Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15
Tulostusversio
Aihe: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy?  (Luettu 172855 kertaa)
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #390 : 28.09.2022 22:08 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Pitää vaan taputella itseään selkään että aloitti sijoittamisen pienillä summilla. Pankista koittivat pitkään neuvoa laittamaan kaiken hajautuksena sijoituksiin. Internet-expertit ja naapurin Keijot vouhottivat joka tuutista, että krypto-tulppaaneilla tehdään nyt eläkemassit (vanha viisaushan kertoo, että kun mistään mitään tietämättömät henkilöt alkavat olla varmoja jostain sijoituskohteesta, niin se on juuri puhkeamassa). Testikilot "varmoissa" indekseissä ja tietenkin kryptot on rajusti pakkasella, kuten varmaan kaikilla muillakin. Ainoat sijoitukset joilla on tehty hyvin massia on keräilykortit. Portfolio taitaa olla jotain 300-400% ajalta, jolloin laitoin ihan oikeaa rahaa kiinni pahviin (näiden voitot on tietenkin työläämpi kotiuttaa kuin ei-fyysisten sijoitusten).

FOMO, helpot voitot, usko loputtomaan kasvuun ja henkilöpalvonta. Näistä ei ole voitot tehty.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #391 : 28.09.2022 23:15 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Pörssihän on mennyt aina aaltoliikettä. Ja vielä yllättävän ennustettavasti. Itse olen liikkunut pallolla 80-luvusta asti ja taantumat ovat seuranneet about 10 vuoden välein siitä asti. 90-luvun alun lama, 2002 IT-kupla, 2008-2010 finanssi-/velkakriisi ja nyt energia kriisi. Pointtina tässä on se että jokaisesta kuopasta on aina noustu korkeammalle. Lisäksi tälläkin hetkellä ollaan suhteellisen kaukana siitä pikakuopasta mikä kävi koronan tullessa.

Totta kai nyt on hyvinkin arvaamaton aika menossa, kun naapurissa tunnutaan tekevän ihan mielivaltaisia päätöksiä. Mutta vaikka itse en muista 2002 tai 90-luvun laman tunnelmia, muistan että 2008 pankkiporukka ajatteli että maailma kirjaimellisesti taantuu anarkiaan. Niin siitä vain selvittiin muutamassa vuodessa. 2012-2014 oltiin hyvinkin kuivin jaloin jo.

Vapaiden markkinoiden mahdollistama rahan ahneus on vain alkaa olemaan niin kova joka puolella maailmaa lukuunottamatta kahta maata (Pohjois-Korea ja Venäjä), että kukaan ei katsele perseilyä loputtomasti. En jaksa millään uskoa että tilanne olisi sama vuoden päästä. Pohjaa tuskin on kokonaisuudessaan vielä nähty, mutta lähempänä se on kuin vanhat huiput.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #392 : 28.09.2022 23:47 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Ei maailma eikä talous mihinkään tuhoudu. Raha vaan vaihtaa tasaisin väliajoin käsiä innokkaimmilta pitkää peliä pelaaville.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #393 : 13.11.2022 22:53 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili FTX:stä tais juuri hävitä 22 miljardia savuna ilmaan.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #394 : 09.12.2022 04:43 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Yhdysvaltain kauppa­komissio haluaa estää Microsoftin Activision Blizzard -oston

"YHDYSVALTAIN kauppakomissio FTC pyrkii estämään ohjelmistojätti Microsoftin yrityskaupan peliyhtiö Activision Blizzardin ostamiseksi.

Komissio katsoo tiedotteessaan, että yrityskauppa vähentäisi kilpailua Xbox-konsolipelien ja pelien tilauspalveluiden markkinoilla.

FTC päätti asiasta äänin 3–1. Virasto valvoo kilpailua Yhdysvaltain markkinoilla."

Kapuloita rattaisiin taas. Activisionin osake on tällä hetkellä 74,76$ ja tarjous 95$. Saas nähdä meneekö läpi, vai käydäänkö oikeutta vuosia. Myös Buffet oli keventänyt Activisionin painoa salkussa. Selkeästi riskit diilin kariutumiseen ovat nousseet. Niin tai näin, salkussa on ja pysyy. Ostan myös lisää tuolla hinnalla.

Viimeisin lisäys: Smith & Wesson

P/E 3,80.
P/B 1,19.

Velkaa hyvin vähän ja oman pääoman tuotto yli 22%.


 
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #395 : 09.12.2022 11:00 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW On se Sony kova lobbaamaan.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #396 : 09.12.2022 12:23 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Saisi mennä läpi. Muutenkin hiukan huvittava kommentti tuossa jutussa:
"FTC:n johtaja Holly Vedova sanoo viraston tiedotteessa, että Microsoftilla on historia pelialan yrityskaupoista, joilla se on tukahduttanut kilpailua pelikonsoleissa."

Aika yksipuolinen näkökulma. Kun esim. Minecraft edelleen kaikille mahdollisille alustoille. Onko Bethesdalta tullu vielä yhtäkään exclusivea Xboxille?

Enkä muutenkaan oikein tiedä mitä tuosta sanoisi lopulta, vaikka CoD menisikin Only for Xbox peliksi. Kaipaisin jo vähän otsikoita muista peleistä kuin CoDista. Eli osaltaan tämä voisi tuoda uusia tekijöitä esiin ja lisätä tarjontaa. Tosin en jaksa uskoa että MS:llä olisi halua heittää kymmenien miljoonien yksikköjen myyntiä ulos ikkunasta noin helposti rajaamalla CoD -sarjan ulos PS koneilta. GamePassiahan näillä yritetään kuitenkin myydä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #397 : 09.12.2022 15:20 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Game Pass tässä on varmaankin ongelma. Sonyhän ei missään nimessä halua CoDia day1 game passiin. Siksi sille ei kelpaa MS:n 10v. sopparitkaan CODista.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #398 : 10.12.2022 03:34 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Game Pass tässä on varmaankin ongelma. Sonyhän ei missään nimessä halua CoDia day1 game passiin. Siksi sille ei kelpaa MS:n 10v. sopparitkaan CODista.

Tämähän se on. En kyllä näe miksi MS laittaisi CoD:n täysin yksinoikeudeksi missään vaiheessa, raha kai se aina ratkaisee ja multiplattana rahaa sataa laariin ihan eri tavalla. Kuuluu vaan bisnekseen aina vastustaa kaikkia ostoja. Kyllä tää diili voi oikeasti kusta ja sijoittajana jopa hieman toivon sitä, jotta Activisionin saisi eläkesalkkuun vuosikymmenniksi. Tietenkin voi omistaa MS:n osaketta myös, mutta ei se sama asia ole.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #399 : 24.08.2023 10:58 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Nyt kun on tulossa astetta isompi listautuminen, kun Arm Holdings astuu (taas) pörssiin, niin täytyy tehdä (GBAlle) kysymys: Voiko Suomessa sijoittaa kuinka vaivattomasti Jenkkien listautumisiin? Yritin etsiä tietoa, mutta en löytänyt oikeastaan mitään, niin oletan että tässä ei ole mitään ihmeellistä?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #400 : 24.08.2023 17:48 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Nyt kun on tulossa astetta isompi listautuminen, kun Arm Holdings astuu (taas) pörssiin, niin täytyy tehdä (GBAlle) kysymys: Voiko Suomessa sijoittaa kuinka vaivattomasti Jenkkien listautumisiin? Yritin etsiä tietoa, mutta en löytänyt oikeastaan mitään, niin oletan että tässä ei ole mitään ihmeellistä?

Ei onnistu. Pitäs olla jenkkipankissa tili ja sitä kautta osallistua.

Jos katsoo useimpia listautumisia, niin halvemmalla on saanut kun on odottanut hypen yli. Saattaa olla, että varsinkin tässä markkinassa taas ammutaan nopeasti ylös ja vuoden sisään ollaan alle antihinnassa.

Omat Activisionit painoin laitaan jokunen aika sitten jollain vajaa 93$ hintaan ja ostin tilalle TakeTwo:tä. Eiköhän GTA 6:n tuo sen verran pätäkkää pöytään ettei nyt koko sijoitusta häviä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #401 : 24.08.2023 23:04 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili No niimpä tietysti. Ei ole maailma valmis vieläkään näköjään.

Sitä hypeä olisin lähtenyt metsästämään juuri :) Listingissä salkkuun ja lopulta Nvidian siivellä noustaan tuottoon :)
Case Nvidia on kyllä sellainen myös että melkein nolottaa kuinka sitä ei ostanu aikanaan. Kuitenkin seurannut huvin vuoksi yritystä vuosia pelkästään rautainnostuksen kautta ja oli niin monet nobrainer merkit ilmassa että vaikka AI hype nousi ennustamattoman nopeasti, Nvidia olisi silti ollut vähintäänkin pitkällä ajalla aika selkeä sijoitus. Nyt hype on ampassu jo vähän yli, niin ei enää kiinnosta.

Nyt täytyisi vaan iskeä siihen johonkin uuteen tulokkaaseen joka nousee tekoälyn tuotolla FAANG rinnalle ollen yksi niistä "miljardi yrityksistä joita ei ollut 10 vuotta sitten".
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #402 : 14.09.2023 20:30 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
No niimpä tietysti. Ei ole maailma valmis vieläkään näköjään.

Sitä hypeä olisin lähtenyt metsästämään juuri :) Listingissä salkkuun ja lopulta Nvidian siivellä noustaan tuottoon :)
Case Nvidia on kyllä sellainen myös että melkein nolottaa kuinka sitä ei ostanu aikanaan. Kuitenkin seurannut huvin vuoksi yritystä vuosia pelkästään rautainnostuksen kautta ja oli niin monet nobrainer merkit ilmassa että vaikka AI hype nousi ennustamattoman nopeasti, Nvidia olisi silti ollut vähintäänkin pitkällä ajalla aika selkeä sijoitus. Nyt hype on ampassu jo vähän yli, niin ei enää kiinnosta.

Nyt täytyisi vaan iskeä siihen johonkin uuteen tulokkaaseen joka nousee tekoälyn tuotolla FAANG rinnalle ollen yksi niistä "miljardi yrityksistä joita ei ollut 10 vuotta sitten".Ostitko kun pörssi aukesi? Nyt sitä saa. HALVALLA.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #403 : 14.09.2023 22:56 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuli sitä hiukan otettua. Mietin hetken että ottaisiko kuitenkaan, mutta meikäläisen napeilla ei pääse rikastumaan taikka suuremmin köyhtymään vaikka kaikki menisi kaivoon. Ja useista negatiivisista analyyseista huolimatta, en kuitenkaan jaksa uskoa että tälläisenä aikana yksi johtava piirien suunnittelija olisi kovin suuri riskisijoitus. Onhan siellä huonoja sopimuksia ja opensource kama uhkaa tulla jaloille, mutta onhan ARM piirien menestys aika kiistatonta.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #404 : 14.10.2023 17:16 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Yhdysvaltain kauppa­komissio haluaa estää Microsoftin Activision Blizzard -oston

"YHDYSVALTAIN kauppakomissio FTC pyrkii estämään ohjelmistojätti Microsoftin yrityskaupan peliyhtiö Activision Blizzardin ostamiseksi.

Komissio katsoo tiedotteessaan, että yrityskauppa vähentäisi kilpailua Xbox-konsolipelien ja pelien tilauspalveluiden markkinoilla.

FTC päätti asiasta äänin 3–1. Virasto valvoo kilpailua Yhdysvaltain markkinoilla."

Kapuloita rattaisiin taas. Activisionin osake on tällä hetkellä 74,76$ ja tarjous 95$. Saas nähdä meneekö läpi, vai käydäänkö oikeutta vuosia. Myös Buffet oli keventänyt Activisionin painoa salkussa. Selkeästi riskit diilin kariutumiseen ovat nousseet. Niin tai näin, salkussa on ja pysyy. Ostan myös lisää tuolla hinnalla.

Viimeisin lisäys: Smith & Wesson

P/E 3,80.
P/B 1,19.

Velkaa hyvin vähän ja oman pääoman tuotto yli 22%.


 

Tarkastellaanpa vanhoja ennustuksia ja ostoja.

Activisionista tuli hyvät voitot kun diili toteutui. Myin osakkeet pari dollaria ennen diilin lukkoon lyömistä ja ostin Take Two tilalle

Smith & Wesson on noussut YTD yli 58%. Omat ostot plussalla, mutta toki olisi pitänyt rouhia laskevaan kurssiin vuodenvaihteessa, mutta silloin ei ollut likvidiä tarpeeksi. Nousevaan kurssiin olen lisäillyt, vaikka tunnusluvut eivät ole aivan niin hyvät kuin aiemmin. Tulos on laskenut, velkaantuminen kasvanut. Odotan tuloskäännettä presidentinvaalien aikoihin, kun aseita aletaan taas hamstrata kiristyvien lakien pelossa.Siruvalmistaja ARM Holdings saa hintaan 50,78 USD / osake. Laitetaan muistiin hinta ja katsotaan miten käy 12kk. PE 130 ja tulosta tekee 0,39 dollaria per osake. Jos uskoo tuloksen kääntyvän kai tuota voisi salkussa olla. Omasta ei löydy eikä ole suunnitelmissa ostaa. Törkeän kallis.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #405 : 17.02.2024 19:21 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili


Niin se vaan JayeizH nappasi salkkuunsa multibaggerin. Arm Holdingsin osake (melkein) all time high nyt.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #406 : 18.02.2024 09:00 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili No joo... kuten sanoin, meikäläisen pelimerkeillä ei pääse sen enempää rikastumaan kuin suuremmin köyhtymäänkään :) Mutta onhan reipas 100% voitto kivan näköistä loppurivillä ;D Nyt osake ailahtelee about 10%per päivä, niin siinä voisi olla pientä pelin paikkaa jos olisi isompia summia.

Remedy on tosin nyt peliosake :) Oudon sopulimaista menoa :lol: Ensin kävi 30€:ssa kun tuli hyvät arvostelut ja sitten laski 17€:n tuntumaan, kun myynnit oli parhaimmat mitä Remedy peli on ikinä tehnyt :lol: No joo, varmasti sijoittavat vain odottivat reippaasti enemmän ja yksi peliprojekti sai kirvestä tai meni takaisin suunnittelu pöydälle. Vaikka minusta tuo 30€:oon nousu oli se kovin ylilyönti. Saihan AW2 kovat arvostelut, mutta en ikinä uskonut että se yltäisi edes lähelle genren parhaimmiston myyntejä. Ja siis olihan AW2:n myynnit pieni pettymys, mutta 17€:oon lasku oli mielestäni pieni ylilyönti. Kyllä Remedy AW2:lla jotain tienaa. Joten vaikka AW2:n myynnit ei ole ihan siellä missä toivoisi ja yhden peliprojektin peruuntumisesta tulee takkiin, uskoisin että osarin jälkeen kurssi nousee. En jaksa uskoa että Remedylläkään odotettiin RE:n kaltaisia myyntejä, joten viesti todennäköisesti on että homma etenee suunnitellussa "haarukassa" jne. Sitä salkkuun siis :) Tosin todennäköisesti kun nyt sanon asiasta ääneen menetän ARM:sta saadut voitot tähän :lol:


« Viimeksi muokattu: 18.02.2024 09:12 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #407 : 23.02.2024 14:13 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Olen varovaisesti alkanut panostamaan tuonne jenkkimarkkinoiden puolelle, niin kiinnostaisi seuraako GBA (tai joku muu) ulkomaisten firmojen analyyseja jostain? Kyllähän noita googlella löytää useammankin, mutta onkohan mitään hyväksi havaittua saittia? Vai seuraako porukka vain WSJ:n ja Morningstarin uutisia?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #408 : 24.02.2024 20:28 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Olen varovaisesti alkanut panostamaan tuonne jenkkimarkkinoiden puolelle, niin kiinnostaisi seuraako GBA (tai joku muu) ulkomaisten firmojen analyyseja jostain? Kyllähän noita googlella löytää useammankin, mutta onkohan mitään hyväksi havaittua saittia? Vai seuraako porukka vain WSJ:n ja Morningstarin uutisia?

Yahoo Finance
Seeking Alpha
Motley Fool
Financial Times
Stock Analysis

Itsellä on myös käytössä työn puolesta maksulliset tietokannat, mutta tavan sijoittajalla tuskin on tarvetta lukea niitä sivutolkulla kirjoitettuja kassavirtalaskelmia.

En ole ikinä tainnut Morningstarsia avata, muuten kuin jos myyn asiakkaille jotain firmamme rahastoa ja sillä on 5/5 tähtiluokitus. Samapa se mistä niitä uutisia / analyyseja lukee, kunhan lukee useammasta eri lähteestä ja unohtaa tavoitehinnat ja suositukset ja pyrkii muodostamaan itse mielipiteen mitä analyysin osaa painottaa omassa osakepoimminnassa. Helpoiten USA:n markkinaan pääsee käsiksi rahaston kautta, yksittäiset poiminnat vaatii taas sitä jatkuvaa omaa aktivisuutta osakkeen suhteen. Muuten sanoisin, että on hulluutta olla USA:n markkinalta poissa. Omassa salkussa USA on noin 30% painolla, vaikka voisi hyvin olla 60-70%.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #409 : 26.02.2024 08:55 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Olen varovaisesti alkanut panostamaan tuonne jenkkimarkkinoiden puolelle, niin kiinnostaisi seuraako GBA (tai joku muu) ulkomaisten firmojen analyyseja jostain? Kyllähän noita googlella löytää useammankin, mutta onkohan mitään hyväksi havaittua saittia? Vai seuraako porukka vain WSJ:n ja Morningstarin uutisia?

Yahoo Finance
Seeking Alpha
Motley Fool
Financial Times
Stock Analysis

Itsellä on myös käytössä työn puolesta maksulliset tietokannat, mutta tavan sijoittajalla tuskin on tarvetta lukea niitä sivutolkulla kirjoitettuja kassavirtalaskelmia.

En ole ikinä tainnut Morningstarsia avata, muuten kuin jos myyn asiakkaille jotain firmamme rahastoa ja sillä on 5/5 tähtiluokitus. Samapa se mistä niitä uutisia / analyyseja lukee, kunhan lukee useammasta eri lähteestä ja unohtaa tavoitehinnat ja suositukset ja pyrkii muodostamaan itse mielipiteen mitä analyysin osaa painottaa omassa osakepoimminnassa. Helpoiten USA:n markkinaan pääsee käsiksi rahaston kautta, yksittäiset poiminnat vaatii taas sitä jatkuvaa omaa aktivisuutta osakkeen suhteen. Muuten sanoisin, että on hulluutta olla USA:n markkinalta poissa. Omassa salkussa USA on noin 30% painolla, vaikka voisi hyvin olla 60-70%.

Tänks. Täytyy suunnitella ruokatauot uusiksi :)

Olen miettinyt noita rahastoja, mutta jotenkin ne ei innosta. Voisi ehkä kakaroiden AOT:eille ottaa jotain niistä. Mutta pidän siitä että olen ns. "kädet rasvassa", eli teen itse "työn" valinnasta. Vaikka ne valinnat useimmiten meneekin päin persettä.

Tuosta olen samaan mieltä että on "hullutta olla USA:n markkinalta poissa". Vieläkin nimittäin nakertaa kun katselen Nvidian kehitystä. Kun aloitin sijoittamisen 2015 lopulla, harkitsin USA:n markkinoita, mutta se tuntui hankalalta heti alkuun kun vasta tutustui sijoittamiseen. Mutta laitoin ajatuksen holdiin, että jos jotain ostaisi voisi ottaa Nvidiaa. Se tuntui turvalliselta ja alalta josta oli jonkin verran perillä. Hinta oli siihen aikoihin about 10$... Myönnän, en olisi siihen laittanut edes 1000€:a kiinni, todennäköisesti 500€ tai jotain, joka olisi nykykurssilla vaatimattomasti yli 35000€... :rollaus: Tiedän että näihin ei kannata jäädä kiinni muuten kuin oppimisen osalta, mutta... kyllä se silti nakertaa kuin pieni orava nilkassa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #410 : 26.02.2024 14:36 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Sä oisit myyny ne osakkeet jo viidesti ennen tätä vuotta. Sama homma noiden kryptofiilistelijöiden kohdalla. Joo oisit voinu omistaa coineja joskus ja ehkä omistitkin, mutta oisit myös myyny ne kauan ennen megavoittoja. Jälkiviisaudella ja survivor biaksella ei opi mitään mistään.

Sen sijaan jos olisit kuunnellut asiantuntijoita niin oisit laittanu hajautetusti kaiken ylimääräisen indekseihin ja ne rahat olis varmaan viisinkertaisena nyt taskussa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #411 : 26.02.2024 18:51 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Jälkiviisaushan on paras, vaikkakin kallein, oppi aina. Helpompaa olisi jos näkisi virheet etukäteen, mutta olen siitä erikoinen että meikältä se ei aina onnistu.

Handelsbankenin Usa Indeksin kehitys on ollu reipas 300% 10:ssä vuodessa, eli onko se sitten nelinkertaistunut. Nordnetin Suomi Indeksi on reipas 100% plussa 10 vuodessa eli reipas kaksin kertaistunut 10:ssä vuodessa. Tästä voisi melkein jälkiviisaana sanoa, että Suomen indeksiin ei kannata ensisijaisesti sijoittaa. Ja hajauttamalla ei olisi saanut indekseistäkään 5x tuottoa. USAn indeksillä olisi kyllä ollu lähellä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #412 : 26.02.2024 20:54 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Enemmänkin taitaa olla kyse siitä ettei yritä tavoitella pikavoittoja, kikkakuutosia ja influenssereitten tipsejä. Indeksit voittaa hoidetut rahastot ja nopalla on isommat tuotot kuin osakkeiden poiminnalla. Tietenkin harrastukset on oma juttunsa ja hauskaa touhuahan se on lotota osakkeilla.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #413 : 27.02.2024 00:26 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Niin, osakepoiminnan vaikeutta kuvastaa hyvin se, miten kukaan meistä ei ole selkeästi vielä set for life masseja tienannut, vaikka jokaiselle kyllä olisi pitänyt olla erittäin selvää niin Nvidian, Applen kuin muidenkin meidän elämää hyvin läheisesti kostettavien teknologiaosakkeiden nousu. Silti vaan kaikki käydään palkkatöissä tai omassa firmassa ollen todellisuudessa wagie eli wage cuck, palkkaorja.

Kannattaa Jayeizhinkin rakentaa ehkä kaksi salkkua, toinen passiivisempi osta ja unohda laajasti hajautettu ammattilaisten hoitama ja sitten oma harrastepositio jossa treidaa. Näin pysyy mahdollisuus hakea jännitystä ja samalla ei jää paitsi maailmman markkinoiden keskituotosta.

“The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient.”
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #414 : 27.02.2024 10:14 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Mulla on kolme salkkua :lol: Eli ajattelin tuota samaa ennen OST:n tuloa, eli ns. "pelitili" ja rinnalle "indeksitili" tms. Mutta se ei oikein lähtenyt lentoon pääoman puutteen vuoksi :)

Lisäksi tein tuossa muutama vuosi sitten pienen... sanotaanko paremman sanan puutteessa "elämän filosofian" muutoksen, vaikka mistään dramaattisesta asiasta ei ole kyse. Mutta, tällä pallolla ei kukaan ole ikuisesti, jotkut vielä vähemmän kuin toiset. Joten, vaikka en ole mitenkään kuoleman sairas tai mitään sellaista, tavoite olisi käyttäytyä vähän siihen suuntaan. Siihen taas istuu pitkäaikaissäästäminen vähän huonosti.
Lisäksi kun osakepoiminta on paljon hauskempaa, tulee helposti pistettyä jokainen liikenevä pieni ylimääräinen siihen. Tai kakaroiden sijoituksiin. En nyt siis sano että pistetään kaikki palaan mitä taskuun tulee, eikä ole mitään varautumista tms. Ei mitään niin dramaattista :) Mutta, se mikä jää käteen enemmän tai vähemmän pakollisten menojen ja varautumisten jälkeen, se käytetään, enemmän tai vähemmän, sillä suunnitelmalla että ainakaan eläkeikää ei nähdä.

Ja kaiken päälle, indeksisijoittaminen on kuitenkin vähän mitä Elon Musk sanoi avaruusbisneksestä "The fastest way to make a small fortune in the aerospace industry is to start with a large one". Eli pääomaa pitää olla.

Lisäksi olen (ehkä naiivistikin) miettinyt osakemarkkinoiden luonnetta. Se on hyvin syklistä. Siis ei vain tietyissä bisneksissä vaan koko pörssi. Nousussa kaikki saa rahaa. Ei tarvita suurta kristallipalloa. Laskussa suurinosa menettää rahaa, silloin tarvitaan kristallipalloa, eli säkää. Ja rohkeutta myydä.
Ja suurimmilla voitoilla ei ole lopulta mitään tekemistä tämän kanssa, vaikka olisi kristallipallo laskuihin. Suurimmat rahat voi saada vain trendien tunnistamisella. 90-luvulla se oli puhelimet/mobiiliverkot (ainakin Suomessa) ja PC, sitten tuli internet, sitten internetin kautta some, suoratoisto, verkkokauppa jne. Viimeisin trendi on teköäly. Tietenkin ajallisesti nuo lomittuvat hyvinkin paljon toisiinsa. Mutta noista ne suuret voitot on tehty. Ja tekoälyssäkin on vielä paikkoja auki. Nvidia oli vasta ensimmäinen. Google ei ollut verkossa ensimmäinen, Apple ei ollut ensimmäinen puhelin, Windows ei ollut ensimmäinen käyttis, jne. Teköäly synnyttää varmasti uutta bisnestä paljon ja uusi menestyjiä nousee varmasti.

Seuraava isojen voittojen paikka, eli trendi, voisi hyvin olla esim. autobisnes. Siellä on menossa aika kova markkinoiden mylläys. Uusia merkkejä tulee enemmän kuin viimeisen 50 vuoden aikana yhteensä ja kaikki aloittaa vähän tyhjältä pöydältä. Voi tietysti olla että joku vanha valmistaja veikkaa oikein ja jatkaa kärjessä. Mutta näiden muutos nopeus ja innovointi on niin kankeaa olemassa olevien prosessien ja linjastojen vuoksi, joten on todennäköisempää että joku "missiolla" oleva innovaatori korjaa vähintäänkin osan potista.
Vielä suurempia trendejä voisi olla energian tuotanto, akkuteknologia ja piirien valmistus. Geopolitiikka ajaa varsinkin energian tuotantoa ja piirien valmistusta. Suurin no-brainer on ehkä se joka tarjoaa oikean vaihtoehdon TSMC:lle. Se iskee suoraan kultasuoneen. Jenkeissä taitaa olla ihan valtiollinen tahto tuoda monimutkaisten piirien valmistus sinne. Jos Trump valitaan pressaksi, tämä saa vielä lisää rahaa, koska (Trump äänellä) China! Mutta energia innovointikin on jo koko ihmislajin kannalta aika oleellinen juttu. Tässä ei välttämättä ole tulossa mitään suuria uusia pelureita, mutta teknologia innovoinnissa voi olla pelin paikka.

UGH!


« Viimeksi muokattu: 27.02.2024 10:22 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #415 : 29.02.2024 17:57 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Voihan sitä pelata, ei siinä mitään, mutta sitten lopputuloksessa on suuresti varianssia ja varsinkin kun tekee tulosorientoituneesti niitä treidejä, eikä välttämättä 1000h fundamenttianalyysin perusteella.

Sanotaan, että ottaisit laajasti hajautettua maailman osakerahastoa ja laittaisit sinne 10 000 euroa pohjalle. Sitten joka palkasta 400 euroa lisää. Realistisella 6% tuotto-odotuksella saisit eläkkeelle siirtyessäsi noin 450 000 euron potin, josta tuoton osuus olisi noin 300 000 euroa. Todennäköisesti olet edelleen elossa 30 vuoden päästä ja kolkuttelet eläkettä. On oma valinta haluaako, että silloin on puolen millin potti odottamassa ja helpottamassa elämää, vai hakeeko sitä miljoonien osumaa suorilla osakkeilla (kuten myös itse teen), mutta on mielestäni vähän väärin sanoa etteikö rahastosijoittamisella saisi isoja rahoja kerättyä pienistä puroista. Kuoleman sattuessa tuossa välillä jää potti sitten lapsillesi, jotka voivat sen vetää sen nokkaan Ibizan clubeilla.

Moni sanoo myös ettei kannata enää opiskella, koska on liian vanha. Samaa kuulee sijoittamisesta, mutta itse pohdin sitä juuri siitä kulmasta että joudut kumminkin elämään vielä 30-40 vuotta, joten miksi et opiskelisi tai sijoittaisi. Olet kumminkin elossa 5 vuoden päästä, joten oletko silloin tohtori, maisteri ja säästänyt samalla mukavan potin vai jätätkö mahdollisuudet käyttämättä. Omia valintojahan nämä on.  :)

Kukaan ei ole ikinä katunut pitkäjänteistä (+15v) säästämistä osakerahastoihin, mutta 100% on katunut ettei aloittanut jo 10 vuotta sitten.

Tee siihen pelisalkun rinnalle joku maailmaa seuraava rahasto ja yritä voittaa sen tuotto. Nöyräksi vetää.You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #416 : 02.03.2024 09:46 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Pakko kai se on pikkuhiljaa uskoa, että Bitcoiniin pitää alkaa kuukausisäästäminen. Pohjilla tietty isommat panostukset.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #417 : 02.03.2024 12:14 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Pakko kai se on pikkuhiljaa uskoa, että Bitcoiniin pitää alkaa kuukausisäästäminen. Pohjilla tietty isommat panostukset.

Mulla menee Revolut-pankin kautta 1€/päivä Bitcoiniin.  ;D Ja kolmeen muuhunkin itse asiassa.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #418 : 02.03.2024 13:28 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Pakko kai se on pikkuhiljaa uskoa, että Bitcoiniin pitää alkaa kuukausisäästäminen. Pohjilla tietty isommat panostukset.

Mulla menee Revolut-pankin kautta 1€/päivä Bitcoiniin.  ;D Ja kolmeen muuhunkin itse asiassa.

Vaikuttaa päällisin puolin oikeastaan ihan pätevältä. Kuinka tuolla tunnistetaan käyttäjät? Ei tarvi lähetellä kuvakopioita välimeren saarille?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #419 : 02.03.2024 16:39 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW

Vaikuttaa päällisin puolin oikeastaan ihan pätevältä. Kuinka tuolla tunnistetaan käyttäjät? Ei tarvi lähetellä kuvakopioita välimeren saarille?

Eiköhän se ole palvelussa kuin palvelussa noin. Varmaan joku laki säätelee, että niillä pitää olla tunnistautumiset. Tietty suomalaisilla tekijöillä on helpompi kun voi pankkitunnareilla tai muulla vastaavalla tunnistaa.
Play-Asia
tallennettu
Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines