Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 158
91  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalauta toimii taas : 02.12.2022 14:20
Erittäin ihailtavaa toimintaa Joelilta kuten aina. Kiitokset.

Ja kun nykytrendejä ajattelee, niin tämä palstahan voi olla Suomessa kohta jo viimeisiä alansa edustajia  ;D No joo, myönnän että eihän sitä tule nykyään muita palstoja suuremmin seurailtua enää nykyään. Ehkä keskustelupalsta kulttuuri on jossain vielä voimissaan.
92  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 02.12.2022 14:09
Ongelma on kai Unreal 5:n uudet teknologia ja tekoäly. Ne vaativat aika paljon suorituskykyä kautta linjan jos meinaa pitää 60fps. Ja näiden uusien teknologien käyttöä kannustaa se että se on nopeampaa, eli halvempaa, kuin että alkaa tekemään näitä "workaround" periaatteella itse. Joten, halvempi 4k30fps vs kalliimpi dynaaminen reso 60fps... Saa nähdä. Tosin samaan hengen vetoon tämä on pitkälti mutua ja muistelua ;D Eli voihan olla että olen väärässä, mutta jotenkin ole ymmärtänyt että jos Unreal5:n ominaisuuksia aikoo oikeasti käyttää, nyky konsolit vain on kovilla.

EDIT: Tuntuu että Unreal Engine kaipaisi kilpailijaa. Käytännössä yksi moottori päättää kehityssuunnan seuraavaksi 5-10 vuodeksi. Unity on mukava pilkahdus Unrealin alla, mutta sekin taitaa olla sopivampi pienemmän budjetin peleille.
93  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 02.12.2022 12:17
Pelkään samaa. Gotham Knights nyt on ryssitty muuten, mutta esim. Unreal5 pelit on käytännössä näkemättä vielä. Ja se on kai aika armoton CPU:lle. Ja PS5:n ja XSx:n CPU on AMD:n Zen 2 arkkitehtuuria, eli siellä hyrrää periaatteessa Ryzen 3000. Eli ilman kovaa työtä, vähänkään näyttävämmät Unreal5 pelit pistää todennäköisesti molemmat konsolit kyykkyyn fps:n osalta.
Tämä ei sinänsä huolestuttaisi, mutta kehittäjien omat moottorit alkaa olemaan jo poikkeus. Jopa CD Project Red ilmoitti siirtyvänsä Unreal5:een. Square menee vielä Luminous Enginellä kai, mutta sekin on kai jo helvetin vanha. Saa nähdä tekeekö itse uuden.

Uskoisin siis että 120fps:lle voi todennäköisesti heittää hyvästit kun Unreal5 pelit tulee. Ainakin ns. "main stream" pelien osalta. Muutamia pelejä voi tulla jotka tähtää alusta asti 120fps:än, niin silloin se voi toimia. Mutta saa nähdä mihin fps keskimääräisesti jää. Sanoisin että alle 60fps, ainakin konsoleilla. Switch Pron Nintendon pelit on todennäköisesti poikkeus.
94  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 25.11.2022 14:08
Hitto julkaisisivat jotain tuosta väliltä. 27" on työkäytössä liian pieni, mutta 45" 21:9 menee jo reippaasti yli budjetin ja tarvekin on enemmän tekosyitä kuin oikeita syitä :lol: Vaikka siltikin hinta on turhan korkea. Jos saisin samanlaisen kuin nykyinen on, eli 35" 21:9, voisin laittaa siihen tonnin, mutta pienempi... jos olisi pelkkään pelaamiseen niin ehkä sitten.
95  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 10.11.2022 11:07
Unbelievable :lol: Eihän tuossa kunnossa olevia pelien pahvilootia ole missään, puhumattakaan kyseisistä peleistä.
96  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 09.11.2022 13:02
Kai se on sitä kun mennään sinne ääripäihin. Vasemmistokonservatiivit ei ole yhtään sen järkevämpää porukkaa kuin oikeistokonservatiivit. Enkä lopulta millään jaksa uskoa että edes Jenkeissä olisi niin paljoa äärimielipiteitä mitä vaalitulos kertoo. Mutta ne ääripäät kun on usein ne äänekkäimmät...
97  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 09.11.2022 09:02
Seurasin hetken aikaa Jenkkien vaalilähetystä Yleltä tässä aamulla ja olihan se aikamoista kun Floridan juuri valittu republikaani kuvernööri villitsee kansaa kiitospuheessa sanomalla "we will never ever surrender to the woke mob, Florida is where woke goes to die". Ja kansa hurraa. En väitä etteikö wokessa olisi paljon huonojakin puolia, mutta siinähän on kyse lopulta ennen kaikkea tasa-arvosta. Uskomatonta kuinka paljon vihaa se aiheuttaa tuolla päin maailmaa. Tiedä sitten tungetaanko sitä liikaan kansan kurkusta alas.

Jenkit kyllä tarvisi useamman puolueen. Ainakin neljä, ääripäät ja maltilliset. Mahdollisesti keskusta, mutta se voi olla Jenkeille turhan outo ajatus jo lähtökohtaisesti, joten sillä tuskin olisi kannatusta. Tosin ainahan on se vaara että äärioikeisto saisi lopulta suurimmat kannattajat... :rollaus: Jenkeissä kun on aina ollut kansa vähän turhankin... intohimoisia omien arvojensa kanssa. Kun päättäjät ovat kuitenkin olleet vähän maltillisempia ja nähneet koko kuvan. Tosin nyt tuntuu että Trumpin myötä nämä intohimoisemmat kansan yksilöt ovat päässeet myös päättäjien tuoleille...
98  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 03.11.2022 09:36
PSVR2 600€. Auts. On jo aika kova kun maksaa enemmän kuin PS5 joka pitää olla alla. Päälle vielä suomi lisä niin ollaan todennäköisesti aika lähellä 700€. Voipi olla että jää meikäläiseltäkin hankkimatta tuohon hintaan vaikka aika huolettomasti on rahaa tullutkin heiteltyä joka suuntaan viime aikoina.
99  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 02.11.2022 11:28
Kävin kysymässä näytön vaihtoa: 350€ :lol: Saan uuden puhelimen samaan hintaan. Ilmankos täystakuukin sanoi että "me ei noita korjata, saat uuden."
100  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 02.11.2022 08:28
Yritin liittää näyttää HDMI --> USB-C adapterilla puhelinta näyttöön, mutta ei onnistunut. Saan puhelimen kyllä auki, koska sormenjälkitunnistus toimii ja kosketusnäyttökin sen verran että voin heittää kuvion jos on tarpeen (värähtelyn perusteella saan oikean kuvion sisään). Mutta kaikki muut valinnat on ihan arpaa kun näyttö on musta ja kosketusnäyttö ei toimi kuin about puoleen väliin ruutua, niin yläreunan valintoja ei pääse painamaan. Ja kun tämän erinomaisen suunnittelun vuoksi kaikki valinnat on useimmiten yläreunassa, niin... That's it.
101  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 01.11.2022 21:28
MFA=Multi Factor Authentication. Eli tässä tapauksessa Googlen Authenticator josta tarvin koodin joka kerta kun yritän kirjautua useisiin palveluihin. Turvaominaisuus jolloin joka suojaa tärkeimmät palvelut niin, että kukaan ei pääse kirjautumaan niihin pelkällä salasanalla jos sen sattuisi jostain arvaamaan.

Autentikaattoreita ei usein sykata pilveen koska se on monessa tilanteessa hiukan "no no". Esim. yritykset tuskin siihen suostuisi. Tosin esim. MS:n autentikaattori taisi tarjota mahdollisuutta heittää backupit iCloudiin. Androidista en ole varma. Google Authenticator ei anna tähän edes mahdollisuutta.
102  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 01.11.2022 19:03
Nyt tulee kovaa avautumista. Vittu että puhelinvalmistajat on idiootteja. Pallon typerintä porukkaa. Nyt kun kävi niin että DNAn "täystakuu" ei halua korjata puhelinta vaan antaa uuden. Ihan fine, mutta kun näyttö on pimeä, ja kosketusnäyttö osin paskana, niin en saa puhelimesta mitään ulos. Pienimmästä päästä on valokuvat ja esim. ouran data, mutta sitten kun aletaan puhumaan MFA:sta nousee Ron Jeremyn kalu otsaan. En saa siirrettyä niitä toiselle laitteelle millään. Siis voi vittu mitä paskaa. Kehittäjät eivät oikeasti ole keksineet mitään turvallista tapaa ottaa dataa ulos muuten kuin nappaamalla ruudulta näppäilyä. Ja näille maksetaan rahaa tälläisistä aivopieruista. Vittu jos puhelinta ei tarvisi nykyään ihan peruselämisessä päivittäin, en ostaisi saatana yhtäkään tälläistä kuplassa elävän idiootin suunnittelmaa paskaa.

Täytyy vielä kinuta korjausta kun en vain saa dataa ulos, mutta todennäköisesti jos haluan datan ulos, se on omakustannekorjaus. Ja puhelimen hintaan nähden liikutaan varmasti naurettavissa summissa, kun julkaisu tapahtui kesäkuussa. Perfect.
103  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 01.11.2022 09:30
Lupaavaa :/ Jos ryssivät tämänkin niin verkkis kyllä ylitti itsensä. Perusversion tilaus meni suteen kun maksu ei tullut läpi ja erikoisversio ei saavu edes verkkikselle (eli olisivat ryssineet joko määrät tai tilauksen kokonaan). Nyt voi jo sanoa että onnistuminen julkaisupäiväksi on 0/2. Voipi olla että enää en ennakkotilauksia verkkiksestä tee...
104  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 31.10.2022 21:48
Onkos Partis (tai joku muu) saanut jo Bayonetta 3:n erikoisversion? Meikällä odottaa verkkiksessä edelleen tuotteita. Alkaa jo pelottamaan ovatko ryssineet tilausmäärät...


Tuli muuten Kaaren Prismasta ostetun Bayonetta 3:n perusversion mukana myös metallikannet peruskansien lisäksi. Mietin ensin että ne on kaikkialla jostain syystä perusversionkin mukana, mutta osui tänään silmiin Keravan Prismassa sama peli, mutta siinä ei metallikansio ollutkaan. Tuliko muille metallikannet mukaan?
105  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 30.10.2022 13:02
Ai saatana. Puhelin tippu ensimmäistä kertaa ja meni täydellisesti näyttö alaspäin asfaltille. Näyttö ihan päreiksi :lol: Kuvasta ei näy kuin osa ja sekin vilkkuu vihreän raidallisena. Kosketus näyttö tuntuu toimivan sentään, mutta eihän puhelimella oikein enää mitään tee. Aika helposti kyllä meni, olin autoon menossa ja vetämässä ovea kiinni, niin lipesi kädestä. Eli tippui oven kahvan korkeudelta, ei siis mieletön korkeus. Isku vaan taisi olla täydellisen suora näyttöön kun osunu edes pienessä kulmassa.

Asus kesti vuoden, tämä kesti 10 päivää :lol: En edes muista onko koskaan menny tippumalla näyttö rikki. Puhelin on kyllä tippunut vaikka kuinka monta kertaa, mutta aina puhelin on sen kestänyt. Tässä sen hinnan ilmeisesti huomaa :rollaus: No, olin kaukaa viisas ja otin kuukauden ilmaisen täyden turvatakuun DNA:lta ;D Vähän nosti kulmakarvoja kun näytön hajoamisella on 45€:n omavastuu kun on "täysiturvatakuu". Mutta taitaa se silti jonkun kympin halvempi olla kuin itse liikkeeseen vienti.
Täytyy lukea vielä ehdot tarkemmin, jos ei korvaa kuin yhden näytön vuodessa tms. niin ei kannata jatkaa takuuta :)
106  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 30.10.2022 12:15
Mietin vähän samaa kuin Epi. Witcher oli Cavillille jonkinlainen intohimo projekti ja on ilmeisesti kolunnut Witcher 3:n läpi. Ja siis käden jälki oli monesa mukana ja mielenkiinto ymmärtääkseni aika iso. Tosin juuri tästä syystä saattoi mennä sukset ristiin. Tuskin Cavill haluaa olla mukana jos esim. lähdetään k13 leimalla liikkeelle. Liam Hemsworth vähän enteilisi tälläistä... Eli aika iso kasa kallista paskaa tulossa jos sen tekevät :lol:

Tosin, jos nyt ajattelee vähän ennakkoluulottomammin ja miettisi että Netflixillä olisi jonkinlainen visio, niin kausi 4 voisi keskittyä nuorempaan Geraltiin. Silloin se voisi toimia. Kunhan pysytään pois sieltä k13 leimasta.
107  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 29.10.2022 09:39
Pari tuntia takana. Eihän Bayonetta 3 sulavuudellaan hämmästytä, mutta valehtelisin jos väittäisin että se itseä varsinaisesti häiritsisi. Eli mihinkään diashowhun ei mennä. Tosin kun alkupätkät pyörähti framerate oli kaamea. Uskoisin että lähempänä 20fps kuin 30fps. Pelästyin jo että tätäkö tämä on. Mutta se oli vain tämä yksi kerta kun näin kävi. En tiedä johtuiko tämä siitä että pelin 1st day päivitys pyöri taustalla (ainakin lataus), mutta erikoisen huonon ensivaikutelman se antaa.

Graafisesti peli on... no ruma ja uskomattoman mitään sanomaton. Hahmomalleihin on panostettu kyllä, että kaikki ns. päähahmot ei pistä mitenkään huonolla tavalla silmiin ja Bayonettaa on entistä mukavampi katsella ;D Mutta vihut on todella simppeleitä ja ympäristöt suoraan PS3:lta. Ainakin näin aluksi. Ihmettelen vähän kun esim. ensimmäiset pari kenttää oikeasti näyttää huonommilta kuin aikaisemmissa osissa. Onhan siinä eeppiset mittasuhteet, mutta ne vähän katoaa, kun taustalla pyörii palikoita. Pääsin juuri kaupungin kaduille ja siinä ollaan ehkä ensimmäisen Bayonettan kanssa samoissa, mutta silti niistä ei saa ihan samaa fiilistä kuin aikaisemmin. Tyyli on jotenkin ihan mitään sanomatonta. Tulee jopa fiilis että Platinumilla ei olisi ollut aikaa viimeistellä graafista ilmettä. Jotain pahoja vaikeuksia kehityksessä on varmasti ollut.

Vähän ehkä ennen aikaista napinaa, mutta sellaisia ensi kentät nyt oli. Sinänsä välipätkät näyttää graafisesti olevan ihan ok ja olivat pelimoottorilla tehtyjä, joten ehkä tyylikin paranee edetessä. Välipätkät on muuten vähän turhankin pitkiä ja niitä on joka välissä. Ja meikä pitää välipätkistä, mutta parin tunnin aikana tuli parikin kertaa mietittyä että päästäisi jo pelaamaan.

Ja se pelaaminen oli kyllä tutun tuntuista. Monsteri pelaaminen kyllä rikkoo tyyliä ihan pirusti, mutta se toimii yllätävän hyvin (FF -pelien pitäisi hoitaa summonit samalla tavalla, kun kerran reaaliaikaisessa mättöön ovat siirtyneet. Voisi toimi siinä jopa paremmin, koska toiminta on siinä hidastempoisempaa). Paikoitellen toiminta menee vähän turhankin sekavaksi. Varsinkin jos Viola on mukana, mutta joskus vihujenkin kanssa. Muutenkin tuntuu että kamera on joskus hiukan liian lähellä.

Eli näin aluksi tuntuu että pieniä kauneusvirheitä löytyy, mutta ydin on edelleen sama ja toimii. Vanhat on tosin parempia. Vaikka samaan hengenvetoon voin sanoa että kädet syyhyää että pääsisi jo takaisin pelaamaan  ;D
108  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 27.10.2022 19:34
Tänään sitten huomasin että Verkkiksestä oli tullut mailia viime yönä että Bayonetta 3:n perusversio pitäisi maksaa O_o Kun tilausta ei edes pystynyt tekemään ilman maksua. Eli nyt pitäisi käydä tiliotteet läpi ja katsoa onko maksu oikeasti lähtenyt vai ei. Ja erikoisversionkin maksun meno on nyt pakko tarkistaa. Mutta tämä sanoo käytännössä sen että Verkkiksestä ei huomiseksi ole peliä tulossa, koska tämä maksu sekaannus. Eli huomenna metsästämään kaupoista.
109  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 26.10.2022 12:51
Meikä piti kakkos kaudesta enemmän. Osin syynä oli ykköskauden sekavuus (aikajanan kanssa pelleily) ja tuotantoarvot (joku sano hyvin 2000-luvun Xenaksi). Vaikka ei sillä, aika unohdetavaa kamaahan se oli. Vähän muistan mitä tapahtui, mutta yksityiskohdat on hämärän peitossa. Mutta kuten jo todettiin, Cavillin murina on heteromiehellekkin sarjaa kantava voima ;D
110  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 26.10.2022 12:46
DF:n arvostelu Bayo 3:sta tulee perjantaina, mutta Linneman ehti jo varoitella Twitterissä, että pelin tekniikka ei välttämättä ole hyvässä jamassa... Haistan, että pelissä on massiivisia ruudunpäivitysongelmia, kun Platinum on yrittänyt pitää visuaalisuuden korkealla tasolla NS:n ikääntyvällä raudalla. Ei olisi ihme, jos peli sahaa tyyliin 40-60:n fps:n välillä tiukimman toiminnan aikana.

Mutta ehkä ensimmäisen päivän patch tulee ja auttaa hieman.  

Aaa shit.. -_- Vaikka en voi sanoa että tulisi mitenkään yllätyksenä. Rauta on vain vanhaa. Ja myönnän senkin että en voi ihan pokalla sanoa että 40-60fps keikunnat huomaisin niin pahasti. Kunhan pysytään 30fps yläpuolella kuitenkin.

Saisi tulla se Super Hyper Switch Pro jo. Tai sitten PC käännöksiä (ei varmasti tule).
111  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 26.10.2022 10:54
Bayonetta 3 arvostelut on pistetty ulos. Aloin jo katsomaan IGN:n arvostelua, mutta tuntui että saan liikaa tietoa pelistä ennakkoon, niin en katsonut kuin pari minuuttia ja loikkasin pisteisiin (9) ;D

Metacritic score on tällä hetkellä 89 joka on hiukan vähemmän kuin 1&2 pisteet, mutta arvostelujen määräkin on huimasti isompi. Joten kyseessä on hyvin varmasti samaa taattua laatua kuin aikaisemmatkin osat (jos sitä nyt oikeasti joku epäili).
Toivottavasti Verkkis lähettää pelit perjantaiksi prkl... Tilaus näyttää olevan edelleen "Odottaa tuotteita" tilassa, niin alkaan hiukan epäilyttämään voiko peli tulla perjantaiksi... Päässä alkaa pyörimään vähän ajatus kivijalkakaupasta ostosta jos ei peli ole kotona perjantaina. Voihan sen verkkiksestä tulevan pistää hyllyyn avaamattomaksi keräilykappaleeksi ;D *lopeta, mieti sähkölaskua, on tiukat ajat...*
112  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 22.10.2022 12:04
Tässähän oli kyse siitä että nuo on Android 12 perusominaisuuksia. Ei siitä että olisin ostanut halvan puhelimen. Ja siis hyväksyn sen kyllä että tämän hintaisessa puhelimessa ominaisuudet on mitä on ja kuten sanoin, Android 12 rampautuksetkaan ei ole meikäläiselle deal brakereitä. About 2-4 kertaa kalliimman Applen tosin on. Mutta puhelimien UI kehitys ja innovaatio on aivan perseestä hinnasta riippumatta. Voi se toki karmaa silti olla jostain muusta universumin oikusta, mutta Android 12 perusominaisuudet ei ole piheydestä kiinni.


EDIT: Nykyään tulee muuten tehtyä väähn periaatteellisiakin ostoksia. Esim. tämä puhelimen osto. Asus Zenfone 9 olisi varmaan parempi käyttöliittymältään, mutta en vain voi suostua maksamaan puhelimesta 800-900€ kun softa tuki on 2v ja tietoturvatuki 3v. Laiteelle joka on käytännössä henkilökortti verkossa. Ja kun nykypäivänä vielä yritetään vähentää elektroniikka jätettä ja tehdä laitteista huollettavia, niin sitten perseillään näin. Ja edelleen, tiedän että tämä on kiinni enemmän Googlesta kuin valmistajista, mutta silti asia pitäisi korjata. Ja siihen asti meikä ei (enää) lippulaivamalleja osta.

Ja Samsung on muuten paskaa.
113  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 21.10.2022 11:33
Ai se on ihan Android 12 ominaisuus :lol: Ei sillä että se itselle olisi mikään deal braker, mutta onhan taas aika käsittämättömän lyhyt katseista perseilyä. Uskomatonta kuinka tuntuu koko ajan vahvemmin että kaikille UI suunnittelijoille pitäisi antaa nykypäivänä potkut. Idiootteja lähes joka firmassa.

Muutenkin tuo Android 12 käyttöliittymä on surkein päivitys ikinä.
114  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 20.10.2022 13:02
Ei toimi nipistäminen enkä ainakaan vielä ole löytänyt toimintoa jolla voisi muuttaa Home screenin. Eli Home screenin ominaisuudet on rampautettu aika pahasti. Tiedä sitten onko tämä vain 10 mallien ominaisuus (halvin) vai onko 5 ja 1 malleissakin.
115  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Matkapuhelimet : 19.10.2022 11:55
Lisäksi en saa home screenin vasemmalle puolelle uutta typöytää, eli meikäläisen vakio, 3 työpöytää, on hiukan epäkäytännöllinen.

Hetkinen. Eli kotinäyttöjen luonti- ja muokkausnäkymässäkö ei toimi se, että pitkällä painalluksella "nappaa kiinni" haluamastaan näytöstä ja siirtää toiseen kohtaan näyttörivistössä?
Ei toimi.

Näytön muokkaus työkalu on käytännössä hävinnyt. Pitkällä painalluksella saat vain valikon jossa on Home Screen, Wallpaper ja Widgets valikot. Ja Home Screenin alla ei ole mitään hyödyllistä. Eli en löydä mistä voisin esim. muokata "kuvakeruudukon" tiheyttä tai esim. animaatiota jolla työpöydät vaihtuvat. Uusia työpöytiä saat kun siirrät kuvakkeen reunalle niin se tekee uuden työpöydän jolle voit siirtää kuvakkeen. Erikoinen Sony ominaisuus. Tai ainakin Asuksessa näitä pystyi muokkaamaan entiseen malliin.
116  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 19.10.2022 09:43
Ollu viikon nyt Xperia 10 IV käytössä ja muutama asia on kirkastunut.

Näyttö todellakin on hintansa tasoinen. Hyvittavin asia on näytön "Original" ja "Standard" modet. Käytännössä ne tuntuvat vain vaihtavan valkotasapainoa :) Tai tuntuu että saan saman efektin säätämällä sitä. Ei siis mitään iloa.

Kosketus näyttö on edelleen hiukan tahmea. Kun käyttää taaksepäin pyyhkäisyä näytönreunalta, se välillä ottaa sen, välillä ottaakin toiminnon joka sattuu olemaan siinä kohdassa ruutua ja välillä ei tee mitään. Voi olla että en nyt vai ole vielä kuitenkaan sisäistänyt minkälaisen kosketuksen se vaatii, koska kun pyyhkäysyyn keskittyy, se tuntuu toimivan paremmin. Sama juttu on tosin muussakin pyyhkäisyssä, eli kun menen toiseen ruutuun, näyttö vain nykäisee, eikä siirry. Eli voi olla että en nyt käytä tarpeeksi pitkiä pyyhkäisyjä tms.

Pieni ärsyttävyys on myös että en löytänyt asetusta jolla työpäydät kiertää ympäri. Asuksessa sai niin että Home Screeniin pääsi viimeiseltä Screeniltä. Eli työpydät ns. kiersivät ympäri. Tässä ei sitä ominaisuutta tunnu olevan. Mikä on hiukan erikoista. Luulin että se on Androidin ominaisuus mutta ei kai sitten. Tai sitten toiminnallisuuden päälle laitto on jossain valikkojen syövereissä. Lisäksi en saa home screenin vasemmalle puolelle uutta typöytää, eli meikäläisen vakio, 3 työpöytää, on hiukan epäkäytännöllinen. Toki se on vain yksi pyyhkäysy lisää, mutta hiukan ärsyttävää silti :lol:

Näytön koosta tulee vielä sellainen että jotkut sovelluksista skaalaa itsensä hiukan ohi näytöstä. Tai no, yksi sovellus: Nordnet. Voisin kuvitella että koskisi joitain muitakin. Mutta Nordnetin kanssa usein alareunasta leikkaantuu osa näkymästä pois, kun kuva on skaalattu ruudun yli. Mikä on hiukan outoa, kun näyttö on pidempi kuin ns. standardi. Esim. oman seurantalistan viimeinen osakkeen tiedot ei näy. Näen mikä osake on, mutta sen alla olevat hinta ja historiatiedot ei näy. Sama tilanne on vaihtelevasti ns. alavalikon kanssa. Siitä näkyy vain nappien yläreuna. Niitä pystyy vielä painamaan, eli sovellus ei ole käyttökelvoton, mutta tarkasti pitää painaa. Tämään ei tapahdu joka kerta, mutta päivittäin satunnaisesti.

Mutta yksi omnaisuus on huima. Siis mahtava. Joka oikeastaan inspiroi kirjoittamaan kokemuksia. Akkukesto. Se oikeasti kestää. Asuksen kanssa sai aina vähän seurailla sitä että akku kesti koko päivän ja varsinkin jos oli GPS päällä akku ei varmasti kestänyt koko päivää, kun puhelinta tulee näprättyä muutenkin. Xperia 10 IV:ssä ei sitä ongelmaa ole. Oltiin tuossa vajaan parin vuorokauden reissulla juuri, eli lähdettiin maanantai aamuna ja tultiin tiistai-iltana takaisin. Olin ladannut akun täyteen edellisenä yönä ja käytin puhelinta pieneen selailuun aamulla ja sen jälkeen matkalla puhelin oli jos ei kovassa niin vakituisessa käytössä. Radio streamausta auton audio järjestelmään volume täysillä (n. 5h yhteensä), GPS:n käyttöä satunnaisesti matkan aikana, istahtaessa uutisten selailua ja satunnaisesti asioiden selvittelyä, illalla ja aamulla kakaroiden tabletteihin netti hotspotin kautta, samalla kun itse selailin youtubea kuulokkeet päässä ja seuraavana päivänä samat aktiviteetit toiseen kertaan ja lippujen ostoa jne. Pari kertaa taisin soittaakkin ja lähetin viestejä. Tiistai-iltana kun pääsi takaisin, akkua oli 16% jäljellä. Tämä olisi varmasti riittänyt vielä koko illan perusjuttuihin, mutta pistin samantien lataukseen. Eli pitkälti kaksi vuorokautta suht aktiivisella käytöllä. Edes edellinen Sonyn Compact (oliko ZX1 vai 2) ei päässyt tälläiseen akkukestoon. Todellakin kehumisen arvoinen saavutus. Ei varmasti tarvitse pelätä että akku loppuu kesken päivän, todennäköisesti kestää seuraavallekkin päivälle.
117  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 11.10.2022 23:27
Nyt on Zenfone 8:n kanssa taistelu luovutettu. Tilalle tuli Sony Xperia 10 IV. Eli Sonyn peruslaite. Olin jo valmis maksamaan 499€ kun vaihtoehdot vain oli niin paskaa ja aloin kyllästymään miettimiseen samalla kun Asus ei voin toiminut. Kaikissa 2v android tuki ja 3v tietoturvaa, tai sitten puhelin on paska käyttää (Samsung tai Apple), tai sitten puhelin on helvetin iso.

Joten päätin että ostan halvahkon puhelimen ja katson parin vuoden päästä uudestaan. Mutta kävi ihan mieletön säkä, enkä ehtinyt käymään vloppuna liikkeessä. Joten talsin maanantaina DNAn liikkeeseen ja puhelin oli 349€ pinkit päivät tarjouksessa, joka oli alkanut maanantaina. Otin puhelimen mukaan samantien. Pistäkää merkille, 6kk sisään tapahtuu jotain mikä vähintäänkin pilaa meikäläisen talouden. Nyt tuli putkeen kaksi tarjousta ihan säkällä (TV ja tämä). Ei nyt TK:n tasolla olla, mutta meikäläiselle ollaan ihan eri universumissa. Ja se on pakko tasottua jossain vaiheessa.

Mutta itse puhelin. Kyllähän sen hinnan näkee. Onneksi en maksanut tästä 500€:a. Näytön huomaa luonnollisesti ensimmäisenä. Ei se nyt huono ole, mutta haaleahko. Väreissä ei ole "iskua" niin kuin paremmissa näytöissä. Lisäksi liike luonnollisesti ei tunnu ihan niin sulavalta kuin aikaisempi 90-120Hz näytöllä. Mutta tähän tottui aika nopeasti.
Kosketukseen reagoiminen ei ole ihan niin "vikkelä" kuin niissä mitä on aikaisemmin käyttänyt. Ei se nyt hidas ole, mutta hiukan tahmean tms. oloinen. Tämä nyt ei tosin ole mikään suuri ongelma tai mitenkään edes deal breaker. Vain asia jonka huomaa.
Suorituskykyeronkin huomaa. Peruskäyttössä kaikki sujuu ihan ok, mutta jos alkaa lisäämään hiukan vauhtia sormenliikkeisiin ja alkaa aukaisemaan enemmän tavaraa, tökkiminen alkaa. Ei tätäkään peruskäytössä varsinaisesti huomaa, mutta jossain tilanteissa kyllä. Varsinkin jos esim. päivityksiä hyrrää taustalla.

Kauheasti en ole vielä käyttänyt, joten en nyt suuremmin tuomitse tai kehu, mutta ensivaikutelma on ihan ok. Oikeastaan sitä mitä odotinkin. Peruspuhelin, aika "mauton ja hujuton". Sen tosin sanon että Sonyn tyyliä oli hiukan ikävä :) Sormenjälkitunnistin sivussa, useampi kello vaihtoehto (yllättävän piristävää), jämäkän tuntuinen varsinkin peruspuhelimeksi ja yllättävän kompakti vaikka pituutta löytyy. En siltikään ole pitkän näytön fani. Edelleen ihmettelen mikä helvetti saisi valmistajat tajuamaan että peukalo on ruudun alalaidassa, eikä ylälaidassa. Tässäkin pitkä näyttö ja silti suurin osatoiminnoista on ylälaidassa. Aivan käsittämätön aivopieru kautta linjan miljardien arvoiselta bisnekseltä. Ei voi ymmärtää missä kuplassa suunnitelijoiden päät on.
118  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 07.10.2022 00:24
Ei se huono ollu  :)

https://www.youtube.com/watch?v=lScwfa32NdA
119  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 05.10.2022 22:02
Nyt on TV löytynyt vloppu/loma paikkaan: Sony 50" X85J

Nykyään tulee harvemmin säästeltyä tavaran ostamisessa jos todella haluan jotain. Mutta nyt kyseessä oli TV paikkaan jossa viettää aikaansa vain lomalla ja vloppuisin about kaksi kertaa kuussa. Joten alkuperäinen budjetti 500€ oli tiukka. Mutta annoin itselleni takaportin, että jos saan Sonyn X90j:n tai X85J:n halvalla, budjetti joustaa, about 100€:lla. Ja kun ostoksella ei varsinaisesti ollut kiire, niin hintojahan oli aikaa kytätä.

X85J oli Keravan Prismassa 899€ hinnalla joka tuntuu olevan tarjoushinta muualla. Sitten se laski 729€:oon jossa se pysy pitkään. Olin jo vähän luovuttanut että hinta laskisi ennen Blackfridayta. Joten mietin että odotellaan sinne, voi tulla jotain muitakin tarjouksia. Mutta eilen kävin huvikseni katsomassa olisiko hinta laskenut. Ja olihan se! 629€! Kotio ottamaan hyväksyntä hallitukselta, tänään ruokatauolla rahat tiskiin, ja iltapäivällä kuskaus kotio.

Nyt pitää vielä odotella pari viikkoa että pääsee testaamaan TV:tä, mutta hitto että kerrankin tuli ostettua hyvään hintaan jotain ;D En ole nähnyt 50" X85J:tä missään alle 700€:lla. 50" X90J on itseasiassa ollut 699€:lla muistaakseni jossain. Mutta 50" X85J 629€, hieno diili :) Parempaa ei ihan helposti tähän hintaan löydä. Black fridayssa voi toki tulla uusia tarjouksia ja ehkä jostain kiven alta X85J mallistakin, mutta sitä ei vain voi tietää. Prismastakin nappasin viimeisen. Vaikka ei sillä, meikä harvemmin tekee näin kovia löytöjä, niin mielenkiinnolla odotan saanko sitä edes ehjänä päälle. Tai sitten on valmiiksi paskana paketissa :rollaus:
120  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 05.10.2022 10:33
Mutta kyllähän tuokin on brändin mukaista. Jotkut fanit varmaan haluaisivat, että Zeldasta tulisi jokin GoT-tyylinen sarja, missä Ganondorf kaappaa ja raiskaa Zeldan, Link kärsii alkoholiongelmasta ja Tingle on yksinään puumajassaan asuva vinksahtanut ja lapsia houkutteleva sarjamurhaaja.

Castlevaniaan tämä "fuck fuck fuck" -tyyli kyllä sopi aika hyvin, mutta Nintendo-pelit ovat värikkäitä ja kaikille suunnattuja, eikä niihin perustuvien elokuvien tarvitse olla mielestäni erityisen edgyjä.

Jos Mario-leffa on tehty oikein, siinä on Pixar-tyyliin silmäniskuja ja vitsejä, jotka uppoavat lapsiyleisön lisäksi myös aikuisiin. Tämä olisi ideaalia.

Posterissa on jo ainakin yksi; antiikkikaupan hyllyllä komeilee SMB 3:n soittorasia ja SMW:n(?) sininen P-kytkin.  8)

En nyt ihan tuotakaan hakenut. Ja lopulta uskon että todella harva haluaa Zeldasta ns. "GoT-sarjaa". Castlevanian tyyli toisi Ganondorfiin hiukan lisää särmää, mutta ymmärrän että sekin menee ehkä vähän yli kohderyhmästä. Joten jos päästäisi edes esim. Netflixin "Masters of the Universe: Revelation" tyyliseen Zeldaan. Se olisi varsin cool. Mutta pelkään että sisältö olisi kuitenkin lähempänä Ninjago -legosarjaa. Ja sitä tuskin jaksaisi edes meikäläinen enää katsoa.

Metroid taas voisi ihan ihan hyvin olla Castlevanian tyylistä. Tietenkään se ei tarkoita pornoa tms. mutta se antaisi mahdollisuuden että siinä voisi oikeasti olla jotain jännitystä mukana.

Mariossa pätee tuo Sharkien pointti hyvin. Mariossa on pääosassa aina se pelaamisen ilo. Miten sen taivuttaa Pixar tyyliseen elokuvaan? Marioon ei kuitenkaan kovin luontevasti iske suurempia teemoja. Tosin en tiedä tarvitseeko Mario CGI pätkän mitään erikoista ollakkaan. Pelikin on juonellisesti max alastekamaa, niin en tiedä miksi elokuvaltakaan odottaisi mitään muuta.

Mutta Zelda ja Metroid... molempien loret on hyvinkin mielenkiintoisia, niin niistä katsoisi ihan mielellään kunnon animaatiota.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 158
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines