Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 157
61  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 16.03.2023 23:13
Ei saakeli sentään, lätkäisin sitten tarjouksessa olleen 42" C2:n tilaukseen. 300 euroa halvempi kuin GR95, ja sen paneeli soveltuu konsolipelaajalle paremmin. Tuo koko vain hieman arveluttaa, enkä varmastikaan pysty pelaamaan sillä fps-pelejä ihan yhtä skarpisti, mutta toisaalta en minä mihinkään ALGS-turnaukseen ole koskaan menossa.  ;D. Kiva kyllä nähdä, miltä 42" 4K OLED-ruutu lopulta näyttää.
Se siitä ylivertaisesta pienen näytön tuomasta immersiosta ;D Vaikka ei sillä, varmasti hieno TV.


Ihan toisesta aiheesta. Tuunasin hiukan "luukkuani" (työ-/harrastushuone). Maalasin TV:n takana olevan seinän tummemmaksi ja ja heitin TV:n betoniseinään telineellä kiinni. Maalaukseen olen varsin tyytyväinen. Ja se oli valmistelujen jälkeen suht lepposta hommaa. Ja on vaan mukavampi kun TV:n takana on tumma tausta. Lisäsi fiilistä hiukan lisää.

Mutta se saatanan teline. Osuihan se ihan jees ja on TV suorassa, mutta jumalauta mikä homma siinä oli. Jo betoni seinään poraaminen oli kovaa puurtamista, mutta sitten kun huomaat että pari reikää on muutaman millin liian korkealla. Pienellä aherruksella ja vääntämisellä sain telineen kiinni seinään, mutta odotan koska telineeseen kohdistuva jännitys repii jotain jostain.
Ja sitten viimeinen koitos. TV:n saaminen telineeseen. Pelkkä 65" nostaminen yksin olisi jo tarpeeksi hankalaa, mutta TV:n irrottaminen LG:n jalasta oli oma hommansa. Ruuvit irti kun ei riittänyt. TV piti "vääntää" irti jalasta. Jollain insinöörillä on siinä kyllä välähtänyt. Yhdessä vaiheessa olin aivan varma että TV hajosi.
TV:n kun sai taiteiltua vielä sen jälkeen syliin, meinasi jännä kakka tulla, kun piti tukea töllöä koko kropalla mahdollisimman tasasesti ja samalla navikoida oikeaan suuntaan ilman kolhimista ja lopulta nostaa telineseen.
Loppujen lopuksi olen tähänkin suhteellisen tyytyväinen. TV on kuitenkin suorassa ja edelleen ehjä. Ja kyllähän se cool tossa seinällä. Lisäksi piuhojakin on helpompi käsitellä kun TV kääntyy ja TV taso on nyt vapaa laitteistolle. PS5 muuten näyttää makuultaa vielä isommalta kuin pystyssä. Saa nähdä jaksaako sitä katella noin vai heitänkö sen takaisin pystyy jossain vaiheessa.
Mutta jos vielä tulee betoniseinään telineen asennusta, maksan että joku muu asentaa sen. Niin paskat housussa sitä tuli tehtyä.
62  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 12.03.2023 09:24
Remppa vai muutto on myös hyvä esimerkki hyvästä ideasta, joka ryssitään "tyhmentämällä" se draamaa hakevien tasolle. Tätä tulee katsottua myös satunnaisesti, mutta kun siinä on niin paljon paskaa seassa, että ei sitä meinaa jaksaa. Mutta siinä on mielenkiintoisiakin juttuja. Ongelmatkin on siitä hieno hetki kun on oikeasti mielenkiintoista tietää mikä voi mennä talossa vituiksi. Kun vielä kertoisi miten se oikeasti korjataan edes jollain tasolla. Nyt ongelmat ohitetaan "lisää rahaa tai prioriteetien muutos" valinnalla. Ja sitten ongelma vain "katoaa". Pääpointti on täysin pariskunnan draamassa.
Se minkä takia ohjelmaa jaksaa joskus katsoa on ennen ja jälkeen kuvat ja Suomi version hinnat (Vaikka myönnänkin että joskus remontin jälkeiset kuvat on huvittavia kun rahat ei riittänyt juuri mihinkään). Ohjelma on genren keskitason yläpuolella, mutta jälleen ärsyttää kun sitä tehdään aivot narikkaan mentaliteetillä eikä tippaakaan asiapainotteisesti.
63  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 10.03.2023 15:07
En tiedä miksi, mutta tosi-TV on hyvin pitkälti paskaa. Sarjasta toiseen. Diili ja "musiikki -realityt" taitaa olla ainoita joita olen katsonut. Diilikin oli niin kauan hyvä kun panostus oli bisneksessä. Jossain vaiheessa homma meni ihmisten rikkonaisuudella herkutteluun jota ei jaksa katsoa. Ei niissä ole tainnu olla bisnes puolta kuin minimaalisesti enää. Loppuaika näytetään kun puhutaan paskaa.

Ns. musiikki -realityt kiinnostaa kun niissä voi olla oikeasti hyviä vetoja ja musaa. Suomalaisista jäljellä taitaa olla vain Voice ja sitä tulee joskus katsottua, mutta sekin on mennyt ihan pelleilyksi ja koko homma tuntuu teatterilta.

Eniten on tullut katseltua kuitenkin Vain Elämää- sarjaa. Joka sekin alkaa pikku hiljaa etomaan. Musiikki ja niiden taustat on mielenkiintoisia. Mutta ohjelma on mennyt sisäpiirin vitseiksi ja vieläkin draaman hakuisemmaksi kuin ennen niin,... ei niitä kappaleiden lisäksi kovin suurella mielenkiinnolla katso ja musiikki tuntuu jäävän koko ajan pienempään osaan.
- Ensinnäkin sä oot niin upee. NIIN UPEE. Mä en voi siis käsittää..
- Voi kiitos niin säkin.
- Ihan uskomaton lahjakkuus, että enhän mä tienny mitä biisiä uskaltaisin vetää. Sun lavapersoonakin on huima.
- Kiitos. Toi merkitsee sulta tosi paljon.
- Halataan.
- Halataan.
- Niin se biisi. Löysin *tän. Se tuntu hyvältä.
- Ei voi olla totta! En olis ikinä uskonu... Tosi mahtavaa et sä just vedät tän.
- Mä meen vetään.
- Mee vetään. JEEEE!

Voi nyt vittu.....

Kisarealityt on taas ollu aina paskaa. Aloin aikoinaan katsomaan kisaa jossa kahden hengen tiimit meni ympärimaailmaa rastilta toiselle ja teki tehtäviä välissä. En edes muista sen nimeä enää :lol: Idea oli mielenkiintoinen. Mutta sekin meni henkilödraamaksi ja riitelyiden korostamiseksi. Ja tuntui että kaikissa tätä draamaa kärjistetään ja liioitellaan äärirajoille. Joka jaksossa sai miettiä "Ai toiko sun kupin heitti nurin? Voi nyt vittu..."

Asiareality. Ilman draamaa ja juonittelua. Sellaista katsoisin. Diili kävi lähellä mutta kaatui. Tosin vaalithan on tulossa. Siinä on kunnon realityä. Itkettää vaikka pääasiana on asiat.
64  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Prime Remastered : 05.03.2023 19:27
Tuli myös korkattua Remastered. Vaikka en ole ikinä ollut edes mikään mieletön sarjan fani. Ensimmäistä osaa tuli GC:llä pelattua jonkin matkaa ja Wiillä hiukan pidemmälle, mutta jäi jostain syystä kesken. En ole ikinä ollut muutenkaan suuri FP pelien fani ja ainoa FP peli joka on itselle oikea klassikko on Half-life 2. Se oli kova. Mutta muut... meh. Onhan niitä muutama pelattu, eli kyllä niitä pelaa, mutta ei ole ollu erityisemmin meikäläisen juttu. Primen tunnelma on tosin aina ollu keskivertoa parempaa.

Aluksi tuli testailtua hiukan eri pelityylejä ja se GC:n orginaali on kyllä ihan karmea. Testasin hybridillä ja sitäkään ei kovin pitkään jaksanut. Pelkkää gyroa en edes testannut, kun Wiin tuntuma on vielä jotenkin muistissa. Kahden tatin systeemi toimii siis meikälle aika hyvin ja peli tuntui imaisevan aika hyvin sisäänsä.
Vaikka peliä on tullut pelailtua pariinkin otteeseen, yllätyin kuinka paljon pelistä saa nostalgian fiiliksiä. Siitäkin huolimatta vaikka en ole edes pelannut alkuperäistä loppuun asti :lol: Peli ja musiikki on vain ilmeisesti pyörinyt niin paljon siellä täällä ja ne on niin tunnistettavat, että ne on vain jäänyt takaraivoon.
65  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Get N or Get Out & Genesis does what Nintendon't : 03.03.2023 07:42
Miltäs Octopath II vaikuttaa juonen osalta? Risteääkö hahmojen juonet mitenkään vai mennäänkö samalla tyylillä kuin ensimmäisessä ja ne ovat käytännössä täysin omat polkunsa?
66  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sarjakuvat : 24.02.2023 09:43
Eikös Disneyllä ja Rosalla ole ollut sukset ristissä jo vuosia? En yllättyisi jos Disney olisi etsinyt syitä kieltää Rosan sarjiksia. Ja nyt sai oivan tilaisuuden. Sitä tukee sekin että sarjakuvaa ei julkaista edes muokattuna. Vaikka ei sillä, onhan Disneyn sensurointikynä ollut aika kärkkäänä viime vuosina. Odotan koska "Mustat donkkaa tykimmin"/"White men can't jump" -leffa kielletään Disney+:sta. Pitäisi sekin osaa hyllyyn...
67  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Nettiliittymät ja mokkulat : 12.02.2023 21:30
No hyvä että jotain vaihtoehtoja löytyi kattoparrun lisäksi :)
Noissa bluetooth olen huomannut joissain laitteissa että vaativat ainakin ensi kerralla myös GPS:n päällä olon. Älä kysy miksi, mutta jostain syystä ei jaa datayhteyttä ilman sitä. Kaukaa haettu sekin, mutta voisi toimia.

Mutta saat USB:llä nopeamman yhteyden kuin bluetoothilla. Jos olen ymmärtänyt oikein, Bluetooth antaa max 50Mbit/s.
68  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Nettiliittymät ja mokkulat : 10.02.2023 22:04
Kyse voisi olla kaistasta. Eli kun taajuus on 5Ghz niin siinä 5Ghz ympärillä on monta eri kanavaa joiden väli on 20-80hz. Jos wifipalikat ei nyt löydä/osaa käyttää jostain syystä niitä kanavia mitä S20 käyttää tai kanavat on ns. täynnä. Naapurin kanavat taas olisi vapaana.
Tätä voisi yrittää testata laittamalla kaikki muut laitteet täysin pois päältä, että mikään ei olisi yhteydessä wifiin ja kaikki kanavat olisi vapaana ja testata sen jälkeen löytyykö wifipalikalla 5Ghz wifi. Eli jos ne kanavat olisikin ollut varattuna jotka wifipalikka näkisi.
Yksi on myös jos wifipalikasta tai S20:sstä pystyy valitsemaan kanavan yksitellen. Modeemeissa tämä on mahdollista, että jakaa vain tiettyä kanavaa, mutta en tiedä S20:n hotspot jaosta.
Toinen on myös jos joku laite on muualta kuin Euroopasta. Silloin kanavissa on muistaakseni region kohtaisia eroja.

Mutta, vaikka kattoparrua katseletkin, niin Googlauksella löysi että et ole yksin. Kyse siis voi hyvin olla kaikkien rakastama "tyyppivika/-bugi". Verkosta en nyt vain löytänyt mitään erikoisia korjaus ehdotuksia tai edes kummoisia yrityksiä (porukka kai käyttää vain 2,4Ghz verkkoa eikä jaksa tapella), niin kyse voi olla noistakin mitä tuossa listasin.
69  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Get N or Get Out & Genesis does what Nintendon't : 09.02.2023 19:58
Jos joku olisi vuoden 2017 alussa vuotanut tämän kuvan, ja kertonut että nämä kaikki tulevat löytymään Nintendon online-palvelusta 40 euron vuosimaksulla... Kuusi vuotta siinä kesti, mutta NSO on nyt saanut lattian, seinät, katon ja jopa ullakon.

Värähti jo. Mielessä kävi "Whaaaaat?! Siis ihan tosissaan?!". Ei nyt mihinkään ympäri vuotiseen tilaukseen, mutta Battletoads? Disney pelit kuten Duck Tales 2? TaleSpin? Nostalgia huuruinen mieleni heräsi. Ja turhaan. Onhan tuo nyt jotain, mutta aika kaukana ollaan tuosta hehkutuksesta  :rollaus: Vähintäänkin pari seinää puuttuu...
70  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Prime Remastered : 09.02.2023 11:26
Onkohan Prime4 myöhästynyt lopulta tämän takia? Tämä remaster kun tosiaan näyttää varsin pätevältä tapaukselta, eli tuskin on ihan hutaisten tehty. Voisin kuvitella että tiimeissä on kuitenkin samaa porukkaa kun Prime peleistä kyse.

Ajattelin hiukan jos tuon digin lataisi tässä joku päivä (riippuen kuinka saan pelattua Bayonetta 3:n). Sitten fyysinen kaupasta hyllyyn kun sen saa ihan vain kun se kiva hyllyssä ;D Minusta hinta on Nintendomaisen suolanen. Vaikka peli olisi kuinka hyvä, se on 20v vanha. Max 30€ niin olisi ok. Mutta lopulta se on ihan sama. 20€, 40€, 80€ jos pelin parissa viihtyy, niin miksi siitä ei maksaisi sitä mitä peleistä yleensä.
71  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 09.02.2023 01:21
Pakko myöntää, Nintendo pääsi kerrankin vähän yllättämään :) Prime 1 remaster ja Baten Kaitos HD remaster kovimmat yllätykset. Kun Directin pelejä alkaa laskeskeleen yhteen,... Prime 1 remaster, 2D Kirby, Baten Kaitos sarja, Illusion Island Professor Layton, Octopath 2, Bayonetta Origin ja TotK näytti entistä komeemmalta... Onhan siinä pelejä joita (en tule ikinä pelaamaan) voisi lompakolla äänestää. TotK täytyy kyllä pistää ennakkotilaukseen. Ja alko poltteleen vähän se erikoisversiokin :lol:

GB pelit ei kyllä väräyttäny viisaria yhtään. En ikinä tajua näitä jotka tuodaan suoraan sellaisenaan Switchin ruudulle. Jo GB aikaan ajattelin että onhan surkeaa, mutta onhan tätä ihan kiva pelata. Silloin kun ei tainnut olla TV:ssäkään kiinni kuin C64. Joten olihan se kivaa. Mutta hyllyyn se jäi kun sain Famicomin vihdoin. Eikä ole edes ikävä. Vaikka myönnän että Tetris toi pieniä nostalgian fiiliksiä :) Mutta muuten pidän näitä peleinä niille joilla on liikaa aikaa. Ei sillä että näistä ei saisi pitää. What ever rocks your boat.
72  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 07.02.2023 16:59
Jahas, valmistautukaa taas räiskyntään klo 00.00 ke-to yönä kotimaan aikaa:

Tune in at 2 p.m. PST tomorrow, Feb. 8, for a #NintendoDirect livestream featuring roughly 40 minutes of information mostly focused on #NintendoSwitch games launching in the first half of 2023.

Zeldan on pikkupakko olla isossa roolissa tässä, hype ja mainonta pistetään kunnolla käyntiin ennen julkaisua.

Ja Metroid... Prime remaster? Jos se on kesän peli, niin tuo päivä koittaa vihdoin, kun näemme tämän myyttisen remasteroinnin!

Jakaisivat spotlightin Metroidin ja Zeldan kesken? Ei tule tapahtumaan. Tämä Direct on TotK:lle ja Zeldalle dedikoitu mitä tulee isoihin nimiin. Rinnalle voisi tulla vielä jokin uusi Zelda Remake. Ehkä Wind Waker. Voi olla Twilight Princesskin. Heti Directin jälkeen ladattavissa jne. Tai sitten joku pikanen OoT HD portti.

Päälle Octopath 2 kamaa, uusi 2D HD (eikö tällänen tule nykyään joka Directissä?) ja uusi farmipeli ( :lol: ;D ). No joo, oikeasti tällä kertaa ei ole aavistustakaan mitä sieltä tulisi. Metroidia ei varmasti tule ja TotK on varma. 2D HD julkaisut taitaa olla niin varma pikkurahan lähde S-E:lle, että kai sellasen iskevät nytkin mukaan.

"Helppoa fanipalvelua verkkaisesti", se on Nintendon motto :) Isommat pelit toki erikseen.
73  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 02.02.2023 22:16
En nyt sanoisi että ne kaikki on paskaa. Vaikka myönnän kyllä, että niissä ne Bayonetta 3:nkin huonot puolet kärjistyy ja tulee todella esiin. Varsinkin aikarajoitetuissa minipeleissä. Yksi puolustus on tietty että näitähän ei ole pakko suorittaa. Tai no, Jeanne 2D sivujuonteet on pakko mennä. Tämäkin vähän harmittaa. Miksi tähän on pitänyt tehdä myös aikarajoitus? Tuohan se haastetta, mutta näistä olisi voinut saada ihan ok minimetroidvanian väliin ja vaikka oma pelinsä lopuksi, mutta nyt ne tuntuu siltä että ne on keksitty ja kyhätty viime tingassa kasaan, että pelille saadaan lisää pituutta. Pidin niiden tyylistä ja ideasta, mutta toteutus on vähän mitä on.
74  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 02.02.2023 14:15
Bayonetta 3 tuli... oliko 5 vuoden jälkeen

Offtopic

Juu niin tuli. Varasin sen erikoisversion heinäkuussa, pelasin läpi, totesin aivan paskaksi ja vein vaihtoon pari viikkoa myöhemmin ja sain sentään vielä 60e siitä.
Jeanne 2d elevator action kopio osuudet paskaa, tarina paskaa, Viola ihan ok comic relief hahmo, mutta lopetus muutti mielipiteen ihan täysin.
Paska kamera, peli täynnä paskaa gimmick paskaa joka välissä, demon slave mekaniikka paskaa ja viholliset tylsiä.
Edes pelin musiikkia ei voi enää kuunnella extra valikosta kuten ennen, koska soitin ei osaa vaihtaa seuraavaan biisiin automaattisesti joten sekin pilattiin.

Mukana tullut artbook oli kiva ja pelin parasta antia oli se satukirja osio josta tulee nyt kokonainen oma peli, mutta silläkin on täysi 60e hinta joten ellei se ole joku helvetin hyvä 15-20 tuntinen kokemus niin ostetaan alelaarista.

Melkein tekisi mieli sanoa, että liioittelin kuten täällä on tapana kun kaikki on joko parasta tai paskaa, mutta nuo on omat ajatukset ja eka bayo on ostettu kolmelle eri alustalle ja pelattu kymmeniä tunteja ja kakkonen on sekä switchille, että WiiU:lle joten lasken itseni faniksi, mutta kolmosessa oli melkein kaikki pielessä.

Olen ymmärtääkseni aika loppu puolella peliä, 2 vai 3 chapteria jäljellä ja... Bayonetta 3:ssa on kyllä jotain luontaan työntävää. Sanoisin että siinä on vähän turhan paljon kaikkea. Ei sillä että en pitäisi pelistä, on se hyvä. Mutta jotenkin tuntuu että mihinkään ei keskittyä kunnolla kun tungetaan jo uutta vehjettä käteen ja sitten pitäisi tehdä sillä jotain.

Sitten vielä se että osa näistä on ihan silkkaa paskaa. Juna demoni ehkä parhaimpana esimerkkinä. Luoja että vihaan sitä. Tosin myönnän että kameralla on osa vikansa tässä. En saa ikinä laakista reittiä oikein kun kameran takia on mahdotonta ilman kokeilua tietää missä pitää kääntyä.

Demoneista olen enimmäkseen käyttänyt niitä mitä sai heti alussa, eli Madam Butterflyta ja Gomorrahia. Simppeleitä ja toimii. Aseiden tuomat demoni voimat taas ovat aikamoista sekasotkua. Monessa tapauksessa itse ase olisi se mitä haluan käyttää, mutta demoni on paskaa, tai toisin päin. Jokainen tuntuu olevan pieni kompromissi eikä mieluista oikein tunnu löytyvän. Aseiden ja demonien määrä olisi pitänyt tiputtaa puoleen. Nyt niitä on vain liikaa ja osa on aika paskaa. Vaikka ei sillä, pidän siitä että suunnittelijat ovat päässeet tekemään mitä mieleen pälkähtää ja toteuttamaan outojakin juttuja. Nyt ne eivät vain oikein osuneet. Tosin eniten kyrsii että Bayonettalla ei ole miekkoja enää. Ainakaan tässä vaiheessa peliä. Kai sillä yritettiin tehdä pesäeroa Violaan, mutta silti... haluisin ne miekat prkl... :/

Ja kuten tuossa jo vihjasin, kamera ei pysy ihan siellä missä pitäisi. Monta hyppyä menee vituiksi sen takia ja sen saatanan korpin nappaaminen on joka kerta enemmän kiinni säkästä kuin nappien painalluksesta. Ja kun pelissä on yllättävän monta aikarajoitettua haastetta, kamerasta tulee siinä vaiheessa ongelma. Ja sitten kun vihut ovat useimmiten ISOJA, kamera ei oikein seuraa ihan niin kuin pitäisi. Monesti käy niin että en oikeasti näe mitä tapahtuu, mätän vain minkä ehdin ja yritän selkärangasta väistää oikealla kohdalla. Joskus se jopa onnistuu :)

Sitten on tapaus Viola. Hahmo on niin erilainen kuin Bayonetta, että se sotkee pelin flowta aika paljon. Tämä hoidettiin uusimmassa DMC:ssä paremmin, jossa muistaakseni sai valita useimmiten mitä hahmoa käyttää. Violalla on hetkensä, mutta se ei vain sovellu edes kaikkiin niihin kenttii jotka sille on annettu. Hermoja raastavimpana kokemuksena Chapter 10 Verse 1. Hitto jauhoin sitä varmaan tunnin. Vaikka ei sillä, myönnän että millisekunnin tarkalla blokilla siitä selviää että saa tarpeeksi pitkän witch timen. Mutta siltikin koko kenttä oli paljon kiinni siitä minkälaisilla hyökkäyksillä viholliset lähestyy, eli säkästä.

Eli, liikaa aseita, liikaa demoneita, kaksi täysin erilaista hahmoja joita on pakko käyttää ja kamera tekee monesta hypystä arvailua. Tästä tulee aika epätasapainoinen ja poukkoileva kokonaisuus. En tosiaan ole päässyt peliä vielä loppuun, joten en tiedä onko viimeiset kentät parhautta vai pahinta paskaa, mutta voihan tässä jo nyt sanoa että aikaisempien osien tasolle ei päästä. Teknisestä tasosta voin sanoa lopuksi vain että, rauta on 7 vuotta vanhaa ja pelissä talojen korkuisia vihuja ja päälle pienempiä jaloissa. Ei se nyt diashowta (usein) ole, mutta eihän rauta vaan jaksa. Tosin tuntuu että Bayonettan kasvoanimaatiokin oli aikaisemmissa osissa paremmin tehty. Nyt se on jotenkin.. kömpelöä.

Mutta, kaikkien haukkujen jälkeen,... Bayonettalla on perusluontoisesti edelleen kiva pelata ;D Ja demonit taistelun keskellä on ihan ok lisä, vaikka en näitä oikein ole jaksanu käyttää kuin paria. Ja kyllä siinä edelleen on samaa viehätystä kuin aikasemmissakin osissa. Ja se fiilis kun hoidat monsterilauman täydellisellä baletilla väistellen ja ruoskaa (:lol:) heiluttaen, se vaan on hienoa ;D

Ja hei, ensimmäinen kerta kun pelissä ulkonäköbonukset oikeasti kiinnostaa
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)
75  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 01.02.2023 07:51
Voit varmaan myöntää, että Switchin konsepti on erilainen kuin mitä Wii ja playstation olivat. Samassa perheessä saattaa olla useampi Switch-konsoli, ja siten perhejaon kautta ja lainaamalla pelejä voidaan pelata useamman ihmisen kesken ostamatta uutta. Näen tätä lähipiirissänikin paljon, joka ei tietenkään kerro mitään suuremman mittakaavan luvuista, mutta otaksun, että tämä on faktori joka on vaikuttanut myytyjen konsolien ja ostettujen pelien suhteeseen.
Onhan se erilainen. Vaikka,.... en nyt tiedä, että perheessä olisi useampi Switch. Mutta mielenkiintoinen pointti kyllä. En ole ajatellut asiaa noin. Olisiko siis yli viidesosa Switcheistä samassa taloudessa... ei nyt heti tulisi mieleen, mutta en kyllä uskalla varmaksi sanoa.

Vaatii joo ymmärrystä minulta, mutta sinäkin kirjoitat juttusi tavalla, joka nostaa Nintendo Defence Forcet esiin. "Directit mehhiä täynnä." Niin kenelle? Sinulle. Suoraan triggeröijän käsikirjasta. Ihan kuin laskeutuisit taivaista ja tekisit alemmille tahoille selväksi, että asia nyt on näin. Lopputulos: DEFENCE FORCE activated.  8)
No onhan verkko täynnä, jos ei pettymystä niin hämmästystä, usein Directin jälkeen. Eli ei meikäläisen kommentit nyt niin iso poikkeus ole :) Toki toiseenkin suuntaan on aina mielipiteitä.
76  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 31.01.2023 22:50
Mielenkiintoisia lukuja. Mielestäni kuitenkin ollaan hyvässä seurassa, jos myynnit ovat kutakuinkin samalla tasolla kuin Wiillä ja esimerkiksi PS1:llä. Täytyy myös muistaa, että Switchillä on edelleen elinkaarta jäljellä (jopa 3-4 vuotta) nostaa lukuja, toisin kuin useimmilla konsoleilla tällä listalla.
NS on myynyt jo nyt 20milj. enemmän kuin PSOne ja Wii. Ja esim. Wii oli oikeastaan jopa vähän kuuluisa siitä kuinka paljona siellä oli turhakkeita. Silti pelejä myytiin enemmän Wiin 100milj. konsolille kuin NS:n 120 miljoonalle konsolille. Pelit taitavat olla vielä suhteessa NS:lle halvempia. Tämä nyt vain on minusta suora indikaatio siitä että pelattavia pelejä ei ole tarpeeksi. Siksi se top 20 pelien myyntikin on ihan eri tasolla kuin muilla konsoleilla, kun porukka ostaa niitä. Eli ei sieltä Directeistä niin montaa hype junaa valtavirralle tai vakkari pelaajille ole tullut.

On vain rasittavaa lukea kerta toisensa jälkeen ne samat jutut, miten suuret pommit puuttuivat, kun itse on aivan täpinöissä jostain pienemmän luokan pelistä, minkä itse näen omassa elintilassaan suurena.
Mutta tämähän vaatii ymmärrystä sinulta, ei muilta ;) Enkä oikein voi moittia näitä "juttujakaan" kun Bayonetta 3 tuli... oliko 5 vuoden jälkeen ja MP4 on vieläkin täysi arvoitus, ja samalla tulee yhdessä Directissä kolme (vai oliko neljä?) farmisimulaatioon nojaavaa peliä :lol:

En tiedä, onko SE tyytyväinen Live A Liven ja Trianglen myyntilukuihin, mutta tuskin se monia miljoonia näiltä peleiltä odotti. Aika hyvin ne ovat myyneet mielestäni, lajityypit ja tuotantoarvot huomioiden.
Varmasti on, kun otetaan nuo huomioon. Mutta sanomasi: "Vaikuttaa, että monet odottavat vuodesta toiseen näiltä Directeiltä vääriä asioita ja sitten pettyvät, kun Nintendo tarjoaa vakkaripelaajilleen juuri sitä, mistä he tykkäävät. Halvan näköinen JRPG, paskat grafiikat, vain 30 fps, 60 euroa. Oh hoh, myi miljoonan julkaisussa." ei nyt ehkä kuitenkaan kerro sitä että NS:n pelit kiinnittäisivät erityisen hyvin vakkari pelaajien mielenkiintoa. Ainakaan Live a live ja Triangle Strategy eivät sitä myyntien valossa tehneet.


Mutta eihän Nintendolla mitään hätää ole, toistaiseksi. Tällä hetkellä Switch printtaa rahaa jokainen myyty konsoli, niin korkeammat pelimyynnit eivät ole edes tarpeen. Kuten sanoin: "Nintendon ei vain tarvitse pyöriä samassa porukassa kuin Sony tai MS". Kunhan Directien hype kantaa ja kuinkakohan pitkään se kantaa... uutta rautaa tarvitaa kohta.
77  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 31.01.2023 16:39
Jos itse ei pidä jostain, ei se tarkoita, etteikö suuri kohdeyleisö olisi k.o pelin perään ja nauttisi siitä. En minäkään jaksa valittaa, mitä pelejä Xboxille ja Pleikkarille ilmestyy, ymmärrän että k.o konsolien yleisöt nauttivat peleistään.
Tarkoitus ei ole valittaa vaan keskustella. Eli "Saa nähdä kuinka kauan toi Directien hype kantaa". Pointtina oli että yhä suurempi osa hypeä seuraava tippuu Nintendon kohderyhmän ulkopuolelle. Ja siis vaikka NS:lle on pelejä vgchartzin mukaan pelejä NS ei ole myynyt mitenkään erikoisesti. Siinä tilastossa NS on vasta kahdeksantena:
1   PlayStation 2 (PS2) 1,537.00
2   PlayStation 4 (PS4) 1,419.50
3   Xbox 360 (X360)    1,008.03
4   PlayStation 3 (PS3) 999.40
5   PlayStation (PS)        962.00
6   Nintendo DS (DS)    948.76
7   Nintendo Wii (Wii)   921.85
8   Nintendo Switch (NS) 917.59

Tie-Ratio on sen myötä luonnollisesti vielä huonompi, 13:
1   PlayStation 4 (PS4)   
2   Xbox 360 (X360)   
3   PlayStation 3 (PS3)   
4   Xbox (XB)   
5   PlayStation 2 (PS2)   
6   GameCube (GC)   
7   PlayStation (PS)   
8   Nintendo Wii (Wii)   
9   Sega Saturn (SAT)   
10   Nintendo Entertainment System (NES)   
11   Super Nintendo Entertainment System (SNES)   
12   Nintendo Wii U (WiiU)   
13   Nintendo Switch (NS)   

Ja tosiaan, nopealla googlaillulla selviää että NS:lle on pelejä ihan pirusti, reippaasti enemmän kuin muille. PS2 taitaa olla ainoa joka tulee lähelle. Siltikin kokonaismyynnit on noin matalalla. Uskalla nyt siis sanoa että suurin osa peleistä on kuitenkin aika tauhkaa. NS top 30 näyttää myyntiluvuiltaan muutenkin aika erilaiselta kuin minkään muun konsolin. Ja siis NS kanta on kuitenkin 120milj. Miljoonan myynyt Triangle Strategy ja 500tkpl myynyt Live a Live,... ei noita nyt suuriksi menestyksiksi voi sanoa.

Kohde yleisö NS:lle tosiaan on, mutta empä tiedä kuinka paljon Directeistä suurin osa kuitenkaan saa. Ei sillä että uskoisin itsenikään olevan valtavirtaa, vaikka NS:llä pelailenkin tällä hetkellä enemmän kuin PS5:llä (Paatunut ja väsähtänyt kyllä olen ;)  ). Mutta en menisi niin pitkälle että säkään Epi NS pelaajien valtavirtaa edustaisit :)
78  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 31.01.2023 10:28
Saa nähdä kuinka kauan toi Directien hype kantaa. Useimmiten ne on kuitenkin pettymystä tai vähintäänkin "mehhiä" täynnä. Smash hahmot on sentään jäänny vähemmälle. Vaikka ei sillä, tuleehan ne Directit katsottua, mutta ei niitä enää jaksa odottaa samalla tavalla tai arvuutella koska Direct tulee (varsinkin kun Bayonetta 3 tuli jo). Koko Nintendon tapa tehdä Directejä tuntuu muutenkin lähes trollailuilta, varsinkin Smash hahmojen aikaan. Hypetetään minimaalisia juttuja ja Directejä tippuu ihan randomilla.

Nintendo vain tuntuu olevan ihan eri bisneksessä kuin Sony tai MS. Sony ja MS on "pelipoikien" perässä, kärjistetysti, kun Nintendo hakee perheitä ja vanhoja Nintendo faneja. Joten Nintendon ei vain tarvitse pyöriä samassa porukassa kuin Sony tai MS. Sinänsä nerokasta, niin kauan kun pelien laatu (BotW, Mario, jne.) pysyy. Mutta silloin Nintendon ei myöskään tarvitse ajaa sitä hype junaa. Tulee rekalla vierellä ja tiputtelee paketteja silloin tällöin :)

Mutta sehän on varma että Sony ja MS on jotenkin "paikalla". MS:llä taisi jopa olla joku oma kesä tapahtumansa ja ei Sony estraadia kokonaan MS:lle anna. Varsinkin kun pelikansa on hereillä. Eli kesäkuun alku on hypeä täynnä varmasti. Kai Nintendokin vuotaa jotain älytöntä joka paljastuu ankaksi.
79  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 20.01.2023 18:12
Tuli käytyä pitkästä aikaa Tikkurilan VPD:ssä. Gamestopin lähdöllä on selvästi ollut positiivinen vaikutus. Liike oli muuttanut isompiin tiloihin, tavaraa pelien lisäksi oli ihan helvetisti ja tiskin takana näytti olevan 4 vai 5 kaveria töissä. Eli arkena vähän ennen 16:00. Kaiken lisäksi liike ei ollut tyhjä. Porukkaa oli vaikkakaan ei paljoa, niin useampia ja porukkaa tuli ja meni.

Lämmitti jopa vähän sydäntä että liike tuntuu menestyvän. Peleille dedikoituneita liikkeitä ei ole liikaa. Tai no, onhan siellä sitä ohjeistuotetta asiakkaiden lattiatilalla laskettuna varmaan enemmän kuin pelejä, mutta teema on kuitenkin selvä. Onhan näissä paikoissa vain eri tunnelmansa kuin Prisman tai Gigantin hyllyjen välissä.

Mutta varmaan silläkin on osansa että käytetyillä rahat revitään viimeiseen penniin. Ainakin mitä PS5:n ja Switchin hintaja katsoi, eihän niissä paljoa heittoa ollut uuteen. Mielessä oli itselläkin ensin jos ottaisi käytetyn mukaan, mutta ei viitsinut kun uuden sai melkein samalla hinnalla. Edes tuen takia :) Jotenkin muistelen että ennen käytetyt olivat halvempia. Lopulta mukaan tarttui Scarlet Nexus uutena PS5:lle 25,99€:lla. Eihän sitä pelattua tule varmaan moneen kuukauteen, mutta tuen ja huvin vuoksi ja kun on kuitenkin omalla listalla. Ja olihan sentään palkkapäivä ja muuten päivä oli ollut pelkkää vitutusta.

Vaikka siellä pyöriessä kyllä tajusi taas sen elämän raadollisuuden:
Spoileri (osoita katsoaksesi)
80  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xenoblade Chronicles 3 : 13.01.2023 18:02
Meikä postituslistoille kans :lol: Jos ei muuten niin haluan nähdä mihin peli venyy Switchillä jos jatkuva 1080p/60fps on tavoite ;D En väitä vastaan etteikö kehittäjät olisi useinkin laiskoja ja onhan noita muitakin Switchillä. Mutta edes Nintendon omat Only for Switch ei tuohon taida yltää, ainakaan koko aikaa. En tiedä miten WiiU:n remaket menee. Ei kai niistäkään natiivia 1080p resoa tule.

Mutta mähän vaan mutuilen, TK saa nyt näyttää kaapin paikan ;D
81  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 28.12.2022 10:00
Aika kova muutos jos Pron oikeasti piti tulla 2023. Olen aika varma että Bloombergin raportti kertoi tästä Prosta ja sen piti tulla silloin kun Bloomberg sanoi, eli jo 2021. Mutta piiripulan vuoksi sitten peruivat tai siirsivät (jo ennen kun Bloomberg pisti raporttinsa ulos). Ja uskoisin että tämä näkyy peleissäkin. Arceus toimii heikosti, Scarlet ja Violet oli suunniteltu uutta rautaa silmällä pitäen (mm. tekstuureja tiputettu pois muistin vuoksi), olisiko MP4:kin myöhästynyt/siirretty tämän takia kun rautaa ei ollut,... Vähän pelottaa miten Tears of the Kingdom toimii.

Switch 2:n uskoisin tulevan viimeistään 2024. Koska jos alkuperäinen suunnitelma Prolle oli 2021, se kävisi aika hyvin aikatauluun. Jopa 2023 osuisi sopivaan lokoon. Todennäköisesti alunperin siirsivät Pron julkaisua ja laittoivat no turning back päivän, eli jos siihen mennessä julkaisu ei olisi fiksua, unohdetaan koko juttu. Todennäköisesti se oli 2022 joulu. Siihen heijastellen en siis pitäisi 2023 joulua mitenkään mahdottomana ajankohtana, mutta todennäköisesti se menee 2024 puolelle. Riippuu varmaan vähän myös siitä koska Sonylta ja MS:ltä tulee uudet versiot. Jos ne tulee ensi jouluksi, Nintendo tuskin iskee samaan väliin, mutta jos ensin joulun saisi ns. "yksin" omalle uudelle raudalle, niin en yllättyisi. Nintendon kamppanjatkin uuden raudan kanssa pyörähtää lopulta aika myöhäisessä vaiheessa. Siellä ei vuotta odoteta julkaisuun, vaan muutama kuukausi.
82  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 23.12.2022 23:11
No, sieltähän sitä "puukkoa" tuli :) Tosin sen verran korjaan, että kyse oli ihan graafisesta esitys tavasta, ei pelin uudelleen suunnittelusta tai lisätehtävistä. Jos ottaa FFVII:n esimerkiksi, niin onhan se alkuperäinen parempi. Kun kuuli mitä kahdesta seuraavasta osasta tulee, niin alkoi jopa meikäläisen odotus hiukan laskemaan. Katotaan nyt mitä sieltä tulee, mutta tuskimpa niistä suurempia "tapauksia" tulee. Olisin toivonut että itse remake olisi mennyt aika orjallisesti vanhan tarinan mukaan, mutta sitä olisi voinut kasvattaa lisäosilla. Nyt peliä on ironisesti suurennettu jollain kissan metsästyksillä ja sorkittu tarinaa niin että heikompia hirvittää.
Oikeastaan toivon jo että tekisivät vain alkuperäiseen kunnon faceliftin :lol: Eli kuten sanoin aikaisemmista osistakin: Visuaalisesti päheimmät remaket mitä löytyy :) Parasta FFVII Remaken upgradessakin on hahmot. Ne on tehty täydellisesti. Siis simppelisti "Perfection". Tätä toivoisin muillekkin vanhoille FF osille.

En sitten tiedä miksi tuo 90-luvun alun JRPG tyyli ei oikein iske. Ehkä se johtuu siitä että se ei iskenut silloinkaan, enkä pelannut niitä silloin. Tuskin alkuperäinenkään FFVII olisi nyt niin kova sana jos sitä ei olisi pelannut silloin. Ja FFVII oli ensimmäinen JRPG mitä pelasin. SNES aikaan keskityin enemmän hack'n slash, tasoloikka ja beat'em up (luoja Mortal Kombat kolikkopeli oli kova) peleihin. N64 ja PSOne aikaankin aluksi Tekken ja Mario 64 oli kovimmat jutut. Sellainenkin salaisuus siis on, että OoT oli ensimmäinen Zelda jota pelasin. Mutta OoT ja FFVII tuli juuri sen visuaalisuuden vuoksi otettua testiin. Ne vain näytti niin helvetin upeilta. Ja se oli menoa sen jälkeen.
83  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 19.12.2022 14:56
Nintendo 64 N64 Launch Edition Console Brand New Factory Sealed in Box!

Taitaa puuttua jopa Finngamerilta. Vielä.
84  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 13.12.2022 10:57
Tiedän että saan puukkoa varpaista päälakeen toiveestani, mutta toivoisin että FFI-FFVI saisivat kunnon remaket. En nyt tarkoita että pitäisi olla FFVII:n kaltaista totaalista uudelleen kasaamista, mutta tekisivät visuaalisesti päheimmät remaket mitä löytyy. Ja CGI:tä väliin. Olen pelannut noista useampia ja eniten pelitunteja tuli DS:n FFIII-IV remakeille. Vaikka tälläiset vielä pidemmälle vietynä. Nämä jäi aikanaan pelaamatta loppuun kannettavan pelaamisen epämukavuuden takia.

Ja tiedän luonnollisesti miksi tälläisiä tuskin tulee ikinä. Pelien pituudesta johtuva resurssien tarve ja taloudellinen riski olisi aika mieletön. Varsinkin FFVI:n osalta.
Mutta en vain jaksa innostua näistä Pixel plus remakeista. Tuo 2D RPG tyyli ei vain ikinä ole iskenyt meikäläiseen. FFVI tuli pelattua suht pitkällle, mutta en saanut siitä sitä tunnetta irti, jolla olisi jaksanut peliä pelata. Octopath on ehkä parhaiten vanginnut jossa on tälläinen 90-luvun tyyli.
Jos nyt jonkinlaista kompromissia miettisi, niin 90-kuvun graafinen tyyli liikkuessa tms. voisi olla vielä ok, mutta hahmomallit pelkkänä pikselimössönä ei vaan luo meikäläiseen samanlaista tunnesidettä. Eli vaikka liikkumisessa näin olisi, niin keskustelut, välianimaatiot, taistelut, tms. voisi saada viimeistellymmät hahmomallit. Näillä saisi nostettua fiilistä selvästi.
85  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 09.12.2022 12:23
Saisi mennä läpi. Muutenkin hiukan huvittava kommentti tuossa jutussa:
"FTC:n johtaja Holly Vedova sanoo viraston tiedotteessa, että Microsoftilla on historia pelialan yrityskaupoista, joilla se on tukahduttanut kilpailua pelikonsoleissa."

Aika yksipuolinen näkökulma. Kun esim. Minecraft edelleen kaikille mahdollisille alustoille. Onko Bethesdalta tullu vielä yhtäkään exclusivea Xboxille?

Enkä muutenkaan oikein tiedä mitä tuosta sanoisi lopulta, vaikka CoD menisikin Only for Xbox peliksi. Kaipaisin jo vähän otsikoita muista peleistä kuin CoDista. Eli osaltaan tämä voisi tuoda uusia tekijöitä esiin ja lisätä tarjontaa. Tosin en jaksa uskoa että MS:llä olisi halua heittää kymmenien miljoonien yksikköjen myyntiä ulos ikkunasta noin helposti rajaamalla CoD -sarjan ulos PS koneilta. GamePassiahan näillä yritetään kuitenkin myydä.
86  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalauta toimii taas : 07.12.2022 12:58
Kai siellä vaan ns. "kolkutellaan" kun tuota vierailija määrää miettii. Eli botit kiertää verkkoa ja yrittää löytää haavoittuvuuksia. Ei kai tuo kuitenkaan näe muuta kuin että kuinka monta kertaa sivu on ladattu ilman sessiota tietin ajan sisällä tms.

Twitteri on itsellekkin ollut aina vähän erikoinen paikka. Dataa on vain niin saatanasti. Yritin käyttää sitä, mutta sitä pitäisi käyttää ihan jatkuvasti että siitä saisi sen irti mitä pitäisi. Eli joo, itse en ole oppinut ikinä "surffaamaan twitter aallon harjalla" niin kuin pitäisi.
Insta ja Face on jonkin verran käytössä. Niitä vanhakin osaa käyttää  :lol:
87  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 05.12.2022 17:12
Itsellä on käsitys että soundbarin etu ja myyntivaltti on sen sopivuus, eikä äänenlaatu. Niillä saa ok äänen, varsinkin jos vertaa television omiin kajareihin, mutta ohut levy TV:n alla ja vieressä iso mötikkä... tuossakin 10" basso. Niin kyllähän siitä bassoa varmasti saa, mutta ääni ei varmasti ole mitenkään tasapainoissa. Ja siis noissahan vain tulee fysiikan rajat vastaan. Tuote ryhmässä on toki eroja, mutta en epäile hetkeäkään etteikö tonnin 2.0 järjestelmällä saisi parempaa ulos kuin tonnin soundbarilla. Se mikä riittää on tietty yksilöllistä ja siihen soundbarit iskee kompaktilla koolla.

Mutta, 350€ on sen verran hyvä diili, että tuolla hinnallahan se kannattaa ottaa kokeiluun. Saa sen aina myytyä kalliimmallakin eteenpäin. Mutta jos 10v vanha vahvari toimii, niin uskoisin että pääset soundbaria pidemmälle hommaamalla siihen vain uudet kajarit. Mutta toki kalliimmalla, varsinkin jos puhutaan 350€:sta.
88  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalauta toimii taas : 02.12.2022 14:20
Erittäin ihailtavaa toimintaa Joelilta kuten aina. Kiitokset.

Ja kun nykytrendejä ajattelee, niin tämä palstahan voi olla Suomessa kohta jo viimeisiä alansa edustajia  ;D No joo, myönnän että eihän sitä tule nykyään muita palstoja suuremmin seurailtua enää nykyään. Ehkä keskustelupalsta kulttuuri on jossain vielä voimissaan.
89  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 02.12.2022 14:09
Ongelma on kai Unreal 5:n uudet teknologia ja tekoäly. Ne vaativat aika paljon suorituskykyä kautta linjan jos meinaa pitää 60fps. Ja näiden uusien teknologien käyttöä kannustaa se että se on nopeampaa, eli halvempaa, kuin että alkaa tekemään näitä "workaround" periaatteella itse. Joten, halvempi 4k30fps vs kalliimpi dynaaminen reso 60fps... Saa nähdä. Tosin samaan hengen vetoon tämä on pitkälti mutua ja muistelua ;D Eli voihan olla että olen väärässä, mutta jotenkin ole ymmärtänyt että jos Unreal5:n ominaisuuksia aikoo oikeasti käyttää, nyky konsolit vain on kovilla.

EDIT: Tuntuu että Unreal Engine kaipaisi kilpailijaa. Käytännössä yksi moottori päättää kehityssuunnan seuraavaksi 5-10 vuodeksi. Unity on mukava pilkahdus Unrealin alla, mutta sekin taitaa olla sopivampi pienemmän budjetin peleille.
90  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 02.12.2022 12:17
Pelkään samaa. Gotham Knights nyt on ryssitty muuten, mutta esim. Unreal5 pelit on käytännössä näkemättä vielä. Ja se on kai aika armoton CPU:lle. Ja PS5:n ja XSx:n CPU on AMD:n Zen 2 arkkitehtuuria, eli siellä hyrrää periaatteessa Ryzen 3000. Eli ilman kovaa työtä, vähänkään näyttävämmät Unreal5 pelit pistää todennäköisesti molemmat konsolit kyykkyyn fps:n osalta.
Tämä ei sinänsä huolestuttaisi, mutta kehittäjien omat moottorit alkaa olemaan jo poikkeus. Jopa CD Project Red ilmoitti siirtyvänsä Unreal5:een. Square menee vielä Luminous Enginellä kai, mutta sekin on kai jo helvetin vanha. Saa nähdä tekeekö itse uuden.

Uskoisin siis että 120fps:lle voi todennäköisesti heittää hyvästit kun Unreal5 pelit tulee. Ainakin ns. "main stream" pelien osalta. Muutamia pelejä voi tulla jotka tähtää alusta asti 120fps:än, niin silloin se voi toimia. Mutta saa nähdä mihin fps keskimääräisesti jää. Sanoisin että alle 60fps, ainakin konsoleilla. Switch Pron Nintendon pelit on todennäköisesti poikkeus.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 157
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines