Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kiirettä IS-toimituksessa: Vauva.fi-keskustelija tuohtui: "Mieheni on suluttaja"
Ilmeisesti maailmalla ei ole tapahtunut tänään miteen, kun vauva.fin keskustelut pääsevät otsikoihin. Pitääkö tässä kokeilla saada pelaajalauta myös "uutisiin".

Lainaus
Vauva.fi:n päivän puheenaiheita on "suluttajamies", joka käy sulkemassa puolisonsa selän takana ikkunoita.
Kirjoittaja kertoo avaavansa herättyään makuuhuoneesta ikkunan, jotta ilma raikastuisi. Mies käy pian sulkemassa ikkunan.

"Teen ruokaa ja siinähän tulee availtua eri kaapin ovia, kuinka ollakkaan kohta mies vieressä seisomassa ja "suluttamassa" noita kaappien ovia. Tätä sitten jatkuukin pitkin päivää, kokeilin että avaan makkarista ikkunan uudelleen, kohta kuuluu jostain miehen huuto: "onko täällä taas jossain luukku auki."

Saunomisen jälkeen nainen ehtii avata ikkunan pesuhuoneesta, mutta mies livahtaa perässä ja iskee ikkunan kiinni.

"Miten prkl se kerkeää joka paikkaan suluttumaan ja miksi?" hän tuskailee.

Hän saa tukea ongelmaansa muiltakin.

"Mun isä tekee tuota. Hemmetin rasittavaa. Joskus leivoin ja keräsin kaapista aineita ja jouduin käymään samalla kaapilla useasti peräkkäin, että sain kaikki aineet ulos siitä. Isä seisoi siinä vieressä ja sulki sen koko ajan. Se ovi olisi ollut auki ehkä 3 minuuttia, kun otin sieltä tavaraa ja vein pöytään, niin eiköhän tää yksi tule sulkemaan sen joka hemmetin välissä."

"Mulla on työkaveri, joka tulee mun työhuoneeseen sulkemaan mun kaappeja, jos ne on jääneet auki. Siis ei varta vasten, vaan se tulee muuten vaan juoruilemaan mun kanssa ja saattaa sulkea automaattisesti ohimennen mun kaapin ovia. Ei se mua häiritse, mutta huvittaa."

Osa taas ymmärtää miehen sulutusinnon.

"Meillä minä olen se suluttaja. Olen miestä paljon lyhyempi ja lyön pääni helposti avonaisiin yläkaappeihin, siksi niitä läiskin kiinni ja samalla kommentoin, että "taasko meillä on avoimien ovien päivä?". Mikrouunin oven laitan aina miehen jäljiltä kiinni, koska mua häiritsee se valo. Olen meidän perheen vilukissa talvisin ja kyllä läiskin ikkunaluukkujakin kiinni kun tulee vilu. Ulko-ovia kyttään maanisena, ovet kiinni, ettei elukat juokse pitkin naapureiden pihoja."

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288705805342.html?pos=ok-nln
0 kommenttia
ESS.fi - "No shit, Sherlock" toimitus vauhdissa
http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/06/03/pistiko-ampiainen-naissa-olosuhteissa-saattaa-siita-seurata-myos-uusi-ikava-ongelma

Jos olet allerginen ampiaisille, voit saada vakavan reaktion pistosta. UUSI IKÄVÄ ONGELMA?

Lainaus
Pistikö ampiainen? Näissä olosuhteissa saattaa siitä seurata myös uusi, ikävä ongelma
Kotimaa 09:42. Päivitetty 09:46

Ampiaiset kuuluvat luontoon ja siksi niitä on lähes mahdoton välttää kesäaikaan, vaikka niitä ei kotipihassa olisikaan. Värit, tuoksut ja makeat herkut suorastaan vetävät ampiaisia puoleensa, kertoo Allergia- ja astmaliitto tiedotteessa.

- Jos näytät ja tuoksut kukkakedolta, ampiainen löytää nopeasti luoksesi. Se havittelee myös retkipöydän sokerisia mehuja, virvoitusjuomia ja hedelmiä. Niiden sijaan voit antaa ampiaisille oman hillokupin. Siten voit saada paremman ruokarauhan, Juha Jantunen Allergia- ja astmaliitosta vinkkaa.

Kuppi sijoitetaan tietenkin usean metrin päähän omasta eväspöydästä.

- Ampiaiset pistävät vain puolustautuessaan. Siksi niitä ei kannata huitoa. Pesän läheisyydessä täytyy olla erityisen varovainen. Pistossa vapautuva myrkky sisältää feromoneja, jotka saavat kaikki lähistön ampiaiset puolustuskannalle, Jantunen varoittaa.

Mitä nopeammin ampiaisen piston aiheuttamat oireet lisääntyvät, sitä tärkeämpää on saada reaktion saanut ensiapuun nopeasti. Näin liitto neuvoo allergista toimimaan, jos tulee ampiaisen pistämäksi:

- Käytä adrenaliini-injektoria heti reaktion voimistuessa. Turha injektorin käyttö ei aiheuta vaaraa. Adrenaliini-injektori on allergisen ensiapulääke vakaviin reaktioihin ja sen saa vain lääkärin määräyksestä.

- Ota antihistamiinia ja kortisonitabletteja esimerkiksi kyypakkauksesta.

- Hakeudu terveyskeskuksen päivystykseen.

Myös alle 2-vuotias lapsi tai heikkokuntoinen, iäkäs ihminen on syytä käyttää päivystyksessä. Raskaana olevat saattavat saada supistuksia voimakkaasta reaktioista, liitosta kerrotaan.
0 kommenttia
Otsikkomestarit #2 - Talouselämä
Lainaus
Tällä alle 18-vuotiaat harjoittelevat myyntikiellossa olevan tuotteen käyttöä - Onko sittenkin toivoa paremmasta?

Ministerin vastaus kirjalliseen kysymykseen energianuuskan myynnin kieltämiseksi alle 18-vuotiaille tuo toivoa, toteaa asiasta kyselyn tehnyt kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd).

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen on antanut vastauksensa kuuden kansanedustajan kirjalliseen kysymykseen energianuuskan kieltämiseksi alle 18-vuotiaille. Lasten ja nuorten keskuudessa muoti-ilmiöksi noussut energianuuska on nikotiiniton tupakan vastike, joka muistuttaa nuuskaa.

...

On kyllä melkoisen selkeä ja hieno otsikko.

http://www.talouselama.fi/uutiset/talla+alle+18vuotiaat+harjoittelevat+myyntikiellossa+olevan+tuotteen+kayttoa++onko+sittenkin+toivoa+paremmasta/a2241662
0 kommenttia
Uutiskynnys ylittynyt #7 - YLE - Meloja boikotoi Lieksaa
YLE:llä on päätetty, että tämä oli uutisoinnin arvoista. Taitaapi olla asia lähellä YLE:n poliittisia näkemöksiä. Ettei vain olisi Jaakko jonkun toimittajan kaveri kun on näin helposti pompannut "uutisiin".

http://yle.fi/uutiset/melojan_lieksa-boikotti_tankkaan_mielummin_nurmeksessa/7144184

Lainaus
Melojan Lieksa-boikotti: Tankkaan mielummin Nurmeksessa
Pääkaupunkiseudulla asuva melonnan harrastaja Jaakko Mäkikylä tutustui Lieksaan ja lieksalaisiin reilut 20 vuotta sitten harrastuksensa, melonnan kautta. Vuosittain Jongunjoella ja Ruunalla vieraileva mainosmies on seurannut paikkakunnalla vellovaa pakolaiskeskustelua ihmeissään. Nyt hän pohtii paikkakunnan liikkeiden boikotointia.

Vuosittain Jongunjoella ja Ruunalla vieraileva mainosmies on seurannut paikkakunnalla vellovaa pakolaiskeskustelua ihmeissään. Lieksassa vellova pakolaiskeskustelu on saanut miehen ajattelemaan paikkakunnan liikkeiden boikotointia tulevaisuudessa.

- Pakolais- ja maahanmuuttoasioita olen seurannut muutenkin ja tulee vain mieleen meidän omat sotalapset. Meiltähän lähti silloin lapsia sotaa karkuun Ruotsiin. Minä katson, että hyvä kiertää ja tässä meillä on sellainen henkinen velka jota nyt voisi maksaa.

- Minä olen tällainen vanhempi ukko, jo eläkeiän kynnyksellä. Minusta ihmisiä pitää kyllä auttaa, jos siihen vain suinkin pystyy.

- Minulla on sellainen kokemus, että minä olen aina saanut apua tarvitessani Lieksan seudulla.

Jaakko Mäkikylä vieraili Jongunjoella ensimmäisen kerran reilut 20 vuotta sitten. Hän muistaa kuinka ystävällisen vastaanoton kulkijat saivat kylillä.

- Jongunjoella tapahtui minun ensimmäinen erämaajokiretki, kun rupesin harrastamaan avokanoottimelontaa.

- Tulimme kaverin kanssa Nurmijärven kylälle ja siellä kahvilassa porukat neuvoi meille heti, minne pitää mennä ja mistä lähteä. Se ystävällisyys hämmästytti!

- Siitä lähtien olen käynyt Jongunjoella keväisin Jongun hujauksessa ja syksyisin juuri ennen jäiden tuloa. Samalla on tullut tietysti koluttua Ruunaa ja käytyä Pielisen museossa.

- Meitä on yleensä 4-10 henkeä, olemme avokanoottiyhdistyksen väkeä.
Mielenrauhan vuoksi

Mitä sitten käytännössä tehdään, jos päätös Lieksassa pitää?

- Minusta retkeilyetikettiin kuuluu se, että käytetään rahaa siellä kohteessa, eikä tuoda kaikkea täältä pääkaupunkiseudulta.

- Ainoa mitä minä tässä asiassa voin tehdä on tietenkin päättää omista rahoistani. Tankkaan sitten Nurmeksessa ja käyn siellä kaupassa.

Mitä tällä yhdenmiehen boikotilla sitten tavoitellaan? Mäkikylä kertoo, että kysymys on oman mielenrauhan saavuttamisesta.

- Tällä saan aikaan ainakin sen tunteen, että olen tehnyt jotain. Oman mielenrauhan takiahan tällaisia päätöksiä tehdään.

- Olen ammatiltani graafinen suunnittelija, eli pyörin aika paljon mainonnan maailmassa. Mielestäni kuluttajat saisivat olla valppaampia, tarkempia siitä mihin ja miten omia rahoja käytetään.

- Ja onhan tämä mielenilmaus jo nyt aiheuttanut aika paljon hälinää.

 Matti Asikainen Yle Pohjois-Karjala
0 kommenttia
Talouselämän käännöstoimisto ja alan vaihto - Alkuaineet
Talouselämä on päättänyt laajentaa alaa tieteen puolelle. Ammattikääntäjä Janne Luotola kirjoittaa alkuaineista.

Lainaus
Alkuaineista kolme on kovin kummallisia - Kannattaa kurkistaa mustaan aukkoon

Luonnossa on reilut sata erilaista alkuainetta. Kolme niistä on erityisen mystisiä, kertoo Science Blogs.

Jaksollinen järjestelmä luettelee alkuaineet järjestyksessä. Alkuaineita on kaikkiaan 118, mutta luonnossa niitä on hieman vähemmän. Ihmeellisimpiä eivät ole loppupään keinotekoisesti luodut aineet vaan päinvastoin lähellä alkupäätä olevat kevyet alkuaineet litium, beryllium ja boori.

...

Mistä sitten nämä kolme alkuainetta ovat tulleet esimerkiksi maapallolle?

Ne syntyvät kosmisten säteiden ansiosta. Esimerkiksi mustista aukoista lähtevä säteily hajottaa raskaampia atomeita, kuten hiiltä pienemmiksi alkuaineiksi, kuten näiksi kolmeksi suhteellisen harvinaisiksi kevyiksi alkuaineiksi.

Uutiset kenties vähissä?
0 kommenttia