Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 157
31  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 13.09.2023 22:47
En edes yritä saada samaa hypeä kuin Epi mutta... Nintendo Direct huomenna. Sisältönä ensi talven pelit.

Aloin oikein miettimään mitä ensi talvena pitäisi tulla ja jos mennään joulun yli, siellä ei ole... mitään. Metroid Prime 4. Ja eiköhän tämä mene jo Switch 2:n julkaisupeliksi. Mutta lopulta uskoisin että suurin osa peleistä on kutenkin niitä jotka tulisi pukin konttiin. Silloinhan pelejä kuitenkin ostetaan, niin totta kai Nintendo hypettää niitä. Ensi vuoden puolelle voi tulla pari 3rd party remakea, ehkä "2DHD -rope" ja pari Nintendon omaa. Siinä onkin jo 10-15min. Ja loput jo julkistettuja joulu pelejä. Ehkä pari yllätystäkin jouluksi, mutta tuskin Nintendolta mitään suurempaa. Super Mario Wonder kuitenkin jo listoilla.

Mitkä ne pari Nintendon peliä ensi vuodelle sitten? Metroid Prime Echoes. Aivan varmasti. Tämä voisi olla jopa jouluksi. Ensimmäinenkin remake tuli aika nopealla aikataululla. Toinen voisi olla joku remake. Luigis Mansionit oli kai tulossa Switchille, joten nämä voisi olla ensi vuodelle myös. Siinä olisikin jo kolme. Tai toinen LM jouluksi ja 3DS:n LM2 remake ensi vuodelle. Vaikka en tiedä kuinka LM2 taipuu yhdelle näytölle. En ole peliä ikinä pelannut. Meikälle riittäisi oikeastaan Echoes ja LM2. Tuskin ehtiäisi pelaamaan niitäkään.
Nyt muuten tuli mieleen että Xenoblade sarjan remakeja voisi myös tulla. En tiedä kuinka ensimmäinen myi, onko järkeä tehdä toista. Vaikka ei NS versio nyt niin erikoinen alkuperäiseen verrattuna mielestäni ollut, että tuskimpa sen ulos saaminen nyt niin paljoa kustantaisi.
32  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Laudan kadonneet : 13.09.2023 11:09
Epin viimenen viestihän oli tälläinen:

Tears kantaa täälläkin helposti kesän yli ja tuhoaa sosiaalisen elämän, kunnes Starfield tulee tuhoamaan sen taas uudelleen heti perään.  8) Pikmin 4 on kyllä hyvä välipala heinäkuun helteille.

Ja tähän päälle Switch 2 huhut ja kohta tulee uusi Apple taas (eikö tule?), niin eihän miehellä ole aikaa mitä käyttäisi 2000-luvun alun ajanvietteisiin :)

On kyllä huomannu itsekin että tämä syksy on ollu jotenkin kiireistä aikaa ja tullu käytyä täälläkin norkoilemassa normaalia vähemmän. Töitä niin pirusti että illat menee melkein niissä ja siitä läpsystä FFXVI tulille. Zeldakin vielä alottamatta ja Baldurs Gate 3 kiinnostaisi. Päälle vielä muu arki. Onneksi nukkumisesta on helppo nipistää muutama tunti per päivä...  :rollaus:
33  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Laudan kadonneet : 12.09.2023 09:26
Yrittää varmaan olla hypettymättä huhuista jotka sanoo että Matrix demo pyörii Switch 2:lla ;D
34  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 24.08.2023 23:04
No niimpä tietysti. Ei ole maailma valmis vieläkään näköjään.

Sitä hypeä olisin lähtenyt metsästämään juuri :) Listingissä salkkuun ja lopulta Nvidian siivellä noustaan tuottoon :)
Case Nvidia on kyllä sellainen myös että melkein nolottaa kuinka sitä ei ostanu aikanaan. Kuitenkin seurannut huvin vuoksi yritystä vuosia pelkästään rautainnostuksen kautta ja oli niin monet nobrainer merkit ilmassa että vaikka AI hype nousi ennustamattoman nopeasti, Nvidia olisi silti ollut vähintäänkin pitkällä ajalla aika selkeä sijoitus. Nyt hype on ampassu jo vähän yli, niin ei enää kiinnosta.

Nyt täytyisi vaan iskeä siihen johonkin uuteen tulokkaaseen joka nousee tekoälyn tuotolla FAANG rinnalle ollen yksi niistä "miljardi yrityksistä joita ei ollut 10 vuotta sitten".
35  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 24.08.2023 10:58
Nyt kun on tulossa astetta isompi listautuminen, kun Arm Holdings astuu (taas) pörssiin, niin täytyy tehdä (GBAlle) kysymys: Voiko Suomessa sijoittaa kuinka vaivattomasti Jenkkien listautumisiin? Yritin etsiä tietoa, mutta en löytänyt oikeastaan mitään, niin oletan että tässä ei ole mitään ihmeellistä?
36  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 16.08.2023 11:15
Tampereen audiokauppa.fi lopettaa niin saitilla on aika hyvä ale: https://audiokauppa.fi/collections/tampereen-myymalan-loppuunmyynti

Meikäkin otti vihdoin Genelec G Two parin kotiin. 858€. Olisi saanut G Three parin hintaan 1098€. Todella hyvä diili. Mutta ei ne oikein olisi meikäläisen paperiseiniin soveltuneet niin otin noin G Twot.
37  Yleinen / Vapaa sana / Vs: No risk no fun - Lets gamble! : 13.08.2023 12:00
Olen alkanut tänä vuonna tekemään vähän erilaista vedon lyöntiä. Olen käyttänyt hyväkseni suomalaisten erikoisen horjumatonta uskoa suomalaisten menestykseen. Eilen illalla ollut Helenius vs. Joshua toimi aika hyvin tällä strategialla. Ulkomaillahan Joshua taisi saada onnettomia kertoimia, mutta Veikkauksella oli jokaisella erävoitolla vähintään lähemmäs 10 kerroin. Pistinkin 100€ kiinni useammalle erälle 20-40€:n panoksilla ja 7. erä osui. pari sataa plussaa tilille.

Toinen mitä on tullut veikattua on formulassa Bottaksen sijoitukset. Todella usein yllättävän hyviä kertoimia, koska suomalaiset veikkaa Bottasta aina vähän edemmäs mihin se oikeasti pääsee. Sieltäkin on tullut napattua muutama satanen plussaa tilille.

Ei sillä että siitä lopulta pääsisi mielettömiä summia plussalle, kun ei se aina silti osu ;D Mutta ei prosentit tämän vuoden osakeveikkauksille häviä :lol: Vaikka sieläkin ollaan plussan puolella tältä vuodelta.

Eilinen ottelu oli kyllä ihan mukava katsoa. Ei Helenius ihan jalkoihin jäänyt. Suurimman summan heitin sille että olisi tippunut 4. erässä. Mutta pitkään se jakso, vaikka hidastusta olikin 4:ssä jo havaittavissa.
38  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 07.07.2023 09:27
Jos jotain positiivista koronasta etsii, niin se että nykyään ei vierasteta etätöitä niin paljon, on ainakin yksi. Toki osa firmoista tuntuu taantuvan johonkin "hybridi" malliin, mutta osaajista on sen verran pulaa, että työntekijät todennäköisesti määrittävät lopulta ehdot. Ja tämä mahdollistaa juurikin tuollaiset siirrot, että voi tehdä ihan käytännössä töitä missä vaan ympäri palloa.

Mutta onnea Rockylle uuteen kotiin :) Maisemat on ainakin hienot :)
39  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 23.06.2023 08:49
Onhan ollu harvinaisen meh koko alkukesän "julkistus kimara". Sony oli todella väsynyt, MS:llä oli yritystä, mutta ilman suurempia pommeja ja Nintendon isoin juttu oli happoisin Mario mikä on nähty. Odotin Nintendolta edes jotain kovaa pommia, mutta sekin tuntui osin laiskalta. DLC:tä, remakeja ja uudelleen julkaisuja. Olihan siellä pari kokeilun arvoista, mutta ei nyt mitään mitä ei voisi ohittaa. SMB:Wonderkin tosiaan näytti hyvin erikoiselta tekeleeltä. Tuntuu että Mariokin on kokenut jo sarjana niin paljon, että ideat alkaa menemään vähän turhankin out-of-box. Jos lopun norsu muutos olisi ollut pinkki, traileri olisi ollut täydellinen :lol:

Toisaalta tätä ehkä tarvitaankin. Nyt on niin saatanasti pelejä jonossa joita oikeasti haluaisi pelata, että uusia ei varsinaisesti edes kaipaa. Sain Metroid Prime remakekin vasta pari viikkoa sitten loppuun. Zeldan jo korkkasin alkunäytösten verran, mutta kesällä tuskin ehtiää sitäkään loppuun pelaamaan. Ja sitten FFXVI tuli juuri, ja muutama muut on ollu kesken tai listalla jo jonkin aikaa... Ei pelaaminen lopu vaikka ei tulisi millekkään alustalle yhtäkään peliä vuoteen.
40  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 26.05.2023 09:57
Sony PS5U  :lol:

41  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Legend of Zelda: Tears of the Kingdom : 21.05.2023 22:18
Suosio tuntuu olevan kova. Ei tullut heti julkaisupäivänä hommattua kun oli koko viikko täynnä. Ajattelin jos olisi ensi viikon aloittanut tällä, mutta eihän tätä paikallisesta Prismasta tai Cittarista löytynyt enää ollenkaan. Pitäisi näköjään lähteä kauempaa etsimään...
42  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 02.05.2023 11:40
Tuntuu ihan samoilta ongelmilta mitä oli Gotham Knightsin kanssa. Jonka pahimmat ongelmat on käsittääkseni pitkälti korjattu patcheilla. Eli viimeistelyn puutetta. En oikein tajua tätä trendiä että pistetään ulos pelejä jotka ei yksinkertaisesti ole vielä valmiita. Ymmärtäisin jos peli olisi ainoa ja olisi pakko saada jotain rahaa sisäänkin, niin "pistetään ulos ja luvataan korjata ongelmia jos porukka valittaa". Mutta Gotham Knightsinkin taustalla on WB games ja Redfallin taustall on MS, niin luulisi että ei olisi puolesta vuodesta kiinni. Tai Redfallin taustallahan on Arkane ja sen taustalla on Bethesda, jonka taustalla on... ZeniMax, jonka taustalla on... Xbox Games Studios, jonka taustalla on MS. Tuossa jos ei ole ilmaa ja paskaa välissä niin ihmettelen. Olisiko tästä kyse Redfallin tapauksessakin... liikaa manageeraus porrasta niin ei saada viestiä perille että "tää olisi itseasiassa hyvä juttu jos viimeisteltäisi vähän lisää". No, tuloksen pitäisi näkyä ilman välikäsiä ylös asti.
43  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 02.05.2023 09:32
GamePass alkaa kuulostamaan Netflixiltä muutenkin kuin bisnes malliltaan. Parhaimmisto tulee ulkopuolelta ja itse tekevät kovalla rahalla tehtyä roskaa. En tiedä olisiko covid vaikuttanut näihin vai eikö GamePass yksinoikeuksilla vain anneta tarpeeksi aikaa viimeistelyyn. Vai alkaako U4:n huonot puolet näkymään entistä pahemmin kun nostetaan vaihdetta nykysukupolven kanssa.
Jedi Survivor kärsii ilmeisesti myös paljon teknisistä asioista jotka tuntuvat viimeistelyn puutteesta ja/tai siitä että pellin alunen ei vain toimi kuten haluaisi. FPS heittelee, artifakteja liikkeessä, RT osin aika minimaalista. DF kertoo että Survivor ei käytä tehokkaasti kuin paria CPU threadia. Joten vaikka sisällä olisi RTX 4090 se ei auta, kun koodi on vain optimoitu huonosti.

Mutta, usein näihin tulee 6-12kk sisällä patch joka korjaa pahimmat (esim. Gotham Knights). Eli juurikin viimeistelystä ollut kyse. Tiedä sitten onko Redfallin ongelmat syvemmällä. Itseä ei ole peli juurikaan kiinnostanut missään vaiheessa, joten en ole arvostelujaan lukenut/katsonut.
44  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Prime Remastered : 27.04.2023 14:28
On nyt tullu pelattua jonkin verran Remasteria ja onhan sitä ilo samoilla. Vähän ärsyttää satunnaiset "hyppään silmille maasta" hyökkäykset joka aiheuttaa itselle paskahalvauksen (ei vaan ole mun juttu), mutta muuten pelin toiminta on toimivaa ja tasapaino seikkailun ja toiminnan välillä on aikalailla täydellinen. Edelleen aseet tuntuu vähän hernepyssyiltä (jäätykkiä lukuunottamatta), joten tuntuma on vähän niin ja näin. Mutta, ei mitään mikä varsinaisesti vaivaisi.

Nyt kun on pelannut peliä pidemmälle, niin kovin juttu on ollu melkein musiikit. Ei sillä että itse peli ei olisi hyvä tai että se ei olisi pääasia kuitenkin, mutta musiikki on yllättänyt eniten ja joskus tekisi mieli vaan pysähtyä kuuntelemaan hetkeksi. Ja se täydentää peliä täydellisesti. Jokainen kappale vain kuuluu siihen missä se on.
Parhaimpana voisi sanoa, että Tallon Overworld Depths on silkkaa neuroutta. En tiedä kuinka paljon sitä itsekseen jaksaisi kuunnella, mutta hitto että sopii peliin täydellisesti. Kylmät väreet tuli kun pääsi uudelle alueella ensimmäistä kertaa ja kappale soi taustalla. Vain FF7, OoT ja BotW on saannu aikaiseksi tuollaisen immersion. Phendrana Drifts omaa alueena ehkä parhaimman soudrackin, muita yhtään väheksymättä.

Vielä on peliä jäljellä, vaikka oliko 11h on jo takana. Muutaman kerran tullu harhailtua, eli sinänsä aika hitaasti on tullu edettyä. Ja vielä kun pääsee pelaamaan suht harvakseltaan, niin välillä tuppaa unohtumaan mitä tekikään viimeksi ja/tai mihin sitä olikaan menossa seuraavaksi. Suunnitelmana oli että menen tämän läpi ennen TotK julkaisua, mutta voi mennä tiukille kun vappu viikonloppuna pelaaminen jää todennäkoisesti nolliin. Vaikka ei tästä nyt toistaiseksi ole kiire päästä eroonkaan.
45  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 26.04.2023 22:50
Harmillista minusta. MS teki kuitenkin hienon suunnittelutyön XSX/S koneilla ja ansaitsisi menestystä ja Activision diili olisi sitä varmasti tuonut. Vaikka suurin harha askel MS:llä tuntuu kuitenkin olevan ns. Service mallissa. MS:hän ei taida välittää raudan myynnistä juurikaan vaan GamePassin. Jos GamePass olisi lyönyt itsensä läpi, MS olisi varmaan lopettanut raudan valmistamisen ja lisensoinut sen ja alkanut myymään vain GamePassia. Mutta tällä hetkellä Gamepass tuntuu sakkaavan ja porukka ostaa esim. PC:lle pelit Steamistä niin kuin viimeset about 15 vuotta. Ja kun Gamepass ei myy ja PC rokottaa XSX/S koneiden myyntiä,... ollaan suossa.

Mielenkiinnolla odotan mitä MS seuraavaksi yrittää. Activision diili olisi voinut pelastaa GamePassin, mutta nyt kun se kaatui, mennään varmasti pienempien julkaisujoiden suuntaan. Olisiko Embracer seuraava? Tosin en tiedä onko se pienempi kuin Activision. Ja siellä taitaa olla muutakin kuin vain pelejä katon alla. Capcom? Oi se olisi kova ja pelaajilta tulisi itkua vielä enemmän kuin nyt tuli :lol: Mitäs Konami tekee nykyään? Eikös ne lopettanu pelien tekemisen ja keskittyi johonkin pachinkoihin? Voisivat myydä IP:t MS:lle jos maksavat tarpeeksi  ;D
46  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 24.04.2023 01:20
Keskustan kohtalo tulee olemaan mielenkiintoinen. Sitä en tiedä kuinka hyvin hallituksessa voi nostaa kannatustaan. SDP:n äänien kasvukin on epäilyksen varassa kun (ymmärtääkseni) tutkitusti Vasemmistoliitto ja Vihreät menetti ääniä SDP:lle ihan siksi että pelkäsivät Persujen murska voittoa. Onko se kuinka paljon, sitä tuskin saadaan koskaan tietää, mutta se tuo pienen epäilyksen sille kuinka SDP houkutteli ääniä.

Hallituksessa olon vaikutus on paljon siitä kiinni mitä tarvitsee tehdä. Jos tapellaan siitä mihin laitetaan rahaa suosiota on helppo saada. Kun puhutaan leikkauslistasta... tilanne menee hankalammaksi. Ja tämän vuoksi en usko että Keskusta hallitukseen lähtee. Voisi saada Persuista jonkinlaisen kaverin joka pistää Kokoomuksen hankkeille vastaan. Eli maahanmuuttoon, ulkomaan tukiin, fossiilisten veroon, jne. Mutta näistäkin saisi Persut kunnian koska ovat huutaneet näitä asioita enemmän. Joten hallitus keikka vain olisi lose-lose tilanne Keskustalle. Varsinkin kun sivusta on helppo huudella ja kerätä Persuista kannatusta takasin kun hallituksessa tehdään kompromisseja. Tietty myönnän että tämä vaatisi sen että Persut olisi hallituksessa. Jos Persut tulee oppositioon taas, se olisi Keskustalle ehkä pahin juttu.

Ja tuo politiikka asia on juuri se mitä tarkoitin. Hallitus ei voi talouspolitiikalla tehdä ihmeitä taloudelle. Jos maailma ei vedä, se ei vedä. Ja kun Suomi on pienenä maana pitkälti täysin riippuvainen globaaleista markkinoista, taantuma tulee ja velka kasvaa aivan varmasti, teki hallitus mitä hyvänsä. Ja tässä tulee se politiikka. Revitäänkö säästöt kenen niskasta, vai valmistaudutaanko seuraavaan nousuun? Tietenkään loppu toteutus ei ole noin mustavalkoinen, mutta se mistä suunnasta lähdetään liikkeelle, valmistautumisesta vai leikkauksista, määrittää pitkälti seuraavan 4-6 vuoden trendin.
Jo nyt on tullu virkamiehien ehdotuksia kuinka "ammattikoulusta koulusta voisi leikata vuoden". Sanon ihan suoraan: Vitun idiootit. Ihan jo ehdotuksena. 40 000 syrjäytynyttä, yli 100 000 pitkäaikaistyötöntä ja eläkeläisten määrä kasvaa. Ja sitten heitetään kortti että ohjataan nuoria vielä vähemmän: Vitun idiootit. Vähän sama kun olisivat ehdottaneet hoitajien palkkojen jäädyttämistä.

Ulkomaanavustus on asia josta en vain osaa sanoa. On totta että turhauttaa kun rahojen pitäisi mennä auttamiseen, niin ne menevätkin jonkun egoon. Mutta toistaalta taas samaan aikaan kakarat kuolee janoon, kun täällä käytetään juomakelpoista vettä kirjaimellisesti paskan liikuttamiseen. En vain tiedä. Siltikin sanoisin että jotain pitäisi tehdä, eikä lopettaa. Helppo ratkaisuhan se olisi vain sanoa että meiltä ei Somaliautotalliin rahaa enää mene.
Maahanmuutossa on sama juttu. On helppo ratkaisu sanoa että tänne et tule koska meidän rahoilla et elä. Totuus on että jotta maahanmuutto toimisi, se ikävä kyllä vain tarvitsee enemmän rahaa ja suunnittelua. Ei maahan tulevien taskuun, vaan palveluihin, Suomeen integroimiseen jne. Se on totta että nyt siihen ei oikein voi panostaa. Rahat ei riitä.
Mutta kuten taisin aikaisemmin mainita, kuulostaa huvittavalta kun Purra puhui kuinka maahanmuuttajat laitetaan töihin joilla ei voi elää, joten ovat valtion tukien varassa. Eihän sitä kieltää voi, mutta onko se sitten parempi jos siinä tilanteessa on kantasuomalainen? Jokin ei toimi jos palkalla ei elä. Tämä olisi taloudenkin kannalta ihan hyvä korjata.
Ja sitten vielä se että koulutettujakaan ei saa töihin. Insinöörit laitetaan siivoojiksi. Ja jos ulkomailta ottaa esim. hoitajan tänne, se on koulutuksineen (kieli, täydennys, jne), about 1,5v homma, josta pelkkään tänne tuloon menee 3-6kk. Saatanasti mennyt rahaa ennen kun päässyt edes koulutukseen. Ja sitten tehdään lakeja jotka kieltää suoraan palkkaamasta ulkomaalaista. Ei sitä huvikseen tehdä.
Maahanmuutto ja ulkomaanavaustus ei toimi kuten pitäisi koska kukaan ei halua korjata niitä. Ollaan vain kyllä/ei laput pystyssä. Ja näinkin ulkomaista riippuvaana maana, pitäisi löytyä motivaatiota niiden korjaamiseen.
47  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 23.04.2023 10:07
FF Pixel Remaster on pieni WTF tuote meikäläiselle. Kuten monet Squere-Enixin uudelleen julkaisut. Ja ei sillä että nämä ei kiinnostaisi, mutta se hinta... Ja en edelleenkään ole sitä mieltä että hinta olisi pelien kohdalla mikään este jos peli oikeasti kiinnostaa. Mutta nämä pelit on julkaistu lähes samanlaisena varmaan joka sukupolvelle 2000-luvun alusta asti. Ja hinta eShopissa 79,90€. WTF :lol:

Ja ei sillä että noita ei saisi ostaa ja saahan niistä pitää jne. Mutta kuten olen sanonut ennenkin, S-E:ltä ei pokkaa kyllä puutu. 30-40€ niin voisi uteliaisuudesta hommata.

Sivuhuomiona, haluaisin ne PSOne versiot. Missä on CGI pätkät. Saakohan näitä enää mistään? Onko niitä uudelleen julkaisu PS-koneille?
48  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 19.04.2023 22:04
No onhan se ennenkin nähty kuinka massat juoksee massan perässä ja mobiilipeleissä mainonta on voimaa. Ei ole kauheasti Angry Bird mainontaa viime vuosina näkynyt. Eikä Angry Birds nyt niin vanha juttu kuitenkaan ole. Uusi leffa ja peli ulos ja Segalta mainoskamppanja, niin tuleehan sieltä takasin enemmän mitä parina viime vuotena. Vaikka onhan niillä 3v liikevaihto kasvanut muutekin. Ja päälle vielä se että pistävät jostain putkesta ulos mobiiliin Segan muita maskotteja ja konsoleille taas lintuja.

Vaikka ei sillä, paljonhan ne siitä makso. Vaikka niillä lokero Rovion kehittäjille ja linnuille onkin.
49  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 18.04.2023 08:22
Joo Angry Birds kyllä kantaa yllättävän pitkälle. Onhan tuotto enemmän tai vähemmän tallannut paikoillaan muutamat vuodet, mutta kun ottaa huomioon kuinka vähän uutta on tullut, niin tuotemerkki on kyllä aika hyvin voimissaan vielä.

Ja tosiaan mobiilipelejähän Sega kaupalla todennäköisesti hakee, vaikka linnuilla rahaa tällä hetkellä tehdäänkin. Segallakin noita tuotemerkkejä riittää, mutta panostukset mobiiliin on ollu aika mitättömiä.
50  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 17.04.2023 22:11
Että Sega ostaa Rovion. No en olisi heti arvannut. Tosin Angry Bird sinänsä sopii Segan portfolioon, koska linnuistahan voi tehdä mitä vaan. Ja luonnollisesti laittavat Rovion kehittämään Sonicia mobiiliin. No seuraavaksi konsoleille Angry Birds tasoloikkaa ja Piggies Shooter. Ennen kun pelit julkaistaan Sega ostaa vielä Redille paikan seuraavassa Smash Brossissa niin saavat PR:ää vähän ;D No joo, saapa nähdä mihin strategiaan päätyvät. Mutta mielenkiintoinen kauppa joka tapauksessa.
51  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 15.04.2023 08:08
Tulihan katsottua Sonyn FFXVI State of Play. Peli näyttää pääosin pirun hienolta, juoni ihan ok ja taistelu tuntuu olevan toimivaa ja näyttävää. Eikon (summon) taistelutkin näyttää varsin eeppisiltä.

Mutta jotenkin tämä peli nostaa kulmakarvoja vähän joka tilanteessa. Ensinnäkin taistelu. Sehän on kuin DMC/Bayonetta hack'n slashia. Menee FFV:kin pidemmälle siihen suuntaan. Ja edelleen, hienoltahan se näyttää, mutta silti toivoisin jotain muuta.

Toinen Eikonit. Onhan hienoja ja taistelut tuntuu olevan eeppisiä, mutta jälleen niitä voi käyttää vain tietyissä tilanteissa ja puhuivat vielä että taistelujen luonne riippuu paljon mikä Eikon on vastassa. Tuleeko näistä siis jonkinlaisia irrallisia minipelejä, eeppisyydestään huolimatta? Kyllähän niissä mättöä selvästi on, mutta osassa tuntuu että nämä ovat juurikin täysin irrallisia tilanteita ja täysin omanlaisiaan. Riippuu tietty paljon kuinka mielenkiintoisia näistä on saatu. Mutta S-E on ryssinyt FFX:n jälkeen summonit käytännössä joka pelissä (IMO), niin vähän on usko heikossa.

Sitten hahmot. Päähahmo... en edes muista nimeä enää. Todella mitään sanomatonta. Kaikki hahmot hukkuu massaan ja useimpien FF-pelien hahmojen yksilöllisyys on unohtunut täysin. Tietty tämä voi olla vain trailereissakin.

Niin onhan sillä koira mukana. Jota "pitää muistaa ruokkia silloin tällöin"... jee? Veikkaisinko että koira kuolee ennen lopputekstejä... joo, veikkaan niin.

Ja viimeisenä, ovat oikeasti pistäneet peliä helpottavat ominaisuudet surutta varustelujen kanssa sekaisin. Eli "korut" joilla parannat statseja, voit nyt valita otatko esim. lisää voimaa vai automaattisen väistön. Miksi vitussa näin? Omaan mielikuvaan peleistä tämä ei vain yksinkertaisesti sovi. Saahan niitä helpottavia toimintoja ottaa peliin. Jos se nyt jonkun tekee iloiseksi. Mutta miksi ihmeessä sekoittaa valinnat suoraan pelimekaniikkaan. No, tässä on vielä mahdollisuus että ne ovat vain Story vaikeustasossa, ei action (muistaakseni action) tasossa. Ei tosin mitään hajua.

Peli on teoriassa kiinnostava, mutta käytännössä tulee vähän "pienempi kuin osiensa summa" -fiilis. Ja tietynlainen...ömmm... karisma tms. joka FF-peleistä löytyy jossain muodossa, sitä ei vain tunnu olevan.
52  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 12.04.2023 23:39
Keskustahan ajattelee olevansa suurin puolue 4 vuoden päästä. Saarikko ulos ja uusi tilalle ja puheet taas kattoon. Ääniä kun on valunut varsinkin Persuille, niin sieltähän ne teematkin löytyy. En siis usko että Keskusta lähtee tälläisen tuloksen jälkeen hallitukseen. Pataan tuli jo viime kerralla ja lähtivät silti ja tulos oli tämä. Kokoomuksen ja Persujen kanssa ei ole varaa räksyttääkään kun siellä on vaihtoehtoja (KD+RKP).

Totuushan on että eihän hallitus tai valtionhallinto voi suuria talouden tilanteelle ja voimille tehdä. Ainakaan Suomen kokoisessa maassa. Se on ihan sama kuinka monta prosentin kymmenystä Orpo leikkaa veroja, ei sillä näitä korkoja ja inflaatiota maksella. Sama juttu Persujen maahamuutossa. Ei sillä leipää osteta. Ongelma on että rahapolitiikka on ollut lepsua, joten kaikki on saanut lainaa, mutta rahaa ei kuitenkaan ole lopulta jaettu juurikaan sinne velalliselle. Velkojen ajat on vaan nousseet. Ja koronan tuoma kulutuksen lukko vääristi markkinoita siihen suuntaan että kaikilla olisi rahaa. No ei ole enää kun koronan säästämät rahat on tuhlattu viihdykkeisiin, isoihin kämppiin ja puutarhaan.

Huvittavaa että Kokoomus on nyt valittu tekemään tämä mahdoton tehtävä, pistää talous kuntoon leikkauksilla kun inflaatio laukkaa ja korot korkeimmillaan 15 vuoteen. Samaan aikaan hoitajien olot saa porukan pakenemaan, terveyden huollon prosessit ei toimi, koulutuksen taso laskee ja vanhukset ei saa apua. Ja mikään näistä ei ole tullut yllätyksenä. Hoitajien olot on ollut jo 10 vuotta huonosti, arvosanat ja koutuksen rahoitus on laskenut edellisestä "sopeutus leikkauksesta" asti ja "vanhuspommista" on puhuttu 10-20 vuotta.
Ja nyt pistetään kaikki kuntoon leikkauksilla (ja/tai maahanmuuton kieltämisellä?). Kokoomukselle voisi ihan hyvin sanoa "bitch please". Samat ongelmat ja sama lääke jo vuodesta 2008. Kuinka on menny noin niin kuin omasta mielestä?
No okei, maahanmuuton kieltämistä ei ole vielä testattu ja edellinen hallitus sentään murjoi soten jonkinlaisena läpi (ilman kokoomusta), se vain jäi pahasti puolitiehen.

En väitä että olisin itse niin fiksu ja osaisin tehdä paremmin. Enkä väitä että SDP:n tapa olisi välttämättä ollut sen parempi. Mutta se olisi ollut mielestäni vähän erilainen verrattuna siihen mitä nyt on tehty viimeisien kriisien aikana. Ja siis Suomihan ei ymmärtääkseni oikeasti selvinnyt 2008 iskusta kuten voisi kuvitella. Kasvua ei ole tullut läheskään samalla tavalla kuin muualla. En väitä Suomella nyt huonosti meni, kyllähän täällä selvittiin ja kasvua tuli. Mutta sen ajan mitä Kokoomus ja Keskusta on hallituksessa säätänyt 2000-luvulla, ymmärtääkseni on tultu joko alas tai hävitty muulle maailmalle.

Ja siis ei nyt pidä luulla että olisin oikeasti tuohtunut siitä että Kokoomus on vallankahvassa. Suomessa on se hyvä puoli että täällä ei ihan niin röyhkeästi ajeta omaa valtaa muiden kustannuksella kun monissa muissa maissa, niin ainakin etiikan uskon on olen suurimmalla osalla kunnossa. Joten uskon että siellä yritetään tehdä hyvää kansalle, eikä mietitä miten lakeja muuttamalla saisi valtaa enemmän.

Loppuun vielä puujalka kevennys:
Mitä SDP:n äänestäjä vastasi kun siltä kysyttiin: Miltä tuntuu kun Marin ei saannu pääministerin paikkaa?
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Repesin tälle aivan liikaa viikonloppuna :lol:
53  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 03.04.2023 08:12
PS:n puheenjohtajat ovat aina saaneet mielestäni kovan äänisaaliin. Siis kovemmat kuin muut puolueet. "Jytkyn" jälkeen Sipilä on kai ainoa joka on päihittänyt Persujen puheenjohtajan.

Mutta kuten sanoin aikaisemmin, en tiedä mitä Orpo lupaa muille, mutta kovaa kompromissia pitäisi olla puolin ja toisin. Persujen koko kampanja perustuu pitkälti "maahanmuutto-paha" sloganiin, kun kaikki muut puolueet on ihan päin vastasella puolella. Niin en keksi miten Purra voisi niellä koko kampanjan pää teeman ja perustella sen äänestäjille. Tietty rahasalkku voi olla henkilökohtaisesti niin kova, että myy mummon ja papan sen vuoksi.
RKP sano jo että Persujen politiikkaa ei ajeta, SDP ei sitä aja, Saarikkoa vituttaa liikaa että lähtisi hallitukseen,... Kokoomuskin on puhunut kokoajan työperäisen maahanmuuton lisäämisestä. Vaikka Orpo varmaan löytäisi tähän jonkinlaisen kompromissin (tai helpommin kuin SDP:n kanssa). Mutta ei Persujen palapelin isot palaset oikein sovi tarvittavien puolueiden kanssa yhteen. Ainoa pelastus olisi jos Saarikko toisi Keskustan hallitukseen, niin sitten voisi löytyä tarpeeksi kompromissia, mutta... en usko. Harvoin on nähnyt hymystä niin hyvin että "vituttaa kuin pientä eläintä".

EDIT: Nyt vasta huomasin että täällähän on kyselyn mukaan yllättävän paljon SDP:n äänestäjiä  ;D
54  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 02.04.2023 22:43
Keskusta sai nyt kyllä niin pahasti takkiin ja Saarikkoa vituttaa silmin nähden aika helvetisti, että Kokoomuksen hallituksen muodostus on aika kiven takana. Ajattelin että Keskusta olisi mennyt Kokoomuksen ja Persujen kanssa hallitukseen, mutta ei se sinne näillä luvuilla ja Saarikon ilmeellä lähde. En jaksa uskoa. Joten ainoa vaihtoehto hallitukseen Kokoomuksen kanssa olisi SDP, Vihreät ja RKP. Persujen kanssa ei vaan saa hallitusta jos(/kun) Keskusta ei sinne mene. Vihreät voisi mennä, mutta jotenkin en usko tälläisen tuloksen jälkeen. Tappio oli liian kova.

Voihan tietty olla että Persut vetää jostain enemmänkin kompromissikortteja, mutta niiden pitäisi olla aika kovia että muilla puolueilla unohtuisi tappiot.
55  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: X-Files arvostustopic! : 01.04.2023 10:27
Empä tiedä. Mulderin ja Scullyn kemia oli kuitenkin se mikä tekee sarjasta niin hyvän. Toki X-Files on ideana jo sellainen minkä vuoksi olisin sitä katsonut, mutta Mulder ja Scully teki siitä hienon. Mutta rippuu paljon kenelle sarja tehdään. Todennäköisesti nykyteineille. Eli siihen keksitään jotain tasa-arvoa tasa-arvon vuoksi. Mulder ja Scully roolitetaan vähintääkin toisin päin. Nainen on fanaatikko ja mies taas ns. järkeilijä. Päähenkilöiden iät on varmasti lähempänä 20v. jne. Nykytuottajat ymmärtävät karisman ja kemian seksuaalisina ominaisuuksina, joka pilaa hahmot aina.


Spoileri (osoita katsoaksesi)
56  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 31.03.2023 08:31
Harmillista. Taisi olla 2015 E3:t kun oli viimeksi kunnon hype päällä kun FFVII Remake julkistettiin. Ei samanlaista saa irti valmiiksi editoidusta listasta. Pitäisikö sanoa että "Nintendo tappoi E3:t" loppujen lopuksi Direct ideallaan :lol: No joo, ei ehkä kuitenkaan :)

Ja lopulta, saahan niistä "Directeistäkin" ihan hienoja, kun niistä tekee sellaisia. Harva vain tuntuu sitä osaavan. Iwatan aikaan niissäkin oli vähän jotain eloa. Nykyään ne on vähän kuivia ja jäykkiä. Keighleyn Summer Game Fest vähän yrittää, mutta selvästi siellä mennään enemmän innolla kuin ammattitaidolla.

Ja kyllä, kyllä, pelithän ne pääasia on. Mutta messu hype tuo aina oman juttunsa. Ehkä 5-10 vuoden päästä messu hype alkaa tulemaan takasin, kun pelaajat alkaa kyllästymään vuorostaan kuiviin nauhoitettuihin streameihin. Tai sitten VR on lyönny itsensä läpi :)
57  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 27.03.2023 21:36
Vihreiden noin kova romahdus on kyllä pieni yllätys. Vaikka kaikki ns. pääpuolueet yhtälukuunottamatta puhuukin ilmaston muutoksesta, luulin kuitenkin että vihreiden kannattajat olisivat katsoneet puoluetta vähän laajemmin ja pitäneet sen agendasta yleisesti. Ilmeisesti ei...
58  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 27.03.2023 08:54
Meikäläisen ääni taitaa mennä SDP:lle. En vain ole löytänyt itsestäni sisäistä persuani, kuinka kaikki mikä maksaa on perseestä ja ulkomaalaiset vie leivän. Purra siis käytännössä sanoi, että persujen mielestä on parempi elää kurjuudessa kuin ottaa ulkomaalaisia. Näkökulma siitäkin että ulkomaalaiset ajautuvat halpatöihin jotka ei pärjää ilman tukia. Eikö silloin vika ole jossain muussa kuin ulkomaalaisissa? Vaikka myönnän kyllä, että Purra on yllättänyt sinänsä positiivisesti. Touhu ei ole ihan pelkkää huutelua ja one linereita. Mutta joo, olen vain niin kaukana siitä mentaliteetista.

Marinin touhuista voi olla montaa mieltä. Viinan juomisesta en välitä. Suomen poliitikot on vetäny aina viinaa, eikä kukaan tiedä kuinka paljo huoria kesärannassakin on kierrelly. Niin en jaksa ajatella että Marin olisi vain siksi erikoistapaus kun oli nainen eikä kaverit malttanu pitää leveilyä maltillisempana. Asiapuoli on tietty eri juttu, mutta en lopulta keksi missä Marin olisi vetäny jotenkin reippaasti alta riman. Enemmän ehkä kaivattaisiin johtajuutta, mutta ei se nyt penkin alle nytkään menny.
Eniten SDP:ssä pelottaa Kiuru. Sitä ei pitäisi päästää lähellekkään mitään päätöstä joka vaikuttaa omaa kynnystä pidemmälle.

Sinänsä sillä ei mielestäni ole väliä vaikka SDP persut päihittäisi. Kokoomus ja SDP on aika kaukana toisistaan kuitenkin. Ihan erilaiset filosofiat kuinka hankalista ajoista selvitään (joista SDP:n on mielestäni parempi). Joten Kokoomus ottaa Persut hallitukseen ja päälle Keskustan, RKP ja KD:n. Keskusta voi yrittää räksyttää kuten teki viime hallituksessakin, mutta Kokoomus voi ottaa Vihreät tilalle jotka olisi todennäköisesti niin iloisia hallitus hommasta, että hymyilisivät koko loppukauden. Jotenkin olin huomaavani väittelyissäkin, että Orpo oli vähän sovittelevan oloinen Purran suuntaan. Tiedä sitten...

Tähän päälle se että Marin tuskin haluaa "rahasalkkua" kuitenkaan. Ulkoministerin salkku voisi kiinnostaa, koska Marinin tähtäimessähän on Eurooppa varmasti. Ja kun suosio on jo nyt ihan ok, niin se nousee varmasti oppositiossa vielä korkeammaksi kun Kokoomus leikkaa kautta linjan ja SDP on puhunut toisenlaista alusta asti.
59  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 22.03.2023 09:14
4K 42" monitorietäisyydellä on varmasti aika kova pelaamiseen. Kun päästään tuohon kokoon, niin isompihan tarvitaan siinä vaiheessa kun mennään kauemmaksi. Totta kai isompi tuo tietynlaisen vaikuttavuuden kun koko seinä on ruudun peitossa, mutta siihen ei riitä enää 65".

Olen vähän miettinyt myös 4K resoluution takia että pitäisikö tuollainen hommata myös PC:lle. Mutta tuollainen 42" työkäytössä... se ei todennäköisesti toimisi. Tällä hetkellä on siis 3440x1440 reson näyttö, ja vaikka tuossa on ihan mukavasti tilaa työssä käytettävälle tavaralle, niin olisihan tuossa enemmän. Mutta todennäköisesti ergonomian puute tulee vastaan. 42" 16:9 ratiolla on todennäköisesti aivan liian korkea työkäytössä.
60  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 18.03.2023 11:44
Reddick oli kyllä erikoinen näyttelijä. Kaikki miehen leffat mitä itse olen nähnyt, Reddick esitti periaatteessa samaa hahmoa. Varma, rauhallinen, määrätietoinen. Reddick ei ikinä ollut rooleissaan varsinaisesti esillä, mutta miehen karisma ja tietynlainen "uhka" tuli pelkästä olemuksesta hienosti esille. Eli olen reilu, mutta en katsele perseilyä -tyylinen habitus. Ja se huokui hienosti Reddickistä.

Valehtelisin toki jos sanoisin että Reddick olisi ollut jotenkin erityisesti oman tutkan alla tms. mutta mies oli aina tietyllä tavalla huomaamattoman korvaamaton. Juurikin vähän sinne päin mitä Epi sanoit: "Varasti olemuksellaan kaikki kohtaukset, joissa oli läsnä". Jos ei nyt ihan varasta, niin vaikka ei yleensä ole suuremmin esillä tai pääosassa monessakaan leffassa, ottaa aina tilansa ruudulta vaivattomasti, riippumatta siitä keitä muita ruudulla on.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 157
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines