Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 84
61  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 19.09.2020 13:28
Hyppään kyytiin Huopalahdesta.

Samoin!
62  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 19.09.2020 10:03
Eikun sut tullaan hakemaan Espoon Keskuksesta! Tunnistat meidät kyltistä jossa lukee KABANOSSI.

 ;D
63  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 19.09.2020 00:44
Onko kukaan menossa huomenna junalla miittiin? Voisin tähdätä samaan junaan.  :) Esim. U:lla, joka on Masalassa 15.15?

Tähdätään samaan!

Hep! Pyrin samaan.
64  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 17.09.2020 21:34
Game Pass Ultimate maksaa 13e kuussa, jonka hinnalla saa kaksi PS5-peliä digitaalisena vuodessa. Xboxilla pelaat tuolla hinnalla kaikkia 1st party -pelejä + muut Game Pass -pelit + Xbox Live Gold -pelit + EA Play.

Saa halvemmallakin. Johonkin ketjuun kirjoitin täälläkin, miten sain 36kk Game Pass Ultimatea alle 100€:lla. Ihan järjetön diili.
65  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 08.09.2020 19:42
Nimi listalle, jos vielä mahtuu.
66  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 16.08.2020 17:55
Täällä kun aiemmin keskusteltiin kuukausimaksuista. Kikkailin tilaamalla Livekortista 3 x 12kk Live Goldia, joka pitää lunastaa Brasilian marketplacella. Hinta per 12kk oli 32€.

VPN:llä yhteys Brasiliaan ja koodit lunastukseen. Eurolla saa vielä konversoitua kaikki 36kk Live Goldia Game Pass Ultimateksi. 97€ ja 36kk Game Pass Ultimatea Ei paha hinta.  :lol:

Edit: Lisätty Goldin hinta.
67  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 16.08.2020 15:16
Googlailin vähän ja tututkin Netflixin valikkoja niin pitää muuten paikkansa. Erikoista. Hienoa keinotekoista mallieroa. Yksi vaihtoehto on säätää Netflixistä streamin laatua. Ne on profiilikohtaisia. Eli jos heität mediumin, niin voisin kuvitella että HDR tipahtaa pois.

EDIT: Tietenkin laatu voi muuten olla paskaa, mutta voi näyttää ihan katsottavalta kun on 49" TV.

Netflix ei tarjoa HDR:ää, jos ei maksa siitä kalleimmasta paketista. Minä en maksa, joten Netflix ei tuota ongelmia tällä järjestelyllä. Jään paitsi siis HDR:stä ja 4K-kuvasta. Nettikeskustelujen perusteella sama ongelma kuvan pimeyden tulisi eteen, mikäli siirtyisin tuohon kalliimpaan Netflix-tilaukseen. Kaikki matsku ei HDR:ää ole, mutta kasvavissa määrin on.

Apple TV+:n saan ilmaiseksi, joten ihan sama. Voin aina välillä kokeilla, olisiko tullut Samsungin tai Applen puolelta korjausta ongelmaan. Amazon Prime menee tämän myötä toistaiseksi tauolle. Jos ongelma ei korjaannu, menee TV:kin vaihtoon siinä vaiheessa kun hankin jomman kumman next-gen -konsoleista.
68  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 16.08.2020 12:50
En tainnutkaan tänne avautua Samsungin QLED-telkkarien HDR-ongelmista.

Ostin viime syksynä jonkun n. 600€ Samsungin 49" QLEDin. Päädyin tuon hintaluokan telkkariin, sillä en vaan halunnut panostaa niin paljon sellaiseen, jonka käyttö olisi ainakin vielä aika vähäistä. Edellinenkään telkkari ei ollut sieltä parhaimmasta päästä, joten en ollut totuttanut silmiäni parhaimpaan mahdolliseen. Ja siis ihan hyvin tuo on toiminut. Samsungin käyttis on ihan jees. Löytyy kaiken maailman sovellukset ja käyttis on pirun nopea.

HDR:n kanssa on kuitenkin viime aikoina ollut ongelmia. Netflixin kanssa kaikki pelittää, sillä mulla ei ole sitä kalleinta tlausta, joten HDR:ää ei mulle edes tarjoilla. Amazon Prime ja Apple TV+ sen sijaan ovat ongelmia, sillä niiden kautta tulee HDR-kuvaa, mutta ilmeisesti Dolby Visionia, jota Samsung ei syystä tai toisesta tue. Ainoastaan HDR10-standardia. Tämä johtaa siihen, että kuva on ihan helvetin pimeä. No ei siinä, HDR:n voisi toki kytkeä pois, mutta Samsung ei sitä mahdollista, jos lähteenä on streami. HDMI:lla liitettävästä laitteesta HDR:n voi pakottaa pois. Näin tein Xbox One X:llä, sillä Read Dead Redemption 2:ta pelatessa kuva oli ihan helvetin pimeä. Amazon Prime toimi pitkään, mutta tässä kesän aikana taisivat lisätä HDR-tuen, sillä nyt esim. Man in the High Castle on katsomiskelvotonta. Samoin Apple TV+ toimi aiemmin, mutta nyt leffat/sarjat ovat liian tummia.

Olen nettiä selaillut ja lukenut lukuisia ketjuja foorumeilla. Tähän ei tunnu olevan mitään ratkaisua. Samsung ei suostu tukemaan Dolby Visionia, eikä HDR:ää voi ainakaan mun telkkarissa pakottaa pois päältä telkkarin asetuksista. Netflix, Amazon Prime ja Apple TV+ eivät myöskään mahdollista HDR:n kytkemistä pois asetuksista.

Taitaa tätä menoa mennä telkkari nopeammin vaihtoon kuin olin alkujaan ajatellut. Ongelma toki ratkeaa, jos kytken telkkariin jonkun laitteen, josta löytyy noi kaikki streamaus-palvelut. Mutta en haluaisi tehdä sitä, sillä olen muuten ihan tyytyväinen telkkariin. Tämäkin on sen luokan ongelma, jota en olisi millään osannut ennen hankintaa selvittää.  :rollaus:
69  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 12.08.2020 07:41
Eihän noita kokeilemiasi strategioita voi lytätä siksi, että ne eivät ole sinun kohdalla toimineet. Osakevalinnat eivät vaan ole osuneet nappiin. Epäonnistuneen Glaston-hankinnan perusteella pienyhtiöstrategia ei toimi? QT, Talenom..?

Mites sitten ETF-sijoittaminen, oletko harkinnut? Nasdaq 100 -indeksiä ja ehkä jotain muuta siihen kaveriksi, niin aika kovaa tuottoa olisi ollut tarjolla, ja varmaan on pitkällä aikavälillä tulossa lisääkin. Onhan se "tylsää" vaurastumista, mutta jos se toimii, niin miksi väkisin yrittää itse, varsinkin jos ei syystä tai toisesta ole tekemässä suoria osakeostoja jenkkeihin.
70  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 07.08.2020 12:50
Miksi vain Suomi-osakkeita? Käännä katse länteen rapakon yli.
71  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 28.07.2020 19:09
Luulisi ainakin autopeleissä tuon 60 fps olevan standardi, mutta toisin on. Sama latausaikojen kanssa, tehot kasvaa, mutta latausajat ei katoa mihinkään.

Kai nyt Forzat ja Gran Turismot pyörii 60fps? Ei ole tullut oikein autopelejä pelailtua, niin en osaa sanoa, mikä on genren tilanne noin yleisesti.

Lainaus
PC:n kohdalla en näe isommankaan satsauksen olevan liikaa, kun kyseessä on sitten laite jolla voi editoida kuvat ja videot ja tarvittaessa myös tehdä töitäkin. Itsellä myös puhtaasti suorituskyky on se mitä haluan, konsolilla kumminkin on locked siihen 202x tasoon sitten kun PC:n voi helposti päivittää. Grafiikkahuoraksi tässä on siis muuttunut.

PC:llä voi tosiaan tehdä vaikka mitä, mutta meikän kohdalla se tulisi kyllä puhtaaseen pelikäyttöön. Eikä raha oikeastaan ole se kynnyskysymys. PC:lle pitäisi joku oma nurkka kehitellä jne. Läppärillä menty jo vuosia, niin koneen on voinut istuttaa mihin mieli tekee. Toinen juttu on, minkä verran sitä oikeasti sitten ehtii pelaamaan.
72  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 27.07.2020 23:25
Joo ei kyllä mikään varmaan ihan hetkeen säväytä samalla tavalla kuin Last of Us -sarja. Naughty Dog asetti riman korkealle niin monella osa-alueella, eikä näköpiirissä ole ketään, joka pääsisi edes lähelle. Kaikki hahmoihin liittyvä on niin paljon muita edellä. Missään muussa pelissä en ole hahmojen kohtaloista välittänyt niin paljon.

Ja tuosta pelin maailmasta olen samaa mieltä. Se on mulle taustatarinan kanssa lähes yhtä tärkeä kuin hahmot. Varsinkin jatko-osassa pelialueet on rakennettu huolella ja jokainen paikka kuhisee historiaa. Taustatarina on huolella mietitty ja sen verran uskottava, että pelimaailmaan uppoaa ihan eri tavalla. Kaikki on mietitty niin huolella infectedien eri mutaatiovaiheista lähtien.

Naughty Dog on pistänyt itsensä kyllä tiukkaan paikkaan. Seuraavalta projektilta odotetaan paljon.
73  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 27.07.2020 23:10
Eikös tuo 60fps ala olemaan jonkinlainen minimi nextissä genissä, niin ei tarvitse ainakaan sen takia mihinkään PC-pelaamiseen sekaantua?

Sellaista on puhuttu ja toivottavasti linja pitää. Eiköhän aika moni kehittäjä mene kuitenkin silmäkarkki ja 30fps edellä. PC:n hankkimista puoltaisi myös RTS-pelit. On toki ihan eri juttu laittaa yhteen laitteeseen pitkälle yli toista tonnia, kun varmaan noin 500€:lla saa ihan hyvän konsolin.
74  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 26.07.2020 19:58
Homma eskaloitui sen verran, että kävin hakemassa käytetyn Xbox One X:n ja kasan pelejä.  :lol: Game Passinkin saisi kuukaudeksi eurolla, joten pelaillaan nyt ainakin vuosi näitä vanhoja pelejä. Yksi mukana tulleista peleistä oli Red Dead Redemption 2, jonka parissa vierähtää varmaan aika monta tuntia. Eiköhän tällä setillä nyt ainakin vuosi mene helposti.

En tiedä mitä on tapahtunut, mutta 30fps on alkanut häiritsemään. Aiemmin en siitä välittänyt, vaikka veljen teho-PC:llä olen joskus joitain pelejä pelannut. Testailin vielä Burnout Paradisen remasteria, joka pyörii 60fps, ja onhan se silmille parempi. Pitääköhän tässä siirtyä PC-pelaajaksi? PS5 sitten Sonyn ekskluja varten.
75  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 23.07.2020 22:51
Valju kuvastaa hyvin Microsoftin tilaisuutta. Vanhana Halo-fanina oli jopa hieman hype hiipinyt puseroon Halo Infinitestä, mutta näytetty pelikuva ei ainakaan iskenyt. Toivoin paluuta juurille, mutta nähdyn perusteella turha toivoa. Game Passin kautta tuota voi sitten pelata. Stalker 2 ja Fable herättivät kiinnostuksen, mutta odotellaan nyt jokunen vuosi, että niitä pääsee pelaamaan.

Tässä on pian muutama vuosi elelty ilman tehokonsolia, joten molemmista leireistä on joitain yksinoikeuksia jäänyt pelaamatta + tukku multiplatteja. Cyberpunk on toki vielä tulossa. Tällä hetkellä kyllä hyvin vaikea sanoa, kumman konsolivalmistajan kelkkaan hyppään ensin. Game Passin avulla pääsisi edullisesti pelaamaan isoa valikoimaa pelejä, mutta pitää tietysti tutkia valikoimaa sitten kun se on ajankohtaista. Voihan tässä hyvin käydä niinkin, että Switch pysyttelee ainoana konsolina vielä tulevan talven.
76  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 08.07.2020 11:52
Onko kukaan muuten testannut Amazon Primea? Ollut harkinnassa jo pitkään, mutta jäänyt lopulta testaamatta. Onko streamien laatu mistään kotoisin?

Hep. Grand Touria ja Man in the High Castlea tullut katseltua. Telkkarina 2019 Samsung QLED. Ihan joku 600€ malli. Ei valittamista kuvanlaadussa. Palvelu on muutenkin toiminut oikein hyvin.
77  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.07.2020 13:02
Last of Us part 2. Alkujaan piti odotella PS5:n julkaisuun, jotta voin sillä pelailla Last of Usin, God of Warin, Spidermanin + muita PS4-yksinoikeuksia ja muitakin pelejä, jotka tässä reilun parin viime vuoden aikana ovat jääneet pelkkänä Switchin omistavana pelaamatta. Kaveri, jonka kanssa meillä on aika lailla samanlainen peli-, leffa- ja sarjamaku alkoi Last of Usia hehkuttamaan ja harmitteli, ettei voi mun kanssa pelistä keskustella. Piti sitten pyytää veljeltä PS4-konsoli lainaan ja eikun peliostoksille. Sopivasti kesälomakin menossa, joten aikaa on.

Veljellä on pleikkarista ihan perusversio, joten vähän huoletti, miten Last of Us sillä pyörii. Hyvinhän se rullaa. Ei ollut ruudunpäivityksen kanssa ongelmia, muutama notkahdus, mutta ei mitään häiritsevää. Peli näyttää ihan uskomattoman hyvältä, vaikka maailma tosiaan on melko staattinen. Staattisuus on ongelma oikeastaan vain taistelukohtauksissa, kun räjähdykset ja ohilaukaukset eivät saa maailmaa reagoimaan täysin uskottavasti. Onneksi ruohikko ja muut kasvusto reagoi nätisti hahmoihin. Pelissä on aika paljon tunnelmallista etenemistä ja tutkimista, joten ei maailmaan staattisuus kuitenkaan minua häirinnyt. Suurin osa huoneista ja alueista sai ainakin minut ajoittain pohtimaan, mitä täällä on tapahtunut. Huolellisesti ja kauniisti rakennettu, vaikkakin sitten hieman staattinen maailma oli ainakin minulle toimiva ratkaisu.

Jos johonkin tuli kiinnitettyä huomiota, on animaatiot. Sellainen "pelimäisyys" pistää välillä silmään, kun hahmo tekee nopeita ja kevyeltä näyttäviä liikkeitä. Parempi tämä kuin Rockstarin yltiöraskaat animaatiot. Pystyn kuitenkin nauttimaan molemmista tyyleistä. Olen kiitollinen siitä, että pystyn uppoutumaan peleihin ja nauttimaan tunnelmasta ja tarinasta, vaikka kokemus ei olekaan täydellinen. En minä vaikka kontrolleista keksi mitään nillitettävää. Taistelukohtaukset olivat enimmäkseen miellyttäviä ja vaihtelua oli tarpeeksi. Helvetin siistinä yksityiskohtana oli ihmishahmojen "yksilöllisyys". Sotilaat huutelevat kauhuissaan kadonneiden ja menehtyneiden kavereidensa nimiä. Pieni kikka, jolla rivisotilaiden listiminen tuntui ainakin minusta hieman ikävämmältä. Immersio inhimillisistä ja ajattelivista vihollisista kuitenkin rikkoontuu ajoittain, kun olet riistänyt viideltä sotilaalta hengen samaan heinikkoon. Enimmäkseen pelasin kuitenkin ihan tahallani melko vaihtelevasti käyttäen pelin mahdollistamia kikkoja, vaikkei peli tähän pakota. Peli on näin pelattuna parempi kokemus.

Vaikeustasoksi valitsin toiseksi vaikeimman. En käyttänyt mitään apuja, joilla näkee seinien läpi ja tutkin alueet aika perusteellisesti. Pelikello pysähtyi lopulta reiluun 30 tuntiin. Olihan tuo aikamoinen matka ja kokemus. Ensimmäisen osan kantava voima minulle oli maailma, hahmot, taustatarina ja nykyiset tapahtumat. Jatko-osa jatkoi tästä ja paransi monella osa-alueella. Teknologian edistyminen luonnellisesti auttaa, sillä visuaalisesti peli on upea. Pelin maailma sai jo kehut. Välikohtauksissa pelin upea animaatiotyö pääsee oikeuksiin. Teknisen suorituksen lisäksi kiitos menee kyllä myös näyttelijöille. Hahmot ovat uskottavia ja ainakin minä välitin niistä. En kaikista, mutta niistä, joihin sai tutustua kunnolla. Peli sai minut käymään läpi tunteita, joita peleissä harvemmin tulee vastaan.

Ensimmäinen peli on ainakin omissa muistikuvissa aika eheä kokonaisuus, joka pysyi hyvin kasassa alusta loppuun. Jatko-osaa kohtaan oli isot odotukset ja enimmäkseen se ne täyttikin. Paketti pysyy loppua lukuunottammat hyvin kasassa ja pidän pelintekijöiden rohkeista valinnoista. Loppuosan toteutuksesta en tosiaan ihan pitänyt, mutta en minä peliä sen vuoksi lyttää. Peli teki paljon asioita oikein ja täytti kyllä isot odotukseni erittäin hyvin. Onko jatko-osa sitten parempi kuin ykkönen? En tiedä, ja sinäänsä ihan sama minulle. Pidän kokonaisuudesta, jonka ne muodostavat. Jään myös innolla odottamaan, millaisen TV-sarjan saavat kasaan HBO:n kanssa.
78  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 18.03.2020 21:46
Mitään en ole myynyt, enkä enää tässä vaiheessa myy. Jossitellen olisi pitänyt laittaa salkku lihoiksi jo jonkun aikaa sitten, mutta jossittelu on turhaa. No, on tässä hyvätkin puolet. Tällaisia ostopaikkoja ei ihan hetkeen tule. Ylitöitä saa painaa hulluna ja ajattelin muutenkin laittaa varakassaa lukuunottamatta kaiken sijoituksiin, kunhan tilanne tästä rauhoittuu. Asunto piti ostaa loppuvuodesta. Harkitsen vakavasti niidenkin säästövarojen sijoittamista. Velkavipuakin ajattelin hyödyntää. Voi olla jopa once in a lifetime -hetki.

Ei tämä tilanne ole oikeastaan yhtään stressannut. Salkku näyttää -66%, mutta en mä niitä rahoja tarvitse lähiaikoina. Paljon on tullut vuosien aikana arvuuteltua, miten pää kestää kunnon laskumarkkinat. Hyvin se kestää.  :)
79  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 10.03.2020 19:52
Aikamoista hurlumheitä ollut. Mites jengillä kestää pää?  :P
80  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 16.12.2019 11:20
Osakesäästötili on jo avattu. Jatkossa tulee varmaan suomalaiset osingonmaksajat ostettua sen sisälle. Varmaan tulee myös aktiivisemmin käytyä kauppaa. Aina välillä tulee jotain hypeosakkeita, jotka nousevat ihan vain sen hypen takia, esimerkkinä vaikka Beyond Meat ja kannabisosakkeet. Noista on tullut lyhyessä ajassa kymmenien prosenttien nousuja, vaikka ei ole heti alkuun hypännyt mukaan eikä ole uskaltanut istua kyydissä loppuun asti. Näitä ajattelin yrittää bongailla OST:n sisälle. Riskinä tietysti se, että virheostoksen kohdalla ei saa tappioita vähennettyä, mutta toisaalta onnistuneiden ostojen kohdalla ei tarvitse verokarhun taskua täytellä. Helppo se on näin muutamien satojen eurojen ostoilla lähteä mukaan noihin hypeosakkeisiin pikavoittojen toivossa. Saa nähdä miten ballsit kestävät, jos vuosien saatossa alkaa panokset nousemaan...
81  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox One : 14.12.2019 10:34
Hyvältä tuo näyttää, nyt kun silmä on tottunut. Siitä olen kyllä eri mieltä, että tilanpuutteesta vinkuvilla ei ole siihen syytä. Ellei tuota saa kyljellään pidettyä, tulee kyllä ongelmia. Mulla on nyt jo Switch telkkarin takana, enkä haluaisi sinne toista laitetta tunkea. Toivoisin, että tuosta tulisi levyasematon versio. Seuraava konsolisukupolvi mennee omalta osalta kokonaan digitaaliseksi.

Spencerillä ja kumppaneilla on kyllä hyvä meno päällä Xbox-osastolla. Tulee varmaan olemaan kova luu Sonylle seuraavassa genissä. Nyt kyllä viimeistään pitäisi Xboxillekin alkaa saamaan muutakin kuin Forzaa, Haloa ja Gearsia. Studiohankinnat ovat hyvä alku. Seuraavaksi näyttöjä pöytään pelien muodossa.
82  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 05.11.2019 17:28
Applen suoratoistopalvelu Apple TV+ aukesi kuluttajille viime perjantaina hyvin rajallisella valikoimalla. Hintaa tuolla on 5,99€/kk, mutta lähes minkä tahansa uuden Apple-laitteen ostajat saavat TV+ -jäsenyyden vuodeksi veloituksetta. Apple Music -opiskelijatilaajat saavat kaupan päälle TV+ -tilauksen, eli musiikki ja videopalvelu yhteensä 4,99€/kk. Jos ei näistä kumpikaan osu omalle kohdalle, voi kuka vain kokeilla palvelua viikon verran maksutta.

Noin teknisesti palvelu toimii todella hyvin. Toisto alkaa nopeasti, ei ole katkeillut, kelaaminen on nopeaa ja kuvanlaatu on hyvä. Käyttöliittymä kaipaa kyllä viilaamista. HBO Nordicin kaltaista kuraa ei onneksi ole tarjolla. Applen laitteiden lisäksi palvelu on tullut/tulossa LG:n, Samsungin ja Sonyn telkkareihin sekä selainversiona, eikä tuo varmaan siihen jää. Huhujen mukaan todella laajaa tukea tavoitellaan, ihan kuin Netflix.

Entäs se valikoima? No, tarjolla ei ole oikeasti juuri mitään. Muutama TV-sarja ja olisiko yksi dokumenttielokuva. Osa sarjoista tarjoaa alkuun vain kolme jaksoa ja loput lisätään palveluun viikottain. Ennen palvelun julkistamista keväällä pidettiin aika varmana, että Apple lisensoisi palveluunsa sisältöä muiltakin toimijoilta, mikä näin alkuun olisi tietysti ollut kiva. Niin ei käynytkään, vaan Apple todellakin uskalsi lanseerata palvelunsa suorastaan säälittävällä valikoimalla. Näin osakkeenomistajan näkökulmasta Applen ratkaisu luottaa ainoastaan omaan/ostettuun tuotantoon herättää kyllä luottamusta. Jo nyt on tiedossa, että palveluun on tasaisesti tulossa uusia elokuvia ja sarjoja, ja uutiset/huhut vain kiihtyvät. Muun muassa Band of Brothersin tyylistä sarjaa ilmataistelusta on huhuiltu. Villeimmät huhut kertovat jonkin kokonaisen studion ostamisesta, jolloin palveluun tulisi kertaheitolla lisää sisältöä.

Palvelu tulee saamaan ainakin seuraavat pari vuotta osakseen naurua valikoimansa osalta, mutta Applea tuskin kiinnostaa. Rahaa tuolla ei taota varmaan vuosiin, vaan palvelua parannetaan ja valikoimaa lisätään kaikessa rauhassa ja kas vain, kasassa on varteenotettava kilpailija markkinoille.

Oma valinta ensimmäiseksi sarjaksi palvelusta oli See, jota tähdittää mm. Jason Momoa. Sarjassa suurin osa ihmiskunnasta on kuollut virukseen ja henkiinjääneet sokeutuivat. Yhteiskunta on aika alkukantainen heimoineen ja sen sellaisineen. Ikävimmät huhut kielivät, että Applen ylin johto haluaisi sensuroida palvelussa julkaistavia sarjoja, mutta Seen perusteella näin ei ole. Ajoittain sarja muistuttaa Game of Thronesia, joten huhut sensurointihalusta näyttävät osoittautuneen vääriksi. Onneksi näin.

Ennakkoon vähän huoletti, miten sarja pelkästään sokeilla hahmoilla voisi toimia, mutta yllättävän hyvin. Näin kolmen ekan jakson perusteella on aika vaikea sanoa, mihin sarja on menossa. Taustalla ei varsinaisesti ole mitään suurta juonta eikä hahmoilla ole mitään varsinaista päämäärää, jota kohti pyrkiä. Osa hahmoista on kyllä aika yksiulotteisia, tylsiä suorastaan. Sarjan tahti on noin muuten aika rauhallinen, joten jo nyt kolmen jakson jälkeen on päässyt ärsyttämään rasittava klisee, miten joku hahmo selittää ääneen toiselle jo asiasta tietävälle jotain oleellista tietoa vain siksi, että katsoja sen saisi tietää. Tuo tuntuu vaivaavan tällaisia "eeppisiä" sarjoja, missä nyt poikkeuksetta joku kantaa kaunaa jostain asiasta, mikä pitää tietysti ääneen sanoa. Herätti tuo sen verran mielenkiintoa, että katson ihan mielelläni loppukauden.

Seuraavaksi katsontaan For All Mankind, joka kertoo maailmasta, jossa Yhdysvallat ei ollutkaan ensimmäisenä Kuussa, eikä Kuulaskeutuminen päättänyt avaruuskilpaa. Alkuasetelma on ainakin kiinnostava.
83  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Luigi's Mansion 3 | Maaaaarioooo? : 03.11.2019 12:44
Ensimmäinen Luigi's Mansion on yksi minunkin suosikkipelejä Nintendolta. Pelistä on lämpimiä muistoja ja olenkin pitkään toivonut, että siitä saataisiin remake Switchille. Onneksi jatko-osa vaikuttaa olevan onnistunut. Ajattelin säästää tätä joululomalle. Peli on jo noudettu, mutta houkutus avata muoveista on suuri...
84  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 09.09.2019 18:18
Ja JayeitzHillakin paperilappu käytössä vaikka muuten on tekniikkaniilo. Sairasta settiä sanon. Kokeilehan sitä oman pankin mobiilipankkia ja id sovellusta niin tässä elämässä et enää verkkopankkiin eksy  :)

Vähän samaa ihmettelin.  :lol:

Mutta GBA:n kanssa samoilla linjoilla. Jo vuosia on tullut lähes pelkkää mobiilipankkia käytettyä. Ja pian pari vuotta olen käytännössä 99% ostoksista kaupoissa tehnyt puhelimella. Apple Pay oli syy vaihtaa OP:sta Nordeaan. Onneksi vaihdoin, sillä OP ei ole vieläkään alkanut tukemaan Apple Payta. Eikä siellä ole edes Android-puolella maksupuoli kunnossa, kun on pakko lähteä jotain omaa kehittämään. Valmiita ja toimivia ratkaisujakin olisi. Danske ja Nordea tukevat Apple ja Google Payta. Toimii luotettavasti ja toimii lähes missäpäin maailmaa tahansa. Vielä kun saataisiin Danske tukemaan Nordean ja OP:n lisäksi Siirtoa, joka on MobilePayta huomattavasti parempi. Pikkupankit seuraavat sitten perässä. Ruotsista MobilePay vetäytyi, kun Suomen Siirtoa vastaava Swish tuli ja korjasi potin.
85  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 09.09.2019 10:33
Nordealla on ainakin niin, että joutuu vielä säätämään erikseen chat-henkilön kanssa tai puhelimitse, jos haluaa ladata tunnuslukusovelluksen myös toiseen puhelimeen. Tämä on toki tehty aika vaivattomaksi, mutta tuli silti pienoisena yllätyksenä.

Ei tarvitse enää. Nykyään voi myös QR-koodilla aktivoida laitteesta toiseen. T: nordealainen  ;)
86  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 03.09.2019 21:46
No perkele. Kiitos vinkistä. Rahat on olleet säästössä vastamelukuulokkeita varten jo tovin. Tarkoitus oli odottaa, josko Sony julkaisisi uuden mallin IFA-messuilla, kuten on jo käsittääkseni useamman vuoden putkeen tapahtunut. Myös Applen on huhuiltu julkaisevan omat vastamelukuulokkeet, ei siis Beats-brandilla. Airpodit ei äänenlaadulla juhli, mutta helppous ja pieni koko ovat olleet mulle tärkeitä juttuja, mutta hiljalleen on alkanut kaipaamaan jotain parempaa. Julkisissa kun tulee aika paljon vietettyä aikaa. Tuohon hintaan tarttuu kyllä Boset mukaan.
87  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Fyysinen vs. digitaalinen : 19.07.2019 12:18
Back in the days fyysinen oli se juttu, mietin että joskus on hyllyt täynnä klassikoita jne. Nyt lähinnä vituttaa kaapin pohjalla lojuvat konsoleiden raadot ja muutamat pelit jotka sinne ovat jääneet.

Veit sanat suustani. Jossain vaiheessa vaan tajusi, etten mä näitä vanhoja pelejä oikeastaan pelaa, eikä niistä saa vaihdossa kuin roposia. Ja jos tekisikin mieli pelata, en jaksa viritellä konsolia pelikuntoon taikka vaihtaa levyä. Sen lisäksi kaikki krääsä keräilyversioista ärsytti, joten olen hankkiutunut kaikesta eroon.

Omistan tällä hetkellä vain Switchin. Edellä sanotusta huolimatta olen lähes kaikki Switch-pelini hankkinut fyysisenä. Nintendon pelit säilyttävät paremmin arvonsa, mutta on minulla varmaan jotain luottamusongelmia Nintendon latauspalvelua kohtaan. Tämän lisäksi Nintendon pelejä saa harvoin huomattavalla alennuksella ostettua, varsinkaan digitaalisena. Fyysisistä kappaleista voin hankkiutua eroon ja niin olenkin Switchillä tehnyt. Vaikka kuinka uskottelen itselleni, että palaan vielä Breath of the Wildin pariin, on totuus päinvastainen. Xboxilla ja Pleikkarilla ei tuntunut pahalta ostaa, pelata ja unohtaa peliä digitaalisesti 15€:lla. Tämän lisäksi on tietysti PS Plus ja Games with Gold. Ja nykyään myös Game Pass.
88  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 21.05.2019 14:34
Game of Thronesista on täällä sanottu jo aika lailla kaikki. Mulle sinäänsä ihan sama, millainen loppuratkaisu on. En ole mikään sarjan fani, mutta tulipa nyt seurattua. Varsinkin kun tiesi, että tähän kauteen päättyy.

HBO:n tilaus oli pitkään katkolla, mutta Game of Thronesin vuoksi aktivoin sen pariksi kuukaudeksi. Pitihän käytetystä rahasta ottaa ilo irti, joten päätin aloittaa kaikkien aikojen suosikkisarjani alusta. The Wire - Langalla ensimmäinen kausi tuli katsottua viikossa, ja on tuo vaan loistava.

Sarja kertoo 2000-luvun alun Baltimoren huumeiden vastaisesta sodasta. Sarja ei ole sen enempää poliisisarja kuin rikossarjakaan, vaan kaikille osapuolille annetaan aika lailla saman verran ruutuaikaa. Ensimmäisellä kaudella touhua seurataan lähinnä poliisien ja jengiläisten näkökulmasta. Myöhemmillä kausilla tuodaan mukaan enemmän politiikkaa ja sen sellaista.

Sarjassa kiehtoo, miten tarinaa kerrotaan. Tekijöiden mukaan sarjaan on haettu neutraalin dokumentin fiilistä. Edes rikollisten touhuja ei varsinaisesti tuomita, vaan jää oikeastaan katsojan päätettäväksi, kuka on paha. Rikollisetkin esitetään inhimillisinä. Myöhemmillä kausilla yritetään jo antaa vähän syitä, miksi ihmiset ajautuvat mukaan huumebisnekseen. Sarja kritisoikin rivien välistä amerikkalaista yhteiskuntaa.

The Wire luo tunnelmaa hienosti ja näyttelijöiden lisäksi voisi sanoa Baltimoren kaupungin olevan sarjassa tärkeässä roolissa. Leikkaus on rauhallista ja sarjassa kuullaan paljon kaupungin ääniä, minkä lisäksi sarjassa kuultava musiikki on enimmäkseen jostain kohtauksessa nähtävästä lähteestä, kuten auton radio jne. Ensimmäisen 13 jakson aikana kuullaan kaksi tai kolme kertaa kohtaukseen lisättyä musiikkia. Tunnelma on siis loistava ja katsojan on helppo kuvitella olevansa seuraamasta tapahtumia sivusta. Sarjaa on käsikirjoittanut poliisi ja toimittaja ja iso osa tapahtumista sekä hahmoista perustuu enemmän tai vähemmän oikean maailman tapahtumiin ja henkilöihin. Sarjasta kyllä huomaa, että tekijät ovat tienneet, mitä tekevät.

Leikkaus on rauhallista, mutta niin on myös sarjan rytmi ylipäätään. Rikosten ratkominen vie aikaa. On hienoa seurata, miten pala palalta päästään lopputulokseen ja siinä sivussa kehitetään hahmoja. Näyttelijät hoitavat hommansa loistavasti. Oikein hämmästyttää, miten paljon hahmojen ilmeet kertovat. Kaikkea ei aina sanota ääneen, vaan on erityisen tärkeää seurata kuulon lisäksi myös silmin, mitä sarjassa tapahtuu. Tiedän ihmisiä, jotka oikeasti vain laittavat sarjoja taustalle pyörimään ja touhuavat samalla jotain muuta. The Wiren kohdalla menettää aika ison osan sarjasta.

En tiedä, monettako kertaa katson The Wireä, mutta hyvin imaisi taas mukaansa. HBO:n tilaus jatkuu kyllä niin pitkään, että kaikki viisi kautta on katsottu läpi. Katsokaa.
89  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Apple : 02.04.2019 14:03
Ihan mielenkiintoinen pointti, en nimittäin muista koskaan kuulleeni, että joku olisi ehdottanut takaisinmaksutavaksi Siirtoa. Toisin sanoen, omien piirien perusteella voisi tilanteen päätellä olevan mallia betamax - teknisesti (nähtävästi) parempi, mutta kriittiinen massa auttamatta puuttuu.

Ikävän vähällä käytöllä tuo kyllä on. Pankeista mukana enää Nordea ja Osuuspankki, kun S-Pankki siirtyi täysin tukemaan Mobile Payta, mikä oli kyllä käyttäjälle huono ratkaisu. Mitä nyt sivusta lukenut keskustelua, niin ei S-Pankkia kyllä ole kiitelty tästä ratkaisusta. Danske on kertonut Siirtoon siirtymisen olevan vakavassa harkinnassa.

Rahaa kyllä liikkuu Siirrolla Nordean ja OP:n markkinaosuudesta johtuen. Ilmeisesti aika tasoissa ollaan Mobile Payn kanssa. Omassa lähipiirissä suosin kyllä Siirtoa, jos vastaanottajalla/maksajalla vain on sitä tukeva pankki.

Ja jos jollekin on Siirron ja Mobile Payn erot epäselviä, niin Siirrolla rahaa siirtyy heti, myös yöllä ja viikonloppuisin. Mobile Paylla perjantaina tehty siirto ja on pahimmassa tapauksessa vastaanottajalla vasta maanantaina. Dansken asiakkaille raha tulee kai nopeammin. Periaatteessa normaalin tilisiirron aikatauluja voi käyttää miettiessään, koska raha on perillä. Noin muuten aika samanlainen toteutus käyttäjän näkökulmasta.
90  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 02.04.2019 13:11
Aktia ja Danske tiedottivat tänään, että siirtyvät tukemaan Apple Payta. Aktia heti ja Danske myöhemmin tänä vuonna. Hyvä uutinen Applen käyttäjille, jotka eivät halua Nordean asiakkaaksi. Varmaan 99% maksuista lokakuun 2017 jälkeen olen suorittanut puhelimella tai kellolla. Tuo puuttuva prosentti on paikoista, jotka eivät jostain syystä tue lähimaksua lainkaan.

Vielä kun Suomessa saataisiin tämä Siirto/Mobile Pay taisto päättymään ja keskityttäisiin siihen oikeasti parempaan Siirtoon, niin olisi maksamisen asiat aika hyvin. Ruotsissa tuo taistelu päättyi Swishin voittoon, joka vastaa suomalaista Siirtoa.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 84
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines