Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24
Tulostusversio
Aihe: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju  (Luettu 210299 kertaa)
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #630 : 03.08.2021 06:38 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Eilen verkkoon ilmestyi iso nippu uusia Switch OLED -ennakoita, sillä media on päässyt laajemmin tutustumaan uuteen laitteeseen hiljaittain Lontoossa. Hyvältä kuulostaa:

https://www.videogameschronicle.com/features/hands-on-nintendo-switch-oled-is-a-striking-improvement-for-portable-players/

Lainaus
Side-by-side with an original Switch model, OLED’s screen is a quantum leap over its predecessor; Breath of the Wild looks razor sharp and crisp, like a rezzed-up PC port (but no, there’s no resolution boost), while Mario Kart is a tour de force of colour and allows you to spot items and characters in the distance far more easily.

Playing Mario Odyssey side-by-side with an original Switch reveals far more detail on scenery like grass and water on the newer model, while the latter overall looks totally washed out compared to the newer unit. As far as the screen goes, it’s really no contest between the two Switch models: if you’re a portable player, you’ll want to throw your old model in the bin once you’ve experienced OLED’s glorious display.

https://dotesports.com/hardware/news/hands-on-the-nintendo-switch-oled-version-shows-off-best-in-handheld-mode

Lainaus
First off, the screen is very bright. Putting the device up to max settings nearly blinded our tester at first. But brightness isn’t the only thing you’ll notice when trying the new OLED model out. There is a sheer difference in picture quality between the original Switch and the OLED screen that cannot be stated. The game just feels more vibrant, with titles like Mario Kart 8 and Zelda: Breath of the Wild looking miles better in handheld mode.

After you’ve adjusted to the bright light the screen produces, you begin to notice just how larger the handheld screen actually is when you compare it to the original model. The picture is not only better, but that extra space allows you to enjoy the finer details of games that would usually only be noticeable in docked mode. For example, a game like Breath of the Wild looks 1,000 times better on handheld on the OLED screen over its original counterpart since you can see more in the distance than you ever could before, and in such great detail.

Olen pelannut viime aikoina paljon Monster Hunter Stories 2:sta handheld-moodissa. Sekin on niin värikäs peli, että näyttäisi tyrmäävän hyvältä 7" kokoisella OLED-näytöllä. Miten tätäkin taas alkoi näin kovasti odottamaan?  :o :P


« Viimeksi muokattu: 03.08.2021 08:50 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #631 : 03.08.2021 08:58 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Aikoinaan kirjoittelin tänne että Switchin näyttö on niin luokaton, ettei sillä kehtaa pelata NES pelejä kummempia tuotoksia. Tämä ja kehno ergonomia pitivät huolta ettei laitteella tullut ikinä pelattua kannettavassa muodossa. Nyt näistä on sentään toinen puoli korjattu.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #632 : 31.08.2021 11:48 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Toivottavasti Epi on jo nuollut haavansa ja voi katsoa spekulointia NSPro:sta ;D

Digital Foundryn Can 4K DLSS Really Work On Next-Gen Switch Pro?. Mielenkiintoista teorisointia. Käytännössä kuten arvata saattaa, NS:n saatavilla olevan virran määrä rajoittaa DLSS:ääkin paljon. Kovin juttu on, että Nvidia on jopa tehnyt Orinista uuden "low power" version, joka pyörii defaultina 5W:n teholla ja vääntää 10 TOPSia. NykyNS:n ollessa about 10W teholuokassa, tuosta saisi 10W custom Orinilla 20TOPSia irti. Se on paljon, vaikka ei mitään huimaavaa. Esim. Orinin edeltäjä, Xavier tarvi 20W että väänsi 20TOPSia. Ja pätkän analyysin perusteella sillä saisi oikeasti jotain aikaan. 4K tosin menisi väkisin 30FPS lokeroon, mutta pienellä resoluutio kikkailulla päästäisiin 60FPS:ään ja parannus olisi silti huomattava.
Vertailuna RTX 2060 vääntää 5,5 kertaisesti TOPSeja, eli ei tosiaan mitään päätä huimaavaa, mutta lopulta sen ei tarvitse sitä ollakkaan.

Mutta kannattaa katsoa pätkä. Epikin saa taas hypejunan käyntiin ;) Mutta pätkä on todella mielenkiintoinen ja näyttää (teorian tasolla) minkälainen ero voisi olla NSPro DLSS vs. ilman. Ja kun Nvidia on tehnyt low power Orinin, se on, jos ei 100% varmuudella niin 99% varmuudella tulevassa NSProssa tai NS2:ssa tai miksi sitä haluaakaan sanoa (Super NS).

Vähän ihmettelen miten tuo Low Power Orin on mennyt itseltä ihan ohi. Vaikka aina välillä tulee näitä katseltua. Vai olenko nyt vain ohittanut skeptisyydessäni sen kokonaan ja nojannu olettamaan että NSProssa tulee olemaan Xavier. Low Power Orin tuli kuitenkin jo yli vuosi sitten. Vai olenko nyt unohtanu että tästäkin on jo keskusteltu... voi olla kuinka vaan :lol:
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #633 : 31.08.2021 12:26 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Katsoin tuon DF:n uuden videon heti kun se tuli ulos, mutta en viitsinyt sitä linkata tänne.  Tuntuu turhalta iskeä DLSS-hypeä uudestaan käyntiin, kun OLED Switchkään ei ole vielä ulkona! Video oli kylläkin mielenkiintoinen ja loi uskoa siihen, ettei ajatus 4K DLSS -toiminnallisuudesta ole seuraavan laiteversion kanssa mitenkään epärealistinen. Toi minullekin uutta tietoa mukavasti.

Mutta tosiaan, syyskuussa katseet suunnataan kohti Swoledia.  :) Luulisi, että previkoita kuvien ja videoiden kera ilmestyisi myös ensi kuussa. Nintendo ei ole vielä sallinut ottaa kuvia ja off screen -matskua laitteesta.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #634 : 15.09.2021 06:54 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://twitter.com/NintendoAmerica/status/1437930124490457088

Lainaus
The latest #NintendoSwitch update is now available, including the ability to pair Bluetooth devices for audio output.

Heikentyneen tietoturvan pelossako tämän ominaisuuden aktivointiin meni 4,5 vuotta? Enivei, hieno juttu! Tekisi melkein mieli käydä napsaisemassa Airpod Prot Switchille kaveriksi. Äänen viive tosin vähän arveluttaa (ainakin Reseteressa mainitsivat siitä). Jos Scarffi vaikka jaksaisi kaivaa Switchinsä pölyvuoren alta ja kokeilla AirPodeilla, olisin todella kiitollinen hifistelijän mielipiteestä.  :)

Tämäkin on muuten mielenkiintoista uudessa päivityksessä:

Lainaus
- “Update Dock” was added under System in System Settings for Nintendo Switch and Nintendo Switch – OLED Model systems, allowing for software updates to Nintendo Switch docks with a LAN port.
- Dock software updates are not available for Nintendo Switch docks without a LAN port.
- This feature was not added to Nintendo Switch Lite.
 -For more information, see How to Update the Dock Firmware.

Tämä vahvistaa, että Dock ei ole tekniikaltaan ainakaan täysin samanlainen kuin aiempi. Onko jopa toivoa siitä, että Nintendo jossain vaiheessa aktivoisi Dockin lähettämään näyttölaitteelle 4K-signaalia (puhun siis skaalatusta kuvasta, niin kuin esim. originaali Xbox One ylöskaalaa).

EDIT: Kokeilin yhdistää Sonyn XB12 langattoman kaiuttimen Switchiin, ja se yhdistyi parissa sekunnissa. Äänenlaatu vaikutti hyvältä, mutta viivettä oli kieltämättä jonkun verran. Lähinnä hyvä ratkaisu silloin, kun haluaa pelata Samsungin 24" näytöltä ulkoisen äänen kanssa. Yleensä käytän toki kuulokkeita, koska pelaan sillä lähinnä pelejä, joissa on tärkeää tietää oma sijainti suhteessa vihollisiin äänipalautteen perusteella.

Mutta onhan tämä tosiaan hyvä päivitys, ei siinä mitään.

EDIT 2: Nyt vasta perehdyin Bluetooth-yhteyden rajoituksiin. Ilmeisesti Playstation 5 tai Series X ei edes tue Bluetooth-äänilaitteita? Saa korjata, jos olen väärässä. Äänentoisto myös ahmaisee 75% Switchin bluetoothin kaistasta, joten tätä toimintoa käytettäessä siihen voi yhdistää vain kaksi ohjainta. Samasta syystä kaistaa ei ilmeisesti jää mikrofonin käyttämiseen lainkaan.


« Viimeksi muokattu: 15.09.2021 10:46 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #635 : 15.09.2021 14:01 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Tämäkin on muuten mielenkiintoista uudessa päivityksessä:

Lainaus
- “Update Dock” was added under System in System Settings for Nintendo Switch and Nintendo Switch – OLED Model systems, allowing for software updates to Nintendo Switch docks with a LAN port.
- Dock software updates are not available for Nintendo Switch docks without a LAN port.
- This feature was not added to Nintendo Switch Lite.
 -For more information, see How to Update the Dock Firmware.

Tämä vahvistaa, että Dock ei ole tekniikaltaan ainakaan täysin samanlainen kuin aiempi. Onko jopa toivoa siitä, että Nintendo jossain vaiheessa aktivoisi Dockin lähettämään näyttölaitteelle 4K-signaalia (puhun siis skaalatusta kuvasta, niin kuin esim. originaali Xbox One ylöskaalaa).
Jotenkin itse aina luulin että Dockissa ei ole tekniikkaa juuri yhtään. Vain tuulettimet ja adapterit, eli jonkinlainen hubi NS:n ja TV:n välille. Eli siinä ei olisi ollut aikaisemmin edes Wifiä, se tulisi NS:stä. Dockin tuulettimiahan pystyisi säätelemään todennäköisesti NS:stä suoraan lämpöjen mukaan. En nyt ole varma. Pitäisi metsästää jokin artikkeli. Ihme jos joku ei ole sitä aukassu. Jos aavistukseni on oikea että se on hubi, OLED Dock on jonkin verran erilainen kun sinne on pitänyt laittaa se LAN piiri. Onko Epillä jo märkiä päiväunia kuinka Nintendo paljastaa OLED NS:n tullessa että Dock onkin "expansion pack" DLSS tuella ja kaikki huhut on lunastettu? ;D Vaikka myönnän kyllä, mielenkiinnolla odotan mitä sieltä sisältä löytyy.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #636 : 15.09.2021 14:34 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Joo, se alkuperäinen dock ainakin on suurimmaksi osaksi tyhjää muovia. Saman piirin saa halutessaan siirrettyä esim. ihan murto-osakokoiseen matka-dockiinkin suht. ongelmitta, siihen myydään valmiita modikittejä.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #637 : 15.09.2021 20:12 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili
Jos Scarffi vaikka jaksaisi kaivaa Switchinsä pölyvuoren alta ja kokeilla AirPodeilla, olisin todella kiitollinen hifistelijän mielipiteestä.  :)Mielestäni täysin pelikelpoista settiä AirPods Pro -kuulokkeilla. Viive on hyvin maltillinen. Toki Apexissa voi häiritä enemmän kuin kokeilemissani Monster Hunterissa ja Hollow Knightissa. Luurien taika on tipotiessään ilman Applen taianomaista tilaäänitukea, mutta ethän sinä AirPodseja (Pro) pelkästään Switchiä varten toivottavasti ole hankkimassa.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #638 : 15.09.2021 21:02 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Jotenkin itse aina luulin että Dockissa ei ole tekniikkaa juuri yhtään. Vain tuulettimet ja adapterit, eli jonkinlainen hubi NS:n ja TV:n välille. Eli siinä ei olisi ollut aikaisemmin edes Wifiä, se tulisi NS:stä. Dockin tuulettimiahan pystyisi säätelemään todennäköisesti NS:stä suoraan lämpöjen mukaan.

Ei siellä mitään tuuletinta ole. Yks piirilevy ja siinä kaikki.

tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #639 : 15.09.2021 21:31 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Katos eipä olekkaan :lol: En tiedä miksi mutta jotenkin ymmärsin että Dock avittaa hiukan viilennyksessä, joten vain oletin sen jälkeen että siinä on oma tuuletin :lol: Onkohan se sitten tarkoittanut että tuulettimille on enemmän virtaa, joka avittaa viilennyksessä.

Mutta hyvä pointti, eihän siinä telakassa edes ole tuuletinta. OLED Dock taitaa olla sen verran saman kokoinen, että ei taida olla siinäkään.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #640 : 16.09.2021 06:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Jos Scarffi vaikka jaksaisi kaivaa Switchinsä pölyvuoren alta ja kokeilla AirPodeilla, olisin todella kiitollinen hifistelijän mielipiteestä.  :)
Mielestäni täysin pelikelpoista settiä AirPods Pro -kuulokkeilla. Viive on hyvin maltillinen. Toki Apexissa voi häiritä enemmän kuin kokeilemissani Monster Hunterissa ja Hollow Knightissa. Luurien taika on tipotiessään ilman Applen taianomaista tilaäänitukea, mutta ethän sinä AirPodseja (Pro) pelkästään Switchiä varten toivottavasti ole hankkimassa.

Kyllä AirPodseille löytyisi toki muutakin käyttöä Apple-ekosysteemiin satsanneelle. Switch-toimivuus lähinnä bonus.  :) Apexin kaltaisissa peleissä pitäytyisin suosiolla langallisissa kuulokkeissa, mutta olisihan se aika rentoa syventyä vaikka johonkin roolipeliin "huomaamattomilla" kuulokkeilla.

Kiitos mielipiteestäsi!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #641 : 25.09.2021 07:33 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.youtube.com/watch?v=GiogS5-k5mw

Ensimmäinen OLED-mallin unboxing löytyy nyt Youtubesta!

Stormtrooper-Switch näyttää aivan helvetin hyvältä "luonnossa." Ja tuo näyttö pienempine reunuksineen... Laatu pomppaa off-screen-matskunakin ruudulta esiin eri tavalla kuin aiemmalla mallilla.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #642 : 26.09.2021 19:34 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Onhan se ihan komee. Toivon kyllä että julkaisevat Super NS:n ennen kun Bayonetta 3 tulee ulos  :lol:


Tuosta äijästä joka on pätkässä näen kyllä painajaisia :rollaus:
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #643 : 29.09.2021 07:41 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW SWOLEDIA on toimitettu jostain paikoista ilmeisesti vahingossa jo asiakkaille. Kevin Bensonkin sai sen jo käsiinsä ja on tehnyt muutaman videon. Tässä fiilikset laitteesta 24 tunnin jälkeen:

https://www.youtube.com/watch?v=gOjXEDIhDuk

Mutta summatakseni kaiken yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:
En malta odottaa, että pääsen testailemaan omaa pelikirjastoa laitteella. Periaatteessa jokainen peli tulee näyttämään handheldinä kuin taikaiskusta rutkasti paremmalta.

(Olen tietoinen, että viistokuvakulma tuo IPS-paneelin heikkoudet selkeämmin esiin; orkkis-NS ei näytä noin huonolta, kun sillä oikeasti pelaa katsoen laitetta suoraan).


« Viimeksi muokattu: 29.09.2021 07:53 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #644 : 30.09.2021 07:21 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW And here we go again: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-09-29/nintendo-switch-4k-developers-make-games-for-nonexistent-console

Bloomberg tökkii jälleen muurahaisperää raportoimalla, että kehittäjät tekevät parhaillaan töitä uuden Switch-konsolin mahdollistamien 4K-pelien parissa. Tämä ei olisi millään tavalla yllättävää. Kaikki varmasti olettavat, että Nintendon seuraavan konsolin/pelilaitteen suunnittelu on jo pitkällä, totta kai.

Tämä sen sijaan on hieman: https://twitter.com/NintendoCoLtd/status/1443366440183074819

Nintendon sijoittajille ja osakkaille suunnattu Twitter-tili kiistää Bloombergin väiitteet potaskana. Nintendolla on toki halu kumota tämänkaltainen uutinen OLED-mallin julkaisun alla, mutta tekisikö se niin valehtelemalla? Käsittääkseni osakkaille valehtelu ei ole laillista.

Tulee mieleen, että mitä jos seuraava laite ei olekaan enää Switch-tuoteperheen konsoli. Näin se voisikin olla 4K-laite, mutta samalla Bloombergin väitteen vastainen, koska se puhuu nimenomaan "4K Switchistä".

Mielenkiintoista tämä on, vaikka en uhraa sille tässä vaiheessa enempää ajatuksia.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #645 : 30.09.2021 08:34 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Bloomberg vaikuttaa hieman epätoivoiselta :lol: Kovat perustelut kun "me oltiin kyllä oikeessa, mutta Nintendo muutti suunnitelmia". Empä tiedä. Bloomberg oli vielä alkuvuodesta täysin 4K NS:n kannalla, enkä jaksa uskoa että raudan valmistuksen suunnitelmat voisivat muuttua mitenkään tuolla aikataululla.
Enkä siltikään näe OLED mallia mitenkään erikoisena tuotteena tai suuntana jonka Nintendo otti. Nintendo on kuitenkin julkaissut viimeisen 15 vuoden aikana jokaisesta laitteestaan paitsi WiiU:sta hiukan parenneltuja versioita, kuten muutkin valmistajat, joten miten ihmeessä se ei koskisi NS:ää? NS OLED on aika luonnollinen tuote Nintendoa ja koko alaa ajatellen. En epäile oikeastaan yhtään etteikö tämä olisi ollut suunnitelma alusta asti.
NS on vielä myynyt koko ajan loistavasti, ilman suurempia hidastumisen merkkejä. Joten ostajia raudalle löytyy vaikka Bloomberg kovasti maalailee kuinka Sony ja MS murskaa Nintendon tehokkaammilla konsoleillaan. Varsinkin tämä kommentti jotenkin viestii, että Bloomberg ei ole ajatellut markkinoita loppuun asti. Nintendo kun tuskin edes välittää vaikka Sony ja MS "murskaisi" NS:n kunhan NS myy.

Sijoittajille ei tosiaan saa valehdella. Mutta kyllähän noihin lausuntoihin saa varmaan jotain pilkun viilauksia. Ja tuntuu oudolta että sijoittajille viestitään Twitterissä. Ja onhan sieltä uutta rautaa tulossa ja se on aivan varmasti jo pitkällä suunnittelupöydällä. Mutta piiripulan ja automarkkinoiden vedon vuoksi (Orin SoC on juuri se piiri mitä kaupataan autofirmoille), eihän sitä tule kuin aikaisintaan ensi vuoden lopussa, todennäköisesti 2023 alussa, kuten alkuperäinenkin NS tuli 2017 maaliskuussa (olisi muuten sukupolvisyklikin aika hyvin mennyt). Bloombergkin sanoi asiantuntevasti "system capable of handling 4K games isn’t expected to be released until late next year at the earliest" ja lopulta "Nintendo could still decide to not release a 4K Switch" :lol: Kaikki pesät siis katettu ;D


EDIT: Bloombergin raportti tulee muuten erikoisen sopivasti samaan aikaan kun NS OLEDin julkaisu lähestyy. Vähän tulee mieleen että ovat vain kyrsiintyneet Nintendoon kun eivät tuoneetkaan uutta mallia E3:ssa. Se oli kova kolaus luottamukselle kuitenkin. Joten nyt sitten julkaisivat spekuloivan artikkelin OLED mallin julkaisun kynnyksellä ihan vain vittuilun vuoksi. Eihän artikkeli kuitenkaan oikeasti mitään kerro. "Lähteet kertoo että kehittäjä työkaluja on liikkeellä" (ovat tämän jo aiemminkin kertoneet), Sonyn ja MS menee tehoissa omia menojaan ja Nintendo jää tästä (no aijaa, niinhän se on ollut jo 15 vuotta), Nintendo julkaisee 4K NS:n vuoden lopussa tai ei ehkä ollenkaan (right...  :rollaus: ),... ihan päästä keksittyä diipadaapaa. Klikit ja näkyvyys on kuitenkin taattu.


« Viimeksi muokattu: 30.09.2021 11:13 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #646 : 01.10.2021 12:00 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://mynintendonews.com/2021/09/30/zynga-denies-bloomberg-report-that-the-company-has-nintendo-switch-4k-dev-kits/

Aika kiusallista Bloombergille, että Zynga suoraan kiistää väitteet 4K devkitistä. No, Bloombergille jää vielä sentään loput 10 lähdettä.  :)

Mielenkiintoisesti nettiin pullahti myös Nintendon AI upscaling patentti, jossa viitataan suoraan NVidian Tensor-ytimiin:

https://www.freepatentsonline.com/y2021/0304356.html

mm. kohta:

Lainaus
In certain example embodiments, the techniques herein may advantageously take advantage of NVIDIA's tensor cores (or other similar hardware). A tensor core may be a hardware unit that multiplies two 16×16 FP16 matrices (or other sized matrices depending on the nature of the hardware), and then adds a third FP16 matrix to the result by using fused multiply—add operations, and obtains an FP16 result.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #647 : 04.10.2021 09:16 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Julkaisuviikko!

Heh, kaikki Youtuben suurimmat Nintendo-kanavat saavat näitä laitteita mystisesti jostain.  :P

https://www.youtube.com/watch?v=z4s6hIflLg0

BeatEmUmpsin videolla näkyy 9 minuutista eteenpäin todella hyvälaatuista lähikuvaa näytöstä, varsinkin kun katsoo videota 4K-tarkkuudella.

Rohkenen väittää, että tämä on kokonaisuutena suurempi päivitys laitteen antamalle kuvalle kuin esimerkiksi pieni resoluutiobump olisi ollut. Optimaalista olisi toki saada molemmat, mutta komponenttipulan keskellä tämäkin on tervetullut päivitys, varsinkin jos ei pelaa vain docked-moodissa (ja kenties jo OLED-töllöllä).
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #648 : 04.10.2021 10:50 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili Kaverilla pelailin Dark Souls III:n PC-versiota ei-OLED-töllöllä, jolla peli näytti korkeammasta resoluutiosta ja asetuksista huolimatta ihan ripulilta vrt. Xbox-versioon (900p) omalla OLED-töllöllä. En kyllä enää ikinä pelaa mitään peliä muulla kuin OLED:illa.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #649 : 05.10.2021 07:45 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.youtube.com/watch?v=KGFAN0yhnM4

Uusi Dock tukee HDMI 2.0 -lähtöä ja siten pystyy lähettämään näyttölaitteelle 4K60fps-signaalia. Tätä ei kuitenkaan ole – yllätys yllätys – aktivoitu, tällä hetkellä kustomoitu Dockin siru on toiminnassa LAN-porttia varten.

Kuten videollakin todetaan, en usko että nykyisen Switchin tai OLED-mallin on tarkoitettu koskaan antavan edes ylösskaalattua kuvaa dockiin. Nintendo on ajatellut enemmänkin tulevaisuutta, tai sitten se on jäänne suunnitelmasta, joka alunperin oli liikkeessä (julkaista DLSS Super Switch tänä vuonna).

Olisi toki hienoa, jos Nintendo aktivoisi 4K ylöskaalauksen Mariko-malleihin. Originaalilla X1:llä ei varmaan ole headroomia tehdä upscalingia, mutta Mariko-piireillä Dockattuna varmastikin on. Tämä on tosin oma päättelyni ja voi olla rajusti mutkat suoriksi juostu. Ja varmasti onkin. ShieldTV:n perusteella Nvidian siru hallitsee perinteisenkin upscalingin aika hyvin ja olisi varmasti 4K-töllöihin liitettynä parannus kuvanlaatuun, koska nykyisellään kuvassa saattaa tapahtua 720p -> 1080p -> 4K -skaalausketju.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #650 : 05.10.2021 10:16 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Empä tiedä. Mitä OLED mallin reso oli? 720p? Siitä skaalaus 4K resoon... tuntuu resurssien tuhlaukselta. Ei siitä kuitenkaan natiivia 4K resoa saa ja kuvittelisin että tuo vaikuttaisi frame rate lukuihin. Ja ei sillä, onhan Marikossa hiukan enemmän vääntöä kuin perus X1:ssä, mutta ei nyt niin paljoa.

Jotenkin luulen että HDMI 2.0 on vain nykyään jonkin tason standardi, joten oli halvempaa laittaa siihen 2.0 kuin 1.4b kuten orginaalissa. Ihan omaa mutua, mutta ei siinä oikein muuta ideaa ole jos ajatellaan vain OLED mallia.
Mutta, kuvittelisin että tässä on ajateltu dockin yhteensopivuutta seuraavan mallin kanssa. Eli jos (kun) sieltä tulee Super NS, sen voisi iskeä suoraan OLED dockiin. Tämä selittäisi LAN piuhaakin, koska nuohan palvelevat ennen kaikkea seuraavaa Super NS mallia. OLED malliin niiden lisääminen itsessään on hiukan omituista, koska OLED malli on ennen kaikkea kannettavan pelaamisen parannus. Kun LAN ja HDMI 2.0 on dock pelaamista varten. Joten veikkaan että näiden idea on ajaa jo nyt seuraavan mallin ominaisuuksia. Eli että saadaan yhteensopiva dock markkinoille. Tiedä vaikka myisivät seuraavaa mallia myös halvemmalla paketilla jossa ei ole dockia ja ilmoittaisivat yhteensopivuuden OLED dockiin.

Ihan omaa mutua siis. Mutta uuden dockin ominaisuudet ja OLED malli ei jotenkin sovi yhteen. Tai no, jos oikeasti oli alunperin tarkoitus julkistaa 4K NS jonka peruivat viime hetkellä, niin sitten, mutta en vain usko siihen. Ei näitä päätöksiä vuotojen tai lehtijuttujen perusteella tehdä. Siellä on ollu alustava roadmap selvä jo NS:n julkaisussa ja lyöty lukkoon kun on huomattu että se myi kuin leipä.


« Viimeksi muokattu: 05.10.2021 10:34 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #651 : 06.10.2021 18:14 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.youtube.com/watch?v=FVrr-ojAKWI

DF:n OLED-mallin arvostelu ei tee odottamisesta ainakaan yhtään helpompaa; näyttö on odotetusti megalomaaninen päivitys aiemmasta ja laite tuntuu muutenkin kokonaisvaltaisesti Premiumilta. Myös joy-conit istuvat rungossa kiinni aiempaa tiukemmin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #652 : 06.10.2021 23:04 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Pakko myöntää, DF:n arvostelu jopa herätti meikäläisen mielenkiinnon. En sitä silti tämän takia osta :lol: Mutta OLED näyttö taitaa oikeasti olla aika kova juttu kannettavaan pelaamiseen. Ja perustelutkin tuntui aika validilta. Ja en tiedä kuinka paljon vetivät Doomilla demoamisessa näytön asetuksia OLEDin hyväksi, mutta ero näytti aika hurjalta. Voisi melkein sanoa että koko kentän tunnelma muuttui OLEDilla. Jos pelaa kannettavana pääsääntöisesti tai enemmän kuin dockissa, onhan tämä varmasti aika must hankinta.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #653 : 08.10.2021 18:21 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW https://www.youtube.com/watch?v=Vid8lIXmZwE&t=401s

Joyconien driftailu muuten loppui tuolla korjauksella. Ohjaimen hieman kuluessa syntyy jokin kosketushäiriö. Jokin osa ei enää pääse koskemaan toiseen osaan. Siihen on yksinkertainen korjaus. About käyntikortin paksuinen ja postimerkin kokoinen pahvinpala sinne sisälle, ni johan toimii. Korjauksessa kesti viisi minuuttia. Hyvin helppoa itsekin tehdä se.

Onneksi näin. Käsikonsolimoodissa pelaaminen oli jo toivotonta driftailun vuoksi, enkä todellakaan ole ostamassa niin kalliita uusia joyconeja, kun ei ollut varmuutta, etteikö vika uusiutuisi.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #654 : 09.10.2021 08:07 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Switch OLED -fiiliksiä parin ensimmäisen käyttötunnin jälkeen:

Näyttö on odotetusti huikea ja sen tuoma parannus handheld-moodin kuvanlaatuun on transformatiivinen. Hihittelin kuin pikkulapsi, kun painoin laitteen käyntiin ja näin täydelliset mustat, jotka ympäröivät Switch-logoa. Näyttö ei myöskään ole mitenkään sikana suurempi, mutta eron huomaa kyllä. Kaikkein eniten siitä hyötyy ehkäpä tabletop-moodi, esimerkiksi MK8:Deluxen jaettu ruutu, jolloin näkee aika paljon enemmän radan yksityiskohtia eivätkä mutkat hyppää eteen yhtä "yllättäen". Pelaamme sitä aika-ajoin lokaalisti useammalla laitteella 4-5 pelaajalla, joten tämä oli tervetullutta.

Laitteessa on uutena juttuna tämä näytön värejä koskeva asetus, missä "Vivid" on päällä out of the box. Nipan design-tiimin haastiksesta sain kuvan, että tämä olisi se muokkaamaton näyttömoodi, joka antaa OLED-paneelilla tarkimmat värit: https://www.nintendo.com/whatsnew/detail/2021/ask-the-developer-vol-2-nintendo-switch-oled-model-part-2/

Lainaus
Yamashita: Also, even though the colors have gotten more vivid with the OLED display, some customers may feel like the colors look too vivid. Taking that into consideration, we made it so that the player can select a standard color mode, to make it look like the conventional LCD display. If you prefer the vivid colors of the OLED display, you can keep it in the vibrant color mode that is default out of the box.


En nettikommenttien perusteella ole enää yhtä varma asiasta. Vivid näyttää kuitenkin useimmissa peleissä todella hyvältä, tavalla joka ei ole lähellekään yhtä räikeä kuin televisioiden vastaavat värejä boostaavat näyttötilat. Tästä asetuksesta haluan kuitenkin saada lisää infoa mittausten kera.

OLED Switchin "Premium-fiilis" yltää dockiin asti. Muovia sekin on, mutta viimeistely on parempi ja mietitympi. Pienet hionnat muodostavat isomman lopputuloksen kuin ensialkuun luulisi. Myös Dockiin rakennettu ethernet-portti on Apexin ja Splatoonin kaltaisissa peleissä mainio juttu ja myös eShopin latausnopeudet tyyliin kolminkertaistuivat kertaheitolla! Olisin saanut parikymppiä satsaamalla myös vanhaan Dockiin ethernet-adapterin, mutta sitä ei vain tullut koskaan hankittua.

Pelasin langalla yhden matsin Apexia ja olin huomaavani siinä selvän parannuksen siinä, miten hit registration toimi. Apexissa on toki hamstereiden avulla pyörivät kakkaservut, mutta kyllä Switchin kehno Wlan vielä boostasi niiden kehnoutta. Sain asennettua 64gb:n sisäisen tallennustilan ansiosta Apexin vihdoinkin myös NS:n omalle muistille, joka tuntui auttavan jonkin verran yleisessä pelin sulavuudessa ja se myös vähensi pop-inin määrää. Tästä olenkin lukenut aiemmin ja johtuu puhtaasti siitä, että Switchin sisäisen muisti on MicroSD-kortteja nopeampaa ja sitä kannattaa siten aina käyttää online-pelien kanssa.

Elämä kahden Dockin kanssa on myös kivaa. Nyt voi ilman mitään säätöä pelata vaikka hetken Monster Hunteria TV:llä, sen jälkeen vääntää pari matsia Apexia Samsungin näytöllä ja sen jälkeen jatkaa Metroidia lokoisasti handheldinä ennen nukkumaanmenoa. Tai pistää neljän pelaajan LANit pystyyn Mario Kartissa kahdella näytöllä.

Helvetisti parempi näyttö, ethernet, syvästi laadukkaampi build quality, hieman parempi sisäinen äänentoisto, oikeasti käyttökelpoinen ja premiumilta tuntuva kickstand, tuplattu sisäinen muisti... ei se aivan merkityksetön lista ole, varsinkaan jos on tehokäyttäjä, NS ensisijainen alusta ja viihtyy handheld/tabletop-moodeissa säännöllisesti.


« Viimeksi muokattu: 09.10.2021 08:26 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #655 : 09.10.2021 08:47 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili
Elämä kahden Dockin kanssa on myös kivaa. Nyt voi ilman mitään säätöä pelata vaikka hetken Monster Hunteria TV:llä, sen jälkeen vääntää pari matsia Apexia Samsungin näytöllä ja sen jälkeen jatkaa Metroidia lokoisasti handheldinä ennen nukkumaanmenoa. Tai pistää neljän pelaajan LANit pystyyn Mario Kartissa kahdella näytöllä.
 
Kuulostaa hyvältä. Tässä kuitenkin itselleni se tärkein myyntipuheen osuus. Perheessämme on nykyään kaksi Switch -pelaajaa, kun esikoinen (5v) on innostunut Mario Karteista ja Parteista. Kohta varmaan pyytää kavereita pelaamaan, niin pitäähän siinä kohtaa olla laitteisto kunnossa. Katsotaan josko sitä laittelisi tämmösen tuossa lähempänä vuoden vaihdetta.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #656 : 09.10.2021 11:15 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Huom: jos haluaa profiilin peliaikalaskurien toimivan myös uuden Switchin kanssa, kannattaa käyttää "Transfer User" -toimintoa. Se siirtää koko käyttäjän eShop historioineen ja pelitallennuksineen yhdestä Switchistä toiseen ja näin ollen peliaikakin jatkaa profiilissa kertymistään kun uudella laitteella pelaa. Eli jos on pelannut Zeldaa vanhalla Switchillä 200 tuntia ja sitten jatkaa sitä uudella laitteella 5 tuntia, lukema profiilissa näyttää silloin 205. Muussa tapauksessa peliä joutuisi pelaamaan uudella laitteella 205 tuntia ennenkuin laskuri alkaisi liikkumaan ylöspäin.

Missä muussa tapauksessa? Jos ei käytä Transfer User -toimintoa, eli kirjautuu uuteen Switchiin Nintendo Accountilla ja luo uuden käyttäjän tyhjästä. Silloinkin voi ladata kaiken tiliin sidotun eShopista, mutta peliaika ei jostain syystä silloin päivity oikein.

https://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/27394/~/how-to-transfer-user-and-save-data

Nintendon ekosysteemi ei tällä hetkellä osaa laskea moneen eri Switchiin lisätyn käyttäjän peliaikoja yhteen, pelitunnit on sidottu yhteen laitteeseen. Onneksi Transfer User toimii kutakuinkin fiksusti, vaikka olisi tässä vieläkin parantamista.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #657 : 10.10.2021 11:17 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.youtube.com/watch?v=mYnUdYoh_xc&t=248s

Vivid-asetus todella ottaa käyttöön koko OLED-paneelin väriskaalan, joka olisi normaalisti käytössä vain HDR-materiaalilla. Väritarkkuuden kannalta asetus on siis oletusarvoisesti väärin ja jätetty tod.näk päälle korostamaan eroa vanhaan malliin.

Not gonna lie, tämä "feikki-HDR" näyttää joissain peleissä varsin hyvältä. Esimerkiksi Metroid Dreadissa, jossa värit saavat kivasti punchia ja nousevat tyrmäävästi esiin pimeydestä. Tässä sitä siis ollaan, kehumassa näyttölaitteen värit räjäyttävää "vivid"-asetusta. Huh huh!  :P

Olen vähän kahden vaiheilla tässä. Järki sanoo käyttämään Standardia, mutta silmät tykkäävät melkolailla kaikissa peleissä Vividistä. Ehkä on tullut aika luisua pimeälle puolelle... Keskustelupalstojenkin perusteella asetus tuntuu jakavan kärkkäästi mielipiteitä, mutta enemmistö tuntuu olevan Vividin kannalla, tyyliin 70/30-jakaumalla.


Lisäksi huomio: mielenkiintoista, miten OLED-mallin julkaisu tuntuu hieman peilaavan OG-Switchin lanseerausta. Aluksi kaikki olivat todella pettyneitä OLED-malliin ja mesosivat foorumeilla ja somessa Nintendon mokanneen täysin. Mutta nyt, laitetta kehutaan melkein varauksetta joka paikassa paljon suuremmaksi päivitykseksi kuin miltä se ensialkuun vaikutti, arvostelut ovat olleet järjestäen positiivisia.

EDIT: No niin, Standard alkaa näyttämään sitä paremmalta, mitä enemmän sillä pelaan. Luonnollisemmalta. Ehkä en olekaan vielä menetetty tapaus.  ;D


« Viimeksi muokattu: 10.10.2021 12:37 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #658 : 10.10.2021 16:56 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Lisäksi huomio: mielenkiintoista, miten OLED-mallin julkaisu tuntuu hieman peilaavan OG-Switchin lanseerausta. Aluksi kaikki olivat todella pettyneitä OLED-malliin ja mesosivat foorumeilla ja somessa Nintendon mokanneen täysin. Mutta nyt, laitetta kehutaan melkein varauksetta joka paikassa paljon suuremmaksi päivitykseksi kuin miltä se ensialkuun vaikutti, arvostelut ovat olleet järjestäen positiivisia.

Osaltaan tähän vaikuttanee ihmisten ensikosketus OLED-näytöllä pelaamiseen. Orkkis switchin näyttö oli niin järkyttävä että kontrasti ei ollut edes "hyvä LCD vs OLED" vaan lähempänä siirtymistä mustavalkotelkkarista värilliseen. 
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju « Vastaus #659 : 07.12.2021 09:51 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kävin hakemassa Verkkiksestä Marseillen mClassic kuvanparannus-donglen, nyt kun niitä vihdoin tuli myyntiin virallisesti myös Suomessa:

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/84007/rkrfd/mClassic-Plug-Play-Graphics-Processor
https://www.marseilleinc.com/mclassic/

Olin jo parin vuoden ajan seurannut tämän tuotteen ympärillä käynyttä keskustelua, lukenut kommentteja ja arvosteluita siitä. En kuitenkaan koskaan saanut sitä tilatuksi jenkeistä, ehkä siitäkin johtuen, että kommentit tuotteesta olivat joiltakin osin ristiriitaisia. Asiaa ei auta, että Marseillen mainonta ja puheet "uudesta näytönohjaimesta konsoliin" ovat täysin naurettavia ja saavat koko homman näyttämään pahimmillaan huijaukselta.

Mutta ei tämä sellaista kuitenkaan ole, se on parin päivän testailujen jälkeen täysin selvää! Eniten mClassicista hyötyvät Switchin natiivit 720p-pelit, joita laitteella riittää: Apex, uudet Doomit, Monster Hunter Rise, Witcher 3, Dragon Quest XI, Crysikset... ja lista jatkuu ja jatkuu. Switchin voi asettaa valikoista antamaan 720p-resoa, jolloin mClassic hoitaa kaiken skaalauksen, etenkin jos sen päähän on asetettu 1440p-näyttö.

Tässä muutama iPhonella suoraan natiivilta 1440p-näytöltä otettu kuva Apexista:

https://www.pelaajalauta.fi/files/40/apex_ns_mclassic.jpg
https://www.pelaajalauta.fi/files/40/apex_ns_mclassic2.jpg

Ero on huomattava. 720p-peli ei näytä tämän jälkeen natiivilta 1440p-peliltä, mutta peli saa roimasti terävyyttä, sahalaitoja silotellaan kaikkialta ja mClassic määrittää jopa värejä uudelleen. Jotkut pelit hyötyvät enemmän kuin jotkut muut, mutta koskaan lopputulos ei näytä huonommalta kuin alkuperäinen. 1080p-peleissä ero ei ole ehkä niin silmiinpistävä, mutta nekin ottavat harppauksen eteenpäin kuvanlaadussa ja näyttävät hämäävästi paikoin jopa oikeilta 1440p-reson peleiltä, etenkin valikoiden terävyydessä. Nintendo-peleissä on myös harvoin käytetty reunojen pehmennystä ja juuri sen mClassic osaa lisätä kuvaan erinomaisesti pehmentämättä sitä. Tämä tuo moneen Nintendo-peliin sen viimeisen silauksen, joka saa kuvan säihkymään nykyaikaisilla näytöillä entistä paremmin. Etenkin sahalaitojen vihaajille tämä voi olla pelinmuuttaja.

Eräs PC:llä pääsääntöisesti pelaava ihminen kommentoi, että lopputulos näyttää vähän samalta kuin mitä AMD:n Super Resolution -skaalaus tekee kuvalle. Sieltäkin kuului alkuun epäilyksiä, mutta ne haihtuivat nopeasti kun mClassic meni päälle. Tällainen menisi kuulemma hankintaan, jos laite pystyisi skaalaamaan 1440p-reson 4K:ksi.

Kokeiluni jatkuvat, mutta ensifiilikset ovat positiiviset. Mutta onko laite todella hintansa arvoinen? Reilun satasen hintalappu voi tuntua suurelta, mutta  täytyy muistaa, että skaalaimet yleensäkin voivat olla helposti useiden satojen eurojen hintaisia. Jos haluaa saada 4K-töllölle NS:stä parasta mahdollista kuvanlaatua (tai parhaassa tapauksessa omistaa natiivin 1440p-näytön), sekä pelaa paljon Switchin 720p-reson pelejä, uskoisin tämän olevan aika mainio tapa ottaa Nintendon konsolista lisää irti tehokkaampaa mallia odotellessa.

Vielä varoituksen sana: jostain syystä harvat televisiot tuntuvat tukevan mClassicin antamaa maksimiresoa, joka on siis 1440p60Hz. Esimerkiksi LG:n OLEDit ymmärtävät 1440p-signaalia 120hz:n taajuudella, mutta kuudellakympillä eivät sitten millään. Näin ollen mClassicin antama kuva päätyy OLEDille 1080p-laatuisena. Tällöinkin kuva näyttää paremmalta kuin ilman laitetta, muttei kuitenkaan ihan niin hyvältä reson ja terävyyden puolesta kuin natiivilla 1440p-paneelilla. OLED tuo tietenkin kuvaan muita etuja ja tämä yhdistettynä mClassiciin on aika maukas kombo sekin.


« Viimeksi muokattu: 07.12.2021 10:10 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines