Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 89
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 03.05.2021 23:56
Microsoft on kyllä ollut liekeissä viime aikoina. On taas niiden vuoro aika yrittää.
2  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 03.05.2021 22:17
Pakko kommentoida taas tännekkin kun Gba intoutui tuossa jo jotain yleistyksiä tekemään. Ei kyllä ittellä paljo verovähennykset kiinnosta taikka sijoitukset muutenkaan. Itellä vaan säästöt makaa tilillä pahan päivän varalle.

Loppuvuodesta olis tarkotus lopettaa työt kokonaan vähäksi aikaa (ehkä n. 6kk) ja elellä säästöillä. Ja myös tarkoitan sitä: en varmaan jaksa hakea mitään työttömyysrahoja tai muutakaan. Kuulemma johonkin sontaliittoon kuulumisella sais ekstrahynää työttömänä mutta olen pistänyt kaikki ylimääräset turhakkeet boikottiin jo aikapäiviä sitten.

Käytän aikani mieluummin ihan muuhun kuin rahojen keräilyyn. Toki teen töitä mutta se onkin tuhat kertaa mieltä ylentävämpää hommaa kuin joku tukien, sijoituksien ja vähennysten kanssa näprääminen.

Semmosta.

No, sinä oletkin rahamiehiä. Ja rahamiehet on asia erikseen.
3  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 03.05.2021 16:04
Joo, siis olen käyttänyt aiemminkin suomalaisia siivous- ja kodinhoitopalveluja, mutta niissä on aika monta ongelmaa.

Ensinnäkin siivouspalvelut on suurimmaksi osaksi sellaisia, että saa ensin itse siivoilla tunnin, siirtää tavaroita yms. paikoilleen, jotta joku tantta pääsee vähän luutuilemaan ja pyyhkimään pölyjä. Toimii varmasti ok pienissä talouksissa, mutta ei sellaisissa, missä talo voi olla kuin pommin jäljiltä kun lapset (ja itsekin) levittäneet kaikki tavarat ympäriinsä.

Lisäksi siivouspalvelut tekevät juurikin vain sen tietyn siivouksen ja siinä se, ei ne oma-aloitteisesti mene yhtäkkiä leikkaamaan nurmikkoa, tai mene viikkaamaan vaatteita kaappiin. Lisäksi ne hemmetin siivojat vaihtelevat koko ajan. Joka kerta saa käydä samat asiat uudestaan läpi, että mistä löytyy ja mitäkin. Sitten säätöä, että mikä kuuluu heidän hommaansa ja mikä ei. Ja siivouspäivät pitää olla lukittu kalenteriin aina huomattavan etuajassa.

Kun on henkilökohtainen palvelija, niin se oppii tekemään oikeat murkinat, tietää minne laitetaan mitäkin, voi oma-aloitteisesti järjestellä asioita ja tehdä ruokaa. Tarvittaessa voi jäädä vahtimaan vaikka muksuja. Tuttavilla oli vastaavanlainen henkilö 20 vuotta ja onhan se ihan luksusta. Mikään siivous- tai kodinhoitopalvelutalo ei pysty tarjoamaan samanlaista palveluskaalaa. Ja kaikki palkkakulut voin vähentää oman firman verotuksessa + siinä samalla tekijä maksaa minulle sijoitusasuntoa.

Ja kyllähän sitä on kiva päästä auttamaan vaikeista oloista kotoisin olevaa hyvää tyyppiä.
4  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 03.05.2021 15:04
Kryptot jatkaa sukellustaan. Kellä on kädet timangia.

Mitä olen missannut? Tarkoitatko Bitcoinin muutaman prosentin korjausliikettä kevyen 3000% nousun jälkeen, vai jotain muuta? Ei tarvitse kovin timanttiset kädet olla.  :lol: Ei nämä suoraa viivaa ylöspäin nouse. Jotkut 10-20% notkahdukset eivät ole mitään. Bitcoinin pieni lasku oli muutenkin vaan hyvä juttu, sillä Bitcoin Dominance % laskee koko ajan, mikä taas tarkoittaa, että ihmiset myyvät sitä ostaakseen muita kolikoita.

Ethereum rikkoi tänään 3000 dollarin rajapyykin. Myös aiemmassa viestissäni mainitsemani Sxp teki uuden ATH:n pari päivää sitten. Ihan jeba.

Samalla möin lähes kaikki ns. "normaalit" Suomifirmojen osakkeeni hevon kuuseen. Ihan penneillä pelaamista. Kauppalehti uutisoi Nokian rajusta noususta...joka oli "huimat" 16%.. ja loput sellaista muutamien prosenttien nyhräystä edes takaisin. Keskityn jatkossa pelkästään kryptoihin ja muutamiin GBA:n mainitsemien hämäräperäisiin osakkeisiin, joissa on toki riskinstä, mutta mahdollisuus tienata oikeasti jotain. Unibetsin vedonlyönneilläkin tienaa keskimäärin paremmin kuin suomalaisten firmojen turvallisilla osakkeilla. Toki onhan se hienoa sanoa, että on NOKIAA ja VERKKOKAUPPAA salkussa ja välillä saa osinkoja.
5  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 03.05.2021 14:47
Hommasin sitten Afrikasta itselleni hovimestarin.  :lol: Tais siis homma on vielä work in progress, mutta nyt sille on hoidettu passit, tehty työsopparit ja ostan sille oman yksiön, johon hän pääsee asumaan. Maksaa sitten minun maksamasta palkasta takaisin minulle vuokraa.

Mietiskellyt tuossa, että aika on tärkein resurssi maailmassa ja sitä ei voi koskaan olla liikaa, joten miksi en ulkoistaisi siivoilua, pyykkäystä, puutarhan hoitoa, tai mitä tahansa arkiaskaretta muille. Löytyi sitten Afrikasta entinen lastentarhanhoitaja tutun kautta, jonka hän on tuntenut jo kauan. Lastentarha on poltettu maan tasalle, joten kyseinen naishenkilö toimii nykyään jonkun kusipään orjana tehden 20-tuntia työpäiviä, nukkuen komerossa ja kävellen kauppaan 14km päivässä. Homma lähti alunperin vitsistä liikkeelle, mutta on nyt hyvin realisoitumassa. Pääsy Suomeen on sille loittovoitto ja ei tarvinnut kahdesti pyytää.

Voiko sijoitusvoittoja paremmin enää käyttää? Pelastaa jonkun elämän ja saa samalla itse huomattavasti lisää vapaa-aikaa. Joku tulee aamuisin pesemään pyykit, leipomaan pullaa ja siivoilemaan. Itse voi pelailla Siegeä ja kaivella peräaukkoa. Hyväksyn.
6  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 29.04.2021 23:20
Nooh, nämä kaikenlaiset gaalat, Euroviisut yms. joutaisivatkin kuolla pois. Ne ovat lähinnä tapahtumia, joissa aina joku koittaa paasata jotain omaa ideologiaansa joka välissä.
7  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 29.04.2021 22:44
Luulis vaan paremmin olevan ihmisillä aikaa tuijotella sontaa tällaisina aikoina. Netflixit ja kumppanitkin kukoistaa tällä hetkellä.
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 25.04.2021 15:09
Pelasin Doomin ja Orin läpi 120fps:llä ja paluu 60fps:ään ei ole todellakaan mikään 30fps--->60fps tyylinen hyppy, mutta ohjauksessa on puolet enemmän lagia ja sen huomaa heti! Tuntuma on ihan selvästi parempi 120 fps:llä. Varsinkin fps-peleissä moni pelintekijä ei tunnu osaavan tehdä kunnollista ohjattavuutta, mutta tuolla asiaa saa ainakin korjattua ikään kuin itsestään jonkin verran.

Tästä päästääkin siihen, että saa nähdä mitä uusien konsoleiden pelien frameratet lopulta ovat, kunhan saadaan varsinaisia next gen -pelejä. Ei yllättäis vaikka palaisivat jälleen kerran 30fps paskaan, jotta saavat vähän hienommaksi ulkokuorta. Vai oisko viimein tullut jotain järkeä tuohonkin touhuun?Huvittavintahan on ollut lukea vuosikausia, miten ihan liian monet pelaajat puolustelevat paskoja framerateja kaikenmaailman foorumeilla ja miten 30fps (johon siihenkään ei usein päästy) on mukamas riittävä. Framerate >>>> kaikki muu visuaalinen krääsä.
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Omat pelivideot |"Siis, mitä äsken tapahtui?" : 18.04.2021 21:28
On kyllä ihan hemmetin kovaa settiä!
10  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Monster Hunter -pelisarja : 18.04.2021 21:14
Vaimon kanssa paukuteltu tässä rapiat 40h ja hr7 rankki paukahti hahmoille tänään. Onhan tämä monessa mielessä sarjan paras osa, sillä pelattavuus on vain niin nautinnollista, mutta en meinaa päästä yli siitä tunteesta, että (tämäkin) peli julkaistiin keskeneräisenä. Ties kuinka kauan saadaan odotella lisäsisältöä ja vaikeampia vaikeustasoja. Juuri nyt peli tuntuu erittäin viimeistellyltä demolta. Hahmo pystyy liikkumaan ja kiipeilemään kuin Tarzan viidakossa, mutta vihujen vaikeustaso ja kyvyt eivät pakota hyödyntämään niitä missään vaiheessa. Lisäksi alueita on puolet vähemmän kuin vanhoissa, vaikka eivät ole yhtään sen kummoisempia ja jopa musiikkeja tuntuu olevan ihan murto-osa verrattuna Switchin aiempiin osiin. Capcom on rakenut mielettömän pohjan, mutta vielä pitäisi saada enemmän lihaa ympärille.

11  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 18.04.2021 20:48
Kuinka moni huusi YOLO ja osti heti avauksessa Coinbasea? Omaan haaviin tarttui avaushinnalla 380$, katsotaan mihin asti yolotellaan vai mennäänkö jo tänään pulkkamäkeä.

MoffettNathanson analyst Lisa Ellis initiated coverage of Coinbase with a Buy rating and a $600 one-year price target — equating to a market cap of $123 billion. She values the company based on expected revenue, giving it a multiple of 18 times 2023 sales.


'


Ei ollut, mutta tuolla ois saanut kyllä helpot massit. Itse odotin lähinnä "sell the news" efektia ja shorttaillut bitcoinia jo parisen viikkoa. Meinasi jo usko loppua, mutta viime yönä palkittiin sentään kärsivällisyydestä.

Lisäksi laskeskelin tässä että oma Binancen portfolio on noussut yhteensä yli 130 kertaiseksi tässä parin vuoden aikana, joista valtaisa osa viimeisten kuukausien aikana. Ekan kerran ikinä muutin voittoja reilummalla kädellä euroiksi ja lisäksi osan jätin kellumaan kasan Binancen ns. stabiiliin busd-kolikkoon, jossa on mukava 6% vuosittainen korko. Mieluummin siellä kuin jossain kusisella säästötilillä. Siirtelin osan myös usb-tikulle, jonka piilotan jonnekin anuksen syövereihin. Loput 30-40% saa jäädä kellumaan hautaan saakka Bitcoiniin ja muutamiin altteihin, kuten SXP:hen ja Vechainiin.

Lisäksi tajusin, että minulla ei ole mitään mielenkiintoa muuttaa kryptovaluuttoja enempää euroiksi. Alkuperäinen visio oli sijoittaa kryptoihin, jotta saisin euroja enemmän, mutta enää en halua olla oikein missään tekemisissä vanhanaikaisten pankkien kanssa. Niiden ei tarvitse olla tietoisia tuloistani ja menoistani. Hyvä läppä, että yhdelle tyypille Nordea ei myöntänyt aikoinaan asuntolainaa, koska oli ostanut Bitcoinia... Kohtuullisen säälittävää persekipeyttä. Noh, enää ei hänen tarvitse ottaa lainaa. :lol:
12  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.04.2021 16:21

En ole mikään grafiikoiden perässä juoksija, mutta Bravely Default 2 on paikoin niin syntisen ruma ja halvalla tehty, että voisi olla joku vuoden 2010 mobiilipeli. Ihan uskomatonta, etteivät yhtänä jaksaneet enempää nähdä pelin eteen.

Tämä on se ihana tunne, jota monesti haen hyvistä vuoropohjaisista roolipeleistä – mahdollisuutta rikkoa peli, jos tekee asioita oikein.

Emme ansaitse tällaista. Emme kertakaikkiaan.


Mutta tässä asiassa täysin samaa mieltä. Nykyään tekijöillä joku suunnaton pakonomainen tarve rajoittaa ja ohjata kaikkea rpg-peleissä, että on todella virkistävää saada vapauksia tehdä ja rikkoa mitä vain.
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Monster Hunter -pelisarja : 29.03.2021 13:09
Peli on yhtä puolivillaisesti julkaistu kuin World aikoinaan. Kunnollisella neljän partylla pelattava loppuu nopeasti ja haastetta ei ole hirveän paljoa. Worldista tuttu skaalaus pelaajamäärien mukaan, on myös mukana, joten yksin pelaamalla et saa lisähaastetta matseihin, sillä peli skaalaa vihujen statsit lapsellisen helpoiksi. Arenassa saa S-rankkeja heittämällä. Online puoli on kyllä muuten tehty parhaiten tähän mennessä ja niin moni muukin juttu, mutta peli vaatii kipeästi huomattavasti enemmän sisältöä. Pitää ottaa huomioon, että jotkut takoneet sarjaa 15 vuotta ja pelkät G-rank versiot vihuista ei riitä. Nelosen Ultimatessa oli vielä huomattavasti vaikeampia vaikeustasoja, mutta jostain syystä Capcom on mennyt takapakkia tässä asiassa.

Framerate tuntuu myös aika nihkeältä kannettavassa modessa.
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 24.03.2021 10:16
Kyseessä on kuitenkin Nintendo. Odotukseni ovat, että seuraava laite on nykyistä Switchiä tehottomampi ja napit korvattu aukoilla, joihin voi puhaltaa.
15  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 22.03.2021 16:13
Tuo on vähän sama kuin jotkut ei uskalla käyttää Plussa-korttia kaupassa. Nehän seuraavat sinun ostoshistoriaa tarkasti ja osaavat laskea suurin piirtein milloin maitosi tai muu ostamasi tuote on lopussa, sekä toimittaa sen perusteella tarjouksia, joihin saatat langeta. VPN myös aina päälle, kun Pelaajalaudalle postaa.
16  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 19.03.2021 14:20
En ota kantaa tuohon yläpuolella kirjoitettuihin sekoiluihin, mutta itse ostin 24" pelinäytön vain fps-moninpelien takia. Mitään muuta järjellistä käyttötapausta en PC-näytöille enää keksi, ennen kuin saavat LG: telkkarit kiinni. Kuvanlaatu ja kontrasti on selkesti paskempaa, mikä itseasiassa on vain etu, kun näkee varjoisissa kohdissa olevat vihut paremmin. Lisäksi input lagissa on edelleen sen verran eroa verrattuna parhaisiinkiin Oledeihin, että sen tuntee kyllä tähtäyksessä.
17  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 19.03.2021 14:15
Suosittelen ostamaan Venchainia ja odottelemaan parisen vuotta, jos haluaa pitkän tähtäimen sijoitusta.

Ihan hyvin meni tämä vinkki. Hinta noussut kohtuullisesti noista ajoista. Heittämäni kolmen tonnin sijoitus on nyt yli 150 000 euroa. Saa kesäksi karkkirahaa.  :) Bitcoinikin pyörii 60 000 dollarin hujakoilla. Aikoinaan heittämäni 100k ei ole enää enää kaukana. Fast & Easy, kuten ketjun nimessäkin mainitaan.
18  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 19.03.2021 12:07
Divinity 2 on erinomainen peli, joka on saatu lähes täysin pilattua uskomattoman typerällä vihujen fyysinen / magic armor-systeemillä. Edelleen peli kesken sen takia.
19  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 04.03.2021 10:35
No, toivon totisesti että eivät hukkaa laitteen resursseja 4k-resoluution kanssa pelleilyyn.
20  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 26.02.2021 21:07
Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa tällaisesta teloitettaisiin ilmatorjuntatykillä 1m etäisyydeltä.

Hetken aikaa luulin tätä itseni kirjoittamaksi.
21  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 26.02.2021 08:36
Sain viimein oman levyllisen PS5:n ennakkotilaukseni, mutta palautinkin suoraan pois.  :lol: Tulin siihen tulokseen, ettei kyseisen laitteen omistamisessa ole mitään järkeä, ei ainakaan vielä. Maksaa nyt 500 euroa konsolista, jolle ei ole näköpiirissä mitään pelattavaa lähes koko vuonna, SSD levylle ei mahdu asentamaan edes Ps4:n pelejä kunnolla ja ohjaimissa tuntuu olevan sitä kirottua driftausongelmaa. Lisäksi laite ei tue edes PS4:n ohjaimia, vaan joutuu maksamaan 70 euroa zipaleelta extraa moninpelejä varten.

Ja omasta Xbox ennakkotilauksesta en ole saanut vielä edes mitään tietoja, että milloin mahdollisesti saapuu.. On kyllä ollut mahtava next gen -fiilis toistaiseksi.

Lisäksi konsoleiden fps-moninpelit alkavat olla toivottamassa tilassa, kiitos räjähtämällä kasvaneiden huijarimäärien, joista Sonyn ja MS:n, jotka eivät jaksa välittää asiasta paskan vertaa. Vaikka pelit itsessään eivät tukisi näppäimistöä ja hiirtä, niin adaptereillä saa estot kierrettyä todella helposti. Siege ja monet muut, missä on jotain kilpailullisempaa touhua, ovat vähän korkeammilla rankeilla 95% täynnä hiiripelaajia. Lisäksi usb-tikulla saa modattua aseista rekyylit ja ties mitä. Fortnitessa devaajat koittivat estellä huijareita pois päivityksillä, mutta kahdessa viikossa kaikki saatiin kierettyä. Tekijät ovat voimattomia, elleivät Sony ja Ms ole mukana menossa ja tällä hetkellä ne eivät ole kykeneväisiä edes toimittamaan laitteitaan. Laitevalmistajien pitäisi ottaa mallia Valvesta, joka on armoton kusettajia vastaan.

Kaiken kruunaa jatkuvat ddos-hyökkäykset, jotka ovat lähteneet täysin käsistä. En ymmärrä asian teknisestä puolesta paljoakaan, mutta lukemani mukaan se on todella vaivatonta Pleikkarilla ja Xboxilla, koska serverin tai yksittäisen pelaajien ip-osoitteen saaminen on helppoa. Joka tapauksessa on hienoa pelata välillä, kun puolet voitolla olevista matseista saattavat kaatua ddossaukseen.
22  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 26.02.2021 08:26
Ihan vihaksi pistää nähdä tuollaista paskaa. Kertoo lähinnä, ettei kyseisen portin tekijöitä kiinnosta pätkän vertaa mitä tekevät.
23  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 17.02.2021 09:59
Tuskinpa kukaan valittaisi kunnollisista nettiominaisuuksista, pelasi kilpaa tai ei. Mielestäni täysin käsittämätöntä, ettei näin nimekkään sarjassa jakseta yhtään panostaa sellaiseen, varsinkin kun pelin pääpaino on moninpelissä. Mutta niinhän se on, että kun tarpeeksi hyvin myy muutenkin, niin eihän sitä tarvitse mistään välittää mitään.

Pokemon Sword on toinen surullinen tapaus. Peli on täysin puutteellinen monilta osin ja harmittaa suunnattomasti nähdä sarjan valtaisan potentiaalin hukkaamista. Mutta miksipä siihenkään tehdä mitään merkittävää, kun peli myy kuitenkin. Rikkoi jopa myyntiennätyksiä. Siihen heitellään päälle vähän puolivillaisia dlc-paloja mukaan, jotta saadaan vielä lisää helppoa rahaa. Ambitiotaso ei ole ihan katossa.
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 17.02.2021 09:27
Smashia saa olla, kunhan ei uusia hahmoja pusketa ja sontaisia Fighter's passeja. Peli tarvitsee totaalisesti uudistetun onlinen ja miljoona muuta tärkeää juttua, mutta ei uusia hahmoja. Täysin käsittämätöntä, että Meleessä on tällä hetkellä täysin ylivertaiset nettiominaisuudet, joka tarjoaa lähes offline-tason pelikokemuksen, mahdollisuuden luoda katsojille lobbyja, tallentaa uusintoja vaikka Gamecubella, sekä casual ja ranked modet. Ultimate on käytännössä pelikelvoton jopa toisia suomalaisia vastaan, saati sitten muut puutteet, jotka saavat lähinnä huvittumaan näin vuonna 2021. Jo Dreamcastilla oli paremmin toimivia nettipelejä.
25  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 17.02.2021 06:33
Jos käyttävät tuosta ajasta minuuttiakaan jonkun uuden Trash-hahmon esittelyyn, niin...
26  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 08.02.2021 16:29
Ihan hyvää infoa, sillä olin juuri ostamassa tuon Elite 2:n PC:n padiksi. Kaipa se pitää hommata mieluummin uusi Dual Shock. Tosin nyt olen jo kolmelta työkaverilta kuullut, että heille on tullut jo niihinkin tässä ajassa driftingiä tatteihin. Eipä tuossa ole enää mitään sattumaan, että ohjaimet hajoilevat käsiin. Tahallista törkeää rahastusta.
27  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 07.02.2021 22:50
Ajattelin pelata Ocarina of Timen ja Majora's Maskin läpi pitkästä, pitkästä aikaa. Viime läpipeluusta aikaa varmaan yli 10 vuotta jo. Mietin, että mikä voisi olla paras tapa pelata näitä klassikoita ja latailin testiksi Citra-emulaattorin, jolla voi pelata 3DS-pelejä. Kyllä kannatti. Ai, että miten hyvältä pelit näyttävät 4k-resolla. 3DS-versioissa on jo valmiiksi todella hyvät assetit (vaikkakin tyyliltään vähän liian pirteät verrattuna alkuperäiseen), mutta laitteen umpisurkealla resoluutiolla ne eivät pääse koskaan oikeuksiinsa. Latasin vielä netistä kumpaankin 4k-tekstuuripaketit, niin kyllä kelpaa. Ylä- ja alaruudun välillä pääse nopeasti vaihtamaan vaikka l3-napista, joka korvaa 3DS:n tuplaruudut. Missä helkkarissa viipyy Switch-porttaukset?

Nyt kun olen puolivälissä menossa, niin täytyy kyllä myöntää, että 3D-Zeldojen huippu oli mielestäni jo N64-aikoina, eikä Nintendo ole päässyt enää samalle tasolle. Niin paljon kuin tykkäänkin esim. uusimmasta Zeldasta, niin heti tuli sellainen fiilis, että nämähän ovat reilusti parempia pelejä, vaikka uudessakin osassa on hirveän paljon loistavia juttuja. Mutta uudessa Zeldassa kaikki sydämen palat löytyvät aina vaan shrineistä, jotka ovat tyyliltään identtisiä, eikä shirinejen lopusta koskaan voi löytää mitään uutta siistiä tavaraa tai jotain muuta. Vanhoissa niitä oli ripoteltu ympäriinsä piiloihin ja sidequesteihin. Lisäksi Majora's Mask erityisesti on ihan täynnä kaikkea pientä löydettävää ja tutkittavaa. On maanalaisia pieniä luolia, jotka puuttuvat uudesta kokonaan, voi kalastella, sukeltaa, sekä tietenkin perinteisempiä luolia, jotka ovat kaikki täysin erilaisia. Jo ensimmäinen luola Ocarina of Timessä on parempi kuin yksikään Breath of the Wildin Shrine. Lisäksi tajusin yhden asian, mikä puuttuu melkein kokonaan uusimmasta Zeldasta. Musiikit. Vanhat Zeldat pursuvat erilaisia mieleenpainuvia kipaleita. Joka hemmetin kaupassakin tuntuu olevan joku pieni oma theme soimassa. Botw:ssa en muista lähes mitään muuta kuin vikan alueen musiikin ja uskomattoman ärsyttävän taistelumusiikin.

Toivottavasti Nintendo saisi jotenkin tuota vanhojen Zeldojen parhaat puolet Botw:n tyyliseen maailmaan. Botw tuntuu ihan tekniikkademolta Ocarina Of timen ja Majora's Maskin jälkeen.
28  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Halo Infinite (ja keskustelu Halo-sarjasta yleensä) : 03.02.2021 19:05
Itse puhun vain Halon moninpelien puolesta, koska se on ainoa Halojen kiinnostava puoli itselleni.

Halojen moninpelissä on aina ollut samaa ongelmaa kuin Smash Brosseissa. Pelintekijät koittavat jääräpäisesti vääntää jotain omaa näkemystään ja saada vietyä pelisarjaa kasuaalimpaan suuntaan, eikä varsinkaan 343 Industriella tunnu olevan pienintäkään käryä, miksi Halojen moninpeli oli aikoinaan niin suosittua todella korkealla tasolle saakka. Tässä toki erona, että Nintendon faneille voi syöttää mitä tahansa paskaa ja ne ostavat heidän pelejä silti, mutta Bungiella/343:lla ei ollut ihan yhtä vankkaa pohjaa ja tappoivat kirjaimellisesti Halojen suosion pala palalta.

Bungie masteroi tietyiltä osin moninpelin jo kakkosen/kolmosen aikoihin, mutta sen jälkeen lähdettiin lisämään ympärille kaikkea uskomattoman turhaa roskaa ja tehtiin jatkuvia suunnitteluvirheitä, jotka tuhosivat hiljalleen moninpelin.

Kolmosen jälkeen peleistä poistettiin Ranked mode ja peli keskittyiä lähinnä social slayeriin. Battle Rifleen oli lisätty myös random sprayta mukaan enemmän, joka korjattiin vasta kun 343 tuli tilalle. Sitten tuli enemmän ja enemmän ajoneuvoja, uniikit moninpelikartat korvattiin tylsän harmailla kenttäeditorin kartoilla, kunnes nelosessa ei jaksettu enää edes yrittää mitään. Suoraan palasia vain yksinpelin kentistä, vailla mitään järkeä.  Reachissa myös lisättiin täysin pelin tasapainon pilaavia kykyjä, joiden korjaamiseen meni aivan liian kauan. Vitosessa tajuttiin viimein, että 60fps on välttämätön fps-peleissä, mutta lisättiin kirsikkana kakun päälle Codeista tuttu sprinttaus mahdollisuus, joka ei toimi ollenkaan Halon suojamekanismin kanssa. Tuossa vaiheessa sarjasta ei ollut enää kiinnostuneet edes uskolliset Halo-jäärät ja kasuaalitkin olivat siirtyneet muihin moninpeleihin kauan sitten.

Vuosia myöhemmin julkaistaan totaalisen persereikään vedetyt Halo 1:n ja 2:n remasterit, joiden huonoutta ei pysty edes ymmärtämään. Onneksi julkaisivat surullisen kuuluisan Master Chief Collectionin, joka ei kirjaimisellisesti toiminut useaan vuoteen ja on edelleenkin melkoinen viritys, jossa pelaajia enää kourallinen.  :lol:

Tai miten tämä uusin tuleva osa? Piti saada julkaisuun uudelle Xboxille, mutta myöhästyi ainakin vuodella hetkeä ennen julkaisupäivää ja näytti muutenkin ihan keskinkertaiselta. Näyttää siis siltä, että eivät ole oppineet yhtään mitään aiemmista vuosista. Odotukset eivät ole kovinkaan korkealla, mutta maksaisin mitä tahansa, että pääsisin vielä kerran pelaamaan kunnollista Halon moninpeli. Alkuperäinen pelimekaniikka on edelleen mielettömän hyvä ja sen tietty hitaus verrattuna moniin adhd-peleihin on ihan parasta.

29  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot : 01.02.2021 23:52
Nintendolla menee aika lujaa. Animal Crossing on myynyt nyt enemmän yhdeksässä kuukaudessa yhdellä konsolilla kuin esim. Skyrim tai Read Dead Redemption 2 elinaikanaan kaikilla laitteilla yhteensä. Aika sairasta. Näkee myös Nintendon käytöksessä. Häviää se kuuluisa yrittämisen tarve yllättävän nopeasti. Nähtäväksi jää, että onnistuuko Nintendo vetämään kaiken tämän myyntivoiman persereikään taas kerran seuraavassa genissä.

Noh, Switch on joka tapauksessa minulle paras pelikonsoli sitten Snes / PS1-aikojen. Ei ihan samanlaisia 10+-pelejä, mitä iskivät noihin, tai N64:n aikoihin markkinoille, mutta valikoima ja sen monipuolisuus on peittoaa täysin Nintendon aiempien konsolien tarjonnan, sekä tarjoaa tietenkin sen tärkeimmän valtin, eli kannettavuuden. Niin kauan kuin Sony ja MS eivät tarjoa pelikonsoliaan kannettavalla mahdollisuudella, niin Nintendo tulee vetämään kaiken muun ohi omalla kohdallani ja ilmeisesti aika tärkeä valtti myös monelle muulle, kun katselee myyntejä.
30  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: PlayStation 5 : 01.02.2021 23:19
Tuli Verkkokaupalta viesti, että parin viikon sisään pitäisi olla oma yksilö noudettavissa viimeinkin. Tässä vaan unohtanut koko laitteen olemassaolon ja rupesin miettimään, että eipä varsinaisesti pienintäkään kiirettä hankkiakaan. Liekköhän laitteelle tulossa mitään järkevää pelattavaa koko vuonna, vai jääkö Demon's Souls ainoaksi. Uuden näytönohjaimen hankita olikin huomattavasti parempi veto, vaikka alkuun sitä epäröinkin.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 89
Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines