Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 134
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 13.06.2024 05:23
Jep, saisi tulla enemmän tälläisiä realistisempia roolipelejä. Tarinaakin on paljon mukavampi seurata, kun kyseessä ei ole se vakio "chosen one" amnesialla tai joku muu fantasyrope klisee.
2  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 06.06.2024 05:41
Kingdom Come: Deliverancea on tullut pelailtua. Tämä oli se peli, jota mm. Giant Bomb ei käsitellyt, koska studion pääjehu oli twiitannut jotain "ilkeää". Lisäksi moitittiin siitä kuinka keskiajan Bohemiaan sijoittavassa pelissä ei ollut tarpeeksi tummaihoisia.

Tulipa kyllä yllätyksenä miten hyvä peli. Harmittaa vain hieman, että tämä ei koskaan saanut mitään kunnon nextgen patchia, sillä piirtoetäisyys ja framerate on selvästi viime sukupolven tasoa. PC:llä toki olisi ihan eri juttu.

Jännä, että tämmöinen pienemmän budjetin peli tekee monia asioita niin paljon paremmin kuin vaikka Skyrim. Ääninäyttelykin on pääosin parempaa, vaikka mukana on omituisesti jenkkiaksenttia brittienglannin sijaan. En ole vielä kokeillut tsekkiäänillä. Se on kuulemma luonnollisempi ottaen huomioon pelin maailman.

Nykypeleihin verrattuna tässä on paljon erikoisuuksia.
*Taistelut ja jousiammunta on melko realistista. Kummatkin vaativat paljon opettelua.
*Erilaiset minipelit: aseiden teroitus, alkemia, pickpocket, lockpick jne. Nämä kaikki on tehty huomattavasti paremmin kuin esim. Skyrimissä. Alkemiassakaan ei voi tehtailla pulloja liukuhihnalta vaan ne reseptejä pitää seurata ja pullot tehdään vaiheittan.
*Tallennussysteemi. Autosavet toimivat ja nukkuessa tulee tallennus. Normaaliin tallennukseen tarvitsee kuitenkin tallennusdrinkin, joten save/load touhu jää vähemmälle.
*Pelihahmo ei ole mikään supersankari joka hakkaa yksin ison ryhmän vihuja. Jos kimppuun tulee isompi porukka, yleensä on pakko juosta karkuun tai keksiä jotain muuta.

Kannattaa kokeilla. Kakkososa on myös tuloillaan, joten tämän ehtii vielä hyvin ennen sitä.
3  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 31.05.2024 09:06
https://youtu.be/Nio7fHuYzdc?si=p0Ak1WXhT7Cc1uEj

Siitä vaikka Haute42:lta (tai nykyään kai uudelleen brändätty Cosmox) uunituore R16-malli. Tuossa on sama layout kuin Daigon hitboxissa. AliExpressistä noita pitäisi saada alle satasella, mutta eivät ole vielä ainakaan Saksan Amazonissa myynnissä. Luulisi, että toimii suoraan Titan Onella, kunhan ohjain on xinput-moodissa. Jossei jostain syystä toimi, niin voit hankkia Mayflash Magic X -adapterin, joka laitetaan ohjaimen kyljessä olevaan USB A -porttiin (ohjain kytketään USB C -portilla suoraan konsoliin, eikä tämä passtrough mode lisää input lagia ollenkaan). Kannattaa googlata ja varmistaa homma vielä.

https://github.com/OpenStickCommunity/GP2040-CE/issues/905

Sitten vielä varmistat, että laitteessa on uusin firmware-versio, niin pitäisi toimia täydellisesti.

Jep, ajattelinkin että tällä hetkellä ei paljon löydy virallisella lisenssillä olevia hitboxeja. 8bitdon virallinen arcadestick olisi Amazonissa, mutta pitää testata nyt tikutonta ohjainta. Tuo R16 näyttäisi olevan 11700 jeniä (n. 70e) AliExpresissa niin ei olisi paha hinta.

Edit: Tilasinkin Haute42 Cosmox Mini Arcade version. Tulee varmaan vähemmän pelailtua kuitenkin, niin halvempi on nyt alkuun parempi. 45 euroa.
4  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 31.05.2024 05:53
https://haute42.com/haute-pad-t-series/

Tuli tuollainen ”Haute 42 T16” hitbox-tyylinen ohjain ostettua Saksan Amazonista, kun porukka noita on hypettänyt. Käytännössä samanlainen ja -mallinen vekoitin kuin kolme kertaa kalliimpi Razer Kitsune. Input lagia on 1000Hz USB polling ratella alle 1ms ja PCB on open source -kamaa, eli päivityksiä tulee koko ajan. SOCD-setit toimii myös suoraan toisin kuin Kitsunella, nappeja on myös enemmän. PS5:llä tarvii adapterin, mutta muilla konsoleilla pitäisi toimia aika kivuttomasti.

Eiköhän tolla Tekken 8:sia (joka on demon perusteella jeesuskamaa) ja SF6:sta pelaa.

Tuli hinku hommata joku arcade stick Xboxille. Näyttäisi olevan vain aika heikosti vaihtoehtoja. Varsinkin kun Microsoft blokkasi epäviralliset 3rd party ohjaimet. Olisiko Scarfilla tiedossa mitään Xboxilla toimivaa leverless ohjainta? Vai pitääkö hommata joku pleikkaversio ja pelaila TitanOne-adapterilla?
5  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 11.05.2024 03:18
Luin muksuille Hobitin. Samaan aikaan katseltiin aina elokuvaa eteenpäin. Täytyy sanoa, että tämä book edit versio oli äärettömästi parempi kuin se "virallinen trilogia". Seurasi tosi hyvin kirjan kulkua ja kaikki ylimääräinen turha hollywood-paska oli leikattu pois. Alkuperäinen triogia on n. 8h ja tämä oli 4h. Suosittelen tsekkaamaan tämän version, jos tekee mieli katsella LotR:t ja Hobitit uusiksi.

https://m4-studios.github.io/hobbitbookedit/
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 07.05.2024 05:14
Tales of Arise meni läpi. Ei tästä nyt jäänyt paljoa hyvää sanottavaa. Grafiikka oli ihan jees ja jotain hyviä biisejä. Tarina oli perus muistinmenettänyt chosen one, joka pelastaa maailman. Taistelut olivat alkuun mukavat, mutta 50 tunnin pelissä alkaa puuduttamaan. Lopulta taistelut menivät vain yhden liikkeen spämmäämiseen ja sillä menikin lähes kaikki taistelut.

JRPG:stä siirryin sitten EuroJankRPG-puolelle eli Pirahna Bytesin Elexin pariin. Tämä menee kaikista vioistaan huolimatta helposti Talesin edelle. Joiltain osin myös paremmin tehty kuin Bethesdan pelit. Selvää level-skaalausta ei ole tullut vastaan. Questeja on paljon ja niillä tuntuu olevan vaikutuksia tarinan kulkuun. Nyt on peliä 20 tuntia takana ja vieläkin löytyy haastetta. Falloutissa/Skyrimissä alkaa 20h kohdalla godmode ja kaikki taistelut menevät autopilotilla.
7  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Peliostokset : 02.05.2024 09:47
Muistinkin, että mulla on noita adpatereita pari kappaletta. Titan One toimi suoraan Switchissä joten sillä saa Xbox-ohjaimen kiinni. Eipähän tartte ostella nyt ohjainta.

Jumalauta toi Switchin store on yks kaatopaikka. Toimii helvetin hitaasti ja täynnä shovelwarea. Lisäksi yllättävän paljon pelejä joiden nimessä on Hentai. :D
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Peliostokset : 01.05.2024 04:48
Toinen vaihtoehto on ostaa latauksen mahdollistava kahva niille. Tuo on muuten täysin identtinen sen koneen mukana tulevan kanssa, mutta sen kanssa voi myös ladata ne kapulat.
Ton olis pitänyt tulla jo koneen mukana, mutta pakko se on nyhtää extraa kaikesta mistä pystyy.

Joo pitää katsoa löytyykö halvalla. Kotelon hommasin ja se oli vain 5 euroa.

Huvittavana sattumana itse kans just vahingossa ostin (vähän) käytetyn Switch Liten sopuhintaan. Toisin kuin rämisevien leluohjainten kanssa tuleva versio, tämä laadukas ja linjakas unibody-laite on tarkoitettu vain perheen vanhemmille. 2DS XL:n lisäksi viimeisin Nintendo-konsoli omassa omistuksessa on ollut Gamecube, joten jokunen first party -nimike on jäänyt kokematta. Pääsee vaimo pelaamaan Pikminiä ja minä Marioa.

Mietin kans Liteä mutta sitten olisi jäänyt kaksinpelit vähemmälle ja tullut riitaa vain. 25000jeniä maksoi tuo välimalli eli ei se vanhin mutta ei myöskään OLED. Nykykurssilla n. 150e.
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Peliostokset : 30.04.2024 08:09
Kävin ostamassa lastenkonsoli Nintendo Switchin lapsille. Onkos jotain kikkakakkosia mitä kannattaisi tuosta Fisher Price -konsolista tietää? Super Mario Wonder tuli mukaan kaupasta ja varmaankin toinen ohjain pitäisi ostaa. Lisäksi eikö noita JoyConeja voi muuten ladata kuin Fisher Price tabletin kyljessä?
10  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 26.04.2024 18:28
Pitäisi jossain vaiheessa hommata Cyberpunkin lisäosa. Pääpelin pelasin aikalailla 100% läpi, mutta lisärissä on ilmeisesti sopivasti pelattavaa.

Nyt tuli tuo Fallout 4 Nextgen patchikin, joten se on hieman nätimmän näköinen konsolilla. PC:llähän tuosta on vain haittaa, kun sekoittaa modit joilla sen on saanut jo korjattua aikoja sitten.
11  Yleinen / Vapaa sana / Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 23.04.2024 10:48
Tietäjät ostaa ja myy kuten Nancy Pelosi.
12  Yleinen / Vapaa sana / Re: 10 vuotta Pelaajalautaa : 23.04.2024 08:41
Pelaajalauta on ehkä hiljaisempi kuin koskaan, mutta tilastot näyttää tältä? Onkos joku bottiarmeija vakoilemassa vai mistä noi näytöt ja vierailijat koostuu?
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 23.04.2024 07:15
Lainaus
Nyt aloitin Survival modella, joten pelaaminenkin on maistunut huomattavasti paremmin. Normimodella peli on vain liian helppo ja menee nopeasti puuduttavaksi. Survivalilla sentään kuolee helpommin ja stimpakeja ei voi spammata aina kun ottaa damagea. Aikoinaan pelasin New Vegasin vastaavalla modella läpi ja ilmankos siitä on jäänyt niin hyvät muistot. Olihan se toki tarinaltaankin parempi.

Oli pakko laittaa Very Hard päälle. Kaatui kolme kertaa putkeen kesken pelin ja neljännellä kerralla paikallaan oleva autonromu tappoi ukon. Kun peli on tuossa tilassa, menee jo liikaa tunteja hukkaan tuollaiseen paskaan. :D
14  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 19.04.2024 17:58
Katteliko kukaan vielä Fallout-sarjaa. ITse katselin muutamassa päivässä kaikki jaksot ja olihan se ihan hyvä. Fallout ja sen maailma pelasti sen verran, että perusärsytykset ei päässyt pilaamaan katselukokemusta. Alkoi tehdä mieli pelailla Falloutiakin ja kokeilin jopa Fallout 76. Vaihdoin kuitenkin Fallout 4 ja Survival mode, joka onkin näköjään oikea tapa pelata peliä. Ainoa vaan, että tällä hetkellä Xboxin versiossa ei toimi achievementit. Jos tuo ensi viikon nextgen patch korjaisi asian.

Katselin eilen ekan jakson. Vähän ristiriitaiset fiilikset. Maailma ja miljöö helvetin hieno ja uskollinen pelisarjalle. Se mikä tökki oli sarjan tyylin ristiriitaisuus. Välillä oli slapstick tyylisesti vedetty muuten vakavat kohtaukset täysin överiksi ja näyttelijän reaktio, tapa toimia ja tilanteen vakavuus oli täydessä ristiriidassa. Ei toiminut. Ehkä paranee mitä pidemmälle mennään, mutta nyt sarjalla on identiteettiongelma. Pelisarjan suurena fanina aion kyllä katsoa loppuun asti. Silti vähän Rings of Power vibat, meneekö taas huikea miljoo ja tarina hukkaan heikkoon toteutukseen.

Rings of Poweria ei pystynyt kyllä katsomaan. Oli sen verran tuhottu lähdemateriaali ja se maailma. Falloutissa on onnistuttu paremmin.
15  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 18.04.2024 14:17
Katteliko kukaan vielä Fallout-sarjaa. ITse katselin muutamassa päivässä kaikki jaksot ja olihan se ihan hyvä. Fallout ja sen maailma pelasti sen verran, että perusärsytykset ei päässyt pilaamaan katselukokemusta. Alkoi tehdä mieli pelailla Falloutiakin ja kokeilin jopa Fallout 76. Vaihdoin kuitenkin Fallout 4 ja Survival mode, joka onkin näköjään oikea tapa pelata peliä. Ainoa vaan, että tällä hetkellä Xboxin versiossa ei toimi achievementit. Jos tuo ensi viikon nextgen patch korjaisi asian.
16  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 23.03.2024 14:21
Itsellä on tuo plussasta otettuna. No jos se tulee joskus aloitettua niin tiedän sitten tehdä manuaali tallennuksen muutaman checkpointin välein jos sattuu käymään sama.

Joo kannattaa tallennella. Tuossa on niin paljon turhaa hidastelua, joka alkaa ärsyttämään mikäli pitää pelailla uudelleen. Vähän väliä pitää ryömiä jossain ilmastointikanavassa tai ängätä raon läpi.
17  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 23.03.2024 02:50
^Mikä alusta oli kyseessä?

Xbox Series Xllä pelailin. Ensimmäistä kertaa konsoleilla tapahtuu tuollaista. Googlailin ja samaa hommaa on käynyt ilmeisesti Steamin version kanssa. Ajattelin, että ehkä Quick Resume vaikutti asiaan, mutta kun tuota käy myös PC versiossa, niin taitaa olla vaan pelissä vikaa.

Pitää laittaa Dead Space tai Evil West seuraavaksi peluuseen. Ei kiinnosta ja ole myöskään tarpeeksi aikaa, että jaksaisi pelata tuon loppupätkän CP:stä uudelleen. Calisto Protocol olisi ollut juuri hyvä sellainen "pelaa kerran läpi ja unohda" peli, mutta pelattavuus ei ole niin hauskaa, että jaksaisi pelata enempää.
18  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 22.03.2024 17:10
Pelasin The Calisto Protocolia. Muuten oli ihan hyvä peli, mutta just kun vika chapter oli alkamassa, peli kaatu ja kaikki autosavet katosi. Eipä ollut pilvessä tai koneella enää saveja. Edellinen manual save on pari tuntia taaksepäin. Eipä tule pelattua tätä peliä läpi.
19  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Digitaaliset elokuvavuokraamot ja -kaupat : 02.03.2024 16:56
Stremiota olen VPN:llä käyttänyt, mutta välillä miettinyt laittaisiko VPN:n tilalle seedboxin tai debridin. Alkaa menemään niin naurettavaksi tämä streaming-homma nykyään, että Stremio+Debrid taitaa olla se seuraava setuppi. Siinä yhdistyy valikoima ja käyttökokemus.

Edit: Otinpa Stremio + Premiumize combon käyttöön. Aika jees.
20  Yleinen / Vapaa sana / Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 02.03.2024 16:39

Vaikuttaa päällisin puolin oikeastaan ihan pätevältä. Kuinka tuolla tunnistetaan käyttäjät? Ei tarvi lähetellä kuvakopioita välimeren saarille?

Eiköhän se ole palvelussa kuin palvelussa noin. Varmaan joku laki säätelee, että niillä pitää olla tunnistautumiset. Tietty suomalaisilla tekijöillä on helpompi kun voi pankkitunnareilla tai muulla vastaavalla tunnistaa.
21  Yleinen / Vapaa sana / Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 02.03.2024 09:46
Pakko kai se on pikkuhiljaa uskoa, että Bitcoiniin pitää alkaa kuukausisäästäminen. Pohjilla tietty isommat panostukset.
22  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 25.01.2024 07:27
Palworld? Kukaan innostunut? Testailin, mutta enpä tiedä. Mielummin jotain muuta survival/base/rakennuspeliä.
23  Yleinen / Vapaa sana / Re: Mitä tapahtui tänään? : 02.01.2024 15:38
Jep vuosi vaihtui. Ensimmäisenä päivänä kunnon maanjäristys ja nyt toisena päivänä Airbus törmäsi toiseen koneeseen Vaikuttaa mielenkiintoiselta vuodelta.
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 19.12.2023 15:36
Pitipä ostaa Baldur's Gate 3 kun oli niin halvalla. 13e maksoi NIGERIA koodi :D

Vähän piti taistella, että sai lunastettua koodin, mutta onnistu lopulta. Joutui tekemään erikseen Nigerialaisen Xbox-tilin ja aktivoimaan sillä.
25  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 12.12.2023 23:37
Ei olis kannattanut bannata booth girlejä.
26  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 10.12.2023 13:28
Unohtuikin, että olihan siellä Game Awardseissa yksi kova juttu. Segan traileri: Crazy Taxi, Shinobi, Golden Axe, Jet Set Radio ja Streets of Rage.
27  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 09.12.2023 14:43
Joo, eipä tuo miltään palkintogaalalta tunnu. Lähinnä markkinointikanava ja Geoffille tekosyy kutsua Kojima paikalle jutustelemaan. Lisäksi tuo Hollywood-kosiskelu.
28  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 09.12.2023 02:36
GTAVI trailer oli hieno. Tykkäsin, mutta epäilyttää miltä se oikeasti näyttää nykyraudalla. 60fps jää varmasti unelmaksi.

Game Awardseissa julkistettiin myös Blade. Ainakin hahmossa ja maailmassa on potentiaalia hyvälle pelille. Erikoista oli, että peli on Bethesdan, mutta Xbox ei mitenkään mainostanut, että se olisi yksinoikeudella Xboxille.
29  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 08.12.2023 04:03
Jaahas Kojiman uusi peli vissiin tulossa vain Xboxille/PClle.
30  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Vuoden parhaat pelit 2023 : 23.11.2023 02:36
Tuntuu, että tulee pelattua vähemmän uusia pelejä. Tämän vuoden uusista peleistä on kunnolla tullut pelattua: Wo Long, Diablo IV, Starfield ja Lies of P. Näistä ainoastaan Bethesdan pökäle Starfield jäi kesken.

Sanoisin, että vuoden peli on Baldur's Gate 3. En ole vielä pelannut, mutta pakkohan sen on olla ihan parasta. Vuoden 2023 pelikokemus on kuitenkin alla:

Vuoden pelattu peli: Lies of P
Tämän jaksoi pelata läpi ja oli oikein pätevä Souls-kopio. Pelasin viime vuonna Soulsit ja Elden Ringin, joten tämän lineaarisuus oli oikeastaan vain mukava ominaisuus. Ainoa miinus munattomasta K-pop päähahmosta.

Vuoden paskin peli: Starfield
Bethesdan pelien kanssa minulla käy aina sama kaava. Aluksi pelaa mielissään, sitten vähän tylsistyttää ja lopuksi ymmärtää kuinka paska peli on. Cyberpunk teki kaiken paremmin.

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 134
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines