Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 15
Tulostusversio
Aihe: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy?  (Luettu 168649 kertaa)
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #210 : 27.12.2019 20:56 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Ajoittaminen on mahdotonta, joten parempi laittaa fyrkat indekseihin eikä tarvitse vaivata mieltään yksittäisen firman kurssin kehityksellä. Kyllä se on mukavampi tyytyä tasaisen voiton jauhamiseen.
N
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #211 : 27.12.2019 22:50 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Minkäs firman indeksirahastoihin porukka nykyään sijoittaa? Lähinnä, että kenellä on (tällä hetkellä) halvimmat pl. Nordnetin ilmaiset?
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #212 : 28.12.2019 13:13 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Minkäs firman indeksirahastoihin porukka nykyään sijoittaa? Lähinnä, että kenellä on (tällä hetkellä) halvimmat pl. Nordnetin ilmaiset?

Muistaakseni pienimmät kulut on tällä hetkellä The Vanguard S&P 500 ETF (VOO), jossa on 0.03% juoksevat kulut.

Toisin kuin Melfice_ tuossa väitti ajoittaminen ei ole mahdotonta. Suurimmalle osalle sijoittajista jonkun järkevän indeksin seuraaminen lienee tehokkain vaihtoehto sijoittamiseen, koska osaamista ei löydy, eikä tarvitse käyttää omaa aikaa asiaan. Silti indeksisijoittaminen on aina aktiivista sijoittamista, jossa valitaan aktiivisesti joku tietty osakeryhmä johon sijoitetaan sokkona välittämättä osakkeiden hinnoista. Esim. tuo despon nimeämä Nordnetin superrahasto. Se sijoittaa sokkona niin Nokiaan, kuin muihinkin 25 suurimpaan Helsingin pörssin yhtiöön välittämättä siitä mikä näiden firmojen taloudellinen tilanne on. Eli jos nyt suomalaiset saisivat psykoosin ja ostaisivat jonkun Rovion sinne top 25:n niin rahasto ostaisi sitäkin koska sen sääntöihin näin kuuluu. Kuulostaako strategialta jonka voittaminen on mahdotonta?

Indeksisijoittaminen on nykyään suositumpaa kuin mikään muu sijoittamisen muoto ja se on tehnyt siitä vuosi vuodelta epätehokkaampaa. Mietitäänpä tilannetta jossa 100% sijoittajista sijoittaisi indeksiin? Hinnat eivät enää liikkuisi mihinkään, tehokas hinnanmuodostus loppuisi. Siksi nykyinen ideksisijoitushuuma antaa aktiiviselle sijoittajalle uusia mahdollisuuksia löytää tuottoa. Helppoa tämä ei ole, laji kuin laji, ainoastaan parhaat pärjäävät. Piensijoittajalla tässä pelissä on suuri etu siinä, etteivät suuret hait ole kiinnostuneita pienistä yhtiöistä. Esim. joku lilliputti Honkarakenne, arvoa vaivaiset 25 miljoonaa. Honkarakenteen on huomattavasti helpompi tuplata markkina-arvonsa kuin jonkun Applen, joka on jo mammuttimainen yritys ja jota kaikki suuret pelurit seuraavat. Huom. tämä ei ole mikään suositus ostaa nyt Honkarakennetta.  :)

Indeksisijoittaminen on myös johtanut "kuplaan" suuryritysten hinnoissa, koska indeksit ostavat kuukausittain automaattisesti näitä yrityksiä huolimatta mikä niiden hinta on. Eli rahaa pumpataan sokkona suurimpiin, pienempien yritysten kaupankäynnin ollen passiivisempaa. The Big Short’s Michael Burry Explains Why Index Funds Are Like Subprime CDOs

Silti, mikäli aikaa eikä halua markkinoiden seuraamiseen ole, niin kyllä rahastot ovat yleisesti ottaen paras vaihtoehto suurimmalle osalle tavallisista säästäjistä & sijoittajista.  :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #213 : 29.12.2019 13:25 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Vanguard on tuttu, mutta eikö kyseessä ole jenkkifirma? Mitä kautta pystyy sijoittamaan heidän rahastoihinsa Suomesta käsin?
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #214 : 29.12.2019 17:54 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Vanguard on tuttu, mutta eikö kyseessä ole jenkkifirma? Mitä kautta pystyy sijoittamaan heidän rahastoihinsa Suomesta käsin?

Sinänsä sillä ei ole väliä onko firma jenkeissä vai, pääasia että tuotteen tiedot löytyy myös suomeksi. Vanguardilla tosiaan ei taida olla kiinnostusta tarjota suomen markkinalle näitä tuotteitaan, mutta maailman suurin varainhoitotalo Blackrock tarjoaa kyllä valikoimansa myös suomeen.

Esim. toi SP500 ja vuosikulu 0,07%

https://www.blackrock.com/fi/yksityinen-sijoittaja?switchLocale=y&siteEntryPassthrough=true
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #215 : 12.01.2020 16:52 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Viime aikojen pohdintoja:

Pokemon Go pamautti uudet enkat ja liikevaihtoa kertyi kevyet 900 megaa. Harmi, ettei Nianticin osake ole julkisesti noteerattu. Myös Next Games listalla kuudentena.

Näyttäisi siltä, että vaikka Pokemonin Go:n huuma muka meni ohi, niin Pokemon on onnistunut pitämään oikeat pelaajat mukana. Eli maksavat asiakkaat. Next Gamesilla sen sijaan on nyt viimeiset hetket näyttää onko siitä mihinkään. Stranger Things lisenssi on kuin lottovoitto firmalle ja jos siitä ei onnistu tekemään firman pelastajaa, niin vaikea nähdä mistä se tulee. Nyt firma on ollut käytännössä uuni, joka on polttanut sijoittajien rahat. Vaikea nähdä silti, miten tuossa onnistuvat. Niantic on onnistunut tekemään Harry Potter lisenssilläkin vain pennosia, vaikka se on suurempi juttu maailmassa kuin Pokemon. Itse pelin laadustahan se on lopulta kiinni.

Tesla on noussut kuin raketti melkein 200% vuodessa ja on nyt arvokkaampi kuin Ford ja GM yhteensä. Kabanossilla lienee jo Tesla Truck pihassa. Shorttaajilla on olleet näpit tulessa ja muillakin epäilijöillä hattu täynnä paskaa. 8) Pystyykö Tesla lunastamaan sijoittajien odotukset, vai nähdäänkö massiivinen meltdown? Se jää nähtäväksi. Autoala on tullut isosti ylös pohjista muutenkin ja omat ennustukset vuoden takaa ovat osuneet nappiin. Yli 30% tuotto maistuu isosti. Tässä on vuodelle 2020 myös yksi potentiaalinen profitin kohde. Teslan etumatka sähköautoissa tuskin on ikuinen.

Thyssenkruppin osake on pyörinyt suurin piirtein samassa kokoajan, puljun market cap 7-8 yaardin välissä. Uusin Financial Times ennustaa hissien hinnaksi jo 20 miljardia (dollaria). Saas nähdä meneekö oma veto oikein ja tästä voisi vuodelle 2020 tulla rahastus. Riippuu ja roikkuu monesta kohtaa, voi tulla näpeille myös mikäli kauppaa ei saada maaliin kommunistisen EU:n laittaessa kapuloita rattaisiin.

Kannabisosakkeet tulivat todella rajusti alas 2019 ja täytyy kiittää kristallipalloa, että myin suurimman osan näistä ATH hinnoissa kesällä. Yhdestä tuli yli 30% turskat, mutta kokonaisuutena voitollinen treidi. Nyt onkin uusien ostojen aika. Vaikea sanoa mikä noista kanadan pössyfirmoista jää henkiin, mutta pudotuspelit on nyt menossa ja katsotaan kellä kestää kassa. Ennustan useiden pienten toimijoiden joutuvan yrityskaupan tai konkurssin kohteeksi 2020. Lasku on myös jatkunut alkuvuodesta ja jos koko markkina laskee, niin vaikea sieltä on yhden ponnistaa plussalle. Missä kohtaa on pohjat? Tiedä siitä, mutta 2020 nämä palaavat kyllä salkkuun jossain vaiheessa. Pitkässä juoksussa on kumminkin hyvin selvää, että lääke- ja viihdekäyttö lisääntyy. Lisäksi yksikään firma ei enää ole kuplahinnoissa kuten vuonna 2019.

Osakesäästötilistä tuli lopulta hieman floppi. Pitkäaikaiselle sijoittajalle se ei tarjoa hankintameno-olettaman suomaa hyötyä leikata verotettavia voittoja. Jäänee siis tavallisten pulliaisten treidausleluksi. Tämä on sinänsä huolestuttavaa, että juuri sitä vähiten sijoittamisesta tietävää porukkaa rohkaistaan aktiiviseen kaupankäyntiin. Ennustankin tässä käyvän suuressa kuvassa niin, että nyt markkinan huipulla ostellaan ja kun rytinä alkaa poistuu sijoittaja myös markkinoilta yhtä nopeasti kuin on sinne tullutkin ja historia toistaa itseään. Teknohuuman aikaan 2001 useampi peruna aloitti sijoittamisen ja sitten seuraavat 20 vuotta itki kun "sijoittamisella vain häviää rahaa". Sama tulee toistumaan, sanokaa minun sanoneen. Muuten toki positiivista nähdä "kansankapitalismin" nousua.

Markkinat tekevät jatkuvasti uusia ennätyksiä - vain ja ainoastaan koska keskuspankit pumppaavat rahaa markkinoille. Firmojen tulokset selittävät noususta vain 8%. Esimerkiksi SP500:n viime vuoden noususta 92% tuli FED:n rahaprintteristä Morgan Stanleyn mukaan. Tulevat vaalit tulevat myös määrittelemään varsinkin yhdysvaltain pörssien elämän vuonna 2020. Mikäli Donald J. Trump vie vaalit pörssi jatkaa mahdollisesti nousuaan, mikäli demokraatit voittavat veroleikkaukset perutaan ja pörssi ottaa ehkä isosti damagea. Tämä voisi olla jopa ihan tervettäkin. Zero Hegde on kirjoittanut aiheesta hyvän artikkelin.

Mitä siis tehdään 2020? Samaa kuin 2019, eli ostetaan halvalla ja myydään kalliilla.  :lol:

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #216 : 12.01.2020 18:14 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Itse odotan hetken vielä Teslan kanssa ja koitan shorttailla sitä. Ehkä seuraaviin vaaleihin saakka, mutta pitää seurailla. Ollut pelkässä nousussa eikä kertaakaan mitään korjaavaa liikettä alaspäin. Jotkut idiootit alkoivat shorttailemaan jo vajaa vuosi sitten, vaikka aika ei ollut selvästikään kypsä. Odotan että hinta nousee tuohon seuraavan kerran hinnan trendlinen rajaa ja kokeilen sitten. Jos jotain olen oppinut tässä vuosien varrella, niin rahaa voi takoa molempiin suuntiin.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #217 : 12.01.2020 19:35 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Itse odotan hetken vielä Teslan kanssa ja koitan shorttailla sitä. Ehkä seuraaviin vaaleihin saakka, mutta pitää seurailla. Ollut pelkässä nousussa eikä kertaakaan mitään korjaavaa liikettä alaspäin. Jotkut idiootit alkoivat shorttailemaan jo vajaa vuosi sitten, vaikka aika ei ollut selvästikään kypsä. Odotan että hinta nousee tuohon seuraavan kerran hinnan trendlinen rajaa ja kokeilen sitten. Jos jotain olen oppinut tässä vuosien varrella, niin rahaa voi takoa molempiin suuntiin.

Noo kukaan ei ole niin viisas kuin jälkiviisas.  ;)

Onhan tuossa ollut useita paikkoja hyville shorteille ja ammattilaiset on näistä isoja rahoja napanneet. Vasta loppuvuodesta Tesla alkoi keulimaan isosti ja siinäkin on muutama tipahdus näkynyt, joita uutisia shorttailevat ammattilaiset ovat hyödyntäneet.


Molempiin suuntiin tosiaan massia voi tehdä ja menettää. Shortatessa varsinkin. Osa tosta noususta selittyy juurikin shorteilla, jotka on ostaneet osakkeet kiinni.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #218 : 18.01.2020 17:05 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Hankintameno-olettaman puuttuminen ei pilaa osakesäästötiliä – katso laskelma

Hyvä artikkeli, joka puolustaa osakesäästötilin korkoa korolle efektiä, vaikka hankintamenon puuttumista on paljon nyt kritisoitu.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #219 : 23.01.2020 15:12 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Mitä laudan sijoittajat ovat mieltä noista Nordnetin superrahastoista? Niissähän on siis vain pohjoismaisia osakkeita tarjolla maittain rajattuna. Jos sinne dumppais merkittävän osan salkusta tarkoittaisi se ilmeisesti melko suppeaa hajautusta. Noissa ei myöskään ole velkakirjoja. Miten iso riskikerroin on pyöriä vain pohjoismaissa? Näissähän houkuttaa tietenkin kuluttomuus, mutta arveluttaa juuri aiemmin mainittu sopuliefekti, kun kaikki ostavat tasaisesti samoja osakkeita.  

Jos tätä vertaa vaikka oman pankkini "indeksirahastoon", niin niissä voi säätää osakkeiden ja velan suhdetta sekä tietenkin valita rahaston, jossa on vaikka jenkkien osakkeita. Ja toki joku Jörgeni tanskasta "hoitaa" tiliä ja imee sen 0,5% kuluja.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #220 : 25.02.2020 13:57 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Menny taas täysin päin persettä ajoitukset ostoissa ja myynneissä tänä vuonna ja nykytilanne vaan korostaa sitä. Pörssissä menossa kunnon ale ja meikäläisellä oli käteistä muutama hassu satanen. Vittu sentä. Kohta on pakko lopettaa pörssin seuraaminen ja jättää rahat patjan alle tai ostaa sokeana jotain indeksiä, kun pörssin seuraamisen ja sijoittamisen yhteisvaikutuksesta jää aina paskan maku suuhun.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #221 : 28.02.2020 22:14 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Menny taas täysin päin persettä ajoitukset ostoissa ja myynneissä tänä vuonna ja nykytilanne vaan korostaa sitä. Pörssissä menossa kunnon ale ja meikäläisellä oli käteistä muutama hassu satanen. Vittu sentä. Kohta on pakko lopettaa pörssin seuraaminen ja jättää rahat patjan alle tai ostaa sokeana jotain indeksiä, kun pörssin seuraamisen ja sijoittamisen yhteisvaikutuksesta jää aina paskan maku suuhun.

Ei kannata olla liian itsekriittinen olla noiden suhteen. Korona oli ns. musta joutsen jonka näkemistä ei voinut nähdä. Nykyinen tilanne on hyvä muistutus pelin luonteesta, jossa varallisuus siirtyy kärsimättömien sijoittajien taskuista kärsivällisten taskuihin. Joskus se aika voi tosin olla todella pitkä. Esimerkiksi vuoden 1929 pörssiromahduksesta pääsi omilleen parissa vuosikymmenessä. Tämä toki jos harrasti vain buy once and forget strategiaa. Siksi on äärimmäisen tärkeää olla ostolaidassa pitkäjänteisesti, tämä takaa keskiarvotuottoon käsiksi pääsemisen.

Omakin salkku on tältä vuodelta ihan vitun isosti pakkasella ja luonnollinen fiilis on "nyt mä myyn ja palaan sitten markkinoille kun alkaa nousukausi". Tätä tunnetta vastaan pitää taistella. Osakesäästäminen on systemaattista järkihommaa, jota tehdään vuosikymmenten aikajänteellä.

Thyssenin treidi oli itselläkin sysipaska. Thyssen sai koko Euroopan historian suurimman private equityn tekemän kaupan 17.2 miljardilla eurolla, kun yrityksen pörssiarvo on alle 6 miljardia euroa. Mitä sanoivat sijoittajat? Osake laski 5% seuraavana päivänä, koska korona. Aina oikeat päätelmät eivät johda "oikeaan" lopputulokseen, eikä "aliarvostus" välttämättä purkaudu.

Pössyfirmoista on pahin kupla puhjennut jo ja nyt on death match menossa. Jos pitäisi nyt jotain pössyä ostaa, ostaisin suurimpia joissa on tupakkayhtiöt takana tuomassa kassaa tarvittaessa. Korona vielä auttaa pulkkamäkeä ja tänäänkin nähtiin 10-20% tipahduksia.

Global Times (kiinalainen lehti) teki kyselyn kiinalaisille yrityksille ja 6% ilmoitti menevänsä konkurssiin koronan takia ja 60% tulee olemaan vaikeuksissa. Sinänsä virushan ei ole kovin vaarallinen niiden tietojen mukaan mitä mediassa on nyt esitetty, kuolleet ovat olleet jo muutenkin viimeistä vetäviä yksilöitä ja jonkun perussairauden murtamia. Toki epäilyttää miksi koko Kiina on karanteenissa, jos kyseessä on vain normaali flunssa. Twitterissä myös leviää hyvin kyseenalaisia videoita, joista voisi päätellä Wuhanissa olevan menossa joku holokausti 2.0. Kaikkea ei pidä uskoa mitä internetissä näkee ja kuulee. Talouteen tällä tulee olemaan lyhytaikaisesti hyvin merkittävä negatiivinen vaikutus, toimitusketjut ovat jo monelta osin katkenneet ja Applellakin on vaikeuksia valmistaa iPhonea. Globalisaation ihanuus nähdään siinä, että kun yksi osa kusee, niin koko keho menee tukkoon. USA:n antibiooteista valmistetaan 92% Kiinassa ja penisiliinistä 100%. Siinä voi alahuuli alkaa Texasissa väpättämään globalisaation rakastajilla.

Hongkongissa alettiin jo jakamaan helikopterirahaa, jokainen asukas sai 10 000 honkkarin dollaria lapaan ja pienet firmat saivat täyden valtiontakauksen lainoilleen. Tällä yritetään stimuloida taloutta, joka on totaalisen jumissa koronan takia.

Euroopassa EKP on yrittänyt samaa alentamalla korkoja, mutta kaikki raha on mennyt suoraan osakkeiden hintoihin, mikä taas ei auta taloutta paskaakaan. Tämä on johtanut valtaviin varallisuuseroihin omistavan luokan ja tavallisten pulliaisten välille. Asunnon, osakkeiden ja muun sijoitusomaisuuden omistajien varallisuus on kohonnut vuodesta toiseen finanssikriisin jälkeen ja tavallisen palkansaajan ostovoima on heikentynyt. Euroopassakin helikopterirahan jakaminen voisi olla tehokkaampi keino jakaa varallisuutta tasaisemmin.

Ei kukaan edes muista koko koronaa parin vuoden päästä, mutta sillä välin eletään varmasti hetken aikaa hyvin synkkiä aikoja. Inhimillinen tragedia tämä tulee olemaan suurelle määrää ihmisiä, ilmastonmuutoksen ja maapallon kannalta taas hyvä asia, kulutusjuhlat on hetken seis ja kriisin ansiosta Kiina on esimerkiksi kehittänyt valonnopeudella VR -laitteita ja etätyöskentelyä.

Everyone talks about buying when there is blood in the streets until they see red  8)


You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #222 : 10.03.2020 19:52 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Aikamoista hurlumheitä ollut. Mites jengillä kestää pää?  :P
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #223 : 10.03.2020 23:14 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili No kyllä pää sinänsä kestää vaikka ei varmasti pääse voitolle pariin vuoteen. Tullu kuukaudessa about 18% alas. Suurin osa tosin sellasia joiden kuvittelisin nousevan takaisin jollain aikataululla. SRV ja Nokia tietoisesti riskisimmät laput. SRV:n saattaa nielaista joku isompi, mutta tästä tuskin kovia tappioita tulisi, jos ollenkaan. Nokia on ihan arpaa. Tosin jos käteistä olisi, ostaisin Nokiaa lisää. Sen osien summa on vain sen verran kova, että tähän hintaan siitä saa varmasti jossain vaiheessa rahansa takaisin. Arpaa on että koska. Jos 5G menee penkin alle pahasti tai Korona aiheuttaa lisää suuria ongelmia, tiliä voi joutua odottelemaan 6G:hen asti tai sitten joku ostaa sen pois, jolloin tili olisi todennäköisesti selvästi pienempi.

Kai tässä tulee salkun päällä istuttua, keräillen samalla kymppejä tililtä sivuun jos pääsisi edes vähän hyödyntämään laskua.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #224 : 11.03.2020 08:33 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Oli melkoinen mäihä, etten lyöny kaikkia säästöjä sijoituksiin tammikuussa, niin kuin suunnittelin vaan hajautin ajallisesti. 20% sulaminen ois voinu jo harmittaa hetkellisesti. Nyt sitten onkin herkullinen tilanne, kun pääsee ostamaan näin jyrkkään alamäkeen.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #225 : 11.03.2020 09:11 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Rahat on pankissa ja opintolaina lyhenee automaattisesti. Ei tartte paljoa pään kestämisestä huolehtia.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #226 : 11.03.2020 09:20 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Pistäkää nuo rahanne mieluummin suojahuoneen rakentamiseen, säilykeruokiin ja kaasunaamareihin.

Ja ostan toki myös Animal Crossingin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #227 : 11.03.2020 11:01 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Itsekin sijoitin rahat aiemmin peleihin, mut niissä on aika karu noin 90% arvonlasku :b
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #228 : 11.03.2020 12:02 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Itsekin sijoitin rahat aiemmin peleihin, mut niissä on aika karu noin 90% arvonlasku :b

Ei kaikilla alustoilla... Varsinkin pienen printin fyysiset NS-pelit tulevat todennäköisesti nousemaan arvossa seuraavan kymmenen vuoden aikana.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #229 : 11.03.2020 12:31 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Itsekin sijoitin rahat aiemmin peleihin, mut niissä on aika karu noin 90% arvonlasku :b

Ei kaikilla alustoilla... Varsinkin pienen printin fyysiset NS-pelit tulevat todennäköisesti nousemaan arvossa seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Wii U pelien kohdalla näkyy mielestäni tämä remakejen/digiversioiden loputon marssi. Käsittääkseni esim Bayo 2 on suht harvinainen Wii U peli ja ei siitä 30 euroa enempää tarvitse maksaa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #230 : 11.03.2020 13:22 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Itsekin sijoitin rahat aiemmin peleihin, mut niissä on aika karu noin 90% arvonlasku :b

Ei kaikilla alustoilla... Varsinkin pienen printin fyysiset NS-pelit tulevat todennäköisesti nousemaan arvossa seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Wii U pelien kohdalla näkyy mielestäni tämä remakejen/digiversioiden loputon marssi. Käsittääkseni esim Bayo 2 on suht harvinainen Wii U peli ja ei siitä 30 euroa enempää tarvitse maksaa.

Joo, toki Nintendo-pelit, nuo elektronisen viihteen iPhonet, pitää aina vähän paremmin arvonsa, mutta aikamoista tyhjän arvan lottoa tuo on silti. Yhtä kulttimaineen ja kovan hinnan saavuttavaa peliä kohden kokoelmaan on varmasti kertynyt se 10-20 pilkkahintaan vajonnutta kappaletta.


Sen sijaan, hurahdin tuossa vähän monenlaiseen filmikuvaukseen, ja siihen liittyen hauskana anekdoottina: kun Polaroid meni nurin kymmenisen vuotta sitten ja kaikki filmivalmistus lopetettiin, olisi ehdottomasti kannattanut haalia nurkkiinsa kaikki pilkkahintaan/ilmaiseksi jaossa olleet kamerat - erityisesti lippulaivaklassikko SX-70. Meinaan niin sieltä tuli fanaattinen joukko vanhoja Polaroid-työntekijöitä ja laittoi tyhjästä filmituotannot uudestaan käyntiin, ja nyt nuo kamerat maksaa taas useita satoja kappaleelta.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #231 : 11.03.2020 23:19 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
No kyllä pää sinänsä kestää vaikka ei varmasti pääse voitolle pariin vuoteen. Tullu kuukaudessa about 18% alas. Suurin osa tosin sellasia joiden kuvittelisin nousevan takaisin jollain aikataululla. SRV ja Nokia tietoisesti riskisimmät laput. SRV:n saattaa nielaista joku isompi, mutta tästä tuskin kovia tappioita tulisi, jos ollenkaan. Nokia on ihan arpaa. Tosin jos käteistä olisi, ostaisin Nokiaa lisää. Sen osien summa on vain sen verran kova, että tähän hintaan siitä saa varmasti jossain vaiheessa rahansa takaisin. Arpaa on että koska. Jos 5G menee penkin alle pahasti tai Korona aiheuttaa lisää suuria ongelmia, tiliä voi joutua odottelemaan 6G:hen asti tai sitten joku ostaa sen pois, jolloin tili olisi todennäköisesti selvästi pienempi.

Kai tässä tulee salkun päällä istuttua, keräillen samalla kymppejä tililtä sivuun jos pääsisi edes vähän hyödyntämään laskua.

SRV:tä pakko kommentoida ja korostan et nää on vaan omia pohdintoja joiden perusteella ei pidä tehdä juuta eikä jaata, vaan tutkia asiat itse.

SRV teki 2019 tappiota 1.85e/osake, nykykurssi euron pinnassa. Talous kuralla, velkainen tase jossa 422 miljoonaa euroa velkaa josta korot juoksee kokoajan. Markkina-arvo enää 67 mil eur. Tiedotti myös kahden osakeannin järjestämisestä, eli omistajien taskulla pitäisi käydä.

Vaikea nähdä millä kilpailuedulla SRV haalisi projekteja ja kääntäisi suunnaan nettopositiiviseksi. Firma on tullut yli 75% 3v aikana alas eli mitään todisteita rahan suuremmasta takomisesta ei ole. Esim YIT:hen verrattuna PE luku on kokoajan ollut korkeampi. Kaikki on toki mahdollista, mutta mikäli korona vielä tässä lykkää seuraavaa rakennusbuumia vuodella tai kahdella eteenpäin niin vaikea nähdä positiivisia ajureita firman kurssille ainakaan seuraavan vuoden sisään. Toki mikäli käänne tapahtuu, niin onhan tuo jo melkoisen alas nuijittu. Toivotaan että investoinnit ja rakentaminen lähtee Suomessa uuteen nousuun  :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #232 : 12.03.2020 14:38 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Joo ei tuo SRV nyt suuria lupauksia anna. Mutta ei sinne paljoa ole vielä tippunutkaan. Tosin hiukan mietityttää jos myisi sen vähän mitä on ja ostaisi jotain tilalle. Ostopaikkoja kun on aika paljon.
Hiukan jopa hämmästyttää paniikki mikä on tullut. Ihan maailman lopun meininkiä. Toki tästä lovi tulee kasvuun, mutta ei esim. digitalisaatio tähän pysähdy. Meikäisenkin duunissa pikemminkin kysellään että jatkuuhan hommat vaikka joutuisikin tekemään toimiston ulkopuolella duunia, mikään ei ole hidastunut, eikä mitään ole peruutettu. Yleisesti talouteen ja bisnekseen tulee todennäköisesti pieni tauko, mutta sitten kaikki pyörii ennallaan. Itse ainakin tekisi mieli myydä koko omaisuus ja laittaa kaikki kiinni teknologia osakkeisiin. Ihmettelen jos syksyllä ei oltaisi jo ainakin tiellä normaaliin ja ensi vuonna jo normissa.

Nyt voisi olla pelifirmatkin hyvä kohde kun porukka joutuu karanteeniin, niin pelien myynnin voisi kuvitella lähtevän nousuun ;D


EDIT: Ainiin reipas 25% tullu salkku alas kuukaudessa. Jälleen yksi todiste kuinka meikä osaa ajoituksen. Odotin Nokian pohjaa --> vituiks meni. Nokian renkaat myin --> Vituiks meni. Korona, "Ei ne kauaa voi enää laskea" --> vituiks meni. Päätin kuitenkin että istun sen *itun salkun päällä ja korkeintaan laitan lisää seteliä liekkeihin. Meikäläisen myynnit kun tuntuu kääntävän koko markkinoita niin paljon, että saa sentään siitä lohtua että muillakin menee päin vittua.


« Viimeksi muokattu: 12.03.2020 14:44 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #233 : 13.03.2020 06:41 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Shorttausta vaan kehiin. Ihan sama meneekö markkinat ylös vai alas, kunhan vaan seuraa trendiä, eikä jääräpäisesti pidä kiinni. Työkaveri vetänyt aivan käsittämättömät profitit viimeisen viikon sisällä, kun aika korkealla kertoimella vielä shorttaillut. Itse paljon maltillisemmin, sekä vaan pitänyt 50% viimeisen vuoden treidien voitoista säästössä ja turvassa. Mutta jokainen prosentti lisää voittoa on voittoa.

Aivan loistavaa trading-aikaa, kiitos koronan aiheuttaman paniikin ja korkean volatiliteetin ansiosta. Muutenkin yllättävän koukuttavaa puuhaa analysoida vähän chartteja ja kokeilla ajoittaa vaihtoja oikein. Se on kuin peli, johon jää helposti koukkuun, varsinkin kun niitä alkaa ymmärtämään ja oppii käyttämään erilaisia trading-työkaluja oikein. Alan hiljalleen ymmärtää tyyppejä, joilla kolme monitoria päällä 24/7 ja graafit pyörivät näytöillä. Telegram on täynnä loistavia kanavia keskustella muiden kanssa ja vertailla eri analyyseja keskenään.


« Viimeksi muokattu: 13.03.2020 06:53 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #234 : 15.03.2020 23:32 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Onko muuten kukaan seurannut itse koronaa sen enempää vai onko vasta viime viikkoina tai päivinä havahtunut ehkä enemmän siihen? Itse tullut seurattua tammikuun puolesta välistä asti ja vienyt käytännössä kaikki ajatukset ja keskittymiskyvyn mihinkään muuhun.. Odotellut tässä pari kuukautta tämän kaiken (lockdownit, rajojen sulkemiset) ja vielä pahempaa tapahtuvan. Vähän kuin olisi mukana hidastetussa kolarissa.

Sori offtopic
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #235 : 16.03.2020 06:29 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili En halua murehtia asiaa jolle en oikein mahda mitään. Päivä kerrallaan ja katsotaan mitä tapahtuu. Ja on tässä hyvääkin, rauhoittuupahan ylikuluttaminen edes hetkeksi.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #236 : 16.03.2020 06:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tuntuu aika absurdilta. Melkein siltä, että eläisi keskellä katastrofielokuvaa.

Onko koskaan ollut hyödyllisempää olla nörtti, joka vetäytyy neljän seinän sisään pelaamaan videopelejä?
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #237 : 16.03.2020 08:56 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Korona ei niinkään taudin puolesta huoleta. Enemmän sitten Suomen talous ja globaalit asiat. Ehkä nyt ymmärretään enemmän kuinka tärkeä omavaraisuus on maalle kuin maalle. Esim. jenkeissä on pulaa monista lääkkeistä, kun niiden tuotanto on ulkoistettu.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #238 : 16.03.2020 09:17 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Ihminen on typerä laumaeläin näissä asioissa. Yksi ottaa auton täyteen paskapaperia, niin muut seuraa perässä. Osin toki hillitsee kuluttamista, mutta osin taas laittaa monet hamstraamaan ja sitä kautta kulutus lisääntyy. Vaikka ei sillä, korona toi varmasti hienoja päiviä Kiinaan kun tehtaat ei pyörinytkään 24/7.

Osakkeissa vituttaa edelleen vaan se että ei ole käteistä. Viimeinen puoli vuotta on ollut rahan menon kannalta varmaan kovinta mitä olen ikinä kokenut. Siis sellaista menoa, mikä ei ole lainoitettua. Ironian ja katkeruuden yhdistetty tunne on niin mieletön että meinaa pää räjähtää. Ja jotenkin ennustin tämän, sanoin eukolle vuoden vaihtuessa että "Tästä tulee varmaan paskin vuosi ikinä." paristakin syystä. Ollaan vasta maaliskuussa ja ennuste pitää jo nyt paikkansa. Pelottaa vähän loppu vuosi... Tosin voihan olla että pörssi jatkaa laskuaan ja paras ostopaikka onkin vasta syksyllä, kun on oma talous tasapainossa ja ehkä vähän varaa pistää sijoituksiinkin. Pessimistinä tietysti ajattelen että korona on nopeasti ohi ja menetän vuosikymmenen sijoitussauman. Vai olisinko silloin kuitenkin optimismi...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #239 : 16.03.2020 10:43 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Korona ei niinkään taudin puolesta huoleta. Enemmän sitten Suomen talous ja globaalit asiat. Ehkä nyt ymmärretään enemmän kuinka tärkeä omavaraisuus on maalle kuin maalle. Esim. jenkeissä on pulaa monista lääkkeistä, kun niiden tuotanto on ulkoistettu.

Näinpä..
tallennettu
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 15
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines