Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 84
151  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 22.07.2017 00:37
Dunkirk

Toimii. Ensimmäistä teaseria lukuun ottamatta olin vältellyt trailereita, haastatteluita ja ennakoita, joten avoimin mielin ja vailla mitään odotuksia istahdin penkkiin. Okei, Nolanin leffat ovat poikkeuksetta iskeneet minuun, joten laatua odotin ja sainkin sitä.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Ja eikun Nolanin seuraavaa odottelemaan.
152  Yleinen / Vapaa sana / Vs: No risk no fun - Lets gamble! : 18.07.2017 18:05
Peesaan.

Jos osuu, niin lauta odottaa jatkovihjeitäkin.  ;)
153  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 11.07.2017 20:56
Spider-Man oli loistava, jopa Winter Soldierin tasoinen Marvel-leffa, jonka jaksaa varmaan katsoa vielä uudelleenkin joskus. Tiukka paketti alusta loppuun, jossa oli hyvät hahmot ja näyttelijät, erinomainen pahis ja hauskoja hetkiä. New Yorkin fiilis välittyi myös erinomaisesti ja leffassa oli kerrankin käytetty värejä. Tom Holland on myös helposti paras Spider-Man.

Oli kyllä hyvä. Lapsena tuli katsottua lähinnä Batman- ja Spider-Man -piirrettyjä, joten nuo kaksi supersankaria ovat edelleen näin aikuisiälläkin ne mielenkiintoisimmat. Batmanista saatiin jo hyviä leffoja ja pelejä. Olisiko nyt Hämiksen vuoro?

Holland oli onnistunut valinta rooliin, ja hahmo oli kirjoitettukin mielenkiintoiseksi. En ole Civil Waria nähnyt, joten ei mitään hajua, miten hahmo siinä esiteltiin. Meni luonnollisesti ohi myös viittaukset kyseiseen elokuvaan. Jonkin aikaa jaksoin Marvel-leffoja katsella julkaisujärjestyksessä, mutta nyt olen pudonnut kärryiltä. Ei kuitenkaan estänyt nauttimasta Spider-Manista. Huumori upposi minuunkin, ja ajoittain tuli Deadpool-fiiliksiäkin. Hyvä ettei elokuva yrittänyt olla liian vakava. Kaipa sitten perinteisesti jossain vaiheessa julkaistaan se "synkempi jatko-osa".

Ja oli tosiaan kiva bongailla tuttuja mestoja New Yorkista.  8)
154  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2017 : 13.06.2017 19:49
Kaipa se on aika Nintendomaista että kaksi suurinta pommia (Switchin "core" Pokemon-peli ja Metroid Prime 4) olivat vain puolenminuutin ohimainittavia juttuja, vaikka toisaalta molempien kehitys on varmaan niin alkuvaiheessa että ei mitään näytettävää oikeastaan vielä ole.

Ei varmaan ole näytettävää, mutta silti tärkeää kertoa niiden olevan kehityksessä. On vielä pelaajia, jotka eivät usko Nintendon oppineen Wii U:sta. Pelejä tulee nyt tasaiseen tahtiin, minkä lisäksi Nintendo julkisti "oikean" Pokemon-pelin sekä Metroid Primen jatko-osan olevan kehityksessä. Tuo riitti varmasti rauhoittamaan monen epäilijän mielen, ehkä myös lähtemään konsoliostoksille.

Näin muuten messuja kommentoidakseni täytyy sanoa, että eipä mitään järisyttävää ole näkynyt. Monia pelejä odotan kyllä innolla, mutta eipä minkään odotus yöuniani vie. Ehkä sitä on tullut myös vanhaksi.  :lol:
155  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2017 : 13.06.2017 19:11
Tulihan se Metroid. :lol:
156  Basaari / Kaupankäynti / M: 2kpl Nintendo Switch Pro Controlleria : 15.04.2017 17:29
Lahjakortilla hankkimani Switchin Pro Controllerit tuskin pääsevät ihan heti käyttöön, joten myydään pois jollekin, joka niitä enemmän tarvitsee. Täysin avaattomia ovat molemmat.

Hintaseuranta antaa halvimmaksi hinnaksi 74€ ilman postikuluja. Voisin myydä omani hintaan 60€/kpl sisältäen postikulut. Turusta noutavalle hieman halvemmalla. Kiinnostuneet laittakoot viestiä privana.

157  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 11.04.2017 00:16
Menny meikältä ihan ohi tällänen. Aikalaskuri jossa Bayonettan jalka taustalla.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Steam-julkaisua huhutaan. Mahdollisesti myös porttaus nykykonsoleille.
158  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 20.03.2017 00:04
Täällä taisi joku tuomita Horizon: Zero Dawnin peliksi, joka näyttä hyvältä giffeissä, mutta itse peli olisi paskaa. Se oli väärä olettamus.

Pelin julkaisusta tulee pian kuluneeksi kolme viikkoa. Äsken lopetellessani pelaamista, näytti tallennus 48 tuntia peliaikaa. Tuossa ajassa olen kolunnut noin 70% pelistä. Viimeisen parin vuoden aikana on pelaamisesta kadonnut se suurin ilo. Aloitan monia pelejä, mutta usein ne jäävät kesken. Ihan kehuttujakin pelejä tuossa joukossa, mutta Horizon on siis kohdallani iso poikkeus. Edellisen kerran muistan kokeneeni tämän fiiliksen pelatessani Last of Usia. Juuri tätä fiilistä haen videopeleistä.

Horizon on avoimen maailman peli, mutta siitä huolimatta ruudulle pusketaan sellaista grafiikkaa, ettei sitä meinaa uskoa todeksi. Teknisen toteutuksen lisäksi vakuuttaa se tyyli, jolla Guerilla on pelimaailman toteuttanut. Kotoisan tunteen tuovat ruskan väreissä olevat koivut ja tuuhea nurmikko huojuvat hiljaa tuulessa. Erämaassa hiekkamyrsky heikentää näkyvyyden nolliin, kuten myös sankka lumisade vuoristossa. Viidakossa aurinko pilkistelee tiheän puuston läpi, kunnes alkaakin rankkasade. Ja sitten näet nämä samat alueet eri aikaan vuorokaudesta, ja taas ei voi kuin ihmetellä, miten upealta peli näyttää. Ainoa miinus pitää antaa hahmojen kasvoanimaatioille. Pelailen itse PS4 Prolla, ja valitsin supersamplingin sijaan paremman ruudunpäivityksen.

Tarina on mielestäni mielenkiintoinen. Pelaajalle annetaan juuri sopivan tasaisin annoksin lisätietoa siitä, mitä maailmallemme onkaan tapahtunut. Osa tuputetaan ihan tarinan kautta, loput pitää itse löytää maailmaan piiloteltujen keräiltävien muodossa. Sivuhahmot ovat välillä vähän outoja, mutta onneksi päähenkilö Aloyta jaksaa kuunnella. Hyvin kirjoitettu hahmo.

Parasta on kuitenkin taistelu robotteja vastaan. Pelaajalle annetaan melko nopeastikin työkalut, jolla voi monella eri tavalla selvitä taisteluista. Esimerkkinä vaikkapa korruptionuolet, jotka saavat robotit kääntymään toisiaan vastaan. Piileksin jossain pusikossa lähellä härältä näyttäviä robotteja. Korruptoin yhden niistä ja seurasin taistelua vierestä. Korruptoimani robotti sai sen verran osumaa, että se pökertyi. Viimeinen minua kohtaan vihamielinen oleva robotti lähti juoksujalkaa laukkaan kohti minua. Juoksin karkuun minkä jaloistani pääsin ja valmistauduin syöksymään sivuun ihan viime hetkillä. Juuri ennen hyppyäni se aiemmin pökertyneenä ollut robotti lähestyi tätä toista robottia kyljestä. Vauhtia oli sen verran, että sehän oli sitten entinen robotti. Kiitin tappamalla tämän minut pelastaneen robotin. Hymähdin ja mietin, "mitä helvettiä äsken oikein tapahtui?" Täysin käsikirjoittamaton tilanne, joka oli kuitenkin upeampi kuin monessa muussa pelissä käsikirjoitetut kohtaukset. Ja näitähän Horizon: Zero Dawnissa tähän mennessä riittänyt. Jokainen taistelu ei tietystikään näin hienosti pääty, mutta varsinkin isompien robottien kaataminen tuntuu aina upealta.

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan, kunhan Zeldan pelailuiltanne ehditte. Toivottavasti ette saa yliannostusta avoimen maailman pelejä sen aikana.

Linkkaan alle jonkun Youtubesta revityn videon, jossa fiilistellään Horizonin maailmaa ilman hudia. Upean näköinen peli.

https://www.youtube.com/watch?v=WZApnyolGS4&feature=youtu.be
159  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 01.03.2017 13:30
Pleikkari tai Xbox. Xbox One S:n näin jossain muuallakin tarjoushintaan, joka oli n. 200€.
160  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 26.02.2017 23:31
Olet siis sitä mieltä että kaikki verkko-ominaisuudet ja virtual console toimii julkaisussa saatavan patchin jälkeen? Itse en ollut edes tietoinen että sellainen on tulossa. Vaikka kaihan se on aika vakio jo nykyään.

https://mynintendonews.com/2017/02/25/in-case-you-missed-it-heres-what-the-nintendo-switch-day-one-patch-brings/

http://nordic.ign.com/nintendo-switch/1054/news/nintendo-switch-no-virtual-console-at-launch

Virtual Consolen poissaolo julkaisussa oli jo tiedossa, mutta muut ominaisuudet tosiaan aktivoidaan julkaisupäivän päivityksellä. Kuten itsekin sanoit, aika yleistä nykyään. Rautaa pusketaan linjastolta paljon ennen kuin softa on lopullisessa kunnossa. Tai kai Switchillä voi pelata ihan normaalisti jo, mutta tosiaan verkko-ominaisuudet saadaan vasta päivittämällä konsoli.
161  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 25.02.2017 23:57
Niin se hype hiipii täälläkin puseroon. Vein tuossa aiemmin viikolla Retromagiaan (Poromagian Turun kivijalkamyymälä) vähän vanhempia pelejä vaihtoon. Sain niistä yllättäen huimat 200€ rahaa käytettäväksi heidän verkkokauppaan. Pistin äsken pari Switchin Pro controlleria tilaukseen, yhteensä 159,80€. Perkeleen kallista ohjaimista, mutta mieluummin noilla pelailee moninpelejä kavereiden kanssa kuin niillä pienillä Joy Con -kapuloilla. Ajattelin myydä Wii U -kokoelmastani esim. Mario Kart 8:n pois ja ostaa Switch-version tilalle. Samalla toiveissa, että se Smash Bros vahvistettaisiin (vai onko se jo virallista..?) Switchille, että saisi konsolille hyvää moninpelikokoelmaa kasaan. Voisihan sitä ostaa Wii U:llekin lisää noita Pro-ohjaimia, mutta mieluummin tuen Switchiä kuin jo kuollutta konsolia. Vielä ei siis menty konsolikaupoille, mutta eiköhän sekin tule eteen ennen vuoden loppua. Nyt vaan toivotaan konsolille hyvää starttia, paljon hyviä pelejä Nintendolta ja muiltakin kehittäjiltä.

Wii U:n voisi muuten myydä pois, mutta pelkästään tasapainolaudalla pelattavien partypelien vuoksi on konsoli käytännössä pakko säästää. Sen verran tykättyjä ovat olleet kaveri- ja jopa perhepiirissä. Mäkihyppy, laskettelu yms. ovat olleet todellisia hittejä.
162  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 12.02.2017 18:12
Kabanossilta paljon hyviä ajatuksia, olet selvästi sisäistänyt pitkäjänteisen sijoittamisen idean. Uskon, että toi kantaa hedelmää kauas.

Kiitos!  :) Niin uskon minäkin. Paljon olen asiasta lukenut ja imenyt tietoa, ja nimenomaan tuo pitkäjänteinen sijoittaminen on jotenkin tuntunut omalta jutulta. Myös Nordnetin podcastia olen kuunnellut. Kannattaa muidenkin kuunnella.

Mitä tulee JayeizHin Verkkokauppa.comin osakekurssin ihmettelyyn: ei tuollaisilla kannata vaivata liikaa päätään. Varsinkin lyhyellä aikavälillä massat reagoivat todella oudosti, mikä saa kurssit toisinaan liikkumaan ihan eri tavalla kuin voisi luulla. Aika korjaa kyllä tuollaiset kyllä sille tasolle, mihin ne kuuluvat.
163  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 11.02.2017 12:43
Sijoittaminen ja kuinka saada rahaa nopeasti ja helposti ei oikein kyllä trimmaa keskenään ainakaan omasta mielestäni.  Jos haluaa rahaa nopeasti ja helposti, niin kannattaa mieluummin kokeilla pokeria ja vedonlyöntiä. :lol:

Ketjun otsikko nyt on mitä on. En itse kiinnostunut sijoittamisesta nopea rikastuminen mielessä. Vaatimattomilla tuloillani on tarkoitus tehdä elämästä helpompaa myöhemmässä vaiheessa elinkaarta.


Lainaus
Osakkeisiin pitäis kerralla pystyä heittämään miljoonan, että sais jotain järkevää tuottoa. Joku satanen tai tai parhaimmillaan muutama tonni vuodessa ei oikein kiinnosta. Ja monet kikkailee ihan muutamien kymppien takia. Ei se ole rikastumista, vaan penneillä leikkimistä. Varsinkin nuo rahastot on täysin läppä. Pulloja keräämälläkin tienaa enemmän. Onhan tuossa plussana se, että ihan hauskaa puuhaa seurailla onko joku noussut vai laskenut prosentin pari. Jos hyvä tuuri käy, niin montakin prosenttia. Lisäksi voi lesota, että omistaa osakesalkun.

Muutama tonni vuodessa ei ole mielestäni kyllä huonosti. Muutaman tonnin kun uudelleensijoittaa joka vuosi, niin aikanaan ne muutama tonnia voi olla jo kymppitonni vuodessa. Lumipallo saa massaa ja vauhti kiihtyy. Tullaan kyllä varmaan niin eri lähtökohdista tähän sijoitushommaan. Puhut itse sijoitusasunnoista samalla kun asun itse vielä vuokralla. Asuntosäästäminen kyllä työn alla.

Ei osakesalkkua omisteta kyllä pelkän lesoilun vuoksi. Täysin varteenotettava säästämismuoto, jos tietää mitä tekee. En nyt väitä olevani mikään sijoitusguru, mutta maltti on valttia. Sillä olen pärjännyt pitkälle ja tuottoprosentti on hyvä. Pitäkää pää kylmänä kun kurssit laskevat. Varsinkin Brexit, pressanvaalit yms ovat hyviä hetkiä ostaa. Jengi myy ihan paniikissa, ja silloin on oikea hetki ostaa. Tässä on jo muutama vuosi puhuttu tulevasta pörssikuplasta. Mulle on ihan sama, sulaako salkun arvosta vaikka 75%. Käteiskassa odottaa sitä päivää. Jos ja kun nousu taas koittaa, myös niiden vanhojen osakkeiden arvo palautuu. Pian on jo 10 vuotta talouskriisin alusta. Silloin kun olisi sijoittanut, niin aika hyville tuotoille olisi päässyt. Voi tietysti olla, että samanlaista laskua ei tule vielä pitkään aikaan, mutta sillä välin jatkan kyllä sijoittamista säännöllisesti nauttien kasvavasta osinkovirrasta. Jos se romahdus joku päivä koittaa, saa siihen aikaan ostetuilla osakkeilla laskettua osakkeidensa keskihintaa aika paljon alemmas.


Lainaus
Toisaalta jos on joku sijoittajaguru GBA, niin varmaan vetelee muutaman satatonnia vuodessa ja elelee omalla saarella palmun alla poltellen sikareita. Muille sellaista pientä kivaa puuhasteltavaa.

Ihmeellinen asenne sulla kyllä. Luultavasti astuin tässä miinaan ja TK naureskelee ruudun toisella puolella, mutta samapa se.
164  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 10.02.2017 09:17
http://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/verkkokauppa-comin-tulos-parani-alkaa-maksaa-osinkoa-neljasti-vuodessa-6623234

 ;)
165  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 10.02.2017 01:50
Verkkokauppa.comin osakkeissakin on ollut pitkään myyntinappi lähellä, mutta ei ole tullut vaan myytyä.

Miksi? Eikös sieltä makseta ihan hyvin osinkoa, eikä Verkkokaupan tulevaisuus ymmärtääkseni ainakaan huonolta näytä. Ymmärrän ehkä, jos sattuu olemaan joku supersuuri tuottoprosentti, josta haluaisi osan muuttaa rahaksi, mutta muuten en oikein.

Viime aikoina on kyllä ollut vaikeaa löytää mitään ostettavaa. Brexitin jälkeen on oikeastaan ollut aika hiljaista. Omankin salkun tuottoprosentit ovat "ennätyslukemissa". Omalle mielenrauhalle toimii kyllä paremmin tämä "osta ja unohda" -periaate. Ja jos vielä näissä kunnon laskuissa onnistuu ostamaan, niin aina vaan parempi. Toisinaan tullut ostettua ehkä aavistuksen liian aikaisin tai myöhään, mutta turha sitä on murehtia. Vaikea se on ennustaa, koska pohjat on saavutettu.

Yhdet suurimmista tuotoista on tullut Applelta, jota ostin heti splittauksen jälkeen 70 dollarilla. Viime aikoina yhtiön osake on pyörinyt siinä 130 dollarin tuntumassa. Viime vuonna käytiin jopa alle sadan dollarin. Harmi ettei silloin tullut ostettua lisää.

Kun rupeaa asiaa oikein ajattelemaan, harmittaa ettei sijoittamisesta kiinnostunut aikaisemmin.  :(


Mutta joo, indeksirahastoa oli tarkoitus hommata. Sen mitä tästä nyt olen viime aikoina lukenut järkevistä lähteistä, niin pitäisi olla se fiksuin ratkaisu. Saa kuitenkin olla aika epeli, että pitkällä tähtäimellä tekee parempaa tulosta osakekaupoilla, kuin mitä noilla saa aikaan.

Joo, näinhän se taitaa olla. Pitkälti onkin sitten kiinni siitä, mitä aikoo salkullaan tulevaisuudessa tehdä. Itse havittelen sellaista mukavan tasaista osinkotuottoa, jolla voisi myöhemmässä vaiheessa elämää elellä vähän leveämmin. Toki tulee niitä rahastosijoituksiakin tehtyä salkkua tasapainottamaan.
166  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Yhteistyön voimaa! (Co-op peleissä -thread) : 05.02.2017 23:45
Epin postaus toikin mieleen, kuinka hemmetin paljon viime genissä, etenkin Xbox 360:llä, oli laadukasta co-op pelejä. Suurin osa noistakin on läpäisty.
167  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 09.12.2016 16:41
Onko jengi ostamassa Super Mario Runia? Ensi viikon torstaina tulee myyntiin iOS-laitteille. Androidille sitten joskus myöhemmin. Peli on on mobiilipeliksi poikkeuksellisen kalliiksi hinnoiteltu, mutta toisaalta 15€ kertamaksulla vältetään mikromaksut. Nintendohan olisi voinut lähteä tuossa tutulle ja ilmeisen menestyksekkäälle tielle, jossa pelaajille annetaan tietty määrä yrityksiä, ja lisää saa maksamalla tai odottamalla. Onneksi ovat tarkkoja siitä, mitä julkaisevat.

Taidan itse kyllä maksaa pelistä heti julkaisussa, sillä tuossa taitaa olla kyllä kaikki ainekset oikein hyvään mobiilipeliin. Peliä voi pelata yhdellä kädellä, ja siihen ei tarvitse kerralla panostaa liikaa aikaa. Toisaalta, jaksaako tuota edes pelata pidempiä pätkiä putkeen? Ei ole myöskään mitään hajua, minkä verran pelissä on kenttiä ja saadaanko niitä jatkossa lisää. Ikävä kyllä, peliä pelatakseen on oltava jatkuvasti verkossa. Eipä tuosta ole 99% ajasta mitään haittaa, mutta esimerkiksi lennoilla pelaamisesta ei varmaan tule oikein mitään. Ainakin omat kokemukset lentoyhtiöiden tarjoamista langattomista yhteyksistä ovat todella surkeita.

Innolla odottelen!

http://www.macrumors.com/2016/12/09/super-mario-run-internet-to-play/
168  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 07.12.2016 19:01
Jokos The Last Guardian on hankittu? Kävin tänään hakemassa ihan fyysisen kappaleen. Tutultahan tuo tuntuu, jos on ICOn pelannut, mikä ei minua haittaa. Virkistävää pelata peliä, joka ei vaihteeksi kerro kaikkea tai ohjaa kädestä pitäen. Kauhean monta tuntia ei jaksa pelata putkeen, sillä aika paljon saa miettiä ja tutkia etenemismahdollisuuksia. Samalla kuitenkin todella rentouttavaa pelaamista. Mihinkään ei ole kiire, musikki on kaunista ja ulkoasu miellyttää silmää vaikka pelin PS3-juuret vähän paistavatkin läpi. Valaistus on erittäin nätti. Saa maailman ja etenkin Tricon näyttämään todella elävältä.

ICOn ystäville suosittelen. Vihaajille en.
169  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 28.11.2016 22:26
Toisinaan tunnen olevani ainoa, jota eivät isot päivitykset haittaa. Melkeinpä peli kuin peli saa jonkinlaisen päivityksen julkaisussa, joten sen kanssa on oppinut elämään. En vaan oleta, että levy sisään ja pelaamaan toimii enää. Peliala on muuttunut. Tiedostan hyväksyvän asenteen olevan periaatteessa väärin. Ei asioissa tapahdu muutoksia, jos epäkohtiin ei puututa. Räikeimmissä tapauksissa suunnilleen koko peli on ladattu julkaisupäivän päivityksellä, mutta yleensä piuhoja pitkin valuu vain bugipäivityksiä.

Olen viimeisen kahden vuoden aikana ostanut muistaakseni kolme peliä julkaisupäivänä. Niistäkin kaksi digitaalisessa muodossa, joten peli on asentunut ja päivittynyt hyvissä ajoin ennen julkaisupäivää. Fyysisenä kappaleena ostettujen pelien kanssa olen tottunut laittamaan levyn konsoliin, ja sinä aikana tekemään muita askareita. PS4 Pron tultua taloon, oli selvää ettei ensimmäisenä iltana pelata. Download-listiltä kaikki mielenkiintoiset pelit lataukseen ja konsoli kiinni. Jossain välissä oli kaikki asentunut ja päivittynyt.

Eipä siinä, Nintendolle toki nostettava hattua, että edes jossain käytettävyyteen liittyvässä asiassa onnistuvat. Eipä se silti mulle konsolia myy.

Ymmärrän kyllä, että perheellisellä on peliaika hieman rajallisempaa kuin minulla, mutta valittamisen ja vitutuksen keräämisen sijaan suosittelisin järjestämään asiat niin, että peli on pelikelpoinen kun on vihdoinkin aikaa pelata. Onnistunee kaikilta. Olisi silkkaa tyhmyyttä hermostua tästä ja olla ottamatta opiksi. Ja konsolihan on rest-moodissa, jotta konsoli lataa ne myöhemmätkin päivitykset työpäivän aikana?

Peace.  :)
170  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 22.11.2016 14:04
Geimereille tuo motion-blurin puute voi olla kova paikka jos se tosiaan korostaa alhaisia ruudunpäivitysnopeuksia. Pitäisi kyllä päästä testaamaan. Suurin osa konsolipeleistä on 25-30 fps välissä ja harvoin lukittuna.

Miten tuohon vaikuttaa ns. keinotekoinen motion blur? Ei siis jo TV:n teknologiasta sivutuotteena syntyvä motion blur. En siis asiasta tiedä, mutta linkkamasi videon perusteella oledin pikselit siis päivittyvät viiveettä, jolloin mitään TV:stä johtuvaa motion bluria ei pääse syntymään. Monesti pelien teknisestä puolesta puhuttaessa nousee esiin, miten motion blur on siinä hoidettu. Jos en ihan väärin muista, Uncharted 4:n uusimmassa päivityksessä tuli kai jopa mahdollisuus säätää blurin vahvuutta.
171  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 22.11.2016 13:58

Jep. Eivät nekään täydellisiä ole vielä, mutta kilpailu tekee hyvää. Etenkin Panasonicia odottelen.
172  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 22.11.2016 10:20
Edelleen mennään LCD-telkulla, joka jo vuonna 2010 maksoi 400€. Kuun vaihteessa tulee juurikin se kuusi vuotta täyteen. Silloin taisin sanoa, että seuraava telkkari on OLED. Ensinnäkin kesti aika kauan, että niitä saatiin markkinoille, ja nyt odotellaan hintojen laskua. Phillipsin ja Panasonicin tulo OLED-markkinoille tekee kyllä hinnoille hyvää, mutta vielä pitää ikävä kyllä odotella.
173  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti XXVII: Tactical Espionage Gaming : 30.10.2016 14:27
Tulen varmaan Turusta autolla, ja lähden vielä yöksi kotiin. Ei tainnut tälläkään kertaa olla ketään tulossa samasta suunnasta?
174  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 29.10.2016 02:22
Asiat ovat omassa elämässä ilmeisen hyvin, kun tämän illan keskustelu oli suurin vitutuksen aiheuttaja pitkiin aikoihin.

Kaverilla oli illanistujaiset ja menin selvinpäin paikalle, koska huomenna pitää olla ajokunnossa. Osa meidän kaveriporukasta on viime päivinä pelaillut aika aktiivisestikin uusinta Battlefieldiä, ja heitä kiinnosti, koska minä ostan pelin. Vastasin ettei mulla ole ollut pleikkaria toukokuusta lähtien, kuten olen teille aikaisemminkin sanonut. Sanoin, että olen ostamassa PS4 Pron, niin ehkä voin sitten liittyä teidän kanssa verkkokarkeloihin.

Siitä alkoikin sitten yli tunnin "keskustelu" todella huonoilla vasta-argumenteilla. Faktaahan on, että kyllä PS4 Pron tehoja hyödyntävät pelit näyttävät paremmilta kuin karvalakkimallin pelit 1080p-telkkarilla, jos pelintekijät niin haluavat. Vastapuolella tuntui olevan käsitys, että resoluutio sen eron tekee, joten jos en omista tai ole nyt ostamassa 4K-telkkareita, miksi ihmeessä tuhlaan rahaa uuteen pleikkariin. Oli siis todella rasittavaa käydä keskustelua tyypin kanssa, jolle termit tekstuuri, piirtoetäisyys, reunanpehmennys ja vaikkapa partikkeliefektit eivät kerro mitään. Tai siis omasta mielestään hän kyllä tietää, mikä on tekstuuri, muttei osaa sitä selittää sitä. Kysyin, ettetkö osaa sanoa, että se on käytännössä kuvatiedosto, ja kuvahan voi olla eri tarkkuudessa. Tähän keskusteluun osallistui lisäkseni siis pari tyyppiä, joista pahin kinastelija oli mulle ihan uusi tuttavuus. Kaverin naamalta selvästi näki, että hän oli mielestään oikeassa ja että häntä vitutti kinastelu kanssani.

Ei auttanut, vaikka miten yritti PC:tä käyttää esimerkkinä. Aina torpattiin sillä, että PC on PC ja konsoli on konsoli. No, kai 1080p-telkkariin liitetty 2000€ PC sitten jollain ihmeen tavalla osaa puskea ruudulle parempaa grafiikkaa, vaikka tehokkaamman konsolin pullonkaula on ilmeisesti juurikin se sama 1080p-telkkari.  :rollaus:

Viimeiseen asti yritin takoa järkeä päähän, mutta ei. Jotenkin tuli niin puskista tuo. En osannut yhtään odottaa, että tuo voisi olla noin vaikeaa ihmisille, jotka vieläpä väittävät ymmärtävänsä jotain teknologian päälle. Ei siinä, tuli kyllä typerä olo kun väkisinkin hiipi mieleen, ettei tässä ole vittu mitään järkeä. Onneksi en ollut kännissä. Eikä vastapuolikaan ollut paria enempää juonut, joten senkään piikkiin ei voi laittaa.

Ei käy kyllä kateeksi Sonya, joka tuollaisille ihmisille yrittää uutta konsoliaan myydä.
175  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 27.10.2016 16:16
Mitä lähempänä julkaisua, sitä suuremmalla intensiteetillä.

No nimenomaan, sitä tässä on koko ajan yritetty sanoa. Tammikuu ei ole missään nimessä liian myöhäinen aika aloittaa mainoskampanjaa. Ehtiihän siinä kaiken luettelemasi tekemään, eikä tee edes tiukkaa.


Lainaus
Tähän kun vielä lisätään se kuinka M$ painotti että kaikki pelit toimivat joka Xbonella, niin itse ainakin jätin siinä vaiheessa kaikki kuvitelmat että ostaisin Scorpiota.

Eniten muakin mietityttää, kuinka paljon vanhempi rauta haittaa pelien kehittämistä Scorpiolle.
176  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 27.10.2016 15:34
Ongelma ei ole se etteikö tammikuussa tulisi tarpeeksi tietoa, ongelma tulee siitä jos ketään ei enää kiinnosta. Hype, fiilis, tunnelma jne. on aika voimakkaita asioita ostopäätöksessä.

Miten se hype olisi lokakuusta sitten jaksanut kantaa maaliskuulle yhtään sen paremmin, jos kaikki olisi jo kerrottu siinä videossa tai jollain muulla tavalla? Itsekin sanoit, että "asiat laimenee mielessä nopeasti". Nyt on kuitenkin jotain vielä jotain uutta kerrottavana, joka oikeasti saa huomiota. Ei tammikuussa joku "Nintendo julkaisi kolmannen trailerin uudesta Mariosta" saa samalla tavalla huomiota kuin "Nintendo julkisti uuden konsolinsa hinnan ja julkaisupäivän."


Lainaus
EDIT: Scorpio julkistettiin kyllä ihan liian aikaisin. Siinä ei ollut mitään järkeä.

Kyllä, mutta oli se siinä mielessä reilua Microsoftilta, ettei ensin myydä porukalle Xbox One S:ää, ja vuoden päästä vedetään hihasta Scorpio. Tuokin tieto tosin koskettaa ehkä lähinnä pelialaa seuraavia, eli saattaa Pentti Peruspelaajalle tulla ensi jouluna yllätyksenä, että tuleekin uusi ja vieläkin tehokkaampi Xbox markkinoille.

Sai Microsoft kuitenkin samalla julkistettua sen uuden strategiansa, eli jatkossa voi samaan aikaan olla myynnissä tehoiltaan erilaisia konsoleita, mutta samat pelit toimivat kaikilla. Saa tosin nähdä, kantaako tuo strategia Xbox One -sukupolvea pidemmälle, mutta se onkin sitten ihan toinen keskustelu. Lisäksi ehkä joku pieni kapula saatiin PS4 Pron rattaisiin. Mielestäni ei siis täysin typerä veto julkistaa Scorpio niin paljon etukäteen, vaikka ymmärrän tiedänkin pointtinne.
177  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 27.10.2016 13:44
Olisi vain kiva ymmärtää että miksi...

Harva, jos kukaan ymmärtää ja sitä kautta osaa ennustaa. Jotkut tietysti paremmin, mutta itselleni sopii niin sanottu "osta ja unohda" -tyyli. Kasvavaa osinkovirtaa haetaan yrityksiltä, joilla ei ainakaan ihan lähitulevaisuudessa pitäisi olla mitään hätää. Jos joku pudotus tulee, niin silloin ostetaan. Brexitin aikaan oli hyvä olla käteistä salkussa. Tuottoprosentit siihen aikaan ostetuista osakkeista ovat lähes kaikki kaksinumeroisia. Kaikki vieläpä hyviä osinko-osakkeita. Sai taas "halvalla" hyvää.
178  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 27.10.2016 13:39
3kk hypen nostamiseen on todella vähän. Ja että se saataisiin kaikkien potentiaalisten ostajien tietoon... se on aika kova homma.

Ihan tosissani. Julkistusvideolla on jo nyt yli 18 miljoonaa katselukertaa. Eiköhän se ole ihan hyvin yleisönsä löytänyt. Eikä laite ole missään nimessä tuhoon tuomittu, jos jokainen potentiaalinen ostaja ei siitä tiedä ennen julkaisua. Paljon pelaavat ja pelialaa seuraavat ihmiset tiesivät Switchistä suunnileen kaiken ennen mitään virallisia julkistuksia. Onko sillä sulle tai kenellekään muulle tällä foorumilla tai vaikka NeoGAF:ssa oikeasti väliä, tiedetäänkö julkaisupelit lokakuussa vai tammikuussa? Tärkeämpää lienee, että sieltä tulee kiinnostava laite ja sille kiinnostavia pelejä.

Kolme kuukautta hyvää markkinointia riittää oikein hyvin. Mutta tietysti myös laitteen on oltava massoja kiinnostava. Maailma muuttuu. Ehkä Nintendon visio kotikonsoleista ei enää ole se, mitä maksavat asiakkaat haluavat. Ainakaan siinä määrin, mitä PS4:ää ja Xbox Onea myydään.

Lainaus
Eihän NS:llä tablettiohjaimella pelata... Se on telakassa kun pelataan TV-ruudulta...

No niin juu. My bad. Jotenkin mietin asiaan uuden Zeldan kautta. Pelihän tulee myös Wii U:lle, joten mietin, että tietystihän myös Switchillä käytetään TV:tä ja padia yhdessä. Eihän sitä ole kyllä vielä kielletykään. Ehkä se näyttö osaa olla langattomasti yhteydessä siihen telakkaan?
179  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Yleinen iPhone-keskustelu : 27.10.2016 13:14
Syrjähyppy Android maailmaan kesti alle kaksi vuotta, kun tiistaina sain iPhone 7:n kätösiini. Valinta osui mattamustaan 128Gt luuriin. Tänä vuonna päästiin vihdoin siitä 16Gt-mallista, mutta 32Gt on minulle kuitenkin liian vähän. Tai kyllä sillä pärjää, jos jaksaa vähän katsoa kuva- ja videokirjastonsa perään, mitä en laiskana jaksa tehdä. Eipähän nyt lopu tila kesken.

Alkukokemukset Galaxy S6:n kanssa olivat ihan hirveitä, mutta kyllä se siitä päivityksillä parani. Kaipaamaan jäin ehkä eniten aina esillä olevaa back-nappia. Onneksi iPhonellakin voi ihan vasemmasta reunasta oikeaan pyyhkäisemällä palata useimmiten edelliselle sivulle tai muuten vain taaksepäin. Hämmentävästi se ei kaikissa tilanteissa onnistu, joten monesti joutuu itse sovelluksessa klikkaamaan jotain nuolta, joka usein sijaitsee vasemmassa yläkulmassa.

Huomasin jossain vaiheessa, että Android-aikana kuunnellut juurikaan podcasteja. Niin moni kuuntelussa oleva julkaistaan vain iTunesissa, josta ne kyllä saa Androidiinkin, mutta liiallisen säätämisen kautta. Lisäksi ei oikein tahtonut löytyä hyvää sovellusta, joka esimerkiksi muistaa kohdan, jossa kuuntelu pysäytettiin. Kiersin ongelman ottamalla näytöstä screenshotin, mutta eihän sitä aina muistanut... Kaiken lisäksi paljon kuvia ja/tai videoita sisältävät verkkosivut pistivät puhelimen selaimet ihan solmuun. Tuokin vika alkoi oikeastaan vasta joskus loppukeväästä. Tekemättä jäi oikeastaan vain puhelimen täydellinen resetointi, mutta siihen en lähtenyt. Pitää nyt testata, jatkuuko ongelma kun tuon vanhan puhelimen tyhjennän ja laitan myyntiin. Mukava kuitenkin palata täysin Applen ekosysteemiin, jossa kaikki toimii laitteiden välillä taianomaisesti. It just works!  ;)

Puhelin on tietysti todella laadukkaan oloinen. Onhan tuo jo kolmas samalla sapluunalla tehty puhelin, jota on vain hieman hiottu vuosien aikana. Suurimmat muutokset ovat tietysti kameran ja tehojen lisäksi jo viime vuoden iPhone 6S:ssä nähty 3D Touch ja iPhone 7:n paineen tunnistava kotinäppäin. Tuo 3D Touch on kyllä mukava ominaisuus. Suurin ongelma siinä on, ettei oikeastaan mitenkään voi tietää, missä sitä voi käyttää. Pitää vain kokeilla. Ainakin kotivalikosta ominaisuutta voi käyttää oikotienä suoraan sovelluksen tiettyyn ominaisuuteen. Esimerkiksi kellosta saa suoraan käynnistettyä ajanoton, kamerasta etukameran ja App Storesta saa kaikki päivitykset ladattua käynnistämättä sovellusta. Ei siis mitään tajunnanräjäyttävää, mutta nopeuttaa se käyttöä hieman. Puhelin tuntuu peukalolla painettaessa todella jämäkältä. Saa tuon 3D Touchin vastettakin säädettyä vaikka kuinka kevyeksi, jos pelottaa, että tulee liian kovaa painettua.

Uusi kotinäppäin on myös jännä. Ihan kuin se oikeasti naksahtaisi vaikka pieni värinämoottori siellä vain sormea huijaa. Eipähän tarvitse pelätä, että kotinäppäin rikkoontuisi käytössä. Tosin luuri ehtii varmaan taas vaihtumaan, ennen kuin nappi ehtisi kulua puhki.  :lol:
180  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 27.10.2016 12:32
Nintendo Switch Presentation 2017 pidetään12.01.2017.

No niin, ei mitään hätää siis. Ihmettelin sitä itkua ja parkua, että paskasti julkistettu. Konsoli julkaistaan kuitenkin vasta maaliskuussa. Fiksumpaa sitä laitetta on lähteä markkinoimaan lähempänä julkaisua. Tammikuu on ihan hyvä aika aloittaa.

Itse laitteesta ei ole kyllä oikein mitään fiiliksiä suuntaan taikka toiseen. Olen iloinen, että tablettiohjaimessa pysyttiin. On se kuitenkin niin siisti juttu Wii U:llakin. Ottaisin mukisematta muillekin konsoleille.
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 84
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines