Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 86
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.03.2024 15:34
Hitboxilla saa 360:n jopa nopeampaa kun totuttaa sormet painamaan vain kardinaalit. Pelaillut itse aika paljon Dudleytä ja Elenaa 3S:ssä hitboxilla eikä se ole ameriikantemppu. Toki tässä on itsellä se ulottuvuus, että pelannut laitteella sen pari vuotta.

Heitin RetroArchista noi input lagia vähentävät asetukset 3S:ssä pois päältä. Nyt tulee superit ulos just eikä melkein, ilmeisesti aikaikkuna liikkeile väheni helvetisti noiden asetusten takia. Parhautta. Ja onhan tää pelikin nyt varmaan paras ikinä.

Tuli hitboxilla myös pelattua Streets of Rage 4:n DLC-settejä. Aivan tolkuttoman kova peli etenkin kun tätä kokeilee kaikkien patchien jälkeen. Survival-moodi on helvetin siisti lisä kaikkine perkkeineen. Tässä saa triplahypynkin. :lol: Shivalla pelailu on varmaan nautinnollisinta mitä olen yksinpelattavissa 2D-peleissä kokenut. Helvetin siisti ja tyydyttävä liikearsenaali, mukavan ylivoimaisia liikkeitä ja kaiken mahdollisen voi melkein canceloida. Hahmoille voi myös availla lisäliikkeitä Survivalia pelaten — tasoja tossa on loputtomasti. Xboxilla maailman kovin tulos on jossain +700lvl, itellä meni n. 1,5h päästä levelille 34. Onneksi quick resume toimii pelissä, niin voi tykitellä noita tasoja eteenpäin pienissä erissä.
2  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Digitaaliset elokuvavuokraamot ja -kaupat : 02.03.2024 13:48
Onkos porukka kokeillut seedboxeja? Harmittaa, etten näitä ole aiemmin tajunnut kokeilla. Voit tykitellä torrentteja järjettömillä nopeuksilla vuokratulle serverille, josta ne voi sitten striimailla vaikka Apple TV:n kautta omalle ruudulle Infuse Pro-sovelluksella (seedboxin pitää tukea Jellyfiniä, jotta serveriltä voi striimailla), joka toimii aina kuin junan vessa eikä bufferoi ikinä.

Mitään et lataa itsellesi, joten et tarvitse edes VPN:ää latailuun. Kaikki siis pakkaamattomassa muodossa. 4K-lätytkin valuvat REMUX-muodossa serverille muutamassa minuutissa, jonka jälkeen ne näkyvät heti Infusella Apple TV:ssä. Nopeudet ovat ihan eri planeetalta kuin omalla netillä, jonka päivittäminen samoihin nopeuksiin maksaisi enemmän kuin seedboxin kuukausimaksu.

Itse otin kehutulta Ultra.cc:ltä Jellyfiniä tukevan serverin Hollannista (jossa lakia ei kiinnosta torrent-latailut pätkääkään), jossa on tilaa 3Tb hintaan 14/kk. Infuse Pro -sovellus on 10e vuodessa. Vertailukohtana 4K Netflix on 16e/kk. :lol:

Seedbox on myös täydellinen private tracker -sivustoille, joissa pitää pitää yllä tarpeeksi korkeaa seed/leech ratiota, ellei sivustolta halua saada potkua perseeseen. Seedbox on aina päällä, joten filut voi jättää rauhassa seedaamaan, etkä kuluta itse sähköä siihen, että PC on tämän takia päällä. Ei tarvi myöskään miettiä, hidastaako latailu nettiselailua tai pelailua.

Mukavana lisänä torrentteja voi pistää valumaan vaikka iPhonella, joka ei tue mitään torrent-sovelluksia. Voit ladata .torrent-latauslinkin puhelimeen ja sitten avata sen Ultra.cc:n ohjauspaneelista löytyvällä qBitTorrent-sovelluksen Web UI -käyttöliittymällä. Ei tarvitse edes nousta koneelle.
3  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Apex Legends : 17.02.2024 16:21


Kausi 20 täällä ja niin on myös 120Hz-moodi konsoleilla. Hyvältä tuntuu pelata gyrolla ilman sitä kamalaa frame pacing -nykimistä, joka riivasi peliä vuosikaudet. Pistäs Epi mietteitä, jos lurkkaat siellä jossain. On aika palata kotiin!
4  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 11.02.2024 16:18
https://haute42.com/haute-pad-t-series/

Tuli tuollainen ”Haute 42 T16” hitbox-tyylinen ohjain ostettua Saksan Amazonista, kun porukka noita on hypettänyt. Käytännössä samanlainen ja -mallinen vekoitin kuin kolme kertaa kalliimpi Razer Kitsune. Input lagia on 1000Hz USB polling ratella alle 1ms ja PCB on open source -kamaa, eli päivityksiä tulee koko ajan. SOCD-setit toimii myös suoraan toisin kuin Kitsunella, nappeja on myös enemmän. PS5:llä tarvii adapterin, mutta muilla konsoleilla pitäisi toimia aika kivuttomasti.

Eiköhän tolla Tekken 8:sia (joka on demon perusteella jeesuskamaa) ja SF6:sta pelaa.

Loistava kapistus ollut. Toimii Titan Two -adapterilla tosiaan Xboxissa, ja input lag on niin alhainen kuin se vain voi OLED:illani olla. Nappuloissa on kätevästi ledit, jotka vaihtaa väriä painettaessa, joten tuota input lagia on helppo testailla, kun laskee 240fps-videolta, kuinka monta framea kestää, että värinvaihdosta hahmo reagoi painallukseen. Input lag on samalla tasolla kuin kuvaputkella pelatessa. En ole ikinä nauttinut näin paljon retropelailusta. Tiettyjen liikkeiden - kuten dash jumping / dash canceling miekalla Megaman X4:ssä tai vanhemmissa, shield canceling Symphony of the Nightissa, wall jumping Super Metroidissa, joka on suorastaan naurettavan helppoa padiin verrattuna - on uskomattoman nautinnollista noilla mekaanisista näppiksistä tutuilla low profile -napeilla. Liikkuminen on myös superresponsiivista kun heittää SOCD:n Last Input Wins -asetuksen, jolloin hahmo on tavallaan koko ajan liikkeessä.

Tappelupeleistä kokeilin ekana Tekken 8:sia, jossa leverless toimii hyvin, vaikkakin oikealla pelatessa wavedash on paljon vaikeampaa, eikä yhden framen EWGF-liikkeet tahdo tulla millään ulos. Vasemmalla puolella pelatessa EWGF:n saa tulemaan ulos vaikka joka kerta. Liikkuminen on muutenkin huomattavasti nopeampaa kuin tikulla, koska tikun liikerata on mitä on. Harmaita hiuksia aiheuttaa lähinnä jotkin viistoliikkeet, mutta eiköhän nuokin aikanaan opi kun vain tarpeeksi rämpyttää.

Street Fighter III: 3rd Strikessä tällä ei tee oikein mitään, koska siinä superit vaativat nykypeleihin verrattuna todella nopeaa ja tarkkaa ajoitusta. Ei noita supereita tunnu saavan napeilla tarkasti ulos, vaikka kuinka harjoittelisi, enkä oikein tiedä mistä on kyse. Ehkä emulaattorilla on liian vähän input lagia tai jokin muu asetus on pielessä. Myös puoliympyräliikkeiden tekeminen on yhtä helvettiä, ellei sitten slaidaa sormella vasen, alas, oikea -nappeja nopeasti, mutta tämäkin menee säheltämiseksi oikealla puolella pelatessa. 360-liikkeen tekeminen Hugolla ilman slaidaamista on lähestulkoon mahdotonta, 720-liikkeen tekeminen onkin sitten varmaan jo täysi mahottomuus. Tikulla noiden tekeminen ei ole homma eikä mikään.

Kokeilin tätä myös shmupeissa, ja uskon, että kun joskus saa napeilla liikkumisen selkäytimeen, saattaa tämä olla jopa tarkin tapa pelata näitä pelejä. Aivot kuitenkin meinaa räjähtää, kun Ikarugassa pitäisi samaan aikaan miettiä napeilla liikkumista, ampumista, chainausta ja aluksen värinvaihtoa. Kuitenkin virkistävää, kun on tätä vuosikaudet dpadilla pelaillut.

Kokeilin myös God Handia, jonka pelaaminen ei ole ikinä ollut näin hauskaa! Oikean tatin väistöliikkeet saa mapattua napeille, minkä ansiosta pelissä voi tehdä juttuja, jotka eivät olisi normaalisti mahdollisia. Esimerkiksi vasemmalle/oikealle väistön pystyy canceloimaan jabilla, jolloin liikkumiseen tulee ihan uusi ulottuvuus, kun vain rullailee noita kahta liikettä peräjälkeen. Myös eteenpäin dashaus nopeutuu huomattavasti napeilla. Todella siistiä löytää tällaisia juttuja, joita mahdollisesti kukaan ei ole edes tajunnut kokeilla.

Kaiken kaikkiaan ihan lyömätön diili, jos haluaa leverless-ohjainta kokeilla. Mahdoton pelata 2D-pelejä enää millään muulla laitteella.
5  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 17.01.2024 22:29
https://haute42.com/haute-pad-t-series/

Tuli tuollainen ”Haute 42 T16” hitbox-tyylinen ohjain ostettua Saksan Amazonista, kun porukka noita on hypettänyt. Käytännössä samanlainen ja -mallinen vekoitin kuin kolme kertaa kalliimpi Razer Kitsune. Input lagia on 1000Hz USB polling ratella alle 1ms ja PCB on open source -kamaa, eli päivityksiä tulee koko ajan. SOCD-setit toimii myös suoraan toisin kuin Kitsunella, nappeja on myös enemmän. PS5:llä tarvii adapterin, mutta muilla konsoleilla pitäisi toimia aika kivuttomasti.

Eiköhän tolla Tekken 8:sia (joka on demon perusteella jeesuskamaa) ja SF6:sta pelaa.
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 11.12.2023 23:43
https://www.resetera.com/threads/hideo-kojima-appears-to-have-snuck-a-silent-hill-message-into-his-od-trailer.794358/

Mitäpä, jos OD onkin se peli, mitä Silent Hillsistä piti tulla? Ilman lisenssiä, luonnollisesti.

https://youtu.be/oNMseVbyc3g?feature=shared

Silent Hillsin konseptitraileri yhdeksän vuoden takaa on syöpynyt mieleeni. Toivottavasti sieltä tulisi jotain vastaavaa, eikä mitään perinteistä Kojima-sekoilua.
7  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 01.11.2023 08:52
Xbox alkanut blokkaamaan epävirallisia lisälaitteita. Vieläkö Scarfilla toimii Titan Two vai mikäs adapteri se olikaan. Itsellä on jossakin laatikossa adapterit, joten en ole ehtinyt vielä testaamaan.

Toimii, koska adapteri käyttää MS:n omaa ohjainta todentamiseen. Samasta syystä XIM:ien pitäisi edelleen toimia.

Tämä ohjainadapterien toimiminen oli yksi syistä, miksi olen suosinut Xboxia, joten jos MS nyt tosiaan on menossa samaan suuntaan Sonyn kanssa, niin voi olla, että tämä on viimeinen konsolini. Voi suosiolla siirtyä PC:lle ensi genissä. Ja mikäli Titan Two lakkaa toimimasta joskus, niin heitän konsolin samantien ikkunasta pihalle.
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.10.2023 19:48
MGS1 on helposti sarjan paras peli. Tautisen kova soundtrack ja ääninäyttelijäporukka, jonka castingista vastaava henkilö ansaitsisi jonkin Nobelin. MGS2 oli monella tapaa valovuosia aikaansa edellä, muttei sitä peliä jaksa enää pelata, kun rytmitys on järkyttävää paskaa. MGS3:n puolestaan pilaa raivostuttava valikoissa ravaaminen, mikä onkin sitten 50% koko pelistä. MGS4:sta ja MGS5:sta ei tarvitse edes puhua, jöötiä molemmat.
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 27.10.2023 10:20

DF:n John Linneman napisee digitaalisen jakelun miinuksista ja fyysisen jakelun plussista melkein viikoittain ja välillä kuulee hyviä vertailuja kun esim. CoDit saa alelaarista 10-20€ niin verkossa hinta on edelleen 59,90€-69,90€. Joten julkaisijat tulevat rampauttamaan entisestään fyysistä jakelua ja edistämään digitaalista jakelua. It's just business.


Ja eroja on uusien pelien hinnoissakin. Hyvä esimerkki eilen julkaistu spider man 2 jota saa cittarista plussa kortilla 59,99e ja samaan hintaan myy ainakin myös gigantti.
Perus digi versio storessa 79,95e.

Toisaalta pienellä kikkailulla saa Xboxille uudetkin pelit diginä 30-50e hintaan Argentiinasta. Ainakin siihen asti kunnes ei saakaan enää :)

Edit: Tosin nyt tuli ekaa kertaa vastaan koodi, jota ei voinut lunastaa VPN:n ja muun regionin tilin kanssa. Piti tehdä argentiina gamertag ja sitten toimi VPN:n kanssa. Sinänsä ei väliä, kun peliä voi pelata millä profiililla vain. Onko Scarfille tapahtunut vastaavaa? Oli kyllä vanhempi peli, Thumper (2016), että en tiedä voisiko johtua siitä. Samalla ostin Risk of Rain 2 ja se meni nätisti läpi.

Jotain ongelmaa oli joskus jonkin koodin kanssa, mutta VPN:ää vaihtamalla prosessi meni lopulta läpi.

Alan Wake II olisi muuten Islannin Xbox Storessa 38 euroa, eikä VPN:ää tarvita ollenkaan.
10  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 15.10.2023 13:53
Edelleen täytyy hehkuttaa tuota YouTube Premiumia, jonka saa VPN-kikkailulla tosiaan eurolla kuussa

Mites kikkailit. Tsekkailin tuossa viikko sitten, mutta ei tullut halpaa hintaa vaika kokeilin Turkkia ja Ukrainaa. En tiedä sitten olisiko pitänyt tehdä ihan uusi Google-tili ja laittaa maaksi jompikumpi noista.

Lisäksi kun sen Premiumin on saanut jostain halpismaasta, voiko sitten käyttää sitä huoletta ilman VPN:ää?

Argentiinan kautta hankin tuon Premiumin joskus, ja toimii tosiaan, vaikkei VPN olisi päällä. Toimi ihan ikivanhalla Google-tililläni, niin ei tarvinut uudelleen keräillä tuhansia videoita suosikkeihin.
11  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 14.10.2023 23:18
Omat Audeze LCD2 Classic -kuulokkeet ovat olleet nyt kohta pari vuotta käytössä, enkä niistä varmastikaan tule ikinä vaihtamaan toisiin luureihin, ellei sitten joku taho älyä tehdä Applen tyylistä päänseurantaa johdollisiin hifi-kuulokkeisiin. Jokin vastaavanlainen viritys on kyllä olemassa (en muista miten se päänseuranta oli toteutettu, koska pystyit käyttämään mitä tahansa kuulokkeita), mutta ko. setti maksoi +5000 euroa. Aivan huikeat kuulokkeet, eivätkä keinonahkakuulokekupit ole vieläkään alkaneet tuhoutumaan, vaikka luurit ovat päässä joka päivä. Toisin kuin Sennheiserin HD800-kuulokkeissa, joiden kupit murenevat käsiin, vaikka et edes käyttäisi niitä. Uudet maksavat 90 euroa. :lol:

Latailin Maciin kehutun SoundSource-softan, jolla saa kikkailtua äänilähdöillä kaikennäköistä. Kokeilin yhdistää MacBookin bluetoothilla Oppon HA-1 -kuulokevahvistimeen ihan huvin vuoksi, koska en ole tuota ominaisuutta aikaisemmin kokeillut. Noh, se toimi - tietenkin, puhutaan kuitenkin Macista - heittämällä, vaikka kuulokevahvistin on jo kymmenisen vuotta vanha. Saa kätevästi kuunneltua musiikkia YouTube Musicista ilman johtohelvettiä. Edelleen täytyy hehkuttaa tuota YouTube Premiumia, jonka saa VPN-kikkailulla tosiaan eurolla kuussa: musiikissa bitrate on muistaakseni parempi kuin Spotifyssä, suositukset tomivat paremmin, eikä tarvitse kärsiä perus-Tubessa siitä saatanallisesta mainosspämmistä, jonka blockaaminen tehdään koko ajan vaikeammaksi.

Huomasin, että SoundSource tarjoaa myös valmiita EQ-profiileita kuulokkeisiin, joten kokeilin niitä Audezen LCD2 Classic -kuulokkeillani. Kyllähän tuo ääni vaan parantuu entisestään. Edelleen end game -kamaa nämä luurit ja aivan lyömättömät hintaluokassaan. Sonyhan osti Audezen, joten saa nähdä, mitä tekevät firmalle.
12  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 13.10.2023 16:05
Activision-diili toteutui. Toivottavasti saadaan nopeasti jotain pelejä GamePassiin.
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 19.09.2023 09:11
Xboxin tulevaisuudensuunnitelmat vuosivat nettiin. Eniten pisti silmään, että ensi vuonna pitäisi tulla Xbox-ohjain, jossa on gyro, haptiset pörinät ja vähemmän ääntäpitävät modulaariset (?) tatit/napit. Luojan kiitos, ehkä tulevaisuudessa aletaan saada enemmän gyroa tukevia pelejä.
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 17.09.2023 21:31
Metroid Dread. Vaikuttaa mulkunkovalta: todella tyydyttävät ääniefektit, upeat animoinnit sekä timanttinen ohjaus. En nyt muista, mistä porukka on peliä kirisoinut, mutta alku ainakin vaikuttaa lupaavalta.

Metroid Prime Remastered. Juuri niin hyvä, mitä voi olettaa. En tajua, miten Retro on saanutkin pelistä noin hyvännäköisen. Äänimaailma myös rautaa. Tuskin tätä kuitenkaan jaksan pelata, koska edellisestä läpipeluukerrasta on sen verran lyhyt aika.

Donkey Kong Tropical Freeze. Eipä Retro osaa huonoja pelejä tehdä. Wiin Donkey Kongia ei jaksanut pelata edes Dolphin-emulaattorilla, jossa ei tarvinnut käyttää Wiimoten hölmöä heiluttelua, koska niissä Wiimote-liikkeissä tuntuu olevan väkisinkin viivettä, vaikka liikkeet tekisi digitaalisella napilla. Tropical Freezessä ei tuota ongelmaa ole, joten pelaaminen maistuu. Hemmetin hyvännäköinen ja -kuuloinen peli tämäkin, ja salareita on mukava etsiskellä.

Super Mario Odyssey. Kova tämäkin. Vihdoin tuli peli korkattua, vaikka ostin tämän muistaakseni jo julkaisussa Switchille.

Mutta joo, eipä sitä Switch 2:sta tarvitse odotella, kun noita pelejä voi jo nyt pelata emulla kunnollisella resoluutiolla. Ainoa miinus on shader compilation, joka aiheuttaa tökkimistä, kun shaderit otetaan talteen ensimmäistä kertaa, mutta nopeasti tuohon tottuu.
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 15.09.2023 21:24
Latailin Macciin uuden käyttiksen betan, jonka Game Mode vähentää DualSensen kammottavaa input lagia (eikä ohjainta saa kytkettyä pelkällä kaapeliyhteydellä Apple Silicon -koneissa, johtuen jostain Applen sekoilusta). Zeldan pelailu on huomattavasti nautinnollisempaa. AirPodien latenssi häviää myös kokonaan, mutta tuntuu, että input lag nousee, jos laitteessa on useampi bluetooth-laite yhdistetty samanaikaisesti. Deadzonet saa myös poistettua sekä modeilla FOV:ia suurennettua ja kameraohjauksen herkkyyden tuplattua. 60fps-tuki on toki myös mahdollista, mutta valitettavasti MacBookin tehot eivät tunnu riittävän tuon pyörittämiseen kunnolla. Joka tapauksessa emulaattoreilla jälleen saa paremman pelikokemuksen, kuin alkuperäisellä raudalla, koska pelintekijät eivät näitä ohjauksen perusjuttuja ikinä osaa itse tehdä oikein.

Metroid Prime Remasteredia tuli myös kokeiltua, mutta en pitänyt yhtään tuosta gyron toiminnasta. Rotaatio toimii tönkösti verrattuna JoyShockMapperissa tottumaani asetukseen - noista vaihtoehdoista voi lukea täältä. Switchillä kaiketi gyro on toteutettu tuolla local-asetuksella, kun world- ja player-asetukset tuntuvat luontevammilta käyttää padilla pelattaessa.

EDIT: Eipä tuossa gyrossa olekaan mitään vikaa, kun tajuaa nostaa herkkyyttä pelin valikoista ja pistää gyron deadzonea oletusasetusta pienemmäksi. Metroid Prime on kuin luotu tuota hybridiasetusta varten.
16  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 14.09.2023 12:33
Viimeisimpänä pelinä on tullut hakattua uutta Armored Corea. Aivan loistava peli monestakin syystä. Pelin rakenne on tuulahdus ysäriltä, ei pitkiä välidemoja, ei mitään lässytysdialogia ja pelaaja saa omaan tahtiin pelailla tehtäviä jotka ovat todella lyhyitä. Yleensä tehtävät pääsee läpi jossain 15-30 minuutissa lukuunottamatta isoja bosseja joita tietenkin hinkataan pahimmillaan tuntitolkulla jos buildi ei ole kunnossa. Itse myös koukutuin pelin tarinaan ja loreen, mukavan masentavaa settiä.

Pelin suurin miinus on sen vaikeustaso. Normaalit tehtävät ovat aivan liian helppoja ja pomot hemmetin vaikeita kunnes vähänkään aivosoluja rasittamalla löytää optimaalisen buildin. Sen jälkeen bossitkin on kaatunut ekalla yrittämällä. Siltikin tää on helposti semmonen 9/10 peli ja jokaisen geimerin pitäis ainakin testata.

Itse jaksoin Chpater 1:n bossiin, kunnes lopetin pelaamisen. Alkoi vituttamaan se jatkuva ohjusspämmi, joka peittää 95% näkyvyydestä, lock on -piippailu, stagger-systeemi ja paska kameraohjaus sekä quick turn, joka toimii juuri päinvastoin kuin kaikissa muissa peleissä (pitää ensin painaa B/O-nappia ja sitten vasta alas vasemmasta tatista). Neljällä eri olkapäänamiskalla (liipasimet ja RB/LB) yhtäaikainen räiskiminen tuntuu myös epäintuitiiviselta - ei tule heti mieleen peliä, jossa pitäisi pitää koko ajan neljää sormea varattuna räiskimiseen. Samalla pitäisi kaikkien edellämainittujen ärsykkeiden keskellä pitää mielessään kirjaa, että missä hemmetin aseissa nyt on lataus meneillään, koska HUD:in luettavuus on niin huono, että siitä on mahdoton nopeasti lukea mitään tietoa. Siihen päälle vielä manuaalilataukset, niin peli alkaa tuntua yhtä antiikkiselta kuin jotkut PS2-aikojen MGS-pelit, joissa tarvitaan parhaimmillaan yhtätoista sormea samanaikaisesti joidenkin toimintojen tekemiseen.

Peli on myös graafisesti uskomatonta mössöä ainakin Xboxilla, enkä saanut HDR:stä mitään irti.

Ehkä tässä käy vielä joskus sekirot (onhan tämä samalta tiimiltä) ja havahdun pelin hyvyyteen vasta myöhemmin, mutta epäilen.
17  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Laudan kadonneet : 12.09.2023 12:38
Ettei vain olisi iskenyt burnout pelaamiseen? Muistaakseni Epi myi konsolit ja pelinsä joskus GameCube-aikakaudella. Formula-lautakin kuoli aikoinaan kun Epi sai tarpeekseen ajopeleistä. Mutta eiköhän vapahtajamme palaa - ainakin toivottavasti - sitten Switch 2:n julkaisussa viimeistään.
18  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 11.09.2023 22:11
Dustin Homesta tuli napattua MacBook Pro 16" M1 Max 32Gb 1Tb -malli parilla tonnilla suht järjettömästä alesta. Ihan hullu vehjehän tämä on kymmenen vuotta vanhan MacBook Pron jälkeen. Oikeastaan ainoa syy, miksi olisin tuon M2-mallin ostanut, on HDMI 2.1 -tuki, mutta tuonkin tuen saa nykyään M1-malleihin tällä kaapelilla. Windows-pelitkin (tai osan niistä) saa nykyään toimimaan kikkailulla, mutta eivät kuitenkaan toimi yhtä hyvin kuin natiivit pelit. MacOS Sonoma tuo myös mukanaan Game Moden, jonka pitäisi nopeuttaa Bluetooth-kaistaa, jolloin padeissa on vähemmän lagia ja AirPodsien pitäisi toimia ilman viivettä.

Enemmän fiilksiä, kunhan tällä on tullut enemmän säädettyä.

EDIT: Uusi Zelda näyttäisi toimivan RyujinX-emulaattorilla hyvin, DualSensen gyrokin pelittää ilman sen kummempaa kikkailua. Viivettä on jonkin verran, mutta ehkä tuo korjaantuu sitten Sonoman myötä. RetroArchilla HDR:ää tukevat shaderit näyttävät nekin hyvältä, vaikka näyttö kalpeneekin liikkeentoistossa OLED:lle sata-nolla.
19  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: eShop, PSN, Microsoft store, Steam | Tärpit & alennukset : 26.08.2023 13:30
Armored Core VI tuli napattua Enebasta Argentiina-koodilla alta 40 euron (A4 gamerin kautta ostin oman koodini) Xboxille. VPN:llä tosiaan lokaatioksi Argentiina ja koodi lunastetaan Microsoftin redeem-sivulla, kun olet sisäänkirjautunut MS-profiiliisi.
20  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Retropelien filtterit, kyllä vai ei? : 10.08.2023 10:27
https://www.retrotink.com/amp/introducing-the-retrotink-4k

Huhhuh, enpä tiennytkään, että kyseinen skaalain on tulossa. Skaalaa käytännössä kaikkien retrokonsolien kuvan 4K-töllöille sopivaksi ja tukee CRT-filttereitä HDR-tuella. :lol: Tekee käytännössä saman kuin RetroArch, mutta alkuperäisellä raudalla.

https://www.8bitdo.com/retro-receiver-for-ps/

Tuo vielä kylkeen, niin voisi pelailla PS2-pelejä DualSensellä.
21  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 11.07.2023 19:42
Nyt näyttääkin taas paremmalta Activision-diilin suhteen. Ilmeisesti olisi menossa läpi, mutta katsellaan.
22  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 11.06.2023 23:58
Itse olen tykännyt omasta 14 Pro Maxista - ilman suojausta mennään, ja aina on valtava erektio kun hyväilen vehjettä käsilläni. En oikeastaan mitään muuta pahaa sanottavaa keksi kuin juurikin tuon kameran post processing -sekoilun. Kannattaa kokeilla kehuttua Halide-kamerasovellusta, johon saa ilmaisen kokeilun.
23  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 05.06.2023 21:33
Applen VR-lasit on aika päräyttävä kamaa. Olisikohan tässä iPhonen kaltainen vallankumouksellinen tuote. Nuo kun vielä saa joku päivä langattomina niin huhhuh.

EDIT: Kaapeli menee ilmeisesti johonkin taskuun sopivaan värkkiin (iPhone?).

EDIT2: Se oli akku. Fiksua, helpompi ostaa uusi tilalle, eikä lisää härpäkkeen painoa.
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: eShop, PSN, Microsoft store, Steam | Tärpit & alennukset : 03.06.2023 12:41
Street Fighter 6 Xboxille CD Keysistä 53 eurolla (vrt. 70e Xbox Storesta).

https://www.cdkeys.com/street-fighter-6-xbox-series-x-s-eu

Koodin voi aktivoida vaikka suoraan Xboxilla, niin ei tarvitse edes selaimella kikkailla.
25  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 07.05.2023 23:14
Enpä tiiä, parikymmentä tuntia Monster Hunter Risen Sunbreak-lisäriä takana, ja tämä on jo nyt heittämällä omassa TOP5:ssä. Monster Hunter World oli minulle paras peli varmaan viimeiseen 10 vuoteen (tai 20 vuoteen, helvetti aika kuluu nopeasti), eikä se pärjää oikeastaan millään mittapuulla Sunbreakille.

Tuntuu, että kaikki peruspelin ongelmat on korjattu: uusi satamakaupunkiteema Hubissa pieksee fiiliksellään sen nopeasti tympiinnyttävän Japani-teeman ärsyttävällä hoilotusmusiikillaan, uudet kartat ovat upeaa väriloistoa, sisältöä on niin julmetusti, monsterit ovat äärettömän siistejä, kaikenlaisia skilejä on loputtomasti ja se pelattavuus… Rise oli jo minulle tyydyttävin videopeli mekaniikoiltaan ikinä, mutta tämä pistää vieläkin paremmaksi. Siis kaikki, ihan kaikki, on yhtä täydellisyyttä. Ja olen pelannut vain ja ainoastaan Greatswordilla. :lol: Kirsikkana kakun päällä 120Hz-moodin sulavuus ja responsiivisuus sekä gyron luomat mahdollisuutet liikkua 3D-tilassa Wirebugeilla ihan miten lystää tekevät tästä pelistä minulle jotain todella erityistä.

Äänimiksaukselle jälkeen myös erityismaininta - parasta settiä, mitä minä olen kuulokkeillani kuullut. HDR sopii myös kuin nenä päähän tälle jatkuvalle värien ilotulitukselle.

Vaikeustaso nyt on mitä on, mutta toisaalta se on lienee ongelma aina näissä peleissä, kun niitä oppii pelaamaan. Eiköhän end gamea lähestyttäessä monsterit vedä pataan, kuten ihan peruspelin Apex-versiot minulle jo osoittivat.

Mikäli Sunbreak ei hilaa itseään kaikkien aikojen lempipelikseni, niin sitten sen kunnian vienee Worldin jatko-osa. Sen verran korkeissa sfääreissä Capcomin Monster Hunter -tiimit huitelevat. Pelottavan pelattavia pelejä tekevät.
26  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 02.05.2023 08:46
Parempi vai suosiolla olettaa, että kaikki MS:n konsoliyksinoikeudet ovat kuraa (Forza Horizon poislukien), niin ei tule pettymyksiä ja voi yllättyä positiivisesti, jos sieltä tulee jotain pelaamisen arvoista.

Onneksi Capcomilta on nyt tullut pelkkää laatua, Diablo IV on kuulemma jees ja Fromilta on tulossa Armored Core VI elokuussa - noilla pärjää jo aika pitkälle.
27  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.04.2023 00:48
Street Fighter 6:n demo on ihan jeesuskamaa. Peli on superresponsiivinen Input Delay Reduction -asetuksen ollessa päällä (tämä kaiketi pistää vsyncin pois päältä), näyttää tolkuttoman hyvältä tyylilllisesti (HDR boostaa vielä hienosti efektejä) ja pelittää noin muutenkin kuin unelma.

Modern-kontrolliasetuksen ansiosta vihdoin pystyy pelaamaan Street Fighteria ihan peruspadilla. Puristit - joka minunkin kai pitäisi varmaan olla, kun 3rd Strikeä on tullut kuitenkin tahkottua vuosia - varmasti pudistelee päätään, mutta ei kiinnosta. Street Fighterin tuplaneljännesliikkeet ovat täysin luonnottomia tehdä dpadilla, eivätkä ne kyllä edes tikulla ole minusta koskaan tuntuneet hyvältä. Sataprosenttisen tarkkuuden toki saisi hitbox-tyyppisellä nappiratkaisulla, mutta nyt voit tehdä ne superit painamalla vain kahta face buttonia samaan aikaan. Klassinen kuuden eri painikkeen näppäinasettelu on myös jöötiä, etenkin DualSensellä, jonka olkapäänappien liikerata on pidempi, jolloin painellusten ajoittaminen face buttonien kanssa on yhtä helvettiä. Tätäkään ongelmaa ei ole modern-asetuksella, koska viides ja kuudes nappi tarvitaan vain Drive Parryyn/Impactiin. Face buttoneilla onnistuu (toivottavasti) kaikki muut liikkeet.

Capcomilta on näillä näkymin tullut tai tulossa minulle kolme vuoden (tai jopa genin) parasta peliä: REmake 4, Monster Hunter Rise (+ juuri julkaistu Sunbreak-lisäri) ja Street Fighter 6. Puhdasta pelaamisen nirvanaa kaikki.
28  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Resident Evil 4 Remake : 29.04.2023 01:16
Viimeinen bossi Professionalilla oli kyllä kamalinta sontaa miesmuistiin. Koko ajan saa tapella kontrollien kanssa, kun pitää samaan aikaan heilutella hidasta kameraa kohti bossia, joka tekee liikkeitä muuten kameran ulkopuolelta, hakata juoksunappia (asetuksista on valittava Toggle-vaihtoehto juoksulle, Hold on täysin rikki koska et pysty sillä menemään suoraan kyykkyyn), ladattava sekä vaihdeltava aseita ja sitten vielä siihen päälle yrittää jotenkin painella nanosekunnissa väistöliikettä, kun se välähtää ruutuun. Väistöliikettä, jota on mahdoton painaa intuitiivisesti edes 50 pelitunnin jälkeen (toisin kuin alkuperäisessä, jossa sormet on aina QTE-nappien kohdalla). Samalla ympärillä pyörii pörriäisiä, jotka nekin tottakai hyppivät kimppuun kameran ulkopuolelta.

Edellisessä postauksessa mainittu 180-asteen käännös saa Leonin rynnimään joko hirveää vauhtia milloin minnekin tai sitten tehdään hidas paikallaan pyörähdys. Joka tapauksesa suuntavaisto katoaa joka kerta. Bossi hyppii ympäri kenttää, jolloin kamera lukittaa siihen, etkä tiedä, minne vittuun olitkaan menossa. Hyvin suunniteltu.

iFrameja et saa mistään ja edes gyrolla on lähes mahdoton osua bossin heikkoihin kohtiin, jotka eivät pysy millisekunttiakaan paikallaan. Oli kyllä ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun vedän bossin läpi ilman raketinheitintä.

Professional oli kuitenkin ehkä kutkuttavin survival horror -kokemus koskaan itselleni. Koko ajan sai olla veitsenterällä ja mukaan mahtui muutama todella kuumottava taistelu, kuten se predator siellä viemäreissä. Kaikki herbit lopussa odotat, että hissi laskeutuu alas. Yksikin osuma, niin koko paska alusta - predator huitaisee kuitenkin viime hetkellä ohi ja matka jatkuu.

Regenaradonit olivat myös pelottavampia kuin koskaan. Ne käyvät päälle kuin yleinen syyttäjä. Se pieni aikaikkuna, jonka saat kiikarikiväärillä niiden pikkumöllien ampumiseen on parempi käyttää hyväksi. Toista tilaisuutta et saa sillä, kudit loppuvat väkisin kesken. Gyrolla lisämausteen tuo käsien tärinästä aiheutuva tähtäimen heiluminen. :lol: Toki kovat jätkät parryttää nämäkin (Prolla toimii vain perfect parryt) ja lyö möllykät puukolla. Itsellä ei taidot riittäneet.

Mutta joo, hieno peli. Tekisi mieli aloittaa neljäs läpipeluukerta.
29  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Resident Evil 4 Remake : 27.04.2023 12:07
Aloittelin REmake 4:n kolmannen läpipeluukerran Professionalilla ja alkaa vahvasti tuntumaan siltä, että tämä peli on mestariteos. Professional-vaikeustaso tuntuu täydelliseltä vaikeustasolta, kun on päivittänyt kaikki aseet täyteen edellisillä läpipeluukerroilla (bonusaseihin ei kuitenkaan kannata koskea, Primal Knifeä lukuun ottamatta, koska ne vain latistavat tunnelmaa) - koko ajan saa olla varpaillaan, kun vihut ovat superaggressiivisia, muttei kuitenkaan tarvitse kärvistellä kämäisillä perusaseilla, jotka ampuvat hitaasti mihin sattuun. Minibossit ja bossit ovat myös huomattavasti pelottavampia. Tämä aspekti on paremmin toteutettu kuin alkuperäisessä, jossa jouduit aloittamaan Professional-moodin tyhjältä pöydältä - alkuperäisessä tosin tyhjältä pöydältä aloittaminen on nautinnollisempaa, koska melee-systeemi on paremmin toteutettu.

Xbox-version deadzone muutettiin myös uusimmassa patchissa vähemmän neliöksi, joten tuokin asia vituttaa taas astetta vähemmän. Edelleenkin kääntymisnopeus on aivan liian alhainen, joten kun tätä pääsen joskus PC:llä pelaamaan 120 kuvaa sekunnissa hiiriohjauksen gyro-muunnoksella, niin voin lienee huoletta nostaa pelin alkuperäisen RE4:n rinnalle sinne lempipelieni kirkkaimpaan kärkijoukkoon. Ainoat marinanaiheet tulevat lähinnä muutamasta heikommasta bossista ja raivostuttavasta Quick Turn -ominaisuudesta, jonka seurauksena Leon poukkoilee välillä minne sattuun. Tämä on ongelma juurikin tuon hitaan kääntymisnopeuden takia, muuten pistäisin koko ominaisuuden pois päältä.

Unohtui myös edellisessä postauksessa mainita, että peli näyttää aivan jumalattoman hyvältä HDR:n ansiosta. Huvittava palata tunkkaisen REmake 2:n pariin - peli näyttää aivan vetiseltä ripulilta, koska musta ei ole mustaa kuin keskiyö kuuttomalla taivaalla. Luojan kiitos korjasivat tämän REmake 4:ssä.
30  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 26.04.2023 16:53
Activision-diili näköjään peruttu. Hieno homma taas, että tämänkin genin Xbox ottaa sata-nolla turpaan PlayStationilta, niin ei saada kunnon kilpailutilannetta päälle. Noh, toivottavasti käyttävät ne massit johonkin muuhun, vaikkei sillä enää taida olla mitään väliä. Samalla Sony jatkaa yksinoikeusperseilyjensä kanssa minkä kerkiää.

Muutenkin surkuhupaisaa touhua Microsoftilta, kun mitään kunnollista ei saada ulos.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 86
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines