Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 148
1  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 15.05.2021 17:11
https://www.youtube.com/watch?v=1SdhfbAcqPs

Aika minimaalisilta vaikuttavat erot C9:n, CX:n ja C1:n välillä. Kaksi uudempaa handlaavat sävyt lähellä mustaa paremmin. Sellainen kontentti, jota nähtiin HBO Nordicilla GoT:n surullisenkuuluisassa The Long Night -jaksossa on kuitenkin melko harvinaista. Ainakaan B9:llä en ole kiinnittänyt tuohon yhtään huomiota.

Taisin tästä sanoa jo vajaa vuosi sitten että OLED alkaa olemaan kehityksensä huipussaan nyt ja uusissa malleissa ei suuria eroja enää tule. C9:n ja CX:nkin välillä erottavat tekijät on freesync ja 4k120fps, eli käytännössä (ainakin toistaiseksi) hyöty voi olla pientä, vaikka myönnän että itsellä (mm.) tämä oli syy ostaa CX eikä C9. Ja toki jollain tasolla nuo mustan sävyt. Näillä hinnoilla C1 on taas aivan rahan hukkaan heittämistä. 65" kohdalla CX on yli tonnin halvempi ja ero on minimaalinen. Neljännen sukupolven CPU voi tuoda jotain. Mustan erottelu kyvytkin näytti olevan suht lähellä toisiaan. Toki se joillekkin voi olla sen 1000€:n arvoinen juttu.
Jos isompaa haluaa se on tietty edistys askel. Sonylta saa tosiaan 83":n A90J OLEDin. RTINGS arvostelee ihan päteväksi. Mutta jostain syystä Sony ei nyt osaa valmistaa omalle konsolilleen kunnon ruutua ja tästä puuttuu VRR tuki täysin. Ironian huipentumia. 4k120fps sentään löytyy. Mutta Sonyn premium hintaan 7699€ (verkkis) VRR:n puute on aika iso lovi ominaisuuksissa.

Vähän mietin jo aiemminkin että tämä vuosi tulee olemaan hiukan väliin putoaja. MiniLEDit alkaa vasta löytämään parhautensa ja OLEDit on ollut siellä jo about pari sukupolvea. Ensi vuonna voi tulla MiniLEDeistä kovia askeleita. Odotan varsinkin mihin Samsungin Neo QLEDit pääsee. Sonynkin tulevaisuuden suunnitelmat on vielä realisoitumatta, vaan OLEDilla ja LCD:llä mennään tämä vuosi. Ihme jos ensi vuonna ei tule jotain uutta tekniikkaa. QD-OLED, MiniLED tai jopa MicroLED. Sonyn algoritmit ovat aika kovia jo perusLED malleissa joissa on dimming zonet, että MiniLED voisi olla aika cool. Mutta silti veikkaan seuraavan ison hypyn tulevan 2024-2025, riippuen nyt mihin teknologiaan ja millä panostuksella valmistajat lähtee.
2  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 13.05.2021 15:08
DMC5 SE

PS5 korkattu ensimmäisellä läpipeluulla.  Itse laitteesta, niin toimi lähes moitteettomasti. Ainoat miinukset tuli että konsoli kaatui yhdessä vaiheessa lähes joka peluu kerralla. Itse peli tosin pysyi pystyssä ja pääsin joka kerta palaamaan peliin. Eli error tapahtui taustalla ja iski vain pelin "alas" siksi aikaa kun ilmoitti virheen. Nämäkin virheet tosin katosivat viimeisimmän system updaten myötä.
Konsolin Valikko -nirvana on edelleen hiukan hämmentävää. En oikein ymmärrä miksi valikot on jaettu PS -nappin alle ja yläreunaan. Lisäksi kun kaikki on yritetty naittaa suoraan käyttöliittymään, välillä nopeasti selailella päätyy ihan eri paikkaan kuin oli tarkoitus :lol: Mutta joo, eli olisi ikinä uskonut että konsoliin saataisin näin helvetisti valikoita. Kyllä siihen nyt alkaa tottumaan eikä sammutus -toimintoa tarvitse enää etsiä. On muuten hiukan huvittavaa että viimeiset 15 vuotta PC:n on saanut sammutettua helpommin ja nopeammin (Alt+F4 --> Enter) kuin konsolin (PS5: PS-nappi --> aivan oikealle --> kuinka sammutetaan --> sammuta). Voi tietty olla että en nyt muista PS3:n aikoja tai en ole löytänyt PS5:stä helppoa tapaa sammuttaa sitä. Mutta yleisesti konsoli on toiminut hyvin.

Ja itse peliin. Lähtökohdilta DMC:t ei ole ikinä iskeneet yhtä kovaa kuin... no, mikä tahansa muu hack'n slash. En oikein tiedä miksi, mutta en ikinä innostu niistä. Eikä tämäkään mitään parhauden kyyneliä herättänyt. Vaikka ei sillä, teknisesti peli on täydellinen. Frame rate notkahduksia ei tullut mielestäni yhtään, meno oli komeaa ja ohjaus tarkkaa. No, tasohyppely osuuksissa meni kyllä pari kertaa hermo. Mutta ymmärrän kyllä mistä kaikki kehut tulee. Kaikki vain toimii. Lisäksi hahmot ovat todellakin erilaisia. Ja hahmoissa itsessäänkin on enemmän valinnan varaa kehittää kuin joissain JRPG peleissä. No okei, V oli vähän simppelimpi hahmo.
Lopulta, minulle tämä hahmojen monipuolisuus oli melkein enemmän miinus. Olisin mieluusti pelannut koko pelin joko Dantella tai Nerolla. V:lläkin jos sitä olisi hiukan monipuolistettu. Mutta nyt, pelissä oli vähintään kaksi todella laajalla liike ja tyylivalikoimalla olevaa hahmoa ja päälle yksi vähän yksinkertaisempi. En ole vieläkään perillä mitä kaikkea hienoa Neron eri käsillä olisi saanut aikaiseksi. En vain jaksanut keskittyä niihin. Jos peliä pelaa joka päivä useamman tunnin, hahmojen eri tyylit ja ominaisuudet pysyisi muistissa, mutta jos tulee päivien tai viikonkin tauko (kuten itsellä tuli parikin kertaa), hahmojen liikkeitä ja ominaisuuksia ei muista millään. Tuhosin jopa Neron pari kättä ihan vahingossa kun piti testata mitä se tekikään, mutta painoin vahingossa käden tuhoamisnappia :lol: Eli joo, peli olisi ollut paljon parempi jos sen olisi voinut läpäistä yhdellä hahmolla. Myönnän että valinta kyllä palveli tarinaa hyvin, mutta peli vähän kärsi siitä.

Mutta, kaikesta huolimatta peli tuli läpäistyä, ja pelaaminen oli sinänsä mukavaa, kunhan opetteli hahmon liikevalikoiman uudestaan joka kerta kun se vaihtui tarinan myötä. Hyvin tehty ja toimiva, mutta olisin toivonut erilaista lähestymistapaa eri hahmojen käyttöön. Ja Bayonetta hakkaa edelleen koko perhe katraan ainakin 100-70.
3,5/5
3  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 07.05.2021 12:41
Uskaltaako TK tai joku muu kokenut sanoa paljon tällänen hovimestari maksaa? Siis mitä hovimestarille maksetaan? En nyt itse sellaista suunnittele palkkaavani, mutta lähinnä uteliaisuudesta millä hovimestarin saisi nurkkiin :)
4  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 06.05.2021 22:13
Broidin 2kk vanhalle skidille ollaan tässä lähiviikkoina avaamassa asiakkuutta pankkiin ja siihen kaveriksi rahastosalkku. Siinä on skidillä kyllä aika puolellaan, kun noin ajoissa aloittavat.
Tämä oli kyllä hieno veto. Näinhän se olisi pitänyt tehdä. Mutta en ollut itsekkään vielä siinä vaiheessa astunut sijoituksien ihmeelliseen maailmaan, niin ajatusten toteutus oli "katson ensin kuinka homma toimii omilla rahoilla" asteella. Ja siinä tuli viivästystä perinteisen "mulla ei ole siihen tarpeeksi rahaa", mikä olikin sinänsä totta, ei niillä sijoituksilla olisi mitään oikeasti saanut. Mutta siinä vaiheessa pointtina olisikin käytännössä ollut homman oppiminen ja sen tietyn asenteen saaminen. Mutta eihän sitä silloin tajunnut.
5  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 06.05.2021 10:00
Mikä ihmeen lahjavero? Säästätte ihan lasten nimiin. Ymmärsin nyt niin, että avaisitte omiin nimiin vaikka rahastosalkun, jonka lahjoitatte aikanaan lapselle. Sekin on ihan mahdollista, jos teette lahjoitukset osissa kolmen vuoden välein juuri alle lahjaverorajan.

Itsellä ei vielä oo muksuja, mutta jos/kun niitä siunaantuu, säästän ihan suoraan heidän nimiin ainakin rahastoihin. Ehkä osakesäästötilit siihen kylkeen. Aina on riski, ettei muksu osaa rahoja käyttää, mutta onhan siinä aikaa yrittää kasvattaa vastuulliseksi rahan kanssa. Tai sitten tosiaan säästätte omiin nimiin ja aikanaan lahjoittelette juuri alle lahjaverorajan kolmen vuoden välein. Jos näyttää siltä, että rahat menee viinaan ja naisiin, niin rahahanat kiinni.

Aah niitä aikoja kun päätökset ja valinnat kakaroiden kanssa tuntui yksinkertaisilta ja itsestäänselviltä :) Muistan kun mietin että kakarat eivät välttämättä edes tarvitse tilejä ennen 10v ikää, koska kaikki menee indeksiin tai valkkailen niille itse osakkeita. Nythän oikea totuus, sen tekosyyn takana että en tiedä mitä tekisin, on se että en vain löydä aikaa ja energiaa edes osaketilien perustamiseen. Kun kakarat vihdoin nukkuu ja nurkat siivottu, eikä ole päivätöitä jonossa, sitä vain mieluummin pistää pelit tulille tai katsoo jotain jo katsottua hyväksi havaittua sarjaa.

Pointtina vielä, kaikki asiat on teoriassa niin helppoja.


Työttömyysrahojen hakematta jättäminen taas tuntuu lyhyt katseisin kultalusikka kakaran ajatukselta. Siitä paistaa "Kaikki järjestyy itsellään" ajatus joka on ehkä typerin ajatus mitä kukaan voi sanoa.

Kultalusikoita taitaa olla täällä koko laudan väki kerta Suomessa eletään. Eli kyllä nappiin osui.
No siis, tämä teoriahan johtuu juuri siitä valtion tuesta.

Vähän vielä avaan tätä elämänfilosofiaa. Siitä lähtien kun olen töissä käynyt on rahaa kertynyt talteen paljon enemmän kuin saan kulutettua. Ajatus jostain matkustelusta, asunnon tai auton omistamisesta lähinnä ahdistaa. Jossain vaiheessa totesin vaan että pelkkä tilillä olevan numeron kasvatteleminen on ihan tyhjää hommaa jos näköpiirissä ei ole kirjaimellisesti mitään mihin sitä rahaa kuluttaisi. Totesin että vaihtoehdot on joko hyväntekeväisyys tai sitten voin tehdä elämästäni vielä mukavampaa kaikin mahdollisin tavoin mitä vain rahalla saa. Tukien ja vähennysten hakematta jättäminen on näistä *molempia* joten aika no-brainer.

Tietysti jos jossain vaiheessa rahakasa alkaisi pienentyä merkittävästi niin sitten mietittäisiin asiaa uudestaan. Tällä hetkellä fakta vaan on se että jokaista kuukautta kohden jonka teen töitä saan kahden kuukauden normaaliin elämiseen tarvittavan rahasumman tilille.

Ja vaikka TK tuolla vähän jo vitsaili niin olen ihan normaali keskituloinen (edit: näemmä jopa alle) eikä minulla mitään omaisuutta ole mistään muutenkaan.
Joo eihän siinä sinänsä mitään väärää ole jos näin selviää tai näkee byrokratian hankalaksi. Typerää se on silti (mielestäni), mutta ei se aina tarkoita sitä että se väärin olisi.
6  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 05.05.2021 13:30
Ei kai kuluttamisen ja säästämisen tarvitse olla toisiaan täysin poissulkevia... Meille normikuolevaisille...
Näen tässä pienen paradoksin. Kuluttaminen ja säästäminen on hyvin pitkälti toisensa poissulkevia asioita ns. "normikuolevaisille".

Mites muuten lautalaiset hoitavat lapsille säästämisen ja varallisuuden kasvattamisen? Meneekö ihan säästötileille, rahastoon vai osakkeisiin? Näiden muutaman vuoden ikäisten mukuloiden kohdallahan on vielä aika kivasti puolella, joten korkoakorolle -ilmiötä pääsee hyvin hyödyntämään, vaikka omalla kohdalla olisikin jo juna ajanut ohi. Oma haaste tulee varmasti olemaan varallisuuden siirto mukulalle aikuisiän kynnyksellä, ettei mene heti ekojen vuosien aikana sileäksi bilettämiseen jne. Ja tässä kohtaahan on myös taas verottaja käsi ojossa.
Olen miettinyt tätä paljon, kun tällä hetkellä teen tämän rikollisen typerästi ja lepuutan kakaroiden rahoja tileillä. Tosin, siellä ei ole niin paljoa että se suuria vielä merkkaa, mutta pitäisi ainakin osaa johonkin indeksi rahastoon alkaa kohta laittamaan. Ja sitten on tosiaan se loppu skenaariokin kun siinähän on kolme vaihtoehtoa: Verottaja vetää välistä, kakara pistää kaiken sileäksi, kakara osaa käyttää rahat fiksusti. Kaksi viimeistä on toki veteen piirretty viiva, mutta jos omalle kohdalle ajattelee, olisin varmaan tehnyt vääriä ratkaisuja, vaikka esim. viinaan tuskin sentään olisikaan mennyt. Ja kun mikäänhän ei takaa sitäkään että kakara ottaisi rahat ulos heti kun tajuaa rahan päälle jotain.
Tämäkin on jotenkin ihan käsittämättömän typerä asia. Ihmiset haluaisivat säästää lapsilleen ja fiksusti sijoittaa rahat, mutta valtio vetää tästä välistä ensin lahjaveron ja sen jälkeen vielä voitoista veron erikseen. On taas niitä asioita joista tuntuu että pääräjähtää. Jos haetaan kansalaisten hyvinvointia ja menestystä, sijoituksien antaminen alle 20 vuotiaalle pitäisi olla verovapaata vähintään 500000€:n asti. Samalla verotus voitoista alle 20 vuotiaille korkeintaan 5% paikkeille. Mutta ei, koska kontekstilla ja logiikalla ei ole mitään sijaa.
7  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 05.05.2021 08:35
Itse teen verovähennykset jo sen takia, kun valtio vetää niin saatanasti välistä joka tilanteessa. Nyt kun on tehnyt pari kertaa asuntokauppojakin, niin on aivan naurettavaa kuinka paljon tässä prosessissa menee valtiolle rahaa. Kotitalousvähennykset sentää kompensoi hiukan. Sinänsä olen kyllä tyytyväinen Suomen valtion logiikkaan verojen ja sitä myötä tuleviin etuuksiin tai helpotuksiin. Mutta vaikka itsekkin isken tonnin reiteen joka kuukausi, verot ovat silti kovat. Joku vetää välistä ihan väkisin.

Rahan tilillä lepuuttaminenkin on itsestä vain pitkälti typerää. Sijoituksia on nykyään naurettavan helppo tehdä ja ne saa sieltä helposti pois, niin tilillä pitäminen pitkässä juoksussa on vähintään yhtä typerää kuin verovähennyksien ignooraaminen. Työttömyysrahojen hakematta jättäminen taas tuntuu lyhyt katseisin kultalusikka kakaran ajatukselta. Siitä paistaa "Kaikki järjestyy itsellään" ajatus joka on ehkä typerin ajatus mitä kukaan voi sanoa. Kun maailma käytännössä pyörii rahalla, niin jos rahat jättää lunastamatta, jossain vaiheessa se iskee nilkoille. Joku voi tokia sanoa että "muutan metsään ja alan viljeleen porkkanaa itselleni". No, ilman rahaa et pääse aloittamaan sitäkään.

Vaikka ei sillä, olen vahvasti rahan käyttämisen kannalta säästämisen ohi. Olen huomannut että monet kerää rahaa helvetisti tai vain lepuuttaa sitä tilillä ja ovat pirun pihejä. Eli rahaa pitää olla lämmittämässä tiliä. Toki pahan päivän varalle tai kuukauden ylimääräisille menoille (itsellä tulee näitä joka kuukausi) voi pitää hiukan säästössä, että esim. auto pysyy liikkeellä, mutta pennin venytys ei itselle sovi. Sadat tuhannet tai miljoonatkaan ei lämmitä tilillä kun potkaset tyhjää yhtäkkiä tai saat jonkun taudin joka vaikka halvaannuttaa kädet.

Tämä oli yksi syy miksi lopetin rahan jatkuvan syöttämisen osaketilillekin. Siellä on muutama tonni jolla pelailen jo aiemmin mainitsemani min +2,5% kaupat mielessä. Alkuvuodesta olin hetken aikaa 80% työpanoksella ja oli tarkoitus kerätä pieni summa kryptokauppaan ja tehdä saman tyylistä kauppaa siellä, mutta universumi heitti ironisesti skenaarion joka toi entistä enemmän univelkaa, niin se jäi kun ei pysynyt hereillä kun yritti lukea ja opiskella aiheesta. Pointtina siis, että kk palkan käytännössä käytän surutta siihen mihin huvittaa ja laitan "kuukauden hätävaraan" hiukkasen.

Rahaa ei tarvi viljellä, eikä sitä tarvitse palvoa, mutta kymmenien vuosien suunnitelmien takia ei kannata itseään kituuttaa, kun voit ns. "kuolla huomenna".

Ja loppu kaneettina, nostan todellakin hattua TK:n ratkaisulle. Miksi vittu ei kun niin pystyy tekemään ja halukasta työvoimaa löytyy. Sillä jos millä sitä vitutusta juuri vähennetään. Luonteen kasvattaminen on yliarvostettua, koska universumi kusee kuitenkin nilkoille jossain vaiheessa, niin luonnetta saa varmasti.
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 04.05.2021 19:31
M$ kyllä vetää ässiä hihasta aika hyvällä syötöllä. Jo kun XSX julkistettiin huomasi että nyt on hieno meininki. Olen yrittänyt keksiä tekosyytä miksi tämän hommaisi mutta ei vain keksi. Peli-PC kuitenkin toistaiseksi löytyy, niin XSX:ssä ei vain ole mitään järkeä. Tosin jos vuoden päästä ei ala näyttis markkinoilla helpottamaan, XSX voi olla hyvinkin vaihtoehto. Olin aivan varma että keväällä saisi RTX 3080 tai 3070 näyttiksen järkihintaan, mutta ei. Ja tämä vuosi ei näytä lupaavalta muutenkaan tämän osalta. Joten saa nähdä. Mutta toistaiseksi, master race vie voiton.
9  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 03.05.2021 09:11
Eikö nuo Emmy, Oscar ja Golden Globes juuri kerro että pandemia on osa ongelmaa? Emmyt pitänyt katsojat suunnilleen kun on mielenkiintoisia ja ennen kaikkea suosittujen sarjojen ehdokkuuksia. Elokuvia tuli todella vähän ja eikä niillä ollut sitäkään vähää PR arvoa kuin aikaisemmin. Varsinkin Oscarien katsojamäärät on ymmärtääkseni heitelleet paljonkin ehdolla olevien elokuvien mukaan.

Toki voi miettiä että kumpi tuli ensin, woke vai ehdokaslista, eli kumpi riippuu kummasta. Lopulta kyse on varmasti molemmista ja kun on parikin syytä miksi ihmiset eivät gaalaa katsoisi, silloin katsojaluvut romahtaa väkisin.

Myönnän kyllä, että itse meinasin jättää gaalan katsomatta juuri elokuvien takia, eli voi olla että oma motiivini nyt sokaisee tulkintani. Tosin kuvittelin että "woke ihmiset" olisivat olleet tyytyväisiä gaalaan. Eihän ehdokaslista ole ikinä ennen ollut yhtä...ömmm... monipuolinen(?). Ja vaikka Hopkinsin valinta olikin pienen "näpäytyksen" oloinen, se antoi kuitenkin sellaisen kuvan että ei niitä palkintoja "ilmaiseksi" annettu.
10  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 30.04.2021 08:42
Oscareiden tämän vuotiseen "menestykseen" on ihan selvä syy: Elokuvat. Niitä ei vain ollut, varsinkaan sellaisia jotka olisi kiinnittäneet isomman yleisön huomion. Eli kyllä se pandemiasta pidemmälti kärsi. Ei sitä kukaan katsoa vaikka olisi kuinka paljon aikaa, jos ei kiinnosta.

Itse olen aina pitänyt ns. "Oscar glamourista". Joten tänäkin vuonna gaalan katsoin. Ja itseasiassa pidin tälläisestä sanoisiko 1950-luvun tyylisestä, minimalistisemmasta gaalasta. Toki jutut on köyhempiä kun silloin randomimmat koomikot puuttuu yleisestö joiden kanssa voisi järjestää "kohtauksia". Pari ongelmaa gaalassa tosin oli.

Siitä tuli vähän kakkosgaalan tuntu. Pienempi, vieraammat elokuvat ja päälle vielä tunnettujen kasvojen puute. Olihan siellä joitain, mutta ne kovimmat nimet puuttuivat. Tietty nämä ovat niitä uusia kovia nimiä, mutta kun gaala ja monelta kantilta koko ala nojaa tunnettuihin kasvoihin, niiden poissaololla vain on vaikutuksensa (katsojalukuihinkin). Eikä voinut olla välillä huomaamatta kuinka gaala oli vedetty, tahattomasti tai tahallisesti, tummien kulttuurin puolelle. Ja jotenkin tämä lisäsi vielä sen kakkosgaalan tuntua, koska ne "valkoiset vanhat miehet" puuttuivat. Gaala ei ollut kokonainen. Minulla ei ole mitään vastaan mitään etnistä tai muutakaan ryhmittymää tai ryhmää tms. enkä sano suuntaan tai toiseen onko nyt tehdyt parempia viihteen kannalta, mutta sanon vain että kaikki tämä sai pienen vähättelevän "säälioscarien" viban. Kirsikkana kakun päälle oli vielä gaalan loppu. Jostain syystä paras elokuva ei ollut viimeinen Oscar, vaan miespääosa. Nostin jo siinä vaiheessa kulmiani, miksi gaalan merkitsevin Oscar ei saa viimeistä valokeilaa, vaan siihen nostetaan miespääosa. Ja kun se lopulta meni, vanhalle valkoiselle miehelle, Anthony Hopkinsille, joka ei ollut edes paikalla, koko tilanne tuntui kuin keskisormelta koko gaalalle. Se vain kärjisti sitä kuinka "isot nimet puuttuu, eikä ne haluaisi sinne tullakkaan".

Toinen oli kunnon juontajan puute. Pienellä porukalla, osaavalla juontajalla, gaala olisi oikeasti voinut olla hyvä show. Nyt siellä pyöri satunnaisesti Lil Reh Howery joka alkoi kyllästyttämään hyvin aikaisessa vaiheessa. Juontaja olisi sopinut muutenkin tähän loistavasti. Pienemmät puitteet, vähemmän porukkaa, tästä olisi voinut saada hyvää läppää irti. Nyt siellä oli Howery pyörittämässä Glenn Closen persettä. Olihan se erilaista, mutta ehkä hämmennys on silti oikeampi sana kuvaamaan sitä kuin "raikas" tms.

Gaalan puitteet oli siis ihan hienot ja jopa pitäisi siitä jos se jatkuisi samanlaisena. Mutta vähän paremmin suunniteltu rakenne ja kunnon juontaja, niin silloin puhutaan raikkaasta gaalasta.
11  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 13.04.2021 10:23
Octopath Traveller PC

PS5 istuu TV:n vieressä ja DMC5 SE hyllyssä kun PC hyrrää ja Octopath Traveller on vuoroin näytöllä ja TV:n ruudulla tulilla. Noin 30h nyt takana ja... peli on oudon vangitseva. Mietin yllättävän usein kuinka huono pelin rakenne on, mutta silti palaan siihen aina uudestaan ja uudestaan. Ensinnäkin tekstiä on aivan helvetisti. Onhan sitä aina JRPG peleissä, mutta jotenkin tuntuu että tässä pelissä sitä on todella paljon ja pelin tahti on todella verkkainen. Lisäksi rytmitys ja seikkailun rakenne on jotenkin todella tiukka ja kärjistetyn toistuva. Mene kaupunkiin ja taistele matkalla, lue helvetisti tarina tekstiä, "dungeon" jossa loppupomo, lue lisää helvetisti tarina tekstiä ja sama uudestaan. Välissä on toki sivutehtäviä, mutta tuntuu että niissäkin on kaksi ääripäätä: Itsestäänselvyyksiä tai ihan arpaa mitä pitää tehdä".
Lisäksi pelin heikkoudesta on tehty oudosti koko pelin idea. Hahmojen tarinoista. Kaikissa JRPG peleissä on paljon hahmoja ja niillä kaikilla on tarinansa. Ja nämä tarinat on vaihtelevalla menestyksellä kirjoitettu lomittain niin että ne kohtaavat ja yhteinen päämäärä löytyy. Octopath ei mene aidan matalasta kohdasta vaan pistää koko aidan poikki. Tarinoilla ei käytännössä ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Ja tämä on ovelasti naamioitu koko pelin ideaksi. Tietty se on annettava että jokaisen hahmon tarina on ns. "päätarina". Mutta kun ne ovat erillisiä päätarinoita, sen vuoksi niistä jokainen tuntuu enemmän tai vähemmän sivutehtävältä lukuunottamatta alussa valitun päähahmon tarinaa. Voi toki olla että tarinat nivoutuu toisiinsa lopussa, mutta ymmärtääkseni ei. Ja onhan pitkin matkaa jonkinlaisia keskusteluja hahmojen välillä, mutta ne on vähän päälle liimatun oloisia. Lisää "retkikunnan" tuntua vain sen verran että hahmot sentään tiedostavat toisensa. Eli vaikka tässä lähestymistavassa on omat puolensa, ne jäävät ainakin itsellä sen alle että peli tuntuu siltä kuin jotain olisi jäänyt tekemättä tai että kehitystiimi on vain yhtäkkiä päättänytkin liimata kaikki hahmot samaan peliin.

Siinä huonot puolet. Pelin tähtiä ovat taistelusysteemi ja tyyli. Miljöö vetää yllättävän hyvin sisäänsä ja tunnelma on toimii. Yllätyin jopa tästä kun yleensä en ole 2D JRPG peleistä juurikaan välittänyt. Sen verran olen visuaalisen loiston perään, että jään harmittelemaan kuinka peli jää vajaaksi pikseligrafiikkana. Mutta Octopathissa se toimii, omaksi yllätykseksi, todella hyvin. Ei ole kertaakaan tullut sellainen olo että "hitto kun tästä tehtäisiin uusi versio". Väitän että peli on jopa hieno visuaalisesti.
Toinen tähti oli taistelusysteemi. Se on todella hyvä. Hahmot eroavat paljolti toisistaan ja monelta löytyy vähintäänkin se yksi juttu miksi se kannattaa pitää mukana. Lisäksi pidän BP pisteistä. Ne tuovat uutta taktikointia peliin. Vielä kun olisivat laittaneet summoneita niiden alle ;D
Vielä yksi ovela juttu on hahmojen ominaisuudet taistelun ulkopuolella. Ne tekevät kaupunkien hahmoista paljon moniulotteisimpia. Yleensä JRPG peleissä hahmojen kanssa juttelu tuntuu enemmän pakko pullalta jossa suurin osa on merkityksetöntä ajan tuhlausta, mutta viimeksi huomasin pettyväni kun olin kolunnut aika nopeasti kaikki hahmot läpi ja mietinyt varastaako, urkkiiko tietoja, ostaako vai pyytääkö taistelutoveriksi. Todella hieno oivallus ja tekee kaupungin "tusina hahmoista" paljon merkityksellisempiä. Lisäksi myös hiukan rikkoo tiukkaa pelikaavaa josta kirjoitin aikaisemmin.

Toistaiseksi jaksaa vielä kiinnostaa ja 30h on mennyt yllätävän nopeasti. Hahmojen tarinoiden välillä tuntuu olevan hiukan laatueroja (onneksi "päähahmoni" tarina tuntuu mielenkiintoiselta), mutta menee ne vähintäänkin "sivutehtävänä". Mutta myönnän että lähdin ehkä hiukan väärällä tyylillä liikkeelle, kun aloin käymään kaikkia tarinoita vuorotellen. Nyt 30h jälkeen ( :lol: ) ajattelin muuttaa taktiikkaa ja keskityn muutamaan mielenkiintoisempaan ja käyn sitten loput läpi jos jaksan. Pysyy muistissakin paremmin mitä tarinoissa tapahtui, kun sitä tekstiä on niin jumalattoman paljon.
12  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 11.04.2021 14:14
xCloud voisi olla aika kova vaihtoehto. Vain softan asennus ja kaikki toimisi. Se ei myöskään olisi mitään pois Nintendolta, koska pilvi pelaaminen on kuitenkin (ainakin vielä) pilvi pelaamista. Enkä usko että olisi mikään ongelma rajata pelejä esim. exclusive peleihin, eli 3rd party toisi silti omat versionsa NS:lle, eikä nojaisi vain xCloudiin.
Tässä voi kyllä olla esteenä Nintendon tietynlainen ahneus, eli heidän tyyli tehdä bisnestä. Siellä ei paljoa laskeskella että a tuottaa tappiota, mutta a:n ansiosta b tuo rahaa. Siellä halutaan minimoida riskit ja se tarkoittaa rahaa heti ensi stepistä alkaen.

Mutta xCloud olisi kyllä kova lisä NS:lle. Kunhan se toimisi. Ei ole yhtään kokemusta kuinka se käytännössä toimii, mutta Stadian toistaikseksi tapahtuva ryömintä ei varsinaisti lupaa suuria. Mutta yksi plussa NS:lle on mm. Stadiaan verrattuna: bitraten ei tarvitse olla läheskään sitä tasoa kuin muilla laitteilla. NS:n näytön natiivi reso ei ole kuin 720p ja isolta ruudultakin pelatessa 1080p. Tietty input lag on vähän eri juttu, mutta silti NS kannettava on helpompi alusta pilvipelaamiselle kuin 4k resoa syöttävä XSX.

Voisi muuten olla aika pommi jos Nintendo toisi syksyllä nämä:
Tässä NS2 Xavier SoCilla jossa on DLSS tuki.
4K resoa ulkoisiin näyttöihin.
BotW2, MP4 ja Pokémon Legends julkaisussa saatavilla.
MP Trilogy julkaisussa.
Täysi taaksepäin yhteensopivuus NS:n peleille.
Nintendo Shopista kaikki Nintendon GC ja Wii -pelit, heti julkaisussa.
Niin ja MS tuo xCloudin heti julkaisussa.

Ja mulle vielä Bayonetta 3.

Hitto Nintendolla olisi niin no brainer kortit käsissä, mutta kuka uskoo että näin käy :lol:
Sieltä tulee ylikellotetty Pro -versio, BotW2 tulee vuoden päästä aikaisintaan, nykivänä kuten Pokemon Legends. MP Trilogya ei tule. MP4 tulee kun tulee. GC ja Wii pelit tulee harvakseltaan helvetin kalliilla. MS tuo Smashiin Cortanan koska sillä on tissit. Bayonetta 3 on peruttu. Ah, siinä on Nintendo jonka tunnen ;D
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 10.04.2021 10:21
Jos vaan mietenkään saumaa, Nintendon isot julkistukset liittyy Smashiin. Eli Master Chief Smash hahmoksi. Suoraan sanottuna epäilin että se oli jo siinä :lol: Mutta en nyt ainakaan löytänyt siitä todisteita.

Ensimmäiseksi tuli mieleen Gamepass NS:lle. Se olisi kova juttu. Mutta en oikein tiedä kuinka se toteutettaisin. Se jäisi väkisinkin raakileeksi M$:n Gamepassista joten... tuskimpa.
14  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 09.04.2021 07:50
No eeei. Typerä ja kapeakatseinen faktojen käyttö vain jää mieleen  :)
15  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 08.04.2021 13:59
Osa erosta tulee tietenkin myös siitä, että kuva on paljon pienempi: 24" vs 65", joten 1080p saa eri tavalla mahdollisuuden loistaa.
Tästähän keskusteltiin ja puhut ihan höpöjä. Etäisyydellä se korjataan tilanteessa kuin tilanteessa :)
DPI:llä ei ole terävyyteen vaikutusta jos eri kokoista näyttöä katsotaan suhteessa samalta etäisyydeltä eli samalla katselukulmalla.
...DPI höpötyksessä.


Myös NSO-pelit (varsinkin SNES) piirtyvät ruudulle aivan tajuttoman sharppeina, ja se miellyttää, jos on nimenomaan terävyyden perään. Pixel perfect -asetus vielä päälle, niin aijai. En tiedä miten asia on muilla, mutta jotenkin nämä klassikkopelit tuntuvat myös kivemmilta ja paremmilta pelata pienemmällä ruudulla. Saattaa johtua siitä, että 24" paneeli menee lähemmäksi niitä putkitöllöjen kokoja, joilla näitä pelejä aikoinaan tahkosi.
Olen huomannut saman kun olen pelaillut satunnaisen säännöllisesti Octopathia PC:llä. Peliä pelaa mieluummin näytöltä kuin isolta 65" ruudulta. Vaikka näyttökin on sentään 34". Mutta, minusta tämä on aika selviö. Varsinkin kun nykyään on tottunut suht terävään kuvaan. Kun on ollu DMC5SE PS5:llä esillä viimeksi ja sitten pistää XOS:llä pyörimään jonkin X360:n pelin, silmä vain vähän karsastaa sahalaitoja ja ajoittaista pehmeyttä. Osa on pitänyt aikaa aika hyvin, mutta tässäkin tieto lisää tuskaa. Nyt tuli mieleen pistää XOS näyttöön kiinni ja testata siinä X360 pelejä. Voisi olla aika cool.
Alkanu muuten tulemaan jonkin verran 2021 TV arvostelujakin pihalle. Kovin paljoa en ole ehtinyt seuraamaan, mutta LG:n x1 mallisto ei teknisesti mitenkään suuresti nykyisestä eroa. Ilmeisesti. Suurin muutos on kai WebOSin päivitys. Ovat päivittäneet sen täysin, eli layout on ihan uusi. Ihan fiksun oloinen pikavilkasulla, mutta en ole paljoa perehtynyt.

Sonylla on kai tullut aika kova mallisto tänä vuonna ja kehuja tuntuu jonkin verran olevan. Tosin vieläkin odotellaan VRR jne. tukia :lol: Viime vuoden loppuun niitä lupailtiin viime vuoden malleille, mutta taisi jäädä niillekkin tulematta jos oikein muista... voi tosin olla että muistan väärin tai on menny ohi.
16  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 25.03.2021 16:14
Kyseessä on kuitenkin Nintendo. Odotukseni ovat, että seuraava laite on nykyistä Switchiä tehottomampi ja napit korvattu aukoilla, joihin voi puhaltaa.
No tämä juuri :lol: Ja sama toistuu sukupolvesta toiseen. Hype on kovaa, odotuksia maalaillaan isoilla odotuksilla ja sitten sieltä tulee... no, Nintendo ;D

Oma veikkaus: 299€ ja perus Switchin valmistaminen lopetetaan kokonaan. Uusi Switchi on vain facelift, ei uusi konsoli. Tätä tukee myös sijoittajille aiemmin annettu informaatio, jonka bongasin twitteristä:

"In a past investor Q&A, Shigeru Miyamoto stated "Up until now, the hardware lifecycle has trended at around five or six years, but it would be very interesting if we could prolong that life cycle, and I think you should be looking forward to that.""
Toi on aina niin tulkinnan varaista diipadaapaa, että sen voi sanoa ihan kuinka vaan. Julkaistaan samalla nimellä ja osittain yhteensopivuus vanhan kanssa niin sukupolvi jatkuu. Tai julkistetaan uusi laite ja yhteensopivuus jatkuu vuoden. Tai sitten luvataan että "peleistä tulee omat versiot perusmallillekkin". Ihan markkinointi puhetta kaikki. GB:n myyntiluvut on kans joskus huvittavia kun ei tiedä missä se raja menee.
17  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 23.03.2021 19:29
Väitän että sieltä tulee ns. uusi sukupolvi jos tuo pitää paikkansa. Eli taaksepäin yhteensopivuus toimii, mutta eteenpäin ei. Toki osa peleistä varmasti tuodaan molemmille alustoille, mutta saa nähdä kuinka moni. Varmaan pakolla Pokemon, ehkä BotW2 ja Metroid Prime 4, mutta that's it.
Lisäksi DLSS tuki sanoo käytännössä että se on oltava joko Xavier tai kokonaan uusi mobiili SOC (johon en usko). Mutta Xavierinkin kanssa panostukset olisi niin kovia että ei riitä että sitä myytäisiin NSPro nimellä vain osalle NS:n nykyomistajista ja NS:n uusille omistajille. Se on oltava uutta sukupolvea joka myydään myös NS:n nykypelaajille.

Vieläkin olen kyllä skeptinen tämän vuoden julkaisulle :lol: Varsinkin kun uskon vieläkin kaikesta huolimatta että sieltä tulisi joku Pro malli jouluksi joka ei ole tämä ;D Ja sitten 2022 jouluna tämä NS2 jossa on DLSS jne. Vaikka myönnän kyllä, Xavier menee sinänsä Nintendon rautahankinnan syklin kanssa hyvin yksiin. Tegra X1 kun julkaisiin 2015 ja NS tuli 2017. Xavier julkaisiin 2019 ja NS2 tulisi 2021. Ei se siis mahdotonta ole, mutta... kyllä se olisi sitten NS2, eikä Pro sanon minä ;D
18  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 22.03.2021 18:46
No ei. Plussa ostoksesta joku näkee että olet ostanut pornolehden, mutta jos joku murtaa sen softan jolla on lupa käyttää kameraa, joku näkee mitä teet sillä pornolehdellä yksin tai kaksi. On tietty porukkaa joka ei siitä välitä, mutta se ei silti ole oikeastaan edes vähän sama.
Ja voi tietty sanoa, että "se on aika epätodennäköistä". No,... onhan viime aikoina nähty että maailmahan vuotaa kuin seula. Se perseilyn määrä mitä maailmalla on tietoturvan osalta on jotain aika uskomatonta. Ja osa syy on juuri kun se "on vähän sama kuin jotkut ei uskalla käyttää Plussa-korttia kaupassa" tai "Ei ne tänne tajua edes yrittää". Ihan kuin siellä menisi joku intialainen käsin jokaista IP:tä läpi joka verkkoon näkyy. Helvetin monet seilaa ihan tuurilla, eli ei ole vain oma laiva ollut siinä ruudussa mihin isku tuli.

Mutta ei kaikkien tarvi foliohattuja olla ja Apple nyt on yksi luotettavimmista softista kuitenkin, joten ei siinä mitään. Itse en sitä mielelläni tee. Vaikka eihän se sitä kameraa nyt taida edes käyttää, joten se tuo pientä toivoa.
19  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 22.03.2021 12:03
Itsellä on tässä taustalla pieni "foliohattuisuus". Tulee seurailtua paljon uhkia ja töissä kuulee kaiken näköistä, niin annan todella harvalle sovellukselle oikeudet kameraan. Toinen on se että kamerahan vaatii sovellukseltakin tuen. Tiedä sitten, se voi olla ihan hyvälläkin mallilla, en vain tiedä kun en ole edes yrittänyt.
20  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 22.03.2021 09:55
Ei siellä oikeasti ole poikkeuksia, kaikki on paskaa ;) ;D Järjetöntä draaman ja tirkistelyn hakuisuutta ilman oikeaa järkeä. Mutta kyllä meillä jokaisella syntisiä heikkouksia saa olla. Meikällä se(ne) on Vain Elämää ja The Voice of Finland. No okei TVoF on vähän "katotaan jos nyt on aikaa", mutta Vain Elämää jaksot tuli katottua Ruudusta eukon kanssa jos (kun) ei sattunut pääsemään lähetyksen aikaa TV:n ääreen.

Vain Elämää on siitä mielenkiintoinen, että siinä kuulee paljon biisien taustoja, keikkatarinoita ja kohtaamisista muiden artistien kanssa. Tosin monet taustat laskee biisin hienoutta eikä nosta sitä. Lisäksi siinä on paljon vanhoja kappaleita, joten nostalgiastakin on kyse. Ja myönnän senkin että joskus siinä tulee hyviä versiointeja jotka päätyy omalle soittolistalle (niistä synneistä joskus toiste). Tietty jotkut artistit saa korvat vuotamaan verta ja jotka osaa pilata parhaimmatkin biisit. Esim. Antti Tuiskun vedot on jäänyt radiota lukuunottamatta katsomatta. Saa siitä tykätä, minä en. Ja jotkut on niin sekasin ja rikki että ihmettelee miten noi selviää yhteiskunnassa. Esim. Mikael Gabriel on sellainen. En ole kaveria seurannut ikinä, mutta sen jutut oli paikoitellen valkotakki kamaa. Kaveri tarvitsisi terapiaa enemmän kuin kerran kuussa. Eli paljon artisteista kiinni. Ja joskus menon järkevyys on perusTosiTV tasoa, eli joskus on otsa punaisena facepalmeista.

TVoF omaa ihan hyviä vetoja silloin tällöin, niin sitä tulee katsottua sen takia. Ja saan jotain kieroa huumoria valamentajien keskenäisestä naljailusta. Osa on selvästi käsikirjotettua tai jotenkin suunniteltua, mutta välillä tulee hyviä spontaaneja heittoja. Mutta tässä on paljon sitä amerikan tyylistä läpinäkyvää diipadaapa ylistystä. Voisi sanoa että alkuaikoijen Idolsin vastakohta, jossa sanottiin aika suoraan että "toi oli ihan hirveää", niin tässähän harvoin sanotaan mitään oikeasti suoraan.
21  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 22.03.2021 09:35
Apple ei ole käyttänyt sormenjälkitunnistimia puhelimissaan sen jälkeen, kun se sisällytti Face ID:n laitteisiinsa.
No voi vittu.... Tekee hyvää kun joutuu käyttämään autentikointi softassa sormenjäljen sijasta koodia. Hyvä Apple, hyvä...
22  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 19.03.2021 15:44
En voi mitään jos haluat ymmärtää väärin.
Mietin sanoa sinulle ihan samaa  :lol:

Keskustelussa ei ollut DPI:stä kyse.
Ei niin vaan miksi pienemmän ruudun kuvan näyttää paremmalta. Sanon että koska DPI. Sinä sanot "höpöhöpö DPI".
jos katseluetäisyys on suhteessa sama.
Mutta. jos. se. EI. OLE. suhteessa. sama. Kuten. uskallan. olettaa. Epin. käytönnön. pelitilanteessa.
23  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 19.03.2021 08:48
Totta kai mutta missaat nyt pointin. Kyse ei ollut katselu etäisyyksistä vaan käytännön pelitilanteesta. Toki Epi voisi saada TV näkymästä yhtä tarkan kuin näytöltä pelaamisesta, mutta "kysymys" oli "Näytöltä pelatessa kuva näyttää terävämmältä, kuin isolta. Jännää." No ei oikeastaan, koska DPI. Ratkaisuna voi tokia olla muuttaa etäisyyttä. Vaikka silloin ei tietty pysty pelaamaan niin läheltä mihin on tottunut.
Ai minkä pointin? Omani vai?
Juurikin tuota kyseenalaistin että eikö kaiken kokoisia näyttöjä voi katsoa optimaaliselta etäisyydeltä.
Äh. Totta kai voi, mutta puhun ilmiöstä ja puhun pelitilanteesta :)

-Pelaan 55" 4K TV:tä metrin päästä ja 24" FullHD näyttöä puolen metrin päästä, miten ihmeessä FullHD näyttää paremmalta?
-Koska DPI.


....toisin kuin jossain DPI höpötyksessä.
Ei vaan kuvan on pehmeämpi jos DPI on pienempi.

Ihan sama tilanne kun sanoisit "resoluutio on höpöä katsot SD kuvaa vain liian läheltä". Sama tilanne vaikka kyseessä ei ole sama resoluutio, koska pientä resoluutiota voi kompensoida etäisyydellä, kuten DPI:tä. Toki käytännön etäisyydet menee todella isoiksi, mutta DPI ei ole "höpötystä". Tänä vuonna kun alkaa tulemaan entistä suurempia TV malleja kansan saataville, DPI:n vaikutukset merkkaa entistä enemmän.
24  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 18.03.2021 11:41
Isompi kuva on "pehmeämpi" kuin pienempi koska katsot niitä suhteessa eri etäisyyksiltä. Jos resoluutio on vakio, on kuva tasan tarkkaan yhtä terävä jos suhteellinen etäisyys, eli katselukulma on sama. Se nyt vain on matemaattinen fakta, josta on turha kiistellä tässä enempää.
Totta kai mutta missaat nyt pointin. Kyse ei ollut katselu etäisyyksistä vaan käytännön pelitilanteesta. Toki Epi voisi saada TV näkymästä yhtä tarkan kuin näytöltä pelaamisesta, mutta "kysymys" oli "Näytöltä pelatessa kuva näyttää terävämmältä, kuin isolta. Jännää." No ei oikeastaan, koska DPI. Ratkaisuna voi tokia olla muuttaa etäisyyttä. Vaikka silloin ei tietty pysty pelaamaan niin läheltä mihin on tottunut.
25  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 22:58
Zoukan silmän optiikka -arvuuttelussa oli jo jonkin verran perää, toisin kuin jossain DPI höpötyksessä.
En nyt oikein tajua mitä höpötystä siinä on. Sehän on ihan fakta että mitä pienempi DPI luku, sitä pehmeäpi kuva on. Toki sitä voi kompensoida etäisyydellä, mutta DPI:stä se johtuu että isompi kuva on pehmeämpi kuin pieni kuva.
26  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 18:44
DPI:llä ei ole terävyyteen vaikutusta jos eri kokoista näyttöä katsotaan suhteessa samalta etäisyydeltä eli samalla katselukulmalla.
Osin kyllä, mutta tämä on paljon kiinni pelistä, ruudun koosta ja tilasta. Ja jos puhutaan siitä että pääsee lähelle ja intensiivisesti, sillä on merkitystä. Esim. 24" 1080p näytön DPI on isompi kuin 55" 4K TV:n.

En väitä että sillä minulle olisi merkitystä, mutta en nyt yllättyisi jos joillekkin olisi.
27  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 17:37
Sanon nyt itsestäänselvyyden, mutta DPI on näytöissä paljon suurempi. Eli iso kuvaruutu menettää luonnollisesti osan iskevästä terävyydestä kun pikseleitä ei ole tarpeeksi per tuuma. Ja luonnollisesti on aika sama onko tekniikka OLED, LCD vai mikä, kuva sumenee aina pienemmän DPIn takia joten kuva ei ole isolla ruudulla terävä kuin pienellä.
28  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 13:12
Itse ajattelin myös alunperin mietin kahta näyttöä, mutta voin sanoa että olen tähän AOGin 34", 21:9, 3440*1440 näyttöön varsin tyytyväinen. Myönnän että kahdessa 27" näytössä olisi ollut enemmän tilaa, mutta ei tässäkään se varsinaisesti ole ikinä kesken loppunut. Lisäksi monet pelit jo tukee 21:9 suhdetta ja niissä jotka ei tue, ei sivupalkit ole häirinneet. Lisäksi korkeus suunnassa näyttöä seuratessa niskat taitaa muutenkin olla kovemmalla rasituksella joten lisätila leveyssuunnassa on mukavampi ja tämä vie vähemmän tilaa pöydältäkin. Ja lopulta onhan se yhden näytön näkymä yhtenäisempi kuin kahden näytön kuitenkin.

Suosittelen siis 21:9 näyttöä. Itse en aio enää takaisin normaalin kuvasuhteen näyttöihin mennä.

Hinnatkaan ei ole nykyään enää mielettömiä. Itse maksoin 699€ tarjouksessa muistaakseni, mutta nyt löytyy Gigantistakin alkaen 499€.

Sehän noissa on että resoluutio ei taida näissä hintaluokissa nousta yli 3440*1440, eikä virkistystaajuus yli 144Hz (jos haluaa ihan tosissaan pelata). Mutta itseä ei ole kumpikaan vaivannut. Olen oikeastaan yllättynyt kuinka hyvin tuo reso riittää. Mutta onhan se kuitenkin isompi reso kuin perus HD:ssa pystysuunnassakin. Tietty jos 27" 4K näytöstä siirtyy tähän, tilanne voi olla eri.
29  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 05.03.2021 07:39
En nyt tiedä mitä tämä antoi keskusteluun, mutta moi moi. Mitä äijä?
30  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 04.03.2021 22:02
Pah, kyllä mä kuudessa vuodessa, vähintään kahdeksassa tohon tunti määrään pääsen. Peli määräänkään tuskin menisi 20 vuotta enempää.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 148
Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines