Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 84
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 31.10.2023 20:01
Alan Wake 2:ta varten piti ihan pelata ekan pelin remasteri muistoja verestääkseni. Olisi toki voinut katsoa vaan juonikoosteen YouTubesta, mutta olen ihan tyytyväinen, että päätin pelata. Olen tässä syksyn mittaan katsonut myös Twin Peaksin pari ekaa kautta ja leffan, sekä melkein koko kolmannen kauden. Jo joskus vuonna 2010, kun peli julkaistiin Xbox 360:lle, tiesin sen ottaneen vahvasti vaikutteita Twin Peaksista, mutta sarjan juuri katsoneena vasta tajusin, miten paljon niillä onkaan yhteistä. Ja molemmista pidän.

Onhan Alan Wake pelillisesti sitä mitä 13 vuotta vanhalta peliltä voi odottaa. Ei se edes silloin joskus ollut mikään pelattavuuden huipentuma. Peli ei oikeastaan esittele mitään uutta ensimmäisen tunnin jälkeen. Sokaise vihollista valolla ja ammu, tai vaihtoehtoisesti juokse karkuun jonkin valonlähteen luokse. Välissä yksinkertaisia puzzleja ja pitkästyttäviä ajo-osuuksia. Meni jo hieman puuduttavan puolelle. Peli oli tosin aikanaan aikamoisessa kehityshelvetissä. Kunnianhimoinen open world -peli olikin lopulta aika lineaarinen peli, mutta jäänteet avoimesta maailmasta ovat nähtävissä. Lisäosissa on onneksi selvästi enemmän vaihtelua ja mielikuvitusta. Tosin ne sijoittuvatkin unimaailmaan, joten meno on sen mukaista. Sopivan lyhyitä myös. Tykkäsin enemmän kuin muistinkaan.

Vahvuudet olivat tarinassa ja tunnelmassa, jotka toimivat yhä edelleen. Periaatteessa aika yksinkertainen tarina, mutta löytyy siitä syvyyttä, kun siihen oikeasti paneutuu. Tarinaa osaa myös arvostaa nyt "kypsemmällä iällä" paljon enemmän. Toki silloin ei vielä ollut olemassa Controlia, joka nivoutuu vahvasti yhteen Alan Wakeen ja ns. Remedyverseen. Ihan mielenkiintoista isompaa kokonaisuutta ovat rakentamassa. Toivottavasti onnistuvat siinä.

Oikein innolla odotan Alan Wake 2:n aloittamista. Toivottavasti hyvät arviot näkyvät myös myyntiluvuissa.

Pelasin myös Tears of the Kingdomin läpi. Aivan helvetin hyvä peli. Pelikellossa lähes 120 tuntia, ja hyvin paljon tuli nähtyä. Ei kaikkea, mutta varmasti tärkeimmät. Kaikkien aikojen pelejä itselleni. Breath of the Wild oli tietysti myös kova, mutta sitä pelasin aikanaan elämänvaiheessa, jossa ei ollut telkkaria. Ei ehkä käsikonsolimoodissa saanut parasta kokemusta. Mutta minulle TotK on silti kovempi. Shrinet ovat paljon parempia, kuten myös maailmassa liikkuminen. Mutta mitä seuraavaksi Nintendo?
2  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 21.10.2023 22:12
Mario Wonder taasen vaikuttaa täysin gotylta. Aivan hymy perseessä saa pelata.

Perseessä ehkä, kun ei sitä huulille tule. Tai ehkä hetkittäin. Ihan ok tasoloikkaa, mutta Goty..? Juu ei.
3  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 17.10.2023 09:24
Kiitos vielä Kabanossille joka aikoinaan tästä vinkkasi!

Onkohan VPN:stä kiinni, että toimiiko. Josko google olisi tukkinut suosituimmat?

No problemo! Toimii muuten myös (ainakin) Netflixiin. Maksan Ultimatesta n. 4€/kk Turkin kautta.

VPN:stä sen verran, että käytin  jotain niitä yleisimmin mainostettuja, tyyliin NordVPN. Saattoi vaatia jotain välimuistin tyhjennystä tai vastaavaa, että tunnisti maan oikein. Argentiinan kautta tosiaan oma YouTube tällä hetkellä.

Perhana on kyllä jutkuilu tehty vaikeaksi. Kokeilin VPN:llä matkata Turkkiin, mutta Netflix pyysi vahvistamaan tilin Turkin numeroon. Tyssäsi siihen.

Kokeilin seuraavaksi broidin tilillä omalla kortilla, ei suostunut maksutavaksi ottamaan toisen korttia.

Nyt pitäisi ensin luoda oma tili ilmeisesti suomalaiseen Netflixiin ja maksaa kuukauden verran törkyhintaa ja sitten vaihtaa VPN:n kautta 199 liiran (6,8e/kk) Ultraan.

Mä aloitin netistä ostetuilla Netflix-lahjakorteilla. Turkin markkinoille suunnattuja. Niitä otin ensin puoleksi vuodeksi, sen jälkeen on laskutus jatkunut ihan normaalisti Nordean luottokortilta. Lokakuun veloitus 4,67€.
4  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 15.10.2023 18:35
Kiitos vielä Kabanossille joka aikoinaan tästä vinkkasi!

Onkohan VPN:stä kiinni, että toimiiko. Josko google olisi tukkinut suosituimmat?

No problemo! Toimii muuten myös (ainakin) Netflixiin. Maksan Ultimatesta n. 4€/kk Turkin kautta.

VPN:stä sen verran, että käytin  jotain niitä yleisimmin mainostettuja, tyyliin NordVPN. Saattoi vaatia jotain välimuistin tyhjennystä tai vastaavaa, että tunnisti maan oikein. Argentiinan kautta tosiaan oma YouTube tällä hetkellä.
5  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Legend of Zelda: Tears of the Kingdom : 31.05.2023 20:52
Orkkis Switchin joyconien tatit alkaneet driftailemaan melko häiritsevästi, joka etenkin Zeldassa korostuu. Pitänee ostaa uusi pari niin pystyy nauttimaan tästä hand heldinä kesän reissuissakin. Pro controllerilla on pelattavuus kuitenkin hyvin suklaista.

Nipa korjaa ne sulle ilmaiseksi.

https://www.v2.fi/uutiset/pelit/37133/Kiitos-EU-Nintendo-lupaa-korjata-drift-ongelmista-karsivat-joy-con-ohjaimet-ilmaiseksi-koko-Euroopan-Unionin-alueella/
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 25.10.2022 20:28
Horizon Forbidden West
Tuli ostettua, kun halvalla sai. Oisko Verkkis tyhjennellyt jossain vaiheessa varastojaan ja hintalapuksi lätkäisty 20€. Ekasta osasta tykkäsin. Lisärin kohdalla oli jo fiilikset hiipuneet, kun sen pelasin muutama vuosi emopelin jälkeen. Olis vaan pitänyt luottaa vaistoihin ja jättää jatko-osa ostamatta. Eipä oikein lähtenyt. Sitä samaa kuin ensimmäinen peli, niin hyvässä kuin pahassa. Edes stoori ei jaksanut oikein kiinnostaa.

Last of Us Part 1
Horizon vaihtoon ja sain siitä saman vaihtoarvon kuin uutena ostettaessa. Tilalle yhden suosikkipelini remake. Sen tarpeellisuudesta voi olla montaa mieltä, mutta ymmärrän, miksi Sony sen teki. Täytettä pelivalikoimaan + tulevan tv-sarjan kyljessä ei vaan voi mainostaa graafisesti vanhentunutta versiota. Mulle remake siis on ihan fine. Helvetin nättihän se on. Peli noin muuten on oikeastaan 1:1 alkuperäiseen. Jos siitä piti, pitää tietystä tästäkin. Part 1:n pelaamisen jälkeen täytyy sanoa, että part 2 menee edelle. Ero on pieni, mutta kuitenkin loistavia pelejä molemmat.

Quarry
Supermassive Gamesin interaktiivinen elokuva käytännössä. Teinikauhua, läjä hahmoja, joiden kohtaloon pelaaja(t) voi(vat) vaikuttaa. Until Dawn pelattiin aikanaan kaveriporukan kanssa. Vaihdeltiin ohjainta ja tehtiin valintoja. Tässä tehtiin samoin, paitsi että nyt sai valittua ihan erillisen sohva co-op -moodin, minkä kautta sai lisättyä jopa kahdeksan pelaajaa, ja jokaiselle sai määriteltyä oman hahmon. Meitä kun oli pelaamassa kolme, jouduttiin ottamaan useampi hahmo. Oli ihan kiva kokemus, kun samalla nautiskeli viinipullollisen ja hyvää ruokaa. Kuten kuvailin, niin interaktiivinen elokuvahan tuo oli. Yksin jäisi varmaan pelaamatta, mutta kavereiden kanssa kiva kokemus. Yhdessä spekuloitiin stooria ja hahmojen kohtaloita. Onnistuu myös verkon yli.
7  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Resident Evil 4 Remake : 25.10.2022 20:17
Entä kuinka paljon alkuperäisestä pelistä on karsittu? Veikkaan, että ihan helvetisti.

https://www.youtube.com/watch?v=pQsyi4j1RqM

Story-trailerissa oli aika paljon vanhoja tuttuja juttuja. Voihan niiden rooli tietysti olla hyvin erilainen tässä remakessa.

Anyways. Odotuslistalla on peli.
8  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 27.05.2022 14:40
Top Gun: Maverick


Iitiksen IMAX:ssa, tietenkin. Jumalauta. Hyvä toimintaelokuva on erittäin vaikea tehdä, 99,99% toimintaelokuvista on silkkaa paskaa ja genrenä vähiten kiinnosta itselle. Ainoastaan komedian tekeminen on vaikeampaa. Top Gun: Maverick on kaikkea mitä hyvä actionleffa on. Toiminta on eeppistä, näyttävää ja tehty oikeasti eikä millään vitun CGI:llä (tottakai tätäkin on, mutta ei liiaksi). Soundtrack soi kuten ykkösosassa, kohtauksista joka toinen iskee silmää historiaan. WOKEa tai muuta hevonpaskaa elokuvassa ei ole juuri tipan tippaa, ei siis mikään ihme miksi teatteri oli täpötäysi. Elokuvalla muka menee huonosti, huonoilla elokuvilla menee huonosti. Top Gun tulee räjäyttämään lippuluukut. Cruise toki kantaa elokuvaa, mutta steroideilla pumpattu Miles Teller todistaa myös olevansa oman ikäluokkansa kovimpia nimiä. Näyttelijäkaartista ei oikein heikkoa lenkkiä löydy. Mikä on tekosyysi ettet ole jo ostanut lippuja?

Allekirjoitan kaiken. Loppu ehkä meni vähän yli, mutta eipä se leffaa pilannut.

Turkuun, tai oikeastaan Raision puolelle oli vieläpä auennut uusi teatteri, jossa oli penkkeinä kunnon löhötuolit. Sai kallistettua lähes vaaka-asentoon ja tilaa oli ympärillä oikein hyvin. Saatanan kallita lippuja tietysti, mutta Smartumin kulttuurisaldolla kylläkin lippuni maksoin.
9  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sähköautot - Maailman pelastus vai Vihreiden salajuoni? : 29.03.2022 23:00
En vaan tajua tuota yliturvallista designia ulkopuolelta, joka hukkuu liikenteen massaan, kun sisältä kuitenkin yrittää oikeasti näyttää erilaiselta kuin muut.

Ilmanvastuksen minimointi vaikuttaa aika paljon sähköautojen designiin.

Siinä on laatikkomaisempaan designiin luottavilla perinteisillä autonvalmistajilla miettimistä, miten säilyttää merkille tyypillinen design samalla minimoiden kulutuksen. Isompi akkukaan ei tietyn pisteen jälkeen paranna kantamaa. Massa lisää kulutusta. Sopivan yhdistelmän löytäminen on se juttu.
10  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sähköautot - Maailman pelastus vai Vihreiden salajuoni? : 27.03.2022 22:30
Haluatko paljastaa missä hinnoissa nuo Saksan Teslat liikahtaa Suomeen? :)

En tuonut autoa itse Saksasta. Se oli ihan suomalaisesta liikkeestä, joka niitä oli tuonut enemmänkin. Eikä ne ole sen halvempia. Taitaa autoliike vaan saada parempaa katetta. Ehkä itse tuomalla säästäisi.

Nyt on käytettyjenkin hinnat nousseet oston jälkeen toista tuhatta.

koko auton juju on vain sen teho.

No ei ole.

Lainaus
Nyt kun muut valmistajat alkavat puskea sähköautojaan ulos, niin Tesla saa ihan kunnolla parantaa autojaan.

Tätä on kuultiin jo 3-4 vuotta sitten, eikä tilanne ole juurikaan muuttunut. Polestar 2 on hyvä sähköauto. Sitä harkitsin vakavasti. Hyundai ja Kia myös ihan OK, mutta eivät miellytä designin puolesta itseäni lainkaan. Saksalaiset on softan puolesta ihan paskaa niin autossa kuin vaikka puhelinsovelluksessa. VW esim. paljon jäljessä luvatuista ominaisuuksista. ID-sarja tuotiin softan puolesta ihan raakileena markkinoille, eikä kehitystä ole juurikaan tapahtunut. Ja sitten kun jotain päivityksiä tulee, osan voi päivittää OTA:na, osa pitää käydä huollossa päivittämässä. Helvetin kalliit saksalaiset, esim. Porsche Taycan tai Mersun EQS alkavat olla jo ihan OK, mutta sitten puhutaankin pitkälti yli 100k€ autoista.

Lainaus
Sisustus ja kaikki muu on aivan uskomattoman bulsua verrattuna muihin samassa hintaluokassa pyöriviin esim. saksalaisiin malleihin. Vähän kuin ajaisi supertehokkaalla Toyota Corollalla. Ja puhun siis Model X ja S -malleista. Sillä halppis Teslalla en ole edes ajanut, joka lienee varmaan vielä "normimpi" kaara.

Ajamasi S ja X ovat käytännössä 10v vanhaa designia. Alkaa kieltämättä olla vanhaa, mutta uudet S ja X -mallit ovatkin hieman modernimman näköisiä. Näitä ei Euroopasta vielä saa. Aika lailla lainattu muotokieltä "halpismalleista", eli 3 ja Y. Makukysymyksiä tietty. Mulle toimii se minimalistinen tyyli. Ei sitä valtavaa ruutua tarvitse ajossa edes räplätä, enkä kaipaa vaikka Mersuista löytyvää ledivalaistusta sisään. Mutta hyvä, että löytyy kaikille vaihtoehtoja.
11  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sähköautot - Maailman pelastus vai Vihreiden salajuoni? : 26.03.2022 22:40
Nyt on Tesla pihassa. Model 3 Long Range. 06/2021 Saksaan rekisteröity. Ostohetkellä oli mittarissa n. 12 500 km. Saksasta tuodaan paljon vähän ajettuja. Paikalliset kikkailevat verojen kanssa. Puolen vuoden jälkeen myyvät eteenpäin, minkä vuoksi Suomeenkin tulee paljon Tesloja Saksasta.

Ja toisin kuin tänne kirjoitin muutama vuosi sitten, ostin auton, vaikka ei kotilatausmahdollisuutta ole. Vielä. Taloyhtiö onneksi vaikuttaa ihan suopealta sen suhteen. Toissa viikolla asukkaille lähetettiin kysely, jossa kartoitettiin latauspisteestä kiinnostuneiden määrää. Vastausten perusteella sitten mietitään, mikä on paras ratkaisu taloyhtiöllemme.

Missä sitten lataan? Työpaikan pihalla on latureita. Olen ottanut tavaksi perjantaina ladata akun noin 80%:iin. Jos olisi tiedossa pidempää reissua viikonloppuna, lataisin täyteen. Jos viikonloppuna tuli ajeltua paljon, lataan kauppareissun yhteydessä. Prismojen pihalla on hyvin tarjolla ABC-latausta, joka on toiminut hyvin. Sillä pärjää arkiajot ja vähän enemmänkin. Nollasta sataan lataaminen maksaisi 16€, mutta eipä tuo käytännössä noin toimi. Aina on akussa virtaa, enkä mä sitä täyteen lataa. Nyt viikonloppuna ei tule juurikaan ajoa, joten ensi viikolla ei tarvitse ladata kauppareissun yhteydessä. Nyt tulee siis yhden viikon ajoon kulumaan 8€. Joo, maksaa siinä myös auto, vakuutukset jne.

Niin se kantama? En ole testannut pitkällä matkalla. Vähän päälle 120 kilometrin matka on pisin yhtä soittoa ajettu pätkä. Se oli motarin talvinopeuksilla (110km/h  :rollaus:) kuivalla tiellä. Akkua kului 23 %. Aika lailla 500km olisi siis päässyt yhtä soittoa, ainakin noissa olosuhteissa. Pakkanen, vastatuuli ja tiellä vettä/loskaa ovat pahimmat rangesyöpöt. Optimiolosuhteissa menee varmaan 550 km yhdellä latauksella. Mutta eipä noita oo mulla edessä, pl. joku roadtrip.

Helvetin hauska auto ajaa. Koko ajan tekisi mieli hypätä rattiin ja ajella jopa päämäärättömästi. Sukulaiset ja tutut ovat koeajon jälkeen lähes poikkeuksetta sanoneet, että seuraava auto on Tesla, tai vähintäänkin sähköauto. Kaikki on toiminut hyvin. olen ostooni helvetin tyytyväinen.

Akku- ja moottoritakuuta on kesälle 2029 asti, tai johonkin lähes 200 000 kilometriin. En tule pitämään autoa niin pitkään, että kumpikaan noista täyttyy, joten aika huoletonta ajoa edessä. Voihan noissa muutakin vikaa olla, mutta yleinenkin takuu on voimassa 2025 kesään asti. Siihen asti virheet korjataan Teslan piikkiin.
12  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 26.03.2022 22:06
Bosen 35 kuulokkeiden pehmusteet on tuntumaltaan varmaan parhaat mitä olen ikinä testannut, mutta kestävyys on hyvin heikkoa. Vuoden verran nuo kestää ja sitten parta repii pinnoitteen auki ja lopulta pehmusteet pullahtaa ulos kuulokkeista.

 :???:

Omat luurit on pian 2v vanhat, eikä pehmusteissa ole mitään vikaa. En mä luureja ole joka päivä käyttänytkään, mutta säännöllisesti kuitenkin. Ja partaa löytyy myös, jos se siis on syypää pinnoitteen huonoon kuntoon.  ;D
13  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 06.02.2022 09:53
LG:lläkin on se kirkkaampi EVO-paneeli tarjolla. Viime vuoden mallistossa taitaa olla vain G1-mallissa. Tämän vuoden malleihin tulee myös C-sarjaan.

En ole tällaista siis livenä nähnyt, joten sen enempää en osaa sanoa.
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Halo Infinite | Haloa Livessä : 16.11.2021 16:56
Nyt vasta tajusin, että yksinpelikampanja myydään erikseen 60 euron hintaan... Saisivat maksaa 60 euroa siitä. :lol:

Game Passinhan kautta tuo tietysti pelataan.
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 08.10.2021 18:21
https://www.youtube.com/watch?v=Vid8lIXmZwE&t=401s

Joyconien driftailu muuten loppui tuolla korjauksella. Ohjaimen hieman kuluessa syntyy jokin kosketushäiriö. Jokin osa ei enää pääse koskemaan toiseen osaan. Siihen on yksinkertainen korjaus. About käyntikortin paksuinen ja postimerkin kokoinen pahvinpala sinne sisälle, ni johan toimii. Korjauksessa kesti viisi minuuttia. Hyvin helppoa itsekin tehdä se.

Onneksi näin. Käsikonsolimoodissa pelaaminen oli jo toivotonta driftailun vuoksi, enkä todellakaan ole ostamassa niin kalliita uusia joyconeja, kun ei ollut varmuutta, etteikö vika uusiutuisi.
16  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 18.09.2021 09:50
Applen TV+-palvelussa on pääosin pelkkää roskaa, mutta nyt sinne oli ilmestynyt ”9/11: Inside the President’s War Room” -dokkari WTC-iskuista. Haastateltavana Yhdysvaltain silloisen hallinnon porukkaa aina Dick Cheneystä ja Condoleezza Ricesta George W. Bushiin. Sisältää myös paljon ennennäkemätöntä materiaalia iskuista.

Pelkkiä kylmiä väreitä dokkarin alusta loppuun. On edelleen vaikea uskoa, että jotain tuollaista on oikeasti tapahtunut. Never forget.

Kiitos suosituksesta. Tuli katsottua. Hienosti toteutettu, miten pääsi seuraamaan presidentin mukana tuon päivän kulkua.
17  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 16.09.2021 21:45
Ei kyllä ulkopuolelta katsottuna ole Applelta tullut vuosiin mitään erityisen innovatiivista puhelinten saralla. Aivan saman näkösiäkin ovat. Numerot vain vaihtuu. 13 taisi olla tämä revisio.  :)

Se on totta. Siksi taskussa on edelleen vuoden 2017 iPhone X, joka käy ja kukkuu kuin uusi. Kamerat ei tietty oo uusinta uutta ja akun vaihdatin 30€:lla keväällä. Ei lagaa ja päivityksiäkin tulee yhä edelleen.

It just works.  :)
18  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 15.09.2021 18:07
Kotioloissa luultavasti tykkäisin kasvojentunnistuksesta, mutta taipuuko se mun käyttöön kuitenkaan?

Ei. Jos ranteessa on Apple Watch, osaa se avata puhelimen lukituksen, jos käyttää kasvomaskia. Se on kyllä hyvä tunnistamaan, milloin naaman peittää maski, milloin joku muu. Yritin peittää puolet naamasta kädelläni. Ei auennut lukitus.
19  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 31.08.2021 19:31
Tuli elokuun alussa hetken mielijohteesta hommattua PS5, kun satuin olemaan oikeaan aikaan liikkeellä. Olin laittanut (kakkos)sähköpostini ps5suomessa.comiin ja eräänä päivänä kilahti viesti, että nyt saisi Prismasta levyasemallista konsolia. Tuo saitti siis skannaa verkkokauppojen varastosaldoja. Tilaus sisään ja seuraavana päivänä oli konsoli pakettiautomaatissa. Pisteet Prismalle erittäin nopeasta toiminnasta! Piti ostaa konsolista digimalli, mutta mennään nyt tuolla.

Laitetaan lyhyet ensimietteet konsolista. Helvetin iso, ei yhtä hiljainen kuin Series X:ni, mutta siis käytännössä lähes äänetön. Konsolin UI näyttää modernilta ja toimii sulavasti. Vähän pitää jotain asetuksia jne hakea, mutta kyllä tuon kanssa elää. Tottumiskysymys varmaan. Store on saumaton osa UI:ta, eikä lagaa yhtään. Ohjain on todella laadukas ja jämäkän oloinen. Näppäinten painaminen ei juurikaan tuota ääntä. Xboxilla kaikki kliksuu ja naksuu, etenkin D-pad. Akunkesto kuitenkin ihan hirveä. Kyllähän tuolla yhden pidemmän pelisession pelaa, mutta aina pitää muistaa ladata, ja akun kunto tulee varmasti jossain vaiheessa ongelmaksi.

Tässä on nyt muutama vuosi menty ilman pleikkaria, joten backlogiakin oli. Aloittelin kuitenkin ensin konsolin mukana tulevalla Astro's Playroomilla. Hauska aikamatka pleikkarin historiaan ja samalla esitellään konsolin toimintoja, lähinnä ohjainta. Ja sen se tekee hienosti. Hyvin kyllä lähti mielikuvitus laukkaamaan, mitä kaikkea tuolla voikaan saada aikaan. 3,5/5. Tuli platinoitua.

Ratchet & Clank (PS4) jäi joskus kesken. Pilvestä löytyi vielä tallennus, mutta päätin aloittaa alusta. Edelleen tosi nätti ja pyörii nykyään myös 60 fps. Maailma tosin on hyvin staattinen. Juuri mikään ei reagoi mihinkään, mutta väliäkös tuolla. Pelinä ihan ok, 3/5. Tämäkin tuli platinoitua.

Horizon Zero Dawnin Frozen Wilds -lisäri oli jäänyt pelaamatta. Emopelin arvosana oli omissa muistikuvissa 4,5/5. Tämä lisäri ei nyt oikein iskenyt. Pelasin vain pari viikkoa ennen kuin tuo 60fps -patchi tuli, joten ruudunpäivitys varmaan osaltaan vaikutti kokemukseen. En myöskään jotenkin nauttinut pelaamisesta samalla tavalla, kuin muistin nauttineeni pääpelistä. Tarinallisesti ei jäänyt sellainen olo, että olisin jänyt jostain paitsi, vaikka olisin jättänyt pelaamatta. Vaikea sanoa, antaisinko 3,5 vai 4/5. Odotukset jatko-osaa kohtaan ehkä jopa hieman laimenivat tämän kokemuksen myötä.

God of War. Takana about 20 tuntia, mutta huhheijaa! Aiemmat olivat ihan ok, ei ihan mun juttu, mutta pelasihan ne kerran läpi. Tämä uusi tyyli on iskenyt ihan kympillä. Hahmo- ja maailmasuunnittelu todella onnistunutta. Taistelumekaniikat toimivat ja peli rytmittyy todella nätisti. Todella vaikea laskea ohjainta, sillä koko ajan tekee mieli seikkailla ja tutkia lisää, tai ihan edetä stoorissa. Näyttää helvetin hyvältä edelleen, ja pyörii 60 fps. Miinusta surkeasti suunnitellusta haarniska- ja varustesäätämisestä. Liikaa aikaa menee valikoissa säätämiseen ja kikkailuun. Peruspeli menee varmaan kevyellä säädöllä, mutta vaikeampia vapaaehtoisia bosseja varten pitänee jo ihan miettiä varusteita. 4,5/5.
20  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Halo Infinite (ja keskustelu Halo-sarjasta yleensä) : 05.08.2021 11:16
Oletteko nähneet jo moninpelibetan materiaalia? Tai kenties jopa ottaneet siihen osaa? Yleisesti tunnutaan olevan sitä mieltä, että Infiniten moninpeli on kuin "Halo 2/3 steroideissa", joka taitaa olla juuri sitä, mitä yhteisö tältä halusikin.

Jonkin verran on tullut katsottua videoita. Tietynlainen paluu juurille on joo huomattavissa, ja ovathan kehittäjät sitä puhuneet yksinpelistäkin. Sarjan moninpelin taso laski siinä Halo 4:n aikaan. Uusi tiimi apinoi vääriä asioita CoDista. Toki CoD:n suosio vei muutenkin pelaajia Halolta, mutta samalla Halo ei enää ihan tuntunut Halolta. Pelailen aina silloin tällöin Master Chief Collectionia netissä, etenkin Halo 2:ta. Nostalgia varmasti vaikuttaa kokemukseen, mutta sellainen tietynlainen yksinkertaisuus vetoaa.

Onko sillä mulle sitten lopulta niin väliä, millainen Halo Infiniten moninpeli on? Tuskin. Ei ole aikaa panostaa niin, että pärjäisi. Katsotaan nyt kuitenkin. Joku hyvä suomalainen peliporukka voisi imaista mukaan peliin ihan eri tavalla. ;D
21  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 26.07.2021 22:02
Kiitti muistutuksesta! Pitihän se laittaa lataukseen. Näytti videoiden perusteella erittäin nätiltä myös Series X:llä.
22  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 13.05.2021 14:47

Verkkiksessä myös ainakin nuo pari "pienempää" mallia.
23  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 06.05.2021 19:40
Aah niitä aikoja kun päätökset ja valinnat kakaroiden kanssa tuntui yksinkertaisilta ja itsestäänselviltä :) Muistan kun mietin että kakarat eivät välttämättä edes tarvitse tilejä ennen 10v ikää, koska kaikki menee indeksiin tai valkkailen niille itse osakkeita. Nythän oikea totuus, sen tekosyyn takana että en tiedä mitä tekisin, on se että en vain löydä aikaa ja energiaa edes osaketilien perustamiseen. Kun kakarat vihdoin nukkuu ja nurkat siivottu, eikä ole päivätöitä jonossa, sitä vain mieluummin pistää pelit tulille tai katsoo jotain jo katsottua hyväksi havaittua sarjaa.

Pointtina vielä, kaikki asiat on teoriassa niin helppoja.

Niin, totta kai mun on täältä "helppo huudella", kun en oikeasti tiedä, mitä se lapsiarki on. Olen pankissa töissä, niin tiedän kuitenkin sen, että kyllä vanhemmat on päivittäin meihin yhteydessä ja avaavat lapsille rahastosalkkuja yms. Jostain he sen ajan löytävät.

Broidin 2kk vanhalle skidille ollaan tässä lähiviikkoina avaamassa asiakkuutta pankkiin ja siihen kaveriksi rahastosalkku. Siinä on skidillä kyllä aika puolellaan, kun noin ajoissa aloittavat.
24  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 05.05.2021 17:07
Mikä ihmeen lahjavero? Säästätte ihan lasten nimiin. Ymmärsin nyt niin, että avaisitte omiin nimiin vaikka rahastosalkun, jonka lahjoitatte aikanaan lapselle. Sekin on ihan mahdollista, jos teette lahjoitukset osissa kolmen vuoden välein juuri alle lahjaverorajan.

Itsellä ei vielä oo muksuja, mutta jos/kun niitä siunaantuu, säästän ihan suoraan heidän nimiin ainakin rahastoihin. Ehkä osakesäästötilit siihen kylkeen. Aina on riski, ettei muksu osaa rahoja käyttää, mutta onhan siinä aikaa yrittää kasvattaa vastuulliseksi rahan kanssa. Tai sitten tosiaan säästätte omiin nimiin ja aikanaan lahjoittelette juuri alle lahjaverorajan kolmen vuoden välein. Jos näyttää siltä, että rahat menee viinaan ja naisiin, niin rahahanat kiinni.
25  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 16.04.2021 17:31
Vielä en ainakaan Coinbaseen koskenut.

Finanssipuolelta odottelen SPAC-yhtiö Social Capital Hedosophia Holdings VCorp (tickeri: IPOE) yhdistymistä jenkkiläisen digipankki SoFi:n kanssa. Alkuvuodesta julkistettiin, että Q1 aikana tapahtuu, mutta vähän siitä lipsuttiin. Ilmeisesti ollaan loppumetreillä ja yhtä äänestystä vailla.

Kaikenlaisia digipankkeja tuntuu riittävän, mutta SoFilla vaikuttaa olevan koko paletti jo hallussa; tilit, kortit, lainat sekä sijoittaminen ml. kryptot. Monen nuoren suosikki jenkeissä. Monilla muilla, kuten eurooppalaisilla Revolutilla ja N26:lla taitaa olla vasta perus tili + kortti ja jotain sijoitustoimintaa tarjolla. Sellaista kokonaisvaltaista tarjontaa ei oikein taida olla. SoFi nimenomaan haluaa olla one-stop shop. Kaikki samalta "luukulta".

Pankkiala on aika konservatiivinen, mutta jonkinlaista disruptiota tuntuu pinnan alla kuplivan, mihin SoFilla on paikka iskeä. SoFin johtoon on myös haalittu finanssialan huippuosaajia, mikä herättää minussa luottamusta. SoFi myös osti viime vuonna digipankeille alustaa toimittavan Galileon, jota SoFin kilpailijatkin siis käyttävät.

Kun SPAC-diili julkistettiin, oli SoFin valuaatio oli 8,5 miljardin dollarin luokkaa. Merkittävää nousuvaraa, jos kunnianhimoiset tavoitteet onnistuvat.
26  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 10.04.2021 10:41
Ensimmäiseksi tuli mieleen Gamepass NS:lle. Se olisi kova juttu. Mutta en oikein tiedä kuinka se toteutettaisin. Se jäisi väkisinkin raakileeksi M$:n Gamepassista joten... tuskimpa.

Pilvipelaaminen?
27  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 28.03.2021 21:20
Remedyn Controlin läpäisin. Alustana Xbox Series X ja peli pyöri performance-moodissa, eli 60fps. Aiemmat konsoliporttaukset eivät juuri loistaneet, joten panttasin läpäisyn next-gen -päivitettyyn Ultimate Editioniin. Pääpeli ja kaikki lisurit tuli alennuksesta ostettua 20 eurolla. Aika haistapaska-meininki muuten, että aiemmin pelin ja lisurit sisältäneen paketin ostaneet eivät saaneet peliä päivitettyä PS5/Series X -versioon, vaan sitä varten piti ostaa sama setti uusiin Ultimate Edition -kuoriin paketoituna. Syy varmaan julkaisijassa eikä Remedyssä, mutta silti.

Itse pelistä. Federal Bureau of Controlin yliluonnollisessa päämajassa asiat ovat vähän hassusti. Paikalle tulee Jesse Faden pelastamaan päivän, kunhan ensin selvitetään, mitä helvettiä täällä tapahtuu. Meno muistuttaa Alan Wakea, joka vuorostaan haki inspistä Twin Peaksista ja sen sellaisista. Hauskana yksityiskohtana Remedyn aiemmat pelit ja Control jakavat saman maailman. Alan Wakeen varsinkin viitataan paljon. Periaatteessa pidän kaikesta tuollaisesta oudosta ja mystisestä. Samalla kuitenkin ärsyttää, että kaikki on niin korkealentoista, eikä oikein mistään saa tarttumapintaa. Maailma ja kaikki taustajutut ovat mielenkiintoisia, mutta juuri itse pelin tarinan kertominen vähän ontuu. Sama vaivasi Alan Wakea.

Pelimaailma on todella nätti. Siis sekä graafisesti, että taidetyyliltään. Pääasiassa arkkitehtuuri on betonibunkkeria höystettynä todella upeilla ja värikkäillä yksityiskohdilla. Mirror's Edge tulee monin paikoin mieleen. Pelissä on paljon kauniita hetkiä ja paikkoja. Pelimaailma myös tuhoutuu upeasti, kun Jesse ja viholliset räiskivät ja heittelevät kyvyillään tavaroita ympäriinsä. Taisteluiden jälkeen todella näyttää siltä, että täällä on taisteltu. Pyssy on periaatteessa yksi ja sama, joka kykenee muuntautumaan eri muotoihin, jotka vastaavat pistoolia, haulikkoa jne. Jesse saa kaverikseen kykyjä kuten levitaatio ja kyky nostaa ja heittää tavaroita ajatuksen voimalla. Taisteluiden lisäksi kykyjä käytetään kevyissä puzzleissa. Välillä tuli jotain ärsyttäviä äkkikuolemia, kun hahmo jää vähän jumittamaan johonkin maassa makaavaan romuun samalla kun pelihahmoon osuessa räjähtävä vihollinen syöksyy kohti. Ja tietysti vieressä oli vielä jokin räjähtävä esine.

Peli on käytännössä metroidvania. Päämaja aukeaa hiljalleen tutkittavaksi, kun pelaaja saa uusia kykyjä tai kulkukortteja. Peli on rytmitetty hyvin. Missään vaiheessa ei tule puuduttavan pitkiä kohtauksia ja sopivaan tahtiin esitellään uutta, joko alueita tai kykyjä. "Jos nyt vielä hetken", huomasin ajattelevani usein. Parina iltana menikin yöllä kahteen asti pelatessa.

Jos pitäisi arvosana antaa niin 4/5 varmaankin. Suosittelen pelaamaan, jos ei vähän lynchimäinen tarina haittaa ja kiva metroidvaniamaisesti etenevä räiskintäpeli yhtään kiinnostaa.

Seuraavaksi sitten lisäreiden kimppuun. Jälkimmäinen niistä kai antaa vahvoja vihjeitä, ettei Alan Wake ole vielä kuopattu...
28  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 22.03.2021 13:19
Itsellä on tässä taustalla pieni "foliohattuisuus". Tulee seurailtua paljon uhkia ja töissä kuulee kaiken näköistä, niin annan todella harvalle sovellukselle oikeudet kameraan. Toinen on se että kamerahan vaatii sovellukseltakin tuen. Tiedä sitten, se voi olla ihan hyvälläkin mallilla, en vain tiedä kun en ole edes yrittänyt.

Face ID ei toimi kameralla. Se projisoi infrapunalla kasvoille kymmeniä tuhansia pisteitä, joita se vertaa käyttöönotossa luotuun 3D-malliin kasvoista. Siitä syystä se toimii vaikka pilkkopimeässä.

Mutta jos nyt pelkää antaa luvan kameralle, ehkei tuollainen melko tarkka 3D-malli kasvoista sen turvallisemmalta tunnu. Mitä nyt kuitenkin olen ymmärtänyt, ei sovelluksen tekijä saa haltuunsa Face ID- tai samoin Touch ID -dataa. Tiedot on puhelimeen tallennettu omalle osiolleen erillä muista tiedoista. Sovellus saa sitten tunnistusta tehdessä tiedon, vastasiko kasvot tai sormenjälki puhelimen tiedoissa olevaa.
29  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 22.03.2021 11:19
Apple ei ole käyttänyt sormenjälkitunnistimia puhelimissaan sen jälkeen, kun se sisällytti Face ID:n laitteisiinsa.
No voi vittu.... Tekee hyvää kun joutuu käyttämään autentikointi softassa sormenjäljen sijasta koodia. Hyvä Apple, hyvä...

Maskiaikakaudella Face ID ei tosiaan pääse loistamaan. Aikaa ennen koronaa Face ID > Touch ID. Tosin Applenkin huhutaan tuovan sormenjälkitunnistuksen näytön alle. Joidenkin huhujen mukaan Face ID kuitenkin jäisi rinnalle, mitä toivon itsekin. Molemmille on paikkansa, mutta enemmän pidän Face ID:stä. Puhelin taskusta ja kasvojen eteen, ja ennen kuin huomaatkaan, on lukitus jo auennut.

Ja jos jollekin oli epäselvää, Face ID:llä voi tehdä ihan kaiken saman kuin sormenjälkitunnistuksella. Lukituksen avaus, pankkisovellukset jne jne. Android-puolella kasvojentunnistus pohjautuu ymmärtääkseni valtaosassa, ellei jokaisessa tapauksessa ihan eri tekniikkaan, minkä vuoksi sillä ei kai ole esim. pankkisovelluksia saanut auki.
30  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 15:16
Kylläkyllä, mutta kyse ei ollut siitä että sitä 65 tuumaista pitäisi katsoa 40cm päästä kuten katsotte 24" näyttöjä, vaan siitä että näyttö peittää sopivan määrän näkökentästä.

Kylläkyllä. Ja mulla ei siis mitään 24" näyttöä ole, eikä tule. Ihan isolta ruudulta sohvalla istuen pelailen pelini, kun ei nettiräiskintöjä tule oikein enää pelattua.

Varmasti saa millä tahansa näytöllä sen zone-efektin aikaan, kun vaan etäisyys ja peliasento on kunnossa. Broidin luona olen PC:llä pelannut ohjaimella jotain räiskintöjä. Kyllä siinä pienellä näytöllä hyvässä pelituolissa istuen pääsee siihen fiilikseen, josta Epi puhui, mutta ei se ainoa keino tosiaan ole.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 84
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines