasvua. Jos nyt haluaa hakea potentiaalisia todella korkean kasvun yrityksiä, tulee katse ehkä suunnata kehittyville markkinoille, vietnam, indonesia, filippiinit, kiina & intia, ehkä afrikka?

Toinen yltiöpositiivinen näkemys oli kuprujen lyhykäisyys. Selvästi ei ole haluttu pelotella säästäjiä, mutta eräs jo edesmennyt ekonomisti sanoi kerran meille nuorille varainhoitajille hyvän opetuksen; pitkä juoksu voi olla todella pitkä ja siihen ei välttämättä riitä ihmisen ikä. Alla linkki SP500 käppyrään, josta näemme hyvin miten omilleen pääseminen on monesti kestänyt jopa 20 vuotta. Esimerkiksi jos iskit koko eläkekassasi vuonna 1968 osakkeisiin oli osakkeiden arvo sama vasta 1992. Tämä olkoon hyvänä opetuksena jatkuvasta säästämisestä ja ajallisesta hajauttamisesta.

SP500 käyrä alusta asti

Nuo taulukot taas sen sijaan olivat mukavaa konkretiaa sijoittamiseen. Näin se pitääkin rautalangasta kansalle vääntää. Ehkä menee paremmin kaaliin. Itselläkin tahti on kiihtynyt alusta. Kun aloitin kuukausittaisen säästämisen&sijoittamisen pyrin pitämään kuukausittaisen summan 500 euron hujakoillla. Tämän vuoden puolella on tavoite ylittynyt reippaasti. Keskiarvon olleesa noin 1300e/kk. Sanon, että suurin vaikutus on ollut itsensä kehittämisellä. Kun panostaa suurimman osan aikaa mielen ja kehon kehittämiseen tuhlaamisen eri muodot katoavat kuin itsestään. Lisäksi mitä vanhemmaksi tulee sitä vähemmän on asioita joihin tarvitsisi investoida, kun kaikki tarpeellinen on jo hankittu.

Lapsellisille tuo 66e/kk säästö varmaan kolahtaa isosti. Sen kun opettaa vielä pennulle hänen kasvaessa, niin tulevaisuus on hyvin turvattu. Toki eri asia haluaako antaa lapselle hopealusikalla kaiken. Mitä omaa lähipiiriä nähnyt, niin aika huonosti on vanhempien tai isovanhempien säästetty ja peritty raha pysynyt hyppysissä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #164 : 22.04.2019 19:30 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 490 Basaaripisteet: 2 Profiili Mielenkiintoinen tuo SP500 käyrä. Siitä nimittäin huomaa että 2000 lopussa sijoitettu raha on saanut voittoa vasta 2015 Alussa. Tiesin että teknokuplan puhkeaminen oli räjähdys, mutta en tiennyt että se iski noin pahasti. Varsinkin kun aina puhutaan 2008 huipusta.

Lisäksi mikä tuohon aikaan arvostettu suomalainen firma on enää kuvioissa mukana? Nokia? Jonka arvo oli tuolloin huipussaan, reilussa 60€:ssa ja nykyään reipas 5€. Toki siis moni suomalainen firma tuolloin oli pörssissä, mutta harva oli arvossaan ja jos oli arvo on tippunut. Maailmalla toki on enemmän, kuten Cola, Pepsi, Disney jne. Haen, tai mietin, tällä sitä, että arvon nousu ei edes ole tullut niistä romahtaneista firmoista vaan uusista. Jos 2000 pistit johonkin yksittäiseen firmaan rahaa, sitä harva on saanut vieläkään takaisin, moni on menettänyt rahansa lopullisesti.

Onko siis "osta ja unohda" tyyli kuitenkaan paras kun mietitään pitkä jänteistä sijoittamista yksittäisiin yrityksiin? Jos meinaa pitää salkun pelkällä osto kannalla seuraavat 30 vuotta, se pitäisi sitoa johonkin indeksiin, ei yrityksiin. Toki poikkeuksiakin on. Nokian renkaat oli vuonna 2000 noin 3€:n paikkeilla ja nykyään yli 30€. Mutta vaatii aika kovaa näkemystä että sijoittaa internet huumassa rengasfirmaan kun internet firmat toitottaa kovaa kasvua ympärillä. Kaupassa käyntiinkään ei autoja tarvittaisi ja sitä myöten ei renkaitakaan, kun ruokakin ostetaan verkosta ja tuodaan oven eteen.

Nykypäivänä saa ihan samanlaisia viboja verkossa toimivista firmoista kuin 2000-luvun kuplan jälkeen. Kyseinen ympäristö muuttuu niin helvetin nopeasti, että FANG firmoista voi olla puolet puolikkaita 10 vuoden päästä. Tai sitten ala konsolidoituu ja pari noista ostaa kaikki muut.

Kun ei todellakaan tiedä. Mutta samassa suhteessa mitä palkka on noussut sinä aikana kun on sijoittanut, sitä enemmän tuntuu että elämä vie tuhkatkin pesästä ja haaveet osakkeiden tuomista rikkauksista karkaa niille jotka tienaa muutama 100k€ vuodessa. Ja tuo SP500 käppyrä tuntuu vain vahvistavan tätä tunnetta. Useasti tulee mieleen huvittavan surullinen ajatus: Saisipa jostain helvetisti rahaa että voisi rikastua sijoittamalla.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #165 : 22.04.2019 20:19 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mielenkiintoinen tuo SP500 käyrä. Siitä nimittäin huomaa että 2000 lopussa sijoitettu raha on saanut voittoa vasta 2015 Alussa. Tiesin että teknokuplan puhkeaminen oli räjähdys, mutta en tiennyt että se iski noin pahasti. Varsinkin kun aina puhutaan 2008 huipusta.

Lisäksi mikä tuohon aikaan arvostettu suomalainen firma on enää kuvioissa mukana? Nokia? Jonka arvo oli tuolloin huipussaan, reilussa 60€:ssa ja nykyään reipas 5€. Toki siis moni suomalainen firma tuolloin oli pörssissä, mutta harva oli arvossaan ja jos oli arvo on tippunut. Maailmalla toki on enemmän, kuten Cola, Pepsi, Disney jne. Haen, tai mietin, tällä sitä, että arvon nousu ei edes ole tullut niistä romahtaneista firmoista vaan uusista. Jos 2000 pistit johonkin yksittäiseen firmaan rahaa, sitä harva on saanut vieläkään takaisin, moni on menettänyt rahansa lopullisesti.

Onko siis "osta ja unohda" tyyli kuitenkaan paras kun mietitään pitkä jänteistä sijoittamista yksittäisiin yrityksiin? Jos meinaa pitää salkun pelkällä osto kannalla seuraavat 30 vuotta, se pitäisi sitoa johonkin indeksiin, ei yrityksiin. Toki poikkeuksiakin on. Nokian renkaat oli vuonna 2000 noin 3€:n paikkeilla ja nykyään yli 30€. Mutta vaatii aika kovaa näkemystä että sijoittaa internet huumassa rengasfirmaan kun internet firmat toitottaa kovaa kasvua ympärillä. Kaupassa käyntiinkään ei autoja tarvittaisi ja sitä myöten ei renkaitakaan, kun ruokakin ostetaan verkosta ja tuodaan oven eteen.

Nykypäivänä saa ihan samanlaisia viboja verkossa toimivista firmoista kuin 2000-luvun kuplan jälkeen. Kyseinen ympäristö muuttuu niin helvetin nopeasti, että FANG firmoista voi olla puolet puolikkaita 10 vuoden päästä. Tai sitten ala konsolidoituu ja pari noista ostaa kaikki muut.

Kun ei todellakaan tiedä. Mutta samassa suhteessa mitä palkka on noussut sinä aikana kun on sijoittanut, sitä enemmän tuntuu että elämä vie tuhkatkin pesästä ja haaveet osakkeiden tuomista rikkauksista karkaa niille jotka tienaa muutama 100k€ vuodessa. Ja tuo SP500 käppyrä tuntuu vain vahvistavan tätä tunnetta. Useasti tulee mieleen huvittavan surullinen ajatus: Saisipa jostain helvetisti rahaa että voisi rikastua sijoittamalla.

Osakkeiden nimellisarvossa ja arvon kehityksessä kannattaa ottaa huomioon myös splitit. Esimerkiksi Neste splittasi 100 euron osakkeensa juuri 30 euron osakkeeksi. Lisäksi esimerkkisi Nokian Renkaat on maksanut arvonnousun lisäksi osinkoa vuodesta 1996 ja siten jos olet ostanut 3 eurolla osakkeen olet saanut tuo 3 euroa jo useamman kerran takaisinkin ja loppu on pelkkää freerollaamista. Jos katsomme tuotto ja kasvu indeksiä ne ovat kuin yö ja päivä. Kasvuindeksissä on siis mukana myös osingot.

Tavan tallaajalle ja suurimmalle osalle ammattilaisistakin paras on sijoittaa indeksiin, kuten sanoitkin. Jää se tikanheitto pois ja saa todennäköisemmin koko markkinan keskituoton vähennettynä tietenkin indeksin kuluilla. Tämä tosin on tylsää ja siksi en sitä itse tee. Osakepoiminnassa käytän Buffetin oppia be fearful when others are greedy, be greedy when others are fearful. Oma salkku onkin kasvanut esimerkiksi autoalan osakkeilla kun ovat nyt niin epäseksikkäitä. Ei näillä pikavoittoja ehkä tule ja voi siellä konkkakin tulla, mutta se kuuluu sijoitamiseen. Ei ole tuottoa ilman riskiä.

Sullakin on kaksi tienaajaa taloudessa ja vaikka muutama tuhlaaja onkin perheeseen ilmaantunut, niin uskoisin yhden illan excelöinnin mahdollistavan myös sijoitusasteen kevyen nostamisen. Yksi hyvä ja hyvin yksinkertainen keino säästämiseen on ajatella mitä tapahtuisi jos kotitalouden tulot tippuisivat esimerkiksi 250e/kk? Mitä tapahtuisi? Konkurssi? Huomattava elämänlaadun aleneminen? Heinäsirkkojen invaasio? Nälkäkuolema? Mikäli vastaus on, että kyllä tässä pärjättäisiin kumminkin ihan hyvin, niin sehän on vastaus sijoitusasteen nostamiselle 250 eurolla kuukaudessa. Mikäli vastaus on heinäsirkkojen invaasio, niin summaa voi toki pudottaa ja tietenkään aina sijoitusasteen nostamisen ei ole mahdollista. Silti olen tuhansia ja taas tuhansia suomalaisia opettanut tähän ja enpä ole monenkaan kohdalla huomannut ettei säästämisen tasoa voisi nostaa. Yksikään ei muuten ole katunut aloittamista ja hieman tarkempaa taloudenpitoa. Saman voi kysyä toisinkin päin, mikäli muutaman satasen tippuminen tulotasossa tuhoaa talouden, niin onko silloin varaa olla säästämättä? Esimerkiksi 250e/kk toisi sillä 7% tuotto-odotuksella 43 005 euron potin kymmenessä vuodessa, siihen 10v lisää ja potti olisi jo 127602e. Ihan mukava turva elämään, vaikka ei miljonäärejä oltaisikaan, 30v ja potti olisi jo miltei 300k. Se tuottaisi jo 5% osinkotuotolla ihan kivan lisäeläkkeen ihan itsestään (tai indeksistä voisi myydä 5% edestä vuosittain).

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #166 : 22.04.2019 20:20 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 021 Basaaripisteet: 14 Profiili Sinkkujuppien hommaa tämä tosissaan sijoittaminen. Lapsia tekevien on hyvä ymmärtää, että heidän tärkein sijoituksensa juoksentelee jaloissa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #167 : 22.04.2019 20:24 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 0 Profiili
Sinkkujuppien hommaa tämä tosissaan sijoittaminen. Lapsia tekevien on hyvä ymmärtää, että heidän tärkein sijoituksensa juoksentelee jaloissa.

Paskapuhetta. Olen nähnyt tämän omin silmin tuhansia kertoja. Suurinosa asiakkaista omaa myös lapsen tai useamman. Tämä porukka nimenomaan tajuaa yleensä sen säästämisen tärkeyden, koska lapset ovat laittaneet arvomaailman uudelleen järjestykseen ja enää ei voi elää kuin viimeistä päivää.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #168 : 22.04.2019 20:44 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 021 Basaaripisteet: 14 Profiili
Paskapuhetta. Olen nähnyt tämän omin silmin tuhansia kertoja. Suurinosa asiakkaista omaa myös lapsen tai useamman. Tämä porukka nimenomaan tajuaa yleensä sen säästämisen tärkeyden, koska lapset ovat laittaneet arvomaailman uudelleen järjestykseen ja enää ei voi elää kuin viimeistä päivää.

Hyvä kuulla! Kaipaan kyllä itsekin opiskeluaikoja siinä mielessä, että silloin oikeasti mietti menojaan. Ei sillä, että ne olisivat kohtuuttomat nytkään, mutta varmasti menee satoja euroja joka kuukausi aivan omaa laiskuuttaan.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #169 : 23.04.2019 10:21 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 706 Basaaripisteet: 6 Profiili Kasvavien tulojen suurin "ongelma" on juurikin se, että luvattoman helposti sitä törssäilee niitä miten sattuu. Nordean sovelluksesta tuli juuri toissapäivänä tsekattua, että kolmessa kuukaudessa pelkästään ulkona syömiseen mennyt lähes 2500 euroa. Meinasin tuolilta tippua. Päälle sitten normaalit ruokaostokset, joista monesti menee hukkaan iso osa, kun tulee ostettua ihan liikaa. Sijoitukset ovatkin siis juuri paras keino säästää rahaa. Suoraan pistää joka tulosta vaikka 30% johonkin sijoitukseen, niin ei mene ainakaan täysin harakoille ja mahdollista tienata samalla. Ei sillä, että mitään ihmeitä tarvitsisi itselle, mutta jos saa lapsille kerättyä turvaa jonkin verran, niin hyvä homma.

Tosin pitäähän sitä elämästä myös vähän nauttiakin. En ymmärrä myöskään sellaista kituuttamista ja pihistelyä.


Suosittelen ostamaan Venchainia ja odottelemaan parisen vuotta, jos haluaa pitkän tähtäimen sijoitusta. H&M, erilaiset luksustuotteet, ruoka- ja autoteollisuus, sekä monet isot tahot jo sen takana ja toimii jo käytännössä. Tekevät siis palvelua, jossa pystytään seuraamaan tuotteen elinkaarta ja historiaa tarkasti, sekä erottamaan feikkituotteet aidoista. Kaukana mistään pienestä kikkailuista. Ostin itse noin 600 000kpl ja odottelen muutaman vuoden.

Taisin ostaa itse aika pohjalla. 30% noussut oma sijoitus tuosta viime postauksesta. Ihan huikeeta settiä ja kehitystä kyseiseltä Startupilta muutenkin. Tarkoituksena ostaa vielä tuplasti lisää lähiaikoina.


Bitcoinilla liian monta kertaa nähty iso crash ja sitten täysillä ylös. Ihan totaalinen kultakaivos, kunhan vaan osaa mennä markkinatrendien mukaan.

Tässä kans mennyt ihan hyvin. Bitcoin kävi lähes 3000 dollarin hinnassa hetkellisesti ja tuli silloin ostettua 2kpl itselle. Suurin osa odotti Bitcoinin hinnan halpenemista ja sitten kun sen hinta tippui alas, niin moni ei uskaltanutkaan enää ostaa. Nyt saa lukea taas twitterista "ois pitänyt ostaa silloin kun jne. jne." Sitten kun sen hinta on taas yli 10k, niin varmasti taas iskee monelle himo ostella. Warrenin "be greedy when others are fearful" -motto ei petä. Viime yönä meni 5500 dollarin raja rikki. Yhteensä 140% noussut potin arvo, kun osa sijoituksesta oli x5 leveragella. Ei paha ollenkaan. Nyt vaihdan osan voitoista euroiksi vähän aikaa ja odotan jonkinlaista dippiä. Sen verran overbought-tilassa tällä hetkellä. Sitten vaan uusiksi sisään. Ihan ajan kysymys milloin seuraava todella kova nousukausi tulee cryptoissa. Veikkaan että 2020 vuodesta tulee kova. Jo tänä vuonna melkoisia nousuja ja mahdollisia tienata hyvin.
« Viimeksi muokattu: 23.04.2019 10:39 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #170 : 23.04.2019 10:42 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 127 Basaaripisteet: 5 Profiili Itse lähdin kans kryptoihin viimein mukaan tuossa vuodenvaihteen isossa dipissä. Hyvin on edennyt alkuvuosi, ja nyt tosiaan kysymys on, että millaisia dippejä on odotettavissa loppuvuotta kohti ennen mahdollisia isompia nousujen jatkoja. Ihan arkea piristävää nappikauppaa vaan toki itsellä, ei tässä mitään mökkirahoja olla tekemässä. :b
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #171 : 23.04.2019 18:20 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 0 Profiili Haluun toimia hieman jarruna näissä kolikkokeskusteluissa, ettei tule liian ruusuista kuvaa helposta rahasta. Näiden arvo perustuu puhtaaseen spekulaatioon siitä, että joku toinen suostuu ostamaan kolikon huomenna kalliimmalla kuin sinä tänään. Itse Buffet ei paljoa coineista perusta. Siksi näihin jos lähtee mukaan, niin pitää oikeasti tietää mitä tekee. Sama toki pätee muuhunkin sijoittamiseen, mutta tavallisten yritysten kuten Applen ansaintalogiikka on helpommin ymmärrettävissä ja arvo perusteltavissa. Osa spekulanteista toki jää voitolle, mutta siellä on aina se toinenkin puoli joka ottaa turpaan. Tavallisessa osakesijoittamisessa jokaisella on mahdollisuus voittaa, koska kyseessä ei ole nollasummapeli.

Warren Buffet says bitcoin is a delusion.

"In the interview Monday, he did point to potential in bitcoin’s “important” underlying technology blockchain but said its success does not depend on cryptocurrency.

Buffett is not alone in his skepticism. Business leaders including Bill Gates, economists Nouriel Roubini and Robert Shiller, and fund managers Ray Dalio and Howard Marks are among those who have questioned bitcoin’s legitimacy"

Ei sillä, nopeita voittoja on tarjolla, mutta pitäkää huoli ettei jää musta pekka käteen. Pidän kyllä itsekin vedonlyönnistä ja en ole poissulkenut omaakin betsiä näihin, mutta vielä en ole sellaista hevosta löytänyt jonka uskoisin saavuttavan sellaisen hypen, että omat rahat laittaisin hetkeksi kiinni  :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #172 : 23.04.2019 20:04 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 706 Basaaripisteet: 6 Profiili Ei ole ilmaista rahaa, se on selvä. Itsekin olen opiskellut näitä vuosikausia ennen kuin hyppäsin kelkkaan.

Toisaalta niin paljon kuin sijoittamista Warren onkin tehnyt ja tienannut omaisuuksia, niin olen hyvin monesta sen jutusta täysin eri mieltä. Kyseessä on 88-vuotias papparainen, joka just ja just tietää mikä on edes internet. Samaa sarjaa on myös hyvin monet muut vanhemman polven ukkelit, jotka pitivät aikoinaan internetiä hömpötyksenä ja ohimenevänä villityksenä. "Yllättäen" suurin osa Bitcoininkin vastustajista juurikin näitä Warrenin ja Gatesin ikäpolven ukkeleita. Heiltä puuttuu ymmärtämys mistä on kyse.  Kryptovaluutta sotii muutenkin kaikkea sitä vastaan, miten maailma pyörii. Pankit ovat kauhuissaan siitä, kun yhtäkkiä valta ei olekaan heillä ja eivät voi oman tahtonsa mukaan säädellä kaikkea. Sama juttu kävi aikoinaan internetin kanssa. Yhtäkkiä olikin vapaa kanava jakaa kaikkea, jota viranomaiset eivät pystykään hallita millään. Sekös sai monia varpailleen.

Lisäksi ihmiset luulevat että kryptot ovat pelkästään korvike rahalle, kuten myös Warren. Bitcoin on niitä harvoja jotka koittavat haastaa sitä ja luoda uutta näkökulmaa. Suurin osa liittyy ihan muihin asioihin. Mainitsemani startup Vechainkin trackkaa asioita ja sen voi tuoda mihin tahansa tuotteeseen mukaan. Mukana heidän kanssaan on jo tässä vaiheessa menossa lukematon määrä maailmanluokan firmoja. Autoteollisuutta, viiniteollisuutta, luksustuotteiden toimittajia, logistiikkaa, ruokateollisuutta. Aika kaukana siis vain pelkästä random hypestä ja spekuloinnista. Muutaman vuoden päästä iso määrä ihmisiä saattaa käyttää tavalla tai toisella tietämättään, kun teknologia leviää ruton lailla.Ja kun puhutaan spekulaatiosta, niin normaali raha on myös pelkkää ihmisten luomaa spekulaatiota ja keksittyä arvoa vuosien saatossa myös, jota paikataan jatkuvasti eri keinoin, ettei järjestelmä romahda. Mitä enemmän lukee ja opiskelee rahasta, sitä enemmän tajuaa miten koko taloussysteemi on tällä hetkellä aivan kusinen. Samalla tavalla voi täysin romahtaa koko systeemi ja raha menettää arvonsa. Venezuelassa tyypit heittelee seteleitä kadulle, kun raha menettänyt arvonsa ja siellä juurikin tajutaan kryptojen arvo.

Tietenkin eturintamassa menijöillä on aina suurimmat riskit. Niin on ollut kautta aikojen sijoittamisessa. Luulisi Warrenin juurikin tajuavan sen, koska itsekin ottanut aikoinaan isoja riskejä monien sijoitusten kanssa. Mutta high risk, high reward. Kunhan vetää aina sen mukaan, mistä on varaa menettää ja ymmärtää jakaa sijoituksia erilaisiin asioihin, ettei kaikki yhden kortin varassa.


« Viimeksi muokattu: 23.04.2019 21:08 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #173 : 23.04.2019 21:29 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 0 Profiili Se on varmasti totta, ettei Buffet ole kryptojen syvin osaaja(ja minä en todellakaan itse ole), mutta Gatesin kohdalla olettaisin herran tietävän mikä internet on. Eihän Buffetkaan kiistä lohkoteknologian potentiaalia, vaan nimenomaan kritisoi kryptoa valuuttana. Sekin on totta, että nykyiset valuutat ovat pelkkiä ihmisten välisiä luottosopimuksia, kuten melkein kaikki mikä tässä maailmassa muutenkin on. Jos kaikki yhtäkkiä lopettaisivat uskomisen dollariin, sen arvo romahtaisi samantien nollaan. Tämä ei toki pelastaisi kryptovaluuttoja, sillä ne noteerataan dollareissa. Osakkeisiin sijoittavan omaisuus säilyisi tässä tilanteessa. Edelleen jos omistaisin 50% BMW:n osakkeista saisin omistajana kärjistäen 50% tehtaan tuotannosta, joka voitaisiin dollareiden poissa ollessa vaihtaa vaikka kananmuniin ja täten saisin 500 000 kananmunaa per myyty auto. Vaihtaisiko farmari munansa 500 bitcoiniin? Ehkä mikäli kaikki maapallon ihmiset sopisivat sen olevan jatkossa vaihdannan väline.


Investointipankeista ja suurista korporaatioista, tuskin niitä pelottaa mikään. Ne hallitsevat jo maailmaa ja voivat listiä tai ostaa kenet vain. Alla 2011 throwback kun traderi lipsauttaa haastattelussa.  8)

Goldman Sachs Rules the WorldYou don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #174 : 23.04.2019 21:59 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 706 Basaaripisteet: 6 Profiili Yks päivä tuli netissä vastaan kuva kultaharkoista jossain pankin holvissa. Kasa keltaisia palikoita makaa lattialla, joiden arvo muka miljoonia tai miljardeja. Siinä just heräsi ajatus, miten järjetöntä kaikki raha oikeastaan on.  Omistatko tuhansia hehtaareja metsää, peltoja, taloja, järven ja ties mitä asioita, jotka voivat elättää ja ruokkia sinut, perheesi ja kokonaisia kyliä vuosisatoja, vai onko sinulla kasa keltaisia palikoita kellarissa, joiden arvo on teoriassa sama, koska niin on päätetty. Voit vaikka nuolla niitä.  Mitäs jos ihmiset vaan lakkaisivat ajattelemasta, että niillä on mitään arvoa. :lol:
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #175 : 23.04.2019 22:47 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 0 Profiili
Yks päivä tuli netissä vastaan kuva kultaharkoista jossain pankin holvissa. Kasa keltaisia palikoita makaa lattialla, joiden arvo muka miljoonia tai miljardeja. Siinä just heräsi ajatus, miten järjetöntä kaikki raha oikeastaan on.  Omistatko tuhansia hehtaareja metsää, peltoja, taloja, järven ja ties mitä asioita, jotka voivat elättää ja ruokkia sinut, perheesi ja kokonaisia kyliä vuosisatoja, vai onko sinulla kasa keltaisia palikoita kellarissa, joiden arvo on teoriassa sama, koska niin on päätetty. Voit vaikka nuolla niitä.  Mitäs jos ihmiset vaan lakkaisivat ajattelemasta, että niillä on mitään arvoa. :lol:

Näinhän se on. Hetero muuttuu hetkessä homoksi, kun keltaisten palikoiden omistaja sanoo "otatko munan suuhun jos saat 200 x 1kg palikkaa mukaasi". Tämäkin vain siksi, kun itse uskoo tuon palikan mahtiin saada muut tekemään lähes mitä tahansa.

Silti vitsit sikseen ja filosofinen pohdinta siitä mikä on riittävästi rahaa. Lopulta raha on vain väline saavuttaa asioita ja varastoida työtä. Kaikki raha on loppupeleissä työtä, siksi esimerkiksi hamppupää zeitgeist tyyppien itku siitä miten maailmassa on enemmän velkaa kuin rahaa ei ole mikään ongelma, koska velka voidaan aina maksaa pois tekemällä lisää työtä. Raha on ihmiskunnan hienoin uskonto, siihen uskoo aivan kaikki kuuluivatpa he rauhanuskontoon, kristittyihin tai ateisteihin ja sen ansiosta minun ei tarvitse vaihtaa pleikkariani pizzakuskin lauantaina krapula-aamuna tuomaan Mexicana pizzaan. Se onko vaihdannan väline dollareita vai MasterTK-coineja on periaatteessa ihan yhdentekevää. Pääasia että kaikki uskovat siihen.

Toinen ongelma rahassa oli tuo inflaatio jota tuossa aiemmin jo sivuuttiin. Tämä voidaan ratkaista negatiivisilla koroilla, jolloin rahan säilyttäminen ja hamstraaminen ei olisikaan niin mielekästä. Rahan määrä siis vähenisi. Tämä onkin jo käytössä esim. suuryrityksillä ja instituutioilla joilta pankki perii negatiivista korkoa rahojen säilyttämisestä. Miten Bitcoinissa muuten ratkaistaan tämä rahan-arvon vaihtelu siinä vaiheessa kun uusia coineja ei enää louhita? Olen käsittänyt että näitä on rajallinen määrä? Silloin kärsittäisiin ikuisesta rahan arvon noususta, mikä olisi myös hyvin haitallinen ilmiö. Mitä sitten kun 1000 vuoden päästä MasterTK vol 666 omistaakin kaikki coinit? Mitä sen jälkeen käytetään vaihdannan välineenä kun haluan tilata pizzan? Myönnän etten ole tutustunut riittävästi bitcoiniin, mutta se vaikuttaa valuuttana olevan hyvin alkeellinen ja periaatteeltaan varhaisten kiinteiden valuuttojen kaltainen. Tämä on luultavasti myös se syy miksi Omahan Oraakkelikaan ei tähän valuuttana usko, mutta teknologiana kylläkin.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #176 : 24.04.2019 08:58 »
saska Jäsen Viestejä: 638 Basaaripisteet: 2 Profiili
Yks päivä tuli netissä vastaan kuva kultaharkoista jossain pankin holvissa. Kasa keltaisia palikoita makaa lattialla, joiden arvo muka miljoonia tai miljardeja. Siinä just heräsi ajatus, miten järjetöntä kaikki raha oikeastaan on.  Omistatko tuhansia hehtaareja metsää, peltoja, taloja, järven ja ties mitä asioita, jotka voivat elättää ja ruokkia sinut, perheesi ja kokonaisia kyliä vuosisatoja, vai onko sinulla kasa keltaisia palikoita kellarissa, joiden arvo on teoriassa sama, koska niin on päätetty. Voit vaikka nuolla niitä.  Mitäs jos ihmiset vaan lakkaisivat ajattelemasta, että niillä on mitään arvoa. :lol:

Sori vaan että käyn offtopicin puolella, mutta pakko mainita kuitenkin. Eli samanlailla tuo metsien ja peltojen omistaminen perustuu luottamukseen. Ellei sinulla ole omaa armeijaa tms. kyseisen alueen pitämiseksi hallussa mahdollisten ryöstäjien varalta. Ja siinäkin tapauksessa että sulla on se armeija, niin paree pitää huolta että sulla on myös sen armeijan luottamus. ;)

Että näin kun järkeilee niin ei ne kultaharkot enää kuulosta ihan niin järjettömiltä. Pelkkiä sopimuksia kaikki tyyni.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #177 : 24.04.2019 12:16 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 490 Basaaripisteet: 2 Profiili Katsoo sitä kuinka vaan niin onhan bitcoin ja kryptovaluutta yleisesti vähän leijuvampaa kamaa kuin yleiset valuutat. Olen alkanut miettimään että se on rikollisjärjestöjen lanseeraama, koska sitä ei valvo kukaan ja arvo heittelehtii mutta aina jostain palaa takaisin ylös. Sillä on siis aika turvallista tehdä kauppaa, kun kukaan ei valvo ja arvo tuntuu aina nousevan.
Sinänsä tälläkään ei ole väliä. Se on sen arvoista kuin on ja voihan sillä tienata rahaa kun vaan tietää koska ostaa ja myy. Mutta itse en ole ajatellut sitä varsinaisena valuuttana enää pitkään aikaan. Se on jotain ihan muuta. Ollut jo pitkään mielessä että pitäisi perehtyä ja olenkin muutaman linkin metsästänyt, mutta kun iltojen arvonta menee siihen jaksaako pelata vai käynnistääkö vaan jonkun sarjan Netflixistä ja toivoo että jaksaa valvoa sen 20min mitä jakso kestää, niin kryptoihin perehtyminen tuntuu aika kaukaiselta ajatukselta.

Ei sillä etteikö se voisi olla hyvä tapa tehdä kauppaa ja tienata. Mutta en kyllä niin paljoa sitä yksinkertaistaisi että kryptot olisi rinnastettavissa perusvaluuttaan tai kultaan tms.


En kyllä tiedä paljon porukka tienaa tai onko menot pieniä, mutta meikä sai viime vuonna parhaimmillaan 200€ kuussa säästöön jonkin aikaa. Vuoden vaihteen jälkeen talous romahti kun tuli niin saatanasti laskua ja auton huollot päälle. Piti jopa ottaa tiukasti ja siirsin tililtä useamman satasen pois että ei tulisi turhaan tuhlattua, mutta kyllä ne sieltä takasin ponkasi ja visa melkein tappiin. Nyt alkaa olemaan hiukan tasapainossa ja toukokuun palkasta voi jäädä jotain (ehkä) seuraavallekkin kuulle. Kesä-heinäkuussa vakiintuu viimeistään lomarahojen turvin.

Mitä tällä haen muuta kuin turhaa avautumista? Sitä että tällä palstalla taitaa keskipalkka jakauma reippaasti mediaanin yläpuolella, joka on varmaan jotain 3200€ paikkeilla (en tuoretta lukua löytänyt) kansalla. Yleisin palkka taitaa pyöriä jossain 2600€:n päälle.
Uskon kyllä että GBA:n "vastaanotolla" käy paljonkin perheitä, mutta tämä johtuu siitä että uudet perheet varmasti käyttävät usein kyseisenlaista palvelua, koska energiaa ei muuhun ole ja sinkut hoitaa asioitaan enemmän itse. Totuus on kuitenkin että sijoittajia kansasta on reippaastu alle puolet (jos luvut ei ole viime aikoina muuttuneet). Ja kun talous on nyt lähdössä laskuun, sijoittajien määrä ei tule ainakaan nousemaan.
250€ kuussa on monelle paljon ja moni ei käytä edes kolmessa vuodessa laskettuna ulkona syömiseen 2500€. Ja ei siinä jos tuollaiset luvut ei merkkaa mitään. Ei siitä tarvi olla hiljaa, häpeissään tai yhtään mitään, mutta tälläiset luvut eivät vain suurimmalle osalle ole realistisia lukuja, jos puhutaan että "aina sitä jostain voi muutaman kympin ottaa, varsinkin kun köyhällä ei ole varaa olla säästämättä". No eihän olisikaan, mutta nallekarkit ei vain osu.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #178 : 24.04.2019 19:12 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 0 Profiili Noh, lasketaanpa. Tilastokeskuksen mukaan suomalaisten yleisin bruttopalkka on 2600 euroa kuukaudessa. Nettona se tekee about 2100e.

Perheessä on kaksi keskiverto aikuista tienaamassa ja kaksi räkänokkaa imemässä rahaa.

Tulot 2100e x 12,5 (lomarahat laskettuna mukaan) x 2 = nettona 52 500e

Jos tällaisella keskivertoperheellä ei ole varaa säästää, niin se tarkoittaa kaikkien köyhempien elävän jatkuvasti velaksi ja vielä köyhempien näkevän nälkää? Todellisuudessa monet kaupan kassatkin saavat raavittua autorahat, omistusasunnon ja thaimaan matkat kasaan. Kyse on ennen kaikkea valinnoista.

Sanotaan, että perhe saisi säästettyä 20% nettotuloistaan. Se tekisi 10 500e säästöön ja elämiseen jäisi vaivaiset 42 000e vuodeksi. Nälkäkuolema? 42 000 euroakin on 3500 euroa per kuukausi käytettävää massia. Eikö tällä elä jo ihan hyvin? Keskimäärin suomalaiset sijoittaa noin 5% kuukausiansioistaan, ilman että edes huomaavat sitä. Sekin on ihan hyvä taso.

Vaurauden haaliminen on pitkä tie. Jos se olisi helppoa, niin jokainen meistä olisi jo miljonääri. Ei pidä tavoitella pikavoittoja. Tuolla mediaanituloisen 20% säästölläkin perheelle kertyisi 20 vuoden aikana noin 446000 euron varallisuus 7% nettotuotto-olettamalla. Tähän päälle vielä omistusasunto, koska samaan aikaan tulisi maksettua kämppä pois.

Suomalaiset kuuluu maailman rikkaimpaan 1% väestöstä ja sanovat ettei ole varaa sijoittaa. Kyllä on - ainakin siitä määrästä päätellen tavaraa mitä jokainen omistaa, mutta alku on hidas ja kivinen aina. Se pitää vain hyväksyä. Parempi saada se 100e/kk syrjään, kuin ei mitään. Sehän on selvää ettei koko palkkaa voi sijoittaa, eikä tietenkään pidä elää niin ettei mitään voi elämässä tehdä. Silti haluan rohkaista jokaista tutkimaan omaa tiliotettaan ja tekemään budjetin koko vuodelle. Saattaa olla, että turhia rahareikiä löytyy tai sitten ei. :)

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #179 : 24.04.2019 21:56 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 490 Basaaripisteet: 2 Profiili Yritin kirjoittaa jotain pariinkin otteeseen, mutta molemmilla kerroilla alkoi vain vituttamaan niin saatanasti että meinasin lyödä näytön halki. Ehkä on siis parempi myöntää tappio. Rahaa olisi ihan saatanasti kaikilla, kukaan ei vain osaa tinkiä. 2100€ kuussa riittää ihmeisiin. Sen sanon kyllä että se on oikeasti lähempänä 1900€ vähennysten jälkeen.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 13
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines