Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Metroid Prime 4 -hypeketju  (Luettu 10336 kertaa)
Metroid Prime 4 -hypeketju « : 27.11.2018 20:18 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW GameXplainin Jon vihjaa Prime 4:n olevan Game Awardsissa.

https://twitter.com/JonComms/status/1067447305605914624

Näemmekö ensi viikolla MP4:n ensimmäistä kertaa? Jos peli julkaistaan ensi vuonna, aika ei voisi olla otollisempi. Smash-hype on taputeltu, ja Nintendo voi käynnistää saman tien uuden odotusaallon, jatkaa suotuista momentumia. Vakuuttava traikku Samuksen seikkailusta toimittaisi faneille sellaisen. Edellisen pelin välissä on ollut kokonainen sukupolvi, pelillä on kaikki edellytykset loksauttaa leukoja.

Samalla fiilikset lienevät monella pelonsekaiset. Bandai Namcon kehitystiimi tuskin on tehnyt peliä ilman tiivistä yhteistyötä Nintendon kanssa, mutta silti Prime-nimi vaatii sellaista järeän kaliiperin laatua, johon harva pystyy vastaamaan.

Btw, tuntui niiiiiin pirun hyvältä kirjoittaa aihekenttään matafackin METROID PRIME 4.


« Viimeksi muokattu: 25.01.2019 17:23 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 « Vastaus #1 : 28.11.2018 00:05 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Vaikka puhutaan uusista peleistä, niin tuossa kuitenkin sanotaan "will be announced for the first time". Eli veikkaan kuitenkin että Metroid Prime Trilogy re-release. Nintendo on puskenut näitä aika kovaa tahtia koko ajan, joten tämähän olisi aika luonnollinen askel. Ja varsin Nintendomainen maton veto alta -trolli. Vaikka samallahan se lämmittelisi kansaa joka ei sarjaa tiedä ja nostaisi hypeä neljänteen osaan. Trilogy re-release tulisi Q1:llä tai Q2:n alussa ja E3:ssa sitten MP4 ja julkaisu jouluna.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 « Vastaus #2 : 28.11.2018 06:28 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Vaikka puhutaan uusista peleistä, niin tuossa kuitenkin sanotaan "will be announced for the first time". Eli veikkaan kuitenkin että Metroid Prime Trilogy re-release. Nintendo on puskenut näitä aika kovaa tahtia koko ajan, joten tämähän olisi aika luonnollinen askel. Ja varsin Nintendomainen maton veto alta -trolli. Vaikka samallahan se lämmittelisi kansaa joka ei sarjaa tiedä ja nostaisi hypeä neljänteen osaan. Trilogy re-release tulisi Q1:llä tai Q2:n alussa ja E3:ssa sitten MP4 ja julkaisu jouluna.

Tuo on hyvä pointti. Tavallaan MP Trilogy, varsinkin jos se olisi pätevä remasterointi (pelkkä reson nosto 1080p:ksi tekisi paljon), olisi melkein yhtä kova juttu kuin traileri Prime nelosesta. Tästähän on ollut muutenkin Emily Rogersin aloittamaa huhua liikkeellä, että Nintendo pari vuotta sitten oli hyvin motivoitunut saamaan Prime Trilogy HD:n Switchille. Ehkä Twilight Princessin teräväpiirroksi konvertoinut Tantalus sai tämän tehtäväkseen?

EDIT: Myös Spawn Wave lietsoo hypeä


« Viimeksi muokattu: 28.11.2018 06:55 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 « Vastaus #3 : 04.12.2018 07:17 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Mitähän Nintendo aikoo tehdä? Kunpa tietäisin. Realisti minussa sanoo, että Prime 4 julkaistaan aikaisintaan ensi vuoden lopulla, joten olisiko gameplay-traileri sittenkin liian aikainen näytettävä nyky-Nintendolle? Jos se säästetään tammikuun perinteiseen Directiin? Toisaalta taas GA takaisin suuremman näkyvyyden, ja onko muutamalla viikolla tosiaan niin paljon väliä? Ehkä fiksuinta olisikin, jos Nintendo tekisi saman kuin Bayon kanssa viime vuonna; ensin esiin MP trilogy HD, sitten MP4 alitittelin kera.

Tajuntaani alkaa vasta todella iskeytyä se fakta, että kuulemma Metroid-uutisia tällä viikolla.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 « Vastaus #4 : 04.12.2018 10:44 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Ehkä me nähdään Metroid Prime: Federation Force Party Collection (feat Splatoon ja Wii Fit hahmot). ;)
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 « Vastaus #5 : 04.12.2018 10:51 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili
Ehkä me nähdään Metroid Prime: Federation Force Party Collection (feat Splatoon ja Wii Fit hahmot). ;)

Joku tällainen onkin paljon todennäköisempää, joten ei paljon naurata.

En mitenkään pysty vieläkään innostumaan yhtään ajatuksesta, että Nintendo hääräämässä pelin takana eikä Retro. Paljon mieluummin toivon Trilogysta HD-päivitystä jollakin uudella valaistuksella ja olisin enemmän kuin onnellinen. Metroid Prime 4 on minun silmissä tuhoon tuomittu, kunnes toisin todistavat. Ei riitä luottoa nyky-Nintendoon.
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 « Vastaus #6 : 04.12.2018 15:40 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili No empä tiiä. Viimeisin Mario ja Zelda palauttivat kyllä uskoa takaisin Nipan tekemisiin. Jos uuden Metroidin laatu on samaa tasoa, olen kyllä ainakin itse todella tyytyväinen. Voi jopa olla ihan hyvä ettei Retro tee neljättä Primeä. Saadaan ehkä jotain erilaista.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 « Vastaus #7 : 04.12.2018 18:29 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Jaoin joskus vuosi sitten mietteitäni Metroid-sarjasta eräällä toisella foorumilla:

Lainaus käyttäjältä: Kraidi
Mainittakoon vielä Metroideista sen verran, että koen kyseisen pelisarjan olleen tasaisesti huonontumaan päin jo Echoesin julkaisun jälkeen. Metroid Prime 3: Corruption on mielenkiintoinen irtiotto peruskaavasta, muttei läheskään yhtä laadukas kuin kaksi aikaisempaa Prime-peliä. Viimeistään Metroid: Other M:n kohdalla alkoi omakin luotto kadota, kun tämä Team Ninjan ja Nintendon yhteisluomus ei oikein tunnu painottavan niitä asioita, joita haen näiltä peleiltä. Metroid: Samus Returns ja Metroid Prime 4 toki lupaavat jokseenkin parempaa suuntaa, mutten tiedä tuleeko Metroid enää ikinä olemaan niin hyvä kuin parhaimpina päivinään.

Metroidin sielu on siirtynyt indie-peleihin. Itse asiassa olen valmis menemään jopa niin pitkälle, että väitän Axiom Vergen olevan Metroid, joka haastaa ne vanhemmatkin nimikkeet; kaikki pelin hilavitkuttimet ovat suorastaan hillittömiä ja juonikin sangen toimiva tämän tyyppiselle pelille. Toivottavasti Ghost Song jatkaa samalla linjalla, mikäli se nyt vain julkaistaan joskus.

...ja täytyy kyllä sanoa, että olen edelleen vahvasti tätä mieltä.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 « Vastaus #8 : 25.01.2019 16:28 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Jos joku vielä epäili sitä, ettei Nintendo muka välittäisi Metroid-sarjan laadusta, niin tämä todistaa sellaiset luulot täysin vääriksi.

Hattuni lentää ja korkealle: Prime palaa kotiin, ja vaikka Retro Studios ei ehkä olekaan tänä päivänä ihan se sama pelitalo, mitä taannoin, tunnen sarjan olevan silti nyt paremmissa käsissä. Olisi Bandai Namconkin Prime kelvannut yhtälailla, jos se olisi ollut laatua, mutta nyt kävi näin.

Tämä tosin tarkoittaa sitä, että Prime 4 kuuluu aikaisimmillaan vuoden 2021 tai 2022 ohjelmistoon. Kun tuon kirjoittaa, ja sitä miettii...

Myöhästyyköhän Prime Trilogy HD samalla? Jos Nintendo ei halua parin vuoden gäppiä trilogian ja nelosen välille? Toivottavasti niin ei käy.« Viimeksi muokattu: 25.01.2019 16:42 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 « Vastaus #9 : 25.01.2019 17:11 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Ei kai kukaan ole mitään tuollaista väittänytkään ettei Nintendo välittäisi Metroid-sarjan laadusta, vaan sitä että Namco ja Nintendo itse osaa tehdä ollenkaan sen tasoista peliä kuin sarja vaatii. Todistivat nyt sen väitteen itsekin oikeaksi.  :lol:

Retro Studios taas puikoissa. Eipä olisi voinut parempaa uutista tulla!

EDIT: Ja miksi helkkarissa tälle pelille on jo oma ketju?
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 -hypeketju « Vastaus #10 : 25.01.2019 20:19 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Vähän naurattaa, mutta pakko nostaa hattua silti rohkeudesta. Selkeästi ideana ei ole vain ottaa rahoja pelaajilta pois, kuten niin monien muiden jatko-osien kehittäjien kanssa.

Voisin kuvitella että alunperin oli jopa tarkoitus tuoda pelistä kunnon demo game awardseissa, mutta ongelmat näkyi jo silloin. Pari kuukautta yritettiin tehdä korjauksia ja sitten pillit pussiin ja Retrolle.

Suurin kysymys lienee että mitä tilalle tulee... Nintendo kuitenkin on suunnitellut julkaisunsa aika pilkun tarkasti, kuten muutkin konsoli julkaisija. Muilla vain on niitä korvaavia nimikkeitä enemmän kuin Nintendolla. Jo viime vuonna nähtiin minusta selvää hypen laskua, joten Pokemonilla on aika paljon harteilla. Ei toki mahdotonta Pokemonille hoitaa hommaa kotiin. Ainakin tyydyttävästi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 -hypeketju « Vastaus #11 : 25.01.2019 21:04 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://twitter.com/imranzomg/status/1088858478922231809

Lainaus
Hearing that the big problem with MP4 development was Nintendo's experimental ad-hoc development process; it was being made in parts in different countries. Some studios were trucking along saying it was going smoothly while it was on fire elsewhere.

Internal thinking was that it needs to be all under one roof to right the ship. Interestingly, Retro made the pitch for their involvement and put together a demo that Nintendo liked.


Olikohan MP4 ensimmäinen peli, jonka kanssa Nintendo kokeili hajautettua pelinkehittämistä näin suuressa mittakaavassa? Jotenkin ajatus on omituinen. Jos pelit ovat taidetta, ne eivät voi olla liukuhihnatyötä, tekeleitä, joita tehdään mahdollisimman halvalla siellä, mistä koodareita ja kynnelle kykeneviä parhaiten löytyy. Tämä on toki hyvin pitkälle romantisoitu näkemys, ja tulee fanilta, joka on tottunut kuluttamaan lopputuotteita eikä niinkään näkemään pelinkehittäjien tuskanhien värjäämää arkea.

On myöskin erittäin rohkaisevaa, että aloite MP4:n saamiseksi tuli nimenomaan Retrolta, ja tekivät jopa jonkinlaisen demon vakuuttaakseen Nintendon.

Saman lähteen mukaan MPT HD olisi jo valmis. En halua uskoa, että Nipa lukitsee sen holviinsa vuosiksi.


« Viimeksi muokattu: 25.01.2019 21:12 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 « Vastaus #12 : 25.01.2019 22:28 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Kunnioitettavaa laittaa tuollainen noin selkeä ja kohtelias viesti kehityksen viivästymisestä. Hienoa kommunikaatiota. Tunnen itseni nyt varsin arvovaltaiseksi henkilöksi olemalla pelisarjan fani!  ;D Toivotaan, että nykyinen Retro Studios osaa tehdä pelistä edellisten veroisen. Taitaa olla vielä edelleenkin niin, ettei japanilaiset täysin hallitse ensimmäisestä persoonasta kuvattuja pelejä. Retro on myös varmasti jättänyt Prime-peleihin aivan omanlaisensa leiman, jota Nipa ja Bandai Namco eivät osanneet toisintaa.

https://twitter.com/imranzomg/status/1088858478922231809

Lainaus
Hearing that the big problem with MP4 development was Nintendo's experimental ad-hoc development process; it was being made in parts in different countries. Some studios were trucking along saying it was going smoothly while it was on fire elsewhere.

Internal thinking was that it needs to be all under one roof to right the ship. Interestingly, Retro made the pitch for their involvement and put together a demo that Nintendo liked.


Olikohan MP4 ensimmäinen peli, jonka kanssa Nintendo kokeili hajautettua pelinkehittämistä näin suuressa mittakaavassa? Jotenkin ajatus on omituinen. Jos pelit ovat taidetta, ne eivät voi olla liukuhihnatyötä, tekeleitä, joita tehdään mahdollisimman halvalla siellä, mistä koodareita ja kynnelle kykeneviä parhaiten löytyy. Tämä on toki hyvin pitkälle romantisoitu näkemys, ja tulee fanilta, joka on tottunut kuluttamaan lopputuotteita eikä niinkään näkemään pelinkehittäjien tuskanhien värjäämää arkea.
No mutku Call of Duty tehdään hajautetusti...
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 -hypeketju « Vastaus #13 : 08.03.2020 07:29 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Retrospektiivit ovat kiehtovaa kamaa, kun ne on tehty laadukkaasti. Tämä on. Katsoin sen eilen, ja menin jälleen innostumaan kahta pahemmin sarjan tulevaisuudesta ja hyvin mahdollisesta uudesta MPT HD -kokoelmasta.

Olen unohtanut eniten kamaa Prime kakkosesta. Alunperin se oli Cubella aika kova vaikeustasoltaan, ja tuollakin videolla muistetaan mainita pahamaineinen Boost Guardian. Muistan myös jonkun vesibossin, jonka luo päästäkseen piti tulla tallennuspisteeltä jonkinlainen matka ennen uutta yritystä. Joidenkin bossien kokoluokka oli myös vaikuttava.

En tiennyt, että Nintendo piiskasi Retron työntekijöitä paiskimaan pitkiä kausia 80-100 tunnin TYÖVIIKKOJA, jotta Primet valmistuivat ajoissa. Olin tosin aina hämmästellyt, miten tämän luokan pelit tehtiin noin kahdessa vuodessa. Tämän stressin tuloksena Retrolta alkoi kuitenkin vuotaa avainhenkilöitä muualle. Sittemmin osa on palannut takaisin, joten työskentelyolosuhteet ovat todennäköisesti vuosien varrella (onneksi) muuttuneet.

Mielenkiintoisesti Metroid Prime 2, Halo 2 ja Half-Life 2 julkaistiin marraskuussa 2004 – kaikki viikon sisään. Euroopassa Prime 2 tosin tuli ulos 1,5 viikkoa myöhemmin kuin Amerikassa. Aikamoinen kuukausi olla pelaaja!


14 kuukautta. Niin pitkään on pian kulunut siitä, kun Nintendo anteeksipyytelevästi ilmoitti MP4:n siirtyneen Retrolle. Mitä luulette, olisiko tänä vuonna uuden teaser trailerin paikka? Ehkä loppuvuodesta? Varmaan Nintendo haluaa tällä kertaa näyttää pelikuvaakin, eikä pelkästään logoa. Kaikki on kiinni siitä, miten hyvin projekti on lähtenyt käyntiin. Ehkä Retro on voinut laittaa aiemman materiaalin paloiksi ja uudelleenkäyttää joitakin assetteja? Huhun mukaan Bamco työsti Metroidia UE4:llä. Prime-trilogian pelimoottori nauttii legendaarista mainettava syystä, mutta en usko, että Retro pystyy MP4:n kanssa käyttämään kokonaan tyhjästä luotua pelimoottoria. Ei sen ehkä kannatakaan, Switchin tukiessa Epicin luomusta.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 -hypeketju « Vastaus #14 : 15.08.2020 08:24 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://twitter.com/RetroStudios/status/1294332258074218497

Retro etsii johtavaa tuottajaa Metroid Prime neloselle.

Hetkinen...

Herää kysymys, miten pitkällä MP4 oikeasti on? En yllättyisi, jos tästä tulee BotWin tavoin cross gen -peli. Pahimmassa skenaariossa koko peli pyörii loputtomassa kehityshelvetissä. Retro Studios kun nykymuodossaan on melkoinen villi kortti; helmikuussa 2021 tulee kuluneeksi 7 vuotta siitä, kun Retro viimeksi julkaisi pelin. Toki se on tehnyt tänä aikana asioita, kuten Tropical Freezen NS-käännöksen ja siihen Funkeyn, muttei kokonaan uutta peliä.

Jonkun potentiaalisen vuotajan tiedoista saisi tod.näk kasattua mielenkiintoisen dokumentin siitä, mitä Retrolla on tapahtunut viimeisen viiden vuoden aikana. Niistä huhutuista kehityskokeiluista, jotka Nintendo on väitetysti pistänyt katki.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 -hypeketju « Vastaus #15 : 15.08.2020 19:45 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Jooh, eiköhän tämän projektin voida todeta olevan jo jonkinasteinen clusterfuck. Pelistä ei tiedetä vieläkään yhtään mitään ja ilmeisesti sen kehityskin on aloitettu jossakin välissä kokonaan alusta. Sikäli aika paha tilanne, jos vertaa muihin ikuisuusprojekteihin, joista on saatu samassa ajassa ulos vähintään yksi pelin tyyliä ilmentävä traileri. Metroid Prime 4:stä sen sijaan ei ole esitelty muuta kuin yksi logo, joka sekin näyttää pikaisesti kyhätyltä. Ottaen huomioon nykystandardit ja sarjan suosion, en ihmettelisi ollenkaan, vaikka Retro Studios olisi ihan kusessa tämän pelin kanssa. Koko peliteollisuus on ottanut jo niin suuria teknisiä harppauksia vuoden 2007 jälkeen, ettei tämä projekti ole varmana sieltä helpoimmasta päästä.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 -hypeketju « Vastaus #16 : 16.08.2020 12:06 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Hyvä pointti kyllä että Retrolta ei ole tullut vuosiin mitään uutta. Selittää osin Nintendonkin tilannetta. Voisin kuvitella että MP4:n olisi pitänyt tulla jo ulos. Tämäkin kesä olisi näyttänyt aivan erilaiselta, jos alkuvuodesta olisi ollut (toinen) julkistus Direct, kesällä olisi tuotu kunnolla kehiin ja nyt julkaisu. Mutta kehitys tosiaan näyttää olevan aika vaiheessa edelleen.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 -hypeketju « Vastaus #17 : 17.08.2020 10:30 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Täysin käsittämätöntä että Nintendo edes alunperin aloitti jonkun hemmetin Namcon kanssa puuhastelemaan peliä, ennen kuin antoivat Retrolle, jolla lähes täydellinen putki muutenkin ollut päällä. Monta vuotta kaivoon. Nintendon itse on parempi keskittyä Trashin uusien hahmojen directeihin ja Namco nyt muutenkin kannattaa pitää niin kaukana kuin mahdollista.
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 -hypeketju « Vastaus #18 : 18.06.2024 19:31 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili https://youtu.be/mMAgmdR8jwU?si=as_iLvIkQFOCfNLG
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Metroid Prime 4 -hypeketju « Vastaus #19 : 18.06.2024 22:27 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Noni. Mitä siinä meni... 6 vuotta julkistuksesta? Ja vielä vuosi jäljellä. Switch 2:lle kesäksi tai jouluksi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines