Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 154
1  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 28.09.2022 23:15
Pörssihän on mennyt aina aaltoliikettä. Ja vielä yllättävän ennustettavasti. Itse olen liikkunut pallolla 80-luvusta asti ja taantumat ovat seuranneet about 10 vuoden välein siitä asti. 90-luvun alun lama, 2002 IT-kupla, 2008-2010 finanssi-/velkakriisi ja nyt energia kriisi. Pointtina tässä on se että jokaisesta kuopasta on aina noustu korkeammalle. Lisäksi tälläkin hetkellä ollaan suhteellisen kaukana siitä pikakuopasta mikä kävi koronan tullessa.

Totta kai nyt on hyvinkin arvaamaton aika menossa, kun naapurissa tunnutaan tekevän ihan mielivaltaisia päätöksiä. Mutta vaikka itse en muista 2002 tai 90-luvun laman tunnelmia, muistan että 2008 pankkiporukka ajatteli että maailma kirjaimellisesti taantuu anarkiaan. Niin siitä vain selvittiin muutamassa vuodessa. 2012-2014 oltiin hyvinkin kuivin jaloin jo.

Vapaiden markkinoiden mahdollistama rahan ahneus on vain alkaa olemaan niin kova joka puolella maailmaa lukuunottamatta kahta maata (Pohjois-Korea ja Venäjä), että kukaan ei katsele perseilyä loputtomasti. En jaksa millään uskoa että tilanne olisi sama vuoden päästä. Pohjaa tuskin on kokonaisuudessaan vielä nähty, mutta lähempänä se on kuin vanhat huiput.
2  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 26.09.2022 23:31
Saa nähdä mitä Amazonin pamput sanovat jatketaanko sarjaa kuinka kauan. Bezos ei välttämättä niele Muskin vittuiluja ja jatkaa sarjan rahoittamista puhtaasti ideologisista syistä.  Myös too big to fall saattaa pelata osaa tässä keskustelussa, ollaan jo niin syvällä suossa joten on pakko korjata asia kaatamalla lisää fyrkkaa Mordorin nieluun. Tietenkin onhan tätäkin katsottu varsinkin nyt alkuun, mutta mielenkiintoista nähdä miten käy kun sarja etenee mikäli laatu pysyy yhtä alhaisena. Niin tai näin itse lopetan pettyneenä jaksoon kolme. Kertokaa mikäli laatu paranee jatkossa.

Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä lukuja kuinka paljon Amazon on saannu lisää tilaajia sarjan tulon jälkeen. Tosin jotain voi päätellä siitäkin jos lukuja ei kerrota. Silloin tuskin on kauheasti tullut lisää tilaajia. Lopulta tämä on saattanut olla monelle ns. sisäänheitto sarja. Itselläkin on mielessä vielä jo aiemmin mainittu Boys ja sen päälle Wheel of time, Samatarian, Reacher,... ja uskoisin että muutama mitä en ole tajunnut. Joten pointtina on juurikin saada se tilaaja joka unohtaa tilauksen pyörimään vuosiksi koska "ei talous siihen kaadu."

Eniten ylpeä olen siitä että sain viimein lopetettua Netflixin ja Disneyn tukemisen katkaisemalla niiden tilaukset. Eihän ne paljoa maksa ja hyötyä isossa mittakaavassa on yhtä vähän kuin Suomen ilmastonmuutos toimissa, mutta jokainen meistä voi omilla valinnoillaan näyttää hyvää esimerkkiä mädätystä vastaan. :)
Pelottaa niin paljon likan reaktiot näiden lopetukseen että en ole uskaltanut edes harkita näistä pois hyppäämistä. Ja myönnän että itsekkin tulee katseltua Disney+:a jonkin verran, mutta Netflix on jäänyt aika paljon taka-alalle. Laatu on monilta osin vain niin paskaa. Vaikka on multa sieltäkin niitä hyviäkin sarjoja ja elokuvia katsomatta. Ja käyttöliittymä on Netflixissä edelleen toimivin. On hämmentävää kuinka muut ei saa sitä niin jouhevaksi ja toimivaksi kuin Netflix. Disney alkaa olemaan jo lähellä, mutta esim. HBO:lla on edelleen parannettavaa.
3  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 26.09.2022 23:18
No toikin on ihan totta :lol: Mutta eikös ne tappiot kestäisi "viisi vuotta" tms. Eli ne voisi vähentää tulevista voitoista. Tottahan toki tässä kaikki mennään 300-500% voitoilla 5v päästä, eihän tätä muuten tehtäisi ;D

Mutta joo, voisi alkaa maltillisesti painamaan kaasua kuitenkin. Remedy alkaa olemaan aika matalalla jo, niin voisin kuvitella että kohta tulee pohja. Seuraavien julkaisupäivien tai julkistusten yhteydessä sitten taas nousee :)
Odotan (vai toivon?) kyllä että Remedy löytäisi sopivan tasapainon julkaisujen välille, että koko homma ei olisi ihan niin syklistä kuin nyt. Vaikka Alan Wake remake taisi olla pienoinen pettymys, katsoo sitä miten vaan. Se onkin ehkä suurin kompastumisen mahdollisuus. Jos Alan Wake ei vedä, niin kuinka käy Alan Wake 2:lle? Ja tuotantoarvot on kuitenkin Remedyn tuntien ja trailerinkin perusteella aika kovat, niin voisin kuvitella että myyntien pitäisi ylittää alkuperäisen luvut, että jäisi jotain käteen. No, ensimmäinen Max Payne traileri ja osake ponnahtaa viimeistään :)
4  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 20.09.2022 09:29
Nyt kun tappiota on tullut varmasti monille, onko porukka harkinnut sulkevansa tai jopa sulkenut osakesäästötilejä? Mietin että sehän olisi tähän väliin aika hyvä veto, että myisi kaikki, siirtäisi rahat pois ja sulkisi tilin. Tällöin tappiot menee vähennyksiin. Sitten aukaisisi uuden osakesäästötilin kun vanha on suljettu. Vai olenko nyt ohittanut jonkin yksityiskohdan miksi tämä ei kannattaisi?
5  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 19.09.2022 12:05
Nyt tulikin huollolta vastaus että äänensäätönappi on jotenkin rungossa kiinni, joten sitä ei saa irti ilman kunnon säätöä. Eli uusi puhelin kuitenkin. Kun valikoima on niin paskaa kalliimmissakin niin voisi ottaa suosiolla jonkin halvemman. Testata kuinka kauan sellasta moloa kestää. Ja kun on halpa niin voi heittää surutta kirjaimellisesti seinää jos/kun alkaa kyrsimään. Voisi senkin unelman toteuttaa samalla.
6  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 18.09.2022 21:01
OST miinuksella about 45%. Meikällä meni korona aikalailla totaalisen päin vittua ja olin juuri päässy about 10% plussalle kun iski nykyinen lasku. Koronasta opin sen että meikälle on parempi että en tee laskussa mitään. Ajoitukseni ja veikkaukset on vain niin huonoja laskussa. Vaikka myönnän että nytkin ostin hiukan liian aikaisen. Otin Remedyä laskun jälkeen, mutta se ei ollutkaan pohja ja sekin on nyt 20% miinuksella. Mutta olen tämän suhteen kyllä suht luottavainen. Tuntuu että siellä on bisnesmalli mietitty aika hyvin ja turvaverkkoja tuntuisi floppien varallekin olevan.

Suurin tappio on tullu Tokmannista. -50% on takana. Tai edessä, kuinka sitä miettiikään. Mutta tämänkin ns. halpakauppana uskoisin vielä kantavan todennäköisen tulevan taantuman. Tietty kasvuluvut jää vuoden takaisista ennusteista, mutta halpakauppa yleensä kantaa silloin kun kansalla on rahat tiukassa. Puuilonkin osari tukisi tätä hiukan. Vaikka ensi kesä onkin vasta todellinen testi kun kansan rahat on menny energiaan, korkoihin jne.

Eli, sijoitukset on menny päin persettä, mutta en niistä toistaiseksi luovukkaan. Eikä pohjalla tietty muutenkaan kannata useimmiten myydä. Nyt pitäisi kohta rohkastua ja alkaa ostamaan. Rohkeutta vaatii se että kaikki ei energian hinnan noususta vain selviä. Eli käteen voi jäädä oikeasti tyhjä lappu.
Tai sitten pistän kaiken vaan haisemaan "kaikkeen kivaan". Omataloudellinen tilanne kun näyttää oikeastaan paremmalta kuin koskaan, kaikesta huolimatta. Vuoden päästä tilanne voi olla eri, niin voisi vaan nauttia.
7  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 18.09.2022 14:30
Menee ehkä vähän oman ymmärryksen yli, että pitää juoda että jaksaa pelata :lol: Tietty jos siitä saa hyvä fiiliksen niin miksipä ei :) Itse vaan saa nykyään niin kovat krapulat, että harvemmin tulee juotua muutenkaan juuri mitään. Ns. arjessa yhden juominen taas sopii omaan makuun enemmän saunaan ja nykyään pääsee saunaankin aika harvoin yksin. Ei sillä että ei nyt voisi kakaroiden edessä yhtä juoda, vaan pikemminkin että idea jäisi vähän puolitiehen. Ja kun ei ole saunassa juo mieluummin sen Colan kuin siiderin ;D

Kun tarkemmin ajattelee, niin en muista koska olisi kännissä pelannut. Tai se ei ole kuulunut ikinä sen porukan tapoihin joissa on pyörinyt. Omissa polttareissa tuli pelattua NESin SMB:tä kun äijät rakensi juomapelin sen ympärille. Se on petollista, koska salmaripaukun jälkeen ei voinut sanoa että keskittymiskyky tai suoristus yleensä olisi ainakaan parantunut...
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 17.09.2022 18:31
Mulla paloi tuon trilogian kanssa käämit niin pahasti, että vedin alkoholin voimalla kaikki läpi kahdessa päivässä jatkuvasti kiroillen.
Tää oli hyvä :lol: Mulla ei riitä kunto kahden päivän ränniin että pääsen pelit läpi ;D Joten voin hyvällä syyllä ja omatunnolla jättää hyllyyn tunnin testin jälkeen :)
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 16.09.2022 12:37
Crash Bandicoot Trilogy Switchillä.

Päätin korjaa aukon sivistyksessä ja pistää Sonyn maskotin tulille Nintendon konsolilla (hihi). En ole tätä käytännössä ennen palannut, pieniä pikaisia testejä lukuunottamatta. Ja nyt on pakko kysyä: Onko Crash Bandicoot itseasiassa vain paskaa? Ensimmäinen siis. En vain saanut ohjaukseen minkäänlaista kunnon tuntumaa. Hyvä tasoloikka menee yleensä parin ensimmäisen kentän jälkeen selkärankaan ja reflekseihin. Nyt useamman kentän jälkeen tuntui että menin koko ajan arvalla hyppäänkö oikein tai pyörähdänkö oikein. Kerrankin jäin pyörimään apinan viereen niin että animaatio jopa osui apinaan, mutta huidoin silti ilmaa.

Ohjaus tuntuu muutenkin todella löysältä. Esim. Mariossa ohjaus on tiukka ja asiat tapahtuu juuri silloin kun nappia painaa. Crash tuntuu yhtä laiskalta kuin alkuesittelyjen jälkeen voisi kuvitellakin. Hyppiminen esim. bonus kentissä laatikoiden päällä on... erikoista. Tuntuu että koko homma pitäisi hoitaa silmät kiinni, niin ruutu ei häiritsisi rytmiä. En ehkä pistäisi input laginkaan piikkiin, mutta ohjaus on vain tahmea. Lähimpänä tulee mieleen ohjainten rikkoja SNES ajoilta: Bubsy. Se oli samanlaista tervaista arvailua.

Voihan olla että vika on nyt Switch versiossa. Jos se on ryssitty. Tuntuu vähän ajan tuhlaukselta käyttää tähän tunteja elämästä.
10  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 14.09.2022 09:34
State of Play tarjoili jälleen odotettavaa. 20min ja omalle listalle löytyi Stellar Blade, Rise of the Ronin ja GoW Ragnarok. No okei, Rise of the Ronin sillä varauksella, että kyseessä olisi jälleen joku Souls variaatio. Mutta GoWin trailerikin vain nosti hypeä. Todella cool.

Ensi vuodesta on todellakin tulossa aivan sekopäinen pelien osalta. Final Fantasyt, Zelda, Stellar Blade, Forspoken, Hogwarts Legacy, Octopath Traveler II, Kirby,... ja nyt ollaan syyskuussa, eli pelejä julkistetaankin vielä ensi vuodelle. Tällekin vuodelle tulee vielä Gotham Knights, Bayonetta 3, GoW, Midnight Suns, Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion... Nämä on niitä hetkiä kun miettii että pelilaitteiden määrää pitäisi vain karsia tai vähintäänkin keskittyä vain muutamaan sarjaa ja tiputtaa genrejä pois. Käytännössä olen tiputtanutkin jo osan, esim. 1vs1 mättöpelit. Nytkin State of Playn Tekken näytti todella komealta, mutta pakko kylmettää ajatukset sen suhteen heti :lol: Jokaiselle pelille ei vain riitä aikaa ja jos tästä genrestä jotain pelaan se on todennäköisesti SF6. Ja kuten sanoin, olen vähän miettinyt ajatusta että "luovun" tästä genrestä kokonaan, niin tämäkin jää todennäköisesti kaupan hyllyyn.

Olen tosin miettinyt sitäkin että voisi ottaa lomarahat kokonaan lomana ja käyttää muutaman päivän vuodesta siihen että vaan pelaisi kalsarit jalassa :lol: Tulisi ehkä nukuttuakin enemmän kun ei juuttuisi pelien ääreen 01.00 tai 02.00 asti iltaisin.
11  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 13.09.2022 19:18
Nyt saadaan sitä mitä Switchiltä on aina haluttu: helvetisti viljely simulaatioita. Neljä peliä missä voi katsoa kun ruoho kasvaa. On se hienoo :rollaus:


Mutta olihan siellä jotain mielenkiintoistakin. Octopath 2 oli periaatteessa varsin cool. Ainoa mikä tässä hiertää on se että ei ole tullut alkuperäiselläkään pelattua edes yhtä tarinaa läpi :lol: Jos sitovat tarinat ja hahmot paremmin yhteen, tässä voi olla hieno peli. Ensimmäisen osan ongelma kun oli että toisistaan poikkeavaa tarinaa oli liikaa ja kaikki tuntui lopulta sivujuonelta. Eli jokin punainen lanka joka yhdistää tarinoita pitkin peliä, tekisi paljon.

Kirby näytti jälleen peliltä jota tulee pelattua likan kanssa. Pinkki pallero tuntuu vetoavan.

Bayonetta 3 on aina cool, mutta nyt odotellaan jo itse peliä eikä ruutu aikaa Directissä.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. 12.5.2023 (jos nyt ymmärsin oikein, jenkkien tapa kertoa päivämäärät on lähes sekopäinen). Tuohon pistetään kalenteri tyhjäksi. Osuu omat synttäritkin sopivan lähelle, niin se olkoon lahja kaikilta lähellä eläviltä "Do not disturb". Sattui tosin sopivasti niin että äitienpäiväkin on 14.5. Eli koko viikonlopuksi ei voi linnoittautua lukkojen taakse... ***tu.

Metroidin tarina alkaa menemään kyllä jo hiukan surkuhupaisaksi. Kuinka monta vuotta on Trilogyn remakejakin jo huhuttu? Kaksi vuotta? Vai jopa kolme? Mutta Nintendo ei ole sanonut tähän yhtään mitään :lol: Voisi ihan hyvin kieltää ne kokonaan.
MP4 on taas jo ihan oma tapauksensa. Pistää miettimään voiko Nintendo saada siitä enää rahaa takaisin. Ainakin 5 vuotta kehityksessä ja varmasti kestää vielä ainakin ensi jouluun. Koko konsoli sukupolvi vierähtänyt kehityksessä :lol: Tosin, nyt voisi sanoa jo varmaksi että Metroid Prime 4 on Switch Pron (tms.) julkaisupeli. Pro tulee kuitenkin ensi jouluna viimeistään ja MP4 ei voi tulla ennen sitä kun Zelda tulee keväällä. Trilogy saattaa tulla kesäksi nostamaan Metroid hypeä Pron julkaisuun. Ja näin on tapahtuva, UGH!
12  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 13.09.2022 08:31
Sonyltakin tulossa State of Play ensi yönä 01:00: promising around 20 minutes of reveals, updates, and gameplay for a total of 10 games. PS5, PS4 ja PSVR2 pelejä.

Alkaa olemaan jo TGS -huumaa pikku hiljaa.
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 12.09.2022 15:42
En kyllä jaksa uskoa uuteen Switchiin vielä. Juurikin joulumarkkinoiden vuoksi. Ja kun parantuneesta tilanteesta huolimatta saatavuus ongelmat vaivaa edelleenkin PS5 ja XSx konsoleita, en tiedä miksi NSPro tulisi nyt. Ainoa asia mikä voisi perustella alkuvuoden julkaisua on jos BotW2 saataisiin ulos silloin. Mutta siltikään en usko että Nintendolle olisi mikään ongelma työntää koko vuosi remakeja ulos ja tuoda BotW2 ja NSPro vasta vuoden päästä.

Toisaalta taas jos se tulisi ulos ennen joulua vain japanissa ja muualla joulun jälleen, se kompensoisi hiukan komponentti pulaa, mutta sitten ei taas olisi pelejä jolla sitä markkinoitaisi. Ja sekin että markkinoisivat tätä NSProna, eli ns. "samana laitteena", niin... en tiedä. Voisiko se toimia. Laite on kuitenkin aivan eri kaliiberia kuin nykyinen NS, niin laitteen rautaa ei hyödynnettäisi todennäköisesti vuoteen kunnolla. Rautakin on huhujen mukaan custom Orin, eli "Drake", eli ihan eri piiri, niin tuskin olisi kovin kustannus tehokasta pyörittää NS:n pelejä NSProlla ilman päivityksiä out-of-the-box.
Ja mitä sitten markkinointi sanoisi kun porukka ostaa pelejä jotka ei toimikkaan alkuperäisellä NS:llä? "Joo me sanottiin vuosi sitten näin, mutta nyt on eri maailma." Se nostaisi taas niin paljon sekaannusta, että kuvittelisin että Nintendo on oppinut jotain WiiU:sta.

Eli oma veikkaus on edelleen 2023 syksy/joulu. Sinänsä rauta vaikuttaa mielenkiintoiselta. Muistin lisäys varsinkin tuntuu kovalta, 12GB vs. 4GB. Tosin en tiedä mihin niin erikoiseen 16GB käytettäisiin. Jos tekisi karkean jaon GPU:lle 8-10GB ja muulle 4-2GB, niin se riittää kyllä aika pitkälle. Ainoa mikä vaatisi varmasti enemmän on Ray-Tracing ja siinä ei olisi mitään järkeä. Tietty enemmän on aina enemmän, mutta PS5:lläkin on 16,5GB muistia yhteensä. Ja XSS:llä 10GB! Joten 16GB NSProlle olisi ylimitoitettu. Tuo "muistitoive" melkein asettaa koko huhun epäilyksen alle :lol: Tuntuu että jotain olisi (taas) ymmärretty väärin. Eli sieltä tulee se OLED Lite joka julkaistaan Q4/2022 tai Q1/2023 ;D
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 10.09.2022 09:38
Disneykin pistää isompaa vaihdetta silmään: Disney & Marvel Games Showcase | D23 Expo

Onhan Disneyltä pelejä tullut, mutta tuntuu että pelkkiä Marvel pelejäkin on tulossa ihan pirusti. Vaikka moni traileri ei kyllä kertonut oikein mitään. Pelkkä CGI ilmoitus että peli on tulossa ja that's it. Toivottavasti ei ole pelkkää liukuhihna tuotantoa.

Illusion Island ehkä herätti eniten uusista mielenkiintoa (kun harvasti oli gameplay pätkää), mutta saa nähdä minkälainen peli on yksin pelattuna.

Tuntuu että seuraavasta vuosta tulee aika ruuhkanen pelien osalta. Covid on lykänny monta peliä ja nyt syyskuussa niitä alkaa putkahtelemaan ulos ja se taitaa kantaa ensi vuoden loppuun asti. Voi olla turhankin ruuhkainen pelivuosi tulossa.
15  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 09.09.2022 15:44
Softa tuki ja sen toimivuus on kyllä sellaista mistä Google ja muut valmistajat voisi ottaa oppia Applelta. Esim. iOS16 julkaisu taitaa olla näillä näppäimillä tulossa ja vanhin puhelin johon sen saa on iPhone8 joka tuli 2017. Ja tuki vielä jatkuu ainakin siihen asti kunnes iOS17 tulee, eli todennäköisesti vuoden ainakin. Sitten kun vertaa että esim. Samsung lupaa 4 vuotta päivityksiä Galaxy s22:lle ja pohjanoteerauksena Asus Zenfone 9:lle kaksi vuotta, Apple hoitaa tämän tontin kyllä todella hyvin.

Nämä vanhat Applen tuotteet vielä toimii (yhtä Applemaisesti) kuin ennenkin. Viisi vuotta vanha Android puhelin... se on jo vanha.

Tiedän toki syyn tähän. Tuki pitäisi tulla ennen kaikkea Googlelta ja valmistajia on paljon, niin se tuo aina oman hankaluutensa peliin. Mutta silti. Naurettavaa laittaa vajaan tonnin tai yli tonnin puhelin jossa on vielä toimivaa rautaa muutaman vuoden päästä paperipainoksi.
16  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 08.09.2022 22:53
Amazon maksaa 7€/kk. Ei siihen kenenkään talous kaadu jos ottaa kuukaudeksi kahdeksi.

Ei niin. Mulla vaan on nyt about 100€/kk edestä näitä "ei-tähän-kenenkään-talous-kaadu" -palveluita, kun näitä pidetään lopulta kauemmin kuin pari kuukautta, koska "en ehdi näitä vielä, mutta en sulje kun katson ihan kohta". Ja olet oikeassa, ei niihin talous kaadu. Mutta alkaa tuntemaan (tässä yhteydessäkin) itsensä vähän tyhmäksi.
17  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 08.09.2022 21:33
Jos ei ole aiemmin ollut, niin Primesta kannattaa samalla tsekata ainakin The Terror (1. kausi), Man in the High Castle, Reacher yms.

ja The Boys

Tämä on sarja joka on kummitellu omassa mielessä alusta asti, mutta en ole yhden sarjan vuoksi viitsinyt ottaa palvelua. Voisi kyllä miettiä mistä palvelusta luopuisi kun ottaa Amazonin... Apple+ ainakin. Sieltä kiinnostaisi edelleen McGregorin moottoripyöräreissut (yksi kausi katsomatta) ja kieltämättä aika komea dinosaurus dokkari Prehistoric Planet. Mutta nämä on odotellut katsomista jo jonkin aikaa, mutta kun aikaa vain ei ole näille ollut. Aina on "jotain mielenkiintoisempaa". Joten voisi ehkä lopettaa yrittämisen. Toistaiseksi...
18  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 08.09.2022 13:38
Dynamic Island hohkaa Jobsin ajan Applea – muut häivyttävät notchejaan, mutta Apple kulkee omaa tietään ja korostaa ominaisuutta. Koko juttu on kiehtova.

No empä tiedä. Eikö Jobs ollut aina käytettävyyden, helppouden ja omien polkujen menijä. En keksi Dynamic Islandista sitä käytettävyyttä tai omaa polkua joka parantaisi kokemusta tai helpottaisi sitä. "Gimmick" sanoisi Wiin elänyt :)
Odotan innolla sitä "innovaatiota" että joku keksii puhelimen olevan laite jota pitäisi käyttää yhdellä kädellä. Itseasiassa Asuksen Zenfone 9 on vähän tähän tyyliin tehty. Ottanut esim. sivun virtanappiin omat kosketus toimintonsa. Ajatelkaa jos Dynamic Islandin saisi ylhäältä ruudun reunalle sipaisemalla virtanappia ja sitä ohjattaisiin kosketusnäytön reunasta. Tai vaikka suoraan saman muotoisesta virtanapista reunalta (saatan sorsia vasenkätisiä... ;D ). Siitä voisi olla jotain hyötyä. Mutta nyt on vain heitetty uusi nappikuvake ruudun yläreunaan, sormen ulottumattomiin. Huimaa innovointia.

Ei sillä että nyt kovin yllättynyt (tuskin kukaan muukaan) olin että Applen tuotteet ei meikää sytyttä ;D Mutta ensimmäistä kertaa menin oikeasti toiveikkaasti odottaen jotain. Eipä se mitään tuonut.
19  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 07.09.2022 22:01
Applen julkistustilaisuus. Ei iPhone 14 miniä. Lisäksi kuultiin tälläiset lentävät lauseet:

We are going big with iPhone 14, and even bigger with iPhone 14+.

iPhone 14 delivers all-day battery life.

Ja sitten vielä päälle Pro mallien Dynamic Island, uusi interaktiivinen "kilke" puhelimen yläreunassa :lol:

Nykypuhelimien näytön kosketuspinta-ala pitäisi puolittaa jollain lailla. Ehkä silloin keksittäisiin oikeita innovaatioita ja pidettäisi vain kosketukselle tarkoitetut toiminnot ruudun alaosassa ja ylä osa pyhitettäisiin silmille.

Myönnän sen että Apple huijaa "going big" lausahduksellaan, koska iPhone 14 on gsmarenan mukaan täysin saman kokoinen kuin iPhone 13. Mutta onhan taas epäkäytännöllisiä uudistuksia. Enkä oikein tajua tuota "all-day battery life" heittoakaan. Koska tämä on ollut poikkeuksellinen ominaisuus?

Mutta nyt se on virallista, Mini mallit ei vaan myy. Vaikka kuinka yritän täällä sen paremmuudesta puhua maailmalle.
20  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 02.09.2022 07:47
Tuleekos Amazoniin muuten sarjojen jaksot yleensä kaikki kerralla vai tiputtelevatko niitä viikon tms. välein? Ei siis viitsisi Amazonia tilata vielä jos jaksoja joutuu odottamaan aina viikon.

EDIT: Löytyikin uutinen että nyt kaksi jaksoa ja sitten joka perjantai uusi. Odotellaan siis rauhassa..
21  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 01.09.2022 23:54
Näistä trailereista jää vähän ristiriitainen fiilis. Ensimmäinen herätti mielenkiinnon, mutta siinä oli jokin "vinossa". Se ei tuntunut LOTRilta. Toinen traileri lupasi hyvää ja tämän nähtyäni mietin että ovat ehkä löytäneet kuitenkin sen mitä Jackson teki. Mutta tuo kolmas traileri taas... Siitä tulee mieleen Netflixin teineille suunnatut ontot fantasia sarjat. Se erona että tähän on tosiaan kaadettu rahaa kottikärryillä. Meno siis näyttää varsin hienolta, mutta siinä ei ole ns. mitään, se on ontto.

En siis oikein ole saanu vielä selvää mitä ovat oikeasti tekemässä. Pelkäsin alunperin että tässä tehdään jotain Game of LOTR sarjaa joka olisi ollut pöhelöä. Mutta nyt tuntuu että tässä mennään pahimmassa tapauksessa aivan toiseen suuntaan. Toivottavasti sieltä on tulossa ihan oikea Keski-maahan sijoittuva sarja, eikä mitään enempää tai vähempää. Mutta, saa nähdä. Eihän tämä nyt kovin lupaavalta vaikuta, viimeisimmän trailerin perusteella.
22  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 01.09.2022 13:50
Immortality on tulossa Netflixiinkin. Voisi korkata Netflixin peliominaisuudet tuolla. Vaikka paskonkin varmaan housuuni viikon putkeen, kun kauhujännärit ei ihan ole mun juttu.
23  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 01.09.2022 08:57
Toi sormentunnistimen kirkkaus on tosiaan myös erikoinen yksityiskohta. Se on ihan helvetin kirkas. Hieno skenaario on jos aamulla puoliunessa aukaiset pimeässä huoneessa lukituksen ja sormi on vähän vinossa tunnistimessa, tunnistimesta tuleva valko porautuu silmiin niin että tuntuu että joku iskisi piikillä silmiin. Sen jälkeen ei oikein tiedä heräsikö vai lähtikö taju. Elämän pieniä suuria kokemuksia. Zenfone9 on laittanut tunnistimen puhelimen laitaan, jota kyllä kaipaa Sony ajoilta.

Toi kameran hitaus on myös yksi, joka ihan unohtui kun lopulta käytän sitä aika harvoin. Esim. liikkuvan kuvan nappaaminen vaatii oikeasti taitoa, koska kun otat kuvan, ruutu jähmettyy, mutta kamera ottaa kuvaa taustalla vielä. Eli se ei jähmety kuvan prosessoinnista, vaan siitä että kamera ottaa kuvaa. Ja siis ymmärrän että kamera toimii näin, mutta kun kamera on normaalia hitaampi, liikkuvaa kohdetta pitää seurata ns. sokkona aika pitkään.

Noita kaikkia bugeja en ole kohdannut. Toisto tms. toiminnot muuten toimii ok ja puhelin ei ole tainnut tiltata kertaakaan omassa käytössä. Eli sinänsä puhelin on kyllä ollut vakaa, siinä on vain asioita jotka on toteutettu huonosti tai kuin halpispuhelimissa.
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 31.08.2022 13:45
Täytyykin varmaan mennä varmaan Prisman kautta tänään, jos löytyisi hyllystä. Jäänyt vielä aina ensimmäinen TMNT pelaamatta läpi. Se vain oli ja on yksinkertaisesti liian vaikea meikäläiselle  :lol: Ja tämä kun oli niitä pelejä kun continuetkin on rajallisia, eli kun tuli tarpeeksi monta kuolemaan, se oli siinä. Ja alusta. Jos nyt olisi jonkinlainen save kermapersepelaajille, niin pääsisi ensimmäisen TMNT:n vihdoinkin läpi  ;D
25  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 31.08.2022 11:04
Alkaa tuntumaan että meikäläisen talous kuluttaakin aika paljon sähköä vaikka luulin että pääsen pienellä :lol: Vaikka lämmityshän jne. eniten siitä kyllä vie. Kuten jo sanoin niin suihkun lattia tosiaan lämpeni 24/7 ja lisäksi kun tuli sauna rempattua miellyttäväksi vuosi sitten, niin varsinkin viime talvena tuli käytyä saunassa parhaimmillaan 4 kertaa viikossa :) Tuskin tulee tehtyä nyt samaa. Vaikka ei sillä, toistaiseksi talous on sen verran hyvässä kunnossa että ei tulisi paniikkia edes sillä 1€/kwh hinnoilla nykykulutuksellakaan, vaikka se vituttaisikin. Mutta taka-ajatuksena on ehkä se muu koto-Suomi. Kyllä se vähän takaraivossa mietityttää jos itse vetää normaaliin tapaan ja esim. eläkeläiset kärsii sähkön hinnan takia sähköllä lämpiävän talon 20 000 - 30 000 kwh vuosikulutuksesta.
26  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 30.08.2022 07:47
2020 kulutus 660 kWh
2021 kulutus 760 kWh

Tollasella vuosikulutuksella olisi ihan sama vaikka sähkön hinta olisi 1€/kwh :lol:
27  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 30.08.2022 07:27
Meinasinkin jo tulla suosittelemaan tuota Zenfone 9:iä Heinzille, mutta hankala on tilanne jos ei IOS tai Android kumpikaan kelpaa.

No siis tässähän oli kyse ajatuksesta korjaus vs. uusi. Jos uusi ei tuo suurempaa hyötyä, silloin kuppi kaatuu korjauksen puolelle.
28  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 29.08.2022 11:45
Sitten nykyään valitetaan pelin olevan lyhyt jos se ei kestä vähintään 20 tuntia.

Tää on muuten huvittava yksityiskohta. Pelien pituuksien pieni, ok, pitkä, helvetin pitkä, määritykset tuntuu vaihtelevan paljon sukupolven mukaan. Muistan kun tuli pelattua NESillä ja pelit tuntu niin pirun pitkiltä. Mutta kun useampi vuosi sitten otti pienen retro projektin NESillä, ne oli ihan max 3 tunnin sessioita. Silloin niissä vain viihtyi paremmin ilmeisesti tai jotain.

Mutta joo, nykyään pelien pituus on menny ihan yli. Toki RPG:t tms. saakin kestää satoja tunteja, koska se kuuluu genreen, mutta jos toimintapelit on +15h, se vaikuttaa jo pelaamiseen meikällä.
29  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 29.08.2022 11:35
Esim. SSD kovo hajoaa aivan varmasti siinä ajassa, mutta jos sen korvaa uudella, niin mitä tapahtuu day one päivityksille jne.

Sitä ps5:n mukana tulevaa ssd levyä ei voi edes itse vaihtaa jos oikein muistan joten kun se leviää niin kone on roskiskamaa.

Ei kai sitä sinne juotettu ole? Ei varmaankaan mikään plug&play toteutus ole, mutta luulisi että ruuvimeisselillä vaihto onnistuu...


Onneksi on olemassa innokkaita arkistonpitäjiä. Ajan myötä noiden koneiden firmwaret haxataan niin perusteellisesti, että yleensä ei ole mitään ongelmia.
Totta tämäkin. Ja hyvä niin.
30  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 29.08.2022 11:21
En lähtisi hätäilemään noiden sopimusten kanssa. Koska hintahan määräytyy kulutuksen mukaan. Ja jos sähkönhinta on 50c/kwh, se vaikuttaa kulutukseen aivan varmasti, jonka myötä hinta laskee. Toki se tulee viiveellä, mutta tulee kuitenkin. Ja kun nämä vaikuttaa jo nyt. Omassakin kämpässä oli suihkun lattialämmitys päällä 24/7 kun oltiin kotona, mutta olen jo nyt alkanut käyttämään sitä vain öisin. Saunaakaan ei lämmitetä enää viikolla samalla tavalla.

Kyllähän hinnat hetkellisesti nousee varmasti jo lämmitysten vuoksi, mutta en silti jaksa uskoa että hinnat pysyvästi nousisi kovin suureksi. Porukalla kun ei ole varaa käyttää tuon hintaista energiaa. Ainoa mikä voi vaikuttaa pahasti on voimassa olevat määräaikaiset sopimukset. Jos löytyy paljon "ihan sama, ei tunnu mun lompakossa", silloin voi tulla ongelmia. Mutta sitten pistetään jo sähköjä poikkikin jos kulutuksessa ei näy muutosta. Tosin en siihenkään usko.

EDIT: Tosin mun on suht helppo olla rauhallinen, kun max kulutus on tammi- helmikuussakin hyvin alle 800kwh/kk ja kesällä 300-400kwh/kk :)
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 154
Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines