Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 94
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 29.04.2024 11:31
Tuli hommattua viimein Analogue Pocket ja on ollut kyllä yksiä parhaista hankinnoista ikuisuuksiin. Itsellä on hirveä määrä erilaisia kasetteja hyllyssä, koska kannettavat laitteet ovat aina olleet lähellä sydäntä ja tämä herättää kaikki klassikot henkiin ihan uudella tavalla. Pelit näyttävät ruudulla aivan tautisen hyvältä ja kokonsa puolesta laite on omiin käsiin juuri sopiva. Kuvat eivät tee oikeutta laitteelle ollenkaan, tai kerro miten täydellisen hyvältä pelit näyttää ja kuuluu. Fiilis tuntuu autenttiselta ja aidolta, eikä vaan sinnepäin SteamDeckin ja Switchin tyyliin.

2  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 29.04.2024 11:17
No siis kuten pari viestiä sitten sanoin, koko osakemarkkina on syklinen ja kaikki riippuu siitä koska alkaa ostamaan. Ja totta kai meikä osti huipulla :lol: S&P500 lähti laskuun kirjaimellisesti viikko sen jälkeen kun otin siihen ensimmäiset kiinnitykset :lol: Ei se nyt mielettömiä ole laskenut (vielä), mutta kertoo minkälaisia tuulimyllyjä vastaan tässä taistellaan ;D


Elä huoli, kyllä ne lähtee sitten taas nousuun, kun sinä myyt ne pois. Osta huipulla, myy pohjalla -meemi ei ole vitsi. Oli kyse normaaleista osakemarkkinoista, kryptoista tai mistä tahansa sijoittamisesta, niin siinä vaiheessa kun naapurin Penakin on lukenut Kauppalehdestä osakehuumasta ja hyppää messiin, niin yleensä on aika myydä. Kuvitelkaa kuinka moni osti jotain Teslaa tai Modernaa ihan huipulla.

Toisaalta enpä minä ymmärrä myöskään yhtään näitä turvallisia rahastoja ja muita puuhastelusijoituksia myöskään, ellei ellei vähintään muutamia satojatuhansia kerralla heittää. Mutta kai se vetoaa suomalaisiin, kuten arjen 8-16 työpäivät, koska ovat niin suosittuja. Turvallista ja vakaata elämää vailla yllätyksiä.
3  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 29.04.2024 10:47
Sonic 2 Adventure Battle on jollain kierolla tavalla oma suosikki paskapeli.  :lol: Suurin osa kentistä on ihan järkyttävää rapaa, ohjauksessa ja kamerassa ei ole järkeä ja välipätkät aiheuttaa aina syvää myötähäpeää. Silti siinä on vaan jotain sellaista, että tulee pelailtua läpi silloin tällöin ja grindailtua rankkeja paremmaksi.

Taitaa olla kyllä aika tyypillistä Sonic-peleille. Kaikki sarjan pelit parhaimmillaankin keskinkertaisia, mutta silti ne myy ja ihmiset tykittelee niitä.
4  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.10.2023 11:56
Alkuperäisen MGS 1:n ostin Switchille pelasin läpi ekan kerran ikinä. Tai no Twin Snakesin olen pelannut aiemmin läpi, mutta siinä on sen verran muutoksia ettei ole verrattavissa täysin ja aikaa läpäisystä 20 vuotta etten muistanut enää juuri mitään siitä. Oli muuten ihan tautisen hyvä peli edelleen! Voin vaan kuvitella miten kermaiselta tämä on tuntunut aikoinaan julkaisussa, kun edelleen aiheuttaa kylmiä väreitä. Tyyli itsessään on kestänyt erittäin hyvin aikaa, mutta tarina, hahmot, ääniefektit, ääninäyttely ja musiikki nyt päihittää uudetkin pelit ihan heittämällä. Varmaan yksi niistä yhden käsin sormilla laskettavista peleistä, joissa välittää paskan vertaa mitä pelissä tapahtuu tarinallisesti.

Ainoa mikä estää tätä olemasta paras MGS-peli, on että pelissä ei ole lopulta juuri mitään pelattavaa. Muutama alue alussa, jossa vähän on hiippailua ja pelin mekaniikoita pääsee hyödyntämään, mutta puolet pelistä oli lähinnä tarinaa ja bossitaisteluja, sekä yksi erittäin typerä backtracking-pelleily. Bossitappelut olivat kuitenkin yllättävän hyvin tehtyjä, ottaen huomioon että pelissä ei pysty ihan samalla tavalla tähtäilemään kuin uusissa.

Onko tämä nyt sitten paljon parempi kuin aikoinaan parjattu Twin Snakes? En nyt tiedä. Varmaan jonkin verran, kun peliä ei oltu suunniteltu first personista pelattavaksi, mutta kyllähän sen nyt ymmärtää, että Twin Snakes sai ulinaa lähinnä persekipeiltä Sony-miehiltä, jotka vannoivat alkuperäisen nimeen. Myöskään sen "yliampuvat" välivideot ovat nykyään ihan normikamaa verrattuna uusiin MGS-peleihin. 
5  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 15.10.2023 13:52
Edelleen täytyy hehkuttaa tuota YouTube Premiumia, jonka saa VPN-kikkailulla tosiaan eurolla kuussa: musiikissa bitrate on muistaakseni parempi kuin Spotifyssä, suositukset tomivat paremmin, eikä tarvitse kärsiä perus-Tubessa siitä saatanallisesta mainosspämmistä, jonka blockaaminen tehdään koko ajan vaikeammaksi.


Mikäs, mikäs. Makselen tässä normaalia hintaa premiumista, koska eihän Youtubea oikeasti pysty käyttämään päivääkään ilman sitä. Eihän se nyt kallis ole, mutta periaatteen takia käyttäysin mitä tahansa kusetuskikkaa, jos sellainen on olemassa. Pilataan palvelu tarkoituksella vain sen takia, että painostetaan maksamaan siitä jotain. Kohtuullisen määrän mainoksia olisi vielä hyväksynyt ja sietänyt.
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 15.10.2023 13:43
Eiköhän Prismat, Walmartit ja kumppanit muutenkin ole niin turhia kauppoja kaikkeen muuhun paitsi elintarvikkeisiin, että täysin ihme miten kauan ne ovat myyneet mitään elektroniikka. Kuka niistä ostaa jotain vaatteita, televisioita tai pelejä? Ei niiden kuolemiseen Gamepassia tarvita.

Ja fyysinen media on muutenkin täysin pilattu, mitä tulee konsoleihin. Ei ihme, ettei niitä ostella. Mitä hyötyä maksaa 60 euroa levystä, jolla ei tee mitään? Blu-Ray itsessään on jo aivan paska ja hidas formaatti. Et pysty nopeasti pelailla laittamalla levyn sisään, vaan koko pelin joutuu silti lataamaan joka kerta uusiksi, mikäli se ei ole asennettuna. Jos levyllä on dataa, niin sen asennus on hidasta. Turha kuvitella pelaavansa jotain vanhaa peliä tuosta vaan pitkästä aikaa. Saa odotella ikuisuuden kaiken paskan asentumista ja päivitysten lataamista. Päälle vielä usein jotain hemmetin battlepass-mainoksia, kirjautumisia Ubisoft, EA, Square, Bethesda-käyttäjätilille yms. roskaa, joita varsinkin ison budun pelit ovat täynnä.

Tuossa myös yksi syy miksi Xbox ja Playstation ovat itselleni täysin hyödyttömiä ja turhia laitteita, enkä näe enää pienintäkään syytä pelata niillä PC:n sijasta. Kaikki ne edut, jotka konsoleilla on ollut aikoinaan verrattuna PC:hen, ovat kadonneet täysin muutaman viime vuoden aikana. Vaivattomuus, nopeus, pelien jälleenmyynti, offline-mahdollisuudet, online-huijaamisen yleistyminen räjähdysmäisesti yms. Jopa paikallinen moninpelaaminen on välillä yhtä tuskaa eri accounttien kanssa. Konsolit ovat saaneet kaikki PC:n heikkoudet, mutta niiltä puuttuu PC:n vahvuudet.

Mutta kaikki Switch-pelit tulee ostettua edelleen aina fyysisena, mikäli ne ovat pelattavissa sellaisenaan suoraan kasetilta, eikä tarvitse ladata 30 gigaa heti netistä. Korttityylinen formaatti on luotettava ja Nintendo-laitteiden pelit säilyttävät edelleen myös arvonsa erinomaisesti tuttuun tapaansa. Paljon tulee reissattua ja mukana kulkee päälle 50+ peliä vaivatta pieninä kasetteina.  Toivottavasti tulevaisuudessa olisi mahdollista päivittää kortille patchit mukaan.
7  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 09.10.2023 13:54
FF16 tuli pelailtua sen verran, ettei tarvitse enää pelailla. Jostain käsittämättömästä syystä itsellä oli jopa jotain odotuksia tätä kohtaan. Ehkä se johtui FF14 ohjaajasta, tai sitten siitä, että peliä oli kehitetty rauhassa ilman suurempia ennakkohypetyksiä FF15 tapaan, mutta aivan samaa uskomattoman keskinkertaista rapaa kuten monta aiempaa osaa. Nämä megabudun pelit tehdään niin varman päälle nykyään, ettei niissä ole yksinkertaisesti lähes mitään hienon ulkokuoren alla. Kaikki mahdollinen karsitaan, tehdään aivokuolleen virtaviivaiseksi ja "kaikille sopivaksi", etten ihan ole enää varma, kuka näistä lopulta edes tykkää. Pipsa Possujen tarinoissakin on enemmän järkeä kuin näissä. Saa nähdä kuinka pitkälle pelisarja ratsastaa vanhalla maineella.

Seuraavaksi luvassa FF7 Remaken toinen osa, joka kyllä vaikuttaa kieltämättä lupaavalta jälleen kerran, mutta pitäisi takoa seinään taulu ettei Squaren valheisiin pidä uskoa. Todennäköisesti suurin osa kaikesta uudesta sisällöstä täysin typerää filleriä ensimmäisen osan tapaan.
8  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 09.10.2023 09:59
Eipä ole tullut paljon Pelaajaa seurattua tai luettua varmaan kymmeneen vuoteen. Kyllähän painettu media on ollut kuolemassa pois jo iät ajat ja ylipäätään "ammattiarvostelujen" kiinnostavuus ja vaikutus jonkun pelin ostamiseen on käytännössä nolla. Aina selailen kommentit ja arvioinnit paljon mieluummin suoraan pelaajilta netin syövereistä. Suomalainen media on muutenkin sen verran hidasta jopa digitaalisessa muodossa, että yleensä kaikki on jo tullut luettua muualta useaan otteeseen. Ihmeen kauan Pelaaja on kyllä sinnitellyt.

Reddit, Telegram, Discord yms. käyttäjälähtöiset kanavat ovat muutenkin käytännössä itselleni koko internet. En ikinä enää edes juuri googlaile mitään lisäämättä perään "reddit" tms., koska haluan suoraan skipata kaikki kaupalliset sivut joita google tuputtaa ensimmäisenä naamaan. Oikeastaan nettisivutkin jotain verkkokauppoja lukuunottamatta ovat itselleni käytännössä jo kuolleet. Suurin osa on lähinnä epätoivoista klikkihuorausta ja mainoksilla kyllästettyä roskaa, joista ei ikinä meinaa löytää sitä informaatiota mitä haluaa. Ei - Minä en ota adblockia pois päältä sinun paskamainostesi takia. Kiitos ja näkemiin.

Mutta hyvin ehtii ainakin nykyään pelailla enemmän kuin ikinä, koska ei tarvitse keskittyä oikomaan netissä niin paljon muiden vääriä mielipiteitä.  :lol:
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Legend of Zelda: Tears of the Kingdom : 14.07.2023 15:42
Sen verran enemmän ehtinyt takoa peliä, että voi taas antaa lisäpalautetta.

En nyt varsinaisesti ollut alunperinkään tästä innostunut, mutta Ultrahand-rakentelu on aika huono gimmick. Teoriassa se mahdollistaisi vaikka mitä siistiä, mutta käytönnssä 99% pulmista on täysin aivottoman simppeleitä. Eteen tulee pulma ja vieressä on lähes aina palaset sen ratkaisemiseen. "Oho, puro" - Kas kummaa, kun rannalla sopivasti puulevy, tuuletin ja ohjausratti sopivasti. Tämä toistuu tuhat kertaa eri tavoin. Sama myös Shrineissä. 50 shrinestä ehkä yksi on ollut sellainen, jossa joutunut miettimään jotain. Loput lähinnä ajanhaaskuuta, joissa pitää rakennella joku pieni itsestäänselvä viritys.

Enkä myöskään edelleenkään pääse yli siitä, miten rapaa soundtrack on. Varmaan kaikkiena aikojen huonoin "ison" pelin OST. Pelisarja, joka tunnetaan lukemattomista ikimuistoisista kappaleista, kuulostaa nyt kuin joku paskoisi onttoon metallitynnyriin samalla kun kissa kävelee pianon päällä. Ja ihan liikaa aiemmasta otettu.

Ehkä vähän negatiivista kommenttia tuossa, mutta peli on siis oikein hyvää ja viihdyttävää seikkailua kuitenkin. Tykkään kyllä. Mutta jotenkin sitä silti odottaisi peliltä, joka perustuu samaan maailmaan, samaan engineen ja assetteihin enemmän. Kehitysaika oli kuitenkin pisin kaikista Zeldoista. Nyt tuntuu, että suurin osa ajasta on käytetty tuon rakentamisen lisäämiseen, joka on kieltämättä saatu toimimaan uskomattoman hienosti, mutta peli ei silti hyödynnä sitä mielestäni läheskään riittävän hyvin pulmissa.


10  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 11.06.2023 23:40
Sain iPhone 14 Pron tuossa jokin aika sitten ja miten tämän kamera voi olla paskempi kuin 12:sta? Applelta taas joku äärimäinen idea iskeä entistä enemmän ja enemmän digitaalista prosessointia valokuviin. Kaikki HDR-kikkailut ja muut koitin kytkeä pois päältä, mutta selvästi jokaisen valokuvan jälkeen luuri mukamas käsittelee kuvat "hienoksi". Olisi muutenkin pitänyt ottaa vain normaali 14, koska Pro-malli on kyllä melkoinen pökäle. Tuli myös pullottavista kameroista mieleen, miten ei tarvitse kovinkaan kauaksi historiassa mennä, kun Nokiaa parjattiin samanlaisesta ratkaisusta. Nyt se on toki täysin ok.  :lol:

Lisäksi hommasin uuden iPad Pro M2-mallin ja siinäkin Space Gray väri täysin pilattu. M1-versiossa se on sellainen aika tumma ja tyylikäs, mutta uusimmassa lähes hopeinen ja täysin ruma verrattuna aiempaan. Luulin ensin että olin saanut väärän mallin. Kaikki pilataan.
11  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 25.05.2023 10:11
Halo 1 on kyllä hyvin hämmentävä tapaus.

Muistan kun saatiin aikoinaan eka Xbox ja se tuntui aivan paskalta puudutukselta jo silloin. Muistan aina sen alkujärkytyksen ja meni aika kauan, että lopulta veljen kanssa pelattiin se kampanja läpi. En voinut uskoa todeksi kaiken sen lukemani median hehkutuksen jälkeen, kun siinä vaiheessa oli pelaillut jo aika paljon erilaisia FPS-pelejä. Toki ohjaus ja tuntuma oli erinomainen, parasta mitä konsoleilla oli nähty, mutta parin ensimmäisen avauskentän jälkeen kenttädesign on puhdasta copy/paste-jöötiä, jonka muistan jurppineen koko ajan ja piti ihan pakottaa itsenäni, että jaksoin pelata läpi. Ehkä se oli monelle se eka FPS-peli, tai ehkä siinä oli Microsoftin isolla rahalla tuotettua markkinointia kokonaan uuden konsolivalmistajan saapuessa markkinoille. Joka tapauksessa itse pidän Ps1:n Medal of Honoreitakin parempina peleinä ja pelaisin ne paljon mieluummin uusiksi läpi kuin Halo 1:n.

Saatiin myöhemmin sitten toinen Xbox, joten Lanissa pelattava moninpeli nosti pelin arvostusta ylöspäin. Tuli hakattua aikalailla 4 vs 4 pelejä, vaikkakin ehkä vasta kakkososan myötä sitten enemmän.
12  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 16.05.2023 13:23
Jurppii suunnattomasti, kun Capcom julkaisi ensin niin keskeneräisen pelin. Nyt vuoden tauon jälkeen ei meinaa olla enää motivaatiota hypätä mukaan jatkamaan Sunbreakin myötä, kun päässyt jo unohtumaan kaikki, eikä jaksaisi uuttakaan hahmoa aloittaa.
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Legend of Zelda: Tears of the Kingdom : 16.05.2023 13:13
Itsellä odotukset oli aika alhaiset tätä kohtaan, mutta paskan tutoriaalialueen jälkeen peli lähti lentoon hyvin nopeasti. Jäi yöunet välistä parina yönä, kun tuli klassinen "käväisempä vielä tuon paikan tutkimassa". Käytännössä peli parantaa Breath of the Wildistä jokaisella osa-alueella ja on reippaasti parempi peli. Ei ole mitään syytä enää edes pelata BOTW:ta, jos on uusi pelaaja. Tällä hetkellä tuntuu täysin toivottamalta rojektilta pelata peli kattavasti läpi, koska maailmassa on niin paljon tutkittavaa. Mukavaa myös, että tarinaosuuksia on enemmän ja hahmoissa enemmän lihaa.

Vaikka peli parantaa kaikessa ja korjaa monia vikoja, niin silti sitä vaivaa muutamat tutut asiat. Shrinet ovat edelleen pelin huonoin osuus ja tuntuvat täysin irrallisilta muusta pelistä. Niissä pitää lähinnä ratkaista pulmia rakentelemalla jotain virityksiä ja lopussa odottaa aina sama palkinto. Pakko kyllä silti myöntää, että osa pulmista on nerokkaita ja niiden ratkaisuun saattaa olla valtavasti erilaisia tapoja ratkaisuja. Hajoavat aseet ovat myös edelleen aivan perseestä, sekä soundtrack on muutamaa kappaletta lukuunottamatta aivan unohdettavaa random tööttäilyä ja pianon pimpottelua.

Mutta miinustenkin kanssa kerta kaikkisen hyvä peli. Vähän vaikea kertoa mitään tarkemmin, koska saattaa helposti spoilata juttuja. Sen minkä itse löysi ja koki ensimmäisen 10 tunnin aikana, saattaa toinen löytää vasta 100 tunnin päästä, koska joka pelaajalla on varmaan täysin erilainen tarina kerrottavana omista tapahtumistaan. Zelda-sarjan tulevaisuus näyttää hyvältä ja potentiaalia on johonkin täysin uskomattomaan, kunhan saadaan tehokkaampaa rautaa alle.
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 22.04.2023 17:16
Itse olen ennakkotilannut Puolenkuun Peleistä fyysisen version Pixel Remasterille. Samaa tehnyt monesti myös monen muun import-pelin kanssa. Ei jaksa kikkailla tullin persereikien kanssa tai maksella ennakkoon yhtään mitään. Mieluummin noudan kassalta ja maksan vaikka tuplahinnan.

Harmi vaan, että nuo Pixel Remasterit eivät todellakaan oikein vakuuta, mutta pitäähän se hyllyyn saada.
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 18.04.2023 14:14
Tuntuu kyllä näin äkkiseltään täysin järjettömältä kaupalta Segan kannalta tuohon hintaan. Toki Roviolle hienoa, että saivat toisen mahdollisuuden myydä reikäistä laivaansa, kun ensimmäisellä kerralla olivat liian ylpeitä ja luulivat olevansa seuraava Disney. Ei varmaan tarvinnut kauaa miettiä myymistä tällä kertaa. Siellä on kuohuvat avattu johtoportaassa.

Rovio on tyypillinen yhden flash-tasoisen pelin avulla maailmalle ponnistanut mobiilifirma, joka ei ole oikein tehnyt mitään järkevää. Koittavat epätoivoisesti luukuttaa ulos samasta pelistä loputtomasti hiukan erilaisia versioita, mutta kassavirta ei sillä tavalla loputtomiin pysy ja työntekijöistäkin lentänyt pihalle jo yli 50%. Mikähän lienee suosio Angry Birdsillä edes brändinä nykyään? Ei taida edes kakaroita kiinnostaa kaikki se extra-krääsä, jotka tuntuvat muutenkin kadonneen marketeista.

Toki Sega saa kasan devaajia, mutta mikähän mahtaa olla devaajien ja designereiden todellinen taso Roviolla, kun moni niistä ei varmaan ole tehnyt isompia pelejä koskaan? Tulee vähän Nokia mieleen, jossa oli talo täynnä insinöörejä, mutta joista suurin osa oli tehnyt vuosia jotain yhtä pientä asiaa ja monille työllistyminen oli vaikeaa hajoamisen jälkeen. Tietenkin jos Angry Birds x Sonic yms. vastaavaa puskevat, niin ehkä sillä maksaa itseään takaisin.
16  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 08.04.2023 11:21
Kävin katsomassa Mario-leffan kakaroiden kanssa ensi-illassa ja tuli ihan puun takaa miten paljon tykkäsin. Mielestäni aivan loistava. Odotukset oli nollissa, mutta yhtäkkiä leffa olikin alusta loppuun ilo katsoa. Juonta ei ollut toki nimeksikään, mutta mielestäni juuri sellainen leffa kuin Marion pitäisi ollakin. Ei yritä edes olla mikään Pixarin persereiän perseily, vaan puhdasta Mario-tyylistä kevyttä sekoilua.

Koko leffa oli pelkkää faniservicea ihmisille, jotka ovat pelanneet Mario-pelejä koko elämänsä ja tuntevat ne läpikotaisin. Leffassa on lukemattomia pieniä viittauksia Nintendon historiaan ja koko leffan viehätys perustuu siihen. Mario Oddyssey, Mario Kart, Donkey Kongit, F-Zerot, Luigi's Mansiot, Mario 64, Super Mario 3, 3D Word yms. Ihan kaikista mukana kaikkea pientä. Siellä täällä pieniä julisteita ja piiloyksityiskohtia jostain vanhoista arcade-peleistä, sekä tuttuja ääniefektejä. Myös monet animaatiot ja hahmojen eleet oli otettu peleistä. Soundtrackissa oli myös paljon remixattuja kipaleita peleistä. Meillä tytöt pelanneet kaikki mahdolliset Mariot täysin puhki ja bongailivat kilpaa mistä pelistä oli otettu mitäkin. Seuraavana päivänä halusivat mennä kaksistaan katsomaan heti uudestaan.

Ei varmasti uppoa joillekin vanhanaikaisille Rottenin limaisille kriitikoille, jotka tuskin edes tietävät mikä on Mario, mutta ainakin vanhoille Nintendo-tyypeille osuu, kunhan ei odota mitään syvällistä.
17  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 03.04.2023 00:03
SDP ei ollut ykkönen ja tärkeintä että vihervassarit otti takapakkia. Ei valittamista toistaiseksi.
18  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 01.04.2023 18:03
Hiiripelaajien käyttäjämäärät ovat pilanneet täysin konsoleiden fps-pelit. Siegessäkin korkeimmilla timanttirankeilla vähintään joka toinen käyttää hiirtä ja näppistä. Oikeastaan siinä suurin syy miksi meidän peliporukka on lakannut pelaamasta vähitellen. Konsoliversiossa on vähemmän rekyyliä aseissa ja nämä persereiät tulevat pelaamaan hiirellä sitä. On se hienoa. Sitten on myös usb-tikkuja joihin voi iskeä makroja, rekyylin poistoja ja ties mitä.

Jos Mousetrap toimii, niin se olisi uskomaton pelastus ja tällainen pitää saada joka peliin.
19  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 30.03.2023 10:18
Unibetissä oli yllättävän korkea 3.5x sille, että SDP saa eniten ääniä ja toinen oli, että Marinista tulee pääministeri taas. Kävin heittämässä molempiin tonnin. Saa ainakin muutaman tonnin lomailurahoja, jos tämä onnettomuus tapahtuu. Perussuomalaisissa ja Kokoomuksella huomattavasti pienemmät jostain syystä, vaikka tässähän voi tapahtua mitä tahansa.
20  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Resident Evil 4 Remake : 27.03.2023 15:05
On kyllä huomattavasti alkuperäistä vaikeampi tämä Remake. Peli suosittelee hardcore vaikeustasoa alkuperäisen läpipelanneille, mutta voin kertoo että kannattaa tarkkaan harkita asiaa, koska se on mielestäni reilusti haastavampi kuin alkuperäisen Professional. Vihut ovat reilusti nopeampia, ampuvat tarkemmin, iskevät lujempaa, eivät mene stunniin yhtä helposti ja panoksia saa paljon vähemmän. Redditit ja muut paikat on aivan täynnä valituksia asiasta, kun porukka on joutunut nöyrtymään ja aloittamaan pelin alusta normaalilla.  :lol:

Itse kyllä tykkään lisätystä haasteesta oikein paljon, vaikkakin pelin toistuva "selviä kasasta vihuista areenalla -looppi ja Ashleyn ulinat alkaakin puuduttamaan puolivälin jälkeen entistä enemmän. Samat ongelmat vaivasivat toki myös alkuperäistä peliä, jonka vuoksi tykkäänkin sarjan muista osista enemmän. Mutta, mutta... Kyseessä on kyllä silti erinomainen remake ja tykkään miten paljon linnassa oli horror-elementtejä lisätty isolla kädellä.
21  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 26.03.2023 19:26
Uusien pelien ohella olen pelaillut vanhoja Nes-pelejä läpi. Monia sellaisia, joita en ikinä ennen nuorena päässyt läpi.

Nesin Batmanin pelasin viimeksi. En koskaan aiemmin päässyt peliä läpi, koska vaikeustaso nousee kohtuullisen jyrkästi toisen kentän jälkeen, mutta menipähän nyt  aika kivuttomast läpi. Ehkä nykyään osaa vaan paremmin miettiä tilanteita, eikä vaan väkisin puskea läpi. Paria viimeistä kenttää sai kyllä yritellä useampaan otteeseen, mutta ei niissä silti ollut oikein mitään epäreilulla tavalla vaikeaa, kuten Ninja Gaidenissa. Ohjaus ja seinähyppymekanismi on parhautta, soundtrack on parhautta ja visuaalisesti koko peli on Nesin parhaimmistoa. Ehdottomasti yksi konsolin parhaista peleistä ja muutenkin paras Batman peli edelleen. Tekee mieli heti pelata joku päivä uudestaan läpi.

Seuraavaksi vuorossa Snake Rattle 'n' Roll...
22  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 26.03.2023 19:07
Viimeksi joskus parikymppisenä äänestin viimeksi, koska ei oikeastaan ole ollut mitään merkitystä itselle kuka siellä on ollut leikkimässä. Mutta nykyisen porukan touhut ollut sitä luokkaa, että kaipa sitä on käytävä, vaikka kuinka kuplassa elelisi. Äänestän lähinnä sitä, mikä eniten edesauttaa nykyisen sakin hajoamista, enkä sitä mitä ehkä itse voisin arvojen puolesta äänestää.

Tai sitten vaan heittää arpalaatikosta pois vihervassarit ja nostaa lopuista jonkun summassa.
23  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Resident Evil 4 Remake : 24.03.2023 22:16
Tuli ostettua Steamista tänään ja juuri pääsin linnaan. Toistaiseksi ollut kyllä hyvä remake. Tuskin olisin enää ikinä jaksanut pelata Ressa nelosta läpi, kun se on jotenkin niin hemmetin rasittava peli areenatyylisten taistelujen takia, mutta tämä tuntuu sen verran tuoreelta ja uudelta peliltä kokonaan uuden hienon ulkoasun ja muutettujen alueiden ansiosta, että hyvin on jaksanut pelata. Aloitin pelin hardcorella ja on ollut monessa kohtaa yllättävän haastava. Joutuu oikeasti yrittämään, eikä vaan läiskytellä menemään, tai kuolema korjaa hyvin nopeasti.

PC-versio toistaiseksi toiminut täysin moitteetta. Ei mitään ihmeellisiä nykimisiä, tai tekstuuribugeja Dead Spacen tapaan. Peli näyttää ja kuulostaa ihan hemmetin hyvältä, eikä ohjauksessakaan suurempaa valittamista, varsinkin kun heittää vsyncin pois päältä.

Ressa 4:n Remaken tekeminen ei ole varmasti ollut se helpoin homma, kun pelillä on kohtuullinen kulttimaine ja fanikunta, mutta en voi ainakaan itse valittaa juuri mistään.
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Prime Remastered : 04.03.2023 00:25
Naurettavaa ettei hard-modea ole pelin heti pelin alussa auki, vaan normaalin lisäksi joku täysin turha easy mode. Mitä hittoa? Hard mode on reippaasti normaalia vaikeampi, jossa oikeasti osaa arvostaa pelin energiatankkeja ja ohjuslisäreitä. Kuolemia tulee jatkuvasti.  Mutta tänään sain kans pelin, kun fyysinen versio napsahti kotia ja onhan se edelleen vaan täyttä kamaa. Jokainen huone ja paikka tuntuu niin käsintehdyltä ja muistettavalta. Huvittavaa etten muista Metroid Dreadista melkein mitään enää paitsi sen ohjaustuntuman, vaikka läpipeluusta ei olekaan kauaa. Täysin unohdettava tekele muutamia bosseja lukuunottamatta.

Tykkään Primen kakososasta vielä enemmän, mutta eihän tästä pelaaminen enää paljoa paremmaks oikein muutu. Ihan alkuvalikoista saakka. Eipä tule montaa( jos yhtään ) tuon ajan 3d-peliä mieleen, joka olisi kestänyt yhtä hyvin aikaa. Tai monia parempia pelejä muutenkaan, ettei mene vähättelyksi. Osaa vaan paremmin nykyään vielä arvostaa kuin aikoinaan Cubella.  Myöskin pelin yleisesti "vihatuin" asia loppupuolella, jossa pitää löytää ympäri maailmaa asioita, on mielestäni ehkä paras kohta koko pelissä. Saa kunnolla olla hukassa ja etsiä vihjeiden perusteella. Pelkäänpä ettei uusissa Metroideissa enää oikeasti päästetä pelaajaa eksymään ja pakoteta tutkimaan paikkoja.

Oikeastaan juurikin tuo musiikkiraidan laatu on oikeastaan ainoa miinus mitä mieleen juolahtaa. Se ylipakattu äänenlaatu häiritsi jo Cubella.

EDIT: Nyt vasta ekan kerran huomasin, että tällä Remasterillakin Metacriticssa keskiarvo 95. Enpä ole vuosiin käynyt sivustolla, kun peliarvostelut ovat käyneet turhiksi. Toki täyden kympin peli edelleen ja lähellä täydellisyyttä, mutta silti yllätyin.
25  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sarjakuvat : 20.02.2023 19:35
Disneyn loputtomalle idioottimaisten temppujen sarjalle ei näy loppua. Ei hittolainen miten syvälle sekin on voinut vajota ja mitä pelleilyä tämä maailman meininki on tällä hetkellä. :lol: Onneksi omistan sentään jo ennestään kaksi kipaletta tuota Elämä ja Teot -kirjaa sekä sen jatko-osaa. Jos joskus saadaan uusintajulkaisua kirjasta, niin eiköhän siinä Roope esiinny jo transuna ja Aku tuliainen Afrikasta.
26  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Prime Remastered : 09.02.2023 12:02
Vieläkin täysin käsittämätöntä että alkuperäinen peli oli jo 60fps.

Onko tuo nyt loppuviimein käsittämätöntä? Viimeeksi juuri eilen oli ruudunpäivityksistä eräässä ryhmässä keskustelua, ja ainakin oma perstuntuma on, että ko. generaation aikaan 60 fps oli vielä normi. Toki poikkeuksiakin oli, mutta ne olivat nimen omaan juuri niitä, poikkeuksia. Ei sillä, onhan Prime yhä varsin näyttävä. Lähinnä pointtini on, että omasta mielestäni ihmettelyaspektia olisi parempi lähestyä ulkonäkö kuin fps edellä, koska tuolloin kehittäjät olivat vielä järjissään eikä 30 fps ollut erityinen optio. Sen jälkeen sitten mentiinkin metsään ja pahasti kahden konsolisukupolven ajaksi...


Tuossa on perää. 360/ps3-genissä mentiin lähinnä taaksepäin monissa asioissa. Toki pelkkä 60fps ei kerro vielä mitään. Mikä tahansa peli voi pyöriä 60fps, kun vaan päättää sen tehdä niin, mutta tässä tapauksessa kyseessä oli vielä yksi koko konsoligenin hienoimpia pelejä, joka tekee siitä erityisen. MGS2:n ohella aika ajaton.


koska tuolloin kehittäjät olivat vielä järjissään

 :lol: Tämäkin totta.
27  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Prime Remastered : 09.02.2023 10:55
Retro Studios itse tehnyt tämän, joten ei tarvitse ainakaan pelätä että ovat ryssineet. Pelihistorian top3-sakkiin kuuluva peli ansaitsee vähän panotusta. Silleensä huvittavaa (ja myös surullista), että Gamecube-versio näyttää edelleen paremmalta kuin suurin osa Switch-peleistä. Ja tämä nyt näyttää tosiaan olevan paljon enemmän kuin pelkkä nopea remaster. Vieläkin täysin käsittämätöntä että alkuperäinen peli oli jo 60fps.

Houkutus pelaamiseen olisi suuri, mutta odottelen suosiolla fyysista versiota, ellen sitten sorru ostamaan molempia.

EDIT: Metroid Fusion samaan aikaan uudestaan pelattavana Metroid Primen kanssa. Ai että mitä herkkua! Pitää myös Metroid Zero Mission pelata tässä läpi. Metroid 2:n remake 3DS:lle ja Dread olivat aivan liian perustason pelejä verrattuna näihin.
28  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 09.02.2023 00:37
Metroid Prime remaster viimein. Ei se väärin.


EDIT: Kaikin puolin oli hyvää kamaa. GBA-pelejä, Etrian Odysseyt yms.
29  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot : 07.02.2023 20:20
Ja parasta että ilman mitään hintojen pudotuksia ikivanhalla raudalla. :lol: Ja samalla tuntuu ettei Sony ja MS saaneet next geniä edes alkamaan. Ne alkaa jo nyt tuntumaan vanhentuneelta raudalta, eikä mitään syytä ostaa niitä vieläkään.

Switchistä tulee vielä kaikkien aikojen myydyin laite sillä välin, jos tiputtavat hintaa. Itsellä nyt kahdeksan Nintendo Switchiä, että olen oman osani tehnyt Nintendon myyntien eteen.
30  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 28.01.2023 12:32

Ja sitten taas ne ohjainasetukset. Kaikki tehty pisin vittua. "Stick sensitivity" -asetus koskee molempia tikkuja samaan aikaan ja tuo arvo skaalautuu muutenkin ihan järjettömästi. Kuka helvetti nyt haluaa sen vasemman tikun sensitivityä vaihdella yhtään mihinkään, ei tämä ole mikään ajopeli. Sensitivity muuttaa myös samalla deadzone-arvoa, en tiedä, minkä helvetin takia. Deadzone-asetuksen laittaminen nollaan ei suinkaan tarkoita nollaa vaan 10%:ia - ei muuten ole ensimmäinen Xbox-peli, jossa olen tätä nähnyt. Varmasti todella vaikeaa pistää se arvo sinne minimiin. En yhtään yllättyisi, vaikka tämä olisi jokin ohjeistus Mircrosoftilta, ettei kuluttajat vahingossakaan saa stick driftiä paskoista tikkumoduuleista.Kaikkein järjettömintä, että niin monet "isot" pelit kärsivät jatkuvasti tällaisista aivan naurettavista ongelmista ja puutteista. Asioita, jotka huomaa ensimmäisen viiden sekunnin pelaamisen jälkeen. Eikö niitä oikeasti kiinnosta pisaraakaan, vai onko pelien tekeminen suuremmissa firmoissa oikeasti sellaista, että joku yksittäinen vajaaälyinen pomo päättää jokaisen käytetyn sekunnin, eikä mitään muuta tehdä, piste. Kun tämä nyt ei ole mikään yksittäistapaus todellakaan. Luigi's Mansiossa ei voi vaihtaa ohjausta invertiksi, Crysis 2:ssa ei voi säätää erikseen X ja Y -senssiä gyrolle ja vastaavia esimerkkejä loputtomiin. Nähdään ensin vaivaa tehdä peli, mutta tehdään pitkin poikin persettä aivan perusasioita, jotka voisi korjata yksittäinen devari muutamassa minuutissa. Jurppii ihan uskomattoman paljon tällaiset.

Piti hommata tuo uus Dead Space PC:lle, mutta meni ajatukset vielä jäihin. Muutenkin vissiin täynnä naurettavia teknisiä ongelmia. Ei ole enää montaa isoa firmaa, joiden pelejä oikeasti kannattaa odotella ja ostaa julkaisussa. Capcom ja From Software niitä harvoja. On se sääli.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 94
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines