Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14]
Tulostusversio
Aihe: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy?  (Luettu 142319 kertaa)
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #390 : 28.09.2022 22:08 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 052 Basaaripisteet: 14 Profiili Pitää vaan taputella itseään selkään että aloitti sijoittamisen pienillä summilla. Pankista koittivat pitkään neuvoa laittamaan kaiken hajautuksena sijoituksiin. Internet-expertit ja naapurin Keijot vouhottivat joka tuutista, että krypto-tulppaaneilla tehdään nyt eläkemassit (vanha viisaushan kertoo, että kun mistään mitään tietämättömät henkilöt alkavat olla varmoja jostain sijoituskohteesta, niin se on juuri puhkeamassa). Testikilot "varmoissa" indekseissä ja tietenkin kryptot on rajusti pakkasella, kuten varmaan kaikilla muillakin. Ainoat sijoitukset joilla on tehty hyvin massia on keräilykortit. Portfolio taitaa olla jotain 300-400% ajalta, jolloin laitoin ihan oikeaa rahaa kiinni pahviin (näiden voitot on tietenkin työläämpi kotiuttaa kuin ei-fyysisten sijoitusten).

FOMO, helpot voitot, usko loputtomaan kasvuun ja henkilöpalvonta. Näistä ei ole voitot tehty.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #391 : 28.09.2022 23:15 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 681 Basaaripisteet: 2 Profiili Pörssihän on mennyt aina aaltoliikettä. Ja vielä yllättävän ennustettavasti. Itse olen liikkunut pallolla 80-luvusta asti ja taantumat ovat seuranneet about 10 vuoden välein siitä asti. 90-luvun alun lama, 2002 IT-kupla, 2008-2010 finanssi-/velkakriisi ja nyt energia kriisi. Pointtina tässä on se että jokaisesta kuopasta on aina noustu korkeammalle. Lisäksi tälläkin hetkellä ollaan suhteellisen kaukana siitä pikakuopasta mikä kävi koronan tullessa.

Totta kai nyt on hyvinkin arvaamaton aika menossa, kun naapurissa tunnutaan tekevän ihan mielivaltaisia päätöksiä. Mutta vaikka itse en muista 2002 tai 90-luvun laman tunnelmia, muistan että 2008 pankkiporukka ajatteli että maailma kirjaimellisesti taantuu anarkiaan. Niin siitä vain selvittiin muutamassa vuodessa. 2012-2014 oltiin hyvinkin kuivin jaloin jo.

Vapaiden markkinoiden mahdollistama rahan ahneus on vain alkaa olemaan niin kova joka puolella maailmaa lukuunottamatta kahta maata (Pohjois-Korea ja Venäjä), että kukaan ei katsele perseilyä loputtomasti. En jaksa millään uskoa että tilanne olisi sama vuoden päästä. Pohjaa tuskin on kokonaisuudessaan vielä nähty, mutta lähempänä se on kuin vanhat huiput.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #392 : 28.09.2022 23:47 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 052 Basaaripisteet: 14 Profiili Ei maailma eikä talous mihinkään tuhoudu. Raha vaan vaihtaa tasaisin väliajoin käsiä innokkaimmilta pitkää peliä pelaaville.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #393 : 13.11.2022 22:53 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 052 Basaaripisteet: 14 Profiili FTX:stä tais juuri hävitä 22 miljardia savuna ilmaan.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #394 : 09.12.2022 04:43 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 900 Basaaripisteet: 0 Profiili Yhdysvaltain kauppa­komissio haluaa estää Microsoftin Activision Blizzard -oston

"YHDYSVALTAIN kauppakomissio FTC pyrkii estämään ohjelmistojätti Microsoftin yrityskaupan peliyhtiö Activision Blizzardin ostamiseksi.

Komissio katsoo tiedotteessaan, että yrityskauppa vähentäisi kilpailua Xbox-konsolipelien ja pelien tilauspalveluiden markkinoilla.

FTC päätti asiasta äänin 3–1. Virasto valvoo kilpailua Yhdysvaltain markkinoilla."

Kapuloita rattaisiin taas. Activisionin osake on tällä hetkellä 74,76$ ja tarjous 95$. Saas nähdä meneekö läpi, vai käydäänkö oikeutta vuosia. Myös Buffet oli keventänyt Activisionin painoa salkussa. Selkeästi riskit diilin kariutumiseen ovat nousseet. Niin tai näin, salkussa on ja pysyy. Ostan myös lisää tuolla hinnalla.

Viimeisin lisäys: Smith & Wesson

P/E 3,80.
P/B 1,19.

Velkaa hyvin vähän ja oman pääoman tuotto yli 22%.


 
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #395 : 09.12.2022 11:00 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 923 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW On se Sony kova lobbaamaan.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #396 : 09.12.2022 12:23 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 681 Basaaripisteet: 2 Profiili Saisi mennä läpi. Muutenkin hiukan huvittava kommentti tuossa jutussa:
"FTC:n johtaja Holly Vedova sanoo viraston tiedotteessa, että Microsoftilla on historia pelialan yrityskaupoista, joilla se on tukahduttanut kilpailua pelikonsoleissa."

Aika yksipuolinen näkökulma. Kun esim. Minecraft edelleen kaikille mahdollisille alustoille. Onko Bethesdalta tullu vielä yhtäkään exclusivea Xboxille?

Enkä muutenkaan oikein tiedä mitä tuosta sanoisi lopulta, vaikka CoD menisikin Only for Xbox peliksi. Kaipaisin jo vähän otsikoita muista peleistä kuin CoDista. Eli osaltaan tämä voisi tuoda uusia tekijöitä esiin ja lisätä tarjontaa. Tosin en jaksa uskoa että MS:llä olisi halua heittää kymmenien miljoonien yksikköjen myyntiä ulos ikkunasta noin helposti rajaamalla CoD -sarjan ulos PS koneilta. GamePassiahan näillä yritetään kuitenkin myydä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #397 : 09.12.2022 15:20 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 923 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Game Pass tässä on varmaankin ongelma. Sonyhän ei missään nimessä halua CoDia day1 game passiin. Siksi sille ei kelpaa MS:n 10v. sopparitkaan CODista.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #398 : 10.12.2022 03:34 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 900 Basaaripisteet: 0 Profiili
Game Pass tässä on varmaankin ongelma. Sonyhän ei missään nimessä halua CoDia day1 game passiin. Siksi sille ei kelpaa MS:n 10v. sopparitkaan CODista.

Tämähän se on. En kyllä näe miksi MS laittaisi CoD:n täysin yksinoikeudeksi missään vaiheessa, raha kai se aina ratkaisee ja multiplattana rahaa sataa laariin ihan eri tavalla. Kuuluu vaan bisnekseen aina vastustaa kaikkia ostoja. Kyllä tää diili voi oikeasti kusta ja sijoittajana jopa hieman toivon sitä, jotta Activisionin saisi eläkesalkkuun vuosikymmenniksi. Tietenkin voi omistaa MS:n osaketta myös, mutta ei se sama asia ole.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #399 : 24.08.2023 10:58 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 681 Basaaripisteet: 2 Profiili Nyt kun on tulossa astetta isompi listautuminen, kun Arm Holdings astuu (taas) pörssiin, niin täytyy tehdä (GBAlle) kysymys: Voiko Suomessa sijoittaa kuinka vaivattomasti Jenkkien listautumisiin? Yritin etsiä tietoa, mutta en löytänyt oikeastaan mitään, niin oletan että tässä ei ole mitään ihmeellistä?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #400 : 24.08.2023 17:48 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 900 Basaaripisteet: 0 Profiili
Nyt kun on tulossa astetta isompi listautuminen, kun Arm Holdings astuu (taas) pörssiin, niin täytyy tehdä (GBAlle) kysymys: Voiko Suomessa sijoittaa kuinka vaivattomasti Jenkkien listautumisiin? Yritin etsiä tietoa, mutta en löytänyt oikeastaan mitään, niin oletan että tässä ei ole mitään ihmeellistä?

Ei onnistu. Pitäs olla jenkkipankissa tili ja sitä kautta osallistua.

Jos katsoo useimpia listautumisia, niin halvemmalla on saanut kun on odottanut hypen yli. Saattaa olla, että varsinkin tässä markkinassa taas ammutaan nopeasti ylös ja vuoden sisään ollaan alle antihinnassa.

Omat Activisionit painoin laitaan jokunen aika sitten jollain vajaa 93$ hintaan ja ostin tilalle TakeTwo:tä. Eiköhän GTA 6:n tuo sen verran pätäkkää pöytään ettei nyt koko sijoitusta häviä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #401 : 24.08.2023 23:04 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 681 Basaaripisteet: 2 Profiili No niimpä tietysti. Ei ole maailma valmis vieläkään näköjään.

Sitä hypeä olisin lähtenyt metsästämään juuri :) Listingissä salkkuun ja lopulta Nvidian siivellä noustaan tuottoon :)
Case Nvidia on kyllä sellainen myös että melkein nolottaa kuinka sitä ei ostanu aikanaan. Kuitenkin seurannut huvin vuoksi yritystä vuosia pelkästään rautainnostuksen kautta ja oli niin monet nobrainer merkit ilmassa että vaikka AI hype nousi ennustamattoman nopeasti, Nvidia olisi silti ollut vähintäänkin pitkällä ajalla aika selkeä sijoitus. Nyt hype on ampassu jo vähän yli, niin ei enää kiinnosta.

Nyt täytyisi vaan iskeä siihen johonkin uuteen tulokkaaseen joka nousee tekoälyn tuotolla FAANG rinnalle ollen yksi niistä "miljardi yrityksistä joita ei ollut 10 vuotta sitten".
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #402 : 14.09.2023 20:30 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 900 Basaaripisteet: 0 Profiili
No niimpä tietysti. Ei ole maailma valmis vieläkään näköjään.

Sitä hypeä olisin lähtenyt metsästämään juuri :) Listingissä salkkuun ja lopulta Nvidian siivellä noustaan tuottoon :)
Case Nvidia on kyllä sellainen myös että melkein nolottaa kuinka sitä ei ostanu aikanaan. Kuitenkin seurannut huvin vuoksi yritystä vuosia pelkästään rautainnostuksen kautta ja oli niin monet nobrainer merkit ilmassa että vaikka AI hype nousi ennustamattoman nopeasti, Nvidia olisi silti ollut vähintäänkin pitkällä ajalla aika selkeä sijoitus. Nyt hype on ampassu jo vähän yli, niin ei enää kiinnosta.

Nyt täytyisi vaan iskeä siihen johonkin uuteen tulokkaaseen joka nousee tekoälyn tuotolla FAANG rinnalle ollen yksi niistä "miljardi yrityksistä joita ei ollut 10 vuotta sitten".Ostitko kun pörssi aukesi? Nyt sitä saa. HALVALLA.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #403 : 14.09.2023 22:56 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 681 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuli sitä hiukan otettua. Mietin hetken että ottaisiko kuitenkaan, mutta meikäläisen napeilla ei pääse rikastumaan taikka suuremmin köyhtymään vaikka kaikki menisi kaivoon. Ja useista negatiivisista analyyseista huolimatta, en kuitenkaan jaksa uskoa että tälläisenä aikana yksi johtava piirien suunnittelija olisi kovin suuri riskisijoitus. Onhan siellä huonoja sopimuksia ja opensource kama uhkaa tulla jaloille, mutta onhan ARM piirien menestys aika kiistatonta.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? « Vastaus #404 : 14.10.2023 17:16 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 900 Basaaripisteet: 0 Profiili
Yhdysvaltain kauppa­komissio haluaa estää Microsoftin Activision Blizzard -oston

"YHDYSVALTAIN kauppakomissio FTC pyrkii estämään ohjelmistojätti Microsoftin yrityskaupan peliyhtiö Activision Blizzardin ostamiseksi.

Komissio katsoo tiedotteessaan, että yrityskauppa vähentäisi kilpailua Xbox-konsolipelien ja pelien tilauspalveluiden markkinoilla.

FTC päätti asiasta äänin 3–1. Virasto valvoo kilpailua Yhdysvaltain markkinoilla."

Kapuloita rattaisiin taas. Activisionin osake on tällä hetkellä 74,76$ ja tarjous 95$. Saas nähdä meneekö läpi, vai käydäänkö oikeutta vuosia. Myös Buffet oli keventänyt Activisionin painoa salkussa. Selkeästi riskit diilin kariutumiseen ovat nousseet. Niin tai näin, salkussa on ja pysyy. Ostan myös lisää tuolla hinnalla.

Viimeisin lisäys: Smith & Wesson

P/E 3,80.
P/B 1,19.

Velkaa hyvin vähän ja oman pääoman tuotto yli 22%.


 

Tarkastellaanpa vanhoja ennustuksia ja ostoja.

Activisionista tuli hyvät voitot kun diili toteutui. Myin osakkeet pari dollaria ennen diilin lukkoon lyömistä ja ostin Take Two tilalle

Smith & Wesson on noussut YTD yli 58%. Omat ostot plussalla, mutta toki olisi pitänyt rouhia laskevaan kurssiin vuodenvaihteessa, mutta silloin ei ollut likvidiä tarpeeksi. Nousevaan kurssiin olen lisäillyt, vaikka tunnusluvut eivät ole aivan niin hyvät kuin aiemmin. Tulos on laskenut, velkaantuminen kasvanut. Odotan tuloskäännettä presidentinvaalien aikoihin, kun aseita aletaan taas hamstrata kiristyvien lakien pelossa.Siruvalmistaja ARM Holdings saa hintaan 50,78 USD / osake. Laitetaan muistiin hinta ja katsotaan miten käy 12kk. PE 130 ja tulosta tekee 0,39 dollaria per osake. Jos uskoo tuloksen kääntyvän kai tuota voisi salkussa olla. Omasta ei löydy eikä ole suunnitelmissa ostaa. Törkeän kallis.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2023
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines