Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 14
Tulostusversio
Aihe: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto  (Luettu 171920 kertaa)
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #150 : 04.07.2011 13:36 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 869 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Pisin uudet napit tulemaan. Tällä kertaa Gigantista ja Sonyt, kun ei hinta päätä huimannut ja kuullut oikeastaan vain hyvää näistä napeista. Pistän linkin, jos muitakin sattuisi kiinnostamaan.

http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/tv-ja-aani-tarvikkeet/kuulokkeet/MDREX300SLB/sony-nappikuulokkeet-mdr-ex300slb

Vaikka olenkin in-ear-kuulokkeita vastaan aina paininut, niin viime aikoina sellaistenkin hankkiminen on käynyt mielessä. Lähinnä lentokone-käyttöön, niin saisi melun suljettua paremmin pois. Nämä nyt ois ainakin huokeat. Mutta mites, johto 60cm? Eikö ne yleensä ole ainakin metrin mittaisia, vai olenko nähnyt unta?
Lentokoneeseen kannattaa ehdottomasti hommata noise-canceling kuulokkeet. Itsellä on 50 euron paskat ja nekin auttavat jo ihan hyvin lentokoneessa. Omani ovat tosin kokoontaitettavat korvan peittävät kuulokkeet eikä nappikuulokkeet.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #151 : 13.07.2011 11:05 »
KJ.Juhana1065 Jäsen Viestejä: 5 Basaaripisteet: 0 Profiili hanki tällanen http://www.radio-kotiin.fi/ eipä ainakaa oo mitää in-ear nappeja nii ei tarvi niitä murehtii ;) e kyllä tiiä saako ton tietokoneeseen jotenki...
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #152 : 21.08.2011 15:18 »
migge Jäsen Viestejä: 3 163 Basaaripisteet: 0 Profiili
On alkanut kiinnostaa ihan oikeat äänentoistolaitteistot. Sonyn pakettiteatterilla saa kyllä perussurroundin, mutta ääniala ja -paine eivät pärjää alkuunsakkaan kunnon laitteistolle. Lähinnä Orbien suntaan tässä on kuolattu. Tonnilla saisi jo hyvän kokoonpanon kasaan. Harmittavasti verkkokauppa myy toistaiseksi vain tuota Mod1 plussaa, jossa vain keskellä on tuplapallot. Orb audion omilla sivuilla myynnissä oleva People's Choice olisi kokoonpanoltaan ihanteellinen. Stereomusiikkia ajatellen nuo tuplat sivuilla olisi ehdottomat. Toisaalta joutuu varmaan harkitsemaan 6.1 tai 7.1 settiäkin, jotta HD -ääniformaateista saa riittävästi irti.

Hankinta ei todellakaan ole vielä ajankohtaista, mutta mukava jo miettiä tulevaa kotiteatterisettiä. Tässä on kuitenkin vielä muutto välissä ja sen aiheuttama mojova käteisvaje, joten parasta olla innostumatta vielä liikoja. ;)

Onko lautalaisilla kokemuksia Orbeista tai kenties vastaavista pienkaiuttimista?
Näin mietiskelin reilu vuosi sitten.

Nyt on äänilaitteiston hankinta tullut vihdoin ajankohtaiseksi. Pitkän pähkäilyn ja vertailun tuloksena on tuleva setuppi hahmoutunut seuraavanlaiseksi:

Eteen ja keskelle: Tannoy Mercury V1 (hinta 114€/kpl)
Taakse: Tannoy Mercury VR (199€/pari)
Subbari: BK Electonics Gemini 2 (350€)
Vahvistin: Onkyo TX-NR509 (~385€)

Aloitan varmaan hankkimalla muutaman viikon sisällä ensin vahvistimen pari V1:stä sekä subbarin, jottei kovin pahasti kävisi heti lompakolle. Samalla voisin kokeilla miten tullaiset V1:et menisi taakse. VR on siis littanampi malli samasta kaiuttimesta. Lautalaisilla suosituksia tai mahdollisesti kokemuksia tässä hintaluokassa?
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #153 : 21.08.2011 16:20 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 766 Basaaripisteet: 0 Profiili Samat kajarit kantsii laittaa mun mielestä sekä eteen ja taakse, näin varmistuu yhtenäinen äänimaailma joka suunnasta. Eli mielestäni ihannetapaus on 5xTannoy V1.

Mulla on muuten ollut pari vuotta 2.1-setti käytössä: 2xTannoy Mercury F1 + Audio Pro b1.35 subbari. Eritoten noihin Tannoyn kajareihin olen ollut tyytyväinen ja jos V1:t ovat yhtään samanlaiset (varmaan ovatkin), niin varmasti mainio valinta tuossa hintaluokassa.

Itse jouduin takakajarit pudottamaan pois siksi, että nykyiseen yksiöön ne on vaikea saada sommiteltua järkevästi. Joskus isompaan kämppään sitten täytyy katella paluuta surroundiin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #154 : 21.08.2011 18:05 »
migge Jäsen Viestejä: 3 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Meillä on kanssa melko pieni olohuone, mutta ajattelin että kyllä ne takakajarit saa pistettyä siististi tännekkin. Hieman korkeammalle takaseinälle ajattelin. VR:t on periaatteessa sama kaiutin, mutta kotelo pienempi, jolloin kaikupohjaa vähemmän. V1 tietenkin myös taakse olisi ihanne, mutta joskus joutuu käytännön syistä antamaan periksi. Sommittelen kuitenkin vielä parilla V1:llä ja päätän vasta sitten. Mercury V1:t taitaa olla tällä hetkellä parhaat hintaluokassaan, Wharfedale Diamond 10.1:n ohella.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #155 : 21.08.2011 23:08 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 743 Basaaripisteet: 6 Profiili
Meillä on kanssa melko pieni olohuone, mutta ajattelin että kyllä ne takakajarit saa pistettyä siististi tännekkin. Hieman korkeammalle takaseinälle ajattelin. VR:t on periaatteessa sama kaiutin, mutta kotelo pienempi, jolloin kaikupohjaa vähemmän. V1 tietenkin myös taakse olisi ihanne, mutta joskus joutuu käytännön syistä antamaan periksi. Sommittelen kuitenkin vielä parilla V1:llä ja päätän vasta sitten. Mercury V1:t taitaa olla tällä hetkellä parhaat hintaluokassaan, Wharfedale Diamond 10.1:n ohella.

Itselläni on nuo wharfedale diamond 10.1 takakaiuttimina ja ovat sen ve rran hyvät että menisivät vaikka etukaiuttimina pienemmässä huoneessa. Mercurysta ei omaa kokemusta, mutta jos ovat lähelläkään wharfedalea niin hyvät ovat. Wharfedalea en voi kuin suositella. Ostin niiltä sellaiset pykälää tujummat lattiakaiuttimet eteen ja ovat kyllä tappokamaa. Kerrostalossa ei tarttis subia ollenkaan niiden kanssa.

Subbariksi suosittelisin ennemmin bk:n xls200 joka on hieman kalliimpi mutta hintaansa nähden melkeinpä ylivoimaisen hyvä. Jos vielä siitä parempaa kaipaa niin saa pistää tiskiin rahaa tuplasti enemmän.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #156 : 22.08.2011 20:16 »
migge Jäsen Viestejä: 3 163 Basaaripisteet: 0 Profiili
Subbariksi suosittelisin ennemmin bk:n xls200 joka on hieman kalliimpi mutta hintaansa nähden melkeinpä ylivoimaisen hyvä. Jos vielä siitä parempaa kaipaa niin saa pistää tiskiin rahaa tuplasti enemmän.
XLS200 olisi kyllä myös erittäin houkutteleva ja varmasti arvonsa säilyttävä vaihtoehto. Budjetti vain meinaa paisua kun koko ajan siirtyilee pykälää kalliimpiin ratkaisuihin. Käytettynä jos sattuisi löytymään, niin ostaisin varmaan heti.


Edit: Nyt se sitten alkoi. Ostaa täräytin tuon BK XLS200:n mareksilta. Lähipäivinä sitten pari Mercury V1:stä ja vahvari tulemaan. Huh, rahaa palaa, mutta odottaa sopii hyvää.


« Viimeksi muokattu: 12.09.2011 22:52 kirjoittanut migge »
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #157 : 13.09.2011 15:50 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 614 Basaaripisteet: 2 Profiili
Prismassa oli 39€:n Sonyn MDR-XB20EX kuulokkeet 19,50€:lla.
Ja nyt ne *ittu hajos. Jumalauta vajaa 3kk ja oikean puoleinen kuuloke on mykkä. Perse! Mikä siinä on että nämä ei kestä!? Ja tätä ei tullut edes riuhdottua. Ironisesti jos tuli riuhdottua se oli vasen puoli koska se on kauempana koneesta, mutta se toimii vielä ihan ok. Pitäisi siis kai alkaa etsimään takuukuitteja...jostain...perSE!
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #158 : 17.09.2011 13:00 »
migge Jäsen Viestejä: 3 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Nyt on sitten saatu ensimmäinen erä alkavaa kotiteatteria kytkettyä. Samalla kun eilen hain XLS200:n Mareksilta kysyin Mercury V1:stä ja hain ensimmäisen parin ja muutaman metriä laadukasta kaiutinkaapelia sitten seuraavalla reissulla. Vahvistimen suhteen tuli sitten lopulta säästettyä satku, kun päädyin Yamahan uuden sarjan halvimpaan malliin RX-V371. Vahvistin riittää hyvin minun tarpeisiini, vaikka säätämisen yhteydessä tulikin hieman ikävä OSD -valikkoa. Kriittiset, eli äänenlaatuun vaikuttavat komponentit kuitenkin samat kuin paria pykälää kalliimmissa malleissa.

Alussa oikeastaan hämmästyin kuinka vaatimaton näiden Mercurien bassontoisto näin kotioloissa on, joten välittömästi huokaisin helpotuksesta kun tuli panostettua kunnon subbariin. Eikä pääkaiuttimien tehtävänä olekkaan kuin toistaa tarkkaa keskiääntä ja kirkasta diskanttia - siitä tehtävästä V1:t suoriutuvatkin kiitettävästi. XLS200:n säätö tuottaa hieman vaikeuksia. Nyt olen ainakin äänen tason saanut jokseenkin vastaamaan pääkaiuttimien tasoa, jolla päästään jo pitkälle. Tämän jälkeen kun ajoin Yammun YPAO -automaattisen tasonsäädön alkoi kokonaisuus kuulostamaan huomattavasti paremmalta. Ajan kanssa ja opettelulla järjestelmän komponentit saa varmasti integroitumaan vieläkin paremmin keskenään.

Kokonaisuutena olen helvetin tyytyväinen hankintoihin. Jo esteettisesti huomaa että äänentoisto on nyt huomattavasti aikuisemmalla tasolla, kuin millä se on mulla koskaan ollut. Äänen selkeys, erottelu ja dynamiikka mahdollistavat sen että nytkin taustalla soi musiikki hyvin hiljaisella - silti niin että kuulee musiikin niin kuin pitääkin. Ja tarvittaessa sitä potkuakin lähtee enemmän kuin koskaan on tarvetta.

Lisää kokemusten karttuessa, ja voi olla että pistän pari kuvaakin uudesta setupista. :)
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #159 : 17.09.2011 13:13 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 325 Basaaripisteet: 1 Profiili Paljonko tuli hintaa koko paketille?

Kotiteatterisarja on ollut ostoslistalla jo hyvän aikaa, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi rueta hankintoja tekemään. Kovin kallista pakettia ei viitsisi ostaa, mutta jokin perushyvä paketti pitäisi hankkia. Bravialaisen omat kajarit eivät ole oikein mistään kotoisin leffoja katsoessa, eikä nämä labtecin peruskajarit tietokoneessakaan oikein iske.

Ärsyttää vaan kun en ymmärrä mitään äänentoistolaitteista. Ei mitään hajua millaista pakettia kannattaisi rueta rakentelmaan.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #160 : 17.09.2011 14:47 »
migge Jäsen Viestejä: 3 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Vahvari 290€ + 2 X V1 228€ + kaapelia 8€ + XLS200 480€ = 1006€

Tämä mun aloituspaketti on varmaankin se edullisin järkevä lähtökohta. Suosittelen laittamaan sopivan määrän euroja hyvää 2.1 varten, jota voit sitten myöhemmin laajentaa ja parantaa.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #161 : 26.10.2011 02:50 »
Justece Jäsen Viestejä: 258 Basaaripisteet: 0 Profiili Voisiko joku ehdottaa kuulokkeita/headsettejä PS3:lle?
I'm the best fuck the rest.
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #162 : 26.10.2011 12:16 »
despo Jäsen Viestejä: 5 293 Basaaripisteet: 9 Profiili
Voisiko joku ehdottaa kuulokkeita/headsettejä PS3:lle?

Mites olisi se Sonyn uusi virallinen headsetti? Vähän hintavahan se on (joku reilu 100e), mutta taisi olla 7.1  jossen ihan väärin muista.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #163 : 26.10.2011 13:14 »
Justece Jäsen Viestejä: 258 Basaaripisteet: 0 Profiili Katoin itse juuri tätä, mutta taitaa julkaisu olla vasta 8.11 ja tarvetta olisi heti. Voi olla, että tänään hätäisesti ostan langalliset ja samalla AC: Brotherhoodin jotta voi sitten Revelationsin hommata.
I'm the best fuck the rest.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #164 : 26.10.2011 13:31 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Alle satasella sen virallisen saa. Esim. 75 euroa posteineen planetaxel.com ja on siis myynnissä jo nyt. Euroopassa tosiaan sitten ilmeisesti vasta 8.11.

Migge muuten, lähteekö tosta XLS:stä miten painetta, saako huonetta tärisemään? Itselläni on Monolith, mutta voisi sen vaihtaa pienempään ja ehkä vähän nopeampaan musiikkia varten. Pidän vaan siitä kunnon jytinästä peleissä ja leffoissa, joten painettakin pitäisi saada.


« Viimeksi muokattu: 26.10.2011 13:39 kirjoittanut Cyrus »
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #165 : 27.10.2011 17:55 »
migge Jäsen Viestejä: 3 163 Basaaripisteet: 0 Profiili
Migge muuten, lähteekö tosta XLS:stä miten painetta, saako huonetta tärisemään? Itselläni on Monolith, mutta voisi sen vaihtaa pienempään ja ehkä vähän nopeampaan musiikkia varten. Pidän vaan siitä kunnon jytinästä peleissä ja leffoissa, joten painettakin pitäisi saada.
Monolithista ei ole kokemusta, mutta käsittääkseni XLS200 jää paineissa rutkasti siitä jälkeen. Ja eihän tuo tosiaan mikään älytön tykki olekkaan. Saa ainakin helposti integroitua pienehköihin hyllykajareihin ja muutenkin tarkkuus ja dynamiikka on missä tämä pikkusubi loistaa. Sanovat että hintajärjestyksessä ensimmäinen laitos jota voi kutsua subwooferiksi, kun heppoisempien kohdalla puhutaan lisäbassoista. Leffaraitojen LFE:t saa kyllä toki tarvittaessa kerrostaloasunnon rakenteet värisemään.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #166 : 28.10.2011 14:28 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ok. Pitäisi päästä jossain testaamaan tuota XLS:ää, jotta näkisi, riittäisikö se omaan käyttöön.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #167 : 03.11.2011 10:32 »
migge Jäsen Viestejä: 3 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Kotiteatteriprojektin toinen vaihe alkaa olla käsillä. Tässä parin viikon sisään käyn hakemassa keskelle ja taakse kolme Mercury V1:stä. Sitä ennen pitää suunnitella kiinnitysmekanismit ja paikat kaiuttimille. Koska sohva on seinässä kiinni, tulee surroundit takaseinälle, niin että koitan niitä suunnata kuuntelupistettä kohden hieman ylhäältä, noin parin metrin korkeudesta. Ei missään nimessä ihanteellinen ratkaisu, mutta tässä kohtaa ainut. Oikea takakaiutin joudutaan vielä pistämään raakasti nurkassa olevaan hyllyyn. Korkeus tulee kuitenkin olemaan sama ja koitan siihenkin saada samaa kulmaa.

Vasen surround ja keskikaiutin kiinnitetään seinään. Omaksi haasteeksi on muodostunut löytää asialliset seinätelineet. Tällä hetkellä Vogel'sin VLB 200 vaikuttaa sopivan versatiililta vaihtoehdolta. Tuolla saan takakaiuttimen telineeseen poikittain ja suunnattua paremmin sivulle.

Uutta kaapelia tulee karkeasti arvioiden noin 15 metriä, joten kaapelivedot aion vetää fiksusti kattoa pitkin. Tähän löytyy ratkaisu Clas Ohlsonin kaapelitarvikkeista.

Jossain vaiheessa haluisin myös nostaa etukaiuttimia hien korkeammalle, niiden ollessa nyt melko matalan mediatason päissä. Jostain syystä hyllykaiuttimille on erikoisen vähän pöytäjalustavaihtoehtoja. Ainut vastaantullut järkevä vaihtoehtokin OR:n ST-125 on älyttömän hintainen. Tekisin tommoset varmaan itse jos olisi mahdollisuus. :)
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #168 : 28.11.2011 22:59 »
despo Jäsen Viestejä: 5 293 Basaaripisteet: 9 Profiili

Ostin tämän Sonyn uuden PS3:lle tarkoitun langattoman headsetin. Kuulokkeista löytyy virtuaalinen 7.1 surround, mikä on ehkä hieman odottamatonta ottaen huomioon suht edullinen hinta. Tuo 7.1 tosin toimii vaan ilmeisesti PS3:n kanssa. Käyttökohteita lisää se, että tämä toimii myös tietokoneen kanssa ongelmitta. Äsken lykkäsin tuon mokkulan kiinni USB-porttiin ja toimi samantien, kun kävi vaan asetuksista vaihtamassa ulostuloksi kuulokkeet.

Ääni on tämän hintaisiksi ja näillä ominaisuuksilla mielestäni varsin hyvä. Musiikkia kuuntelin äsken, enkä keksi pahemmin mitään moitteita äänenlaadussa ainakaan edellisiin kuulokkeiheni verrattuna. Äänenlaatu on ehkä jopa parempi. 7.1 toimii myös pikaisen testin puolesta hyvin. Ainoa mussutus on oikeastaan kohina, jota kuuluu kun kuulokkeista ei tule ääntä. En sitten tiedä saako tuon jotenkin pois tai mutta tuskin häiritsee pahemmin normaalikäytössä. Sen näkee sitten vähän ajan päästä.

Kuulokkeet on mukavat päässä ja käyttömukavuus on harvinaisen korkea hyvin suunniteltujen painikkeiden johdosta. Vasemmalla edessä on slider, josta valitaan peliäänien ja chatin äänenvoimakkuus. Halutessaan voi siis kuunnella pelkästään peliääniä tai pelkästään chattiä sekä kaikkea siltä väliltä. Takana vasemmalla on slider, jolla vaihdetaan kuulokkeiden äänenvoimakkuutta ja vasemmalla ylhäällä on nappula, jolla kytketään surround päälle ja pois. Kuulokkeet kytketään päälle painamalla tuota vasemman puolen "laattaa". Samasta nappulasta toimii myös mute. Mikki on myös ulosvedettävää laatua. Kantaman pituudesta en tiedä, mutta toimii ainakin meillä melkein ympäri taloa. Rupesi tökkimään vasta, kun menin olohuoneesta toiseen päähän taloa kahden kiviseinän taakse kauas ovesta. Tietokoneeltakin pääsee ainakin vessaan asti kuuntelemaan musiikkia, jos siltä tuntuu.

Ihan tyytyväinen olen nyt pikaisen testaamisen jälkeen. Ainoa huono puoli on oikeastaan tuo kohina. Tulee varmaan PC:lläkin käytettyä, koska tuo kuulokkeiden johto on aina tiellä työtuolilla heiluessa.


« Viimeksi muokattu: 28.11.2011 23:05 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #169 : 12.12.2011 19:14 »
migge Jäsen Viestejä: 3 163 Basaaripisteet: 0 Profiili 5.1 on nyt kasassa. Aiemmassa viestissä tilitetty suunnitelma piti suurinpiirtein, tosin kaapelia tuli lisää reilu pari kymmentä metriä. Mareksilta, jossa muuten aivan loistava palvelu, sain vielä hieman alennusta näihin jäljelle jääneiden hankkimiseen.

Takakaiuttimien ja keskikaiuttimen asennukseen meni kokonaisuudessaan puoli päivää, kaapelivedot ja telikiinnitykset mukaanlukien. Vittumaisinta oli porata takakaiutin kiviseinään - ei meinannut millään terä purra.

Yammuun YPAO -kalibrointi ja pientä säätöä perään, niin alkoi tilaääni hahmottua aika huikealla tavalla valitsemastani testimateriaalista. Sekalaisten toimintapätkien päätteeksi katsottiin sitten vielä UP bluraylta. Olen kyllä erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen. Keskikanava pääsee oikeuksiin dialogiosuuksissa ja takakaiuttimet vievät kuuntelijan keskelle tapahtumia. Myös pelejä tuli testattua Gears3:n muodossa. En pelaa pelajä kovin usein kovalla äänenvoimakkuudella. Tilaääni tuo kuitenkin pienemmilläkin volyymeillä mukavan lisän, ihan pelillisestikkin.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #170 : 20.12.2011 17:31 »
despo Jäsen Viestejä: 5 293 Basaaripisteet: 9 Profiili Osaisko joku suositella jotain kalibrointilevyä, jolla luonnistuisi niin kuvan kuin äänenkin säätäminen?
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #171 : 11.02.2012 20:00 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 869 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Itse laitoin kuulokkeet tilaukseen thomann.de:stä. AKG:n K 271 MK II malli ja hintaa tuli pkuiluineen 167€. Aluksi meinasin hommata AKG:n AKG K-701 mallin, joka on alkuperäiseltä hinnaltaan 355€. Noin 200 eurolla olisi lähtenyt, mutta vaikutti olevan vähän liian high end kuulokkeet, kun vaatii kannettaville laitteillekin (MP3-soittimet, kännykät) vahvistimen. Lisäksi liitin on 6.5 millinen, joten olisi tullut muutenkin hieman jytky. Pitää katsoa, jos joskus hommaisi semmoisen pelkkään kotiteatterin vahvarin käyttöön.

Tilaus on vielä matkalla, joten en ole päässyt testaamaan, mutta arvostelujen perusteella pitäisi olla perushyvät kuulokkeet kaikenlaiseen kuunteluun.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #172 : 22.03.2012 16:33 »
Jubi_ Jäsen Viestejä: 26 Basaaripisteet: 0 Profiili Tänä talvena aloitettu kotiteatteriprojekti on aikalailla valmis ja ero vanhaan "teatteriin" on kyllä valtava, kun ennen tätä on tullut kärvisteltyä noilla markettisarjoilla. Lopullinen kokoonpano on:

Eteen:
- 2 x Wharfedale Diamond 10.6

Taakse:
- 2 x Wharfedale Diamond 10.1

Keskelle:
- Wharfedale Diamond 10 CS

Paikallisesta kivijalkaliikkeestä nuo ostin ja tinkimisen jälkeen kului kaikkiin tasan 1000 € ja kaupan päälle irtosi vielä takakaiuttimille Wharfedalen omat kaiutinjalustat.

Vahvistimena on Onkyon TX-NR509 ja telkkarina viime syksynä ostettu Sonyn KDL-46HX720.

Tuli aika monia vaihtoehtoja käytyä kuuntelemassa, mutta nuo Wharfedalen vehkeet olivat eniten omaan mieleen. Hinta/laatu- suhteeltaan aivan loistavat. Kerrostalossa nuo 10.6:set korvaavat helposti erillisen subbarin. Joku kovemman luokan hifistelijä on varmasti eri mieltä, mutta noista irtoaa omaan korvaan sen verran makeat bassot, ettei itsellä ainakaan ole mitään tarvetta ostaa erikseen subbaria. Tilavampi tv- taso täytyy vielä jossain välissä ostaa vanhan tilalle, että saa tuon vahvarin pois edestä ja television paremmin kaiuttimien keskelle.
Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #173 : 23.03.2012 15:36 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 869 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Nykyajan TV-tasot ovat kyllä perseestä, kun vahvareille ei ole tarpeeksi tilaa. Varsinkin Onkyon vehkeille jotka käyvät kuumana kuin kiukaat. Wharfedalet oli itselläkin monta vuotta käytössä, tosin vanhempaa 8.6 sarjaa. Hyvin pelittivät ja tuon lisäksi oli vielä Whafferin subbari. Siirryin sitten pienempiin Kajareihin, mutta ovat tällä hetkellä vielä varastossa. Pakko pärjätä kuulokkeilla vielä vähän aikaa.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #174 : 23.03.2012 15:50 »
migge Jäsen Viestejä: 3 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Hieno setti Jubi. Sullakin, kuten niin monella muullakin, on käytännön syistä takakaiuttimet sivuilla. Ainakin tosta suuntauksesta päätellen.

Osasyy miksi jouduin ite tosiaan jättämään Onkyon kauppaan, on juurikin nämä epäsopivat mediatasot. Tasona on nyt Sotkan Macu, jonka lasihyllyjen korkeutta saa onneksi muutaman tason verran säädettyä, niin saa Yammu edes jossain määrin riittävästi tuuletusta.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #175 : 23.03.2012 16:28 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 869 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Saapas nähdä miten saan laitettua omat kamani pääsiäisen jälkeen. Käväsen kotona ja tuon kotiteatterivehkeet kerrostalokämppään. Ainoa vaan, että takakajarit ja keskikajari jää nyt varastoon, koska tilaa ei vain ole. Jos jaksaisi laittaa hyllyn TV:n yläpuolelle ja ostaa jalustat niin, sitten voisi laittaa kaikki kuntoon. Nyt ajattelin mennä kuitenkin 2.1 kokoonpanolla.

Sony STR-DH800 + Whafredale PowerCube subbari + Elac BS 63 jalustinkaijuttimet.

Subbarin käyttö jää tosin vähiin, koska nämä paperiseinät ei kauhesti anna armoa naapureille.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #176 : 23.03.2012 18:37 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 743 Basaaripisteet: 6 Profiili
Tänä talvena aloitettu kotiteatteriprojekti on aikalailla valmis ja ero vanhaan "teatteriin" on kyllä valtava, kun ennen tätä on tullut kärvisteltyä noilla markettisarjoilla. Lopullinen kokoonpano on:

Eteen:
- 2 x Wharfedale Diamond 10.6

Taakse:
- 2 x Wharfedale Diamond 10.1

Keskelle:
- Wharfedale Diamond 10 CSTodella hyvän setin olet itsellesi hankkinut. Itselläni lähes identtinen setti takakajareita myöten ja ollut viime kesästä saakka jatkuvassa käytössä. Äänenlaatu jaksaa edelleen yllättää joka kerta kun kuuntelee musiikkia, eikä bassoa tarvitse välttämättä edes käyttää elokuvissa ja peleissä, kun noista lattiakajareista riittää niin hyvin potkua matalemmillekin äänille. Kannattaa käyttää paljon aikaa niiden asetuksien säätelyyn ja kalibrointiin koska muuten noiden potentiaali menee hukkaan.  Muutaman sentinkin siirto vaikuttaa yllättävän paljon.

tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #177 : 23.03.2012 18:49 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 766 Basaaripisteet: 0 Profiili Jumantsuikkeli kun tuo TV näyttää isolta kuvissa. Ja luonnossa varmaan vielä muhkeampi ja uljaampi. On se vaan hiano.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #178 : 23.03.2012 20:52 »
Jubi_ Jäsen Viestejä: 26 Basaaripisteet: 0 Profiili
Todella hyvän setin olet itsellesi hankkinut. Itselläni lähes identtinen setti takakajareita myöten ja ollut viime kesästä saakka jatkuvassa käytössä. Äänenlaatu jaksaa edelleen yllättää joka kerta kun kuuntelee musiikkia, eikä bassoa tarvitse välttämättä edes käyttää elokuvissa ja peleissä, kun noista lattiakajareista riittää niin hyvin potkua matalemmillekin äänille. Kannattaa käyttää paljon aikaa niiden asetuksien säätelyyn ja kalibrointiin koska muuten noiden potentiaali menee hukkaan.  Muutaman sentinkin siirto vaikuttaa yllättävän paljon.

Tosiaan musiikkia kuunnellessa nuo kaiuttimet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa ja äänenlaatu on kyllä vailla vertaa. Tuohon kalibrointiin on tullut käytettyä reilusti aikaa ja kunhan vähän viitsi kuluttaa aikaa säätämiseen, niin lopputulos paranee valtavasti. Oletko muuten liittänyt kaiuttimesi käyttämällä tuota Bi-Wiringia? Paraneekohan äänenlaatu tuota käyttämällä mitenkään oleellisesti?

Nykyajan TV-tasot ovat kyllä perseestä, kun vahvareille ei ole tarpeeksi tilaa. Varsinkin Onkyon vehkeille jotka käyvät kuumana kuin kiukaat.
Kun ostin tuon vahvarin, niin en kyllä tajunnut, että se on noin helvetin korkea ja se tosiaan käy niin lämpimänä, että pakko siinä on olla vähän sitä tyhjää tilaa yläpuolella. Uusi Tv- tasokin olisi jo tullut ostettua, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Pitäisi vain löytää semmonen sopivan väljä taso mihin saisi ympättyä kaikki nuo laitteet ihmisittäin.
tallennettu
Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto « Vastaus #179 : 30.05.2012 10:24 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Vinyylisoitinta olisin tässä lähiaikoina hommaamassa ja täällä laudalla taisi muutama heebo olla, jotka näitä harrastelee.

Mieluusti haluaisin soittimen, jossa helposti säädettävä kierrosnopeus (eli hihnaa ei tarvitse itse venkslata), mieluusti sisäänrakennettu RIAA-esivahvistin, mutta ei ole pakollinen. Ei mielellään automatisoitua levylukua.

Tällaista ajattelin ensin, mutta vaikuttaa jotenkin turhan proolta kaikkine ominaisuuksineen.

Sitten on tietenkin Pro-Jectin levysoittimet, mutta näissä joutuu sitä hihnaa runkkaamaan sopivaan kierrosnopeuteen.

Any suggestions?
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 14
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines