Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 15
Tulostusversio
Aihe: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy?  (Luettu 160108 kertaa)
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #30 : 08.09.2015 09:32 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
Nostetaanpa tämä ylös kun on tullut itsellä ajankohtaiseksi.
Osakkeita on ja raportoin kurssikehityksestä sitten myöhemmin.
Päivitellään, nyt on vuosi ensimmäisten osakkeiden hankkimisesta. Aikamoista siksakkia on kurssikehitys viimeisen vuoden aikana ollut, mutta itselläni kävi tuuri: vuodessa nousua 20,80%. Osinkojen kanssa 25,20% (tästä ei ole vähennetty veroja).

Tuotto siis ylitti tavoitteeni, mutta joka vuosi ei varmasti käy näin hyvä tuuri. Toisista, tuoreimmista osakkeista osa on vähän plussalla ja osa siedettävästi miinuksella - nämä ovat olleet salkussa vasta keväästä lähtien.
N
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #31 : 08.09.2015 15:01 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Viime aikoina on kurssit aaltoilleet aika kivasti. Tällä hetkellä jonkinlaisessa pohjassa. Mahdollisesti tullaan tästäkin vielä alas. Mustana maanantaina hävisi lähes 1000€ tuotoista. Mutta eipä se mitään. Hyviä ostohetkiä nämä. Ihan kaikkea salkussa käytettävissä olevaa rahaa ei ole viitsinyt laittaa kiinni osakkeisiin, sillä parempia ostohetkiä voi vielä tulla. Muutenkin pidetty pää kylmänä. Sijoitushorisontti on pitkällä tulevaisuudessa, joten laskuja ja nousuja tulee vielä monen monta. Yhtenä tavoitteena on saada tasaista ja tuntuvaa osinkotuottoa. Harmittaa vaan, ettei tullut aloitettua sijoittamista aikaisemmin. Mutta parempi myöhään jne...
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #32 : 08.09.2015 15:05 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 939 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Itse hyppäsin pois rahastojutuista mustan maanantain jälkeen. Pari prosenttia taisi tulla tuottoa, mutta ajattelin pistää kuitenkin paussille nämä sijoitusrahastot. Jotakin ikivanhoja osakeostoksia on vielä, mutta niitä ei ole tullut seurattua pitkään aikaan.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #33 : 08.09.2015 15:09 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Itse hyppäsin pois rahastojutuista mustan maanantain jälkeen. Pari prosenttia taisi tulla tuottoa, mutta ajattelin pistää kuitenkin paussille nämä sijoitusrahastot. Jotakin ikivanhoja osakeostoksia on vielä, mutta niitä ei ole tullut seurattua pitkään aikaan.

Mullakaan ei ole muita rahastoja kuin Nordnetin ilmaiset Pohjoismaiden indeksirahastot. Jokaiseen neljään menee kuukausittain sama summa. Varmasti häviän sijoituksissani joillekin rahastoille, mutta osa sijoittamisen viehätyksestä tulee siitä, että saa itse tehdä kaikki päätökset ja kärsiä/nauttia seurauksista.  :)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #34 : 27.06.2016 10:36 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Tänään on pojat ostopäivä.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #35 : 02.10.2016 15:38 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 913 Basaaripisteet: 0 Profiili Sijoittajamestari 2016 kilpailu alkaa huomenna. Ideana on leikkirahalla sijoittaa erillaisiin johdannaisiin ja viputuotteisiin. Helppo ja mielenkiintoinen tapa testailla noita tuotteita, niin näkee ja oppii miten ne käyttäytyy, ennen kuin oikealla rahalla alkaa testaamaan. Tavalliselle pulliaiselle en kyllä menisi ihan heti noita suosittelemaan. Ei ole nykyään itselläkään penniäkään kiinni missään vipuratkaisuissa.

http://www.sijoittajamestari.com/

Parhaille kultaa ja hopeaa fyysisessä muodossa ja säälipalkintoina Apple storeen lahjakortteja. Oon itse useampana vuonna osallistunut. Ihan hauska kilpailu, jos sijoittaminen yhtään kiinnostaa.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #36 : 22.10.2016 12:10 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili About vuosi tullut köyhänä tehtyä sijoituksia. Summat on pieniä ja salkun koko ei ole kuin reilun tonnin. Tuloksellisesti on mennyt ihan +-0 tasolla. Syy on oikeastaan yksin Nokian. Aloitin sijoittamisen siihen aikaan kun Nokia oli huipussaan about 7€:n paikkeilla ja nythän siitä on lähtenyt ihan pirusti. Ilman tätä olisin varmaan vajaa 15% voitolla. Eli sinänsä mennyt ihan ok.

Mutta nyt on tullut laitettua uutta vaihetta silmään ja laitettua kuukausittain tapahtuva 100€:n siirto Nordnetin tilille. Niin pieni summa, että joka kuu sillä ei osakekauppoja tehdä, mutta rahaa kertyy sinne helpommin isompaa ostoa varten kun menee joka kuu sinne jotain.
Pitäisi vielä joku kirja ostaa ja yrittää lukasta läpi, kun kysymyksiä tulee melkein joka kerta kun osakkeita katselee. Tosin kun jo Witcheriä lukiessa nukahtaa väkisin joka ilta 15min jälkeen, niin en herättele suuria toiveita että  jonkin saisi kokonaan luettua. Kuinka hyviä muuten on vanhemmat sijoituksesta kertovat kirjat? Eukkolla on opiskeluajoilta kirjoja sijoituksestakin, mutta nämä voi olla kymmenen vuotta tai yli vanhoja. Kannattaako näihin tuhlata aikaansa?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #37 : 22.10.2016 13:30 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Jukka Oksaharjun ensimmäinen "Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen" vaikutti ainakin ihan OK:lta, vaikka itse skippailinkin paljon tunnuslukuosuuksia kun en ihan sellaista stock pickingä harrasta. Kai vanhemmissakin kirjoissa olevat asiat vielä pätevät, mutta tuskin kauhean vanhoissa kirjoissa esim ETF-puolta käsitellään?

Sijoitustapasi kuulostaa minusta ihan fiksulta, tärkeintä on että aloittaa ja ostat sitten lisää harvakseltaan. Nokian kohdallahan sulle kävi perinteisesti, ajallisella hajautuksella tuota voi välttää eli osta lisää niin saat keskihintaa alas.

Omalla kohdalla on mennyt ihan OK. Vincitiä nappasin viimeksi mukaan IPOsta ja lisäsin jälkimarkkinoilta - tässä saattaa toki käydä ihan miten tahansa...
N
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #38 : 27.10.2016 13:24 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili On nuo markkinat outo juttu. Vai onko syy siinä että menin viime viikolla puhumaan että lopulta on menny ihan ok. Meikällä on siis salkussa mm. Comptelia, Verkkokauppa.comia ja Nokiaa. Verkkokauppa.com julkisti hyvän osavuosituloksen ja osake pomppasi. Nyt on valunut takaisin sinne mistä se lähti. Nokia julkisti tänään osavuosituloksensa joka oli odotuksia parempi. Ei auttanut osake lähti silti laskuun. Comptel julkaisi jo aikaisemmin hyvän osavuosituloksen ja sen jälkeen osake on laskenut tasaisesti koko ajan. Ja ennen osavuosituloksen julkistusta osake oli ollut paikoillaan jo suht kauan. En ole edes kuullut mitään että markkinoilla hermosteltaisiin jotain. Hitto kun piti myydäkin tuo verkkokauppa.com ja ostaa vähän vakaampaa firmaa, mutta ei ehtinyt. No, kympeistä tässä kuitenkin puhutaan. Olisi vain kiva ymmärtää että miksi...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #39 : 27.10.2016 13:44 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Olisi vain kiva ymmärtää että miksi...

Harva, jos kukaan ymmärtää ja sitä kautta osaa ennustaa. Jotkut tietysti paremmin, mutta itselleni sopii niin sanottu "osta ja unohda" -tyyli. Kasvavaa osinkovirtaa haetaan yrityksiltä, joilla ei ainakaan ihan lähitulevaisuudessa pitäisi olla mitään hätää. Jos joku pudotus tulee, niin silloin ostetaan. Brexitin aikaan oli hyvä olla käteistä salkussa. Tuottoprosentit siihen aikaan ostetuista osakkeista ovat lähes kaikki kaksinumeroisia. Kaikki vieläpä hyviä osinko-osakkeita. Sai taas "halvalla" hyvää.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #40 : 09.02.2017 10:43 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili Tulipas tehtyä hyvä sijoitus. Nokia ostaa Comptelin 28.8% preemiolla. Meikälle tulee tällä yhtälöllä reilun 50% tuotto sijoituksesta. Ihan mukavasti, vaikka harmittaakin että ei ole ollut pokkaa pistää tähän enempää kuin reilu 400€. Verkkokauppa.comin osakkeissakin on ollut pitkään myyntinappi lähellä, mutta ei ole tullut vaan myytyä. Olisi voinut heittää nekin Compteliin. Mutta, eihän näitä ikinä jälkikäteen pitkään kannata miettiä. Muuten kuin ottamalla oppia tietysti.

Mutta hieno fiilis. Nyt täytyy vaan odotella rauhassa hetki, jos tulisikin parempia tarjouksia :) Vaikka Comptel kyllä suositteleekin hyväksymään tarjouksen.

GBA:lle muuten kysymys (käytän siis röyhkeästi hyväkseni GBAn palveluita ilmaiseksi): Arvopaperi kertoo että "Tarjousaika alkaa 27. helmikuuta ja kestää neljä viikkoa." Voiko jokin "skenaario" vetää maton sijoittajan alta, että tarjous kaatuisikin ennen tuota 4vkon takarajaa?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #41 : 09.02.2017 11:57 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Kysytääs nyt samalla, että mikä on täälläpäin maailmaa halvin palvelu ostaa indeksirahastoja? Eli esim. jenkki-, kansainvälistä ym. rahastoa? Jenkeissä on non profitteja, kuten Vanguard, joiden kulut on oikeasti niin alhaiset kuin mahdollista. Suomessa mikä olisi halvin? Nordnet? (En jaksa alkaa vielä vertailemaan, kun Gba tietää kuitenkin vastauksen suoraan).

Mutta joo, indeksirahastoa oli tarkoitus hommata. Sen mitä tästä nyt olen viime aikoina lukenut järkevistä lähteistä, niin pitäisi olla se fiksuin ratkaisu. Saa kuitenkin olla aika epeli, että pitkällä tähtäimellä tekee parempaa tulosta osakekaupoilla, kuin mitä noilla saa aikaan.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #42 : 10.02.2017 01:50 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Verkkokauppa.comin osakkeissakin on ollut pitkään myyntinappi lähellä, mutta ei ole tullut vaan myytyä.

Miksi? Eikös sieltä makseta ihan hyvin osinkoa, eikä Verkkokaupan tulevaisuus ymmärtääkseni ainakaan huonolta näytä. Ymmärrän ehkä, jos sattuu olemaan joku supersuuri tuottoprosentti, josta haluaisi osan muuttaa rahaksi, mutta muuten en oikein.

Viime aikoina on kyllä ollut vaikeaa löytää mitään ostettavaa. Brexitin jälkeen on oikeastaan ollut aika hiljaista. Omankin salkun tuottoprosentit ovat "ennätyslukemissa". Omalle mielenrauhalle toimii kyllä paremmin tämä "osta ja unohda" -periaate. Ja jos vielä näissä kunnon laskuissa onnistuu ostamaan, niin aina vaan parempi. Toisinaan tullut ostettua ehkä aavistuksen liian aikaisin tai myöhään, mutta turha sitä on murehtia. Vaikea se on ennustaa, koska pohjat on saavutettu.

Yhdet suurimmista tuotoista on tullut Applelta, jota ostin heti splittauksen jälkeen 70 dollarilla. Viime aikoina yhtiön osake on pyörinyt siinä 130 dollarin tuntumassa. Viime vuonna käytiin jopa alle sadan dollarin. Harmi ettei silloin tullut ostettua lisää.

Kun rupeaa asiaa oikein ajattelemaan, harmittaa ettei sijoittamisesta kiinnostunut aikaisemmin.  :(


Mutta joo, indeksirahastoa oli tarkoitus hommata. Sen mitä tästä nyt olen viime aikoina lukenut järkevistä lähteistä, niin pitäisi olla se fiksuin ratkaisu. Saa kuitenkin olla aika epeli, että pitkällä tähtäimellä tekee parempaa tulosta osakekaupoilla, kuin mitä noilla saa aikaan.

Joo, näinhän se taitaa olla. Pitkälti onkin sitten kiinni siitä, mitä aikoo salkullaan tulevaisuudessa tehdä. Itse havittelen sellaista mukavan tasaista osinkotuottoa, jolla voisi myöhemmässä vaiheessa elämää elellä vähän leveämmin. Toki tulee niitä rahastosijoituksiakin tehtyä salkkua tasapainottamaan.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #43 : 10.02.2017 09:12 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili
Miksi? Eikös sieltä makseta ihan hyvin osinkoa, eikä Verkkokaupan tulevaisuus ymmärtääkseni ainakaan huonolta näytä. Ymmärrän ehkä, jos sattuu olemaan joku supersuuri tuottoprosentti, josta haluaisi osan muuttaa rahaksi, mutta muuten en oikein.
Ala on todella ailahteleva. Ja nyt vielä Powerin tullessa markkinoille kilpailu kiristyy entisestään. Indereshän on koko ajan arvioinut että Power tulee jäämään selvästi kolmoseksi tässä kilvassa, mutta niin vaan pitkin syksyä ja talvea kuulee että "markkinoiden kilpailu on ollut ennakoitua kovempaa". Riippuu nyt mitä tänään sanovat kun klo 10.00 kerrotaan viimeisen neljänneksen tulos. Jos tulos nostaa kurssia (indereshän sanoo tavoitehinnaksi 8.00) ja osinko ei miellytä, myyntiin menee.

Tosin myönnän että en oikein tiedä mitä ostaisi tilalle. Vielä pari kuukautta sitten mielessä oli kartonkiin liittyvät yritykset, eli Metso Board, Stora Enso ja Huhtamäki. Mutta nyt kun Trump riehuu protektionisminsa kanssa jenkeissä, niin täytyy harkita vähän tarkemmin. Alkoi tuntumaan jo vähän huvittavalta, kun Brexit päätöksen tullessa kartonkifirmojen omistajia rauhoiteltiin sillä että dollari vahvistuu tätä myöten ja se lisää vientiä jenkkeihin. Nyt kun jenkeissä näyttää epävarmalta, kuulee juttua kuinka jenkin onkin vain pieni osa viennistä. Onko pelkkää propagandaa, vai pitäisikö näitä kuunnella? En tiedä.... Mutta onhan ainakin Stora Ensolta tullut yleensä aika hyviä osinkoja, joten siinä mielessä sitä voisi ostaa tilalle. Ja ei osake niin kallis kuitenkaan ole P/E luvun perusteella.

Sitten yksi olisi tietty Nokia. Tosin meikäläisen usko Nokiaan on ehkä turhankin kova. Yritys vain alkaa olemaan sen verran iso ja siellä kuitenkin selvästi reagoidaan jatkuvasti maailmaan menoon, niin kovin paljoa vikaan sen kanssa ei voi mennä. Muutenkin Nokia ei ole kovinkaan kallista tällä hetkellä. Ainoa mikä voi iskeä osakkeeseen kovaa, jos Nokia häviää patenttikiistat. Tosin niiden selviäminen kestää todennäköisesti vuosia.

Yksivaihtoehto olisi tietty suunnata ulkomaan markkinoille. Tällä hetkellä salkku on niin pieni että en ole edes harkinnut ulkomaita. Ja toisaalta Jenkkien hinnat on ymmärtääkseni tällä hetkellä niin korkealla, että hiukan epäilyttää sinne sijoitaminen. Muutenkin Trump voi sylkäystä Twitteriin minä päivänä tahansa jotain sellaista joka hermostuttaa markkinat.

Tai sitten ei osta mitään ja jää odottelemaan osakekuplan puhkeamista :)


EDIT: Ja siellähän se verkkokauppa.comin tulos oli arvopaperin saitilla kun menin sinne kun olin kirjoittanut viestin. Osinko 16,6c ja alkaa kuulemma maksamaan osinkoa neljä kertaa vuodessa ja tavoitteena maksaa kasvavaa osinkoa. Jaa-a. Mitenköhän sitä sitten...


« Viimeksi muokattu: 10.02.2017 09:18 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #44 : 10.02.2017 09:17 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW http://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/verkkokauppa-comin-tulos-parani-alkaa-maksaa-osinkoa-neljasti-vuodessa-6623234

 ;)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #45 : 10.02.2017 10:13 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili Hah :D Ja verkkokauppa.comin kurssi laskee :D Nyt jo 2% miinuksella :D On tää sellasta touhua... Tosin tuo osake on käyttäytynyt ennenkin "oudosti". Menee ihan eri suuntaan mihin kuvittelisi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #46 : 10.02.2017 12:01 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Sijoittaminen ja kuinka saada rahaa nopeasti ja helposti ei oikein kyllä trimmaa keskenään ainakaan omasta mielestäni.  Jos haluaa rahaa nopeasti ja helposti, niin kannattaa mieluummin kokeilla pokeria ja vedonlyöntiä. :lol:

Itse heitin kaikki osakkeet hiiteen, (lukuunottamatta yhtä sisäistä kusetusta, jolla järjetön tuotto) ja aloin käyttämään masseja mieluummin sijoitusasuntoihin. Huomattavasti kannattavampaa ollut kuin pelleillä muutamien eurojen takia. Osakkeisiin pitäis kerralla pystyä heittämään miljoonan, että sais jotain järkevää tuottoa. Joku satanen tai tai parhaimmillaan muutama tonni vuodessa ei oikein kiinnosta. Ja monet kikkailee ihan muutamien kymppien takia. Ei se ole rikastumista, vaan penneillä leikkimistä. Varsinkin nuo rahastot on täysin läppä. Pulloja keräämälläkin tienaa enemmän. Onhan tuossa plussana se, että ihan hauskaa puuhaa seurailla onko joku noussut vai laskenut prosentin pari. Jos hyvä tuuri käy, niin montakin prosenttia. Lisäksi voi lesota, että omistaa osakesalkun.

Toisaalta jos on joku sijoittajaguru GBA, niin varmaan vetelee muutaman satatonnia vuodessa ja elelee omalla saarella palmun alla poltellen sikareita. Muille sellaista pientä kivaa puuhasteltavaa.


tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #47 : 10.02.2017 12:22 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili Joo tuskimpa näillä rahoilla rikastumaan pääsee mitä itsellä on varaa laittaa osakkeisiin. Mutta Itse pidän tätä lähinnä säästö keinona ja siinä samalla harrastuksena. Sitä kun on koko elämänsä pistää aina vähän sivuun jollekkin tilille, mutta kun (ei jos, vaan kun) rahat loppuu kesken kuukauden, rahat tulee nopeasti takaisin sieltä ns. säästötililtä. Mutta nyt kun on itse laittanut aina hiukan osaketilille rahaa ja syksyllä tuli laitettua ihan vakio summa menemään automaattisesti, lähentelee summa jo paria tonnia. Tätä on tullut tehtyä... vajaa 1,5 vuotta nyt. Ja voisin kuvitella että tulevaisuudessa tulen laittamaan sinne vielä enemmän per kuukausi. Joten hitaasti pieniä summia säästöön, mutta paremmin kuitenkin kuin tilille hautumaan siksi aikaa että loppukuussa se häviää sieltä. Jos nyt saisi muutamassa vuodessa sinne 10t€, niin olisi ihan ok tahdissa. Riippuen nyt koska se osakkeiden romahdus tulee... Siihen tosin pitäisi säästää pääomaa :)

Sijoitusasunnot on yksi mitä on tullut myös harkittua. Mutta se on niin omalajinsa, että vielä ei ole tullut lähdettyä siihen. Lisäksi tämä vaatisi ymmärtääkseni vähän turhan suuria summia mun budjetille, niin se tuskin vielä onnistuisikaan.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #48 : 10.02.2017 13:10 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 939 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Itse leikkinyt vähän Nordnetissä, mutta vähän samoilla linjoilla TK:n kanssa. Leikkimistähän se on. Tietty pitkällä aikavälillä siellä voi vähän jo säästämisen ohessa saada takaisin. Päätin kuitenkin siirtyä passiiviseen säästämiseen. Norwegianbank tarjosi säästötilille 1,75% korkoa, joten sillä mennään nyt.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #49 : 11.02.2017 12:43 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Sijoittaminen ja kuinka saada rahaa nopeasti ja helposti ei oikein kyllä trimmaa keskenään ainakaan omasta mielestäni.  Jos haluaa rahaa nopeasti ja helposti, niin kannattaa mieluummin kokeilla pokeria ja vedonlyöntiä. :lol:

Ketjun otsikko nyt on mitä on. En itse kiinnostunut sijoittamisesta nopea rikastuminen mielessä. Vaatimattomilla tuloillani on tarkoitus tehdä elämästä helpompaa myöhemmässä vaiheessa elinkaarta.


Lainaus
Osakkeisiin pitäis kerralla pystyä heittämään miljoonan, että sais jotain järkevää tuottoa. Joku satanen tai tai parhaimmillaan muutama tonni vuodessa ei oikein kiinnosta. Ja monet kikkailee ihan muutamien kymppien takia. Ei se ole rikastumista, vaan penneillä leikkimistä. Varsinkin nuo rahastot on täysin läppä. Pulloja keräämälläkin tienaa enemmän. Onhan tuossa plussana se, että ihan hauskaa puuhaa seurailla onko joku noussut vai laskenut prosentin pari. Jos hyvä tuuri käy, niin montakin prosenttia. Lisäksi voi lesota, että omistaa osakesalkun.

Muutama tonni vuodessa ei ole mielestäni kyllä huonosti. Muutaman tonnin kun uudelleensijoittaa joka vuosi, niin aikanaan ne muutama tonnia voi olla jo kymppitonni vuodessa. Lumipallo saa massaa ja vauhti kiihtyy. Tullaan kyllä varmaan niin eri lähtökohdista tähän sijoitushommaan. Puhut itse sijoitusasunnoista samalla kun asun itse vielä vuokralla. Asuntosäästäminen kyllä työn alla.

Ei osakesalkkua omisteta kyllä pelkän lesoilun vuoksi. Täysin varteenotettava säästämismuoto, jos tietää mitä tekee. En nyt väitä olevani mikään sijoitusguru, mutta maltti on valttia. Sillä olen pärjännyt pitkälle ja tuottoprosentti on hyvä. Pitäkää pää kylmänä kun kurssit laskevat. Varsinkin Brexit, pressanvaalit yms ovat hyviä hetkiä ostaa. Jengi myy ihan paniikissa, ja silloin on oikea hetki ostaa. Tässä on jo muutama vuosi puhuttu tulevasta pörssikuplasta. Mulle on ihan sama, sulaako salkun arvosta vaikka 75%. Käteiskassa odottaa sitä päivää. Jos ja kun nousu taas koittaa, myös niiden vanhojen osakkeiden arvo palautuu. Pian on jo 10 vuotta talouskriisin alusta. Silloin kun olisi sijoittanut, niin aika hyville tuotoille olisi päässyt. Voi tietysti olla, että samanlaista laskua ei tule vielä pitkään aikaan, mutta sillä välin jatkan kyllä sijoittamista säännöllisesti nauttien kasvavasta osinkovirrasta. Jos se romahdus joku päivä koittaa, saa siihen aikaan ostetuilla osakkeilla laskettua osakkeidensa keskihintaa aika paljon alemmas.


Lainaus
Toisaalta jos on joku sijoittajaguru GBA, niin varmaan vetelee muutaman satatonnia vuodessa ja elelee omalla saarella palmun alla poltellen sikareita. Muille sellaista pientä kivaa puuhasteltavaa.

Ihmeellinen asenne sulla kyllä. Luultavasti astuin tässä miinaan ja TK naureskelee ruudun toisella puolella, mutta samapa se.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #50 : 12.02.2017 11:37 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 913 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tulipas tehtyä hyvä sijoitus. Nokia ostaa Comptelin 28.8% preemiolla. Meikälle tulee tällä yhtälöllä reilun 50% tuotto sijoituksesta. Ihan mukavasti, vaikka harmittaakin että ei ole ollut pokkaa pistää tähän enempää kuin reilu 400€. Verkkokauppa.comin osakkeissakin on ollut pitkään myyntinappi lähellä, mutta ei ole tullut vaan myytyä. Olisi voinut heittää nekin Compteliin. Mutta, eihän näitä ikinä jälkikäteen pitkään kannata miettiä. Muuten kuin ottamalla oppia tietysti.

Mutta hieno fiilis. Nyt täytyy vaan odotella rauhassa hetki, jos tulisikin parempia tarjouksia :) Vaikka Comptel kyllä suositteleekin hyväksymään tarjouksen.

GBA:lle muuten kysymys (käytän siis röyhkeästi hyväkseni GBAn palveluita ilmaiseksi): Arvopaperi kertoo että "Tarjousaika alkaa 27. helmikuuta ja kestää neljä viikkoa." Voiko jokin "skenaario" vetää maton sijoittajan alta, että tarjous kaatuisikin ennen tuota 4vkon takarajaa?

Hieno sijoitus!

Tarjous voi kaatua, esim. "tarjous on pätevästi hyväksytty sellaisten osakkeiden osalta, jotka vastaavat yhdessä Tarjouksentekijän tai Nokian muuten hankkimien osakkeiden kanssa yli yhdeksänkymmentä prosenttia (90%) Comptelin liikkeeseen laskemista osakkeista ja äänistä täysi laimennusvaikutus huomioon ottaen ja osakeyhtiölain 18 luvun 1 pykälän mukaisesti laskettuna;" Eli voi hyvin olla, että riittävän moni ei tuota tarjousta hyväksy, jolloin tarjous ei mene läpi. Tämä olisi sulle toki hyvä asia, koska luultavasti Nokia tai kilpailija tekisi suuremman tarjouksen tämän jälkeen. Eihän kukaan ensin tarjoa top pricea, vaan aloittaa tarjouksella. Toisaalta on tossa jo ihan hyvä preemio, joten ihmettelen jos ei mene läpi.

despire, halvin paikka ostaa indeksirahastoja on luultavasti omasta pankista . Ei noilla osakekaupankäyntikuluillla ole juuri eroa Nordnetin ja tavallisten pankkien välillä. Puhutaan jostain prosenttien kymmenyksistä, eli eurosta sinne tai tänne kun teet sen 1000e oston. Sinänsä jos haluaa päästä mahdollisimman pienillä kuluilla, niin Nordnetin superrahastothan on täysin kuluttomia sisäänheittotuotteita. Piensijoittajalle ihan älyttömän hyvä diili.

Pelkästään kulujen perusteella ei toki mitään kannata ostaa, vaan pyrkiä myös ymmärtämään mihin rahastot sijoittavat ja millä edulliset kulut on saatu aikaiseksi. Monesti halvimmat indeksirahastot ovat ns. swap -rahastoja, joissa et fyysisesti omista oikeasti mitään ja jos vastapuoli joutuu maksuvaikeuksiin, niin siinäpähän olet ETF:n kanssa itku kurkussa. Harvinaista, mutta suosittelen aina pyrkimään ymmärtämään mahdollisimman hyvin mihin sijoittaa. Lisäksi kannattaa katsoa trackia, eli miten rahastonhoitaja on suoriutunut aiemmin. Yksikin Warren Buffet on nakuttanut Berkshire Hathawaylla yli 20% vuosituottoa vuodesta toiseen. Väittävät ettei indeksiä voi biitata, mutta hyvin voi. Varsinkin jos itse valikoi salkkuunsa osakkeita joita kukaan suuri peluri ei seuraa (small cap -osakkeet). Tavalliselle osakesäästäjälle indeksirahastot ovat toki ihan hyvä vaihtoehto.

Jayeizhille ja muille vielä ulkomaille sijoittamisesta. Suorat osakesijoitukset ovat luultavasti melko kulutehottomia, koska summat joilla ostatte yhtiöitä eivät ole suuria, mutta kulut ovat. Ulkomaisten osinkojen kanssa saa kikkailla verotoimiston kanssa. Eli ulkomaille mieluusti rahastojen kautta, jotka ovat muutenkin osinkotehokkaita sijoittaen osingot uudelleen yhtiöihin automaattisesti.

MasterTK on siinä oikeassa, että raha tulee rahan luo. Siinä onko asuntosijoittaminen tuottavampaa kuin osakesijoittaminen on tietenkin tapauskohtaista. Asuntosijoittamisen etu on vipu. Saat 15k käsirahalla 150ke lainan, eli sulla on sijoituksessa vipua 135 000e ja korko on nykymarkkinoilla olematon. Painotan sanaa nykymarkkinoilla. Eivät korot loputtomiin ole nollassa. Tulee vielä päivä jolloin ne ovat taas 15% ja silloin ihmiset hyppivät kerrostaloista pää edelle asfalttiin, kuten 90-luvulla. Eli kuten sijoittamisessa muutenkin, pitäkää riskit mielessä ja omalla kohdalla kohtuudessa. Asuntosijoittamisessa kannattaa pitää myös silmät tarkkana, monesti tarjotaan kovia tuottoja, mutta kun laskeekin putkiremontit, tyhjät vuokrakuukaudet ja lainanhoitokulut päälle, niin ei päästäkään samaan mitä luvattiin. Asuntosijoittamisessa, kun muussakin sijoittamisessa ei saa tunteilla. Päätökset pitää tehdä puhtaasti taskulaskimella ja laskea auki kaikki kulut. Tuossakin busineksessa on helvetisti ihmisiä ja hyvien kohteiden löytäminen vaatii työtä ja tuuria. Riittää myös kun kämmää kerran jonkun hometalon itselleen, niin muiden kohteiden tuotot on kuopattu useaksi vuodeksi. Sama toki osakesijoittamisessa.

Osakesijoittamisessa aika on paras kaveri. Korkoa korolle efektiä ei turhaa sanota maailman kahdeksanneksi ihmeeksi. Jos nyt laitat 200e/kk sijoituksiin on sulla 20v päästä 7% tuotolla yli 100 000e ja eläkepäivillä 40v päästä 0,5 megaa. Ei miljonääri, mutta varmasti mukava elämä. Miljonääriksikin on mahdollista päästä kun nostaa sijoittamisen asetetta, mutta onko se siten sen arvoista? En tiedä, mutta nykyinen eläkesysteemi tulee romahtamaan ellei uutta Nokiaa keksitä. Tällöin on hyvin tärkeää, että niitä omiakin säästöjä löytyy jotta ei tarvitse pettuleipää järsiä ja miettiä olisiko sittenkin voinut pistää pari hunttia kuukaudessa jemmaan. Tää on todella surullista huomata omassa työssä, kun mummoilla ja papparaisilla on pikavipit menossa kun ei ole rahaa laskuihin ja ruokaan. Se mikä on ilo huomata, että laudalla ihmiset on tajunneet sijoittamisen ja säästämisen tärkeyden.

Kabanossilta paljon hyviä ajatuksia, olet selvästi sisäistänyt pitkäjänteisen sijoittamisen idean. Uskon, että toi kantaa hedelmää kauas. Jayeizh voisi ottaa tästä oppia ja ehkä lukaista jonkun perusopuksen arvosijoittamisesta. Sen verran tuuliviirinä tuntuu menevän noi suunnitelmat.  ;D


« Viimeksi muokattu: 12.02.2017 12:10 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #51 : 12.02.2017 17:38 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili
Kabanossilta paljon hyviä ajatuksia, olet selvästi sisäistänyt pitkäjänteisen sijoittamisen idean. Uskon, että toi kantaa hedelmää kauas. Jayeizh voisi ottaa tästä oppia ja ehkä lukaista jonkun perusopuksen arvosijoittamisesta. Sen verran tuuliviirinä tuntuu menevän noi suunnitelmat.  ;D
Sen tiedän että osakesijoittaminen on 10 vuoden projekti per ostokohde, vähintään 5 vuotta. Mutta tuo verkkokauppa.cominkin osake tuntuu menevän myös vähän kuin ns. tuuliviiri, jopa ilman sitä tuulta. Tosin en tiedä onko tässä nyt sinänsä mitään erikoista. Mutta tuossa jokunen aika sitten tajusin että oma salkku ei ole muutenkaan kovin riskitön (Nokia, Comptel, Verkkokauppa.com, Nixu), niin tarkoitus oli vaihtaa johonkin jossa olisi vähän parempi P/E -luku ja vakaampaa markkinaa. Eli jotain tukijalkaa. Tosin nyt jos/kun tuosta Comptelista saa sen useamman satasen uudelleen sijoitettavaksi, niin voi olla että verkkokauppa.comin pidänkin.

Ja kirja on itseasiassa hankittu :) Eli "Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen". Nyt pitäisi vaan saada aikaa ja silmiä sen lukemiseen...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #52 : 12.02.2017 18:12 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Kabanossilta paljon hyviä ajatuksia, olet selvästi sisäistänyt pitkäjänteisen sijoittamisen idean. Uskon, että toi kantaa hedelmää kauas.

Kiitos!  :) Niin uskon minäkin. Paljon olen asiasta lukenut ja imenyt tietoa, ja nimenomaan tuo pitkäjänteinen sijoittaminen on jotenkin tuntunut omalta jutulta. Myös Nordnetin podcastia olen kuunnellut. Kannattaa muidenkin kuunnella.

Mitä tulee JayeizHin Verkkokauppa.comin osakekurssin ihmettelyyn: ei tuollaisilla kannata vaivata liikaa päätään. Varsinkin lyhyellä aikavälillä massat reagoivat todella oudosti, mikä saa kurssit toisinaan liikkumaan ihan eri tavalla kuin voisi luulla. Aika korjaa kyllä tuollaiset kyllä sille tasolle, mihin ne kuuluvat.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #53 : 12.02.2017 23:40 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Joo, siis tottakai sijoittaminen on järkevää ja se onkin vähän kuin fiksumpaa säästämistä. Lähinnä lähdin vaan heittämään viestiä puolittain läpällä, koska aika moni kuvittelee oikeasti rikastuvansa sijoittamalla nopeasti, vaikka ketjun otsikko olisikin heitetty vaan vitsillä. Tai no onhan sekin mahdollista hyvällä tiedolla ja tuurilla joskus, mutta käytännössä useimmille lähinnä pitkäjänteistä säästämistä normaalia korkeammilla koroilla.

Tästä pääsiskin asiaan, joka kiinnostaisi minua paljon enemmän kuin pelkkä sijoittaminen. Miten ja millä tavoin rikastua oikeasti ja kunnolla jopa Suomen kaltaisessa persereiässä, jossa verokarhu repii kaiken mahdollisen. Varsinkin netti mahdollistaa nykyään niin paljon kaikenlaisia passiivisia tulonlähteitä, että vain mielikuvitus rajana. Sijoittaminen on yksi tapa kerryttää varallisuutta taustalla, mutta ainakin omaan makuuni aivan liian hidasta ja tehotonta sellaisenaan, kuten myös kiinteistöhommelit. Satatonnia 20 vuodessa ei ole yhtään mitään, mutta jos sellaisen saisi esim. parissa kolmessa vuodessa passiivisesti, niin aletaan puhua jo asiaa ja tuo on se tavoite mihin itse pyrin.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #54 : 13.02.2017 14:49 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili Olethan TK itsekin puhunut että se firman perustaminen on se mikä kannattaa tehdä. Eli tehdään firma ja myydään se. Ja sitten tehdään seuraava ja myydään se. Kun on myynyt kolme yritystä, pitäisi olla jo aika hyvin pääomaa osakesijoittamisella elämiseen. Toki tämä voi vaatia useamman kuin sen kolme yritystä.

Yrityksen perustaminen on toki aina työlästä ja vaatii 1,5 elämää. Tai ainakin yrittäjien puheiden perusteella. Lopulta olen kyllä tullut itsekin siihen tulokseen, että ideoita on joka puolella, mutta se toteutus on se mikä ratkaisee. Ensimmäisimpänä tietysti se että edes ottaa asioista selvää ja ottaa sen ensiaskeleen, mutta myös se että puskee sen harmaan kiven, eli alkuvaikeuksien läpi. Ja tämän jälkeen osaa vielä pitää narut käsissä ja hoitaa tuotteen laadulla perille. Se ei ole helppoa, mutta siellä se rikkaus on. Ja mitä aikaisemmin tämän aloittaa, sitä varvemmin perille pääsee. Eniten on toki kiinni priorisoinnista, että se firma on se mikä saa sen ajan mikä jaettavissa on ja vielä vähän päälle.
Suomessa tätä tosin vielä hankaloittaa se, että täällä on joku ihme tabu olla epäonnistunut yrittäjä. Jos kaverilla on ollut firma joka on mennyt nurin heti on asenne, että kaveri ei osaa, piste. Harva ajattelee että tällä kaverilla on yrittäjyydestä kokemusta ja tietää joitain sudenkuoppia, kun on todennäköisesti jopa kokenut jotain niistä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #55 : 13.02.2017 15:02 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Yrittäminen on mielentila. Jos se yhtään hirvittää, niin tietää vältellä. Palkkatyöllä ei rikastuta, mutta vähemmän siellä myös koetaan hermoromahduksia.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #56 : 07.04.2017 12:39 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili Joko täällä porukka odottaa romahdusta vai onko käteisvarat kuten ennenkin? Tuli tuossa juuri Comptelista saadut rahat sijoitustilille, niin nyt voisi laittaa useamman satasen kiinni jonnekin. Toki ajallisenakin hajautuksena. Mutta mietityttää nuo hinnat. Oikeasti p/e luvut huitelee suht korkealla, taisi olla keskiarvo yli 20. Kasvu pitäisi olla aika reipasta jos näihin luottaa. Ulkomaille, varsinkaan jenkkeihin sijoittamista en ole edes harkinnut. Jenkeissä on vielä kalliimpaa.

Onko kukaan tehnyt löytöjä? Caverion oli jokin aika sitten tähtäimessä, mutta tuntuu että senkin hintaan on jo lisätty hyvin odotuksiakin, joten ei ehkä paras kohde. Huhtamäki on alkanut kiinnostaa koko ajan enemmän. Osingon irtomisen jälkeen tippunut hiukan alemmas, P/E luku alle 20 ja Jenkkien protektionismikin näyttää jäävän vähän pienemmäksi mitä alunperin olisi voinut kuvitella. Tai nyt on ainakin ollut hiljaista... Muutenkin kartonki on mielestäni tulevaisuuden ala. Sijoittaminen koko toimitusketjuun tuskin olisi huono päätös. Metsä boardia jo löytyy hiukan, ja sitäkin piti ottaa hiukan lisää, mutta senkin hinta noussu ihan turhan korkealle. Vaikka pakko sitä on kai ostaa vaikka hinta ei tippuisi. Sen verran lupaavalta kuulostaa tämä vuosi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #57 : 07.04.2017 12:53 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Satasista jos puhutaan niin mieluummin laitan tuplapottiin kuin sijoittaisin.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #58 : 07.04.2017 13:11 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili
Satasista jos puhutaan niin mieluummin laitan tuplapottiin kuin sijoittaisin.
Anna palaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #59 : 07.04.2017 14:05 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili No kunhan vitsailin. Hyvä se on jos jaksaa tutkia noita kohteita. Itsellä on säästöt ja lainat kiinni työpaikassa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 15
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines