Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15
Tulostusversio
Aihe: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto  (Luettu 226594 kertaa)
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #390 : 30.03.2021 07:50 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tullut jo monta arvostelua ulos Microsoftin uusista Xbox-kuulokkeista. Pätevät kapistukset, mutta eivät ilmeisesti edes omassa hintaluokassaan läheskään parhaat. Esimerkiksi omistamani Hyper X Cloud Alphat – jotka ovat pitäneet pintansa 100 euron hintaluokassa vuosikaudet – ovat ainakin Rtingsin mukaan melkein jokaisella ääntä ja mikrofonia koskevalla osa-alueella paremmat: https://www.rtings.com/headphones/tools/compare/xbox-wireless-headset-vs-hyperx-cloud-alpha/22722/627?usage=9287&threshold=0.1

Microsoftin kuulokkeissa on etuna toki kätevyys ja langattomuus. Niihin saa kuuluviin kahdesta eri Bluetooth-lähteestä ääntä, joten samalla aikaa voi vaikkapa pelata Apexia Boxilla ja puhua kavereiden kanssa puhelimen kautta Discordissa – hieman mukavampaa kuin laittaa iPhonen napit isojen kuulokkeiden alle! (Apexin oma cross-play voice chat on aika kehno).

Jotenkin silti jäänyt se vaikutelma, että jos haluaisin selvän harppauksen äänenlaadussa, minun pitäisi hypätä 200-250 euron hintaluokkaan ja mahdollisesti kuulokevahvistimeen. Cloud Alphat kun ovat yksi harvoja pelikuulokkeita, joilla kehtaa kuunnella kriittinen kuuntelija musiikkiakin: https://www.bgr.in/reviews/hyperx-cloud-alpha-review-a-music-lovers-gaming-headphones-644739/

Taidan pistää kuulokehankintoja toistaiseksi jäihin.

« Viimeksi muokattu: 30.03.2021 09:13 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #391 : 30.03.2021 13:44 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Onko täällä muuten kenelläkään kokemuksia paljon esillä olleista Valcon kuulokkeista? Ovatko hintansa arvoiset?

E:kirjoitusvirhe


« Viimeksi muokattu: 30.03.2021 18:31 kirjoittanut Vin »
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #392 : 30.03.2021 14:04 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Onko täällä muuten kenelläkään kokemuksia paljon esillä olleista Valcon kuulokkeista kokemusta? Ovatko hintansa arvoiset?

Veljellä on ollut useammat, ihan alkupään Valcosorsa/Pulasorsa-tarjonnasta lähtien. Insinöörinä testaili paljon esim. ANC:tä puheluissa ja näin. Käsittääkseni on aina ollut tyytyväinen sekä tuohon puoleen että äänentoistoon, ja uusin malli oli kai saanut jo kotimaan medioissakin ihan okei arvosteluja. Pitäisi olla hintansa väärtiä kamaa helposti, vaikkei kultakorville kelpaisikaan.

Ihan mielenkiintoista olisi kyllä tyypata noita joskus esim. Bosen kanssa rinnakkain.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #393 : 30.03.2021 16:40 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Itsellä löytyy Valco Sorsa+ ja Korvavalcot. Ensimmäiseen todella tyytyväinen ja vetää vertoja 170€ AKG-luureille. Korvavalcot ajaa asiansa, mutta mun korviin ei oikein kunnolla sovi mitkään napit.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #394 : 30.03.2021 21:05 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Itsellä löytyy Valco Sorsa+ ja Korvavalcot. Ensimmäiseen todella tyytyväinen ja vetää vertoja 170€ AKG-luureille. Korvavalcot ajaa asiansa, mutta mun korviin ei oikein kunnolla sovi mitkään napit.

Hearokselta saa korvaan valetut kuulokkeet alkaen 350e. Kaverilla on ollut useamman vuoden tuo lippulaivamalli ja kuulemma 5/5 tuote soundin ja korvassa pysyvyyden kannalta, enkä yhtään ihmettele. Valaminenkin tapahtuu Hitlerin alppimajan kupeessa Berchtesgadenissa, saksalaiset ne osaa.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #395 : 26.03.2022 16:00 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Bosen 35 kuulokkeiden pehmusteet on tuntumaltaan varmaan parhaat mitä olen ikinä testannut, mutta kestävyys on hyvin heikkoa. Vuoden verran nuo kestää ja sitten parta repii pinnoitteen auki ja lopulta pehmusteet pullahtaa ulos kuulokkeista.

Aidot vaihtopehmusteet maksaa 40 euroa / pari, eli tällaiselle jutkulle aika helkkaristi liikaa. CDON:sta saa ilmeisesti toisen valmistajan tarvikepehmusteet 13,95. Tilasin muutaman parin ja raportoin myöhemmin laadun, mutta tuolla hintaa kelpaa kehnompikin laatu.

Harmaa:

https://cdon.fi/kodin-elektroniikka/korvatyynyt-bose-qc35-kuulokkeille-1-pari-harmaa-p85037161

Musta:

https://cdon.fi/kodin-elektroniikka/korvatyynyt-bose-qc35-kuulokkeille-1-pari-musta-p85037159
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #396 : 26.03.2022 22:06 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Bosen 35 kuulokkeiden pehmusteet on tuntumaltaan varmaan parhaat mitä olen ikinä testannut, mutta kestävyys on hyvin heikkoa. Vuoden verran nuo kestää ja sitten parta repii pinnoitteen auki ja lopulta pehmusteet pullahtaa ulos kuulokkeista.

 :???:

Omat luurit on pian 2v vanhat, eikä pehmusteissa ole mitään vikaa. En mä luureja ole joka päivä käyttänytkään, mutta säännöllisesti kuitenkin. Ja partaa löytyy myös, jos se siis on syypää pinnoitteen huonoon kuntoon.  ;D
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #397 : 27.03.2022 13:00 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Bosen 35 kuulokkeiden pehmusteet on tuntumaltaan varmaan parhaat mitä olen ikinä testannut, mutta kestävyys on hyvin heikkoa. Vuoden verran nuo kestää ja sitten parta repii pinnoitteen auki ja lopulta pehmusteet pullahtaa ulos kuulokkeista.

 :???:

Omat luurit on pian 2v vanhat, eikä pehmusteissa ole mitään vikaa. En mä luureja ole joka päivä käyttänytkään, mutta säännöllisesti kuitenkin. Ja partaa löytyy myös, jos se siis on syypää pinnoitteen huonoon kuntoon.  ;D

Parta ja kuulemma silmälasien sanka on toinen joka aiheuttaa tarpeeksi kitkaa ja täten kulumista. Itsellä nuo on joka päivä käytössä ja sama broidilla, molemmilta kuoriutui vuodessa pehmusteet.

Bosen viralliset sivut sanoo näin:

Typically, ear cushions should be replaced every six months or every 350 hours of use. They may need to be replaced more often if worn over facial hair, subject to extreme temperatures or stored in a way that puts force on the cushions. If the cushions are flaking, torn or flattening, it is recommended to replace them to restore the effectiveness of the seal, which impacts noise-cancellation.

Hyvällä tuurilla ja hyvällä pidolla oot pitänyt jos edelleen on ehjät. Itsellä tulee tuo 350h raja vastaan jo kolmesti vuodessa, kun Spotify soi yli 1000 tuntia ja pääosa siitä Boset päässä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #398 : 07.04.2022 18:13 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Bosen 35 vaihtopehmusteet tuli (linkki aiemmissa viesteissä).

Ihan riittävän hyvä laatu. Hieman kovahkot aluksi, mutta parin päivän testin (8h) perusteella pehmenee kyllä nopeasti ja ei päässä erota oliko alkuperäiset vai varustepehmusteet. Vastamelutoiminto toimii huomattavasti paremmin kuin jo räjähtäneillä alkuperäisillä pehmusteilla. Myös asennus onnistui muutamassa minuutissa. Youtuben kommenteissa osalla oli ongelmia, mutta tämä johtunee enemmän uusavuttomuudesta ja siitä ettei osata soveltaa yhtään mitään missään, huomattu duunissa varsinkin aasialaisissa kulttuureissa. Kaikki tehdään juuri niin kuin ohje sanoa, vaikka järki sanoisi että tee toisin päin.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #399 : 07.09.2022 18:18 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Päivitin kuulokkeet. Uudet daily driverit ovat beyerdynamicin DT 900 PRO X:t. Kiinnostaako, miten nämä mielestäni vertautuvat edellisiin kuulokkeisiin, jotka olivat HyperX Cloud Alphat? No, tässä mietteitä yhden kuuntelupäivän jälkeen:

- DT 900 Pro X:t ovat impedanssiltaan vain 48 Ohmia, joka on avainjuttu sellaiselle, joka käyttää kuulokkeita mm. Switchin kanssa ilman kuulokevahvistinta. Volyymiä on aivan tarpeeksi ilman että nostaa volat maksimiin.
- Alphat ovat suljetut kuulokkeet, Pro X:t taas "puoliavoimet". Beyerdynamicin ääni on ilmavampi, tilavampi, raikkaampi. Alphoissa on korostetumpi basso, joka on kai tyypillistä suljetuille kuulokkeille. HyperX on muutenkin tunkkaisempi ja ahtaampi soinniltaan, mutta silti yllättävän hyvä pelikuulokkeeksi. Onhan näitä toisaalta kehuttu yhdeksi parhaista hintaluokassaan.
- DT 900 Pro X kiinnitti huomioni etenkin siksi, että monessa yhteydessä sitä kehuttiin erinomaiseksi pelikuulokkeeksi. Ja totta se taitaa olla, sillä eri ääniä on helppo erotella "kerroksista." Esimerkiksi Apexissa on selvästi helpompaa kuulla, missä vihollinen tarkalleen on ja onko niitä useampi. HyperX:lläkin kyllä kuuli vihujen liikkeet, mutta ne olivat puuroisempia. Yksinpeleissä taas pieniä ambient-ääniä ja efektejä on helppo poimia äänimaisemasta. Kokeilin Breath of the Wildia ja maailma oli hienon kuuloinen tihkusateen ja ukkosen aikana.
- Beyerdynamicin kuulokkeet ovat referenssikuulokkeet ja tähtäävät mahdollisimman neutraaliin laatuun. Ne tuovat siis toistettavan materiaalin virheet esiin armotta. Tai jos annat näille kultaa, kuulet kultaa ja päinvastoin.
- Päässä mukavat kuin mitkä. Puristavat joidenkin mielestä liikaa, mutta itse en ainakaan ole vielä huomannut sellaista. Korvakupit todella miellyttävää materiaalia ja about 350 gramman paino ei ole liikaa. Mukavuuden nostan pelikäytössä korkealle tärkeysjärjestyksessä, ja Pro X:t tuntuvat onneksi naulaavan tämänkin.
- Uusien luurien kautta kaikki kuulostaa realistisemmalta, ääni on kirkkaampi ja vähemmän kammiomaisempi. Kuulostaa enemmän siltä, että ääni tulee laadukkaista kaiuttimista kuin kuulokkeista.
- Kun kuuntelin näillä ensimmäistä kertaa Xenoblade Chronicles DE:n version Eryth Seasta, alkoivat kyyneleet tihkua hallitsemattomasti poskilleni. En liioittele tippaakaan, niin vain kävi.

Koska Xbox ei tue hölmösti vieläkään USB-mikrofoneja, joudun käyttämään Alphoja kaverien kanssa pelatessa. Ja ei siinä, pätevät kuulokkeet ne ovat. Mutta jos pohtii astetta korkeampaa hintaluokkaa ja satsausta ns. Mid-Fi-puolelle, annan DT 900 Pro X:lle ison suosituksen.


« Viimeksi muokattu: 07.09.2022 18:27 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #400 : 07.09.2022 19:59 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili Seuraavaksi sitten Dolby Atmos for Headphones ostoon, niin pääset seuraavalle tasolle kuulokeäänissä. En tiedä missä kohtaan Dolby Atmos for Headphones meni DTS Headphones:X -softan ohi - näköjään vielä pari vuotta sitten kirjotin tähän ketjuun, että se pesee Dolbyn mennen tullen. :lol:

Omat Audeze LCD2 Classic -kuulokkeet ovat olleet nyt kohta pari vuotta käytössä, enkä niistä varmastikaan tule ikinä vaihtamaan toisiin luureihin, ellei sitten joku taho älyä tehdä Applen tyylistä päänseurantaa johdollisiin hifi-kuulokkeisiin. Jokin vastaavanlainen viritys on kyllä olemassa (en muista miten se päänseuranta oli toteutettu, koska pystyit käyttämään mitä tahansa kuulokkeita), mutta ko. setti maksoi +5000 euroa. Aivan huikeat kuulokkeet, eivätkä keinonahkakuulokekupit ole vieläkään alkaneet tuhoutumaan, vaikka luurit ovat päässä joka päivä. Toisin kuin Sennheiserin HD800-kuulokkeissa, joiden kupit murenevat käsiin, vaikka et edes käyttäisi niitä. Uudet maksavat 90 euroa. :lol:
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #401 : 07.09.2022 20:29 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Seuraavaksi sitten Dolby Atmos for Headphones ostoon, niin pääset seuraavalle tasolle kuulokeäänissä. En tiedä missä kohtaan Dolby Atmos for Headphones meni DTS Headphones:X -softan ohi - näköjään vielä pari vuotta sitten kirjotin tähän ketjuun, että se pesee Dolbyn mennen tullen. :lol:

Mietinkin, että kumpi näistä kannattaa hankkia. Dolbylla mennään!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #402 : 14.09.2022 09:15 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Pistin SoundblasterX G6:n tilaukseen: https://fi.creative.com/p/sound-blaster/sound-blasterx-g6

https://www.youtube.com/watch?v=yd1VbmMUldI


Aika paljon luin tästä viime päivinä käyttäjien palautetta ja arvosteluita; enimmäkseen vuolaita kehuja varsinkin äänenlaadun suhteen, mutta softa on kuulemma vähän bugista ja epäluotettavaa. No, lähinnä Mac- ja Switch-käyttöön tämä tulisi, joten ei ehkä paha miinus.

Switch tosiaan ymmärtää tätä USB DACia ilman mitään kikkailuja, mutta Series X:n kanssa tätä ei voikaan käyttää tuosta vain (One-konsolien kanssa kyllä, koska niistä löytyy vielä optinen liitäntä). Minun pitäisi ymmärtääkseni ostaa HDMI Audio Extractor saadakseni Xboxista äänet G kutoseen. HDMI 2.1-yhteensopiva sen ei tarvitsisi tällä hetkellä olla (jos pelaa 1440p-näytöllä), mutta tulevaisuutta olisi toki kiva aina miettiä.

Olen muuten ollut DT 900 Pro X -kuulokkeisiin kasvavassa määrin tyytyväinen. Hyvä-ääniset Switch-pelit kuulostavat upeilta, tuoreimpana Splatoon 3:n mainitakseni. Jos G6 vielä tuo pienen boostin tähän äänenlaatuun, niin hymy sen kuin levenee.

Täytyy myös muistaa, että G6:ssa on oma asetus SBX spatial -tilaäänelle. Switchillä voi olla validi asetus, mikäli laatu on kohdallaan. Soundblasterin omaa tilaääntä on ainakin kehuttu paljon, jopa vertailtaessa Dolbyn ja DTS:n vaihtoehtoihin.« Viimeksi muokattu: 14.09.2022 09:38 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #403 : 16.09.2022 12:26 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Mietteitä G6:sta yhden testipäivän jälkeen:

- Volyymin maksimi kasvaa järkyttäviin lukemiin G6:n kanssa. Se ei ole mikään yllätys, jos näillä voisi käyttää jopa 600 Ohmin kuulokkeita. DT 900 Pro X:illä tyyliin 25% low gain -asetuksella on jo ihan riittävä voimakkuus.
- HyperX Cloud Alphojen ja DT 900 Pro X:n laatuero kasvaa suuremmaksi G6:n kanssa.
- Kun G6 on käytössä, ääni kuulostaa suuremmalta, selkeämmältä ja "kirkkaammalta", ihan kuin joku olisi tyyliin pyyhkäissyt tomuisen ikkunan kristallinkirkkaaksi. Esimerkiksi Wreckfestissä autojen moottorin murina ja taustamusiikki erotellaan G6:tta käytettäessä todella selkeästi, kun se aiemmin hieman sotkeentui yhteen. Apexin Switch-versiossa kuulin aivan uusia yksityiskohtia mm. aseiden latausäänistä. G6:lla Apex kuulostaa Switchillä paremmalta kuin Series X:llä ohjaimen kuulokeliitännän kautta, vaikka teknisesti NS-versiossa on kai hieman pakatumpi ääniraita.
- Silti, vaikka kaikki kuuluu periaatteessa "kovempaa" ja selkeämmin, ei se tapahdu korvia rasittavalla tavalla. Kokonaisuus on silti tasapainoinen.
- Switch-käytössä tässä on ainakin yksi ärsyttävyys: jos laitteen jättää kiinni Switchiin sen ollessa unitilassa, G6 aloittaa loputtoman reboottiloopin. Se on siis syytä napsaista käytön jälkeen pois USB:n päästä. Ei optimaalista, muttei myöskään kynnyskysymys ainakaan minulle. Tämän toki saa ratkaistua helposti hankkimalla virtakytkimellä varustettu USB-johto, mitkä taitavat maksaa kympin pintaan.
- En pääse käsiksi G6:n hallintapaneeliin Macilla. Ohjelmisto toimii vain Windowsilla. Tämä oli toki odotettua.
- Hyvällä äänenlaadulla varustetut pelit kuulostavat jumalaisilta, esimerkiksi Metroid Dread, Splatoon 3, Super Mario Odyssey ja Borderlands 2. En olisi uskonut, että Switchistä on mahdollista saada kuulokkeisiin irti näin hyvää äänenlaatua. Switchin kotiteatterivahvarille syöttämä LPCM 5.1-monikanavaääni on erinomainen, tämä on vähän kuin sen vastine kuulokkeisiin.

Vertauskuvana: jos uusien kuulokkeiden hankinta oli kuin siirtyminen 720:stä 1080p resoluutioon, on G6 kuin mClassic, joka ylösskaalaa koko setin 1440p:ksi. Kirsikka jo ennestään herkullisen kakun päälle.

EDIT:

On muuten kätevää NSO-appia käytettäessä liittää iPhone G6:n linjatuloon; kuulen silloin sekä peliäänet että iPhonesta NSO:n voice chatin samoista kuulokkeista, ja voin puhua iPhonen mikrofoniin. En tullut edes ajatelleeksi, että tämä mahdollistaa Switchin kanssa tämän toiminnallisuuden.

Hyvä hankinta kaikin puolin, kunhan kestää käytössä. Creativen laatu on varmasti heiveröisempää kuin ns. perinteisillä HiFi-valmistajilla. Sisukset ovat kuitenkin erinomaiset, kuten tästäkin ketjusta voi lukea.« Viimeksi muokattu: 18.09.2022 08:00 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #404 : 05.12.2022 12:50 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Onko noista soundbareista nykyään mihinkään TV:n äänestoistolaitteena? Esim. JBL Bar 800 Dolby Atmos olisi saatavilla nyt hintaan 350€ suhteiden kautta.

Oma tilanne on se, että en ole enää laittamassa oikeaa kotiteatterijärjestelmää, jossa olisi kiinteät takakaiuttimet yms. Nyt on käytössä vaan Dalin etu- ja keskikaiuttimet. Vahvari on toistakymmentä vuotta vanha Onkyo ja TV vielä Sonyn 1080p -malli.

Jossain vaiheessa TV ja audiosysteemit menee vaihtoon, mutta audiojärjestelmän tyyppi on vielä auki. Vaihtoehtoina on joku takakaiuttimeton kotiteatterisysteemi tai sitten soundbar.

Esim. tuossa JBL:n soundbarissa houkuttaisi helppous sekä se, että siinä on tarvittaessa irrotettavat takakaiuttimet, jotka vois leffoja katsellessa (nykyään satunnaista) heittää sohvan taakse. Toisaalta taas olohuone on aika iso tila, niin en ole varma miten tuollainen toimii. Vaikea myös tietää, että onko tuossa millainen äänenlaatu verrattuna nykyiseen järjestelmään.

Tarviiko nuo soundbarit vielä erillisen vahvarin? Periaatteessa kai ei, mutta jos laitteita on useampi, niin ainakin noissa loppuu HDMI-paikat kesken. Ellei sitten laitteet ole telkkarissa kiinni kaikki suoraan ja soundbar on vain TV:n HDMI Out -liitännässä tms..

Ei ole juuri tullut näitä mietittyä kymmeneen vuoteen, niin kohtalaisen pihalla taas saa olla näissä asioissa  :rollaus:« Viimeksi muokattu: 05.12.2022 13:13 kirjoittanut despo »
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #405 : 05.12.2022 13:47 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Itsellä on joku Sonyn 3.1 soundbar. Hintaansa nähden ihan OK, mutta vahvistin + kaksi hyvää sivukaijutinta antaa paremman äänen. Meidän olohuoneessa ei ainakaan mitään surround ääniä noilla saa aikaiseksi, vaikka kuinka mainostavat äänen peilaamista ym. paskaa.

Itse ostin ihan sen takia, että ei tarvitse vahvaria, soundbar vie vähemmän tilaa. Toi JBL:n on eri hintaluokassa kuin omani, että varmaankin parempi soundikin. Jos 350€:lla saa, niin kannattanee hommata.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #406 : 05.12.2022 15:41 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili
Onko noista soundbareista nykyään mihinkään TV:n äänestoistolaitteena?

Mietin itse ihan samaa viime viikolla. Yläkerrassa ois telkkari, johon en millään viitsisi ostaa toista kotiteatterikokonaisuutta ja aina ei jaksaisi kuulokkeitakaan käyttää. Ainoa vaan, että toistaiseksi en ole nähnyt tai päässyt kuuntelemaan yhtään ainoaa kunnollista soundbaria missään. Jossain Gigantissa myyjän esittelemät muutaman satkun mallit oli ihan järkyttävää muovista kuminaa boostatulla bassolla. En ottaisi niitä edes ilmaiseksi. Mutta noissakin voi olla valtavia laatueroja.

Netistä löytyi jotain Bang & Olufsenin 1000-1500 euron malleja, mutta noissa hinnoissa alkaa melkein sama ostaa jo kohta oikeat kajarit, tai ainakin pitäisi kunnolla päästä testaamaan jossain.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #407 : 05.12.2022 17:12 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Itsellä on käsitys että soundbarin etu ja myyntivaltti on sen sopivuus, eikä äänenlaatu. Niillä saa ok äänen, varsinkin jos vertaa television omiin kajareihin, mutta ohut levy TV:n alla ja vieressä iso mötikkä... tuossakin 10" basso. Niin kyllähän siitä bassoa varmasti saa, mutta ääni ei varmasti ole mitenkään tasapainoissa. Ja siis noissahan vain tulee fysiikan rajat vastaan. Tuote ryhmässä on toki eroja, mutta en epäile hetkeäkään etteikö tonnin 2.0 järjestelmällä saisi parempaa ulos kuin tonnin soundbarilla. Se mikä riittää on tietty yksilöllistä ja siihen soundbarit iskee kompaktilla koolla.

Mutta, 350€ on sen verran hyvä diili, että tuolla hinnallahan se kannattaa ottaa kokeiluun. Saa sen aina myytyä kalliimmallakin eteenpäin. Mutta jos 10v vanha vahvari toimii, niin uskoisin että pääset soundbaria pidemmälle hommaamalla siihen vain uudet kajarit. Mutta toki kalliimmalla, varsinkin jos puhutaan 350€:sta.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #408 : 05.12.2022 20:07 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili No joo, rahalle on nyt muutakin käyttöä eli jäänee hyllyyn. Uusitaan sitten vahvari, keskikaiutin ja subbari kun TV menee vaihtoon. Eipä tule tehtyä kiireessä vääriä hankintoja ainakaan.

Nyt on kuitenkin ihan toimiva tsydeemi Dalin kaiuttimilla, isoin ongelma puuttuna subbari ja liian pieni keskikaiutin.
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #409 : 06.12.2022 23:45 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili Itse ostin vuosi takaperin Samsungin HW-Q800T 350 eurolla makuuhuoneen TV:n kaveriksi. Toimii oikein hyvin, kun TV:kin on budjetti-OLED eli A-mallistoa, josta puuttuu mm. 120hz tuki. TV on seinässä kiinni, eikä sinne mitään "oikeaa" äänentoistoa olisi saanut millään ilveellä mahtumaan. Tärkeintä oli korvata TV:n omat kaiuttimet, jotka olivat kuulematta paskaa. Ja olivathan ne aivan hirveät, kun äänenlaatu tuli jälkikäteen kaikkien asennusten jälkeen testattua.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #410 : 07.12.2022 17:47 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Onko kotiteatterivahvistimissa jotain sudenkuoppia nykyään, mihin astumista kannattaa välttää? Muistelen että muutama vuosi sitten oli ainakin jotain ongelmia jossain 120Hz toistossa tms? Mihin erityisesti pitäisi kiinnittää huomiota?

Verkkiksestä katselin myydyimpiä malleja ja suht järkevän hintaiset Sonyt siellä keikkuu.

Esim. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/477558/Sony-STR-DH790-7-2-kanavainen-AV-viritinvahvistin

Tarve siis 4K striimaus, 4K blurayt ja PS5 pähkinänkuoressa eli näitä tukevat ominaisuudet pitäisi löytyä.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #411 : 16.08.2023 11:15 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Tampereen audiokauppa.fi lopettaa niin saitilla on aika hyvä ale: https://audiokauppa.fi/collections/tampereen-myymalan-loppuunmyynti

Meikäkin otti vihdoin Genelec G Two parin kotiin. 858€. Olisi saanut G Three parin hintaan 1098€. Todella hyvä diili. Mutta ei ne oikein olisi meikäläisen paperiseiniin soveltuneet niin otin noin G Twot.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #412 : 14.10.2023 23:18 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili
Omat Audeze LCD2 Classic -kuulokkeet ovat olleet nyt kohta pari vuotta käytössä, enkä niistä varmastikaan tule ikinä vaihtamaan toisiin luureihin, ellei sitten joku taho älyä tehdä Applen tyylistä päänseurantaa johdollisiin hifi-kuulokkeisiin. Jokin vastaavanlainen viritys on kyllä olemassa (en muista miten se päänseuranta oli toteutettu, koska pystyit käyttämään mitä tahansa kuulokkeita), mutta ko. setti maksoi +5000 euroa. Aivan huikeat kuulokkeet, eivätkä keinonahkakuulokekupit ole vieläkään alkaneet tuhoutumaan, vaikka luurit ovat päässä joka päivä. Toisin kuin Sennheiserin HD800-kuulokkeissa, joiden kupit murenevat käsiin, vaikka et edes käyttäisi niitä. Uudet maksavat 90 euroa. :lol:

Latailin Maciin kehutun SoundSource-softan, jolla saa kikkailtua äänilähdöillä kaikennäköistä. Kokeilin yhdistää MacBookin bluetoothilla Oppon HA-1 -kuulokevahvistimeen ihan huvin vuoksi, koska en ole tuota ominaisuutta aikaisemmin kokeillut. Noh, se toimi - tietenkin, puhutaan kuitenkin Macista - heittämällä, vaikka kuulokevahvistin on jo kymmenisen vuotta vanha. Saa kätevästi kuunneltua musiikkia YouTube Musicista ilman johtohelvettiä. Edelleen täytyy hehkuttaa tuota YouTube Premiumia, jonka saa VPN-kikkailulla tosiaan eurolla kuussa: musiikissa bitrate on muistaakseni parempi kuin Spotifyssä, suositukset tomivat paremmin, eikä tarvitse kärsiä perus-Tubessa siitä saatanallisesta mainosspämmistä, jonka blockaaminen tehdään koko ajan vaikeammaksi.

Huomasin, että SoundSource tarjoaa myös valmiita EQ-profiileita kuulokkeisiin, joten kokeilin niitä Audezen LCD2 Classic -kuulokkeillani. Kyllähän tuo ääni vaan parantuu entisestään. Edelleen end game -kamaa nämä luurit ja aivan lyömättömät hintaluokassaan. Sonyhan osti Audezen, joten saa nähdä, mitä tekevät firmalle.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #413 : 15.10.2023 13:23 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Edelleen täytyy hehkuttaa tuota YouTube Premiumia, jonka saa VPN-kikkailulla tosiaan eurolla kuussa

Mites kikkailit. Tsekkailin tuossa viikko sitten, mutta ei tullut halpaa hintaa vaika kokeilin Turkkia ja Ukrainaa. En tiedä sitten olisiko pitänyt tehdä ihan uusi Google-tili ja laittaa maaksi jompikumpi noista.

Lisäksi kun sen Premiumin on saanut jostain halpismaasta, voiko sitten käyttää sitä huoletta ilman VPN:ää?
Play-Asia
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #414 : 15.10.2023 13:52 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili
Edelleen täytyy hehkuttaa tuota YouTube Premiumia, jonka saa VPN-kikkailulla tosiaan eurolla kuussa: musiikissa bitrate on muistaakseni parempi kuin Spotifyssä, suositukset tomivat paremmin, eikä tarvitse kärsiä perus-Tubessa siitä saatanallisesta mainosspämmistä, jonka blockaaminen tehdään koko ajan vaikeammaksi.


Mikäs, mikäs. Makselen tässä normaalia hintaa premiumista, koska eihän Youtubea oikeasti pysty käyttämään päivääkään ilman sitä. Eihän se nyt kallis ole, mutta periaatteen takia käyttäysin mitä tahansa kusetuskikkaa, jos sellainen on olemassa. Pilataan palvelu tarkoituksella vain sen takia, että painostetaan maksamaan siitä jotain. Kohtuullisen määrän mainoksia olisi vielä hyväksynyt ja sietänyt.
tallennettu
Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #415 : 15.10.2023 13:53 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili
Edelleen täytyy hehkuttaa tuota YouTube Premiumia, jonka saa VPN-kikkailulla tosiaan eurolla kuussa

Mites kikkailit. Tsekkailin tuossa viikko sitten, mutta ei tullut halpaa hintaa vaika kokeilin Turkkia ja Ukrainaa. En tiedä sitten olisiko pitänyt tehdä ihan uusi Google-tili ja laittaa maaksi jompikumpi noista.

Lisäksi kun sen Premiumin on saanut jostain halpismaasta, voiko sitten käyttää sitä huoletta ilman VPN:ää?

Argentiinan kautta hankin tuon Premiumin joskus, ja toimii tosiaan, vaikkei VPN olisi päällä. Toimi ihan ikivanhalla Google-tililläni, niin ei tarvinut uudelleen keräillä tuhansia videoita suosikkeihin.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #416 : 15.10.2023 14:09 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Joo, testailin useita maita ja kaikissa tuli "Couldn't verify your country". Parilla eri VPN:llä ja muutamalla eri Google-tilillä. Noh NewPipe toimii mutta vaatii omat playlistit ja enemmän säätöä.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #417 : 15.10.2023 14:23 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Joo, testailin useita maita ja kaikissa tuli "Couldn't verify your country". Parilla eri VPN:llä ja muutamalla eri Google-tilillä. Noh NewPipe toimii mutta vaatii omat playlistit ja enemmän säätöä.
Itse laitoin aikoinaan operan ilmaisella vpn:llä aasiaan lokaation ja sieltä tuli malesia maaksi randomilla ja nyt makselen 3$/kk. Saisi tuon varmasti vieläkin halvemmalla jos ostaisi maksullisen VPN:n ja laittaisi jonkun somalian sinne. Osoitteita ei tarvinnut vaihtaa tai mitään. Toimii tämän jälkeen ilman VPN.

Kiitos vielä Kabanossille joka aikoinaan tästä vinkkasi!

Onkohan VPN:stä kiinni, että toimiiko. Josko google olisi tukkinut suosituimmat?
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #418 : 15.10.2023 18:35 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Kiitos vielä Kabanossille joka aikoinaan tästä vinkkasi!

Onkohan VPN:stä kiinni, että toimiiko. Josko google olisi tukkinut suosituimmat?

No problemo! Toimii muuten myös (ainakin) Netflixiin. Maksan Ultimatesta n. 4€/kk Turkin kautta.

VPN:stä sen verran, että käytin  jotain niitä yleisimmin mainostettuja, tyyliin NordVPN. Saattoi vaatia jotain välimuistin tyhjennystä tai vastaavaa, että tunnisti maan oikein. Argentiinan kautta tosiaan oma YouTube tällä hetkellä.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #419 : 15.10.2023 22:44 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kiitos vielä Kabanossille joka aikoinaan tästä vinkkasi!

Onkohan VPN:stä kiinni, että toimiiko. Josko google olisi tukkinut suosituimmat?

No problemo! Toimii muuten myös (ainakin) Netflixiin. Maksan Ultimatesta n. 4€/kk Turkin kautta.

VPN:stä sen verran, että käytin  jotain niitä yleisimmin mainostettuja, tyyliin NordVPN. Saattoi vaatia jotain välimuistin tyhjennystä tai vastaavaa, että tunnisti maan oikein. Argentiinan kautta tosiaan oma YouTube tällä hetkellä.

Perhana on kyllä jutkuilu tehty vaikeaksi. Kokeilin VPN:llä matkata Turkkiin, mutta Netflix pyysi vahvistamaan tilin Turkin numeroon. Tyssäsi siihen.

Kokeilin seuraavaksi broidin tilillä omalla kortilla, ei suostunut maksutavaksi ottamaan toisen korttia.

Nyt pitäisi ensin luoda oma tili ilmeisesti suomalaiseen Netflixiin ja maksaa kuukauden verran törkyhintaa ja sitten vaihtaa VPN:n kautta 199 liiran (6,8e/kk) Ultraan.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines