Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 94
151  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 17.02.2021 09:27
Smashia saa olla, kunhan ei uusia hahmoja pusketa ja sontaisia Fighter's passeja. Peli tarvitsee totaalisesti uudistetun onlinen ja miljoona muuta tärkeää juttua, mutta ei uusia hahmoja. Täysin käsittämätöntä, että Meleessä on tällä hetkellä täysin ylivertaiset nettiominaisuudet, joka tarjoaa lähes offline-tason pelikokemuksen, mahdollisuuden luoda katsojille lobbyja, tallentaa uusintoja vaikka Gamecubella, sekä casual ja ranked modet. Ultimate on käytännössä pelikelvoton jopa toisia suomalaisia vastaan, saati sitten muut puutteet, jotka saavat lähinnä huvittumaan näin vuonna 2021. Jo Dreamcastilla oli paremmin toimivia nettipelejä.
152  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 17.02.2021 06:33
Jos käyttävät tuosta ajasta minuuttiakaan jonkun uuden Trash-hahmon esittelyyn, niin...
153  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 08.02.2021 16:29
Ihan hyvää infoa, sillä olin juuri ostamassa tuon Elite 2:n PC:n padiksi. Kaipa se pitää hommata mieluummin uusi Dual Shock. Tosin nyt olen jo kolmelta työkaverilta kuullut, että heille on tullut jo niihinkin tässä ajassa driftingiä tatteihin. Eipä tuossa ole enää mitään sattumaan, että ohjaimet hajoilevat käsiin. Tahallista törkeää rahastusta.
154  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 07.02.2021 22:50
Ajattelin pelata Ocarina of Timen ja Majora's Maskin läpi pitkästä, pitkästä aikaa. Viime läpipeluusta aikaa varmaan yli 10 vuotta jo. Mietin, että mikä voisi olla paras tapa pelata näitä klassikoita ja latailin testiksi Citra-emulaattorin, jolla voi pelata 3DS-pelejä. Kyllä kannatti. Ai, että miten hyvältä pelit näyttävät 4k-resolla. 3DS-versioissa on jo valmiiksi todella hyvät assetit (vaikkakin tyyliltään vähän liian pirteät verrattuna alkuperäiseen), mutta laitteen umpisurkealla resoluutiolla ne eivät pääse koskaan oikeuksiinsa. Latasin vielä netistä kumpaankin 4k-tekstuuripaketit, niin kyllä kelpaa. Ylä- ja alaruudun välillä pääse nopeasti vaihtamaan vaikka l3-napista, joka korvaa 3DS:n tuplaruudut. Missä helkkarissa viipyy Switch-porttaukset?

Nyt kun olen puolivälissä menossa, niin täytyy kyllä myöntää, että 3D-Zeldojen huippu oli mielestäni jo N64-aikoina, eikä Nintendo ole päässyt enää samalle tasolle. Niin paljon kuin tykkäänkin esim. uusimmasta Zeldasta, niin heti tuli sellainen fiilis, että nämähän ovat reilusti parempia pelejä, vaikka uudessakin osassa on hirveän paljon loistavia juttuja. Mutta uudessa Zeldassa kaikki sydämen palat löytyvät aina vaan shrineistä, jotka ovat tyyliltään identtisiä, eikä shirinejen lopusta koskaan voi löytää mitään uutta siistiä tavaraa tai jotain muuta. Vanhoissa niitä oli ripoteltu ympäriinsä piiloihin ja sidequesteihin. Lisäksi Majora's Mask erityisesti on ihan täynnä kaikkea pientä löydettävää ja tutkittavaa. On maanalaisia pieniä luolia, jotka puuttuvat uudesta kokonaan, voi kalastella, sukeltaa, sekä tietenkin perinteisempiä luolia, jotka ovat kaikki täysin erilaisia. Jo ensimmäinen luola Ocarina of Timessä on parempi kuin yksikään Breath of the Wildin Shrine. Lisäksi tajusin yhden asian, mikä puuttuu melkein kokonaan uusimmasta Zeldasta. Musiikit. Vanhat Zeldat pursuvat erilaisia mieleenpainuvia kipaleita. Joka hemmetin kaupassakin tuntuu olevan joku pieni oma theme soimassa. Botw:ssa en muista lähes mitään muuta kuin vikan alueen musiikin ja uskomattoman ärsyttävän taistelumusiikin.

Toivottavasti Nintendo saisi jotenkin tuota vanhojen Zeldojen parhaat puolet Botw:n tyyliseen maailmaan. Botw tuntuu ihan tekniikkademolta Ocarina Of timen ja Majora's Maskin jälkeen.
155  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Halo Infinite (ja keskustelu Halo-sarjasta yleensä) : 03.02.2021 19:05
Itse puhun vain Halon moninpelien puolesta, koska se on ainoa Halojen kiinnostava puoli itselleni.

Halojen moninpelissä on aina ollut samaa ongelmaa kuin Smash Brosseissa. Pelintekijät koittavat jääräpäisesti vääntää jotain omaa näkemystään ja saada vietyä pelisarjaa kasuaalimpaan suuntaan, eikä varsinkaan 343 Industriella tunnu olevan pienintäkään käryä, miksi Halojen moninpeli oli aikoinaan niin suosittua todella korkealla tasolle saakka. Tässä toki erona, että Nintendon faneille voi syöttää mitä tahansa paskaa ja ne ostavat heidän pelejä silti, mutta Bungiella/343:lla ei ollut ihan yhtä vankkaa pohjaa ja tappoivat kirjaimellisesti Halojen suosion pala palalta.

Bungie masteroi tietyiltä osin moninpelin jo kakkosen/kolmosen aikoihin, mutta sen jälkeen lähdettiin lisämään ympärille kaikkea uskomattoman turhaa roskaa ja tehtiin jatkuvia suunnitteluvirheitä, jotka tuhosivat hiljalleen moninpelin.

Kolmosen jälkeen peleistä poistettiin Ranked mode ja peli keskittyiä lähinnä social slayeriin. Battle Rifleen oli lisätty myös random sprayta mukaan enemmän, joka korjattiin vasta kun 343 tuli tilalle. Sitten tuli enemmän ja enemmän ajoneuvoja, uniikit moninpelikartat korvattiin tylsän harmailla kenttäeditorin kartoilla, kunnes nelosessa ei jaksettu enää edes yrittää mitään. Suoraan palasia vain yksinpelin kentistä, vailla mitään järkeä.  Reachissa myös lisättiin täysin pelin tasapainon pilaavia kykyjä, joiden korjaamiseen meni aivan liian kauan. Vitosessa tajuttiin viimein, että 60fps on välttämätön fps-peleissä, mutta lisättiin kirsikkana kakun päälle Codeista tuttu sprinttaus mahdollisuus, joka ei toimi ollenkaan Halon suojamekanismin kanssa. Tuossa vaiheessa sarjasta ei ollut enää kiinnostuneet edes uskolliset Halo-jäärät ja kasuaalitkin olivat siirtyneet muihin moninpeleihin kauan sitten.

Vuosia myöhemmin julkaistaan totaalisen persereikään vedetyt Halo 1:n ja 2:n remasterit, joiden huonoutta ei pysty edes ymmärtämään. Onneksi julkaisivat surullisen kuuluisan Master Chief Collectionin, joka ei kirjaimisellisesti toiminut useaan vuoteen ja on edelleenkin melkoinen viritys, jossa pelaajia enää kourallinen.  :lol:

Tai miten tämä uusin tuleva osa? Piti saada julkaisuun uudelle Xboxille, mutta myöhästyi ainakin vuodella hetkeä ennen julkaisupäivää ja näytti muutenkin ihan keskinkertaiselta. Näyttää siis siltä, että eivät ole oppineet yhtään mitään aiemmista vuosista. Odotukset eivät ole kovinkaan korkealla, mutta maksaisin mitä tahansa, että pääsisin vielä kerran pelaamaan kunnollista Halon moninpeli. Alkuperäinen pelimekaniikka on edelleen mielettömän hyvä ja sen tietty hitaus verrattuna moniin adhd-peleihin on ihan parasta.

156  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot : 01.02.2021 23:52
Nintendolla menee aika lujaa. Animal Crossing on myynyt nyt enemmän yhdeksässä kuukaudessa yhdellä konsolilla kuin esim. Skyrim tai Read Dead Redemption 2 elinaikanaan kaikilla laitteilla yhteensä. Aika sairasta. Näkee myös Nintendon käytöksessä. Häviää se kuuluisa yrittämisen tarve yllättävän nopeasti. Nähtäväksi jää, että onnistuuko Nintendo vetämään kaiken tämän myyntivoiman persereikään taas kerran seuraavassa genissä.

Noh, Switch on joka tapauksessa minulle paras pelikonsoli sitten Snes / PS1-aikojen. Ei ihan samanlaisia 10+-pelejä, mitä iskivät noihin, tai N64:n aikoihin markkinoille, mutta valikoima ja sen monipuolisuus on peittoaa täysin Nintendon aiempien konsolien tarjonnan, sekä tarjoaa tietenkin sen tärkeimmän valtin, eli kannettavuuden. Niin kauan kuin Sony ja MS eivät tarjoa pelikonsoliaan kannettavalla mahdollisuudella, niin Nintendo tulee vetämään kaiken muun ohi omalla kohdallani ja ilmeisesti aika tärkeä valtti myös monelle muulle, kun katselee myyntejä.
157  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: PlayStation 5 : 01.02.2021 23:19
Tuli Verkkokaupalta viesti, että parin viikon sisään pitäisi olla oma yksilö noudettavissa viimeinkin. Tässä vaan unohtanut koko laitteen olemassaolon ja rupesin miettimään, että eipä varsinaisesti pienintäkään kiirettä hankkiakaan. Liekköhän laitteelle tulossa mitään järkevää pelattavaa koko vuonna, vai jääkö Demon's Souls ainoaksi. Uuden näytönohjaimen hankita olikin huomattavasti parempi veto, vaikka alkuun sitä epäröinkin.
158  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 29.01.2021 12:21
Oli aivan huikea viime yö. Meni yöunet perseelleen, mutta kyllä kannatti :lol:

Liityin mukaan tuohon samaan redditin ryhmään toissapäivänä, joka pumppaili Gamestopin osaketta urakalla. Siihen virtaa ihan hulluna porukkaa lisää joka päivä ja discord-kanava on yks sirkus. Telegrammin puolelle tullut kans populaa tuhansia vuorokaudessa. Siellä tutkaillaan osakkeita, joissa on poikkeuksellisen paljon shorttaajia ja tavoitteena on saada vietyä ne tappiolle, tai jopa menettämään varansa. On ihan häkellyttävä määrä osakkeita, joiden arvoja painetaan alas jatkuvalla shorttaamisella isojen toimijoiden taholta.

Kryptoissa voi olla vähän randomilla tapahtuvia nousuja, mutta ei hyvänen aika kun alkaa tajua, miten hiton korruptoitunutta ja rappiollista paskaa oikeat osakemarkkinat ovat monelta osin. Robinhood lakkautti GME:n osakkeiden ostamisen ja myymisen juuri ennen kuin joku iso taho oli menettämässä rahansa ja syynä oli mukamas ihan vain "piensijoittajien turvallisuus", kun kyseessä on niin korkean riskin sijoitus. Kyllä ihan varmasti. Lisäksi Reddit-kanava ja Discord pakotettiin sulkemaan jonkun "ylemmän tahon" puolesta, mutta onneksi avattiin uusiksi jonkin ajan päästä. CNBC:llä uutisoitiin kans asiasta, että syynä oli kanavalla käydyt "vihapuheet". Kyllä ihan varmasti. Koitettiin saada vaan massanousua hallintaan.

Sitten ryhmässä alkoi kuulua, että kaikki ostaa Dogecoinia, eikä kukaan myy. Lähinnä markkinointitempaukseksi. Monet käyttävät USA:ssa juurikin tuota Robinhood-sovellusta ja sieltä pystyy ostamaan myös Dogecoinia. Nooh, Elon Musk hyppäsi kans messiin ja twiittaili aiheeseen liittyviä juttuja. Dogecoinin hinta pomppasi kevyet 1200%.  Harmi kun möin vähän päälle 300% nousun jälkeen omani jo pois, mutta voitto on voittoa.  Jossain 500% nousun jälkeen, jotkut tahot koittivat shorttailla ankarasti kyseistä kryptovaluuttaa, mutta ne saatiin upotettua syvälle veden alle. Noh, mitä tekee Robinhood tässä vaiheessa. Lakkautti Dogecoinin ostamisen ja myymisen juuri sopivaan aikaan. Tämä isompi taho, jota ei tietenkään voi tarkalleen tietää, selvisi kuin koira veräjästä. Mitä hittoa.

Robinhoodia vastaan on nyt nostettu oikeuskanne muutenkin tuon Gamestopin osakkeen jälkeen. Hedge fund -rahastot ja Wall Streeting isot kihot ovat manipuloineet markkinoita omaan pussiinsa vuosia ja nyt ovat helisemässä, kun itse joutuvat samanlaisen kohteluun. CNBC:llä joku kommentoi, että pitäisikö osakekeskustelua internetissä rajoittaa. Niin kuin mitä perseenreikää? Välillä tuntuu, että nämä vanhat jäärät ei oikein tajua miten nykymaailma ja netti toimii. Kyllä internet on hieno asia.


Mania on siirtyny myös Nokiaan.  :lol:

Todennäköisesti juurikin tämän samaisen ryhmän syytä. Siellä keskusteltiin paljon nokiasta toissapäivänä ja kehoitettiin hankkimaan, mutta ei ilmeisesti kuitenkaan saanut ihan niin paljoa tuulta alleen. Ei muutenkaan ihan samalla tavalla manipuloitavissa kuin pienet osakkeet.


EDIT: Pakko kyllä nostaa hattua Elon Muskille. Äijä on kohtuullisen ajantasalla aina kaikenlaisista ilmiöistä. Kävi tykkäämässä, jostain tuon Wallstreetbets-ryhmäläisen twiitistä ja se sai 600k seuraajaa tunnissa. Sairasta.  :lol:. Postailee dogecoin-memejä twitterissään, lähti mukaan tämän aamun Bitcoin nousuun -kampanjaan laittamalla Bitcoinin-ikonin omaan twitter-profiiliinsa ja morkkailee, miten perseestä usan dollari on. Siinä ohella polttelee pilveä studiossa ja rakentelee raketteja Marssiin.

159  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 27.01.2021 10:36
Hehe, Melvin Capital shorttaillut ja manipuloinut Gamestopin osaketta iät ajat. Nyt saivat kokea somen voiman ja niiden shorttaus on kevyet 100 biljoonaa pakkasella. Kaatuu koko paskan pulju kohta. Parasta tässä että Sec ja monet Wall Streetin persereiät, jotka itse aina manipuloivat markkinoita minkä ehtivät, ovat nyt ulisemassa osakkeen manipuloinnista. Toki tuosta tulee enemmin tai myöhemmin täydellinen shorttauksen kohde, mutta puolisen maailmaa koittaa shorttailla tuota osaketta nyt. Sen näkee fundingista, joka oli ainakin vielä eilen ihan huvittavan korkea ostajien hyväksi. Se vaan antaa lisää bensaa liekkeihin ja edesauttaa hinnan nousua, ihan kuten Teslan kanssa. Näen myös tuota vastaavaa kryptoissa ihan jatkuvasti.

Mitä tulee noihin kortteihin, niin ne ovat tosiaan kuin kultaa tällä hetkellä. Pokemon-kortit ainakin ovat tällä hetkellä kovimmassa nosteessa ikinä ja yksittäisistä korteista maksetaan ihan hirveitä summia. MTG-korteista en ole niin perillä, mutta kuten Zoukka sanoi, turnauksia ja tapahtumia järjestetään näistä enemmän kuin koskaan ennen. Tytär keräilee niitä ja ostelen välillä hänelle sellaisia isompia laatikollisia avattavia boostereita. Saa jo pitää silmällä, ettei vie jotain arvokkaimpia kortteja kouluun varastettavaksi, kun monista uusistakin korteista maksetaan kauheita summia. Itse möin aikoinaan ison osan vanhemmista korteistani pois ja nyt niistä saisi mielettömiä summia. Onneksi osa sentään tallessa. Veljellä myös 1st edition Charizard -kortti kovamuoveissa, joista saa yli tonnin.
160  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 24.01.2021 23:33
En vieläkään käsitä, miten sain omani, vaikka tilasin sen vasta vähän ennen julkaisupäivää ennakkoon. Kukaan työkavereistani ei ole vielä saanut omaansa ja kaikki toimittajat sanovat, että ei tietoa toimitusajoista. Facebookissa joku epätoivoinen lupasi maksaa 1500 euroa, mikäli joku suostuu myymään oman 3080:n pois.
161  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 24.01.2021 01:23
Mukava huomata, että muutkin ovat huomanneet asian. Minua jurppii niin suunnattomasti, että pelimedia ei ikinä mainitse mitään tuollaisista aivan päivänselvistä asioista. Kamalan input lagin huomaa välittömästi ja lisäksi en halua edes tietää, kuinka paljon näistä "remakeista" puuttuu noita tehosteita. Täysin naurettavaa, etteivät ole saaneet omaa peliään portattua kunnolla Gamecuben jälkeen, vaikka peli julkaistu jokaiselle mahdolliselle laitteelle. Capcom julkaisi myös lähes pelikelvottoman Megaman Collectionin, jonka massiivisen input lagin huomaa samalla sekunnilla, kun pelin käynnistää. Jo suoraan valikoissa. En pysty ymmärtämään, miten tuollainen voi päästä julkaisuun.

Orin jälkeen otin työn alle uusiksi Doom Eternalin. Pakko antaa toinen mahdollisuus, vaikka julkaisussa petyinkin peliin. Eternal on edelleenkin täydellinen malliesimerkki ylisuunnittelusta. Puolet eri mekaniikoista olisi voinut karsia surutta pois ja peli olisi ollut parempi, mutta pakko myöntää, että parin kolmen surkean aloituskentän jälkeen homma paranee ihan hemmetin paljon. Suosittelen muitakin yrittämään, jotka ovat jättäneet pelin kesken. Meininki on vaan yksinkertaisesti niin överiä ja eeppistä, että en voinut olla tykkäämättä. Yhtäkkiä tiputaan säkkipimeään kuiluun ja liekinheittimet syttyvät valaisemaan ympäristöä, samalla kun tulitetaan demoneita riekaleiksi, jonka jälkeen mennäänkin jo tuhatta ja sataa jonkun hissin katolla suoraan helvettiä kohti.

Peli näyttää myös ihan typerän hyvältä Oledilla ja HDR päällä pienin kalibroinnin jälkeen. Ensimmäinen peli, joka saa uskomaan, että HDR ei ole pelkkä turhake. Käytännössä ero on niin valtaisa, että hyvin vaikeaa siirtyä pelaamaan PC:n näytöllä enää, vaan joutuu jättämään tietokoneen olohuoneeseen. Pelaan PC-versiota Boxin ohjaimella ja peli pyörii ihan heittämällä 120fps ja maksimiasetuksilla. Toki peli toimii ihan konsoleillakin todella hyvin, sillä ID tietää mitä tekee. Nappailin himoissani muka screenshotteja talteen, mutta huomasin jälkeenpäin että nehän ovat ihan ylikompressoituja jöötejä ja saavat näyttämään Switchin peliltä. Varmaan taas joku hieno Windows 10:n asetus päällä tilan säästämiseen.
162  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 24.01.2021 00:57
Kuka osti Gamestopin osaketta? Redditissä tyypit pistivät kurssit nousuun :D

Just laitoin tänään kavereille asiasta viestiä. Näköjään marraskuun 8. 2019 annoin tuosta näkemyksen telegrammissa, että kannattaa ostaa. Ainoa vaan, että siirsin omani pois kryptovaluuttoihin jo ajat sitten pienen nousun jälkeen, joten missasin tämän suuren nousun.

163  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelien ruutukuvat : 12.01.2021 22:32
 :lol:
164  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 11.01.2021 14:47
Ei kyllä tule montaa tilannetta mieleen oikein missään Souls-pelissä, jossa joutuisi kovin kauaa bossille juosta. Lähes aina oikkari tai tallennuspaikka ihan vieressä. Ja Sharkien kanssa ihan samaa mieltä, että jonkinlainen kuolemanpelko pitää olla varsinkin seikkaillessa. Hollow Knightissa aika ihanteellinen tasapaino sen kanssa.

Automaattisesti generoituvat energiat erityisesti uusissa FPS-peleissä, checkpointit 10s välein jne. lähinnä tukevat pelintekijöiden laiskaa suunnittelua. Ei tarvitse miettiä tilanteita fiksusti ja tai tasapainottaa kentän/alueen tilanteita, kun aina voi olettaa että pelaajalla energiat katossa, joita se voi yrittää hinkata uusiksi miten haluaa. Joissakin tietynlaisissa peleissä se vielä menee, mutta liian usein sillä paikkaillaan lähinnä paskaa peli- ja kenttäsuunnittelua.

Viime aikoina on tullut pelattua vanhoja pelejä uusin tavoin Esim. Super Metroid ilman energiatankkeja, tai Zelda ilman mitäään lisäsydämiä tekevät peleistä täysin erilaisen. Mielestäni jopa reippaasti paremman. Ensimmäistä kertaa Zeldassa joutuu hyödyntämään täysin linkin eri kykyjä ja tavaroita. Tyhjät pullot ja energiajuomat, sekä monet muut tavarat eivät olekaan enää turhia. Se kun ei voi vaan juosta Metroidissa huoneesta toiseen surutta, tai kuolema korjaa nopeasti ja joutuu aloittamaan jonkinlaisen matkan päästä, luo alueista huomattavasti ikimuistoisempia ja hyvä pelisuunnittelu pääsee loistamaan. Olen täysin eri mieltä siis Heinzin kanssa tästä(kin) asiasta. Souls-pelit toivat takaisin vanhan pelitrendin, joka on parhautta.

Ori tosin on enemmänkin helppo elämyspeli, niin siinä kuolemisen pelon puute ei niin haittaa. Mutta samalla se myös piilottaa pelin virheitä aikalailla. Pelihän on siis ihan täynnä täysin ennaltaodottamattomia äkkikuolemia ja tilanteita, joita ensimmäisellä yrityksellä on lähes mahdoton välttää. "Ai, alhaalla oli piikkejä, mutta enpä nähnyt" tai "oho, kylläpä katosta pamahti alas ansa silmänräpäyksessä, johon ei pystynyt reagoida". Ja kuten aiemmin mainitsin,  lisäksi se tekee suurimman osan hahmon päivityksistä ja löydettävistä charmeista turhiksi. Miksi jaksaisin hyödyntää jotain skilliä, jolla vihuilta tippuu enemmän energiaa, tai konvertoin spiritiä energiaksi, kun joka tapauksessa voin koittaa tilannetta uudestaan suoraan samasta pisteestä energiat lähes täynnä? Jopa bosseissa saattaa olla 2-3 checkpointtia. Kun taas Hollow Knightissa joutui koittamaan ja käyttämään vähän kaikkea.

No, onpahan ainakin Heinzin kaltaisille pelaajille, joilla on kerran kuussa aikaa se 15min, mikäli muksut eivät ole hakanneet telkkaria paskaksi, mahdollisuus pelata peli läpi, ilman että joutuu mennä muutaman minuutin taaksepäin. Mutta kaikkien pelien ei tosiaan tarvitse olla sellaisia. AAA-pelit erityisesti on jo täysin ylivirtaviivaistettu sellaisiksi. Tuli pelattua veljen kanssa Halo Reachia vaikeimmalla tasolla co-oppina. Monet tilanteet olisivat mukavan haastavia ja mielenkiintoisia, ellei peli tallentaisi ihan jatkuvasti jostain syystä. Miksi koittaisin yrittää edetä huolella ja suojien välissä, kun voin juosta keskelle vihuja, ampua kuoliaaksi miten haluan ja peli tallentaa heti perään. Halo 2 ja 3:ssa vielä joutui sentään kuollessaan aloittamaan aina sentään sen kyseisen encounterin alusta. Ei siis kentän alusta, mutta peli sentään antoi pientä painetta yrittämiselle. Mutta Reachissa peli tallentaa encounterien välissäkin heti, jos vihollinen ei ole ihan naamalla. Ammuksia ei tarvitse säästellä tai poimia vihuilta, koska herätessään saa ne heti täyteen. Tappoi täysin motivaation pelata peli loppuun.
165  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 10.01.2021 23:56
Tuli Pelattua Tuo Ori Will of the Wisps läpi. Melkein kaikki salaritkin kaivelin siinä samalla. Mittari näyttää 98% ja peliaika noin 18 tuntia.

Eipä tuosta voi sanoa muuta kuin, että paras pelaamani peli pitkiin aikoihin, enkä keksi juuri mitään moitittavaa. Audiovisuaalisesti jotain mieletöntä ja itse pelaaminen on vähän myöhemmässä vaiheessa silkkaa hurmostelua. Pelin pääpaino on tasoloikassa, johon on yhdistelty toimintaa ja seikkailua. Puolet pelistä sai pelata haluamassaan järjestyksessä läpi, mikä oli oikein hyvä juttu suoraviivaisen alun jälkeen.

Ulkoasussa on jotain sitä samaa tyyliä, mitä vanhoissa Donkey Kong Country -peleissä, eli siis täyttä parhautta. Jos joskus saadaan uusi Donkey Kong, niin toivottavasti se on visuaaliselta anniltaan jotain Orin tyylistä, eikä mitään Tropical Freezen kaltaista, josta puuttui minusta vanhojen pelien tunnelma täysin. Tällaisena vakavasta unettomuudesta kärsivänä ja yön pimeinä tunteina pelatessa, pelin visuaalinen ilme ja soundtrack iski jotenkin tautisen lujaa. Kuin ois transsiin vaipunut. Ja kyseessä sentään oli vain pelkkä Switch-versio.

Huonointa oli lähinnä ylikäytetty "nappaa vihujen ammus ja kimmota se johonkin seinään, jolloin se hajoaa" - puzzle, jota käytettiin ihan liikaa. Ja hiukan harmittaa kunnollisten taistelujen puute, sillä itse taistelusysteemi oli niin hyvin tehty, että olisi mahdollistanut ihan mitä tahansa.
166  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 06.01.2021 23:45
Ostin Switchille fyysisena myös tuon Ori Will of the Wispin. Skippasin suoraan jatko-osaan, koska kuulemma parantaa lähes jokaisella mahdollisella osa-alueella ja tuskin jaksan muutenkaan molempia pelejä pelata läpi.

Mutta pakko myöntää. Kyseessä on kyllä ihan naurettavan hyvin tehty ja kaunis peli. Ja yleensä ns. kauniit viulu- ja pianodiipadaapa-musiikit ovat täysin geneeristä tuubaa minun mielestäni, mutta tässä pelissä nekin on kyllä ihan kuningastasoa. Peli on selvästi taiteellinen elämys. Ja minähän vihaan taidepelejä, mutta jostain syystä tässä on ihan hemmetin hyvä pelattavuus ja kenttäsuunnittelua sen taiteellisuuden mukana. En olisi ikinä uskonut, mutta sanoisin että pelissä on paremmat ja tyydyttävämmät taistelumekanismit kuin jopa Hollow Knightissa. Toki lainaa suoraan ideoita kyseisestä pelistä.

Peli on aavistuksen liian ylimodernisoitu, eli checkpointteja on sekunnin välein, kuoleminen ei merkkaa mitään, josta syystä upgradetkaan ei tunnu ollenkaan niin palkitsevilta kuin pitäisi, eikä mistään Hollow Knightin kaltaisesta "selviänköhän tästä" -tunnetta pääse koskaan syntymään. Pelissä on myös loppupeleissä aika vähän varsinaisesti mitään tutkittavaa, eikä siinä tule sellaista Metroidin kaltaista eksymisen tunnetta.

Mutta kokonaisuudessaan kyllä superhyvä peli.
167  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 06.01.2021 19:59
Binance on ylivoimaisesti paras paikka. Coinmotion on toki helppo valinta suomalaisille, jos haluaa suoraviivaisen palvelun ja maksaa kalliita maksuja, mutta eihän noissa paikoissa ole oikeasti juuri mitään ominaisuuksia, tai valikoimaa verrattuna Binanceen. Tietenkin jos ostaa pelkkää Bitcoinia tai Ethereumia, niin ihan sama kai sitä on, mitä paikkaa käyttää. R-Kioskitkin varmaan myyvät niitä kohta.

Ihan hyvin lähtenyt lentoon nämä markkinat jo viime kertaisesta viestistä. Bitcoin tuossa 35 000 dollaria ja Ethereum rikkoi 1000 dollarin rajan nopeammin kuin osasin kuvitella. Vechain sijoitus kukoistaa myös. Pelkästään viime vuonna laittamani 3000 euron pieni sijoitus on nykyään yli 25 000 euroa arvoltaan. Tuossa ei ole mukana vielä mitään treideja tai säkkiä, joka lojuu usb-tikulla. Vähintään 10x saa arvoa nousta, ennen kuin nostan sieltä mitään. Kryptojen markkina-arvo rikkoi myöskin 2017 huipun, sillä isommat instituutiot ja sijoitustahot ovat myöskin kiinnostuneet viimein kryptoista. Perinteisistä osakemarkkinoista ja kullasta virtaa myös rahaa jatkuvalla syötöllä sisään.

Ahneeksi ei kuitenkaan kannata ryhtyä, tai menettää voittonsa. Tällä hetkellä kaikki huutaa taas kerran overbought-tilaa niin pahasti, että piti nostaa osa voitoista talteen ja odottaa pientä korjausliikettä alaspäin. Joku -30% punaiset päivät ei olisi vielä mitään, kun oma lompakko näyttää yli 400% plussaa viimeiseltä kahdelta viikolta. Ihan pelkkää vihreää ei voi olla päivästä toiseen.

Tuntuu ihan hemmetin hyvältä, kun kolmen vuoden ostelut ja usko omaan tekemiseen palkitaan, vaikka sai kuunnella ympärillä olevien epäuskoisia juttuja kuukaudesta toiseen. Ihan surrealistinen olo. Nyt toki työkaverit päivittäin laittavat viestiä, että mitä kannattaisi ostaa, kun hirveät nousut jo takana. Aika klassista.
168  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 05.01.2021 09:04
Mistäs porukka ostaa kaapeleita?

Tarvisi hiukan pidempää kaapelia (n. 2,5m) että saa PC:n kiinni CX:ään, niin voisi samalla ostaa parikin 2.1 HDMI kaapelia. Yleensä olen ostellut näitä verkkiksestä ja gigantista, mutta huomasin että ne on vähän kalliimman puoleisia ja valikoima on hiukan onnetonta. Onko kellään kokemusta? Mistä löytyy hyvä valikoima, hyvistä tai erityisesti huonoista kaapeleista (että ei varmasti ota huonoja)? Periaatteessahan kaapelin laadulla ei pitäisi olla väliä, koska siinä menee vain ykköstä ja nollaa, mutta aina joskus tulee eteen juttua että huonojakin kaapeleita olisi. Itse olen vähän epäileväinen kyllä että "laadulla" olisi suurta väliä... Toki liittimistä voi tehdä todella sekundaa.

Itse ostin Kajaanin Puuilosta just 2 x 15m kaapeleita. Siellä oli myös 3m ja 5m letkuja. En tiedä, löytyyköhän muiden kaupunkien Puuiloista yhtä monipuolinen ja edullinen valikoima. Verkkokauppa on nimittäin tuhottomman kallis kaapeleiden ostamiseen.
169  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 25.12.2020 23:48
Pikmin 3:sta on tullut pelattua viime aikoina co-oppina. Ei kyllä pelinä minua mitenkään ole vakuuttanut, ellei peli yhtäkkiä 20 päivän jälkeen parane merkittävästi. Tyypillisen jatko-osan tavoin kaikkea on pitänyt tuoda mukaan hiukan enemmän, mikä lähinnä aiheuttaa turhaa kikkailua ja harmaita hiuksia. Eniten vihaksi pistää eri hahmot, joita joutuu vaihtelemaan silloin tällöin pulmissa, mutta jotka ovat niin päivän selviä, ettei niitä tarvitse miettiä. Lähinnä ajanhukkaa, kun joutuu vaihdella Pikminejä eri kapteenien välillä. Pelistä puuttunut täysin Pikmin 1:n tyylinen "paine" suoriutua hengissä. Ilmeisesti tehtävä-modessa joutuu jotain yrittämäänkin, koska tarinassa ei ainakin Pikminejä voi heitellä vaikka kaivoon ihan miten sattuu.

Lisäksi porttaus on teknisesti hyvin laiska. Hyvä jos 720p ja 30fps. Kauniit luonnon yksityiskohdat eivät pääse oikein oikeuksiinsa.
170  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 21.12.2020 20:28
Ihmettelen suuresti jos eivät korjaa tuota asap. Katselin tuosta ongelmasta vähän videoita. Ilmeisesti siihen kahdeksaan megaan pitää sitä rompetta olla ihan tuhottomasti? Ainakin noi muutamat, mitkä katselin, olivat duplikoineet tavaraa tuhansia kappaleita itselleen erilaisin tavoin. En tiedä, miten paljon pitää pelata normaalisti, että tuota voi tapahtua. Otin silti varmuuden vuoksi varmuuskopiot saveista talteen.
171  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 20.12.2020 23:51
Toistaiseksi ei minulla ole ollut paljoa valittamista Cyberpunkista. Tuntuu kuin suurin osa napisijoista pelaisi täysin eri peliä, mikä taitaa ollakin totta Ps4-version kanssa. GTA-pelien vouhokaaminen ja kaupungissa ajelu ei kiinnosta pätkääkään. En olisi edes tiennyt huonoista poliiseista, ellen olisi lukenut valitusta netistä, koska en ole kertaakaan saanut niitä perääni.

Kuten Scarf tuossa mainitsi, ampuminen on jotenkin mielettömän tyydyttävää ja miekoilla voi halkoa päät irti yms. Lisäksi kaikki animaatiot, siirtymät, liikkuminen, kiipeily ja muu on täysin omassa sarjassa verrattuna muihin first person -kulmista pelattaviin seikkailu/rpg-peleihin. Parempaa kuin monissa fps- ja toimintapeleissä. Asia, jolta odotin kaikkein vähiten, onkin varmaan pelin parasta antia, koska first person rpg-pelien taistelusysteemit on kyllä nähty ennenkin.  :lol:

Cyberpunkin suurin ongelma taitaakin olla sama kuin uusimassa Zeldassa. Pelattavuus, sen eri mahdollisuudet ja rakennettu maailma antaa loputtomasti potentiaalia vähän kaikkeen, mutta pelin sisältö ei kuitenkaan pysty tarjoamaan tai hyödyntymään sitä kaikkea. Mukana voisi erilaisia liikkumistapoja, paljon random npc-dialogia, loputtomasti tutkittavia taloja, tarinaa joka muokkaantuu täysin pelaajan valintojen mukaan, loottia, pieniä salaisuuksia, vihut varustettuna MGS:n tekoälyllä, oman talon sistustamista. jne.  Mutta En tiedä, onko sellaista edes realistista odottaa. Ehkä lukemattomien patchien ja lisäosien, sekä modausten myötä. Silti jää fiilis, että kaupungin suunnitteluun on käytetty liikaa aikaa suhteessa muuhun, mikä on sääli. Mielettömän siisti ympäristö menee hukkaan.

Palaisia siis löytyy johonkin uskomattomaan, mutta ne eivät ole ihan paikoillaan. Ainakaan vielä. Peli yrittää olla tarinallinen-rpg, seikkailua, toimintaa, GTA ja kaikkea siltä väliltä. Ei mikään helppo paketti punoa kasaan. Se että vihujen tekoälyä, ajelua, tai ampumista edes vertaillaan minkään fps-sarjan tuotoksiin, GTA-peleihin, tai mgs-pelien solttuihin, kertoo jo mielestäni jotain onnistumisesta. Katuvat varmaan katkerasti että ovat lähteneet edes yrittämään pelin tekemistä vanhoille alustoille. Nyt saavat sieltä paskaa niskaansa ja joutuvat käyttämään resursseja pelien korjailuun.


172  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! : 15.12.2020 15:12
Mahtava juttu! Minusta DKC kolmonen on sarjan paras osa ja täysin aliarvostettu verrattuna kakkoseen. Peli julkaistiin todella myöhään Snessin elinkaaren loppupuolella ja meni monilta ohi. Pitääkin heti alkaa pelaamaan läpi pitkästä aikaa.

Ja ykkönen nyt on selvästi sarjan heikoin osa.
173  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 13.12.2020 15:47
Eniten kuitenkin vituttaa, että Photo Modessa hahmolla on aina kalsarit jalassa, vaikka olisit oikeasti munasillasi. Pistin kaasunaamarin päähän, otin rynkyn käteen ja aloin räiskimään mulkku heiluen, mutta Photo Modessa tätä parhautta on mahdotonta ikuistaa kaikkine yksityiskohtineen.

 :lol:

Todellisten ongelmien äärellä. Mutta tuo ADS-juttu on täysin käsittämätön. Miten ihmeessä tuollainen on voinut jäädä huomaamatta? Tai että en voi disabloida sitä valtavaa keltaista markeria, joka kertoo koko ajan etäisyyden, mihin pitää mennä. Tajuan kyllä, että suurin osa ihmisistä on niin apinantasolla, että sellainen on pakko olla, eikä voi katsoa minimapista tai kartasta, mutta ettei anneta mahdollisuutta edes ottaa pois päältä. Sitä ei pysty tajuta. Ei näitä ison budun pelejä enää edes yritetä suunnitella niin, että pelaajan pitäisi itse osata tai hoksata löytää jotain.

Vasta 10h pelannut itse, niin vaikea sanoa vielä mitään sen tarkempaa. Melkein mitään bugeja ei ole tullut vastaan, peli ei ole crashaillut kertaakaan, vaikka monet sellaisesta valittaneet ja peli pyörii muutenkin PC:llä todella hyvin. Ray-Tracingin hyötyjä edelleen pohdiskelen. Välillä tuntuu, että peli näyttää paremmalta ilman sitä.

Tehtäviä olen vasta muutaman nakutellut ja ne ovat hyvin maistuneet. Aloitin pelin very hardilla, joka vaatii vähän abilityjen käyttöä ja vaikeustaso tuntuu juuri sopivalta. Ei voi ihan ilmaiseksi juoksennella ja tappaa kaikkia matkalla. Normaalilla ei kuulemma tarvitse yrittää edes oppia hyödyntämään pelin systeemejä.

Itse tutkiminen ja seikkailu on sitä sitä täysin samaa, mitä GTA-peleissä, tai Witcher 3:ssa, mikä oli odotettavissa. Käytännössä mitään tutkittavaa ei siis ole ja on parempi pysyä vain tiukasti kiinni tehtävissä. Iso kaupunki, joka näyttää mielettömän hienolta, mutta kaikki on illuusiota. Witcher 3:ssa Novigradissakin oli vain kourallinen tyyppejä, joiden kanssa pystyy tehdä yhtään mitään. Kauppiaat eivät myy mitään, melkein mihinkään taloon ei pääse, ihmisillä ei ole mitään sanottavaa jne. Deus-Exen tyylinen tiiviimpi meininki on loputtomasti paremmin tehty.  Tosin Cyberpunkin visuaalinen tykitys on antaa hyvin paljon anteeksi. Välillä kaupungin kujilla kävelee ihan muuten vain maisemia katsellen. Parempaa ei ole peleissä nähty.174  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 11.12.2020 09:21
Oikein hyvin pelittänyt itselläkin 3080:lla. En säätänyt alkuun mitään, vaan peli heittää asetukset automaagisesti tappiin. 4k resollakin ja kaikki asetukset maksimissa framerate on pyörii hyvin lähellä sitä 60fps koko ajan. Mutta jos tiputtaa reson 1440p:hen, jonka eroa 4k:hon en erota edes isolla telkkarilla, niin framerate on lähellä sataa koko ajan. Vastaavasti voi säätää pois jotain motion blurreja ja muuta paskaa, jolla saa nostettua frameratea sen verran kuin haluaa. Latasin ennen pelaamista suoraan uudet ajurit, mitä suositeltiinkin. Aika moni vissiin ei ollut ladannut, mikä on voinut aiheuttaa ongelmia. Kiitosta tulee myös monipuolisista ohjausasetuksista. Advanced-valikon kun täppää päälle, niin kaikkea voi säätää mieleisekseen.

Tyylillisesti peli iskee kyllä niin lujaa, ihan kuten Deus-Ex. Toistaiseksi ei mitään valittamista ja äänimaailma on kyllä umpimehe. Hyvä kun ei astiat tipu kaapista.
175  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 03.12.2020 10:40
Onhan se nyt hiton kova peli. Pitäisi melkein pelata uudestaan läpi. Eniten häiritsee lähinnä vihujen paska design-tyyli ja ekan puoliskon huonommin suunnitellut alueet, mutta nekin paranee huomattavasti kun saa uusia skillejä, joilla liikkuminen mukavampaa. Itse ohjaaminen ja taistelu on ihan priimaa. Tuo Aiviksen mainitsema Deepnest oli omia suosikkejani. Tuli juurikin samanlainen tunne kuin Dark Soulin Blighttownin kanssa aikoinaan. "Pääseeköhän täältä persereiästä koskaan enää ihmisten ilmoille". Myöhemmin kun koko pelin maailma hahmottuu ja siitä alkaa saada jonkinlaisen käsityksen, niin peli klikkaa todella kovaa.
176  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 01.12.2020 09:47
Mitäs palveluita porukka muuten käyttää kryptojen hankkimiseen ja säilömiseen?

Edit:
Muutamassa paikassa ainakin suositeltiin eToroa..

Itse käytän pelkästään Binancen sovellusta / verkkosivua kaikkeen. Jopa kaikki varat siellä tällä hetkellä. Sieltä saa ostettua suoraan sovellukseen itselleen kaikkea maan ja taivaan väliltä, sekä kaikki tarvittavat ominaisuudet. Todella helppo myös muuttaa takaisin dollareiksi, euroiksi, tai tetheröidä voittojaan "turvaan", jos harrastaa treidailua. Kaikki toiminnot samassa paikassa ja varmaan turvallisin, ellei oteta huomioon ihan fyysisia usb-lompakoita. Suomalaisista sivustoista varsin helppokäyttöinen on Coinmotion ja monet sitä suosittelee, mutta ei omaa kokemusta.

177  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 30.11.2020 17:35
Bitcoin saavutti juuri uuden All Time High hinnan. Karvan verran alle 20k. Itsellä keskiostot siellä alle viidessä tonnissa, joten voi olla ihan tyytyväisenä omaan sijoitukseensa. Ethereum tuottanut myös ihan mukavasti, kun noussut 50 dollarista yli 600 dollariin alle vuodessa. Vaikka eihän tämä nyt riitä vielä alkuunkaan, vaan seuraavana tavoitteena on se maaginen 100k. Toki voi hyvinkin ottamassa vauhtia vielä 12-14k tuntumasta. Siinä olisi hyvä paikka ostella mahdollisimman monta Bitcoinia lompsaan. Siinä vaiheessa kun maailma oikeasti herää tähän hommaan, niin yhden kokonaisen Bitcoinin omistaminen alkaa olla kallista lystiä. Ylivelkaantuvat maat, dollarin romahtaminen ja yleinen pandemia vaan nopeuttaa prosessia. Jos se nopeuttaa meikäläisen varhaiseläkettä, niin sehän passaa siinä samalla.
178  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.11.2020 13:25
Digitaalisena Sony ja kumppanit voivat ryövätä ylihintaan kuukausia vielä sen jälkeen, kun fyysisena hinnat tippuneet jo puolella ja jälleenmyyntiarvo on aina nolla. Ja nyt kun tulevaisuudessa pelien koot alkavat olla 100-200gigaa per lurjus, niin siinä ei montaa peliä enää kerralla mahdu sisään ja joutuu varmasti useita kertoja asennella ristiin rastiin, jos nyt oikeasti pelejä pelaa. Onnea vaan paskanettisille tyypeille. Tosin kaverilistaa kun katselee, niin ainakin trophyjen perusteella suurin osa ostaa jonkun pelin, käy pelaamassa tunnin, valittamassa/ylistämässä siitä nettiin ja siihen jää. Ei aiheuttane sellaisille ongelmaa.

Mutta on se Blu-Ra formaattina myöskin täysin paska. Todella hidas ja kestää ikuisuus asentaa siitä mitään, vaikka onkin nopeampaa kuin digitaalisen version lataaminen. Levyasemat ovat vanhentunut jäänne, mutta puhdas digitaalisuus on myös totaalista sontaa, eikä edes kovin realistinen vaihtoehto monissa paikoissa maailmaa, varsinkin kun konsolivalmistajat ovat vielä valovuosia Steamia jäljessä kaiken suhteen.

Nintendon käyttämät (Ja Sony Vitan kanssa) muistikortit ovat täysin ylivertainen media lukuunottamatta kalliimpaa hintaa, niin tiedonsiirrossa kuin säilytysformaattinakin. Toivottavasti ei enää ikinä nähdä näiden konsolien jälkeen Blu-Ray asemia, vaan muutkin tajuavat/haluavat siirtyä korttipohjaisuuteen. Kortit / edistynyt digitaalinen pelien lataaminen / jakaminen jotenkin paloissa olisi kova. Liian usein edelleen joutuu lataamaan pelistä ihan kaiken paskan, eikä vaikka esim. vain moninpeliä.
179  Basaari / Kaupankäynti / Vs: M: SNES-pelejä CIBuleina : 25.11.2020 11:56
50e varmaan jaksaisin heittää tuosta jöpö kakkosesta ja Dariuksesta yhteensä. Kun ei nyt NIIN himo ole niitä saada, mutta molemmat vanhoja omia suosikkipelejä, jotka kiinnostais saada hyllyyn koristeeksi.
180  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: The Game Awards : 19.11.2020 12:40
No, toivottavasti veisi tuo Tsushima, mutta epäilen suuresti. Valitettavan usein nämä menee, että tunnetuin peli = paras peli. Aamulehdessä pyydettiin tamperelaisia äänestämään parasta ruokapaikkaa ja top3:ssa oli Koti-Pizza ja mäkkäri. Kyyylllä, kyyyllä.
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 94
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines