Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 13
Tulostusversio
Aihe: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy?  (Luettu 103731 kertaa)
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #60 : 07.04.2017 15:03 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 816 Basaaripisteet: 0 Profiili
Joko täällä porukka odottaa romahdusta vai onko käteisvarat kuten ennenkin? Tuli tuossa juuri Comptelista saadut rahat sijoitustilille, niin nyt voisi laittaa useamman satasen kiinni jonnekin. Toki ajallisenakin hajautuksena. Mutta mietityttää nuo hinnat. Oikeasti p/e luvut huitelee suht korkealla, taisi olla keskiarvo yli 20. Kasvu pitäisi olla aika reipasta jos näihin luottaa. Ulkomaille, varsinkaan jenkkeihin sijoittamista en ole edes harkinnut. Jenkeissä on vielä kalliimpaa.

Onko kukaan tehnyt löytöjä? Caverion oli jokin aika sitten tähtäimessä, mutta tuntuu että senkin hintaan on jo lisätty hyvin odotuksiakin, joten ei ehkä paras kohde. Huhtamäki on alkanut kiinnostaa koko ajan enemmän. Osingon irtomisen jälkeen tippunut hiukan alemmas, P/E luku alle 20 ja Jenkkien protektionismikin näyttää jäävän vähän pienemmäksi mitä alunperin olisi voinut kuvitella. Tai nyt on ainakin ollut hiljaista... Muutenkin kartonki on mielestäni tulevaisuuden ala. Sijoittaminen koko toimitusketjuun tuskin olisi huono päätös. Metsä boardia jo löytyy hiukan, ja sitäkin piti ottaa hiukan lisää, mutta senkin hinta noussu ihan turhan korkealle. Vaikka pakko sitä on kai ostaa vaikka hinta ei tippuisi. Sen verran lupaavalta kuulostaa tämä vuosi.

Romahduksen ennustaminen on enemmänkin keino päästä otsikoihin, kuin mitään fundamenteilla perusteltua ennustamista. En ole vielä ainakaan nähnyt mitään realistista skenaariota minkä vuoksi osakemarkkinat yhdessä yössä sukeltaisivat kunnolla. P/E -luvut eivät ole historiallisesti edes älyttömän korkealla. Eivätkä todellakaan missään kuplalukemissa. Eivät missään markkina-alueella. Lisäksi kyseessä on vain yksi luku, jota ei pitäisi tuiottaa kovinkaan orjallisesti. Nuo luvut vaihtelevat toimialoittain todella paljon, eikä ole olemassa mitään "normaalia" P/E lukua. Jos matalan P/E:n firma olisi paras sijoitus, niin helppohan se olisi katsoa taulukosta kellä sellainen on ja iskeä rahat kiinni. Hyvä se on vilkaista näitä lukuja omien analyysien tueksi, mutta firmaa analysoitaessa itsellä suurin painoarvo on tulevaisuuden näkymissä.

Se on toki totta, että jenkeissä on ollut nousumarkkina viimeiset 8 vuotta ja suomessakin viimeiset 5 vuotta. Tarkoittaako se ensivuonna laskua? Mikä estää ettei seuraavat 10 vuotta talous myös kasvaisi? Öljyn piti loppua kesken, 10 vuotta sitten vinguttiin että öljy loppuu. Tänään puhutaan siitä ettei öljyn hinta enää tule nousemaan yli 50$/barrel, koska öljyä on liikaa. Pörssi on kasvanut sen keksimisestä lähtien aina ja tulee aina kasvamaan, se on sen luonne. Aina ollaan all time high, koska siihen talous perustuu, kasvuun (sama logiikka kuin syövällä). Ja kuten syöpäkin, niin talous aina keksii uusia keinoja kasvaa ja pysyä elossa. Jatkuvasti pystytään tehokkaammin hyödyntämään raaka-aineita ja uusia teknologioita.

Sinänsä millään romahduksella ei edes ole minkään sortin merkitystä, jos salkku on hajautettu tarpeeksi hyvin(se onkin toinen kysymys mikä on tarpeeksi hyvin) ja jos sijoitushorisontti on tarpeeksi pitkä. No ihmiselämä on rajallinen, mutta kyllä Jayeitzhinkin pitäisi elää vielä seuraavat 40 vuotta. Riittävä aika toipua ja kokea useampikin romahdus.

Noita stock pickejä on aina vaikea sanoa ja suositella, se mikä on nyt halpaa voi olla jo 15 minuutin päästä kallista. Suomessa ainakin lyhyellä aikavälillä terveydenhuolto voi olla kannattava sijoitus. SOTE toteutuessaan puskee rahaa yksityiselle sektorille. Se kuinka kauan taikaseinä nimeltä suomalainen hyvinvointiyhteiskunta pysyy pystyssä pumppaamassa velkarahaa näihin on toinen kysymys. Toisaalta väestö vanhenee ja ikärakenne vääristyy, tämä tuo mahdollisuuden tuottoihin ainakin 10-20v aikavälillä, kunnes luonnollinen poistuma korjaa vääristyneen ikärakenteen ja markkinoiden tehokkuus poistaa ylituoton. Suurista trendeistä voisi olla kiinnostava myös kivijalkakauppojen kuolema ja nettikauppojen lopullinen läpimurto -> kuriiripalveluihin sijoittaminen. DHL hoitaa paketit kotiin ja onhan tuo omistajansa Deutsche Post ihan hyvin raketoinut ja miksi ei jatkossakin, uskooko joku että palaamme kivijalkaan asioimaan vai tuoko James Franco Manboxin sinunkin ovellesi?

Itse ei tule edes mietittyä nykyisten poliitikoiden tekemisiä. Uskon, että tietyt fundamentit kestää aikaa ja aikaa kestävät jutut toimii myös huomenna ja tuhannen vuoden päästä. Lusikkaa käytettiin 5000 vuotta sitten, käytetään tänään ja käytetään vielä 5000 vuoden päästäkin. Iphone voi olla jo ensivuonna antiikkia. Ihminen tarvitsee vettä ja tämä fakta ei tule muuttumaan koskaan. Itse olen viime aikoina tutkiskellut nimenomaan tähän liittyviä sijoitustuotteita. Ehköpä salkustani löytyy lähiaikoina veteen sijoittavia ETF-rahastoja.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #61 : 07.04.2017 15:37 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 539 Basaaripisteet: 2 Profiili Romahdus ei oikeastaan pelota sillä, että salkku menisi pahasti miinukselle tms. Toki se todennäköisesti menisi, mutta enemmän siinä kiinnostaa se että silloin saa halvalla ;D Eli ei ne tappiot vaan ne oston paikat. Tosin tämäkin strategia voi tulla loppulta kalliiksi, koska silloin menettää tämän hetken nousussa tulevan tuoton. Ehkä näitä on sinänsä turha miettiä, kun kaikkihan sitä kuitenkin sanoo että käytännössä kukaan ei voi romahdusta ennustaa ja käytännössä siihen valmistuvat menettävät enemmän tuottoja odottelemalla kuin itse romahduksessa. Luin juuri Ilkka Parviaisen Helsingin pankki- ja finanssiekonomien johtokunnan puheenjohtajan haastattelun, jossa kysellään sijoittamisesta kun mies on saanut osakkeilla pari vuosikymmentä parempaa tuottoa mitä indeksi sanoo. Aikamoista sanahelinää paikoitellen, mutta se mikä pisti esiin oli miehen tapa olla reagoimatta markkinoihin kokonaisuutena ollenkaan eikä käytännössä ole mitään ikinä myynyt pois. Kriisit on tullut ja mennyt ja aina on noustu takaisin ja korkeammallekin.

Mennään todellakin alkulähteelle jos veteen sijoittaa :) Sinänsä se on varmasti hyvä sijoitus, kun tietää mihin sijoittaa tai riippuen mitä se ETF sisältää. Veteen liittyvän teknologian osakkeet voi olla kova juttu jossain vaiheessa. Jos osaa valita sen oikein. Uskon kuitenkin että vesiongelmat tms. ratkaistaan uudella teknologialla ja innovaatioilla. Se koska näin tapahtuu on taas se suurin kysymys.

SOTE on niin täynnä kysymyksiä, politikointia ja valtapeliä, että siksi en ole viitsinyt lähteä noihin hoivayrityksiin. Vaikka kyllähän se SOTE sinne päin tulee nojaamaan ainakin joiltain osin. Se kuinka paljon ja missä muodossa on Suomen poliittisen päätöksen teon vuoksi hankala tietää.

P/E lukua on sen vuoksi tullu seurattua että se on hyvin konkreettinen ja selkeä. P/B lukuakin jotkut lukee, mutta mielestäni se riippuu enemmän sijoittajien mielentilasta kuin yrityksen tilasta. Toki joissain tilanteissa varmasti toimiva.

Mutta kai se pitää johonkin laittaa, eikä jättää rahoja makaamaan. Vaikka siihen Huhtamäkeen. Nordnetilläkin on nyt aika jees tarjous piensijoittalle: Euron välityspalkkiolla kaikki max 200€ ostot. Voisi vaikka hajauttaa ostot jollekin ajalle.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #62 : 08.04.2017 15:45 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 816 Basaaripisteet: 0 Profiili
Romahdus ei oikeastaan pelota sillä, että salkku menisi pahasti miinukselle tms. Toki se todennäköisesti menisi, mutta enemmän siinä kiinnostaa se että silloin saa halvalla ;D Eli ei ne tappiot vaan ne oston paikat. Tosin tämäkin strategia voi tulla loppulta kalliiksi, koska silloin menettää tämän hetken nousussa tulevan tuoton. Ehkä näitä on sinänsä turha miettiä, kun kaikkihan sitä kuitenkin sanoo että käytännössä kukaan ei voi romahdusta ennustaa ja käytännössä siihen valmistuvat menettävät enemmän tuottoja odottelemalla kuin itse romahduksessa. Luin juuri Ilkka Parviaisen Helsingin pankki- ja finanssiekonomien johtokunnan puheenjohtajan haastattelun, jossa kysellään sijoittamisesta kun mies on saanut osakkeilla pari vuosikymmentä parempaa tuottoa mitä indeksi sanoo. Aikamoista sanahelinää paikoitellen, mutta se mikä pisti esiin oli miehen tapa olla reagoimatta markkinoihin kokonaisuutena ollenkaan eikä käytännössä ole mitään ikinä myynyt pois. Kriisit on tullut ja mennyt ja aina on noustu takaisin ja korkeammallekin.

Mennään todellakin alkulähteelle jos veteen sijoittaa :) Sinänsä se on varmasti hyvä sijoitus, kun tietää mihin sijoittaa tai riippuen mitä se ETF sisältää. Veteen liittyvän teknologian osakkeet voi olla kova juttu jossain vaiheessa. Jos osaa valita sen oikein. Uskon kuitenkin että vesiongelmat tms. ratkaistaan uudella teknologialla ja innovaatioilla. Se koska näin tapahtuu on taas se suurin kysymys.

SOTE on niin täynnä kysymyksiä, politikointia ja valtapeliä, että siksi en ole viitsinyt lähteä noihin hoivayrityksiin. Vaikka kyllähän se SOTE sinne päin tulee nojaamaan ainakin joiltain osin. Se kuinka paljon ja missä muodossa on Suomen poliittisen päätöksen teon vuoksi hankala tietää.

P/E lukua on sen vuoksi tullu seurattua että se on hyvin konkreettinen ja selkeä. P/B lukuakin jotkut lukee, mutta mielestäni se riippuu enemmän sijoittajien mielentilasta kuin yrityksen tilasta. Toki joissain tilanteissa varmasti toimiva.

Mutta kai se pitää johonkin laittaa, eikä jättää rahoja makaamaan. Vaikka siihen Huhtamäkeen. Nordnetilläkin on nyt aika jees tarjous piensijoittalle: Euron välityspalkkiolla kaikki max 200€ ostot. Voisi vaikka hajauttaa ostot jollekin ajalle.

Buy and Hold onkin useamman tutkimuksen mukaan todennäköisin keino vaurastua. Se vaan, että harvalla riittää kärsivällisyys holdata niin pitkiä aikoja ja miksipä sitä hautaan asti holdaisikaan, ei sijoittamisesta mitään iloa ole, ellei pääse varoja joskus käyttämäänkin ja toki osa on niin sekaisin että kituuttaa itse ja lahjoitaa lapsilleen kaiken.

P/E-luku on myös sijoittajien mielentilan mittari, sehän mittaa millaisia odotuksia yritykseen on kohdistettu. Suuren P/E luku kertoo, että tulevaisuuden odotukset ovat tähtitieteelliset ja päinvastoin. Negatiivista P/E -lukua ei voida laskea, eli P/E luku kertoo myös sen että yritys tekee voittoa. P/B kertoo oman pääoman suhteesta osakkeen hintaan. Tämähän vaihtelee ihan yrityksestä ja alasta riippuen hyvinkin paljon. On aloja joissa omaa pääomaa tarvitaan paljon ja aloja joissa ei tarvita juuri ollenkaan. Näitä lukujan voi kikkailla kirjanpidolla itselleen suotuisaksi.  Korostankin ettei nyt minkään yksittäisen mittarin painoarvoa kannata oman sijoituksen lähtökohdaksi ottaa. Nämä luvut myöskin kertovat menneisyydestä, eivät siitä mitä ne huomenna ovat.

Sitten tärkein. Romahduksen jälkeen osakkeita ei välttämättä saa "halvalla". Tähän ajatusvirheeseen itsekin monesti sortuu, kun markkinoilla nähdään joku nopea pudotus. Ei se välttämättä tarkoita virhettä markkinoilla, varsinkaan jos puhutaan isoista yrityksistä joita seuraa satoja pankkeja ja tuhansia analyytikkoja. Näistä osakkeista on turha etsiä hintavirheitä. Olisi melko absurdia ajatella että colaa litkivä hessu joka käyttää tunnin viikossa näiden seuraamiseen löytäisi halvasti hinnoitellun osakkeen, eikä hinta olisi jo muodostunut markkinoilla suuren viisaan rahan toimesta. Jos Nokia tippuu 10% niin sen arvo todellakin on 10% matalampi, eikä sitä saa nyt 10% edullisemmin. Rautalangasta väännettynä, jos 100e timantti paljastuukin 10e tsirkkoniksi, niin ei sitä timanttia nyt saa halvalla vaan sen arvo on oikeasti 10e ja se on sen oikea hinta. Helpompaa hinnoiteluvirheiden löytäminen onkin yhtiöistä joita suuret talot eivät seuraa. En silti sano etteikö salkku voisi sisältää vain isoja arvoyhtiöitä, mutta tuottopotentiaali (ja riski) niissä on matalampi johtuen tehokkaammasta hinnanmuodostuksesta.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #63 : 08.04.2017 21:35 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 539 Basaaripisteet: 2 Profiili
Sitten tärkein. Romahduksen jälkeen osakkeita ei välttämättä saa "halvalla". Tähän ajatusvirheeseen itsekin monesti sortuu, kun markkinoilla nähdään joku nopea pudotus. Ei se välttämättä tarkoita virhettä markkinoilla, varsinkaan jos puhutaan isoista yrityksistä joita seuraa satoja pankkeja ja tuhansia analyytikkoja. Näistä osakkeista on turha etsiä hintavirheitä. Olisi melko absurdia ajatella että colaa litkivä hessu joka käyttää tunnin viikossa näiden seuraamiseen löytäisi halvasti hinnoitellun osakkeen, eikä hinta olisi jo muodostunut markkinoilla suuren viisaan rahan toimesta. Jos Nokia tippuu 10% niin sen arvo todellakin on 10% matalampi, eikä sitä saa nyt 10% edullisemmin. Rautalangasta väännettynä, jos 100e timantti paljastuukin 10e tsirkkoniksi, niin ei sitä timanttia nyt saa halvalla vaan sen arvo on oikeasti 10e ja se on sen oikea hinta. Helpompaa hinnoiteluvirheiden löytäminen onkin yhtiöistä joita suuret talot eivät seuraa. En silti sano etteikö salkku voisi sisältää vain isoja arvoyhtiöitä, mutta tuottopotentiaali (ja riski) niissä on matalampi johtuen tehokkaammasta hinnanmuodostuksesta.
Onhan se näinkin, mutta nousuihinhan usein se Buy and Hold viisauskin perustuu. Jos yhtiö on hyvällä pohjalla, se nousee sieltä ylös kyllä. En siis tarkoita että ostaisi niitä yrityksiä joiden arvo on kovempi mitä markkinat sanoo, vaan niitä yrityksiä joiden bisnes tuskin kuolee vaikka romahduksessa takkiin tulikin. Ja kun bisnes pysyy hengissä, se nousu usein tulee jossain vaiheessa jos perusta on kunnossa. Toki se riippuu romahduksen syistäkin. 2000-luvun alun IT-kupla romutti firmoja paljon ja lappuja pisti luukulle ymmärtääkseni suurin osa nettifirmoista. Mutta 2008 tullut romahdus, oli "vain" romahdus. Toki silloinkin katastrofi oli ymmärtääkseni lähellä, että ei romahdus olisi pistänyt koko palloa köyhyyteen. Mutta kun sää selkeni, silloin olisi ollut selkeä oston paikka.

En väitä etteikö olisi viisaampiakin sijoittajia kuin minä, ei ole epäilystäkään etteikö ammattilaiset osaisi hommaansa paremmin ja varmasti useimmat harrastajatkin. Mutta kyllähän osan yliarvostuksen näkee aika selkeästi. Comptelin tuomat seuraukset on ehkä paras esimerkki. Muutamaa First North listalta ei kannata edes harkita. Kaikki piensijoittajat nostavat hinnat aivan liian korkealle kun luullaan että kaikki ostetaan. Uudet listaukset on ehkä kaikista pahin. Saa nähdä koska buumi loppuu. Sekin muuten taisi olla yksi merkki jostain huipusta(?), kun piensijoittajien määrä on korkealla. Nyt niitä tuntuu olevan. Ei sillä että tämä(kään) kertoisi että romahdus tulisi edes vuoden, kahden tai kolmen sisään, mutta huomio tämäkin. Se on kyllä totta että monen arvostus on nytkin varmasti ihan kohdallaan. Siinä se ammattitaito tulee jota meikäläisellä ei kyllä ole, eli näkee koska se arvostus on ansaittua.

Ja ei sillä että nyt millään tavalla olisi tarkoitus neuvoa sua näissä jutuissa. Äijähän tekee tätä työkseen, niin kyllä sen kaikki tietää kummalla on se tieto. Mutta on näistä kiva turista ;D
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #64 : 09.04.2017 00:15 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 816 Basaaripisteet: 0 Profiili


En väitä etteikö olisi viisaampiakin sijoittajia kuin minä, ei ole epäilystäkään etteikö ammattilaiset osaisi hommaansa paremmin ja varmasti useimmat harrastajatkin. Mutta kyllähän osan yliarvostuksen näkee aika selkeästi. Comptelin tuomat seuraukset on ehkä paras esimerkki. Muutamaa First North listalta ei kannata edes harkita. Kaikki piensijoittajat nostavat hinnat aivan liian korkealle kun luullaan että kaikki ostetaan. Uudet listaukset on ehkä kaikista pahin. Saa nähdä koska buumi loppuu. Sekin muuten taisi olla yksi merkki jostain huipusta(?), kun piensijoittajien määrä on korkealla. Nyt niitä tuntuu olevan. Ei sillä että tämä(kään) kertoisi että romahdus tulisi edes vuoden, kahden tai kolmen sisään, mutta huomio tämäkin. Se on kyllä totta että monen arvostus on nytkin varmasti ihan kohdallaan. Siinä se ammattitaito tulee jota meikäläisellä ei kyllä ole, eli näkee koska se arvostus on ansaittua.

Ja ei sillä että nyt millään tavalla olisi tarkoitus neuvoa sua näissä jutuissa. Äijähän tekee tätä työkseen, niin kyllä sen kaikki tietää kummalla on se tieto. Mutta on näistä kiva turista ;D

Näitä mun juttuja ja "korjauksia" ei pidä ottaa mitenkään henkilökohtaisesti. Harvemmin on tarkoitus loukata ketään. Tykkään haastaa ja tuoda aina vähän eri näkökulmaa asioihin, tämähän kehittää eniten molempia. Todella mukava on ollut keskustella laudalla sijoittamisesta. Viestien välityksellä toki tunnetilojen välittäminen on aina haasteellista, koska jokainen tulkitsee sanat eri tavalla. Livenä on helpompi heittää juttuja niin että niiden fiilis ymmärretään oikein. Mun suuri tavoite onkin, että koko suomen kansa siirtyisi omistavaan luokkaan ja sitähän työkseni teen, pyrin saamaan ihmiset kiinnostumaan omasta taloudesta. Se kannattaa myös pitää mielessä, että mun jutut ei ole mikään totuus. Sijoitusstrategioita ja tavoitteita on monia ja monella tyylillä voi päästä haluttuun lopputulokseen. Sijoitusmaailma on muutenkin äärettömän laaja, yksi alalla työskentelevä ei mitenkään voi tietää kuin promillen asioista. Luultavasti jos perehdyt muutaman päivän yhteen yhtiöön on tietämyksesi kyseisestä yhtiöstä jo keskiverto finanssimaailmasssa työskentelevää parempi. Comptelista äijä vetikin hyvät nousut, ei ollut omassa salkussa. :)

Sehän se vanha vitsi onkin, että kun taksikuskit alkavat puhua sijoittamisesta, niin silloin pitää juosta ja lujaa. En tiedä onko se suomessa nousukauden alkua ja luottamuksen palautumista, kun alkaa firmat listautua pörssiin vai onko nyt menossa vaihe jossa niistetään viimeiset rahat tyhmiltä ennen romahdusta. Aika laidasta laitaan on firmoja listautunut, osa on selkeitä arvoyhtiöitä ja osaan on ladattu valtavat nousupaineet. Myöskin firmojen koko vaihtelee nappikaupasta markkinajohtajaan. Eli tuskin tästä voi vetää mitään johtopäätöstä suuntaan tai toiseen. Listautumiselle voi olla monia eri syitä, osa tarvitsee lisää rahoitusta, osa haluaa helpottaa firmansa myymistä, osa haluaa nimeä lisää ja osa haluaa firmastaan eroon hypen aikaan.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #65 : 02.10.2017 22:52 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 816 Basaaripisteet: 0 Profiili Luin tossa Forbesilta hyvän artikkelin keisarin uudet kolikot. Oon ite pitkään seurannut bitcoinia, aina sen noususta pohjamudista tuonne tuhansiin dollareihin. Kaduttaa kyllä, etten sijoittanut silloin kun kolikolla oli arvoa 127 usd, eli kun ensimmäisen kerran tutustuin aiheeseen. En omista vieläkään kolikon kolikkoa ja voi olla etten koskaan omista. Kultaryntäyksen aikaan sanottiin, että vain vaskoolimyyjät rikastuivat. Siksi Ethereumin ostaminen kiinnostaa enemmän, mutta vaatii kyllä tutustumista sekin ja jos päätyisin sijoittamaan näihin hyvin spekulatiivisiin tuotteisiin, niin puhtaasti vain sellaista rahaa minkä on oikeasti valmis häviämään kokonaan.

Onko laudalla muita kryptovaluuttojen seuraajia? Lohkotekniikka(josta en ymmärrä hevonvitunhumppaa) tulee ainakin yleistymään. Sen kertoo jo sekin, että suurimpien kryptojen takana on suuria pankkeja ja isoja IT-taloja. Puolet maailman ihmisistä on vailla pankkitiliä ja vanhat tavat siirtää käteistä ovat äärimmäisen kalliita, kryptoilla manit siirtyy yhdellä sähköpostiviestillä(vrt. joku pankin ulkomaanmaksu kymmeniä euroja).

Volatiliteetti noissa on todella suurta. Monesti päivän aikana arvo heittelee 10-20% ja vuoden aikana voi arvo kymmenkertaistua tai tipahtaa murto-osaan alkuperäisestä. Tätä kirjoittaessa Bitcoin on kivunnut 4421$/BTC (https://coinmarketcap.com/). Sairasta.

Tässähän on myös mahdollisuus melko suureenkin muutokseen, jos kryptot korvaisivat pankkien luoman rahan. Keskus- ja liikepankeilta katoasi valta luoda rahaa.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #66 : 03.10.2017 08:34 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 839 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Joskus 2011-2012 yritin viritellä konetta Bitcoinin louhintaan, mutta en jaksanut sitten perehtyä tarpeeksi. En tosin tiedä olisiko silloin ollut jo liian kovat tehovaatimukset louhimisessa. Lisäksi olisin todennäköisesti myynyt kaikki coinit pois kun pari vuotta sitten arvo nousi nopeasti $1500 paikkeille. Eli joka tapauksessa harmittaisi nyt, jos joskus olisin bitcoineja omistanut.

Play-Asia
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #67 : 03.10.2017 08:59 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Rahapodissa sanottiin, että Bitcoineilla tehtävien transaktioiden maksimimäärä (per sekuntia?) on niin rajallinen ettei siitä voi tulla todellista globaalia valuuttaa. Kehityksen myötä asiat voivat tietysti muuttua.
N
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #68 : 06.10.2017 19:03 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 816 Basaaripisteet: 0 Profiili
Rahapodissa sanottiin, että Bitcoineilla tehtävien transaktioiden maksimimäärä (per sekuntia?) on niin rajallinen ettei siitä voi tulla todellista globaalia valuuttaa. Kehityksen myötä asiat voivat tietysti muuttua.

Tämän lisäksi louhinta kuluttaa käsittääkseni niin paljon energiaa, että Bitcoinien tuotaminen louhimalla ei ole kovinkaan ekologista. Vissiin nykyisellä tahdilla louhinta maksaa noin 1500 usd /coin jos ymmärsin oikein.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #69 : 26.10.2017 14:45 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 539 Basaaripisteet: 2 Profiili GBA:lle kysymys jos on hoodeilla. Tai muillekin jos osaa vastata, mutta GBA osaa varmasti ainakin.

Tuli amatööri moka. Myin liikaa vuoden aikana (yli 1000€) ja nyt valtio tulee apajille. Enkös pysty tekemään pientä korjausliikettä jos myisin tappiolla olevia sijoituksia? Eli esim. Nokia rykäsi "mukavasti" tänään, niin jos myyn Nokiat pois niin eikö tappiot miinusteta voitoista jota sain noista myynneistä ja jäljelle jäävästä valtio ottaa sen 30%?

Ja jatko kysymys. Mitä jos myyn nämä Nokiat, mutta ostan ne huomenna takasin. Näkeekö verottaja tämän jostain? Vai ottaako hihasta "Vitun-veronkiertorikollinen-linnaa-saatana" -kortin (eli luokitellaan rikokseksi)?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #70 : 27.10.2017 17:21 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 816 Basaaripisteet: 0 Profiili
GBA:lle kysymys jos on hoodeilla. Tai muillekin jos osaa vastata, mutta GBA osaa varmasti ainakin.

Tuli amatööri moka. Myin liikaa vuoden aikana (yli 1000€) ja nyt valtio tulee apajille. Enkös pysty tekemään pientä korjausliikettä jos myisin tappiolla olevia sijoituksia? Eli esim. Nokia rykäsi "mukavasti" tänään, niin jos myyn Nokiat pois niin eikö tappiot miinusteta voitoista jota sain noista myynneistä ja jäljelle jäävästä valtio ottaa sen 30%?

Ja jatko kysymys. Mitä jos myyn nämä Nokiat, mutta ostan ne huomenna takasin. Näkeekö verottaja tämän jostain? Vai ottaako hihasta "Vitun-veronkiertorikollinen-linnaa-saatana" -kortin (eli luokitellaan rikokseksi)?

Voit myydä ja kuitata tappioilla voittojasi. Sillä ei ole väliä vaikka ostatkin osakkeet takaisin. Joskus back in the days verottaja oli kusipää ja tulkitsi sen verokiertämiseksi jos liian nopeasti osti ne takaisin. Nykyään pitäis onnistua ja ihan yleinen kikka kyseessä, mutta en ota mitään vastuuta jos verottaja sut haastaa oikeuteen (ei haasta). Voit vähentää ne tappiot myös tulevien vuosien voitoista. "Omaisuuden luovutuksesta syntynyt tappio vähennetään omaisuuden luovutuksesta saadusta voitosta verovuonna ja viitenä seuraavana vuotena sitä mukaa kuin voittoa kertyy (TVL 50.1 §)." Vero.fi

http://www.porssisaatio.fi/blog/2010/04/29/verottaja-hyvaksyy-edestakaiset-osakekaupat/

Toinen asia sit on kannattaako Nokiaan enää investoida. Tavoitehinnat on eri analyytikoilla 4e pinnassa ja Nokian oma ennuste oli että markkina supistuisi ensivuonnakin muutaman prosentin. Lisäksi Kiinassa on pirun kovaa kilpailua ja tän vuoden tuloksesta 180 megaa oli kertaluontoinenerä joka ei toistu ensvuonna. Hyvä firmahan se on, mutta ei toi tulevaisuus loisteliaalta näytä ainakaan vuoden horisontilla.

Peliosakkeista Activision kiinnostaa, jos uusi CoD lyö läpi, niin siinä voi olla rahasampo ainakin pariksi vuodeksi. Jouluna luulisi menevän kaupaksi. Jostain analyysista luin, että jenkkilässä uusi COD on ykkönen peleistä joita toivotaan joululahjaksi.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #71 : 30.10.2017 12:48 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 539 Basaaripisteet: 2 Profiili Kiitokset vinkeistä ja neuvonnasta. Ja kyllä, kannattaako Nokiaa ostaa enää takaisin kun sen on myynyt on oma juttunsa myös. Voi olla että jään odottelemaan rauhassa ainakin tämän vuoden loppuun, jos nyt kurssi pysyy kutakuinkin tuossa reilussa 4€:ssa kuten tuntuu pysyvän.

Mutta Nokia lähtee nyt ainakin hetkiseksi meikäläisen salkusta, että saa paikkailtua noita mokia. Tosin vituttaa verottajankin asenne piensijoittajia kohtaan. 400€:n voitot joista menisi about 130€ veroa, on ihan naurettavan paljon prosentuaalisesti niistä rahoista mitä tällä hetkellä tulee pelailtua. Ja tästä välistä verottaja sitten nappaa osansa. Todella kannustavaa. Motivoi myös kummasti kiertämään jokaisen verosentin mikä on vain mahdollista...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #72 : 01.11.2017 16:59 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 816 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kiitokset vinkeistä ja neuvonnasta. Ja kyllä, kannattaako Nokiaa ostaa enää takaisin kun sen on myynyt on oma juttunsa myös. Voi olla että jään odottelemaan rauhassa ainakin tämän vuoden loppuun, jos nyt kurssi pysyy kutakuinkin tuossa reilussa 4€:ssa kuten tuntuu pysyvän.

Mutta Nokia lähtee nyt ainakin hetkiseksi meikäläisen salkusta, että saa paikkailtua noita mokia. Tosin vituttaa verottajankin asenne piensijoittajia kohtaan. 400€:n voitot joista menisi about 130€ veroa, on ihan naurettavan paljon prosentuaalisesti niistä rahoista mitä tällä hetkellä tulee pelailtua. Ja tästä välistä verottaja sitten nappaa osansa. Todella kannustavaa. Motivoi myös kummasti kiertämään jokaisen verosentin mikä on vain mahdollista...

Sellaista se sosialismi on, verotetaan niitä ketkä tekee tulosta ja annetaan niille ketkä makaa poikittain. Inderes muuten osti Nokiaa mallisalkkuihinsa, eli luottoa löytyy muualtakin. Niinhän sitä sanotaan, että osta silloin kun muut myyvät.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #73 : 05.11.2017 13:46 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 903 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Bitcoin ja muut virtuaalivaluutat? Mitäs sanotte näistä? Jos ostan nyt jotain valuuttaa vaikka tonnilla ja sen arvo kymmenkertaistuu vuodessa, kuinka helposti saan myytyä ja muutettua takaisin "oikeaksi rahaksi"?
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #74 : 05.11.2017 16:06 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 539 Basaaripisteet: 2 Profiili Olen myös miettinyt vähän onko virtuaalivaluutan arvo oikeasti se mitä se on. Eli se siitä pääsee eroon koska vaan(?). Mutta en ole uskaltanut vielä siihen sijoittaa. Ehkä kannattaisi, mutta jotenkin tuntuu että ainakin bitcoinissa voi menettää jonkin asiantuntija "heiton" vuoksi tuhansia euroja. Joten ei. Maailmassa on asiantuntijoiden niin helppo sanoa nykyään jotain typerään jolla on suuret vaikutukset, että riski tuntuu suht kovalta. Omaan salkkuun ainakin. Jos olisi satoja tuhansia salkussa, niin mikäs siinä jos kympin tai pari heittäisi virtuaalivaluuttaan.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #75 : 05.11.2017 17:37 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 816 Basaaripisteet: 0 Profiili Voitte tehdä coinilompakon moneen eri paikkaan. Vähän sama asia kuin arvo-osuustili. Kraken tarjoaa esimerkiksi lompakon ja toimii välittäjänä eli sen kautta voi ostaa ja myydä coineja. Itse en ole vielä tuohon lähtenyt, mutta muutama kollega tuota harrastaa.

Toinen vaihtoehto on ostaa jotain Bitcoin trackeria joka seuraa Bitcoinin hinnanmuodostumista dollareissa. Näitä voi ostaa omalle arvo-osuustilille. Likviditeettiongelma on sama kuin kaikessa muussakin pörssikaupankäynnissä, jos ostajaa ei ole ei kauppaa tapahdu. Ihmiset aina kuvittelevat että osakkeet olisivat aina likvidejä ja kyllähän joku Nokia nyt onkin. Tosin jos siinäkin yrität riittävän suurta kauppaa niin ei se heti toteudu. Tämä ongelma on lähinnä eläkeyhtiöillä jotka omistavat miljardeilla jotain yhtiötä ja ei ole vastapuolta joka heti olisi valmis ostamaan tuollaisen potin pois.

Eli lyhyesti; teidän parin tonnin coinit tai Nokiat kyllä vaihtaa omistajaa heti ja raha liikkuu. Kysymys on lähinnä haluaako omistaa suoraan itse valuuttaa vai jotain rahastoa joka seuraa coinin arvonkehitystä.

www.coinmarketcap.com sivulta vaan uutta kuplaa arvailemaan  :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #76 : 26.11.2017 15:12 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 816 Basaaripisteet: 0 Profiili
Volatiliteetti noissa on todella suurta. Monesti päivän aikana arvo heittelee 10-20% ja vuoden aikana voi arvo kymmenkertaistua tai tipahtaa murto-osaan alkuperäisestä. Tätä kirjoittaessa Bitcoin on kivunnut 4421$/BTC (https://coinmarketcap.com/). Sairasta.


Nyt arvo on yli 9000$/BTC  :lol:

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #77 : 18.01.2018 18:04 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Mitenkäs poikien kryptot, siksakia mennään? Vieläkö pää kestää roikkua mukana?
N
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #78 : 18.01.2018 20:42 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 816 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mitenkäs poikien kryptot, siksakia mennään? Vieläkö pää kestää roikkua mukana?

Eipä ole valitettavasti euroakaan kiinni. Kokoajan olen kyllä seurannut, mutta niin on tullut mielenkiintoisempia kohteita näiden tilalle aina.

Vuodesta 2015 seuraamaani lääkekannabis on nyt lyönyt itsensä täysin läpi. Harmi vaan kun suurin osa noista firmoista oli listattu other otc marketsiin jenkkeihin ja ei koskaan jaksanut meklarin kautta niitä ostaa. Suomalaiset ovat nyt hamstranneet noita Kanadan pörssistä. Ihan psykoosissa ostavat. Nordnetin tilastoissa taisi olla ostetuin osake pohjoismaissa tuo kanadalainen Aurora Cannabis. Nyt kun jenkeissä vielä menee osavaltio osavaltiolta tuo laillisuus läpi, niin alkaa olla markkinat kunnossa. Kannattaa silti huomioida, että noilla useimmilla kannabisfirmoilla alkaa olla osake noussut vuoden aikana 500-1000%, joten suuri korjausliike voi olla mahdollinen. Omastakin salkussa löytyy, mutta ei ihan yhtä mahtavilla nousuilla. Uskon silti että kyseessä ei ole mikään buumi joka menee ohi, vaan viihdekannabis tulee kilpailemaan samoista markkinoista alkoholin kanssa ja lääkekannabis taas kipulääkkeiden kanssa. Lainsäädäntö on tuossa pitkään ollut esteenä, mutta nyt kun Kanada ja osa jenkeistä on tuota laillistamassa, niin eiköhän muut seuraa perässä ainakin lääkekannabiksen osalta.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #79 : 19.01.2018 01:27 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 732 Basaaripisteet: 6 Profiili Itse sijoitellut kryptoihin jo jonkin aikaa ja tuotot ovat sitä luokkaa, että pystyisi elämään hyvin pelkästään niiden avulla. Toki Bitcoin itsessään on aivan turha paska (kauheet siirto kulut, hitaat siirrot ja tuottoprosentti enää pieni vaikka hintaisi nousisi 40 000 euroon), enkä ole siihen iskenyt penniäkään, mutta isot rahat ovat muissa kolikoissa. Seuraillut skeneä jo parisen vuotta ja viime vuonna hyppäsin itsekin kelkkaan. Kun alle viikossa tienaa lähes 30 000 euroa muutaman tonnin sijoituksilla ja paskalla käydessä saattaa tulla pari tonnia lisää, niin ei paljon Osuuspankin säästötilit ja normaali sijoittaminen enää tässä vaiheessa kiinnosta.  :lol:

Tammikuun alku oli tuttuun tapaan varsinainen alennusmyynti ja kaikkea sai puoli-ilmaiseksi. Idiootit möi halvalla paniikissa pois. Itse latasin portfolioon kaikkea kivaa monella tonnilla ja tänä aamunakin olikin kiva herätä tähän näkyyn:Kohtuullinen tuotto vuorokaudessa.

Media toki tuttuun tapaan ihan pihalla ja suurin osa tuntee just ja just Bitcoinin nimen. Käytännössä tällä hetkellä kun puhutaan kryptoista, niin perusmassat luulee että puhutaan lähinnä Bitcoinista. Nyt kun se laski taas alaspäin, niin hirvee vouhotus ja kauhistelu, vaikka vuodesta toiseen toistuu sama kuvio ja lopulta nousee uuteen maksimikorkeuteen. Lähinnä nyt on paras mahdollinen ostella kaikenlaista ja saada isot tuotot vuoden lopussa.
Tavoitteena on ostaa kesällä omakotitalo cryptorahoilla. Ei pitäisi tehdä tiukkaakaan. Välillä hinnat käy alhaalla, mutta kerta toisensa jälkeen noustaan entistä korkeampiin lukuihin. Ei näiden kanssa kannata leikkiä, jos pää ei kestä sitä ja malta odotella aina uusia nousuja. Hajottavaa kuunnella kuunnella vuodesta ja kuukaudesta urpojen ulinaa hirveistä riskeistä. Pelkurit käy siellä töissään kasista neljään ihan kiltisti, välillä ajavat Kiallaan ABC:lle lounaalle ja pistävät eläkesäästötilille muutaman euron kuussa.

« Viimeksi muokattu: 19.01.2018 01:58 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #80 : 19.01.2018 08:22 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 903 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Siis mistä noita kannattaisi tai on hyvä ostaa? Voisi kyllä itsekin laittaa rahaa kiinni, olen vaan ihan pihalla mistä ja miten.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #81 : 19.01.2018 09:50 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 035 Basaaripisteet: 14 Profiili Jos on "ihan pihalla" niin penniäkään ei kannata laittaa. Eli opiskelemaan vaan.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #82 : 19.01.2018 10:59 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 903 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Uskoisin, että järkevimmät kryptovaluutat löytää aika nopeasti. Ja nämä kryptot on sen verran kovassa nousussa, että uskoisin, ettei edes paljon tarvitse ymmärtää kokonaismarkkinoita.
Eri asia, jos alkaa laittamaan rahaa miljooniin eri osakkeisiin ja pelaamaan peliä. Kryptomarkkinat ovat kuitenkin jo lähemmäs vuoden verran, mitä olen sivusta seurannut, vaikuttaneet mahdolliselta "helpolta rahastukselta", johon laittaisi kiinni rahaa joksikin suht pieneksi aikaa ja olisi mahdollisuus saada hyvä tuotto suht pienelläkin sijoituksella ja nopeasti. Voi olla, että olen väärässäkin. Uskaltaisin kuitenkin jonkun summan sijoittaa ymmärtämättömänäkin.

Olen vaan aivan ulkona siitä, miten nuo markkinat käytännössä toimivat, miten ostetaan, mistä, miten myydään. Koko käytännön toteutus on aivan hakusessa. Tuon takia en ole muutenkaan koskaan lähtenyt sijoittamaan.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #83 : 19.01.2018 11:10 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 732 Basaaripisteet: 6 Profiili Ensinnäkin paras paikka vaihtaa valuuttaa on Binance. Siellä ei ole ihan roskakolikoita täynnä, vaan pahin saasta suodattunut jo pois. Helppo löytää hyviä sijoituskohteita. Sinne rekisteröitymään äkkiä. Saattaa vaan kestää ikuisuus päästä sisään, kun käyttäjämäärät ja uudet rekisteröinnyt räjähtäneet käsistä.

Toisekseen Binancesta ei voi ostaa mitään suoralla käteisellä, joten sinun pitää myös luoda tunnus esim. Coinbaseen tai BitPandaan, jota kautta saat siirrettyä ensin euroja sisään. Noista paikoista sitten ostat euroilla vaikka Bitcoineja tai Ethereumia. (suosittelen ehdottomasti ethereumia nopeuden ja alhaisten siirtokustannusten takia. Murto-osa Bitcoinista).

Sen jälkeen siirrät ethereumit Binanceen omaan lompakkoosi, josta voit sitten vaihdella sitä mihin tahansa valuuttoihin. Nappia painamalla ostat tai myyt. Sitten vaan odottelet --> profit. Jos haluat muuttaa euroiksi takas, niin convertoit kaiken etheriksi ja takaisin vaikka Coinbaseen, jossa myyt euroilla ulos. Keväällä tulossa uusi iso kilpailija Coinbaselle, jossa voi ostaa paljon erilaisia valuuttoja suoraan euroilla. Helpottuu homma aika reippaasti. Ei kuitenkaan nytkään niin vaikeaa kuin miltä kuulostaa. Koko homma lähdössä vasta käyntiin ja isot massat vasta tajuamassa näiden potentiaalin.

Mutta kuten Zoukka sanoi. Suosittelisin seuraamaan ja tutustumaan hommaan, ennen kuin alkaa sokkona pistää rahaa. Mielestäni todella hyvä keino tienata tällä hetkellä, mutta itse seurailin vuosia ja olin aika hyvin tietoinen asioista, ennen kuin aloin itse sijoittelemaan. Redditistä ja telegrammista löytyy ryhmiä jokaiselle eri kolikolle, joissa on hyvä keskustella asioista muiden kanssa.  


« Viimeksi muokattu: 19.01.2018 11:22 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #84 : 19.01.2018 11:21 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 140 Basaaripisteet: 5 Profiili
Mutta kuten Zoukka sanoi. Suosittelisin seuraamaan ja tutustumaan hommaan, ennen kuin alkaa sokkona pistää rahaa. Mielestäni todella hyvä keino tienata tällä hetkellä, mutta itse seurailin vuosia ja olin aika hyvin tietoinen asioista, ennen kuin aloin itse sijoittelemaan. Redditistä ja telegrammista löytyy ryhmiä jokaiselle eri kolikolle, joissa on hyvä keskustella asioista muiden kanssa.

Tämä. Itsellä on tullut seurattua tilannetta ehkä puolisen vuotta, kun yhä useampi kaveri on hypännyt kelkkaan ja muut kryptot Bitcoinin ulkopuolella alkaneet saada enemmän näkyvyyttä. Jälkeenpäin katsoen olisi helppo harmitella, ettei ole vielä lähtenyt mukaan, kun rahaa on eritoten viime vuonna ollut jaossa vaikka kuinka - jopa kaikkien tuntemalla Bitcoinilla, jos on malttanut sen koko vuoden rahojaan roikottaa. Mutta ei ole tosiaan mitään järkeä alkaa häsläämään, ennen kuin hahmottaa kenttää oikeasti - ja onhan tuo arpapeliä silloinkin. Vaatii pitkää pinnaa ja tosiaan sitä pokkaa katsella rajultakin näyttäviä hetkellisiä laskuja. Monelle se normiduunissa nyhvääminen voi yksinkertaisesti olla pidemmän päälle sydämelle parempi vaihtoehto kuin tämän pelin pelaaminen. :b

Käsitin myös, että Korea harkitsee kryptotreidauksen kieltoa, tai jotain, mikä voisi aika tuntuvasti viedä ns. tuulta purjeista. Mutta tiedä sitten näistä. Se on kyllä ihan fakta, että tässä alkuvuodesta voisi olla hyvä tilanne sijoittaa, kun kurssit on paljolti alhaalla. Jos siis pystyy itselleen perustelemaan, että miksi sijoittaa just valuuttaan X, ja millaista tulosta sieltä odottaa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #85 : 19.01.2018 11:25 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 732 Basaaripisteet: 6 Profiili
Käsitin myös, että Korea harkitsee kryptotreidauksen kieltoa, tai jotain, mikä voisi aika tuntuvasti viedä ns. tuulta purjeista. Mutta tiedä sitten näistä.

Jos olet seuraillut tilanteita pitkään, niin huomaat saman toistuva jatkuvasti. Kiinan piti myös kans just muka bannata ja hinnat laski, kunnes selvisi ettei mitään bannia ole tulossa. Halusivat vaan saada hintoja väliaikaisesti alas ja ihmisiä paniikissa myymään pois, kuten kävikin. "Yllättäen Koreassa olivat tietoisia ennakkoon tästä ja olivat pumpanneet rahaa itselleen puoli-ilmaiseksi ja myyneet ennen huhujen ulosantoa kovalla hinnalla. Villiä länttä, mutta sellaista se on. Heikoilta pois rahat. Itse sijoitin vaan lisää, kun oli alennusmyynnit. :lol:

Lähinnä Kiina ja Korea haluavat estää rahanpesua ja kryptojen ostaminen halutaan kieltää nimettömänä, joka on ollut siellä tähän saakka mahdollista. Länsimaissakin pitää aina sen vuoksi rekisteröityä henkkareilla. Kiinahan haluaa tuoda jopa oman kauppapaikan valuutoille.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #86 : 19.01.2018 11:27 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 903 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kiitos selvennyksestä!
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #87 : 19.01.2018 11:30 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 140 Basaaripisteet: 5 Profiili
Käsitin myös, että Korea harkitsee kryptotreidauksen kieltoa, tai jotain, mikä voisi aika tuntuvasti viedä ns. tuulta purjeista. Mutta tiedä sitten näistä.

Jos olet seuraillut tilanteita pitkään, niin huomaat saman toistuva jatkuvasti. Kiinan piti myös kans just muka bannata ja hinnat laski, kunnes selvisi ettei mitään bannia ole tulossa. Halusivat vaan saada hintoja väliaikaisesti alas ja ihmisiä paniikissa myymään pois, kuten kävikin. "Yllättäen Koreassa olivat tietoisia ennakkoon tästä ja olivat pumpanneet rahaa itselleen puoli-ilmaiseksi ja myyneet ennen huhujen ulosantoa kovalla hinnalla. Villiä länttä, mutta sellaista se on. Heikoilta pois rahat. Itse sijoitin vaan lisää, kun oli alennusmyynnit. :lol:

Lähinnä Kiina ja Korea haluavat estää rahanpesua ja kryptojen ostaminen halutaan kieltää nimettömänä, joka on ollut siellä tähän saakka mahdollista. Länsimaissakin pitää aina sen vuoksi rekisteröityä henkkareilla. Kiinahan haluaa tuoda jopa oman kauppapaikan valuutoille.

Heh, makes sense toki näin. :D
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #88 : 19.01.2018 11:55 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 539 Basaaripisteet: 2 Profiili Voisi testata oikeasti kryptojen mahdollisuuden ja heittää vähän sisään. Jos meikän vaikutus ei niitä laske, niin eiköhän sieltä jotain voisi takasin saada. Haluaako joku ilmotuksen ennen kun ostan?

No joo. Pitkään ollut myös mielessä jonkin krypton hankkimen. Tosin enemmän olen miettinyt jos pitäisi koneen louhimaan sitä. Mutta taitaa olla jo niin ammattimaista homma että peruskoneella sieltä ei taida saada kuin säkällä jotain. Ja siis kryptohan on pelkkä kupla. Helvetin iso sellainen. Tosin kupla pitää jo vähän itse itseään pystyssä. Ei niillä kai enää muuta tarkoitusta käytännössä ole kuin olla vain sijoitus ja valuutta millä voi käydä kauppaa muista valuutoista.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #89 : 21.01.2018 12:00 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 816 Basaaripisteet: 0 Profiili Hyvää pöhinää ja mielenkiintoista keskustelua! Kiitos MasterTK kun avasit kryptosijoituksiasi!

Markkinoilla hallitsee aina kaksi tunnetta. Pelko ja ahneus. Nyt on varmaan suhteellisen helppo jokaisen arvata, kumpi tunne on vallinnut kryptomarkkinoilla useamman vuoden. Nopeisiin nousuihin on helppo jäädä koukkuun. Kun on kerran maistanut +50% nousua ja sitä euforiaa, niin mikään muu ei tunnu enää miltään. Myös suuret tappiot tuntuvat hyvältä. Al Pacino totesi erinomaisessa elokuvassaan Two For The Money "Gambling's not your problem. It's this ****** up need to feel something. To convince yourself you exist. That's the problem." Tavallinen sijoittaminen on tylsää, riskisijoittaminen hemmetin koukuttavaa.

Osassa kolikoista arvonmuodostus perustuu pelkkään ahneuteen ja pelkoon. Ei mitään substanssiarvoa. Esimerkiksi DogeCoin on puhdas meme. Perustajakin lähti lätkimään jo 2015. Kolikon softaa ei ole päivitelty kahteen vuoteen. Marketcap on yli miljardi USD. Tämä ei tarkoita, että dogecoin olisi huono sijoituskohde. Hyvä sijoitus ja hyvä yhtiö eivät ole sama asia. Pitää vaan muistaa, että näissä pelataan mustaa pekkaa. Aina kun sijoitat tällaiseen altcoiniin, sijoitusstrategiasi on "huomenna tulee vielä joku tyhmempi joka sijoittaa tähän". Vastaavasti tällaiseen kolikkoon sijoittanut arvelee olevansa se, joka tajuaa lunastaa voitot ajoissa kun pelko valtaa markkinat.

Kuten aina riski ja tuotto kulkevat yhdessä. Suurella riskillä on mahdollista saavuttaa suuria tuottoja. Tappiot kannattaa kumminkin rajoittaa vain siihen rahaan jonka on valmis häviämään. Kryptomarkkinoilla suurinosa sijoittajista on piensijoittajia ja monella on mukana velkavipua. Olen lukenut useammankin tarinan pikavipeillä ja luotolla tehdyistä sijoituksista. Tämä voi monesti johtaa pakkomyynteihin, jos taustalla ei ole sitä tylsää 9-5 työtä, jolla lyhentää velkaa. Pakkomyynnit taas johtavat kurssilaskuihin ja pahimmillaan pelon ilmapiiriin. Tämä tapahtui silloin kun aloitin työni sijoituspuolella muutama vuosi sitten. Kiinassa taksikuskista lähtien ihmiset sijoittivat pörssiin vivulla ja lopulta kun pörssi hieman laski johti tämä laajaan paniikkiin velalla sijoittaneiden keskuudessa. Pörssi laski nopeasti niin paljon, että Kiina joutui sulkemaan kaupankäynnin hetkellisesti.

Edit. PC hidasteli niin paljon, että laitoin cleaninstallin ja jatkan puhelimella.

Piti sanoa vielä verotuksesta. Monella on houkutus varmasti kotiutella nettilompakoiden kautta voitot tilille ja jättää ilmoittamatta karhulle. Suomessa vaan pieni veroviilaus on pahempaa kuin mikään muu ja tuomiot sen mukaiset.

Kaiken pelottelun jälkeen, aion toki itsekin näitä ostella. MasterTK: tavoin pieniä matalan marketcapin coineja joissa voisi olla potentiaalia moninkymmenkertaistua. Tarkoitus ei ole holdailla pitkään, vaan aivan max vuoden sijoitushorisontti.


« Viimeksi muokattu: 21.01.2018 13:41 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 13
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines